Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Αιματηρές περικοπές και αύξηση των εισφορών, που ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ μόνο για την τετραετία 2016 - 2019, είναι το πραγματικό αποτέλεσμα της περίφημης «μεταρρύθμισης» για το Ασφαλιστικό, την οποία η κυβέρνηση προώθησε στη Βουλή.
Οι περικοπές αρχίζουν άμεσα σε βάρος των σημερινών συνταξιούχων, όσων θα συνταξιοδοτηθούν από εδώ και πέρα και κλιμακώνονται για τα επόμενα χρόνια, ενώ ορισμένες απ' αυτές θα εφαρμόζονται στο διηνεκές. Εξίσου επώδυνη είναι η αφαίμαξη των σημερινών ασφαλισμένων μέσα από την αύξηση των εισφορών τους, που σε ορισμένα επαγγέλματα γίνονται εξοντωτικές.
Παρά τους ανυπόστατους ισχυρισμούς και τις αριθμητικές αλχημείες της κυβέρνησης, η Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνοδεύει το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, είναι αποκαλυπτική. Εκεί, άρθρο το άρθρο, περιγράφονται οι επιπτώσεις στην τσέπη συνταξιούχων και ασφαλισμένων, με το λογαριασμό να φτάνει τα 8,234 δισ. ευρώ για την επόμενη τετραετία.
Συγκεκριμένα, οι απώλειες απ' τις περικοπές σε συνταξιούχους, παλιούς και νέους, ανέρχονται στα 6,016 δισ. ευρώ, ενώ οι πρόσθετες εισφορές στα 2,218 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, μόνο οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις στην τετραετία θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ, ενώ οι περικοπές στα μερίσματα των δημοσίων υπαλλήλων τα 800 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, από τους μισθωτούς και με την αύξηση των εισφορών για το ΕΤΕΑ, η κυβέρνηση θα αποσπάσει το ποσό των 1,251 δισ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SExXPq
via IFTTT

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ «ΕΠΙΤΥΧΙΑ» ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Στην αποικία χρέους που λέγεται Ελλάδα, η εθελόδουλη κυβέρνηση παρουσιάζει σταδιακά τα αποτελέσματα της «διαπραγμάτευσής» της με τους δανειστές σε βάρος του λαού, όχι μόνο για το τώρα αλλά και για τις επόμενες γενιές. Επί της ουσίας, αφού ικανοποιεί σε όλα τις ορέξεις των δανειστών πανηγυρίζει για τις συνεχείς «επιτυχίες» της σε όλα τα μέτωπα, τόσο στα αποτελέσματα της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής όσο και της διαπραγμάτευσης.

Η πρόσφατη «επιτυχία» της είναι τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν προχθές από την Eurostat και σύμφωνα με τα οποία το πρωτογενές πλεόνασμα (έσοδα μείον έξοδα Δημοσίου χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψιν τα τοκοχρεολύσια) έκλεισε στο +0,7% του ΑΕΠ για το 2015, σε όρους μνημονίου με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, όταν η πρόβλεψη του Προϋπολογισμού 2016 ήταν για πρωτογενές έλλειμμα -0,25% του ΑΕΠ το 2015.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SVs7yz
via IFTTT

ΝΟΜΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ FBI ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ HACKING ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμιο κυβερνητικό hacking για το FBI και τις αρχές των ΗΠΑ: Την Πέμπτη 28 Απριλίου του 2016, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε μια αλλαγή στο άρθρο 41 του ομοσπονδιακού νόμου ποινικής δικονομίας. Ακούγεται αβλαβές, αλλά οι επιπτώσεις των αλλαγών θα γίνουν αισθητές σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με το νόμο που ισχύει σήμερα, οι αστυνομικοί των ΗΠΑ και οι ομοσπονδιακοί πράκτορες του FBI θα πρέπει να γνωρίζουν πού βρίσκεται ένας υπολογιστής πριν μπορέσουν να πάρουν ζητήσουν κάποιο ένταλμα που τους επιτρέπει να παραβιάσουν (hack) άμεσα το μηχάνημα. H λογική; Θα πρέπει να διασφαλιστεί αν ο δικαστής που θα εκδώσει το ένταλμα έχει την δικαιοδοσία στη φυσική τοποθεσία που βρίσκεται ο ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Με άλλα λόγια, ένας περιφερειακός δικαστής δεν μπορεί να εκδώσει ένταλμα έρευνας εναντίον κάποιου που βρίσκεται εκτός της περιοχής του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SQNvSu
via IFTTT

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ GOOGLE ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η Google έχει αναφερθεί σαν «η καλύτερη εταιρεία για να εργαστεί κανείς στην Αμερική» από το Business Insider, και μάλλον ότι το μήνυμα έφτασε στο Καπιτώλιο καθώς 197 άτομα από την κυβέρνηση έχουν μετακινηθεί στην Goοgle από τότε που ο Obama ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Η παρακάτω εικόνα συμβολίζει την «περιστρεφόμενη πόρτα» και είναι φτιαγμένη διαδραστικά από στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Campaign for Accountability (CfA).
Η εικόνα είναι μια απόπειρα αποκάλυψης της Google και έχει σαν στόχο να φωτίσει περισσότερο την εταιρεία που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά, και γνωρίζουμε ελάχιστα.
Η εκτελεστικός διευθυντής της CfA Anne Weismann, αναφέρει:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/26DGX0H
via IFTTT

