Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Εργάτες στο δρόμο, συνδικάτα ενωμένα ενάντια στον Μακρόν

 Αλλη μία εβδομάδα αναταραχής διανύει ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του.

Για πρώτη φορά εννέα συνδικάτα ενώθηκαν χθες σε μια «εθνική ημέρα απεργιών» και οργάνωσαν διαδηλώσεις σε 130 πόλεις της Γαλλίας, για να αντιπαρατεθούν στην αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα και στη μείωση της αγοραστικής δύναμης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2GGHOVy
via IFTTT

«Αέρας» 200.000 ευρώ από τηλεμαραθώνιο για το νοσοκομειο «Σωτηρία» - Πριν ξαναδωσετε λεφτα...σκεφτητε το καλυτερα

«Εξαφανίστηκε» το ποσό των 200.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε από τηλεμαραθώνιο του Απρίλιου του 2016, με σκοπό την ενίσχυση του νοσοκομείου «Σωτηρία» και ειδικότερα την ανακαίνιση κλινικών της Γ' Πανεπιστημιακής Παθολογικής.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στην οποία τονίζεται το εξής: «Πως είναι δυνατόν να μη γνωρίζει η Διοίκηση εάν παρελήφθησαν και που πήγαν τα χρήματα. Πόσα ήταν και για ποιο σκοπό διατέθηκαν».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2LkP9xo
via IFTTT

Αναξιόπιστοι οι αστυνομικοί, αθώοι οι κατηγορούμενοι μεταναστες

Προς αθώωση οδεύουν οι οκτώ πρόσφυγες και μετανάστες που δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς στο κέντρο κράτησης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη τον περασμένο Μάιο. Αναξιόπιστες έκρινε τις καταθέσεις των αστυνομικών η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων από τις κατηγορίες της απόπειρας στάσης, απόπειρας σωματικής βλάβης και οπλοκατοχής, εκτός από την περίπτωση της οπλοκατοχής για έναν κατηγορούμενο στο στρώμα του οποίου βρέθηκε ξύλινη ράβδος με μεντεσέ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2GHvBjm
via IFTTT

Η Google συγκέντρωσε κρυφά, δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών iPhone μέσω του Safari

Αγωγή έχει ασκηθεί κατά της Google, με την κατηγορία της «παράνομης παρακολούθησης» 4.4 εκατομμυρίων χρηστών iPhone στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία μπορεί να φτάσει το ύψος των £ 3.2 δισεκατομμυρίων.

Σύμφωνα με μια έκθεση του The Guardian, η Google σφετερίστηκε δεδομένα από χρήστες iPhone, μέσω ενός σφάλματος στο πρόγραμμα περιήγησης Safari. Αυτό το κενό ασφαλείας βρέθηκε από έναν ερευνητή το 2012 και πήρε το όνομα "Safari Workaround", το οποίο επέτρεψε στην Google να συσσωρεύει προσωπικά δεδομένα χρηστών. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2x3T5j7
via IFTTT

Γιώργος Χριστοφορίδης στο Κόντρα: Διαχρονικό αλαλούμ με τη θέση της ΝΔ στο Μακεδονικό

Επιθεση με videos που καινε την οικογενεια Μητσοτακη, απο τον Γιωργο Χριστοφοριδη.
Όλα οσα είπε για τη θεση της ΝΔ αναφορ με το Μακεδονικο...
«Ως Θεσσαλονικιός μπορώ να θυμάμαι πολύ καλά πότε η Ελλάδα έχασε το δικαίωμα να απαιτεί η ονομασία της γειτονικής μας χώρας να μην περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.
Το 1993. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε «προδότη» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που «πούλησε» το όνομα. Τότε, βέβαια, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρουσίαζε τη λύση της διπλής ονομασίας ως τεράστια επιτυχία. Και πού καταλήξαμε; Ολος ο πλανήτης να μιλά για «Μακεδονία». Νέτα-σκέτα. Ήταν μια εγκληματική κίνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν το λέω εγώ, το λέει η ίδια του η κόρη, η Ντόρα Μπακογιάννη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2kjQLey
via IFTTT

Στον Αραξο ο επικεφαλής Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ

Την ώρα που το ΚΚΕ έχει καταγγείλει εδώ και μήνες εργασίες αναβάθμισης στη βάση του Αραξου, που παραπέμπουν σε «φιλοξενία ειδικών όπλων», ανάμεσά τους ακόμα και πυρηνικών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, με τις κυβερνητικές «διαψεύσεις» κάθε άλλο παρά να καθησυχάζουν, πρόσθετη ανησυχία για ένα τέτοιο ενδεχόμενο προκαλεί η πληροφορία ότι στις 17/5 επισκέφτηκε την αεροπορική βάση του Αραξου ο Φρεντ Φρέντρικσον, επικεφαλής της Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ και σταθερός υπέρμαχος του διαβόητου ΝΑΤΟικού δόγματος του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος», στο πλαίσιο των κλιμακούμενων ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων. Την επίσκεψη Φρέντρικσον - ο οποίος συνοδευόταν από επιτελείς του ΝΑΤΟ - στην 116 ΠΜ δημοσιοποίησε ιστοσελίδα ενημερωτικού περιεχομένου (militaire.gr), ενώ δεν υπήρξε καμία κυβερνητική διάψευση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2s7LPge
via IFTTT

