Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Στα σκαριά νομοθετικό πλαίσιο για την τηλεργασία - Εδραιώνουν και επίσημα ακόμη μια μορφή ελαστικής εργασίας με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματα των εργαζόμενων

Με δέσμη 10 διατάξεων καθορίζεται, για πρώτη φορά, το θεσμικό και νομικό πλαίσιο της τηλεργασίας, σε νομοσχέδιο που θα έρθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο θεσμός της τηλεργασίας, ο οποίος αναδείχθηκε στην περίοδο της πανδημίας, αποτελεί μία νέα δυναμική πρόκληση από το μέλλον, στην οποία πρέπει να προσαρμοστούν η ελληνική αγορά εργασίας, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις.
Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ωστόσο, καλείται να αξιοποιήσει τη νέα πραγματικότητα και να συμβαδίσει με τα νέα δεδομένα, δημιουργώντας ένα συνεκτικό νομοθετικό πλαίσιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZnQaxR
via IFTTT

Τζαμί η Αγία Σοφία - Ένα ιστορικό κτίριο της Ορθοδοξίας στο κέντρο μικροπολιτικής του Ερντογάν για να τονώσει τους ακραίους

Προχωρά κανονικά η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε "τόπο λατρείας" παρά τη διεθνή κατακραυγή. Ο Ταγίπ Ερντογάν εμμένει στην προκλητική και καθαρά πολιτική απόφασή του υπογράφοντας το σχετικό διάταγμα, με τις τουρκικές αρχές να ξεκινούν τις προετοιμασίες για τη μετατροπή.

Το κτίριο έκλεισε μέσα στο Σαββατοκύριακο για τους επισκέπτες, ενώ επιθεωρητές από το υπουργείο Τουρισμού έκαναν αυτοψία στον τρούλο και τους τέσσερις μιναρέδες, στο πλαίσιο των προετοιμασιών.

Χθες, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί για μουσουλμανική λατρεία την 24η Ιουλίου, για πρώτη φορά από το 1934 όταν με το διάταγμα της κυβέρνησης του Κεμάλ Ατατούρκ, γινόταν μουσείο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3em4JX6
via IFTTT

Βίντεο - ντοκουμεντο: Δολοφονική επίθεση αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ σε περαστικό

 «Έβγαλε το γκλοπ και με χτύπησε στο κεφάλι επειδή περνούσα δίπλα του»

🛵 Την περασμένη Πέμπτη, ο συνάδελφος προγραμματιστής, Δημήτρης Στέφος, επέβαινε στη μοτοσυκλέτα του προς το κέντρο της Αθήνας, με πρόθεση να συναντηθεί με φίλους του, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονταν στην πορεία κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις που ήταν σε εξέλιξη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/38Tcanf
via IFTTT

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων εν μέσω άγριας καταστολής και προβοκάτσιας

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ Ή ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΚΤΡΟΠΑ...ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ...ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ Ή ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ....
ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΟΥΓΚΑΝΩΝ, ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ...

Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο "Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις".
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του "κατά πλειοψηφία". Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής του νομοσχεδίου, και επί 288 ψηφισάντων, "ναι" ψήφισαν 187 βουλευτές από τη ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και την Ελληνική Λύση, ενώ "όχι" ψήφισαν 101 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25. Απείχαν από την ψηφοφορία Παπανδρέου - Καστανίδης 

  

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZOuTMQ
via IFTTT

Κορονοϊός: 50 νέα κρούσματα στη χώρα - 27 εισαγόμενα

Με αμείωτο ρυθμό κινούνται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς το απόγευμα της Πέμπτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 50, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3672 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.  Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZWTGy7
via IFTTT

Νομοσχέδιο διαδηλώσεων: Υπό αμφισβήτηση αν θα εφαρμοστεί, πριν ακόμη ψηφιστεί

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, αποτελεί μια σχετικά σπάνια περίπτωση νομοθετήματος. Πριν καν ξεκινήσουν οι σημερινές ονομαστικές ψηφοφορίες στην Βουλή ώστε να γίνει νόμος του κράτους, έχει ήδη ξεκινήσει αντιπαράθεση και αμφισβήτηση για την εφαρμογή του. Παρότι ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει δηλώσει ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί», ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το Μέρα25 δηλώνουν ξεκάθαρα ότι τα όσα προβλέπει δεν θα γίνουν πράξη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3gKN7Wb
via IFTTT

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για το νομοσχέδιο έκτρωμα για τις διαδηλώσεις: Το νομοσχέδιο «καταργεί αναχρονισμούς που ονομάστηκαν δικαιώματα»

Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις Σήμερα αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία επί της αρχής, ενώ την Πέμπτη 9 Ιούλη μέρα συλλαλητηρίων αναμένεται η ψήφισή του επί των άρθρων και στο σύνολο του. Το ΚΚΕ έχει ζητήσει την απόσυρσή του του νομοσχεδίου - τερατούργημα.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να τεθούν απαγορεύσεις και περιορισμοί στη λαϊκή διαμαρτυρία, ενώ στον πυρήνα του -στο άρθρο 19- γίνεται λόγος για την «αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης». Και στις συζητήσεις που έγιναν στην αρμόδια επιτροπή, το ΚΚΕ έχει επισημάνει ότι το νομοσχέδιο δεν «διορθώνεται» και στην περίπτωση που ψηφιστεί τότε θα ακυρωθεί στην πράξη από τη λαϊκή πάλη.

