Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΈΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ- ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ

Κουκουλοφόροι με διάφορα αντικέιμενα στα χέρια έχουν περικυκλώσει το ΑΠΘ καθώς μέσα βρίσκονται σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές. 
Περίπου 40 άτομα με κουκούλες, κράνη και ρόπαλα στα χέρια έκαναν την εμφάνισή τους μέσα και έξω από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα να προκληθεί επεισόδιο ανάμεσα στους πρώτους και στους φοιτητές που βρίσκονται μέσα στις σχολές για τις εκλογές, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας έχουν φτάσει στο σημείο. Συγκεκριμένα, τα άτομα βγήκαν από την Πολυτεχνική σχολή και κατευθύνθηκαν προς την Γεωπονική όπου έσπασαν τραπέζια και επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας. SELEO.GR
ΠΡΕΖΑ TV
13-5-2015


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1HgvgCI
via IFTTT

ΠΕΘΑΝΕ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΛΙΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ - ΑΥΡΙΟ ΤΟ «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ»

Αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι από το νεκροταφείο Ζωγράφου, το «τελευταίο αντίο» στη σπουδαία ηθοποιό Λιλή Παπαγιάννη, που πέθανε χτες Τρίτη, σε ηλικία 80 χρόνων.

Ήταν απόφοιτος της σχολής του Θεάτρου Τέχνης, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο το 1957 στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Την ίδια χρονιά γνώρισε και παντρεύτηκε τον ηθοποιό Ανδρέα Φιλιππίδη. Μαζί συγκρότησαν θίασο ως το 1965. Στη συνέχεια και ως το 1969 συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε παραστάσεις, ενώ από το 1982 ως το 1988 έπαιξε στο Εθνικό Θέατρο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1HgvgCC
via IFTTT

ΕΚΡΟΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΜΕ ΨΕΥΤΙΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Από τον Απρίλιο μέχρι και τις αρχές Μαΐου έχουν «αποχωρήσει» από τις ελληνικές τράπεζες περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα επτά δισ. «έφυγαν» κατά τον Απρίλιο, ενώ ήδη στα μέσα του τρέχοντος μήνα έχουν κάνει φτερά τρία δισ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1JGPzH1
via IFTTT

ΤΑΙΠΕΔ: ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Μονά ζυγά δικά τους. Αυτή η φράση αντικατοπτρίζει πλήρως τα κέρδη που αποκόμισαν -και συνεχίζουν να αποκομίζουν- οι ελληνικές τράπεζες από το μεγάλο μνημονιακό «ντιλ» του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας. Η «Εφ.Συν.», με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου τους, φέρνει στο φως τις συμβάσεις που συνήφθησαν μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του ΤΑΙΠΕΔ και της Eurobank αναφορικά με 14 ακίνητα του Δημοσίου.
   
Η πρώτη (1) με αριθμό 5099 αφορά την εκποίηση των 14 ακινήτων στη θυγατρική της συστημικής τράπεζας. Οπως φαίνεται, στο σύνολό τους τα 14 ακίνητα έχουν αντικειμενική αξία σχεδόν 229 εκατ. ευρώ και πωλήθηκαν περίπου αντί 145 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη αφορά την ενοικίαση του ακινήτου όπου στεγάζεται το υπουργείο Παιδείας με όρους ξεκάθαρα επαχθείς για το Δημόσιο. Αναφέρεται άλλωστε ότι για την επόμενη 20ετία οι Ελληνες πολίτες πρέπει να πληρώσουν στη Eurobank Properties συνολικά 70.858.000 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zYV57E
via IFTTT

ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΩΡ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗ ΠΓΔΜ;

Τα media κατονομάζουν την κατασκευαστική του Μπόμπολα ως υπεύθυνη δωροδοκίας για να κερδίσει έργο ύψους 270.000.000 ευρώ

