Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Με το προσχημα της ασφαλειας νομιμοποιουν καθε ειδους φακελωμα

Ενα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση ενίσχυσης των μηχανισμών «φακελώματος» αποτελεί η χτεσινή ανακοίνωση της Κομισιόν για την ενίσχυση της «διαλειτουργικότητας των συστημάτων πληροφοριών» των κρατών - μελών, σε συνέχεια και των όσων αποφασίστηκαν στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 22 - 23 Ιούνη.

Συγκεκριμένα, στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» και της «διασυνοριακής εγκληματικότητας» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την αναβάθμιση του «Οργανισμού για τη λειτουργική διαχείριση συστημάτων ΤΠ μεγάλης κλίμακας», eu-LISA - που σήμερα είναι υπεύθυνος για τη λειτουργική διαχείριση του συστήματος πληροφοριών Σένγκεν, του Συστήματος Πληροφοριών για τις Θεωρήσεις (VIS) κ.ά. - με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των βάσεων δεδομένων των κρατών - μελών της ΕΕ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κομισιόν μετά τη μεταρρύθμισή του, ο οργανισμός eu-LISA θα αναλάβει την κεντρική λειτουργική διαχείριση των συστημάτων πληροφοριών της ΕΕ, την προετοιμασία, την ανάπτυξη και τη λειτουργική διαχείριση των νέων συστημάτων πληροφοριών: Το σύστημα εισόδου/εξόδου (ΣΕΕ) και το σύστημα πληροφοριών και αδείας ταξιδίου της ΕΕ (ETIAS) καθώς και το αναβαθμισμένο ευρωπαϊκό σύστημα πληροφοριών ποινικού μητρώου για υπηκόους τρίτων χωρών και ανιθαγενείς (ECRIS-TCN).

Επιπλέον, θα αναπτύξει μια ευρωπαϊκή πύλη αναζήτησης, μια κοινή υπηρεσία βιομετρικής αντιστοίχισης και ένα κοινό αποθετήριο δεδομένων ταυτότητας, «ούτως ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των συστημάτων πληροφοριών της ΕΕ και η εύκολη επιτόπια πρόσβαση σε αυτά από τους αστυνομικούς και τους τελωνειακούς υπαλλήλους».

Η απόφαση προβλέπει ακόμα την ανάπτυξη αυτόματων μηχανισμών ελέγχου της ποιότητας των δεδομένων που θα εντοπίζουν αυτόματα ενδεχόμενα εσφαλμένα ή ασυνεπή δεδομένα. Στη συνέχεια, το κράτος - μέλος που εισήγαγε τα δεδομένα θα ειδοποιείται, ούτως ώστε να τα αποσύρει ή να τα επικαιροποιεί.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δ. Αβραμόπουλος, δήλωσε χτες ότι «οι συνοριοφύλακες, τα όργανα επιβολής του νόμου και οι υπάλληλοι των υπηρεσιών μετανάστευσης πρέπει να έχουν πρόσβαση στις κατάλληλες πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή για να επιτελέσουν το έργο τους. Η ασφάλεια των πολιτών μας εξαρτάται από την ποιότητα και τη διαθεσιμότητα των εν λόγω πληροφοριών. Με την ενίσχυση της εντολής που προτείνουμε σήμερα, ο οργανισμός eu-LISA θα αναδειχθεί στο ψηφιακό κέντρο αριστείας της ΕΕ, προκειμένου να κάνει το όραμά μας για τη διαλειτουργικότητα των συστημάτων πληροφοριών πραγματικότητα».

Ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ενωση Ασφάλειας, Τζ. Κινγκ, πρόσθεσε ότι στόχος είναι η «αντιμετώπιση των υπαρχόντων περιορισμών στον τρόπο παροχής πληροφοριών από τα συστήματά μας, εκπληρώνοντας έτσι τη δέσμευσή μας για τη διασφάλιση ισχυρών και έξυπνων συστημάτων για τα σύνορα και την ασφάλεια».Ριζοσπαστης



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ttU4FQ
via IFTTT

Ανοίγει ο δρόμος για την ιατρική κάνναβη στην Ελλάδα

Aνοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων κάνναβης για ιατρική χρήση με τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην ΚΥΑ κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή, είπε χαρακτηριστικά ότι «αναμένουμε να έχει θετικό αποτέλεσμα τόσο ως προς τη θεραπεία αλλά και στον τομέα των επιχειρηματικών επενδύσεων».

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα με βάση την κάνναβη ενδείκνυνται για περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένο κλινικό όφελος για μια σειρά από νόσους, όπως ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία και έμεση λόγω χημειοθεραπείας, η καχεξία/ανορεξία. κ.α. 

Η ΚΥΑ εκδίδεται σε συνέχεια του πορίσματος που συνέταξε επιστημονική επιτροπή που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, με σκοπό την αποτίμηση της σύγχρονης εμπειρίας και της υφιστάμενης νομοθεσίας, αναφορικά με την ιατρική χρήση της κάνναβης και την κατάθεση προτάσεων για τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που θα ρυθμίζει το ζήτημα. 

«Η εφαρμογή του μέτρου προϋποθέτει μια σειρά επιπλέον διοικητικών διαδικασιών οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα ώστε οι ασθενείς να αποκτήσουν πρόσβαση στα φάρμακα το ταχύτερο δυνατόν», διευκρινίζει το υπουργείο Υγείας.

Μαίρη Μπιμπήingr



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ttTZSy
via IFTTT

Στην Κομισιόν η υπόθεση της Ηριάννας

Στην Κομισιόν έφτασε η υπόθεση της Ηριάννας, της νεαρής πανεπιστημιακού που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη με βάση ένα έωλο κατηγορητήριο, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Documento.

