Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΟ BBC: ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ

Ερωτηθείς στο BBC για το αν η Ελλάδα θα δεχθεί τα χρήματα της τελευταίας δόσης, ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά:


"Υποθέστε ότι ένας φίλος σας έρχεται και σας λέει ότι δεν μπορεί να πληρώσει το δάνειό του, λόγω μείωσης στο εισόδημά του και είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει πιστωτική κάρτα και να τραβάει χρήματα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Θα τον συμβουλεύατε να συνεχίσει να το κάνει;"


Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας, τα τελευταία 5 χρόνια, το οποίοι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έλυσαν.



Η δημοσιογράφος επέμενε να πάρει απάντηση στο ερώτημα, αν η Ελλάδα θα δεχθεί άλλα χρήματα από τους εταίρους της και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα ζήτημα του ποιος θα κάνει πίσω πρώτος.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Luhk89

via IFTTT

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: ΆΡΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΕ ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ ΔΕΔΔΗΕ

ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ...

Με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, άρθηκε η πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ..

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι είχαν επιστρατευτεί από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2014, μετά τη δικαστική απόφαση να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ. Την άμεση άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ ζήτησε την Πέμπτη και η ΓΕΝΟΠ.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ByHjDg

via IFTTT

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Έμμεση κριτική στη δομή και τη λειτουργία της Τρόικα ασκεί ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αφήνοντας, ταυτόχρονα, ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αντικατάστασή της.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Dn1V3H

via IFTTT

ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΔΙΗΡΚΕΣΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

Τον πρόεδρο του Eurogroup κατά την είσοδό του στο Μέγαρο Μαξίμου, υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ χθες, αν και έβρεχε, βγήκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να προϋπαντήσει τον Μάρτιν Σουλτς

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1CGLgtB

via IFTTT

Ο ΕλΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ - ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΥΛ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ - ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ!!!




ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΣΧΟΣ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

ΧΑΡΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΗΡΩ ΜΠΕΖΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV

30-1-2015






from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1CGLhxu

via IFTTT

ΟΙ ΗΠΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Οι ΗΠΑ απείλησαν τη Ρωσία με νέες κυρώσεις εάν η Μόσχα «συνεχίσει να στηρίζει τους αυτονομιστές» στην Ανατολική Ουκρανία και χαιρέτισαν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η συμφωνία των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ να παρατείνουν τις ήδη υφιστάμενες κυρώσεις είναι «μια επιπρόσθετη ένδειξη ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και εβδομάδων είναι απολύτως απαράδεκτα και θα επιφέρουν νέες συνέπειες», είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Πσάκι αναφερόμενη στις πρόσφατες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην Ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1vekok4

via IFTTT

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟΣ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ-ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΜΩΣ

Να κλείσει τον ΛΑΟΣ προσανατολίζεται ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς και στις εκλογές του Ιανουαρίου δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr o Γιώργος Καρατζαφέρης έχει συγκαλέσει για αύριο τα όργανα του κόμματος και είναι πολύ πιθανόν να ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας του κόμματος.iefimerida.gr

ΠΡΕΖΑ TV

30-1-2015





from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ydSal0

via IFTTT

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ 30% ΤΟΥ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος», το ποσοστό του 30% του «Ελ.Βενιζέλος», που είχε μεταβιβαστεί από την Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ το 2011, επιστρέφει πίσω στο δημόσιο.

Πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να εκκινεί τις διαδικασίες ανάκτησης του συγκεκριμένου ποσοστού, με στόχο να επιστρέψει στην προ του 2011 κατάσταση, όταν το κράτος διατηρούσε το 55% της παραχωρησιούχου εταιρίας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών».

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zdtGwx

via IFTTT

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΙΙΤΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος στην πακιστανική πόλη Σικαρπούρ, ενώ περισσότεροι από 50 τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ydSboT

via IFTTT

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Δεν έκρυψε τους φόβους του για την πιθανότητα περαιτέρω μείωσης των συντάξεων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μητρόπουλος.


