Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

BRUSSELS GROUP: ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Με τα θέματα στα οποία οι απόψεις συγκλίνουν άρχισε σήμερα στις 11:30 το πρωί, στις Βρυξέλλες, η συνεδρίαση του λεγόμενου Brussels Group, δηλαδή των εκπροσώπων των εταίρων και δανειστών και της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, στόχος της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση είναι να επιτευχθεί μέχρι το Σάββατο το βράδυ μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών σε μια σειρά θεμάτων, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεγάλες δυσκολίες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1I17ISq
via IFTTT

BRUSSELS GROUP: ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Με τα θέματα στα οποία οι απόψεις συγκλίνουν άρχισε σήμερα στις 11:30 το πρωί, στις Βρυξέλλες, η συνεδρίαση του λεγόμενου Brussels Group, δηλαδή των εκπροσώπων των εταίρων και δανειστών και της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, στόχος της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση είναι να επιτευχθεί μέχρι το Σάββατο το βράδυ μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών σε μια σειρά θεμάτων, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεγάλες δυσκολίες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AlWBeI
via IFTTT

REUTERS: Η ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Αλλαγή των όρων συμφωνίας για την εκμίσθωση 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε μια κοινή επιχείρηση με επικεφαλής τη γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport, επιχειρεί να πετύχει η Ελλάδα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει το θέμα.
Η συμφωνία ύψους 1,2 δισ. ευρώ υπεγράφη το 2014, αλλά η νέα ελληνική κυβέρνηση φέρεται να θέλει τώρα μερίδιο στην κοινοπραξία, η οποία περιλαμβάνει επίσης τον ελληνικό ενεργειακό Όμιλο Κοπελούζου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AlWAYf
via IFTTT

«ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ» ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΥΠΕΡ ΗΠΑ

Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές τις οποίες φέρεται ότι έκανε η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών για λογαριασμό της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) δείχνει να πλησιάζει κι άλλο την Καγκελαρία, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, αν και η Άγκελα Μέρκελ, όπως επισημαίνουν αναλυτές, φαίνεται ότι για άλλη μια φορά να βρίσκεται στο απυρόβλητο.
«Η υπόθεση της BND (γερμανική υπηρεσία πληροφοριών) κλιμακώνεται και φτάνει την Καγκελαρία», είναι ο τίτλος της συντηρητικής εφημερίδα Die Welt.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AlWv74
via IFTTT

ΣΤΟ 25,7% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Ελαφρά πτώση κατέγραψε η ανεργία τον Ιανουάριο του 2015 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2014 και ανήλθε στο 25,7% σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Πάντως η Ελλάδα διατηρεί την «πρωτιά» στην ανεργία καθώς και την ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών.
   Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (25,7% τον Ιανουάριο), στην Ισπανία (23%) και στην Κύπρο (16%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,7%) και στην Αυστρία (5,6%).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1I17Ktx
via IFTTT

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Της Αλέκας Ζουμή

Μια ιστορική απόφαση πάρθηκε χθες το βράδυ στην Τσαμαδού από παίκτες και οπαδούς του Αστέρα Εξαρχείων. Παρουσία και μελών της διοίκησης, παίκτες και οπαδοί της ομάδας -σύμβολο της περιοχής, της ομάδας – σύμβολο του ποδοσφαίρου που παραμένει παιχνίδι και όχι εμπόρευμα, έλαβαν την απόφαση να ζητήσουν την παραίτηση του προέδρου Ανδρέα Μαζαράκη και του διοικητικού συμβουλίου του ποδοσφαιρικού τμήματος και σε μετέπειτα χρόνο να πάρουν την ομάδα στα χέρια τους οι ίδιοι, η ίδια η γειτονιά των Εξαρχείων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IsjzYz
via IFTTT

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ψήφισμα για τη δίκη στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατά τη διάρκεια της σημερινής του Συνεδρίασης.
 Ολόκληρο το ψήφισμα

Στις 7 Μαΐου ξαναρχίζει η δίκη της Χρυσής Αυγής. Μια δίκη με τεράστια συμβολική και πολιτική σημασία. Για πρώτη φορά μετά από το τέλος του Β’ ΠΠ, μια ναζιστική οργάνωση, η οποία εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο, κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου όχι για τις ιδέες της αλλά για τις εγκληματικές της πράξεις σε βάρος δημοκρατικών πολιτών, εκπροσώπων αριστερών οργανώσεων, συνδικαλιστικών φορέων και μεταναστών, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά την έναρξη της δίκης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1GzpBlt
via IFTTT

ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ «PLAN B» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ευρωζώνη ετοιμάζεται για διάφορα αποτελέσματα που θα μπορούσαν να υπάρξουν στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών, είναι η νέα -μη συμβατή με το ρόλο του, αλλά και με την επίσημη γραμμή των Βρυξελλών-, δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο ομιλητικότατος Ντάισελμπλουμ, συστήνει δε στην ελληνική κυβέρνηση να αφιερώνει λιγότερο χρόνο σε συνεντεύξεις και περισσότερο για να αποφύγει την άβυσσο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IsjxQs
via IFTTT

ΈΓΙΝΑΝ ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΟΝΤΟΝΗ

Κατέθεσε πλέον και γραπτώς ο Σταύρος Κοντονής, τις αλλαγές που είχε υποσχεθεί στο νομοσχέδιο για την αθλητική βία, κατά τη σημερινή, τελευταία ημέρα επεξεργασίας του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι αλλαγές φιλοδοξούν να καλύψουν το κενό που χωρίζει τις αποφάσεις του υπουργείου και τις θέσεις της FIFA και της UEFA με σκοπό να αποφύγουμε το Grexit.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1GzpDd5
via IFTTT

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ

Ομάδα περίπου 50 συνταξιούχων του ΙΚΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομοσπονδίας εργαζομένων ΙΚΑ, Δήμο Κουμπούρη, εισήλθε στο κτίριο του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του ΔΣ του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) με θέμα τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IsjxzS
via IFTTT

SIEMENS ΚΑΙ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Οι υποθέσεις της Siemens και της λίστας Λαγκάρντ θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από την σχετική εισήγηση της προέδρου της Βουλής και προέδρου της Επιτροπής Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από εκπροσώπους των κομμάτων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IsjxjA
via IFTTT

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Συνεχίστηκε την Πέμπτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η εκδίκαση της υπόθεσης βασανισμού του Ουαλίντ Ταλέμπ, Αιγύπτιου εργάτη και πατέρα τριών παιδιών, που το καλοκαίρι του 2012 είχε βρεθεί λιπόθυμος, τραυματισμένος και αλυσοδεμένος στα Αμπελάκια Σαλαμίνας.

Κατηγορούμενοι για αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας είναι τέσσερα άτομα, ο ιδιοκτήτης του φούρνου που απασχολούσε τον Αιγύπτιο, ο γιος του, και δύο ακόμη άνδρες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1GzpCpu
via IFTTT

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΕ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Αντισυνταγματικές φέρεται να έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Στην απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου που αναμένεται να δημοσιευθεί σύντομα και έχει οριστικό χαρακτήρα, αναφέρθηκε σήμερα Πέμπτη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1GzpCpq
via IFTTT

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων του προέδρου του ΔΣ, του διευθύνοντος συμβούλου και των τριών λοιπών μελών του ΔΣ της ΕΡΤ, απευθύνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, κατόπιν της ψήφισης του νόμου.Η θητεία των µελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι πενταετής και μπορεί να ανανεώνεται για µία φορά, παρατείνεται δε μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IsjzaV
via IFTTT

ΕΚΤΟΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Δεν θα μπει προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα πρώτα μέτρα της λίστας Βαρουφάκη, παρά τις προσδοκίες της κυβέρνησης για μια συμφωνία σε σύντομο χρόνο με τους εταίρους μέσα στις επόμενες ημέρες, ακόμη και μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1GzpC8X
via IFTTT

Στρατούλης: Απαραβίαστες οι κόκκινες γραμμές σε εργασιακά και Ασφαλιστικό

«Οι τέσσερις κόκκινες γραμμές μας για εργασιακά και Ασφαλιστικό παραμένουν απαραβίαστες» τόνισε ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημ.Στρατούλης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά δημοσιεύματα και διαρροές που μιλούν για μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και μη εφαρμογή της κυβερνητικής εξαγγελίας για επαναφορά της 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους, (κάτω των 700 ευρώ), η οποία -όπως λέει- θα θεσμοτηθεί και τυπικά προς το τέλος Φθινοπώρου. Το μόνο μέτρο που θα ληφθεί είναι ο περιορισμός των ακραίων περιπτώσεων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

«Όταν λέμε ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις το εννοούμε» τονίζει ο κ. Στρατούλης, και απαρριθμεί τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί για συντάξεις, κατώτατο μισθό και συλλογικές συμβάσεις, υπογραμμίζοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν τίθεται κανένα θέμα νέων μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και ότι ισχύει η κυβερνητική εξαγγελία για επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Ειδικότερα όπως τόνισε ο Δ.Στρατούλης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων: πρώτον, όχι μόνο δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω μείωσης μισθών, αλλά ήδη ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης έχει αποστείλει στους αρμόδιους φορείς το σχέδιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς και για τη σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Δεύτερον, ισχύει στο έπακρο η κυβερνητική δέσμευση για επαναφορά της 13ης σύνταξης, σε όσους λαμβάνουν ποσά κάτω των 700 ευρώ. Η δέσμευση αυτή θα θεσμοθετηθεί και τυπικά προς το τέλος του φθινοπώρου, δηλαδή λίγο πριν χορηγηθεί η 13η σύνταξη.