ΤΟ 50% ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 50% ΕΠΙΘΥΜΕΙ BREXIT

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της βρετανικής εταιρίας ΟRB, για λογαριασμό της εφημερίδας Independent, αυτή τη στιγμή οι δύο πλευρές είναι ισόπαλες στο 50%-50%.
Παρόλα αυτά, οι αναλυτές αναφέρουν ότι όταν λαμβάνεται υπόψιν η πρόθεση προσέλευσης στις κάλπες, τα ποσοστά διαφοροποιούνται ελαφρά και οι υποστηρικτές του Brexit αντιπροσωπεύουν το 51%.
Οι ψηφοφόροι στη Βρετανία καλούνται να αποφασίσουν τον Ιούνιο εάν η χώρα τους, η οποία είχε ενταχθεί στην ΕΕ πριν από 43 χρόνια, θα παραμείνει μέλος της ή θα αποχωρήσει.
Η διαδικτυακή δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 πολιτών από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1O2Pij3
via IFTTT

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΣΩ... ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Για να εξασφαλιστεί η ανωνυμία του αξιωματικού της Δίωξης Ναρκωτικών, αλλά και να καταθέσει εναντίον των συλληφθέντων, εφαρμόστηκαν οι διατάξεις που προβλέπουν τη χρήση τεχνικών μέσων. Την ώρα της δίκης για τα 230 κιλά κοκαΐνης, ο αστυνομικός που είχε ενεργήσει ως «agent provocateur» βρισκόταν στο Αστυνομικό Μέγαρο στη Λ. Αλεξάνδρας.
Στο ειδικό δωμάτιο της ΓΑΔΑ, το οποίο είναι εξοπλισμένο με συστήματα φωνοληψίας, εκτός από τον μυστικό πράκτορα, παρόντες ήταν συνάδελφοί του από την αρμόδια υπηρεσία, αλλά και εισαγγελέας.
Οι πρώτοι ήταν εκεί για τον χειρισμό των τεχνικών μέσων, ο δεύτερος για να πιστοποιήσει την νομιμότητα της διαδικασίας και την εξακρίβωση της ταυτότητας του αστυνομικού - μάρτυρα. Παρόμοιο σύστημα είχε εγκατασταθεί και στη δικαστική αίθουσα. Οταν ήρθε η ώρα να καταθέσει ο αστυνομικός, ΓΑΔΑ και Εφετείο συνδέθηκαν...
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1WxbM2n
via IFTTT

4.500 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες πρόκειται να μεταφερθούν 4.500 πρόσφυγες από την Ειδομένη σε τέσσερις χώρους κοντά στη βιομηχανική περιοχή Σίνδου και σ` ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στο Ωραιόκαστρο.
Πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια αποσυμφόρησης του καταυλισμού και σταδιακής εκκένωσης της περιοχής, ανάλογη με αυτή που έγινε προ ημερών στο λιμάνι του Πειραιά, απ' όπου το 60% των προσφύγων και μεταναστών μεταφέρθηκε σε οργανωμένες δομές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1O2Pjn3
via IFTTT

ΑΙΡΕΤΙΚΑ MEMES ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ






 ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1WxbKHO
via IFTTT

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΗΣ

Σε ένα σύντομο μήνυμά του, το πρωθυπουργικό γραφείο ασκεί σφοδρή κριτική στην "διαπλοκή" που όπως λέει, "παίζει τα ρέστα της. Στο ευχετήριο κείμενο για τις ευχές του Πάσχα, το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρεται σε "διαρκώς εντεινόμενη παραπληροφόρηση και κινδυνολογία από μεγάλη μερίδα εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ". Αν και όπως αναφέρει το κείμενο, η τακτική δεν είναι ξένη στην κυβέρνηση, σημειώνει πως "με ανυπόστατα δημοσιεύματα προσπαθούν, για άλλη μια φορά, να δημιουργήσουν κλίμα καταστροφής και διαφωνιών ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης".
Το κείμενο πάντως, κλείνει λέγοντας πως αντί απάντησης δίνει ευχές "στους εκδότες των συγκροτημάτων της διαπλοκής και στους κομιστές της κίτρινης δημοσιογραφίας" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Τέλος, το επιτελείο του πρωθυπουργού εύχεται καλό Πάσχα στον ελληνικό λαό για την Ανάσταση που όπως λέει "προσδοκά, που δικαιούται και, πράγματι έρχεται!".
 Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1WxbIjg
via IFTTT

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. 20 ΝΕΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

Τουλάχιστον 20 αεροπορικές επιδρομές έγιναν σήμερα στο Χαλέπι, στα βόρεια της Συρίας, καθώς η πολεμική ένταση συνεχίζεται για 9η συνεχόμενη ημέρα, κοστίζοντας τη ζωή σε περίπου 250 αμάχους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Βρετανία.
Ωστόσο, το αναφερόμενο παρατηρητήριο δε διευκρίνισε αν τα μαχητικά που έκαναν τους βομβαρδισμούς ήταν συριακά ή ρωσικά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SAPJX9
via IFTTT

ΣΤΟ «ΣΦΥΡΙ» Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΞΙΑΣ 140.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ - ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018 Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ

Με πλειστηριασμό απειλούνται σπίτια που είναι πρώτη κατοικία που σχετίζονται με «κόκκινα» δάνεια καθώς η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και του κουαρτέτου προστατεύει μέχρι το 2018 μόνο όσα έχουν αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς στο σκέλος που αφορά στα «κόκκινα» δάνεια έχει καταλήξει στους εξής άξονες:
- ανεξαρτήτως κατηγορίας, δηλαδή όχι μόνο τα στεγαστικά δάνεια αλλά και τα καταναλωτικά δάνεια, τα επισκευαστικά δάνεια, τα δάνεια ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, αγροτών, καθώς και τα δάνεια μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν διασφάλιση σε πρώτη κατοικία,
- με αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ (και χωρίς κάποιο εισοδηματικό κριτήριο, που θα απέκλειε σημαντικό αριθμό δανειοληπτών),
- μέχρι το 2018.
Το υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι το όριο των 140.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας και καθώς δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, καλύπτει το 94% του συνόλου στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας (στοιχεία 2013 - τα τελευταία διαθέσιμα). Σε αυτά προστίθενται επισκευαστικά, καταναλωτικά και επαγγελματικά δάνεια, καθώς και δάνεια μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που συνδέονται με πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας μέχρι 140.000 ευρώ.  
http://www.902.gr/

 ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Tbwlw2
via IFTTT

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 8 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:00 Π.Μ.

