Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Mega Tv - Όταν επέσε μαυρο στο Mega Channel με την υπογραφή των μετόχων του - VIDEO

Αυλαια επεσε σημερα σημερα τα ξημερωματα, μετα απο 29 χρόνια για το Mega Channel.
Το καναλι των εκδοτων και των εργολαβων, το οποιο δημιουργηθηκε  ωστε οι μετοχοι του να πιεζουν τις εκαστοτε κυβερνησεις για  να παιρνουν δημοσια εργα, προμηθειες, δανεια και να κανουν τις πασης φυσεως δουλειες τους, περασε πλεον στην ιστορια, καθως με αποφαση του ΕΣΡ η συνεχιση της λειτουργιας του, μετα την ψηφιση του νεου νομοθετικου πλαισιου που προσπαθει να βαλει ταξη στις δημοσιες συχνοτητες, δεν μπορει να συνεχιστει, μιας και οι σημερινοι του μετοχοι δεν ενδιαφερθηκαν να πληρωσουν το παραμικρο απο τα χρεη που εχει ο σταθμος, ουτε φυσικα να αποπληρωσουν τους εργαζομενους του.

Μετα απο 29 χρονια λειτουργιας, το Mega Tv περναει στην  ιστορια ως ενα απο τα μεγαλυτερα ιδιωτικα καναλια της χωρας, το οποιο εγραψε τη δικη του ξεχωριστη ιστορια, συμβαλοντας στο χωρο του θεαματος, με τους μετόχους του πλεον, αφου το χρησιμοποιησαν επι σειρα ετων , ως μεσω προπαγανδας, χειραγωγησης και διαπλοκης, να του βαζουν οι ιδιοι την ταφοπλακα.

Το Mega Tv θα συνεχισει να εκπεμπει για λιγο καιρο ακομη μεσω OTE TV και NOVA, ενω συντομα αναμενεται να πουληθει ολοκληρη η ταινιοθηκη του.


Τελος να σημειωσουμε πως ερωτηματα προκαλει το γεγονος πως παρολα τα χρεη, το καναλι συνεχιζει να εκπεμπει...ενω οι μετοχοι του ειναι ελευθεροι...


ΠΡΕΖΑ TV

28-10-2018 




from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yCKfY1
via IFTTT

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Αυξήθηκε κατά 14 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος σε ένα χρόνο!

Αυξημένο κατά 14,287 δισ. ευρώ ήταν το δημόσιο χρέος της χώρας μας στο τέλος του Β΄ τριμήνου του 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης.

Ειδικότερα, το χρέος έφθασε στο τέλος Ιουνίου 2018 τα 323,378 δισ. ευρώ, έναντι 309,091 δισ. ευρώ στο τέλος του Β΄ τριμήνου του 2017.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2O3b5gG
via IFTTT

Ο «άριστος» Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει το Πανεπιστήμιο Α.Ε

 Ο «άριστος» κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε μια ομιλία που προσπάθησε να την παρουσιάσει ως βαρυσήμαντη, διότι αφορούσε την Παιδεία και πιο συγκεκριμένα την Ανώτατη Εκπαίδευση. 

   Τι είπε, μιλώντας «σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας» με «Προκλήσεις και προοπτικές στην Ανώτατη Παιδεία»;

   Αναπόλησε το νόμο Διαμαντοπούλου που τότε ψήφισαν μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επανέλαβε το «όραμα» της ΝΔ για την Παιδεία, το όραμα που είναι απευθείας παραγγελία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απλά υλοποιεί με πιο… ήπιο τρόπο, χωρίς να θίγει τον πυρήνα της πολιτικής Πανεπιστήμια – Εταιρείες. Σήμερα φοιτητές και σπουδαστές έκαναν συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας για τη φοιτητική μέριμνα και το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ . 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2OLaeX6
via IFTTT

Εκστρατεία ΓΕΕΘΑ για τις αυτοκτονίες στο στράτευμα - Τι ζητά από τους διοικητές

Το ΓΕΕΘΑ και η Διεύθυνση Υγειονομικού έστειλαν σ όλους τους διοικητές μονάδων, όλων των όπλων ένα εγχειρίδιο που στόχο έχει να τους κατευθύνει στην προσπάθεια πρόληψης των αυτοκτονιών στο στράτευμα. Τα τελευταία χρόνια το θλιβερό αυτό φαινόμενο δεν αφορά πια τόσο στρατεύσιμους, όπως γινόταν παλαιότερα, αλλά μόνιμα στελέχη των ΕΔ. Η σύνδεση με τις επιπτώσεις της κρίσης και των περικοπών είναι αναπόφευκτη αν και ειδικοί λένε ότι τα ποσοστά αυτοκτονιών δεν είχαν την αύξηση που θα μπορούσαν να αιτιολογηθούν μόνο με την οικονομική κρίση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2EGuEMD
via IFTTT

Ερώτηση για τα μυστικά κονδύλια από πέντε βουλευτές του ΚΚΕ

Ερώτηση για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι «κανείς λόγος δεν συντρέχει να θεωρούνται και να είναι μυστικά τα κονδύλια αυτά».

