Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατέθεσαν σήμερα: «Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας».

Αναλυτικά η πρόταση των κυβερνητικών εταίρων:

«Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

(κατ' αρθρ. 68 παρ.2 του Συντάγματος και 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής)

Τα τελευταία 6 χρόνια η χώρα βρίσκεται στη δίνη επιβολής μέτρων λιτότητας, μέσω των εφαρμοζόμενων προγραμμάτων λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής των Μνημονίων που υπεγράφησαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και που είχαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την απώλεια του 25% του ΑΕΠ, την εκτόξευση της ανεργίας, ιδίως στους νέους, την καταρράκωση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και τελικά την υπονόμευση της ζωής και της αξιοπρέπειας της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/25ynApn
via IFTTT

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη, γιατί όπως αποδείχθηκε, είχε στην κατοχή του ψυχομετρικά τεστ υπαλλήλων της ΕΥΠ, δηλαδή προσωπικά δεδομένα υπαλλήλων της Υπηρεσίας, αλλά και απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ.

Η υπόθεση της κατοχής των εργομετρικών τεστ από τον Αγγελάκη και ουσιαστικά η εξάρθρωση μιας παραομάδας που είχε στήσει ο ίδιος μέσα στην Υπηρεσίας έγινε το 2010. Τότε, στο blog «politicos-nous.blogspot» δημοσιεύτηκε το ψυχομετρικό τεστ ενός υπαλλήλου της ΕΥΠ. Παρότι ο υπάλληλος της ΕΥΠ φαινόταν να έχει κοπεί στα ψυχολογικά τεστ της Πολεμικής Αεροπορίας, απ' όπου προερχόταν, κατάφερε να εισαχθεί στην ΕΥΠ. Το blog εκβίαζε τον υπάλληλο, ο οποίος ήταν αδελφός γενικού γραμματέα Υπουργείου, δημοσιεύοντας τα τεστ.

Στην έρευνα που έγινε στο γραφείο του Κώστα Αγγελάκη στην ΕΥΠ βρέθηκαν τότε τα πρωτότυπα τεστ. Το blog καταργήθηκε περιέργως μετά τη σύλληψή του. Για την υπόθεση αυτή ο Κώστας Αγγελάκης παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη και τελικά καταδικάστηκε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/21UyKAa
via IFTTT

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ - ΝΕΟ «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ» ΜΕ OFFSHORE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΖΗΔΩΝ!

Νέο σκάνδαλο τύπου χρηματιστηρίου αποκαλύπτεται από το υπουργείο των οικονομικών και αφορά το νομικό τερατούργημα που είχε συλλάβει ο νοσηρός εγκέφαλος Βενιζέλου. Η ιστορία ξεκινά φυσικά από το βρώμικο 2011, όπου ο Βενιζέλος εκτός από την απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ, με ένα νομικό τερατούργημα επέτρεψε σε στοιχηματικές εταιρείες – οφσορ, πίσω από τις οποίες κρύβονται και βαρύγδουπα ονόματα της διαπλοκής, να απομυζούν τα χρήματα των Ελλήνων μεταφέροντας τα σε φορολογικούς παραδείσους, ενώ το δημόσιο δεν εισπράττει ούτε Ευρώ!

Τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, πρέπει πραγματικά να οδηγήσουν τον Βενιζέλο στο ειδικό δικαστήριο: Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη για τα πενιχρά έσοδα που δηλώνουν προς φορολόγηση οι 24 – το 2014 βάσει των κερδών προ φόρων που δήλωσαν πλήρωσαν αθροιστικά 27.000 ευρώ (!) – καθώς έχουν τις έδρες τους εκτός Ελλάδος και φορολογούνται κατά δήλωσή τους αφού ο server με τα πλήρη στοιχεία των παικτών και των συναλλαγών είναι στο εξωτερικό!!!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1MDMopq
via IFTTT

ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΚΟΥΤΑ

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν, ενώ εκφράζονται φόβοι έως και για 150 παγιδευμένους στα συντρίμμια υπό κατασκευή ανισόπεδης γέφυρας που κατέρρευσε πάνω σε αυτοκίνηταν που κινούνταν από κάτω σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στην ινδική μητρόπολη της Καλκούτας. 
Σε τηλεοπτικά πλάνα από την περιοχή πυροσβέστες και κάτοικοι σκάβουν με γυμνά χέρια στα συντρίμμια προσπαθώντας να σώσουν εγκλωβισμένους μετά την κατάρρευση της κατασκευής από μέταλλο και τσιμέντο κοντά στο πάρκο Γκιρίς σε εμπορική περιοχή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Sp1dJa
via IFTTT

