Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΑΙΤΕΙ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2019-2020 ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ - ΝΕΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΕΝ ΟΨΕΙ

Συμφωνα με το ρεπορταζ της εφημεριδας Αγορα, στη μέγγενη τον ΔΝΤ θα παραμείνει η χώρα έως και το 2020, δύο επιπλέον χρόνια έπειτα από τη λήξη του μνημονίού, στην περίπτωση πού αποφασιστεί η εκ νέου συμμετοχή του  Ταμείού στο "πρόγραμμα διασωσης". Θα ζητηθεί να υπαχθεί η Ελλάδα σε ένα νέο ξεχωριστό τετραετές πρόγραμμα (2017-2020), μέσω τον οποίον το ΔΝΤ θα θέσει τους δικούς του σκληρούς όρούς. Οι βασικές απαιτήσεις του Ταμείού είναι η μείωση του αφορολόγητού στα 5.000 εύρώ, η εξάλειψη των «γενναιόδωρων φοροαπαλλαγών», οι παρεμβάσεις στο Δημόσιο, καθως και η καταργηση της «προσωπικές διαφοράς» στις συντάξεις, η οποία αντιστοιχεί σε «κούρεμα» των σημερινών συντάξιμων αποδοχών κατά τουλάχιστον 10% κατά μέσο όρο. 

ΠΡΕΖΑ TV
29-12-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hR9ITi
via IFTTT

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΧΑΣΙΣ

Σε 10 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε την Πέμπτη από δικαστήριο της Φινλανδίας ο πρώην επικεφαλής του τμήματος της Δίωξης Ναρκωτικών του Ελσίνκι, καθώς κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. 
Το δικαστήριο έκρινε ότι ο 59χρονος Γιάρι Αάρνιο είχε σημαντικό ρόλο στη διακίνηση περίπου 800 κιλών χασίς, που έγινε το 2011 και το 2012 από την Ολλανδία προς την Φινλανδία, όπως ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας YLE.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hRiUXr
via IFTTT

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Αγνοείται ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία Κυριάκος Αμοιρίδής, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, αλλά και οι αρχές της χώρας.Η αστυνομία του Ρίο Ντε Τζανέιο ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του πρέσβη της Ελλάδας στη Μπραζίλια. Ο 59χρονος άνδρας, που διαμένει στην πόλη της Μπραζίλια, φαίνεται πως βρισκόταν σε διακοπές στο Ρίο και τελευταία φορά εθεάθη τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hzM55r
via IFTTT

ΚΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΝΕΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ..ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ

ΑΘΛΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΚΟΥΝΕΒΑ ΑΠΟ TROLLS ΤΗΣ ΝΔ KAI ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΜΕ
«Πάνω από 340.000 ευρώ οι καταθέσεις της Κωνσταντίνας Κούνεβα» γράφει η Athens Voice και το κάνει και ξεχωριστό θέμα στο site της.

Προφανώς της φάνηκε παράδοξο το γεγονός και είπε να το τονίσει, να μην ασχολείται και αυτή μόνο με το νέο... look των ναζιστών.
Τι κι αν «το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της προέρχεται από δωρεές» όπως αναφέρει και το ίδιο το free press, οι εντυπώσεις μένουν. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ibBqgz
via IFTTT

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Συντάξεις στα όρια της φτώχειας για τους νέους συνταξιούχους (από 13/5/2016), εκ νέου στοχοποίηση των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων με νέες περικοπές, αυτή τη φορά στη λεγόμενη «προσωπική διαφορά» και κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας προδιαγράφουν οι τρεις εγκύκλιοι που εκδόθηκαν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων παραμονές των Χριστουγέννων, κατ' εφαρμογή του νόμου 4387/2016, επιβεβαιώνοντας το χαρακτηρισμό που του απέδωσαν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι για νόμο - λαιμητόμο.
Και με τις εγκυκλίους που σταδιακά βγαίνουν και βάζουν σε εφαρμογή το νέο νόμο, επιβεβαιώνεται ότι οι αντιδραστικές αλλαγές είναι μπροστά, η ψήφιση του νόμου τον περασμένο Μάη ήταν μόνο η αρχή του νέου γύρου επίθεσης, ενώ οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση απέναντι στο κουαρτέτο είναι το πιστοποιητικό ότι η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν έχει ημερομηνία λήξης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iIOQla
via IFTTT

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ Ο ΟΠΑΠ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Κλιμακώνεται η επιχειρηματική κόντρα γύρω από τα ηλεκτρονικά «φρουτάκια» με την κυβέρνηση, η οποία εκ των πραγμάτων έχει την πολιτική ευθύνη για τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της αρμόδιας Επιτροπής Παιγνίων, να κρατάει στα χέρια της έναν εκρηκτικό μηχανισμό έτοιμο να εκραγεί.