Η ερώτηση απευθύνεται προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη κι Οικονομικών. Οι πέντε βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι «παρά τις περιορισμένες αλλαγές που έγιναν στο νόμο 4451/2017» η ενημέρωση του Προεδρείου της Βουλής για τα μυστικά κονδύλια γίνεται «στη βάση γενικών στοιχείων, μόνο για ποσά μεγαλύτερα των 25.000 ευρώ».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PhTKoT
via IFTTT

"Επικίνδυνο" το ένα τέταρτο των προσθέτων τροφίμων στην Ευρώπη

Το ένα τέταρτο των προσθέτων τροφίμων που επιτρέπονται στα προϊόντα τροφίμων στην Ευρώπη πρέπει να απαγορευθεί, λαμβανομένων υπόψη των «κινδύνων» που παρουσιάζουν τα πρόσθετα αυτά για την υγεία, σύμφωνα με μια συγκέντρωση των αποτελεσμάτων μελετών που δημοσιεύθηκε σήμερα από τον οργανισμό υπεράσπισης των καταναλωτών UFC-Que Choisir.

Η ένωση, η οποία εκτιμά πως η επίσημη αξιολόγηση των προσθέτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο «έχει αποτελματωθεί ελλείψει ανθρώπινων, οικονομικών και αναλυτικών μέσων», αποφάσισε να εξετάσει τις μελέτες που έχουν δημοσιευθεί από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (AESA), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (CIRC), προχωρώντας σε μια αξιολογική κατάταξη των επιτρεπόμενων προσθέτων τροφίμων, από τα πιο αποδεκτά μέχρι αυτά που θα πρέπει κανείς να αποφεύγει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2EHhaA8
via IFTTT

KNE κατά Γαβρόγλου: Ακολουθεί το αυταρχικό "νόμος και τάξη" των προηγούμενων

«Ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Γαβρόγλου, εφευρίσκοντας "υποκινητές" και ακολουθώντας πιστά την αυταρχική πρακτική "νόμος και τάξη" των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει τη νομιμότητα των κινητοποιήσεων φοιτητών και μαθητών, που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή» αναφέρει ανακοίνωση του Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, απαντώντας στις δηλώσεις του κ.Γαβρόγλου στον News 24/7 στους 88,6. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PprPDT
via IFTTT

Ρατσιστικό παραλήρημα από τη Χρυσή Αυγή : Τα Πακιστανάκια χειρίζονται μαχαίρια λίγο μετά τη γέννηση τους

Με ένα οχετό ρατσιστικού μίσους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος υπερασπίστηκε τους γονείς που δεν θέλουν προσφυγόπουλα στα σχολεία απειλώντας ότι «δεν θα μολύνετε τα παιδιά μας». Μάλιστα, ο Π. Ηλιόπουλος έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι είναι λογικό οι γονείς να μην θέλουν τα παιδιά τους να βρίσκονται στο ίδιο σχολείο με τα Πακιστανάκια που «μαθαίνουν να χειρίζονται μαχαίρια λίγο μετά τη γέννησή τους»!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2EHkJGo
via IFTTT

Τα στατιστικά στοιχεία για τις ροές μεταναστων στην Ευρώπη σοκάρουν

Σχεδόν 95000 μετανάστες έφτασαν στις ακτές της Ευρώπης μέσα στο 2018 όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο διεθνής οργανισμός για τη μετανάστευση.
Ο ακριβής αριθμός μέχρι τις 21 Οκτωβρίου ήταν 94.676 κάτι που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του έτους το νούμερο θα ξεπεράσει τις 100.000.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PkOD7E
via IFTTT

Εκθεση της Human Rights Watch για βασανιστήρια από τις παλαιστινιακές αρχές

Για συστηματικά βασανιστήρια πολιτικών αντιπάλων και ανθρώπων που ασκούν κριτική κατηγορεί τη Χαμάς και τη Φατάχ η Human Righs Watch.

Η γνωστή οργάνωση σε μία αναλυτική έκθεση που αριθμεί 149 σελίδες αναφέρει ότι μετά τη σύλληψή τους πολίτες βασανίστηκαν βασιζόμενη σε 12 ξεχωριστές περιπτώσεις.