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις της τάξης στη δυτική Γαλλία και δέκα άνθρωποι προσήχθησαν στο Παρίσι την Πέμπτη, ημέρα κινητοποίησης κατά του σχεδίου για τη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, γύρω στα δέκα άτομα «που φορούσαν γάντια και κουκούλες» και είχαν επιχειρήσει «να αναμιχθούν με τους διαδηλωτές» προσήχθησαν έπειτα από συμπλοκές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1MDMmht
via IFTTT

ΜΕΡΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ

Εκκενώθηκε τμήμα του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου της Σουηδίας έπειτα από τηλεφωνική απειλή για βόμβα. Αστυνομικές δυνάμεις και μονάδες πυροτεχνουργών έσπευσαν στο αεροδρόμιο Λάντβετερ, έξω από το Γκέτεμποργκ.

Εντοπίστηκαν δύο ύποπτες τσάντες, δεν επιβεβαιώθηκαν ορισμένες πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί εν μέσω της αρχικής σύγχυσης για έκρηξη -ελεγχόμενη ή μη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Sp1bRG
via IFTTT

Η «ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ» ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και η Κάπα Research διερεύνησαν το προσφυγικό ζήτημα στην «πηγή» του. Προσέγγισαν τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Ελληνικό, στο λιμάνι του Πειραιά, στο Σχιστό και στον Ελαιώνα και επιχείρησαν μια πρώτη «χαρτογράφηση» του πληθυσμού αυτού ακολουθώντας το ερευνητικό τρίπτυχο προέλευση – ταξίδι - προορισμός (ποιοι είναι οι πρόσφυγες, ποιοι λόγοι τους οδήγησαν στην Ελλάδα, πώς κρίνουν την παραμονή τους εδώ, πού θέλουν να καταλήξουν, κλπ), διεξάγοντας κάθε συνέντευξη ανώνυμα και εξατομικευμένα στα αραβικά, τα αφγανικά και τα αγγλικά.

Στην ερώτηση ποιοι είναι οι πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους είναι Σύροι (74%), άνδρες (73,8%), νέοι (72,2% έως 35 ετών) και με περιορισμένη μόρφωση (61,3% με καθόλου ή έως 9ετή εκπαίδευση). Οι πρόσφυγες που διαμένουν στα ειδικά διαμορφωμένα καταλύματα του Λεκανοπεδίου Αττικής είναι Σουνίτες (83%) και η θρησκευτική πίστη καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ταυτότητά τους αφού προσεύχονται καθημερινά (58,1%).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1MDMfT1
via IFTTT

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 500 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι την ερχόμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, αναμένεται να αναχωρήσουν από την Ελλάδα με προορισμό την Τουρκία περίπου 500 μετανάστες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Sp17S1
via IFTTT

H ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Μεταφορές, νοσοκομεία, σχολεία, ο δημόσιος τομέας και διάφοροι κλάδοι της γαλλικής οικονομίας κατεβαίνουν σε απεργία εναντίον των εργασιακών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση, με τους μαθητές επίσης να βγαίνουν στους δρόμους εναντίον του νόμου. Η πίεση στον Ολάντ επιμένει και δεν σταματά ούτε στα «τείχη» των κομματικών του γραμμών, και μάλιστα ενώ ο πρόεδρος είχε προηγουμένως αναγκαστεί να αποσύρει τη συνταγματική μεταρρύθμιση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1MDvOWI
via IFTTT

ΑΘΩΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΚΡΙΝΕ Η ΧΑΓΗ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΣΕΣΕΛΙ

Οι δικαστές του ΟΗΕ απάλλαξαν τον εθνικιστή σέρβο υπερεθνικιστή ηγέτη Βόισλαβ Σέσελι από όλες τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Έμεμσα, η ετυμηγορία γλιτώνει το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα (SRP) από πλήγμα πριν από τις εκλογές του Απριλίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/234iMG9
via IFTTT

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν, βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί, οι πρώτες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, όμως τα θολά σημεία είναι ακόμη ανοικτά και, όπως επισημαίνει το Reuters, και «οι δύο πλευρές φαίνονται ανέτοιμες». Κεντρικό σημείο ασάφειας παραμένει η μεταχείριση που επιφυλάσσει η τουρκική πλευρά στους μη σύρους που θα επαναπροωθούνται.