Σε κινήσεις τακτικής καταφεύγει η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από το ΚΙΝΑΛ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στις ρυθμίσεις που προβλέπουν την απαγόρευση διαδηλώσεων, έβαλε ως προϋπόθεση να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του προέδρου Πρωτοδικών. Για τη διάλυση διαδήλωσης θα πρέπει να παρίσταται και να συμφωνεί εισαγγελέας και αφαίρεσε παράγραφο που προέβλεπε τη φυλάκιση, για όποιον συμμετέχει σε απαγορευμένη διαδήλωση. Σε τοποθέτηση του ο υπουργός ισχυρίστηκε πως «δεν υφίσταται πουθενά δικαίωμα στη συνάθροιση χωρίς περιορισμούς» πως το νομοσχέδιο «καταργεί αναχρονισμούς που ονομάστηκαν δικαιώματα» και ότι είναι υπεκφυγή ή άρνηση ρύθμισης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Z9qrsQ
via IFTTT

Πόλεμος ΗΠΑ - Ρωσίας στο Twitter για τις συλλήψεις δημοσιογράφων

Ένας πόλεμος φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter για το θέμα της ελευθερίας του τύπου μετά τη σύλληψη του 30χρoνου πρώην δημοσιογράφου της εφημερίδας Kommersant Ιβάν Σαφρόνοφ και συμβούλου επικοινωνίας του γενικού διευθυντή της Roskosmos (ρωσική διαστημική υπηρεσία) με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3fcyIBL
via IFTTT

Φωτιά στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για τη λίστα Πέτσα – Επιστρέφει τα χρήματα ο Μαρινάκης

Ακολουθώντας τη γραμμή του Documento που από την αρχή αμφισβήτησε τον τρόπο επιλογής των ΜΜΕ και τη διανομή των κονδυλίων της κρατικής διαφημιστικής καμπάνιας o ιδιοκτήτης της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» κάνει λόγο στην ανακοίνωση της εταιρείας για «αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές στη διαμόρφωση της περίφημης λίστας». 

Επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και κατ' επέκταση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η εταιρεία του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» των Νέων, του Βήματος και του in.gr σχετικά με την κατανομή και διάθεση των κονδυλίων της διαφημιστικής καμπάνιας για το «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε όρθιοι».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZcCfKZ
via IFTTT

Επίσημη μετάφραση εξωδικαστικού συμβιβασμού ΗΠΑ - Novartis: Η κυβέρνηση Σαμαρά εξασφάλισε την εταιρεία

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού ΗΠΑ – Novartis, στον οποίο η ελβετική φαρμακοβιομηχανία ομολογεί -μεταξύ άλλων- τα δυσώδη πεπραγμένα της στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της, Novartis Hellas.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αφορά την περίοδο 2012 έως 2015. Άρα, οι ομολογίες της Novartis ως προς τις διεφθαρμένες πρακτικές που εφάρμοσε αφορούν την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Κατά την επίσημη μετάφραση, η Novartis Hellas από κοινού με δύο υπαλλήλους της Novartis Hellas και «άλλους γνωστούς και αγνώστους, εσκεμμένα και σκόπιμα ένωσαν τις δυνάμεις τους, συνωμότησαν, συνέργησαν και συμφώνησαν μαζί και μεταξύ τους να διαπράξουν αδίκημα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών».

Συγκεκριμένα, η φαρμακευτική παραδέχεται ότι «με διεφθαρμένο τρόπο» προέβη σε πράξεις για «προώθηση προσφοράς, υπόσχεσης πληρωμής και εξουσιοδότησης για χορήγηση ειδών αξίας σε αλλοδαπό αξιωματούχο και σε οποιοδήποτε πρόσωπο». Μάλιστα, στην επίσημη μετάφραση σημειώνεται ρητά ότι τα χρήματα δόθηκαν στον εν λόγω αξιωματούχο για:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZQ7FpG
via IFTTT

Κορονοϊός: Καταργείται η μάσκα για τους καταναλωτές στα εμπορικά κέντρα και το όριο των 6 ατόμων σε καφέ και εστιατόρια

Δεν υποχρεούνται, πλέον, οι καταναλωτές μέσα σε εμπορικά κέντρα να φορούν μάσκα, ενώ καταργείται και το όριο των έξι ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Δ1α/ΓΠ.οικ.42887/2020).

Η απόφαση για τους: «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.» ισχύει από τις 7 Ιουλίου 2020 έως και τις 12 Ιουλίου 2020.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Cdjf6a
via IFTTT

Ρητή η αναφορά στην εμπλοκή της κυβέρνησης Σαμαρά στο έγγραφο του δικαστηρίου των ΗΠΑ

Τέλος στην παραφιλολογία που ανέπτυξε τεχνηέντως η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου των ΗΠΑ για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Νοβάρτις, βάζει η επίσημη μετάφραση της από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Το έγγραφο αναφέρει ρητά την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στο σκάνδαλο Νοβάρτις, κόντρα στους ισχυρισμούς του ίδιου του κ. Μητσοτάκη αλλά και κορυφαίων υπουργών του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZRG870
via IFTTT

Ιδιωτική ζωή...η υπόθεση παιδεραστίας πρώην Υπουργού της ΝΔ, για τον Αδωνι Γεωργιαδη

Ακούστε τα όσα είπε στο 12:00 λεπτό και τα συμπεράσματα δικά σας...


