Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Χρυσαυγίτης με βίαιη ρατσιστική δράση συνελήφθη στα επεισόδια της παρέλασης

Ανάμεσα στους 12 συλληφθέντες για τη νέα προκλητική επίδειξη χρυσαυγίτικης βίας και ναζιστικών χαιρετισμών στην Καλλιθέα βρίσκεται κι ένας 24χρονος, ο οποίος μόλις προ ημερών είχε ξαναφορέσει χειροπέδες. Τότε συνελήφθη για την υπόθεση των ρατσιστικών επιθέσεων κατά Πακιστανού μικροπωλητή στη Σαλαμίνα.

Σίγουρα η Χρυσή Αυγή θα ήθελε πάρα πολύ να κάνει πάλι ότι δεν τον ξέρει, όπως κάνει πάντα με τα μέλη της όταν αυτά συλλαμβάνονται, όμως σήμερα αποκαλύπτουμε ότι ο συλληφθείς είναι οργανωμένο στέλεχός της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Um1rNG
via IFTTT

Μάρτυρες αστυνομικοί «καίνε» τη Χρυσή Αυγή

Σαν χάρτινος πύργος καταρρέει η υπερασπιστική γραμμή των Ι. Λαγού, Ν. Μίχου και των συγκατηγορουμένων τους για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», καθώς πέντε αστυνομικοί που είδαν από κοντά τις ενέργειες του ναζιστικού τάγματος κατέθεσαν χθες στη δίκη τις μαρτυρίες τους.
Οσα αρνούνται οι υπόδικοι βουλευτές Ι. Λαγός και Ν. Μίχος και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί τους για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης στις 10 Ιουλίου 2013 κατέθεσαν πέντε αστυνομικοί, καταρρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης περί πλαστού βίντεο, αμφιλεγόμενων φωτογραφιών και αριθμών πινακίδων που δεν αποτελούν πειστήρια ενοχής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JL9QGb
via IFTTT

Τι περιλαμβάνουν τα άρθρα 11 και 13 του νέου νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο

Παρά τις σφοδρές επικρίσεις, το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την Τρίτη τα αμφιλεγόμενα άρθρα 11 και 13 που αφορούν τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο. Επί της ουσίας, σκοπός της νέας νομοθεσίας είναι να προστατευτεί ο δημιουργός από την παράνομη αναπαραγωγή και διανομή του έργου του στο διαδίκτυο.Όπως γράφει ο Κωνσταντίνος Τζωαννόπουλος, MSc, PhD Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Πολυτεχνείου Κρήτης, Απόφοιτος ΚΔ' Σειράς Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, αυτή η μεταρρύθμιση, εναντίον της οποίας έχουν μιλήσει ακαδημαϊκοί, επιστήμονες της Πληροφορικής, ακόμη και ο επικεφαλής της Γερμανικής Επιτροπής για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (https://ift.tt/2Tvqayr) θα περιορίσει ακόμα περισσότερο τα ήδη ελάχιστα δικαιώματα των πολιτών σε ό,τι αφορά το τι μπορούν να κάνουν με οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί πνευματική ιδιοκτησία τρίτων, ενώ θα έχει και τραγικές συνέπειες σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα του κάθε πολίτη να δημιουργεί και να μοιράζεται τη δημιουργική του δουλειά με άλλους, ακόμη και στις ιδιωτικές μας επικοινωνίες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Um1lWk
via IFTTT

Άρθρο 13 | 17: «Ευρωμεταρρύθμιση» για τα πνευματικά δικαιώματα – Κακή πολιτική, κακή νομοθέτηση

Τόσο στο Twitter, όσο και στο Facebook, έχω ασχοληθεί πολύ με την προωθούμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (στην οποία ανήκει άλλωστε κατ' αποκλειστικότητα η νομοθετική πρωτοβουλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση), το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το λόμπι των εκδοτών (βιβλίων, ηχογραφημάτων, ταινιών) «μεταρρύθμιση» για τα πνευματικά δικαιώματα και ειδικά σε ό,τι αφορά το διαδίκτυο.  Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, αυτή η «μεταρρύθμιση» θα δώσει «επιτέλους» στους δημιουργούς μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στο τι γίνεται στο διαδίκτυο με το έργο τους, μετά από πολλά χρόνια «κατάχρησης» με τη «συνενοχή» των γιγάντων του διαδικτύου, η οποία οδήγησε τους δημιουργούς στην ανέχεια λόγω διαφυγόντων κερδών.

Εδώ θα εξετάσουμε τέσσερα επίμαχα άρθρα: τα άρθρα 3, 11, 12 και 13. Σημειώστε ότι τα 11, 12 και 13 έγιναν, στην τελευταία τροποποίηση 15, 16 και 17. Το νομοσχέδιο (στο αγγλικό κείμενο) μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Θα ξεκινήσουμε με το άρθρο 13 (νυν 17). Ξεκαθαρίζω επίσης ότι ο σχολιασμός βασίζεται στο επίσημο κείμενο στα Αγγλικά και όχι σε οποιαδήποτε άλλη μετάφρασή του.