Σύμφωνα με εσωτερική αναφορά της Κομισιόν, γνώση της οποίας επικαλείται το βρετανικό πρακτορείο, πρέπει να ληφθούν σειρά μέτρων μέχρι τη Δευτέρα, 4 Απριλίου, για να υλοποιηθεί η προγραμματισμένη «πρεμιέρα» επαναπροωθήσεων υπό το σχήμα της συμφωνίας. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/25y8hNn
via IFTTT

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΣΤΗΝ ΚΥΛΛΗΝΗ ΣΥΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στην Κυλλήνη, σε πρώην τουριστικό χώρο, μεταφέρονται την Πέμπτη από τον Πειραιά οικογένειες προσφύγων από τη Συρία.

Μετά και τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο λιμάνι, η διαδικασία αποσυμφόρησής του, από τα 5.750 άτομα που φιλοξενούνταν εκεί νωρίς το πρωί, είναι σε εξέλιξη και ήδη έχουν γεμίσει δύο λεωφορεία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης, ανέφερε ότι στην Κυλλήνη θα δοθεί προτεραιότητα σε οικογένειες, που θα στεγαστούν σε 19 σπίτια σε τουριστικό οικισμό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1pMUPEC
via IFTTT

ΕΙΔΟΜΕΝΗ: ΑΓΡΟΤΗΣ ΟΡΓΩΝΕ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Αναστάτωση προκλήθηκε στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη, όταν αγρότης, ιδιοκτήτης των χωραφιών όπου έχουν στήσει τις σκηνές τους οι πρόσφυγες, άρχισε να οργώνει με τρακτέρ ανάμεσα στις σκηνές. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/25y8fFp
via IFTTT

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PHfS0o
via IFTTT

ΛΙΒΥΗ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΒΑΡΚΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Υπάρχουν φόβοι ότι δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες αγνοούνται αφού η βάρκα στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοικτά της Λιβύης σήμερα, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου του πολεμικού ναυτικού της χώρας κι ενώ καταγράφονται ενδείξεις μιας ραγδαίας αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που επιχειρούν τον επικίνδυνο διάπλου από τη Βόρεια Αφρική με προορισμό την Ευρώπη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1MDcUPQ
via IFTTT

ΕΛΛΗΝΙΚΗ AΣΤΥΝΟΜΙΑ: ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΒΙΑΣΜΟΥΣ

Μέτρα για την αντιμετώπιση των περιστατικών βιασμών, σεξουαλικής παρενόχλησης και κάθε μορφής βίας σε βάρος των γυναικών προσφύγων λαμβάνει η Αστυνομία, μετά τη διαπίστωση ότι αυξάνονται τα κρούσματα βίας με θύματα ανυπεράσπιστες γυναίκες που εγκατέλειψαν μόνες τους ή με τα παιδιά τους τις χώρες καταγωγής τους.

Αυτό αποκαλύπτει διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η οποία εκδόθηκε στις 22 Μαρτίου 2016 και έχει θέμα την «ετοιμότητα για την προστασία των γυναικών μεταναστριών και προσφύγων».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/233T9oS
via IFTTT

ΑΛΩΒΗΤΕΣ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ

Του Θάνου Τσίρου 
ttsiros@naftemporiki.gr
Με αύξηση των δημόσιων δαπανών και σε επίπεδο κρατικού αλλά και σε επίπεδο τακτικού προϋπολογισμού αναμένεται να κλείσει το 2016, καθώς, παρά τον καταιγισμό των μέτρων που θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, ελάχιστα θα είναι τελικώς αυτά που θα αφορούν το σκέλος των εξόδων.
Τη στιγμή που ο προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει, ούτως ή άλλως, αύξηση των δημόσιων δαπανών κατά περίπου 450 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα προσανατολίζεται στο να αξιώσει τη συγκράτηση των αμυντικών δαπανών, οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να περικοπούν κατά 500 εκατ. ευρώ.
Ετσι, αν δεν συμφωνηθούν άλλα μέτρα στο σκέλος των δαπανών -στο τραπέζι φέρεται να υπάρχει πρόταση για μικρή περικοπή ειδικά των καταναλωτικών δαπανών ώστε να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2016-, οι δαπάνες της φετινής χρονιάς θα είναι αυξημένες κατά τουλάχιστον 600-700 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι και όλο το βάρος για την επίτευξη του βασικού δημοσιονομικού στόχου θα πέσει στο σκέλος των εσόδων, μέσα από τη βίαιη αύξηση τόσο των φόρων όσο και των ασφαλιστικών εισφορών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1MDcRnl
via IFTTT

«ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ 178 ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Πέντε χρόνια μετά τη μνημονιακή υποχρέωση για απογραφή των δομών του Δημοσίου, 178 φορείς και οργανισμοί δεν έχουν δώσει ακόμα στοιχεία για το προσωπικό τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου έχουν απογραφεί 208 ΝΠΔΔ, δημοτικές επιχειρήσεις και ΝΠΙΔ, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι σχολικές επιτροπές των δήμων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1TkbRFW
via IFTTT

ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΙ ΕΠΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Απλήρωτες εδώ και οκτώ μήνες είναι οι επτά καθαρίστριες που εργάζονται στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εργασίας.

Και αυτό γιατί αποφασίστηκε να προσληφθούν απευθείας από το υπουργείο με σύμβαση έργου, ώστε να μην εξαρτάται η εργασιακή τους σχέση από εταιρείες δανεισμού εργαζομένων. Το Ελεγκτικό Συνέδριο, όμως, δεν εγκρίνει τη μισθοδοσία τους καθώς δεν είχε προηγηθεί σχετικός διαγωνισμός, σύμφωνα με Τα Νέα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SA7d4A
via IFTTT

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 384 ΕΥΡΩ-Η ΠΕΙΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

Οι θεσμοί έχουν αποδεχθεί την πρόταση της ελληνικής πλευράς για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις στις τάξεις τους ειδικότερα από το ΔΝΤ.

Ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στο Mega, υπογράμμισε με έμφαση ότι η διαδικασία συνεχίζεται και πως η συζήτηση γίνεται στα τεχνικά κλιμάκια. Εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη «γιατί έχουμε κάνει τα πάντα».

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1TkbT0D
via IFTTT

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ 10% ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ

Μείωση έως και 10% μεσοσταθμικά στα εφάπαξ του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση εν όψει της συμφωνίας με τους θεσμούς για το Ασφαλιστικό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος. Επιπλέον, «ψαλίδι» έως και 32,5% αναμένεται για τα μερίσματα του Δημοσίου.

Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά τις ενοποιήσεις ταμείων, στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης θα συγχωνευθούν τα Ταμεία Πρόνοιας (ΝΠΔΔ) που χορηγούν εφάπαξ, ενώ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης θα ενοποιηθούν όλα τα Ταμεία που χορηγούν κύρια σύνταξη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SA7a8U
via IFTTT

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΡΗΤΡΕΣ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Αποζημιώσεις για τις πολυήμερες καθυστερήσεις που υφίστανται από το συνεχιζόμενο για 16η ημέρα κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, το μπλακάουτ στο εμπορευματικό έργο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την αναγκαστική παράκαμψη μέσω Βουλγαρίας, ζητούν ελληνικές και ξένες εταιρείες.

Σύμφωνα με Τα Νέα, επικαλούνται ποινικές ρήτρες που έχουν τα συμβόλαιά τους και μιλούν για εκατοντάδες εγκλωβισμενα βαγόνια, ενώ ειδικά όσοι έχουν προορισμό την Κεντρική Ευρώπη επωμίζονται επιπλέον κόστος σε χρήμα έως 6.000 ευρώ ανά συρμό και σε χρόνο έως δύο ημέρες διαδρομή. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1M2fQWl
via IFTTT

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΦΟΡΜΟΛΗ, ΚΡΕΑΣ ΠΙΘΗΚΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ-ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη στην Ινδονησία, ελιές με επικάλυψη από θειικό χαλκό στην Ιταλία, κρέας πιθήκου στο Βέλγιο: περισσότεροι από 10.000 τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων κατασχέθηκαν σε 57 χώρες στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από κοινού από την Interpol και τη Europol.

Η επιχείρηση με την ονομασία Opson V κατέγραψε ρεκόρ όσον αφορά τις ποσότητες των κατασχεθέντων υλικών, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο διεθνής αστυνομικός οργανισμός. Πέρυσι η Opson IV είχε επιτρέψει την κατάσχεση 2.500 τόνων παραποιημένων τροφίμων.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές συλλήψεις σε όλο τον κόσμο και οι έρευνες συνεχίζονται, προσθέτει η Intepol, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των συλληφθέντων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1WZcZOe
via IFTTT

Ο ΟΜΙΛΟΣ TATA ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΧΑΛΥΒΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Η κρίση του τομέα της σιδηρουργίας στη Βρετανία έλαβε νέες διαστάσεις με την ανακοίνωση του ινδικού κολοσσού Tata Steel ότι σχεδιάζει να πουλήσει τα εργοστάσιά του στο Ηνωμένο Βασίλειο, επικαλούμενος κυρίως την υπερπαραγωγή χάλυβα από την Κίνα.

Μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του στο Μουμπάι ο ινδικός όμιλος ανακοίνωσε ότι «εξετάζει όλες τις επιλογές για την αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου του, συμπεριλαμβανομένης και της πλήρους ή μερικής μεταβίβασης της Tata Steel UK», της θυγατρικής του στη Βρετανία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1M2fMG4
via IFTTT

ΡΟΥΣΕΦ: ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΜΟΥ

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ χαρακτήρισε «πραξικόπημα» τις προσπάθειες για την αποπομπή της από το Κογκρέσο, δηλώνοντας πως θα συνεχίσει την μάχη της προωθώντας κοινωνικά προγράμματα, παρά την εξελισσόμενη ύφεση και την κλιμακούμενη πολιτική κρίση που βιώνει η χώρα, έπειτα από την απόφαση που έλαβε το κεντρώο κόμμα PMDB να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η απόφαση του PMDB να αποσύρει τους εναπομείναντες έξι υπουργούς του από την κυβέρνηση καταφέρνει σοβαρό πλήγμα στην κεντροαριστερή πολιτικό, που μάχεται για να αποτρέψει την αποπομπή της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1WZcZhd
via IFTTT

«ΆΜΕΣΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ» Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΤΡΕΨΕ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Τα ευρήματα στο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει, με ψεύτικο όνομα, ο Ρεντά Κρικέτ στο Παρίσι δείχνουν πως η επίθεση που κατηγορείται ότι σχεδίαζε θα ήταν μεγάλης έκτασης και «άμεσα επικείμενη», σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού. 

Οι γαλλικές Αρχές αναμένουν επίσης την έκδοση του γάλλου που συνελήφθη στο Ρότερνταμ και θεωρείται τμήμα της ομάδας, του Ανίς Μπαχρί - και οι δύο κατηγορούνται ότι είχαν ενταχθεί σε τζιχαντιστικούς πυρήνες στη Συρία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η γαλλική εισαγγελία μετά την απαγγελία κατηγοριών για σύσταση τρομοκρατικής ομάδας και σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στον 34χρονο Κρικέτ, στο διαμέρισμα στο Αρζαντόιγ (προάστιο βορειοδυτικά του Παρισιού) βρέθηκε ολόκληρη αποθήκη οπλισμού και εκρηκτικών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1M2fJdf
via IFTTT

«ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ»: ΜΠΡΟΣ - ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ

Για άλλη μία φορά επιβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ την... «ευελιξία» του στις πολιτικές του θέσεις, αποσκοπώντας στη συγκέντρωση υποστήριξης για το προεδρικό χρίσμα: Μέσα σε μερικές ώρες κατάφερε να αλλάξει δύο φορές θέση για το ζήτημα των εκτρώσεων, ζητώντας αρχικά να τιμωρούνται γυναίκες που κάνουν παράνομα εκτρώσεις και στη συνέχεια, μετά τις επικρίσεις, να τιμωρείται μόνο ο γιατρός επειδή οι γυναίκες είναι (τελικά) «θύματα»).

Το ζήτημα των εκτρώσεων παραμένει στις ΗΠΑ μείζον θέμα αντιπαράθεσης, και είναι ακανθώδες ειδικά στους ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικανών. Εξαρχής, οι συντηρητικοί ανθυποψήφιοι του Τραμπ τον είχαν κατηγορήσει ότι (μεταξύ άλλων, ως πρώην «φίλος» των Δημοκρατικών) ο Τραμπ δεν εξέφραζε «καθαρή συντηρητική θέση» στο θέμα. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1VUDfek
via IFTTT

ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΡΕΝΤΑ ΚΡΙΚΕΤ

Οι γαλλικές δικαστικές αρχές άσκησαν δίωξη στον Ρεντά Κρικέτ, τον βασικό ύποπτο για μια απόπειρα βομβιστικής επίθεσης που αποτράπηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία.