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Z9Jaob
via IFTTT

Η διαδικτυακή διδασκαλία στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ απειλή για τις βίζες ξένων φοιτητών

Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να ακυρώσει τις φοιτητικές άδειες παραμονής για όσους φοιτητές αναγκαστούν να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως
Κίνδυνο να χάσουν τη βίζα για τις ΗΠΑ και να απελαθούν αντιμετωπίζουν οι ξένοι φοιτητές, αν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού τα πανεπιστήμια αποφασίσουν να διδάσκονται όλα τα μαθήματα μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με απόφαση της αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης, όσοι δεν έχουν λόγο να παρίστανται σε αίθουσα διδασκαλίας δεν θα μπορούν να μείνουν άλλο στις ΗΠΑ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3e92ndS
via IFTTT

Αντισυνταγματική η προληπτική απαγόρευση των συναθροίσεων, λένε οι Δικηγορικοί Σύλλογοι

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η προληπτική πλήρης απαγόρευση των συναθροίσεων με απόφαση της Αστυνομικής ή Λιμενικής Αρχής πλήττει τον πυρήνα του δικαιώματος και βρίσκεται εκτός συνταγματικού πλαισίου.
 Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του προέδρου Δημήτρη Βερβεσού, μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού έλαβε υπόψη της τις διατάξεις του σχεδίου νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2O8S92s
via IFTTT

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

«Μαύρες» προβλέψεις Κομισιόν για την Ελλάδα με ύφεση 9% το 2020

Ηχηρό καμπανάκι προς την ελληνική κυβέρνηση χτυπά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας στο 2020.
Στις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν αναφέρεται ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 9%. 

Ειδικότερα, το πρώτο τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η μείωση του ΑΕΠ σχετίζεται με την πτώση των επενδύσεων και των εξαγωγών, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ο αντίκτυπος των περιοριστικών μέτρων θα φανεί περισσότερο στο δεύτερο τρίμηνο με μείωση της εγχώριας ζήτησης και των εξαγωγών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3iHBgua
via IFTTT

Νέο βίντεο εκθέτει τον ελληνικό στρατό για τον θάνατο πρόσφυγα στον Εβρο

Η ερευνητική ομάδα Forensic Architecture ανέλυσε ενδελεχώς τα στοιχεία και τα παρουσιάζει ● Ο φόνος του Αλ Αραμπ και του Μοχάμαντ Γκουλζάρ είναι το αποκορύφωμα των πρακτικών αυτών. Ελπίζουμε να ξεκινήσει άμεσα μια διεξοδική και διαφανής διερεύνηση», υπογράμμισε ο ερευνητής της ομάδας Στέφανος Λεβίδης.
Ενα νέο αποκαλυπτικό βίντεo για τον θάνατο του 22χρονου Σύρου πρόσφυγα Μοχάμαντ Αλ Αραμπ στις 2 Μαρτίου στον Εβρο έδωσε στη δημοσιότητα η ερευνητική ομάδα Forensic Architecture, συνέχεια του οπτικού υλικού τεκμηρίωσης που είχε δημοσιοποιήσει στις αρχές Μαρτίου («Βίντεο-ντοκουμέντο για νεκρό στον Εβρο», «Εφ.Συν.», 5/3/2020).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3gCfVA6
via IFTTT

Τα... αγαπημένα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα

Ποια μέσα ενημέρωσης καρπώθηκαν τα μεγαλύτερα ποσά από τα 20 εκατομμύρια της κυβέρνησης από τις καμπάνιες για την πανδημία.
Αίσθηση προκάλεσε η ξαφνική ανακοίνωση, με χαρακτηριστική καθυστέρηση και εν μέσω καυτής πολιτικής επικαιρότητας, από τον Στέλιο Πέτσα της λίστας με τα χρήματα που δόθηκαν στα ΜΜΕ για την καμπάνια της κυβέρνησης για τον κορονοϊό.

Η δημοσίευση της λίστας έρχεται με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός μήνα, καθώς η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει… ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο, ενώ δεν παρουσιάζονται καθόλου κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η διανομή των 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Z8HKuh
via IFTTT

Ευρωκοινοβούλιο: Κατηγόρησαν την κυβέρνηση για ακροδεξιά πολιτική στο προσφυγικό

Ως ακροδεξιά χαρακτήρισαν την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες τα μέλη της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών (LIBE), του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση με θέμα την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρουσία της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον. 

