Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

«ΜΑΧΑΙΡΙ» ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ!

Σε νέες περικοπές προχωρά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που θα έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες. Αυτή τη φορά πρόκειται για περικοπές που αφορούν δαπάνες Δήμων και Περιφερειών και πιο συγκεκριμένα: Δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού αλλά και δαπάνες όπως: βοηθήματα σε οικονομικά αδυνάτους, επιχορηγήσεις Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (περιλαμβάνονται Παιδικοί Σταθμοί, υπηρεσίες Υδρευσης και Αποχέτευσης), αλλά και επιχορηγήσεις σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.Ετσι, μία μέρα μετά τον εμπαιγμό περί «Νέου Κοινωνικού Κράτους» και «αντιμετώπισης της ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης» και όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να κοροϊδέψει το λαό, η κυβέρνηση εμφανίζεται να δίνει οδηγίες για το πώς θα κοπούν ακόμα και τα πενιχρά βοηθήματα που έχει δυνατότητα να δίνει ένας δήμος σε όποιον είναι άστεγος ή άπορος! `Η να ζητά από τους εργαζόμενους στους δήμους να δουλεύουν χωρίς σταματημό στο πλαίσιο του ωραρίου τους, για να αποφεύγει το αστικό κράτος να πληρώνει κάποιες υπερωρίες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2alzxcG
via IFTTT

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΖΟΥΓΚΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την εργασιακή ζούγκλα στον κλάδο του τουρισμού παρουσίασε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, καταρρίπτοντας το κυβερνητικό παραμύθι περί «δίκαιης ανάπτυξης» και αναδεικνύοντας ότι όσο κερδίζει το κεφάλαιο τόσο γίνεται και επιθετικότερο. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, απαιτώντας την κατάργηση των νόμων 4093/2012 και 4046/2012 του δεύτερου μνημονίου, που ουσιαστικά ανέτρεψαν την υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων σε όλους τους εργαζόμενους, διαμορφώνοντας όρους σύγχρονης δουλείας στους τόπους δουλειάς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2akGXtA
via IFTTT

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Δραματική έως και επικίνδυνη για τη δημόσια Υγεία είναι η κατάσταση που επικρατεί σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία όλης της χώρας, παρά τη συνεχή προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει για το «ανθρώπινο πρόσωπό της» με αναφορές σ' αυτόν τον τομέα.
Με συνεχείς παρεμβάσεις ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, (Σαντορίνη, 15/7, εξαγγελίες για το Κοινωνικό Κράτος 27/7) αλλά και το υπουργείο Υγείας επιδιώκουν να παρουσιάσουν το μαύρο ως άσπρο. Ισχυρίζονται πως με «μικρές παρεμβάσεις» στην «καθημερινότητα των πολιτών» θα ανακουφιστούν τάχα τα λαϊκά στρώματα από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Κρύβουν πως προϋπόθεση της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους (κρατικές παροχές Υγείας, ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών κ.ά.) και η εξοικονόμηση κρατικού χρήματος για φοροαπαλλαγές, ελαφρύνσεις, κίνητρα, επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις. Κρύβουν πως οι περικοπές στις κρατικές δαπάνες Υγείας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις χώρες της ΕΕ υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα κι επομένως όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά θα ενταθούν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2alyVUh
via IFTTT

STRESS TESTS ΤΡΑΠΕΖΩΝ Ε.Ε: H ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗ DEUTSCHE BANK

"Ναι μεν αλλά...." . Με τις τρεις αυτές λέξεις, περιγράφεται ο απόηχος των αποτελεσμάτων των τελευταίων stress tests που έγιναν σε 51 ευρωπαϊκές τράπεζες από την EBA ( Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία). Η γενική αίσθηση είναι θετική, αλλά υπάρχουν θέματα προς αντιμετώπιση που πρέπει να ληφθούν υπόψη για συγκεκριμένες περιπτώσεις (ιταλικών τραπεζών, μεταξύ άλλων). Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Andrea Enria , θέλοντας να δείξει οτι υπάρχουν και ανησυχητικά σημεία μεσα στο γενικότερο θετικό κλίμα , «δεν είναι ένα καθαρό πιστοποιητικό υγείας. Παραμένει δουλειά που πρέπει να γίνει».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2akGabP
via IFTTT

«ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ» ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ»

"Δεκάδες οικογένειες" εγκατέλειψαν τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην πόλη Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, χρησιμοποιώντας έναν από τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους που άνοιξε το καθεστώς, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε επίσης λόγo για την έξοδο σήμερα "ενός αριθμού αμάχων" από τον ανατολικό τομέα της πολιορκημένης μητρόπολης μέσω ενός περάσματος στη συνοικία Σαλαχεντίν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2alyREc
via IFTTT

ΠΕΝΤΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΟΠΗΚΑΝ ΣΤΑ STRESS TESTS ΤΗΣ ΕΚΤ

Η Monte dei Paschi, η Raiffeisen, η Banco Popular και δύο ιρλανδικές τράπεζες είχαν τη χειρότερη επίδοση στα stress tests, μεταξύ 51 τραπεζών από όλη την ευρωζώνη, πλην Ελλάδας και Πορτογαλίας.

«Η άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων δείχνει βελτίωση της ανθεκτικότητας του τραπεζικού συστήματος της ζώνης του ευρώ» ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

Τα βασικά σημεία των αποτελεσμάτων των stress test που ανακοινώθηκαν θα μπορούσαν να συμπυκνωθούν ως εξής:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2akIwr6
via IFTTT

ΕΡΕΥΝΑ: ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Η δραματική κατάσταση της κτηματαγοράς των τελευταίων ετών αποτυπώνεται στα στοιχειία που δείχνουν ότι 157.000 σπίτια «χάθηκαν» μέσα στην κρίση. Συγκεκριμένα, πουλήθηκαν για την αντιμετώπιση φορολογικών και δανειακών υποχρεώσεων, με την ιδιοκατοίκηση να σημειώνει σημαντική υποχώρηση. Παράλληλα, καταγράφεται απίστευτη βουτιά 80% στις γονικές παροχές.

Σύμφωνα με το Εθνος, πουλάνε τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους οι Ελληνες για να ζήσουν, να πληρώσουν την Εφορία, αλλά και για να απαλλαγούν από τους φόρους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2alzxcz
via IFTTT

ΧΑΚΕΡ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ

Το δίκτυο των υπολογιστών τους οποίους χρησιμοποιεί η εκστρατεία της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δέχθηκε και αυτό κυβερνοεπίθεση στο πλαίσιο ευρείας παρείσφρησης χάκερ σε υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως δήλωσαν πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης στο πρακτορείο Reuters.

Η νέα επίθεση ακολουθεί πληροφορίες για άλλες δύο εισβολές -στα συστήματα της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών (DNC) και της επιτροπής του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία είναι επιφορτισμένη με την συγκέντρωση κεφαλαίων για τους υποψήφιους (DCCC).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2akH1cD
via IFTTT

ΒΙΑΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

Δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώνονταν έως αργά τη νύχτα της Παρασκευής ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές της αντιπολίτευσης στο Γερεβάν της Αρμενίας, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι Αρχές. 

Η αστυνομία χρησιμοποίησε γκλομπ, καπνογόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να καταστείλει τη διαδήλωση που διοργανώθηκε σε ένδειξη υποστήριξης προς τους ενόπλους που έχουν οχυρωθεί εδώ και δύο εβδομάδες σε αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας και όπου κρατούν ομήρους απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Σερζ Σαρκισιάν.

Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 60 άνθρωποι διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης για εγκαύματα, κατάγματα και άλλους τραυματισμούς, ενώ έγιναν και 165 προσαγωγές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2alzm0V
via IFTTT

ΣΤΕ: ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

Το σύνολο των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τα κανάλια κατά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών απέρριψε η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Μάλιστα, το ΣτΕ έκρινε ότι υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός.

Αναλυτικά, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ απέρριψε και τις έξι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εταιρείες Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ (απόφαση 129/2016), Νέα Τηλεόραση ΑΕ - Star (απόφαση 130/2016), Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ - Epsilon (απόφαση 131/2016), Antenna TV AE (απόφαση 146/2016), Ειδήσεις Ντοτ Κομ- ΣΚΑΪ ΑΕ (απόφαση 147/2016) και Τηλέτυπος ΑΕ - Μega (απόφαση 148/2016).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2akGbg8
via IFTTT

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την αγορά καθώς οι Ελληνες όλο και περισσότερο αποφεύγουν να καταναλώσουν, ακόμη και στο σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μεγάλη ήταν η πτώση στον τζίρο του λιανεμπορίου τον Μάιο του 2016, καθώς υποχώρησε κατά 8% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2015. 