Με απεργία σε όσους κλάδους δουλεύουν την Κυριακή και συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα, την Κυριακή 8 Μάη, στις 10.00 π.μ., τιμάει το ΠΑΜΕ τη φετινή Πρωτομαγιά. Η συναυλία αλληλεγγύης, που θα γίνει στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, έχει τον τίτλο «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα».

Για την Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, έχουν οριστεί οι εξής προσυγκεντρώσεις συνδικάτων και μαζικών φορέων, όλες στις 9.00 π.μ.:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1TbwlvR
via IFTTT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΝΙ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ!

Η ελληνική πλευρά κέρδισε την ουσία και ο Τόμσεν επιμένει στον τύπο. Γιατί παρά τα όσα λένε και γράφουν τα ελληνικά μίντια, η αλήθεια είναι ότι το ΔΝΤ έχασε τη μεγάλη μάχη!
Η αξιολόγηση (ουσιαστικά) τελείωσε αλλά τα κόλπα του ΔΝΤ... όχι!

Μπορεί τα ελληνικά συστημικά μίντια να πανηγυρίζουν μια διαπραγματευτική ήττα της κυβέρνησης αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Τόμσεν (όπως και κάθε λογικός άνθρωπος, προφανώς) δεν το βλέπει καθόλου έτσι! Το είδε σαν μια ήττα του. Και αναδιοργάνωσε την αντεπίθεσή του

Η ελληνική πλευρά να έχει καταφέρει να περάσει το δικό της στις διαπραγματεύσεις, προστατεύοντας ουσιαστικά τους πολίτες της από τις ορέξεις των δανειστών, αλλά τα ελληνικά μίντια να ουρλιάζουν ότι δεν το πέρασε! Και ότι η Ελλάδα έχασε!

Αρα, το ΔΝΤ που ήθελε 9 δισ. μέτρα αλλά θα δει να ψηφίζονται μόνο τα δεδομένα 5,4 δισ. (της συμφωνίας του Ιουλίου) μάλλον κέρδισε, σωστά;

Η ελληνική κυβέρνηση μπήκε στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση με μια σταθερή θέση. Οτι τα οικονομικά στοιχεία της χώρας μέχρι σήμερα αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καμία απόκλιση από τους στόχους του προγράμματος και άρα δεν υπάρχει η ανάγκη λήψης νέων μέτρων. Επομένως, δεχόταν να λάβει τα 5,4 δισ. μέτρα, που συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο, αλλά τίποτα παραπάνω. Με αυτή την άποψη συντάχθηκε από νωρίς και η πλευρά των ευρωπαϊκών Θεσμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΔΩ 
http://ift.tt/1QEj9y6 

 ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SAPGuC
via IFTTT

ΣΥΡΙΑ: ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΘΡΗΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Θρηνεί το Χαλέπι για τον Σύρο παιδίατρο Μοχάμαντ Ουάσιμ Μάαζ που σκοτώθηκε την Τετάρτη μαζί με έναν οδοντίατρο, τρεις νοσοκόμες και δεκάδες αμάχους κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Κοντς.
Ήταν ο καλύτερος παιδίατρος και, ούτως ή άλλως, ένας από τους τελευταίους που είχαν απομείνει σ' αυτήν την κόλαση, είπαν οι συνάδελφοί του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο γιατρός Μάαζ προστέθηκε, μαζί με συναδέλφους και ασθενείς, στους 270.000 ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011. Οι 13.500 από αυτούς ήταν παιδιά.
Για τον συνάδελφό του, τον Δρ. Χάτεμ, διευθυντή ενός παιδιατρικού νοσοκομείου του Χαλεπιού, ο Μάαζ ήταν «ο ικανότερος παιδίατρος της πόλης και ο καλύτερος του νοσοκομείου». «Ήταν φιλικός και συχνά αστειευόταν με την ομάδα του. Είχε ανθρωπιά και θάρρος» έγραψε σε μια επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Syria Campaign.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SAOzLh
via IFTTT

ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99

Tην ανάκληση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 ανακοίνωσε η εταιρεία Καρυπίδης τονίζοντας πως "προήλθε από την μεγάλη σε ένταση και χρονική διάρκεια διαπραγμάτευση με την ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ,για τις σοβαρές οφειλές της προς την ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως "η διαπραγμάτευση που συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς δημιουργεί ήδη προϋποθέσεις περαιτέρω καλής συνεργασίας και κατάληξης, αλλά ανεξάρτητα από την έκβασή της η ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ,η οποία ήδη κατέβαλε στους εργαζόμενους μισθό και δώρο Πάσχα, θα συνεχίσει την δυναμική επιχειρηματική πορεία της"
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Tl5Qo5
via IFTTT

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΛΗΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ζητείται Σύνοδος Κορυφής για τη συμφωνία του καλοκαιριού. Μήπως οδηγείτε τη χώρα σε νέες περιπέτειες, κ. υπουργέ;

Η συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε. τής δίνει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να θέτει τα κορυφαία ζητήματα των σχέσεών της  με τους εταίρους της σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε υποχρέωση σε αυτή την οριακή στιγμή για τη χώρα να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατές μορφές που διαθέτουμε για να υπερασπιστούμε το δίκιο μας και τα συμφέροντα του λαού μας.