Oι αρμόδιοι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης κλήθηκαν ενώπιων της επιτροπής προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με καταγγελίες που υπάρχουν για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων αλλά και για πυροβολισμούς εναντίον προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον ενός πρόσφυγα. Η υπόθεση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, μέσω των διεθνών ΜΜΕ και αποκαλυπτικά βίντεο ερευνητικών ομάδων, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει όλες τις καταγγελίες ως «fake news». 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ACfwOV
via IFTTT

Μαύρο καλοκαίρι για τον τουρισμό, του Μάριου Αραβαντινού

Μόνο τα μισά ξενοδοχεία έχουν λάβει βεβαίωση τήρησης πρωτοκόλλων και η πληρότητα δεν ξεπερνά το 30%

Δραματικές είναι, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, οι επιπτώσεις του lockdown λόγω κορονοϊού στην οικονομία, την ίδια στιγμή που η διαχείριση της κυβέρνησης, τουλάχιστον ως προς τη στήριξη της αγοράς, χαρακτηρίζεται από τους γνωρίζοντες ανεπαρκής. Εξάλλου, κατά τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος οι μεγαλύτερες απώλειες εντοπίζονται στους κλάδους των καταλυμάτων και της εστίασης, καθώς επίσης και σε εκείνους του χονδρικού και λιανικού εμπορίου. Στο επίκεντρο όλων βρίσκεται ασφαλώς ο βαρύτερα πληττόμενος κλάδος που διαχρονικά συμβάλλει στο ΑΕΠ της χώρας πάνω από 20%. Ο τουρισμός βάλλεται πανταχόθεν, την ίδια στιγμή που οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο παραμένουν χωρίς εισόδημα εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3izEcJ4
via IFTTT

Η Novartis είχε στήσει 14 προγράμματα... μίζας, του Βαγγέλη Τριάντη

Δέκα μήνες μετά την παραγγελία της εισαγγελίας οι εμπλεκόμενοι δεν έχουν δώσει εξηγήσεις

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον χρηματισμό των γιατρών. Οπως αποκαλύπτει το Documento, από τον Σεπτέμβριο του 2019 η εισαγγελέας εγκλημάτων κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έχει ολοκληρώσει την έρευνα και έχει καλέσει να καταθέσουν ως ύποπτα μια σειρά από πρώην στελέχη της εταιρείας για τη διάπραξη του κακουργήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, από κοινού (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) με βασικό αδίκημα τη δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου. Μεταξύ των εννέα συνολικά υπόπτων είναι και ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας Κωνσταντίνος Φρουζής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BJfRji
via IFTTT

Μένουμε Σπίτι - Όλο το μαγείρεμα της κρατικης διαφήμισης στα ΜΜΕ για την πανδημία του Κορονοϊου απο την κυβέρνηση της ΝΔ

«Φύλλο και φτερό» έκανε το documentonews.gr τη «μαγειρεμένη» λίστα Πέτσα για τις καμπάνιες κατά του κορονοϊού. Λεφτά σε φίλους, κουμπάρους και συμπέθερους, λεφτά σε ανύπαρκτα Μέσα, λεφτά με το τσουβάλι σε εφημερίδες μηδαμινής αναγνωσιμότητας, λεφτά σε διακινητές fake news, λεφτά ακόμα και στην κρατική ΕΡΤ…

Η υπαρκτή ανάγκη ενημέρωσης και «θωράκισης» των πολιτών ενάντια στην πανδημία μετατράπηκε με ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου και συγκεκριμένα των Γρηγόρη Δημητριάδη και Στέλιου Πέτσα σε ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στο κατώφλι της νέας και ισχυρότερης οικονομικής κρίσης, γίνεται μάρτυρας ενός ασύδοτου πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος για καμπάνιες που θα μπορούσαν να μεταδοθούν δωρεάν. Από τον πακτωλό χρημάτων στον «Φιλελεύθερο» των ούτε 2.000 φύλλων, μέχρι την ακύρωση (;) της πληρωμής 1.000 ευρώ στο νεότευκτο site του Φουρθιώτη, το οποίο… προφήτευσε τον κορονοϊό από το Νοέμβριο του 2019 όταν το documentonews.gr αποκάλυψε πως πρόκειται για ιστοσελίδα δύο αναρτήσεων. Για την ιστορία, η μία αφορούσε την καμπάνια «Μένουμε Ασφαλείς».

Σε 100 χιλιάδες ευρώ (συνολικό κόστος μαζί με ΦΠΑ 124.000 ευρώ), ανέρχονται τα χρήματα που έλαβε στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορονοϊό η ιστοσελίδα bovary.gr, συμφερόντων του Χρήστου Ράπτη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3f7SiPM
via IFTTT

Στη μέγγενη τα αναδρομικά των συντάξεων

Γιατί οι συνταξιούχοι δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένοι από τις επιστροφές, που δεν θα είναι πλήρεις και πιθανότατα όχι για όλους

Η αναμενόμενη έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για τις παράνομες παρακρατήσεις στις συντάξεις από τη μία προκαλεί αίσθημα αδικίας στους συνταξιούχους και από την άλλη αποτελεί δισεπίλυτο πρόβλημα για τον ΕΦΚΑ και τα οικονομικά του.

Οι δικαστές του ΣτΕ φαίνεται ότι επιλέγουν να αδικήσουν τους συνταξιούχους, οι οποίοι όλως αντισυνταγματικώς και παρανόμως απώλεσαν μεγάλα ποσά από τις απονεμόμενες συντάξεις τους κατά τη μνημονιακή περίοδο, επικαλούμενοι ως λόγο (σύμφωνα με πληροφορίες) το δημόσιο συμφέρον.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3e7YYfi
via IFTTT

Πογκρόμ απολύσεων τον Ιούνιο… 200.000! Εικόνα καταστροφής και το 6μηνο

Το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εξαμήνου του έτους 2020 είναι θετικό ωστόσο διαμορφώνεται μόλις στις 43.394 νέες θέσεις έναντι 243.000 το 2019.  Πέρυσι ωστόσο το θετικό ισοζύγιο ξεπερνούσε τις 296.000, το 2018 τις 298.000, το 2017 τις 255.000 και το 2016 τις 234.000.