Φυλακές Κορυδαλλού: Κύκλωμα πουλούσε ψευδείς βεβαιώσεις σε μαφιόζους και ναρκέμπορους - Συνεχιζεται η ανομια στο εσωτερικο των φυλακων

Χιλιάδες έμποροι ναρκωτικών εικάζεται πως επωφελήθηκαν από την πολυετή δράση κυκλώματος γιατρών και δικηγόρου εντός των Φυλακών Κορυδαλλού που παρουσίασε ενώπιον της Δικαιοσύνης επικίνδυνους κακοποιούς, μαφιόζους και εμπόρους ναρκωτικών ως απλά τοξικοεξαρτημένα άτομα, πάντα έναντι αμοιβής, ώστε να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων της νομοθεσίας.
Καθώς άλλωστε η Ελληνική Δικαιοσύνη εμπιστεύεται συνήθως τέτοιου είδους βεβαιώσεις περισσότερο από αυτά που φανερώνουν οι δικογραφίες για τους κατηγορούμενους, είναι πολλοί αυτοί που αντιμετωπίστηκαν ως ασθενείς και όχι ως εκείνοι που προκαλούν την ασθένεια και την εμπορεύονται.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2IX6le6
via IFTTT

Ο πόλεμος της Ευρώπης στην Airbnb

Η εκρηκτική άνοδος που καταγράφουν οι διακοπές με ενοικιάσεις καταλυμάτων μέσω Airbnb προκαλεί αποκλεισμούς στους ντόπιους και επί της ουσίας αναδιαμορφώνει τις γειτονιές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ωστόσο, οι προσπάθειες των πόλεων να βάλουν ένα τέλος στην ιστορία αυτή μπλοκάρονται από τις πολιτικές της ΕΕ για την προώθηση της «οικονομίας διαμοιρασμού» (sharing economy).
«Είναι απολύτως ξεκάθαρο» λέει στον Guardian ο Kenneth Haar, συγγραφέας της μελέτης με τίτλο «UnfairBnB» που μόλις δημοσιεύθηκε από την Corporate Europe Observatory, που εδρεύει στις Βρυξέλλες. «Η Airbnb βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση σε επίπεδο τοπικό σε ολόκληρη την Ευρώπη και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τα θεσμικά όργανα στα υψηλά κλιμάκια της ΕΕ για να αντεπιτεθεί».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2x5f2y9
via IFTTT

Οι φασιστες δράστες της επίθεσης τηλεφώνησαν στον Μπουτάρη για «συγγνώμη»

 Με «συγγνώμη» επιχειρούν να «ξεμπερδέψουν» οι κατηγορούμενοι για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, το Σάββατο, στον Λευκό Πύργο, στην εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων.
 Η εξέλιξη αυτή προφανώς συνδέεται και με την χρονική στιγμή ενόψει και της δίκης των τριών εκ των τεσσάρων συλληφθέντων η οποία πρόκειται να γίνει σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο τέταρτος, ο 17χρονος, έχει αφεθεί ελεύθερος καθώς θα δικαστεί τον Οκτώβριο από δικαστήριο ανηλίκων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2kk1m9u
via IFTTT

Το σχέδιο συμβιβασμού για τη λύση στο χρέος

To ελληνικό ζήτημα θα κλείσει για την Ευρώπη στις 21 Ιουνίου και η τελική συμφωνία θα περιλαμβάνει την ελάφρυνση του χρέους, είτε μετάσχει το ΔΝΤ είτε όχι: Το μήνυμα αυτό, που έστειλε χθες ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, αποτυπώνει και την ειλημμένη απόφαση σε Βρυξέλλες και Βερολίνο να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις και περιπλοκές με την Ελλάδα σε μια περίοδο με νέα ανοιχτά μέτωπα και προκλήσεις για την Ευρώπη – προκλήσεις όπως η νέα απρόβλεπτη κυβέρνηση της Ιταλίας, η διαφωνία μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας για τη διεύρυνση προς τα δυτικά Βαλκάνια, και η αβεβαιότητα που προκαλεί στις αγορές ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2x8reOU
via IFTTT

Λάρισα: Πέθανε ο εργάτης που είχε ακρωτηριαστεί από μηχάνημα

Ο άτυχος άνδρας είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά τη Δευτέρα, όταν είχε εγκλωβιστεί σε μηχάνημα στο εργοστάσιο που δούλευε, στη Λάρισα.
Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 32χρονος εργάτης που είχε τραυματιστεί σοβαρότατα στο εργοστάσιο όπου εργάζονταν, στο δρόμο Λάρισας – Συκουρίου.

