Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Ο Γιάννης Κουρτάκης και οι... εντιμότατοι φίλοι του

Αιμίλιος Κοτσώνης, Νίκος Συντυχάκης, Βαγγέλης Μαρινάκης. Τι κοινό έχουν εκτός από την εμπλοκή τους στη ζοφερή υπόθεση διακίνησης τόνων ναρκωτικών; Τον Γιάννη Κουρτάκη. Πώς από άσημος δημοσιογράφος βρέθηκε εν… μια νυκτί εκδότης.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου αν κάποιος έμπαινε εν μια νυκτί στον εκδοτικό χώρο των ΜΜΕ με τον τρόπο που μπήκε ο Γιάννης Κουρτάκης θα δημιουργούσε σίγουρα ερωτήματα. Οχι απαραίτητα ύποπτα αλλά εύλογα. Οπως πού βρέθηκαν τα χρήματα, πώς λήφθηκαν τα δάνεια, ποιοι είναι οι συνεργάτες του (φανεροί και αφανείς) θα ήταν μερικά από όσα θα έχρηζαν σοβαρών απαντήσεων. Στην Ελλάδα όμως φαίνεται ότι ήταν απλώς κανονικότητα. Ο «Γιαννάκης», όπως τον αποκαλούσαν προϊστάμενοι και συνάδελφοί του, έφτασε από άσημος δημοσιογράφος να ανοίγει και να κλείνει εφημερίδες με την ίδια άνεση που αλλάζει κανείς πουκάμισο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2LDsrEo
via IFTTT

Μοντέλο Creta Farms σε 170 εταιρείες προωθεί ο Αδωνις Γεωργιάδης - Ελπιζουμε απο πισω να μην κρυβεται νεα παροχη θαλασσοδανειων

Ελπιζουμε η εν λογω "πρωτοβουλια" να μην κρύβει απο πισω νεα θαλασσοδανεια και φυσικα ελπιζουμε  περα απο τις μεγαλες επιχειρήσεις με τα μεγαλα brands να ασχοληθει εξίσου και με τις μικρότερες...Και εκει κοσμος δουλευει ;)

της Αλεξάνδρας Γκίτση
Fast track διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης σε μεγάλες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα "επιβίωσης", έχουν μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, δεν έχουν ρευστότητα και κινδυνεύουν να οδηγηθούν στα "βράχια", είναι έτοιμο να ενεργοποιήσει άμεσα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Σχετική πρωτοβουλία διαμεσολάβησης μεταξύ των Τραπεζών και των διοικήσεων – μετόχων μεγάλων εταιρειών που αντιμετωπίζουν τέτοια πρόβλημα αναλαμβάνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ανέφερε χθες στο περιθώριο δημοσιογραφικής ενημέρωσης για την υπόθεση της Creta Farms. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά "το μοντέλο Creta Farms μας πήγε καλά, θέλουμε να το εφαρμόσουμε γενικώς. Θέλω να ξέρουν ότι παρεμβαίνουμε και δεν θα αφήσουμε κανέναν στη μοίρα του".
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2XZRqYM
via IFTTT

Τραμπ: «Θα κέρδιζα πόλεμο στο Αφγανιστάν σε μια βδομάδα, αλλά δε θέλω να σκοτώσω 10 εκατ. ανθρώπους»

Στο περιθώριο της επίσκεψη του Πακιστανού πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός πολέμου με το Αφγανιστάν, απάντησε θα τον κέρδισε «σε μια βδομάδα», αλλά δεν θα το κάνει γιατί δεν θέλει «να σκοτώσω 10 εκατομμύρια ανθρώπους».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JJha34
via IFTTT

Μητσοτάκης για ΔΕΗ: Αν χρειαστεί να πουλήσουμε, θα το κάνουμε

Τις βασικές προγραμματικές του εξαγγελίες επανέλαβε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία ομιλία που χαρακτηρίστηκε από ένταση και αιχμές προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ περιστράφηκε γύρω από την οικονομία, τη ΔΕΗ, το Μάτι και τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2MdkPaO
via IFTTT

Το Πακιστάν βοήθησε τη CIA να βρει τον Μπιν Λάντεν

Η υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν έδωσε στοιχεία στη CIA των Ηνωμένων Πολιτειών για να τις βοθήσει να βρουν και να σκοτώσουν τον ιδρυτή και ηγέτη της Αλ Κάιντα, αποκάλυψε χθες ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Ιμράν Χαν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είναι η ISI εκείνη που έδωσε την πληροφορία που επέτρεψε (στους Αμερικανούς) να εντοπίσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν», παραδέχτηκε μιλώντας στο Fox News ο Χαν, ο οποίος επισκέφτηκε την  Ουάσινγκτον
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/30Q1XD2
via IFTTT

