Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Η κυβέρνηση της ΝΔ σε ΦΕΚ για τον Κορωνοϊο...κάνει δώρο στους καναλάρχες τις δόσεις για τις άδειες που θα έδειναν το 2020!!!

Η κυβέρνηση της  Νέας Δημοκρατίας...στη ζουλα...μέσα απο ΦΕΚ, στο οποίο έχει μέτρα για τον Κορωνοϊο..."χαρίζει" στους καναλάρχες...τις δόσεις του 2020 που θα έδιναν στο Ελληνικό Δημόσιο για τις άδειες Πανελλαδικής εμβέλειας!!!
Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας...
Το ΦΕΚ εδω 
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wHUdWr4xouZundtvSoClrL80cV-U9HiiGLtIl9LGdkF53UIxsx942CdyqxSQYNuqAGCF0IfB9HI6hq6ZkZV96FIJRVzPyqdbLaPA5Dn5N2FHL3tJyZ8zLnnhfYG84wAX3M. 


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/341wO2i
via IFTTT

ΝΥ Τimes: Ο κορωνοϊός ως ευκαιρία για περισσότερο αυταρχισμό

Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να καταστεί ευλογία για τις κυβερνήσεις που έχουν μια αυταρχική κλίση, αναφέρει εκτενές δημοσίευμα των New York Τimes.  «Οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο έχουν εγκρίνει διατάγματα έκτακτης ανάγκης και νομοθεσίες που επεκτείνουν  την εμβέλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Θα ανακαλέσουν  ποτέ τα διατάγματα αυτά;» διερωτάται η αρθρογράφος Selam Gebrekidan . Έχει πάντος ενδιαφέρον ότι στο άρθρο αναφέρονται μια σειρά από χώρες που έχουν υιοθετήσει σκληρά μέτρα όπως η Ουγγαρία, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιορδανία και η Χιλή αλλά δεν γίνεται ούτε μια αναφορά στην περίπτωση της Τουρκίας η οποία εδώ και χρόνια έχει υιοθετήσει ένα αυταρχικό μοντέλλο διακυβέρνησεις που πολλοί αποκαλούν δικτατορικό.Ακολουθεί μετάφραση των κυριοτέρων σημείων του άρθρου των Νew York Times
 Στην Ουγγαρία, ο πρωθυπουργός μπορεί τώρα να κυβερνά  με ένα διάταγμα. Στη Βρετανία, οι υπουργοί έχουν αυτό που ένας κριτικός ονομάζεται «δακρύβρεχτη» δύναμη για να περιορίσουν τους ανθρώπους και να κλείσουν τα σύνορα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2xGGaEI
via IFTTT

Oι πρωτοβουλίες του Δημητριάδη και η Initiative - 11 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ για τον Κορωνοϊο αντί να τα δώσουν για δημιουργία ΜΕΘ

Η απόφαση της κυβέρνησης να μοιράσει 11 εκατομμύρια, δήθεν για να ενημερώσει το κοινό για την πανδημία, αποτελεί μία πλευρά όσων σκανδαλωδώς εξελίσσονται με το πρόσχημα της έκτακτης ανάγκης.

Η ίδια κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Στέλιου Πέτσα, είχε αποφασίσει την δωρεάν μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Θα μπορούσε επίσης να ζητήσει την εθελοντική προσφορά των εκδοτών. Ποιος μπορούσε να αρνηθεί δωρεάν καταχωρήσεις, όταν μάλιστα ήδη άνθρωποι των εφημερίδων είναι σε νοσοκομεία και εντατικές; Κανένας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2R2cEzR
via IFTTT

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπουν τα δημόσια νοσοκομεία: Πάνω από 100 υγειονομικοί με κοροναϊό, 500 σε καραντίνα

Σε οριακό σημείο φαίνεται πως βρίσκεται πλέον η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας, καθώς σήμερα Δευτέρα ξεπέρασε τους 100 ο αριθμός των ασθενών με τον ιό γιατρών και νοσηλευτών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που επικαλείται το documentonews, οι νοσούντες είναι συγκεκριμένα 101, ενώ τέσσερις από αυτούς νοσηλεύονται. Ταυτόχρονα, περίπου 500 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3bKxtYJ
via IFTTT

Κορωνοϊός: «Δεν πληρώνω» ενοικια λένε Adidas και H&M

Με απειλές για μποϋκοτάζ και οργισμένα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαντούν πολλοί στη Γερμανία στην απόφαση επιχειρηματικών κολοσσών, όπως η Adidas, η H&M και η αλυσίδα υποδημάτων Deichmann να «παγώσουν» λόγω κορωνοϊού την καταβολή ενοικίων για τα κλεισμένα υποκαταστήματά τους. Οι έντονες αντιδράσεις ανάγκασαν τους επικεφαλής των εν λόγω εταιριών να πάρουν δημόσια θέση και να αιτιολογήσουν τα σχέδιά του. Ορισμένοι μάλιστα έβαλαν νερό στο κρασί τους.