Και στα γειτονικά Σκόπια έχει φτάσει η... χάρη της κατασκευαστικής εταιρίας της οικογένειας Μπόμπολα Ακτωρ. Η συγκεκριμένη εταιρία βρίσκεται στο επίκεντρο των αναφορών στα Σκόπια ως εμπλεκόμενη σε υπόθεση δωροδοκίας της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ σχετικά με υποθέσεις δωροδοκίας ξένων αξιωματούχων από Ελληνες επιχειρηματίες.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ενωση (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση αυτή της έκθεσης του ΟΟΣΑ, κάλεσε τη Γενική Εισαγγελία της ΠΓΔΜ να τοποθετηθεί επί των καταγγελιών για φερόμενη ανάμειξη της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρίας Ακτωρ σε υπόθεση διαφθοράς στην ΠΓΔΜ. Στην έκθεση της ομάδας εργασίας του ΟΟΣΑ αναφέρονται επτά περιπτώσεις δωροδοκίας αξιωματούχων στην ΠΓΔΜ, στις ΗΠΑ, στο Ομάν, στην Κύπρο και την Αλγερία από Ελληνες πολίτες, οι οποίες διερευνώνται από τις ελληνικές εισαγγελικές Αρχές. 

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zZBDI8
via IFTTT

Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΚΥΣΕΑ

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ ΟΤΑΝ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΕ...
ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΥΣΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ...ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ...
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ..ΑΛΛΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ...
Για την προμήθεια των υποβρυχίων και ΤΟΡ Μ1 καταθέτει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης που εκλήθη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο κ. Σημίτης, ο οποίος ορκίστηκε με πολιτικό όρκο στην τιμή και τη συνείδησή του, κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις παράνομες πράξεις των κατηγορουμένων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πείτε μας αν συμμετείχατε;
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PG5Aia
via IFTTT

Ν. ΞΥΔΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ-ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Τη θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να διεκδικήσει δικαστικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο εξέφρασε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

«Η οδός για τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών είναι η διπλωματική και η πολιτική» είπε ο Ν.Ξυδάκης, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης στο Mega, σημειώνοντας ότι το πρόσφατο πόρισμα της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν είναι τμήμα της νομικής γνωμάτευσης για το θέμα που παραδίδει σταδιακά στην Αθήνα το δικηγορικό γραφείο Ρόμπερτσον-Πάλμερ. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1JcahjW
via IFTTT

BLOOMBERG ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ GREXIT

ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ ΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.
Στο ενδεχόμενο ενός πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες ενός Grexit αναφέρεται σε νέο κείμενό του το πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με το πρακτορείο οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης εξετάζουν την πιθανότητα ενός πακέτου βοήθειας σε περίπτωση που η χώρα εγκαταλείψει το ευρώ, ενώ, τονίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν περιμένει κάτι τέτοιο, καθώς δεν σκέφτεται να φύγει από το κοινό νόμισμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας εστιάζει στο να εξασφαλίσει τη βοήθεια που χρειάζεται η χώρα για να αποφύγει τη χρεοκοπία, αλλά, ακόμη κι έτσι, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν μηχανισμούς για να απομονώσουν την Ελλάδα πολιτικά και οικονομικά στο ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ για να προστατεύσουν την Ευρωζώνη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Pid7bR
via IFTTT

ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ» ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Στην πλήρη κατάρρευσή του» οδηγείται το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά», όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, που σημειώνουν ότι «την τελευταία πενταετία έχει υποστεί μια από τις πιο ανηλεείς και βίαιες μνημονιακές επιθέσεις».

Μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις ογκολόγων από το νοσοκομείο, υπηρετούν πλέον μόνο τέσσερις (δύο διευθυντές και δύο επιμελητές Β), από τους 13 που κανονικά προβλέπονται.