«Το πρόβλημα ότι θα χορηγούνται οι συντάξεις στο σημερινό επίπεδο δεν αμφισβητείται. Αυτό το οποίο ήθελε να εκφράσει μάλλον, ο κ. Ρωμανιάς είναι ότι δεν είναι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις... Σήμερα, όσον αφορά στις συντάξεις ισχύουν τέσσερις νομοθετικές περικοπές. Άρα, το σημερινό σύστημα που είναι χαμηλό, είναι εγγυημένο. Αλλά και για τις επικουρικές συντάξεις οι τροϊκανοί πίεζαν μέχρι πρόσφατα, ώστε να υπάρξει και άλλη οριζόντια περικοπή, λόγω του ότι το κράτος, εδώ και επτά μήνες, έφυγε από την εγγύηση των επικουρικών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/15ODfWJ

via IFTTT

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Α. ΤΣΙΠΡΑ Ο Μ. ΣΟΥΛΤΣ

Ανεπίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα έχει απόψε στο Στρασβούργο η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/15ODill

via IFTTT

DW:«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΣΟΥΛΤΣ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ

Στη συνάντηση των δύο ανδρών αναφέρεται στην ηλεκτρονική του έκδοση και το περιοδικό Der Spiegel υπό τον τίτλο «Πώς ο Τσίπρας θέλει να τιθασεύσει την Ευρώπη»


Μπορεί οι κκ. Τσίπρας και Σουλτς να επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις περί συγκρουσιακού κλίματος μεταξύ ΕΕ και Αθήνας, ωστόσο στην κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να επανέλαβε στον έλληνα πρωθυπουργό τις ευρωπαϊκές κόκκινες γραμμές. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Bild, ο Μάρτιν Σουλτς μετέφερε στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα του ελληνικού χρέους. Παράλληλα φέρεται να του επισήμανε ότι η κριτική που διατύπωσε η ελληνική πλευρά στο θέμα των επαπειλούμενων νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας δεν συνιστούν ένδειξη αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/15ODilg

via IFTTT

ΤΕΞΑΣ: ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ

Μετά από δύο αναβολές της θανατικής του ποινής, όπως είχε διατάξει το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Αφροαμερικανός Ρόμπερτ Λάντ, ο θανατοποινίτης που είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από σοβαρή νοητική υστέρηση, εκτελέστηκε στη φυλακή Χάντσβιλ του Τέξας.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1veaazY

via IFTTT

ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΝ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Νέα γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ορίστηκε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου όπως ανακοίνωσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να το επιτρέπει ο κανονισμός του κόμματος ο οποίος ορίζει ότι για να μπορέσει ένας βουλευτής να εκλεγεί στη θέση του γραμματέα της ΚΟ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 6 χρόνια θητείας.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1JTl0OZ

via IFTTT

Γ. ΡΩΜΑΝΙΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, όσον αφορά την καταβολή των συντάξεων, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην καταβληθούν, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει μείωση ούτε στις επικουρικές.


Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή είναι δεδομένο ότι μείωση συντάξεων ή περίπτωση να μην καταβληθούν οι συντάξεις δεν υπάρχει καμία. Οι συντάξεις θα καταβάλλονται κανονικότατα και όχι μόνο αυτό, δεν θα υπάρξει και νέα μείωση. Και έχουμε βέβαια το δεδομένο ότι θα επαναχορηγηθεί η 13η, το δώρο Χριστουγέννων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1JTl0yg

via IFTTT

ΗΠΑ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ

Τη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να «συνεργάζονται στενά με τους Έλληνες ηγέτες και τον ελληνικό λαό για να εφαρμοστούν πολιτικές που είναι προς το συμφέρον της χώρας, καθώς και προς το συμφέρον της ευρύτερης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας» επανέλαβε η Ουάσιγκτον, διά του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1LpLhWT