Plan b υπάρχει σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν στη θέση τους για τη λήψη προληπτικών μέτρων;
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SAOwzi
via IFTTT

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ 27% ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, η έρευνα αποδεικνύει ότι πολλοί άνθρωποι κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό από την ανταλλαγή δεδομένων μέσω των online καναλιών επικοινωνίας.
Αποκαλυπτική όσον αφορά στην άγνοια κινδύνου και την απερισκεψία που επικρατεί σε μεγάλο ποσοστό των χρηστών του Ίντερνετ όσον αφορά στον διαμοιρασμό εμπιστευτικών/ προσωπικών πληροφοριών είναι έρευνα της Kaspersky Lab, σύμφωνα με την οποία το 27% των Ευρωπαίων μοιράζεται εμπιστευτικά δεδομένα κατά λάθος, ενώ το 13% αποκαλύπτει με τη θέλησή του προσωπικές πληροφορίες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Tl5MVz
via IFTTT

ΒΑΓΔΑΤΗ: 17 ΝΕΚΡΟΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τουλάχιστον 17 είναι οι νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου που οδηγούσε βομβιστής σε προάστιο της νοτιοανατολικής Βαγδάτης. Οι τραυματίες από την έκρηξη είναι περισσότεροι από 40, ενώ η επίθεση έγινε κοντά σε ομάδα σιϊτών προσκυνητών.

Το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σε δρόμο στην περιοχή Ναχραουάν, τον οποίο ακολουθούν οι σιίτες προσκυνητές που πηγαίνουν να επισκεφθούν τον τάφο του Μούσα αλ Καζίμ, του 7ου από τους 12 ιμάμηδες του σιιτισμού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SAOvLH
via IFTTT

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Η Κολομβία είναι από την Πέμπτη η τέταρτη χώρα της Νοτίου Αμερικής που επιτρέπει τον γάμο ομοφυλόφιλων, καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο νομιμοποίησε οριστικά τον γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου.

«Η πλειοψηφία των δικαστών υποστήριξε ότι ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου δεν παραβιάζει την ισχύουσα συνταγματική τάξη» δήλωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Βικτόρια Κάγε.

«Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος και αυτόνομος για να δημιουργήσει μια οικογένεια (...) σύμφωνα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του και απολαμβάνοντας της ίδιας μεταχείρισης και προστασίας που εγγυώνται το Σύνταγμα και ο νόμος» πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1rpedZl
via IFTTT

ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΤΑ ΦΙΛΗ: ΝΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Με απίστευτες εκφράσεις επιτέθηκε στον Νίκο Φίλη και τους άθεους ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς, το βράδυ της Μ. Παρασκευής στο Αίγιο, ο μητροπολίτης είπε ότι ο υπουργός Παιδείας ετοιμάζεται να καταργήσει το μάθημα Θρησκευτικών και να το κάνει μάθημα Θρησκειολογίας.

«Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν έχει υπογράψει τέτοια διατάγματα κι αν υπογράψει ακόμη περισσότερα», είπε ο μητροπολίτης και το επανέλαβε λίγο αργότερα, με τις ίδιες εκφράσεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1O2JSVm
via IFTTT

ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία διατηρεί σταθερά η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην ΕΕ και στην ευρωζώνη η ανεργία τον Μάρτιο σημείωσε μείωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 24,4% τον Ιανουάριο του 2016, έναντι 24,3% το Δεκέμβριο του 2015 και 25,7% τον Ιανουάριο του 2015.

Στην ευρωζώνη, η ανεργία διαμορφώθηκε τον Μάρτιο στο 10,2%, έναντι 10,4% το Φεβρουάριο, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1rpefjQ
via IFTTT

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΕΣ ΦΘΗΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας, ο τεράστιος αριθμός των προσφύγων που έχουν καταφθάσει στη Γερμανία έχει οδηγήσει στη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. 

Όπως προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών για την Αγορά Εργασίας ΙΑΒ, η έλευση των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από την περασμένη χρονιά στη Γερμανία, έχει οδηγήσει στη δημιουργία ενός αξιοσημείωτου πενταψήφιου αριθμού νέων θέσεων εργασίας. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσίασε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας στην οποία υπάγεται το ινστιτούτο, σε αρκετούς κλάδους πολλές θέσεις δεν μπορούν να καλυφθούν, με τον αριθμό των σχετικών ανοιχτών θέσεων να είναι υψηλός. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/24c3uDc
via IFTTT

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

Στα ζητήματα που αφορούν στον προληπτικό μηχανισμό και τα μέτρα για το χρέος θα συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ θεσμών και ελληνικών Αρχών ώς το Eurogroup της 9ης Μαΐου, σύμφωνα με όσα δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με τις ελληνικές Αρχές, τους θεσμούς (ΕΚΤ, ΕΜΣ, ΔΝΤ) και τα κράτη-μέλη για τα τελικά στοιχεία ενός συνολικού πακέτου μέτρων που θα πληροί το γράμμα και το πνεύμα της δήλωσης της Συνόδου της Ευρωζώνης του περασμένου Ιουλίου. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την εξεύρεση συμφωνίας σύντομα» ανέφερε η κ. Μπράιτχαρτ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1XZqNsx
via IFTTT

ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

«Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «La Stampa». 