Ξεκαθαρίζω επίσης ότι, με τόσα άρθρα και τόσες αναφορές που έχουν γραφτεί επί του θέματος από ειδήμονες των θεμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, από βιβλιοθηκονόμους, από ειδικούς σε θέματα προσωπικών δεδομένων και ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, κανένας ευρωβουλευτής δεν έχει δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι «δεν ξέρει», ούτε ότι οι ειδήμονες αυτοί «έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης». Ως εκ τούτου, ο καθένας ψηφίζει με βάση τις (όποιες) αρχές του και τα συμφέροντα που πραγματικά θέλει να εξυπηρετήσει, άσχετα από το τι λέει παραέξω. Κι επειδή ξέρω να διαβάζω ανάμεσα απ' τις γραμμές, σχολιάζω και ανάλογα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2UiyPVi
via IFTTT

Πρόστιμο ρεκόρ από την ΕΕ στον οίκο Fitch - 5,13 εκατ. ευρώ για παραβίαση κανόνων

Η ευρωπαϊκή εποπτική αρχή για τις χρηματοπιστωτικές αγορές επέβαλε στον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch πρόστιμο ρεκόρ ύψους 5,13 εκατ. ευρώ για παραβίαση κανόνων που στόχο είχαν να αποφευχθεί η σύγκρουση συμφερόντων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JMbh7o
via IFTTT

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας για τα δάνεια της Πήγασος

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας και δύο στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας «Πήγασος» που έδωσαν εξηγήσεις για δάνεια εταιριών του ομίλου, που εντάχθηκαν σε ομολογιακό δάνειο περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ.
Η κατηγορία που έχει απαγγελθεί για την υπόθεση αφορά την κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ' εξακολούθηση και στρέφεται σε βάρος στελεχών τριών τραπεζών που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων. Η κατηγορία για τους τέσσερις από την πλευρά της «Πήγασος» αφορά το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JMFpzn
via IFTTT

Ο τραπεζίτης της ΤτΕ που δεν πλήρωνε τα δάνειά του

Διώξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε στενό συνεργάτη του Γιάννη Στουρνάρα άσκησε ο επίκουρος εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς ● Ο πρώην επιθεωρητή της Εθνικής Τράπεζας φέρεται να έχει εκμεταλλευτεί τη θέση του για να πάρει «θαλασσοδάνεια» άνω των 800.000 ευρώ, από τα οποία δεν έχει αποπληρώσει ούτε σεντ!
Βαριές κατηγορίες κατά υψηλόβαθμου τραπεζικού στελέχους που υπηρετεί σήμερα σε καίρια θέση δίπλα στον Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο επίκουρος εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς άσκησε χθες ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε πολύ στενό συνεργάτη του κεντρικού τραπεζίτη, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην επιθεωρητή στην Εθνική Τράπεζα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2UfbKTl
via IFTTT

Βαρύς ο πέλεκυς για την Bayer λόγω Roundup: Θα καταβάλει 80 εκατ. δολάρια σε 70χρονο καρκινοπαθή

 Το σώμα ενόρκων δικαστηρίου του Σαν Φρανσίσκο επέβαλε στην Bayer να καταβάλει πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια σε έναν εβδομηντάρη που κατήγγειλε ότι η χρήση ενός ζιζανιοκτόνου βασισμένου στη γλυφοσάτη, του εμπορικά πολύ επιτυχημένου Roundup, ήταν η αιτία του καρκίνου από τον οποίο πάσχει· η γερμανική εταιρεία-κολοσσός των χημικών και των φαρμάκων είναι αντιμέτωπη με χιλιάδες παρόμοιες προσφυγές σε βάρος της.

   Το σώμα των ενόρκων του ομοσπονδιακού δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι η εταιρεία φέρει ευθύνη για το λέμφωμα μη-Χότζκιν από το οποίο πάσχει ο Έντουιν Χάρντεμαν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JK9jUN
via IFTTT

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Εκταμίευση 1 δισ. από το Πεντάγωνο για το ρατσιστικο τείχος του Τραμπ στα συνορα με το Μεξικο

Πρόκειται για τα πρώτα κεφάλαια που εκταμιεύονται στο πλαίσιο της κατάστασης εθνικής έκτακτης ανάγκης, την οποία κήρυξε ο Αμερικανός πρόεδρος για να παρακάμψει Κογκρέσο και να χτίσει το αντιμεταναστευτικό τείχος.
Ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου Πάτρικ Σάναχαν ανακοίνωσε χθες ότι αποδεσμεύει ποσό ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την οικοδόμηση τμήματος του τείχους που θέλει ο  Ντόναλντ Τραμπ να υψωθεί στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HEAn69
via IFTTT

Deutsche Bank : 55,7 εκατομμύρια ευρώ αμοιβές για 12 στελέχη

Ανακοινώνοντας κέρδη 1,3 δισ. ευρώ για το 2018, η Deutsche Bank ήταν γενναιόδωρη με τα στελέχη της ● Τα συνδικάτα βρίσκονται ήδη στο πόδι λόγω των πιθανών περικοπών εάν προχωρήσει η υπό συζήτηση συγχώνευση με την Commerzbank.
Κορυφαίος στη λίστα των καλοπληρωμένων της τράπεζας για το 2018 είναι ο επικεφαλής των επενδυτικών δραστηριοτήτων της Deutsche Bank, Γκαρθ Ρίτσι, με 8,6 εκατομμύρια ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο από τις αντίστοιχες αποδοχές του, το 2017. Ο Ρίτσι αμείβεται με 250.000 ευρώ τον μήνα ως επικεφαλής των προετοιμασιών της τράπεζας για το επικείμενο Brexit. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Wr2zwJ
via IFTTT

Στο σφυρί η περιουσία Ψυχάρη, Μπόμπολα και Λυμπέρη

Την ώρα που στην πλειονότητά τους οι «κόκκινοι» δανειολήπτες αναζητούν λύσεις για να σώσουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς με βάση το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, οι τράπεζες συνεχίζουν να βγάζουν –και σε πολλές περιπτώσεις να ξαναβγάζουν– στο σφυρί πολυτελείς επαύλεις, τεράστια διαμερίσματα, εμβληματικές μεζονέτες, οικόπεδα αλλά και επαγγελματικές εγκαταστάσεις για χρέη εκατομμυρίων ευρώ των διάσημων ιδιοκτητών τους.

