Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΑΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΣΑ

Ο αρχιτέκτονας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της γερμανικής ενοποίησης, ο εμβληματικός καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, ζητεί να δοθεί χρόνος στη Βρετανία για να συνέλθει μετά το δημοψήφισμα και την απόφαση για την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο 86χρονος Κολ δηλώνει στην εφημερίδα Bild ότι η Ένωση πρέπει να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερο σεβασμό τις εθνικές και τις τοπικές ταυτότητες στην Ευρώπη και να μην επιβάλλει σε υπερβολικό βαθμό τυποποίηση στα κράτη-μέλη.

Υπό τον τίτλο «Χέλμουτ Κολ-Η Ευρώπη χρειάζεται μια παύση για να πάρει ανάσα», η εφημερίδα δεν δημοσιεύει απευθείας τις δηλώσεις του, αλλά μάλλον προχωρεί στην παρουσίασή τους και αναφέρει ότι ο Χέλμουτ Κολ θεωρεί ότι θα ήταν «τεράστιο σφάλμα» για την Ευρώπη «να κλείσει την πόρτα» στη Βρετανία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/29cmD22
via IFTTT

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ COSCO

«Πίσω ολοταχώς», έκανε τελικώς ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας καταθέτοντας τροποποιήσεις επί σειράς άρθρων του νομοσχεδίου για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΠ στην κινεζική Cosco. «Δεν υπήρχε κανένας λόγος για να δημιουργηθεί αυτή η αντίδραση και η αναταραχή» είπε ο υπουργός, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το κομφούζιο που προκλήθηκε στο παρά πέντε του ταξιδιού του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο Πεκίνο. 

Όπως είπε μάλιστα, «η στόχευση της κυβέρνησης να εξασφαλίσει καλή νομοθέτηση δεν αφορά μόνο το δημόσιο συμφέρον αλλά και το συμφέρον του παραχωρησιούχου, χωρίς νομικά κενά που μπορούν στο μέλλον να προκαλέσουν προβλήματα».

Ενώ έσπευσε να δηλώσει ότι «με ευθύνη προχωρήσαμε σε αυτές τις βελτιώσεις που μπορούν να δρομολογηθούν, να δοκιμαστούν και να κριθούν στην πράξη».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2978bp6
via IFTTT

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: ΑΠΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Από την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Ιουλίου, θα χορηγούνται βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους υποψηφίους συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα.

Η βεβαίωση θα περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά Μαθήματα) καθώς και το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνει κάθε υποψήφιος ανά επιστημονικό πεδίο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/29cmYSp
via IFTTT

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΦΥΣΣΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Αυτό το χτύπημα δεν το κάνει όποιος να' 'ναι. Το χτύπημα ήταν ανθρώπου εκπαιδευμένου» κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Δ.Χατζησταμάτης, εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού, αναφερόμενος στο τραύμα που έφερε ο Παύλος Φύσσας.

Ο μάρτυρας τη μοιραία βραδιά βρισκόταν από νωρίς στην καφετέρια «Κοράλι», καθώς μένει πολύ κοντά στο μαγαζί και γνωρίζει τους ιδιοκτήτες. 

Όπως ανέφερε, στην καφετέρια βρισκόταν πολύς κόσμος που παρακολουθούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά «δεν έγινε τίποτα».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2977P23
via IFTTT

Η ΕΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ

Την κρισιμότητα της περιόδου εντός της οποίας πραγματοποιείται η επίσκεψη του Ζ.Γκάμπριελ στην Αθήνα επεσήμαναν οι Τσίπρας και ο γερμανός αντικαγκελάριος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, σημειοώνοντας ότι χρειάζεται νέα προσέγγιση στην Ευρώπη.

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Γκάμπριελ ότι έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και τόνισε ότι έρχεται με την ιδιότητά του ως αντικαγκελάριος της Γερμανίας, οπότε θα συζητήσουν για τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα, κάτι που για τη χώρα είναι πολύ σημαντικό. 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι και προοδευτικός ηγέτης στην Ευρώπη για να σημειώσει πως είναι κρίσιμο «να συζητήσουμε πώς θα δημιουργήσουμε ένα μέτωπο», γιατί τωρα είναι ανάγκη να αντικαταστήσουμε τη λιτότητα με ατζέντα για την αναπτυξη, την ανεργία με θέσεις εργασίας και συνεπώς χρειάζονται επενδύσεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/29cmKdX
via IFTTT

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΜEGA CHANNEL

Το Mega Channel  στρεφόταν κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκ. ευρώ  η  τιμή  εκκίνησης για  κάθε μια από τις 4 «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (highdefinition)».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/296tTtC
via IFTTT

ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΟΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ 'ΔΥΝΑΜΕΙΣ' ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Περίεργα σκηνικά στήνονται τις τελευταίες ημέρες, σε ότι αφορά τον έλεγχο των τραπεζών. Οι «ελληνικές δυνάμεις», που εδώ και καιρό κρίνονται από ενδελεχείς και συνεχείς αξιολογήσεις απειλούνται από....περιορισμό, αν όχι από εξαφάνιση.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι υπήρχε μια εξασφαλισμένη συνέχεια, τουλάχιστον για όποιους πληρούσαν τα απαιτούμενα κριτήρια σε επιτελικές θέσεις τραπεζών, τις τελευταίες ημέρες, σχεδιάζεται μια...ανατροπή.
Προφανώς με στόχο να περάσει ο έλεγχος των ελληνικών τραπεζών πλήρως εκτός Ελλάδος , πραγματοποιούνται βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Ενώ υπήρχε η αίσθηση ότι δεν θα γίνουν αλλαγές σε.... «βαρύδγουπα» ονόματα, η συγκυρία έρχεται να επιβεβαιώσει το αντίθετο. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει μάλλον να αναμένονται και εκπλήξεις...
Χθεσινοβραδινές πληροφορίες, θέλουν ριζικές αλλαγές στη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ! Αυτό από μόνο του είναι περίεργο και ξαφνικό, δεδομένου ότι επιχειρείται ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν την επίσημη παράδοση της τελικής αξιολόγησης. Τα στελέχη του ΤΧΣ – στο οποίο προεδρεύει ο παλαίμαχος τραπεζίτης Γιώργος Μιχελής , με διευθύνοντα σύμβουλο τον έμπειρο στην τραπεζική σκηνή,  κ. Αρη Ξενόφο- δίνουν εδώ και ένα δίμηνο καθημερινές εξετάσεις, μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του Ταμείου, σε μία πλειάδα εξεταστών, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα για οποιοδήποτε θέμα.
Η αξιολόγηση έχει φτάσει στο τέλος της. Την Τρίτη 5 Ιουλίου, (σε τρεις εργάσιμες),  μετά τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, η αρμόδια Επιτροπή Επιλογής παραδίδει το πόρισμα της αξιολόγησης στον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες. Και ξαφνικά, παραμονές της παράδοσης του πορίσματος, και ενώ δεν υπήρχε φημολογία ή αίσθηση για το αντίθετο, κυκλοφορούν πληροφορίες που θέλουν την Επιτροπή να ωθεί σε έξοδο βασικά στελέχη του ΤΧΣ, προτείνοντάς τους εναλλακτικές που δεν φαίνεται να τους ικανοποιούν. Να τους πιέζουν εμμέσως έτσι, να αποχωρήσουν....
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/29bFvhE
via IFTTT

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ «ΔΕΙΧΝΕΙ» Ο ΔΡΙΤΣΑΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ COSCO

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές επί του νομοσχεδίου κύρωσης της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας έπειτα από την επιστολή-βόμβα της Cosco, με την οποία ζητά «αποκατάσταση του κατατεθέντος κυρωτικού νόμου στα συμφωνηθέντα». 

Οι βουλευτές ζήτησαν εξηγήσεις για την επιστολή της COSCO προς την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με την οποία κάνει λόγο για «πλήρη ανατροπή των συμφωνηθέντων» για τον ΟΛΠ και καταγγέλλει αλλαγές από το υπουργείο Ναυτιλίας «που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτές».

«Δεν μπορεί με μια επιστολή και με τη νομοθετική λειτουργία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή να αναστατώνεται το σύμπαν και να τίθεται σε αμφισβήτηση το ταξίδι του πρωθυπουργού και η κοινοβουλευτική διαδικασία» δήλωσε ο κ. Δρίτσας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/296tRC0
via IFTTT

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ 150.000 ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Την πρώτη ψυχρολουσία από τις περικοπές ένιωσαν χθες, Τετάρτη, οι συνταξιούχοι που προσήλθαν μαζικά στα ΑΤΜ για να πάρουν τις συντάξεις του Ιουλίου. Όπως διαπίστωσαν ότι ήταν σημαντικά μειωμένες, καθώς ξεκίνησαν οι περικοπές του ΕΚΑΣ (για 144.951 από αυτούς), άλλοι εισέπραξαν ψαλιδισμένο το επίδομα, ενώ όλοι μαζί υπέστησαν και τις μειώσεις της αυξημένης παρακράτησης φόρου εισοδήματος εξαιτίας των περικοπών στο αφορολόγητο και της νέας, πιο επώδυνης κλίμακας φορολογίας εισοδήματος που προβλέπουν τα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης που υπέγραψε η κυβέρνηση.

Έτσι, όπως αναφέρουν Τα Νέα, η καταβολή των συντάξεων σημαδεύτηκε από αντιδράσεις οργής και αγανάκτησης από την πλευρά των συνταξιούχων, καθώς διαπίστωναν ότι οι υποσχέσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για μη περικοπή των συντάξεων όχι μόνο δεν τηρήθηκαν αλλά οδήγησαν σε μεγάλες απώλειες και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/29bFlXP
via IFTTT

ΣΟΙΜΠΛΕ: Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΙΑΒΟΛΕ, ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Αυστηρός εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις χώρες με υπερβολικά ελλείμματα και ζήτησε να εφαρμοστούν οι κανόνες, και συγκεκριμένα η συνθήκη του Μάαστριχτ.

«Υπεύθυνη είναι η Κομισιόν και πρέπει, διάβολε, επιτέλους να εφαρμόσει τις συνθήκες» τόνισε χθες, Τετάρτη, στο Βερολίνο σε συζήτηση στρoγγυλής τραπέζης, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν.