Αναλυτικότερα, ερωτηθείς από την ιταλική εφημερίδα σχετικά με το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις απάντησε: 

«Στο Ecofin του Άμστερνταμ επιτελέσαμε σημαντική πρόοδο. Υπάρχει μια συμφωνία αρχής σε σχέση με την πρώτη δέσμη που ισοδυναμεί με το 3% του ΑΕΠ. Λείπει η συμφωνία για το δεύτερο κεφάλαιο, τα αυτόματα μέτρα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το 2018. Οι προβλέψεις αποκλίνουν, το ΔΝΤ επιθυμεί να έχει μια ασφάλεια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι δύσκολο. Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/24c3umD
via IFTTT

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ»

Συμφωνία για το ενδιάμεσο καθεστώς προστασίας των «κόκκινων» δανείων, η οποία καλύπτει το 94% του συνόλου στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας έχει επιτευχθεί με τους θεσμούς, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομίας.

Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς στο σκέλος που αφορά στα «κόκκινα» δάνεια έχει καταλήξει στους εξής άξονες:

κάλυψη ανεξαρτήτως κατηγορίας, δηλαδή όχι μόνο τα στεγαστικά δάνεια, αλλά και τα καταναλωτικά δάνεια, τα επισκευαστικά δάνεια, τα δάνεια ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, αγροτών, καθώς και τα δάνεια μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν διασφάλιση σε πρώτη κατοικία,
με αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ (και χωρίς κάποιο εισοδηματικό κριτήριο, που θα απέκλειε σημαντικό αριθμό δανειοληπτών),
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1XZqNc2
via IFTTT

«ΨΑΛΙΔΙ» ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η κυβέρνηση της Γερμανίας επιδιώκει να περιορίσει δραστικά την πρόσβαση στα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας για τους μετανάστες από άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακολουθώντας την πολιτική της Βρετανίας.

Σύμφωνα με σχέδιο νόμου το οποίο κατήρτισε η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες (SPD) και τα κυριότερα σημεία του αποκαλύφθηκαν από τον γερμανικό Τύπο, οι Ευρωπαίοι υπήκοοι που ζουν στη Γερμανία δεν θα δικαιούνται στο εξής κανένα επίδομα κοινωνικής πρόνοιας, εάν δεν εργάζονται.

Το κείμενο –το οποίο ήδη επικρίνεται με σφοδρότητα από την αντιπολίτευση– προβλέπει ότι οι Ευρωπαίοι μετανάστες στη Γερμανία που είναι άνεργοι δεν θα μπορούν να λαμβάνουν κανένα επίδομα κοινωνικής πρόνοιας εάν δεν έχουν ήδη συμπληρώσει μια πενταετία νόμιμης παραμονής στη χώρα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/24c3tiC
via IFTTT

ΧΑΠΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΒΕΛΓΟΥΣ

Χάπια ιωδίου που μπορούν να προλάβουν τον καρκίνο του θυρεοειδή σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος θα διανεμηθούν σε ολόκληρο τον πληθυσμό του Βελγίου, το οποίο νωρίτερα είχε απορρίψει γερμανικό αίτημα να κλείσει προσωρινά δύο αντιδραστήρες για λόγους ασφάλειας.

Έπειτα από το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα το 2011, «όλες οι χώρες έχουν αναθεωρήσει τα σχέδιά τους για περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος» δήλωσε στη βελγική τηλεόραση η υπουργός Υγείας Μάγκι ντε Μπλοκ. Μέχρι σήμερα, εξήγησε, χάπια ιωδίου διανέμονταν μόνο σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από κάθε αντιδραστήρα, η οποία αυξάνεται τώρα στα 100 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον ούτε ένα τετραγωνικό εκατοστό βελγικού εδάφους που δεν καλύπτεται από το μέτρο, αν λάβει κανείς υπόψη και τους αντιδραστήρες γειτονικών χωρών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1XZqKx0
via IFTTT

ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

Οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά, οι περικοπές των ωρών λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και οι διακοπές ρεύματος έχουν οδηγήσει τους πολίτες της Βενεζουέλας σε ακραίες συμπεριφορές λόγω του πανικού που επικρατεί.  

Στρατιώτες φρουρούν σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία αλλά και φαρμακεία στο Καράκας ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο πλιάτσικο και επεισόδια, ενώ ήδη έχουν αδειάσει τα ράφια των καταστημάτων.

Ενισχυμένα τα μέτρα ασφαλείας και στην πόλη Μαρακάιμπο, καθώς κάτοικοι λεηλάτησαν καταστήματα και φαρμακεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεκάδες μικρές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πόλη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/24c3sLx
via IFTTT

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΤΡΑΜΠ

Έξω από την οχηματοπομπή του «έβγαλαν» διαδηλωτές τον Ντόναλντ Τραμπ θέλοντας να τον εμποδίσουν να προσέλθει σε χώρο που θα έδινε ομιλία στην Καλιφόρνια, αναγκάζοντάς τον να μπει από την πίσω πόρτα -ενώ τα αυγά εναντίον του, η προσπάθεια να σπάσουν τα οδοφράγματα της αστυνομίας και οι επεισοδιακές συγκεντρώσεις κοσμούν τα πρωτοσέλιδα των αμερικανικών ΜΜΕ.