via IFTTT

ΣΤΟΠ ΑΠΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο νέος υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης κλήθηκε να ...κολυμπήσει στα βαθιά από την πρώτη μέρα στο υπουργείο Εργασίας, καθώς βρήκε στο γραφείο του δύο αιτήματα από την ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική για ομαδικές απολύσεις περισσότερων από 280 εργαζόμενων στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Η πρώτη αντίδραση του νέου υπουργού, ο οποίος έχει δεσμευθεί για την επαναφορά όλων των προστατευτικών διατάξεων που αφορούν στις ομαδικές απολύσεις, ήταν να "μπλοκάρει" τη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1JTkZKS

via IFTTT

FT: «ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΙ ΌΧΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ Η ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ»

Οι Financial Times σε άρθρο τους δημοσιευουν γελοιογραφία, στην οποία η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, σκεπασμένη με ένα σεντόνι που έχει πάνω του το σύμβολο του ευρώ, και στην άκρη του κρεβατιού να είναι ο νικητής των ελληνικών εκλογών Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1LpLf13

via IFTTT

ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Παράνομες και καταχρηστικές έκρινε το δικαστήριο τις απολύσεις από τα Τσιμέντα Χαλκίδας, κάνοντας δεκτή ομαδική αγωγή 115 απολυμένων της επιχείρησης.

Η δικαστική απόφαση, που ακυρώνει τις απολύσεις, έγινε γνωστή σήμερα προκαλώντας ξέφρενους πανηγυρισμούς μεταξύ συνδικαλιστών και εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1LpLg5l

via IFTTT

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΈΚΘΕΣΗ

Στη δημοσιότητα δόθηκε η τριμηνιαία έκθεση (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2014) του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.


Η Έκθεση αναφέρει ότι χρειάζεται να ληφθούν αποφάσεις το ταχύτερο δυνατό καθώς η νέα κυβέρνηση εκκινεί από δυσμενέστερη αφετηρία από την κατάσταση που υπήρχε το 2014.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1LpLg56

via IFTTT

BLOOMBERG VIEW: ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΦΙΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ «ΚΟΙΤΟΥΝ» ΔΕΞΙΑ

Στο ερώτημα γιατί η Ελλάδα επέλεξε μια αριστερή κυβέρνηση την στιγμή που οι δυσαρεστημένοι και οργισμένοι ψηφοφόροι αλλού στην Ευρώπη έχουν στραφεί στην άκρα δεξιά, προσπαθεί να απαντήσει σε δημοσίευμά του το Bloomberg View.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1JTkXTl

via IFTTT

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η 1Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ - ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ;



ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ...ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ...ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ...ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

ΕΠΙΣΗΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΡΕΙΑ...ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ...ΜΕ ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ...ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ...ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ!!!

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ...ΠΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ;

-ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΕΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ...ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΕΡΓΗ...ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ CRASH TEST ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...


Η ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού:


Τα αποτελέσματα των εκλογών σε συνδυασμό με την εκδήλωση τραμπούκικων/φασιστικών επιθέσεων αποδεικνύουν με εμφατικό τρόπο αυτό που το αντιφασιστικό κίνημα λέει εδώ και καιρό. Η ΧΑ και ο φασισμός δεν πρόκειται να τελειώσουν με τις διώξεις και τις δίκες των νεοναζί (οι οποίες δεν λένε και να αρχίσουν) Όσο πλησιάζει η ώρα της λήξης του ορίου αποφυλάκισης (τέλη Φλεβάρη) του αρχηγού και των άλλων «στελεχών», η ΧΑ θα επιχειρήσει να ανασυντάξει τις δυνάμεις της πολιτικά και στον δρόμο. Σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκει να ξαναστήσει