Αλληλλεγύη μπορεί να υπάρξει μόνον όταν όλοι τηρούν τους κανόνες. Εάν ξανά και ξανά δεν τηρείται ό,τι έχει συμφωνηθεί, «δεν δημιουργείται η βάση για εμπιστοσύνη, αλλά καλλιεργείται ο ευρωσκεπτικισμός» επισήμανε ο Σόιμπλε και υπενθύμισε ότι οι κανόνες προβλέπουν μεταξύ άλλων πως δεν επιτρέπεται μια χώρα να έχει έλλειμμα πάνω από το 60% του ΑΕΠ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/296tNSA
via IFTTT

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 20% ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΓΕΝΟΠ

Με ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ θα επιχειρήσει να μπλοκάρει η ΓΕΝΟΠ την απόσχιση και πώληση τουλάχιστον του 20% του ΑΔΜΗΕ, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο προκήρυξης απεργιών εφόσον χρειαστεί.

«Ολα είναι πιθανά» απάντησε σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης, αποτυπώνοντας και επίσημα το κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει στο εσωτερικό της ΔΕΗ για τη δρομολογημένη συρρίκνωση της επιχείρησης και τα οικονομικά αδιέξοδα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/29bFqui
via IFTTT

EE ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

Οι ηγέτες των 27 κρατών - μελών προειδοποίησαν τη Βρετανία ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά χωρίς ελεύθερη μετακίνηση. 

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει «ενιαία αγορά α λα καρτ» για την Βρετανία.

«Οι ηγέτες ξεκαθάρισαν ότι η πρόσβαση στην ενιαία αγορά απαιτεί την αποδοχή και των τεσσάρων ελευθεριών -ανάμεσά τους και της ελευθερίας μετακίνησης. Δεν θα υπάρξει ενιαία αγορά α λα καρτ» τόνισε ο Τουσκ μετά τη συνάντηση των ηγετών των 27 κρατών - μελών της ΕΕ (στη δεύτερη μέρα της Συνόδου δεν συμμετείχε η Βρετανία).

Ο Τουσκ επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν «κανενός είδους» διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για το Brexit, πριν η Βρετανία ξεκινήσει επισήμως την διαδικασία για έξοδο από την ΕΕ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/296tO9a
via IFTTT

ΑΝΗΣΥΧΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ «ΣΥΝΕΤΗ» ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ

Αν και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί ότι η διεθνής οικονομία θα σταθεροποιηθεί βραχυπρόθεσμα μετά το Brexit, σημείωσε την ανησυχία του για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης. 

Δήλωσε πεπεισμένος πως το διαζύγιο Βρετανίας και ΕΕ θα γίνει «συνετά», ενώ όσον αφορά γενικότερα το πεδίο του διεθνούς εμπορίου υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξει υποχώρηση από τις διεθνείς συμφωνίες - με φόντο (και) την TTIP.

«Με δεδομένη την ψήφο στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέρ της αποχώρησής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ομάδες μας για τα οικονομικά θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού ώστε να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στη συνέχιση της ανάπτυξης των οικονομιών μας και στην εξασφάλιση της σταθερότητας του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, κάτι που είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να επιτύχουμε», ανέφερε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Οτάβα, πλαισιωμένος από τους ηγέτες του Μεξικού και του Καναδά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/29bFoCV
via IFTTT

ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ ΚΑΙ ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ

Στον αγώνα για τη βρετανική πρωθυπουργία, οι δύο κεντρικοί μονομάχοι θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Μπόρις Τζόνσον και η Τερέζα Μέι: Ο «στρατηγός του Brexit» και η υπουργός Εσωτερικών αναμένονται άμεσα, πιθανότατα μέχρι αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, να δηλώσουν και τυπικά υποψηφιότητα για την ηγεσία των Τόρις. 

Στη μάχη έχει ήδη μπει ο τέως υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ και ο ανερχόμενος «αστέρας» Στίβεν Κραμπ.

Αυτή η μάχη ηγεσίας είναι ιδιαίτερα δύσκολη: Η επίδειξη ενότητας σε ένα κόμμα που είχε σπάσει και τυπικά στα δύο για τo βρετανικό δημοψήφισμα θα είναι πρόκληση -και για αυτό το κόμμα θα προτιμούσε μία γρήγορη και όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη διαδικασία. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/296tXt8
via IFTTT

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Στην αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας στοχεύει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο αναρτήθηκε για διαβούλευση.

Ειδικότερα, συνιστώνται ανά την επικράτεια 41 έμμισθα υποθηκοφυλακεία και 700 οργανικές θέσεις, ενώ οι υπηρετούντες υπάλληλοι των υφιστάμενων έμμισθων υποθηκοφυλακείων μεταφέρονται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού αορίστου χρόνου, ενώ οι οργανικές θέσεις που κατείχαν καταργούνται. Οι αποδοχές τους θα είναι σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον νόμο 4354/2015.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/29bFAlF
via IFTTT

ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ 2012

Ο θανάσιμος τραυματισμός δασκάλας μέσα σε κτίριο συγκροτήματος δημοτικών σχολείων της Κάτω Τούμπας, το Δεκέμβριο του 2012, όταν υποχώρησε η ψευδοροφή δώματος όπου είχε εισέλθει, με συνέπεια η 41 ετών γυναίκα να πέσει από ύψος δέκα μέτρων και να χάσει τη ζωή της, αναβίωσε στην αίθουσα του Γ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση παραπέμφθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο τότε διευθυντής του 21ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο δίδασκε η άτυχη γυναίκα, και η τότε προϊσταμένη της διεύθυνσης κατασκευών και αρχιτεκτονικών έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν αρμόδια για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για θάνατο από αμέλεια και επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον καθένα, με 3ετή αναστολή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/29cFJ7e
via IFTTT

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ SOLIDARITYNOW ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το SolidarityNow με την υποστήριξη της UNICEF και την πολύτιμη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), προωθώντας στην πράξη την αλληλεγγύη και σε μία προσπάθεια να προσφέρει αποτελεσματική στήριξη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά, λειτουργεί πρόγραμμα Κινητών Μονάδων | Blue Dots. 