Στο «μενού» των πλειστηριασμών μέχρι και το τέλος του 2019 ξεχωρίζουν τα μοναδικά ακίνητα των κάποτε πανίσχυρων εκδοτών που πρωτοστατούσαν στην οικονομική και πολιτική σκηνή, αλλά και εκπροσώπων της διαφημιστικής αγοράς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HEzWJ3
via IFTTT

Αποκάλυψη: 243.000 ευρώ καίνε τον «άριστο» της φακής και εκλεκτό του Άδωνη Γεωργιάδη, Σταμάτη Πουλή

Κόλαφος είναι για τον Σταμάτη Πουλή, τον περιβόητο πλέον πρώην εκπρόσωπο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, το περιεχόμενο τετρασέλιδης αναφοράς που απέστειλε η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. 

Η αρχή ζητά από τους αρμόδιους εισαγγελείς να πράξουν τα δέοντα σε βάρος του εκλεκτού του Αδωνη Γεωργιάδη, καθώς, όπως προέκυψε από ενδελεχή έρευνα, είχε λάβει σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό 243.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία, όταν του ζητήθηκε, δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2WmDrXZ
via IFTTT

Πετρος Κοκκαλης - Βαγγέλης Μαρινακης: Σύγκρουση κορυφής με φόντο Ολυμπιακό (και κατι αλλο που μαλλον υπαρχει απο πισω)

Με τον συνδυασμό Πειραιάς Νικητής είχαν εκλεγεί ο «πρώτος δημοτικός σύμβουλος» και ουσιαστικός επικεφαλής Βαγγέλης Μαρινάκης στην πρώτη του κάθοδο στον πολιτικό στίβο και ο Πέτρος Κόκκαλης ως δεύτερος πυλώνας της «ολυμπιακής οικογένειας» – ένα μέτωπο που έχει διαρραγεί λόγω πολιτικών φιλοδοξιών και οικονομικών διαφορών
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HFV9Cs
via IFTTT

Από το γήπεδο στην πολιτική η κόντρα Μαρινάκη-Κόκκαλη

Στην Ελλάδα της διαπλοκής της οικονομικής ελίτ με την εκάστοτε πολιτική εξουσία, όπου κάθε επιχειρηματίας ο οποίος σέβεται τα συμφέροντα που εκπροσωπεί διαθέτει και μερικά ΜΜΕ και έναν περιφερόμενο οπαδικό στρατό, τίποτε δεν συνιστά έκπληξη· προφανώς ούτε οι συμμαχίες μεταξύ των επιχειρηματιών, οι οποίες όσο εύκολα στήνονται τόσο εύκολα καταρρέουν, προκαλώντας πολιτικοοικονομικά θρίλερ που λύνονται στα πρωτοσέλιδα και τα τσιμέντα των γηπέδων ανά την επικράτεια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Wjia16
via IFTTT

Εσωτερικό έγγραφο της ΝΔ «παγώνει» τα «χρίσματα» στις «προβληματικές» περιοχές

Ένα έγγραφο - «οδικό χάρτη» για τις ευρωεκλογές που απέστειλε ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης προς τις κομματικές της οργανώσεις, δείχνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πώς θα πορευτεί το κόμμα. Κυρίως αποτελεί έναν πλοηγό σε «προβληματικές» περιοχές, όπου η ΝΔ έχει διχασμένη έκφραση με άνω του ενός δημοτικά ψηφοδέλτια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HEzLxn
via IFTTT

«Πογκρόμ» κατά των Κίτρινων Γιλέκων: 2.000 καταδίκες διαδηλωτών

Περίπου 2.000 διαδηλωτές των «Κίτρινων Γιλέκων» έχουν ήδη καταδικαστεί από τους συνολικά 8.700 που έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, από τις 17 Νοεμβρίου του 2018, που το κίνημα κατέβηκε για πρώτη φορά στους δρόμους της Γαλλίας.
«Από τις 2.000 καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη εκδοθεί, σε ένα ποσοστό 40% έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης και στο υπόλοιπο 60% άλλες μορφές τιμωρίας, όπως για παράδειγμα κοινωνική εργασία», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Nicole Belloubet.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Wlhngg
via IFTTT

Dieselgate: Αποκαλύψεις για τα «βρόμικα» ψέματα των αυτοκινητοβιομηχανιών

Το Dieselgate είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα εταιρικά σκάνδαλα της ιστορίας. Το σκάνδαλο βγήκε στο φως της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν η ίδια η Volkswagen αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι τοποθετούσε λογισμικό που αλλοίωνε τις εκπομπές ρύπων. Έτσι, οι ρύποι κατά τη διάρκεια των ελέγχων μέσα στα εργοστάσια ήταν χαμηλότεροι από ό,τι στους δρόμους.
Όπως η ίδια αναγνώρισε, περισσότερα από έντεκα εκατομμύρια αυτοκίνητά της, που πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο, ήταν εξοπλισμένα με παράτυπη τεχνολογία σχεδιασμένη να ελαχιστοποιεί τις ρυπογόνες εκπομπές κατά τη διάρκεια δοκιμών πιστοποίησης, για να εξαπατά στους ελέγχους για τις εκπομπές καυσαερίων, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο καθαρά. Στην πραγματικότητα, τα αυτοκίνητα είχαν εκπομπές έως και 40 φορές μεγαλύτερες από τα επιτρεπόμενα επίπεδα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HEzFWx
via IFTTT