μια ναζιστική φιέστα στο κέντρο της Αθήνας χρησιμοποιώντας την επέτειο των Ιμίων.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1yG9mi0

via IFTTT

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ



Το koolnews.gr , δημιουργημα του χρεοκοπημενου Πετρου Κωστοπουλου,διακινει εδω και 2 μερες,με χορηγουμενη μαλιστα διαφημιση στο Facebook, την πλαστη ειδηση περι μετακομισης του Αλεξη Τσιπρα στα Βορεια Προαστια για λογους ασφαλειας...θελοντας ετσι να αποδομισει το φιλολαϊκό προφιλ του Τσιπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαλιστα το ρεπορταζ εξακολουθει να υπαρχει και να διαφημιζεται παρολο που εχει διαψευσθει επισημα απο το left.gr


ΠΡΕΖΑ TV

29-1-2015





from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1yRLn41

via IFTTT

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ «ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΗ» ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ (;)

Το «ξαναμοίρασμα της τράπουλας» ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους είναι το στίγμα της πολιτικής της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον τομέα της Ενέργειας. Αυτό αποτυπώθηκε ανάγλυφα στις δηλώσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνη, κατά τη χτεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής, στο πρώην υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1CEargj

via IFTTT

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ...ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ...

Στη σκιά του τραγικού θανάτου, τη Δευτέρα, δυο Ελλήνων πιλότων σε άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία, αύριο Παρασκευή προγραμματίζεται να ξεκινήσει άλλη μια 15νθήμερη στρατιωτική συνεκπαίδευση με Αμερικανούς στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα, με δεδομένη την πίστη και της νέας συγκυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στις δεσμεύσεις έναντι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως αυτή μάλιστα επιβεβαιώθηκε εμφατικά και με τις τελετές παράδοσης - παραλαβής των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας, στο πλαίσιο της συνέχισης της προσπάθειας γεωστρατηγικής αναβάθμισης των εγχώριων μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή μέσω και της λεγόμενης στρατιωτικής διπλωματίας, ξεκινά συνεκπαίδευση της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερευνας - Διάσωσης (ΜΕΕΔ - εδρεύει στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα) με την 37 Airlift Squadron της 86 Airlift Wing των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Ramstein στη Γερμανία.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1CEaqJj

via IFTTT

ΣΑΜΑΡΑΣ: Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ-ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΛΛΟΝ...

«Δεν καλλιεργήσαμε φόβο, επισημάναμε κινδύνους και είπαμε αλήθεια» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ.


Οι πρώτες ενδείξεις από τη νέα κυβέρνηση επιβεβαιώνουν τους κινδύνους που υπογραμμίσαμε, συνέχισε, κάνοντας αναφορά στις εθνικοποιήσεις, την ακύρωση συμφωνιών όπως με την Cosco, την ΔΕΗ, τα περιφερειακά αεροδρόμια και τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1CEaqsL

via IFTTT

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ

Από τον περασμένο Δεκέμβρη, «τρέχει» από την Περιφέρεια Αττικής το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους», με συνολικό προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2016. Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου είχε πει ότι «κανείς πολίτης δεν μπορεί να στερείται αυτού του βασικού κοινωνικού αγαθού, ειδικά σε περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης».


Στην εφαρμογή του, επιβεβαιώνεται ότι το πρόγραμμα δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ανακυκλώνει τη φτώχεια χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών, που αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης κι από πάνω η ΔΕΗ τους κόβει το ρεύμα, λόγω συσσωρευμένων χρεών. Το πρόγραμμα δεν προσφέρει καν ανακούφιση για τα πιο φτωχά νοικοκυριά. Αντίθετα, μεταθέτει ένα ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα, όπως είναι αυτό της διακοπής του ρεύματος, μερικούς μήνες πιο πίσω.


Το πρόγραμμα της Περιφέρειας προβλέπει τη χρηματοδότηση της πρώτης δόσης του διακανονισμού που κάνει ο οφειλέτης με τη ΔΕΗ, προκειμένου να του επανασυνδέσει το ρεύμα. Το ποσό της επιδότησης δεν μπορεί να ξεπερνά τα 360 ευρώ.


Για να ενταχθεί κανείς στο πρόγραμμα, θα πρέπει πρώτα να έχει ρυθμίσει το χρέος του στη ΔΕΗ, να έχει δεσμευθεί δηλαδή σε ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του. Με άλλα λόγια, η ένταξη στο πρόγραμμα δε σημαίνει διαγραφή όλου ή μέρους του χρέους. Ούτε, όμως, εξασφαλίζει «ρεύμα για όλους», αφού μετά την επανασύνδεση, ο οφειλέτης θα πρέπει να πληρώσει κανονικά το χρέος του στη ΔΕΗ. Αρα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να του ξανακόψουν το ρεύμα, αν δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στους όρους του διακανονισμού.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1CEapVG

via IFTTT

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στάση εργασίας, από τις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής ως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στα γραφεία της Κοινοπραξίας στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στην κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης.


Οι εργαζόμενοι παραμένουν ξεκρέμαστοι, καθώς ξεκίνησαν οι απολύσεις από την κατασκευάστρια κοινοπραξία του έργου, ενώ έγινε δεκτό το αίτημα που κατέθεσαν τα δύο σωματεία στο Μετρό για 20ήμερη παράταση στη διαδικασία της διαβούλευσης για τις ομαδικές απολύσεις.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1DcXlVp

via IFTTT

ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΩΣ 20% ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ «PRAKTIKER»

Μετά τις ατομικές συμβάσεις με μειώσεις 7% που επιβλήθηκαν πριν από έναν περίπου χρόνο σε όλους τους εργαζόμενους, με την απειλή της απόλυσης, η επιχείρηση «Praktiker» βάζει ξανά στο στόχαστρο τους εργαζόμενους και μάλιστα αυτούς που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, με στόχο να συρρικνώσει κι άλλο τους μισθούς τους.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1HmnXcX

via IFTTT

5 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ PUBLIC ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το πρωί της Πέμπτης έξω από το πολυκατάστημα PUBLIC στην Κέρκυρα, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι ύστερα από κάλεσμα του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.


Διαμαρτύρονται για την απόλυση 5 εργαζομένων, μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της επιχείρησης στην περιοχή Σολάρι.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1HmnXcT

via IFTTT

ΛΑΡΙΣΑ: ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Στα δικαστήρια σέρνονται στις 4 Φλεβάρη, από την εργοδοσία της ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας Τάσος Τσιαπλές, ο πρώην αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θανάσης Βάιος και 4 συνδικαλιστές του Σωματείου Εργαζομένων γιατί συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το πολυκατάστημα, που έγινε στις 3 Νοέμβρη 2013, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1HmnZBy

via IFTTT

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Την ικανοποίησή της για τις κυβερνητικές εξαγγελίες σε ότι αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1CE4iAT

via IFTTT

Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΞΗ»

«Τα όποια προβλήματα προκύπτουν θα τα αντιμετωπίζουμε άμεσα. Ήρθαμε για να διασφαλίσουμε τις συντάξεις και να σταματήσουμε τις μειώσεις» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απαντώντας σε δηλώσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά που προκάλεσαν σύγχυση


Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ESjvh3

via IFTTT

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 2.500-3.500 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΛΕΜΕ...

Εντός ενός μηνός τοποθετεί ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος την επαναπρόσληψη 2.500 έως 3.500 δημοσίων υπάλληλων που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο λόγω διαθεσιμότητας.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1CE4ikm

via IFTTT

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τα δικαιώματα της απεργίας και της συλλογικής διαπραγμάτευσης των συμβάσεων εργασίας, πρέπει να προστατεύονται και να προωθούνται, αποφάνθηκε η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Εγκρίνοντας την έκθεση του Γερμανού βουλευτή της Ομάδας της Αριστεράς Αντρέιγ Χιούνκο, η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κάλεσε τις κυβερνήσεις των 47 κρατών-μελών του Οργανισμού, να λάβουν μια σειρά από μέτρα για την προστασία και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που, όπως τονίζεται, έχουν ήδη υπονομευθεί από τις νομοθετικές αλλαγές που επέφεραν οι πολιτικές λιτότητας.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ESjudb

via IFTTT

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΠ

"Σκοπεύουμε να ζητήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών στη Ελλάδα, ανάμεσά τους και της Cosco" δήλωσε ο Σεν Ντανιάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εμπορίου

