Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Η άλλη όψη του πολέμου Μαρινάκη κατά της κυβέρνησης - Οι αποκαλύψεις Καμμένου - Τα ερωτήματα Καρτερού και η «κυβέρνηση ΔΟΛ»

Εάν η συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη την περασμένη εβδομάδα έδωσε το σύνθημα της κλιμάκωσης του πολέμου του εφοπλιστή προς την κυβέρνηση, μια άλλη συνέντευξη, εκείνη που έδωσε σήμερα ο Πάνος Καμμένος στον Σκάι, μπορεί και να φωτίζει – σε ορισμένες πτυχές τους τουλάχιστον – τα αίτια αυτού του επιχειρηματικού casus belli.
Ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε, στην τηλεοπτική του συνέντευξη, πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να διώξει τον ίδιον από την κυβέρνηση με αντάλλαγμα, όπως είπε, την στήριξη του ΔΟΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μου είχε μεταφερθεί τότε», είπε για την ακρίβεια ο Πάνος Καμμένος, «ότι ο κ. Μαρινάκης είχε πει σε συνομιλητές του ότι "βγάλτε τον Καμμένο από την κυβέρνηση, από εταίρο, κι εγώ θα σας τον δώσω τον ΔΟΛ"… Μου μεταφέρθηκε από την κυβέρνηση», και πρόσθεσε: «και τότε προς τιμήν του ο κύριος Τσίπρας είχε πει ότι εγώ δεν διαπραγματεύομαι κανέναν ΔΟΛ για να σπάσω τη συνεργασία μου με τους ΑΝΕΛ».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2USR84w
via IFTTT

Τσίπρας: Σε ψήφο εμπιστοσύνης θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά Πολάκη για την καφριλα που ειπε για τον Κυμπουροπουλο

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΝΔ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΦΡΙΛΑΣ ΤΟΥ 

Άμεση ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στον Κυρ. Μητσοτάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι εάν και εφόσον η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Π. Πολάκη, τότε εκείνος θα την μετατρέψει σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης
στην κυβέρνηση προκειμένου να διεξαχθεί μία συζήτηση εφ' όλης της ύλης στη Βουλή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2GzylBw
via IFTTT

Σρι Λάνκα: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό με 321 νεκρούς και πάνω από 500 τραυματίες στην Σρι Λάνκα όπως μεταδίδει το Reuters.Ωστόσο, το διεθνές πρακτορείο επισημαίνει ότι ο Ισλαμικό Κράτος δεν παρείχε στοιχεία που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του ότι δηλαδή είναι πίσω από τις επιθέσεις στην Σρι Λάνκα. Σύμφωνα με την βελγική Le Soir, δυο αδέλφια φανατικοί ισλαμιστές έπαιξαν ρόλο κλειδί στις επιθέσεις, Μάλιστα, σήμερα δόθηκαν στην δημοσιότητα και βίντεο και φωτογραφίες απο κλειστό κύκλωμα που δείχνουν έναν ύποπτο ο οποίος κινείτο στα σημεία λίγο πριν αυτές εκδηλωθούν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2USpNj2
via IFTTT

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Για απόπειρα εκβιασμού και εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή που χειρίζεται την έρευνα για τη «μαφία των φυλακών» ο δύο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος συνελήφθη μετά από σχετικά εντάλματα.
Ο συλληφθής δικηγόρος, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει, όπως και ο συνάδελφός του, Θ. Παναγόπουλος, τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου. Για αυτές τις δύο κακουργηματικές πράξεις αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του δικαστικού λειτουργού, Ευτ. Νικόπουλου, όπου θα ζητήσουν να λάβουν γνώση των σε βάρος τους στοιχείων που υπάρχουν στη δικογραφία.
Πηγές αναφέρουν πως η έκδοση των ενταλμάτων ήταν μονόδρομος για τον ανακριτή καθώς οι δικηγόροι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής και ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2v96EtU
via IFTTT

Αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα 9.500 αποφοίτων κολλεγίων και ξένων πανεπιστημίων

Τέλος στην ομηρία περίπου 9.500 αποφοίτων ιδιωτικών κολεγίων και ξένων πανεπιστημίων που αναμένουν επί χρόνια την χορήγηση αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων τους, βάζει ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Πειραματικά Σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

Όπως αναφέρει το Alfavita.gr, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προχωρά στην κατάργηση του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) και προωθεί την ταχύτατη αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2Pk0h02
via IFTTT

Ευρωεκλογες 2019: Δημοσκόπηση: Αν οι ακροδεξιοί συσπειρωθούν, θα σχηματίσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

Aν τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενωθούν, θα μπορούσαν να σχηματίσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που συγκεντρώνει τα αποτελέσματα πολλών εθνικών δημοσκοπήσεων και η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου.

Τα ακροδεξιά κόμματα είναι χωρισμένα σε τρεις ομάδες. Όμως αν ενωθούν, θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν 173 έδρες σε σύνολο 751 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βάσει των αποτελεσμάτων πολλών εθνικών δημοσκοπήσεων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2vd3xkE
via IFTTT

Βαγγελης Μαρινακης: Η κυβερνηση μου ζητησε να δανειοδοτήσω τον Καλογριτσα για να παρει τηλεοπτικη αδεια - Επιθεση σε Κοκκαλη - Η απαντηση του Μαξιμου

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εφοπλιστής, Ευάγγελος Μαρινάκης, στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, το 2016.