Τρίτον, ούτε μειώνονται, ούτε πρόκειται να μειωθούν άλλο οι κύριες συντάξεις, καθώς δεν υπέγραψε την εφαρμογή των νομοθετημάτων της μνημονιακής περιόδου (3863 και 3865) που προέβλεπαν την εν λόγω δυσμενέστερη εξέλιξη.

Τέταρτον, δεν μειώνονται άλλο οι επικουρικές συντάξεις, καθώς η κυβέρνηση αναστέλλει επ’ αόριστο τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, βάσει της οποίας οι επικουρικές θα μειώνονταν έως και 90%.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων διευκρίνισε, επίσης, ότι δεν επίκεινται μειώσεις ούτε στις λεγόμενες «υψηλές επικουρικές» καθώς έπειτα από έξι διαδοχικές μειώσεις δεν υπάρχουν πλέον υψηλές επικουρικές. Από τα 252 ευρώ, ο μέσος όρος έπεσε στα 180 και αν ληφθούν υπόψη κάποιες κρατήσεις, στην ουσία κάτω και από τα 170 ευρώ.

Ερωτηθείς για τις πρόωρες συντάξεις, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να περιορίσει ορισμένες ακραίες καταστάσεις οι οποίες χαρακτηρίζουν κυρίως διαδικασίες εθελούσιων εξόδων σε τράπεζες και σε ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ και στερούν πολλούς πόρους από τα Ταμεία, προσθέτοντας ότι εκπονείται ήδη μελέτη του υπουργείου Οικονομικών για το ζήτημα.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν πρόωρες συντάξεις μητέρων με ανήλικα παιδιά, αναπήρων και ατόμων με «ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα».in.gr


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1DYOhlI
via IFTTT

Γ.Βαρουφάκης: Οι θεσμοί πιέζουν για άρση αναστολής πλειστηριασμών

Οι θεσμοί πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να μην απαγορευθούν οι πλειστηριασμοί α' κατοικίας, εγείροντας θέμα ηθικού κινδύνου, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης μιλώντας στη Βουλή. 

Όπως εξήγησε, κάποιοι θεσμοί υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση αυτή δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να λειτουργούν ανήθικα και ενώ μπορούν να μην πληρώνουν τη δόση του στεγαστικού δανείου τους. Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης ιδιαιτέρως δεικτικός είπε ότι κάποιοι για να αποτραπεί αυτός ο ηθικός κίνδυνος δεν διστάζουν να πετάξουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα στο δρόμο.

Δίνοντας στίγμα για τις δυσκολίες στις συνομιλίες με τους εταίρους-δανειστές, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο θέμα των πλειστηριασμών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:  «Στη διάρκεια των σημερινών διαπραγματεύσεων, αλλά και συνεχώς, κάποιοι από τους θεσμούς μιλούν και εγείρουν θέμα ηθικού κινδύνου».

Όπως εξήγησε στην επιμονή της Αθήνας στην απαγόρευση των πλειστηριασμών και του ξεκληρίσματος των ανθρώπων, «λένε ναι, αλλά αν ισχύει αυτό, γιατί άλλοι να πληρώνουν το στεγαστικό τους δάνειο; Δημιουργεί δηλαδή μια διαδικασία, μία κατάσταση που κάνει κάποιους να λειτουργούν ανήθικα και ενώ μπορούν να πληρώνουν το δάνειο τους να μην το κάνουν. Υπάρχει η άποψη ότι για να αποτραπεί αυτός ο ηθικός κίνδυνος ας πεταχτούν άνθρωποι στο πεζοδρόμιο για να γλιτώσουν οι τράπεζες» σημείωσε.in.gr


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1DYOh5l
via IFTTT

ΔΝΤ: Δεν αναμένουμε Grexit, αλλά εξετάζουμε διάφορα σενάρια...Δεν επιασε η προπαγανδα και αλλαζουν το σεναριο!