Οι πρόσφατες ευνοϊκές για τον ΟΠΑΠ αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας των VLTs ενέχουν τον κίνδυνο να απολέσει η χώρα το κρατικό μονοπώλιο (που έχει εκχωρηθεί στον ΟΠΑΠ), καθώς η γενική διεύθυνση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κομισιόν διερευνά αν οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις συνιστούν παράνομη κρατική ενίσχυση λόγω της παρεχόμενης υπεραξίας που δημιουργείται.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hstTG9
via IFTTT

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ

Αύξηση των τροχαίων παρατηρείται τις ημέρες των γιορτών και, όπως αναφέρει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία (ΕΙΕ), περίπου ένα στα τρία θανατηφόρα τροχαία οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ.«Το κυρίως ερώτημα που επικρατεί αυτές τις ημέρες είναι το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να φτάσει τα νόμιμα όρια κατανάλωσης αλκοόλ», αναφέρει η ΕΙΕ, προσθέτοντας ότι ο κάθε οδηγός πρέπει να γνωρίζει ότι το να φτάσει το όριο του 0,25 γραμ./λίτρο εκπνεόμενου αέρα στα αλκοτέστ που πραγματοποιούνται από την τροχαία, ή τα 0,50 γραμ./λίτρο αίματος με τη διαδικασία της αιμοληψίας, είναι πάρα πολύ εύκολο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iIH8rc
via IFTTT

ΤΟ ΊΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ...ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...
Επίσημη πρόσκληση στο ελληνικό Δημόσιο να πιστοποιήσει την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών του Κέντρου Πολιτισμού, ώστε να ξεκινήσει η παραλαβή του έργου, θα απευθύνει σήμερα το Ίδρυμα Νιάρχος, ενώ η επίσημη τελετή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου.   Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος, το Ίδρυμα Νιάρχος «αποχωρεί πλήρως από τη διαχείριση του έργου και δεν θα έχει καμία συμμετοχή στη διοίκηση του οργανισμού Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ, αλλά ούτε και στη διαχείριση ή διοίκηση οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου οργανισμού».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iIJruk
via IFTTT

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Όπως είχε ήδη αναφέρει το news247 από τα τέλη Σεπτεμβρίου η κανονικότητα στα καταστήματα της Μαρινόπουλος δεν πρόκειται να επιστρέψει πριν από την προσεχή Άνοιξη. Η ενδιάμεση χρηματοδότηση η οποία και ολοκληρώθηκε είχε δύο σκοπούς: τον εφοδιασμό επιλεγμένων καταστημάτων με βασικά προϊόντα και την πληρωμή μισθοδοσίας των χιλιάδων εργαζομένων του χειμαζόμενου ομίλου. Όλα αυτά είχαν προϋπολογίσει οι τρεις πλευρές (τράπεζες, Σκλαβενίτης, Μαρινόπουλος) υπό την προϋπόθεση ότι όλη η διαδικαστική πορεία θα κινούνταν εντός των χρονικών ορίων που ήταν το τέλος του χρόνου. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο που δεν είναι άλλος από την γραφειοκρατεία του ελληνικού δημοσίου. Ενώ ήταν εις γνώση τόσο της κυβέρνησης όσο και την δικαιοσύνης το πόσο σημαντική ήταν η συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς επηρέαζε την ζωή περίπου δέκα χιλιάδων εργαζομένων και την επιβίωση εκατοντάδων επιχειρήσεων, δεν αντιμετωπίσθηκε με την ανάλογη σοβαρότητα. Μπήκε σε ένα συρτάρι και μόνο όταν χτύπησε "κόκκινος συναγερμός" "ξύπνησαν" και άρχισαν να προσπαθούν την καλύψουν την χαμένη απόσταση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hsxlAf
via IFTTT

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΈΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ ΩΣ ΛΑΟΣ

Μηνύματα αλληλεγγύης, συνύπαρξης, ειρήνης και αγάπης, έστειλαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, κατά την επίσκεψή τους στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Στο Κέντρο, παιδιά από τη χώρα μας, και -τα τελευταία δύο χρόνια, με την κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης- παιδιά από άλλες χώρες, τις οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, μετά το σχολείο διαβάζουν, τρώνε μεσημεριανό και κολατσιό και απασχολούνται δημιουργικά.   Προτού ξεκινήσει το γεύμα μαζί με τα παιδιά, τα οποία υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο με δύο παιδικά τραγούδια, ένα ελληνικό και ένα αραβικό, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι και η προσφυγική και η οικονομική κρίση ήταν δύο δύσκολες ανηφόρες που πορευτήκαμε και πορευόμαστε όλος ο λαός μαζί, σημειώνοντας ότι «τα βγάζουμε πέρα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hsuAiE
via IFTTT