«To 2016 έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Σας θυμίζω ότι τον Γενάρη του 2016 είχε αναλάβει την Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είχε αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Εμείς πληρώσαμε το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου το ποσό και μας ευχαρίστησε. Την ίδια μέρα είχε πληρώσει και ο κύριος Αλαφούζος. Τα πάντα είχαν ελεγχθεί. Ο Νίκος Παπάς ενημέρωνε πάντα τον πρωθυπουργό. Όταν πλειοδοτήσαμε στον διαγωνισμό, ο κύριος Παππάς μού μετέφερε την επιθυμία του να πληρώσουμε και να είμαστε οι πρώτοι, το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης. Θα σας κάνω μια αποκάλυψη: Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς που την ήθελε και ο πρωθυπουργός τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Όπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Προκαλώ τον κύριο Παππά να βγει και να το διαψεύσει.» Σχετικά με την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «Δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση. Ήταν μαζί μας γιατί μας το είχε ζητήσει. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του και στον Ολυμπιακό και άφησε 7 εκατ. ευρώ χρέη. Θέλω να ευχηθώ καλή πορεία στον Πέτρο και τίποτε άλλο».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2Pk0ctg
via IFTTT

Άρση ασυλίας για Ανδρέα Λοβέρδο, Μάριο Σαλμά, και Αριστείδη Φωκά

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μάριου Σαλμά ψήφισε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής μετά από ονομαστική ψηφοφορία. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αν. Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis ψήφισαν 213 βουλευτές και κατά της άρσης μόνο ένας. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Μ. Σαλμά για την υπόθεση των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων ψήφισαν 209 βουλευτές, κατά ψήφισαν τέσσερις βουλευτές, ενώ υπήρξε κι ένα παρών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2vbAX35
via IFTTT

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Παναγία των Παρισίων: Φιλότεχνοι «δωρητές» – Θεϊκές φοροαπαλλαγές!

Πολύς λόγος γίνεται μετά την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων για την… φιλευσπλαχνία των Κροίσων – δωρητών και των μπουρζουάδων – ευεργετών που σπεύδουν να δηλώσουν χορηγοί της αναστήλωσης του ναού εξασφαλίζοντας χειροκρότημα από πρόθυμους κλακαδόρους και ανέξοδη διαφήμιση σε παγκόσμιο επίπεδο για την.. ανιδιοτέλειά τους.

    Για το τι κρύβεται, πάντως, πίσω από αυτή την έκρηξη φιλότεχνου… αλτρουισμού, έρχεται να μας πληροφορήσει ένα ενδιαφέρον άρθρο της Audrey Tonnelier που φιλοξενήθηκε χτες, 16/4/2019, στην (αλώβητη από κομμουνιστικά «μικρόβια») εφημερίδα «Le Monde» (εδώ). 

    Ο «Ημεροδρόμος» παραθέτει το άρθρο της «Le Monde» που δημοσιεύτηκε υπό τον τίτλο: «Δωρεές για την Παναγία των Παρισίων: "Ο δημόσιος τομέας θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους"» στο οποίο καταγράφεται ότι οι… «δωρεές» συνοδεύονται από τέτοιου ύψους «φορολογικές περικοπές που θα ωφελήσουν (τελικά) τους δωρητές…»:

 «Δεν είχε πάψει να καπνίζει ο πέτρινος σκελετός της Παναγίας των Παρισίων, την Τρίτη 16 Απριλίου το πρωί, και ήδη είχε ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση. Οι δωρεές για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού, κυρίως μεγάλων πλούσιων οικογενειών της Γαλλίας από τον κλάδο των  επώνυμων ειδών πολυτελείας, θα πρέπει να εντάσσονται στο καθεστώς  φορολογικής ελάφρυνσης ύψους 60%, στο πλαίσιο του νόμου περί υποστήριξης κοινωφελών δραστηριοτήτων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2GwlHEx
via IFTTT

Δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή - Καταρρέουν τα σενάρια περί σχεδίου Πυθία

Στο φως έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι ουδέποτε υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή. Έγγραφο της ΕΥΠ αποκαλύπτει πως πρόκειται για στημένη υπόθεση. Αύριο ξεκινά η δίκη για το «σχέδιο Πυθία» όπως είχε ονομαστεί η «επιχείρηση». Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2011 και έμοιαζε με… κατασκοπευτικό θρίλερ ανάλογο του Χόλιγουντ.
Οι θεωρίες συνωμοσίας που έχει ακούσει ο καθένας μας γύρω από την επιχείρηση δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, το περίφημο σχέδιο «Πυθία» είναι άπειρες. Το πόσοι έλεγαν ότι γνώριζαν δικούς μας πράκτορες, οι οποίοι είχαν γνώση της υπόθεσης, δεν λέγεται. Σήμερα, τόσο η Εφημερίδα των Συντακτών, όσο και ΤΑ ΝΕΑ αποκαλύπτουν έγγραφο που αποδεικνύει ότι αυτή η επιχείριση δεν υπήρξε ποτέ. Ότι αυτή η επιχείριση κατασκευάστηκε και διοχετεύτηκε για να εξιδανικεύσει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Κάποιοι φυσικά δεν χρειάζονταν το έγγραφο για να πιστέψουν ότι το σχέδιο «Πυθία» ήταν «μούφα». Και σήμερα αισθάνονται δικαιωμένοι και με την βούλα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την Παρασκευή 19/04/2019 ξεκινάει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της υποτιθέμενης απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Κώστα Καραμανλή. Μια δίκη επί της ουσίας χωρίς αντίκρυσμα αφού με έγγραφο που έχει αποστείλει ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς και σε όλους τους δικαστικούς λειτουργούς που είναι επίσης αρμόδιοι αναφέρει ότι η υπόθεση «Πυθία» ουδέποτε υπήρξε. Ήταν όλη, από την αρχή ως το τέλος μια κατασκευασμένη υπόθεση. Και σε μια δίκη που σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έχει αποφασίσει να παραστεί ως πολιτική αγωγή παρά το γεγονός ότι πριν από δυο χρόνια ενημερώθηκε ότι η υπόθεση αυτή πολύ απλά δεν υπήρξε!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2IHO8kb
via IFTTT