Σε ερώτηση-παρέμβαση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, Νίκος Χουντής, προς την Κομισιόν γίνεται λόγος για πιθανή παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, που ορίζει η ευρωπαϊκή οδηγία 2016/343.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ στην ερώτησή του επισημαίνει ότι το άρθρο 6 της Οδηγίας 2016/343 αναφέρει ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να διασφαλίζουν ότι «...η εισαγγελική αρχή φέρει το βάρος της απόδειξης της ενοχής των υπόπτων και των κατηγορουμένων. Τούτο ισχύει με την επιφύλαξη οποιασδήποτε υποχρέωσης του δικαστή ή του αρμόδιου δικαστηρίου να αναζητούν τόσο ενοχοποιητικά όσο και απαλλακτικά στοιχεία και του δικαιώματος της υπεράσπισης να προσκομίζει αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία» και ζητά από την Κομισιόν να τον ενημερώσει κατά πόσο παραβιάστηκε το συγκεκριμένο άρθρο στην περίπτωση της Ηριάννας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2uqB1JU
via IFTTT

Φτωχά έσοδα από τις λίστες του πλούτου (Λαγκαρντ,Μπόργιανς κ.α)

Του Γιώργου Παλαιτσάκη
gpal@naftemporiki.gr
Πενιχρά ποσά φόρων και προστίμων έχουν καταφέρει να εισπράξουν μέχρι στιγμής οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών από τους ελέγχους στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και εμβασμάτων εξωτερικού. Ταυτόχρονα οι έλεγχοι στις τρεις αυτές λίστες ξεκινούν και ολοκληρώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να παραμένουν ακόμη ανέλεγκτες χιλιάδες υποθέσεις φυσικών προσώπων που έχουν φυγαδεύσει χρήματα στις ελβετικές τράπεζες και σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Πενιχρά έσοδα αποδίδουν εξάλλου στα δημόσια ταμεία και οι τελωνειακοί έλεγχοι για τον εντοπισμό «κρουσμάτων» λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών και καπνικών προϊόντων.
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία για τα αποτελέσματα των φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων τα οποία απέστειλαν στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου και ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη της ΑΑΔΕ για να απαντήσουν σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Χρήστου Σταϊκούρα. Τα στοιχεία δείχνουν, συγκεκριμένα, τις παρακάτω επιδόσεις των φορολογικών και τελωνειακών αρχών:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ttlkV7
via IFTTT

Με κλεμμένα από την NSA "όπλα" οι κυβερνοεπιθέσεις

Οι δύο πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις με τα κακόβουλα λογισμικά WannaCry και Petya, με επίκεντρο τη Βρετανία και την Ουκρανία αντίστοιχα, βασίσθηκαν σε κυβερνο-όπλα κλεμμένα από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ. Και η πολυσυζητημένη υπηρεσία των ΗΠΑ, έρχεται ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας.
Ούσα ο μεγαλύτερος και πιο αδιάκριτος «ωτακουστής» του πλανήτη, η NSA εδώ και χρόνια καθόλου δεν δυσκολεύεται να τραβήξει ανήσυχα βλέμματα πάνω της. Και κάθε φορά -όπως και τώρα- σφυρίζει αδιάφορα, σα να μη συμβαίνει τίποτε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2s8Ym1M
via IFTTT

Επίθεση με χημικά στη Συρία: Οι ειδικοί του ΟΗΕ επιβεβαιώνουν τη χρήση αερίου Σαρίν

Τη χρησιμοποίηση του αερίου σαρίν, κατά την επίθεση που σημειώθηκε στη Συρία στις 4 Απριλίου και συγκλόνισε όλον τον κόσμο, επιβεβαίωσαν οι Ειδικοί του Διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) ενώ την ίδια ώρα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον εμφανίζεται βέβαιος ότι για την επίθεση ευθύνεται η Δαμασκός.«Μεγάλος αριθμός ανθρώπων, εκτέθηκαν σε σαρίν ή σε ένα προϊόν τύπου σαρίν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόρρητη έκθεση του Οργανισμού την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το AFP.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν τώρα ως βάση για την κοινή επιτροπή του ΟΑΧΟ και του ΟΗΕ, η οποία θα αποφανθεί αν ο στρατός της Συρίας ευθύνεται για τον βομβαρδισμό με χημικά όπλα στη Χαν Σεϊχούν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2trMTyt
via IFTTT

Εκραξαν τον Τσιπρα κατα τη διαρκεια της επισκεψης στο Υπουργειο Υγειας - videos


Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2s8Kl4f
via IFTTT

#GDTrial: Γιάννης Λιάκος: «Η αστυνομία απείχε μόλις ένα μέτρο. Δεν έκαναν κάτι, αδιαφόρησαν»

Της Ειρήνης Προμπονά για το Κόκκινο:

Παράλληλα στην αίθουσα του δικαστηρίου αύριο θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο GUE/NGL προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της δίκης της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγής».

Στην 166η δικάσιμο της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η κατάθεση της πρώην δημοτικής συμβούλου Μαρίας Κουβέλη και η συνεδρίαση συνεχίστηκε, αμέσως μετά την προγραμματισμένη δίωρη στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, με την κατάθεση του φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2trJaB4
via IFTTT

Έμβασμα 1 εκατ. ευρώ από offshore σε λογαριασμό συνεργάτη πρώην πρωθυπουργού

Όπως αναφέρει η Real: 

Η πληροφορία, σύμφωνα με την εφημερίδα kontranews, προέρχεται από τραπεζικές πηγές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, ενώ σύντομα η ελληνική δικαιοσύνη θα έχει στα χέρια της τα στοιχεία και θεωρείται δεδομένο πως θα προκληθεί πολιτικός και δικαστικός σεισμός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», το συγκεκριμένο ποσό ξεκινά τη διαδρομή του από offshore εταιρεία με έδρα τις Μπαχάμες και καταλήγει στον τραπεζικό λογαριασμό του εν λόγω προσώπου σε ελληνική τράπεζα. Παραμένει, αναφέρει η εφημερίδα, στη χώρα μας για μόλις πέντε (!) ημέρες και στη συνέχεια φεύγει και καταλήγει σε τράπεζα πολύ ισχυρής χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2s8uSBf
via IFTTT

Πρόστιμο σχεδόν 900.000 ευρώ για καρτέλ εργολάβων στην Πέλλα

Πρόστιμο συνολικού ύψους 805.591 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε 9 τεχνικές εταιρείες, για καρτέλ επί‭ διαγωνισμού δημοπράτησης δημόσιων έργων ‬ στο νομό Πέλλας, λαμβάνοντας υπόψη κατ' εξαίρεση την παρατεταμένη οικονομική κρίση στον κλάδο των κατασκευών.

