Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Κοροναϊός: Στο «κόκκινο» η ανεργία και στη Γερμανία

Ο συνολικός αριθμός των ανέργων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 13,2% μέσα στον Απρίλιο και ξεπερνά πλέον τα 2.6 εκατομμύρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα οποία δείχνουν τον βαθμό στον οποίο έχει επηρεαστεί από την κρίση του κοροναϊού η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2SjUAC8
via IFTTT

Διαρκής Ιερά Σύνοδος - Ανοίγουμε τις εκκλησίες - Α­δι­α­πρα­γμά­τευτη η Θεία Κοινωνία - Πάμε σε "ξεσκαρτάρισμα" πιστών ηλικιωμένων και ανοσία αγέλης με την "ευχή του Θεού"

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε εκτενέστατα και επανεκτίμησε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και των εξ αυτής συνεπειών ως προς την τέλεση της Θείας Λατρείας στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Εκκλησίας της Ελλάδος και απεφάσισε τα εξής:

– Δοξάζει το Όνομα του Αναστάντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού, διότι Χάριτι και Φιλανθρωπία Αυτού και προστασίαις των Αγίων Του, αποσοβήθηκε στην Πατρίδα μας η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3aShVRN
via IFTTT

Ρωσία-Εκπρόσωπος ΠΟΥ: Το 2ο κύμα κορωνοϊού είναι αναπόφευκτο

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι αναπόφευκτο επειδή η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει ανοσία, δηλώνει σε συνέντευξη της στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Ρωσία Μελίτα Βοϊνόβιτς.
«Πρόκειται για έναν απολύτως νέο ιό και ανοσία στον ιό αυτό έχει αποκτήσει ένα πολύ μικρό τμήμα του πληθυσμού. Γι' αυτό λοιπόν, έως ότου υπάρξει ειδική προστασία, το εμβόλιο, δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε ένα δεύτερο κύμα», δήλωσε η Βοϊνόβιτς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/35kSgA8
via IFTTT

Η TripAdvisor απολύει το 25% των υπαλλήλων της λόγω COVID-19 - Στο δρόμο πάνω απο 900 εργαζόμενοι

Ενώ η πανδημία συνεχίζει να "χτυπά" την παγκόσμια οικονομία και τη βιομηχανία του κορωνοϊού, η γνωστή σε όλους Tripadvisor, ανακοίνωσε χθες ότι απολύει πάνω από 900 υπαλλήλους της σε όλον τον κόσμο – σχεδόν το ένα τέταρτο του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού της.

Οι απολύσεις επηρεάζουν περίπου 600 υπαλλήλους σε Αμερική και Καναδά και περίπου 300 σε άλλες τοποθεσίες, ενώ και επιπλέον εργαζόμενοι πρόκειται να τεθούν σε προσωρινή άδεια, σύμφωνα με την εταιρεία.

"Ελπίζαμε ότι η μείωση των δαπανών θα ήταν αρκετή, αλλά καθώς επιδεινώθηκε η πανδημία, έγινε σαφές ότι η εταιρεία έπρεπε να λάβει πρόσθετα μέτρα εξοικονόμησης κόστους", δήλωσε ο CEO της Tripadvisor, Steve Kaufer, στη σχετική ανακοίνωση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/35liemJ
via IFTTT

Facebook: Ενδείξεις σταθεροποίησης στη διαφημιστική δαπάνη

Το Facebook ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα τριμήνου την Τετάρτη, και ανακοίνωσε πως έχει δει «ενδείξεις σταθερότητας» στις πωλήσεις τον Απρίλιο, μετά από μια πτώση τον Μάρτιο, σε μια ακόμα ένδειξη πως οι κολοσσοί της τεχνολογίας μπορεί να αντέξουν την οικονομική κρίση εξαιτίας του κορωνοϊού καλύτερα από άλλους τομείς.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ανακοίνωση έλαβε χώρα μία ημέρα αφού η Google γνωστοποίησε πως μια πτώση των πωλήσεων online διαφήμσής της σταθεροποιήθηκε αντίστοιχα τον Απρίλιο. Η μετοχή του Facebook σημείωσε άνοδο 9%.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/35h76Y6
via IFTTT

Δ. Κουτσούμπας: Η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη, χρειάζονται μαζικές προσλήψεις στην Υγεία

Την ανάγκη να σταθεί η κρατική ευθύνη «στο ύψος των περιστάσεων» και να αξιοποιηθεί ο χρόνος που κερδήθηκε μέχρι σήμερα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη Βουλή, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά «η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη εν όψει ενός πιθανού νέου κύματος πανδημίας το επόμενο διάστημα».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3eYEMya
via IFTTT

Κίνα: Πειραματικό εμβόλιο για τον Covid-19 παρασκευάζεται ήδη σε μεγάλη κλίμακα

Ένα από τα πρώτα πειραματικά εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού παρασκευάζει η Sinovac Biotech, ένα από τα τέσσερα κινεζικά εργαστήρια που έχουν άδεια πραγματοποίησης κλινικών δοκιμών. Ακόμη και αν το εμβόλιό του δεν έχει περάσει τις δοκιμές, η ιδιωτική εταιρεία βιοτεχνολογίας δηλώνει έτοιμη για την παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων ετησίως για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που εμφανίσθηκε στην Κίνα και εξαπλώθηκε από εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Sinovac Biotech έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Το 2009, ξεπέρασε τους ανταγωνιστές της στο νήμα και έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που κυκλοφόρησε στην αγορά εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων H1N1.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3bSyoGS
via IFTTT