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Όταν ο παυλος Ελευθεριαδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και παλαιοτερα με το Ποταμι μιλούσε για «δωράκια» της Siemens στον Κυρ. Μητσοτάκη

Ο Παύλος Ελευθεριάδης, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, είναι μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Ουδέν πρόβλημα με την επιλογή του, εκτός από ένα... μικρό του παράπτωμα κατά το παρελθόν, όταν είχε εγκαλέσει τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για «δωράκια» από τη Siemens.
Ο Παύλος Ελευθεριάδης, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, είναι μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Ουδέν πρόβλημα με την επιλογή του, εκτός από ένα... μικρό του παράπτωμα κατά το παρελθόν, όταν είχε εγκαλέσει τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για «δωράκια» από τη Siemens.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2Gqwrmm
via IFTTT

Σε δίκη για τα «στημένα» ο Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλοι 27

Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η αναίρεση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ευάγγελου Ζαχαρή κατά του βουλεύματος για τους «στημένους» αγώνες στο ποδόσφαιρο, με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη ο Ευάγγελος Μαρινάκης και 27 ακόμη άτομα.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αριθμ. 804/17.4.2019 απόφασή του δεν έκανε δεκτό το αίτημα του αντεισαγγελέα Α.Π. Ευάγγελου Ζαχαρή να παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι μόνο για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας και όχι και για αυτό της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Κατόπιν αυτού, οι 28 συνολικά κατηγορούμενοι για τους «στημένους» αγώνες στο ποδόσφαιρο παραπέμπονται οριστικά σε δίκη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2GrELn8
via IFTTT

Μεγάλα ονόματα της δικηγορίας και της πολιτικής στην υπόθεση Φλώρου-Energa

Παρασκήνιο με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων και γνωστών δικηγόρων προκειμένου να ευνοηθεί ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος στην υπόθεση της Energa, έναντι των απαιτήσεων του Δημοσίου, καταγγέλλει ο πρώην δικηγόρος του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ ΑΕ), Γιώργος Αντωνόπουλος, προσωρινά κρατούμενος για την εμπλοκή του στην υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2IFhJL9
via IFTTT

Συντριπτική πλειοψηφία στο ψήφισμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

Με ευρύτατη πλειοψηφία η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ενέκρινε, μετά από πρόταση του προέδρου του Σώματος Νίκου Βούτση, ψήφισμα με το οποίο η Βουλή «καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές και νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση και την πλήρη ικανοποίηση όλων των αξιώσεων του Ελληνικού Κράτους από τον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η ψηφοφορία έγινε δια εγέρσεως.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν εγέρθησαν, με τον κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο Θανάση Παφίλη να διευκρινίζει ότι το κόμμα του στηρίζει τη δική του πρόταση που κατέθεσε, σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να θέσει άμεσα, ευθέως και χωρίς περιστροφές προς το Γερμανικό Κράτος και κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό τη διεκδίκηση-απαίτηση για το σύνολο των αποζημιώσεων και επανορθώσεων».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2Gu1wqF
via IFTTT

Έξαλλος ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι καλλιτέχνες που συναντήθηκαν με Μητσοτάκη και καταγγέλλουν: Εμείς ζητήσαμε να τον δούμε όπως κάνουμε με όλα τα κόμματα

Άλλη μια προσπάθεια να διασπείρει Fake News της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή τη φορά εκτός της αλήθειας, "θύματα" των προεκλογικών μαγειρεμάτων ειδήσεων και οι καλλιτέχνες που συναντήθηκαν χθες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Όπως θα δείτε στην ανακοίνωση τους αδειάζουν εντελώς την γαλάζια είδηση εξηγώντας γιατί ζήτησαν τη συνάντηση μαζί με τον Κυριάκο. Ο Φοίβος Δεληβοριάς, όχι μόνο ξεχωρίζει τη θέση του αλλά ζητάει να αποσυρθεί η φωτογραφία του από το προεκλογικό σποτ του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2IF3mGP
via IFTTT

#Novartis_Gate: Ο πολύτιμος κομπιουτεράς με το μαγικό λογισμικό

Ως παρατρεχάμενο προσπάθησε να εμφανίσει ο Ανδρέας Λοβέρδος τον Νίκο Μανία στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το εισαγγελικό αίτημα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

«Αυτός ήταν ένας άνθρωπος που δούλευε ως εξωτερικός συνεργάτης του υπουργείου Οικονομίας και έκανε τις πρώτες τιμολογήσεις που έκανε η κυρία Κατσέλη. Oταν η αρμοδιότητα μεταφέρθηκε από μένα στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια στον ΕΟΦ μεταφέρθηκαν και δύο άνθρωποι από το υπουργείο Οικονομίας, ο κύριος αυτός και μια άλλη κυρία. Δεν ερχόταν ποτέ στις συσκέψεις γιατί ήταν τεχνικός. Δεν ανήκε στα στελέχη του υπουργείου μου. Hταν απολύτως άγνωστος, δεν είχαμε υπηρεσιακή ή οποιαδήποτε άλλη επαφή. Άκουσα κάποια στιγμή το όνομά του, ότι βοηθάει σε αυτό τον τομέα των εργασιών μου» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Υγείας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2Grt0wV
via IFTTT

Υπό τη σκιά σκανδάλου, «καρατομήθηκε» υποψήφιος του Μπακογιάννη

Στην "καρατόμηση" υποψηφίου συμβούλου για τον οποίο εκκρεμεί ποινική δίωξη, προχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. 

