Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΣΚΑΡΦΑΛΩΜΕΝΗ ΣΤΟ 25% Η ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η ανεργία στην Ευρώπη υποχωρεί, η φτώχεια όμως αυξάνεται, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να κατέχει τα θλιβερά πρωτεία.

Παρά τη μικρή βελτίωση στο τελευταίο 12μηνο, η χώρα μας συνεχίζει να εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα προσέγγισε τον περασμένο Ιούλιο το 25%, όσο δηλαδή τον Ιούνιο αλλά 1,3% χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2014.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SeGCJw
via IFTTT

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ-Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΙΝΕΙ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ,ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ...ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΕΞΑΡΧΗΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ.

...ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ...Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΩΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ.

Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΗΔΗ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΚΙ'ΑΛΛΟ ΧΡΕΟΣ.

Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. Τα κόμματα του λεγόμενου «ευρωπαϊκού τόξου» ψήφισαν το νομοσχέδιο, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις και ενστάσεις τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SeGBp1
via IFTTT

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ-ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ 0,1%

Τη συγκρότηση πολιτικής κίνησης, με τον τίτλο «Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς», αποφάσισε συνδιάσκεψη πρώην στελεχών και μελών της ΔΗΜΑΡ, που συνήλθε το Σάββατο στο «Cine Κεραμεικός».
Στόχος της νέας κίνησης είναι να ενθαρρύνει το διάλογο στο χώρο της Αριστεράς, να αναλάβει πρωτοβουλίες ενωτικού χαρακτήρα και να αναδείξει την ανάγκη των μεταρρυθμιστικών πολιτικών με αριστερό πρόσημο και ευρωπαϊκό χαρακτήρα.
Στο συντονιστικό όργανο της Ε.ΚΙ.Ε.Α συμμετέχουν οι:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SeGCct
via IFTTT

ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Αυτό που συμβαίνει καθημερινά στο Αιγαίο είναι ένα προμελετημένο έγκλημα από τη μεριά των υπευθύνων της ΕΕ.

Ενώ είναι γνωστό και δεδομένο ότι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία και άλλες χώρες θα έρθουν στην Ευρώπη αναζητώνταςκαταφύγιο από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, σε αυτούς τους ανθρώπους δεν δίνεται εδώ και χρόνια καμιά δυνατότητα να φτάσουν μεασφάλεια στην Ευρώπη. Δεν μπορούν να μπουν από τις κανονικές και ασφαλείς εισόδους, δεν μπορούν να πάρουν ένα πλοίο της γραμμής, ένα τρένο, ένα λεωφορείο, ένα αεροπλάνο και να φτάσουν σε κάποια χώρα της ΕΕ. Δεν μπορούν καν να δοκιμάσουν να μπουν κανονικά σε ένα λιμάνι με ένα αξιόπλοο σκάφος. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις θα τους εμποδιστεί η είσοδος, θα απωθηθούν ή θα συλληφθούν και επαναπροωθηθούν άμεσα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1M7HsXr
via IFTTT

ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ- ΦΡΟΥΡΙΟ

Από τα δεκάδες κέντρα υποδοχής προσφύγων σε όλη την Ευρώπη υπάρχει ένα στην είσοδο του οποίου αναγραφόταν.· «Arbeit macht frei» (Η εργασία απελευθερώνει). Πρόκειται για το πρώην στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας και εξόντωσης του Νταχάου. Ο δήμαρχος της περιοχής είχε τη φαεινή ιδέα να χρησιμοποιήσει εγκαταστάσεις στην περίμετρο του στρατοπέδου για να φιλοξενήσει πρόσφυγες αλλά και γερμανούς άστεγους, που δεν μπορούσαν να βρουν καταφύγιο σε άλλα σημεία της πόλης. Και μπορεί η σχετική πληροφορία να προκαλεί φρίκη στις οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες όμως το να βρεθούν σε γερμανικό έδαφος, έστω και υπ' αυτές τις συνθήκες, θα είναι σύντομα όνειρο θερινής νυκτός.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1iu67ti
via IFTTT

Η ΘΑΛΑΣΑ ΞΕΒΡΑΖΕΙ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΟΙΤΟΥΝ ΑΓΕΡΩΧΟΙ