Εντοπισμός πολλαπλών κενών ασφαλείας σε συσκευές smart home

Η ομάδα ερευνητών της ESET για το IoT (Internet of Things) εντόπισε πολλαπλά σοβαρά κενά ασφαλείας σε τρεις διαφορετικές κεντρικές μονάδες smart home, τις Fibaro Home Center Lite, HomeMatic Central Control Unit (CCU2) και eLAN-RF-003. 

Οι συγκεκριμένες κεντρικές μονάδες (hub) χρησιμοποιούνται για να ελέγχουν τις συνδεδεμένες συσκευές στα "έξυπνα σπίτια" και σε άλλα περιβάλλοντα σε χιλιάδες νοικοκυριά και εταιρείες σε Ευρώπη και όλο τον κόσμο. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2W8z1p4
via IFTTT

Τουλάχιστον 100 εκατ. «νεόπτωχους» στις πόλεις «γεννά» ο κορονοϊός

Περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε πόλεις σε όλο τον κόσμο ενδέχεται να πέσουν στη φτώχεια εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, προειδοποίησαν χθες Τετάρτη ειδικοί, ζητώντας εργαλεία ταυτοποίησης για να εντοπίσουν τις πιο ευάλωτες κοινότητες και επενδύσεις που θα επικεντρώνονται στις παραγκουπόλεις.

Πυκνοκατοικημένες πόλεις αναμένεται να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της επιδημίας covid-19 και να πληγούν ιδιαίτερα από αυτή καθώς οι άνθρωποι εκεί ζουν συνωστισμένοι, με λίγο ή και καθόλου τρεχούμενο νερό αλλά και αποχετευτικό σύστημα, ενώ το σύστημα υγείας είναι ανεπαρκές, επεσήμαναν ειδικοί της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Ινστιτούτου Παγκόσμιων Πόρων (WRI) και άλλοι οργανισμοί.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3cYAtRN
via IFTTT

Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη των δικτύων 5G στην Ελλάδα

Υπεγράφη από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Στέλιο Πέτσα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον νέο Χάρτη Συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος, με τον οποίο ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη των δικτύων 5G στην Ελλάδα.

Με τον νέο Χάρτη Συχνοτήτων, τον συντονισμό για τη σύνταξη του οποίου είχε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ολοκληρώνεται η προετοιμασία για την απόδοση στην κινητή τηλεφωνία και στα δίκτυα 5G του φάσματος των 700 MHz που σήμερα χρησιμοποιείται από την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2VNGT0k
via IFTTT

Οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2020 επιΜΕΝΟΥΝ ΣΙΝΕΜΑ

  «Δεν υπάρχει τέλος. Δεν υπάρχει αρχή. Υπάρχει μόνο το απέραντο πάθος για ζωή»
Φεντερίκο Φελίνι

Το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, οι δύο πολυαγαπημένοι θεσμοί που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κινηματογραφικής και πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, δηλώνουν το ελπιδοφόρο «παρών» σε αυτή την πρωτοφανή και δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε και δίνουν την υπόσχεση να σας κρατήσουν συντροφιά με μία κατά το δυνατόν πλουσιότερη και ασφαλή κινηματογραφική σεζόν. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/35gbXsK
via IFTTT

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεχίζεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από τις οικονομικές επιπτώσεις του Κορονοϊού - Εδραιώνουν τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες

Μητσοτακης: Μέχρι να αρθεί και η τελευταία αρνητική επίπτωση της πανδημίας το Κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους παραμένουν σε αναστολή της σύμβασής τους ή οι επιχειρήσεις στις οποίες δραστηριοποιούνται παραμένουν κλειστές.
Το ίδιο θα ισχύσει για τα επιδόματα προς τους ανέργους και τους μακροχρόνια ανέργους. Όσοι επιστρέφουν στη δουλειά αλλά σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου και τζίρου θα δουν τις αποδοχές τους να στηρίζονται από την πολιτεία. Θα σταθούμε δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους πέρα από τους ανέργους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2KJ2kJH
via IFTTT

Αλ. Τσίπρας: «Η κυβέρνηση φέρνει από το παράθυρο του κορωνοϊού, τις πολιτικές που ο λαός έδιωξε από την πόρτα»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι η στάση της κυβέρνησης εκπορεύεται από μια ανομολόγητη στρατηγική να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία. Αντίθετα, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει η κρίση να μετατραπεί σε ευκαιρία για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ώστε να γίνει η προγραμματική δέσμευση μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα βασίζεται σε μια ευρεία δημοκρατική και προοδευτική συμπαράταξη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3eYnocS
via IFTTT

Αχιλλέας Νταβέλης: Ο φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη που έφτιαξε με τη βοήθεια της κυβέρνησης το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μασκών μιας χρήσης

Θυμίζουμε πως ο Αχιλλέας Νταβέλης είχε επικοινωνία και με τον Βασίλη Κικίλια τον οποίο ευχαρίστησε δημόσιος για την βοήθεια που του παρείχε τόσο το Υπ. Υγείας, όσο και ο ιδιος ο Κυριάκος Μητσοτακής. (εδώ οι δηλώσεις)
...
H επιστροφή στην κανονική ζωή συνοδεύεται με την αναγκαστική χρήση μάσκας η οποία μάλιστα θα επιβάλλεται δια τσουχτερού προστίμου.