Υστερα από τον σάλο που προκάλεσε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, τον απέπεμψε από το ψηφοδέλτιό του, φροντίζοντας πάντως να να μην αναφέρει ούτε το όνομά του, ούτε την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται. Πρόκειται για πρόσωπο το οποίο είχε ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη, ως κοινοτικός υποψήφιος, παρόλο που, σύμφωνα με τις καταγγελίες και το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ, προ ετών «κατηγορήθηκε για «τρύπα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όταν ήταν διευθυντής στο φαρμακείο 401 ΓΣΝΑ, του μεγαλύτερου στρατιωτικού νοσοκομείου της χώρας». Υπό την πίεση των αποκαλύψεων, ο Κώστας Μπακογιάννης δημοσιοποίησε την απόφασή του ο συγκεκριμένος υποψήφιος να μην περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο «Αθήνα Ψηλά», αν και η υποψηφιότητά του είχε ανακοινωθεί επισήμως.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2IBdIqW
via IFTTT

Απόφαση κόλαφος για την σύζυγο Στουρνάρα - Αθωώθηκαν τα στελέχη της «Δημοκρατίας» που κατηγορούσε ως συκοφάντες

Άσχημη μέρα η σημερινή για τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, καθώς μετά το πόρισμα-φωτιά που βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα σχετικά με «δώρο» του ΚΕΕΛΠΝΟ στην ίδια, έχασε και τη δίκη με την «Κυριακάτικη Δημοκρατία», που είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο Αθηνών έκρινε σήμερα αθώους τον εκδότη και τα διευθυντικά στελέχη της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» ως προς το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης με το σκεπτικό ότι οι αποκαλύψεις της εφημερίδας σχετικά με την Λίνα Νικολοπούλου έγιναν με κίνητρο το εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2GwaPGN
via IFTTT

Οικειοθελής (!)... "φορολόγηση" των εφοπλιστών και διατήρηση αυθαιρέτων ακόμα και στους αιγιαλούς!

Οδός «Αριστεράς» & «Προοδευτικής συμμαχίας», 
αριθμός  1:

    To 2013 ο Σαμαράς εφηύρε το Συνυποσχετικό… Οικειοθελούς «φορολόγησης» των εφοπλιστών. Στο άκουσμά του οι  ΣΥΡΙΖΑίοι είχαν βγει – και σωστά – στα κάγκελα. Τότε ο Σαμαράς έλεγε ότι οι εφοπλιστές θα πλήρωναν 140 εκ. ευρώ το χρόνο ως φόρο για τα μυθώδη κέρδη τους  (ακόμα κι αυτό αποδείχτηκε ψευδές αφού τα στοιχεία αναφέρουν ότι σε μέσους όρους κατά τα έτη εφαρμογής του Συνυποσχετικού Σαμαρά – εφοπλιστών, οι τελευταίοι δεν πλήρωσαν πάνω από 87 εκ. ευρώ).

    Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ σε Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή έκανε λόγο για «φορολόγηση» εντός εισαγωγικών και είχε καταγγείλει τη ΝΔ και τον Σαμαρά ότι προχωρούσε σε «ειδική μεταχείριση» των εφοπλιστών πέρα και έξω από κάθε αρχή ισονομίας και υποχρέωσης των Ελλήνων πολιτών να «συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους».

    Εξι χρόνια μετά, το 2019, μόλις πριν από μερικές βδομάδες, ήρθε η ανανέωση του Συνυποσχετικού… Οικειοθελούς «φορολόγησης» των εφοπλιστών, το οποίο, μάλιστα, έγινε και αορίστου διάρκειας! Ποιος είναι αυτός που κατέστησε εις το διηνεκές… οικειοθελή την «φορολόγηση» των εφοπλιστών; Μα ο Τσίπρας! Και ο ΣΥΡΙΖΑ!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2IEKKXu
via IFTTT

"Μαύρα ταμεία" της Siemens: Την ενοχή ακόμη 11 πρότεινε η εισαγγελέας - "O Θ. Τσουκάτος δεν τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ"

Την πεποίθηση ότι ο ΟΤΕ κατέβαλε σημαντικά υψηλότερο τίμημα για τη σύμβαση 8002/97 που αφορούσε στην ψηφιοποίηση του Οργανισμού από τη Siemens, εξαιτίας των δωροδοκιών αλλά και λόγω των εξ αρχής αυξημένων τιμών οι οποίες δεν μειώθηκαν παρά την παλαίωση και την αχρηστία των υλικών, όπως συνέβαινε σε άλλες χώρες, εξέφρασε κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα αγόρευσης της η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά. Πρότεινε την αθώωση τόσο του πρώην στρατηγού του ΠΑΣΟΚ, Θεοδ. Τσουκάτου, όσο και του πρώην προέδρου του ΟΤΕ, Νικ. Μάνεση, ενώ ζήτησε την καταδίκη 11 ακόμη κατηγορούμενων στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2GrEiBo
via IFTTT

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Γαλλία: Στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων - Ολοκληρωτικη καταστροφη πισω για ενα ιστορικο μνημιο


Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στον Καθεδρικό Ναό της Παναγιάς των Παρισίων, στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το εντυπωσιακό βέλος, η κορυφή του κωδωνοστασίου, της εμβληματικής Παναγίας των Παρισίων, κατέρρευσε. Εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι καίγεται όλος ο ξύλινος σκελετός του κτιρίου.