Οι συγκεκριμένοι γιατροί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καλούνται να σηκώσουν το βάρος 80 περίπου νοσηλευόμενων, 50 χημειοθεραπειών την ημέρα στο τμήμα ημερήσιας νοσηλείας, της ανά 4ημερο γενικής 24ωρης εφημερίας, των καθημερινών εξωτερικών ιατρείων, των ογκολογικών συμβουλίων και των εντός του νοσοκομείου εκτιμήσεων σε άλλες κλινικές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1cvLhXP
via IFTTT

Η BND ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ NSA ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η DIE ZEIT

Ορισμένοι επικριτές της συνεργασίας NSA-BND (γερμανική υπηρεσία πληροφοριών) κατηγορούν τους συνεργάτες της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ ότι έδωσαν το πράσινο φως στην BND να βοηθήσει την NSA να κατασκοπεύσει ευρωπαϊκές εταιρείες και πολιτικά πρόσωπα.

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND στέλνει τεράστιο όγκο τηλεφωνικών δεδομένων και κειμένων κάθε μήνα στην αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), υποστηρίζει σε σημερινό άρθρο της, που δημοσιεύεται στον ιστότοπό της, η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη κλίμακα της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα κατασκοπείας, κάτι που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο Βερολίνο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Pid4ge
via IFTTT

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ» ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Το βραχιολάκι, το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων και υποδίκων, συνιστά πλέον και ελληνική πραγματικότητα, καθώς παραδωθηκε , στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η εταιρεία-ανάδοχος του σχετικού διαγωνισμού G4S δηλώνει ετοιμότητα, αναμένοντας από τις δικαστικές αρχές τα ονόματα εκείνων που θα το φορέσουν.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν έγγραφο υπόμνημα στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και εκείνο με τη σειρά του να αποφασίσει. Οι διατάξεις του δίνουν τη δυνατότητα χρήσης του βραχιολιού από προσωρινά κρατουμένους, υφ'  όρον απόλυση κρατουμένους και κρατουμένους που δικαιούνται άδειας από τις φυλακές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1cvLhHt
via IFTTT

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ

Παρά την έντονη αντίδραση της κοινωνίας των πολιτών, όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, της ισπανικής κοινής γνώμης, καθώς και την καταδίκη από τα Ηνωμένα Έθνη και το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Ισπανία ενέκρινε στις 26 Μαρτίου την Βασική Νομοθεσία για την Προστασία της Δημόσιας Ασφάλειας, η οποία θεωρείται από πολλούς μια μαύρη μέρα για την δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Pid6Vv
via IFTTT

ΠΓΔΜ: ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Παραιτήθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η αστυνομία της χώρας, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μίλε Γιανακίεφσκι και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας Σάσο Μιγιάλκοφ, πρώτος ξάδελφος του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1RD00AX
via IFTTT

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Ο Γερμανός βουλευτής των Πράσινων Ράινχαρτ Μπίτικοφερ κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επικρίνοντας σφοδρά τον τρόπο που ο υπουργός χειρίζεται την ελληνική κρίση χρέους.

Η Γερμανία θα πρέπει εξαιτίας της ιστορίας της να σκεφτεί τις υποχρεώσεις της, υπογράμμισε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Hd8yIW
via IFTTT

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;…

Στην πολιτική λίγη σημασία έχει από την άποψη του αποτελέσματος – όπως αυτό επιδρά στη ζωή των ανθρώπων – να εξαντλείσαι στο να κρίνεις καλές ή κακές προθέσεις. Όχι επειδή οι προθέσεις δεν έχουν σημασία αλλά επειδή ακριβώς «ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις»,όπως προειδοποιούσε και ο Δάντης.