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έπειτα από αυτεπάγγελτη έρευνα για τη νόθευση του διαγωνισμού «Περιβαλλοντική Αποκατάσταση - Ανάπλαση Χ.Α.Δ.Α. Νομού Πέλλας», διαπίστωσε ότι επιχειρήσεις‭ ‬συμμετείχαν‭ ‬σε‭ ‬συμφωνία‭ ‬‬ή/και‭ ‬εναρμονισμένη‭ ‬ ‭ ‬πρακτική‭ ‬με‭ ‬στόχο‭ ‬τη χειραγώγηση‭ ‬‬του‭ ‬επίμαχου‭ ‬διαγωνισμού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2trBO0h
via IFTTT

Περικοπές δαπανών στη Γαλλία για να μείνει το έλλειμμα εντός στόχων

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ επέκρινε με σφοδρότητα την δημοσιονομική «απόκλιση» των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ την οποία κληρονόμησε η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν από αυτήν του προκατόχου του Φρανσουά Ολάντ και εξήγγειλε νέες περικοπές δημοσίων δαπανών για να αντιμετωπιστεί αυτή η «απαράδεκτη» κατάσταση και να τηρηθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Σε μια σύντομη δήλωσή του προς τον Τύπο, ο Γάλλος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα συμπεράσματα μιας έκθεσης του γαλλικού Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα: «είναι σκληρά, είναι απερίγραπτα», είπε σε καταγγελτικό τόνο, επικρίνοντας έντονα την κυβέρνηση Ολάντ -του οποίου πάντως υπουργός Οικονομίας από το 2014 ως το 2016 ήταν ο Εμανουέλ Μακρόν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2s95qeM
via IFTTT

Μπρος-πίσω στην κυβέρνηση για το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

Το μπρος-πίσω της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή ή όχι από τον Ιανουάριο του 2018 του τέλους διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων του ξενοδοχειακού κλάδου.

Αφορμή για τη νέα αναταραχή στον τουρισμό αποτέλεσε η τοποθέτηση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία ο φόρος διαμονής στα τουριστικά καταλύματα θα εφαρμοστεί κανονικά από την 1η Ιανουαρίου 2018.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2s8E4FF
via IFTTT

Αμφιλεγόμενο δικαστή ορίζει η Μέι για την έρευνα στον πύργο Grenfell

Τον αμφιλεγόμενο συνταξιούχο δικαστή Μάρτιν Μουρ-Μπικ ορίζει την Πέμπτη η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, με σκοπό να ηγηθεί των ερευνών για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στον πύργο Grenfell του Λονδίνου, παρά τις αρχικές ανησυχίες από άλλα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.

Η πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή έρευνας για την πυρκαγιά την επομένη του δυστυχήματος στον πύργο Grenfell, τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Ιουνίου, η οποία εκδηλώθηκε στο 24ώροφο κτίριο παγιδεύοντας τους ενοίκους του στα κρεβάτια τους την ώρα που κοιμούνταν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sYaMwo
via IFTTT

Πρωτοφανής φραστική επίθεση Τραμπ εναντίον τηλεπαρουσιαστών

Μετά την επίθεσή του, αυτή την εβδομάδα, εναντίον του CNN, των New York Times και της Washington Post, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστρεψε αυτή τη φορά τα βέλη του εναντίον δύο παρουσιαστών του MSNBC, χρησιμοποιώντας απαράδεκτους -ακόμα και για το επίπεδο του Ντόναλντ Τραμπ- προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Πρόκειται για τους παρουσιαστές της εκπομπής «Morning Joe» του MSNBC, Τζο Σκάρμπορο, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, και Μίκα Μπρεζίνσκι, δημοσιογράφο και κόρη του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2stsVPn
via IFTTT

ΠΓΔΜ: Ποινική δίωξη στον Νίκολα Γκρούεφσκι για υπόθεση υποκλοπών

Ο δρόμος για την παραπομπή του τέως πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι στη δικαιοσύνη και ενδεχομένως στη φυλακή για το θέμα των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από τις μυστικές υπηρεσίες, ανοίγει στην ΠΓΔΜ, με τον κίνδυνο νέου κύκλου πολιτικής όξυνσης να διαγράφεται ορατός.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, η ανεξάρτητη ειδική εισαγγελέας Κάτσισα Γιάνεβα, που είχε οριστεί με διακομματική συμφωνία να διερευνήσει το περιεχόμενο των τηλεφωνικών υποκλοπών επί πρωθυπουργίας Γκρούεφσκι, ανακοίνωσε ότι άσκησε νέες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον ενενήντα τεσσάρων φυσικών και εφτά νομικών προσώπων που εμπλέκονται σε 17 υποθέσεις για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sYanKz
via IFTTT

Σε ισχύ το διάταγμα Τραμπ για τη (μη) είσοδο μουσουλμάνων

Σε πλήρη ισχύ τέθηκε η ταξιδιωτική οδηγία του προέδρου Τραμπ που αφορά στη (μη) είσοδο στις ΗΠΑ ταξιδιωτών από έξι μουσουλμανικές χώρες (Ιράν, Λιβύη, Συρία, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη).