"Μεγάλη ανησυχία" για τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση, εξέφρασε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, καθώς ο κινεζικός όμιλος Cosco ήταν υποψήφιος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ESjv0F

via IFTTT

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑ 24ΧΡΟΝΟ

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ένας 24χρονος συμβασιούχος οδηγός του δήμου Πλατανιά, στα Χανιά, όταν ανατράπηκε, κάτω από συνθήκες που εξετάζονται, το φορτηγό όχημα που οδηγούσε.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ESjv0D

via IFTTT

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε σήμερα ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να κηρύξει αθέτηση πληρωμών πως η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει σαφώς ότι δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο, πάντως πρόσθεσε ότι η δυνατότητα της ευρωζώνης να αποτρέψει τη μετάδοση μιας τέτοιας κρίσης είναι πλέον αξιοσημείωτη.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1CE4kbK

via IFTTT

ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ HUMAN RIGHTS WATCH

«Τόπο αποκλεισμού, διακρίσεων και δεινών» χαρακτηρίζει η Human Rights Watch την Ευρώπη στην ετήσια έκθεσή της σημειώνοντας ότι η αντίδραση της Ε.Ε είναι απογοητευτική.


Ειδικά για την Ελλάδα, της διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, η έκθεση περιγράφει δεκάδες περιστατικά που παραπέμπουν άμεσα σε δικτατορικά καθεστώτα ή χώρες του τρίτου κόσμου.


Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται οι απάνθρωπες συνθήκες που προκάλεσε η πολιτική λιτότητας στα πιο αδύναμα τμήματα του πληθυσμού, οι συνεχιζόμενες ρατσιστικές επιθέσεις, οι οποίες όμως δεν χαρακτηρίζονται ως τέτοιες από την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και η φίμωση της ελευθερίας του λόγου.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1yRAyPB

via IFTTT

ΑΛΗΤΑΡΑΣ 46ΧΡΟΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΙΞΕ ΣΕ ΛΙΜΝΗ

Τοποθέτησε τα τρία κουτάβια σε σακούλα, την οποία στη συνέχεια έριξε στη λίμνη Τυχερού. Το αποτέλεσμα ήταν να πνιγεί το ένα από αυτά ενώ τα άλλα δύο διασώθηκαν από περαστικούς.


Ο 46χρονος συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις τηςνομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1uGljng

via IFTTT

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: H ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΡΗΞΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΕ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ

"H Ελλάδα εργάζεται για την αποκατάσταση της ειρήνης και για τη σταθερότητα στην Ουκρανία και συγχρόνως για την αποφυγή ρήξης μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας".

Αυτό δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1uGlj6T

via IFTTT

GUARDIAN: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ BULLYING ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΙΝ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ

Η εποχή της Μέρκελ και των ανθρώπων- μηχανών μπορεί να τελειώσει - αλλά είναι στο χέρι όλων μας να δράσουμε και να δράσουμε γρήγορα, γράφει ο Όουεν Τζοουνς στην Guardian, καλώντας όλους τους Ευρωπαίους να στηρίξουν τον αγώνα του Σύριζα εναντίον της έξωθεν επιβεβλημένης λιτότητας, για το καλό εκατομμυρίων σε ολόκληρη την ήπειρο.


H Άνγκελα Μέρκελ είναι η πιο τερατώδης Δυτικοευρωπαία ηγέτης της γενιάς της. Οι πολιτικοί που επιβάλλουν την οικονομική σκληρότητα σε μαζική κλίμακα καταστρέφοντας με τον τρόπο αυτό τη ζωή εκατομμυρίων, δεν καταλήγουν στα δικαστήρια. Αλλά η Μερκελ στέκεται ήδη καταδικασμένη στο εδώλιο της Ιστορίας. Οι Ευρωπαίοι αρχιερείς της λιτότητας φέρνουν στο μυαλό τα λόγια του Τσάρλι Τσάπλιν στο τέλος του "Μεγάλου Δικτάτορα": "Άνθρωποι – μηχανές, με μυαλά – μηχανές και καρδιές – μηχανές"».