    Στην πολιτική που δεν αποτελεί τίποτα λιγότερο από συμπυκνωμένη έκφραση της οικονομίας και ως εκ τούτου από έκφραση της αντιπαράθεσης των οικονομικών συμφερόντων στο έδαφος της ταξικής κοινωνίας, το ερώτημα για τον α’ ή β’ πολιτικό φορέα  δεν είναι μόνο «τι» λέει ότι θα κάνει ή το «πως» λέει ότι θα το κάνει. Το ερώτημα (που σχεδόν πάντα η απάντησή του αποδεικνύει αν ισχύουν τόσο το «τι» όσο και το «πως» εκείνων που λέει) είναι το «που» θα γίνουν αυτά που υπόσχεται.   
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AVPp9r
via IFTTT

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ-Η ΜΟΥΜΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Σε μια κίνηση με ιστορικούς και ιδεολογικούς συμβολισμούς προχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να κατευνάσει τα αριστερά εσωκομματικά πνεύματα που ανήσυχα παρατηρούν το τελευταίο διάστημα μια ύποπτη στροφή προς τον χριστιανορθόδοξο μυστικισμό και τη θρησκοληπτική λατρεία λειψάνων, εξασφαλίζοντας την περιφορά της μούμιας του Λένιν για μια εβδομάδα σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Επικρατείας, κατά τη διάρκεια των συνεχόμενων συνομιλιών του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να συνδράμει στην ηθική και οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας με όποιον τρόπο μπορεί.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, έναν αγωγό, μια προκαταβολή για τον αγωγό, μια συμφωνία για εμπορικές συναλλαγές σε ρούβλια, την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ των BRICS, και τον δανεισμό της μούμιας του Λένιν για εσωτερική κατανάλωση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Jc3pTC
via IFTTT

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ-ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της δεύτερης συνάντησης των μελών της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 4 Μαΐου και ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 6 Μαΐου. Έναν σχεδόν μήνα μετά την πρώτη συνάντηση, η παρούσα συζήτηση αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο της -τις δύο πρώτες μέρες για την ακρίβεια- στην εξέταση των συστατικών μερών του ελληνικού χρέους (EFSF, διμερή δάνεια, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ιδιώτες πιστωτές κ.λπ.), στη βάση εισηγήσεων που είχαν προετοιμάσει τα μέλη της, και σε άλλα ζητήματα, όπως αυτά που άπτονται νομικών θεμάτων των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων κ.ά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AVPoT0
via IFTTT

Ο ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ;

Εντύπωση προκάλεσε, η παρουσία του διοικητή της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτη, στο εντευκτήριο βουλευτών την Τρίτη.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, συνομιλούσε χαμηλοφώνως με έναν-δύο συριζαίους βουλευτές (και με έναν νεοδημοκράτη), ενώ φαινόταν ότι κάτι περίμενε. Ωστόσο, μόλις άρχισε η συνεδρίαση του μίνι Υπουργικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της ΕΥΠ κατευθύνθηκε στην αίθουσα όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κανείς δεν ήξερε γιατί ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας της χώρας μετέχει σε συνεδριάσεις στο Μαξίμου αλλά και στη Βουλή, όπου συνεδριάζει το Υπουργικό. Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο ίδιος ο κ. Ρουμπάτης η απάντηση που έδωσε είναι η εξής: «έχω υποχρέωση να ενημερώνω το προϊστάμενό μου που δεν είναι άλλος από τον Αλέξη».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Jc3pTu
via IFTTT

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ

Τρεις σοβαρές υποθέσεις, σχετιζόμενες άμεσα με τρεις δημοσιογράφους συστημικούς, οι οποίοι μάλιστα διακρίνονται για διαρκείς προβοκάτσιες σε βάρος και της κυβέρνησης και κάθε πολιτικού, δημοσιογραφικού, κοινωνικού παράγοντα που αντιτίθεται στα επαχθή μνημόνια, ελέγχονται από αρμόδιες υπηρεσίες.
Οι έγκυρες-διασταυρωμένες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι οι σχετικοί έλεγχοι έχουν προχωρήσει και αναμένονται οσονούπω αποκαλύψεις.
Πρόκειται για δημοσιογράφους οι οποίοι επί χρόνια και με ιδιαίτερη ένταση την τελευταία περίοδο «δίνουν ρέστα» στην υπηρεσία του καθεστώτος της αδιαφάνειας, διαπλοκής, συντήρησης των μνημονίων και –κατά τα άλλα- το παίζουν... και «αποκαλυπτικοί», με ιδιαίτερες επιδόσεις κατά του πρωθυπουργού, του υπουργού Άμυνας, συγκεκριμένων υπουργών που «χαλάνε τη σούπα» στο σύστημα, επίσης κατά της Προέδρου της Βουλής, με στοχευμένα και εν πολλοίς προβοκατόρικα και κατασκευασμένα δημοσιεύματα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AVN1jh
via IFTTT