Η επιστημονική (είναι άραγε επιστημονική απόφαση) φαίνεται να αλλάζει το δόγμα χρήσης μάσκας το οποίο είχε διατυπωθεί πρόσφατα από τον ίδιο τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Η μάσκα σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή, όχι μόνο δεν ήταν αναγκαία αλλά ήταν έως και επικίνδυνη. Αντιγράφω από το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, μόλις στις 9 Απριλίου:

«"Οχι" στη χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης λέει η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Δήλωσε μάλιστα ότι ο παραπάνω εξοπλισμός μπορεί να αποβεί περισσότερο βλαπτικός παρά ωφέλιμος για τους πολίτες, ενώ για τις μάσκες με βαλβίδα ανέφερε απερίφραστα ότι μπορεί να είναι επικίνδυνες».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2VT6Iw9
via IFTTT

Δόγμα του σοκ στα εργασιακά

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση από τη Δευτέρα 4 Μαϊου θα μπει σε λειτουργία μόνον το 10% των επιχειρήσεων που έκλεισαν αναγκαστικά λόγω της πανδημίας. Θα επιστρέψουν, δηλαδή, στη δουλειά τους μόνον 68.528 εργαζόμενοι από τους συνολικά 690.000 που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης και θα λειτουργήσουν 26.167 επιχειρήσεις από τις 260.000 που έκλεισαν. Στις 11 Μαϊου θα επαναλειτουργήσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις μόνον του λιανεμπορίου, η εστίαση παραπέμπεται στον Ιούνιο και ο τουρισμός, ουσιαστικά, στον Ιούλιο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΣΕΒΕ Γιώργο Καβαθά, τα μηνύματα και τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή δείχνουν ότι 1 στις 7 επιχειρήσεις που έκλεισαν αναγκαστικά τον Μάρτιο – τόσο από τον χώρο του λιανικού εμπορίου όσο και από τον χώρο της εστίασης – δεν θα καταφέρει να ξανανοίξει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Yhr2sn
via IFTTT

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη τις διεκδικήσεις και προτάσεις φορέων γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών - Αναλυτικές προτάσεις

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Οι ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας δεν καθησυχάζουν τις αγωνίες των γονιών, των εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη τις διεκδικήσεις, τις πρακτικές προτάσεις που καταθέτουν εδώ και μέρες οι φορείς των γονιών, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των φοιτητών.

Αν δεν στηριχθεί με κυβερνητική ευθύνη η λειτουργία, η υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή, αλλά πάνω απ' όλα το έμψυχο δυναμικό των εκπαιδευτικών δομών, τα όποια μέτρα της κυβέρνησης δε θα μπορούν να εγγυηθούν την ασφαλή και ομαλή λειτουργία των χώρων της Παιδείας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2KII2jm
via IFTTT

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Εξηγήσεις Τσιόδρα για την αλλαγή στάσης αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Απάντηση στα πυρά που δέχτηκε η Επιτροπή Επιστημόνων αναφορικά με την αλλαγή στάσης για τη χρήση μάσκας, έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του φονικού ιού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τσιόδρας «ίσως να φαίνεται παράλογο ότι τώρα τοποθετηθήκαμε έτσι και πριν από λίγο καιρό αλλιώς. Τότε ήμασταν σε ένα απαγορευτικό. Και το απαγορευτικό ήταν τότε αρκετό».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yQnfb4
via IFTTT

Νικη Κεραμέως: Στις 15 Ιουνίου η έναρξη για τις Πανελλαδικές εξετασεις 2020

Αναλυτικά η ομιλία: 
Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που διανύουμε ανέδειξε τις δυνατότητές μας για συλλογική δράση, αλληλεγγύη και κοινωνική ευθύνη, και στο χώρο της Παιδείας.

Στη βάση όσων εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, προχωρούμε τώρα στο επόμενο βήμα, την αποκλιμάκωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Από την αρχή αυτής της κρίσης, έχουμε τονίσει ότι ακούμε προσεκτικά τους ειδικούς, τους εξαιρετικούς επιστήμονες που έχουμε το προνόμιο να μας συμβουλεύουν και να μας καθοδηγούν. Και το σχέδιο δράσης που θα σας παρουσιάσω σήμερα στηρίζεται και στην ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού.

Έχουμε ως Κυβέρνηση επιλέξει ένα σχέδιο συντηρητικό, πιο μετριοπαθές σε σχέση με κάποιες προτάσεις ειδικών, και ξεκινάμε μία διαδικασία δυναμική: κάθε βήμα θα αξιολογείται, και θα επανεξετάζεται αν χρειαστεί στο πλαίσιο νέων δεδομένων.