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο συριακό καθεστώς και την ένοπλη συριακή αντιπολίτευση, έπειτα από την πολύνεκρη πολεμική σύρραξη που άρχισε το 2011, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.«Υπεγράφησαν τρία έγγραφα: το πρώτο ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την ένοπλη αντιπολίτευση για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στο σύνολο του συριακού εδάφους», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν διευκρινίζοντας ότι τα άλλα δύο έγγραφα αφορούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε από την πλευρά του την υποστήριξή του προς την κατάπαυση του πυρός.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2il5HKd
via IFTTT

ΕΥ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΜΟΝΙΜΟΣ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑΣ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Σε άρθρο του στη βρετανική πλατφόρμα ενημέρωσης και πολιτικής ανάλυσης «Open Democracy», ο κ. Τσακαλώτος προειδοποιεί ότι η εμμονή στο αφήγημα: «οι κανόνες είναι κανόνες», αναμένεται να οδηγήσει την Ευρωζώνη στη διάλυση, χαρακτηρίζοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ως ένα «μόνιμο ζουρλομανδύα».

Το συγκεκριμένο αφήγημα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, εντοπίζεται κυρίως στις χώρες του βορρά και τις δεξιές πολιτικές δυνάμεις, αλλά και σε ορισμένες πολιτικές «πτυχές της κεντροαριστεράς» και απόψεις, όπως του Μπλερ, του Σρέντερ και του Σημίτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βασικό επιχείρημα των υποστηρικτών αυτής της θέσης συνίσταται στο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται στους κανόνες και ότι η συχνή αλλαγή αυτών μπορεί να υπονομεύσει την αξιοπιστία της Ε.Ε. και του ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iHBRMD
via IFTTT

HANDELSBLATT: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ "ΕΤΑΙΡΩΝ" ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Αυξημένη ανησυχία καταγράφεται στο Βερολίνο για το ενδεχόμενο μίας νέας κρίσης στην Ευρωζώνη, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

«Ανησυχητικά μηνύματα στη Νομισματική Ένωση: Το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν προχωρά, στην Ιταλία και την Ισπανία υπάρχουν προφανώς εκροές κεφαλαίων. Αυτό δημιουργεί ανησυχία και στη γερμανική κυβέρνηση», σημειώνει η εφημερίδα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iaF3TG
via IFTTT

ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑ 237 ΔΙΣ. ΔΟΛ. ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ 2016 ΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Σε μια χρονιά κατά την οποία οι λαϊκιστές ψηφοφόροι αναδιαμόρφωσαν την εξουσία και την πολιτική σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι πλουσιότεροι άνθρωποι κλείνουν το έτος έχοντας 237 δισ. δολάρια περισσότερα από ότι στην αρχή του 2016, αναφέρει το Bloomberg.

Εν μέσω απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων από την Κίνα στην αρχή του έτους, της ψήφου της Βρετανίας υπέρ του Brexit στα μέσα της χρονιάς και της εκλογής του δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ προς το τέλος της χρονιάς, οι μεγαλύτερες περιουσίες του κόσμου αυξήθηκαν, παρά τις μεγάλες αυξομειώσεις, κατά 5,7% στα 4,4 τρισ. δολάρια μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης στις 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iHxhxB
via IFTTT

ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ «ΑΓΝΩΣΤΕΣ» ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ διέταξε την αστυνομία να ξεκινήσει ποινική έρευνα για δύο υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετέδωσε ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός Channel 10, χωρίς όμως να προσδιορίζεται το περιεχόμενο των υποθέσεων.

Ο Νετανιάχου έχει αρνηθεί στο παρελθόν την διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης σχετικά με την αγορά υποβρυχίων από την Γερμανία, σε μία υπόθεση για την οποία τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων λόγω εμπλοκής του δικηγόρου του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iaHO7K
via IFTTT

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ

H Τουρκία σκοπεύει να επιτύχει μία εκεχειρία στη Συρία πριν από το νέο έτος, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου - προσθέτοντας ότι η Άγκυρα δεν θα προχωρήσει σε συνομιλίες με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο AHaber ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία, μαζί με τη Ρωσία, στοχεύουν να γίνουν εγγυήτριες της εκεχειρίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iHBLof
via IFTTT

