Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

H εισαγγελέας βγάζει λάδι τους χρυσαυγίτες για το «Συνεργείο» - Η αντίδραση της πολιτικής αγωγής

Tην απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για τη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας επικαλούμενη τον νέο Ποινικό Κώδικα. Άμεση ήταν η αντίδραση της πολιτικής αγωγής που σημειώνει ότι η απαλλαγή των χρυσαυγιτών αποτελεί επιλογή της εισαγγελέως και όχι αναγκαστικό αποτέλεσμα της αναθεώρησης του Ποινικού Κώδικα.
Η πολιτική αγωγή καταγγέλλει μάλιστα «θεσμική συγκάλυψη της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/31dNYrh
via IFTTT

Με την Protergia και την Elpedison φωτογραφηθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης



Με τους παροχους ρευματος που ειναι ανταγωνιστικοι στη ΔΕΗ και ενδεχεται να  παρουν μερος της επειτα απο το κυβερνητικο ξεπουλημα της φωτογραφηθηκε ο Κωστης Χατζηδακης στην ΔΕΘ.
Τουλαχιστον ο τυπος δεν κρυβεται.
ΠΡΕΖΑ TV


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Aabs4A
via IFTTT

Ο Μαρινακης κατουραει μπροστα στο προσωπο του Βοριδη τον αντικαπνιστικο νομο του Μητσοτακη και της ΝΔ

Κουρελόχαρτο έκανε η ΝΔ την εγκύκλιο Κικίλια για τον αντικαπνιστικό νόμο για χάρη του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ να αρνήθηκε οποιαδήποτε «ιδιαίτερη» σχέση με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, όμως πλήθος σχολίων προκάλεσε η φωτογραφία που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη συνάντηση που είχαν στελέχη της ΝΔ με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη με τον εφοπλιστή. Μάλιστα στην εν λόγω φωτογραφία ο Βαγγέλης Μαρινάκης καπνίζει ανενόχλητος το πούρο του, παρά τον αντικαπνιστικό νόμο που έκανε σημαία η ΝΔ αμέσως μετά την εκλογή της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/31fpAW3
via IFTTT

Ο Αδωνις Γεωργιαδης αποδεχεται με επισημο εγγραφο τη «Βόρεια Μακεδονία» - Ακομη μια πολιτικη κολοτουμπα απο τον κατα τα αλλα πατριωτη

Μπορεί να έσκιζε τα ιμάτιά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, για το θέμα των Σκοπίων και να έπαιζε τον Μακεδονομάχο, αλλά οι μάσκες έπεσαν με την υπουργοποίησή του. Υπηρετώντας  απόλυτα την Συμφωνία των Πρεσπών την οποία χαρακτήριζε προδοτική, έστειλε επιστολή – πρόσκληση με την υπογραφή του φαρδιά πλατιά, σε Υπουργό της γειτονικής χώρας,  στην οποία αποκαλεί τα Σκόπια Βόρεια Μακεδονία.
Συγκεκριμένα στην επιστολή που έστειλε στις 20 Αυγούστου του 2019 στον Υπουργό Οικονομίας της γειτονικής χώρας κ. Kreshnik Bekteshi, τον προσκαλεί με μεγάλη χαρά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2A5mCYu
via IFTTT

Χάθηκε βαρύς οπλισμός του πολεμικού ναυτικού στη Λέρο

Συναγερμός έχει σημάνει μετά την ανακοίνωση από  το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ). Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά διαπιστώθηκε πως λείπει στρατιωτικό υλικό μέσα από έτοιμους σάκους μάχης, που προορίζονται για τις αποστολές των κομάντος του Πολεμικού Ναυτικού. Ωστόσο στη συνέχεια και έπειτα από δεύτερο επαναληπτικό έλεγχο έγινε σαφές ότι από τον φόρτο μάχης έλειπαν δύο αντιαρματικά, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες, βραδύκαυστο φυτίλι και μερικές δεκάδες σφαίρες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/31eVkdU
via IFTTT

Στα ακρα οι σχεσεις Μητσοτακη - Σαμαρα, με τον δευτερο να παθαινει κρισεις πολιτικου πανικου