«Δεν αναμένουμε Grexit, αλλά εξετάζουμε διάφορα σενάρια» δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σωρεία ερωτήσεων για το εάν το Ταμείο έχει καταρτίσει σχέδια περιορισμού της διάχυσης κρίσης από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Απαντώντας αρχικά σε ερώτηση για το εάν το ΔΝΤ διαβλέπει κίνδυνο Grexit ο Ράις είπε πως το Ταμείο δεν αναμένει να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς η Ελλάδα έχει διατρανώσει ότι θέλει να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ και να προχωρήσει στις ενέργειες που θα διασφαλίσουν το στόχο αυτό.

Για το εάν το ΔΝΤ έχει καταρτίσει σχέδια αποτροπής διασποράς των κινδύνων από ενδεχόμενο Grexit το στέλεχος του Ταμείου απάντησε: «Δεν αναμένουμε Grexit. Σε όλα τα προγράμματα που έχουμε εμπλοκή εξετάζουμε διάφορα σενάρια».

Για το εάν το ΔΝΤ θα πληρωθεί κανονικά το Μάιο ο Ράις ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δημοσίως εκφράσει τη δέσμευση να είναι συνεπής στις διεθνείς υποχρεώσεις της και μεταξύ αυτών στις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΔΝΤ και μέχρι σήμερα είναι συνεπής σε αυτό.

Ερωτηθείς για την κατάσταση των ταμειακών διαθεσίμων της Ελλάδας και για τα επίπεδα ρευστότητας είπε πως το ΔΝΤ δεν έχει μέχρι σήμερα στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία προκειμένου να εκτιμήσει τα επίπεδα ρευστότητας. «Δεν είχαμε πρόσβαση στα στοιχεία που το ΔΝΤ χρειάζεται για να κάνει μια τέτοια αξιολόγηση» ανέφερε.

Ο ίδιος αποσαφήνισε πως το ΔΝΤ αναμένει η Ελλάδα να καταβάλει στις 6 Μαΐου 200 εκατ. ευρώ για τόκους και στις 12 Μαΐου 750 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή κεφαλαίου.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - θεσμών και για το πότε θα ολοκληρωθούν ανέφερε: «Οι συναντήσεις πολιτικής αρχίζουν σήμερα. Δεν θα ήθελα να κάνω υποθέσεις για το πότε θα ολοκληρωθούν».

Για το εάν θα υπάρξει μια μερική συμφωνία που θα ξεκλειδώσει μέρος της χρηματοδότησης , είπε πως τουλάχιστον για το ΔΝΤ αυτό δεν μπορεί να ισχύσει. «Για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με το ΔΝΤ απαιτείται περιεκτικό πακέτο» σημείωσε, δίνοντας να εννοηθεί πως εάν υπάρξει ενδιάμεση χρηματοδότηση αυτή θα προέλθει από την ΕΕ. «Κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να έλθουμε σε μια συμφωνία για το πρόγραμμα» είπε.

Σε ερώτηση για το εάν η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει στείλει επιστολή στο Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με προτάσεις για συγκεκριμένα μέτρα, υπογράμμισε πως δεν γνωρίζει για την ύπαρξη τέτοιας επιστολής.

Σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και για την κριτική που ασκείται από πρώην ανώτατα στελέχη του ΔΝΤ για τον τρόπο που χειρίστηκε το Ταμείο το θέμα ο Ράις, εξέφρασε την ελπίδα πως κατά την τρέχουσα αξιολόγηση θα υπάρξει αναθεώρηση της έκθεσης βιωσιμότητας και επανέλαβε πως για το χρέος υπάρχει ένα «συμφωνημένο πλαίσιο» που καθ΄όσο γνωρίζει δεν έχει εξετασθεί κάποια τροποποίησή του.

Ερωτηθείς από τον ανταποκριτή του Mega Μιχάλη Ιγνατίου για την κριτική που ασκείται σε ευρωζώνη και ΔΝΤ για την «αδιαλλαξία» που επέδειξαν στο θέμα των μέτρων της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, κριτική σύμφωνα με την οποία η αδιαλλαξία αυτή «ακρωτηρίασε» ένα πρόγραμμα που είχε εισέλθει σε ικανοποιητική τροχιά, ο Ράις δεν δέχθηκε την κριτική αυτή.