Ο Τραμπ αναγκάστηκε να σταματήσει στη μέση του δρόμου την οχηματοπομπή του, να κατέβει πεζός και να περπατήσει με όλη του την ασφάλεια μέσα από χωράφια για να μπει, από την πίσω πόρτα, στο χώρο που θα έδινε την ομιλία.Προηγούμενως, εκατοντάδες είχαν προσπαθήσει να κάνουν έφοδο στο ξενοδοχείο που θα μιλούσε ενώ στο εσωτερικό του είχαν στηθεί μεγάλα πανό με το σύνθημα «Σταματήστε το Μίσος» από διαδηλωτές που είχαν νωρίτερα κλείσει δωμάτια μόνο και μόνο για να διασφαλίσουν πως θα περνούσαν στο εσωτερικό. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/21leIzS
via IFTTT

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ

Μέλη της ΕΕ που είναι ο προορισμός προσφύγων και μεταναστών φέρονται να ζητούν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τη «βούλα» της Κομισιόν για παράταση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα εντός της ζώνης Σένγκεν. 

Την ίδια στιγμή, η μάχη Βιέννης-Ρώμης για την επιβολή ελέγχων στο Μπρένερ συνεχίζεται, με το Βερολίνο να συντάσσεται στο πλευρό της Αυστρίας και να λέει πως για ό,τι συμβεί στο συνοριακό πέρασμα, «η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια της Ιταλίας».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1VYV791
via IFTTT

ΕΝΤΑΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ AFD, ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε το συνέδριο της ξενοφοβικής «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (AfD) στην Στουτγκάρδη, με εκατοντάδες διαδηλωτές κυρίως από την αναρχοαυτόνομη σκηνή να προσπαθούν να μπλοκάρουν το χώρο του συνεδρίου και την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές και χρήση σπρέι πιπεριού. 

Η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή για αποφυγή συγκρούσεων με υποστηρικτές του AfD.

Το συνέδριο του κόμματος συγκαλείται για να καταρτίσει το πρώτο του πρόγραμμα ομοσπονδιακής πολιτικής. Το κόμμα, που πριν από μερικά είχε συσταθεί στην βάση της αντίθεσης στα προγράμματα προς τις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης, έχει εσχάτως μετατραπεί στην κυριότερη κομματική πλατφόρμα ξενοφοβικών αισθημάτων και έχει προσεταιριστεί το κίνημα Pegida. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/21leI30
via IFTTT

H ΒΡΟΧΗ ΕΡΙΞΕ ΕΞΑΩΡΟΦΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΝΑΪΡΟΜΠΙ, ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ

Οι πλημμύρες από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την πρωτεύουσα της Κένυας προκάλεσαν την κατάρρευση ενός εξαώροφου κτιρίου στην περιοχή Χουρούμα, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον επτά άτομα και εγκλωβίζοντας αρκετούς άλλους. 

Οι τελευταίες αναφορές από την κενυάτικη αστυνομία ανεβάζουν σε επτά τον επιβεβαιωμένο αριθμό των νεκρών. Τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν επιζώντες εν μέσω χαοτικών σκηνών, ενώ έχουν ήδη διασωθεί περίπου 40 άτομα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1VYV6Sy
via IFTTT

ΣΥΡΙΑ: ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ «ΣΙΓΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ»

Με τον ΟΗΕ να βλέπει «τερατώδη περιφρόνηση» για τις ζωές αμάχων στη Συρία καθώς έχουν αναζωπυρωθεί οι συγκρούσεις, σε ισχύ έχει τεθεί η συμφωνία για προσωρινή «σιγή των όπλων» σε ορισμένα τμήματα -τα οποία δεν περιλαμβάνουν όμως το Χαλέπι, το θερμότερο πεδίο των τελευταίων ημερών. 

Οι εχθροπραξίες τραβούν το χαλί κάτω από τις ήδη δυσκολότατες συνομιλίες στη Γενεύη ενώ ΗΠΑ και Ρωσία βρίσκονται σε επαφή με στόχο να ανανεωθεί ουσιαστικά η συμφωνία για εκεχειρία.

Η προσωρινή συμφωνία αφορά περιοχές της Γκούτα και ανατολικά της Δαμασκού, και τη Λαττάκεια. Στις πρώτες ισχύει από τα ξημερώματα του Σαββάτου για ένα 24ωρο, στη δεύτερη για 72 ώρες. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/21leHMp
via IFTTT

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ Η ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ- ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο θα μείνει την Κυριακή του Πάσχα η πρωτεύουσα λόγω των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο φορολογικό και ασφαλιστικό. 

Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων «να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο - λαιμητόμος για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1VYV6Si
via IFTTT

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ» ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Προβληματισμό για την πορεία της αξιολόγησης εκφράζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του διερωτάται εάν τελικά «κάποιοι επιζητούν το αδιέξοδο».

«Η περαιτέρω καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης κινδυνεύει να πάρει χαρακτηριστικά αδιεξόδου και το σημαντικό ερώτημα που τίθεται, εν προκειμένω, είναι αν κάποιοι επιζητούν το αδιέξοδο, κάτι που προβληματίζει πολύ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό είναι ανησυχητικό για την Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα» δηλώνει χαρακτηριστικά στη Realnews.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/21leHvZ
via IFTTT

ΔΙΑΣΩΣΗ 49 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 49 προσφύγων ανατολικά της Σάμου προχώρησαν τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Βαθύ, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο του νησιού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1VYV6BP
via IFTTT

ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι διαβουλεύσεις με τους δανειστές ώστε να επιτευχθεί η άρση του αδιεξόδου και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Για το σκοπό η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια, ενώ οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για τις εξελίξεις στη χώρα.

Την Τρίτη μετά το Πάσχα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι εκτιμήσεις της Eurostat για τα έτη 2016 και 2017 -στοιχεία που κατά ευρωπαϊκές πηγές θα ενισχύσουν τις ελληνικές θέσεις. 

