Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Τοξικη βόμβα ο ΧΥΤΑ Φυλης

Ενα τρομακτικό «κοκτέιλ» ρύπων, βαρέων μετάλλων, ακόμη και ραδιενεργών στοιχείων, και μάλιστα όλα σε τιμές που υπερβαίνουν τα θεσμοθετημένα επιτρεπτά όρια, διαπιστώνει στην ευρύτερη περιοχή του ΧΥΤΑ Φυλής, σε ατμόσφαιρα, έδαφος αλλά και υπόγειο νερό, μελέτη της «Asprofos Engineering».

Πρόκειται για μελέτη που ανατέθηκε στην εταιρεία από τον ίδιο τον δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, και αναφέρθηκε σε φυλλάδιο της «Asprofos» στην πρόσφατη διεθνή έκθεση τεχνολογιών περιβάλλοντος «Verde.Tec».

Ομως, το περιεχόμενό της απεκρύβη από τον δήμαρχο σε επίμονα αιτήματα του συντονισμού συλλογικοτήτων και πολιτών «Δυτικό Μέτωπο», αλλά και δημοτικών συμβούλων.

Ο λόγος; Σας αφήνουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα διαβάζοντας την αποκάλυψη της «Εφ.Συν.».

Ηταν η περίοδος που εξελισσόταν η διελκυστίνδα της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, μεταξύ περιφερειακής αρχής και δήμων του Λεκανοπεδίου, όταν τον Οκτώβριο του 2015 ο δήμαρχος Φυλής ανέθεσε στην «Asprofos» την εκπόνηση δύο μελετών, έναντι του συνολικού ποσού των 48.000 ευρώ (24.000 ευρώ η καθεμία) με αντικείμενο:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2IblR1Y
via IFTTT

Lamda Development: Νέο ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας για το αυθαίρετο THe Mall Athens του Λατση

THE MALL ATHENS - ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

http://prezatv.blogspot.gr/2013/01/the-mall-athens_22.html

http://prezatv.blogspot.gr/2014/02/mall-athens-10000.html

http://prezatv.blogspot.gr/2013/01/the-mall-athens.html

Νέο ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας σημείωσε το 2017 η Lamda Development. Η λειτουργική κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA) κινήθηκε ανοδικά παρουσιάζοντας αύξηση 19,3% σε σχέση με το 2016 και ανήλθε σε 51,2 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της εξαγοράς του υπόλοιπου ποσοστού 50% του εμπορικού κέντρου The Mall Athens. Χωρίς την πραγματοποιηθήσα εξαγορά, η αύξηση θα ήταν 3,2%.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2GAcE65
via IFTTT

Ετοιμάζεται ο νόμος για την αύξηση του κατώτατου μισθού

«Δίκαιη ανάπτυξη με 586 ευρώ δεν γίνεται. Δεν μπορεί παρά να είναι κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτής η αύξηση του κατώτατου μισθού», δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, κατά την ομιλία της στη θεματική ενότητα «Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία» του περιφερειακού συνεδρίου για την ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2GiWOcV
via IFTTT

Ανακαλύφθηκε ένα νέο «αόρατο» όργανο στο ανθρώπινο σώμα

Το ανθρώπινο σώμα συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Επιστήμονες στις ΗΠΑ -μεταξύ των οποίων ένας ελληνικής καταγωγής γαστρεντερολόγος- ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα νέο όργανο, άγνωστο έως τώρα, που μάλιστα φαίνεται να παίζει ρόλο σε διάφορες κοινές παθήσεις όπως ο καρκίνος.
Το όργανο απαρτίζεται από ένα δίκτυο καναλιών μεταφοράς υγρών μέσα στο σώμα, το οποίο, μεταξύ άλλων, πιθανώς χρησιμοποιούν και τα καρκινικά κύτταρα για την εξάπλωσή τους. Για «μια λεωφόρο μετακινούμενου υγρού» έκαναν λόγο οι επιστήμονες, οι οποίοι έκαναν την ανακάλυψη τυχαία στη διάρκεια γαστρεντερολογικών ενδοσκοπήσεων ρουτίνας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2GAYi5z
via IFTTT

Το Ελληνικό δράμα ως τουριστική attraction στην Guardian

Έγινε η Ελλάδα της λιτότητας attraction για εύπορους τουρίστες και δεν το πήραμε χαμπάρι; Αν πάρουμε στα σοβαρά το διαφημιστικό κείμενο στην Guardian, τότε ναι.
Η εφημερίδα καλεί τους ενδιαφερόμενους αναγνώστες να πληρώσουν 3000 ευρώ για μια εβδομάδα στην Ελλάδα της κρίσης και υπόσχεται μεταξύ άλλων ξενάγηση από δημοσιογράφο της Guardian, συζητήσεις με πρώην υπουργό, Έλληνα δημοσιογράφο ξεναγό στη Σάμο του προσφυγικού δράματος, διαδηλώσεις στο Σύνταγμα και άλλα απίστευτα κι όμως αληθινά. Μένει να μας απαντήσουν τα αρμόδια υπουργεία αν συμμετέχουμε ως χώρα σε αυτή την παράσταση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2GjDTOZ
via IFTTT

Πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου πίσω από την επίθεση στη «Φαβέλα»

Ιδού και η απόλυτη απόδειξη ότι η δολοφονική επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο του Πειραιά «Φαβέλα» εξαπολύθηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Δύο από τα μέλη του τάγματος εφόδου, που στις 25.2.2018 άνοιξε με λοστό το κεφάλι της συνηγόρου πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου, και τραυμάτισε άλλα τρία άτομα, έχουν πλέον ταυτοποιηθεί.