Ο υπουργός Εργασίας μεταφράζει τα στοιχεία με το δικό του τρόπο ο υπουργός Εργασίας και με γραπτή δήλωσή του αυτοσυγχαίρεται για την πολιτική του και μιλά για «θετικό ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης για τον μήνα Ιούνιο του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» με +37.568 θέσεις εργασίας» τη στιγμή που δυστυχώς ισχύει το ακριβώς ανάποδο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3e7PReO
via IFTTT

Τον ξυλοκόπησαν στο υπόγειο επειδή απλά παραιτήθηκε!

Τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου από τους εργοδότες του καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας έλαβε χώρα σε κομμωτήριο στην Καλλιθέα. 

Ο εργαζόμενος, αφού είχε απηυδήσει από τις υβριστικές και απειλητικές συμπεριφορές σε βάρος το,υ αλλά και από τον εξαναγκασμό να δουλεύει «μαύρα», υπέβαλε την παραίτησή του. Όμως, αυτό δεν άρεσε, όπως φαίνεται, στους εργοδότες, οι οποίο τον κατέβασαν στο υπόγειο και τον ξυλοκόπησαν άγρια, την ώρα μάλιστα που στο κομμωτήριο βρίσκονταν και πελάτες! 

Ο εργαζόμενος, αφού βγήκε από το νοσοκομείο, υπέβαλε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3iFDppS
via IFTTT

Δίπλα στις πηγές του Πηλίου και οι Βολιώτες πίνουν εμφιαλωμένο νερό

Ανηφορίζοντας με το αυτοκίνητο προς την Πορταριά, παραξενευόμαστε μπροστά στη θέα του φορτηγού που μεταφέρει εμφιαλωμένα νερά.

Τα πλαστικά μπουκάλια μοιάζουν μεγάλη "παραφωνία" σε ένα χωριό του Πηλίου, περιοχή που φημίζεται για τις πηγές της. Αμέσως κάνουμε την αντίστιξη με τη φράση ενός κατοίκου στις γειτονικές Σταγιάτες: "Εδώ εμείς δεν έχουμε πουλήσει ποτέ εμφιαλωμένο νερό" (πιο αναλυτικά, διαβάστε το ρεπορτάζ της 23ης Ιουνίου 2020).

Και όμως, πολλοί κάτοικοι της Πορταριάς καταφεύγουν είτε στο εμφιαλωμένο είτε σε άλλες λύσεις. "Αναγκάστηκα να βάλω φίλτρο στη βρύση, γιατί δεν θέλαμε να πίνουμε το χλωριωμένο νερό, δεν αντέχουμε καν τη μυρωδιά", μας λέει ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς που βρίσκεται απέναντι από την κεντρική πλατεία του χωριού. Εκτιμά ότι η υπερχλωρίωση, την οποία καταγγέλλουν και οι κάτοικοι των Σταγιατών, είναι μέθοδος απαξίωσης του πηγαίου νερού, με στόχο οι κάτοικοι της περιοχής να στραφούν στο εμφιαλωμένο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/31O2SaV
via IFTTT

Λίστα Πέτσα: Χωρίς κανένα κριτήριο τα χρήματα στα ΜΜΕ για τον Κορονοϊο

Με σημαντική καθυστέρηση η κυβέρνηση δημοσίευσε τη λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν χρήματα για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς» - Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει πως είναι άριστη στο μαγείρεμα - ΣΥΡΙΖΑ: «Η λίστα επιβεβαιώνει ότι τα χρήματα δόθηκαν στα ΜΜΕ χωρίς κανένα ουσιαστικό κριτήριο-Να δοθούν σήμερα οι εντολές καταχώρησης και οι αρχικές τιμολογήσεις»
Μετά από σχεδόν τρεις μήνες έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση τη λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν 20 εκατ. ευρώ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς». Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη πληροφόρηση για τα κριτήρια με τα οποία έγινε η διανομή των χρημάτων στα ΜΜΕ

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τα άλλα κόμμα της αντιπολίτευσης για τη διανομή των 2 εκ. στα ΜΜΕ με αδιαφανείς όρους, ακόμα και σε ανύπαρκτα σάιτ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3iBW0mT
via IFTTT

Αποκαλυπτική απόφαση: Το ελβετικό δικαστήριο διαψεύδει τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα

Σχεδόν έναν μήνα αφότου κηρύχθηκε έκπτωτος από τη γ.γ. Ενημέρωσης στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο "Τοξότης" του Χρ. Καλογρίτσα επιβεβαίωνε τη συμμετοχή του σε κατασκευαστικό έργο στο Άμπου Ντάμπι σε συνεργασία με τη λιβανέζικη CCC