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν φημίζεται για την νηφαλιότητά του σε στιγμές πολιτικές έντασης - πόσο μάλλον, όταν θεωρεί ότι δέχεται προσωπικό πολιτικό «άδειασμα». Και, σύμφωνα με συνομιλητές του, αυτό ακριβώς το προσωπικό «άδειασμα» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη φέρεται να διαπιστώνει - με… μη νηφάλιο τρόπο - τα τελευταία 24ωρα, σε διπλό επίπεδο.
Κατά τις ίδιες πηγές, δύο είναι οι πηγές της οργής Σαμαρά, που ήδη έχει φθάσει από πολλαπλούς διαύλους στο Μαξίμου: Η πρώτη είναι η αναζωπύρωση των σεναρίων για κεντροαριστερή υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, είτε πρόκειται για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είτε για τις Μαρία Δαμανάκη και Άννα Διαμαντοπούλου - σενάρια, τα οποία φρόντισε να επανατροφοδοτήσει την Κυριακή με την συνέντευξή του στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις θολές δηλώσεις του περί της προεδρικής εκλογής. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2A9Kl9P
via IFTTT

Μόρια: Κλείνουν τον μοναδικό χώρο που έδινε ελπίδα στα παιδιά

«Κλείνουν τον μοναδικό χώρο στη Μόρια, όπου πρόσφυγες γυναίκες και παιδιά ένιωθαν ασφαλείς» μου λέει ο Δανός Σαλάμ Αντλίν εμφανώς ταραγμένος από στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Η ΜΚΟ Team Humanity με πρωτοβουλία του Σαλάμ είχε δημιουργήσει ένα κέντρο, μόλις 150 μέτρα από το camp της Μόριας.
Εκεί έβρισκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια χαρά, παιχνίδι, ξεγνοιασιά, παιδιά και γυναίκες, που τις υπόλοιπες ώρες σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και δεκάδες άλλες οργανώσεις, κακοποιούνται και ζουν σε άθλιες συνθήκες. Μάλιστα ο διεθνής τύπος έχει αναφερθεί πολλές φορές στο έργο του μιλώντας για τον άνθρωπο που έκανε τα παιδιά να γελάσουν ξανά. «Ποτέ δεν ήθελε η αστυνομία τους εθελοντές στο νησί, τους τελευταίους δύο μήνες όμως, η κατάσταση αγρίεψε πολύ» σημειώνει ο Σαλάμ στο tvxs.gr.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/319FRvM
via IFTTT

Πώς ο Μητσοτάκης ξανακάνει ανέκδοτο το μετρό της Θεσσαλονίκης

Ανέκδοτο θα συνεχίζει να θυμίζει για πολλά χρόνια ακόμα το μετρό της Θεσσαλονίκης, αφού η νυν κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρώσει όσα με κόπο είχε καταφέρει η προηγούμενη, μετά από χρόνια πολιτικών αντιπαραθέσεων και καθυστερήσεων, που έχουν κάνει το έργο να θυμίζει... το γεφύρι της Άρτας.
Αφού αρχικά θέλησε να «δανειστεί» τα Γλυπτά του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξαναχτύπησε και υπέπεσε σε ένα ακόμη ατόπημα όσον αφορά την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας, βάζοντας νέες περιπέτειες τις σπουδαίες αρχαιότητες που κρύβονται κάτω από τον σταθμό «Βενιζέλος» στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Ab54di
via IFTTT

Δάνειο «μαμούθ» για να πληρώσει το Ελληνικό παίρνει η Lamda Development

 Οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες απο τους φορολογουμενους...δινουν ενα σκασμο λεφτα στη Lamda του Λατση...για να αγορασει το Ελληνικο! 
Η κυβερνηση ξεπουλαει το Ελληνικο...με χρηματα των ιδιων των φορολογουμενων!!!

Κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας για την παροχή πιστωτικής γραμμής-μαμούθ με ξένες και ελληνικές τράπεζες, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης ανάπτυξης του Ελληνικού, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Lamda Development. Παράλληλα, συναξιολογείται και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το ακριβές ύψος, ο χρόνος υλοποίησης αλλά και ο τρόπος κάλυψης της οποίας δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/31nRfEF
via IFTTT

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΘ: Αστυνομικοι της κρατικης ασφαλειας ντυμενοι μπαχαλοι...διπλα απο τα ΜΑΤ στις πορειες στη Θεσσαλονικη #ΔΕΘ #ΔΕΘ2019 - video

Τουλάχιστον περίεργο μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της πορείας, εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ άτομα με κουκούλες και full face βρίσκονται δίπλα στις αστυνομικές δυνάμεις.
Μάλιστα κινούνται όπου εκείνες τους υποδεικνύουν, την ώρα που η πορεία κινείται στον δρόμο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HPLaJ1
via IFTTT

Νομιμοποιουν τα αυθαιρετα στις παραλιες και δινουν το πρασινο φως για να χτιστουν νεες περιοχες τυπου ΜΑΤΙ