Και είναι βέβαια στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, με τον πρώτο μάλιστα να είναι ένα από τα πιο γνωστά ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2GEBfXs
via IFTTT

Ο Νίκος Ρωμανός για την καταδίκη του

«Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί μια απόφαση-σταθμό για τις πολιτικές δίκες και τους νέους συσχετισμούς που διαμορφώνονται στον χάρτη της ποινικής καταστολής εναντίων του αναρχικού κινήματος», σημειώνει ο Νίκος Ρωμανός σε κείμενό του που αναρτήθηκε χθες σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου το Πενταμελές Εφετείο καταδίκασε τους Νίκο Ρωμανό, Αργύρη Ντάλιο, Δημήτρη Πολίτη και Γιάννη Μιχαηλίδη ως «ατομικούς τρομοκράτες» παρότι είχαν ήδη αθωωθεί αμετάκλητα για την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2IcCJoS
via IFTTT

Ελεύθερος ο 88χρονος που πυροβόλησε τους ληστές που μπήκαν στο σπίτι του

Ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 88χρονος που πυροβόλησε κατά των δύο ληστών που μπήκαν στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι πυροβόλησε σε βάρος των δύο φοβούμενος για τη ζωή του και όχι με πρόθεση να τους σκοτώσει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2GBnSHq
via IFTTT

Η ΕΨΕ για τις ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις κληρικών

Με αφορμή αντιδράσεις λειτουργών της εκκλησίας ως προς τις παραλλαγές σεξουαλικού προσανατολισμού η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι είναι στη διάθεση της Αρχιεπισκοπής για τη διαμόρφωση ενός ιδιαίτερου διαλόγου, με ενημερωτικό χαρακτήρα, για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Ic0ayZ
via IFTTT

Δικη Χρυσης Αυγης: Τους καίνε οι ίδιες οι συνομιλίες τους

Σε δυσχερή θέση βρίσκεται η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής καθώς παρουσιάζονται ενώπιόν της πλήρως ενοχοποιητικά στοιχεία για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης και μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη: των ίδιων των κατηγορούμενων μελών της που τηλεφωνούσαν ο ένας στον άλλο μετά τη δολοφονία Φύσσα θορυβημένοι από όσα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες χρυσαυγιτών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και καταδεικνύουν όσα μέχρι τώρα η ηγεσία της οργάνωσης χαρακτήριζε ψεύδη και σκευωρία εναντίον της.

Μόνο στο έγγραφο 276, που αναγνώστηκε χθες από την έδρα που δικάζει τη ναζιστική οργάνωση, περιέχονται κλήσεις όπου ομολογούνται μεταξύ άλλων η ιεραρχική δομή της, η «πλούσια» δράση της και οι στρατιωτικές εκπαιδεύσεις των μελών της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2J1BvOL
via IFTTT

ΠΓΔΜ: «Όχι» σε ενιαίο και αμετάφραστο όνομα

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Telma της χώρας του, ανέφερε πως δεν γίνεται δεκτή η πρόταση για όνομα ενιαίο (δηλαδή: gornamakedonija) και αμετάφραστο.
   Όπως σημείωσε η ΠΓΔΜ συμφωνεί με τον γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά «για να υπάρχει διαχωρισμός από την περιοχή Μακεδονία της Ελλάδας και όχι για την παραμόρφωση της μακεδονικής γλώσσας, του λαού και του κράτους». «Θα πρέπει η Ελλάδα να αποδεχθεί τη μακεδονική ενθνικότητα και τη γλώσσα», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε Μακεδόνες που μιλάνε τη μακεδονική γλώσσα».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2pNwDnG
via IFTTT

Μπαράζ ρατσιστικών και δολοφονικών επιθέσεων από χρυσαυγίτες

Δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μελών αντιφασιστικών οργανώσεων σε Γαλάτσι και Καλλιθέα την ώρα των παρελάσεων. Τρομοκρατία μαθητών και προπηλακισμοί εκπαιδευτικών στη Θήρα, προκειμένου να εμποδίσουν να γίνει η παρέλαση των μαθητών με σημαιοφόρο μετανάστρια μαθήτρια. Ρατσιστική προπαγάνδα στο Σχηματάρι. Αυτή είναι η δράση της δολοφονικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής τις προηγούμενες μέρες, σε ένα μπαράζ ενεργειών που απλά επιβεβαιώνουν το χαρακτήρα και τη δράση της.