Πρώτον, για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Ειδική αγωγή:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Sm5oj7
via IFTTT

Ν. Υόρκη: Στο στόχαστρο της εισαγγελίας οι αντεργατικές πρακτικές της Amazon

Η εταιρεία Amazon ενδέχεται να παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας αλλά και το εργατικό δίκαιο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊόυ επειδή απέλυσε τον επικεφαλής των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα σε αποθήκη της, ανέφερε η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς σε επιστολή της προς την εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα.

"Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που έλαβε η Amazon για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 είναι τόσο ανεπαρκή που ενδέχεται να παραβιάζουν αρκετά άρθρα της νομοθεσίας περί ασφάλειας στον χώρο εργασίας", τονίζει στην επιστολή της η Τζέιμς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2VONYh7
via IFTTT

Αναβρασμός στον εμπορικό κόσμο για τα επτά στάδια στο άνοιγμα των καταστημάτων

«Δεν υπάρχει κανένα μέτρο ενίσχυσης», δήλωσε στο iEidiseis ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς. Οι επιχειρήσεις είναι σε οριακό σημείο ανεξάρτητα από την ημερομηνία ανοίγματος των καταστημάτων, τονίζει. Μίχαλος: Η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει τα 7 στάδια.

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις -τον οποίο φαίνεται να μην κατεύνασαν οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το άνοιγμα των καταστημάτων- εξαιτίας της γενικότερης δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην οικονομία, έπειτα και από το πλήγμα του κορονοϊού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yTMBVv
via IFTTT

Η φρουρά του διευθυντή του γραφείου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη εμπλέκεται τελικά στον ξυλοδαρμό του μοτοσυκλετιστή

Ο Διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο επιβάτης του αυτοκινήτου οι συνοδοί του οποίου κακοποίησαν τον μοτοσικλετιστή, στο βίντεο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου ξεσηκώνοντας κατακραυγή.
Το Μαξίμου απέφυγε να διαψεύσει τις πληροφορίες δηλώνοντας:
«Έχουμε πλήρη άγνοια για το θέμα. Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Υπάρχει έρευνα της ΕΛ.ΑΣ σε εξέλιξη».
Δείτε το video

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2WdfvrH
via IFTTT

Κοροναϊός : Οδηγίες προστασίας σε νοσοκομεία, κομμωτήρια, μικρά καταστήματα

Η επόμενη μέρα στη «νέα κανονικότητα» φέρνει μαζί της και νέους κανόνες οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά, προκειμένου να διαφυλάξουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Από Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκινάει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και ανοίγουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μικρά μαγαζιά, ενώ στα νοσοκομεία ξεκινάνε τα τακτικά ιατρεία και τα τακτικά χειρουργεία.

Χρειάζεται μια προεργασία για να συνηθίσουμε τις νέες οδηγίες που θα συνοδεύουν την καθημερινότητά μας στην «μετά-κοροναϊό» εποχή, μέχρι αυτές να γίνουν ρουτίνα, αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αθήνας-Πειραιά ( ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2y9aOXM
via IFTTT

Κοροναϊός: Αναλυτικός οδηγός για τις μάσκες – Που είναι υποχρεωτικές, πόσο είναι το πρόστιμο

Για τα καλά στη ζωή μας μπαίνει και επισήμως η μάσκα, καθώς από 4 Μαΐου θα αποτελεί το Νο.1 προστατευτικό μας όπλο για την προστασία μας, αλλά και την προστασία των άλλων από τον κοροναϊό.

Ειδικότερα από την Δευτέρα όσοι εργαζόμενοι και πελάτες των καταστημάτων ξεκινούν και πάλι τη λειτουργία τους θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας, ανάμεσα στα οποία είναι και η χρήση μάσκας. 
Μάλιστα η χρήση της θα είναι υποχρεωτική στους  εργαζομένους και επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2zANd2p
via IFTTT

Κορονοϊός: Ο Υπ. Υγειας Βασίλης Κικίλιας ενδιαφέρθηκε προσωπικα για το εργοστάσιο στη Λάρισα που θα κανει χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης...

«Δεν θα έπαιζα στα ζάρια μια επιχείρηση, τόλμησα όμως» λέει στο protothema.gr o Γιάννης Τσερέπας που μαζί με τον Αχιλλέα Νταβέλη έστησαν στην Λάρισα την πρώτη ελληνική επιχείρηση που κατασκευάζει προστατευτικές μάσκες - Η ιδέα, το άλμα στο κενό, η παρτίδα «πόκερ» με τους Κινέζους και το 20ημερο «ρόλερ κόστερ» για να στηθεί ένα ολόκληρο εργοστάσιο - Το κρίσιμο τηλεφώνημα του Κικίλια και η διαβεβαίωση Μητσοτάκη
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3cVd3N5
via IFTTT

Κορονοϊός: Από το LockDown στην Ανοσία της Αγέλης - Ερωτήματα

Το σχεδιο της κυβερνησης αναφορικά με την πανδημία του Κορονοϊού για την επομενη μερα τοσο στην Ευρωπη όσο και στην Ελλάδα, είναι πως από το LockDown ... πάμε στο δόγμα - σχεδιασμό "Ανοσία της Αγέλης" με ο, τι αυτο συνεπάγεται...ακόμη και εαν αποτελέσει υγειονομική βόμβα για την δημοσια υγεια.