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να παρασχεθούν σε εξαιρετικά ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες -με ιδιαίτερη έμφαση στα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά- ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενημέρωσης/πληροφόρησης για ζωτικά ζητήματα που τις απασχολούν καθώς και σημαντική ψυχοκοινωνική βοήθεια.

Από το Μάιο του 2016 που ξεκίνησε να λειτουργεί το πρόγραμμα μέχρι σήμερα, οι ομάδες του SolidarityNow και του ΕΚΚΑ που αποτελούνται από ειδικευμένους κοινωνικούς επιστήμονες, ψυχολόγους και διερμηνείς έχουν βοηθήσει περισσότερους από 1.000 πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, έχουν διαχειριστεί και υποστηρίξει 501 κοινωνικές υποθέσεις, 413 νομικές υποθέσεις ενώ έχουν βοηθήσει παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε 147 περιστατικά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/294dt2O
via IFTTT

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό, αντιδρώντας στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται μεταξύ 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00 σήμερα, Πέμπτη, αλλά και την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Για τις ημέρες αυτές αναμένεται να υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων.

Επίσης, 24ωρη απεργία έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη (6 Ιουλίου), ημέρα υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για τις δυο εταιρείες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/29cFI3a
via IFTTT

ΒΟΥΤΣΗΣ: ΈΩΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ο εκλογικός νόμος θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και θα έχει ψηφιστεί έως τις 20 Ιουλίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι τα βασικά στοιχεία του νέου εκλογικού νόμου είναι η απλή αναλογική με κατάργηση του μπόνους, η ψήφος στα 17, ενώ το όριο εισαγωγής στη Βουλή θα παραμείνει στο 3%.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που απαιτούνται, προκειμένου ο νέος εκλογικός νόμος να τεθεί άμεσα σε ισχύ. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/294dEv9
via IFTTT

ΤΣΑΤΑΝΗ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Το δικό της κατηγορώ απέναντι στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο διατύπωσε χθες, Τετάρτη, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, υπερασπιζόμενη -όπως είπε- το κύρος της Δικαιοσύνης που υπηρετεί επί 36 χρόνια και την προσωπική της ανεξαρτησία η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η Γ.Τσατάνη δεν έκανε ούτε βήμα πίσω από τις αρχικές καταγγελίες της περί παρεμβάσεων στο έργο της όσον αφορά τους χειρισμούς της στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου. 

Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως δεν αμφισβητεί «σε καμία περίπτωση την εντιμότητα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου», αλλά ευθέως αμφισβήτησε «τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισε την υπόθεση αυτή». 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/29cFCs6
via IFTTT

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - 41 ΝΕΚΡΟΙ-239 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Στους 41 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη χτεσινή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης.

Από τους 41 οι 10 είναι πολίτες ξένων χωρών και οι 3 έχουν διπλή υπηκοότητα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των 37 από τους 41 νεκρούς.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τους συνολικά 239 τραυματίες, οι 109 νοσηλεύτηκαν και έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.
Μεταξύ των νεκρών, εκτός από Τούρκους πολίτες, υπάρχουν 13 ξένοι πολίτες. Οι 5  είναι Σαουδάραβες, 2 Ιρακινοί, 1 Τυνήσιος, 1 Ουζμπέκος, 1 Κινέζος, 1 Ιρανός, 1 Ουκρανός και 1 Ιορδανός πολίτης. Οι 3 από τους 13 αυτούς ξένους πολίτες είχαν διπλή υπηκοότητα. Ως προς τους δράστες, το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή» αναφέρει ότι κατά την εισαγγελική έρευνα γύρω από την επίθεση, εκφράζεται η υποψία ότι οι δράστες μπορεί να είναι ξένοι πολίτες. Δίχως όμως να αναφέρεται προς το παρόν κάτι σχετικό με την εθνικότητα των δραστών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/293nzSl
via IFTTT

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Οδηγίες για τις προΰποθέσεις ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δίνει το υπουργείο Υγείας.
Οι απαντήσεις στα έξι πιο συνηθισμένα ερωτήματα είναι οι εξής:
Τι δικαιούμαι ως ανασφάλιστος
Ό,τι ακριβώς δικαιούνται και οι ασφαλισμένοι από τις δημόσιες δομές παροχής υγείας. Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δομές υγείας, μονάδες ψυχικής υγείας, δομές απεξάρτησης και πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Το σύνολο των νοσηλευτικών και διαγνωστικών πράξεων χωρίς καμία χρέωση. Προγραμματισμένα χειρουργεία χωρίς καμία χρέωση. Πρόληψη και προαγωγή υγείας χωρίς καμία χρέωση. Δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη. Δωρεάν παροχές μαιευτικής περίθαλψης και προγραμματισμό τοκετών από τα Δημόσια Νοσοκομεία. Χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής από τα ιδιωτικά και τα δημόσια φαρμακεία. Φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες και πράξεις ειδικής αγωγής. Χορήγηση ιατρικών βοηθημάτων και αναλωσίμων υλικών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/292F213
via IFTTT

ΚΑΘΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΕ ΣΚΩΤΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ Ο ΡΑΧΟΙ, ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ

Κάθε διαπραγμάτευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Σκωτία αρνείται ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας και νικητής των εκλογών στη χώρα του, Μαριάνο Ραχόι.
«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο φύγει, φεύγει και η Σκωτία», ξεκαθάρισε, με το βλέμμα στην Καταλονία, αυτόνομη επαρχία εντός Ισπανίας που διεκδικεί την ανεξαρτησία της από τη Μαδρίτη.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Ε.Ε. «θα ακούσει» τις προτάσεις της Σκωτίας για παραμονή της στο πλαίσιο της Ε.Ε.. http://ift.tt/Rw7fMO

ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2948yAU
via IFTTT

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Είτε θα λάβουμε αποφάσεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα, είτε θα αποφασίσουμε τη δημιουργία μίας πιο δημοκρατικής και κοινωνικής Ευρώπης, έθεσε ως δίλλημμα το πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη Σύνοδο Κορυφής και σχολίασε ότι είναι υπαρξιακής σημασίας η ανάγκη για μία νέα συμφωνία. Προανήγγειλε πρωτοβουλίες της Ελλάδας για να μπουν στο τραπέζι συγκεκριμένες πολιτικές καθώς και για τη συγκρότηση συμμαχιών σε πολιτικό και γεωγραφικό επίπεδο.
Για πρώτη φορά η Ε.Ε. μικραίνει, ο χάρτης αλλάζει, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε όλους να αναρωτηθούν αν σήμερα γίνονταν δημοψηφίσματα σε όλες τις χώρες «πόσες πιθανότητες είχαμε να μην βλέπαμε το ίδιο αποτέλεσμα (όπως στη Βρετανία) και αλλού».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/298NYCu
via IFTTT

Η ΝΔ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!!!

ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΝΔ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 




Φίλες και φίλοι,
Στις 15 Ιουνίου ξεκινήσαμε τη διαβούλευση για το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΝΔ. Οι ομάδες εργασίας εργάζονται εντατικά για την επεξεργασία συγκεκριμένων προτάσεων, ωστόσο θεωρώ απαραίτητη τη δική σας συμμετοχή στη διαμόρφωση της πολιτικής μας πρότασης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2927EY8
via IFTTT

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑ-BREXIT ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

Δύο νεαροί άνδρες και ένας έφηβος τέθηκαν υπό κράτηση στο Μάντσεστερ της Βρετανίας μετά από μία πολύκροτη ρατσιστική επίθεση που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης μέσα σε ένα τραμ της πόλης, περιστατικό που εντάσσεται σε μία ευρεία αύξηση φαινομένων ρατσισμού μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης.

Πρόκειται για δύο άνδρες 20 και 18 ετών, κι έναν 16χρονος, που συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή του Σάλφορντ με την υποψία της συμμετοχής σε διαπληκτισμό.

Η τελευταία ενημέρωση που έγινε από την Αστυνομία του Μάνστεστερ, το βράδυ της ίδιας μέρας, αναφέρει ότι οι τρεις παραμένουν κρατούμενοι για ανάκριση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/296OSgS
via IFTTT

ΤO ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 - ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ;

Της Αλεξάνδρας Γκίτση
Μηδενικό κούρεμα οφειλών, αλλά εξόφληση των υποχρεώσεών της ύψους 1,324 δισ. ευρώ σε βάθος 15ετίας προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης που κατέθεσε χθες η Μαρινόπουλος προς το δικαστήριο για να ανοίξει η διαδικασία εξυγίανσης και να υπαχθεί στο άρθρο 99. 
Όπως αναφέρεται στην αίτηση προληπτικών μέτρων που κατέθεσε η εταιρεία "η εισαγωγή της στη Διαδικασία Εξυγίανσης θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές που έχουν αξιώσεις κατά της εταιρείας και να ρυθμίσει έτσι τις οφειλές της, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει έναντι των οικονομικών της υποχρεώσεων και να αποδεχθεί βιώσιμη." Ενώ σε άλλο σημείο των 106 σελίδων έγγραφο σημειώνεται πως "η μοναδική λύση για να συνεχίσει η εταιρεία να είναι όχι μόνο βιώσιμη αλλά και να μπορέσει να αντεπεξέλθει εξ' ολοκλήρου στις υποχρεώσεις της είναι να εισαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του νέου Πτωχευτικού Νόμου για το άνοιγμα της Διαδικασίας Εξυγίανσης". 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/28ZxuXE
via IFTTT

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 640.000 ΈΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Σε άλλον τομέα εργασίας θα χρειαστεί να μεταπηδήσουν στα επόμενα χρόνια πάνω από 640.000 Έλληνες εργαζόμενοι, καθώς τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας που χάνονται δεν αναμένεται να ανακτηθούν, όπως επισήμανε σήμερα, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop), Τζέιμς Καλέγια (James Calleja).

«Πιστεύω ισχυρά ότι ο δρόμος εξόδου από τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση για την Ελλάδα πρέπει να περάσει μέσα από την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την απασχόληση. Για να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα χρειάζεται να εστιάσει σε συγκεκριμένους τομείς -όπως η αγροτική επιχειρηματικότητα, τα τρόφιμα, ο τουρισμός, τα logistics και οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών- όπου κατέχει κάποιο στρατηγικό πλεονέκτημα» σημείωσε ο κ. Καλέγια, μιλώντας ενώπιον της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου και των ευρωβουλευτών Κώστα Χρυσόγονου και Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2989pTZ
via IFTTT

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και να μην γίνει κούρεμα στον μισθό τους ζητούν οι 12.500 περίπου εργαζόμενοι της εταιρείας "Μαρινόπουλος" έπειτα από την κατάθεση της τελευταίας της αίτησης υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.
   Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος ΑΕ» μετά την αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα που κατέθεσε η εταιρεία.