Στο κενό η προσπάθεια να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριο
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2J2CtKC
via IFTTT

Παραμένουν άλυτα τα προβλήματα των πυροσβεστών με τους πυροσβεστες στα αεροδρομια της Fraport

Αλυτα παραμένουν στο σύνολό τους τα προβλήματα των πυροσβεστών, μετά από την ίδρυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών αερολιμένων για λογαριασμό της ιδιωτικής εταιρείας «Fraport», ένα χρόνο σχεδόν μετά από την ίδρυσή τους. Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» είχε βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πυροσβεστών με περιοδείες που έκανε στις συγκεκριμένες υπηρεσίες και από τον περσινό Απρίλη είχε ενημερώσει την πολιτική και τη φυσική ηγεσία της Πυροσβεστικής, τόσο για τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις των υπηρεσιών αυτών, όσο και για τα προβλήματα των πυροσβεστών που κλήθηκαν να υπηρετήσουν στις υπηρεσίες αυτές. Πολλοί μετατέθηκαν χωρίς αίτημά τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πολύ μακριά από τους τόπους τους και να πρέπει να ανταπεξέλθουν σε δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Σε πιο δεινή θέση βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας, οι οποίοι με τον πενιχρό μισθό τους πρέπει να αναλάβουν τη συντήρηση και τα έξοδα μίας επιπλέον κατοικίας καθώς και τα έξοδα σίτισής τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2pO0e0e
via IFTTT

Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή οργανωτής της επίθεσης στη «Φαβέλα» στις 25 Φλεβάρη

Δικογραφία σε βάρος δύο μελών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονική επίθεση στο χώρο «Φαβέλα» του Πειραιά στις 25 Φλεβάρη σχηματίστηκε χτες, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που είχε αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πειραιά και αναμένονται σχετικές διώξεις.

Το δεύτερο στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης ταυτοποιήθηκε χάρη σε δαχτυλικό του αποτύπωμα που εντοπίστηκε στο χώρο της επίθεσης. Υπήρξε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, και οδηγός του αρχηγού και περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. Είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή και είχε αναγνωριστεί ως ο επικεφαλής των ατόμων που επιτέθηκαν έξω από το Εφετείο το Νοέμβρη του 2017 και είχαν τραυματίσει την συνήγορο της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Ευγενία Κουνιάκη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2J0QpVn
via IFTTT

Σκάνδαλο Novartis – ΚΕΕΛΠΝΟ

Το σκάνδαλο της Novartis δεν είναι μια έκρηξη διαφθοράς μέσα στο ελληνικό σύστημα υγείας. Αντιθέτως, είναι η χρήση από την πλευρά της φαρμακοβιομηχανίας ενός διεφθαρμένου συστήματος πολιτικών, γιατρών και κρατικών υπαλλήλων που δομήθηκε ανεξάρτητα από τη Novartis και τη συνάντησε στον δρόμο της διασπάθισης δημόσιου χρήματος. 

Το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε γύρω από το ΚΕΕΛΠΝΟ και γρήγορα εξυπηρέτησε και την πολυεθνική του φαρμάκου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2I88O16
via IFTTT

Στις 25 Μαΐου του ιστορικό δημοψήφισμα για τις αμβλώσεις στην Ιρλανδία

Στις 25 Μαΐου θα λάβει χώρα το δημοψήφισμα που θα κρίνει εάν θα αρθεί η σχεδόν καθολική απαγόρευση των αμβλώσεων στην Ιρλανδία.

Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν εάν θέλουν τη διατήρηση της 8ης τροποποίησης του Συντάγματος, η οποία διέπει τις αμβλώσεις, ή εάν προτιμούν να εξουσιοδοτήσουν τη Βουλή να νομοθετήσει επί του ζητήματος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2pM2Z2J
via IFTTT

Επεισόδια και χημικά έξω από το ξενοδοχείο που θα μιλήσει ο Τσίπρας στη Θεσσαλονικη - videos

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και αστυνομικών, λίγα μέτρα πριν το ξενοδοχείο Grand Hotel, στη Θεσσαλονίκη.

Όλα ξεκίνησαν, όταν οι διαδηλωτές θέλησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην οδό Μοναστηρίου στο ύψος της οδού Αγίας Παρασκευής και να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο. Οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν τη διέλευσή τους και τότε προκλήθηκε ένταση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2E2vVry
via IFTTT

Τι γνωρίζει το Facebook για τους χρήστες του; - Απλα τα παντα, οτι και αν λεγεται ή αν γραφεται

Εδώ και εβδομάδες το Facebook βρίσκεται στο στόχαστρο οργανώσεων προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Ακόμη και τα mea culpa του επικεφαλής του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης Ζάκερμπεργκ δεν κατάφερε να ηρεμήσει τα πνεύματα. Την ώρα που πολλοί καλούν τους χρήστες να διαγράψουν το προφίλ τους, άλλοι προσπαθούν να μάθουν ποια ακριβώς δεδομένα έχει στη διάθεσή του ο κολοσσός.

Στις σοβαρές κατηγορίες κατά του Facebook ήρθε να προστεθεί τώρα άλλη μια: το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να αποθήκευε και τις λίστες κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων χρηστών Android χωρίς την έγκρισή τους.

Δείτε ποια στοιχεία σας αποθηκεύονται
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2pMyael
via IFTTT

Αύξηση των γεννήσεων στη Γερμανία χάρη στις μετανάστριες μητέρες

Η γερμανική υπηρεσία στατιστικής Destatis ανακοίνωσε σήμερα πως το 2016 η χώρα κατέγραψε περίπου 792.000 γεννήσεις, αριθμός που αντιπροσωπεύει ποσοστό γονιμότητας 1,59 παιδιού ανά γυναίκα, έναντι 1,50 την προηγούμενη χρονιά.