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι ο φετινός Μάιος ήταν ο χειρότερος, τουλάχιστον από το 2010.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην αγορά είναι ότι πτώση παρατηρείται στον τζίρο όλων των κατηγοριών καταστημάτων, με τη μεγαλύτερη, τόσο σε αξία όσο και σε όγκο, να παρατηρείται στις πωλήσεις καυσίμων και τροφίμων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2alyGc7
via IFTTT

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Την άποψη ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας εξέφρασε από τα Χανιά η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση βιβλίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Η κ. Αναγνωστοπούλου, αναφερόμενη στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο για την ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και για τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει, δήλωσε πως «δεν θα έπρεπε να υπάρχει κόντρα», καθώς «τα ιδιωτικά σχολεία δεν παύουν να είναι σχολεία. Δεν είναι επιχειρήσεις όπως είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση».

«Τα ιδιωτικά σχολεία παράγουν παιδεία. Οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί είναι εκπαιδευτικοί. Δεν ανήκουν σε κανένα άλλο εργασιακό καθεστώς και δεν πρέπει να ανήκουν πάρα μόνο σε αυτό του εκπαιδευτικού» δήλωσε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2akGTKb
via IFTTT

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ
Αναφορές για τους οργανωτές των διαδοχικών αιματηρών επιθέσεων στην Κύπρο -κυρίως στην περιοχή της Αγίας Νάπας- με συνολικά 11 νεκρούς και στις οποίες υπάρχει «εμπλοκή» Ελλήνων φέρεται να έχουν δοθεί τις τελευταίες ημέρες στις αρχές της μεγαλονήσου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσδιορισθεί ονόματα ηθικών αυτουργών αλλά και μεσαζόντων στα «συμβόλαια θανάτου» και θεωρείται ιδιαίτερα πιθανόν να υπάρξουν νέες διώξεις. Και αυτό ενώ υπάρχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον...

Στις 23 Ιουνίου 2016 δολοφονήθηκε σε επίθεση σε κατάστημα της Αγίας Νάπας ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης -ασχολείτο με νυχτερινά κέντρα και καταστήματα ηλεκτρονικού τζόγου-, ένας αξιωματικός της κυπριακής αστυνομίας που ήταν προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πληροφοριών, η σύζυγός του αλλά και ένας από τους δράστες, ο 41χρονος Αλβανός Γιάνι Βόγλι που διέμενε επί σειρά ετών στην Ελλάδα. Ως συμμέτοχος στην επίθεση εξακολουθεί και αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. ο 48χρονος αλβανός ποινικός Άλεξ Μπουρέλι που διέμενε στο Κερατσίνι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2alyEB1
via IFTTT

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ

Τον ερχόμενο Νοέμβριο, κι αν όχι τότε, το αργότερο μέχρι το τέλος της χρονιάς επιθυμεί η Χαριλάου Τρικούπη να έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς. 

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά επιθυμεί να επισπευσθούν οι συγκλίσεις και από την άλλη ο επικεφαλής του Ποταμιού εξακολουθεί να εμφανίζεται επιφυλακτικός για τη συμμετοχή του στο εγχείρημα. Επομένως, εν πολλοίς το κλειδί για τις διεργασίες στον χώρο του Κέντρου βρίσκεται στις αποφάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2akGUhd
via IFTTT

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΡΟΙΚΑ: ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ

Βολές κατά του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή την έκθεση του Ταμείου στην οποία καταγράφει τα λάθη που διέπραξε στο πρώτο μνημόνιο.  Ο Γιάνης Βαρουφάκης, με ανάρτηση στο blog του και αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο twitter, ζητά από τους εκπροσώπους των τριών θεσμών να ζητήσουν συγγνώμη και να παραιτηθούν. Επιπλέον, ζητά αλλαγή πολιτικής με τον τερματισμό της λιτότητας.
Αναλυτικότερα, σημειώνει: 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2alyCsT
via IFTTT

ΛΕΒΕΝΤΗΣ: ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ- ΕΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

Έτοιμος να μπει στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές, είτε με ΣΥΡΙΖΑ, είτε με ΝΔ, αλλά «όχι με λευκή επιταγή» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στο κανάλι «Ε».