Ο 32χρονος κατέληξε τα ξημερώματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, συγγενείς και φίλους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2J10dl6
via IFTTT

Ραγδαία άνοδος του ακροδεξιού, αντι-μεταναστευτικού κόμματος στη Σουηδία

Τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της Σουηδίας δίνουν μάχη στήθος με στήθος τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές στη χώρα, με το αντιμεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών να φτάνει το ποσοστό ρεκόρ του 20% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την εφημερίδα Dagens Nyheter.
 Η δημοτικότητα των Σουηδών Δημοκρατών [διαβάστε στα αγγλικά το ενδιαφέρον ιστορικό του ακραίου κόμματος όπως το περιγράφει η Wikipedia] έχει ενισχυθεί από το 2010 οπότε κέρδισαν για πρώτη φορά έδρες στο κοινοβούλιο, με το κόμμα να οδεύει προς το καλύτερο εκλογικό του αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Στις βουλευτικές εκλογές του 2014 κέρδισε το 13% των ψήφων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2s687iK
via IFTTT

Σήμερα δικάζονται οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δίκη των συλληφθέντων για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη το περασμένο Σάββατο, στα πλαίσια παρουσίας του σε εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Τη Δευτέρα, ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι, δήλωσε κώλυμα, με αποτέλεσμα να οριστεί νέα ημερομηνία της δίκης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2kjF47y
via IFTTT

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης καταδικάζει τη βία αρκεί να μην προέρχεται από την ακροδεξιά

«Ο κ. Μητσοτάκης καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, αρκεί να μην προέρχεται από την ακροδεξιά».

Αυτό είναι το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου για το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει προβεί σε πειθαρχικά μέτρα κατά του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Δημήτρη Καμπόσου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των ακροδεξιών τραμπούκων που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη, χαράκτηρίζοντας μάλιστα τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης «προδότη», την ίδια στιγμή που τοποθετείται για τον Ρουβίκωνα, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό τη δράση του.  
Συγκεκριμένα οτο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει σε ανακοίνωση του: 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2x4D4JH
via IFTTT

ΠΟΣΠΕΡΤ: Η «σύμπραξη» Star - Alpha «μπάζει νομικά»

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η ΠΟΣΠΕΡΤ μετά την είδηση ότι ο Αlpha θα συμπράξει με STAR, θεωρείται πια οριστική.  Το σχέδιο προβλέπει την συγχώνευση των δύο θυγατρικών εταιρειών παραγωγής που διαθέτουν οι δύο σταθμοί (GREEN PIXEL και PLUS) και την συγκατοίκησή τους στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA στο Πικέρμι.  Από εκεί θα παράγονται και θα προβάλλονται οι ψυχαγωγικές εκπομπές των δύο καναλιών. «Παρόλο που οι εκπρόσωποι των καναλαρχών μοιράζουν δεξιά κι αριστερά τις γνωστές «καθησυχαστικές» τους καραμέλες, οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες τους και να είναι έτοιμοι για μαζικό αγώνα στον οποίο η ΠΟΣΠΕΡΤ φυσικά θα είναι συμπαραστάτης και σύμμαχος», τονίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ, με αφορμή σχετική ανακοίνωση της ΕΤΙΑ (αναλυτικά παρακάτω).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2khQPeN
via IFTTT

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η υπόθεση Novartis

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ, διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, που παρέλαβε σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Η υπόθεση της Novartis επιστρέφει και πάλι στη Δικαιοσύνη, καθώς αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η Βουλή οδηγήθηκε στην απόφαση της μη άσκησης δίωξης λόγω αναρμοδιότητας και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, αναφορικά με την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis. Η δικογραφία από τον 'Αρειο Πάγο θα διαβιβαστεί στην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για να προχωρήσει στη διερεύνηση και για τα πολιτικά πρόσωπα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2x4CxYd
via IFTTT

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πέλλας ξεπλένει την επίθεση στον Μπουτάρη – «Του φέρθηκαν αξιοπρεπέστατα»

Μετά τον δήμαρχο Άργους, Δημήτρη Καμπόσο, που έγραψε για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης: «Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών», το νέο ακροδεξιό παραλήρημα έρχεται από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πέλλας, Γιάννη Οτουντζίδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η βία έχει αιτία» και δηλώνει μάλιστα ότι τα φασιστοειδή που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη «του φέρθηκαν με αξιοπρέπεια κιόλας». Το κείμενο με τις δηλώσεις Οτουντζίδη όπως δημοσιεύθηκε στο pellanews.gr:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2kiJsnB
via IFTTT