«Οι γερμανίδες μητέρες έφεραν στον κόσμο 607.500 παιδιά, 3% περισσότερα απ' ό,τι το 2015 (...) οι μητέρες ξένων εθνικοτήτων γέννησαν 184.660 παιδιά, αριθμός που αντιπροσωπεύει άνοδο κατά 25% σε σχέση με το 2015», αναφέρει η Destatis.

Το 2015 η Γερμανία είχε υποδεχθεί περίπου 900.000 αιτούντες άσυλο, στην πλειονότητά τους Σύρους, Ιρακινούς και Αφγανούς. Έναν χρόνο νωρίτερα, είχε ήδη δεχθεί περίπου 200.000 μετανάστες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2IaD4bU
via IFTTT

Ψυχίατροι σε Εκκλησία για ρατσιστικές δηλώσεις κληρικών: Μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τη σεξουαλικότητα…

«Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία είναι στη διάθεση της Αρχιεπισκοπής για τη διαμόρφωση ενός ιδιαίτερου διαλόγου, με ενημερωτικό χαρακτήρα, για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Ανάλογες προσπάθειες για διάφορες θεματικές ενότητες συνεχίζονται άλλωστε από δεκαετίες σε συνεργασία με την εταιρεία μας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΨΕ:   
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2pLYULZ
via IFTTT

Νεβίν Γιλντιρίμ: Η γυναίκα που σκότωσε τον βιαστή της καταδικάστηκε σε ισόβια

Παρόλα τα φώτα της δημοσιότητας, τόσο εντός όσο και εκτός Τουρκίας, και τις σφοδρές αντιδράσεις των οργανώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών, η ποινή της ισόβιας κάθειρξης της 32χρονης πλέον Νεβίν Γιλντιρίμ παρέμεινε, καθώς το τοπικό τουρκικό δικαστήριο την έκρινε ξανά ένοχη για τη δολοφονία του 35χρονου Νουρετίν Γκιντέρ, συζύγου της θείας του άντρα της, ο οποίος τη βίαζε κατ' εξακολούθηση. Η Γιλντιρίμ είχε καταδικαστεί σε ισόβια το Μάρτιο του 2015, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας αποφάσισε την επανάληψη της δίκης. Το Δικαστήριο της πόλης Ισπάρτα αποφάσισε την τελική καταδίκη της, χωρίς να της αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Στην πράξη της είδε σκόπιμη δολοφονία και κανένα σημάδι νόμιμης αυτοάμυνας. Η απόφαση δείχνει το πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στην γείτονα χώρα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2E2vLk1
via IFTTT

Χανιά: Δικαστικό πλήγμα στο δικαίωμα στη μητρότητα - Δικαίωσαν οίκο ευγηρίας, ο οποίος, το 2014 απέλυσε νοσηλεύτρια, μόλις ανακοίνωσε πώς είναι έγκυος

Με ιδιαίτερο προβληματισμό υποδέχονται τα σωματεία εργαζομένων στα Χανιά την απόφαση Δικαστηρίου, η οποία δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα και δικαιώνει τον οίκο ευγηρίας που απέλυσε τη νοσηλεύτρια Κ. Σ., μόλις ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της. Το περιστατικό συνέβη το 2014 ενώ η δικαστική απόφαση επιδικάζει στην εργαζόμενη και τα δικαστικά έξοδα, ύψους 200 ευρώ. Η νεαρή μητέρα θα προσβάλει με έφεση τη συγκεκριμένη απόφαση. 

Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ για το χρονικό της υπόθεσης, εξήγησε πώς «όταν τους ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος της έδωσαν μια εβδομάδα άδεια». «Μετά πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι έχω άλλη μία εβδομάδα άδεια και εν τέλει πήγα εκεί και μου είπαν ότι απολύθηκα. Τους είπα ότι αυτό είναι παράνομο αφού τους έχω ανακοινώσει ότι είμαι έγκυος». Η απολυμένη απευθύνθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου δόθηκε η δέσμευση από τον οίκο ευγηρίας, μετά και την παραίνεση της υπηρεσίας, για επαναπρόσληψή της (τότε) τριών μηνών εγκύου. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2pLYVzx
via IFTTT

Ετοιμαζουν τον Μανωλη Σφακιανακη της ΔΗΕ για την Περιφερεια Κρητης - Δουλιτσες να γινονται...

ΗΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ...ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΔΡΑΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟ HOT DOC ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, και προς ανατροπή μεμονωμένων δημοσιεύσεων που εμφανίστηκαν στα μέσα ενημέρωσης, ο αγαπητός στο κοινό Μανώλης Σφακιανάκης θα διεκδικήσει εκτός απροόπτου την ισχυρή πλειοψηφία στην περιφέρεια Κρήτης, όπου και θα συμμετάσχει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με υποστήριξη απ' όλα τα κόμματα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2J2U7Oc
via IFTTT

Τέλος εποχής για τον Σεραφείμ Κωνσταντινίδη από τη MIG

Τέλος εποχής για τη MIG ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κωνσταντινίδης. Ο επί χρόνια εξ απορρήτων του Αντρέα Βγενόπουλου είδε την πόρτα προς την έξοδο έπειτα από αλλεπάλληλες συζητήσεις στο εσωτερικό του Ομίλου ο οποίος προωθεί εδώ και καιρό μια άλλη αντίληψη για το επιχειρείν.