Banksy: Ψεύτικη η έκθεση στην Αθήνα, δεν έχει τη συγκατάθεσή μου

«Ψεύτικη» χαρακτηρίζει ο Banksy την έκθεση που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Η έκθεση «Τhe world of Banksy» δεν περιλαμβάνει αυθεντικά έργα του Banksy, αλλά αντίγραφα και αναπαραστάσεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης το ίδιο ισχύει και για αρκετές ακόμα εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα αυτόν τον καιρό σε Μόσχα, Μιλάνο, Μαϊάμι και Βερολίνο. «Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπήρξε ένα πρόσφατο κύμα εκθέσεων του Banksy, καμία εκ των οποίων δεν είχε τη συναίνεσή μου. Έχουν όλες οργανωθεί εξ ολοκλήρου χωρίς τη γνώση ή τη συμμετοχή του καλλιτέχνη. Παρακαλούμε να τις μεταχειριστείτε ανάλογα», αναφέρει ο Banksy. 

Ο μυστικοπαθής καλλιτέχνης συχνά λαμβάνει μέτρα και στρέφεται εναντίον εκθέσεων που χρησιμοποιούν το όνομά του ή έργα του, που είτε δεν είναι αυθεντικά, είτε δεν έχουν λάβει επίσημη εξουσιοδότηση από τον ίδιο για να πραγματοποιηθούν. https://ift.tt/1aRaGUT


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2WrFA4L
via IFTTT

Το video της ντροπης με τη συλληψη 90χρονης γιαγιας στη Θεσσαλονικη επειδη πωλουσε πλεκτες παντοφλες...χωρις αδεια


Οργή στο πανελλήνιο προκαλεί η ιστορία 90χρονης, η οποία συνελήφθη επειδή πουλούσε χωρίς άδεια πλεκτές παντόφλες, στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, η υπερήλικη γυναίκα δέχθηκε τη χλεύη και την απαξίωση του αστυνομικού που της πήρε δακτυλικά αποτυπώματα, όπως φαίνεται σε βίντεο που διέρρευσε, για το οποίο διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.
Υπενθυμίζεται ότι τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στη σύλληψη 90χρονης που πουλούσε χωρίς άδεια πλεκτές κάλτσες που φτιάχνει η ίδια στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά την έκταση που πήρε το θέμα, με τη δημοσιοποίηση του σε διάφορα μέσα και στο διαδίκτυο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Wji8X2
via IFTTT

Ακροδεξιοι προκαλεσαν επεισοδια στη παρελαση στη Καλλιθεα

Ομάδα περίπου τριάντα ατόμων φορώντας μαύρα ρούχα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον χώρο της μαθητικής παρέλασης στην Καλλιθέα. Απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ όπως και διαδηλωτές κινητοποίησης της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας πολλοί από τους οποίους έφυγαν με ανοιγμένα κεφάλια.
Επεισόδια με μολότοφ και προσαγωγές, μεταξύ χρυσαυγιτών και αστυνομικών δυνάμεων, που επενέβησαν για να αποτρέψουν συμπλοκή με συγκεντρωθέντες από τον αριστερό χώρο, σημειώθηκαν στις 10.30 το πρωί στην Καλλιθέα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HK5rBw
via IFTTT

Δεν θα πραγματοποιηθει τελικα στην Αιγλη Ζαππειου του Κοντομηνα η παρουσιαση του Ευρωψηφοδελτιου της Χρυσης Αυγης μετα τις αντιδρασεις

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά στην Αίγλη του Ζαππείου η παρουσία του ευρωψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής.
Οπως η ίδια η ναζιστική-φασιστική οργάνωση ενημέρωσε, η Αίγλη, μετά τις αντιδράσεις, αναγκάστηκε να σπάσει το σχετικό συμβόλαιο και ως εκ τούτου να μην φιλοξενήσει την εκδήλωση.

Την Πέμπτη είχε δημιουργηθεί τεράστιος θόρυβος από τη γνωστοποίηση της είδησης ότι η διοίκηση της Αίγλης είχε παραχωρήσει το χώρο της στην Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Αίγλης, Αναστάσιος Πατέλας είχε δηλώσει (στη Lifo) ότι είμαστε επαγγελματίες και όχι επαγγελματίες αλά καρτ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2WnC37i
via IFTTT

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Στην Αιγλη Ζαππειου του Δημητρη Κοντομηνα, η εκδήλωση της νεοναζιστικης Χρυσης Αυγης για την παρουσιαση των υποψηφιων της στις Ευρωεκλογες

Στη Demco του Δημητρη Κοντομηνα,  ανηκει η Αιγλη Ζαππειου, συμφωνα με το εταιρικο site του ομιλου του εν λογω επιχειρηματια. Πραγματικα μας προκαλει δυσαρεστη εντυπωση το γεγονος πως ο Δημητρης Κοντομηνας παραχωρει την Αιγλη, για κομματικες εκδηλωσεις της νεοναζιστικης οργανωσης της Χρυσης Αυγης και μαλιστα τη στιγμη που ειναι σε πληρη εξελιξη η δικη, η οποια ενδεχεται να καταδικασει πολλα στελεχη του κομματος, ως μελη εγκληματικης οργανωσης.