ΠΙΠΕΣ BLOOMBERG: ΚΙ ΑΝ Η APPLE ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

Μια ανατρεπτική ιδέα για την επίλυση του ελληνικού οικονομικού γρίφου ανέπτυξε ο Λεονίντ Μπερσίντσκι σε μια ανάλυσή του για το πρακτορείο Bloomberg, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι οι μεγάλοι αμερικανικοί επιχειρηματικοί όμιλοι με τα τεράστια αποθεματικά σε ρευστό που έχουν συσσωρεύσει, μπορούν να πληρώσουν τους πιστωτές της Ελλάδας και το όφελος να είναι τριπλό: γι' αυτούς τους ίδιους, για την Ελλάδα και για τους πιστωτές της. Το μόνο αίτημα που θα είχαν οι αμερικανικοί κολοσσοί από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να της μεταβιβάσουν τα δισ. που της λείπουν θα ήταν ένα ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AVN1ja
via IFTTT

ΕΚΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ 46% ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ 27 ΧΩΡΕΣ

Προβληματισμένοι είναι οι φοιτητές εξαιτίας της οικονομικής αστάθειας, όπως αποτυπώνεται σε πρόσφατη έρευνα της KPMG, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 300 φοιτητές από κορυφαία πανεπιστήμια και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων σε 27 διαφορετικές χώρες και η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού KPMG International Case Competition (KICC).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1RCSxSf
via IFTTT

ΠΟΤΕ ΙΔΙΩΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΔΟΥ

Στη δυνατότητα ιδιωτών να προχωρούν σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του Δημοσίου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του Δημοσίου με αμετάκλητη δικαστική απόφαση προβλέπει απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας (ΣτΕ 819/2015) που καθιστά πλέον επιτρεπτή την κατάσχεση εσόδων από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AVMYnA
via IFTTT

67 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
15 Μάη 1948 – 2015

15 Μάη είναι η μέρα της Νάκμπα, της μεγάλης Καταστροφής, η μέρα που εκατομμύρια Παλαιστίνιοι οδηγήθηκαν σε βίαιο ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες, από τάγματα ένοπλων σιωνιστών τρομοκρατών, που δεν δίστασαν να εξοντώσουν χιλιάδες αμάχους, να σβήσουν Παλαιστινιακά χωριά και πόλεις από τον χάρτη, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πληθυσμιακά κράτος με συμπαγή εβραϊκό πληθυσμό, το κράτος του Ισραήλ. Φέροντας σε πέρας με σύστημα, προσχεδιασμένα και προμελετημένα το σιωνιστικό σχέδιο εθνικής εκκαθάρισης των Παλαιστινίων, οι πρώτοι ηγέτες του Ισραήλ έθεταν τα θεμέλια για την σταθεροποίηση του ιμπεριαλιστικού ζυγού στη Μέση Ανατολή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AVL328
via IFTTT

Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ

Σε περιβάλλον βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και ενώ εντείνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, όπου ιδιαίτερα στην Αρκτική συγκρούονται γεωστρατηγικά συμφέροντα τόσο των γειτονικών χωρών όσο και των ΗΠΑ-Ρωσίας, η προβολή της ρωσικής απειλής αποτελεί το βασικό προπαγανδιστικό μέσο για να απαιτηθούν σοβαρότατες θυσίες από την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας. 
1. ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zYG4CH
via IFTTT

ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ TO ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ 51% ΤΟΥ ΟΛΠ-ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΟΜΩΣ;

Ζυγίζοντας τις αντιδράσεις υπουργών και συνδικαλιστών από τη μια και τις πιέσεις των εταίρων και του Πεκίνου από την άλλη, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να ανάψει το πράσινο φως για την πώληση του ΟΛΠ.