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΝΤΟΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗ ΡΟΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του τομέα Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) για το «φιάσκο» με τη ρόδα στο Σύνταγμα, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Ο κ. Παπαγιαννάκης σημείωσε ότι «υπήρχε μια διαδικασία την οποία δυστυχώς η εταιρεία δεν την ακολούθησε. έπρεπε να καταθέσει κάποια χαρτιά τα οποία δεν τα κατέθεσε. Ζήτησε παράταση και όλη αυτή η διαδικασία θα πήγαινε για μετά τις γιορτές».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iaJr53
via IFTTT

ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Την ίδια ώρα που (βαλλόμενος αγρίως από αντιπολιτευόμενα κόμματα) φθάνει στην Αθήνα ο κύπριος πρόεδρος για διασφάλιση στήριξης και χάραξη κοινής γραμμής, αναχωρεί για την Αγκυρα υψηλού επιπέδου αποστολή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών (υπό τον γενικό γραμματέα του Δημήτρη Παρασκευόπουλο) για κρίσιμες διαβουλεύσεις, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Από την έκβαση των οποίων και θα εξαρτηθεί τελικά τόσο η τύχη της Διάσκεψης στη Γενεύη για τελική λύση του Κυπριακού όσο -κατά συνέπεια- και η ομαλή, ή μη, μετεξέλιξη των ελληνοτουρκικών ζητημάτων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iHwTPC
via IFTTT

ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Πυκνό χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σε μεγάλο μέρος της χώρας την Πέμπτη.

Στα λευκά ντύθηκαν Βοιωτία και Ήπειρος, χιόνισε μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο και την Κόνιτσα.

Χιόνια πέφτουν και σε όλο το βόρειο Αιγαίο. Στη Λέσβο έχει χιονίσει στα ορεινά, ενώ χιονόνερο ρίχνει μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης. 

Χιόνια και στη Χίο, όπου γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, όπως και στα ορεινά της Σάμου. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iHDCcF
via IFTTT

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΙΡΑΝ: ΆΣΤΕΓΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΔΕΙΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ

Σοκ έχουν προκαλέσει στο Ιράν οι φωτογραφίες στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης δεκάδων απόρων και τοξικομανών που κοιμούνται σε άδειους τάφους στο νεκροταφείο του Σαχριγιάρ , δυτικά της Τεχεράνης. 
Ο διάσημος σκηνοθέτης Ασγάρ Φαρχάντι έγραψε στον πρόεδρο Χασάν Ροχανί για να εκφράσει την «ντροπή» του, την ώρα που οι φωτογραφίες αναπαράγονταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας την οργή γνωστών ιρανών καλλιτεχνών και αθλητών. 
«Είδα το ρεπορτάζ για τη ζωή των ανδρών, γυναικών και παιδιών στους τάφους του νεκροταφείου στα περίχωρα της Τεχεράνης και όλο μου το είναι γέμισε ντροπή και δάκρυα», έγραψε ο Ασγάρ Φαρχάντι στην επιστολή προς τον πρόεδρο Ροχανί που δημοσιεύθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ht5nYm
via IFTTT

SOS ΓΙΑ ΤΑ «ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ» 118.000 ΑΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Τον κώδωνα του κινδύνου, για δεύτερη συνεχή φορά μέσα σε μια εβδομάδα, κρούουν οι δήμαρχοι της χώρας, για το σοβαρό κίνδυνο να τερματίσουν τη λειτουργία τους οι κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, δεδομένου ότι το πρόγραμμα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο 118.000 άποροι πολίτες. Παράλληλα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα και στη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία, (ΚΔΑΠ μΕα) αν δεν υπάρξουν άμεσες ενέργειες από τα αρμόδια υπουργεία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ht5naO
via IFTTT

ΚΕΕΛΠΝΟ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ

Αύξηση της συχνότητας εμφάνισης γαστρεντερίτιδας παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). 
Η ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι μια εντερική λοίμωξη που οφείλεται σε διάφορους ιούς. Οι συχνότεροι από αυτούς είναι οι νοροϊοί, οι ροταϊοί και οι αδενοϊοί. Διαθέσιμο εμβόλιο υπάρχει έναντι του ροταϊού, που προκαλεί ιογενή γαστρεντερίτιδα, κυρίως σε βρέφη και μικρά παιδιά. Ο εμβολιασμός συμπεριλαμβάνεται στο ισχύον εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών παιδιών και εφήβων και πρέπει να ολοκληρώνεται έως την ηλικία των 6 μηνών το αργότερο. Έναντι των υπολοίπων ιών δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ieggMN
via IFTTT