Πλέον οι αιτούντες βίζα θα πρέπει να αποδεικνύουν στενή οικογενειακή σχέση με αμερικανό πολίτη ή σοβαρό επιχειρηματικό-εκπαιδευτικό λόγο για το ταξίδι. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2stiyeo
via IFTTT

Πέρασε από τη γερμανική Βουλή ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια, «όχι» ψήφισε η Μέρκελ

Οι πολιτικές ενώσεις που ισχύουν σήμερα έγιναν πλέον γάμος με δικαίωμα υιοθεσίας. Ο λόγος για τη Γερμανία και τα ομόφυλα ζευγάρια. Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε στην Βουλή με 393 ψήφους υπέρ, 226 κατά και τέσσερις αποχές.

Στη Βουλή των 630 εδρών, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU και CSU) έχουν 310 έδρες, οι Σοσιαλδημοκράτες 193, η Αριστερά 64 και οι Πράσινοι 63 έδρες.

Η Μέρκελ ψήφισε «όχι», εξηγώντας ότι για την ίδια ο γάμος είναι η ένωση ετερόφυλου ζευγαριού. Η ίδια ουσιαστικά έμεινε σταθερή στη θέση που είχε εκφράσει το 2012.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sYeSov
via IFTTT

Το Υπ.Παιδειας καλυπτει την εκκλησια για τις παρεμβασεις λογοκρισιας στα βιβλια των θρησκευτικων

Σε διευκρινίσεις προέβη σήμερα, Πέμπτη, το υπουργείο Παιδείας με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι αφαιρέθηκαν παραδείγματα τραγουδιών από το μάθημα των Θρησκευτικών έπειτα από παρέμβαση της Εκκλησίας.

Για τα παραδείγματα των τραγουδιών που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, το υπουργείο διευκρινίζει ότι τα δύο, «Μπαγάσας» του Άσιμου και «Umbrella» της Ριάνα, είχαν αφαιρεθεί από τον Οκτώβριο του 2016 από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), πριν από την έναρξη του διαλόγου μεταξύ της Επιτροπής του ΙΕΠ και της Επιτροπής της Εκκλησίας, ενώ το ένα, «Συννεφούλα» του Σαββόπουλου, εξακολουθεί να βρίσκεται στον «Οδηγό του Λυκείου για τον Εκπαιδευτικό».

«Οδηγός μας οι διακριτοί ρόλοι»

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2stNBXb
via IFTTT

Συγκίνηση στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μανώλη Γλέζου

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Μανώλη Γλέζου «Ακρωνύμια», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων. Για το βιβλίο μίλησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο φιλόλογος-συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης. 

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στους πέντε λόγους για τους οποίους η Ελλάδα κατάφερε, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς, να ξαναυπάρξει: την κοινή μας γλώσσα, την ύπαρξη λαϊκής εξουσίας, τα ήθη και τις παραδόσεις που κράτησαν τον ελληνισμό αδούλωτο, τον κλήρο και την εκκλησία που ήταν δίπλα στο λαό και την ιδεολογία της αντίστασης. Επίσης μίλησε για τους κινδύνους της ελληνικής γλώσσας που είναι η φτωχοποίηση των ομιλητών, η ξενοποίηση και η μονοσημαντότητα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2stx9WU
via IFTTT

Κόντρα Τόσκα - ΝΔ με φόντο τα Εξάρχεια

«Το θέμα της συγκέντρωσης των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων ήταν μια προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας. Τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια αποδεικνύουν την ορθότητα της απόφασης για απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στο περιθώριο της ημερίδας του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας για την Ισλαμιστική Ριζοσπαστικοποίηση και Τρομοκρατία, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sXY018
via IFTTT

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Στο μικροσκόπιο των Εισαγγελέων Διαφθοράς η υπόθεση C4I

Ποινική έρευνα ξεκίνησε η Εισαγγελία Διαφθοράς με αφορμή τους ισχυρισμούς πρώην κορυφαίου στελέχους γαλλικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων, ο οποίος άφησε υπόνοιες ότι για την σύμβαση που αφορούσε την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 «χρηματίστηκε ακόμη και ο τότε πρωθυπουργός» Κώστας Σημίτης.

Μετά από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, οι εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν σχηματίσει δικογραφία με αντικείμενο όσα φέρεται να ισχυρίστηκε και μάλιστα εδώ και δέκα χρόνια, ο πρώην πρόεδρος της γαλλικής εταιρείας Thales Engineering & Consulting, η οποία το 2003 είχε αναλάβει το έργο του εκσυγχρονισμού 6 φρεγατών τύπου Standard του Πολεμικού Ναυτικού. Ο άλλοτε επικεφαλής της εταιρείας, σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων, φέρεται να υποστήριξε ενώπιον των αρχών της πατρίδας του, ότι η THALES ουσιαστικά έχασε στο διαγωνισμό για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (C4I) γιατί η αμερικανική εταιρεία στην οποία κατακυρώθηκε το έργο, δωροδόκησε σε... ανώτατο επίπεδο την τότε κυβέρνηση Σημίτη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tp3e76
via IFTTT

Η απαντηση του ΨΗΠΤΕ και του Γ.Χριστοφοριδη στην ανακοινωση του Ποταμιου αναφορικα με τον #HellasSat3

Ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Χριστοφορίδης, με αφορμή την ανακοίνωση του Ποταμιού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Τελικώς, κάποιοι δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν το γεγονός ότι –επιτέλους- η Ελλάδα φεύγει από τη λογική της Ψωροκώσταινας. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η χώρα προχωρά μπροστά και, μάλιστα, σε τομείς υπερυψηλής καινοτομίας, αξιοποιώντας τους Έλληνες επιστήμονες που κάποιοι είχαν καταδικάσει σε εξορία. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη λογική του πελάτη και του εκποιητή και μπαίνει στη λογική του παραγωγού και του ιδιοκτήτη.
Το Ποτάμι θα όφειλε να γνωρίζει την αλήθεια πριν προβεί σε ανακοινώσεις. Εκτός κι αν τη γνωρίζει και επιλέγει να την αποκρύψει γιατί απλά δεν το βολεύει. Τα στοιχεία, πάντως, είναι αμείλικτα:
Επί ΝΔ, ο δορυφόρος πουλήθηκε μαζί με τον ΟΤΕ στην Deutsche Telecom.
Ο –ιδιοκτησίας του γερμανικού Δημοσίου- ΟΤΕ πούλησε τον Hellas Sat, αποκομίζοντας πολύ σημαντικά οικονομικά οφέλη για το ίδιο το γερμανικό Δημόσιο, ενώ απειλήθηκε και η φυσική παρουσία του κέντρου ελέγχου του δορυφόρου στην Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2s6id1I
via IFTTT

Η Γερμανία απαγόρευσε ομιλία Ερντογάν σε Τούρκους στο Αμβούργο

Η Γερμανία χαρακτήρισε «μη επιτρεπτή» τη διοργάνωση εκδήλωσης κατά την οποία ο πρόεδρος της Τουρκίας θα μιλούσε σε Τούρκους, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο, την επόμενη εβδομάδα.
Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είπε ότι η Τουρκία προχώρησε σε σχετικό αίτημα διά επίσημου διαύλου, ωστόσο κάτι τέτοιο «δεν θα ήταν καλή ιδέα».
«Έχουμε συνταγματική δικαιολόγηση της στάσης μας», δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος.
Η σύνοδος της G20 θα λάβει χώρα στο Αμβούργο στις 7 και 8 Ιουλίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2s5nwhP
via IFTTT

Υπόθεση Noor1: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Ευ. Γιαννουσάκη

Μετά τη χθεσινή συμπληρωματική κατάθεσή του στην τρίτη τακτική ανακρίτρια για τη διερεύνηση της χρηματοδότησης του φορτίου των ναρκωτικών, σήμερα  βρέθηκε ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου για να καταθέσει στοιχεία για τη μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλει σε βάρος της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πειραιά και αξιωματικού ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2spRLQb
via IFTTT

Τράφικινγκ οργάνων με θύματα Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία

Μια ιδιόμορφη δημοπρασία, ένα αλλόκοτο αλισβερίσι που επιβεβαιώνει ότι το τράφινκινκ, η εμπορία ανθρώπινων οργάνων, η αγορά όχι μόνο υπάρχει αλλά αναπτύσσεται γεωγραφικά πλησιάζοντας την Ευρώπη. Αν μέχρι πρότινος οι φήμες περιορίζονταν στον φτωχό πληθυσμό της Ινδίας του Πακιστάν και της Αφρικής, τώρα αγγίζει πληθυσμούς οικείους στους Έλληνες (Σύριοι πρόσφυγες) και γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία.

Την αλήθεια επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) κ. Ανδρέας Καραμπίνης
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sUERgh
via IFTTT

Ο «οικογενειακός φίλος» του Λοβέρδου και διορισμένος στο Ντυνάν, Β. Στεργίου, καταθέτει στην Εξεταστική για την Υγεία

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε το σώμα πως στην Επιτροπή έφτασε μηχανογραφημένος κατάλογος με τους προμηθευτές του Ντυνάν, αλλά και κατάλογος για τις αποζημιώσεις σε μέλη του Δ.Σ. από το 2006 έως το 2014. Επίσης, πληροφόρησε και για έγγραφα που έφτασαν από τους εργαζομένους του «Ντυνάν», οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους μετά τον πλειστηριασμό.

Ο Βασίλης Στεργίου στο μικροσκόπιο - videos
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2spL0Ok
via IFTTT

Στην EXIN ξεπουηθηκε το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής για 718 εκατ.ευρω

Ανακοινώθηκε και επίσημα η εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την EXIN Financial Services Holding B.V. («EXIN»).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναλυτική ανακοίνωση της EXIN, μέσω της συμφωνίας για την εξαγορά του 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, έναντι 718 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκινά μία μακροχρόνια συνεργασία της με την ΕΤΕ. 

Το τίμημα αυτό, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μεταφράζεται σε εταιρική αξία ύψους 958 εκατομμυρίων ευρώ, υπό τον όρο της τελικής έγκρισης των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2s4ryHk
via IFTTT

Κέρδη στο... πιάτο...από την εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων στον επισιτισμο

Συνεχίζοντας τη θεματολογία και τα ρεπορτάζ του μπροστά στην απεργία των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό στις 20 Ιούλη, ο «Ριζοσπάστης» εστιάζει σήμερα ειδικότερα στον Επισιτισμό, στις οικονομικές εξελίξεις, την εκμετάλλευση των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτόν, αλλά και την προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων για την οργάνωση της πάλης τους. Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάζει μια σειρά ενδεικτικά στοιχεία γύρω από τα παραπάνω ζητήματα, ενώ δημοσιεύει επίσης άρθρο ειδικά για τους διανομείς (ντελιβεράδες) που εργάζονται στον κλάδο.
Οι βασικές εξελίξεις στον κλάδο
Ο Επισιτισμός ως κλάδος περιλαμβάνει δραστηριότητες που αφορούν τη διατροφή, ενώ συνδέεται με υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τον τουρισμό, τη διασκέδαση και αναψυχή. Ενδεικτικό της δραστηριότητας που αναπτύσσεται στον κλάδο είναι το γεγονός ότι πέντε στις δέκα επιχειρήσεις που ξεκίνησαν να λειτουργούν το 2015 ανήκαν στην κατηγορία της εστίασης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tnyByS
via IFTTT

Άμεση πρόσληψη 100 εποχικών σε 10 φορείς του δημοσίου

Με 100 εποχικούς υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων θα ενισχυθούν 10 φορείς του δημοσίου από ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτή την εβδομάδα ξεχωρίζουν οι 30 θέσεις στο δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, αλλά και 30 εποχικοί στο Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία & Ανάπλαση του Πεντελικού.
Σημαντικός αριθμός θέσεων συγκεντρώνεται στις ειδικότητες εργατών και εργατών καθαριότητας υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ενώ η πλειοψηφία των προσληφθέντων θα υπογράψει δίμηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Αναλυτικά:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2s4LwSk
via IFTTT

Για παιδεραστια κατηγορείται το «νούμερο 3» του Βατικανού Τζορτζ Πελ

Δίωξη για σειρά σεξουαλικών επιθέσεων άσκησε στον καρδινάλιο Τζορτζ Πελ και επικεφαλής οικονομικών του Βατικανού, η αστυνομία της Αυστραλίας.

