Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Με... κινούμενη άμμο μοιάζει το πολιτικό σκηνικό για τον Πρωθυπουργό, οποίος τελεί υπό καθεστώς ασφυκτικών πιέσεων τα τελευταία 24ωρα. Από τη μια έχει να αντιμετωπίσει την τρόικα και τις απαιτήσεις της,- ενώ «καίγεται» για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων πριν το τέλος του έτους - και από την άλλη ένα ζοφερό ενδοκυβερνητικό κλίμα που διανθίζεται καθημερινά είτε με επεισόδια (τύπου Χαρδούβελη- Λαζαρίδη) είτε με φημολογία περί παραίτησης υπουργών (όπως της κυβερνητικής εκπροσώπου) είτε με το άγχος της εκλογής ή μη προέδρου της Δημοκρατίας και άρα πρόωρων εκλογών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1v3rthR

via IFTTT

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ «ΓΑΛΑΖΙΟ» ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται μεγάλο τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στις τάξεις του Υπουργικού Συμβουλίου επικρατεί προβληματισμός για την πορεία της κυβέρνησης. Η αίσθηση ότι υπάρχει πιθανότητα πρόωρων εκλογών, πριν την έναρξη των ψηφοφοριών στη Βουλή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυριαρχεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, παρά το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει τα σενάρια.


«Εμείς προχωράμε κανονικά» λένε από το πρωθυπουργικό επιτελείο και σύμφωνα με τις συσκέψεις στο Μαξίμου ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ως προς την έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παραμένει αμετάβλητος.Την ίδια στιγμή όμως αναδεικνύονται ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις που επιβαρύνουν το πολιτικό κλίμα και ενισχύουν την αίσθηση πολλών ότι το πολιτικό σύστημα είναι σε εκλογική περιδίνηση.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/YR4SdX

via IFTTT

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΕΞΑΜΗΝΗ ΑΝΑΚΩΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ, ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ 12 ΚΤΙΣΜΑΤΑ

Στις 9:30 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η κατεδάφιση των 12 ακατοίκητων κτισμάτων στον καταυλισμό αθιγγάνων στο Χαλάνδρι. Η μετεγκατάσταση των Ρομά αναβλήθηκε για τους επόμενους έξι μήνες, έως ότου υπάρξει συμφωνία για την περιοχή στην οποία θα μεταφερθούν.


Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον Σκάι, ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ. Αγγελάκας είπε ότι εφόσον βρεθεί η τοποθεσία οι αρμόδιες υπηρεσίες θα χρειαστούν έναν με δύο μήνες για την εγκατάσταση των κατοικιών.


Απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση για μετεγκατάσταση των αθιγγάνων στο όρος Πατέρα, ο κ. Αγγελάκας υποστήριξε ότι στην περιοχή έχει δημιουργηθεί ένας οργανωμένος οικισμός. Επίσης, έριξε το γάντι στον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, που διαφωνεί με τη μεταφορά των αθιγγάνων στο όρος Πατέρα, να προτείνει νέα τοποθεσία.


Εκπρόσωπος των Ρομά δήλωσε, από την πλευρά του, ότι οι αθίγγανοι θα αποχωρήσουν από τον καταυλισμό του Χαλανδρίου εφόσον υπάρξει συμφωνία για τη μετεγκατάστασή τους σε άλλη περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1rKx2Df

via IFTTT

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η γερμανική ανεργία αυξήθηκε απροσδόκητα τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία εργασίας της χώρας, υποδηλώνοντας ότι η εργασιακή αγορά στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αρχίζει να αποδυναμώνεται μετά από τη συρρίκνωση της παραγωγής στο περασμένο τρίμηνο.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1wUwfzO

via IFTTT

FT: ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΟΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ GREEK STATISTICS ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ

Χάνει, σήμερα η Ελλάδα, τη διορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποστολή των αναθεωρημένων μετρήσεων για το έλλειμμα των δύο τελευταίων δεκαετιών, παρατείνοντας το μυστήριο για το έως ποιον βαθμό, η τότε κυβέρνηση Σημίτη παραποίησε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ώστε να επιτύχει την ένταξη στο ευρώ.


Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ελληνική ανεξάρτητη στατιστική υπηρεσία, ζήτησε τον Φεβρουάριο στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών ώστε να προετοιμάσει την αποστολή τους στις Βρυξέλλες για την περίοδο 1995 με 2013. Αλλά έλαβε την πρώτη παρτίδα μόλις στις αρχές του Σεπτεμβρίου, εξαιτίας καθυστερήσεων στο υπουργείο.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/10kcIhC

via IFTTT

ΙΤΑΛΙΑ: ΣΤΟ 44,2% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Το 44,2% άγγιξε η ανεργία των νέων στην Ιταλία τον περασμένο Αύγουστο. Σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο η αύξηση είναι της τάξης του 1%, ενώ σε ετήσια βάση αγγίζει το 3,6%.


Στα στοιχεία αυτά που δημοσιοποίησε σήμερα το ιταλικό ινστιτούτο στατιστικής Istat, δεν συμπεριλαμβάνονται οι νέοι μέχρι 24 ετών οι οποίοι δεν εργάζονται, αλλά παράλληλα δεν βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, παραδείγματος χάρη επειδή σπουδάζουν.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1wUwdbd

via IFTTT

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΝΩ Η Ε.Ε. «ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ»

Ένα χρόνο μετά τα ναυάγια στη Λαμπεντούζα, που στοίχισαν περισσότερες από 500 ζωές, νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας κάνει λόγο για «επαίσχυντη αδράνεια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία συμβάλλει στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των νεκρών στην κεντρική Μεσόγειο, με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να χάνουν τη ζωή τους σε μια απελπισμένη προσπάθεια να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1wUwcUF

via IFTTT

«ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ»

Σε κλίμα ομοψυχίας και σύμπνοιας πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοινή συνεδρίαση των ΔΣ ΟΙΕΛΕ και ΟΛΜΕ για το ζήτημα της έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και για την ισοτίμησή τους με τους δημόσιους τίτλους σπουδών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ.


Μετά από μακρά συζήτηση και ανάλυση των δεδομένων τα Μέλη των δύο Διοικητικών Συμβουλίων εξέφρασαν την άποψη ότι η επιβολή των αντισυνταγματικών ρυθμίσεων Αρβανιτόπουλου που έχει συντελέσει στην ουσιαστική απομάκρυνση της κρατικής εποπτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση, δημιουργεί συνθήκες αλλοίωσης του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού που παρέχουν, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματος και τα ιδιωτικά σχολεία.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1mLqAvm

via IFTTT

ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ

Σχεδόν οι μισοί άνθρωποι που έχουν υπερβεί την ηλικία συνταξιοδότησης σε διεθνές επίπεδο δεν παίρνουν σύνταξη καιγια το 52% που παίρνει μια σύνταξη, η προστασία που απολαύει είναι ανεπαρκής, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ).


Εξαιτίας του γεγονότος αυτού η πλειονότητα των ηλικιωμένων ανθρώπων δεν έχουν καμιά εισοδηματική ασφάλεια, ούτε πιθανότητα να πάρουν σύνταξη και είναι αναγκασμένοι να συνεχίζουν να εργάζονται υπό όρους αβεβαιότητας, με γλίσχρες αμοιβές, σύμφωνα με την έρευνα της ΔΟΕ σε 178 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1wUqQsE

via IFTTT

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΧΡΕΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ 2015

Δημόσιο χρέος που θα ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ το 2015, προτού αρχίσει να μειώνεται από το 2017, προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ισπανίας που παρουσιάστηκε την Τρίτη.


Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται να ολοκληρώσει τη φετινή χρονιά με δημόσιο χρέος στο 97,6% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον υπουργό Προϋπολογισμού Κριστόμπαλ Μοντόρο.


Το χρέος προβλέπεται να αυξηθεί στο 100,3% του ΑΕΠ το 2015, στο 101,5% το 2016, προτού μειωθεί στο 98,5% το 2017.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1mLquDT

via IFTTT

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Την κατάσταση στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι σχολιάζει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Χαλανδρίου, επισημαίνοντας ότι διερευνάται μια πρόσφορη και βιώσιμη λύση μετεγκατάστασης των Ρομά στο Όρος Πατέρα στα Μέγαρα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1wUqQZB

via IFTTT

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ APPLE ΖΗΤΑ Η ΕΕ

Οι Αρχές Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν από την Ιρλανδία να δώσει λεπτομέρειες για τις φορολογικές συμφωνίες που είχε συνάψει με την Apple το 1990 και το 2007, προειδοποιώντας ότι αυτές μπορεί να συνιστούν παράνομη κρατική βοήθεια που πρέπει να επιστραφεί από την αμερικανική εταιρεία.


Σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια αναφέρει ότι η Ιρλανδία πρέπει να δώσει λεπτομέρειες των φορολογικών συμφωνιών, οι οποίες εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αποτελούν παράνομη κρατική βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1mLqtQg

via IFTTT

ΥΠΟΙΚ: «ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ» Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ...ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ

Θετικά εξελίχθηκε το πρώτο σκέλος της συνάντησης των κυβερνητικών στελεχών με την τρόικα, το οποίο είχε ως θέμα τα δημοσιονομικά μεγέθη.


Παρόντες από ελληνικής πλευράς ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1mLqvYy

via IFTTT

ΠΕΡΙΕΡΓΟ! ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2014

Την επομένη της ορκωμοσίας του νέου προέδρου του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι υπεγράφη σε ειδική τελετή στην Καμπούλ η διμερής συμφωνία ασφαλείας με τις ΗΠΑ, η οποία ορίζει το πλαίσιο για την παραμονή αμερικανικών δυνάμεων στο αφγανικό έδαφος μετά τη λήξη της ΝΑΤΟϊκής αποστολής και την απόσυρση των συμμαχικών δυνάμεων στα τέλη του 2014.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1mLqt2V

via IFTTT

ΑΥΞΗΣΗ ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την πρώτη θέση μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γηράσκοντα πληθυσμό κατέχει η Ελλάδα, με ποσοστό αύξησης 21,4%, έναντι 17,2% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών στη χώρα μας αναλογούν σήμερα στο 14% του πληθυσμού και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2020 θα είναι άνω του 20%, ενώ το 2030 στο 30%.


Σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Έτος ενεργού γήρανσης 2012 (COM (210) 462/06.09.2010) και με βάση στοιχεία και προβλέψεις της Eurostat, υπολογίζεται ότι ενώ σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιστοιχούν 4 άτομα σε παραγωγική ηλικία (15-64 ετών) ανά 1 συνταξιούχο άνω των 65 ετών, το 2060 θα υπάρχουν μόνο 2 άτομα για κάθε 1 συνταξιούχο.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1wUqNwJ

via IFTTT

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ FUNDS

Xοντραίνει ακόμα περισσότερο η κόντρα της κυβέρνησης της Αργεντινής με τον αμερικανό δικαστή που δικαίωσε τα κερδοσκοπικά funds. Λίγο πριν την 30ή Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η χώρα οφείλει να καταβάλει μία ακόμα δόση στους (ήδη απλήρωτους) κατόχους «κουρεμένων» ομολόγων, ο 84χρονος Τομάς Γκριέσα έβαλε την Αργεντινή σε καθεστώς απείθειας.


Είχε προηγηθεί συνάντηση με τους νομικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης του Μπουένος Άιρες και ενός από τα funds, που κέρδισε το δικαίωμα να πληρωθεί για τα ομόλογα που κατέχει χωρίς το «κούρεμα» που αποδέχθηκε σχεδόν το 93% των υπόλοιπων πιστωτών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1v0dLw6

via IFTTT

ΣΕ ΙΣΧΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί σε ισχύ το πακέτο κυρώσεων που επιβλήθηκε στη Ρωσία λόγω της υποστήριξής της στις δυνάμεις των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία και καλεί σε πλήρη σεβασμό της συμφωνίας εκεχειρίας -η οποία παραβιάζεται ξανά με πυρά πυροβολικού και ρουκέτες στην περιοχή του αεροδρομίου του Ντονέτσκ.


«Διατηρούμε το status quo» δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες μετά τη συνεδρίαση των πρεσβευτών των κρατών-μελών της ΕΕ με αντικείμενο την εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1v0dKbI

via IFTTT

ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ: Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΕΣΤΑΛΗ

Η κυβέρνηση της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι σεβόμενη τη νομιμότητα ανέστειλε την εκστρατεία για τις κάλπες αυτοδιάθεσης που επρόκειτο να στήσει στις 9 Νοεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά δικαστική μάχη ενάντια στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκανε δεκτή την προσφυγή της Μαδρίτης βάζοντας το δημοψήφισμα στον «πάγο».


«Δεν μπορούμε να βάλουμε τους δημοσίους υπαλλήλους μας με την πλάτη στον τοίχο» δήλωσε ο Φρανσέσκ Ομς, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της επαρχίας, διαβεβαιώνοντας ωστόσο για «την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει» προς μία διαβούλευση.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1v0dIka

via IFTTT

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν -σε ερώτησή τους στη Βουλή- ότι πίσω από τη διαδικασία ελέγχων των συμβάσεων των δημοσίων υπαλλήλων «βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη μια επιχείρηση τρομοκρατίας και συκοφάντησης».

Όπως αναφέρουν, η κυβέρνηση εσκεμμένα εμπλέκει την αξιολόγηση και τη μετατροπή συμβάσεων με πλαστά δικαιολογητικά.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1rqh5CY

via IFTTT

«ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» ΖΗΤΑ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΙΣ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αίτημα για τη διοργάνωση «Λευκής Νύχτας» που θα επιτρέψει στα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά πιο αργά την 24η Οκτωβρίου κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας προς την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1v0dJEz

via IFTTT

ΕΛΣΤΑΤ: ΚΑΤΑ 17.660 ΑΤΟΜΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΥΣΙ

Κατά 17.660 άτομα μειώθηκε περαιτέρω πέρυσι ο πληθυσμός στη χώρα, λόγω της φυσικής μεταβολής -περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις, χωρίς συνυπολογισμό της μετανάστευσης-, ενώ την τριετία 2011- 2013, ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 38.628 άτομα.


Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι στην Ελλάδα ο δείκτης γεννητικότητας ήταν 8,6 και ο δείκτης θνησιμότητας 10,2, την ώρα που στη γείτονα Τουρκία οι δείκτες ήταν 16,9 και 4,9 αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1rqh3Lp

via IFTTT

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Γνωστές έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης οι παραιτήσεις του γενικού γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, καθώς των γραμματέων Επικοινωνίας, Γιάννη Παναγιωτόπουλου και Ανδρέα Κατσανιώτη.


Οι τρεις γραμματείς παραιτήθηκαν για να μην έχουν πρόβλημα εκλογιμότητας στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1v0dIR8

via IFTTT

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ - ΑΥΡΙΟ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ 12 ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ

Αναστολή φαίνεται ότι παίρνει η μετεγκατάσταση των ρομά της περιοχής του Νομισματοκοπείου στο όρος Πατέρα, όπως προέκυψε από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.


Στην πολύωρη σύσκεψη υπήρξε τελικά συμφωνία στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης συνεργεία της αποκεντρωμένης διοίκησης, παρουσία του γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ. Αγγελάκα, του δημάρχου Χαλανδρίου Σ. Ρούσσου και του προέδρου του καταυλισμού των ρομά Στ. Καλαμιώτη να κατεδαφίσουν τα 12 κτίσματα, τα οποία σύμφωνα με την πολεοδομία Βόρειου Τομέα Αττικής είναι ακατοίκητα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1rqh1Du

via IFTTT

ΠΕΘΑΝΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

Ο άντρας που λιποθύμησε περιμένωντας στην ουρά για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ κατέλυξε πριν από λίγο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο 70χρονος που περίμενε στην ουρά σε υποκατάστημα της Εθνικής στην οδό Λαμπράκη, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου έγιναν όλες οι προσπάθειες από τους γιατρούς για να τον επαναφέρουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή. seleo.gr





from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1vrq1X2

via IFTTT

REUTERS-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΖΟΓΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έπιασαν τη Δευτέρα το υψηλότερο σημείο των τελευταίων δύο μηνών, καθώς το σχέδιο της Αθήνα για πρόωρη έξοδο από το τριετές πρόγραμμα διάσωσης, ήγειρε ανησυχίες στις αγορές σχετικά με τη μελλοντική χρηματοδότησή της και την ελάφρυνση του χρέους της.


Να περιμένουμε και άλλα παρόμοια δημοσιεύματα, σαν και αυτό του Reuters; Η εξαγγελία του Αντώνη Σαμαρά, από το Βερολίνο, ότι η Ελλάδα προτίθεται να αποχωρήσει νωρίτερα από το πρόγραμμα διάσωσης φαίνεται πως είχε αντίκτυπο στις αγορές που είναι πάντα «ευαίσθητες» σε τέτοιου είδους κινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1nDgs8w

via IFTTT

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΕΡΙΣΣΟΣ 2014 - ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ #SKOURIES



Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Bx9baZ

via IFTTT

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΝΑΟ ΤΩΝ ΣΙΧ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Του Δημήτρη Αγγελίδη

Γύρω στις 3.15 τα ξημερώματα της Κυριακής, 21 Σεπτεμβρίου, ένα μαύρο αγροτικό Τογιότα πέρασε έξω από τον λατρευτικό χώρο των Σιχ στη λεωφόρο Μαραθώνος, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και σταμάτησε για λίγο πίσω από ένα λεωφορείο που παρκάρει τα βράδια στη μία πλευρά της αυλής του.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1vqcEXh

via IFTTT

ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ 2012 ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ

Του Γιάννη Μπασκάκη

Είναι η δίκη των αντεστραμμένων ρόλων, όπου οι χρυσαυγίτες θύτες εμφανίζονται σαν θύματα, ενώ το πραγματικό θύμα κάθεται στο εδώλιο. Πρόκειται για την υπόθεση της Βέροιας, όπου τον Ιούνιο του 2012 μέλη της ναζιστικής οργάνωσης επιτέθηκαν σε καφενείο, τραυματίζοντας έναν θαμώνα σοβαρά στο κεφάλι και σπάζοντας το μαγαζί. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου, Γιώργος Βραχνής, δικάζεται αύριο για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1vqczmv

via IFTTT

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΙΚΑ – ΟΑΕΕ - ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ 1 ΔΙΣ., ΕΝΩ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 3,2 ΔΙΣ.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ

Με τα τρία κυριότερα ασφαλιστικά ταμεία, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και το επικουρικό ΕΤΕΑ, να βρίσκονται υπό κατάρρευση, καθώς εισπράττουν μηναίως εισφορές λογότερα από 1 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή απαιτούν επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ προκειμένου να χορηγήσουν συντάξεις, η τρόικα θέτει επί τάπητος άμεσα νέες δραματικές αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/YHUlBD

via IFTTT

ΞΑΝΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ- ΣΤΕ: ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε συνταγματικές και νόμιμες τις περικοπές στις αποδοχές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών σε εφαρμογή του Ν. 4024/2011, απορρίπτοντας την αίτηση ακύρωσης που είχαν καταθέσει υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ.



Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι δεν είναι αντισυνταγματικές οι συγκεκριμένες περικοπές και ούτε παραβιάζουν τις συνταγματικές διατάξεις που αφορούν την ισότητα, την προστατευόμενη εμπιστοσύνη, την αναλογικότητα, την αξιοπρεπή διαβίωση και την οργάνωση της δημόσιας διοίκησης. Στην απόφασή της, τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση (Ν. 4024/2011) επιδιώχθηκε η μείωση κρατικών δαπανών και ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους, λόγω της δυσμενούς δημοσιονομικής συγκυρίας.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1rFOMjg

via IFTTT

ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΟΚΤΩ ΜΗΝΩΝ ΣΕ 33ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΒΙΑΣΜΟΥ ΜΕΣΩ TWITTER

Σε οκτάμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε άνδρας στη Βρετανία επειδή προσέβαλε και απείλησε με βιασμό μία βρετανίδα βουλευτή μέσω Twitter.

Ο 33χρονος Πίτερ Ναν έστειλε μηνύματα μέσω Twitter στα οποία απειλούσε με βιασμό τη βουλευτή των Εργατικών Στέλλα Κρίσι, την οποία χαρακτήρισε «κακιά μάγισσα», όπως δήλωσε λονδρέζος δικαστής.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/YHUjKi

via IFTTT

@zaralikos ΚΑΙ @spirosgrammenos ΓΙΑ 5 ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ (PLUS)



ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΡΠΗ ΣΤΑ ΚΑΚΑΛΑ.

ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ!!!

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ!!

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ Η ΕΦΟΡΙΑ!!!

ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ!!!

ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η ΚΑΛΛΟΝΗ!!!

ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ 20 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 800.000 ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 300.000 ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!!

ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΕΙ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ!!!

ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ. ΜΕΤΑ ....»

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την αυθόρμητη προσέλευσή σας και την αγάπη που θα μας δείξετε»

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1rFOJ72

via IFTTT

ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!

Οδηγοί φροντίζουν παιδιά και καθαρίστριες μαγειρεύουν (!) στα τρία Κέντρα Προστασίας Παιδιού Νομού Ιωαννίνων (Ιωαννίνων, Πωγωνιανής και Κόνιτσας), όπως καταγγέλλει η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Ν. Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, «με απόφαση του ΔΣ του ΚΚΠΠΗ επιβάλλεται, για παράδειγμα, στον οδηγό ενός Κέντρου Προστασίας Παιδιού, να ασκεί επιπλέον καθήκοντα επιμελητή παιδιών ή συντηρητή. Στην καθαρίστρια άλλου Κέντρου επιβάλλονται επιπλέον καθήκοντα μαγείρισσας, στη μαγείρισσα καθήκοντα επιμελήτριας παιδιών, στη νοσοκόμα καθήκοντα επιμελήτριας παιδιών, στο υποχρεωτικής εκπαίδευσης βοηθητικό προσωπικό καθήκοντα επιμελητή παιδιών κ.ά.».