Όπως ανέφερε: «Τώρα είμαι στην αντιπολίτευση. Μετά τις εκλογές και αν μου το ζητήσουν θα μπω στη κυβέρνηση, είτε ο Τσίπρας είναι αυτός, είτε ο Μητσοτάκης, αλλά όχι με λευκή επιταγή. Θα επιβάλω σχέδιο».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2akGkjt
via IFTTT

ΜΥΣΤΙΚΟ «ΔΕΙΠΝΟ ΤΩΝ ΟΚΤΩ ΤΗΣ "ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

 Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την αγορά καθώς οι Ελληνες όλο και περισσότερο αποφεύγουν να καταναλώσουν, ακόμη και στο σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μεγάλη ήταν η πτώση στον τζίρο του λιανεμπορίου τον Μάιο του 2016, καθώς υποχώρησε κατά 8% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2015. 

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι ο φετινός Μάιος ήταν ο χειρότερος, τουλάχιστον από το 2010.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην αγορά είναι ότι πτώση παρατηρείται στον τζίρο όλων των κατηγοριών καταστημάτων, με τη μεγαλύτερη, τόσο σε αξία όσο και σε όγκο, να παρατηρείται στις πωλήσεις καυσίμων και τροφίμων.

Ειδικότερα, ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανεμπόριο υποχώρησε τον Μάιο του 2016 κατά 8% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2015. Η μείωση αυτή προήλθε κυρίως από την υποχώρηση του κύκλου εργασιών κατά 16,7% στα πρατήρια καυσίμων, κατά 7,2% στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ), κατά 5,6% στα καταστήματα πώλησης ειδών ένδυσης - υπόδησης, κατά 4,7% στα βιβλιοχαρτοπωλεία και κατά 2,8% στα φαρμακεία, τα οποία πωλούν, βεβαίως, και καλλυντικά. Μεγάλη υποχώρηση παρουσιάζουν οι πωλήσεις και στα μεμονωμένα καταστήματα τροφίμων (κρεοπωλεία, μανάβικα κ.λπ.), κατά 7,4% τον Μάιο του 2016 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2015.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2aEuQNk
via IFTTT

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ο δράστης στο Μόναχο είχε αγοράσει το όπλο του στο σκοτεινό διαδίκτυο. Όλο και περισσότερο εξπαλώνονται οι παράνομες εμπορικές συναλλαγές μέσω αυτού του αόρατου και ανώνυμου διαδικτύου. Τι είναι όμως τελικά το darknet;

«Το διαδίκτυο δεν είναι έκνομος χώρος ασυδοσίας». Αυτήν τη φράση επανέλαβε πολλές φορές ο Χόλγκερ Μίνχ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας κατά της Εγκληματικότητας BKA, παρουσιάζοντας τις προάλλες την ετήσια έκθεση 2015 για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Το μιντιακό ενδιαφέρον ήταν τεράστιο. Μόλις πριν λίγες ημέρες ένα νεαρός άνδρας σε κατάσταση αμόκ δολοφόνησε 9 ανθρώπους με όπλο που προμηθεύτηκε από την παράνομη διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών στο λεγόμενο Darknet.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ap8jQ7
via IFTTT

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλυψε σε αποκλειστική του συνέντευξη, η οποία θα δημοσιευτεί στην κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Ζeitung, ότι εξετάζεται η πιθανότητα της επαναφοράς της θανατικής ποινής στη χώρα μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Παράλληλα προαναγγέλλει δεκάδες χιλιάδες δίκες για τους πραξικοπηματίες.

Τέτοιες αποφάσεις δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται «εν θερμώ» λέει ως προς το θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής, την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εμφανίσει ως λαϊκή απαίτηση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Ίσως η απόφαση για το θέμα αυτό να ληφθεί μετά από δημοψήφισμα. Πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα» είπε στη γερμανική εφημερίδα ο Μεβλούτ Ταβούσογλου.

Στη γραμμή Ερντογάν, ο ίδιος δήλωσε ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) υφίσταται μεγάλη πίεση από την κοινή γνώμη να επαναφέρει την θανατική ποινή, υποστηρίζοντας: «Παίρνουμε χιλιάδες SMS και tweets με τα οποία μας λένε 'αν δεν επαναφέρεται την θανατική ποινή δεν θα ξαναψηφίσουμε το κόμμα σας'».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2aCjJU0
via IFTTT

ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ FACEBOOK

Όπως μεταδίδει το CNN, το πρόστιμο θα μπορούσε να κυμαίνεται από 3 έως 5 δισ. δολάρια, συν τους τόκους όπως προκύπτει από την κατάθεση του Facebook στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάτι που θα είχε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά της εταιρείας. Το ζήτημα είδε το φως της δημοσιότητας αρχικά πριν τρεις εβδομάδες όταν το υπουργείο Δικαιοσύνης υπέβαλε μήνυση κατά  Facebook υποχρεώνοντάς το να συμμορφωθεί με την εν εξελίξει έρευνα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ap8lqX
via IFTTT

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑ ΓΚΙΟΥΛΕΝ

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε σήμερα την προφυλάκιση 17 δημοσιογράφων οι οποίοι κατηγορούνται για σχέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί υποκινητή της αποτυχημένης απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή
  Οι δεκαεπτά δημοσιογράφοι διώκονται διότι φέρονται να ανήκουν σε μια «τρομοκρατική οργάνωση». Από τους είκοσι έναν δημοσιογράφους που προσήχθησαν ενώπιον δικαστηρίου χθες, στους δεκαεπτά απαγγέλθηκαν κατηγορίες και τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2aCjSqp
via IFTTT

ΣΤ. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

Γραπτή ερώτηση κατέθεσε στην Κομισιόν ο Στέλιος Κούλογλου αμέσως μετά τα στοιχεία που προέκυψαν από τη δημοσίευση της έκθεσης της «Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Αξιολόγησης (ΑΥΑ) » του ΔΝΤ σχετικά με τον χειρισμό του Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, η έκθεση κάνει λόγο για «προχειρότητα » στον χειρισμό της διάσωσης της Ευρωζώνης για «υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη », ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, για μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους από το 2010 και για εμμονή του ελληνικού προγράμματος σε περικοπές στον προϋπολογισμό που προκάλεσαν περισσότερη ύφεση στη χώρα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Κομισιόν να απαντήσει, εάν ενέκρινε τις «υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη», εάν θεωρούσε προφανή τη μη βιώσιμότητα του ελληνικού χρέους από το 2010 καθώς και να διευκρινήσει τι μέτρα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσαν οι λανθασμένες εκτιμήσεις και πολιτικές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ap8g6z
via IFTTT

ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Στη δημιουργία μονάδων ανακουφιστικής φροντίδας για ασθενείς με Αλτσχάιμερ τελικού σταδίου, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ η καθηγήτρια νευρολογίας του ΑΠΘ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλτσχάιμερ και μέλος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την 'Ανοια, Μάγδα Τσολάκη. Η κ. Τσολάκη μιλάει επίσης για το επίδομα που πρόκειται να δοθεί μέσα στο έτος από το Υπουργείο, βάσει αλγόριθμου, τον οποίο δημιουργεί αυτό το διάστημα το Εθνικό Παρατηρητήριο για την 'Άνοια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2aCk8pd
via IFTTT

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, υφίσταται, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, «μεγάλη πίεση από την κοινή γνώμη» για να επαναφέρει την θανατική ποινή: «Παίρνουμε χιλιάδες SMS και tweets με τα οποία μας λένε "αν δεν επαναφέρεται την θανατική ποινή δεν θα ξαναψηφίσουμε το κόμμα σας"»...
Ο Τούρκος πρωθυπουργός αποκάλυψε σε αποκλειστική του συνέντευξη, η οποία θα δημοσιευτεί στην κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Ζeitung, ότι εξετάζεται η πιθανότητα της επαναφοράς της θανατικής ποινής στη χώρα του μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ap84nT
via IFTTT

«ΣΤΟ ΠΟΔΙ» Η ΚΟΛΩΝΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Πριν τη συγκέντρωση οπαδών του Ερντογαν στην Κολωνία την Κυριακή, στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος 15.000 - 30.000 Τούρκοι, πολιτικοί διαφόρων γερμανικών κομμάτων τους ζητούν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Στη συγκέντρωση ενδέχεται μάλιστα να πάρουν μέρος και μέλη της τουρκικής κυβέρνησης. Επί ποδός θα βρίσκονται 2.300 αστυνομικοί δεδομένου ότι την ίδια μέρα θα γίνουν και τέσσερις αντισυγκεντρώσεις αριστερών οργανώσεων και νεολαιών γερμανικών κομμάτων.