Πλήρη ανατροπή στους ισχυρισμούς του Ανδρέα Λοβέρδου, δικηγόρου του Χρ. Καλογρίτσα, προκύπτει από την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. Σε αντίθεση με τον ισχυρισμό της πλευράς του εργολάβου ότι τα 3 εκατομμύρια είχαν δοθεί στον «Τοξότη» από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις άδειες, προκύπτει ότι η πλευρά Καλογρίτσα αναγνώριζε τον Οκτώβριο 2016 ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη συμμετοχή και υλοποίηση κατασκευαστικού έργου στο Αμπού Ντάμπι, όπως προέβλεπε η συμφωνία. Να επισημανθεί ότι ήδη από τις 26 Σεπτεμβρίου 2016 ο Χρ. Καλογρίτσας είχε κηρυχθεί έκπτωτος από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και υπογραφή του Λ. Κρέτσου. Επομένως, δεν θα μπορούσε η συναλλαγή μεταξύ της κατασκευαστικής εταιρείας του Χρ. Καλογρίτσα και της CCC να αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. «Τη 13η Οκτωβρίου 2016 ο κ. Μίχελ Σάαντ ζήτησε ενημέρωση μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ρωτώντας τον κ. Γεώργιο Μπασιά αν η 'Τοξότης' εξακολουθούσε να ενδιαφέρεται για το έργο και ζητώντας του σε θετική περίπτωση να απαντήσουν στο προηγούμενο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 4ης Οκτωβρίου 2016» αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση. Και συνεχίζει: «Τη 14η Οκτωβρίου 2016 ο κ. Γεώργιος Μπασιάς απάντησε ότι η 'Τοξότης' ενδιαφερόταν ακόμη για το ως άνω έργο και ότι εργαζόταν γι' αυτό. Δήλωσε επίσης ότι η 'Τοξότης' είχε επανεξετάσει και επανεκτιμήσει με την ομάδα εκτιμήσεών της και τους τοπικούς συνεργάτες της και επιβεβαίωσε ότι οι τιμές τους ήταν σωστές».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/31Pc8eQ
via IFTTT

Λιγότερο από το 1% στον αντιπολιτευόμενο Τύπο για το «Μένουμε Σπίτι»

Σε πολλές απαντήσεις της σχετικά με τα 20 εκατ. της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», η κυβέρνηση, μέσω του Στέλιου Πέτσα, υποστήριζε ότι δεν προκύπτει τίποτα μεμπτό καθώς «πήραν χρήματα και ΜΜΕ που ασκούν κριτική». Από μία απλή ματιά όμως στη λίστα που δόθηκε τελικά στη δημοσιότητα, προκύπτουν χαοτικές διαφορές μεταξύ των (λίγων) μέσων που δεν αναπαράγουν τη κυβερνητική γραμμή και άλλων φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, πολύ χαμηλότερης κυκλοφορίας.
«Ουδέποτε τέθηκε ως κριτήριο αποκλεισμού από την εκστρατεία η πολιτική τοποθέτηση ενός Μέσου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3iw10JE
via IFTTT

Η λιστα με τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ για τον Κορονοϊο

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε ο κατάλογος με τα μέσα ενημέρωσης και τα ποσά που έλαβαν να την διαφημιστική καμπάνια αναφορικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Οπως είπε στην ενημέρωση των πολιτκών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η λίστα δίνεται στη δημοσιότητα μετά τον ποιοτικό έλεγχο που διενεργήθηκε.Μιλώντας σχετικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: "Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα, προκειμένου να αποτρέψει την επέλασή του, να στηρίξει το σύστημα υγείας και να σωθούν ζωές. Οι έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις επέβαλαν την άμεση ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2DiEPGT
via IFTTT

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

ΑΕΙ: Χρηματοδότηση με βάση την επίτευξη στόχων, τετραετή «business plans», εισαγωγή νέων επιστημονικών πεδίων, προσέλκυση ξένων φοιτητών

Η υποβάθμιση της παιδείας περνάει σε άλλο level...
Όπως αναφέρει η Καθημερινη της Κυριακης 5/7/2020 στην κυβερνηση της ΝΔ σχεδιάζουν ριζικές αλλαγές στα ΑΕΙ όλης της χώρας. Χρηματοδότηση με βάση την επίτευξη των στόχων, τετραετή «business plan», εισαγωγή νέων επιστημονικών πεδίων και προσέλκυση ξένων φοιτητών είναι μόνο μερικοί από τους νέους πυλώνες για την προσπάθεια αναβάθμισης των ελληνικών πανεπιστημίων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/31PmYlc
via IFTTT

Nομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: Ενα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που θα κουρελιαστεί στην πράξη

Τι το πραγματικά διαφορετικό φέρνει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση και σχεδιάζεται να ψηφιστεί από τη Βουλή αυτή την εβδομάδα; Οχι πάντως τη δυνατότητα του κράτους να παρενοχλεί, να απαγορεύει και να διαλύει δημόσιες συναθροίσεις.