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1uGliQg

via IFTTT

Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ: ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Μ. ΣΟΥΛΤΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι χρειάζονται χρόνο να διαβουλευτούν προκειμένου να φτάσουν σε κοινά αποδεκτή λύση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωσή των δημοσιογράφων

Ο Α. Τσίπρας δεσμεύτηκε για ένα πρόγραμμα μεγάλων μεταρρυθμίσεων κόντρα στη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή-φοροαποφυγή και το πελατειακό κράτος.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1uGlgbh

via IFTTT

ΠΑΤΡΑ: ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ PRAKTIKER

Πέντε τουλάχιστον εργαζόμενοι στο PRAKTIKER της Πάτρας συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των εργαζομένων της εταρείας σε πανελλαδική κλίμακα, οι οποίοι πριν από λίγες ώρες κλήθηκαν να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, αποδεχόμενοι ουσιαστικά μείωση των μισθών τους.


Η κίνηση αυτή, η οποία ακουμπάει και την πρωτεύουσα της Αχαίας έγινε λίγες ώρες αφότου Υπουργοί και στελέχη της νέας κυβέρνησης εξήγγειλαν επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 Ευρώ.


Σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στην “PRAKTIKER” ΕΛΛΑΣ σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1uGlgb8

via IFTTT

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ

Οι πρώτες ενδείξεις από τη νέα κυβέρνηση επιβεβαιώνουν τους κινδύνους που υπογραμμίσαμε, συνέχισε, κάνοντας αναφορά στις εθνικοποιήσεις, την ακύρωση συμφωνιών όπως με την Cosco, την ΔΕΗ, τα περιφερειακά αεροδρόμια και τις προσλήψεις στο Δημόσιο.


Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας ότι αν η ΝΔ είχε κερδίσει τις εκλογές, θα είχε προχωρήσει στο δρόμο της ανάπτυξης και θα είχε προχωρήσει ταχύτερα στη συμφωνία με τους δανειστές.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1uGlfUM

via IFTTT

ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEA DIAMOND

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με την υπ΄ αριθμ. 63/2105 απόφασή του, αναίρεσε μερικά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά με την οποία καταδικάστηκαν για πλημμελήματα τρία άτομα αναφορικά με το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond της εταιρείας Louis Cruises, που βυθίστηκε το 2007 στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας, στη Σαντορίνη.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1uGlijq

via IFTTT

ΙΣΡΑΗΛ: ΦΥΛΑΚΙΣΗ 14ΧΡΟΝΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΤΑΞΕ ΠΕΤΡΕΣ!

Η Malak al-Khatib συνελήφθη τον προηγούμενο μήνα επειδή πέταξε πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το ASSOCIATED PRESS. Καταδικάστηκε από στρατιωτικό δικαστήριο σε δύο μήνες φυλάκιση και πρόστιμο $1,500. Είναι το νεότερο κορίτσι που έχει ποτέ συλλάβει και φυλακίσει το Ισραήλ. Περισσότερες από τις μισές συλλήψεις παιδιών στο Ισραήλ είναι για πέταγμα πετρών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1yRAv6m

via IFTTT

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ: ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Σημαντική επιτυχία για την ελληνική διπλωματία, η οποία κατάφερε, σε συνεργασία με άλλες χώρες που παλεύουν για την εξεύρεση διπλωματικής διεξόδου στην Ουκρανία και για τη σταθερότητα της περιοχής, να ανατρέψει το ψυχροπολεμικό κλίμα υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία, κλίμα το οποίο είχε καλλιεργηθεί τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνεται στο briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου προς τους δημοσιογράφους

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1uGli2I

via IFTTT