«Δεν δέχομαι τον όρο αδιαλλαξία που περιγράφεται στην εν λόγω κριτική. Συνεχίζουμε να είμαστε ευέλικτοι και ανοικτοί σε προτάσεις πολιτικής που οδηγούν στους στόχους του προγράμματος. Η ευελιξία είναι ένα από τα πράγματα που το ΔΝΤ επιδεικνύει στα προγράμματα του», απάντησε χαρακτηριστικά.θανασης Κουκακης in.gr



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1dx1TiF
via IFTTT

ΕΕ και λοιποι οικονομικοι νταβαδες: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά δύσκολη η συμφωνία ως την Κυριακή

Ικανοποίηση για την «εμβάθυνση και εντατικοποίηση» των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις του Brussels Group επαναλαμβάνονται σήμερα, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες με «εποικοδομητικό πνεύμα» και ότι η Επιτροπή αναμένει να δει πρόοδο. 

Όπως εξήγησε ο ίδιος στις διαβουλεύσεις εμπλέκονται ανώτεροι αξιωματούχοι και τεχνικοί εμπειρογνώμονες από όλες τις πλευρές. 

«Καλωσορίζουμε αυτό το βήμα για εμβάθυνση και εντατικοποίηση των επαφών και αναμένουμε να δούμε πρόοδο», σημείωσε.

Από την πλευρά της, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, υπογράμμισε και πάλι τη σημασία τα πρόσωπα που εμπλέκονται από ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις να έχουν σαφείς εντολές διαπραγμάτευσης.

Κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι οι διαβουλεύσεις του Brussels Group θα συνεχιστούν ανελλιπώς ως και την Κυριακή και ότι θα τεθούν όλα τα θέματα στο τραπέζι. 

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία ορισμένων δημοσιευμάτων ότι είναι ρεαλιστική η συμφωνία ως την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου θεωρεί ότι το κλείδωμα της συμφωνίας στις αρχές Μαΐου είναι εφικτό και -σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές- η ελληνική πλευρά θα υποβάλει αίτημα για συνεδρίαση έκτακτου Eurogroup στις 4 Μαΐου, ελπίζοντας ότι εφόσον γίνει δεκτό το αίτημά της θα μπορούσε να κλείσει η συμφωνία πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, η οποία σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να αποφασίσει αύξηση του πλαφόν έκδοσης εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου. Σημειώνεται δε ότι υπό τις σημερινές συνθήκες και χωρίς πρόοδο στις διαπραγματεύσεις στη διάρκεια της επικείμενης συνεδρίασης της ΕΚΤ ελλοχεύει ο κίνδυνος ο Μ.Ντράγκι να πάρει αποφάσεις για περαιτέρω απομείωση των ελληνικών ενεχύρων που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να πάρουν ρευστότητα.

Τέλος, η Α.Μπράιτχαρτ είπε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ελληνική και την κοινοτική πλευρά για την εκταμίευση ενός ποσού που θα μπορούσε να φτάσει τα 3 δισ. ευρώ εντός του 2015 και το οποίο θα προέρχεται από τα μη χρησιμοποιηθέντα ποσά του προηγούμενου ΕΣΠΑ. Η ίδια ανέφερε ότι έχουν ήδη δεσμευθεί πάνω από 200 εκατ. ευρώ.in.gr


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1dx1Rrk
via IFTTT

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ετών υποχώρησε η ελευθερία του Τύπου το 2014 σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Freedom House που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1QN5w3q
via IFTTT

ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Την επιτροπή Παρακολούθησης του Ασφαλιστικού Συστήματος της Βουλής, θα κληθούν, στο πρώτο δεκαήμερο του Μαίου, για να ενημερώσουν και να δώσουν μια συνολική εικόνα σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1QN5w3h
via IFTTT

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σε τρεις άξονες κινείται το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη με την διαδικασία του κατ' επείγοντος. Το νομοσχέδιο πρόκειται να συζητηθεί στη Μόνιμη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη 4 και 5 Μαΐου, ενώ αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως την Παρασκευή 8 Μαΐου.Συνάντηση του Τ. Κουράκη με τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1DXStlM
via IFTTT

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σήμερα 30/4 ξεκινά και πάλι η δίκη για την εισβολή της ομάδας Δέλτα στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα που προκάλεσε καταστροφές και σοβαρούς τραυματισμούς.Το Μάιο του 2010 μετά τη λήξη της μεγάλης αντιμνημονιακής διαδήλωσης  μια ομάδα Δέλτα εισέβαλλε στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών  προκαλώντας καταστροφές και τραυματίζοντας σοβαρά κόσμο που βρισκόταν εκεί.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1QN5sRi
via IFTTT

ΚΟΛΛΗΣΕ Ο ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Με ενιαίο φόρο πολυτελείας 10% επί του τεκμαρτού εισοδήματος οχημάτων αναμένεται να επιβαρυνθούν όλοι οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων με κυλινδρισμό κινητήρα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισαν τελικά να μην φορολογήσουν τη διαμονή σε ξενοδοχεία άνω των 3 αστέρων καθώς υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ETB7xe
via IFTTT

ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

«Αν μας πουν ότι θέλουν αίμα στο σπαθί δεν θα κάνουμε πίσω». Με την φράση αυτή απάντησε κυβερνητικό στέλεχος στις αναφορές που έκανε νωρίτερα την Τετάρτη αξιωματούχος του ευρωσυστήματος, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να επωμιστεί πολιτικό κόστος για να κλείσει η συμφωνία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ETB6td
via IFTTT

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ E-ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ

Στον εκσυγχρονισμό των συναλλαγών με την καθιέρωση (σε νομικό και τεχνικό επίπεδο) της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (e-invoicing) προϊόντων και υπηρεσιών θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1EsCAXV
via IFTTT

ΥΠΟΙΚ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

Στην ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και επιδεικνύει μεγάλη ευελιξία προκειμένου να επιτευχθεί μια έντιμη ενδιάμεση συμφωνία, ωστόσο οι κόκκινες γραμμές παραμένουν, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Την Τετάρτη, οι εργασίες του EuroWorking Group διεξήχθησαν σε καλό κλίμα, σύμφωνα και με πηγές της Ευρωζώνης, ενώ σήμερα, Πέμπτη, συνέρχεται εκ νέου το Brussels Group.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ETB7gH
via IFTTT

Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΑΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ, ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ

Η βοήθεια έχει αρχίσει να φτάνει σε περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού στο Νεπάλ. Τα προβλήματα πολλά, η έλλειψη τροφής και νερού τρομακτική. 

Η κραυγή «πεινάμε» ηχεί στα χωριά γύρω από την κοιλάδα του Κατμαντού, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν σχηματίσει ουρές στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την περιοχή υπό τον φόβο μετασεισμών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ETB7gy
via IFTTT

ΓΑΛΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την σκιά της στις γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις ρίχνει υπόθεση με καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων -σύμφωνα με τις αναφορές, μέχρι και αγόρια ηλικίας εννέα ετών- από γάλλους στρατιώτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Το Παρίσι επιβεβαίωσε ότι έχει ανοίξει προκαταρκτική έρευνα και δεσμεύεται για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ETzG1I
via IFTTT

ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ - ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΪ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΗΜΑ-ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΔΕΝ ΧΟΡΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ

ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2015


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1GydB3C
via IFTTT

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ο θάνατος του 25χρονου αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι μετά τη σύλληψή του στη Βαλτιμόρη πυροδότησε, παρά τα έκτροπα στην πόλη, νέες πορείες στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ με συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και της «ρατσιστικής στοχοποίησης» από τους ένστολους. Συλλήψεις στη Νέα Υόρκη, πανό και συνθήματα σε Χιούστον, Ντένβερ, Βοστώνη και Ουάσινγκτον. Μεγάλη ειρηνική πορεία στη Βαλτιμόρη, πριν την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ελεύθεροι αφέθηκαν 80 που είχαν τεθεί υπό κράτηση κατά τη νύχτα χάους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ETzFLi
via IFTTT

ELEKTROMOTE, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΟΛΕΪ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στο προάστιο Halensee του Βερολίνου, στις 29 Απριλίου 1882 και θεωρείται ο προπομπός του τρόλεϊ καθώς για τη κίνησή του χρησιμοποιούσε ηλεκτρική ενέργεια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
http://ift.tt/1GydANd
ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2015


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1GydyoA
via IFTTT

ΚΑΒΑΦΗΣ, Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

H συρρίκνωση του Eλληνισμού μετά την επικράτηση των εθνικισμών –δεν το συνειδητοποιήσαμε ποτέ όσο έπρεπε– μας αποστέρησε από τον τρόπο να βλέπουμε τα πράγματα με την ανοιχτωσύνη εκείνη και την ισχύ που διέθετε το ίδιο μας το γλωσσικό όργανο σε μια μεγάλη έκταση του πολιτισμένου τότε κόσμου. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
http://ift.tt/1ETzFuS
ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2015


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ETzH5Z
via IFTTT

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 24 ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΤΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΤΙ, Ο ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΞ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΡΑΟΥΝ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Η τελευταία ημέρα της ζωής του Χίτλερ στο καταφύγιό του στο Βερολίνο όπως περιγράφεται στο βιβλίο των Jonathan Mayo και η Emma Craigie “Hitler’s Last Day”
Κυριακή, 29 Απριλίου 1945, 7 π.μ
Οι Βερολινέζοι αναζητούν τροφή στα καταφύγια. Ο 16χρονος Armin Lehmann που εργάζεται στη νεολαία του Χίτλερ, είναι σοκαρισμένος από την απελπισία των απλών πολιτών, πολλοί από τους οποίους πεθαίνουν από την πείνα. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
http://ift.tt/1GydAN3
ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2015