Στην Αττική,  εργαζόμενοι στην εταιρεία και τα κλαδικά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών πραγματοποίησαν συγκέντρωση το απόγευμα της Τρίτης, έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην οδό Αγίου Δημητρίου 63, στον Άλιμο, όπου φωνάζοντας συνθήματα, διαδήλωσαν τα αιτήματά τους. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι η εργοδοσία κρύφτηκε για να αποφύγει την συνάντηση μαζί τους και με τα σωματεία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/293wHYj
via IFTTT

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 36 ΝΕΚΡΟΙ, 150 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με συνέπεια το θάνατο 36 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 150. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, η επίθεση αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος.

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο στο τέρμιναλ των αναχωρήσεων, με πολλούς από τους επιβάτες να πέφτουν στο πάτωμα προκειμένου να προστατευτούν, ενώ άλλοι προσπάθησαν να βγουν έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων. Αμέσως μετά, οι ένοπλοι ανατινάχτηκαν στην αίθουσα αφίξεων ή γύρω από αυτή, η οποία βρίσκεται έναν όροφο πιο κάτω.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2989rvi
via IFTTT

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΜΒΑ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ»

Συναγερμός σήμανε στην κυβέρνηση αλλά και στον εμπορικό κόσμο, μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρεία «Μαρινόπουλος». Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι αν υπάρξουν τις επόμενες ημέρες αρνητικές εξελίξεις στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ, θα πληγεί καίρια το σύνολο της οικονομίας, ενώ το να βρίσκονται στον αέρα 13.000 εργαζόμενοι και 3.000 προμηθευτές προκαλεί τρόμο και δημιουργεί φόβους για ντόμινο με απρόβλεπτες διαστάσεις στην αγορά.

Σύμφωνα με την Ημερησία, εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού εξαιτίας των «κόκκινων» δανείων, της αδυναμίας εξεύρεσης νέας χρηματοδότησης, αλλά και της δραματικής υποχώρησης της κατανάλωσης. 

Υπολογίζεται ότι περί τα 43 δισ. ευρώ είναι τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, που αν δεν αναδιαρθρωθούν σύντομα, το παράδειγμα της «Μαρινόπουλος» θα ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις. Δηλαδή αδυναμία ομαλής λειτουργίας, στάση πληρωμών σε προμηθευτές και εργαζόμενους και μετά... λουκέτα. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/293wyEe
via IFTTT

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΕ

Την κοινή θέση των θεσμών και των Ευρωπαίων ηγετών ότι δεν θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση με το Λονδίνο πριν από την επίσημη κοινοποίηση από τη βρετανική κυβέρνηση της πρόθεσης εξόδου από την ΕΕ, εξέφρασαν οι τρεις πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του προεδρεύοντος του Συμβουλίου της ΕΕ Μαρκ Ρούτε. 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος Τουσκ τόνισε πως παρ' όλο που χρειάζεται κάποιος χρόνος να «καταλαγιάσει η σκόνη» στο Ηνωμένο Βασίλειο, o Ντέιβιντ Κάμερον θα πάρει ένα «ξεκάθαρο» μήνυμα μαζί του, ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του το «συντομότερο δυνατό». 

Επίσης, αναφερόμενος στην παρουσίαση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τις οικονομικές επιπτώσεις ενός Brexit, ο Τουσκ σημείωσε πως θα είναι «σημαντικές» για τη Βρετανία με ενδεχόμενη επίδραση και στην παγκόσμια οικονομία. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε πάντως πως οι συνέπειες θα είναι μικρότερες από αυτό που είχε αρχικά προβλεφθεί. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/294aVaI
via IFTTT

ΟΛΑΝΤ: ΚΑΜΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Α ΛΑ ΚΑΡΤ»

Στο πώς θα διαμορφωθεί η σχέση Βρετανίας και ΕΕ μετά το διαζύγιο, η Γαλλία υπογραμμίζει πως το Λονδίνο δεν θα μπορέσει να «διαλέξει ό,τι θέλει από το μενού» -με το Παρίσι να κρατά έτσι την ίδια γραμμή με τη Γερμανία και όσες ευρωπαϊκές ηγεσίες έχουν μέχρι στιγμής εκφραστεί επί του ζητήματος. 

Ο Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε συγκεκριμένα πως η πρόσβαση στην ενιαία αγορά «πάει πακέτο με την ελευθερία κίνησης προσώπων - όλα μαζί ή τίποτα».

Το Λονδίνο -που βρίσκεται γενικά υπό πίεση από τα ευρωπαϊκά όργανα να πατήσει γρήγορα «το κουμπί» του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβώνας για να αρχίσει το διαζύγιο- φαίνεται να δείχνει, βάσει τουλάχιστον όσων λέει μέχρι τώρα το στρατόπεδο του Brexit, πως θα επιδιώξει το μέγιστο της συμμετοχής στην ευρωπαϊκή κοινή αγορά μετά την έξοδο από την ΕΕ. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/29ec78e
via IFTTT

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Στον καταυλισμό του Ελληνικού χιλιάδες μικρά προσφυγόπουλα εμβολιάζονται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για να προστατευθούν από τις παιδικές ασθένειες. 