Με φόντο τις προειδοποιήσεις που απηύθυναν και χθες οι λιμενεργάτες ότι αν πωληθεί το λιμάνι θα κατέβουν στους δρόμους, το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων πήρε, σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση να επανεκκινήσει τη διαδικασία διάθεσης του 51% αντί για το 67,7% της αρχικής προκήρυξης.

Στην ουσία πρόκειται για μια απόφαση - χρυσή τομή, αφού στόχο έχει να ικανοποιήσει τους πάντες. Τις απαιτήσεις των πέντε ομίλων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, το Δημόσιο που διατηρεί ποσοστό του ΟΛΠ προκειμένου να επωφεληθεί από τις υπεραξίες που θα δημιουργηθούν με την ανάπτυξη του λιμανιού και φυσικά τους πιστωτές που ζητούν αποτελέσματα στις αποκρατικοποιήσεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AVL1Y8
via IFTTT

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Τα «κόκκινα» δάνεια και η δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας βρίσκονται στο επίκεντρο συνάντησης που έχει αυτή την ώρα με τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί και η πρόσκληση που έχει απευθύνει πρόσφατα η Ρωσία, για να γίνει η Ελλάδα το έκτο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS. 
Στη συνάντηση μετέχουν ο Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, η Λούκα Κατσέλη εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας, ο Νίκος Καραμούζης εκπροσωπώντας τη Eurobank και  Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος της Alpha Bank.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zYG4ml
via IFTTT

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΣΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ 2015

Συρρίκνωση του εγχώριου προϊόντος καταγράφηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2015, με την αβεβαιότητα που επικράτησε μετά το Δεκέμβριο να λειτουργεί σαν βαρίδι για την οικονομία.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα δώσει σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την εκτίμηση του τριμηνιαίου ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου 2015. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα στοιχεία θα δείχνουν πως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε κατά περίπου 0,5% στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015 σε ετήσια βάση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AVL2LD
via IFTTT

ΤΡΑΓΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ: ΠΡΟΣ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ 20% ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ...

Στα 300 εκατ. ευρώ περίπου υπολογίζονται τα πρόσθετα έσοδα που θα μπορούσαν να προέλθουν από την εφαρμογή ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 20% με παράλληλη διατήρηση κάποιων προϊόντων και υπηρεσιών σε χαμηλότερο συντελεστή 10%.

Σενάρια που έτρεξαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για την εισπρακτική απόδοση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ κατέδειξαν πως εάν αυτός τοποθετηθεί είτε στο επίπεδο του 16%, είτε στο 18%, με παράλληλη διατήρηση των χαμηλών συντελεστών, τελικά οδηγεί σε απώλεια εσόδων.

Αντιθέτως η υιοθέτηση βασικού συντελεστή 20%, με παράλληλη μείωση του χαμηλού συντελεστή από το 13% στο 10% οδηγεί σε αύξηση εσόδων 200- 300 εκατ. ευρώ, ανάλογα με το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Ωστόσο, στο σενάριο αυτό το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα προέλθει από την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zYG4md
via IFTTT

ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ θα πραγματοποιήσει την προσεχή Κυριακή (17 Μαΐου) μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στα Σκόπια, επιβεβαίωσε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Όλιβερ Σπάσοφσκι.