Ένα ανείπωτο δράμα εξελίσσεται αυτές τις μέρες στα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες από τη Συρία. Μικρά παιδιά, αντί να παίζουν με τους φίλους τους ή να γελούν, τα πτώματά τους τα ξεβράζει η θάλασσα. Την ίδια στιγμή η πλούσια Ευρώπη στρέφει το βλέμμα της αλλού, ετοιμάζει φυλακές και σηκώνει τείχη, κουνά το δάκτυλο στις κτυπημένες από την κρίση χώρες του νότου, αυτές που ανοίγουν την αγκάλη τους για να βοηθήσουν με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν τους κυνηγημένους πρόσφυγες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1iu640O
via IFTTT

«ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ»

Του Γιώργου Μεριζιώτη

Δεν υπάρχει πιο εύστοχο σύνθημα την τελευταία περίοδο, όμως πρέπει να δούμε ότι υπάρχουν δυο ανθρωπότητες και ότι το κάθε κράτος είναι χωρισμένο σε δυο χώρες, έτσι και η Ευρώπη είναι δυο Ευρώπες.

Η πρώτη χώρα είναι: Του μισανθρωπισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της κοινωνικής ανισότητας, του εθνικισμού, του ατομικισμού, του ανταγωνισμού, του "παν μέτρο χρήμα", της εκμετάλλευσης, του αποκλεισμού, της μισαλλοδοξίας, του σκοταδισμού, του φασισμού, του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού κλπ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1M7Hr5U
via IFTTT

Η ΝΕΚΡΙΚΗ ΣΙΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Χωρίς καμία αμφιβολία, τα περισσότερα μέτρα που υπαγορεύονται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς επίσης κάποια από τα «ισοδύναμα» που επιλέγει η κυβέρνηση, είναι εις βάρος των νέων – γεγονός που αποτελεί το άκρον άωτο του εγωισμού και της ιδιοτέλειας μίας γενιάς, η οποία θέλει να μεταφέρει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε στα παιδιά της, καθώς επίσης στα δικά τους παιδιά.

Στο παράδειγμα του ασφαλιστικού, το οποίο μετά την «κλοπή» των αποθεματικών των ταμείων έχει μετατραπεί σε μία χρηματοπιστωτική πυραμίδα, αφού οι συντάξεις δεν πληρώνονται από τις παλαιότερες κρατήσεις των συνταξιούχων, αλλά από αυτούς που εργάζονται σήμερα (όλα όσα συζητούνται περί «μαθηματικών τύπων» είναι απλά ανοησίες), οι νέες προτάσεις επικεντρώνονται στην πώληση των παγίων περιουσιακών τους στοιχείων – για να μην υπάρξουν καινούργιες μειώσεις, παρά το ότι οι τιμές των ακινήτων ευρίσκονται σήμερα στο ναδίρ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1M7HrTx
via IFTTT

Η ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ "ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ" ΜΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ

Κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον είναι το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc που ξεδιπλώνει άγνωστες πτυχές της δραστηριότητας της πρώην γενικής γραμματέως Εσόδων, Κατερίνα Σαβαϊδου, ειδικά σε ότι έχει σχέση με τις επαφές της με τον «εθνικό προμηθευτή» Σωκράτη Κόκκαλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κ. Σαββαϊδου, ξεκίνησε την καριέρα της σαν senior manager  στην εταιρεία λογιστικού ελέγχου και συμβούλων Price Waterhouse Cooper. Αυτή η εταιρεία ήταν, όπως αποκαλύφθηκε από το σκάνδαλο των Luxleaks που φρόντισε ώστε να διευκολύνει τους έλληνες ολιγάρχες να βγάλουν τα λεφτά τους στο Λουξεμβούργο με διάφορες μεθόδους φοροαποφυγής.