"Δεν θα μείνει τίποτα"

Η στέγη του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων κατέρρευσε εντελώς, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο έναν αυτόπτη μάρτυρα. Ένας εκπρόσωπος του ναού είπε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχει τυλιχθεί στις φλόγες όλος ο ξύλινος σκελετός, που χρονολογείται από το 19ο αιώνα από τη μία πλευρά και από τον 13ο από την άλλη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2v8qgy5
via IFTTT

Siemens: Ενοχή για τους πρώτους 11 "είδε" η εισαγγελέας - Τί είπε για Χριστοφοράκο, Καραβέλα, Γεωργίου και Κουτσενρόιτερ

Τις διαδρομές των εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που ξεκίνησαν από τη μητρική Siemens και κατέληξαν στα στελέχη της στη Ελλάδα με μοναδικό σκοπό την δωροδοκία υπαλλήλων για να επιτευχθεί η σύμβαση 8002/97 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, περιέγραψε αναλυτικά η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά. Ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να καταδικαστούν 11 από τους 16 κατηγορούμενους για το αποκαλούμενο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» του γερμανικού κολοσσού, ενώ κατά την επόμενη συνεδρίαση, αναμένεται να συνεχιστεί η πρότασή της για τους υπόλοιπους -περίπου 40- κατηγορούμενους.

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας Εφετών κατέληξε αρχικά πως η ζημία για το ελληνικό Δημόσιο έφτασε τα 69 εκατομμύρια ευρώ, υποστηρίζοντας πως «ο ισχυρισμός των κατηγορουμένων ότι δεν υπήρχε ζημία, αντίκειται στη λογική και στους κανόνες της αγοράς». Η εισαγγελική λειτουργός ανέπτυξε τη δράση του κάθε κατηγορούμενου αναφερόμενη σε έγγραφα από τη γερμανική Δικαιοσύνη, διαδρομές χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και σχετικά πορίσματα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2PaTOV7
via IFTTT

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

11η Απριλίου: Η ημέρα που οι ΗΠΑ συνέλαβαν… τη δημοσιογραφία

Λίγες εικόνες θα μπορούσαν να συνοψίσουν το επίπεδο των δημοκρατικών θεσμών και της ελευθερίας του Τύπου στις κοινωνίες της Δύσης, όσο τα πρώτα πλάνα από τη σύλληψη του συν-δημιουργού του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

Εμφανώς καταβεβλημένος από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει (για τα οποία η πρεσβεία του Ισημερινού του αρνούνταν θεραπεία σε μια νέα μορφή βασανιστηρίων) και κάτωχρος από τη σχεδόν ολοκληρωτική έλλειψη επαφής με τον ήλιο, ο Ασάνζ κρατούσε στα χέρια του ένα βιβλίο που αποκαλύπτει τις πραγματικές ισορροπίες δυνάμεων στο εσωτερικό του αμερικανικού κράτους: Το περίφημο History of the National Security State, στο οποίο ο Αμερικανός διανοούμενος, Γκορ Βιντάλ, εξέταζε τη διαπλοκή του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, για το οποίο μιλούσε ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ, με το βαθύ κράτος των μυστικών υπηρεσιών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2KBHyym
via IFTTT

Διεθνής Αμνηστία: Κίνδυνος βασανισμού και εκτέλεσης του Ασάνζ αν εκδοθεί στις ΗΠΑ

Μετά την ανακοίνωση της σύλληψης του Julian Assange και του αιτήματος έκδοσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Massimo Moratti, Αναπληρωτής Διευθυντής Έρευνας της Ευρώπης στην Διεθνή Αμνηστία, δήλωσε:
«Η Διεθνής Αμνηστία καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να αρνηθεί να εκδώσει ή να στείλει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τον Julian Assange στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να αντιμετωπίσει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών κράτησης που θα παραβίαζαν την απόλυτη απαγόρευση των βασανιστηρίων και άλλων μορφών κακομεταχείρισης, και μιας άδικης δίκης που θα μπορούσε να ακολουθηθεί από πιθανή εκτέλεση, λόγω του έργου του με το Wikileaks.»
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2V05WO3
via IFTTT

Σουδαν: Αγώνας για τη μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Σουδάν καθώς λίγες ώρες μετά την παραίτηση του επικεφαλής του πραξικοπήματος Άχμεντ Αουάντ Ιμπν Αούφ κάτω από τη λαϊκή πίεση, ο νέος ηγέτης του μεταβατικού στρατιωτικού συμβουλίου Αμπντέλ Φατάχ αλ Μπουρχάν Αμπντελραχμάν δεσμεύτηκε για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την ίδια ώρα που οι διαδηλωτές συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία.

Ο στρατηγός Μπουρχάν δήλωσε ότι μία πολιτική κυβέρνηση θα μπορούσε να σχηματιστεί μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των δυνάμεων της αντιπολίτευσης δεν διευκρίνισε όμως πότε θα ξεκινήσουν απλώς αρκέστηκε να πει ότι η μεταβατική περίοδος θα έχει μέγιστη διάρκεια δύο ετών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2KBHvCG
via IFTTT

Συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ στο Λονδίνο - Τελος εποχης για τα Wikileaks;

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ WIKILEAKS...
ΕΜΕΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΗ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...ΟΠΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ"...
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, καθώς, το Εκουαδόρ απέσυρε το άσυλο και η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τον γνωστό δημοσιογράφο.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ παρέμενε έγκλειστος στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από το 2012, όταν και του είχε δοθεί άσυλο, όμως τους τελευταίους μήνες, μετά και την εκλογή του Λένιν Μορένο στην προεδρία της χώρας της Λατινικής Αμερικής η κατάσταση είχε αλλάξει.

