Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Μαζικές απολύσεις στην Workable εν μέσω Κορονοϊού - Στο δρόμο 24 εργαζόμενοι - Ίσως υπάρξουν και νέες απολύσεις στο μέλλον

-Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας δεν γνωρίζουν εάν θα γίνουν και νέες απολύσεις στο προσεχές μέλλον!!! 
-Εδραιώνουν την τηλε-εργασία σχεδόν για το σύνολο των εργαζομένων 
-Μείωση των παροχών προς τους εργαζομένους 
-Η εταιρεία αποτελούσε πρότυπο για τον σημερινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος στο προσφατο παρελθόν την εκθείαζε.
-Σύμφωνα με το άρθρο του insider.gr η Workable έχει αντλήσει ήδη πάνω από 80 εκατ. δολάρια από επενδυτές από το 2012 
-Θυμίζουμε πως απολύσεις εν μέσω πανδημίας έκανε και η Beat.

αναδημοσιεύουμε το άρθρο της Νίκης Παπάζογλου απο το Insider.gr

Δραστική μείωση λειτουργικών εξόδων, αναζήτηση πρόσθετης χρηματοδότηςη και άμεση στροφή στην κερδοφορία περιλαμβάνει το πλάνο της εταιρείας.
Σε μαζικές απολύσεις προχώρησε και η Workable το τελευταίο διάστημα, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει την μείωση των εσόδων της εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας που αυτή έχει δημιουργήσει.

Ειδικότερα η εταιρεία απέλυσε περίπου 25 άτομα – λίγο λιγότερο από το 10% του προσωπικού της - τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου και τις πρώτες του Μαΐου. Η πλειοψηφία των απολυθέντων ήταν από το τμήμα των πωλήσεων δεδομένου ότι τα νέα συμβόλαια που αναμένει να συνάψει με πελάτες υπολογίζονται λίγα. «Το πλάνο για το 2020 προέβλεπε να επενδύσουμε περίπου 7 εκατ. για να ενδυναμώσουμε το sales department της εταιρείας και κατ' επέκταση την πελατειακή μας βάση με νέα συμβόλαια, συνεχίζοντας την ανάπτυξη του 30% που καταγράφουμε τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο η χαμηλή εργασιακή ζήτηση που θα υπάρξει βραχυπρόθεσμα δεν επιτρέπει την διεύρυνση του τμήματος αλλά οδηγεί αναγκαστικά στην συρρίκνωσή του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, Νίκος Μωραϊτάκης, σε σχετική επιστολή που απέστειλε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω απολύσεις
Στην ενημέρωση των εργαζομένων μάλιστα ο κ. Μωραϊτάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω απολύσεις το επόμενο διάστημα χωρίς όμως και να δεσμευτεί για την τήρηση των θέσεων εργασίας λόγω των «αχαρτογράφητων νερών» που όπως είπε δημιουργεί η πανδημία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3flK8nl
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου