Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Το σκληρό, εργοδοτικό πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη στα ΜΜΕ

Δεν ξέρουμε πόσο επιτυχημένος θεωρείται (και προφανώς είναι) στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του ο Βαγγέλης Μαρινάκης και πόσο καλός εργοδότης επίσης, το πρόσωπο ωστόσο που μας παρουσιάζει ως ιδιοκτήτης διαφόρων ΜΜΕ είναι πολύ σκληρό, έως και αποκρουστικό.

Κλείνει ραδιοφωνικούς σταθμούς, αφήνει τηλεοπτικά κανάλια να σβήνουν, βάζει λουκέτο σε εφημερίδες, απολύει σωρηδόν κόσμο. Δείχνει να μη σέβεται ούτε στο ελάχιστο τη δημοσιογραφική δουλειά τοποθετώντας πάνω απ' όλα το οικονομικό κόστος (ή το κέρδος, όπως το δει κανείς).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2MBXCRe
via IFTTT

Ενταση στη Σούγια Χανίων για την ελεύθερη κατασκήνωση

Σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε στην περιοχή της Σούγιας, στα νότια του νομού Χανίων, η έφοδος της αστυνομίας και η επιβολή προστίμων σε κατασκηνωτές οι οποίοι λίγη ώρα μετά προχώρησαν σε μαζική πορεία διαμαρτυρίας. Στην περιοχή υποβόσκει αντιπαράθεση με τον σύλλογο επαγγελματιών  ο οποίος από τον περασμένο Μάρτιο έχει προχωρήσει σε καταγγελίες κατά των κατασκηνωτών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Τρίτης η αστυνομία έκανε έφοδο στις περιοχές όπου στήνουν τις σκηνές τους οι κατασκηνωτές επιβάλλοντας τουλάχιστον δέκα πρόστιμα ύψους 300 ευρώ το καθένα ενώ δεν έλειψαν και οι συλλήψεις αφού τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν να έχουν στην κατοχή τους μικροποσότητα κάνναβης. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Peq1cQ
via IFTTT

'The worst refugee camp on earth' - Το BBC αποκαλυπτει τις απαραδεχτες συνθηκες στη Μορια

Την ωρα που οι ΜΚΟ εχουν παρει ενα σκασμο λεφτα για να "αντικαταστησουν"  το ρολο του κρατους...εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξια υποδομων για τους προσφυγες...οι συνθηκες στο κεντρο υποδοχης στη Μορια παραμενουν τραγικες...καθως με την εγκληματικη καλυψη της κυβερνησης...το κεντρο, "φιλοξενει" πολλαπλασιους μεταναστες απ'οσους είχε προοριστει...με ο,τι κινδύνους  ενέχει αυτο.


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2oka7m3
via IFTTT

Φοιτητική στέγη: Υψηλές τιμές στην περιφέρεια, λόγω και Airbnb

Μικρή προσφορά και μεγάλη ζήτηση παρατηρείται στις φοιτητουπόλεις της περιφέρειας, με αποτέλεσμα τις υψηλές τιμές των ενοικίων για φοιτητική στέγη. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει στις τουριστικές περιοχές και η «κυριαρχία» του Airbnb, σύμφωνα με τους μεσίτες.

Αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί και όπως καταγράφεται σε Πάτρα, Ρόδο, Ιωάννινα, Κρήτη, Κέρκυρα, Θεσσαλία, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Βόλο.

Πάτρα: Τιμές για όλα τα βαλάντια

«Υπάρχουν λύσεις για όλα τα βαλάντια» δηλώνει ο κτηματομεσίτης Στάθης Χονδρομάρας, επισημαίνοντας ότι στην Πάτρα υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ακίνητα που μπορούν να καλύψουν όχι μόνο την ζήτηση στέγης από τους νέους φοιτητές αλλά και τις επιλογές της κάθε οικογένειας. Οι τιμές σημειώνει «κυμαίνονται για νέες κατασκευές και αφορούν γκαρσονιέρες ή studios από 250 έως 300 ευρώ το μηναίο μίσθωμα, ενώ εάν πρόκειται για κατασκευές άνω των 25 ετών οι τιμές διαμορφώνονται από 150 έως 220 ευρώ στις περιοχές του κέντρου στην πόλης έως και την περιοχή της Αγυιάς».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2wxRm1Q
via IFTTT

Ξυπνούν μαύρες μνήμες στη Γερμανία: 6.000 νεοναζί κατά προσφύγων

Περίπου 6.000 ακροδεξιοί διαδηλωτές ,που φώναζαν συνθήματα των νεο-Ναζί και χαιρετούσαν ναζιστικά, συγκρούστηκαν το βράδυ της Δευτέρας 27/8 στη γερμανική πόλη Chemnitz με 1500 άτομα που διαδήλωναν την ίδια ώρα, για το δικαίωμα των προσφύγων στην ελεύθερη είσοδο στη χώρα. Αφορμή για το αντάμωμα ήταν η σύλληψη ενός Ιρακινού και ενός Σύρου, ως υπεύθυνων για τη δολοφονία ενός 35χρονου Γερμανού. Η αστυνομία έκανε χρήση νερού και σπρέι πιπεριού, για να τους χωρίσει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2MYW0jH
via IFTTT

Νεκρός στις φυλακές της Αλικαρνασσού: Τον βρήκαν απαγχονισμένο στο κελί του

Συναγερμός σήμανε στις φυλακές της Αλικαρνασσού, καθώς τρόφιμοι του Σωφρονιστικού Καταστήματος βρήκαν νεκρό έναν νεαρό συγκρατούμενό τους μέσα στο κελί τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός φυλακισμένος, αλλοδαπής καταγωγής, απαγχονίστηκε, άγνωστο ακόμη για ποια αφορμή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2LChqyG
via IFTTT

Η ακτινογραφία της νέας κυβέρνησης 2018 #Ανασχηματισμός

Ο ανασχηματισμός αυτός, αν και δεν άγγιξε δύο βασικά υπουργεία, το Οικονομικών και το Εργασίας, έκρυβε εκπλήξεις. Μερικές αναμενόμενες, αλλά παρόλα αυτά εντυπωσιακές, και μερικές απροσδόκητες.

Ουσιαστικά η πιο ενδιαφέρουσα είδηση του ανασχηματισμού ήταν η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αναθέσει το υπουργείο Εσωτερικών (από όπου αποχωρεί ο Πάνος Σκουρλέτης για να αναλάβει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ) στον Αλέξη Χαρίτση. Ένα στέλεχος της γενιάς Τσίπρα, που θεωρήθηκε επιτυχημένος λόγω των επιδόσεων του στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και τώρα αναλαμβάνει ένα κομβικό υπουργείο, η βαρύτητα του οποίου αυξάνει δεδομένου ότι μέσα στο 2019 θα διεξάγει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις: Ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και εθνικές, είτε το Σεπτέμβριο είτε το πιθανότερο το Μάιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PMvUis
via IFTTT

Υπέρ κατώτατου ορίου εισαγωγής σε ΑΕΙ- ΤΕΙ ο Μητσοτάκης - Υποσχεται απροκαλυπτα παιδεια μονο για λιγους

Ο Μητσοτακης...θελει τη συνεχιση της υποβαθμισης της Δημοσιας Παιδειας...και της αναβαθμισης των ιδιωτικων ΙΕΚ και Κολλεγιων...μέσω της επαναφορας του πλαφον για την εισαγωγη σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ

Με ανάρτησή του στο facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ του κατώτατου ορίου για την είσοδο στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και προανήγγειλε άμεση εφαρμογή του μέτρου σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Η ανάρτηση έχει ως εξής:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BXdA3h
via IFTTT

Το χρονικό της ολονύχτιας περιπέτειας στο "Ελευθέριο Βενιζέλος" της ANEK : Πότε ξέσπασε η φωτιά, τι έλεγε το πλήρωμα - Σκηνικό Norman Atlantic

To ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο δρομολόγιό τους, οι επιβάτες του "Ελευθέριος Βενιζέλος" το κατάλαβαν λίγο μετά τις 23:30. Υπήρχε διάχυτη μυρωδιά καμένου στο πλοίο, ειδικά στα καταστρώματα.

Κάπου εκεί άρχισαν και οι πρώτες ερωτήσεις στο πλήρωμα από επιβάτες όχι ιδιαίτερα ανησυχούντες (ακόμα). "Μην ανησυχείτε, είναι κάτι από την κουζίνα" απαντούσε το προσωπικό, το οποίο έτσι και αλλιώς δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να τρομάξει τον κόσμο.

Όσο περνούσε η ώρα όμως και οι δείκτες του ρολογιού κατευθύνονταν προς τα μεσάνυχτα, η μυρωδιά του καμένου γινόταν ολοένα και πιο έντονη. Οι επιβάτες πλέον ανησυχούσαν και το εκδήλωναν. Οι ερωτήσεις γίνονταν με πιο επιτακτικό τρόπο. Το πλήρωμα έψαξε περισσότερο την ιστορία και ενημέρωσε ότι η μυρωδιά προερχόταν από το γκαράζ του πλοίου (το νούμερο 3 όπως έγινε γνωστό αργότερα), στο οποίο ένα μεγάλο όχημα είχε αρπάξει φωτιά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PMwe0E
via IFTTT

Σκουρλετης: Η Παπακωστα μπηκε στη κυβέρνηση επειδη εχει συμφωνησει πως θα ψηφισει υπερ στο Σκοπιανο - Μακεδονικο

Ο Σκουρλετης πριν λίγο είπε στο @NChatzinikolaou και στον Real Fm πως η επιλογή της #Παπακωστα έγινε ώστε να είναι διασφαλισμένη η κυβερνητική πλειοψηφία για το Σκοπιανό. Μην ξεχνάμε πως την προσέγγιση της Παπακωστα την έκανε ο Καμμένος...ο οποίος και θα το καταψηφίσει, όπως επίσης και οι ΑΝΕΛΛ.
ΠΡΕΖΑ TV


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BYHAMq
via IFTTT

Σαντορινιός: Θα γίνει έρευνα για τα αίτια της φωτιάς στο πλοίο Ελευθεριος Βενιζελος της ΑΝΕΚ - Πριν λιγους μήνες υπήρχε και η τραγωδια με το Norman Atlantic

Με ασφάλεια αποβιβάστηκαν οι επιβάτες του πλοίου που έπιασε εν πλω φωτιά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας. Δήλωσε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς και πως θα γίνει έρευνα για τα αίτια που την προκάλεσαν.

Χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς, αποβιβάστηκαν οι επιβάτες του πλοίου Βενιζέλος που έπιασε φωτιά εν πλω, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PMvyZa
via IFTTT

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Όλα τα ιστορικα tweets της Κατερινας #Παπακωστα πριν γινει Υφυπουργος Προστασιας του Πολιτη με τον Συριζα και το κειμενο που κατεβασε το LEFT.GR #Ανασχηματισμος

Τραγικη επικοινωνιακη γκαφα αποτελει η επιλογη της Κατερινας Παπακωστα απο την κυβερνητικη ομαδα του Αλεξη Τσιπρα και φυσικα απο τον ιδιο...μιας και προκειται για μια απο τις πιο γραφικες φιγουρες της ΝΔ...η οποια ομως μιας και ανηκει στο Καραμανλικο τοξο που πλεον εχει προσχωρησει στον ΣΥΡΙΖΑ λογω του Μητσοτακη, του Αδωνι και παλαιοτερα λογω του Σαμαρα... επιλέγει στα πλαισια του ανοιγματος της κυβερνησης στη λαϊκη(στικη) δεξια...
Ας θυμηθουμε ολα τα επικα Tweets της με τα οποια εβριζε τον Τσιπρα ...
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2wnYKhn
via IFTTT

BBC: Δεκάχρονα προσφυγόπουλα στη Μόρια προσπαθούν να αυτοκτονήσουν

Υπάρχουν παιδιά ηλικίας μόλις 10 ετών που έχουν προσπαθήσει να αυτοκτονήσουν, σημειώνει το ρεπορτάζ του BBC για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο.

«Στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο καταγράφεται θανατηφόρα βία, υπερπληθυσμός, άθλιες συνθήκες υγιεινής και τώρα, μια φιλανθρωπική οργάνωση λέει ότι παιδιά ηλικίας 10 ετών προσπαθούν να αυτοκτονήσουν», σημειώνει σε δημοσίευμά του το BBC, αποτυπώνοντας τη σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί στο νησί της Λέσβου.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να δραπετεύσουμε, 24 ώρες την ημέρα έχουμε τα παιδιά μας έτοιμα», δηλώνει χαρακτηριστικά η Σάρα Καν από το Αφγανιστάν, αναφέροντας ότι η βία δεν αφήνει τα παιδιά ούτε να κοιμηθούν.

Η ίδια μοιράζεται τις στιγμές που βιώνει στην καθημερινότητά της στον καταυλισμό, σημειώνοντας ότι εκείνη και η οικογένειά της περιμένουν όλη την ημέρα στην ουρά για φαγητό και όλο το βράδυ είναι σε ετοιμότητα για να «τρέξουν», υπό τον φόβο των διαπληκτισμών που ξεσπούν σε μόνιμη βάση στον καταυλισμό της Μόριας.

Και οι δυσκολίες δεν τελειώνουν εδώ. Ο καταυλισμός φιλοξενεί μεγάλο αριθμό ανθρώπων (περίπου 8.000 ανθρώπους, την ώρα που προορίζεται για 2.000 ανθρώπους), ενώ σε κάθε τουαλέτα αντιστοιχούν περίπου 70 άνθρωποι. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2MVIoWB
via IFTTT

Ανασχηματισμος 2018 | Αυτά ειναι τα ονοματα της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ μετά τον #Ανασχηματισμος

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: 
Γιάννης Δραγασάκης 

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Αλέξανδρος Χαρίτσης
Υφυπουργός : Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Κατερίνα Νοτοπούλου  

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: 
Υπουργός : Όλγα Γεροβασίλη 
Υφυπουργός: Κατερίνα Παπακώστα 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2NoAthp
via IFTTT

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο «σωτήρας» του ΔΟΛ και οι δεκάδες απολύσεις

Πάνω από 20 απολύσεις έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα», συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, τις οποίες έχει καταγγείλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ. Στο μεταξύ το ΕΣΡ αφαίρεσε τη ραδιοφωνική άδεια του ΒΗΜΑ FM. 

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του «Βήματος» εξακολουθούν να βιώνουν τον δικό τους γολγοθά. Έναν χρόνο μετά τον απόκτηση του ελέγχου του ιστορικού συγκροτήματος από τον Βαγγέλη Μαρινάκη η κατάσταση στον όμιλο δεν θυμίζει σε τίποτε τις εποχές του πάλαι ποτέ κραταιού δημοσιογραφικού συγκροτήματος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BNaVco
via IFTTT

Κέρκυρα: Νέο σκηνικό έντασης στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης - Ακρωτηριάστηκε 32χρονος

Νέα επεισόδια μεταξύ των κατοίκων της Λευκίμμης Κέρκυρας και της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται από τον Ιούλιο στη περιοχή του ΧΥΤΑ σημειώθηκαν κατά τις χθεσινοβραδινές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της καθιστικής διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσε μερίδα κατοίκων έξω από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ, μετά την απόρριψη του αιτήματός τους να μπει αντιπροσωπεία τριών ατόμων στον ΧΥΤΑ, μία φωτοβολίδα στον ουρανό έδωσε το έναυσμα για την αρχή του «πολέμου», με κατοίκους να επιτίθενται στους αστυνομικούς με φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες και άλλους αυτοσχέδιους μηχανισμούς και την αστυνομική δύναμη να απαντά με χημικά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2obpOvs
via IFTTT

Αποκατάσταθηκε η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα

Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση στην 'Υδρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως αναφέρει ο Διαχειριστής, «σε συνέχεια της μερικής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης της Ύδρας από σήμερα το πρωί στις 11.00, αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρο το νησί στις 15.10».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BNayi0
via IFTTT

Καταγγελία πρώην Αρχιεπισκόπου για "συγκάλυψη κακοποίησης από τον Πάπα"

Πρώην εκπρόσωπος του Βατικανού στην Ουάσινγκτον κάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο να παραιτηθεί, δεδομένου του τρόπου που χειρίστηκε τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον ενός διακεκριμένου Καρδιναλίου, το 2013.

Όπως αναφέρεται στην 11σελιδη επιστολή που εξασφάλισε το CNN, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Carlo Maria Vigano είχε ενημερώσει τον Πάπα, για τις πληροφορίες επί της παραβατικής συμπεριφοράς του Αμερικανού Καρδιναλίου, Theodore McCarrick πριν πέντε χρόνια "αλλά ο Ποντίφικας δεν έκανε τίποτα". Τόνισε πως υπήρχε τεράστιος φάκελος με τα εγκλήματα του McCarrick, στη διάθεση του, τον οποίον θα μπορούσε να ζητήσει για εξέταση, αλλά δεν το έκανε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2wftIIo
via IFTTT

Συμκφωνια Τσιπρα - Καμμενου για τον αυριανο ανασχηματισμο - Δεν θα "ριξει" την κυβερνηση μεχρι τις Ευρωεκλογες - Αριστες οι σχεσεις τους

Πλήρης συμφωνία για την συνέχιση της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επιτεύχθηκε μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, ενόψει του ανασχηματισμού που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την εκλογή Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα σήμερα.

Ο Πάνος Καμμένος, που παραμένει όπως όλα δείχνουν στο υπουργείο Άμυνας, δεσμεύεται ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση τουλάχιστον έως και τις ευρωεκλογές, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον κυρωθεί από το κοινοβούλιο της FYROM, θα έρθει στην ελληνική Βουλή προς κύρωση το νωρίτερο τον Φεβρουάριο, ίσως και τον Μάρτιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PbeBGR
via IFTTT

Τραγικες καταστασεις | Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα - Μετά το μεσημέρι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Ο Δήμος Ύδρας κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας από την ΓΓΠΠ για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών από την εκτεταμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος - Το νησί βρίσκεται από τις 5.30 το πρωί της Κυριακής χωρίς ρεύμα, λόγω προβλήματος στον υποσταθμό του Κρανιδίου - Φορτώνονται στο Γαλατά τα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη, ως το μεσημέρι της Δευτέρας θα έχουν εγκατασταθεί στο νησί - Δήμαρχος Ύδρας: Μετά το μεσημέρι θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως τόσο η υδροδότηση όσο και η ηλεκτροδότηση
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2wh30yT
via IFTTT

Στους 97 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Μάτι

Στους 97 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 83 ενώ από τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 14 άτομα. ΑΠΕ


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Pbemvr
via IFTTT

Υπερ-εργασία, ο νέος κίνδυνος για την υγεία και την οικονομία

Περισσότεροι από 400 εκατ. εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο εργάζονται 49 ή και περισσότερες ώρες την εβδομάδα, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ανεκτά για τον ανθρώπινο οργανισμό όρια. Συνέπεια του γεγονότος αυτού, ο αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων, η υπερκόπωση και διάφορες σωματικές ασθένειες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, ότι η πλειονότητα των ανθρώπων αυτών δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας (ILO), πάνω από 20% των συνολικά 1,8 δισ. εργαζομένων παγκοσμίως (αυτά τα 400 εκατ.) εργάζονται πολύ περισσότερο από το επιτρεπτό για την υγεία τους, οδηγούμενοι στην εξάντληση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2wh0atT
via IFTTT

Ακροδεξιες και δηθεν πατριωτικες οργανωσεις ετοιμαζουν τα φετινά μπαχαλα στη ΔΕΘ - Διαψευδει ο Αδωνις τη συμμετοχη της ΝΔ ενω γελαει ο κοσμος...

Σήμερα η «Εφ.Συν.», στο βασικό της θέμα, αποκαλύπτει με λεπτομέρειες το σχέδιο ανωμαλίας που εξυφαίνεται από τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Στις επίσημες ανακοινώσεις τους ο πρωθυπουργός, ολόκληρη η κυβέρνηση, οι πολιτικοί και τα κόμματα που αποδέχονται τη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν χαρακτηριστεί ανεπιθύμητα πρόσωπα στη συμπρωτεύουσα, ενώ έχει στοχοποιηθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με το συλλαλητήριο που οργανώνεται στόχος είναι ο χαρακτηρισμός του ανεπιθύμητου να εφαρμοστεί στην πράξη για τον πρωθυπουργό και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Nj3evV
via IFTTT

Ο άνθρωπος που υπέγραψε τα προβληματα υγειας για τον Φλώρο της #Energa δεν υπέγραψε για γυναίκα με ακρωτηριασμένο πόδι

Ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα εμφανίζουν οι μηχανές αναζήτησης στο Ίντερνετ αν πληκτρολογήσεις το όνομα Διονύσης Γαϊτάνης – ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης που υπέγραψε για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου της Energa.

Όπως ανέφερε το site dete.gr η εικονιζόμενη γυναίκα (βλέπε στο τέλος του κειμένου) δεν δικαιούται την κρατική βοήθεια αναπήρων (συγκεκριμένα βοήθεια τρίτου προσώπου) καθώς ύστερα από αξιολόγηση της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής κρίθηκε ότι έχει ποσοστό κινητικής αναπηρίας 50% και συνεπώς δεν δικαιούται εξωιδρυματικό επίδομα.

Το έγγραφο υπογράφει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης Διονύσιος Γαϊτάνης και εκδόθηκε στις 6 Απριλίου 2017.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2wp1J9l
via IFTTT

Τζον Μακέιν: Κακόψυχος μέχρι και την τελευταία του πνοή

Του Άρη Χατζηστεφάνου
Συνεργάτης Ουκρανών νεοναζί, ισλαμιστών τρομοκρατών αλλά και δικτατόρων σε κάθε γωνιά του πλανήτη ήταν ο Αμερικανός πολιτικός Τζον Μακέιν, που πέθανε σε ηλικία 82 ετών.
Ο Μακέιν διακρίθηκε για πρώτη φορά σε μια από τις πιο φονικές αεροπορικές επιδρομές του 20ου αιώνα όταν ως πιλότος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας συμμετείχε στην επιχείρηση Rolling Thunder στο Βιετνάμ, από την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 180.000 άμαχοι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2NqE6Uk
via IFTTT

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Προκλητικός ο Φλώρος της #Energa : "Αποφυλακίστηκα σύμφωνα με το νόμο"

Διευκρινίσεις ως προς την υφ' όρον απόλυσή του έδωσε ο Αρ. Φλώρος με δελτίο Τύπου, ύστερα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν. Όπως αναφέρει, αποφυλακίστηκε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ κάνει εκτενή αναφορά και στην υπόθεση Energa - Hellas Power.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι:

- Ο θεσμός της υφ' όρον απόλυσης προβλέπεται στον Ποινικό μας Κώδικα από το έτος 1951. Οι σχετικές διατάξεις έχουν τροποποιηθεί ή συμπληρωθεί κατά καιρούς με νόμους που έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων.

- Η διατάξεις για την υφ' όρον απόλυση για λόγους υγείας ισχύουν από ετών και ορίζουν την διαδικασία επίσημης διάγνωσης και αξιολόγησης των προβλημάτων υγείας των κρατουμένων που πάσχουν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2MThnD7
via IFTTT

Η Apple καταργεί την εφαρμογή VPN του Facebook από το App Store - παραβίασε τις πολιτικές συλλογής δεδομένων της Apple

Η Apple απέσυρε την εφαρμογή VPN του Facebook Onavo Protect, αφού παραβίασε τις πολιτικές συλλογής δεδομένων της Apple.

Όπως αναφέρθηκε από την Wall Street Journal, η Apple προειδοποίησε το Facebook ότι η εφαρμογή VPN δεν συμμορφώνεται με τους νέους κανόνες ιδιωτικότητας που δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Το πιο πρόσφατο σύνολο κανονισμών προβλέπει τον περιορισμό των δεδομένων που συλλέγονται από εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2P1G9OI
via IFTTT

Η ανακοινωση της συλλογικοτητας Ρουβικωνας για την επιθεση στις εγκαταστασεις του Μυτιληναίου και την δραση της εταιρειας

Στην ευρύτερη περιοχή των Γερανείων εδώ και καιρό εκκρεμεί η αδειοδότηση εξόρυξης βωξίτη, αλλά και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Και στις δυο περιπτώσεις εμπλέκονται εταιρίες που ανήκουν στον όμιλο Μυτιληναίου.

Είναι γνωστό και στον τελευταίο κάτοικο αυτής της χώρας πως το κεφάλαιο με την άμεση συνέργεια και συμμετοχή του επίσημου κράτους, λεηλατεί με κάθε τρόπο τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον με μοναδικό στόχο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του. Στο όνομα την υποτιθέμενης ανάπτυξης, οι κάθε είδους επιχειρηματίες λειτουργούν σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας, έχοντας για συνεταίρους τους κρατικούς μηχανισμούς και φορείς, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία. Αυτή η σχέση διαπλοκής του πολίτικου με τον επιχειρηματικό κόσμο, δομικό στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος, αφήνει πίσω της την απόλυτη καταστροφή.

Αν και ο Μυτιληναίος δεν ακολουθεί την πεπατημένη του επιχειρηματικού κόσμου στην Ελλάδα όπου με δουλείες του αέρα έχτισαν τα λεγόμενα νέα τζάκια αλλά κινείται στο χώρο της βαριάς βιομηχανίας, η οικονομική αυτοκρατορία του στηρίζεται στην καταστροφή της φύσης, στην καταλήστευση των φυσικών πόρων, στην διαπλοκή και φυσικά στο ξεζούμισμα των 4.500 περίπου εργαζόμενων του.

Ας δούμε όμως λίγα από τα "επιτεύγματα" του ομίλου, που την τελευταία δεκαετία κατάφερε εν μέσω της κρίσης που κατέστρεψε οικονομικά εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα και ώθησε μεγάλο μέρος της κοινωνίας στη εξαθλίωση και τη απόγνωση, να "μεγαλουργήσει" και τώρα φιγουράρει ως ένας από τους πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενους ομίλους στην ανατολική Ευρώπη.

Οι βασικές εταιρίες του ομίλου είναι τρεις η Αλουμίνιο της Ελλάδας (πρώην ΠΕΣΙΝΕ), η ΜΕΤΚΑ και η Protergia. Φυσικά αυτές πλαισιώνονται από ένα δίκτυο θυγατρικών που λειτουργούν ως προμηθευτές η ως εργολάβοι. Οι βασικοί τομείς όπου δραστηριοποιείτε ο όμιλος είναι: η μεταλλουργεία από την εξόρυξη του βωξίτη μέχρι την παραγωγή αλουμινίου, η ενέργεια κυρίως μέσω της εγκατάστασης και εκμετάλλευσης αιολικών πάρκων, οι κατασκευές ενεργειακών έργων και τα αμυντικά συστήματα, καθώς κατέχει ένα μεγάλο μερίδιο της ΕΛΒΟ μαζί με το management.

Τα τελευταία μόνο χρόνια καμιά δεκαριά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν σακατευτεί στις φάμπρικες του Μυτιληναίου, κάποιοι από αυτούς εργάζονταν άμεσα στις εταιρίες του ομίλου, ενώ κάποιοι δούλευαν σε υπεργολάβους κατά την συνηθισμένη πρακτική.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2obPJDk
via IFTTT

Influencer: το χόμπι που μπορεί να γίνει επάγγελμα

Ομορφα νεαρά αγόρια και κορίτσια ρίχνονται στη μάχη της αναζήτησης likes και followers (ακόλουθων), του προσωπικού τους κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παρακολουθεί τις αναρτήσεις τους, τις επικροτεί και τις αναπαράγει, σε μια τάση που ξεκίνησε ως ανάγκη κοινωνικοποίησης ή αποδοχής για να εξελιχθεί σήμερα σε μια χρονοβόρα ενασχόληση με επαγγελματικές προεκτάσεις.

Τα τελευταία δύο χρόνια το ενδιαφέρον του κοινού, κυρίως του νεανικού, και των διαφημιστών στρέφεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου κυριαρχεί η εικόνα, είτε η φωτογραφία, όπως στο Instagram, είτε το βίντεο, όπως στο Vlogging (video blogging) στο Youtube.

Στόχος, όχι απλά η προβολή του χρήστη αλλά η μετατροπή του σε influencer, σε κάποιον δηλαδή που επηρεάζει τον τρόπο συμπεριφοράς των άλλων χρηστών. Απώτερος στόχος, η προώθηση προϊόντων επί πληρωμή ή οι ευκαιρίες για καριέρα στον χώρο του θεάματος και στη διαφήμιση...
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BOQoV0
via IFTTT

PNR: εκατομμύρια «αθώοι» πολίτες επισήμως φακελωμένοι από τη νέα ΕΥΠ

Από τον Μάιο 2018 οι χώρες της Ε.Ε. φακελώνουν όλους τους επιβάτες πτήσεων από και προς την Ε.Ε., αποθηκεύουν τα στοιχεία τους σε γιγαντιαίες βάσεις δεδομένων και τα διαβιβάζουν στις αρχές άλλων χωρών, ακόμα και των ΗΠΑ. Tο σύστημα PNR είναι πράγματι χρήσιμο όπλο κατά της τρομοκρατίας; Είναι νόμιμο; Ποιος πίεζε στο παρασκήνιο για την εφαρμογή του; Ποιος θα αναλάβει την υλοποίησή του στην Ελλάδα; Δεν είναι η ΕΥΠ, αλλά μοιάζει
Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη ώς τώρα επιχείρηση στην ευρωπαϊκή ιστορία μαζικού φακελώματος των Ευρωπαίων πολιτών από τις ίδιες τις κυβερνήσεις τους - αλλά και παράδοσης των στοιχείων τους στις ΗΠΑ.

Μυστική επιχείρηση; Οχι, πρόκειται για ευρωπαϊκή οδηγία που ισχύει από τις 28 Μαΐου 2018.

Φακέλωμα ύποπτων πολιτών; Οχι. Η οδηγία PNR μάς ταυτοποιεί όλους, «αθώους» και μη, με μόνο κριτήριο το ότι ταξιδεύουμε με αεροπλάνο...

Πες μου ποιος κάθεται δίπλα σου, να σου πω τι σχεδιάζεις

Οι επιβάτες σε όλες τις πτήσεις από ή προς την Ε.Ε. γνωρίζουν πως στο αεροδρόμιο θα περάσουν απανωτούς ελέγχους, θα τους κρατηθούν τα επικίνδυνα αντικείμενα ή δεν θα τους επιτραπεί να μεταφέρουν μαζί τους υγρά άνω των 100 ml. Σχεδόν κανείς τους όμως δεν συνειδητοποιεί ότι στο εξής τα στοιχεία του θα καταγράφονται και θα γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας από τις αρχές ασφαλείας της χώρας στην οποία βρίσκεται.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2oaFWxl
via IFTTT

Google | Παραδοχή ότι εξακολουθεί να εντοπίζει χρήστες ακόμη και αφότου απενεργοποιήσουν το ιστορικό τοποθεσίας

Στην παραδοχή ότι εξακολουθεί να εντοπίζει χρήστες ακόμη και αφότου απενεργοποιήσουν το ιστορικό τοποθεσίας προχώρησε τελικά σήμερα η Google.

Ο τεχνολογικός κολοσσός αναγκάστηκε να πει την αλήθεια στους χρήστες αφού έκανε κάποια αλλαγή στη σελίδα βοήθειας που περιγράφει ως «Ιστορικό Τοποθεσίας».

Η αλλαγή αυτή έρχεται μερικές μέρες μετά την αποκάλυψη του Associated Press ότι διάφορα apps στη Google και ιστοσελίδες διατηρούν την τοποθεσία του χρήστη ακόμη και αν οι χρήστες έχουν απενεργοποιήσει το ιστορικό (Location History).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2P6zOBE
via IFTTT

Οι 714 μνημονιακοί νόμοι που μένουν

Με τίτλο «Το Μνημόνιο.... φεύγει, 714 Μνημονιακοί Νόμοι μένουν», η Ενωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) επιχειρεί να θέσει σε άλλη βάση τη συζήτηση για το πέρας των μνημονίων.

Σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ, θα πρέπει να γίνει σαφής διαχωρισμός μεταξύ της υπογραφείσης δανειακής σύμβασης (που παραμένει σε ισχύ μέχρι την αποπληρωμή των υπέρογκων δανείων) και του μνημονίου συνεννόησης (το οποίο είναι το τρίτο στη σειρά και το οποίο ολοκληρώθηκε στις 20 Αυγούστου).

Συνολικά, επί μνημονίων, δηλαδή από το 2010, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έβαζε τη χώρα στην ατραπό των μνημονίων, έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα 714 μνημονιακοί νόμοι, 60.000 μνημονιακές διατάξεις και έχουν εκδοθεί 300.000 υπουργικές αποφάσεις προς υλοποίηση των ψηφισμένων νόμων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2PBoG0G
via IFTTT

Δραματικές ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Γερμανία

«Έχουμε 30 χρόνια να δούμε τόσο δραματικές ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία μας», προειδοποιεί ο πρόεδρος της γερμανικής διδασκαλικής ομοσπονδίας, Χάιντς Πέτερ Μαίντινγκερ, σε πρόσφατη συνέντευξή του. Κατά τις εκτιμήσεις του 40.000 θέσεις εκπαιδευτικών παραμένουν κενές στις αρχές της σχολικής χρονιάς. Από αυτές, περίπου 30.000 καλύπτονται προσωρινά ή εκ των ενόντων με άτομα που δεν διαθέτουν την κατάλληλη κατάρτιση, με συνταξιούχους ή ακόμη και φοιτητές. Οι υπόλοιπες 10.000 θέσεις δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε καν με κάποιες μεταβατικές λύσεις. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το πρόβλημα στο Βερολίνο, καθώς και στο κρατίδιο της Σαξονίας, επισημαίνει ο Μάιντινγκερ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2MB3ABI
via IFTTT

Μπαράζ αγωγών κατά Monsanto για την υπόθεση Roundup

Ενός κακού μύρια έπονται, θα μπορούσε να είναι η φράση που περιγράφει επακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στην αμερικανική Μonsanto, η οποία δέχεται σωρηδόν αγωγές για το Roundup. Είναι η εταιρεία παρασκευής αυτού του επικίνδυνου ζιζανιοκτόνου, που θεωρείται καρκινογόνο και για το οποίο τής επιδικάστηκε η πρώτη αποζημίωση ύψους 289 εκατ. δολαρίων. Τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε κινήσει σχολικός κηπουρός στις ΗΠΑ, ο οποίος εμφάνισε μη Χότζκιν λέμφωμα λόγω της παρατεταμένης έκθεσής του στο Roundup. Σύμφωνα με ανακοινώσεις της γερμανικής εταιρείας φαρμάκων και χημικών Bayer, η οποία είναι η νέα ιδιοκτήτρια της Monsanto, αυτήν τη στιγμή οι αγωγές ανέρχονται σε σχεδόν 8.000, ενώ αρχικά είχε κάνει λόγο για 5.200. Πιθανότατα θα αυξηθούν στο μέλλον. Τουλάχιστον αυτό εκτιμούν αναλυτές του κλάδου και διερωτώνται ποιος θα είναι ο αντίκτυπος για την Bayer, η οποία απέκτησε τη Monsanto αντί τιμήματος 66 δισ. δολαρίων. «Κατά τη δική μας ανάλυση ενδέχεται να φθάσουν και τις 10.400 οι αγωγές», αναφέρει ο αναλυτής Αλιστερ Κάμπελ της χρηματιστηριακής, Berenberg.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2P889Aq
via IFTTT

Διαμάχη ξενοδόχων και εμπόρων λόγω all inclusive

Σε σημείο προς σημείο αντίκρουση πολλών εκ των μάλλον αρνητικών για τον τουρισμό ισχυρισμών της μελέτης του ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ (Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας) περί περιορισμένης επίδρασης του τουρισμού στο λιανεμπόριο προέβη το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

«Ο ισχυρισμός ότι το υπόδειγμα all inclusive θολώνει τη θετική πορεία και τα γενικότερα οφέλη της τουριστικής δραστηριότητας δεν ευσταθεί καθώς δύο πρόσφατες μελέτες –η μία του ίδιου του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ– δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες των all inclusive ξενοδοχείων δαπανούν στο λιανεμπόριο παρόμοια ή και υψηλότερα ποσά από αυτά που δαπανούν οι άλλοι πελάτες, ενώ δαπανούν λιγότερα χρήματα για εστίαση εκτός ξενοδοχείου λόγω του γεγονότος ότι η σίτιση καλύπτεται μέσω του τουριστικού πακέτου», υπογραμμίζει το ΙΝΣΕΤΕ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2MwumLD
via IFTTT

Οι Ελληνες έγιναν φτωχότεροι αλλά οι τιμές παρέμειναν υψηλά

Το 2007 η Ελλάδα ήταν η 14η πλουσιότερη χώρα μεταξύ των 27 τότε κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (δεν είχε γίνει μέλος ακόμη η Κροατία) και το πραγματικό μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ (ΠΜΚΑ) βρισκόταν στο 95,1% του κοινοτικού. Το 2017 η Ελλάδα ήταν πλέον η 24η πλουσιότερη χώρα της Ε.Ε.-28 και το ΠΜΚΑ είχε καταποντισθεί στο 69,7% του κοινοτικού. Το ότι οι Ελληνες έγιναν κατά πολύ φτωχότεροι μέσα στα δέκα αυτά χρόνια, δεν σημαίνει ότι και οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών ακολούθησαν την ίδια πορεία.

Το γενικό επίπεδο τιμών διαμορφώθηκε το 2017 στο 82,2% του μέσου κοινοτικού, καθιστώντας την Ελλάδα τη 19η ακριβότερη χώρα, ενώ στην πλέον βασική ομάδα προϊόντων, αυτή των τροφίμων, οι τιμές στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε επίπεδα υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ε.Ε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2P882ou
via IFTTT

Στη Γερμανία το πρώτο videogame με χρήση ναζιστικών συμβόλων

Το πρώτο βίντεοπαιχνίδι που αναπαριστά τη ναζιστική περίοδο στη Γερμανία, χωρίς λογοκρισία, με τη σβάστικα και τον Αδόλφο Χίτλερ, προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση σχετικά με το αν πρόκειται για μία εξέλιξη στην καλλιτεχνική ελευθερία ή αποτελεί έναν νέο κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης. Το «Μέσα από τα σκοτεινότερα χρόνια» παρουσιάστηκε την εβδομάδα που πέρασε στο Gamescom, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση της Ευρώπης για παιχνίδια αλληλεπίδρασης και αναψυχής. Οι παίκτες φορούν τις μπότες των μελών της «κόκκινης ορχήστρας», ενός δικτύου ομάδων που αντιστάθηκαν στους ναζί πριν και κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με υποστήριξη από τη Σοβιετική Ενωση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Mwuk6t
via IFTTT

Der Spiegel: Οι αμερικανοί νεοναζί διεισδύουν στη Γερμανία

Αμερικανοί Νεο-Ναζί σχεδιάζουν σύμφωνα με το «Spiegel» να συγκροτήσουν παραρτημά τους στη Γερμανία. Πρόκειται για την νεοναζιστικη οργάνωση «Πυρηνική Ταξιαρχία» που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ με το γερμανικό όνομα «Atomwaffen » (AWD) και στόχο να ενεργήσει «με βία ακόμη και με δολοφονίες», οπως γράφει το γερμανικό περιοδικό. Δημοσιεύει μάλιστα εσωτερικό έγγραφο της νέοναζιστικης οργάνωσης που γράφει οτι «Θα επαναφέρουμε τους άνδρες που ασκούν βία, τη βία της υψηλότερης δυνατής ποιότητας».

Σύμφωνα με τους New York Times , οι υποστηρικτές της AWD στις ΗΠΑ κατηγορούνται για πέντε δολοφονίες. Τουλάχιστον ένας Γερμανός οπαδός της AWD λέγεται ότι συμμετείχε σε ένα "στρατόπεδο μίσους" στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το "Spiegel". "Πόλεμος φυλής" .

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2P87P4G
via IFTTT

Κέντρο παραγωγής και μεταποίησης κλωστικής και φαρμακευτικής κάνναβης η Βόρεια Ελλάδα - Τα founds εχουν ήδη απλώσει τα πλοκαμια τους στην Ελλάδα

Επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού τουλάχιστον 255 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία εργοστασίων μεταποίησης κλωστικής και φαρμακευτικής κάνναβης, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στη Βόρεια Ελλάδα και πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2019, δημιουργώντας περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας, χωρίς να συνυπολογίζεται ο αριθμός των ωφελούμενων καλλιεργητών. Μάλιστα, οι επενδύσεις αυτές δεν αποκλείεται να αυξηθούν περαιτέρω, καθώς για κάποια από τα σχεδιαζόμενα εργοστάσια, δεν έχει οριστικοποιηθεί ο προϋπολογισμός.
Αυτά τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Διονύσης Σαρμαζανίδης, μέτοχος και διευθυντής της «Cannatec Greece», θυγατρικής του ομίλου «Golden Greece Holdings», προσθέτοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «ήδη έχουμε κάνει συμφωνίες με εταιρείες της Ευρώπης για τη διάθεση της παραγωγής μας. Μία από αυτές είναι με την αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes, η οποία αποτελεί από τις πολλές εταιρείες που χρησιμοποιούν κλωστική κάνναβη για την κατασκευή μερών στα οχήματά της». 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2MxLGQs
via IFTTT

Μπορεί να τεθεί το Facebook υπό ρύθμιση;

Αν και τo Facebook προσφέρει μια διασκεδαστική, δωρεάν και αξιοσημείωτα δημοφιλή υπηρεσία σε 2,2 δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, το μειονέκτημα, το οποίο είναι πολύ μεγάλο, είναι πως το κοινωνικό δίκτυο έχει ανοίξει την πόρτα για την υπονόμευση της δημοκρατίας σε ακραίους, προπαγανδιστές και κατασκόπους.
Σε άρθρο του John Thornhill στους Financial Times σημειώνεται, ότι ένα από τα πιο βαριά κατηγορητήρια κατά του Facebook και άλλων εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης διατυπώθηκε πρόσφατα σε μια κοινοβουλευτική έκθεση για την παραπληροφόρηση και τα «fake news». «Η δημοκρατία μας βρίσκεται σε κίνδυνο και τώρα είναι η στιγμή να δράσουμε, να προστατέψουμε τις κοινές μας αξίας και την ακεραιότητα των δημοκρατικών μας θεσμών» ήταν το συμπέρασμα του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2P4q62Y
via IFTTT

«Η Monsato έχει φροντίσει να θάψει όσες μελέτες δεν τη βόλευαν»

Η πρόσφατη δικαστική απόφαση, με την οποία η εταιρία Monsato καλείται να καταβάλει αποζημίωση ύψους 289 εκ. στον καρκινοπαθή Dewayne Johnson, καθώς κρίθηκε πως δεν ενημέρωσε για τους θανάσιμους κινδύνους που εμπεριέχει ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της, το ζιζανιοκτόνο Roundup, δημιουργεί νέα δεδομένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δικηγόρος του Johnson, Brent Wisner, δηλώνει μιλώντας στο Spiegel ότι η εταιρία, η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από τη Bayer, θα αντιμετωπίσει σύντομα πολλούς περισσότερους νομικούς «πονοκεφάλους», καθώς όπως επισημαίνει μόνο η δική του δικηγορική εταιρία «εκπροσωπεί 800 άτομα εναντίον της Monsanto».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2wgHL06
via IFTTT

Κανεις απο την κυβερνηση δεν θελει να αναλαβει τα εναπομείναντα κομματοσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ που εχουν παραμεινει στη λογικη του 5% και καλα κανουν

Το οτι η "παρεα της Κυβερνησης" δεν εχει καμια σχεση με την παρεα που εχει μεινει στο κομμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστο και επιβεβαιωνεται απο την αρνηση κορυφαιων στελεχων της κυβερνησης, να ειναι εκεινα που οδηγησουν στο παντρεμα κυβερνησης - κομματος...ωστε να υπαρξει ιδεολογικη και στρατηγικη συμπορευση προς τις εκλογες ωστε να μην λεει ο καθενας τα δικα του.
Κατι τετοιο δεν προκειται να επιτευχθει...με μυαλα και λογικες που εχουν μεινει χρονια πισω και δεν ξερουν τί πραγματικα εχει συμβει την 4ετια της κυβερνησης Τσιπρα.

παραθετουμε το ρεπορταζ του tvxs.gr
Ο «κομματικός ανασχηματισμός» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλην απροόπτου, θα γίνει στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
«Κλειδί» των εξελίξεων των επόμενων ημερών θα αποτελέσει το πρόσωπο που θα αναλάβει τελικά τη θέση του Γραμματέα του κόμματος - μια θέση για την οποία το παρασκήνιο είναι έντονο και αναδεικνύει τις σύνθετες εσωκομματικές ισορροπίες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2P4pSsE
via IFTTT

To βούλευμα για την αποφυλάκιση Φλώρου ζητά ο Κοντονής

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας με το οποίο αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του κατάδικου για το σκάνδαλο Energa, Αριστείδη Φλώρου, ζήτησε υπηρεσιακώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, καθώς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί «πολλά και εύλογα ερωτήματα».
Η ανακοίνωση στρέφεται και κατά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και «καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2MvMGEG
via IFTTT

Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα που θα εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 2018 #deth #deth2018 #deth18

-Αναβολή εφαρμογής της μείωσης των συντάξεων κάθε φορά που θα επιτυγχάνεται ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος
3,5 του ΑΕΠ
-Αύξηση κατώτατου και υποκατώτατου μισθού
-Επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων και επέκταση των συλλογικών συμβάσεων
-Μείωση εισφορών.Οι υπηρεσίεςτης Γενικής Γραμματείας
Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξετάζουν σενάρια για ελάφρυνσητων μεσαίων και υψηλών εισοδημάτων.
-Μείωση φορολογικών συντελεστών 
-Διανομή κοινωνικού μερίσματος 700 εκατομμυρίων ευρώ
σε χαμηλοσυνταξιούχους και μακροχρόνια ανέργους. Σκέψεις για εφαπαξ επιστροφή της 13ης σύνταξης.
-Μείωση τέλους επιτηδεύματος
-Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης 
-Αλλαγες στον ΕΝΔΙΑ
-Επαναφορά του ΦΠΑ
από 24% που είναι σήμερα στο 23%
Διαβαστε αναλυτικα ολα τα μετρα, στην RealNews που κυκλοφορει σημερα.
Σισσυ Σταυροπερρακου - Realnews


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2P4pESk
via IFTTT

Ryanair: Τέλος στις δωρεάν αποσκευές - Ακομη πιο ακριβο το...Low cost!

H Ryanair αλλάζει την πολιτική για τις αποσκευές που επιτρέπεται να παίρνουμε μαζί μας, στην καμπίνα. Μέχρι τώρα είναι δωρεάν. Από τον Νοέμβριο θα πληρώνουμε όσες ζυγίζουν 10 κιλά.

Οι καθ' ύλην αρμόδιοι επισήμαναν πως ένα άλλο κομμάτι της υπάρχουσας πολιτικής, αυτό που μας επιτρέπει να δίνουμε τις μικρότερες αποσκευές στην πύλη επιβίβασης, χωρίς χρέωση (εάν το αεροπλάνο είναι γεμάτο), προκαλεί καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις. Και για αυτό αποσύρεται. Σύμφωνα με τον Kenny Jacobs, υπεύθυνο στο μάρκετινγκ της Ryanair "η νέα πολιτική θα κάνει πιο γρήγορη την επιβίβαση και θα σταματήσει τις καθυστερήσεις".
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2wcr6Lm
via IFTTT

Μάτι: Παραμένει επιβαρυμένη η ατμόσφαιρα - Από τον Νοέμβριο κατάλληλο για διαμονή

Από τον Νοέμβριο και μετά αναμένεται να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για διαμονή στα καμένα της δυτικής Αττικής. Έως τότε οι φθινοπωρινές βροχές θα έχουν αποπλύνει την περιοχή από σκόνη και τοξικές ουσίες, που εκλύθηκαν με την πυρκαγιά, και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα έχουν επαναφέρει το μικροκλίμα και τα συστατικά του σε κανονικά επίπεδα.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, γεωλόγος Χρήστος Ζερεφός, από την καταστροφή, που συντελέστηκε στο Μάτι, το περιβάλλον θ' αρχίσει να επανέρχεται στην πρότερη κατάσταση τούς επόμενους μήνες κι έως τότε κάτοικοι και επαγγελματίες που εργάζονται στον τόπο για την αποκατάσταση της ζωής, θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2P7S7X5
via IFTTT

Σκάνδαλο #Energa: Ο Φλώρος, οι καταδίκες και η αποφυλάκιση σε χρόνο ρεκόρ - Περηφανος ο Βοριδης και η ΝΔ!

Λιγότερο από τέσσερα πραγματικά χρόνια χρειάστηκε να εκτίσει ο Άρης Φλώρος μέχρι την υφ' όρον απόλυσή του από τη φυλακή Χαλκίδας. Ο επιχειρηματίας μπορεί να έχει στο μητρώο του δύο βαριές καταδίκες που σχετίζονται με το σκάνδαλο της Energa - Hellas Power, ωστόσο κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να επιτύχει την αποφυλάκισή του.

Η υπεράσπιση του 39χρονου επικαλούμενη αναπηρίες 67%, λόγω προβλημάτων ψυχικής φύσεως και κρίσεων επιληψίας, έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων που ισχύουν τα τελευταία χρόνια και φέρουν την υπογραφή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Ειδικότερα, ζήτησε την εφαρμογή του περιβόητου άρθρου 110 Α του Ποινικού Κώδικα, το οποίο είχε προστεθεί με την παρ. 3 του άρθρου 33 Ν. 2172/1993, τροποποιηθεί με το άρθρο 20 Ν. 3727/2008, και με το άρθρο 4 Ν.4274/2014, αντικαταστάθηκε, με το άρθρο 6 παρ. 4 Ν. 4322/2015, η δε παρ. 4 αντ. με το άρθρο 23 Ν. 4356/2015.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2MvQ2aE
via IFTTT

Έξω από τα δόντια ο Πάπας: Αισθάνομαι ντροπή και οδύνη

 Την "ντροπή" και την "οδύνη" του για "την αποτυχία των εκκλησιαστικών αρχών" να αντιμετωπίσουν με ικανοποιητικό τρόπο τα "απεχθή εγκλήματα" του κλήρου στην Ιρλανδία εξέφρασε το Σάββατο ο πάπας Φραγκίσκος που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα αυτή.

"Η αποτυχία των εκκλησιαστικών αρχών –των επισκόπων, των ιερέων και άλλων– να αντιμετωπίσουν με ικανοποιητικό τρόπο αυτά τα απεχθή εγκλήματα δικαίως προκάλεσε αγανάκτηση και παραμένει αιτία οδύνης και ντροπής για την καθολική κοινότητα. Κι εγώ ο ίδιος συμμερίζομαι αυτά τα αισθήματα" είπε ενώπιον των πολιτικών και πολιτειακών αρχών της Ιρλανδίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2P4pXMY
via IFTTT

Διεθνής διάκριση για τον Leon of Athens

Την πρώτη θέση στην κατηγορία «Folk/Singer-Songwriter» στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού «Unsigned Only Music Competition» με έδρα το Νάσβιλ της Αμερικής κατέκτησε ο Leon of Athens (κατά κόσμον Τιμολέων Βερέμης).

Ο νεαρός Έλληνας τραγουδοποιός κατάφερε να ξεχωρίσει στη συγκεκριμένη κατηγορία με το τραγούδι του «Aeroplane» από το τελευταίο του άλμπουμ «Xenos» ανάμεσα σε 6.000 συμμετοχές από 95 χώρες. Οι νικητές του διαγωνισμού επιλέγονται από ένα πάνελ που αποτελείται από προσωπικότητες κύρους και συμπεριλαμβάνει διάσημους καλλιτέχνες αλλά και στελέχη της μουσικής βιομηχανίας μεταξύ των οποίων οι: Aimee Mann, Grouplove, O.A.R., Frank Foster, David Crowder, Aaron Shust, Jack Ingram, Lydia Loveless, καθώς και πολλοί ακόμη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2wgVHas
via IFTTT