Η αιτιολόγηση των προθέσεων της Adidas και Η&M
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2UtHJ1E
via IFTTT

Τι προβλέπει η ΠΝΠ για το δώρο του Πάσχα

Διευκρινίσεις για το χρόνο καταβολής του επιδόματος εορτών Πάσχα παρέχει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με θέμα «μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».
Συγκεκριμένα, προβλέπονται τα εξής:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2UK4CwE
via IFTTT

Ντοκουμέντο: Η μαρτυρία του Μανώλη Γλέζου για τη σύλληψή του από τη χούντα

Ο βετεράνος της Εθνικής Αντίστασης και εμβληματική προσωπικότητα της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, ο τελευταίος παρτιζάνος, «έφυγε» από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 98 ετών.
Ως μικρό φόρο τιμής το Tvxs.gr δημοσιεύει απόσπασμα της μαρτυρίας του, από το βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου, «Μαρτυρίες για τη δικτατορία και την αντίσταση» (Εκδόσεις Εστία).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2xFl7lz
via IFTTT

Άλμπρεχτ Ριτσλ: «Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της οικονομικής κρίσης»

Στους ρυθμούς της πανδημίας του κορωνοϊού δονείται τις τελευταίες εβδομάδες η παγκόσμια οικονομία. Και όπως εκτίμησε μιλώντας προς τη Deutsche Welle ο καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας στο London School of Economics Άλμπρεχτ Ριτσλ: «Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της κρίσης. Ενδέχεται να αποβεί το ίδιο άσχημα με την παγκόσμια οικονομική κρίση του 1930. Δεν αποκλείεται ακόμη και μείωση του ΑΕΠ κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες. Οι προοπτικές είναι δυσοίωνες και εξαρτώνται από τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3bCN7VH
via IFTTT

«Η επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει»

Το σχόλιο της Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Οι αριθμοί που δημοσιεύονται καθημερινά από το μέτωπο της πανδημίας δεν προσφέρονται για να σημάνουμε τη λήξη του συναγερμού. Αντιθέτως. Στη Μεγάλη Βρετανία, όπου η κυβέρνηση είχε τηρήσει καταρχάς μια χαλαρή στάση -αυτό έχει αλλάξει στο μεταξύ- οι άνθρωποι προετοιμάζονται πλέον για μια μακρά περίοδο στασιμότητας, κοινώς δηλαδή για το ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Η Ισπανία προχώρησε στη λήψη ακόμη πιο αυστηρών μέτρων. Στην Αμερική ενεργοποιούνται νόμοι από καιρούς πολέμου. Στη Γερμανία ο πρόεδρος του επιδημιολογικού ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ δεν αποκλείει συνθήκες όπως στην Ιταλία. Με άλλα λόγια: ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να αυξηθεί και σε εμάς τόσο ανησυχητικά πολύ, που γρήγορα θα εξαντλούσε τα όρια των δυνατοτήτων μας».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JuamWc
via IFTTT

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: «Όχι» σε παραπλανητικές συγκρίσεις για τα κρούσματα ανά χώρα

Αρκετές είναι οι τηλεοπτικές αναφορές και τα δημοσιεύματα, που εκφράζουν ικανοποίηση για την εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων και μάλιστα, κάποιες, παρουσιάζουν και συγκριτικά διαγράμματα.
Όλες όμως οι αναφορές παραλείπουν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, που είναι ο υπερβολικά μικρός αριθμός των τεστ που γίνονται στην Ελλάδα και δεν δίνουν ασφαλή εκτίμηση για την εξέλιξη, επισημαίνουν μια σειρά από επιστήμονες, σε επικοινωνία με το Τvxs.gr. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα διάγραμμα, το οποίο δυστυχώς παρουσιάστηκε και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, που συγκρίνει την Ελλάδα με το Βέλγιο, που έχει ίδιο πληθυσμό, καθώς και την Ολλανδία, με βάση τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Πρόκειται για ένα διάγραμμα που χρησιμοποιήθηκε για να δείξει πόσο χαμηλά είναι η Ελλάδα σε κρούσματα, ωστόσο όπως υπογραμμίζουν ειδικοί είναι αρκετά παραπλανητικό, καθώς ο μικρός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμών εξηγείται από το μικρό αριθμό διαγνωστικών ελέγχων:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Uyknbg
via IFTTT

Βρετανία: Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του NHS άρχισε να υποβάλλεται σε ελέγχους μόλις το περασμένο Σάββατο

Περίπου ένας στους τέσσερις γιατρούς του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας NHS απέχει αυτή τη στιγμή από τα καθήκοντά του λόγω ασθένειας ή επειδή είναι σε απομόνωση με συμπτώματα του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Βασιλικός Σύλλογος Ιατρών.
Επίσης, σύμφωνα με το Βασιλικό Σύλλογο Νοσηλευτικής, ένας στους πέντε νοσηλευτές του NHS έχει περάσει ένα διάστημα μακριά από τα νοσοκομεία λόγω ασθένειας ή απομόνωσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2xGbweg
via IFTTT

Βρούτσης σε ΣΚΑΪ 100,3: Στους κωδικούς στήριξης θα ενταχθεί το 85% των επιχειρήσεων

Πάνω απο 8 στους 10 εργαζόμενους θα ζήσουν με 800 ευρω απο μέσα Μαρτιου μέχρι αρχές Ιουνίου.
Μέχρι την Τετάρτη (1/4) το πρωί θα έχει ολοκληρωθεί η ένταξη στο σύστημα του υπουργείου Εργασίας όλων των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, λεγόμενων ΚΑΔ, των επιχειρήσεων που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης, τόνισε στο ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ Βρούτσης δήλωσε ότι στους κωδικούς αυτούς εντάσσεται το 85% των επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι έχει ολοκληρωθεί η διεύρυνση των ΚΑΔ, καθώς έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο ποιες επιχειρήσεις πλήττονται και ποιες όχι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/33WXLUE
via IFTTT

Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών την Μ.Εβδομάδα, χρονικό όριο στις μετακινήσεις και απαγόρευση εξόδου το Πάσχα τα μέτρα που έρχονται

Σύμφωνα με τα όσα λένε κυβερνητικοί στα ΜΜΕ εξετάζονται - έρχονται: 
-Χρονικό όριο στις μετακινήσεις των πολιτών για super markets, και άθληση - ίσως γεωγραφικός περιορισμός της μετακίνησης για κάποια χιλιόμετρα κοντά στο σπίτι
-Άνοιγμα των εκκλησιών την Μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα, οι οποίες θα λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών, μέτρο άκρως επικίνδυνο καθώς υπάρχει ενδεχόμενο μαζικής συνάθροισης  πιστών το βράδυ της Ανάστασης έξω από αυτές με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τις ευπαθείς ομάδες
-Απαγόρευση εξόδου από τα μεγάλα αστικά κέντρα στην επαρχεία με ελέγχους στα διόδια. 

Πλαφόν στις μετακινήσεις για τα σούπερ μάρκετ ή τα άλλα ανοικτά καταστήματα και τις τράπεζες αλλά και χρονικός περιορισμός στις εξόδους για σωματική άσκηση, προβλέπεται για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αυστηροποιήσει τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού και δεν αποκλείεται να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα, όπως το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.Η εικόνα που είδαν όλοι το Σαββατοκύριακο, όπου όλη η Ελλάδα θύμιζε… ένα απέραντο πάρκο με χιλιάδες να έχουν βγει στους δρόμους και να… αθλούνται κατά ομάδες, προκάλεσε την οργή και των επιστημόνων και της Πολιτικής Προστασίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2w56hog
via IFTTT

#Κορωνοϊος: Call center χειρίζεται το τηλέφωνο του ΕΟΔΥ: Ποιοι δίνουν τις οδηγίες στους πολίτες - Άκρως επικίνδυνη τακτική

Τις απαντήσεις στο τηλέφωνο ανάγκης του ΕΟΔΥ για τον κορονοιό χειρίζεται call center, με υπαλλήλους που απαντούν σε εκατοντάδες τηλεφωνήματα πολιτών, χωρίς να έχουν στοιχειώδη εκπαίδευση. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs.gr, οι υπάλληλοι αυτοί δεν βρίσκονται σε επαφή, ούτε καθοδηγούνται από ιατρούς ή άλλο ειδικευμένο προσωπικό: απαντούν στα τηλεφωνήματα με βάση έναν αλγόριθμο που διαμορφώνεται ανάλογα με τις ερωτήσεις που υποβάλλουν στους πολίτες.
Έτσι πιθανότατα εξηγούνται τα μοιραία λάθη, όπως αυτό που έγινε στην περίπτωση του τουριστικού γκρουπ που επέτρεψε στην Ηλεία από τους Αγιους Τόπους αλλά δεν αξιολογήθηκαν τα περιστατικά  παρά τα συμπτώματα, καθώς δεν προέρχονταν από την Ιταλία, όπου είχαν σημειωθεί τα πρώτα κρούσματα της πανδημίας. Το ίδιο συνέβη προφανώς και στη περίπτωση της άτυχους 41χρονης από την Καστοριά, της οποίας το νεαρό της ηλικίας οδήγησε τον αλγόριθμο να την συμβουλεύσει να παραμείνει στο σπίτι της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2WX7wRw
via IFTTT

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Amazon και Instacart με αίτημα την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του κοινού

 Οι εργαζόμενοι στις αμερικανικές πλατφόρμες διανομής Amazon και Instacart αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα, κατηγορώντας τους εργοδότες τους ότι δεν λαμβάνουν επαρκή μέτρα για να τους προστατεύσουν από τον νέο κορονοϊό.

Μεταξύ 100 και 200 εργαζόμενοι στις αποθήκες της Άμαζον, στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, νότια του Μανχάταν, ενδέχεται να σταματήσουν να εργάζονται σήμερα το μεσημέρι, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3dGoKZ3
via IFTTT

Δώρο - σκάνδαλο της κυβέρνησης στα ιδιωτικά σχολεία - Χρησιμοποιούν την αναστολή σύμβασης ενω εχουν προπληρωθεί

Για «σκάνδαλο μεγατόνων» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της (30/3/20) η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) αναφερόμενη στην έμμεση «δωρεά» εκατομμυρίων ευρώ «του εξαφανισμένου και άφωνου Υπουργείου Παιδείας» στους «πειρατές» της εκπαίδευσης εις βάρος των δημόσιων ταμείων, των γονέων, των εργαζόμενων και των πολλών νόμιμων ιδιωτικών σχολείων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2vXuWLg
via IFTTT

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Γλέζος

Ο Μανώλης Γλέζος αγωνιστής της Αριστεράς, ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος και συγγραφέας, έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της  Δευτέρας στα 97 του χρόνια. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 17 Μαρτίου, με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και κατέληξε, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.