Με αφορμη τόσο το διαγγελμα του Κυριακου Μητσοτακη όσο και των αρμόδιων Υφυπουργών για την σταδιακη αρση των μέτρων καταγράφουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

- Γιατι εγινε το Lockdown απο τη στιγμη που παμε σε ανοσια της αγελης;

-Γιατι δεν υπαρχει η παραμικρη ανακοινωση για ομαδικα τεστ στον πληθυσμο;


-Ανοιγουν ξανα τις εκκλησιες και τους θρησκευτικούς χωρους, τους οποιους κατα βαση επισκεπτονται ευπαθεις ομαδες, ενω απο τις 17 Μαιου επιτρεπουν και τη λήψη Θειας Κοινωνιας, παρόλο που ο ιος μεταφερεται απο την χρηση σαλιου.


-Θεσπίζουν το μετρο της υποχρεωτικης χρησης μασκας στα ΜΜΜ και στους κλειστους χωρους κατι που μεχρι τωρα δεν ειχαν προβλεψει. Επίσης κατι τετοιο ελεγε ο Σωτηρης Τσιοδρας πως ισως να ειναι επικίνδυνο 

https://twitter.com/prezatv/status/1255234691961098242

-Θα γινεται συσταση σε όσους κυκλοφορουν σε εξωτερικους χώρους 12 π.μ - 6 π.μ - Γιατι; 


- Τι γίνεται με την απολυμανση συστηματων εξαερισμών στους κλειστους χωρους ;


- Με ποια λογική ανοιγουν ξανα τα σχολεία απο τη στιγμη που τα παιδια αποτελούν καλό αγωγο της μεταφορας του ιου σε ευπαθεις ομαδες;




from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/35dtzFH
via IFTTT

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Lockdown τέλος - Δείτε τις ημερομηνιες - στάδια του ανοίγματος καταστημάτων, σχολειών κ.α - Η κυβέρνηση εφαρμόζει το μοντέλο "ανοσια της αγέλης"

Προς τι το lockdown απο τη στιγμη που σταματάει, με δεκάδες κρούσματα του Κορονοϊου να υπάρχουν σε καθημερινή βάση;

Με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει την άρση των μέτρων ξεκίνησε η διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού.
Τη σκυτάλη πήραν οι υφυπουργοί Άκης Σκέρτσος (υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ), Μανώλης Κεφαλογιάννης (υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών), Νίκος Χαρδαλιάς (υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης Κρίσεων), Νίκος Παπαθανάσης (υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου), Βασίλης Κοντοζαμάνης (υφυπουργός Υγείας), Θοδωρής Λιβάνιος (υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών) όπως επίσης και ο Σωτήρης Τσιόδρας (εκπρόσωπος υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό).Ο καθένας ανέλυσε στον τομέα του για τις διαδικασίες άρσης των περιοριστικών μέτρων και πως θα πρέπει να προσαρμοστούμε στην επόμενη μέρα, η οποία θα έχει τεράστιες διαφορές σε σχέση με ό,τι ζούσαμε στην προ κοροναϊού εποχή.

Το χρονοδιάγραμμα
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ScDtC0
via IFTTT

Κορονοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη : Επιστρέφουμε στη νέα καθημερινότητα (28/4/2020)

Χωρις ουσιαστικο σχέδιο...με την λογικη...ανοιγουμε σιγα σιγα  και βλεπουμε, είανι ουσιαστικα το σχέδιο της κυβερνησης για την επομενη μερα της αρσης του lockdown.


Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού
«Συμπολίτες μου,Εδώ και μήνες η πατρίδα μας, αλλά και ο κόσμος ολόκληρος, δίνει μια μάχη με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό. Πήραμε μέτρα πρωτοφανή για να περιορίσουμε την εξάπλωσή του. Αποδεχτήκαμε, ως κοινωνία, την ανάγκη να παραλύσει η οικονομική δραστηριότητα για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Μείναμε μακριά από ανθρώπους που αγαπάμε για να τους προστατεύσουμε. Δεν πήγαμε στις εκκλησίες μας. Και μείναμε στο σπίτι, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών. Επιδείξαμε, επιδείξατε, πρωτοφανή υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Έτσι, η ατομική στάση έγινε συλλογική επιτυχία. Και οι δεσμοί Πολιτείας και πολιτών πλαισιώθηκαν από μεταρρυθμίσεις που άλλοτε έμοιαζαν μακρινές ή και αδύνατες: Ψηφιακή δημόσια Διοίκηση που εξυπηρετεί γρήγορα, απλά και εύκολα. Εργασία και Εκπαίδευση από απόσταση. Ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και μια Πολιτική Προστασία που απέδειξε ότι μπορεί να βρεθεί δίπλα μας σε κάθε ανάγκη. Όλα αυτά δεν ήταν προϊόν τύχης, αλλά σκληρής δουλειάς. Οι μεγάλες επιτυχίες οφείλονται στους πολλούς μικρούς ήρωες, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ευθύνης. Και οι ήρωες αυτοί είναι ο καθένας και η καθεμία σας. Σας ευχαριστώ που κάνατε την πατρίδα μας παράδειγμα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3cWK8br
via IFTTT