Αύξηση στρατιωτικής θητείας και υποχρεωτική στράτευση στα 18 ετοιμαζει ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τη στρατιωτική θητεία φαίνεται να ετοιμάζει ο νέος υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με «Τα Νέα».
Συγκεκριμένα, αναμένεται να αυξηθεί κατά 3 μήνες η θητεία στον Στρατό Ξηράς και η διάρκεια να γίνει 12 μήνες όπως είναι και στο Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2y7Rvdy
via IFTTT

Αστυνομικοί κατά Χρυσοχοϊδη: Γυρνάμε 20 χρόνια πίσω

Με ανακοίνωση της η Π.Ο.ΑΣ.Υ διαμαρτύρεται για την εξαγγελία του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για πρόσληψη 1.500 Ειδικών Φρουρών, σημειώνοντας ότι «το κεφάλαιο Ειδικοί Φρουροί και Συνοριακοί Φύλακες πόνεσε και δίχασε το Αστυνομικό Σώμα την προηγούμενη δεκαετία».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/30RlGCs
via IFTTT

Έρχεται δραματική μείωση των εισακτέων στα Πανεπιστήμια με την επαναφορα της βασης του 10 και τον ορισμό ετήσιου αριθμού εισακτέων απο ΑΕΙ και ΑΤΕΙ

ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.
ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ...ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΑΝΘΙΖΟΥΝ...
Δραματική μείωση των εισακτέων θα επιφέρει το σχέδιο της ΝΔ για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, τα πανεπιστήμια, και όχι το υπουργείο, θα καθορίζουν στο τέλος τον ετήσιο αριθμό των εισακτέων. Τους εν λόγω σχεδιασμούς επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής και η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, η οποία παράλληλα ανέφερε πως επανέρχεται η ελάχιστη βάση του 10 για την είσοδο στα πανεπιστήμια, προσθέτοντας πως θα δοθεί η δυνατότητα και στις σχολές να ορίζουν οι ίδιες ελάχιστη βάση εισαγωγής σεαυτές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2y1RNmx
via IFTTT

Πώς και γιατί οι «περιορισμένοι πόλεμοι» των ΗΠΑ... διαρκούν για πάντα

Μία από τις πλέον διαδεδομένες προπαγανδιστικές απάτες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι το «περιορισμένο χτύπημα» ή ο «περιορισμένος πόλεμος». Το «Foreign Policy» διαπιστώνει, ότι οι πόλεμοι των ΗΠΑ δεν αποσπούν παρά ελάχιστο έως μηδενικό ποσοστό των αναφορών των Αμερικανών πολιτικών - και των δύο κομμάτων - όταν απευθύνονται στο εγχώριο ακροατήριο. Σαν να μην υπάρχουν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/30OzNrZ
via IFTTT

Η ΝΔ ακυρώνει την μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια

To έδαφος είχε στρωθεί ήδη προεκλογικά, η πολιτική προετοιμασία για την – τουλάχιστον μερική – ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ κορυφώθηκε αμέσως μετά τις εκλογές, και εν τέλει σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ και σε ό,τι αφορά το μέλλον της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας. Πρόκειται για μια ατζέντα που, ουσιαστικά, ακυρώνει την – ψηφισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ - μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια μέσα από την αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος, ενώ περιλαμβάνει και την πώληση του «φιλέτου» της ΔΕΗ, δηλαδή του ΔΕΔΔΗΕ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2y118ei
via IFTTT

H «μαύρη τρύπα» των φορολογικών υποσχέσεων Μητσοτάκη

Η πρώτη ακάλυπτη - και μεταχρονολογημένη - πολιτική επιταγή ήταν εκείνη της… κοσμογονικής μείωσης των φόρων με την έλευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η φορολογική «επανάσταση» υπέρ της μεσαίας τάξης περιορίστηκε απλώς στην μείωση του ΕΝΦΙΑ, την οποία είχε ήδη θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – με την διαφορά ότι τώρα, στην εκδοχή της ΝΔ, οι πλέον ευνοημένες είναι οι μεγάλες ακίνητες περιουσίες. Αυτή η μείωση θα είναι και το μοναδικό άμεσο και απτό αποτέλεσμα των δεσμεύσεων Μητσοτάκη περί άρσης της υπερφορολόγησης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/30Uijuy
via IFTTT