Τα Wikileaks είχαν προβεί τον τελευταίο καιρό σε μπαράζ δημοσιευμάτων αναφέροντας ότι επίκειται σύλληψή του ιδρυτή της ιστοσελίδας, ενώ, μόλις χθες, κατηγόρησαν το Εκουαδόρ πως κινηματογραφούσε τις συναντήσεις του Ασάνζ με τους δικηγόρους και τους γιατρούς του.
Δικαιολογίες Μορένο
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2V0rObW
via IFTTT

Οταν ο Μητσοτακης...αγοραζει δηθεν το περιοδικο Σχεδια για να στηριξει τους αστεγους...

Σε κατηγορηματική διάψευση όσων φέρεται να είπε ο ίδιος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προέβη πωλητής του γνωστού περιοδικού «Σχεδία», ο οποίος πούλησε την Παρασκευή ένα αντίτυπο στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, ενημερωτικό σημείωμα της Νέας Δημοκρατίας για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στον Πειραιά, ανέφερε και τα παρακάτω:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2KBJmre
via IFTTT

Στον Αρειο Πάγο για το φαγοπότι στο Κτηματολόγιο

Πριν από μερικές ημέρες έφτασε ένας ανώνυμος φάκελος στα γραφεία του Documento. Σε αυτόν περιεχόταν μια αναφορά προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία κοινοποιούνταν στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου και στην εφημερίδα Documento. 

H αναφορά, την οποία δημοσιεύει σήμερα το Documento, αφορούσε το Κτηματολόγιο και τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών και του ΣΔΟΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη από το 2010 για μια σειρά από ζητήματα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2UV9W2b
via IFTTT

#Novartis_Gate - Κατάθεση φωτιά: Βάφτισαν και τιμολόγησαν το Gilenya ως ορφανό φάρμακο για να μπει παράνομα στη λίστα

Εξήντα πέντε (65) εκατομμύρια ευρώ κόστισε στο Δημόσιο υπουργική απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου με τις μαγειρεμένες, υπέρ της Novartis, τιμές των φαρμάκων.

«Βάφτισαν» και τιμολόγησαν το Gilenya ως «ορφανό φάρμακο», εντάσσοντας το παρανόμως στην κατηγορία των φαρμάκων για τις πιο σπάνιες παθήσεις που δεν απειλούνται με μείωση τιμής.

«Από τον υπολογισμό προέκυπτε μια διαφορά 65 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ του σεναρίου που προβλεπόταν από τον νόμο και του σεναρίου που τελικά επελέγη με υπουργική απόφαση την οποία υπέγραψε, αν θυμάμαι καλά, ο κ. Λοβέρδος».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2KC5Ubn
via IFTTT

Ο Βενιζέλος προαναγγέλλει παραγραφές για την υπόθεση Novartis από την επόμενη Βουλή (video)

Την ώρα που οι αποκαλύψεις από το υλικό της δικογραφίας για την παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας κι ενώ ζητείται η άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, ο «συνοδοιπόρος» του Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται πώς παραμένει στο πλευρό του, προαναγγέλοντας μάλιστα πως τα αδικήματα της υπόθεσης Novartis  θα παραγραφούν από την επόμενη Βουλή.

«Παραβιάζεται, κατά τρόπο προφανή, το Σύνταγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μία παρερμηνεία του Συντάγματος και λέει "υπάρχουν κάποιες πράξεις, κατά την άσκηση των καθηκόντων των υπουργών και κάποιες άλλες επ' ευκαιρία της άσκησης τους", διότι δε νοείται κάποιος να παρανομεί στην πραγματικότητα όσο ασκεί τις αρμοδιότητές του. Αυτό το εφαρμόζει στην υπόθεση αυτή, το αντίστροφο σκάνδαλο Novartis που το έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και επιχείρησε να το καταστήσει διάταξη του Συντάγματος στη διαδικασία αναθεώρησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2UQXT6h
via IFTTT

Καταγγελία για τη στάση του προέδρου σε δίκη για βιασμό

Σοβαρή καταγγελία εις βάρος του προέδρου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης διατυπώνει η πλευρά της γυναίκας που υπέστη κατ' εξακολούθηση βιασμό από Χρυσαυγίτη γυμναστή, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, πριν την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό, ο πρόεδρος, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις ρώτησε το θύμα του βιασμού αν όντως θέλει να συνεχίσει τη διαδικασία εναντίον του κατηγορουμένου. Δεν έμεινε όμως μόνο στην ερώτηση αυτή αλλά κάλεσε στην έδρα την παθούσα και από την αρχή υπήρξε ιδιαίτερα πιεστικός για να ανακαλέσει τη μήνυση. Μάλιστα της διάβασε αποσπάσματα από παλαιότερες καταθέσεις της, στις οποίες αναφερόταν στον Θεό , στα παιδιά της αλλά και τον πνευματικό της λέγοντας πως θα πρέπει να συγχωρήσει τον βιαστή της. Της τόνισε επίσης πως ο κατηγορούμενος ήδη καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή και έχει ήδη εκτίσει ένα χρόνο επισημαίνοντας πως η κοινωνία έχει πάρει το μήνυμα για την απαξία της πράξης του. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2KKrdaO
via IFTTT

Όλα τα στοιχεία και το μαύρο χρήμα που «καίνε» τον Ανδρέα Λοβέρδο για το #Novartis_Gate

Τι περιλαμβάνει το σκέλος της μεγάλης δικογραφίας που αφορά στον πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή, Ανδρέα Λοβέρδο.