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο Γ. ΜΟΥΖΑΛΑΣ

Ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα αντικαταστήσει την άδεια διαμονής των μεταναστών που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, κάνοντας γνωστό ότι το νέο σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει τον Απρίλιο.
Κατά τη διάρκεια εφ' όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο, ανακοίνωσε ειδικότερα ότι την κάρτα, που θα περιλαμβάνει στοιχεία ταυτοποίησης και βιομετρικά δεδομένα του κατόχου, θα παραλαμβάνουν όσοι, είτε ανανεώνουν προϋπάρχουσα άδεια διαμονής, είτε θα εκδώσουν για πρώτη φορά άδεια διαμονής στη χώρα. Μέσω αυτής, το υπουργείο σκοπεύει να εκσυγχρονίσει το σύστημα χορήγησης αδειών διαμονής και να καταπολεμήσει περιπτώσεις πλαστογραφιών. Ο αναγκαίος εξοπλισμός έχει ήδη εγκατασταθεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στις αρμόδιες διευθύνσεις αλλοδαπών. Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2htcznC
via IFTTT

ΠΟΘΕΝ ΈΣΧΕΣ: ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Η Βουλή κάνει πράξη την δέσμευσή της για περισσότερη διαφάνεια με την έγκαιρη δημοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, των περίφημων Πόθεν Έσχες, ανέφεραν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, δίνοντας σήμερα στη δημοσιότητα τις δηλώσεις πόθεν έσχες των τελευταίων δύο ετών.
Οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης που δημοσιοποιούνται και αφορούν σε υπόχρεους των περ. α' έως ε' της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3213/2003, ως ίσχυε, είναι για το έτος 2013 εξακόσιες τέσσερις (604) και για το έτος 2014 οκτακόσιες επτά (807).

Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια και έτσι μέσα στο 2016 θα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες για το 2012, για το 2013 και το 2014
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2i7giHU
via IFTTT

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η #ΡΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο Δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία. Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής.



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2igPCFq
via IFTTT

ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ

Πολιτικός -αν όχι και πραγματικός- φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και του πατέρα του Κωνσταντίνου υπήρξε ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας των εκβιαστών που εξαρθρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Αστυνομία και στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο γιος του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hN1488
via IFTTT

ΧΡΥΣΑ ΚΕΡΔΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΡΟΔΑ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΑΓΝΩΣΤΗΣ Venus WF A.E - ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

 Αντί να απολογηθεί για το φιάσκο, ο δήμαρχος Αθηναίων εγκατέλειψε την πρωτεύουσα και προτίμησε να κάνει Χριστούγεννα στην Ισπανία. Αφησε ωστόσο πίσω του τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Χρήστο Τεντόμα, εκδίδοντας ανακοίνωση και υποστηρίζοντας ότι η καθυστέρηση οφείλεται στη λήψη μέτρων ασφαλείας! 
Τα μέτρα αυτά ωστόσο έπρεπε να έχουν λάβει προτού στήσουν τη ρόδα, αφού είχαν επί μήνες το θέμα στα «χέρια» τους. Εξάλλου, η πανάκριβη εορταστική εκστρατεία του Δήμου Αθηναίων είχε και το σύνθημά της, που ήταν «Χριστούγεννα με Θέα»! Ομως όχι τα Χριστούγεννα αλλά και την Πρωτοχρονιά φαίνεται ότι η μόνη θέα θα είναι τα σίδερα του Καμίνη.

Ωστόσο το ζήτημα φαίνεται ότι έχει μείζονες οικονομικές διαστάσεις. Σύμφωνα με έγγραφα τα οποία διαθέτουμε, οι εταιρίες αναμένουν κέρδη αρκετών εκατομμυρίων, αφού η «δωρεάν» προσφορά ίσχυε μόνον για την περίοδο των εορτών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με τις καθυστερήσεις «ροκανίζεται» ο χρόνος ώστε να φτάσει η 20ή Ιανουαρίου, ημερομηνία από την οποία αρχίζει το «εισιτήριο».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2igJY65
via IFTTT

ΟΙ ΗΠΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΑ USERNAMES ΤΩΝ SOCIAL MEDIA

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητά από τους τουρίστες που επιθυμούν να επισκευτούν την χώρα, τα usernames από τα social media που έχουν στην κατοχή τους.
 Θέλετε να πάρετε τουριστική άδεια εισόδου για τις ΗΠΑ? Στη νέα αίτηση που θα βρείτε στην σελίδα Electronic System for Travel Authorization (ESTA) που αποτελεί μέρος του προγράμματος U.S. Visa Waiver θα πρέπει να συμπληρώσετε και πληροφορίες για τα social media που έχετε στην διάθεσή σας. Το U.S. Visa Waiver program είναι ένα πρόγραμμα απαλλαγής Βίζα των ΗΠΑ το οποίο επιτρέπει στους πολίτες 38 χωρών να επισκευτούν τις ΗΠΑ για 90 ημέρες χωρίς βίζα.
Η προσθήκη στο έντυπο που αφορά τα social media προτάθηκε για πρώτη φορά από την υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP) των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2016. Η φόρμα συγκεκριμένα σας προτρέπει: «Παρακαλώ εισάγετε τα στοιχεία που σχετίζονται με την online παρουσία σας» και ένα drop-down μενού μαζί με ένα πλαίσιο κειμένου επιτρέπει στους αιτούντες να επιλέξουν μια υπηρεσία social media (π.χ. Facebook, Twitter, Instagram κλπ) και να πληκτρολογήσουν το όνομα χρήστη που χρησιμοποιούν σε αυτήν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hvZjjG
via IFTTT

«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ»: ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΕΝΑΝΤΙ ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ...

