Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Εθνικες εκλογες στις 30 Ιουνιου - 10 μοναδες η διαφορα του ΣΥΡΙΖΑ απο τη ΝΔ

Όταν το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι στην Ταβέρνα «Στο λιμανάκι του Κερατσινίου» οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρωθυπουργό τι θα κάνει εάν χάσει στις ευρωεκλογές με μεγάλο ποσοστό εκείνος απάντησε: «Αν ένας πρωθυπουργός χάσει με 7 μονάδες στις ευρωεκλογές δεν μπορεί να πει ότι δεν τρέχει τίποτα. Γιατί αυτό είναι δημοκρατία. Ό,τι πει ο λαός».

Η απάντηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που υπήρχαν και στο κυβερνών κόμμα ότι η διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να έφτανε και τις 7 μονάδες αν και ο πρωθυπουργός έσπευσε να διευκρινίσει ότι το σενάριο αυτό ήταν ένα ακραίο σενάριο και θα έπρεπε να γίνει κάτι δραματικό για να φτάσουν τα δυο κόμματα σε αυτή την διαφορά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2ENNsab
via IFTTT

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Το Facebook ανέθεσε στα Ellinika Hoaxes την επαλήθευση ειδήσεων...τα οποία έχουν αναμεταδώσει 2 φορές fake news!

Όπως διαβάζουμε στο http://bit.ly/2LyOtcf σε συμφωνία κατέληξαν το Facebook και τα Ellinika Hoaxes, με σκοπό τον περιορισμό της παραπληροφόρησης στην Ελλάδα, μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Τα Ellinika Hoaxes θα συμμετάσχουν ακόμη πιο ενεργά στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο περιεχομένου όπως άρθρα, βίντεο και εικόνες που κυκλοφορούν στην πλατφόρμα.

Το Facebook έχει ξεκινήσει από το 2016 μια προσπάθεια καταπολέμησης της παραπληροφόρησης, επιστρατεύοντας επαληθευτές γεγονότων (fact checkers) από όλο τον κόσμο, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας "επαλήθευση γεγονότων μέσω τρίτων" (third-party fact checking program – 3PFC), για την ενίσχυση της αξιοπιστίας του υλικού που διακινείται μέσω της πλατφόρμας.
Πώς θα γίνεται

Οι χρήστες του Facebook στην Ελλάδα, θα μπορούν πλέον να επισημαίνουν περιεχόμενο που θεωρούν ότι μπορεί να είναι ψευδές. Η ομάδα μας θα εξετάζει αυτές τις αναφορές και θα τις χαρακτηρίζει ως:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2VBLaEV
via IFTTT

Μισές αλήθειες για την φορολογική πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει πως είναι «λαϊκισμός» η υπόσχεση για απόδοση, σε μόνιμη βάση, της 13ης σύνταξης. Ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη για την χορήγηση και 13ης σύνταξης, και 13ου μισθού στο Δημόσιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει επίσης – στην συνέντευξή του στον ANT1 το είπε – πως ο πρωθυπουργός «λέει ψέματα» και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί 13η σύνταξη. Αντ' αυτής προτείνει δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών και εσχάτως, εδώ και δύο ημέρες, προτείνει και κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου δια της τροπολογίας που θα καταθέσει η ΝΔ στην Βουλή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2VBL4Nz
via IFTTT