Μονόδρομος ήταν για την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, το αίτημα για άρση της ασυλίας του, ώστε να τον καλέσει ως ύποπτο τέλεσης δωροδοκίας, για "έργα και ημέρες" του κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας, κατά την χρονική περίοδο από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012 .
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2UUTLlK
via IFTTT

#Novartis_Gate: «Ο Μανιαδάκης πήγαινε στον Λοβέρδο τα μαύρα χρήματα από το «Άγιο Δισκοπότηρο» της Novartis»

Ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης είναι αυτός που μετέφερε στον πρώην υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, τα «δώρα» της Novartis. Ήταν ο έμπιστος του Κ. Φρουζή που γνώριζε για το μαύρο ταμείο της Novartis, το αποκαλούμενο « ΆΓΙΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ».

Κόλαφος οι καταθέσεις που εξηγούν γιατί ο Νίκος Μανιαδάκης από προστατευόμενος μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2KKrc6K
via IFTTT

Σκάνδαλο Novartis: Χειρόγραφο σημείωμα επιβεβαιώνει μάρτυρα για τις μίζες

Ένα χειρόγραφο σημείωμα που εντοπίστηκε στο σπίτι του Εμμανουήλ Βουλκίδη, στις 23 Ιανουαρίου του 2017, φαίνεται, σύμφωνα με τους Εισαγγελείς, να καταγράφει τις μίζες που διακινούσε η Novartis μέσω των εταιρειών του συγκεκριμένου επιχειρηματία. Ο Βουλκίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας New Medical Development με έδρα τα Βριλήσσια και εκδότης του μηνιαίου περιοδικού «Ιατρικές Εξελίξεις», περιγράφεται, τόσο από το FBI όσο και από τους προστατευόμενους μάρτυρες, ως «πρόσωπο κλειδί» για το ξέπλυμα χρήματος και τη χορήγηση μιζών.  
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2UW39W3
via IFTTT

«Σκευωρία»: Το εργαλείο διαφυγής Λοβέρδων και λοιπών - Τα ίδια έλεγαν και για τον Άκη

Το σκάνδαλο Novartis_Gate είναι μάλλον από τα μεγαλύτερα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας και ο ύποπτος - σύμφωνα με το πόρισμα - Ανδρέας Λοβέρδος μας μιλάει για σκευωρία. 

Όπως για σκευωρία μιλάει και η ΝΔ, που βρίσκεται σε πανικό όπως φαίνεται από την ανακοίνωση που εξέδωσε. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2UP2DcD
via IFTTT

#Novartis_Gate: Ο Φρουζής μου είπε ότι ο Λοβέρδος απαιτούσε μετρητά σε βαλίτσα, λέει η προστατευόμενη Μάρτυρας Κελέση

Στις στενές σχέσεις του τότε υπουργού υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με τον mister Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή αναφέρεται σε κατάθεση της η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση.

Η μάρτυρας εξηγεί στην ένορκη κατάθεσή της ότι: «ήμουν μπροστά σε τηλεφωνική επικοινωνία του Φρουζή με τον Λοβέρδο, η οποία επικοινωνία έγινε από το κινητό του Φρουζή ενώ ο τελευταίος βρισκόταν στα γραφείο του. Αφού έκλεισε το τηλέφωνό του ο Φρουζής ανέφερε ότι ο Λοβέρδος απαιτεί χρήματα μετρητά σε βαλίτσα».

Η μάρτυρας δηλώνει σίγουρη ότι η συγκεκριμένη επικοινωνία ήταν με τον Ανδρέα Λοβέρδο και το αιτιολογεί «είμαι σίγουρη διότι αμέσως μετά έγινε κινητοποίηση ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να δοθούν στον υπουργό ως αντάλλαγμα για την κατ' εξαίρεση έγκριση του gilenya το οποίο ήταν κομβικής σημασίας για την Novartis»
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2UZ4v2l
via IFTTT

Novartis: Προστατευόμενος μάρτυρας: «Ο Λοβέρδος προειδοποίησε τη Novartis για το PSI και δωροδοκήθηκε»

Προστατευόμενος μάρτυρας «καίει» τον πρώην υπουργό Υγείας καταθέτοντας μεταξύ άλλων ότι όχι μόνο ήξερε για το PSI αλλά προειδοποίησε την Novartis για να προλάβει να ρευστοποιήσει προκειμένου να έχει μικρότερη «ζημία».

Την ώρα δηλαδή που το κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα επρόκειτο να «πατώσει» ασφαλιστικά ταμεία και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά και να προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά σε μικροομολογιούχους, ο Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με τη δικογραφία, έκανε την «πρώτη του σημαντική εξυπηρέτηση» στη Novartis γλιτώνοντάς την από τεράστια ζημία λόγω της εφαρμογής του περιβόητου PSI.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2KAMzan
via IFTTT

Novartis: Ο σάκος του Φρουζή, ο υπάλληλος των φαρμακοβιομηχανιών και η διαμόρφωση των τιμών

Αποκαλυπτικές καταθέσεις προκύπτουν από το διαβιβαστικό της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, με το οποίο ζητείται από τη Βουλή η άρση ασυλίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, για την υπόθεση Novartis.
Οι μαρτυρικές καταθέσεις λαμβάνονται μέχρι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από του εισαγγελικούς λειτουργούς, αφού η τελευταία ελήφθη στις 4 Απριλίου του 2019, δηλαδή τέσσερις μόλις ημέρες πριν το αίτημα προς το Κοινοβούλιο. Σε αυτές γίνεται αναφορά τόσο στα έργα και τις ημέρες του υπουργείου Υγείας κατά το υπό διερεύνηση διάστημα (Απρίλιος 2011-Μάιος 2012), στην προνομιακή μεταχείριση που είχε η συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία, τον πραγματικό τρόπο που δίνονταν οι τιμές στα σκευάσματα, αλλά και το ρόλο του άλλοτε κραταιού άνδρα της Novartis, Κων. Φρουζή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2UP2W7h
via IFTTT

Για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση ερευνάται ο Λοβέρδος

Για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση ερευνάται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό σημείωμα προς τον πρόεδρο της Βουλής για το αίτημα άρσης ασυλίας του.