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΑΡΣΙΣ: Εξευτελιστικές συνθήκες κράτησης 100 ανήλικων στην Αμυγδαλέζα

Αριθμό - ρεκόρ κράτησης των ασυνόδευτων προσφύγων και μεταναστών στην Αμυγδαλέζα κατέγραψε σήμερα κλιμάκιο της ΑΡΣΙΣ που αναφέρει πως 100 ανήλικοι (98 αγόρια και 2 κορίτσια) βρίσκονται εγκλωβισμένοι/ες εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
Αριθμό - ρεκόρ κράτησης των ασυνόδευτων προσφύγων και μεταναστών στην Αμυγδαλέζα κατέγραψε σήμερα κλιμάκιο της ΑΡΣΙΣ που αναφέρει πως 100 ανήλικοι (98 αγόρια και 2 κορίτσια) βρίσκονται εγκλωβισμένοι/ες εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2VZKUh7
via IFTTT

120.000 μισθωτοί σε αναστολή και ...σε απόγνωση

Εργαζόμενοι στα φροντιστήρια, αλλά και απασχολούμενοι σπουδαστές με παράλληλη άμισθη πρακτική δύο μεγάλες ομάδες απλήρωτων ● Οκτώ κατηγορίες καταγγελιών που έφτασαν στην «Εφ.Συν.».
Την ώρα που η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει την επόμενη ημέρα επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων και επανόδου των εργαζομένων, μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων ακόμη κι από το πρώτο κύμα των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με δημόσια εντολή, αναμένουν ακόμη την καταβολή της έκτακτης ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2zxAuxv
via IFTTT

Έρευνα: Σε παύση η μισή οικονομική δραστηριότητα της χώρας

Η μισή οικονομική δραστηριότητα στη χώρα έχει παύσει λόγω των συνεπειών της πανδημίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης ΔιαΝΕΟσις.

Ειδικότερα, ένας στους τέσσερις (25,4%) εργάζεται κανονικά, άλλος ένας στους τέσσερις (26,2%) με τηλεργασία και οι υπόλοιποι είτε εργάζονται με μειωμένο ωράριο είτε βρίσκονται σε κάποια μορφή άδειας ή αναστολής και δεν εργάζονται καθόλου. Ακόμη το 41% δηλώνουν ότι τα εισοδήματά τους έχουν μειωθεί μετά την έναρξη των μέτρων. Εξάλλου, από όσους δηλώνουν άνεργοι στην έρευνα το 11,4% δηλώνουν πως έχασαν τη δουλειά τους μετά την 1η Μαρτίου 2020.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2W5IwW7
via IFTTT

ΚΚΕ: Υποκριτικη η μεταφορά της εργατικης Πρωτομαγιας απο τη στιγμη που οι εργαζομενοι ειναι εκτεθημενοι στον Κορονοϊο

«Η κυβερνητική απόφαση για μεταφορά του εορτασμού της Πρωτομαγιάς μία εβδομάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων είναι προσχηματική, γιατί η πανδημία του κορονοϊού δεν θα έχει εξαλειφθεί μέσα σε λίγες μέρες. Οι συμβολικές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά που οργανώνουν όπως πάντα τα εργατικά σωματεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τους συγκεντρωμένους να φορούν μάσκες και να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους, δεν αποτελούν κίνδυνο για όλα όσα ο λαός κέρδισε μέχρι σήμερα τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ «για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με την Πρωτομαγιά».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3eUDLar
via IFTTT

Απευθειας αναθεση απολύμανσης και απεντομωσης των φυλακων Κορυδαλλου - Δουλιτσες να γινονται

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου ανέθεσε την απεντόμωση και την προμήθεια καθαριστικών για τις φυλακές σε δύο εταιρείες που η μία μόλις ιδρύθηκε και η άλλη μόλις άλλαξε τους σκοπούς της 

● Στα 739.000 ευρώ το ποσό που θα μοιραστούν.
Το πάρτι των απευθείας αναθέσεων συνεχίζεται επί πανδημίας, με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάποτε οδήγησαν στη χρεοκοπία τη χώρα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3bCTNnj
via IFTTT

Γιατροί του ΕΣΥ: Τους χειροκροτούν αλλά τους αφήνουν απλήρωτους

Απίστευτο! Λόγω της έλλειψης προσωπικού οι νοσοκομειακοί γιατροί αναγκάζονται σε εξαντλητικές εφημερίες που όμως ο νόμος προβλέπει περικοπές όταν ξεπεραστεί το πλαφόν.
«Η κυβέρνηση μας λέει δεν διορίζω γιατί δεν υπάρχει λόγος, αλλά είστε λίγοι και πρέπει να κάνετε περισσότερες εφημερίες, τις οποίες δεν πληρώνω»

Βάνα Τζαβάρα διευθύντρια της Αʹ Παθολογικής Κλινικής του «Ερυθρού Σταυρού»
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2W1ui8B
via IFTTT