Όπως διαβαζουμε στο tvxs.gr: Η Αίγλη του Ζαππείου, που εκμεταλλεύεται ιδιώτης, παραχωρείται τη Δευτέρα 25 Μαρτίου στη Χρυσή Αυγή, για την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων του κόμματος για τις ευρωεκλογές. Σε πολλούς έκανε αρνητική εντύπωση και πολλά ήταν επίσης τα αρνητικά μηνύματα στα social media, αν και για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αίγλης Ζαππείου, Αναστάσιο Πατέλα, το πράγμα είναι πολύ απλό, καθώς «είμαστε επαγγελματίες και όχι δημοκράτες α λα καρτ», όπως χαρακτηριστικά απάντησε στο lifo.gr. 
Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Αίγλη δίνεται στη Χρυσή Αυγή για πολιτική εκδήλωση. Πριν από λίγους μήνες, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε ζητήσει για πρώτη φορά την αίθουσα και ο Α. Πατέλας θυμάται τις υπεύθυνες στο τμήμα των πωλήσεων - κρατήσεων να τον προσεγγίζουν με δισταγμό. Οι δισταγμοί ωστόσο φαίνεται πως ξεπεράστηκαν τότε, όπως και τώρα, αφού «ήταν τόσο πειθαρχημένοι που αφήσανε τις καρέκλες στην ίδια ευθεία» όπως λέει χαρακτηριστικά και επικαλείται το θετικό feedback του προσωπικού, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εκ νέου παραχώρηση αίθουσας στους Χρυσαυγίτες την 25η Μαρτίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2OndfK8
via IFTTT

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Δηλωση του σκευοφύλακα του Πανάγιου Τάφου, Ισίδωρου : Το Αγιο Φως αναβει με αναπτήρα - Θυελλα αντιδρασεων

Σάλο και θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η μαρτυρία σκευοφύλακα του Πανάγιου Τάφου, που φέρεται να έχει δηλώσει πως «ανάβει το Άγιο Φως με αναπτήρα».
«Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο... Εγώ το ανάβω... Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;», είναι η μαρτυρία του σκευοφύλακα του Πανάγιου Τάφου, Ισίδωρου, που φιλοξενείται στο νέο βιβλίο του Δημήτρη Αλικάκου, «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός».
Το βιβλίο φιλοξενεί και άλλες μαρτυρίες όπως αυτή του Αγιοταφίτη Αρχιεπίσκοπου Γεράσωνος, Θεοφάνη: «Το Άγιο Φως ανάβει με φυσικό τρόπο και ευλογείται από την Εκκλησία. Ήρθε η ώρα να φανεί η αλήθεια. Η αλήθεια είναι πάντα ωραία και σκληρή».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FoMyBH
via IFTTT

Ο Γιώργος Κύρτσος και η OFFSHORE στην Κυπρο - Δεν μπορουν να δαμασουν το "επιχειρειν" στη ΝΔ

Διευθυντής και γραμματέας της εξωχώριας εταιρείας HOLIK TRADING LIMITED διατελεί ακόμα και σήμερα ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος.
Δεν είναι μόνο η εξωχώρια εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη στα νησιά Κέιμαν ή η αντίστοιχη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που προκαλεί πονοκεφάλους στην αξιωματική αντιπολίτευση στον δρόμο προς τις εκλογές.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την αλλαγή του νόμου για το «πόθεν έσχες» ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος διατελεί ακόμα και σήμερα διευθυντής και γραμματέας offshore εταιρείας με έδρα στην Κύπρο και με την επωνυμία HOLIK TRADING LIMITED (ίδρυση 2008), της οποίας διατηρεί και 1.000 μετοχές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FgSLOO
via IFTTT

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Για "τάγματα εφόδου" του ΠΑΜΕ κάνει λόγο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) καταδικάζει "τη βίαιη παρεμπόδιση της διεξαγωγής του συνεδρίου και της εκλογικής διαδικασίας, για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων εκπροσώπησης της ΓΣΕΕ", με ανακοίνωσή του, στην οποία κάνει λόγο για "καταδρομική επίθεση ταγμάτων εφόδου του ΠΑΜΕ στα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Κατερίνης, στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και σε άλλες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις".
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JlfSNz
via IFTTT

HoloLens 2 | Εργαζομενοι αντιδρούν στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για στρατιωτικούς σκοπούς

«Δεν εγγραφήκαμε στην ανάπτυξη όπλων και απαιτούμε να έχουμε λόγο στο πώς χρησιμοποιείται η δουλειά μας (...) Αρνούμαστε να δημιουργούμε τεχνολογία για τον πόλεμο και την καταπίεση (...) Ανησυχούμε που η "Microsoft" εργάζεται για να προμηθεύσει στρατιωτική τεχνολογία στο στρατό των ΗΠΑ, βοηθώντας την κυβέρνηση μιας χώρας να κάνει πιο θανατηφόρα όπλα χρησιμοποιώντας εργαλεία που κατασκευάζουμε». Αυτά είναι μερικά αποσπάσματα της ανοιχτής επιστολής προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του αμερικανικού μονοπωλίου πληροφορικής «Microsoft», την οποία υπέγραψαν και έδωσαν στη δημοσιότητα πριν από λίγες μέρες περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι στην επιχείρηση. Μπορεί ο αριθμός τους να είναι μικρός σε σύγκριση με τον συνολικό αριθμό εργαζομένων στο μονοπώλιο, όχι όμως και ο συμβολισμός.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FoMPVj
via IFTTT

Σχεδιαζουν νέο «hot spot» - κολαστήριο στη Σάμο

Τη δημιουργία νέου «hot spot» στη θέση «Σφαγεία», λίγο έξω από την πόλη της Σάμου, χωρητικότητας 1.200 ατόμων, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, και την ίδια ώρα κωφεύει στα αιτήματα του σαμιακού λαού για να κλείσουν τώρα όλα τα «hot spots» και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες, όπως και να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης μεταναστών και προσφύγων, ενάντια στην απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JnerOM
via IFTTT