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Gydyos
via IFTTT

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΡΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ

«Αλαλούμ» με τους λογαριασμούς ΕΛΚΕ. Στα Πανεπιστήμια της χώρας έφτασε σήμερα, Τετάρτη, έγγραφο που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Δημήτρης Μάρδας, και στους διευθυντές των ειδικών λογαριασμών των κοινοτικών τους κονδυλίων (ΕΛΚΕ), που τους υποχρέωνε να καταθέσουν τα διαθέσιμα των λογαριασμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτό προκάλεσε αναταραχή καθώς είχαν λάβει τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι οι ΕΛΚΕ των ΑΕΙ εξαιρούνται από την πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ETzH5P
via IFTTT

ΈΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΒΖ ΚΑΙ 100 ΔΟΣΕΙΣ

Με κατηγορίες κατά της ΝΔ, ότι επιδιώκει το κλείσιμο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, απάντησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, στις παρατηρήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η κεφαλαιακή ενίσχυση της ΕΒΖ, μέσω του εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας, ενδέχεται να κριθεί από την Κομισιόν, ως παράτυπη κρατική ενίσχυση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Gydy89
via IFTTT

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΙΚΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΤΕΧΝΙΤΗ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ...Ή ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ;)
Δεν ξέρω τι λένε ο Στρατούλης, ο Σπυρόπουλος και οι τράπεζες, εγώ ξέρω πολύ καλά τι ακριβώς έγινε. Αναφέρομαι στο θέμα που προέκυψε την Τρίτη το απόγευμα, όταν συνταξιούχοι του δημοσίου πήγαν στα ΑΤΜ των τραπεζών για να σηκώσουν τη σύνταξη τους και διαπίστωσαν ότι οι λογαριασμοί τους ήταν άδειοι. Ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων και ο διοικητής του ΙΚΑ βγήκαν λίαν πρωία της Τετάρτης στα κανάλια και εξήγησαν ότι όλα τα χρήματα των συντάξεων είχαν μπει στην ώρα τους στον διατραπεζικό λογαριασμό, πλην κάποιο τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο ΔΙΑΣ καθυστέρησε τη δυνατότητα καταβολής τους στους δικαιούχους για μερικές ώρες. Κατά δήλωση του κ. Στρατούλη, μόλις έγινε κοινωνός διαμαρτυριών το απόγευμα της Τρίτης, μίλησε με την κ. Κατσέλη της Εθνικής η οποία του εξήγησε ότι το πρόβλημα ήταν στο ΔΙΑΣ και τον βεβαίωσε πως η βλάβη θ’ αποκατασταθεί το συντομότερο. Πράγματι, οι ασφαλισμένοι είδαν λεφτά στους λογαριασμούς τους και άρχισαν να τα σηκώνουν γύρω στις 8.30 το βράδυ, άρα η καθυστέρηση κράτησε τέσσερις με πέντε ώρες.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ETzFuD
via IFTTT

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το απόγευμα της Πέμπτης (17:00) συγκαλείται το Υπουργικό Συμβουλίο, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα πρώτα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση στη βάση της λίστας Βαρουφάκη που απεστάλη στους θεσμούς.

Ωστόσο, όπως ανέφερε την Τετάρτη κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, είναι ακόμη ανοικτές οι ημερομηνίες υποβολής στο Brussels Group του πλήρους νομοσχεδίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς δεν έχουν ακόμη κωδικοποιηθεί στην τελική τους μορφή. «Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται στις προτάσεις και να υπάρξει μια νομική κωδικοποίηση τους» πρόσθεσε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1GydAwH
via IFTTT

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Με 24ωρη απεργία, αλλά και με στάσεις εργασίας, μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την εργατική Πρωτομαγιά.

