Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟ 2015 ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Aνατροπές που θα οδηγήσουν σε μειώσεις συντάξεων κυρίων, επικουρικών καθώς και του εφάπαξ επιφυλάσσει το 2015 για περίπου δύο εκατομμύρια συνταξιούχους.


Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται μετά τις εκλογές απορρέουν από τους μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφιστεί τα προηγούμενα χρόνια ενώ οι συντάξεις θα επηρεαστούν το 2015 και από παλαιότερους νόμους που έχουν τεθεί σε εφαρμογή πριν από την κρίση.


Υπενθυμίζουμε ότι η διαπραγμάτευση δεν έχει κλείσει και αναμένονται να συμφωνηθούν έξτρα ανατροπές σε συντάξεις και όρια ηλικίας που θα επιβαρύνουν τους ασφαλισμένους.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1B5iVw9

via IFTTT

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ»

Σε δεκαπέντε ακόμα απολύσεις, μέσα στις γιορτές, προχώρησε η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ» όπως καταγγέλλει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση.


Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο σημειώνει:


«Παρά τις διαβεβαιώσεις της επιχείρησης για ανάπτυξη και άνοιγμα καινούργιων καταστημάτων κάποιοι εργαζόμενοι «περισσεύουν». Δεκαπέντε ακόμη συνάδελφοί μας θυσιάστηκαν στο βωμό του κέρδους, έχασαν τη δουλειά τους τις μέρες των γιορτών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1B5iSk4

via IFTTT

ΟΙ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ 2015...ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΤΥΧΑΙΡΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ!



Οπως κάθε χρονιά που τελειώνει και έρχεται η επόμενη, πολλοί σπεύδουν να αναζητήσουν ποιες ημέρες πέφτουν οι αργίες.


Ποιες προσφέρονται για τριήμερο καθισιό και ποιες πέφτουν Σαββατοκύριακο, προκαλώντας εκνευρισμό σε όσους ευελπιστούσαν να γλιτώσουν μία ημέρα δουλειάς. Το 2015 προσφέρει τριήμερα, χωρίς να πρέπει να πάρετε έξτρα άδεια, την Πρωτομαγιά (1-3/5), την Καθαρά Δευτέρα (21-23/2), του Αγίου Πνεύματος (30/5-1/6), τα Χριστούγεννα (25-27/12) και τετραήμερο το Πάσχα (10-13/5). Ο Δεκαπενταύγουστος, πάντως, πέφτει Σάββατο.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1EJTnbR

via IFTTT

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΓΟΡΑ;

Ότι κι αν έχει συμβεί στ' αλήθεια με τις καταγγελίες Χαϊκάλη, ένα είναι απολύτως σίγουρο. Η πολιτική εξαγορά είναι ένα ενδοοικογενειακό άθλημα. Αφορά και συνηθίζεται σε κομματικούς σχηματισμούς που αναπαράγονται ως τυπικοί μηχανισμοί και εξαρτούν την πολιτική τους επιβίωση από τις θέσεις που κερδίζουν στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Η παρουσία τους στη βουλή είναι το άπαν, το υπέρτατο νόημα της ύπαρξής τους. Μακριά από την κοινωνία, ακόμη και την ίδια την εκλογική τους βάση.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1EJTmEN

via IFTTT

Η ΝΑΡΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Θυμάστε τις διθυραμβικές δηλώσεις ότι οι συστημικές τράπεζες "πέρασαν" επιτυχώς τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ και είναι "θωρακισμένες" από άποψη κεφαλαίων; Θυμάστε που την ίδια διαβεβαίωση μας έδινε και ο φερόμενος ως επόμενος πρωθυπουργός κ. Τσίπρας από το κανάλι του Αλαφούζου την 1η Δεκέμβρη;


Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις ο εντεταλμένος του Ντράγκι στην Ελλάδα, Στουρνάρας με τ΄όνομα, άλλαξε τροπάριο. Στις 15 Δεκεμβρίου ο Στουρνάρης μιλώντας για τον Ξ. Ζολώτα μας είπε: "Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οφείλω να επισημάνω ότι η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό, ότι ο κίνδυνος όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος."

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/14cIBei

via IFTTT

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ!

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, ο έμπιστος του πρωθυπουργού πρώην έφορος Μεσσήνης έχει στο εξής τη δυνατότητα να καταστρέψει όποια έγγραφα και αποφάσεις θεωρεί ότι μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην απερχόμενη κυβέρνηση και στον ίδιο...