Το καζίνο Πάρνηθας μετακομίζει στην Κηφισίας με ο,τι αυτο συνεπαγεται για τον κοσμο που θα καταστραφει

Στις 14/11/2017 η Βουλή ψήφισε τον Νόμο 4499/2017, στον οποίο περιλαμβανόταν και άρθρο που προέβλεπε την μετεγκατάσταση του Καζίνο της Πάρνηθας σε άλλο χώρο εντός του Νομού Αττικής. Στο νομοσχέδιο δεν προβλεπόταν συγκεκριμένος χώρος μετεγκατάστασης, όμως φωτογραφιζόταν ρητά από τις διατάξεις, καθώς οι περιοχές, που επιτρεπόταν η μετεγκατάσταση, έπρεπε να πληρούν το κριτήριο του χαρακτηρισμού τους ως «διαδημοτικού κέντρου ευρείας ακτινοβολίας».

Το συγκεκριμένο άρθρο υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Καταψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία (γιατί θεωρούσε ότι η εταιρεία αθέτησε τις υποσχέσεις της για τουριστική αναβάθμιση της Πάρνηθας μέσω επέκτασης του ξενοδοχείου) και το ΚΚΕ (διαφωνώντας από θέση αρχής με τον τζόγο).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FnuMil
via IFTTT

Ο Νίκος Γεωργιάδης στο διεθνές κύκλωμα σεξοτουρισμού - Οι αποκαλυψεις που καινε τη ΝΔ

Η έρευνα για τα φτωχά αγόρια στη Μολδαβία που τα εκμεταλλεύονταν για ψίχουλα, τα πρόσωπα-κλειδιά, οι συνομιλίες και το κατηγορητήριο. Η πρώτη σελίδα του κατηγορητηρίου για το κύκλωμα trafficking που συνέταξε η εισαγγελία της Μολδαβίας με κατηγορούμενο τον Νίκο Γεωργιάδη.

Στη δεύτερη σελίδα (πάνω δεξιά) αναφέρονται οι κατηγορίες που απαγγέλλονται εναντίον του Ο Μίσα, ένα από τα θύματα, καταγγέλλει ότι βιάστηκε έχοντας πλάτη στην κάμερα της δημοσιογράφου Σιγκλέι, μπροστά στο διαμέρισμα της Πέτρου Μοβίλα 23/9 Συγκλονιστική η ψυχολογική αξιολόγηση που έγινε στον ανήλικο Μιχαήλ Λούνγκου (αναγνώρισε τον Ν. Γεωργιάδη) από το κέντρο προστασίας La Strada. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JojkH4
via IFTTT

Σε καθεστώς προστασίας 355 αλλοδαποί εργάτες γης στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας – Κανείς δεν ήταν δηλωμένος στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ !

Το «δουλεμπόριο» καλά κρατεί στο «φραουλοκράτος» της Νέας Μανωλάδας Ηλείας και εκατοντάδες αλλοδαποί εργάτες γης εξακολουθούν να αποτελούν θύματα εκμετάλλευσης , «κάτω από την μύτη» των τοπικών ελεγκτικών μηχανισμών , από μεγαλοτσιφλικάδες και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της περιοχής.

Η πλήρης επιβεβαίωση των ανωτέρω , περιέχεται επίσημα στην 14/2019 διάταξη της Εισαγγελίας Αμαλιάδας Ηλείας η οποία θέτει σε καθεστώς «προστασίας» τους 355 αλλοδαπούς εργάτες γης που έχασαν τα υπάρχοντά και τα έγγραφά τους στην περίεργη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον Ιούνιο του 2018 σε παράνομο αυτοσχέδιο καταυλισμό της ντροπής που ήταν εγκαταστημένος σε οικόπεδο που τους είχε παραχωρήσει ιδιώτης με το αζημίωτο .
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FpgcFZ
via IFTTT

Βαγγέλης Μαρινάκης: Οι αυλικοι του Βασιλια...σε δικογραφίες για εγκληματικές ενέργειες

La Casa de Vaggel: Το κόκκινο νήμα γύρω από την επίθεση στον Τζήλο
Με πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη φέρεται ότι είχαν τηλεφωνικές επαφές οι δύο κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαγεωργίου

Πρόκειται είτε για συνεργάτες του Βαγγ. Μαρινάκη στις επιχειρήσεις του και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός είτε για πρόσωπο της προσωπικής του φύλαξης, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, οι οποίοι διεξήγαγαν την έρευνα αναφορικά με τον άγριο ξυλοδαρμό του διεθνούς ρέφερι στη Λάρισα τον περασμένο Δεκέμβριο. Μάλιστα ο ένας από τους δράστες είχε κατά το παρελθόν εργαστεί ως προσωπικό ασφαλείας – οδηγός σε πρόσωπα που σχετίζονταν με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ενώ ο δεύτερος δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι οπαδός του Ολυμπιακού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2TLQ55L
via IFTTT

Η υπουργική αμνησία που μας κόστισε 241 εκατ. ευρώ

Όσο κανείς ψάχνει, όλο και κάτι βρίσκει… Μόνο που αυτό το «κάτι» που ανακάλυψαν στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας προέκυψε από την έρευνα για την υπόθεση Novartis που πραγματοποιεί η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. 