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Συνάντηση με τους Μάνο και τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη της Creta Farms εχει σημερα ο Αδωνις Γεωργιαδης ωστε να μην μπουν φυλακη και κλεισει η εταιρεια

Οπως επιβεβαιωσε στο prezatv ο ιδιος ο Αδωνις Γεωργιαδης, σημερα θα εχει συναντηση με τους Μάνο και τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη της Creta Farms, προκειμενου να γινουν οι απαραιτητες κινησεις με τις τραπεζες, ωστε να σωθει η επιχειρηση που απασχολει περιπου 800 εργαζομενους.
Με αλλα λογια ο Αδωνις φέρεται να μπαινει μεσάζοντας ωστε....οι χρεοκοπημενες τραπεζες (που ανακεφαλαιοποιηθηκαν με λεφτα των φορολογουμενων ωστε να μην χρεοκοπησουν).... να διευκολύνουν οικονομικα της επιχειρηματικες κινησεις της Creta Farms.
Ελπιζουμε να μην αρχισει παλι ο κυκλος των θαλασσοδανειων...
και ελπιζουμε ο Αδωνις να δειξει το ιδιο ενδιαφερον και για μικροτερες εταιρειες.
πρεζα tv


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Y5QxJB
via IFTTT

Σε πλήρη εξέλιξη τα σχέδια των τραπεζών για τη μείωση του προσωπικού τους - Νέες απολύσεις μεσα στο 2019

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ "ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ"....

Ευγενία Τζώρτζη
https://www.mononews.gr

Κορυφώνονται οι διεργασίες των τραπεζών – Εθνικής, Eurobank και Πειραιώς – για τη μείωση του προσωπικού τους που θα πρέπει να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, σε συνδυασμό με την απόσχιση των μονάδων διαχείρισης κόκκινων δανείων που έχουν δρομολογήσει οι δύο πρώτες και την υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού που έχει ανακοινώσει η διοίκηση της ΕΤΕ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Z9HXLm
via IFTTT

Όταν ο Λυμπέρης νόμιζε ότι έγινε (faux) Ωνάσης: Πλειστηριασμός για το σπίτι στο Κεφαλάρι από 10 πιστωτές

Αλεξάνδρα Τσόλκα
https://www.mononews.gr/

Το 2009 ο τζίρος της επιχείρησης του άγγιξε τα 80 εκατ. ευρώ. Ένα χρόνο νωρίτερα, δηλαδή το 2008,  είχε ολοκληρώσει την κατασκευή ενός σπιτιού στο Κεφαλάρι 970 τμ με πισίνα 100 τμ.  Στο σπίτι αυτό, στον ακάλυπτο χώρο και παραπλεύρως της πισίνας, υπάρχει ακόμα και κεραμοσκεπές κτίσμα επιφάνειας περίπου 88,00 τμ, το οποίο χρησιμοποιείται σαν χώρος ξεκούρασης λουομένων. 

Σήμερα όμως, 10 χρόνια μετά, τον Αντώνη Λυμπέρη (ή «Φωνάση» όπως τον φώναζαν οι εργαζόμενοι του από το faux Ωνάσης) τον «κυνηγάνε» τουλάχιστον 10 πιστωτές. Δηλαδή δύο τράπεζες (Eurobank και Alpha Bank), σχεδόν ολόκληρο το Δημόσιο και ένα φυσικό πρόσωπο. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2GoKklQ
via IFTTT

Φώτης Μπόμπολας: Μετά το καλοκαίρι του βγάζουν στο σφυρί το σπίτι του στο Ψυχικό για 4,2 εκατ. ευρώ

Αλεξάνδρα Τσόλκα
https://www.mononews.gr/

Ζωές παντοδυναμίας, εξουσίας, πλούτου και ελίτ κύκλου. Σπίτια παλάτια κανονικά και εξοχικά ανάκτορα, αυτοκίνητα σαν για αρχηγούς κρατών, διακοπές για μεγιστάνες σε προορισμούς απαγορευμένους ακόμα και για όνειρα στους ταπεινούς, κοινότατους θνητούς.