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας του Μονάχου Süddeutsche Zeitung, τόνισε ότι η Γερμανία δεν θα επιτρέψει προσπάθειες εκφοβισμού των διαφορετικά σκεπτόμενων. «Δεν γίνεται» να μεταφέρονται οι εσωτερικές εντάσεις της Τουρκίας στη Γερμανία και να εκφοβίζονται όσοι έχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις. Στη Γερμανία δεν έχουν θέση αυτά και «δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε ο Στάινμάιερ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2aCko7A
via IFTTT

ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΜEGA

Απρόθυμοι να αναλάβουν έστω και τώρα τις ευθύνες για την κατρακύλα του ιστορικού καναλιού οι μέτοχοί του, ψάχνουν άλλοθι για να δικαιολογήσουν τη δική τους απόφαση να δώσουν τέλος στην επιχείρηση.
Στο Μέγκα έχουν αποφασίσει να κλείσουν την πορεία τους πιστοί στο πνεύμα που ακολούθησαν τα τελευταία χρόνια: με λάσπη κατά της κυβέρνησης. 

Τίθενται, όμως, κάποια ερωτήματα:

1) Ο διαγωνισμός για τις άδειες γίνεται για να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο. Το άναρχο και απαρτιζόμενο από διαπλεκόμενες επιχειρήσεις τηλεοπτικό πεδίο. Αυτό γιατί να ενοχλεί μια ιστορική τηλεοπτική επιχείρηση; Και σίγουρα, ο διαγωνισμός δεν εμπόδισε σε καμία περίπτωση τους (βαθύπλουτους) μεγαλομετόχους της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ να κάνουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα έδινε ανάσα ζωής στο κανάλι. Μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την οποία ακούγαμε ότι έρχεται επί μήνες και τελικά δεν ήρθε ποτέ. Πόσο πιο σαφές να γίνει ότι την πρίζα από το Μέγκα την έβγαλαν οι ιδιοκτήτες με δική τους απόφαση;
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ap81bW
via IFTTT

ΣΚΑΙ. Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ… ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ! (ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Το γεγονός ότι βρέθηκε ένας υπουργός, που τόλμησε να τα βάλει με τους καναλάρχες, είναι κάτι που δεν μπορεί να το δεχθεί… ένας Αλαφούζος. Και για αυτό ο Νίκος Παππάς έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΚΑΙ εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Ο ΣΚΑΙ ήταν το κανάλι, που προσπάθησε να συνδέσει ευθέως τον Νίκο Παππά με το κύκλωμα των εκβιαστών, όταν αποκαλύφθηκε η δράση του τον περασμένο Μάρτιο, παρότι η αλήθεια ήταν παντελώς ανάποδη, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ ήταν και πάλι αυτός, που πρωταγωνίστησε στη νέα συκοφαντία κατά του Νίκου Παππά, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2aCjPdX
via IFTTT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΝΙ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΈΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ

Θεωρώντας ο ίδιος ότι ο ρόλος του δεν του αφήνει περιθώρια κοινωνικών ευαισθησιών ταύτισε τις απόψεις του με εκείνες των εταίρων, από εποχής, ακόμη, Σαμαρά.
 Ο Στουρνάρας... Στουρναράκια ονειρεύεται: Χτίζει πρωθυπουργικά... παλάτια στην άµµο ο Στουρνάρας

Το αγαπηµένο παιδί του Κώστα Σηµίτη φαντασιώνεται την εφόρµησή του στο Μέγαρο Μαξίµου, ως ευπατρίδης των τραπεζών, ως υπηρέτης των συστηµάτων εξουσίας της υπερεθνικής ελίτ, ως πειθήνιο όργανο του γραφειοκρατικού συστήµατος των Βρυξελλών.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, επικεφαλής σήµερα της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας. Ο ρόλος του, τυπικά, δεν είναι πολιτικός. Oµως, έχει διατελέσει υπουργός Οικονοµικών της κυβέρνησης Σαµαρά και οι πολιτικές που υλοποίησε υπήρξαν καταστροφικές, όπως αποδείχθηκε, ενώ στις προβλέψεις του έπεσε έξω. 