Συνήθως οι άνθρωποι που έπεφταν στα χέρια των Παλαιστινιακών αρχών είχαν αναρτήσει άρθρο επικριτικό γι' αυτές ή είχαν απλά τοποθετηθεί στο facebook και σε άλλα social media εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2EPkb1w
via IFTTT

Πάτρα: Μολις 13 χρόνια φυλακή σε άνδρα που βίαζε 8χρονη αυτιστική

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών κατά συγχώνευση, καταδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, ένας 54χρονος τότε, για βιασμό κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση και ασέλγεια ενός ανήλικου αυτιστικού κοριτσιού, που είχε αναλάβει να προσέχει.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, το έγκλημα έλαβε χώρα στην Πάτρα το καλοκαίρι του 2015. Το ανήλικο κορίτσι, κατήγγειλε αρχικά το περιστατικό του βιασμού του, στους εκπαιδευτές του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Pi4aFf
via IFTTT

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας κρύβεται πίσω από τον Καμμένο για τις βάσεις του ΝΑΤΟ

Για κυβερνητική απόφαση να γεμίσει η χώρα αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, με την έγκριση και ευθύνη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε συγκέντρωση ενάντια στη δημιουργία νέων βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

"Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού μας, τον περιπαίζουν και προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με τους δήθεν διαφορετικούς ρόλους Τσίπρα – Καμμένου. Οι δυο τους παίζουν το γνωστό παιχνίδι, "του καλού και του κακού χωροφύλακα". Μα έχουν πάντα κοινό σκοπό. Να εκβιάσουν τη συνείδηση του λαού, να τον σύρουν στην ίδια κοινή γραμμή, αυτή της υπόκλισης στον ευρωατλαντισμό και τα ανίερα σχέδιά τους", τόνισε ο κ.Κουτσούμπας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2EHGw0K
via IFTTT

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Χίτλερ είναι παράδειγμα του που οδηγεί ο λαϊκισμός

Ο πάπας Φραγκίσκος και ο σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορτσέζε αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες σήμερα στη Ρώμη, συμμετέχοντας σε έναν "διάλογο μεταξύ των γενεών", στο περιθώριο της παρουσίασης ενός βιβλίου για τη σοφία της τρίτης ηλικίας, στο οποίο συνεργάστηκαν και οι ίδιοι.

Στη συνάντησή τους αυτή ο 75χρονος δημιουργός ρώτησε τον ποντίφικα πώς η πίστη ενός νέου μπορεί να διατηρηθεί όταν μεγαλώνει σε έναν βίαιο και σκληρό κόσμο, όπως στη δική του περίπτωση. "Η απανθρωπιά βρίσκεται παντού, ψυχρή, υπολογισμένη, για να καταστρέψει τον άλλον (...) αποτελεί μέρος της κουλτούρας μας" απάντησε ο Φραγκίσκος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Pnazie
via IFTTT

Παπαντωνίου πριν οδηγηθεί στη φυλακή: "Εφαρμόζεται το δόγμα Πολάκη"

Με χειροπέδες οδηγήθηκε στην κλούβα ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος όπως και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ και το πρωί θα μεταχθούν στις φυλακές. Έπειτα από μια διαδικασία που διήρκησε περισσότερες από 24 ώρες, οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου, συμφώνησαν με την εισαγγελέα Τσιρώνη ώστε τόσο ο πρώην υπουργός, όσο και η σύζυγός τους να οδηγηθούν στη φυλακή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2EEyHsL
via IFTTT

Ακροδεξιός ευρωβουλευτής έβγαλε το παπούτσι του και άρχισε να πατάει τις σημειώσεις του Μοσκοβισί

Ευρωβουλευτής της ακροδεξιάς Λέγκας, ενός εκ των δύο κομμάτων στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας, έβγαλε το παπούτσι του και "συνέθλιψε" με αυτό τις σημειώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνέντευξη τύπου στο Στρασβούργο αναφορικά με την απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού. ΅
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PlbxM0
via IFTTT

Προφυλακιστέοι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, μετά από μαραθώνιες απολογίες. Το ζευγος Παπαντωνίου αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή, μετά τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτών.

Ύστερα από μία διαδικασία που μετρά περισσότερες από 24 ώρες, ξεκινώντας από το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώνοντας λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ της Τρίτης, οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου, συμφώνησαν με την εισαγγελέα Τσιρώνη, στέλνοντας και τους δύο κατηγορούμενους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στη φυλακή.
Ο Γιάννος Παπαντωνίου που πλέον είναι ο δεύτερος υπουργός του ΠΑΣΟΚ που κρίνεται προσωρινά κρατούμενος για υπόθεση που σχετίζεται με εξοπλιστικά προγράμματα, μετά τον Άκη Τσοχατζοπουλο, απολογήθηκε για περίπου 16 ώρες, αρνούμενος τις κατηγορίες. Το ίδιο έπραξε και η σύζυγος του, που επίσης οδηγείται στη φυλακή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2EHh6QL
via IFTTT

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Έρευνα για ρατσιστικό κίνητρο στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Τη διερεύνηση ρατσιστικού κινήτρου αναφορικά με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, που έχασε τη ζωή του λίγο αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, επικαλούμενη και δημοσιεύματα του News 24/7.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με παραγγελία της, ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου από την αρχή μέχρι τέλους, προκειμένου να διακριβωθεί εάν, μεταξύ όλων των άλλων αδικημάτων που διαπράχθηκαν, έχει παραβιαστεί και ο νόμος 4285/2014 που τιμωρεί τα ρατσιστικά εγκλήματα. Αφορμή για την επίμαχη εντολή που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, αποτέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου (news247.gr, Εφημερίδα των Συντακτών, Documento).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2OYSh75
via IFTTT