Απλήρωτοι κάνουν Χριστούγεννα οι εργαζόμενοι των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων». Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής, στους εργαζόμενους έχει καταβληθεί μόνο έναντι από το μισθό του Οκτώβρη, ενώ δεν τους έχουν καταβληθεί οι μισθοί Νοέμβρη και Δεκέμβρη.
Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο προσθέτει, μεταξύ άλλων:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hnC2LU
via IFTTT

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ

Εξαντλήθηκε η ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία είχε προβλεφθεί από την συμφωνία μεταξύ των τραπεζών της οικογένειας Μαρινόπουλου και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ, μετά από την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους της υπό διάσωση αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Αρμόδιες πηγές μιλώντας προς το ΑΠΕ - ΜΠΕ έλεγαν ότι πλέον δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου, ενώ η εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iDwOR9
via IFTTT

ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ - «ΦΩΤΙΑ» ΓΙΑ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Με τρεις εγκυκλίους - «φωτιά», για τον τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων, την «προσωπική διαφορά» των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων και το νέο καθεστώς για τις συντάξεις χηρείας, το υπουργείο Εργασίας θέτει σε εφαρμογή τις επώδυνες διατάξεις που οδηγούν σε μεγάλες περικοπές στους νέους συνταξιούχους (από 13/5/2016), μετά την ψήφιση του νόμου - λαιμητόμου 4387/2016 τον περασμένο Μάη, ενώ στρώνεται το έδαφος και για την αποψίλωση της «προσωπικής διαφοράς» το επόμενο διάστημα, εξέλιξη που προδιαγράφει άλλωστε και η περιβόητη επιστολή Τσακαλώτου προς το κουαρτέτο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hnUWSH
via IFTTT

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΔΙΑΡΚΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»

«Οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν πλήρως ότι τα ανακοινωθέντα του Γιούρογκρουπ στις 25 Μαΐου και στις 5 Δεκεμβρίου βασίζονται στη διαρκή αφοσίωση στις δεσμεύσεις του Μνημονίου».
Αυτό τονίζεται στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου, μέσω της οποίας η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρέχει στους «θεσμούς» της Ευρωζώνης πρόσθετες διαβεβαιώσεις για την απαρέγκλιτη τήρηση του 3ου μνημονίου και των κάθε είδους συμπληρωματικών αντιλαϊκών μέτρων και συμφωνιών.
Η εν λόγω έγγραφη διαβεβαίωση αναμένεται να επαναφέρει σε τροχιά τις «εκκρεμότητες» της δεύτερης «αξιολόγησης», προετοιμάζοντας το έδαφος και για το επόμενο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων. Ταυτόχρονα, προαναγγέλλεται η επαναφορά των πρόσφατων αποφάσεων του Γιούρογκρουπ (5/12) σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες ρυθμίσεις που αφορούν στη διαχείριση - «ελάφρυνση» του ελληνικού κρατικού χρέους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iDvg9O
via IFTTT

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ 14 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είναι ο νυν δήμαρχος Ευόσμου - Κορδελιού, Πέτρος Σούλας, ο οποίος σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ εμπλέκεται στο σκάνδαλο ύψους 14 εκατ. ευρώ. Λίγους μήνες νωρίτερα, ο κ. Σούλας μαζί με τον έτερο κατηγορούμενο και πρώην δήμαρχο της περιοχής, Ευστάθιο Λαφαζανίδη, κάθονταν δίπλα σε πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ κατά το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στον Εύοσμο.

του Άγγελου Προβολισιάνου

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ έφερε στην επιφάνεια τη «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του δήμου Ευόσμου - Κορδελιού, την οποία είχαν ανοίξει πρώην και νυν αιρετοί, σε αγαστή συνεργασία με υψηλά ιστάμενους δημοτικούς υπαλλήλους. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hnOMBY
via IFTTT

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΆΟΥΣΒΙΤΣ!

Γνωστή εταιρεία στην Ελλάδα στο χώρο των live παιχνιδιών προσφέρει παιχνίδι απόδρασης όπου οι παίκτες υποδύονται τους Εβραίους και πρέπει να καταφέρουν να αποδράσουν από το Άουσβιτς! 
Το εν λόγω escape room έχει προκαλέσει σάλo στα social media με πολλούς να λένε -και δεν έχουν άδικο- ότι τέτοιες ενέργειες υποβαθμίζουν την ιστορική μνήμη της φρίκη του Ολοκαυτώματος. Μιας φρίκης που δεν πρέπει να ξεχαστεί, πόσο μάλλον να γίνει παιχνίδι.
 LEFT.GR
ΠΡΕΖΑ TV
28-12-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iDA66U
via IFTTT

ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΟΙΚΟΣ VERSACE

   Ο Σαμπίνο κατέθεσε αγωγή κατά του πολυτελούς οίκου καθώς απολύθηκε από το κατάστημα της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο ισχυριζόμενος ότι ο διευθυντής του καταστήματος, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσή του, τού ζήτησε να χρησιμοποιεί τον κωδικό «D410» κάθε φορά που στο μαγαζί μπαίνει κάποιος μαύρος. Ο «D410» είναι ο κωδικός που αναγράφεται στα μαύρα ρούχα του καταστήματος και μάλιστα όπως υποστηρίζει ο 23χρονος ο διευθυντής του υπέδειξε να κρατάει ταυτόχρονα και ένα μαύρο πουκάμισο ώστε «να μην καταλαβαίνουν για ποιο πράγμα μιλάμε».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hnOOtE
via IFTTT

ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

«Γεφύρι της Άρτας» θυμίζει πλέον η κατασκευή της περίφημης Ρόδας στο Σύνταγμα.

Συνεργεία της πολυεθνικής εταιρείας που κατακύρωσε το έργο άρχισαν να ξηλώνουν τις εγκαταστάσεις.

To altsantiri.gr επικοινώνησε με υψηλόβαθμο στέλεχος του Δήμου Αθηναίων και αποκαλύπτει όλη την αλήθεια.

Όπως μας τόνισε, «η εταιρεία υπέβαλλε πρόταση στο Δήμο για την  κατασκευή της Ρόδας εν όψει των εορτών, της οποίας η χρήση θα ήταν δωρεάν».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iDxLsN
via IFTTT

ΜΕ ΦΡΑΧΤΕΣ ΟΧΥΡΩΝΕΙ Η ΜΑΔΡΙΤΗ ΤΗΝ ΠΟΥΕΡΤΑ ΔΕΛ ΣΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Οι αστυνομικές αρχές θα λάβουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους της Μαδρίτης κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά, ανακοίνωσε την Τρίτη ο δήμος της ισπανικής πρωτεύουσας.

Τα αυξημένα μέτρα λαμβάνονται με βάση τις εισηγήσεις που έκανε η αστυνομία με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, την περασμένη εβδομάδα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hnOVFI
via IFTTT

ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΤΗ ΡΟΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ

Χτες αργά το βράδυ ένα-ένα τα βαγόνια του μεγάλου τροχού άρχισαν να αφαιρούνται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τόσο από τον Δήμο Αθηναίων όσο και από τους κατασκευαστές του έργου, η κίνηση αυτή έγινε εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλησιάζει.

Οι χιονοπτώσεις, οι ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν εντός των επόμενων ωρών και ημερών τους ανάγκασαν -για λόγους ασφάλειας- να αποσυναρμολογήσουν τον τροχό.

Είχε προηγηθεί αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» («Μια Ρόδα με βαριά σκιά...»), σύμφωνα με το οποίο η θηριώδης κατασκευή, ύψους 40 μέτρων, εγκαταστάθηκε πριν πάρει έγκριση και πριν πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο.

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iDlXGP
via IFTTT

165.976 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;

ΜΕΤ ΤΗΝ ΡΟΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 
«Βουαλά η Αθήνα». Αυτός είναι ο... ευφάνταστος τίτλος της γιορτής που διοργανώνει ο δήμος για την αλλαγή του χρόνου, το Σάββατο, στο Θησείο, στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών.

Εκεί που ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα μετρά αντίστροφα, χωρίς να μπερδευτεί αυτή τη φορά ελπίζουμε, μέχρι να μπει το 2017. Ευφάνταστος αλλά και κομματάκι ακριβός, μια και το «συνολικό κόστος ανέρχεται στο ποσό των 133.852,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%, ήτοι 165.976,48 ευρώ».