Ο Μανώλης Γλέζος γεννήθηκε στην Απείρναθο Νάξου, το 1922 και μαζί με τον Λάκη Σάντα υπήρξαν οι πρωταγωνιστές μίας εκ των πρώτων αντιστασιακών πράξεων στην κατεχόμενη Ελλάδα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατεβάζοντας τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941 τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης, στην Αθήνα. Μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως δημοσιογράφος, αναλαμβάνοντας αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ριζοσπάστης, ενώ αργότερα υπήρξε διευθυντής και της εφημερίδας Αυγής. Ωστόσο, γρήγορα συνελήφθη για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, φτάνοντας μάλιστα να καταδικαστεί σε θάνατο τρεις φορές. Οι συνεχείς δικαστικές του περιπέτειες μέχρι την οριστική του απαλλαγή με τη γενική αμνηστία του 1971 προκάλεσαν συχνά την αντίδραση της Ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3dJ2PAq
via IFTTT

Κοροναϊός : Ανακοινώνεται απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι το Πάσχα

Ο κύβος ερρίφθη. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την παράταση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετά τις 6 Απριλίου που λήγει η πρώτη περίοδος. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί από την Πολιτική Προστασία -ενδεχομένως και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με νέο διάγγελμα- η συνέχιση των μέτρων του υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι μέχρι και μετά το Πάσχα που φέτος είναι στις 19 Απριλίου.

Η ανακοίνωση αναμένεται να κάνει λόγο για απαγόρευση κυκλοφορίας ως τις 20 ή 21 Απριλίου, δηλαδή αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα, αλλά με ανοικτό το παράθυρο να υπάρξει και νέα παράταση που θα πιάνει και τον Μάιο, ανάλογα με τις εξελίξεις στην υπόθεση του κοροναϊού.Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες, είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν σήμερα. Το αντίθετο μάλιστα: Μπορεί να υπάρξει αυστηροποίηση με τα τελευταία όπλα που έχει η κυβέρνηση προκειμένου να μην επεκταθεί παντού ο ιός.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2w3TbHW
via IFTTT

Teleperfomance: Κλείνει τα μάτια σε πιθανό κρούσμα, απείλησε με απόλυση εργαζόμενη

Εργαζόμενος σε ένα από τα ξενόγλωσσα τμήματα της Teleperfomance (η οποία παρέχει τηλεφωνική και τεχνική υποστήριξη για λογαριασμό άλλων εταιρειών) ειδοποίησε την περασμένη Πέμπτη (26/3/20) ότι έχει εμφανίσει συμπτώματα που παραπέμπουν σε αυτά του Covid-19: βήχα, βραχνάδα και πόνο στο στήθος.

Η προϊστάμενη, παρότι του έδωσε την εντολή να κάτσει σπίτι του, δεν μερίμνησε να ληφθούν αμέσως τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται σε αυτήν την περίπτωση: όφειλε να ενημερώσει τον ΕΟΔΥ ώστε να λάβει και να ακολουθήσει πιστά τις απαραίτητες οδηγίες.

Όφειλε συγκεκριμένα:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/341MTF9
via IFTTT

Ελληνας γιατρός: Ετσι έγινε "κόλαση" η Ισπανία

Από ένα μικρό διάλειμμα σε μία ακόμη κολασμένη 24ωρη εφημερία ο Ελληνας γιατρός Νίκος Παλιαρούτης αφηγείται στο News24/7 το πόσο οριακή είναι πλέον η υπόθεση της διαχείρισης του κορονοϊού στην Ισπανία η οποία παρουσιάζει νούμερα Ιταλίας. 
Ο Παλιαρούτης, ειδικευόμενος αλλεργιολόγος, ζει καθημερινά τη μεγάλη αγωνία εκατοντάδων ασθενών που φτάνουν στο νοσοκομείο του Τολέδο (Hospital Virgen de la Salud), όπου εργάζεται με συμπτώματα του ιού αλλά και την αγωνία των συναδέλφων του να παράσχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης. "Οταν άρχισαν τα κρούσματα στην Ιταλία, η Ισπανία είχε λάβει γνώση της κατάστασης και μάλιστα υπήρξαν και δηλώσεις αρμοδίων που έλεγαν ότι η χώρα θα είχε μερικές δεκάδες κρούσματα μόνο λόγω της μη άμεσης γειτνίασης. Από το αεροδρόμιο "Μπαραχας" όμως ήρθαν στην Ισπανία χιλιάδες θετικοί στον κορονοϊό" μας λέει ο Ελληνας επιστήμονας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2UtO2Cs
via IFTTT

Υπόθεση κρούσματος Κορωνοϊου στην Ικαρία: Αν ανήκεις στην ελίτ όλα λειτουργούν ρολόι

Διαφορετική φαίνεται πως είναι η αντιμετώπιση πολιτών εν μέσω της επιδημίας, ανάλογα με την οικονομική τάξη που ανήκει ο καθένας, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες του Tvxs.gr για την υπόθεση του πρώτου κρούσματος που καταγράφηκε στην Ικαρία. Η ανακοίνωσή του κρούσματος σκόρπισε ανησυχία στο νησί λόγω του κινδύνου της διασποράς, οι λεπτομέρειες ωστόσο της υπόθεσης προκάλεσαν οργή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2QWMzCm
via IFTTT

Οικονομική πανδημία: Η μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία;