Παρότι οι αρχές της Μελβούρνης δεν έδωσαν λεπτομέριες για το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου, ο καρδινάλιος εμπλέκεται σε σκάνδαλα, με καταγγελίες ανδρών που κάνουν λόγο για σεξουαλική παρενόχληση και άσκηση βίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2u1jtV4
via IFTTT

Στέλνουν στο «αρχείο» τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς - Το ΣτΕ δινει αμνηστια στην φοροδιαφυγη "μεγαλων" προσωπων

Aμετάκλητη αμνηστία στους μεγάλους φοροφυγάδες που ελέγχονται για προ πενταετίας αδικήματα δίνει η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας των συνεχών παρατάσεων φορολογικών αξιώσεων – μια απόφαση που, ουσιαστικά, αφήνει στον αέρα τους ελέγχους για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς και εγείρει μείζονα πολιτικά, αλλά και ηθικά, ερωτήματα.

Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, η οποία αναμενόταν εδώ και μήνες, κρίνει ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και πως οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής είναι αντισυνταγματικές. Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως σε όσες υποθέσεις φοροδιαφυγής ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί – για οποιονδήποτε λόγο – μέσα σε μια πενταετία, δεν μπορούν να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και κυρώσεις ακόμη κι εάν, εν τέλει, διαπιστωθούν παραβάσεις και παράνομες πρακτικές.

Στον αέρα οι λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2trVTUs
via IFTTT

ΣτΕ: Αντισυνταγματικοί οι αναδρομικοί φοροέλεγχοι - Οχι προς αξιοποιηση οι λίστες φοροδιαφυγής (Λαγκαντ κ.α)

Μιλαμε για το απολυτο φιασκο: 
Στον αέρα τινάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας τους ελέγχους για χιλιάδες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις είναι αντισυνταγματικές.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ομόφωνα ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής είναι αντισυνταγματικές, σύμφωνα με χθεσινό (Τρίτη 27/6) τηλεγράφημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας, Κωνσταντίνο Νικολάου, έκρινε με την υπ΄ αριθμ. 1738/2017 απόφασή της, ότι είναι αντισυνταγματική η συνεχής παράταση παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ ασχολήθηκε με το θέμα της συνταγματικότητας της παραγραφής μετά την υπ΄ αρθμ. 675/2017 απόφαση του Β΄ Τμήματος του ίδιου δικαστηρίου (με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ) που παρέπεμψε το όλο θέμα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2u16Jhp
via IFTTT

Μεσολόγγι: Νεαρός άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος στο ΤΕΙ

Σοκαρισμένη είναι η σπουδαστική κοινότητα του ΤΕΙ Μεσολογγίου, καθώς λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο χώρο του ιδρύματος νεαρός άνδρας, πιθανότατα φοιτητής του ΤΕΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, ο νεαρός άνδρας εντοπίστηκε στην πτέρυγα των γραφείων, σε σκάλα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ts8abK
via IFTTT

Κειμενο καταπελτης του Αντωνη Κανακη για το μεξωδικο της Focus Bari - Ο @nikospappas16 πρεπει να παρει θεση

Ο Αντωνης Κανακης μιλαει εξω απο τα δοντια και αποκαλυπτει το παιχνιδι με τις μετρησεις ακροαματικοτητας των ραδιοφωνικων σταθμων που κανει η Focus Bari.
Συμφωνουμε και επαυξανουμε σε ολα και ελπιζουμε να μπει αμεσα ταξη τοσο στις μετρησεις των ραδιοφωνικων σταθμων οσο και σε αυτες των τηλεοτικων με την θεσπιση νομοθεσιας και κανονων και φυσικα την απελευθερωση των μετρησεων και με νεες εταιρειες.

Αναλυτικά ο Αντώνης Κανάκης αναφέρει στην ιστοσελίδα insider.gr:

«Σε συνέχεια του δημόσιου διαλόγου σχετικά με την αξιοπιστία των μετρήσεων ακροαματικότητας που διεξάγει η Focus και μετά την απάντηση της Focus που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, έλαβα ένα εξώδικο, στο οποίο, οι δικηγόροι μου απαντούν ως προς τα νομικά επιχειρήματα (στο τέλος ακολουθεί η εξώδικη απάντηση).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2u1wQVl
via IFTTT

4 στα 10 trend hashtags κατα του @atsipras στο Twitter - Κατι δεν κανουν καθολου καλα στο Μαξιμου