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/ZlfumE

via IFTTT

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» 45 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τη στάση της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης, που ανοίγουν το δρόμο για την απόλυση 45 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και σημειώνει πως θα φέρει το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/Zlfx1N

via IFTTT

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΠΩΣ ΣΤΗΝΕΤΑΙ Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Το σκηνικό της ψευδεπίγραφης «αριστερής» αντιπολίτευσης που στήνουν διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος σε πολλές χώρες, όπως συμβαίνει στη χώρα μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Ιταλία ή στη Γαλλία, έχει τη δική του εκδοχή και στη Μεγάλη Βρετανία με το λεγόμενο Εργατικό Κόμμα και τον ηγέτη του Εντ Μίλιμπαντ. Η δήθεν «αριστερή» πλατφόρμα του αναπτύχθηκε την Τρίτη στο συνέδριο του κόμματος στο Μάντσεστερ.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/Zlftz8

via IFTTT

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-



Ακόμα και ως μέσο για την παροχή ανασφάλιστης («μαύρης») εργασίας σε κάθε είδους εργοδότες μπορούν να λειτουργήσουν οι αποκαλούμενες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) και μάλιστα με τη βούλα του νόμου! Αυτό επιβεβαιώνει η επιστολή του προέδρου μιας ΚοινΣΕπ, που απευθύνεται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ισχυρίζεται ότι μπορεί να προσφέρει με «νόμιμο» τρόπο ανασφάλιστο προσωπικό.

Αποτελεί άλλη μια ψηφίδα στο ισχύον αντεργατικό πλαίσιο και ανοίγει το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερες ανατροπές.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/ZlfvHf

via IFTTT

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΝΔ: ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ....ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

«Είναι βλακώδης η ιστορία της αξιολόγησης, αλλά θα συναινέσουμε με πόνο καρδίας και θα επιδιώξουμε να αλλάξει το σύστημα», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την αξιολόγηση τους.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1xuvCQH

via IFTTT

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ,ΧΩΡΙΣ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ξεκινούν το πρωί της Τρίτης οι διαδικασίες κατεδάφισης του καταυλισμού των Ρομά στο Χαλάνδρι, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν πέντε ημέρες.


Η μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή «Πεύκο Πολίτη» στα Μέγαρα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Το ΚΕΕΡΦΑ οργανώνει κινητοποίηση κατά των κατεδαφίσεων στις 5 το πρωί, κάνοντας λόγο για «ρατσιστικό κατήφορο της κυβέρνησης σε βάρος των Ρομά».

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1uWLkz8

via IFTTT

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές κοινότητες.


Με αυτή τροποποιούνται οι διατάξεις για τις μετεγγραφές και συγκεκριμένα:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1uWLkiB

via IFTTT

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ HOCHTIEF ΧΡΩΣΤΑΕΙ 600 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Ο μεγαλύτερος φοροφυγάς στην Ελλάδα αποδείχθηκε η γερμανική εταρεία Hochtief, η οποία διαχειριζόταν το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», για μη απόδοση ΦΠΑ και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση των 600 εκατ. ευρώ.


Συγκεκριμένα το Ελληνικό Δημόσιο δικαιώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έναντι της γερμανικής εταιρίας Hochtief για μη απόδοση ΦΠΑ της τελευταίας ύψους 600 εκατ. ευρώ, μετά από ένα χρόνο δικαστικής διαμάχης.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/09/hochtief-600.html

via IFTTT

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία υπόθεση κακοποίησης μεταναστών από ιδιωτικούς φρουρούς σε κέντρα υποδοχής προσφύγων, στην Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία. Οι τοπικές αρχές διενεργούν έρευνα.


Η δημοσιοποίηση κρουσμάτων κακοποίησης μεταναστών από ιδιωτικούς φρουρούς εταιρείας Security σε προσωρινά κέντρα υποδοχής προσφύγων σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία. Οι Αρχές διενεργούν ανακρίσεις, ενώ καταγγέλθηκε το συμβόλαιο με ιδιωτική εταιρεία, στην οποία εργάζονταν οι ιδιωτικοί φρουροί.