Ο 34χρονος Γάλλος κατηγορείται για σύσταση συμμορίας που σχετίζεται με μια εγκληματική τρομοκρατική επιχείρηση.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1MV22YD
via IFTTT

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΆΣΑΝΤ, ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ απέρριψε τις εκκλήσεις της συριακής αντιπολίτευσης για δημιουργία «μεταβατικού σώματος» με εκτελεστικές εξουσίες, σημειώνοντας ότι η Συρία έχει ανάγκη από κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα εξασφαλίσει τη μετάβαση σε νέο Σύνταγμα.

Ο Άσαντ είπε ότι οι σύροι πρόσφυγες θα αρχίσουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους όταν δουν ότι υπάρχει ελπίδα βελτίωσης της κατάστασης, υποστηρίζοντας ότι μία από τις βασικές αιτίες προσφυγιάς είναι η επιβολή κυρώσεων κατά της Συρίας από τη Δύση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1VUD96H
via IFTTT

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ

Την πρόθεση της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος να περιορίσει περαιτέρω από τα μέσα Μαΐου την πρόσβαση προσφύγων στη διαδικασία χορήγησης ασύλου και επίσης να δώσει τέλος στη «διοχέτευση» προσφύγων προς τη Γερμανία, ανακοίνωσαν οι Αυστριακοί υπουργοί Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ και Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ.

Παρουσιάζοντας το πόρισμα των δύο Αυστριακών πανεπιστημιακών, οι οποίοι είχαν κληθεί από την κυβέρνηση να γνωμοδοτήσουν ως προς την επιβολή από μέρους της ανώτατων ορίων στον αριθμό των αιτούντων άσυλο, οι δύο υπουργοί επισήμαναν πως με το συνεχιζόμενο από πέρυσι προσφυγικό κύμα τίθενται σε κίνδυνο «η δημόσια τάξη και η εσωτερική ασφάλεια».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1UE3SW3
via IFTTT

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ- ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΘΕΜΑ

Στο αρχείο έθεσε η Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής, την υπόθεση ελέγχου της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, καθώς δεν προέκυψε θέμα ως προς την νομιμότητα προέλευσης των χρημάτων και των ακινήτων του.

Η απόφαση ελήφθη, με εισήγηση των τεσσάρων δικαστών που μετέχουν στην Επιτροπή, την οποία υπερψήφισαν και δύο εκ των τριών πολιτικών προσώπων, ενώ ένα εξ αυτών μειοψήφησε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/233EU3i
via IFTTT

ΤΣΙΡΩΝΗΣ: ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2019 ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Μέχρι το 2019 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κύρωση των δασικών χαρτών της χώρας, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης, με αφορμή την έναρξη της σχετικής διαβούλευσης για το σχετικό σχέδιο νόμου. 

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσιρώνης είπε ότι δεν θα καθιερωθεί πρόσθετο τέλος νομιμοποίησης ιδιοκτησιών που βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων. «Προφανώς τα δημοσιεύματα αναφέρονται στο ήδη υπάρχον τέλος αντιρρήσεων» υποστήριξε ο κ. Τσιρώνης.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, αναμένεται να επιταχυνθούν σημαντικά οι διαδικασίες από την κατάρτιση ως την κύρωση των χαρτών. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1UE3SFk
via IFTTT

ΚΟΝΤΡΑ ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Τη δική της απάντηση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο για όσα ισχυρίστηκε χθες στη Βουλή σχετικά με ενέργειες συγκάλυψης -ενδεχομένως και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- για συγκεκριμένες υποθέσεις (υποβρύχια, Βγενόπουλος και Siemens) έδωσε με ανακοίνωσή της η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, επικαλούμενη σειρά συγκεκριμένων στοιχείων, αντικρούει όσα είπε ο κ. Καμένος, ότι δεν έχουν προωθηθεί στο ειδικό σύστημα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας (eurojust) οι υποθέσεις αυτές. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/233ER7u
via IFTTT

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Συνάντηση στις 5 το απόγευμα στη Βουλή θα έχουν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί ο επικεφαλής του Ποταμιού με την κ.Γεννηματά.
Στη συνάντηση αναμένεται να εξετάσουν τα περιθώρια συνεργασίας των κοινοβουλευτικών ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, καθώς και περαιτέρω κοινές δράσεις.
.........
Θετικά ανταποκρίνεται ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Την πρόσκληση απηύθυνε ο κ. Θεοδωράκης σε επιστολή του προς Παπανδρέου και Γεννηματά, με την οποία πρότεινε τη δημιουργία του Κοινοβουλίου του Κέντρου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1UE3S8n
via IFTTT