Η νέα χρηματοδότηση στα ΜΜΕ και η τελική πολιτική στόχευση

Την ώρα που η Ελλάδα έμπαινε σε καραντίνα και η αγωνία για την πανδημία κορυφωνόταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέθετε στα media 11 εκατομμύρια ευρώ για να επικοινωνήσει το μήνυμα «μένουμε σπίτι». Την ώρα που ετοιμαζόμαστε να βγούμε από το σπίτι η κυβέρνηση ανακοινώνει νέο «δώρο» επιπλέον 9 εκατομμυρίων, από τον κρατικό προϋπολογισμό, στα media για να επικοινωνήσει τα «αναγκαία μέτρα προστασίας και τις συμπεριφορές για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού».
Τάδε έφη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προσθέτοντας ότι «η ενημέρωση σώζει κυριολεκτικά ζωές» καθώς και ότι η επιπλέον χρηματοδότηση είναι επιβεβλημένη προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα… fake news.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3eST6s1
via IFTTT

Πάνω από τους μισούς Έλληνες ξεχνούν τις διακοπές φέτος

Λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι, οι περισσότεροι εκ των οποίων τον Αύγουστο, σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ MARLAB του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η έρευνα είχε σκοπό να καταγράψει τις προθέσεις και τις προτιμήσεις των Ελλήνων σε ότι αφορά τις καλοκαιρινές τους διακοπές για φέτος και να αποτυπώσει τις τάσεις στον εσωτερικό τουρισμό για το καλοκαίρι που έρχεται.
Διεξήχθη διαδικτυακά το χρονικό διάστημα 23-25 Απριλίου 2020 με την επιστημονική ευθύνη της Διευθύντριας του MARLAB, καθηγήτριας, Ροδούλας Τσιότσου και τους ερευνητικούς συνεργάτες-μέλη, Νικολέττα Σιαμάγκα, επίκουρη καθηγήτρια του ΑΠΘ, και Αχιλλέα Μπούκη, λέκτορα του πανεπιστημίου του Sussex.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3aGcxAY
via IFTTT

Η εισήγηση για Μαρινάκη και Ολυμπιακό: «Είχε εξαρτημένες ομάδες και πρόθυμους διαιτητές»

Κόλαφος είναι για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό η εισήγηση της ερευνήτριας της Επιτροπής Δεοντολίας της ΕΠΟ, πρωτοδίκη Παναγιώτας Σπανού, προς το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολίας της ΕΠΟ, για τη δράση του προέδρου των ερυθρόλευκων κατά την περίοδο 2012 - 2015. Σημειώνεται πως η κ. Σπανού στην πρότασή της προς την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ έχει εισηγηθεί την παραπομπή 15 συνολικά προσώπων για στημένα παιχνίδια, μεταξύ των οποίων ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός. Και για τους δύο έχει προτείνει ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, ενώ ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος κινδυνεύουν με υποβιβασμό. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Y9eZgF
via IFTTT

Πρωτοψάλτη: Ο Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο στη διαδρομή και ζήτησε να πάμε Μαξίμου - Γραφικότητες απο ολους εν μεσω πανδημιας

Απάντηση στην κριτική που δέχτηκε για την «τυχαία», όπως παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση, στάση της κινητής συναυλίας έξω από το Μαξίμου, έδωσε η ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη, προχωρώντας μάλιστα σε ένα άδειασμα τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης και της διαδρομής.

Με πλήθος δημοσιογράφων να περιμένουν στο σημείο για να απαθανατίσουν τον χαιρετισμό του Κυριακού Μητσοτάκη, η κινητή συναυλία επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθεί ως άλλο ένα επικοινωνιακό σόου από την κυβέρνηση, με τα μίντια να μεταδίδουν πως «αυθόρμητα» ο πρωθυπουργός, αν και βρισκόταν σε κρίσιμες τηλεδιασκέψεις, ξεσηκώθηκε από τους ήχους της συναυλίας που περνούσε και διέκοψε την εργασία του για να βγει στον δρόμο και να χειροκροτήσει την ερμηνεύτρια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3eUJ2Pq
via IFTTT

Γιάννης Βρούτσης: Με το καλημέρα μοίρασε €2,6 εκατ. στα ΚΕΚ της συμβούλου του

Ο υπουργός Εργασίας έχει ξαναδώσει λεφτά σε πλατφόρμες που σχετίζονται με την οικογένεια της Ευγενίας Παπαβασιλείου

Νέα στοιχεία-καταπέλτης για το σκάνδαλο Γιάννη Βρούτση με τα vouchers και τις πλατφόρμες τηλεκατάρτισης φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το Documento. Στοιχεία που αποδεικνύουν τη σκανδαλώδη διαχείριση που έκανε ο υπουργός Εργασίας σε ό,τι αφορά εκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος εν μέσω πανδημίας με πρόσχημα τη στήριξη χιλιάδων επιστημόνων. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2SclATV
via IFTTT

Ιερώνυμος προς Μητσοτάκη: Να ανοίξουν οι ναοί για ατομική προσευχή - Κανενας σεβασμος στη δημοσια υγεια απο την ορθοδοξη εκκλησια

Επιστολή με την οποία ζητά να ανοίξουν οι ναοί, με την τήρηση των προληπτικών μέτρων που θα υποδείξει το ιατρικό επιτελείο, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Αρχιεπίσκοπος απέστειλε την επιστολή κατόπιν απόφασης η οποία ελήφθη την Πέμπτη με τους Συνοδικούς Μητροπολίτες. Η επιστολή επιβεβαιώθηκε το πρωί της Δευτέρας από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου μητροπολίτη Ναυπάκτου  Ιερόθεος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2VFHDEt
via IFTTT

Από εμπόριο γλυκισμάτων στην απολύμανση των φυλακών – Απευθείας αναθέσεις 700.000 ευρώ

Δεν έχει τέλος η «αριστεία» της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι αφορά τη διαχείριση κρατικού χρήματος με πρόσχημα την πανδημία. 