Μεταξύ των προωθούμενων αλλαγών συμπεριλαμβάνονται και οι εξής: χαρακτηρίζεται ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου ο παλιός αιγιαλός. Ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση αποκλειστικής χρήσης τμημάτων του σε βιομηχανίες, ξενοδοχεία και άλλες χρήσεις αναψυχής. Θεσπίζεται η απευθείας παραχώρηση τμημάτων του αιγιαλού και παραλίας για περιπτώσεις επενδύσεων που χαρακτηρίζονται στρατηγικού χαρακτήρα. Μειώνονται τα μισθώματα από την παραχώρηση της απλής χρήσης του αιγιαλού, σε βάρος των δημοσίων εσόδων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZIb5h3
via IFTTT

Δεν βγαινει τελικα σε πλειστηριασμο το σπιτι του Φώτη Μπομπολα ο οποιος ηταν ενας απο αυτους που χρεοκοπησαν το Mega...

Σχέδιο για να σώσει το… παλάτι του Ψυχικού έχει βάλει μπροστά ο Φώτης Μπόμπολας. Διότι δεν θέλει να «φύγει» από τα χέρια του η πολυτελής κατοικία των 810 τετραγωνικών μέτρων που η εμπορική της αξία είναι 4,2 εκατομμύρια ευρώ και από το 2000 έχει κηρυχθεί διατηρητέα.

Η μεζονέτα ήταν να βγει στο σφυρί στις 11 Σεπτεμβρίου από την Alpha Bank. Όμως ο κ. Φώτης Μπόμπολας έσπευσε στην τράπεζα και πλήρωσε ένα σεβαστό ποσό προκειμένου να ανακόψει τον πλειστηριασμό, όπως και έγινε…
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PUfgBW
via IFTTT

Με την φανελα του ΑΡΗ που χρωσταει στην "προβληματικη" ΔΕΗ 1,6 εκατ. ευρώ, φωτογραφηθηκε στη ΔΕΘ ο Κυριακος Μητσοτακης

Γεματος χαμογελα φωτογραφηθηκε στη ΔΕΘ ο Κυριακος Μητσοτακης, κρατώντας φανελα του ΑΡΗ, που του εκαναν δωρο εκπροσωποι της ομαδας.

Να θυμησουμε στο σημειο αυτο, πως η ΔΕΗ στις  27 Ιουλίου 2019, έκοψε το ρευμα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Αρη Θεσσαλονίκης λόγω συσσωρευμένων οφειλών του σωματείου οι οποιες φτάνουν το 1,6 εκατ. ευρώ! 

Με ποια λογικη λοιπον...ο Κυριακος Μητσοτακης, την ωρα που τοσο ο ιδιος οσο και σύσσωμη η ΝΔ παρουσιαζουν τη ΔΕΗ ως ακρως προβληματικη επιχειρηση λογω των χρεων που της εχουν δημιουργησει κακοπληρωτες της...φωτογραφιζεται με την ποδοσφαιιρικη φανελα...μιας ομαδας που αποτελει συστηματικο κακοπληρωτη;

Εκτος και αν κανει κλεινει το ματι και "κανει πλατες" για διαφορους λογους στην εν λογω  ομαδα και τους ανθρωπους της. 
ΠΡΕΖΑ TV

Διαβαστε το αναλυτικο ρεπορταζ της Εφημεριδας των Συντακτων:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/34x5lVR
via IFTTT

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η κατάρρευση της οργάνωσης

Με το βλέμμα στραμμένο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι και πάλι όλοι οι παράγοντες της δίκης της Χρυσής Αυγής, αφού τη Δεύτερα ξεκινά ο δεύτερος κύκλος απολογιών, για την επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη ήδη από την τελευταία συνεδρίαση στα τέλη Ιουλίου, έχει καλέσει να προσέλθουν οι πρώτοι κατηγορούμενοι για την αιματηρή επίθεση σε βάρος τεσσάρων ψαράδων που εργάζονταν στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PV9AaF
via IFTTT

Στο σφυρί ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.α

Η κυβέρνηση προωθεί ταχύτατα τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας εντός του 2020.
Πυρετώδεις συσκέψεις με υποψήφιους συμβούλους διαδέχονται η μία την άλλη στο υπουργείο Ενέργειας αλλά και στη ΔΕΗ καθώς εξετάζονται τα σχέδια πώλησης της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας και των θυγατρικών της εντός του 2020. Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης έχει σαφή εντολή να προχωρήσει, όμως διαπιστώνονται συνεχώς δυσεπίλυτα προβλήματα και το παζλ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ μάλλον θα αποδειχθεί πάρα πολύ δύσκολο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/34y985E
via IFTTT