Επίσης η PWC ήταν η εταιρεία η οποία διενήργησε λογιστικό έλεγχο, με εντολή του ΟΤΕ, για τις αμαρτωλές συμβάσεις στις οποίες εμπλεκόταν και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Στον έλεγχο της αυτό, η εταιρεία δεν βρήκε καμιά ζημιά για το ελληνικό δημόσιο, παρότι η ίδια η SIEMENS είχε παραδεχθεί πως είχε υπερκοστολογήσει τις συμβάσεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1iu60xX
via IFTTT

ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις 21 Οκτώβρη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου περιστοιχιζόμενος από ολόκληρη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου έδωσε συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Το νομοσχέδιο δόθηκε την ίδια μέρα στους αγροτικούς συντάκτες, ενώ από τις 26 Οκτώβρη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Διαβούλευσης, στην οποία θα παραμείνει για ένα μήνα (μέχρι της 27 Νοέμβρη). Δυο μέρες μετά την ανάρτηση, πάντως, η συμμετοχή με προτάσεις και σκέψεις πάνω στα 44 άρθρα του νομοσχέδιου ήταν ασήμαντη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1M7HpLj
via IFTTT

ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ #OpenEUborders #Evrosfence

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1iu5W1h
via IFTTT

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ #OpenEUborders #Evrosfence

@gesualto   
Κρότου λάμψης και χημικά στις ΚΑΣτανιές #Evrosfence  #OpenEUborders
@alterthess   
Πριν λιγα λεπτα συγκρουσεις με αστυνομια κ δακρυγονα #Evrosfence
ΠΡΕΖΑ TV
31-10-2015


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1iu5UXg
via IFTTT

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟ Airbus A321-200

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Από την πρώτη στιγμή, πολλοί εξέφραζαν τις ενστάσεις τους σχετικά με τους ισχυρισμούς αιγυπτίων αξιωματούχων πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη κατάρριψης του μοιραίου αεροσκάφους.

Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες τόνιζαν πως στην συγκεκριμένη περιοχή του Σινά, στην Αίγυπτο, η δράση των τζιχαντιστών ήταν κάτι περισσότερο από ενεργή, αφού πηγές ανέφεραν πως στην περιοχή έκαναν κουμάντο οι φανατικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.  
Με ανάρτησή του στο Twitter, το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε σήμερα στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1M7HlLI
via IFTTT

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ένταση το πρωί στη Ναύπακτο, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας, σε τοπικό παζάρι, για ανασφάλιστους εργαζόμενους στους πάγκους των μικροπωλητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktianews.gr όταν πολίτες διαπίστωσαν ότι πραγματοποιούνται έλεγχοι, απευθύνθηκαν φραστικά προς τους υπαλλήλους της υπηρεσίες λέγοντας τους ότι δεν έχουν δουλειά να ελέγχουν φτωχούς ανθρώπους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1iu5PTg
via IFTTT

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

«Τερατούργημα» χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου για το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και υποστήριξε, ότι αποτελεί «μάθημα για τον ταξικό ρόλο που παίζει το αστικό κράτος στην καπιταλιστική οικονομία».

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαδικασία του κατεπείγοντος που επέλεξε για την συζήτηση του νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν αναγκαίο από τη στιγμή που το χρονοδιάγραμμα ήταν γνωστό και γίνεται για να εμποδίσει κάθε αντιπαράθεση και αντίσταση του λαού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1M2NOnu
via IFTTT

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 30 ΕΩΣ 200 ΕΥΡΩ Η... ΛΥΠΗΤΕΡΗ!

Μπορεί η κυβέρνηση τις οριστικές της αποφάσεις να μην τις έχει πάει ακόμα, μπορεί να μπαίνει ο Νοέμβριος, αλλά οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν ξέρουν ακόμα τι τέλη κυκλοφορίας θα πληρώσουν για το 2016. Στο υπουργείο Οικονομικών ακόμη εξετάζουν τα σενάρια. Και ο χρόνος μετρά αντίστροφα...