Εξεταστική για την Υγεία: «Πάρτυ» 85 δισ. από τις προμήθειες

Ο κ. Ευαγγελάτος -που εργάσθηκε ως Υγειονομικός Επιθεωρητής στο ΣΕΥΠ από την έναρξη της λειτουργίας του το 2002 και από τον Ιούλιο του 2013 και για ένα έτος διετέλεσε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Φαρμακείων του Υπουργείου Υγείας, ενώ από τον Ιούνιο του 2014 κατέχει την θέση του γενικού επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ- έκανε γενική αναφορά σε στοιχεία που έχει συλλέξει ο Οργανισμός σχετικά με τα όσα διαχρονικά λάμβαναν χώρα στον τομέα της Υγείας και στο επίπεδο των φαρμάκων και σκευασμάτων, και στο επίπεδο των νοσοκομείων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2s2xUbi
via IFTTT

Η «απολογία» Ζούκερμπεργκ στους ευρωβουλευτές για το σκανδαλο υποκλοπης προσωπικων δεδομενων απο app στο Facebook

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ απολογήθηκε στους ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες για το μαζικό σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του ιστοτόπου του από μια εταιρεία πολιτικών συμβούλων.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ζούκερμπεργκ συμφώνησε να συναντηθεί με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματά τους για τη χρήση από την εταιρεία Cambridge Analytica των προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, εκ των οποίων 2,7 εκατομμύρια προέρχονται από την ΕΕ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2KJlJIj
via IFTTT

#free_irianna: Την Πέμπτη 24 Μαΐου συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο

Στο Εφετείο Αθηνών (οδός Λουκάρεως) συνεχίζεται, σε δεύτερο βαθμό, η δίκη για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή (οι οποίοι σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια κάθειρξη ο καθένας για «συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»), όπως είναι ευρέως γνωστή, ενώ το κίνημα αλληλεγγύης που βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή συνεχίζει τον αγώνα για την απελευθέρωσή τους. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2IUZT7B
via IFTTT

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Αδιέξοδο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Καμία απόφαση για τη Γάζα

Το Κουβέιτ ανακοίνωσε σήμερα ότι ζητά τη "διεθνή προστασία" των Παλαιστίνιων πολιτών στη Λωρίδα της Γάζας, στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατά τη διάρκεια της οποίας οι ΗΠΑ επαίνεσαν την "αυτοσυγκράτηση" που επέδειξε το Ισραήλ απέναντι στους διαδηλωτές.

Περίπου 60 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και οκτώ παιδιά, σκοτώθηκαν την Δευτέρα στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών. Ένα μωρό οκτώ μηνών υπέκυψε επίσης αφού εισέπνευσε δακρυγόνα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Ktrudd
via IFTTT

Αμετανόητος ο Νετανιάχου: Τα "ρίχνει" στη Χαμάς για τη σφαγή στη Γάζα

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου υπερασπίστηκε την αντίδραση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων απέναντι στους Παλαιστίνιους διαδηλωτές στη Γάζα υποστηρίζοντας ότι για τη βία ευθύνεται η Χαμάς η οποία "σπρώχνει" αμάχους στη "γραμμή του πυρός".

"Σπρώχνουν αμάχους, γυναίκες και παιδιά, στη γραμμή του πυρός με στόχο να έχουν θύματα. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες. Εκείνοι προσπαθούν να προκαλέσουν θύματα προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ, κάτι που είναι φρικτό", είπε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Ik7op6
via IFTTT

Perouka Gate: Βίντεο-ομολογία Σουλτογιάννη για την πλαστογραφία

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο, με τον πρωταγωνιστή του «perouka gate», Δ. Σουλτογιάννη, να ομολογεί την πλαστογραφία, τουίταρε νωρίτερα σήμερα ο Γιώργος Χριστοφορίδης, πρώην σύμβουλος του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει το πανελλήνιο, τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν οι τότε Ελληνες ανταποκριτές στις ΗΠΑ, Θ. Δημάδης και Δ. Σουλτογιάννης, πιάστηκαν με περούκες να παρακολουθούν τον Νίκο Παππά, στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Υπουργού στη Νέα Υόρκη, για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ με αντικείμενο το μεταναστευτικό.

Το συγκεκριμένο βίντεο αφορά σε συνέντευξη του Δ. Σουλτογιάννη στον τηλεοπτικό σταθμό E TV στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, στη διάρκεια της οποίας ο ίδιος μιλά για «επιπολαιότητα των δύο περουκο-ρεπόρτερ» και αναφέρει τα εξής σχετικά με τον λογαριασμό που έκαναν μαζί με τον Θ. Δημάδη στο μπαρ του ξενοδοχείου όπου διέμενε η ελληνική κυβερνητική αποστολή:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2KqWdr5
via IFTTT

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Σαρώνει η διαδικτυακή παρενόχληση και βία

Η ευρεία διάδοση των τεχνολογιών του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων όχι μόνο ενίσχυσαν τις υπάρχουσες μορφές αντρικής βίας, αλλά δημιούργησαν επίσης νέα εργαλεία για την παρενόχληση των γυναικών και κοριτσιών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2G5IrYe
via IFTTT

Ακροδεξιά και λαϊκιστές ψάχνουν συμμαχία

Διορία 24 ωρών έχουν η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων για να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού και να βάλουν τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τον Λουίτζι Ντι Μάιο.