Επιστράφηκε στα... βουβά το διαβατήριο του Βαγγέλη Μαρινάκη με την έλευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τελικά φαίνεται πως όντως με τη νέα κυβέρνηση πολλά πράγματα θα αλλάξουν. Όπως για παράδειγμα η μεταχείριση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα piperata.gr, το διαβατήριο που του είχε αφαιρεθεί λόγω της δίωξης που του έχει ασκηθεί για την υπόθεση του «Noor1», πλέον του έχει επιστραφεί με δόξα και τιμή, μετά και την έλευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Όπως πιθανότατα θα θυμάστε, τον Οκτώβριο του 2018, είχε αφαιρεθεί από την διεύθυνση διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. το διαβατήριο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά τη διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με την οποία τέθηκε σε βάρος του ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Συγκεκριμένα, με εισαγγελική διάταξη είχε απαγορευθεί στον εφοπλιστή και σε τρεις συνεργάτες του η έξοδός τους από την Ελλάδα, μετά από δίωξη που του απαγγέλθηκε για την υπόθεση του «Noor1».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZIYY2Y
via IFTTT

Σε κλείσιμο οδηγείται ο ξενώνας ΑΡΣΙΣ

«Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ο μοναδικός ξενώνας επείγουσας φιλοξενίας παιδιών στη Βόρεια Ελλάδα αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στα αιτήματα της εισαγγελίας Ανηλίκων, καθώς και δημοσίων κοινωνικών υπηρεσιών για εισαγωγές παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο. 
Εδώ και περίπου έναν μήνα, παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, έχουν εγκαταλειφθεί ή οι γονείς τους αδυνατούν να τα φροντίσουν παραμένουν στο σπίτι τους ή σε δημόσια νοσοκομεία, αν και είναι επείγουσα ανάγκη η μεταφορά τους σε ασφαλές περιβάλλον. Συγκεκριμένα, βρίσκονται σε εκκρεμότητα οκτώ αιτήματα για μεταφορά 15 παιδιών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα στον ξενώνα, ενώ υποβάλλονται καθημερινά νέα αιτήματα στην κοινωνική υπηρεσία του ξενώνα. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2LBklcZ
via IFTTT

Μηταρακης: Ολοταχώς προς την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε τους χειρισμούς προκειμένου να πετύχει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με το να εισάγει τη «κεφαλαιοποίηση» στην λειτουργία του ΕΤΕΑΠ. Επιπλέον θα επιτρέπει την εμπλοκή ιδιωτών στη διαχείριση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZIYQR2
via IFTTT

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη για την επισκεψη Μητσοτακη - Αφου πλεον ειναι λαϊκος ηγετης...ποιον φοβαται;

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί η Θεσσαλονίκη λόγω της 84ης Διεθνούς Έκθεσης, με την αστυνομία να έχει βγάλει στους δρόμους πάνω από 3.000 αστυνομικούς, ελικόπτερο, «αύρες» και άλλα μέσα καταστολής για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας, με τις οποίες οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα «συνοδεύσουν»την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με το Έθνος, από την Παρασκευή βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ενώ, στη διάθεση των αστυνομικών θα βρεθούν, εκτός από το ελικόπτερο που ξεκίνησε από την Παρασκευή τις πτήσεις πάνω από την πόλη, δύο αύρες εκτόξευσης νερού, drones με κάμερες που θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και άλλα μέσα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2LBkhtL
via IFTTT

Ξερονήσια για τους πρόσφυγες προτείνει ο Γιωργος Κύρτσος της Νεας Δημοκρατιας

Μεθόδους… Αυστραλίας προτείνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος για τη λύση του προσφυγικού. 
Για το πρόβλημα - για το οποίο πλέον ευθύνεται καθαρά ο Ερντογάν κι όχι η ελληνική κυβέρνηση, όπως μέχρι πριν από τρεις μήνες - προτείνει να εγκλωβίζουμε τους πρόσφυγες στα ξερονήσια. 
Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει, όταν μαθευτεί αυτή η πρακτική, οι πρόσφυγες θα σταματήσουν να έρχονται. Πρόκειται εξάλλου για μια θέση που στο παρελθόν έχει διατυπωθεί και από ακροδεξιούς που σήμερα στελεχώνουν τη ΝΔ και την κυβέρνηση. 
https://tvxs.gr/ 


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZEAtnH
via IFTTT

Χιλιάδες εργαζόμενοι στη δίνη της «τοπικών συμβάσεων»