Όλα δείχνουν πως τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 θα είναι... φουσκωμένα σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι αυξήσεις θα κυμαίνονται από 30 έως και 200 ευρώ και θα αφορούν φορολογούμενους που έχουν υβριδικά ή ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, καθώς επίσης και βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα ηλικίας μέχρι 5 ετών με κινητήρες άνω των 1.800 κυβικών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SeuSGX
via IFTTT

#‎BRING_DOWN_EVROS_BORDER_FENCE: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ

Πανελλαδική κινητοποίηση και πορεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στην περιοχή του Έβρου με αίτημα να πέσει ο φράχτης του Έβρου. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν συλλογικότητες και οργανώσεις από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της περιφέρειας, ενώ το κάλεσμα οργανώνει το Συντονιστικό ενάντια στον φράχτη του Έβρου.

Νωρίς το πρωί τα λεωφορεία ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη ενώ το μεσημέρι έφτασαν στην Κομοτήνη, ενώθηκαν με τους διαδηλωτές της πόλης και συνεχίζουν το ταξίδι τους για τον Έβρο. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SeuPLf
via IFTTT

ΣΙΝΑ: ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΕ 224 ΕΠΙΒΑΤΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ

Τη συντριβή ενός ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στην περιοχή του Σινά επιβεβαίωσε περίπου στις 10 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου. Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είπαν σε διεθνή πρακτορεία πως δεν υπάρχουν επιζώντες από τους 224 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 17 παιδιά. Εθνικό πένθος στη Ρωσία.
Συγγενείς των θυμάτων, μπροστά στον πίνακα με την ένδειξη καθυστέρησης της πτήσης 7K9268
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1P2Pp2A
via IFTTT

VIDEO: ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής αντί να βοηθήσει τους πρόσφυγες που είναι σε πλαστική βάρκα αρχίζει να «πυροβολεί» τη βάρκα με πυροσβεστική μάνικα ρίχνοντας νερό,με στόχο είτε την «αποτροπή» της είτε την βύθισή της. Το βίντεο τραβήχτηκε μέσα από τη βάρκα των προσφύγων ενώ η ανάρτησή του έγινε από την χρήστρια του Twitter, Daphne Toli.



http://kollectnews.org/


ΠΡΕΖΑ TV
31-10-2015


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SeuMz9
via IFTTT

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΟ HACKING

Ρωσικά πλοία «κινούνται επιθετικά» κοντά στα υποβρύχια καλώδια που μεταφέρουν σχεδόν όλη την παγκόσμια διαδικτυακή κίνηση, αποκαλύπτουν οι New York Times, αναδεικνύοντας τη σημασία αυτών των αφανών αλλά κρίσιμων υποδομών του σύγχρονου πολιτισμού.

«Το απόλυτο ρωσικό χάκινγκ στις ΗΠΑ θα μπορούσε να αφορά το κόψιμο των καλωδίων οπτικών ινών [...] προκειμένου να διακοπούν οι επικοινωνίες από τις οποίες εξαρτώνται οι κυβερνήσεις, οι οικονομίες και οι πολίτες της Δύσης» προειδοποιεί η εφημερίδα στο άρθρο της.

Στο τελευταίο περιστατικό, το ρωσικό πλοίο Yantar, το οποίο μετέφερε δύο αυτόνομα υποβρύχια σκάφη, πέρασε τον Σεπτέμβριο έξω από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, εν πλω για Κούβα, πλησιάζοντας ανησυχητικά ένα υποθαλάσσιο καλώδιο δεδομένων που καταλήγει στην αμερικανική βάση του Γκουαντάναμο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1N1li5M
via IFTTT

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ 2.000 ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η Τουρκία έχει σκοτώσει περίπου 2.000 «τρομοκράτες» σε πρόσφατες επιχειρήσεις εντός και εκτός τουρκικού εδάφους, σημείωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PbyPwb
via IFTTT

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

Την ακύρωση της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που αφορά στην έγκριση υπογραφής από το ΤΑΙΠΕΔ της σύμβασης παραχώρησης, αναβάθμισης και συντήρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Αιγαίου, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου, ζητούν με προσφυγές που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Χανίων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PbyPfF
via IFTTT

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΟΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ...ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ!