Πιο συγκεκριμένα τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ από τις 8.30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ETzEab
via IFTTT

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΕΡΙΠΛΕΚΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗΣ ΆΝΝΥ

Μια φωτογραφία της τετράχρονης Άννυ μέσα σε ταξί έρχεται να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την υπόθεση εξαφάνισης του κοριτσιού, με τις Αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει πέσει θύμα απαγωγής. Ωστόσο, εκτιμάται ότι είναι λίγες οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1GydAww
via IFTTT

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Η διενέργεια δημοψηφίσματος είναι δημοκρατικό δικαίωμα κάθε κυβέρνησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας όμως ότι αυτό που προέχει είναι να τηρηθεί ο «οδικός χάρτης» της διαπραγμάτευσης μεταξύ Αθήνας και εταίρων ώστε να υπάρξει συμφωνία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ETzFec
via IFTTT

ΒΟΥΤΣΗΣ: ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΑΣΦΥΞΙΑ Η ΧΩΡΑ

Την εκτίμηση ότι η χώρα δικαιούται επιστροφή χρημάτων αλλά «δεν μας δίνουν για να πάθει ασφυξία η χώρα» εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί σε θέματα που άπτονται της επιβίωσης του λαού, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της στήριξης της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου, με πολιτική προέλευση από όλα τα κόμματα ανεξαρτήτως ψήφου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1GydAg2
via IFTTT

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ: ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας, υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, εκτιμώντας παράλληλα ότι εάν η κυβέρνηση καταφύγει σε δημοψήφισμα τότε η πρότασή της θα υποστηριχθεί.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι μετά το δημοψήφισμα οι εταίροι θα πρέπει να δεχθούν την νέα ετυμηγορία των Ελλήνων, να αποδεχθούν τη Δημοκρατία και να κάτσουν ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ETzEXN
via IFTTT

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ “ΛΙΣΤΑ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ”

Η «Λίστα Φαλτσιανί» μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις ιταλικές αρχές στις υποθέσεις φοροδιαφυγής, αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Οι ανώτατοι δικαστές της Ιταλίας έκαναν δεκτό, με τον τρόπο αυτό, αίτημα της Εθνική Υπηρεσίας Φοροεισπράξεων, Agenzia delle Entrate. Στην συγκεκριμένη λίστα, με 81.458 καταθέτες της τράπεζας Hsbc, την οποία ο Γαλλο-Ιταλός Ερβέ Φαλτσιανί αφαίρεσε από τα αρχεία του εν λόγω τραπεζικού οργανισμού, συμπεριλαμβάνονται και 7.499 Ιταλοί.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1GECw8d
via IFTTT

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ: ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ-ΟΛΟ ΤΟ PDF

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ PDF ΕΔΩ
http://ift.tt/1P5D4Gb
--ΕΤΣΙ ΚΙΆΛΛΙΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ---
Πρόταση για αφαίρεση της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας που αθετεί τις πληρωμές της στους δανειστές περιέχει το έγγραφο που απευθύνει στο ΔΝΤ ο James M. Boughton, που διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ από το 1981 έως το 2012, με το οποίο γίνεται ανάλυση για το ποιος αναλαμβάνει στην περίπτωση που ένα κράτος δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Το έγγραφο συντάχθηκε τον Απρίλιο του 2015. 

Η διαχείριση της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2010 στην Ελλάδα αποκάλυψε ένα σημαντικό κενό στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα αναφέρει ο James M. Boughton διαπιστώνοντας ότι κανένα ίδρυμα δε μπορεί να είναι πλέον αδιαμφισβήτητα επικεφαλής σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1P5D3lA
via IFTTT

ΕΚΠΟΙΖΩ: ΠΛΗΘΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΧΩΡΗΤΕΣ DOMAIN NAMES

Πλήθος παραβιάσεων των δικαιωμάτων των καταναλωτών από καταχωρητές domain names (ονομάτων χώρου) στην Ελλάδα διαπίστωσε η ΕΚΠΟΙΖΩ.
Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε στον χώρο, διαπίστωσε ότι:
δεν τηρείται η νομιμότητα.
καταστρατηγούνται τα δικαιώματα του καταναλωτή ως προς την ενημέρωση.
η εποπτεία και ο έλεγχος από την αρμόδια αρχή ΕΕΤΤ είναι τουλάχιστον  ελλιπής.
Εν ολίγοις, σύμφωνα με την Ένωση, επικρατεί μια άναρχη κατάσταση και σε αυτό το χώρο με αποτέλεσμα να θίγονται τα οικονομικά συμφέροντα του καταναλωτή. 
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, όσοι καταναλωτές επιθυμούν να έχουν μια ιστοσελίδα με κατάληξη .GR, θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλές αυθαιρεσίες των εταιρειών που μεσολαβούν για να κατοχυρώσουν το αντίστοιχο domain name.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1GExxo8
via IFTTT

Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Η συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να περιέχει μια πολιτική που να καθιστά τη χώρα βιώσιμη, υπογράμμισε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση βρεθεί σε αδιέξοδο υπάρχει η λύση της προσφυγής στον λαό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1GExxo4
via IFTTT

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων τονίζουν η ΠΕΜΕΝ, «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1GExxnY
via IFTTT