Την τελική απόφαση έλαβε χθες σε συνεδρίασή του ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Το τυπικό δηλαδή, καθώς ουσιαστικά είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο σκηνές στην πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγύ, μία μικρή και μία μεγάλη, από τις 10 το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου μέχρι τη 1 τα ξημερώματα του νέου έτους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hnN0RH
via IFTTT

ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ, ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ

Δικαστής του Μπουένος Άιρες απήγγειλε την Τρίτη κατηγορίες σε βάρος της Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ, της κεντροαριστερής πρώην προέδρου της χώρας που φέρεται να ευνόησε έναν επιχειρηματία που συνδεόταν με τον εκλιπόντα σύζυγό της και την ίδια και να φρόντισε να του ανατεθούν δημόσιες συμβάσεις.

Ο δικαστής Χουλιάν Ερκολίνι άσκησε δίωξη σε βάρος της πρώην προέδρου για «σύσταση και συμμορία» και «παράβαση καθήκοντος» και «έδωσε εντολή να δεσμευθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία μέχρι του ύψους των 10 δισεκατομμυρίων πέσος (σ.σ. 600 εκατ. δολαρίων)», σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hMDUPq
via IFTTT

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ

Για όλο το χρονικό διάστημα των εορτών έκλεισε το ειδικό κέντρο αποτοξίνωσης από το αλκοόλ του Αιγινήτειου νοσοκομείου, σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών των ασθενών.

Βάσει καταγγελιών η μονάδα έδιωξε όλους τους νοσηλευόμενους «με σκοπό να δώσει άδεια 15 ημερών στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό».

Οι καταγγελίες εστάλησαν με τη μορφή επιστολής στον πρωθυπουργό, τον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τα κόμματα και τη διοίκηση του Αιγινήτειου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2igxUlb
via IFTTT

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΆΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Η ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΟΚΤΩ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Στις 10, 11 και 13 Ιανουαρίου θα συζητηθούν στα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου οι αναιρέσεις κατά των εφετειακών αποφάσεων που αφορούν στην έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας είχε εκδώσει αντίθετες αποφάσεις ως προς την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hMOZzH
via IFTTT

ΚΑΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2012

Κάθε λιμάνι και καημός για τους καπετάνιους των πλοίων της ακτοπλοΐας καθώς διαπιστώνουν ότι τέσσερα χρόνια μετά την ετήσια έκθεσης της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών.

Η έκθεση αυτή συντάχθηκε το 2012 και φέτος ζητήθηκε από τα μέλη της ΠΕΠΕΝ να καταθέσουν τις απόψεις τους, ως συχνοί χρήστες των λιμανιών, συμπληρώνοντας ένα σχετικό ερωτηματολόγιο. 

Από τις απαντήσεις, σύμφωνα με στελέχη της ΠΕΠΕΝ, εξακριβώθηκε ότι από τότε ως σήμερα απειροελάχιστες παρεμβάσεις έχουν γίνει, οπότε η έκθεση του 2016 είναι σχεδόν ίδια με αυτή του 2012.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2igurD6
via IFTTT

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ 17Ν ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Απολύτως αρνητικός για οποιαδήποτε αποκάλυψη στις διωκτικές αρχές σχετικά με ασύλληπτα μέλη της 17Ν και άλλων ενόπλων οργανώσεων φέρεται ότι ήταν ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος σε πρόσφατη κατάθεση που έδωσε στις διωκτικές αρχές μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επισκέφθηκαν τον «Λάμπρο» της 17Ν προ μερικών ημερών ύστερα από σχετική εισαγγελική εντολή προκειμένου προφανώς να του ζητήσουν περισσότερα αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το περιεχόμενο της πολυσυζητημένης επιστολής του σε ΜΜΕ τον περασμένο Νοέμβριο. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hMUvm8
via IFTTT

ΥΠΕΡ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

Υπέρ της παραμονής αριθμού τουρκικών στρατευμάτων και μετά από μια ενδεχόμενη λύση και της συνέχισης των εγγυήσεων της Τουρκίας τάσσεται η πλειοψηφία του πληθυσμού στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Η δημοσκόπηση, η οποία έγινε για την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Daialog» («Διάλογος») έδειξε ότι ποσοστό 89,4% θεωρεί ότι αριθμός τουρκικών στρατευμάτων πρέπει να παραμείνει στην Κύπρο και μετά από μια ενδεχόμενη λύση, ενώ ποσοστό 88,8% θεωρεί ότι οι τουρκικές εγγυήσεις πρέπει να παραμείνουν ως έχουν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hvL3HL
via IFTTT

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Στη δημοσιότητα θα δοθούν σήμερα, Τετάρτη, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων των τελευταίων δύο ετών.

Τα στοιχεία αυτά θα δοθούν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στις 12:30, από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, σε μορφή cd και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής στις 13:30.

Στις εκθέσεις αυτές, μετά από σχετικό έλεγχο, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις). 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hME74W
via IFTTT