Facebook Messenger: Ετοιμάζει το Unsend με το οποίο θα μπορείς να διαγράφεις παλαιοτερα μηνυματα σε συνομιλιες

Η λειτουργία Unsend για το Facebook Messenger δοκιμάζεται εδώ και λίγες εβδομάδες σε ορισμένες ομάδες χρηστών, αλλά φαίνεται ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία μιας και η ιστοσελίδα TechCrunch δημοσίευσε screenshots που μας δίνουν μια καλύτερη εικόνα για το τι να περιμένουμε.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι η λειτουργία Unsend είναι διαφορετική από τη διαγραφή του μηνύματος που υπάρχει ήδη στο Facebook Messenger. Με την τελευταία διαγράφεται μεν το μήνυμα από τη συνομιλία, αλλά μόνο από την πλευρά του αποστολέα και όχι από αυτήν του παραλήπτη. Με το Unsend θα μπορείς να πάρεις πίσω κάτι που έστειλες κατά λάθος, έτσι ώστε να μην συνεχίσει να το βλέπει ο παραλήπτης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PFGyHu
via IFTTT

Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει το Υπ. Εξωτερικών μετά την παραίτηση Κοτζιά για να επιτευχθεί η συμφωνία των Πρεσπών

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.  
Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.



from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2QUiHns
via IFTTT

Ο Καναδάς νομιμοποίησε την κάνναβη για ψυχαγωγικούς λόγους

Ο Καναδάς έγινε και επισήμως η δεύτερη χώρα στον πλανήτη, μετά την Ουρουγουάη, που νομιμοποιεί την κατοχή και χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Σημειώνεται ότι η χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους στη χώρα είναι νόμιμη από το 2001. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η εφαρμογή του νέου μέτρου ήταν μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό στις εκλογές του 2015.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2AeJghS
via IFTTT

Η Adidas ανακαλεί παιδικά μαγιό με επικίνδυνες ρίγες

Την εθελοντική ανάκληση των παιδικών μαγιό Infinitex 3-Stripe, τα οποία φέρουν εν δυνάμει επικίνδυνες λωρίδες ανακοίνωσε την Τετάρτη η Adidas.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι ανάγλυφες λωρίδες που φέρουν τα μαγιό της συγκεκριμένης σειράς μπορεί να αποκοπούν όταν έρθουν σε επαφή με το νερό, αποτελώντας δυνητικό κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών, καθώς οι ρίγες μπορεί να πιαστούν σε αντικείμενα ή σε άλλα παιδιά και να οδηγήσουν σε τραυματισμούς
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Esg4YY
via IFTTT

Πρόεδρος τραυματιοφορέων: Καθαρίστριες μεταφέρουν ασθενείς

Σε συγκεκριμένες καταγγελίες προχώρησε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Τραυματιοφορέων Γιάννης Πλαγιανάκος μιλώντας στον news 247 στους 88,6.

Ο κ. Πλαγιανάκος τόνισε ότι η έλλειψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα ενώ κατήγγειλε ότι ακόμα και οι καθαρίστριες και οι σεκιούριτι μεταφέρουν ασθενείς αφού οι τραυματιοφορείς δεν επαρκούν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2RXepgO
via IFTTT

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα ξεμπλοκάρουμε μεγάλες επενδύσεις - Υποσχεται οσα υποσχονταν και ο Σαμαρας και δεν εκανε το παραμικρο

Συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg παραχώρησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της σημερινής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες και της συνάντησης που θα έχει με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Το Ελληνικό είναι η πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα. Συμβολίζει τη νέα Αθήνα» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο και προαναγγέλλει ότι τα σημερινά εμπόδια θα ξεπεραστούν με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία χρονοτριβή. Σε κάθε περίπτωση η επένδυση θα ξεκινήσει μέσα στο 2019. Κάτι ανάλογο δεσμεύεται και για τις Σκουριές υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι οι άδειες στην καναδική εταιρεία «θα εκδοθούν μέσα στον πρώτο μήνα» από την αλλαγή κυβέρνησης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2EtUy62
via IFTTT

ΑΑΔΕ: Στο "μικροσκόπιο" απόφαση του ΣτΕ περί διαγραφής ΦΠΑ

Στις νομικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει αποσταλεί η απόφαση του ΣτΕ που προβλέπει την παραγραφή υπόθεσης η οποία αφορά την επιβολή πρόσθετου ΦΠΑ 830.000 ευρώ σε επιχείρηση λόγω παρέλευσης της πενταετίας.