Περίπου 1.300 παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 15 ετών θα λάβουν τρία εμβόλια, που καλύπτουν 10 διαφορετικά αντιγόνα (διφθερίτιδα, τέτανος, κοκίτης, ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά, αιμόφιλος ινφλουέντζας, ηπατίτιδα B, πολιομυελίτιδα και πνευμονιόκοκκος).«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Ελληνικό είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά των προσφύγων, καθώς ο εμβολιασμός τους παρέχει την απαραίτητη προστασία από μια σειρά ασθενειών. Κάθε παιδί το δικαιούται αυτό» δηλώνει η Τζοάν Λιου, διεθνής πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/294aop7
via IFTTT

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Οι λιγότερες των τελευταίων ετών θα είναι φέτος οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις.

Οι μεταθέσεις των δασκάλων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ θα προηγηθούν οι μεταθέσεις των καθηγητών, σύμφωνα με το Έθνος.

Σύμφωνα με τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ, Δημήτρη Μπράτη, την 1η Ιουλίου θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση για τις μεταθέσεις, στην οποία θα συζητηθούν οι μεταθέσεις στα διαπολιτισμικά σχολεία και στην ειδική αγωγή. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί στις 4 Ιουλίου για τις μεταθέσεις στη γενική αγωγή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/29ece3m
via IFTTT

ΚΑΜΕΡΟΝ: ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΤΕΝΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΧΕΣΗ

Λονδίνο και Βρυξέλλες πρέπει να αναζητήσουν για το μέλλον τη στενότερη δυνατή σχέση, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, την πρώτη μετά το δημοψήφισμα που οδήγησε τη Βρετανίας εκτός ΕΕ. 

Ο βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου, η Βρετανία παραμένει μέλος της ΕΕ με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και επισήμανε ότι ο νέος βρετανός πρωθυπουργός θα είναι αυτός που θα καθορίσει ποια ακριβώς θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/294azAV
via IFTTT

ΤΗΝ ISIS ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Μαχητές που συνδέονταν με την τζιχαντιστική ISIS θεωρούν, βάσει των πρώτων ενδείξεων, οι τουρκικές Αρχές τους δολοφόνους στη βάρβαρη επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης με τουλάχιστον 36 νεκρούς και 147 τραυματίες. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

Οι δράστες, τουλάχιστον τρεις τον αριθμό σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρωί της Τετάρτης, άνοιξαν το βράδυ πυρ πριν πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Η κίνηση στο αεροδρόμιο έχει αρχίσει να αποκαθίσταται, όμως η Κωνσταντινούπολη ξυπνά για να ζήσει την επαύριο της χειρότερης επίθεσης τα τελευταία χρόνια.Η μέθοδος της επίθεσης φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της τζιχαντιστικής ISIS. Τις αρχικές αναφορές πως η αστυνομία θεωρούσε ύποπτη την τζιχαντιστική οργάνωση επιβεβαίωσε και ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια της νύχτας. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/29ebWK1
via IFTTT

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΕ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Περιστατικό αστυνομικής βίας σε ασυνόδευτους ανήλικους που κρατούνται στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι «Γιατροί του Κόσμου».

Όπως περιγράφουν, το απόγευμα της 24ης Ιουνίου προσήλθαν στο ιατρείο του hotspot δώδεκα ασυνόδευτα παιδιά πακιστανικής καταγωγής, συνοδευόμενα από τον διοικητή του κέντρου.
Τα παιδιά εξετάστηκαν από τη γιατρό και τη ψυχολόγο της ανθρωπιστικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους και τις σχετικές αναφορές της γιατρού και της ψυχολόγου προκύπτει ότι κατόπιν διαπληκτισμού μεταξύ των ασυνόδευτων ανηλίκων, μία πέτρα χτύπησε έναν από τους αστυνομικούς βάρδιας και εκείνος γρονθοκόπησε έναν από τους ανήλικους και εκτόξευσε απειλές κατά των άλλων ανηλίκων που κρατούνται στο συγκεκριμένο χώρο. Εκείνοι αντέδρασαν, με αποτέλεσμα δώδεκα από αυτούς να μεταφερθούν με χειροπέδες στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Μυτιλήνης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/292AFk6
via IFTTT

VOLKSWAGEN: ΣΧΕΔΟΝ 15 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ DIESELGATE

H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen αποδέχθηκε να καταβάλει περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ με την ελπίδα να επιλύσει τις δικαστικές διαφορές που συνδέονται με το σκάνδαλο Dieselgate.
Το κείμενο της συμβιβαστικής συμφωνίας, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, έπειτα από επώδυνες διαπραγματεύσεις οι οποίες διήρκησαν μήνες με τις αμερικανικές αρχές, πρέπει να εγκριθεί από την αμερικανική Δικαιοσύνη όμως δίνει μια πρώτη ιδέα του ύψους του λογαριασμού που πρέπει να καταβάλει ο γερμανικός κολοσσός.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2970bHH
via IFTTT