Μετά από μία ημέρα γεμάτη πυρετώδεις διαπραγματεύσεις ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος σε μία κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά και του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, προσθέτοντας, πάντως, ότι το κόμμα του δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2IbgGQ3
via IFTTT

Διαπραγματεύσεις εξπρές την ερχόμενη εβδομάδα

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, με τις δύο πλευρές να έχουν ήδη ανταλλάξει τα πρώτα κείμενα που θα περιλαμβάνει η νέα τεχνική συμφωνία, ενώ τα υπόλοιπα θα «γράφονται» παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις που θα διεξάγονται από την επόμενη εβδομάδα στο Χίλτον. Στόχος είναι το τεχνικό μνημόνιο να λάβει στη συνέχεια το πράσινο φως από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης στη σύνοδο της 24ης Μαΐου.

Θα έχει προηγηθεί ένα πενθήμερο εξαντλητικών διαπραγματεύσεων με το «κουαρτέτο». Η αυλαία των συζητήσεων θα ανοίξει με τα τεχνικά κλιμάκια τα οποία πρωί της Δευτέρας 14 Μαΐου θα έχουν την πρώτη συνάντηση με τα αντίστοιχα ελληνικά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2G3C5ZE
via IFTTT

Σε διαβούλευση η εισαγωγή του Video Assistant Referee στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εισαγωγή του Video Assistant Referee στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς κατατέθηκε προς διαβούλευση η υλοποίηση του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ». Ένα ηλεκτρονικό αρχείο 103 σελίδων που περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες της σύμβασης έργου το οποίο θα κοστίσει συνολικά 13.454.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Για την ανάθεση του έργου θα διεξαχθεί ανοιχτός ηλεκτρονικός διεθνής διαγωνισμός και θα επιλεγεί η πιο συμφέρουσα προσφορά βάσει ειδικού μαθηματικού τύπου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2jMkOLD
via IFTTT

Σκοταδισμος: Η Ιερά Σύνοδος «αφορίζει» την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

«Tην έντονη αντίθεσή της στην επιλογή της Πολιτείας να στερήσει από ορισμένα παιδιά το δικαίωμα ανάπτυξής τους μέσα σε ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον με πρότυπα πατρότητας και μητρότητας», εκφράζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με ανακοινωθέν που εξέδωσε.

«Δυστυχώς, επικράτησε και πάλι η "πολιτική ορθότητα'' ενάντια στη φυσική τάξη και το συμφέρον του παιδιού» σημειώνει μεταξύ άλλων
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2G248bO
via IFTTT

Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της ΜΚΟ «Oxfam», στη Βικτώρια για σκανδαλο παιδεραστιας

Περίπου δέκα μέλη της αντιεξουσιατικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» επιτέθηκαν το πρωί στα γραφεία της βρετανικής ΜΚΟ Oxfam, που βρίσκονται στην οδό Πατησίων, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» προκάλεσαν ζημιές σε υπολογιστές, πέταξαν μπογιές στους τοίχους και έριξαν φέϊγ βολάν, ενώ στη συνέχεια έφυγαν. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2KQHQNT
via IFTTT

Το ΠΑΣΟΚ απέσυρε ερώτηση για την παρακολούθηση του Νίκου Παππά στις ΗΠΑ .@nikospappas16

Μετά από δημοσιεύματα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παπαθεοδώρου είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στην οποία ουσιαστικά κατηγορούσε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και τους συνεργάτες του ότι κατασκεύασαν την είδηση
Το ΠΑΣΟΚ απέσυρε την ερώτηση Παπαθεοδώρου για τα την παρακολούθηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά από δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2G2zP4V
via IFTTT

Μεταγραφές δημοσιογράφων από τα Παραπολιτικά στο Έθνος

Στα σκαριά πολλές και μεγάλες μεταγραφές απο τα Παραπολιτικά στο Έθνος 

Δημοσιογράφους απο τον Όμιλο Κουρτάκη φαίνεται ότι "αλιεύει" ο Ιβαν Σαββίδης προκειμένου να στήσει το νέο Έθνος. Σύμφωνα με έγκυρες πηγες, τις προηγούμενες ημέρες πέρασε την πύλη της ΔΕΣΦΑ στη Μεσογείων, εκει οπου στεγάζονται τα νεα γραφεία του Έθνους, δημοσιογράφος των Παραπολιτικων. Μαλιστα, ίδιες πηγες αναφέρουν οτι ο δημοσιογράφος συναντήθηκε με κορυφαίο στέλεχος του Ομίλου, με το οποιο συζήτησε το ενδεχόμενο ένταξης του στον Ομιλο. Μολις σιγουρέψουμε την είδηση θα επανέλθουμε.