Στα χέρια του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου περνά προεκλογικά η αρμοδιότητα καταστροφής των εγγράφων του ΣΔΟΕ! Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, ο έμπιστος του πρωθυπουργού πρώην έφορος Μεσσήνης έχει στο εξής τη δυνατότητα να καταστρέψει όποια έγγραφα και αποφάσεις θεωρεί ότι μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην απερχόμενη κυβέρνηση και στον ίδιο...

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1tm32v0

via IFTTT

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΚΟΜΠΑΝΙ

Οι κουρδικές δυνάμεις έχουν ανακτήσει τον έλεγχο σχεδόν του 70% της συριακής πόλης Κομπάνι, στα σύνορα με την Τουρκία, αφού απώθησαν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που την πολιορκούν εδώ και πολλούς μήνες.

Με την υποστήριξη των αμερικανικών αεροπορικών πληγμάτων, οι κουρδικές δυνάμεις έκαναν σημαντική πρόοδο τη νύχτα της Τρίτης, μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές στα νότια της πόλης, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση η οποία καταγράφει τις εξελίξεις στα πολλαπλά μέτωπα της Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1B510FV

via IFTTT

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ-ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΔΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ

Παράταση ενός έτους στην προθεσμία υποβολής δήλωσης για όλες τις κατηγορίες αυθαιρέτων του νόμου 4178 υπέγραψε ήδη ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Ταγαράς. Η νέα προθεσμία λήγει στις 8 Φεβρουαρίου 2016. Παράλληλα, δίνεται παράταση επιπλέον δύο ετών σε μηχανικούς και ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για την υποβολή των σχεδίων που συνοδεύουν τη δήλωση των αυθαιρέτων. Σε όλη την περίοδο της παράτασης θα ισχύουν οι ίδιες δυνατότητες αποπληρωμής και ιδίως οι 60 μηνιαίες δόσεις.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1B50Yhi

via IFTTT

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Παράταση μέχρι την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, καθώς σε πολλές περιοχές έχουν δημιουργηθεί προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας.


Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών «με δεδομένες τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και ενόψει της συνεχιζόμενης μεγάλης προσέλευσης των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, η εμπρόθεσμη πληρωμή τους θα μπορεί να γίνεται μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015».


Η ίδια προθεσμία ισχύει και σε ό,τι αφορά την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/13K8np3

via IFTTT

ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκονται τα Βαλκάνια, με τη Σερβία και τη Βουλγαρία να θρηνούν συνολικά έξι θύματα λόγω των πολικών θερμοκρασιών. Πολλές περιοχές των δύο χωρών έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ο υδράργυρος έπεσε ακόμα και στους -20 βαθμούς Κελσίου. Χιονόστρωση, για πρώτη φορά από το 1952, και στο νησί Παλαγκρούζα, το πιο απόμακρο της Αδριατικής.


Στη Σερβία, δύο άνδρες βρέθηκαν νεκροί, σε ανοιχτό χώρο, στην πόλη Ζάγιετσαρ, στα ανατολικά της χώρας, και όπως διαπιστώθηκε ο θάνατός τους προκλήθηκε από τον παγετό που πλήττει τη χώρα τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/13K8mS3

via IFTTT

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στις 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τον πίνακα με τις κυριότερες προθεσμίες που αφορούν ττις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, τον οποίο έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.


Ειδικότερα, οι κυριότερες προθεσμίες για τις εκλογές είναι:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1EJyIox

via IFTTT

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Απέρριψε την αίτηση διάλυσης της σύμβασης της αναδόχου κοινοπραξίας του Έργου Μελέτη, Κατασκευή και Θέση σε Λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης η Διευθύνουσα Υπηρεσία.


Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα, η Διευθύνουσα Υπηρεσία απέρριψε την αίτηση διάλυσης της σύμβασης της αναδόχου κοινοπραξίας του έργου «για ουσιαστικούς και νομικούς λόγους».