Η πανδημία του κοροναϊού μας έδωσε την ταχύτερη και βαθύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία. Η Μεγάλη Ύφεση μας κάνει ήδη νόημα κι εμείς την ακολουθούμε. Τα εν λόγω υποστηρίζει σε άρθρο του στον Guardian, ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, με θητεία του στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Ο Νουριέλ Ρουμπινί σημειώνει ότι στην κρίση του 2008 και στην Μεγάλη Ύφεση, οι χρηματιστηριακές αγορές κατέρρευσαν κατά 50% ή και περισσότερο, τα δάνεια πάγωσαν, σημειώθηκαν μαζικές πτωχεύσεις, τα ποσοστά ανεργίας ξεπέρασαν το 10% και το ΑΕΠ συρρικνωνόταν με ετήσιο ρυθμό 10% ή και περισσότερο. Όλα αυτά όμως έγιναν σε περίοδο τριών ετών. Κατά την τρέχουσα κρίση - με καταλύτη την πανδημία του κοροναϊού - τα αντίστοιχα μακροοικονομικά και χρηματοοικονομικά αποτελέσματα έχουν ξεδιπλωθεί σε ένα διάστημα, μόλις, τριών εβδομάδων. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2vXmR9p
via IFTTT

Νόαμ Τσόμσκι: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση του κορονοϊού, αλλά έχουμε μπροστά μας πιο σοβαρές κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε»


Ο Νόαμ Τσόμσκι, ο γνωστός 91χρονος Αμερικανός γλωσσολόγος και πολιτικός αναλυτής, μίλησε στον Σρέτσκο Χόρβατ στο DiEM25 TV από την Αριζόνα των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται σε αυτό-απομόνωση λόγω της πανδημίας. Ο Τσόμσκι επισήμανε ότι η υγειονομική κρίση του κορονοϊού είναι πολύ σοβαρή και θα έχει σοβαρές επιπτώσεις αλλά θα είναι παροδική, ενώ υπάρχουν δύο πιο σοβαρές υπαρξιακές απειλές που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, ο πυρηνικός πόλεμος και η υπερθέρμανση του πλανήτη. Στην ανάλυσή του επισημαίνει πώς όλες οι απειλές αυτές επιδεινώνονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και μετά το τέλος αυτής της κρίσης η επιλογή θα είναι είτε πιο αυταρχικά, βίαια κράτη είτε ριζική ανασυγκρότηση της κοινωνίας με πιο ανθρώπινες συνθήκες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2WRpsN9
via IFTTT

Κορονοϊός: Τέσσερις χώρες με διαφορετική στρατηγική και χαμηλή θνησιμότητα

Την ώρα που τα κρούσματα και ο απολογισμός των νεκρών του κορονοϊού αυξάνονται κυρίως στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, υπάρχουν ακόμα χώρες που εφαρμόζουν δική τους πολιτική χωρίς να έχουν προβεί σε lockdowns, διατηρώντας τον αριθμό των νεκρών σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Guardian αναλύει τέσσερα παραδείγματα χωρών που έχουν διαφοροποιηθεί, τηρώντας αυστηρά υγειονομικά μέτρα και κρατώντας σε ελεγχόμενα επίπεδα την εξάπλωση της πανδημίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3dDBFev
via IFTTT

Κορονοϊός-Μέτρα στήριξης: Συμβολή του κράτους στο δώρο Πάσχα - Το 81% των εργαζομενων στον ιδιωτικο τομεα με αναστολη συμβασης

-Ουσιαστικα οι εργαζομενοι θα ζησουν με 800 ευρω...σιγουρα για 45 μέρες...Αγνωστο το αν θα δωσουν καποιο νεο επιδομα πεινας τον Μαιο το οποιο δεν θα ξεπερναει τα 520 ευρω...
-8 στους 10 εργαζομενους στον ιδιωτικο τομεα αυτη τη στιγμη ειναι με ανεσταλμενη συμβαση εργασιας με οτι αυτο συνεπαγεται για την οικονομια...
- Ο Σταικουρας κανει καλεσμα στους εργαζομενους  να βαλουν πλατη στις εργοδοτικες αυθαιρεσιες οι οποιες εχουν την στηριξη της κυβερνησης.
  Την επέκταση, σε πολύ περισσότερους μισθωτούς, του επιδόματος των 800 ευρώ, συνολικά σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους, που αποτελούν το 81% του συνόλου των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, στην αρχή των ανακοινώσεων από κοινού με τους υπουργούς Αδ. Γεωργιάδη και Ι. Βρούτση.
Ο υπουργός οικονομικών ξεκαθάρισε ότι το δώρο του Πάσχα θα δοθεί στο σύνολό του σε όλους τους εργαζόμενους.  Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να υπάρξει συμμετοχή του δημοσίου στο δώρο του Πάσχα όλων των εργαζόμενων σε επιχειρήσεις οι οποίες θα ευεργετηθούν με μέτρα στήριξης για τον καιρό που ισχύει η αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2QU4Ccr
via IFTTT

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Συνεχίζεται το δράμα στην Ιταλία – 756 νεκροί σε 24 ώρες (29/3/2020)

Εξαιρετικά μεγάλος -μειωμένος βέβαια σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες- παραμένει για ένα ακόμη 24ωρο ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το τελευταίο 24ωρο έχασαν την ζωή τους 756 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.217 νέα κρούσματα.Πλέον, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κοροναϊού στην Ιταλία είναι 97.689, ενώ οι νεκροί έφτασαν τις 10.779. Παράλληλα, 13.030 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3axcRTq
via IFTTT

Η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει δημόσιους υπαλλήλους στο Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία!