Η θεσμοθέτηση των τοπικών συμβάσεων εργασίας αποτελεί μια από τις βασικές ρυθμίσεις τις οποίες θέλει να εισάγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο πεδίο των εργασιακών. Η εν λόγω «καινοτομία» περιλαμβάνεται στο μίνι εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, ως σκέλος του αναπτυξιακού σχεδίου νόμου της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τα όσα διαρρέει το υπουργείο Εργασίας, εξετάζονται μισθολογικές «εξαιρέσεις» από την υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων για διάφορες περιπτώσεις προβληματικών επιχειρήσεων ή ακόμη κι ευρύτερων περιοχών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2LBkKw1
via IFTTT

«Φρένο» από Βρυξέλλες στα οικονομικα σχεδια Μητσοτακη αναφορικα με τα πλεονασματα

Oι ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές δεν το είπαν – ακόμη – ευθέως αλλά το κατέστησαν αρκούντως σαφές: Δεν θεωρούν καθόλου καλή ιδέα να χρησιμοποιηθούν οι επιστροφές των κερδών από τα κρατικά ομόλογα για την έμμεση μείωση του στόχου για τα πλεονάσματα – μια ιδέα, πάνω στην οποία η κυβέρνηση έχει στηρίξει όλες τις προσδοκίες για να «χωρέσει» στον προϋπολογισμό του 2020, ορισμένες τουλάχιστον, ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις για νοικοκυριά, μισθωτούς και συνταξιούχους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZP0a5j
via IFTTT

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Έρχονται οι τοπικές συμβάσεις εργασίας - Οι νέες μορφές νόμιμου εργασιακού μεσαίωνα είναι εδώ με την υπογραφή της ΝΔ

Τη δυνατότητα υπογραφής τοπικών συμβάσεων εργασίας, με όρους που θα παρεκκλίνουν από τη εθνική κλαδική σύμβαση εργασίας θα δίνει διάταξη που θα συμπεριληφθεί στο μίνι εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, ως σκέλος του αναπτυξιακού σχεδίου νόμου της κυβέρνησης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», στην πράξη, στο πλαίσιο των εξαιρέσεων από την υποχρεωτική εφαρμογή μιας κλαδικής σύμβασης που εξετάζονται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για ειδικές περιπτώσεις επιχειρήσεων εκτός από κλαδικό κριτήριο θα προβλέπει και το τοπικό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2MUGaqP
via IFTTT

Καταγγελίες ΟΙΕΛΕ συνθηκες εργασιακής γαλέρας στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Συνθήκες εργασιακής γαλέρας στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία περιγράφει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) επικαλούμενη καταγγελίες εκπαιδευτικών.
«Η αμοιβή σου θα είναι 500 ευρώ (ή η νόμιμη που προβλέπει η νομοθεσία, αλλά τα μισά θα μας τα επιστρέφεις στο χέρι), η σύμβασή σου μέχρι τον Ιούνιο, ωράριο μέχρι τις 4-5 το απόγευμα (και βλέπουμε). Κι αν σου αρέσει, γιατί υπάρχουν εκατοντάδες κοριτσάκια εκεί έξω που θα σκότωναν για ένα μισθό» καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2NQh4Ju
via IFTTT

Αντισυνταγματική η αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στα απολυτήρια

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έκρινε αντισυνταγματική, μη νόμιμη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης και στο πληροφοριακό σύστηµα «myschool».Αντισυνταγματική θεωρείται και η δήλωση των μαθητών ότι δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι προκειμένου να απαλλαγούν από το µάθηµα των θρησκευτικών, ενώ η Αρχή καλεί το υπουργείο Παιδείας να συμμορφωθεί προς την απόφασή της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2MUwi0c
via IFTTT

Τα ακροδεξιά πρωτοπαλίκαρα της ΝΔ στην πρώτη γραμμή

Στην Μόρια – του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι του Αλέξη Τσίπρα – 10.000 άνθρωποι στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες, η κυβέρνηση ψάχνει επί ματαίω να βρει διέξοδο ανάμεσα σε… ρίψεις χημικών και μαζικές μεταφορές προσφύγων στην ενδοχώρα, η Αγκυρα προειδοποιεί ότι 100.000 πρόσφυγες ετοιμάζοντας να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη, και η γερμανική FAZ και η γερμανική FAZ προβλέπει «δραματικό χειμώνα στα ελληνικά νησιά».Ακριβώς αυτήν την στιγμή της κορύφωσης της νέας προσφυγικής κρίσης επέλεξε ένας βουλευτής της ΝΔ, ο Θανάσης Πλεύρης, για να διακηρύξει πρωί – πρωί, από τα τηλεπαράθυρα του Ant1,  ότι το μεταναστευτικό είναι απλώς «ζήτημα ασφαλείας». Και την ίδια στιγμή ένας δεύτερος βουλευτής της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, εφόρμησε σε έτερο τηλεπαράθυρο, εκείνο του Σκάι, για να καταθέσει ολοκληρωμένη – εάν όχι και «τελική» - λύση αλα Σαλβίνι: Την «απώθηση των εισβολέων» - όπου «εισβολείς» δεν είναι άλλοι από τους πρόσφυγες – και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος δια της εκδίωξης όλων των μουσουλμάνων από την ελληνική επικράτεια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2NObvem
via IFTTT