Στο διαβιβαστικό αναφέρεται ότι το εκτιμώμενο όφελος που πέτυχε ή επιδίωξε ο δράστης ή η ζημία σε βάρος του Δημοσίου υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2KDx2Xt
via IFTTT

Σκάνδαλο Novartis: Αυτά είναι τα φαρμακευτικά σκευάσματα για τα οποία ελέγχεται ο Λοβέρδος

 Για την τιμολόγηση τεσσάρων φαρμακευτικών σκευασμάτων την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας, καλείται σε ανωμοτί κατάθεση ο Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis.
Αναφέρεται ειδικότερα ότι:

Το φαρμακευτικό σκεύασμα TASIGNA 200 mg X112 , εισήχθη το 2011 τρεις φορές στο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων με χοντρική τιμή που κυμαινόταν από 4.092 έως 4.210 ευρώ, ενώ η χονδρική τιμή που θα λάμβανε στην Ελλάδα με βάση τις τιμές των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών (ν.3790/2009) θα έπρεπε να ανέρχεται σε 3.362 ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν να ωφεληθεί οικονομικά η εταιρεία Novartis, λαμβανομένων υπόψη των υψηλών πωλήσεων που είχε το σκεύασμα αυτό, κατά τα έτη 2011 και 2012, στα νοσοκομεία, στα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2UVIG3z
via IFTTT

Άγιο Δισκοπότηρο: Το «μαύρο» ταμείο της Novartis για μίζες σε πολιτικούς

Για «μαύρο» ταμείο στη Novartis για την πληρωμή πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων το οποίο ονομαζόταν το «Άγιο Δισκοπότηρο» κάνει λόγο στην κατάθεσή του ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».
Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω μάρτυρας αναφέρει: «Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι τουλάχιστον την περίοδο 2008-2014 λειτουργούσε στη Novartis ΕΛΛΑΣ "μαύρο" ταμείο για παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους. Η κωδική ονομασία του "μαύρου" ταμείου ήταν το "Άγιο Δισκοπότηρο".
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2KKr0V4
via IFTTT

Τα στοιχεία που οδηγούν τον Λοβέρδο ενώπιον των εισαγγελέων

Με μια δικογραφία 90 σελίδων, με μαρτυρίες – φωτιά για χρήματα που μεταφέρονταν σε βαλίτσες, με σειρές πλαστών και εικονικών τιμολογίων που αποδεικνύουν το μεγάλο «πάρτι» υπερτιμολόγησης των φαρμάκων, και με δεκάδες εσωτερικά έγγραφα και e-mail της Novartis που παραπέμπουν στην προνομιακή σχέση της εταιρίας με το υπουργείο Υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος εγκαλείται ως ύποπτος «για την πράξη της παθητικής δωροδοκίας, στρεφόμενης κατά του Δημοσίου κατ' εξακολούθηση».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2Kyb4or
via IFTTT

Υπόθεση Novartis: Η διαφημιστική εταιρία – «πλυντήριο» και το ένα εκατ. ευρώ σε αναλήψεις

Αναλήψεις που ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 1.160.000 ευρώ, φαίνεται πως είχαν γίνει από τραπεζικούς λογαριασμούς της διαφημιστικής εταιρίας, υπεύθυνοι της οποίας έχουν κληθεί να παράσχουν ανώμοτες καταθέσεις ενώπιον της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis.
Η εταιρία που φέρεται να λειτουργούσε ως «πλυντήριο» προμηθεύοντας -κατά τους εισαγγελικούς λειτουργούς- εικονικά τιμολόγια, φαίνεται πως είχε από το 2006 έως το 2013 διακίνησε ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με το έγγραφο που έφτασε χθες στη Βουλή για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρ. Λοβέρδου, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 14 τιμολόγια, συνολικού ύψους 50.500 ευρώ, τα οποία ωστόσο φαίνεται να είναι εικονικά. Αυτό άλλωστε, κατέθεσαν υπεύθυνοι τριών ραδιοφωνικών σταθμών, του Δήμου Αθηναίων και του Αθλητικού Ομίλου Βριλησσίων, υποστηρίζοντας πως δεν διαπιστώθηκε διαφήμιση της φαρμακευτικής εταιρίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2UWJ5Ts
via IFTTT

Novartis: Καταπέλτης το πόρισμα της εισαγγελέως Διαφθοράς

Για την πράξη της παθητικής δωροδοκίας, στρεφόμενης κατά του Δημοσίου κατ' εξακολούθηση με όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε, καλείται να καταθέσει ως ύποπτος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο με το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του.

Η άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ζητείται από τη Βουλή, προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Η δικογραφία για την υπόθεση NOVARTIS διαβιβάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή και παραδόθηκε στους εκπροσώπους των κομμάτων, που μετέχουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2KKqSVA
via IFTTT

Novartis_Gate: Για ποια πολιτικά πρόσωπα συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα

Στο αρχείο πηγαίνει η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο. 

Ταυτόχρονα, η έρευνα συνεχίζεται για πέντε πολιτικά πρόσωπα. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνη Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2KBHu1A
via IFTTT