Εργαζόμενους του Δημοσίου στο «στόμα του λύκου», στο Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, θέλει να στείλει η κυβέρνηση για να στηρίξει τα σχέδια της ΕΕ, δείχνοντας μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φτάσει την εμπλοκή για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Συγκεκριμένα, έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του ΥΠΕΣ, που απευθύνεται σε όλα τα υπουργεία, όλες τις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές και όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του, με τίτλο «Ανακοίνωση προκήρυξης θέσεων σε Αποστολή EUCAP SAHEL MALI» (αποστολή της ΕΕ στη χώρα αυτή της Αφρικής εκπαιδεύει και «συμβουλεύει» τα ντόπια Σώματα Ασφαλείας) αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (το αρμόδιο όργανο της ΕΕ), προκήρυξε θέσεις στην αποστολή, «οι οποίες θα πληρωθούν με απόσπαση στελεχών εθνικών Διοικήσεων των κρατών - μελών (seconded) και σε ορισμένες περιπτώσεις, εναλλακτικά, με σύναψη σύμβασης (contracted)». Αντίστοιχη προκήρυξη έγινε και για την πλήρωση θέσεων με δημόσιους υπαλλήλους στην αποστολή της ΕΕ «EUAΜ CAR» στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που θα αναπτυχθεί έως τα τέλη της άνοιξης φέτος, με στόχο να «συμβουλεύει» τα ντόπια Σώματα Ασφαλείας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2wBMQDV
via IFTTT

Ο Χαρδαλιάς χωρίς μασκα...με κόσμο...και selfies...


O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πήγε σε χωριό της Ξάνθης και μίλησε σε μια μικρή αίθουσα μαζί με άλλα 35 άτομα. Χωρίς μάσκα και μετά έβγαλε και τις απαραίτητες selfies.
Αν δεν δώσει το καλό παράδειγμα ο αρμόδιος υπουργός, ποιος;
https://twitter.com/GiannisMpathas/status/1244262797338435586


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2QTDsCm
via IFTTT

Η κατάσταση στα Hot Spot των νησιών του Αιγαίου συνεχίζει να είναι άκρως επικίνδυνη απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού

«Η κατάσταση στα Hot Spot των νησιών του Αιγαίου συνεχίζει να είναι άκρως επικίνδυνη απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού» τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τονίζει την ανάγκη χωρίς άλλη καθυστέρηση να ληφθούν τώρα μέτρα πρόληψης και οργανωμένου απεκγλωβισμού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2xzO4iQ
via IFTTT

Κλείνουν τα Περιφερειακά Ιατρεία την ώρα που είναι πιο αναγκαία από ποτέ!

    Την ώρα που ήδη καταγράφονται θάνατοι νοσούντων από τον κορονοϊό που πέθαναν αβοήθητοι σπίτι τους, την ώρα που ο ΕΟΔΥ καλεί όσους έχουν ήπια συμπτώματα να παραμένουν σπίτι και να έχουν «καθημερινή επικοινωνία με τον προσωπικό θεράποντα ιατρό», ο οποίος όμως δεν υπάρχει για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού, εξαιτίας της διαχρονικής εγκατάλειψης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η κυβέρνηση και οι διορισμένες από αυτήν διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών προχωρούν σε κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Usg6pO
via IFTTT

Προετοιμάζουν στην Ελλάδα «εφεδρείες» για εκστρατείες προπαγάνδας και «κοινωνικής επιρροής»

Ενα πολυπλόκαμο δίκτυο, με εργαστήρια, σεμινάρια και συμπράξεις ΜΚΟ, Τμημάτων Πανεπιστημίων κ.ο.κ., και στόχο την ενεργότερη συμμετοχή στις ευρωατλαντικές εκστρατείες προπαγάνδας και «κοινωνικής επιρροής» εντός κι εκτός συνόρων, στήνεται βήμα βήμα στην Ελλάδα, από την πρεσβεία των ΗΠΑ και τους αντίστοιχους μηχανισμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τις «ευλογίες» φυσικά και των αστικών κυβερνήσεων.

Ως «προμετωπίδα» στην προσπάθεια αυτή μπαίνει το ζήτημα «αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης» και των ψευδών ειδήσεων (fake news), ως κομμάτι των λεγόμενων «ασύμμετρων απειλών», που προέρχονται από ανταγωνιστικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμα πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων, ενταγμένο στη συνολικότερη στρατηγική και τους σχεδιασμούς τους, ενώ και εδώ η Ελλάδα είναι βαθιά μπλεγμένη στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.