Το μέγεθος της τράπεζας και το διευρυμένο δανειακό της χαρτοφυλάκιο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι συνέχισε να στηρίζει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την περίοδο της κρίσης, είναι οι λόγοι για τις υψηλές κεφαλαιακές ανάγκες που προέκυψαν για την Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα, η τράπεζα αποπλήρωσε τις προνομιούχες μετοχές του δημοσίου, ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι, οι λόγοι για τους οποίους οι κεφαλαιακές ανάγκες που προέκυψαν για την Τράπεζα Πειραιώς είναι οι υψηλότερες είναι οι εξής:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PbyNo0
via IFTTT

ΝΤΡΑΓΚΙ: Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ

«Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους απαιτεί μια ελάφρυνσή του» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στην Il Sole 24 Ore, σημειώνοντας παράλληλα πως «η εμπιστοσύνη ανακτήθηκε αποτελεσματικά, πρώτα από όλα από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία σήμερα συνδιαλέγεται με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κλίμα συνεργασίας».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PbyN7x
via IFTTT

STRESS TEST: ΑΝΑΓΚΕΣ 14,4 ΔΙΣ. ΣΤΟ ΔΥΣΜΕΝΕΣ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ 4,391 ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ

Στη δημοσιότητα έδωσε το Σάββατο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής στα οποία υπέβαλε τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. 

Ειδικότερα, οι κεφαλαιακές ανάγκες ανέρχονται στα 14,4 δισ. ευρώ, στο δυσμενές σενάριο, και στα 4,391 δισ. ευρώ στο βασικό.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα ανά τράπεζα έχουν ως εξής:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1N1lfa7
via IFTTT

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Πενήντα εκδότες από μέσα ενημέρωσης από ολόκληρο τον κόσμο απηύθυναν ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκφράζοντάς του την ανησυχία τους για τις επιθέσεις που δέχεται η ελευθερία του Τύπου στη χώρα, πριν από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων οι διευθυντές σύνταξης του Γαλλικού Πρακτορείου, του δικτύου VICE Media, των εφημερίδων New York Times, La Stampa, Suddeutsche Zeitung, Washington Post και του περιοδικού New Yorker.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PbyOIq
via IFTTT

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Χερσόνησο του Σινά. Αεροσκάφος ρωσικής εταιρείας που εκτελούσε δρομολόγιο από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη συνετρίβη, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου.   
Ο πρωθυπουργός Σερίφ Ισμαήλ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου προκειμένου να οργανωθεί η επιχείρηση στον τόπο της συντριβής.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, στο αεροσκάφος τύπου Airbus Α-321 επέβαιναν 224 επιβάτες και πλήρωμα. Μεταξύ των επιβατών ήταν και 17 παιδιά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1N1leTo
via IFTTT

ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Στις 17 Νοεμβρίου θα εκδώσει τελικά την απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για τον πρώην υπουργό, Γιάννο Παπαντωνίου, και τη σύζυγό του Στ.Κουράκου, ως προς την υπόθεση του ανακριβούς «πόθεν έσχες» για το οικονομικό έτος 2009 και την απόκρυψη 1,3 εκατ. ευρώ.

Το δικαστήριο διέκοψε, καθώς δεν κατέληξε σε απόφαση κατά τη διάσκεψη μιας ώρας που είχε μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PbyNUU
via IFTTT

ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σήμερα, Παρασκευή, ήταν τα τελευταία δρομολόγια που έγιναν για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου προς τον Πειραιά. Και αυτό διότι έληξε η σύμβαση που είχε υπογραφεί με τις εταιρείες, οι οποίες πάντως συμμετείχαν και στον νέο διαγωνισμό.

Έτσι, πολύ πιθανόν από αύριο, Σάββατο, θα αρχίσουν τα νέα δρομολόγια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1N1lbHa
via IFTTT

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

Εγκρίθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων του από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, το σχέδιο νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων, ενώ το Ποτάμι, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί το Σάββατο στην Ολομέλεια, οπότε και ψηφίζεται το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ καταψήφισαν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1N1lbaa
via IFTTT

ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Στη θέσπιση κάρτας υγείας για πρόσφυγες και μετανάστες, προχωρεί το υπουργείο Υγείας μέσα στον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε ο γγ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Μπασκόζος είπε ακόμη ότι συστήνεται μία επιτροπή, η οποία θα εισηγηθεί, και θα αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία, ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την κάλυψη υγείας προσφύγων και μεταναστών, το οποίο σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα μπορεί να δώσει μια λύση με πρόγραμμα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PbyKbK
via IFTTT