Η ΑΑΔΕ, όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, θα κινηθεί με βάση την απάντηση των νομικών υπηρεσιών της ενώ διευκρινίζεται ότι όπου προβλέπονται παραγραφές υποθέσεων εφαρμόζονται κανονικά από τις φορολογικές αρχές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2RU9MUB
via IFTTT

Η απόφαση που αλλάζει τα πάντα στην ασφάλεια του διαδικτύου

Τα πρωτόκολλα ασφαλείας TLS 1.0 και 1.1 αναμένεται να "πεθάνουν" σε Safari, Edge, Internet Explorer, Firefox και Chrome το 2020.

Οι Apple, Microsoft, Mozilla και Google συνεργάζονται για να "καθαρίσουν" το διαδίκτυο από τα παλαιά πρωτόκολλα και να προχωρήσουν μαζί στο TLS 1.2 και εν συνεχεία στο TLS 1,3. Στην πραγματικότητα πάντως, το 94% των site έχουν προσαρμοστεί στο νέο πρωτόκολλο ασφαλείας και το επόμενο 18μηνο ορίζεται σαν περίοδος προσαρμογής και για τα υπόλοιπα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ErkkHX
via IFTTT

Τζανακόπουλος για σύγκρουση Κοτζιά- Καμμένου: Το τρένο προχωρά, όποιος δε θέλει ή δυσφορεί, κατεβαίνει

Διπλό μήνυμα στον απόηχο της χθεσινής σύγκρουσης των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Άμυνας Πάνου Καμμένου έστειλε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

"Το τρένο προχωρά, όποιος δε θέλει να φτάσει στον προορισμό και όποιος δυσφορεί στη διαδρομή, κατεβαίνει" δήλωσε ειδικότερα ο κ.Τζανακόπουλος, απευθυνόμενος και στις δύο πλευρές.

"Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτικότατη επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και αν ήθελε να πει κάτι θα το έλεγε" ξεκαθάρισε επίσης μιλώντας στην τηλεόραση του Αlpha. Έκανε επίσης λόγο για "φαντασιόπληκτες διαρροές με πολιτική σκοπιμότητα".
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2RUuOCs
via IFTTT

Μακελειό στην Κριμαία: Ένοπλοι πυροβολούσαν κατά μαθητών και καθηγητών - 13 νεκροί

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό με την έκρηξη που σημειώθηκε σε τεχνική σχολή στην πόλη-λιμάνι Κερτς της χερσονήσου της Κριμαίας.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η επικεφαλής του κριμαϊκού κολεγίου, καθώς και άλλοι μάρτυρες, άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, πυροδότησαν εκρηκτικά και άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Ο Όλγα Γκρεμπενίκοβα, διευθύντρια του κολεγίου, δήλωσε σε κριμαϊκά ΜΜΕ έξω από το κολέγιο πως κάποιοι ανατινάχθηκαν μέσα στο κολέγιο και πως πτώματα παιδιών βρίσκονται παντού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2EATYTU
via IFTTT

Τσίπρας σε υπουργικό: Ως εδώ, θέλω ξεκάθαρες κουβέντες - Σε τραγική κατάσταση η επικοινωνία

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναταράξεις ήταν μεγάλες, καθώς ο πρωθυπουργός απέφυγε να καλύψει τον Νίκο Κοτζιά, με αποτέλεσμα να αποτελεί ανοιχτό ενδεχόμενο η υποβολή παραίτησης από τον υπουργό Εξωτερικών.

«Ως εδώ. Θέλω ξεκάθαρες κουβέντες. Έχουμε να δρέψουμε τους καρπούς και τις θυσίες 3,5 χρόνων» είπε μεταξύ άλλων στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νews 24/7.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2RUVGST
via IFTTT

Φιλοσοφική: Ο Ρουβίκωνας κατέλαβε το στέκι μετά την πρωινή αλυσίδα των καθηγητών

Νέα ένταση σημειώθηκε μετά τις 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ, όταν φοιτητές που πρόσκεινται στον Ρουβίκωνα, απομάκρυναν τους καθηγητές που περιφρουρούσαν το "στέκι", άνοιξαν την πόρτα και κατέλαβαν την αίθουσα. Μάλιστα ανάγκασαν τους καθηγητές να μην τραβάνε βίντεο πλάνα την ώρα της "επιχείρησης".

Διευκρινίζεται πως δεν πρόκειται για γραφειο καθηγητών ή αίθουσα διδασκαλίας, αλλά για χώρο που λειτουργεί εδω και καιρό ως στέκι φοιτητικής παράταξης.