Μεγάλο δίκτυο παρέμβασης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ξεχωριστό ρόλο σε τέτοιες δράσεις έχει αναλάβει - ποιος άλλος; - η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Αποθρασυμένη από την πολιτική του «μεντεσέ» για τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει αποφασιστικά η ΝΔ, έχει στήσει ένα ευρύ δίκτυο παρέμβασης τόσο σε φοιτητές δημοσιογραφίας και ΜΜΕ όσο και σε επαγγελματίες του χώρου, στο όνομα της αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης και των «fake news». 
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα τέτοιων σεμιναρίων αποτελεί αυτό του περασμένου Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, όπου δημοσιογράφοι και φοιτητές Τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ παρακολούθησαν το πρώτο εργαστήριο του νεοϊδρυθέντος «Κέντρου Ερευνας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Ψηφιακή Επικοινωνία (Digital Communication Network Southeast Europe Hub - DCN-SEE)», του ΑΠΘ, στο κτίριο της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Το εργαστήριο οργανώθηκε σε συνεργασία με τη «δεξαμενή σκέψης» «Atlantic Council» και τη στήριξη της αμερικάνικης πρεσβείας.
Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του συγκεκριμένου αυτού Κέντρου, στις 13 Δεκέμβρη του 2019, στο ΑΠΘ, ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, είχε χαρακτηρίσει τη λειτουργία του Κέντρου αυτού «ζωτικής σημασίας» για τη δουλειά της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3bxUbCZ
via IFTTT

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει έξοδος εκδομέων για το Πάσχα

Απέκλεισε κάθε πιθανότητα να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, λόγω των αυστηρών μέτρων για τον κοροναϊό.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι αύριο Δευτέρα, θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψιν τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Jth6mV
via IFTTT

Covid-19: Στην Ιnitiative η καμπάνια των 11 εκατ. ευρώ που θα δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ σε ΜΜΕ

Στην Initiative Media ανατέθηκε η παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών και κάθε συναφούς υπηρεσίας που απαιτείται για την υλοποίηση της εκστρατείας στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊου του COVID – 19. Η εταιρεία αναλαμβάνει την εκπόνηση σχεδίου για κάθ εείδους εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών, με βάση τις εκάστοτε ομάδες και κατηγορίες κοινού στις οποίες απευθύνονται τα επί μέρους μηνύματα (γενική κοινή γνώμη, ευπαθείς ομάδες, εργαζόμενοι, επιχειρη- ματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.), προς το σκοπό  της εμπέδωσης των μέτρων πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 καθώς και κάθε συναφή υπηρεσία που απαιτείται για την υλοποίηση εκάστης.

Αναλυτικότερα, η εκπόνηση σχεδίου εκστρατείας περιλαμβάνει:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2xCvN4r
via IFTTT

Κορωνοϊος: Τουλάχιστον μέχρι τις 15 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον Κικίλια - Όλα δείχνουν παράταση μέχρι τέλος Απρίλη

Όλα δείχνουν πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραταθεί μέχρι αρχές Μαίου, ενω τα καταστήματα ίσως ανοίξουν λίγο αργότερα.
Η καλοκαιρινη σεζόν για τα ξενοδοχεία φαίνεται να πηγαίνει για αρχές Ιουνίου.

Τα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού με την απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να συνεχιστούν και μετά την 6η Απριλίου, ημερομηνία που είχε αρχικά ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως λήξη των μέτρων. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2QQfFDi
via IFTTT

Κορονοϊός: Στους 38 οι νεκροί στην Ελλάδα - 95 νέα κρούσματα (29/3/2020)

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής, 95 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε στα 1156. Τα περισσότερα από τα κρούσματα εντοπίζονται στην στην Αττική.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2vWvOzQ
via IFTTT

Κοροναϊός : Νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει τη Δευτέρα η κυβέρνηση - Νεα αντεργατικα μετρα προ των πυλων


Τις ανακοινώσεις θα κάνουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Το νέο οικονομικό πακέτο που θα ανακοινωθεί αύριο αποφασίστηκε σήμερα κατόπιν σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2xtHniy
via IFTTT

Κορωνοϊός : Στο τραπέζι αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες των μέτρων – Τι κρίνεται τον Απρίλη - Ολα τα νεα μετρα καταστολης που εξεταζει η κυβερνηση

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές και τα διοικητικά μέτρα για τους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό, αν οι εξελίξεις το απαιτήσουν.

Αυστηρότερα  διοικητικά μέτρα για τους παραβάτες
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αν και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ως τώρα τήρηση των μέτρων από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, εντούτοις τόνισε ότι υπάρχει και μία μερίδα συμπολιτών μας που δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα αυτής της συγκυρίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3bAwrOS
via IFTTT

Αποφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου!!!

-Καμια δικαιοσυνη...Εζησε οπως ηθελε...εκανε ο,τι ηθελε...και πλεον μετα απο ποινη χαδι...ειναι ελευθερος...
Μετά από 17 μήνες στη φυλακή και λίγο πριν τη συμπλήρωση του 18μήνου, που είναι το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για όλους ανεξαιρέτως τους κατηγορούμενους, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης  του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου  με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ύψους  150 χιλιάδων ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Uqyyij
via IFTTT

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊος : Εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων στην Ελληνική start up Blueground

Σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της σύμβασης με 130 άτομα από το προσωπικό της προχωρά η startup Blueground.
Σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της σύμβασης με 130 άτομα από το προσωπικό της προχωρά η startup Blueground, μετά την κρίση που έχει σαρώσει τον κλάδο του τουρισμού, τόσο του τουρισμού αναψυχής όσο και του επαγγελματικού τουρισμού.