Στο προσωρινό κέντρο της πόλης Μπούρμπαχ στην περιοχή Ζίγκερλαντ, ένας ιδιωτικός φρουρός κατηγορείται για κακοποίηση ενός 20χρονου αλγερινού πρόσφυγα. Η σκηνή έχει καταγραφεί από κινητό τηλέφωνο, όπου εμφανίζεται ένας άνδρας δεμένος στο πάτωμα και δύο ένστολοι άνδρες της εταιρείας ασφαλείας. Ο ένας από αυτούς πατάει στο σβέρκο το θύμα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/09/blog-post_661.html

via IFTTT

ΚΚΕ: Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΙΚΡΗ ΠΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Σε σχόλιό του για τις συζητήσεις κυβέρνησης – τρόικας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Ο λαός έχει πικρή πείρα από τις “κόκκινες γραμμές” και τις “σκληρές διαπραγματεύσεις” της κυβέρνησης που κάθε φορά καταλήγουν σε ένα νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης».

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/09/blog-post_507.html

via IFTTT

ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους σχετικά με την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ουκρανία την Πέμπτη ή την Παρασκευή στο Βερολίνο, όπως δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.


Ο Νόβακ εξάλλου είπε ότι δεν διαθέτει καμία πληροφορία σχετικά με την είδηση που έχει μεταδοθεί από ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ο αμερικανικός κολοσσός του τομέα της ενέργειας Exxonmobil ανέστειλε τις δραστηριότητές του στη Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/09/blog-post_863.html

via IFTTT

ΆΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝ Η ΕΦΟΔΟΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Η διοικητική Ολομέλεια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έκρινε πως δεν είναι αρμόδια να αποφανθεί αν η έφοδος στην κατοικία ή την επαγγελματική έδρα των φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς το δημόσιο, μπορεί να διενεργείται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα χωρίς την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.


Το όλο θέμα εξετάστηκε από την Ολομέλεια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κατόπιν ερωτήματος που της απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/09/blog-post_795.html

via IFTTT

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΖΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Στο κείμενο που έγραψε με αφορμή την γέννηση της Ούλρικε Μάινχοφ, ιδρυτικό μέλος της γερμανικής επαναστατικής οργάνωσης RAF στη δεκαετία του 1970, ο Μαζιώτης υπογραμμίζει, «Σήμερα, στην Ευρώπη και στις μητροπόλεις του αναπτυγμένου καπιταλισμού, ο ένοπλος αγώνας είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ».


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Μαζιώτη:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/09/blog-post_907.html

via IFTTT

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ

Νεαρό που φορούσε μαύρη μπλούζα με στάμπα της ναζιστικής εφημερίδας "Der Stumer" απέβαλε από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, λίγο πριν ξεκινήσει η σημερινή τακτική συνεδρίαση.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/09/blog-post_557.html

via IFTTT

ΚΥΠΡΟΣ: ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Λευκωσία- Ανταπόκριση Άκης Φάντης



Καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενούνται στην Κοκκινοτριμιθιά, εκμεταλλευόμενοι και την εκεί παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου. Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, σε σεντόνι έγραψαν στην αγγλική γλώσσα, ευχαριστούμε την Κύπρο που μας έσωσε και τις χώρες Δανία, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία, εννοώντας ότι σε αυτές επιθυμούν να μεταναστεύσουν.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/09/blog-post_553.html

via IFTTT

TO AL JAZEERA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ» ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Σε ένα αιχμηρότατο κείμενο, που φιλοξενείται στην αμερικανική έκδοση του Al Jazeera, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Ζαν Φιλίπ Ντεντιέ στηλιτεύει τα φαινόμενα ρατσισμού στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας μάλιστα πως αυτά συμβαίνουν με την ανοχή του ελληνικού κράτους.

Σε ένα αιχμηρότατο κείμενο, που φιλοξενείται στην αμερικανική έκδοση του Al Jazeera, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Ζαν Φιλίπ Ντεντιέ στηλιτεύει τα φαινόμενα ρατσισμού στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας μάλιστα πως αυτά συμβαίνουν με την ανοχή του ελληνικού κράτους.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://prezatv.blogspot.com/2014/09/to-al-jazeera.html

via IFTTT