Πιθανότατα την Τετάρτη ο επικεφαλής του Eurogroup να καλέσει σε συνάντηση τους υπουργούς Οικονομικών Ελλάδας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Μισέλ Σαπέν, παρουσία των επικεφαλής των τριών θεσμών (ΕΚΤ, Κομισιόν, ΔΝΤ) Μάριο Ντράγκι, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Κριστίν Λαγκάρντ, ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για το Eurogroup της 9ης Μαΐου. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/26DvY7o
via IFTTT

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΌΛΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μήνυμα αισιοδοξίας ότι όλα θα κλείσουν σύντομα και προς όφελος της Ελλάδος μετέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε στενούς συνεργάτες του, το βράδυ της Μ.Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας μιλώντας με τους συνεργάτες του ανέφερε πως «η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/21iOgHl
via IFTTT

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης στη χώρα. Χιλιάδες μισθωτοί και φοιτητές έχουν βγει στους δρόμους, έπειτα από κάλεσμα επτά συνδικάτων.

Η ανταποκρίτρια του Real Fm 97,8 Μαρία Δεναξά γράφει στον λογαριασμό της στο twitter: «Γίνεται χαμός στο Παρίσι. Σχεδόν αντάρτικο πόλεων στο περιθώριο διαδηλώσεων κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης.»

Σε άλλη ανάρτηση της η δημοσιογράφος επισημαίνει ότι έχουν γίνει 58 συλλήψεις στη Μασσαλία και έχουν τραυματιστεί 33 άτομα στη Ρεν. Enikos.gr


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1YVIb1F
via IFTTT

ΣΥΡΙΑ: Χαλέπι: Χάος μετά τη σφαγή στο νοσοκομείο των MSF

Δραματική τροπή λαμβάνει ο πόλεμος στο Χαλέπι της Συρίας με την εκεχειρία να θρυμματίζεται εν μέσω ανάφλεξης της βίας και βομβαρδισμών. Ξεπερνούν τους 60 οι νεκροί σε λιγότερο από 24 ώρες -τουλάχιστον 27 είναι τα θύματα στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) που βομβαρδίστηκε, ανάμεσά τους παιδιά και ένας από τους τελευταίους παιδιάτρους της πόλης.

Το νοσοκομείο Αλ Κούντς που βρίσκεται σε περιοχή ελεγχόμενη από τους αντικαθεστωτικούς και υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τελευταίες αναφορές ανεβάζουν τον απολογισμό σε 27 νεκρούς, παιδιά ανάμεσά τους. Νεκροί είναι επίσης τουλάχιστον τρεις γιατροί, μεταξύ αυτών ένας εκ των τελευταίων παιδιάτρων της πόλης...

Το νοσοκομείο είχε τμήμα επειγόντων, μονάδα εντατικής και χειρουργικές αίθουσες. Πλέον δεν υπάρχει τίποτα...


Ήταν το κέντρο αναφοράς για παιδιατρικά περιστατικά με οκτώ γιατρούς και 28 νοσηλευτές αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλλοντας με οργή και αποτροπιασμό τον βομβαρδισμό -έναν ακόμα βομβαρδισμού νοσοκομείου στα πέντε χρόνια που μετρά το μαρτύριο των Σύρων αμάχων. 

Οι MSF τονίζουν πως το νοσοκομείο ήταν γνωστό στην περιοχή και χτυπήθηκε από ευθεία βολή.


Οργανώσεις που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο συριακό εμφύλιο αναφέρουν πως το πλήγμα προήλθε από τις καθεστωτικές δυνάμεις. Ο στρατός από πλευράς του αρνείται ότι η πολεμική αεροπορία έπληξε το ξενοδοχείο Αλ Κούντς.

Τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι πέθαναν σε αεροπορικές επιδρομέςσε ελεγχόμενες από τους αντάρτες κατοικημένες περιοχές του Χαλεπίου. Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται τρία παιδιά και ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν πολλοί τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την ίδια στιγμή τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 1.000 βλήματα όλμου και ρουκέτες σε περιοχές που βρίσκονται υπό κυβερνητικό έλεγχο σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 αμάχους. Τον ίδιο απολογισμό έδωσε το Παρατηρητήριο, αναφέροντας πως μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται άλλα δύο παιδιά.

Την τελευταία εβδομάδα έχουν σκοτωθεί περίπου 200 άμαχοι στη Συρία, οι περισσότεροι εντός και γύρω από το Χαλέπι. Συγκρούσεις μαίνονται και στην Χομς, ενώ υπήρξαν επίσης επιδρομές στη Δαμασκό, καθώς και μία ανατίναξη παγιδευμένου οχήματος -και τα δύο περιστατικά σπάνια για την συριακή πρωτεύουσα.

Με τις συνομιλίες στη Γενεύη σε πλήρες αδιέξοδο, οι Σύροι τρέμουν μπροστά στην κλιμάκωση της βίας, φοβούμενοι ότι το Χαλέπι θα γίνει πιθανώς το επίκεντρο της επόμενης φάσης του εμφυλίου πολέμου.

Διοικητές των ανταρτών αναφέρουν ότι κυβερνητικές δυνάμεις κινητοποιούν στρατιώτες, πυρομαχικά και εξοπλισμό σε προετοιμασία στρατιωτικής επιχείρησης στο Χαλέπι.

Οι προετοιμασίες δεν είναι μυστικό: Μία από τις κύριες φιλοκυβερνητικές συριακές εφημερίδες αναφέρει την Πέμπτη ότι ο στρατός θα εξαπολύσει προσεχώς μεγάλη επίθεση για να ανακαταλάβει το Χαλέπι και την ομώνυμη επαρχία.