Ωραίες σύζυγοι, ακριβά σχολεία για τα παιδιά, σαν λέσχες για αθάνατους διαδόχους, κοστούμια και πουκάμισα ραμμένα στο σώμα τους από φίνα υφάσματα και σπάνια υλικά, αλλά και παπούτσια χειροποίητα.

Γραφεία φαραωνικά, στολισμένα με έργα τέχνης, απ' αυτά που οι πλούσιοι θα πρέπει να ξέρουν πως για λίγο τα φυλάνε και μετά περνούν σ' άλλα χέρια, έπιπλα πολυτελείας, γραμματείς επί γραμματέων για ένα βλέμμα τους και αυτό γεμάτο από εκείνη την απόσταση της παντοδυναμίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Z9Im0k
via IFTTT

Ελληνες εφοπλιστές στέλνουν τα πλοία τους για διάλυση στο Μπανγκλαντές ώστε να έχουν μειωμένο κοστος - Ακρως αποκαλυπτικη ερευνα για παιδική εργασία και συνθηκες

Ενα μεγάλο δεξαμενόπλοιο, χωρητικότητας άνω των 200.000 τόνων, πλέει με μεγάλη ταχύτητα προς μια αμμώδη παραλία του Μπανγκλαντές πριν «γυρίσει» η παλίρροια. Οι ελιγμοί απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες και κρύβουν πολλές δυσκολίες, ακόμα και για έμπειρους καπετάνιους.

Τελικά, το τεράστιο τάνκερ φτάνει στη θέση του. Οι άγκυρες πέφτουν για να σταθεροποιηθεί και οι μηχανές σβήνουν για πάντα. Είναι η ώρα που ένα «μελίσσι» εργατών, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά, ξεχύνονται από την ακτή, χωρισμένοι σε ομάδες, για να αρχίσει η διάλυση του πλοίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2XXHWgM
via IFTTT

Τις έξι ένοχες σιωπές Μητσοτάκη ανέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας

Σε «έξι ένοχες σιωπές» του πρωθυπουργού, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης προκαλούν ανησυχία.

«Μας μιλήσατε για έξι αλήθειες, αλλά εγώ θα σας μιλήσω για τις έξι ένοχες σιωπές σας» είπε, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JUqekC
via IFTTT

Ακυρώνεται η πρόσληψη των 10.500 εκπαιδευτικών

Ακυρώνεται τελικά η πρόσληψη των 10.500 εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση. 
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες στις προγραμματικές του δηλώσεις επιβεβαίωσε αυτό που είχε αφήσει να εννοηθεί η υπουργός Παιδείας της κυβέρνησής του, Νίκη Κεραμέως, ότι δηλαδή οι προσλήψεις αυτές, για τις οποίες η διαδικασία είχε ξεκινήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα προχωρήσουν. 

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2XXohh6
via IFTTT

Αποχώρηση βομβα απο τα Ελληνικά Hoaxes τα οποια ελεγχουν το περιεχομενο του Facebook στην Ελλαδα - Παραιτήθηκε ο Νικος Σαραντακος | ellinikahoaxes

 Με σοβαρές καταγγελίες αποχώρησε από τα Ελληνικά Hoaxes,ο γνωστός συγγραφές και μεταφραστής Νίκος Σαραντάκος, που ήταν επιστημονικός σύμβουλος της σελίδας, η οποία είχε αναλάβει εκ μέρους του Facebook να διενεργεί έλεγχο στις ειδήσεις και να εντοπίζει fake news. 
Ο Νίκος Σαραντάκος καταγγέλλει αντιδεοντολογική συμπεριφορά  από τον αρχισυντάκτη των Ελληνικών Hoaxes, Δημήτρη Αλικάκο.
Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Σαραντάκος εξηγεί τους λόγους που ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του από την κατηγορία των επιστημονικών συμβούλων και υπογραμμίζει ότι:
«Πιστεύω ότι οι έντονα κομματικές θέσεις του κ. Αλικάκου τον καθιστούν εντελώς ακατάλληλο για το λειτούργημα που θέλει να αναλάβει και θα φροντίσω, με τις μικρές μου δυνάμεις, να σταματήσει αυτή η αντιδεοντολογική κατάσταση».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JZAKaf
via IFTTT

Σε αυτές τις ευρωπαϊκές χώρες «κρύβει» πυρηνικά το ΝΑΤΟ (χάρτης)

Περίπου 150 πυρηνικές βόμβες τύπου B61 «κρύβει» το ΝΑΤΟ στα οπλοστάσιά του ανά την Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση η οποία δημοσιεύτηκε, ωστόσο αργότερα τροποποιήθηκε και την οποία επικαλείται το Russia Today.

Το τροποποιημένο σχέδιο έκθεσης, το οποίο καταρτίστηκε από ένα μέλος σώματος που συνδέεται με το ΝΑΤΟ,  εμπεριέχει επιπλέον λεπτομέρειες από προηγούμενο,  σχετικά με το δόγμα πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ. Ωστόσο η νέα έκδοση της έκθεσης δεν προσδιορίζει πλέον τις θέσεις στις οποίες βρίσκονται τα πυρηνικά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2XTz5Ni
via IFTTT

Γερμανία: Πρόταση για «λουκέτο» στα μισά νοσοκομεία – Πανηγυρίζουν οι ασφαλιστικές!

Έντονη δημόσια συζήτηση πυροδότησε στη Γερμανία έρευνα ειδικών, η οποία προτείνει να κλείσουν πάνω από τα μισά νοσοκομεία της χώρας και να διατηρηθεί ένας μικρότερος αριθμός υπερσύγχρονων μονάδων.

Η διάγνωση ακούγεται ιδιαίτερα σκληρή και η θεραπεία οδυνηρή: σε έρευνα που διεξήγαγε το Ίδρυμα Μπέρτελσμαν, ειδικοί προτείνουν να κλείσει το 60% περίπου των νοσοκομείων στη Γερμανία. Συγκεκριμένα προτείνουν να διατηρηθούν από τα συνολικά 1.400 νοσοκομεία που λειτουργούν σήμερα στη χώρα μόλις τα 600 «μεγαλύτερα και καλύτερα».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JSYi0q
via IFTTT

“Bodies in seats” - Η σκοτεινή πλευρά των εταιρειών που διαχειρίζονται το περιεχόμενο του Facebook

απο το https://www.radicalit.gr/

BODIES IN SEATS | ΣΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Ο Keith Utley αγαπούσε να βοηθάει. Αρχικά, υπηρέτησε στην Ακτοφυλακή, όπου ανέβηκε στο βαθμό του υπολοχαγού. Παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια και αφιερώθηκε απόλυτα στα δύο μικρά κορίτσια του. Αφού αποχώρησε από το στρατό, εργάστηκε ως moderator για το Facebook, όπου καθάριζε το κοινωνικό δίκτυο από τα χειρότερα πράγματα που ανέβαζαν καθημερινά οι χρήστες του: τη ρητορική μίσους, τις δολοφονίες, την παιδική πορνογραφία. Ο Utley εργαζόταν τις νυχτερινές βάρδιες για ένα παράρτημα διαχείρισης περιεχομένου του Facebook, στην Tampa της Florida, το οποίο λειτουργούσε από μια εταιρία παροχής υπηρεσιών με την επωνυμία Cognizant. Οι 800 περίπου εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν αμείλικτη πίεση από τα αφεντικά τους για να επιβάλλουν αποτελεσματικότερα τους κανόνες της κοινότητας του Facebook , οι οποίοι αλλάζουν, σχεδόν, καθημερινά αφήνοντας τους εργαζομένους σε μια αέναη κατάσταση αβεβαιότητας. Το παράρτημα της Tampa αποτυγχάνει συστηματικά να εκπληρώσει τον στόχο του 98% που έχει θέσει το Facebook. Στην πραγματικότητα, με ένα σκορ που κυμαίνεται γύρω στο 92%, έχει τις χειρότερες επιδόσεις στη Βόρεια Αμερική. Το άγχος της δουλειάς βάραινε τον Utley, σύμφωνα με τους πρώην συνεργάτες του, οι οποίοι, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι του Facebook στην Tampa, πρέπει να υπογράψουν μια 14-σέλιδη συμφωνία τήρησης απορρήτου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2GmRTtc
via IFTTT

Κυριάκος Μητσοτάκης - Προγραμματικές δηλώσεις 20/7/2019: Πωλείται το 30% του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, ιδιωτικοποιούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια και ξεπουλάνε 100% τη ΔΕΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ  ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ, ΟΠΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην πρώτη μέρα συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή εξήγγειλε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, τη φορολογία, τις 120 δόσεις ενώ προανήγγειλε και προσλήψεις
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Z8XE5u
via IFTTT

Καταγγελία για Teleperformance,Cosmote & Vodafone αναφορικά με τη συμπεριφορά απέναντι στους εργαζομένούς τους μετά τον σεισμό των 5,1 ριχτερ στην Αθηνα

Πλήθος παραβάσεων σε σχέση με τους κανόνες ασφάλειας σε χώρους εργασίας του κλάδου καταγγέλονται από συναδέλφισσες και συναδέλφους μέτα τον σεισμό που χτύπησε την Αττική. Φαίνεται πως για την εργοδοσία η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα δεν μπορούν να περιμένουν. 5,1 Ρίχτερ ήταν αρκετά για να πέσουν οι μάσκες σε πολλές εταιρείες:

Cosmote e-Value (κτήριο Δάφνης)
Εν μέσω του σεισμού και ενώ κυριολεκτικά σείονταν τα πάντα, οι προϊστάμενοι φώναζαν "δεν κλείνουμε τις κλήσεις!". Την ίδια στιγμή ψευδοροφές υποχωρούσαν και έπεφταν πάνω στα γραφεία των εργαζόμενων, ενώ ρωγμές άνοιγαν στους τοίχους του κτηρίου! Όταν δε οι εργαζόμενοι άρχισαν να κινούνται προς την έξοδο, οι προϊστάμενοι φώναζαν "ποιος σας είπε να βγείτε; δεν έχουμε εντολή εκκένωσης". Τελικά, η εντολή εκκένωσης ήρθε 15 λεπτά μετά, και ενώ ήδη είχαν συμβεί μετασεισμοί με τους εργαζόμενους εντός του κτηρίου. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2GmqLL4
via IFTTT

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Επίθεση σε μέλη φιλοζωικής οργάνωσης στην Σαντορίνη απο "ιδιοκτητες" γαιδουριών - Ανοχη απο τις αρχες


Μέλη από τη φιλοζωική οργάνωση με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, Network for Animals, καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση από τους ιδιοκτήτες των γαϊδουριών, στη Σαντορίνη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2M0EavW
via IFTTT

Ο Υπ.Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για τη συμφωνία των Πρεσπών: "Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό"

Ακομη μια κωλοτουμπα της ΝΔ για ένα θεμα που είχε κανει σημαία ωστε να μαζέψει ακροδεξιους και "πατριώτες"...

Πριν από έξι μήνες, στις 25 Ιανουαρίου, ο τότε βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωνε από το βήμα της Βουλής: «Ως Έλληνας Μακεδόνας, και υπερήφανος γι' αυτό, οφείλω να δηλώσω ότι αυτή η συμφωνία προσβάλει την εθνική μου συνείδηση». Έλεγε ακόμη ότι «οι βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν σήμερα υπέρ, δίνουν λευκή επιταγή στα Σκόπια. Παραχωρούν όνομα, εθνική ταυτότητα και γλώσσα έναντι ασαφών, και δίχως οριστική απόδειξη, ανταλλαγμάτων».
Στις 17/7/2019, ο βουλευτής Καβάλας αλλά και υπουργός Άμυνας πλέον Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε από το συνέδριο του Economist για την - ίδια πάντοτε - συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές… Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JHjLKJ
via IFTTT

Η νέα γενική γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη προωθούσε τις ομαδικές απολύσεις επί Σαμαρά

Επικεφαλής στη νεοσύστατη Γενική Γραμματεία Εργασίας αναλαμβάνει η Άννα Στρατινάκη. όπως ανακοινώθηκε χθες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νέα  Γενική Γραμματεία μεταφέρονται συνολικά οι αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία, του ΣΕΠΕ, της  Διεύθυνσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JHjNSR
via IFTTT

Δικαστικό συμβιβασμό 700 εκ δολ με τις αμερικάνικες αρχές ζητά η Novartis

Η φαρμακευτική βιομηχανία Novartis προσφέρει ένα ποσό ύψους 700 εκ δολαρίων προκείμενου να κλείσει τις δικαστικές εκκρεμότητες που αφορούν ευρείας κλίμακας δωροδοκίες γιατρών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Reuters, η ελβετική εταιρία επιχειρεί να αφήσει οριστικά πίσω της το κεφάλαιο  με τις παράνομες επιθετικές επιχειρηματικές πρακτικές, που εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα στο προφιλ της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2M3Sioe
via IFTTT

Αντιδράσεις για τη μεταφορά της μεταναστευτικής πολιτικής και του σωφρονισμού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Την ανησυχία της για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων που αφορούν το άσυλο, την υποδοχή πολιτών τρίτων χωρών και το σωφρονιστικό σύστημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκφράζει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JGYcdd
via IFTTT

Η ΝΔ καταργει το ΣΔΟΕ στο όνομα της αναπτυξης και του ανταγωνισμου!