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/13K8m4m

via IFTTT

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΔΝΤ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΕΑ ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ,ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 100% ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Την αναστολή της ολοκλήρωσης της 6ης έκθεσης του για την Ελλάδα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκλογές και να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε το ΔΝΤ, υποστηρίζοντας ότι η χώρα δεν έχει άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες να καλύψει. Οπως είπε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές θα αρχίσουν πάλι μετά και από συνεννόηση με την Κομισιόν και την ΕΚΤ.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/6_30.html

via IFTTT

ΓΑΛΛΙΑ: ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΓΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ

Το κύμα ψύχους που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη Γαλλία, έχει στοιχίσει από το Σάββατο τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε άστεγους ανθρώπους, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.


Συγκεκριμένα, δύο άστεγοι απανθρακώθηκαν σήμερα το πρωί στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα υπό κατάληψη κτίριο σε περιοχή του Παρισιού, στο οποίο κατέφυγαν εξαιτίας του ψύχους, και φαίνεται πως επιχείρησαν να ανάψουν φωτιά, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_339.html

via IFTTT

ΖΗΤΩ Η… “ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ”! ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα διεξαχθούν με μια λέξη να δεσπόζει στην πορεία προς τις κάλπες: «Σταθερότητα». Η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τα δεκανίκια τους θα κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπονομεύει τη σταθερότητα της χώρας».


Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του θα επιδιώξει να αντιστρέψει την κατηγορία και να αναδειχτεί εκείνος ως «εγγυητής της σταθερότητας».


Ας δούμε, όμως, ποιο είναι το πλαίσιο, ποιοι είναι οι πυλώνες αυτής της «σταθερότητας»:


Είναι η ΕΕ των 30 εκατομμυρίων ανέργων και των 100 εκατομμυρίων φτωχών. Η ΕΕ στο εσωτερικό της οποίας τα πλεονάσματα της Γερμανίας – κατά δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ – είναι τα ελλείμματα της Ελλάδας. Είναι η ΕΕ του κυρίου «καλό κουράγιο Έλληνες» Ολι Ρεν και του μετρ της φοροαποφυγής πολυεθνικών πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και νυν προέδρου της Κομισιόν κ.Γιούνγκερ.

Είναι η ΕΚΤ του κ.Ντράγκι, δηλαδή του πρώην αντιπροέδρου του ευαγούς ιδρύματος της «Goldman Sachs». Η ΕΚΤ που ακόμα και τώρα παίζει με τα ελληνικά ομόλογα. Που βασικό της μέλημα είναι να λειτουργεί ως τροχονόμος της χρηματοπιστωτικής φούσκας και όταν σκάει η φούσκα αποστολή της είναι η σωτηρία των τραπεζών δια της σταύρωσης των λαών. Είναι η ΕΚΤ του κ.Ντράγκι ο οποίος μόλις πριν ένα μήνα, στις 18 Νοέμβρη 2014, αναφερθείς στο ελληνικό δημόσιο χρέος δήλωνε ότι είναι αντιπαραγωγικό να μιλάμε για μείωση, αναδιάρθρωση ή κούρεμά του και απαιτούσε την εντατικοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_728.html

via IFTTT

ΑΠΟΚΛΑΥΨΗ: ΔΩΔΕΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ NSA ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ.

Δώδεκα πράκτορες απασχολούσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) για να παρακολουθούν τις επικοινωνίες μελών της ελληνικής κυβέρνησης, αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Spiegel επικαλούμενο απόρρητα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του.

Το περιοδικό αναφέρει την ελληνική κυβέρνηση σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα υποκλοπών μέσω των λεγόμενων Εικονικών Ιδιωτικών Δικτύων (VPN) που χρησιμοποιούνται από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Θεωρητικά τα VPA δημιουργούν ένα ασφαλές “κανάλι” μεταξύ δυο σημείων του Ιντερνετ καθώς όλα τα δεδομένα διοχετεύονται κρυπτογραφημένα μέσω αυτού.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/nsa.html

via IFTTT

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των ισχυρότερων επιχειρήσεων του γερμανικού κεφαλαίου είναι ο μεγάλος συνασπισμός που δημιούργησαν χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία.

Εκτός από τη συνεχή προσπάθεια επέκτασης του οικονομικού Ράιχ σε βάρος της περιφέρειας της ευρωζώνης, η Ανγκελα Μέρκελ έχει λάβει πλέον σαφείς εντολές να πραγματοποιήσει μια κατά μέτωπο επίθεση σε βάρος των Γερμανών εργαζομένων.