Έτσι λοιπόν σαν παράπλευρη ωφέλεια για το δημόσιο προέκυψαν… 241 εκατομμύρια ευρώ. Όσο περίπου (παρά κάτι) η ετήσια δαπάνη για την επιδότηση ενοικίου και στέγης των οικονομικά αδύνατων. Μόνο που οι «αδύνατοι» στην περίπτωσή αυτή ήταν φαρμακευτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και πολυεθνικοί γίγαντες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FkaFjY
via IFTTT

Τα διαρκή πραξικοπήματα δεξιάς έμπνευσης στη Λατινική Αμερική

Υπολογίζεται ότι από τις αρχές του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα έως σήμερα έχουν λάβει χώρα δεκάδες πραξικοπήματα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου σε συντριπτικό ποσοστό ανέτρεψαν δημοκρατικά εκλεγμένες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις.
Η Ν.Δ. δεν έδωσε χθες συνέχεια στο θέμα «ουρανοξύστης του Εβο Μοράλες», αντιλαμβανόμενη την επικοινωνιακή της γκάφα να επενδύσει και να παρουσιάσει μια είδηση που ήταν εντελώς αναληθής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2TMhepm
via IFTTT

Σταμάτης Πούλης: «Καίει» το Πόθεν Έσχες πρώην στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ελέγχεται ο Σταμάτης Πουλής που διετέλεσε εκπρόσωπος εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το πρώην στέλεχος του Κέντρου διορίστηκε το 2004 επί κυβερνήσεως Ν.Δ. και είδε την πόρτα της εξόδου μετά τις αποκαλύψεις της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που έχει αναλάβει το έργο να διερευνήσει τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο κ. Πουλής ελέγχεται για το πλημμέλημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες με τη δικογραφία να διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για την άσκηση ποινικής δίωξης. Με μια δεύτερη δικογραφία, ελέγχεται για το ποσό των 230.000 ευρώ που δεν δικαιολογούνται ως νόμιμα εισοδήματα.

Η δεύτερη δικογραφία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία διαφθοράς καθώς αφορά σε μαύρο χρήμα και το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο Σταμάτης Πουλής έχει ήδη στην πλάτη του ακόμα δύο δικογραφίες για κακουργήματα που αφορούν σε παράνομες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ οι ελεγκτές της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, διερευνούν και την υπόθεση της εταιρείας του στην Βουλγαρία, που είχε ιδρύσει με την σύζυγο του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον επτά επιτελικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταξύ των οποίων και ο Στ. Πουλής.

Οι κατηγορίες που -αποδίδονται κατά περίσταση - αφορούν σύσταση και λειτουργία συμμορίας, απιστία ακόμα και απάτη εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος με βάση το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.   https://ift.tt/2TJLLUR


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FigNsT
via IFTTT

Οταν η «λευκή φυλή» δείχνει το τυφλό της μίσος

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στην πόλη Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας αντιγράφει στο μανιφέστο κάθε παρόμοια πράξη δολοφονικής βίας της «λευκής φυλής» και δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής των κατά συρροή «άριων» δολοφόνων. Κοινό χαρακτηριστικό όλων, οι νεοναζιστικές, ακροδεξιές, εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις τους. Αυτή τη φορά, οδηγός, η ισλαμοφοβία!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Fgh4MP
via IFTTT

Πώς η Τουρκία... βαφτίστηκε από την Ε.Ε. «ασφαλής τρίτη χώρα» για τους πρόσφυγες

Μια αμαρτωλή γραφειοκρατική ιστορία του 2016 ● Η «αναφορά που δεν κυκλοφόρησε ποτέ» και το κείμενό της δεν δημοσιεύτηκε ως επίσημο έγγραφο. Η θεωρούμενη επιτυχημένη εφαρμογή μεταφοράς της διαχείρισης των ροών στην Τουρκία αποτέλεσε πρότυπο για την επιθετική πολιτική που επιδιώκει έκτοτε η Επιτροπή ως κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής της.
Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2016, προσωπικό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Ασυλο (EASO) έκανε έρευνα για τη συγκρότηση αναφοράς σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Τουρκία για τους αιτούντες διεθνή προστασία προερχόμενους από τη Συρία και άλλες τρίτες χώρες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2TMhQv9
via IFTTT

100 ντόπιοι τραμπούκισαν πρόσφυγες στα Βίλια

Του Δημήτρη Αγγελίδη

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να φτάσουν την Παρασκευή οι πρόσφυγες στο ξενοδοχείο Verori στα Βίλια, το οποίο έχει αναλάβει την προσωρινή τους φιλοξενία μέσω του προγράμματος Filoxenia που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), και βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα πλήθος περίπου 100 ατόμων που συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο με απειλητικές διαθέσεις, φωνάζοντας συνθήματα κατά της παρουσίας των προσφύγων στην πόλη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FdgWxO
via IFTTT

Ποιος οπλίζει τους νεοναζί τρομοκράτες;

Η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία άφησε πίσω της σημαντικά ευρήματα, με τα οποία ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του μακελειού φρόντισε να αποσαφηνίσει πλήρως τα κίνητρά του, δημοσιοποιώντας ένα προσωπικό «Μανιφέστο» 74 σελίδων και κωδικοποιώντας τις θέσεις του με συνθήματα χαραγμένα στα όπλα του.

1. Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για έναν φανατικό ναζιστή, πιστό μιας ιδέας που πολλοί νόμιζαν ότι είχε θαφτεί στα συντρίμμια της Καγκελαρίας του Χίτλερ στο Βερολίνο του 1945.