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΟΛΠ, με δικαίωμα μετάταξής τους με την ίδια σχέση εργασίας, υποχρεωτικές επενδύσεις από τον παραχωρησιούχο, αλλά και αύξηση του ετήσιου ανταλλάγματος παραχώρησης από το 2% στο 3,5%, προβλέπει η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή και αναμένεται να έχει ψηφισθεί έως την Πέμπτη
Τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΟΛΠ, με δικαίωμα μετάταξής τους με την ίδια σχέση εργασίας σε υπηρεσίες, φορείς ή νομικά πρόσωπα του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, υποχρεωτικές επενδύσεις από τον παραχωρησιούχο, αλλά και αύξηση του ετήσιου ανταλλάγματος παραχώρησης από το 2% που είναι σήμερα στο 3,5%, προβλέπει η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης που κατέθηκε απόψε στη Βουλή και αναμένεται να έχει ψηφισθεί έως την Πέμπτη, προκειμένου στη συνέχεια να αναλάβει τη διαχείριση του λιμανιού του Πειραιά η κινεζική COSCO, μετά και την πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας από την κινεζική εταιρεία για την απόκτηση του 67% συνολικά των μετοχών της επιχείρησης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/291c3ux
via IFTTT

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΥΣΣΑ ΣΤΟΝ ΤΖΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΜΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ

Μετά τη χυδαία επίθεση του Θάνου Τζήμερου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook. Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, προχώρησαν στην παρακάτω δήλωση:

«Η αυτοταπείνωση και ο εξευτελισμός συντελείται ενίοτε και υπό το μανδύα της ελευθερίας του λόγου. Η έκφραση συγκεκριμένης κρίσης -που εν προκειμένω συνιστά και αξιόποινη πράξη-διαστρεβλώνει χυδαία και δόλια την αλήθεια.

Η χρήση του ονόματος του Παύλου Φύσσα και της μητέρας του Μάγδας, γίνεται σε μία προκλητική προσπάθεια να αποκτήσει ο υβριστής τους υπόσταση. Μην έχοντας κανένα άλλο τρόπο να έλθει στην επικαιρότητα, προσπαθεί ανεπιτυχώς να εξισώσει τον θύτη με το θύμα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/291RA57
via IFTTT

ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ «ΝΟΤΙΟΥ ΑΞΟΝΑ» ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΡΕΝΤΣΙ

Η δυνατότητα να διαμορφωθεί ένας «νότιος άξονας», το λεγόμενο κλαμπ των χωρών της Μεσογείου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη οι χώρες του νότου να διαμορφώσουν τη δική τους αναπτυξιακή πρόταση, μια ιδέα που στηρίζουν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/291bOiV
via IFTTT

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΜΜΕ

Με πρώτο μάρτυρα τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ξεκίνησε επί της ουσίας το έργο της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Φραγκιαδάκης, το σύνολο του δανεισμού των επιχειρήσεων ΜΜΕ από την Εθνική Τράπεζα είναι στα 430 εκατ. ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι από το 2011 μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει νέες δανειοδοτήσεις.

Σε ερώτηση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτη Φάμελου σχετικά με τη χορήγηση τραπεζικής ενημερότητας ενόψει των αδειοδοτήσεων των καναλιών, ο κ. Φραγκιαδάκης απάντησε ότι οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι. «Αν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις θα δοθεί τραπεζική ενημερότητα, αν όχι δεν θα δοθούν. Το θέμα είναι νομικό ως επί το πλείστον. Δεν θα κάνουμε τίποτα που θα θίξει τα συμφέροντα της τράπεζας», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/291RA4O
via IFTTT

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΟΚ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟ BREXIT

«Σοκ ιστορικών διαστάσεων» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο δείπνο των ηγετών, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι με το δημοψήφισμα αλλάζει ο χάρτης της Ευρώπης, αλλά «δεν πρέπει να παριστάνουμε τους αιφνιδιασμένους», διότι τα αίτια της εθνικής αναδίπλωσης και του ευρωσκεπτικισμού είναι βαθιά και δεν είναι άλλα από το δημοκρατικό έλλειμμα, τη λιτότητα και την κοινωνική κρίση.

Ο έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την κατανόησή του για τη θέση στην οποία βρίσκεται ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σημειώνοντας ωστόσο ότι φαίνεται πως η Βρετανία δεν είχε την παραμικρή προετοιμασία σε περίπτωση που κέρδιζε το Brexit.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/291bH76
via IFTTT

ΔΙΠΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 28 ΝΕΚΡΟΙ

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...
- Οι δύο εκρήξεις έγιναν στο κεντρικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το Κεμάλ Ατατούρκ
- Εκτός από τις εκρήξεις, τούρκος αξιωματούχος ανέφερε πως υπήρξαν και πυροβολισμοί
- Σύμφωνα με το CNN της Τουρκίας υπάρχουν δύο ύποπτοι για τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο

- Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι βομβιστές ενεργοποίησαν τις βόμβες πριν το μηχάνημα σάρωσης

Διπλή επίθεση αυτοκτονίας συγκλόνισε το βράδυ της Τρίτης το διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα 28 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και αρκετοι  να τραυματιστούν. 





Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο και αυτόπτες μάρτυρες, δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους πριν περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου και συγκεκριμένα το μηχάνημα των ακτίνων-Χ στον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού.  

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι δράστες άνοιξαν πυρ με όπλα πριν ανατιναχθούν, ενώ αστυνομικοί  πυροβόλησαν προκειμένου να τους εξουδετερώσουν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/291RKJN
via IFTTT