4 στα 10 hashtags που ειναι trends αυτη τη στιγμη στην Ελληνικη κοινοτητα του twitter,ειναι κατα των πολιτικων της κυβερνησης Συριζα αλλα και του ιδιου του Αλεξη Τσιπρα.
Το #DNAconvicted εχει δημιουργηθει απο αριστερους και ανεξαρτητους πολιτες και καταγγελει την παρανομη φυλακιση της Ηριαννας και του Θεοφιλου...για τις οποιες οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμουν να κανουν ουτε καν ερωτηση στη Βουλη, αποδεικνυοντας το ποσο πολυ τους εχει εκφυλισει ιδεολογικα η καρεκλα τους και φανερωνοντας παραλληλα τον φοβο τους μην τυχον και τους πει η ΝΔ πως κανουν πλατη σε "τρομοκρατες" ασχετως που τα παιδια δεν εχουν καμια σχεση με την τρομοκρατια.
Τα Εξαρχεια και ο Τοσκας ειναι trend για την αποφαση της ΕΛ.ΑΣ να απαγορευσει το φιασκο της ΝΔ με την συγκεντρωση των αστυνομικων υπαλληλων στα Εξαρχεια και τους λαθος επικοινωνιακους χειρισμους της υποθεσης ,ενω το #2χρονια_CC_Κορσες ειναι δημιουργημα των trolls της ΝΔ.
Ο Τσιπρας φαινεται πως ενω μπορει να διατηρει ενα καποιο (τελευταιο) πλεονεκτημα στις δημοσκοπησεις καθως ο Μητσοτακης δεν εχει συσπειρωση...επικοινωνιακα εχει χασει σχεδον τα παντα,ειδικα στα social media στα οποια η υποστηριξη στο εργο της κυβερνησης ειναι ανυπαρκτη.

ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2017



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tnpQEm
via IFTTT

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Εκτοξεύθηκε τα μεσάνυχτα ο Hellas Sat 3

Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος, με το όνομα HELLAS SAT 3 και τις σημαίες της Ελλάδος και της Κύπρου, εκτοξεύθηκε ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης από το ευρωπαϊκό κέντρο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας.
Στο διαστημικό κέντρο βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος, το βράδυ της Τρίτης, παρακολούθησε την πολύπλοκη διαδικασία «roll out» του πυραύλου ARIANE 5 ECA, που μετέφερε τον δορυφόρο από τις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας Thales Alenia Space, στο ανατολικό άκρο της Γαλλικής Ριβιέρας στη Νίκαια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2u0h5hI
via IFTTT

Τραμπονόμικς: Βαθύτερη εκμετάλλευση εντός, ανταγωνισμός μέχρι τέλους εκτός των ΗΠΑ

Οποιαδήποτε προσπάθεια πρόβλεψης, ανάλυσης και τοποθέτησης της οικονομικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ στο ιστορικό πλαίσιο αντιμετωπίζει μια δυσκολία.
Τη ρητορεία του που ξεχειλίζει από επιθέσεις ενάντια στην αμερικανική επιχειρηματική ελίτ, της οποίας ο ίδιος αποτελεί επίλεκτο μέλος. Αν ο προκάτοχός του στο Λευκό Οίκο μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ήταν ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, ο Ντόναλν Τραμπ διεκδικεί το προνόμιο πώς είναι ο πλουσιότερος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tqNTDo
via IFTTT

Fintech: Υψηλής τεχνολογίας απειλή για τις τράπεζες

Από το 2005 ακόμη ο Σεμπάστιαν Σιεμιατκόβσκι, ένας εκ των τριών ιδρυτών της Klarna είχε υποσχεθεί ότι θα επέστρεφε κι οι συνομιλητές του θα τον έβρισκαν μπροστά τους.

Ήταν η εποχή που προσπαθούσε μέσω της ευθείας οδού να πείσει την αφρόκρεμα της σουηδικής βιομηχανίας να εμπιστευθεί τις καινοτόμες τραπεζικές δραστηριότητες του δημιουργήματός του. Εις μάτην… Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου οι Σουηδικές αρχές του χορήγησαν τραπεζική άδεια, κάνοντας την Klarna την πρώτη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας ή καινοτομίας (fintech) να αποκτά άδεια άσκησης παραδοσιακών τραπεζικών δραστηριοτήτων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tZBdjZ
via IFTTT

Η απίστευτη απάντηση που έδωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη δημοκρατία στη Σαουδική Αραβία!

 Ο Ντόναλντ Τράμπ στα τέλη Μαΐου εμφανίστηκε κορδωτός κορδωτός και κατηγόρησε το Ιράν για υποστήριξη της τρομοκρατίας και για έλλειμμα  δημοκρατίας.

   Το έκανε καθήμενος δίπλα σε Σαουδάραβες αξιωματούχους στο Ριάντ. Δίπλα σε αξιωματούχους μίας χώρας που:

δεν έχει εκλογές
αποκεφαλίζει δημόσια τους παραβάτες του νόμου
απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν
και όπου συνήθως ο βιασμός μιας γυναίκας, ακόμη κι αν αποδειχθεί, επισύρει ποινή μαστιγώματος και στο ίδιο το θύμα.
   Σε μία συνέντευξη τύπου, μερικές μέρες μετά στην Ουάσιγκτον, ένας δημοσιογράφος (για την ιστορία ο Dave Clarck του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων) ρώτησε την αυτονόητη ερώτηση στον Stuart Jones,  αξιωματούχο της κυβέρνησης των ΗΠΑ για θέματα Μέσης Ανατολής: 

«Ο πρόεδρος Trump κατηγόρησε το Ιράν για έλλειμμα δημοκρατίας. Η κυβέρνηση  πιστεύει γενικά  ότι η δημοκρατία αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη της τρομοκρατίας; Πώς θα χαρακτηρίζατε  την σχέση  της Σαουδικής Αραβίας με την δημοκρατία; »
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tmt6Qj
via IFTTT

Εκτός παιδικών σταθμών χιλιάδες παιδιά

Ανακοινώθηκαν χτες τα προσωρινά αποτελέσματα των δικαιούχων για τη δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ με Ειδικές Ανάγκες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που αφήνουν - με βάση τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν - περίπου 50.000 παιδιά εκτός Προσχολικής Αγωγής. Ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που μένουν εκτός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλές οικογένειες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα και κατά συνέπεια δεν κατέθεσαν αίτηση. Οικογένειες που δεν θα μπορέσουν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, να ανταποκριθούν στα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών (εφόσον καταφέρουν να βρουν θέση), πόσο μάλλον στα δίδακτρα των ιδιωτικών, θα βρεθούν σε σοβαρό αδιέξοδο από το Σεπτέμβρη καθώς δεν θα έχουν πού να αφήσουν το παιδί τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ujJrm4
via IFTTT

«Απαγορεύει» την πολιτική συζήτηση η εργοδοσία της Froneri Ελλάς ΑΕ (πρωην Nestle)!!!