Όπως αποκάλυψε το περιοδικό Σπίγκελ, τα λόμπι των μεγαλύτερων γερμανικών πολυεθνικών καθόρισαν μέχρι και τις τελευταίες λεπτομέρειες των προγραμματικών δηλώσεων που κατέθεσαν τα δυο κόμματα για το σχηματισμό του συνασπισμού. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που καθυστέρησαν να μπουν οι τελικές υπογραφές καθώς στελέχη μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών αλλά και επιχειρήσεων από τους κλάδους της ενέργειας, της φαρμακοβιομηχανίας κτλ έστελναν καθημερινά διορθωτικές επισημάνσεις στους πολιτικούς του CDU και του SPD. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ενεργειακός κολοσσός RWE, ο οποίος τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί την Μέρκελ απροσχημάτιστα σαν «νταβατζή» στις σχέσεις του με ξένες κυβερνήσεις, είχε δημιουργήσει ένα «κέντρο επιχειρήσεων» στο οποίο στελέχη και αναλυτές παρακολουθούσαν και παρενέβαιναν επί 24ωρου βάσεως στις συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_226.html

via IFTTT

Μ. ΓΛΕΖΟΣ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΩΡΑ!

Ολόκληρη η δήλωση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:


"Για ακόμη μία φορά οι ελληνικές κυβερνήσεις εμπαίζουν τους Έλληνες του εξωτερικού αφού δεν τους δίνεται η δυνατότητα να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου από τη χώρα διαμονής τους. Η δικομματική κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει τους σχετικούς νόμους και τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ζήτημα. Δεν μπορεί μόνο στους έλληνες πολίτες, σ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, να στερείται το αναφαίρετο δικαίωμα της ψήφου.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_234.html

via IFTTT

ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΩΤΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ' - Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ

Ήδη στις φυλακές Δομοκού έχει μεταχθεί ο Νίκος Μαζιώτης, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα μεταφερθούν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τα μέλη της 17Ν, όπως είναι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κ.ά.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν εκδοθεί από την Εισαγγελία Αθηνών 20 παραγγελίες μεταγωγής, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις αμέσως επόμενες μέρες. Εντονη είναι η αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Δομοκού, οι οποίοι με έγγραφά τους ενημερώνουν το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι καμία προετοιμασία δεν έχει γίνει για τη μετατροπή του καταστήματος κράτησης σε φυλακή τύπου γ', ενώ ο εσωτερικός κανονισμός της φυλακής που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 23 Δεκεμβρίου σε ελάχιστα σημεία διαφέρει από τον προηγούμενο.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_336.html

via IFTTT

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: “ΔΥΝΗΤΙΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ;”

Ο σκληρός τίτλος του δελτίου τύπου μας είναι δανεισμένος από την καταγγελία που μας έκανε γονιός μικρού παιδιού που πάσχει από λευχαιμία. Ευτυχώς ο μικρός άγγελος του είναι ασφαλισμένος σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία και δεν έχει να περάσει όλα όσα μας καταμαρτυρεί ο πατέρας του ό,τι περνάνε οι άλλοι άγγελοι που είναι ασφαλισμένοι σε δημόσιο ταμείο.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_643.html

via IFTTT

ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ

Ανοιχτή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, ωστόσο η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία είναι δύσκολη λόγω της χιονόπτωσης που έχει καλύψει μεγάλο μέρος της χώρας και δημιουργεί προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο Μαλακάσας, Μαρκόπουλου- Ωρωπού, Καλάμου- Ωρωπού, Καπανδριτίου- Αφιδνών και Ιπποκράτειου Πολιτείας, λόγω της χιονόπτωσης.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_630.html

via IFTTT

ΣΗΜΑ SOS ΑΠΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ 700 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το πλήρωμα κάλεσε στο διεθνές νούμερο έκτακτης βοήθειας και ανέφερε ότι στο πλοίο επιβαίνουν 700 άτομα. Τα SUPER PUMA που επιχειρούσαν στην περιοχή που πλέει το Norman Atlantic κινούνται αυτή την ώρα προς το στίγμα του πλοίου στα διεθνή ύδατα.enikos





from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/sos-700.html

via IFTTT

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, μετά την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, πρόκειται να ζητήσει από τον Κάρολο Παπούλια στις 12:00 την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