Σύμφωνα με πολλά από τα στελέχη της MIG ο Κωνσταντινίδης δεν ήταν συμβατός με το νέο πνεύμα αφού πρακτικά εξυπηρετούσε περισσότερο την αντίληψη Βγενόπουλου και όχι τη νέα πρακτική και αντίληψη της εταιρείας που επιχειρεί να προχωρήσει με άλλο επιχειρηματικό όραμα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2E2SzQv
via IFTTT

Επιφυλάξεις από Ελλάδα και Κύπρο για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Επιφυλακτική στάση τηρεί η Αθήνα απέναντι στις μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών στις οποίες προχωρούν πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

Από τη μία η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και από την άλλη οι παραδοσιακά καλές σχέσεις με τη Ρωσία, φαίνεται να έχουν φέρει τη χώρα σε δύσκολη θέση.

«H Ελλάδα και η Κύπρος παραδοσιακά έχουν πολύ καλές σχέσεις με τη Ρωσία, με σκαμπανεβάσματα φυσικά, οι σχέσεις δεν είναι πάντα χωρίς προβλήματα. Από την άλλη πλευρά η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί με την αρχή της αλληλεγγύης. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι χώρες που συχνά ζητούν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Μάλιστα πρόσφατα μετά τις τουρκικές ενέργειες, στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ζητήθηκε αλληλεγγύη και δόθηκε» δήλωσε στο Euronews ο Δρ. Θάνος Ντόκος, διευθυντής της ΕΛΙΑΜΕΠ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2J2URCX
via IFTTT

Εξεταστική: Κατάθεση πλαστού εγγράφου για το ΚΕΕΛΠΝΟ καταλογίζει στη ΝΔ ο Πολάκης

Βαρύτατες κατηγορίες για προσκόμιση πλαστογραφημένου εγγράφου προς υπεράσπιση των χειρισμών του Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ απεύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης στη ΝΔ κατά τη σημερινή δεύτερη κατάθεσή του στη Εξεταστική Επιτροπή που διερευνα τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2I8sTok
via IFTTT

Σκάνδαλο υποκλοπών Facebook-Google: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων

Ο παγκόσμιος σάλος που ξέσπασε μετά την αποκάλυψη της χρήσης προσωπικών δεδομένων 50.000.000 χρηστών του Facebook, από εταιρία που ήθελε να αναλάβει την προεκλογική καμπάνια του Donald Trump μας έκανε να αναρωτηθούμε για τη σχετική νομοθεσία που υπάρχει στην Ελλάδα. Μάθαμε ότι έρχονται αλλαγές, που θέτουν τις επιχειρήσεις προ των ευθυνών τους με το μόνο -ίσως- τρόπο που καταλαβαίνουν: τα πολύ αυστηρά πρόστιμα.

Νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα ή πιο ορθά για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, υπάρχει στην Ευρώπη από το 1995 και στην Ελλάδα από το 1997. Η βασική αρχή είναι πως ουδείς έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί στοιχεία που έχουμε δώσει σε συγκεκριμένη επιχείρηση, για συγκεκριμένο σκοπό για άλλους λόγους, χωρίς τη ρητή, ειδική και σαφή συγκατάθεση μας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2J2hHef
via IFTTT

Αχαΐα: Ξυλοκοπούσαν εργάτες σε χωράφια και τους έπαιρναν ημερήσιο 'χαράτσι'

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν δύο Πακιστανοί και αναζητείται ακόμη ένας συνεργός τους στον Λάπα Δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελούσαν συμμορία που εκβίαζε ομοεθνείς τους εργαζόμενους σε χωράφια, τους έκαναν ενέδρες και τους χτυπούσαν βάναυσα, απαιτώντας από εκείνους 2 ευρώ «χαράτσι» την ημέρα από τα μεροκάματά τους της τάξεως των 10 ευρώ, για να μην τους ενοχλούν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2IacEXE
via IFTTT

"Μαύρο" λογαριασμό στο ΚΕΕΛΠΝΟ με συμβάσεις με ΜΜΕ κατήγγειλε ο Πολάκης

Στοιχεία με εκατοντάδες κρυφές συμβάσεις που σύναψε το ΚΕΕΛΠΝΟ για την καταβολή ποσών σε ανύπαρκτες ή εντελώς περιθωριακές ιστοσελίδες προ των εκλογών του 2015 αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης καταγγέλλοντας «ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος».