Το Βατερλό Τζόνσον και το αδιέξοδο (του Brexit) που επιμένει

Μια μέρα μετά την τριπλή κοινοβουλευτική ήττα του Μπόρις Τζόνσον αναφορικά με το Brexit, και το τοπίο στη Μεγάλη Βρετανία εξακολουθεί να θυμίζει «κινούμενη άμμο».
Κι αυτό γιατί τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, ούτε καν η αποφυγή ενός no deal Brexit, παρά το σχετικό σχέδιο νόμου που πέρασε μετά από επεισοδιακές συνεδριάσεις στη Βουλή. Εξίσου «θολή» φαντάζει συνολικά η επόμενη μέρα στην Βρετανία ακόμη και σε ό,τι έχει να κάνει και με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη κυβέρνησης, που θα προσπαθήσει να απενεργοποιήσει (ή να πυροδοτήσει) τη βραδυφλεγή βόμβα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2MXM2zO
via IFTTT

Ερντογαν:Η Τουρκία θα στείλει πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη αν δεν υπάρξει διεθνή υποστήριξη για τους Σύριους - Από χθες η FAZ έκανε λόγο για νέο μεταναστευτικο κύμα προς την Ελλάδα

 Η Τουρκία μπορεί να αναγκαστεί να ανοίξει τον δρόμο προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, εάν η Άγκυρα δεν λάβει αρκετή διεθνή υποστήριξη στη διαχείριση των σύρων προσφύγων, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία σε σύμπραξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, αλλά είναι έτοιμη να ενεργήσει και μόνη της αν είναι αναγκαίο.

«Πλησιάζει δραματικός χειμώνας στα ελληνικά νησιά»
«Στα ελληνικά νησιά φθάνουν και πάλι τόσοι πρόσφυγες όσοι το 2016. Στα πρόθυρα αποτυχίας η προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας;» ανέφερε η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Νέα Προσφυγική κρίση με προαναγγελία».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2NQh4sY
via IFTTT

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Novartis: Στον Άρειο Πάγο Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Βενιζέλος...Πάμε στοίχημα πως δεν θα αποδειχθεί καμία ενοχή;

"Παρέλαση" μαρτύρων αναμένεται να λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα στα γραφεία των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη, που ερευνούν τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την αρχή αναμένεται να κάνουν πολιτικά πρόσωπα, και συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Κι αυτό γιατί εκτός από τις καταγγελίες του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιω. Αγγελή, οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται να ελέγξουν από την αρχή τις σχετικές μηνύσεις που είχαν καταθέσει οι μάρτυρες. Οι αναφορές τους είχαν αρχικά μπει στο αρχείο, ωστόσο ανασύρθηκαν από αυτό και πλέον αναμένεται να ερευνηθούν εκ νέου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/32xDYcL
via IFTTT

Κολλητός του Υπ.Τουρισμού της ΝΔ Χαρη Θεοχαρη, ο ακροδεξιος Θεόδωρος Γιάνναρος που αποκάλεσε «πίθηκο» πρόσφυγα από το Ιράν

Ορισμένοι στη ΝΔ και στο Μαξίμου θέλουν να πιστέψουμε ότι το μέλος του τομέα Υγείας του κόμματος Θεόδωρος Γιάνναρος, που παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό με αποτέλεσμα τη διαγραφή του γιατί αποκάλεσε «πίθηκο» νεαρό αλλοδαπό, έπεσε από τον ουρανό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HOhZpM
via IFTTT

Κυριάκος Βελόπουλος: Ο πρόσφυγες να μεταφερθούν στα «ξερονήσια» - Δεν καταδίκασε τη δήλωση η ΝΔ

Την ώρα που καταγράφεται αύξηση των ροών μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων, χρησιμοποιώντας ακραία ρητορική.