«Είναι καιρός να αρχίσει η μάχη για την πλήρη απελευθέρωση του Χαλεπίου» αναφέρεται στο κύριο άρθρο της εφημερίδας al-Watan. «Δεν είναι μυστικό ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του έχουν προετοιμάσει αυτή την αποφασιστική μάχη για την εκκαθάριση του Χαλεπίου από τους τρομοκράτες. Θα αρχίσει σύντομα και θα τελειώσει γρήγορα» λέει η εφημερίδα.

Το Χαλέπι, πρώην εμπορικό σταυροδρόμι της Συρίας, είναι διαιρεμένο από τον Ιούλιο του 2012 ανάμεσα στις δυτικές συνοικίες που ελέγχονται από την κυβέρνηση και τις ανατολικές που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών.

Καθεστωτικές πηγές αναφέρουν πως «ο στρατός προετοιμάζει ευρεία επιχείρηση μέσα στις επόμενες ημέρες για να απωθήσει τους αντάρτες από τα περίχωρα της πόλης και να δημιουργήσει 'μία ζώνη ασφαλείας' γύρω από την πόλη περικυκλώνοντάς την πλήρως».

Υπό το φως των γεγονότων η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού εκπέμπει σήμα κινδύνου προειδοποιώντας ότι η κλιμακούμενη βία ωθεί τους κατοίκους της πόλης στο χείλος ανθρωπιστικής καταστροφής τους κατοίκους της πόλης που ζουν κάτω από βομβαρδισμούς.

Η Επιτροπή αναφέρει ότι οι σφοδρές μάχες που μαίνονται στο Χαλέπι ανάμεσα στην αντιπολίτευση και κυβερνητικές δυνάμεις έχουν επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της πόλης.

Ταυτόχρονα ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η κατάσταση στο Χαλέπι είναι «καταστροφική» μετά τις φονικές αεροπορικές επιδρομές και η αλυσίδα χορήγησης βοήθειας, χάρη στην οποία παραδίδονται εφόδια σε εκατομμύρια Σύρους, υπάρχει κίνδυνος να σπάσει.

«Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο πολλά διακυβεύονται μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες» δήλωσε ο Γιαν Έγκελαντ, επικεφαλής της ανθρωπιστικής task force, στους δημοσιογράφους μετά την εβδομαδιαία συνάντηση μεγάλων και περιφερειακών δυνάμεων στη Διεθνή Ομάδα Υποστήριξης της Συρίας (ISSG).

«Τα μέλη της ISSG ενημερώθηκαν ζωντανά σήμερα για την καταστροφική επιδείνωση των τελευταίων 24-48 ωρών στο Χαλέπι, καθώς επίσης και σε τμήματα της περιοχής της Χομς. [...]  Ουδείς αμφιβάλλει για τη σοβαρότητα της κατάστασης» δήλωσε και ζήτησε να υπάρξει πρόσβαση εντός Μαΐου σε 35 πολιορκούμενες και δυσπρόσιτες περιοχές.in.gr


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SMXUP7
via IFTTT

ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Μέτρα για την πάταξη της «μαύρης» εργασίας απαιτεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και καταγγέλλει ότι η ανυπαρξία ουσιαστικού ελέγχου, είναι συγκεκριμένη πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων και των διοικήσεων του ΙΚΑ. «Η "μαύρη εργασία" στο χώρο των κατασκευών παίρνει την μορφή μάστιγας τόσο στα μικρά ιδιωτικά έργα, όσο και στα μεγάλα, ακόμα και σ' αυτά που εκτελούνται υπό την εποπτεία κρατικών οργανισμών», καταγγέλλει το Συνδικάτο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1rBl8PG
via IFTTT

ΨΑΧΝΟΥΝ «ΑΜΠΑΛΑΖ» ΝΑ «ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΟΥΝ» ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Την επικοινωνιακή διαχείριση του νέου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων, στα οποία συμφώνησε, μελετά η κυβέρνηση, ψάχνοντας τρόπο να τα «σερβίρει» στο λαό, ώστε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας παίζεται ξανά η κακόγουστη παράσταση της «πολιτικής διαπραγμάτευσης», με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, να επικοινωνεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, στον οποίο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του «για την επιμονή εκ μέρους του ΔΝΤ σε μέτρα πέραν της συμφωνίας του Ιουλίου 2015», αλλά και για την αδυναμία σύγκλησης του Γιούρογκρουπ και ζήτησε, εφόσον η αδυναμία σύγκλησης του Γιούρογκρουπ επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλησης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, προκειμένου να επανεπιβεβαιωθούν τα συμφωνηθέντα και να αποφευχθεί νέος κύκλος αβεβαιότητας για την Ευρωζώνη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1TxYZKG
via IFTTT

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΟΡΙΑ

Του Γιώργου Παλαιτσάκη 
gpal@naftemporiki.gr
Ακόμη πιο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις αποφάσισε να επιβάλει η κυβέρνηση σε μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα προκειμένου να πείσει τους δανειστές να συμφωνήσουν στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του εφαρμοζόμενου μνημονίου.
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών υπέβαλε στους εκπροσώπους των θεσμών μια νέα πρόταση που προβλέπει τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 9.545 στα 8.182 ευρώ για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους χωρίς προστατευόμενα τέκνα και στα 8.637 ευρώ για τους μισθωτούς με ένα προστατευόμενο τέκνο. Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με δύο ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα η νέα πρόταση του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την εφαρμογή του μειωμένου από τα 9.545 στα 9.090 ευρώ αφορολόγητου ορίου που ήδη έχει καθοριστεί με τις διατάξεις του κατατεθέντος στη Βουλή ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1rBl5Dw
via IFTTT