Οσοι ζήσαμε ως συμμετέχοντες το μεγάλο αντιμνημονιακό κίνημα του 2010-2012, ξέρουμε από πρώτο χέρι το μέγεθος της βίας που χρησιμοποιήθηκε για τη διάλυση των μαζικών συγκεντρώσεων με ΜΑΤ, χημικά και στημένα κατηγορητήρια. Τι μπορεί να αλλάξει λοιπόν, και μάλιστα προς το χειρότερο, έχοντας μια τόσο πρόσφατη πικρή εμπειρία;
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Cc0dwF
via IFTTT

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Υπουργική σιωπή και κουκουλώματα για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμό στο Κολλέγιο Ψυχικού

Μετά την ηχηρή σιωπή της Νίκης Κεραμέως, σχετικά με την αποκάλυψη του tvxs.gr, για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό στο Κολλέγιο Ψυχικού, γνώστες της υπόθεσης που επικοινώνησαν με το tvxs , δηλώνουν ότι τέτοια περιστατικά έχουν ξανά συμβεί στο παρελθόν αλλά «κουκουλώθηκαν για να μην αμαυρωθεί η φήμη του Κολεγίου». Το πιο εντυπωσιακό δε, είναι ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπλεκομένων, η υπουργός φρόντισε να νομοθετήσει σχετικά, ώστε το Κολλέγιο, να έχει ενδεχομένως στο οπλοστάσιο του επιχειρήματα υπέρ του, σε εν εξελίξει δικαστικές διαμάχες.
Η παράνομη εκδρομή
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Z2ElNy
via IFTTT

Φίλος και πολιτευτής του Λοβέρδου, εμπλεκόμενος με τον εγκέφαλο του παρακράτους που κατέγραψε η ΕΥΠ

Στέλεχος του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», προσωπικός του φίλος και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είναι ο κύριος Ψ. , τον οποίο ο κοριός της ΕΥΠ έχει καταγράψει να κατευθύνει τον επικεφαλής του γραφείου του, κύριο Λ., στη δράση ενός κυκλώματος που απλώνεται κάτω από όλο το πλέγμα της εξουσίας.

Η δράση του κυκλώματος, όπως αποκάλυψε το Documento , ξεκινά από την προώθηση γυναικών που εκμεταλλεύεται κύκλωμα trafficking και φτάνει ως τον χειρισμό παραδικαστικού κυκλώματαος, το οποίο μάλιστα είχε καταγγείλει πρόσφατα η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην Προανακριτική της Βουλής. Στις συνομιλίες αυτές, Αρεοπαγίτες ζητούν ανταλλάγματα για να αθωώσουν επιχειρηματίες , χορηγούς της ΝΔ από βαριές κατηγορίες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3dXC2iU
via IFTTT

Νταραβέρια μαφιόζων με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας

Το δίκτυο δρούσε στα ανώτερα κλιμάκια της αστυνομίας, του λιμενικού, της πυροσβεστικής, των οικονομικών υπηρεσιών

Ο Λ. δεν κανονίζει μόνο, όπως φαίνεται από τα ευρήματα της ΕΥΠ, δουλειές με πολιτικούς, δικηγόρους, δικαστικούς και ανθρώπους του υποκόσμου.

Μιλά και διεκπεραιώνει «σοβαρές δουλειές» με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, τους οποίους ανταμείβει και με ομαδικές ερωτικές συνευρέσεις, με στελέχη του ΣΔΟΕ, του λιμενικού, της Τροχαίας και της πυροσβεστικής.

Φαίνεται μάλιστα πως έχει τη δύναμη να δίνει και γραμμή σε ποια μαγαζιά θα κάνει ντου η αστυνομία και σε ποια όχι, αλλά και να μεσολαβεί για ευνοϊκές μεταθέσεις αστυνομικών – λιμενικών. Απ' την άλλη, κάνει κι ο ίδιος εξυπηρετήσεις σε στελέχη της ΕΛΑΣ ακόμη και για… καθάρισμα φορολογικών εκκρεμοτήτων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Obja5L
via IFTTT

Παιδεραστής πρώην Υπουργός της ΝΔ ψώνιζε ανήλικες - Απόλυτη σιωπή για το θέμα απο την Κυβερνηση

Και ενώ το Documento βγήκε την Κυριακη 5/7/2020 με πρωτοσελιδο τιτλο: Παιδεραστες Υπουργοι...κανείς απο την κυβερνηση δεν ενδιαφερθηκε να μαθει..ποιοι είναι αυτοί οι Υπουργοι...

 Ο εγκέφαλος του κυκλώματος κάνει μπίζνες, εκβιάζει, διορίζει και συντρώγει με πρώην κυβερνητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και βαρόνους της νύχτας

Μέχρι και ανήλικη προωθούσε σε πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ, ο φερόμενος ως εγκέφαλος, ο οποίος ισχυριζόταν ότι η μικρή κοπέλα είναι διαθέσιμη για ερωτική συνεύρεση. Πρόκειται για γνωστό πολιτικό πρόσωπο που συνδέεται με διάφορες εταιρείες, μεταξύ αυτών και μια εταιρεία στο κέντρο της Αθήνας. Το κορίτσι είναι μόλις 17 ετών και πηγαίνει σχολείο. Αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τον πρώην υπουργό. 

Ο διάλογος που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ είναι χαρακτηριστικός:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/31MACFr
via IFTTT

Η διαφθορά στον Άρειο Πάγο: Ο αμαρτωλός βίος του κυρίου Λ.

Ο εγκέφαλος του παρακρατικού δικτύου και ο δικηγόρος-συνέταιρός του ξέρουν απ' όλα: ναρκωτικά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εξυπηρετήσεις υπουργών 

Μαστροπεία, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, απόκρυψη κερδών από τυχερά παιχνίδια, επαφές με σκληρούς ποινικούς, κύκλωμα λαθρεμπορίου, ρευστοποίηση επιταγών, διοργάνωση ερωτικών συνευρέσεων ακόμη και με μαθήτριες.