Νωρίτερα, σύμφωνα με άτομα που βρίσκονταν από νωρίς στο Πανεπιστήμιο, περίπου στις 10:00, φοιτητές και άτομα που πρόσκεινται στον Ρουβίκωνα έφτασαν έξω από την αίθουσα 516, όπου ο Ρουβίκωνας είχε προαναγγείλει πως θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη από τις 10:00 μέχρι τη 13:00.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2CPPKq2
via IFTTT

Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς για την μη κάλυψη απο Τσίπρα στον τσακωμό του με Καμμένο - Είχε ζητήσει νωρίτερα τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων του Υπ. Άμυνας

Την παραίτησή που υπέβαλε πριν από λίγο ο Νίκος Κοτζιάς στον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του News 24/7 στους 88,6 και του Βασίλη Σκουρή, ο υπουργός Εξωτερικών εκτεθειμένος από την μη κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα στην κόντρα με τον Πάνο Καμμένο έθεσε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ClU0MN
via IFTTT

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Χιλιάδες στους δρόμους του Σικάγο για την πολιτική του Τραμπ «κατά των γυναικών»

«Πορεία έως τις κάλπες»: χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Σικάγο για να καταγγείλουν την πολιτική «κατά των γυναικών» της κυβέρνησης Τραμπ και να προτρέψουν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν μαζικά στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

«Ψηφίστε, η ζωή σας εξαρτάται από αυτό!», «Κάθε ψήφος, κάθε εκλογική αναμέτρηση, όλα μετράνε» ήταν κάποια από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό των διαδηλωτών.

«Θα ήθελα οι γυναίκες να επένδυαν στις ενδιάμεσες εκλογές» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διαδηλώτρια, η 23χρονη Σάρα Σιεράκι. «Οι γυναίκες πρέπει να ψηφίσουν. Πρέπει να πάνε» να ψηφίσουν, επέμεινε η γυναίκα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2EhKMDW
via IFTTT

Τουλάχιστον 22 μετανάστες νεκροί σε τροχαίο στη Σμύρνη - Φορτηγό έπεσε σε κανάλι

Τουλάχιστον 22 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, βρήκαν τραγικό θάνατο σε τροχαίο στη Σμύρνη, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ειδικότερα, το φορτηγό που τους μετέφερε από το Αϊδίνι στη Σμύρνη βγήκε από την πορεία του και αναποδογύρισε καταλήγοντας σε αρδευτικό κανάλι αφού πρώτα προσέκρουσε στην προστατευτική μπάρα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2RONS4T
via IFTTT

Αρχίζει από αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης - Στο 1,14 ευρώ η τιμή εκκίνησης

Αύριο, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σε τιμή που αναμένεται υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών που μεσολάβησε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας η μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου στην έναρξη της χειμερινής περιόδου τον Οκτώβριο του 2017 ήταν 94,4 λεπτά το λίτρο ενώ τον Απρίλιο, στη λήξη ήταν 1,025 ευρώ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, η τιμή εκκίνησης εφέτος θα κυμανθεί στο 1,14 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2EleUOV
via IFTTT

Το Twitter ελέγχεται για παραβιάσεις GDPR

Το Twitter εξετάζεται από την Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (DPC) μετά από καταγγελία του ερευνητή Michael Veale από το University College του Λονδίνου τον Αύγουστο, επειδή το αίτημά του για πληροφορίες σχετικά με την παρακολούθηση συνδέσμων απορρίφθηκε, όπως ανέφερε η Fortune.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό περί Γενικής Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ (GDPR), οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των δεδομένων που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της δραστηριότητάς τους στον ιστότοπο, καθώς και για πλήρη αντιγραφή όλων των data που συλλέχθηκαν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yC1iZk
via IFTTT

Από τον Γιώργο Καρατζαφέρη στον Πάνο Καμμένο

Μπορεί να διέψευσε ο πρωθυπουργός ότι ο κυβερνητικός του εταίρος είναι «τυφώνας», αλλά η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του κ. Καμμένου δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Δεν είναι μόνο ο ιδιόρρυθμος τρόπος που ασκεί πολιτική ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ.

Είναι ασφαλώς και η απόσταση που χώριζε εξαρχής το κόμμα του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα στοιχείο αξιοπρόσεκτο, το οποίο προκαλούσε συνεχείς τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο από την αρχή της ιδιόμορφης συνεργασίας.

Πολλοί αναλυτές επισημαίνουν το πρωτοφανές γεγονός να συμπλέουν πολιτικά κόμματα που υποτίθεται ότι τα χωρίζει ιδεολογική άβυσσος, ενώ κάποιοι εμφανίζονται να ενοχλούνται από το γεγονός ότι ένα κόμμα με χαρακτηριστικά που προσιδιάζουν στη σύγχρονη ξενόφοβη ευρωπαϊκή Ακροδεξιά έχει μερίδιο στην άσκηση κυβερνητικής εξουσίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yhYRMh
via IFTTT

Δολοφονική οδηγική συμπεριφορά Έλληνα φαρμακοβιομήχανου και ιδιοκτήτη ομάδας που τρέχει με 250 χλμ/ωρα και ανεβάζει το κατόρθωμα του σε Insta story

Άκρως προκλητικός εμφανίζεται για ακόμη μια φορά στο προφίλ του στο Instagram πασίγνωστος Έλληνας φαρμακοβιομήχανος και ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες αθλητικές ομάδες της χώρας, ανεβάζοντας video στο οποίο φαίνεται να τρέχει με το αυτοκίνητο του με ταχύτητα η οποία αγγίζει τα 250χλμ/ωρα.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρόλο την ανάρτηση του εν λόγω video, τόσο η Ελληνική Αστυνομία, όσο και η Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη, ενώ έχουν ειδοποιηθεί για το γεγονός...δεν έχουν κάνει την παραμικρή κίνηση εναντίον του, σύμφωνα με αυτά που προβλέπει ο νόμος.