Μετά το σάλο που ξέσπασε για τα «voucher της αρπαχτής» από την πλευρά του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ένα νέο παράδειγμα «γαλάζιας» αριστείας είδε το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά με την απολύμανση των καταστημάτων κράτησης. Περί τις 700.000 ευρώ δόθηκαν συνολικά το Μάρτιο και τον Απρίλιο με απευθείας ανάθεση από την γενική γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου σε εταιρείες για την απολύμανση των φυλακών και την προμήθεια ατομικών ειδών υγιεινής. Με τη μόνη διαφορά ότι η πρώτη εταιρεία αυτή τροποποίησε το καταστατικό της ώστε να μπορεί να κάνει απολυμάνσεις λίγες μέρες προτού αναλάβει το έργο, ενώ μέχρι τότε το αντικείμενο της ήταν δημόσιες σχέσεις, εμπόριο κοσμημάτων και αξεσουάρ αλλά και γλυκισμάτων, ενώ η δεύτερη εταιρεία ιδρύθηκε μόλις μία εβδομάδα πριν πάρει τη δουλειά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yS7rEr
via IFTTT

Η Αυστραλία παρουσίασε εφαρμογή στα κινητά για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων Covid-19

Η Αυστραλία παρουσίασε μια εφαρμογή για smartphone η οποία προορίζεται να ιχνηλατεί τις επαφές με πρόσωπα που έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κορονοϊό ώστε να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης, ενώ οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να κατευνάσουν τις ανησυχίες σχετικά με τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής.

Η εφαρμογή ονομάστηκε COVIDSafe, χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth και θα μπορούν να τη συμβουλεύονται και οι υγειονομικές αρχές, αν κάποιος που τη χρησιμοποιεί μολυνθεί από τη νόσο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Sczw03
via IFTTT

Σχεδόν τρία εκατομμύρια Ιταλοί αναμένεται να επιστρέψουν στις δουλειές τους στις 4 Μαίου

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συναντήθηκες σήμερα με τον μάνατζερ Βιτόριο Κολάο, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής της «ομάδας δράσης» που πρέπει να παρουσιάσει μια συνολική πρόταση για το πώς θα πραγματοποιηθεί η βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2SdEDgz
via IFTTT

Μάριος Λώλος: Ελληνικά ΜΜΕ στην υπηρεσία των ελίτ

Τα Μέσα στη χώρα κατευθύνουν τη ροή της ενημέρωσης κατά τις επιταγές της εξουσίας 

Ο Τζον Μουρ, φωτορεπόρτερ από το πρακτορείο Getty Images, είπε πρόσφατα: «Οι ρεπόρτερ συλλέγουν τα στοιχεία για το εύρος της πανδηµίας. Εµείς οι φωτορεπόρτερ δηµιουργούµε την εικόνα γι' αυτά τα στοιχεία». Οι ρεπόρτερ συλλέγουν συνήθως νούµερα και αριθµούς µέσα από τα γραφεία τους, οι φωτορεπόρτερ συλλέγουν πάντα εικόνες µέσα από το πεδίο. Κάθε φωτογραφία έχει τη δική της αλήθεια. Είναι ένα κοµµάτι µέσα στο συνολικό παζλ ενός γεγονότος και έχει τη δική της αυτόνοµη αξία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2SdFnlM
via IFTTT

Κορονοϊος - Πετσας: Ανοίγουν οι τόποι λατρείας με το που γίνει άρση του lockdown -Έρχεται υγειονομική βόμβα; - Μάιο και Ιούνιο τα στάδια άρσης των μέτρων

«Η μέχρι σήμερα επιτυχία του σχεδίου μας κυρίως σε σύγκριση και με άλλες αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού δεν είναι μια φωτογραφία της στιγμής για το αρχείο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογραμμίζοντας πως η αποτελεσματικότητα των μέτρων κρίθηκε στο ότι οι πολίτες επέδειξαν ατομική υπευθυνότητα και συλλογική ωριμότητα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3cUFVVU
via IFTTT

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Ινστιτούτο ΙAB: Oι άνεργοι στη Γερμανία θα ξεπεράσουν τα 3 εκατ. το 2020

Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 520.000 και θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. φέτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, το ινστιτούτο IAB που διενεργεί έρευνες για την αγορά εργασίας, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού ασκεί πιέσεις στην οικονομία και οδηγεί περισσότερους ανθρώπους στην ανεργία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2KxQC4h
via IFTTT