«Πρόκειται για μια μεγάλη διαδήλωση πολιτών που θα ξεπερνά κόμματα και παρατάξεις, εναντίον της βίαιης και εγκληματικής διακυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι. Καλούμε όλους τους πολίτες, Μακεδόνες, Αλβανούς, Σέρβους, Ρομά, Τούρκους, Βόσνιους και Βλάχους, καλούμε όλους όσοι θέλουν το καλό της Μακεδονίας, να συμμετάσχουν στην μεγάλη διαδήλωση» δήλωσε ο Όλιβερ Σπάσοφσκι και σημείωσε ότι, την Κυριακή, ξεκινά, από τα Σκόπια, η επαναφορά της ελευθερίας και της δημοκρατίας στη χώρα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AVL1HB
via IFTTT

ΝΕΠΑΛ: ΈΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ - ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ

Τα συνεργεία στο Νεπάλ άρχισαν ξανά, λίγες εβδομάδες μετά τον πρώτο καταστροφικό σεισμό, τις έρευνες για επιζώντες από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου, το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 66 άτομα. 

Παράλληλα, χάθηκαν τα ίχνη ελικόπτερου με αμερικανούς πεζοναύτες που συμμετείχαν στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στα ανατολικά της χώρας. Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν έξι αμερικανοί στρατιώτες και δύο νεπαλέζοι, επιχειρούσε κοντά στο Τσαρικότ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AVL1Hz
via IFTTT

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΣΙΙΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 43 ΝΕΚΡΟΙ

Ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες έσπειραν το θάνατο σε λεωφορείο στο Καράτσι του Πακιστάν, σκοτώντας τουλάχιστον 43 άτομα. Η πλειονότητα των επιβαίνοντων στο λεωφορείο ήταν σιίτες. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zYG45G
via IFTTT

ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

Μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, σε παραίτηση οδηγήθηκαν το βράδυ της Τρίτης η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η αστυνομία της χώρας, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μίλε Γιανακίεφσκι και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας Σάσο Μιγιάλκοφ, πρώτος εξάφελφος του πρωθυπουργού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AVL1rh
via IFTTT

ΗΠΑ: ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Επιβατικό τρένο της Amtrak στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 200 επιβάτες εκτροχιάστηκε το βράδυ της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ) στη βόρεια Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50. Έξι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zYG6KI
via IFTTT

ΑΠΕΣΥΡΘΗ ΛΟΓΩ... ΨΕΚΑΣΜΩΝ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ

Απέσυρε την υποψηφιότητά της για την θέση της αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ η Φωτεινή Αθανασοπούλου, μετά τις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που εκφράστηκαν στη διάρκεια θυελλώδους συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για «απαράδεκτες» απόψεις της κ. Αθανασοπούλου στα social media, αναφέροντας ότι μεταξύ άλλων αποδέχεται τη θεωρία των ψεκασμών.

Η συνεδρίαση εξέταζε τις υποψηφιότητες του προτεινόμενου για τη θέση του Προέδρου του ΕΦΕΤ Γιάννη Τσιάλτα και της Φωτεινής Αθανασοπούλου για την θέση της αντιπροέδρου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AVL1r1
via IFTTT

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΣΕ ΔΙΠΛΑΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ανησυχία προκαλεί σε δικηγόρους που παρίστανται στη δίκη της Χρυσής Αυγής η διακοπή της διαδικασίας για τις 15 Μαΐου, ημέρα που στην διπλανή αίθουσα, στις φυλακές Κορυδαλλού, θα δικάζεται υπόθεση της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1G5iIN3
via IFTTT

ΒΟΥΛΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ Γ.ΛΑΓΟΥ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έκανε, τελικώς, αυτό που δεν έκανε η Διάσκεψη των Προέδρων πριν από λίγες ημέρες όταν έγινε γνωστή η φραστική επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή Γ.Λαγού κατά της Λιάνας Κανέλλη -καταδίκασε πολιτικά την συμπεριφορά του. Ό,τι δηλαδή ζητούσε το ΚΚΕ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης από την Διάσκεψη των Προέδρων προτείνοντας να υπάρξει πολιτική καταδίκη της στάσης του, κάτι όμως που η πλειοψηφία παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PFZ3DS
via IFTTT