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2jNEIWR
via IFTTT

Η «υπόγεια» σχέση της Novartis με τον δικηγόρο του Τραμπ

Η Novartis δήλωσε ότι έχει πληρώσει το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων  στον Μάικλ Κόεν για πρόσβαση στον Τραμπ.
«Ο Μάικλ Κόεν υποσχέθηκε πρόσβαση όχι μόνο στον Τραμπ, αλλά και στον κύκλο του. Ήταν σχεδόν σαν να τον προσλάβαμε ως λόμπι».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2rzO1gi
via IFTTT

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον οδηγό της φονικής νταλίκας

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών, από την οποία προήλθε θάνατος, καθώς και σειρά άλλων πλημμεληματικών διώξεων άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του οδηγού της νταλίκας που προκάλεσε το τραγικό τροχαίο με δύο νεκρούς και μια βαριά τραυματία στη λεωφόρο Κηφισού.
Ειδικότερα, οι κατηγορίες που βαραίνουν τον οδηγό της νταλίκας είναι οι εξής:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2KQtvRF
via IFTTT

Γιατί οι ΗΠΑ δεν θέλουν να πουλήσουν όπλα στην Τουρκία

'Ενα νομοσχέδιο για τις στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την προσωρινή παύση πωλήσεων όπλων στην Τουρκία, δημιουργεί συνθήκες κλιμάκωσης της ήδη παρατεταμένης κρισιακής κατάστασης στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Οι διατάξεις του νομοσχέδιου που αφορούν την Τουρκία, είναι το τελευταίο επεισόδιο έντασης μεταξύ των άλλοτε στενών συμμάχων. 
Το νομοσχέδιο προβλέπει ένα θηριώδες στρατιωτικό κονδύλι ύψους 717 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις αμυντικές ανάγκες των ΗΠΑ, την ώρα που, όπως αναφέρεται στο κείμενό του, απαγορεύει «οποιαδήποτε ενέργεια για την εκτέλεση παράδοσης σημαντικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία μέχρι την υποβολή της απαιτούμενης έκθεσης στις ειδικές επιτροπές του Κογκρέσου».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2rzNWt0
via IFTTT

Το Μαξίμου «τρέχει» τους υπουργούς για το κλείσιμο των προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης

Η άμεση υλοποίηση των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, ενόψει μάλιστα της άφιξης των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, φαίνεται πως αποτελεί κυρίαρχο στόχο του Μεγάρου Μαξίμου. Κάτι τέτοιο καθίσταται σαφές κι από την επιστολή (τη δεύτερη  μέσα σε λιγότερο από μήνα) που απέστειλε χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, προς τους υπουργούς που έχουν τη σχετική ευθύνη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2I3BLQh
via IFTTT

Ο στόχος του Τραμπ και πώς το Ιράν μπορεί να πετύχει το «Ρουά Ματ»

Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ότι θα επιβάλλουν εκ νέου όλες τις κυρώσεις τους σε βάρος του, αφενός επιβεβαιώνει την συνέπειά του στο να φέρνει ανα τακτά χρονικά διαστήματα τον πλανήτη στο χείλος της καταστροφής, αφετέρου δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Ο Τραμπ δεν έκρυβε τις προθέσεις του έναντι του Ιράν και της εν λόγω συμφωνίας, ούτε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2rzNM4S
via IFTTT

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Περιεργα παιχνιδια στο εσωτερικο της ΕΥΠ

Δωστε βαση στο παρακατω αρθρο που δεν ειναι τυχαιο και δημοσιευεται στο news247.gr με την υπογραφη του Βασιλη Σκουρη
Σε εξέλιξη βρίσκεται οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στον Διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Η «στεγανοποίηση» της ΕΥΠ από συγκεκριμένα συμφέρονται αλλά και κάποιες άλλες χώρες, φέρεται -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- να ενοχλεί ιδιαίτερα όσους δεν διαθέτουν πλέον πρόσβαση στις πληροφορίες της υπηρεσίας.

Ο Γ. Ρουμπάτης, μέσω κυρίως περιθωριακού εντύπου -ο εκδότης του οποίου το τελευταίο διάστημα αναζητείται από τις αρχές- αναμένεται να κατηγορήσει μεταξύ άλλων συγγενή του στη Βόρειο Ελλάδα ότι διαθέτει εταιρεία που προωθεί golden visas στη Τουρκία. Ακόμα ότι διαθέτει 20 εταιρείες στην Ιταλία και πραγματοποιεί μέσω αυτών λαθρεμπόριο μεταναστών ή και ότι ο ίδιος ο Διοικητής… παρενοχλεί σεξουαλικά γυναίκες της υπηρεσίας!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HT1K9d
via IFTTT

Ατμοσφαιρικο σκανδαλο στην Αττικη "χωρις υπευθυνο" - Κλειστά σχολεία σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα

Κλειστές παραμένουν σήμερα 16 σχολικές μονάδες σε Δραπετσώνα και Κερατσίνι με απόφαση της δημοτικής αρχής εξαιτίας οσμών και ρύπανσης της ατμόσφαιρας που ενδεχομένως θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τους μαθητές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HNe1jn
via IFTTT

Θόδωρος Παπαθεοδώρου: Πήγε για μαλλί και βγήκε... fake news!

Ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου κατέθεσε  επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, με την οποία κατηγορούσε Παππά και Χριστοφορίδη για διασπορά fake news. Παρά το ύφος των χιλίων καρδιναλίων με το οποίο διατύπωνε την ερώτηση (την οποία το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, φρόντισε να διανείμει στο πανελλήνιο με δελτίο Τύπου), τελικά αποδείχθηκε ότι fake news ήταν η ίδια η επίκαιρη ερώτησή του. Την οποία, μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε να αποσύρει και να διανείμει εκ νέου, διορθωμένη, ως «ορθή επανάληψη».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2w7eveA
via IFTTT

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Νεοναζί βανδάλισαν το σχολείο - φυλακή του Μπελογιάννη

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην Καλλιθέα ανήμερα της Πρωτομαγιάς, όπου εισέβαλαν σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής και «μαγάρισαν τους τοίχους με τα συνθήματα και τα φασιστικά εμβλήματά».
Οι καθηγητές τονίζουν ότι το περιστατικό δεν είναι τυχαίο, όπως δεν είναι τυχαία η συγκεκριμένη σχολική μονάδα στην οποία έγινε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2rf0FCf
via IFTTT

Γιατί κόπηκε η εταιρεία Βρυώνη από τις τηλεοπτικές άδειες

Στους λόγους που απορρίφθηκε, ομοφώνως, η αίτηση για τηλεοπτική άδεια της Ελληνικής Τηλεοπτικής Α.Ε., η εταιρεία του Φίλιππου Βρυώνη, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφος Μορώνης.
πως προκύπτει, ο συγκεκριμένος φάκελος δεν τήρησε όσα προβλέπονται από το άρθρο 5 του ν. 3592/2007 (νόμος Ρουσόπουλου), το οποίο αναφέρει πως «οι εν λόγω μέτοχοι πρέπει να είναι πραγματικοί δικαιούχοι των οικονομικών μέσων που διέθεσαν για τη συμμετοχή τους στο κεφάλαιο της υποψήφιας εταιρείας συμπεριλαμβανομένων και των δανείων που αποκτήθηκαν από αναγνωρισμένους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JR9Qjf
via IFTTT

Ομολογία Άδωνι για την εταιρεία στην Κύπρο: Γιατί δεν τη δήλωνα στο Πόθεν Έσχες

Στην παραδοχή ότι η επίμαχη εταιρεία στην Κύπρο διαλύθηκε το 2016 και μέχρι τότε δεν είχε δηλωθεί σε κανένα Πόθεν Εσχες του, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι για τον ίδιο η εταιρεία είχε λυθεί από το 2006 και τα έγγραφά της «κάηκαν το 2006 στην πυρπόληση του βιβλιοπωλείου του στην Αθήνα από αντιεξουσιαστές».
 Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ότι δεν δηλώθηκε στο Πόθεν Έσχες διότι «για μένα είχε κλείσει από το 2006, πριν δηλ. εκλεγώ βουλευτής το 2007». «Είχα ζητήσει την λύση της από τον τότε συνέταιρο μου και είχαμε ξενοικιάσει τα γραφεία σε διάστημα λιγότερο των δυο μηνών από την σύστασή της. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2rjN4tv
via IFTTT

«Χρυσή Αυγή Α.Ε.»: Συγγενεύεις με τον Μιχαλολιάκο; Διορίζεσαι!

Με αφορμή τις καταγγελίες Συναδινού και Μίχου για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής, το Jail Golden Dawn (η Πρωτοβουλία για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος) δημοσιεύει δύο παλιότερα ρεπορτάζ των Λευτέρη Μπιντέλα, Μαρίας Ψαρά και Γιώργου Πίκουλα για το Έθνος.
Η αποκάλυψη του Μίχου ότι από τους 35 περίπου επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μόνον οι 5-6 εργάζονται πραγματικά στη Βουλή επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό περί «άεργων» που χρησιμοποίησε ο στρατηγός Συναδινός.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JTf7Xn
via IFTTT

Επεισόδιο με τουρκικό εμπορικό πλοίο και ελληνική κανονιοφόρο έξω από τη Λέσβο

Ένα επεισόδιο με τουρκικό εμπορικό πλοίο συνέβη λίγο έξω από τη Λέσβο. 
Το εμπορικό KARMATE, προσέγγισε και «ακούμπησε» την ελληνική κανονιοφόρο «Αρματωλός», εντός των εθνικών χωρικών υδάτων και παραβιάζοντας τον Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα, όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2I7qVIv
via IFTTT