Το να προσπαθεί, λοιπόν, σήµερα, ο Γιάννης Στουρνάρας ή οι κύκλοι που πρόσκεινται στον ίδιο να πείσουν ότι δεν είναι «πολιτικός ο ρόλος του», είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό. Οπως, επίσης, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι σε όλη τη διάρκεια της θητείας του λειτούργησε... πολιτικά, ως προέκταση και µακρύ χέρι των Αντώνη Σαµαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο ίδιος, άλλωστε, δεν έκρυψε ποτέ αυτές τις απόψεις, ούτε σε δηµόσιες ούτε σε ιδιωτικές συζητήσεις του. 
διαβάστε τη συνέχεια Στο ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή - δείτε, ακόμη, Στο ΧΩΝΙ:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2aRFaOf
via IFTTT

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ 2008

Τρεις υψηλόβαθμοι Ιρλανδοί τραπεζίτες καταδικάστηκαν σε κάθειρξη μεταξύ δύο και τρεισήμισι ετών για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των επενδυτών, στην πλέον προβεβλημένη δίωξη που σχετίζεται με την τραπεζική κρίση του 2008.

Τα τρία στελέχη θα είναι από τους πρώτους υψηλόβαθμους τραπεζίτες παγκοσμίως που θα φυλακιστούν για τον ρόλο τους στην κατάρρευση μιας τράπεζας κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Το γεγονός ότι έως τώρα δεν έχουν υπάρξει καταδικαστικές αποφάσεις έχει εξοργίσει τους Ιρλανδούς φορολογουμένους, που αναγκάστηκαν να πληρώσουν 64 δισεκ. ευρώ –σχεδόν το 40% του ετήσιου ΑΕΠ– μετά την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων που οδήγησε στη μεγαλύτερη διάσωση κρατικής τράπεζας στην ευρωζώνη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ahHvSd
via IFTTT

ΤΤΕ: ΈΧΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΧΡΕΗ

Στρατηγικός κακοπληρωτής είναι μία στις έξι επιχειρήσεις με μη εξυπηρετούμενες οφειλές προς το τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Σε αυτήν αναλύεται η συμπεριφορά 13.070 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με συνολικό τραπεζικό δανεισμό 56,8 δισ. ευρώ στο τέλος του 2015.

Από το παραπάνω «άνοιγμα» τα εταιρικά δάνεια με καθυστέρηση άνω των τριών μηνών ανέρχονται σε 18,7 δισ. ευρώ (στοιχεία Δεκέμβριος 2015) αντιπροσωπεύοντας το 32,88% του συνόλου των χορηγήσεων του δείγματος, όσο περίπου δηλαδή είναι κι ο δείκτης NPL στην επιχειρηματική πίστη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2aue3vB
via IFTTT

ΠΗΓΕΣ ΥΠΟΙΚ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

«Καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα εκθέσεις διεθνών οργανισμών που δικαιώνουν τις απόψεις και θέσεις της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση» εκτιμούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, για την έκθεση που συνέταξε ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ για το ρόλο του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα 2010-2011.

«Στην έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ επισημαίνεται ότι, πέραν των άλλων προβλημάτων, το Ταμείο δεν εξέτασε επαρκώς εναλλακτικούς δρόμους αντί του "εσφαλμένου" μνημονίου που εφαρμόστηκε στην χώρα μας το 2010» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

«Το μεγάλο σφάλμα, σύμφωνα με την έκθεση, είναι ότι δεν έγινε αναδιάρθρωση του χρέους καθώς το ΔΝΤ δεν έπεισε τους Ευρωπαίους ότι δεν θα επέλθει καμιά καταστροφή στις οικονομίες τους. Πουθενά, βέβαια, δεν εμφανίζεται η άποψη της τότε ή των μετέπειτα κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ahI9Pn
via IFTTT

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΗΠΑ: ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΤΕ, ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ

Κλιμακώνοντας τη ρητορική ενάντια στις ΗΠΑ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι «θρέφουν» τον υπαίτιο του πραξικοπήματος Φετουλάχ Γκιουλέν και κατηγορεί τον Αμερικανό στρατηγό Τζόζεφ Βότελ, ο οποίος... τόλμησε να σχολιάσει τις εκκαθαρίσεις-μαμούθ, ότι «παίρνει το μέρος» των πραξικοπηματιών. 