REUTERS: ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ-ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πεταμένα λογιστικά βιβλία, σκουριασμένα χρηματοκιβώτια, μηχανές που δεν θα μπουν ποτέ ξανά σε λειτουργία. 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΔΩ
http://ift.tt/1dZ6Cdc

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1G5iLbz
via IFTTT

ΜΕΡΚΕΛ: ΛΑΘΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ Η ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΔΕΣ...ΝΟΜΙΖΕΙΣ...

Μήνυμα κατά λανθασμένων στερεοτύπων που έχουν επικρατήσει ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης έδωσε η Α.Μέρκελ, δίνοντας μάθημα για την Ευρώπη στους μαθητές επαγγελματικού Λυκείου στο Βερολίνο. «Είναι λάθος ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί ή ότι οι Γερμανοί είναι τσιγκούνηδες» είπε, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει ποτέ να γενικεύουμε τα πράγματα, καθώς μόνο «με αυτόν τον τρόπο μπορούμε πραγματικά να ανακαλύψουμε την διαφορετικότητα στην Ευρώπη».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PFZ3nw
via IFTTT

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΡΣΗ ΤΟΥ CASUS BELLI ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε συστάσεις προς την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προέβη η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υιοθετώντας ένα επικριτικό ψήφισμα κατά της Τουρκίας, ενόψει της έκθεσης προόδου για την ένταξή της στην ΕΕ. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1G5iIwi
via IFTTT

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού χρέους είναι παράνομο και πρέπει να ακυρωθεί, καθώς συνδέεται με συμφωνίες διαφθοράς, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της σε ρωσική οικονομική εφημερίδα με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Ρωσία για τον εορτασμό της επετείου των 70 χρόνων από την αντιφασιστική Νίκη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στη δημιουργία της Επιτροπής Αληθείας για το Χρέος, εκτιμώντας ότι τα προκαταρκτικά συμπεράσματα θα είναι έτοιμα περί τον Ιούνιο, ενώ η πλήρης έκθεση θα απαιτήσει τουλάχιστον ένα χρόνο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PFZ3nm
via IFTTT

ΚΟΤΖΙΑΣ: ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σε κλίμα φιλικής διάθεσης και πρόθεσης να βρεθούν λύσεις σε όλα τα ζητήματα διεξήχθη η δίωρη συνάντηση που είχε στην Αγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ αργότερα συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο υπουργοί, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνάντησή τους, εξέφρασαν την κοινή βούληση για ένα Αιγαίο ειρήνης και συνεργασίας, καθώς επίσης και για την επίλυση του Κυπριακού. Κοινή επιθυμία, δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, είναι να λυθούν τα προβλήματα στο Αιγαίο και να πέσουν οι εντάσεις και οι αμφισβητήσεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1G5iKEH
via IFTTT

ΕΛ.ΑΣ.: ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Έρευνα διενεργείται, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με δύο περιστατικά, που αφορούν σε καταγγελίες αλλοδαπών, για ενέργειες αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου και του Τμήματος Ασφαλείας Μάνδρας Αττικής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PFZ376
via IFTTT

ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ψηφίστηκε και στα άρθρα και στις τροπολογίες του το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε πολλά από τα οποία προκάλεσε η Ν.Δ. ονομαστική ψηφοφορία.

Ειδικότερα ψηφίστηκαν:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1G5iHZu
via IFTTT

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Με φόντο το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τα «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση» και τις γενικότερες αλλαγές, που αναμένεται να φέρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, πραγματοποιούνται σήμερα, Τετάρτη, οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια της χώρας.

Οι κάλπες θα είναι ανοικτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το ποσοστό συμμετοχής των φοιτητών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PFZ3Uo
via IFTTT