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΖΗΤΑ Η ΤΣΑΤΑΝΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Θ.Σοφός, ως δικηγόρος της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη ζητεί από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, να διεξαχθεί κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα μετά από όσα ανέφερε χθες στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλος, αλλά και για το σύννομο ή μη των ενεργειών άλλων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών,

Η αναφορά κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλο, ενώ περιλαμβάνει όλη την η ομιλία του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με την εισαγγελέα Τσατάνη και αντέκρουσε τα όσα σε βάρος του αποδίδονται.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/22QGNUv
via IFTTT

ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της συμπλοκής που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης  στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ νεαρών Αφγανών και Σύρων προσφύγων.

Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν πρόσφυγες, εκ των οποίων δύο με πιο σοβαρά τραύματα στο κεφάλ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αρχικά έξω από τον επιβατικό σταθμό στην πύλη Ε-2 και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στην πύλη Ε-1, όπου δεκάδες νεαροί Σύροι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με Αφγανούς, ενώ αναποδογύρισαν και κάδους απορριμμάτων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1MUTLDY
via IFTTT

ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ- ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Κατατέθηκε στην Βουλή και εισάγεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στις αρμόδιες επιτροπές το νομοσχέδιο που κυρώνει την συμφωνία για το προσφυγικό.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο «Οργάνωση και Λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου Αρχής Προσφύγων, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Σύσταση γενικής γραμματείας Υποδοχής, προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της οδηγίας 2013/32/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ″σχετικά με τις κοινές διαδικασίες για την χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας (αναδιατύπωση)″ (L 180/29-6-2013), διατάξεις για την εργασία δικαιούχων διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/22QGMjd
via IFTTT

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

H Νέα Δημοκρατία κατέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση των αιτιών του κλεισίματος των τραπεζών, της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών, της υπογραφής του 3ου Μνημονίου και της ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ, η Εξεταστική θα διερευνήσει τυχόν ύπαρξη «σχεδίου» εξόδου της χώρας από το ευρώ, έκδοσης παραλλήλου νομίσματος, «κουρέματος» των ομολόγων που διακρατούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εισβολής στο Νομισματοκοπείο. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1MUTL6L
via IFTTT

Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την προστασία των ανέργων

Πρόταση νόμου για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των ανέργων κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚE. 

Το ΚΚΕ υποστηρίζει, ότι η λήψη των μέτρων που περιέχονται στη πρόταση νόμου έχουν επείγοντα και επιτακτικό χαρακτήρα για την ανακούφιση των ανέργων. 

Χαρακτηρίζει «τα νεανικά 'προγράμματα απασχόλησης' που υλοποιούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες κοροϊδία και βαθιά εκμετάλλευση» και το θεσμό της μαθητείας, «έδαφος για παραπέρα εκμετάλλευση και τζάμπα εργασία».

Με την πρόταση νόμου το ΚΚΕ ζητά, το επίδομα ανεργίας να παρέχεται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους, και να ανέρχεται στα 600 ευρώ. 

Επίσης, ζητά το χρονικό διάστημα παραμονής στην ανεργία να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, ενώ οι άνεργοι και τα μέλη των οικογενειών τους να δικαιούνται δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία οι άνεργοι να δικαιούνται επιδότηση ενοικίου, να απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών, να καταβάλλουν μειωμένα τα τιμολόγια της ύδρευσης, του ηλεκτρικού ρεύματος και του σταθερού τηλεφώνου και να απαγορεύεται η διακοπή παροχής ύδρευσης, ηλεκτρικού ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου σε αυτούς.

Η πρόταση προβλέπει επίσης τη χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς την ένταξη των ανέργων στα προγράμματα δωρεάν διανομής τροφίμων, και την δωρεάν πρόσβαση των παιδιών τους στους δημόσιους και δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Τέλος, και για όσο διαρκεί η ανεργία, ζητείται πλήρης προστασία των δανειοληπτών απαλλαγή από τόκους και απαγόρευση κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας.in.gr


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1V4IyXV
via IFTTT

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας στον εισαγγελέα Εφετών για τα ματια του κοσμου και τα διαδικαστικα

Ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης στο Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια στον  Εισαγγελέα Εφετών καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των κυπριακών αρχών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι κάποια από τα φερόμενα αδικήματα που του αποδίδουν οι Κύπριοι έχουν τελεστεί στην Ελλάδα, άρα δεν έχουν δικαιοδοσία τα κυπριακά δικαστήρια αλλά τα ελληνικά.