«Δεν τους πας στη Βόρεια Ελλάδα. Απαγορεύεται να πας στη Θράκη αυτούς που ήρθαν εδώ. Απαγορεύεται», τόνισε αρχικά, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό - προσφυγικό, για συνεχίσει: «Αν θέλεις να είσαι σοβαρό κράτος, λες, αφού έχω μια εν δυνάμει πυρηνική βόμβα εντός της ηπειρωτική χώρας, δεν τους πας στην ηπειρωτική χώρα. Τους πας σε νησιά, ξερονήσια – εντός εισαγωγικών το ξερονήσια έτσι; - σε νησιά που δεν υπάρχουν κάτοικοι ώστε να μην υπάρχουν κοινωνικά προβλήματα, ούτε βιασμοί ούτε παιδεραστίες ούτε τίποτα... Δεν είναι ιδεολογικό το πρόσημό μου, είναι πραγματιστικό».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/32rusHY
via IFTTT

Κυρανάκης: Η θάλασσα έχει σύνορα και έχουμε καθήκον να τα προστατέψουμε - Το χωμα στο οποιο θα παμε ολοι...εχει και αυτο συνορα;

«Εμείς είμαστε απέναντι στο δόγμα ότι "η θάλασσα δεν έχει σύνορα"», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 για το ζήτημα του προσφυγικού και τα νέα μέτρα που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ροές.

«Δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι, τα σύνορα της χώρας προστατεύονται και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να σταλεί σε διακινητές και διάφορους κακοθελητές», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HKEGLN
via IFTTT

ΔΕΗ: Κρυφές αυξήσεις με στόχο ο ιδιώτης που θα την αγοράσει να βγάζει το μέγιστο κέρδος

Εκτός από τις γνωστές αυξήσεις στην τιμή της κιλοβατώρας που υπερβαίνουν το 16%, η αύξηση για τους επαγγελματίες φτάνει το 23% και για τους αγρότες το 13,2%!
Αυξήσεις-φωτιά για όλους κρύβουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που επισημοποιήθηκαν λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής!

Πέρα από το «ψαλίδι» που μειώνει κατά 50% την έκπτωση συνέπειας για το 65% των καταναλωτών, η απόφαση της νέας διοίκησης της Επιχείρησης αποκάλυψε αυξήσεις που είχαν αποσιωπηθεί στο μπαράζ των διαρροών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2zNtFoj
via IFTTT

Ομοφοβικη επιθεση απο μπατσους της ΕΛ.ΑΣ: «Κινδυνεύουμε από αστυνομικούς που έχουν αποστολή να μας προστατεύουν»

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την τιμωρία των αστυνομικών που τους επιτέθηκαν λεκτικά με ομοφοβικά σχόλια και στη συνέχεια και σωματικά την Πέμπτη το βράδυ, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, είναι ο Νίκος Σοφιανός και ο Δημήτρης Καραμπόσχος, οι δύο αποδέκτες της ομοφοβικής βίας των αστυνομικών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PIY6qQ
via IFTTT

Η ΝΔ θα δεχθεί την εξαγωγή αφορολόγητου χρυσού από τις Σκουριές;

Έτοιμη να συμμορφωθεί με τις νέες αποφάσεις του ΣτΕ και να εκδώσει τις άδειες που ζητά η «Ελληνικός Χρυσός» δηλώνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με χθεσινή απόφαση του γραφείου Τύπου η οποία εκδόθηκε πριν από την επίσημη δημοσιοποίηση των τριών αποφάσεων του δικαστηρίου.

Καταλογίζει «εμμονές και ιδεοληψίες» στην προηγούμενη κυβέρνηση, για την οποία αναφέρει ότι «λειτούργησε σταθερά ως εμπόδιο για την ανάπτυξη των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2zSl97L
via IFTTT

Απολύσεις στις Μινωικές - Σκληρή ανακοίνωση των εργαζομένων

Για παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις 14 υπαλλήλων κάνει λόγο ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γραφείων και Πρακτορείων Μινωικών Γραμμών ΑΝΕ, τη στιγμή μάλιστα που η εταιρία έχει προχωρήσει σε φάση ανάπτυξης σε άλλες αγορές βασιζόμενη, όπως καταγγέλλουν, πάνω στη δική τους δουλειά. 

Αναλυτικά στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρεται: 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PI1kdU
via IFTTT

«Ανάπτυξη για όλους» το σύνθημα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Το κυβερνητικό του σχέδιο αναμένεται να αναπτύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία θα πάει την Παρασκευή. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα παρουσιάσει πώς το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας «θα μετουσιωθεί σε απτά αποτελέσματα».

Όπως αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σύνθημα «Ανάπτυξη για όλους», «θα αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια το κυβερνητικό σχέδιο που ενέκριναν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου και το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση των φόρων για όλους, τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ασφάλεια σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2zNttFB
via IFTTT

Θεόδωρος Γιάνναρος: Χυδαία ρατσιστικά σχόλια από το στέλεχος της Ν.Δ.