Με τη διάλυση της Βουλής ξεκινά η προεκλογική περίοδος, που θα ολοκληρωθεί με το στήσιμο της κάλπης στις 25 Ιανουαρίου, όπως εισηγείται ο πρωθυπουργός. Έτσι, από την Τρίτη τίθενται σε ισχύ όλοι οι περιορισμοί, όπως για παράδειγμα στις εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_448.html

via IFTTT

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Η εκλογική μάχη πού ξεκινά δεν θα είναι εύκολη και οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ «θα χρησιμοποιήσουν τερατώδη ψέματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις προθέσεις, και την πολιτική του» καθώς και «δρακόντεια ψέματα για το τι περιμένει τους Έλληνες αν δεν ψηφίσουν για άλλη μια φορά το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του, το βράδυ της Δευτέρας, στο Cine Κεραμεικός, η οποία αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη της προεκλογικής περιόδου.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_572.html

via IFTTT

ΣΤΙΣ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Για τις 25 Φεβρουαρίου 2015 προσδιορίσηκε η δίκη του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο κ. Πακωνσταντίνου είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η ημερομηνία έναρξης της δίκης προσδιορίστηκε από τον πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου Νικόλαο Πάσσο.

ΠΡΕΖΑ TV

29-12-2014








from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/25_29.html

via IFTTT

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΡΟΥΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΟΒΙΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ . ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΞΟΥΝ...ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ...ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΛΟΥΣ...

Τις ποινές για 14 κατηγορούμενους στην τρίτη κατά σειρά δίκη για την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η ετυμηγορία περί ενοχής τους είχε εκδοθεί από τις 4 Δεκεμβρίου και εκκρεμούσαν μόνον οι ποινές (μαζί ανακοινώθηκαν μάλιστα και χρηματικά πρόστιμα), που έχουν τελικά ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_523.html

via IFTTT

ΠΟΥ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 20.000 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΈΜΠΟΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στις τρεις χώρες οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία ξεπέρασε τις 20.000, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.


Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 7.842 σε σύνολο 20.081 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/20000_29.html

via IFTTT

DIE LINKE: ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΜΙΧΘΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αναλυτικά οι δηλώσεις γερμανών αξιωματούχων από τη Ναυτεμπορική:


Το ζήτημα των πρόωρων εκλογών στη χώρα μας απασχολεί και τους πολιτικούς στη Γερμανία με το CDU και το SPD να προειδοποιούν την μελλοντική κυβέρνηση εναντίον μιας ρήξης με την τρόικα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelblatt».


Η ίδια πηγή, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, σημειώνει ότι η Linke και η AfD χαίρονται για τις εξελίξεις στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/die-linke.html

via IFTTT

DER SPIEGEL ΚΑΙ FAZ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Καλή τύχη, λοιπόν, κύριε Τσίπρα» είναι ο τίτλος σχολίου που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel». H Frankfurter Allgemeine Zeitung φιλοξενεί σχόλιο με τίτλο «Ξεκινάει και πάλι;», αναφερόμενη στην κρίση.

«Τι κοινό έχουν η κρίση του ευρώ και η ψυχανάλυση; Σωστά, καταχωνιασμένες αλήθειες επιστρέφουν κάποτε στην επιφάνεια.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/der-spiegel-faz.html

via IFTTT

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ «NORMAN ATLANTIC», ΠΕΝΤΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Απομακρύνθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας όλοι οι επιβάτες από το πλοίο «Norman Atlantic», που τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημέρωματα της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής ακτοφυλακής.


Στο πλοίο παραμένει πλέον μόνο ο καπετάνιος, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/norman-atlantic_41.html

via IFTTT

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ #ekloges15

---Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ,ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ ΝΑΥΤΗΛΙΑΚΟΥ ΠΕΤΡΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ AEGEN ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ,( ΚΑΘΩΣ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...---

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ:

Δίπλα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα βρεθεί με όλες του, τις δυνάμεις ο μικρομέτοχος του ΟΠΑΠ και αόρατος πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο επιχειρηματίας της γαλάζιας διακυβέρνησης, φέρεται αποφασισμένος να παίξει τα ρέστα του, προκειμένου να μην κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Τα σχετικά μηνύματα έχουν ήδη φτάσει στην Κουμουνδούρου. Μάλιστα, στα υψηλά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, κυκλοφορεί η πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο μικρομέτοχος του ΟΠΑΠ, φέρεται να πληρώνει μέχρι και τα ενοίκια των κεντρικών γραφείων της Ν.Δ. στη Συγγρού.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/ekloges15.html