Στον κ. Μπόμπολα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα από τον εισαγγελέα εκδόσεων μέχρι να αποφανθεί, το αργότερα μέσα σε 60 ημέρες, το Συμβούλιο Εφετών για την έκδοσή του ή μη στην Κύπρο.

Ο επιχειρηματίας όπως προβλέπεται συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθη ελεύθερος.in.gr


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1MB3qVc
via IFTTT

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αντιπροσωπεία κοινοτικών αξιωματούχων εγκαινιάζουν τον πολιτικό έλεγχο των μνημονίων εντός της ελληνικής Βουλής, σε ειδική συνεδρίαση που βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη.

Η πρωτοβουλία αναπτύσσεται ως απάντηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που είχε υποβληθεί τον περασμένο Αύγουστο για πολιτικό έλεγχο των μνημονίων.

Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιείται κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπό τον πρόεδρό της Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Ti69V7
via IFTTT

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Μετά αρκετές αναβολές και ύστερα από έξι χρόνια δικαστικής εκκρεμότητας εκδικάζεται οριστικά σήμερα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων μια σοβαρή υπόθεση, που βάζει στο στόχαστρο την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, μια συλλογικότητα που τα τελευταία 20 χρόνια έχει συμβάλει ουσιαστικά στην αποκάλυψη αυθαιρεσιών μέσα στα στρατόπεδα.

Κατηγορούμενος είναι ο Νίκος Αργυρίου, ένα από τα δραστήρια μέλη του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», για μια ιστορία που σχετίζεται με τη δημοσιοποίηση παραβιάσεων από αξιωματικούς στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών το 2009.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1q12aRE
via IFTTT

«ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ»

Σκληρή κριτική στην Ε.Ε. για τις εικόνες εξαθλίωσης στην Ειδομένη άσκησε ο Καρλ Κοπ, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος της γερμανικής οργάνωσης για τους πρόσφυγες PRO ASYL, σε  συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel.
«Η Ελλάδα θα έπρεπε εξ αρχής να έχει λάβει ευρεία βοήθεια, ώστε να μπορέσει εξασφαλίσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα. Όχι μόνο μάλλινες κουβέρτες και ράντζα», είπε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1UU1Y2O
via IFTTT

ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ SHARP ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η FOXCONN TECHNOLOGY

Την εξαγορά της Sharp ανακοίνωσε και επισήμως η Foxconn Technology Group, βάζοντας «τέλος» στο μεγαλύτερο ασιατικό «θρίλερ» των τελευταίων μηνών.
Σύμφωνα με το συμφωνηθέν σχέδιο, η Foxconn θα αποκτήσει το 66% των μετοχών της Sharp, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 88 γεν ανά μετοχή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/21SYc91
via IFTTT

6.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

Αυξημένος εμφανίζεται και σήμερα ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μετά από τις νέες αφίξεις. 

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι 51.430 καθώς το τελευταίο 24ωρο έφτασαν στα νησιά 766 άτομα επιπλέον. 

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1q0YgrQ
via IFTTT

ΗΠΑ: 4.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ Η BOEING CO

Η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing Co προγραμματίζει απολύσεις 4.000 εργαζομένων στο τμήμα παραγωγής εμπορικών αεροσκαφών μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016, σε μια προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού της κόστους, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της εταιρίας στο Ρόιτερς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1RHJfnD
via IFTTT

ΜΕ "ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ" ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Όριο 14 ημερών στη διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ασύλου και ίδρυση "Υπηρεσίας Ασύλου" σε πρώτο βαθμό και "Αρχής Προσφυγών" σε δεύτερο βαθμό για την εξέταση των αιτήσεων διεθνούς προστασίας ασύλου, είναι από τα βασικά σημεία του νομοσχέδιου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που κατατίθεται με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή.

Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών χτες Τρίτη. Στο νομοσχέδιο ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως η λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών και τρόπος λειτουργίας, στελέχωσης και διάρθρωσης των Υπηρεσιών Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Με τις προωθούμενες διατάξεις θα ενισχύεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες υποδοχής και φιλοξενίας ενώ θα προωθείται και η ενσωμάτωση της οδηγίας 2013/32 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου «σχετικά με τις κοινές διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1q0YeQU
via IFTTT