Ο κ. Πολάκης κατέθεσε στοιχεία στη Βουλή τα οποία προέρχονται, όπως είπε, από ανώνυμο αποστολέα και περιλαμβάνουν λεπτομερή στοιχεία σχετικά με 894 συμβάσεις που υπέγραψε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλαίσιο της επικοινωνιακής εκστρατείας του από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Νοέμβριο του 2014. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του είχαν αποκαλύψει μέχρι στιγμής μόνον 150 με Μέσα Ενημέρωσης οι οποίες όμως αντιστοιχίζονται σε μεγάλο βαθμό με τα στοιχεία του ανώνυμου εγγράφου. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο «μαύρος λογαριασμός» όπως είπε προέρχεται από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2J1gMur
via IFTTT

Στο πλευρό της Βρετανίας και η Μάλτα: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Μόσχα

Η Μάλτα ανακάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της στη Ρωσία για διαβουλεύσεις, με αφορμή την υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.

"Η κυβέρνηση της Μάλτας καταδικάζει την επίθεση στο Σάλσμπερι με τον εντονότερο δυνατό τρόπο και συμφωνεί με την εκτίμηση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ότι είναι πολύ πιθανόν να ευθύνεται η Ρωσική Ομοσπονδία" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2IdvzRv
via IFTTT

Η Κομισιόν απειλεί να "σπάσει" την Google σε μικρότερα κομμάτια για τα ματια του κοσμου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να "σπάσει" την Google σε μικρότερα κομμάτια, καθώς η κυρίαρχη θέση της στην αγορά "εγείρει υποψίες" για τον τρόπο λειτουργίας της.

Η απειλή της επιτρόπου Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, είναι άμεση και δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις, τουλάχιστον ως προς τις προθέσεις των Ευρωπαίων για τη λειτουργία των διαδικτυακών και τεχνολογικών κολοσσών στη Γηραιά Ήπειρο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2J0nQY9
via IFTTT

Επανέρχεται μετά από 6 χρόνια η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Υπεγράφη πριν από λίγο η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία διασώζει τόσο τον θεσμό της σύμβασης όσο και τους θεσμικούς της όρους, που περιλαμβάνουν το επίδομα γάμου και τις άδειες, με δεδομένο το γεγονός ότι παραμένει "ανοικτή" η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους Θεσμούς για την επαναρρύθμιση του καθεστώτος των συλλογικών συμβάσεων, της επεκτασιμότητας και του καθορισμού του κατώτατου μισθού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2pOqveF
via IFTTT

Ένσταση για την απόρριψη της αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Αξιοποιώντας τα περιθώρια του νόμου, που τους παρέχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε διαφορετικό δικαστήριο από αυτό που έλαβε την απόφαση, προχώρησαν στην κατάθεση της ένστασης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2J0nFfr
via IFTTT

Τουρκικά ΜΜΕ για Κατσίκη: "Επιτέλους, ζητούν ανταλλαγή" - Μαζεψτε τους ψεκασμενους των ΑΝΕΛ

Βούτυρο στο ψωμί του τουρκικού Τύπου έγιναν οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη περί ανταλλαγής των δύο ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες.

Η τουρκική Hurriyet προβάλλει μάλιστα το θέμα ως ένα απ' τα κεντρικά, σημειώνοντας ότι «Επιτέλους, ζητούν ανταλλαγή» και ότι «στην Αθήνα μίλησαν για πρώτη φορά ανοιχτά για αυτό». Το άρθρο έχει τον τίτλο «Πρόταση για ανταλλαγή των Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς» και περιλαμβάνει επίσης την αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος κάλεσε τον κ. Κατσίκη να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο Ελλήνων που κρατούνται στην Αδριανούπολη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2pPfR7t
via IFTTT

Προς απελευθέρωση των οκτώ τούρκων το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου

Ελεύθεροι μένουν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου, καθώς δεν έχουν τιμωρηθεί από την ελληνική δικαιοσύνη, ενώ έχει απορριφθεί και το ένταλμα έκδοσης που είχε υποβάλλει η Άγκυρα.
Το τέλος της κράτησης των οκτώ, που θα είναι ελεύθεροι να κυκλοφορούν όπου θελήσουν, αναμένεται να προκαλέσει νέα ένταση στις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία.

Ένταση, μάλιστα, που ενδεχομένως η Άγκυρα να επιδιώκει, καθώς απέρριψε πριν από μερικές εβδομάδες πρόταση –ουσιαστικά- της ελληνικής κυβέρνησης να καταθέσει αίτημα προκειμένου οι οκτώ να δικαστούν στη χώρα μας, από την ελληνική δικαιοσύνη, όπως είχε προτείνει ο Σταύρος Κοντονής στον τούρκο ομόλογό του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2J0mUD7
via IFTTT

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η GlaxoSmithKline αγοράζει τη Novartis για 13 δισεκατομμύρια δολάρια! Καλομιζωτη να είναι!

- Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η GlaxoSmithKline θα δώσει 13 δισ. δολάρια μετρητά - Βόμβα στον τομέα της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας με την εξαγορά μεγάλου μεριδίου της Novartis - Αλλάζει χέρια το 36,5% των μετοχών της εταιρείας - Από το παγκόσμιο σκάνδαλο στην εξαγορά – μαμούθ
Μια είδηση βόμβα στον τομέα των φαρμακευτικών έγινε γνωστή σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με το Reuters η μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το 36,5% της Novartis έναντι 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Η GlaxoSmithKline την περασμένη εβδομάδα είχε επιχειρήσει να εξαγοράσει την Pfizer.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2GgCsRD
via IFTTT

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Ποινική δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη για το #Noor1 - Ακόμη να δοθεί διαταγή για προφυλάκιση

Συνταρακτική εξέλιξη στην υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr. Διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τρεις στενοί συνεργάτες του.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, μετά από μακρά προκαταρκτική εξέταση κι αφού πρώτα είχε λάβει εξηγήσεις, τόσο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και από συνεργάτες του τους οποίους είχε καλέσει να καταθέσουν ως ύποπτοι, άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή, διακίνηση, χρηματοδότηση ναρκωτικών ουσιών. Η δίωξη αφορά και αποθήκευση και πώληση των ναρκωτικών.