Την εργοδοσία της «Froneri Ελλάς ΑΕ» (πρώην «Nestle») καταγγέλλει η ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ αφού παρεμπόδισε το Κόμμα και τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του, να εισέλθει στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στον Ταύρο για να μιλήσει με τους εργαζόμενους. Η συγκεκριμένη επίσκεψη, χτες, του στελέχους του Κόμματος, που εμποδίστηκε από την εργοδοσία, ήταν ενταγμένη στην καθημερινή πλούσια δραστηριότητα των ΚΟ του ΚΚΕ, ενημέρωσης και συζήτησης με την εργατική τάξη στα εργοστάσια και στους άλλους χώρους δουλειάς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tmnJkb
via IFTTT

Έκκληση ΟΗΕ για 100.000 αμάχους στη Ράκα

Πάνω από 173 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα τον Ιούνιο, αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, μέσα στη συριακή πόλη, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, είναι παγιδευμένοι περίπου 100.000 άνθρωποι οι οποίοι γίνονται έρμαιο των αεροπορικών και χερσαίων επιθέσεων των αντιμαχόμενων πλευρών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ujJmig
via IFTTT

Δικη Χρυσης Αυγης: «Γροθιές και κλοτσιές κατά γυναικών φωτορεπόρτερ»

Με την κατάθεση του φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκου ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο.

Ο μάρτυρας κατέθεσε για τα επεισόδια που έγιναν τον Ιούλιο του 2014, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του Ν. Μιχαλολιάκου, του Γ. Λαγού και του Χρ. Παππά από τον Κορυδαλλό στο Εφετείο.

Τότε, οι περίπου 200 συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες συγκρούστηκαν με την αστυνομία, προσπαθώντας να εμποδίσουν τη διέλευση της κλούβας που μετέφερε τους προφυλακισμένους ηγέτες της ναζιστικής οργάνωσης στο δικαστήριο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tmfmVQ
via IFTTT

«Kαμπάνα» της Κομισιόν στην Google και η απαντηση της εταιρειας

Πρόστιμο ύψους 2,4 δισ. ευρώ επέβαλε χθες στην Google η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά διαδικτυακής αναζήτησης προκειμένου να αβαντάρει παράνομα τις δικές της υπηρεσίες ηλεκτρονικών αγορών σε βάρος των ανταγωνιστών της.

Προωθώντας τεχνητά τη δική της υπηρεσία σύγκρισης τιμών στην κυρίαρχη μηχανή αναζήτησής της, η Google αρνήθηκε σύμφωνα με τις αντιμονοπωλιακές αρχές της Ε.Ε. «τόσο το δικαίωμα της πραγματικής επιλογής στους πελάτες της όσο και την ικανότητα ανταγωνισμού στις υπόλοιπες εταιρείες».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tm8jfM
via IFTTT

Επιφυλάξεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη συγχώνευση ΔΕΛΤΑ-ΜΕΒΓΑΛ- Ποιος μιλησε για καρτελ;

«Διορθωτικά μέτρα» για να μην επηρεαστεί ο ανταγωνισμός θα ζητήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να εγκρίνει τη συγχώνευση των γαλακτοβιομηχανιών Δέλτα και ΜΕΒΓΑΛ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ukbhPs
via IFTTT

Ο μητροπολίτης Πειραιώς απoλύει τον οδηγό του επειδή... χώρισε

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κίνησε πειθαρχική δίωξη με σκοπό την απόλυση του οδηγού του στην μητρόπολη, επειδή ήρθε σε διάσταση με τη σύζυγο του.

Ο οδηγός της Μητρόπολης παραπέμφθηκε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Εκκλησίας για… ανάξια διαγωγή και έλλειψη εκκλησιαστικού φρονήματος, με το πρωτοβάθμιο συμβούλιο να επιβεβαιώνει την απόλυσή του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tmt0bp
via IFTTT

Μεσαιωνας: Η Εκκλησία «έκοψε» Άσιμο, Σαββόπουλο και Ριάννα από το βιβλίο των θρησκευτικών

Από τον Νικόλα Άσιμο μέχρι και την Ριάνα, αλλά και γελοιογραφίες και διάφορες άλλες αναφορές… Ο μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ, που έκανετην εισήγηση στην Ιερά Σύνοδο για το νέο βιβλίο των θρησκευτικών, όπως διαμορφώθηκε μετά από τον διάλογο με την κυβέρνηση, παρουσίασε τα σημεία που «κόπηκαν» επειδή ενόχλησαν τους κληρικούς.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανέφερε ο μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ από το βιβλίο της πρώτης Λυκείου κόπηκαν:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ujEZnC
via IFTTT

Χάος σε εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο από την κυβερνοεπίθεση με το λυτρισμικό Petya

Χιλιάδες χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών ανά τον κόσμο προσπάθησαν σήμερα να κάνουν επανεκκίνηση στα συστήματά τους έπειτα από μία νέα κυβερνοεπίθεση με λυτρισμικό, το οποίο ξεκίνησε, εχθές Τρίτη, από την Ουκρανία και εξαπλώθηκε στη Ρωσία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κακόβουλο λογισμικό απαιτούσε από τους χρήστες λύτρα ύψους 300 δολαρίων (περίπου 260 ευρώ) για το ξεκλείδωμα των αρχείων που είχε δεσμεύσει σε εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ. Εξετάζοντας το λογισμικό ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο λυτρισμικό φέρει πολλές ομοιότητες με το WannaCry, το οποίο τον περασμένο μήνα είχε προσβάλει τουλάχιστον 300.000 υπολογιστές σε 150 χώρες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tZbZ5h
via IFTTT