Σύμφωνα με ανάρτηση του CEO της εταιρείας Αλέξανδρου Χατζηελευθερίου, η εταιρεία «λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι του τουρισμού, του real estate και άλλοι, αναγκάζεται να διακόψει τις εργασιακές της σχέσεις με το ¼ σχεδόν του προσωπικού της,  είτε μέσω αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους,είτε μέσω απόλυσής τους».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/33Pprec
via IFTTT

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Νεα μέτρα απαγορευσης κυκλοφορίας προ των πυλών

Ποια είναι τα μέτρα που προβλέπονται για την επόμενη φάση:
Ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας όπως έχει επιβληθεί στην Αλβανία. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα μετακίνησης από τις 5 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, ώρες κατά τις οποίες παραμένουν ανοιχτά σουπερμάρκετ, φαρμακεία και τράπεζες.
Δυνατότητα εξόδου για σωματική άσκηση ή σε περιορισμένη απόσταση από το σπίτι για περιορισμένο χρόνο και μόνο μία φορά την ημέρα. Στη Γαλλία επτρέπεται άσκηση σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από την οικία, για έως μία ώρα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μία φορά την ημέρα όπως και στη Βρετανία. Οποιος θέλει να ασκηθεί, θα πρέπει να είναι μόνος. Στη Λομβαρδία και την Εμίλια Ρομάνα η σωματική άσκηση – ακόμη και ο περίπατος – έχει απαγορευτεί πλήρως.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2wGjXWV
via IFTTT

Η Teleperformance Greece στέλνει webcams στα σπίτια των εργαζομένων που δουλεύουν από απόσταση λόγω Κορονοϊου για να εποπτεύει...

Το απόγευμα της Παρασκευής, εργαζόμενοι στην εταιρεία Teleperformance Greece στην Αθήνα έλαβαν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο ενημερώνονταν ότι το επόμενο διάστημα θα δούλευαν από το σπίτι, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Το email περιείχε μια σειρά από λεπτομέρειες για τον τρόπο οργάνωσης της δουλειάς σε συνθήκες lockdown, ωστόσο υπήρχε μια ιδιαίτερη πληροφορία. Μεταξύ άλλου εξοπλισμού, η εταιρεία εξηγούσε ότι θα στείλει σε κάθε εργαζόμενο μια webcamera. «Ο σκοπός αυτού δεν είναι η κατασκοπία, αλλά απλώς να εξασφαλιστεί ότι τα δεδομένα των πελατών μας θα παραμείνουν ασφαλή, όσο θα τα χειρίζεστε», έγραφε το εταιρικό μήνυμα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/33Lsd40
via IFTTT

Είναι αισχρό να κερδοσκοπούν τα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας με ευθύνη της κυβέρνησης

«Θα στηριχτούμε στις δυνάμεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας (...) Ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί υπό την απόλυτη καθοδήγηση του υπουργείου Υγείας...».

Aυτά ανέφερε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο του διάγγελμα, στις 19 Μάρτη.

Η ένταξη των ιδιωτικών κλινικών στον κρατικό σχεδιασμό έπρεπε ήδη να είχε γίνει. Καθώς επίσης αυτό που έπρεπε να είχε ήδη γίνει ήταν η άμεση προμήθεια όλων των νοσοκομείων με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την αποφυγή ενδο-νοσοκομειακής μετάδοσης του ιού και σε νοσηλευόμενους και σε προσωπικό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3ajbmbu
via IFTTT

Κορονοϊός - Ιταλία: Η ζημιά μπορεί να αγγίξει τα 52 δισ. ευρώ

Η ιταλική οικονομία κινδυνεύει να υποστεί τεράστια ζημιά από την κρίση του κορονοϊού, σύμφωνα με την Εμπορική Ένωση Ιταλίας Confcommercio.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Confcommercio, «με την παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας τομέων, όπως αυτοί του εμπορίου, του τουρισμού, των μεταφορών, των υπηρεσιών και επαγγελμάτων, η κρίση αυτή, με την προοπτική μακράς παράτασής της, θα προκαλέσει μείωση της κατανάλωσης, η οποία μπορεί να αγγίξει και τα 52 δισεκατομμύρια ευρώ».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3alqtkF
via IFTTT

«Φάκελος Χλωροκίνη»: Γιατί δεν συνταγογραφείται σε κατ’ οίκον ασθενείς του κορονοϊού;

Το βράδυ της Τρίτης έφθασε στην Ελλάδα το ειδικό αεροσκάφος cargo της Αegean που είχε σταλεί στην Ινδία για να φέρει στην χώρα μας 5 τόνους χλωροκίνης – της φαρμακευτικής εκείνης ουσίας που, μέχρι στιγμής, θεωρείται παγκοσμίως η πιο ελπιδοφόρα πιθανή θεραπεία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID-19. Την συγκεκριμένη ποσότητα είχε εξασφαλίσει το υπουργείο Υγείας, η παραγγελία έγινε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και το σχέδιο προβλέπει ότι η χλωροκίνη που εισήχθη στην χώρα μας θα διατεθεί στις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες άμεσα μπορούν αν παρασκευάσουν το φάρμακο που βασίζεται στην συγκεκριμένη ουσία προκειμένου να διατεθεί, έστω ως πειραματική θεραπεία, σε νοσούντες από τον κορονοϊό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3amr4CH
via IFTTT