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΗΚΩΣΑΝ ΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Δύο μεγάλα πανό σήκωσαν στην Ακρόπολη, νωρίς το πρωί, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Στα πανό αναγραφόταν στα ελληνικά και τα αγγλικά το σύνθημα: «ΕΕ και ΝΑΤΟ κάνουν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών. Σταματήστε τώρα το έγκλημα. Αλληλεγγύη και άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων.»in.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
31-10-2015


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1N1l7HD
via IFTTT

ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΛΤΣ

Τη Λέσβο αναμένεται να επισκεφθούν την ερχόμενη Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα έντονης κινητικότητας για το προσφυγικό. Τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ξεκινά κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ενώ σύμφωνα με την «Αυγή», το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μάρτιν Σουλτς θα επισκεφθούν το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», όπου μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν θα παρακολουθήσουν την αναχώρηση προσφύγων για το Λουξεμβούργο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1N1l9PB
via IFTTT

ΣΩΟΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Σώοι εντοπίστηκαν από διερχόμενο πλοίο οι δύο πρόσφυγες που αγνοούνταν, έπειτα από την ανατροπή της λέμβου που τους μετέφερε ανατολικά της Λέσβου. 

Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους ήταν σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου, με τη συμμετοχή πλωτού σκάφους του Λιμενικού, ενός ελικοπτέρου και ενός σκάφους της FRONTEX.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/20hRRGo
via IFTTT

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ #NOTARA26 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Στις 25 Σεπτεμβρίου (πριν από περίπου ένα μήνα) προχωρήσαμε στην κατάληψη του κτιρίου στην οδό Νοταρά 26, με σκοπό να το μετατρέψουμε σε κατάληψη στέγης για πρόσφυγες και μετανάστες. Πατώντας πάνω σε μια αδυσώπητη και απαιτητική συγκυρία με χιλιάδες πρόσφυγες να πνίγονται στη θάλασσα της Μεσογείου και να στοιβάζονται στα λιμάνια των νησιών και τις πλατείες των πόλεων, θελήσαμε με αυτόν τον τρόπο να ψηλαφήσουμε το δρόμο, μέσα από τον οποίο οι κοινωνικοί δεσμοί της αλληλεγγύης μπορούσαν να πάρουν σάρκα και οστά. Το κτίριο της Νοταρά είχε και έχει ως στόχο του να συμπυκνώσει τις αρχές της έμπρακτης αλληλεγγύης και να αποτελέσει έναν κινηματικό πολιτικό πειραματισμό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1M66O8f
via IFTTT

«ΝΑΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΝOΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

Χωρίς την συναίνεση της αντιπολίτευσης στην κατεπείγουσα διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση ξεκίνησε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (ψηφίζεται στην Ολομέλεια το βράδυ του Σαββάτου, 31 Οκτωβρίου).

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε κρίσιμη τη διαδικασία διότι, όπως είπε, θα ανακοινωθούν οι τελικοί αριθμοί για την ανακεφαλαιοποίηση. Όπως ανέφερε σχετικά με τη διαδικασία κατάρτισης του νομοσχεδίου, μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν πολλά άγνωστα θέματα. «Ήταν πολύ δύσκολο να έχουμε έτοιμο το νομοσχέδιο για διαπραγμάτευση. Ακόμα και σήμερα, οι λεπτομέρειες είναι άγνωστες» σημείωσε διαβεβαιώνοντας πάντως ότι «η κυβέρνηση δούλεψε πολύ σκληρά αυτή την εβδομάδα». 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1M66N4h
via IFTTT

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Η HELLENIC SEAWAYS ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Την καταγγελία κάνει από το προσωπικό του προφίλ χρήστης των social media:

«Είμαι στο πλοίο Νήσος Μύκονος σε ταξίδι από Χίο για Ικαρία. Μόλις ανεβηκα μου είπε ο καμαρώτος σκάλας να περάσω από τη ρεσεψιόν για να μου αλλάξουν το εισιτήριο κ να πάω δωρεάν πρώτη θέση. Κάτι ψυλιάστηκα. Του είπα όμως ότι θέλω να κάτσω στο κατάστρωμα κ ανεβηκα πάνω. Το βαπόρι γεμάτο πρόσφυγες, τους οποίους οι καμαρώτοι φορώντας γάντια κατευθύνουν αμέσως προς το κατάστρωμα. Το ίδιο γίνεται τώρα που πιάσαμε Σάμο. Μια ξανθιά σαραντάρα φωνάζει στην παρέα της πέρχαρη «ελάτε, ελάτε, μας πάνε στην πρώτη θέση γιατί έχει πολλούς λαθρομετανάστες!!» κ μια άλλη πιο ηλικιωμένη φωνάζει σε έναν γνωστό της καμαρώτο «Μανώλη γιατί δεν φοράς γάντια; Μην τους ακουμπάς βρε παιδάκι μου!»
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1M63KZG
via IFTTT

CNN: OΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ-ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΑ ΟΙ ΜΑΧΕΣ...

Νέα τροπή προσλαμβάνουν οι επιχειρήσεις των Δυτικών κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, καθώς το αμερικανικό δίκτυο CNN αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος πρόκειται να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα. 

Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν χερσαίες δυνάμεις στο συριακό έδαφος, όχι μόνο για να έχουν συμβουλευτικό ρόλο και να παράσχουν τεχνογνωσία στους αντάρτες του πολεμούν το ΙΚ, αλλά θα πολεμήσουν μαζί με τους αντάρτες. Το CNN αναφέρει την είδηση επικαλούμενο «πολλαπλές στρατιωτικές πηγές». 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1M1dpxn
via IFTTT

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ

Σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και σε καταλήψεις, καλούν τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων και τα Μαθητικά Συμβούλια από όλη την Αττική, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, η κινητοποίηση θα ξεκινήσει με συναυλία στα Προπύλαια, από μαθητικά συγκροτήματα και από τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων από τις 10 το πρωί.

Στο κάλεσμά τους, οι μαθητές τονίζουν πως θέλουν «ένα σχολείο που όλοι θα μορφωνόμαστε το ίδιο, ένα σχολείο χωρίς ανισότητες, χωρίς εμπόδια για τους μαθητές. Ένα σχολείο που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία, σκόρπιες γνώσεις και ακόμα και αυτές με το σταγονόμετρο. Ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια. Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, που δε θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, για Παιδεία που δε θα είναι εμπόρευμα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1M63HNC
via IFTTT

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΩΣ ΚΑΙ 20%

Τέσσερις βασικές αλλαγές θα υπάρξουν στα νέα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τα οποία θα αρχίσουν να... καταφθάνουν ως τα τέλη του Νοεμβρίου και θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι ντα τέλη του έτους. 
Η πρώτη βασική αλλαγή αφορά στα αυτοκίνητα που μέχρι σήμερα είχαν μηδενικά τέλη. Με αλλαγή στα όρια των ρύπων και άλλα τεχνάσματα φορολογικού χαρακτήρα οι κάτοχοι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκινήτων θα βρεθούν για πρώτη φορά φέτος να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Το ποσό για τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας (αυτή τη στιγμή) υπολογίζεται από 30 ως 50 ευρώ.Η δεύτερη αλλαγή αφορά στον υπολογισμό των τελών των αυτοκινήτων που πλήρωναν τέλη κυκλοφορίας. Εδώ θα υπάρξει ένα μεικτό σύστημα με βάση και τον κυβισμό, αλλά και την αξία του αυτοκινήτου. Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η επιβάρυνση για όσους έχουν αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού. Εδώ υπολογίζεται ότι η αύξηση στα τέλη θα είναι της τάξης του 20%. Οι ιδιοκτήτες θα βάλουν πολύ βαθύτερα το χέρι στην τσέπη. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OdsiCq
via IFTTT

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ! 20% ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Υπογράφτηκε από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία τακτοποιείται το... αγκάθι του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων. Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση και τι σημαίνει για τους φαρμακοποιούς.