via IFTTT

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ NORMAN ATLANTIC ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Το ατύχημα στη θάλασσα που προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου και τον κίνδυνο για δεκάδες ανθρώπινες ζωές, προκάλεσε την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Η εισαγγελία του Μπάρι ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη έρευνας για ποινικές ευθύνες έπειτα από την πυρκαγιά στο οχηματαγωγό Norman Atlantic.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/norman-atlantic_54.html

via IFTTT

VIDEO ΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ #PtD

ΠΡΕΖΑ TV 29-12-2014





from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/video-ptd.html

via IFTTT

ASSOCIATED PRESS ΤΡΟΜΟ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΑ ΜΜΕ

Η κάθοδος σε πρόωρες εκλογές, μπορεί να έχει και πόρτα... εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης. Το Associated Press, λίγα λεπτά μετά το πέρας της τρίτης καθοριστικής ψηφοφορίας, κάνει λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και για τους κινδύνους που έπονται.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/associated-press.html

via IFTTT

ΚΥΠΡΟΣ: ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ Η HSBC ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Αίτημα δικαστικής συνδρομής στις βρετανικές Αρχές με αποδέκτη τον τραπεζικό κολοσσό HSBC διαβίβασε η Λευκωσίας, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας


Αίτημα δικαστικής συνδρομής για τον τραπεζικό κολοσσό HSBC διαβίβασε η Λευκωσία στις βρετανικές αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/hsbc_29.html

via IFTTT

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΤΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΠΑΜΕ ΓΙ'ΑΛΛΑ!


ΠΡΕΖΑ TV

29-12-2014





from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_439.html

via IFTTT

168 ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΗΜΑ ΚΑΙ 132 ΠΑΡΩΝ - ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ #PtD







from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/168-132-ptd.html

via IFTTT

25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ #PtD

Δεν βγηκε προεδρος της Δημοπρασιας απο την παρουσα Βουλη συνεπως παμε σε εκλογες στις 25 Ιανουαριου 2015...εαν ειναι ετοιμο τον Υπ.Εσωτερικων.


ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

ΠΑΜΕ ΓΙ'ΑΛΛΑ.


ΠΡΕΖΑ TV

29-12-2014





from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/25-ptd.html

via IFTTT

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΤΗ ΜΗ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ #PtD #vouli



ΠΡΕΖΑ TV

29-12-2014





from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/ptd-vouli.html

via IFTTT

ΠΤΩΜΑ ΣΥΡΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ

Πτώμα παράτυπου μετανάστη βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στην παρέβρια περιοχή του Θουρίου Έβρου, εντός οικίσκου γεώτρησης άντλησης υδάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για νεαρό άντρα, υπήκοο Συρίας, η σορός του οποίου μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

ΑΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV

29-12-2014





from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_824.html

via IFTTT

DW: TΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ 2015 ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το «προβληματικό παιδί» της παγκόσμιας οικονομίας θα παραμείνει η ευρωζώνη. Σε αυτή την άποψη συγκλίνουν πολλοί οικονομολόγοι, ανάμεσα στους οποίους και ο Στέφαν Μπιλμάιερ, επικεφαλής οικονομολόγος της DZ Bank. «Αναμένουμε ανάπτυξη της τάξης του 0,8% για την ευρωζώνη το 2015», ανέφερε στην DW o Στ. Μπιλμάιερ.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/dw-t-2015.html

via IFTTT

ΝΕΚΡΟΣ ΣΥΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΖΩΝΤΑΝΗ Η 4ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ

Ένας Σύρος πρόσφυγας που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είχε αναγκαστεί να διασχίσει τα σύνορα στον Έβρο από κρυφά και επικίνδυνα μονοπάτια μαζί με την τετράχρονη κόρη του, καθώς ο περιβόητος φράκτης και η πολιτική της Ευρώπης Φρούριο δεν τους είχαν αφήσει άλλη νόμιμη και ασφαλή δυνατότητα πρόσβασης στην Ε.Ε., εντοπίστηκε το βράδυ της Κυριακής νεκρός στην περιοχή Φρούριο. Δίπλα του βρέθηκε ζωντανή η τετράχρονη κόρη του.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/4_29.html

via IFTTT

Η ΤΡΙΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΜΕ ΤΑ... ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ REUTERS

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς αντιμετωπίζει σήμερα μια ψηφοφορία στην Βουλή που θα καθορίσει εάν η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες μπορεί να φέρουν στην εξουσία το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να εκτροχιάσουν την διεθνή διάσωση», αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.