Η κ. Τζίβα έχει συντάξει πολυσέλιδο πόρισμα στο οποίο αναφέρει αναλυτικά όλες τις ενδείξεις που είχε στην κατοχή της και δικαιολογούν την άσκηση της ποινικής δίωξης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Gg6p7s
via IFTTT

Προχωρά η εξαγορά της «Monsanto» από την «Bayer»

«Πράσινο φως» για την εξαγορά της αμερικανικής «Μonsanto» από τη γερμανική «Bayer», έδωσε χτες η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ. Οι δυο κολοσσοί δραστηριοποιούνται στην παραγωγή σπόρων και εντομοκτόνων, και αν προχωρήσει η εξαγορά - ύψους 51 δισ. ευρώ - η «Bayer» θα είναι το μεγαλύτερο μονοπώλιο του κλάδου παγκοσμίως. Οι αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν εγκρίνει ακόμη τη συμφωνία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ILVnFA
via IFTTT

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη της Μαρίας Εφίμοβα που λογοκρίθηκε

Η εφημερίδα Independent της Μάλτας τον Απρίλιο του 2017 είχε ανακοινώσει συνέντευξη με τη Μαρία Εφίμοβα, την πρώην υπάλληλο της Pilatus Bank η οποία κατήγγειλε και αποκάλυψε τις διεφθαρμένες συναλλαγές που φέρεται ότι χειρίστηκε η τράπεζα και στις οποίες εμπλέκονται ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι.
Η συνέντευξη ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της Independent της Μάλτας, με τίτλο «Αποκλειστικό: Η whistle-blower της Pilatus Bank μιλάει στην Independent της Μάλτας την Κυριακή», συνοδευόμενη από ένα τρέιλερ. Όμως η συνέντευξη αυτή τελικά δεν δημοσιεύτηκε ποτέ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2u9lByw
via IFTTT

Σχέδιο «ακύρωσης» της Προανακριτικής για την Novartis

Σε συντεταγμένο, και συντονισμένο πλέον, σχέδιο ακύρωσης της Προανακριτικής Επιτροπής για την Novartis προχωρούν η αντιπολίτευση και τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Μετά την αποχώρηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΗΣΥ από την Επιτροπή, ήρθε η σειρά των έξι από τους δέκα εμπλεκόμενους στην δικογραφία να γνωστοποιήσουν ότι δεν πρόκειται να προσέλθουν ενώπιον της Προανακριτικής.

Συγκεκριμένα, από το πρωί σήμερα ανακοίνωσαν με επιστολές τους ότι δεν πρόκειται να ανταποκρθούν στην πρόσκληση της Προανακριτικής οι Αντώνης Σαμαράς, Αδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Παναγιώτης Πικραμένος και Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ανάλογη στάση είχε υιοθετήσει από χθες και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε προσέλθει στην Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα. Εκκρεμούν ακόμη οι προσκλήσεις και οι απαντήσεις των Γιάννη Στουρνάρα, Μάριου Σαλμά και Γιώργου Κουτρουμάνη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ILJxez
via IFTTT

Στο αρχείο η υπόθεση 11 σωματοφυλάκων του Ερντογάν που χτύπησαν Κούρδους διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον

Οι αμερικανικές αρχές έβαλαν διακριτικά στο αρχείο τη δίωξη σε βάρος 11 σωματοφυλάκων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κατηγορούνταν ότι επιτέθηκαν σε Κούρδους ακτιβιστές τον Μάιο του 2017 στην Ουάσινγκτον, όπως ανέφερε σήμερα μια δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η υπόθεση αυτή είχε εξοργίσει τον Ερντογάν και αποτελούσε ένα από τα αγκάθια στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2GjSrkX
via IFTTT

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας - Απειλές από την «Κρυπτεία» στην Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Επίθεση δέχθηκαν τα γραφεία της Αφγανικής κοινότητας στη Χαλκοκονδύλη 35 στην Αθήνα.