Την Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) καταργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στη θέση της θα δημιουργηθεί μια Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας που θα υπάγεται στον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο. 
Τα εν λόγω ανακοινώθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα 84/2019 που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων η Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής (ΓΔΟΠ) του υπουργείου Οικονομικών, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και η αυτοτελής Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2LZPUil
via IFTTT

5G: Κίνδυνοι απο τις εξαιρετικά μεγάλες δόσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ;

Μεγάλες συζητήσεις και σοβαρές αμφισβητήσεις έχει προκαλέσει διεθνώς και ιδίως τους τελευταίους μήνες η ανάπτυξη της λεγόμενης πέμπτης γενιάς (5G) ασύρματης τεχνολογίας.
Πολλοί επιστήμονες, αλλά και αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξαιρετικά μεγάλες δόσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που θα δεχθούν οι χρήστες αυτής της τεχνολογίας, αλλά και ο γενικός πληθυσμός, σε περίπτωση εισαγωγής της. Υπογραμμίζουν τον καρκινογόνο χαρακτήρα αυτών των τεχνολογιών, αλλά και την αποδεδειγμένη συμβολή τους σε πλήθος ασθενειών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/32EJBqs
via IFTTT

Η ΝΔ ακυρώνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% που είχε ψηφιστεί για φέτος απο τον ΣΥΡΙΖΑ

Ακυρώνεται η κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ που είχε ψηφιστεί για φέτος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα οδηγούσε σε μείωση έως και 30% για περίπου 1.000.000 ιδιοκτήτες. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο της προσαρμογής των δαπανών για το 2019, καταργεί την εν λόγω μείωση και περιορίζει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.  
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2O8grwG
via IFTTT

Εργατικό δυστύχημα σε ΧΥΤΑ των Σερρών: Νεκρός 48χρονος

Τραγικό θάνατο βρήκε 48χρονος εργαζόμενος στον ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου Σερρών. Ο άντρας έπεσε από ύψος πέντε μέτρων, την ώρα που καθάριζε μηχάνημα μεταφοράς απορριμμάτων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/32EUybl
via IFTTT

Ο Βορίδης κατάφερε να μπλέξει την Ελλάδα στο Μεσανατολικό με δηλώσεις κατα της Παλαιστίνης

Σε πολιτική γκάφα υπέπεσε ο Μάκης Βορίδης στην προσπάθειά του να αποσείσει τις κατηγορίες ότι είχε υποστηρίξει στο παρελθόν αντισημιτικές θέσεις, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  αντέτεινε την Τρίτη μια σειρά πρόσφατες δηλώσεις του, με τις οποίες υιοθετεί ακραίες θέσεις υπέρ του κράτους του Ισραήλ και κατά των Παλαιστινίων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2O5WBC8
via IFTTT

Kτίρια «βόμβες» στο κέντρο της Αθήνας - Ευκαιρια να ασχοληθει καποιος με αυτα μετα τον σεισμο των 5,1+ ριχτερ της 19/7/2019 πριν να εχουμε νεκρους

Κατάρρευση ακατοίκητων κτιρίων ή τμημάτων τέτοιων εγκαταλελειμμένων κτιρίων προκλήθηκε σήμερα από τη σεισμική δόνηση 5,1 ρίχτερ στην Αθήνα.
Σοβάδες έπεσαν από ακατοίκητο κτίριο στην οδό Ερμού 88, προκαλώντας ζημιές σε όχημα που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο κτίσμα, κατέρρευσε μια παλιά κατοικία στη Δραπετσώνα, έπεσαν σοβάδες από κάποια κτίρια στην οδό Αιόλου, ενώ βέβαια από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματίες ή θύματα.