Μετά την Απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Υγείας, οι άδειες των φαρμακείων θα μπορούν να δίδονται από εδώ και πέρα και σε ιδιώτες, με την προϋπόθεση το φαρμακείο να έχει τη μορφή ΕΠΕ (σ.σ. οι δανειστές ζητούσαν ΑΕ) και να υπάρχει συνέταιρος φαρμακοποιός με μερίδιο 20%. Εκτός από αυτά, κάθε ιδιώτης θα μπορεί να αποκτήσει ως 5 άδειες, ωστόσο αυτός ο περιορισμός ισχύει μόνο για φέτος, αφού κάθε χρόνο προστίθεται μια ακόμα, ούτως ώστε το 2020 ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός αδειών σε ολόκληρη τη χώρα να φτάσει τις 10.  
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OdsgdK
via IFTTT

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΕ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ CIA

Ένα αποχαρακτηρισμένο - από το 2006 - απόρρητο έγγραφο της CIA που εμπλέκει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Καραμανλή και Κωνσταντίνο Τσαλδάρη με τους ναζί, παρουσιάζοντάς τους ως πράκτορές των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων και συνεργάτες του Μαξ Μέρτεν, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Πρόκειται για έγγραφο - μαρτυρία διπλωματικού υπαλλήλου σύμφωνα με το οποίο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αλλά και ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης εμφανίζονται σε λίστα των πρακτόρων των ναζί κατά την περίοδο της κατοχής. Ωστόσο η σχετική λίστα  με τους πράκτορες δεν περιλαμβάνεται στο απόρρητο έγγραφο της CIA.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NFB49f
via IFTTT

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Τόσο η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) όσο και η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) έχουν διαπιστώσει ανοδική τάση στις αυτοκτονίες παρόλο που τα μεταξύ τους στοιχεία παρουσιάζουν μικρές αποκλίσεις

Συγκεκριμένα:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NFB35g
via IFTTT

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας προχωρούν την Τρίτη από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο την κακοδιαχείριση στα ΜΜΜ ή ακόμα και την ολιγωρία των υπευθύνων για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα το Μετρό, το Τραμ και ο ΗΣΑΠ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NFB216
via IFTTT

ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ MEGA

Χωρίς δελτία και ζωντανές εκπομπές θα κυλήσει την Παρασκευή το πρόγραμμα στο Mega, καθώς η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) κήρυξε εικοσιτετράωρη απεργία για τους τεχνικούς από 06.00 της Παρασκευής έως 06.00 του Σαββάτου.

Η Ένωση απαιτεί:

- Να μην προχωρήσει ο σταθμός σε απολύσεις τεχνικών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1RisiyO
via IFTTT

«ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ»: ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/11 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΣΤΙΣ 13:00

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδου του εμπορίου προχωρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, την 1η Νοεμβρίου, με στόχο την ανατροπή της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων και την επαναφορά της Κυριακής – Αργίας στον κλάδο :
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Risk9Q
via IFTTT

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΈΤΣΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

Νέους όρους αξιολόγησης στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών φέρνει το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αυτό, το ΤΧΣ, με τη βοήθεια ανεξάρτητου συμβούλου διεθνούς κύρους, εμπειρίας και εξειδίκευσης, θα προβεί στην αξιολόγηση του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης των πιστωτικών ιδρυμάτων με τα οποία το Ταμείο έχει υπογράψει Σύμβαση Πλαισίου Συνεργασίας. Ειδικότερα η αξιολόγηση θα περιλαμβάνει το μέγεθος, τη δομή και την κατανομή των αρμοδιοτήτων εντός του διοικητικού συμβουλίου και των επιτροπών του σύμφωνα με τις επιχειρηματικές ανάγκες του πιστωτικού ιδρύματος. Η αξιολόγηση θα περιλαμβάνει και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και των επιτροπών του. Η κατά τα ανωτέρω αξιολόγηση αφορά όλες τις επιτροπές του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και κάθε άλλη επιτροπή την οποία το Ταμείο κρίνει απαραίτητο να αξιολογήσει για να εκπληρώσει τους στόχους του σύμφωνα με τον παρόντα νόμο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1RishLe
via IFTTT