Τι περιμένουν άραγε; Να γίνει κάποιο τραγικό τροχαίο στο οποίο θα θρηνήσουμε θύματα, όπως αυτό στο οποίο είχε εμπλακεί ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo; 

Το ότι κάποιοι επιχειρηματίες είναι υπεράνω των νόμων και μάλιστα με τις πλάτες των κυβερνήσεων είναι δεδομένο και δυστυχώς διαχρονικό. 

Το οτι όμως κάποιοι επιχειρηματίες, οι οποίοι μάλιστα αποτελούν πρότυπο για πολλούς, λόγω της ενασχόλησης τους με τα αθλητικά δρώμενα, οδηγούν με άκρως παράνομο και δολοφονικό τρόπο,ανεβάζοντας μάλιστα τα κατορθώματά τους στο Instagram και οι αρχές δεν κάνουν το παραμικρό, ειλικρινά μας ξεπερνά.
Ευχόμαστε μόνο να μην υπάρξουν θύματα.

ΠΡΕΖΑ TV
14-10-2018


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2QPIDAR
via IFTTT

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Στον εισαγγελέα 20 άτομα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι - Μεταξύ αυτών Δούρου και Ψινάκης

Τουλάχιστον 20 πρόσωπα από την αυτοδιοίκηση και τα Σώματα Ασφαλείας, τα οποία καταμηνύθηκαν από θύματα της τραγωδίας στο Μάτι, θα κληθούν από την επόμενη εβδομάδα ως ύποπτοι για την τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων που περιγράφονται στις μηνυτήριες αναφορές οι οποίες υποβλήθηκαν.

Μεταξύ των προσώπων αυτών, θα είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία προ ημερών εκλήθη ως ύποπτη τέλεσης αδικήματος και για την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2A7V8Ck
via IFTTT

Γιατί η Μητρόπολη Πειραιά υμνεί ένα ίδρυμα παιδεραστίας;

αναδημοσιευση απο το https://roides.wordpress.com/2018/10/13/13oct18/

[τ. Συνήγορος παιδιού: «αυτά τα ιδρύματα θρησκευτικού τύπου θα έπρεπε να κλείσουν, δεν υπάρχουν μηχανισμοί εποπτείας και ελέγχου»]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δημοσιεύτηκε εκτεταμένα στον Τύπο το 2017, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Η Μητρόπολη Πειραιά δεν έδωσε ποτέ εξηγήσεις για τον ανώνυμο εξομολόγο, που κάρφωνε τα παιδάκια, που του εξομολογούνταν τα βασανιστήρια και τη σεξουαλική κακοποίηση που υφίσταντο στο πειραιώτικο Γκουαντάναμο του ευσεβή Θεολόγου Λαλαούνη: «Από τη στιγμή που ερχόταν στο ίδρυμα παπάς για να μας εξομολογήσει και την εξομολόγησή μας την έλεγε χαρτί και καλαμάρι στον Λαλαούνη και μας έβαζε τιμωρία μετά, σε ποιον να μιλήσουμε και τι να του πούμε;». («To ελληνικό Spotlight: 50 χρόνια βιαστής ανηλίκων στον Πειραιά» «Πρώτο Θέμα», 4.9.2017). Το είχαμε καταγγείλει ρωτώντας: «Εξομολόγος κατέδωσε κακοποιημένο παιδάκι σε παιδεραστή. Θα μείνει ατιμώρητος;» (28.8.2017). Αλλά ακόμη και αν δεν τα πρόδιδε κι αυτά μαζί με το μυστήριο της Εξομολόγησης, τίθεται το ερώτημα πως δεν κατάλαβε τίποτα και γιατί τα παιδάκια δεν εκμυστηρεύτηκαν την τραγωδία τους στον «εκπρόσωπο του θεού» μέσα την Κόλασή τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2IRVf7B
via IFTTT

Σημαντικές κυβερνοεπιθέσεις σχετίζονται μεταξύ τους σύμφωνα με την ESET

Η ESET έχει ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η περιβόητη ομάδα κυβερνοεγκληματιών TeleBots σχετίζεται με το Industroyer, το πιο ισχυρό malware της εποχής μας, που επιτίθεται σε βιομηχανικά συστήματα και ευθύνεται για τη διακοπή ρεύματος στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, το 2016.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yBPaYs
via IFTTT

Οι χάκερ μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του WhatsApp σας μέσω βίντεο κλήσης

Η Natalie Silvanovich, ερευνητής ασφάλειας του Google Project Zero, έχει αποκαλύψει ένα κρίσιμο σφάλμα ασφαλείας στην εφαρμογή WhatsApp. Το σφάλμα αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν διαβόητο χάκερ να πραγματοποιήσει μια βίντεο κλήση και να πάρει τον πλήρη έλεγχο της εφαρμογής μηνυμάτων σας.