Λίγη ώρα μετά τον σεισμό, ξεκίνησε η σήμανση γύρω από δεκάδες εγκαταλελειμμένα επικίνδυνα κτίρια της Αθήνας, αποκλείοντας τη διέλευση πεζών και τη στάθμευση οχημάτων κάτω από αυτά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/32EUsjZ
via IFTTT

«Σκιές» γύρω από την ακύρωση του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες - Θελουν να δωσουν το εργο σε δικούς τους;

Ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί από την αιφνιδιαστική απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ματαιώσει τον διαγωνισμό για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων και άλλων εγγράφων ασφαλείας.
Σύμφωνα με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο διαγωνισμός ματαιώθηκε προκειμένου ο νέος διαγωνισμός να γίνει με νέες προδιαγραφές και τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπως για παράδειγμα το ΑΦΜ του κατόχου, τον ΑΜΚΑ, ενδεχομένως τον Αριθμό Μητρώου ΕΦΚΑ κλπ., έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια «κάρτα του πολίτη».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2O6IYCy
via IFTTT

Οταν ο Μιχαλης Χρυσοχοϊδης εκραζε τη ΝΔ για τις μερες και τα εργα της - Επικά videos


Ο καβγας με τον Αδωνι Γεωργιαδη 



Ο καβγας με τον Χατζηδάκη







from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/32EUGHR
via IFTTT

Οταν ο σημερινός Υπ.Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έλεγε πως η ΝΔ κατέκλεψε τα δημόσια ταμεία - video





from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2O4YKOo
via IFTTT

Επίθεση της Ελληνικής αστυνομίας σε Κούρδους διαδηλωτές - Συγκάλυψη απο Χρυσοχοϊδη

 Άγρια καταστολή της παράστασης διαμαρτυρίας έξω από την γερμανική πρεσβεία καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν, η αστυνομία επιτέθηκε στην συγκέντρωση με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους ενώ προσήχθησαν 6 άτομα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2O8yFy5
via IFTTT

Μέρκελ: Καμία «έκπτωση» στον Κυριάκο Μητσοτάκη - Για να μην ξεχνάμε ποιος κάνει κουμάντο

Παρ΄ ότι εκτιμά πως το οικονομικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας και στην απελευθέρωση του αναπτυξιακού δυναμικού, δεν πρόκειται να υπάρξει «έκπτωση» αναφορικά με το χρέος επειδή άλλαξε η κυβέρνηση στην Ελλάδα, τόνισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη  θερινή της συνέντευξη τύπου την Παρασκευή το πρωί στο Βερολίνο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/32Ewcyx
via IFTTT

Οι πέντε… υποψήφιοι Πρόεδροι Δημοκρατίας του Μητσοτάκη

Κυκλοφορεί περίπου ως ανέκδοτο στους διαδρόμους εντός και πέριξ της Πειραιώς, αλλά μπορεί και να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα: «Είναι πολιτική παγίδα του… Τσίπρα. Μας άφησε να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας με 151 ψήφους, και τώρα δεν ξέρουμε τι να κάνουμε τις υποσχέσεις και τους υποψηφίους».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2O5Flgd
via IFTTT

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

FaceApp : Εαν χρησιμοποιήσατε την εφαρμογή συναινέσατε πως όλα σας τα προσωπικά και βιομετρικά δεδομένα θα ανήκουν πλέον στην εταιρεία που έφτιαξε το application

Το concept πίσω από το FaceApp ήταν πολύ απλό: Πώς θα μοιάζω όταν μεγαλώσω; Περισσότεροι από 150 εκατ. άνθρωποι "κατέβασαν" σε ένα 24ωρο την εφαρμογή που ξετρέλανε τους πάντες, προκειμένου να μοιραστούν με τους διαδικτυακούς τους φίλους, εικόνες από το μακρινό - ή όχι και τόσο μακρινό για κάποιους - μέλλον.

Το Forbes όμως επισημαίνει και μια μικρή λεπτομέρεια, που από τους περισσότερους χρήστες μέσα στον ενθουσιασμό τους, πέρασε απαρατήρητη: "Ανεβάζοντας" φωτογραφίες για να δουν πως θα μοιάζουν με ρυτίδες και άσπρα μαλλιά, "παραχώρησαν" στην εφαρμογή τα προσωπικά δεδομένα και τις φωτογραφίες τους. Τα οποία πλέον το FaceApp μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως θέλει, για όσο καιρό θέλει.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης του FaceApp, οι χρήστες διατηρούν τον έλεγχο στο "περιεχόμενό" τους, στην προκειμένη δηλαδή στο... πρόσωπό τους. Ωστόσο, η εφαρμογή έχει επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ο περιεχόμενο που έχει "ανέβει" σε αυτήν, όπως θέλει, όπου θέλει, για όσο καιρό θέλει...
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2M9rlzJ
via IFTTT