Η επίθεση έγινε μετά τη 1 το μεσημέρι από αγνώστους, όπως ενημερώνει μέσω του facebook η αφγανική κοινότητα, αναρτώντας παράλληλα φωτογραφίες από τις καταστροφές που υπέστησαν τα γραφεία της. Στις φωτογραφίες φαίνονται η πόρτα της εισόδου καμμένη και εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό των γραφείων:

Σύμφωνα με την «Αυγή», λίγη ώρα νωρίτερα. απειλές από την φασιστική οργάνωση «Κρυπτεία» δέχθηκαν στα γραφεία της Έλληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2HWVufZ
via IFTTT

Documento: Οι εκλεκτοί καθηγητές της Novartis και του Άδωνη

Τα νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν στην προανακριτική της Βουλής από την Εισαγγελία Διαφθοράς εμπλέκουν ακόμη έναν στενό σύμβουλο του πρώην υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη στο Novartis-gate. Ο πανεπιστημιακός Κυριάκος Σουλιώτης θεωρείται από τα πρόσωπα-κλειδί που χρησιμοποιούσε η εταιρεία για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.
Τα νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν στην προανακριτική της Βουλής από την Εισαγγελία Διαφθοράς εμπλέκουν ακόμη έναν στενό σύμβουλο του πρώην υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη στο Novartis-gate. Ο πανεπιστημιακός Κυριάκος Σουλιώτης θεωρείται από τα πρόσωπα-κλειδί που χρησιμοποιούσε η εταιρεία για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2GjRZ6f
via IFTTT

Ο Βλ. Πούτιν θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στη συνάντησή του με Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του. 

Στην αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας σε διάφορα μέτωπα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι θα θέσει το ζήτημα στη συνάντηση που θα έχει με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στις 3 Απριλίου, στο πλαίσιο της Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Πούτιν για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου και ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι έχει γνώση και αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή του Έλληνα πρωθυπουργού σε αυτόν τον τομέα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2HZioDo
via IFTTT

Τράπεζα Αττικής: Μία μικρή νίκη με φόντο μία μεγάλη αδικία

Εργάζονται στην Τράπεζα Αττικής παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες, μέσω της εταιρείας «JC-HUMAN». Κάποιοι/ες για 5, άλλοι/ες για 6 ή για 7χρόνια, υπογράφοντας διαρκώς συμβάσεις ορισμένου χρόνου, 2μηνης, 3μηνης ή 6μηνης διάρκειας.

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία,  η εργασία για τουλάχιστον τρία χρόνια ή η υπογραφή πάνω από 3 συμβάσεων ορισμένου χρόνου αποτελεί τεκμήριο ότι ο εργαζόμενος καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2GdME0n
via IFTTT

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Το τουρκικό ΕΣΡ θα λογοκρίνει το Διαδίκτυο

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε νόμο με τον οποίο δίνεται στο Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο η δικαιοδοσία να μπλοκάρει περιεχόμενο που αναρτάται στο Διαδίκτυο, γεγονός που προκάλεσε την έντονη ανησυχία της αντιπολίτευσης η οποία μιλά για κίνδυνο λογοκρισίας.

Ο νόμος εγκρίθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης με ψήφους 205 υπέρ έναντι 18 κατά και επεκτείνει τις αρμοδιότητες του RTÜK και στο οπτικοακουστικό υλικό που αναρτάται στο Διαδίκτυο.

Στο εξής θα υποχρεώνονται επίσης οι οργανισμοί - τοπικοί ή διεθνείς - που επιθυμούν να μεταδώσουν οπτικοακουστικό υλικό στο διαδίκτυο να λάβουν άδεια από το RTÜK, το οποίο κατά συνέπεια θα έχει τη δυνατότητα να το μπλοκάρει ή να το απαγορεύσει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2FZ7voA
via IFTTT

Τουρκία: Φυλάκιση 10 μηνών σε τραγουδίστρια για «εξύβριση» του Ερντογάν

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών καταδικάστηκε η τραγουδίστρια και ηθοποιός Ζουχάλ Ολτζάι, για «εξύβριση» του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια παράστασης το 2016.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, η τραγουδίστρια κατηγορήθηκε ότι τροποποίησε τους στίχους ενός από τα τραγούδια της, χρησιμοποιώντας το όνομα του Ερντογάν, ενώ προέβη και σε μια προσβλητική χειρονομία ενώ ερμήνευε το τραγούδι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2G4nqxW
via IFTTT

Μαρία Γεφίμοβα: Η πληροφοριοδότρια που τη βάφτισαν πράκτορα!

«Φοβάμαι πολύ για τη ζωή μου. Δεν φοβάμαι τόσο μια άδικη δίκη», είπε χθες η Ρωσίδα πληροφοριοδότρια Μαρία Γεφίμοβα στον συνήγορό της μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, δύο μέρες μετά την οικειοθελή παράδοσή της στο αστυνομικό τμήμα της πλατείας Συντάγματος.

Ελάχιστοι γνωρίζουν όσα αυτή για το διεθνές σκάνδαλο της τράπεζας Pilatus, στο οποίο εμπλέκεται το πρωθυπουργικό ζεύγος της Μάλτας και το οποίο αποκάλυψε μέσω των Panama Papers η δολοφονημένη Μαλτέζα δημοσιογράφος Δάφνη Γκαλίθια.

Πώς μια βασική μάρτυρας κατηγορίας, ευρισκόμενη η ίδια στον σκληρό πυρήνα των ανθρώπων που είχαν πρόσβαση στο σύνολο των ηλεκτρονικών αρχείων της τράπεζας ως ιδιαιτέρα του οικονομικού διευθυντή, βρίσκεται σήμερα διωκόμενη από τις μαλτέζικες αρχές, αποτελεί το κρίσιμο ερώτημα σε μια υπόθεση που ξεπερνάει τα στενά όρια της μικρής μεσογειακής χώρας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2FVpXyx
via IFTTT