Επεισόδια από ακροδεξιούς στη Μυτιλήνη

Ομάδα περίπου 80 ακροδεξιών προκάλεσε επεισόδια στο τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη και επιτέθηκε σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν την πορεία προς τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο του Συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JTTVAF
via IFTTT

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

#GDtrial | Χρυσή Αυγή | Τα ντοκουμέντα: Η ιδεολογία πίσω από την αιματηρή δράση - Ο Μιχαλολιάκος αποκαλύπτεται

Τα παρακάτω αποσπάσματα τεκμηριώνουν την ιδεολογία εξόντωσης Εβραίων, Ρομά, μεταναστών και όσων δεν συντάσσονται με τα πιστεύω του εθνικοσιαλισμού, η οποία αποτελεί το κίνητρο της δολοφονικής δράσης της ελληνικής ναζιστικής οργάνωσης. Είναι τα βίντεο που βρέθηκαν στον δίσκο του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου και προβλήθηκαν στην δικαστική αίθουσα, όπως είδαμε στην εκπομπή του βιντεοχρονολογίου για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής την περασμένη Παρασκευή.

«Έχουμε σκοπό και στόχο», «θα γίνουν σαπούνια μαζί με τα Εβραιόπουλά τους»
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JP17xX
via IFTTT

Μέγα σκάνδαλο συγκλονίζει το βρετανικό Σύστημα Υγείας αναφορικά με εξετασεις για τον καρκινο του μαστου

Μέγα σκάνδαλο συγκλονίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας, καθώς, πιστεύεται ότι, εξαιτίας ενός προβλήματος σε αλγόριθμο υπολογιστή, έως και 270 γυναίκες μπορεί να έχασαν τη ζωή τους, καθώς δεν ειδοποιήθηκαν για να πραγματοποιήσουν το τελικό τεστ για καρκίνο του μαστού.

Η είδηση, την οποία αποκάλυψε η βρετανική κυβέρνηση σήμερα, έχει προκαλέσει σάλο στη χώρα με τον υπουργό Υγείας Τζέρεμι Χαντ να ανακοινώνει ανεξάρτητη έρευνα για το σκάνδαλο. Υπολογίζεται ότι περίπου 450.000 γυναίκες δεν ειδοποιήθηκαν για να πραγματοποιήσουν το τελικό τεστ για τον καρκίνο του μαστού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2I85wPa
via IFTTT

Το σχέδιο της δεύτερης «αριστερής παρένθεσης»

Η δεύτερη εκδοχή του σχεδίου μιας… μακράς πλέον «αριστερής παρένθεσης» αρχίζει να διακρίνεται καθαρά πίσω από τον πόλεμο του Μαξίμου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη – έναν πόλεμο που κορυφώθηκε μετά το, καταφανώς εξωθεσμικό, τηλεφώνημα του υπόδικου εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του ΔΟΛ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο την νύχτα του Σαββάτου.
Το τηλεφώνημα «σε τόνο σχεδόν απειλητικό» όπως είπε ο ίδιος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος – και η ανακοίνωση του ίδιου του εφοπλιστή που ακολούθησε, προσδιόρισαν και το πλαίσιο αυτής της σύγκρουσης: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σε μια παρέμβαση με άκρως πολιτικές αποχρώσεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απόλυτη αδυναμία άρθρωσης πολιτικού λόγου», την κατήγγειλε για σχέδιο να οδηγήσει την χώρα σε κατάσταση «χειρότερη από της Κολομβίας και της Βενεζουέλας» και άφησε, αν μη τι άλλο παράξενες, αιχμές υποστηρίζοντας ότι έχει «βοηθήσει την κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό έχω συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JMPBD8
via IFTTT

Μαξίμου: «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τολμούν να αρθρώνουν τη λέξη offshore»

Η νέα ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

1. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τολμούν να αρθρώνουν τη λέξη offshore τη στιγμή που για δέκατη μέρα δεν έχουν απαντήσει στο απλό ερώτημα: Ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω offshore με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την εταιρία της κας Μαρέβας Μητσοτάκη το 2017;

2. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τολμούν να μιλούν για Δημοκρατία, κράτος δικαίου και Δικαιοσύνη, τη στιγμή που διαχρονικά εμπλέκονται σε ατελείωτα σκάνδαλα. Από τη Siemens και τα "δώρα" του κ. Χριστοφοράκου, τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis, τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα της και τα Μέσα ενημέρωσης μέχρι τον Κήρυκα Χανίων του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Όσο και να πασχίζουν, η προσπάθεια εξίσωσής τους με ανύπαρκτες υποθέσεις είναι κωμική. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2rg8zeC
via IFTTT