Όπως επισημαίνεται, στην πιο «καυτή» μέχρι τώρα ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου από την περίοδο που η Ελλάδα εντάχθηκε στο ευρώ, το αποτέλεσμα του τελευταίου γύρου της ψηφοφορίας αναμένεται να αποφασιστεί από μια χούφτα βουλευτών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/reuters_29.html

via IFTTT

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΣΤΟ MEGA ΒΡΙΖΕΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ «Norman Atlantic» ...ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΡΑΞΑΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ- VIDEO - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΠΛΟΙΟΥ από realmedialive Υπάρχουν δυο στιγμές στην δημοσιογραφική κάλυψη ναυτικών ναυαγίων από το Mega που θα μείνουν στην ιστορία της δημοσιογραφίας.

Η πρώτη ήταν όταν ο Πρετεντέρης και ο Τσίμας υποστήριξαν ότι οι πρόσφυγες παίρνουν μια βάρκα με τις οικογένειές τους και πάνε και πνίγονται.

Η δεύτερη ήταν η αντίδραση δημοσιογράφων του ίδιου σταθμού όταν ένα από τα θύματα της φωτιάς στο «Νorman Αtlantic», εκλιπαρώντας για βοήθεια, έθιξε την κυβέρνηση.

http://info-war.gr/

ΠΡΕΖΑ TV

29-12-2014





from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/mega-norman-atlantic-video.html

via IFTTT

ΧΑΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΖΩΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και των αρμόδιων φορέων του νησιού, η κατάσταση στο νησί παραμένει το ίδιο τραγική: Ένα ασθενοφόρο για ολόκληρη τη Σάμο...

Όπως αναφέρει το i-samos.gr, το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων, το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού, δέχτηκε κλήση για σοβαρό περιστατικό με καρδιακό επεισόδιο 65χρονου άνδρα στην περιοχή του Πυθαγορείου.



Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_242.html

via IFTTT

ΕΠΙΒΑΤΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΕΚ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ: ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΟΡΟΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ;

Η ίδια αναφέρει, μεταξύ άλλων:


«Εκτός από παστωμένοι και υπερφορτωμένοι για τη χωρητικότητα του συγκεκριμένου πλοίου, δεν υπάρχει και απολύτως καμία ανακοίνωση-ενημέρωση για το πόσο θα καθυστερήσουμε να φτάσουμε Ανκόνα.


Ενοχλητική δυσωδία διάχυτη σε όλους τους χώρους του πλοίου, τουαλέτες απαράδεκτες, καρέκλες σπασμένες και όλα αυτά στην ίδια τιμή που θα έπρεπε κανονικά να ταξιδέψουμε με ένα αξιοπρεπές και αξιόπιστο πλοίο της γραμμής».

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_557.html

via IFTTT

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ...ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δεύτερη προσπάθεια πρόκλησης αναταραχής στο τραπεζικό σύστημα της χώρας και μάλιστα μια ημέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου, φαίνεται ότι επιχειρεί ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης.

Με ανάρτησή του στο Ιντερνετ υποστηρίζει ότι όσοι είναι με το ευρώ δικαιούνται να απομακρύνουν τα χρήματά τους από την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_873.html

via IFTTT

Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΠΟ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ

Αίτημα δικαστικής συνδρομής στις βρετανικές αρχές με αποδέκτη τον τραπεζικό κολοσσό HSBC διαβίβασε η Λευκωσία, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για την κατάρρευση της Κυπριακής οικονομίας.


Το αίτημα αφορά πτυχές που σχετίζονται με την εξαγορά του ποσοστού που κατείχε η HSBC στη Λαϊκή Τράπεζα. Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι οι ανακριτικές αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέβαλαν δεκάδες ερωτήματα για το συγκεκριμένο θέμα. Το θέμα αφορά την ανάμειξη του Ελληνα τραπεζίτη Ανδρέα Βγενόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_837.html

via IFTTT

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα, έξω από τις εγκαταστάσεις των εργοταξίων εξόρυξης χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής, στη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην επένδυση. Αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη του εργοταξίου, έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών,

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/12/blog-post_807.html

via IFTTT