Η αναφορά για το σφάλμα λέει τα εξής: "Η επίθεση μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν η εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας WhatsApp λαμβάνει ένα ακατάλληλο πακέτο RTP (Real-time Transport Protocol)." Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συντριβή της εφαρμογής WhatsApp.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2OkmfTk
via IFTTT

GPlayed: Προσοχή στο επικίνδυνο Android Trojan

Η Cisco Talos Intelligence Group ανακάλυψε ένα νέο Android Trojan, το GPlayed, το οποίο διαθέτει μια εκτεταμένη σειρά ενσωματωμένων κακόβουλων εργαλείων καθώς και την ικανότητα σύνταξης νέων ενοτήτων από το C&C server της παραβιασμένης συσκευής.

Επιπλέον, το σύνολο εργαλείων του GPlayed μπορεί να επεκταθεί από τους προγραμματιστές του χωρίς να χρειάζεται η κυκλοφορία νεότερης έκδοσης. Μπορεί πολύ απλά να προσθέσει νέες λειτουργίες είτε μέσω ενσωματωμένου plugin συστήματος είτε μέσω αναβάθμισης του Trojan στη μολυσμένη συσκευή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ywTgRw
via IFTTT

Αντιφάσεις από τον ύποπτο της δολοφονίας της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα

«Την σκότωσα, αλλά δεν τη βίασα», είπε ο ύποπτος που συνελήφθη στη Γερμανία για τη δολοφονία της 30χρονης Βουλγάρας δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα.

Η ομολογία του 21χρονου Βούλγαρου, που μετά το βίαιο έγκλημα είχε διαφύγει στη Γερμανία, δεν συνάδει με τα ευρήματα των ιατροδικαστών, καθώς η Μαρίνοβα, που έκανε έρευνα για διαφθορά και κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, έχοντας ενοχλήσει ακόμη και τον πρωθυπουργό Μπορίσοφ, είχε βρεθεί νεκρή και βιασμένη σε πάρκο της πόλης Ρούσε.

Η βουλγαρική δικαιοσύνη έχει ασκήσει δίωξη εις βάρος του Σεβερίν Κρασιμίροφ, ίχνη από το DNA του οποίου εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος, για δολοφονία και βιασμό και έχει ζητήσει την έκδοσή του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2NFdSwz
via IFTTT

Αντιδρούν και οι οικονομικοί παράγοντες στη δολοφονία του δημοσιογραφου Κασόγκι

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη φρικιαστική δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα με τις διπλωματικές και πολιτικές πιέσεις, ισχυροί οικονομικοί παράγοντες παίρνουν αποστάσεις από το Ριάντ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με φιάσκο η μεγάλη σύνοδος επενδυτών που είχε προγραμματιστεί στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ, από τους μεγαλύτερους συμμάχους της χώρας, πιέζουν για ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2pT07Rr
via IFTTT

Μαθητές κατά Σαλβίνι-Ντι Μάιο για τις περικοπές στην παιδεία

Μεγάλες κινητοποιήσεις έκαναν την Παρασκευή οι μαθητές των λυκείων σε όλη την Ιταλία, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της λαϊκίστικης κυβέρνησης της Λέγκας του Βορρά και των Πέντε Αστέρων, που επιβάλλει περικοπές στην εκπαίδευση. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση κατά της ιταλικής κυβέρνησης από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2NC031H
via IFTTT

Προφυλακιστέος ένας 21χρονος για τον θάνατο οπαδού του ΠΑΟΚ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος σήμερα ένας από τους κατηγορούμενους για τον θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου, τον Απρίλη στη Θεσσαλονίκη.

Οι άλλοι δύο, από τους τρεις άνδρες, που απολογήθηκαν σήμερα, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπος παρουσίας τους σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2pSqQgO
via IFTTT

Στο 19% η καταγεγραμμενη ανεργία τον Ιούλιο, στα 3,84 εκατ. οι απασχολούμενοι

Εξακολουθεί να καταγράφει αποκλιμάκωση της ανεργίας η Ελληνική Στατιστική Αρχή, μετρώντας 19% για τον Ιούλιο 2018. Πρόκειται για αισθητή μείωση σε σχέση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους που είχε μετρηθεί στο 20,9%.

Ωστόσο και δεδομένων των στοιχείων της ΕΡΓΑΝΗΣ για τις ροές απασχόλησης που έδειξαν για τον Ιούλιο μείωση των θέσεων απασχόλησης κατά 15.852 αλλά και την εγγεγραμμένη ανεργία, η οποία αυξήθηκε, είναι σαφές ότι η... κατηφόρα των ποσοστών ανεργίας μάλλον μειώνει τους ραγδαίους ρυθμούς της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2NztyBr
via IFTTT