Σε ένα ακόμα προκλητικό σχόλιο, χυδαία απάνθρωπο και ρατσιστικό προχώρησε ο Θεόδωρος Γιάνναρος, πρώην διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς» και μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής εξαπέλυσε χυδαία επίθεση κατά πρόσφυγα, χαρακτηρίζοντας τον «πίθηκο» και «απόβρασμα».

Συγκεκριμένα, ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς», απάντησε στο ποστάρισμα που έκανε ο Arash Hampay στα αγγλικά: «Φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό». Ο Hampay είναι πρόσφυγας από το Ιράν και ζει στην Ελλάδα. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PIXRvW
via IFTTT

Οι διαδηλώσεις κατά την ομιλία Κυριακου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Με διαδηλώσεις θα γίνει δεκτός στη συμπρωτεύουσα ο πρωθυπουργός καθώς κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο το απόγευμα του Σαββάτου έχουν προγραμματιστεί οι εξής κινητοποιήσεις, όλες στις έξι το απόγευμα:
- Στο Άγαλμα Βενιζέλου ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
- ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.
- «Μακεδονομάχοι» στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
- Λαϊκή Ενότητα στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Εγνατία.
- Αντιεξουσιαστές στην Καμάρα.
https://www.efsyn.gr/


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2zPKrmX
via IFTTT

Τι φοβάται η Μενδώνη και κλείνει άρον άρον το ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ

Υποπτη η υπουργική εξαγγελία για «εκκαθάριση εν λειτουργία» του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πολύπλευρη δικαστική έρευνα για σοβαρή κακοδιαχείριση και σκανδαλώδη σπατάλη δημοσίου χρήματος
Λίνα συγκαλύπτει Μενδώνη; Σε απόπειρα παραγραφής ενός πλήθους υποθέσεων του γνωστού και ως «αμαρτωλού» Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ) που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη, ορισμένες από τις οποίες έχουν και «αποτυπώματα» της νυν υπουργού, παραπέμπουν οι τελευταίες κινήσεις της Λίνας Μενδώνη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PIXMs8
via IFTTT

FAZ: «Νέα προσφυγική κρίση με προαναγγελία» έτοιμη να σκασει σαν βομβα στην Ελλαδα

«Στα ελληνικά νησιά φθάνουν και πάλι τόσοι πρόσφυγες όσοι το 2016. Στα πρόθυρα αποτυχίας η προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας;» διερωτάται η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Νέα Προσφυγική κρίση με προαναγγελία». Η εφημερίδα σημειώνει: «Είναι πιθανότατα θέμα χρόνου έως ότου μεταφερθούν και πάλι πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα για να αποσυμφορηθούν τα νησιά. Η τάση είναι σαφής: ενώ τον Ιανουάριο πέρασαν στα ελληνικά νησιά 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, τον Ιούλιο ξεπέρασαν τις 5.600. Παρά την ύπαρξη της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας μια πτυχή της δεν λειτούργησε ποτέ. Η κυβέρνηση Τσίπρα ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να δημιουργήσει τις αναγκαίες δομές για να επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης ασύλου. Με αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση των προσφύγων στους καταυλισμούς των νησιών.»
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2zNtgCj
via IFTTT

Παναγιώτης Κοντολέων: Οι «έκπτωτες» μπίζνες με το δημόσιο και η G4S

Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα αναφορικά με την τοποθέτηση του Παναγιώτη Κοντολέοντος στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ γεννούν τα νέα στοιχεία που φέρνει στο φως το Documento. Στοιχεία τα οποία καταρρίπτουν το αφήγημα περί «αριστείας» που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός.

Ο κ. Κοντολέων υπηρετούσε ως γενικός διευθυντής σε πολυεθνική εταιρεία στον τομέα της ασφάλειας, την G4S, όπως ανέφερε δημόσια ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, θέλοντας να υποστηρίξει ότι πρόκειται για στέλεχος περιωπής. Ομως η συγκεκριμένη εταιρεία, επί των ημερών του κ. Κοντολέοντα στη γενική διεύθυνση, όχι μόνο είχε δεχτεί πρόστιμα από την Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά παράλληλα είχε κηρυχθεί έκπτωτη από διαγωνισμούς της ΣΤΑΣΥ το 2014 και είχε αποκλειστεί από τη συμμετοχή σε οποιοδήποτε διαγωνισμό για έναν χρόνο με απόφαση του σημερινού υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρώην γενικού διευθυντή της ΝΔ και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη Νίκου Παπαθανάση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PIXDoA
via IFTTT