Αυτές εμφανίζεται να είναι μερικές μόνο από τις… δραστηριότητες των δύο φερόμενων ως εγκεφάλων της υπόθεσης, από τους οποίους άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της πολυδαίδαλης και πολυσχιδούς ζοφερής ιστορίας: του κυρίου Λ. και του δικηγόρου-συνεταίρού του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3gt1qyI
via IFTTT

Άρειος Πάγος: «Πουλούσαν τις δίκες, γίναν εκατομμυριούχοι» - Η διαφθορά στο ανώτατο δικαστηριο της χώρας

Οι απίστευτοι διάλογοι που αποκαλύπτουν το παραδικαστικό κύκλωμα που είχε απλωθεί στους διαδρόμους και στις αίθουσες του Αρείου Πάγου

Ενα από τα βασικά πλοκάμια της ομάδας φέρεται να είχε απλωθεί μέχρι και τους διαδρόμους του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, του ίδιου του Αρείου Πάγου. Ανώτατοι εισαγγελείς που λύνουν και δένουν φέρονταν να πουλούν –στην κυριολεξία– εκδούλευση για διάφορες υποθέσεις τους σε πρωταγωνιστές της ομάδας, λαμβάνοντας ως αντίτιμο «δώρα» και «σοκολατάκια». Ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του Λ. και του δικηγόρου στενού συνεργάτη του και των εισαγγελικών λειτουργών φέρεται να ήταν μια πρώην πρωτοδίκης. Η εν λόγω πρώην δικαστικός εμφανίζεται ότι αφενός «παρείχε υπηρεσίες έναντι αμοιβής» και αφετέρου διαμεσολαβούσε προκειμένου να καταλήγουν τα «δώρα» και τα «σοκολατάκια» στους αποδέκτες. Πέραν όμως των εξυπηρετήσεων στα μέλη της ομάδας, οι νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ οδηγούν σε μεγαλοεπιχειρηματία – καναλάρχη – εφοπλιστή – ιδιοκτήτη ΠΑΕ με στενές σχέσεις με τον πρωθυπουργό, για χάρη του οποίου εμφανίζονται να «πουλούσαν δίκες» εισαγγελικοί λειτουργοί που ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την ομάδα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3iuAnoF
via IFTTT

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ για Καλογρίτσα και Πρώτο Θεμα: Μετατρέπει αστική του διαφορά...σε πολιτικό θέμα, υπο την καθοδηγηση Λοβερδου που εμπλέκεται σε Novartis

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν.
Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει σε αγωγή που εκδικάστηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά και προφορικά δια των δικηγόρων του, ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του White House» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC του Σάμερ Χούρυ, ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/38rUYoH
via IFTTT

Επιμένουν στον εγκλεισμό των προσφύγων με πρόσχημα τον κορονοϊό

Σταθερά… ακροδεξιά επενδύει η κυβέρνηση στο προσφυγικό, καθώς, με πρόσχημα την πανδημία τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης αποφάσισαν να παρατείνουν τον εγκλεισμό των προσφύγων και μεταναστών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/31GtV81
via IFTTT

Ζεστό χρήμα για να διασωθεί η Iberia από το δημόσιο ταμείο

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει μείωση στόλου, προορισμών και αναστολή συμβάσεων προσωπικού έως τον Δεκέμβριο
Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να εντάξει την αεροπορική εταιρεία Iberia στο Ταμείο Διάσωσης Επιχειρήσεων Στρατηγικού Ενδιαφέροντος, συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ, ώστε να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Το Ταμείο θα χρηματοδοτήσει αεροπορικές εταιρείες, τουριστικές, υποδομών και άλλες που θεωρούνται κλειδιά για την ισπανική οικονομία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2VL5sus
via IFTTT

Μανώλης Σφακιανάκης: O αόρατος προστάτης του Σωκράτη Γκιόλια #troktiko

απο τον Δημήτρη Ψαρρα ,  Εφημερίδα των Συντακτών 

Ο Γκιόλιας αναδείχτηκε στη σχολή δημοσιογραφίας Μάκη Τριανταφυλλόπουλου - Θέμου Αναστασιάδη και ακολούθησε τον δεύτερο όταν χώρισαν οι δρόμοι των δύο πρώην συνεταίρων. Δικό του δημιούργημα ήταν το μπλογκ «troktiko», το οποίο απέκτησε μεγάλη επισκεψιμότητα. Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση δεν είναι προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας. Φέρουν τη σφραγίδα του Ανώτατου Δικαστηρίου και επομένως η αξιοπιστία τους είναι ασφαλώς δύσκολο να αμφισβητηθεί.

Πρόκειται για την Απόφαση 305/2019 του Ζ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο συγκροτήθηκε από τους δικαστές Αγγελική Αλειφεροπούλου, αντιπρόεδρο Αρείου Πάγου, Δημήτριο Γεώργα και Γρηγόριο Κουτσοκώστα - εισηγητή, Αρεοπαγίτες, με την παρουσία και του αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Καραγιάννη και της γραμματέως Αικατερίνης Αναγνωστοπούλου. Σημειώνουμε την παρουσία στη σύνθεση της κυρίας Αλειφεροπούλου, η οποία ήδη έχει αναδειχτεί πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Το Συμβούλιο εξέτασε την πρόταση αναίρεσης σε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (1037/2018) και κατέληξε στην απόρριψή της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3grQcul
via IFTTT