Στο «Μανιφέστο» το ξεκαθαρίζει απολύτως. Αφού αποκρούει προσχηματικά ότι είναι ναζιστής («Σήμερα δεν υπάρχουν ναζί.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2TKI6WU
via IFTTT

Εργατικό ατύχημα η δολοφονία από πειρατές

Είχαν περάσει τρεις ημέρες από το ρεσάλτο και ο Κρίστοφερ Σεπράντο, Φιλιππινέζος ναύτης σε ελληνικών συμφερόντων χημικό δεξαμενόπλοιο, ακόμη αγνοείτο. Ωσπου στις 11 Μαΐου 2011 εντοπίστηκε στην παραλία Ακπάκπα Ντοντομέ του Μπενίν, σε κοντινή απόσταση από τις εκβολές ποταμού, μία σορός. Οι πειρατές, αφού εξασφάλισαν ότι κανείς δεν τους κατεδίωκε, τον παράτησαν εκεί με μία σφαίρα στον αριστερό πνεύμονα. Ο όμηρος δεν τους ήταν πλέον χρήσιμος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FeMxPs
via IFTTT

Δηλητηριασμένα τρόφιμα του ΟΗΕ στην Ουγκάντα - Νεκροι 3 ανθρωποι

Οι αρχές στην Ουγκάντα ερευνούν την παρτίδα τροφίμων που διένειμε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) στην επαρχία Καραμότζα, αφού τρεις άνθρωποι πέθαναν μετά την κατανάλωσή τους και 262 αρρώστησαν.

Πολλοί από τους ανθρώπους που κατανάλωσαν εμπλουτισμένα δημητριακά που διένειμε το WFP παρουσίασαν διάρροια, ρινορραγίες και άλλα προβλήματα υγείας, επεσήμανε σε ανακοίνωσή της χθες Δευτέρα η αστυνομία.

Τα εμπλουτισμένα αυτά δημητριακά ήταν μέρος της επισιτιστικής βοήθειας που διανεμήθηκε στην επαρχία Καραμότζα στη βορειοανατολική Ουγγάντα, μια ημι-άγονη περιοχή οι κάτοικοι της οποίας συχνά λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια από τον ΟΗΕ εξαιτίας της φτωχής συγκομιδής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2TLPYXT
via IFTTT

Τα social media όπλο στα χέρια της ακροδεξιάς τρομοκρατίας

Η μετάδοση επί 17 λεπτά απευθείας μέσω του Facebook από τον ίδιο τον ακροδεξιό δολοφόνο της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης του στα δύο τεμένη και η αναμετάδοση του βίντεο στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επί ώρες, αναζωπύρωσε την οργισμένη κριτική προς τα social media.
Δεδομένου μάλιστα ότι το Facebook επιδεικνύει συχνά μια εξαιρετικά επιλεκτική - και με αδιευκρίνιστα κριτήρια - ευαισθησία στο τι αφήνει ελεύθερο να αναρτάται στην πλατφόρμα του και τι όχι, με κωμικοτραγικά αποτελέσματα, οι αντιδράσεις και οι επικρίσεις είναι θυελλώδεις, τουλάχιστον στο facebook. Τραγική ειρωνεία και τούτο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2TivUYa
via IFTTT

Κύκλωμα trafficking εκμεταλλευόταν Ελληνίδες φοιτήτριες, ακόμη και ανήλικη μαθήτρια

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα «trafficking» και γενετήσιας εκμετάλλευσης Ελληνίδων και αλλοδαπών γυναικών.

Το κύκλωμα του οποίου «εγκέφαλος» ήταν ένας Έλληνας φωτογράφος, εκμεταλλευόταν γυναίκες από Αλβανία, Ρωσία, Ρουμανία που τους υπόσχονταν νόμιμη εργασία και Ελληνίδες φοιτήτριες ακόμα και μία 17χρονη μαθήτρια Λυκείου που τους υπόσχονταν πολυτελή διαβίωση.

Διατηρούσαν site, γνωστό από διαφημίσεις στο διαδίκτυο και έκλειναν ραντεβού σε ξενοδοχεία έναντι 130 ευρώ την ώρα με ημερήσιο τζίρο τα 4.000 ευρώ και σχεδόν τριετή δράση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2YasGKb
via IFTTT

Καταδίκη για βιασμό ασυνόδευτου ανηλίκου - Το θύμα είχε τεθεί υπό κράτηση χωρίς ιατρική φροντίδα

Σύμφωνα με την ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ο ασυνόδευτος ανήλικος - θύμα βιασμού, λίγο μετά την καταγγελία του στις αστυνομικές αρχές ότι κακοποιήθηκε, εντοπίστηκε "υπό απαράδεκτες συνθήκες, σε χώρο κράτησης".
Τα τεράστια ελλείμματα που υπάρχουν στο χώρο της παιδικής προστασίας αναδεικνύονται, σύμφωνα με την ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, μετά τη υπόθεση βιασμού ανήλικου πρόσφυγα και την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου για πολυετή κάθειρξη του δράστη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Te9gjz
via IFTTT

Σε ερωτικό σκάνδαλο με ηθοποιό ο CEO της Warner

Ο διευθύνων σύμβουλος των στούντιο της Warner Bros. Κέβιν Τσουτζιχάρα, ο οποίος εδώ και εβδομάδες βρίσκεται αντιμέτωπος με όργιο φημών σχετικά με τη φερόμενη ερωτική σχέση του με νεαρή Βρετανίδα ηθοποιό, την οποία βοήθησε να πάρει ρόλους, θα παραιτηθεί των καθηκόντων του, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο όμιλος WarnerMedia (πρώην Time Warner).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Y6uSlS
via IFTTT