Όχι μόνο υπερασπίζεται ο Ερντογάν την καταστολή, αλλά διαμηνύει ότι θα υπάρξει και συνέχεια, λέγοντας στις ΗΠΑ: «Αντί να ευχαριστείτε αυτό το έθνος που κατέστειλε το πραξικόπημα στο όνομα της δημοκρατίας, αντίθετα παίρνετε το μέρος των συνωμοτών».

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέβασε τους τόνους στο «κόκκινο» μπροστά στο σχόλιο του Αμερικανού στρατηγού Τζόζεφ Βότελ, διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή (CENTCOM), ότι οι εκκαθαρίσεις στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να έχουν αρνητική επίπτωση στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2audJwO
via IFTTT

ΤΟΥΡΚΙΑ: 50.000 ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙ, ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ 18.000 ΑΤΟΜΑ

Οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση περισσότερους από 18.000 ανθρώπους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.
Εκ των προσώπων αυτών, τα 9.677 έχουν συλληφθεί κι αναμένεται η δίκη τους, πρόσθεσε ο Αλά.

Ο υπουργός ανέφερε επιπλέον ότι ανεστάλησε η ισχύς των διαβατηρίων σχεδόν 50.000 ανθρώπων μετά την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Τουρκίας διεξάγουν έρευνες σχετικά με 1.300 υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος πριν από δύο εβδομάδες, γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ahHuxo
via IFTTT

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΜΚΟ «SAVE THE CHILDREN» ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Μαιευτήριο που βρίσκεται στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, βομβαρδίστηκε και υπέστη εκτεταμένες καταστροφές την Παρασκευή, ανακοίνωσε η φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children, η οποία παρέχει στήριξη στο νοσοκομείο. 

Με μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η μη κυβερνητική οργάνωση έκανε λόγο για «θύματα».

Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι προς το παρόν γνωστός, είπε εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2audFNz
via IFTTT

ΙΣΑ: ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ 197 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΓΡΙΠΗ

Εμμένει στο θέμα της εποχικής γρίπης ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου απευθύνει επιστολή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ζητώντας επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις για την αιτία που οδήγησαν στον θάνατο 197 ατόμων. 

Ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι ενώ δεν υπήρχε επιδημία ή πανδημία στην Ευρώπη, και ο κύριος ιός ήταν ο Η1Ν1, καθώς και το στέλεχος Α για τα οποία υπήρχαν εμβόλια, ο αριθμός των 197 θανάτων ξεπέρασε όλους τους θανάτους όλων των τελευταίων ετών μηδέ της πανδημίας εξαιρουμένης η οποία οφειλόταν στον ίδιο ιό. 

«Είναι χαρακτηριστικό ότι χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό με της Ελλάδας (Σουηδία) κατέγραψαν αντίστοιχα 30 νεκρούς από τη γρίπη» αναφέρει ο ΙΣΑ στην επιστολή του. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ahHT2X
via IFTTT

ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΠΝΟ

Να βρίσκονται σε «πλήρη ετοιμότητα, ούτως ώστε συγκροτημένοι, οργανωμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τη χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων που συνεχώς διογκώνεται και διαρκώς απειλεί την ίδια την επαγγελματική μας υπόσταση» καλεί τους ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους, η διοίκηση της ΠΝΟ, που προειδοποιεί με κινητοποιήσεις.

Καλεί το υπουργείο Ναυτιλίας, τις αρμόδιες αρχές και την εργοδοτική πλευρά «να σταματήσουν να προκαλούν και να παραβιάζουν κάθε σχετική διάταξη που προστατεύει τους έλληνες ναυτεργάτες». Σε διαφορετική περίπτωση, «οι απαντήσεις θα είναι πλέον δυναμικές και σκληρές, αρχής γενομένης με μεμονωμένες και στοχευμένες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, η δε δρομολόγηση των διαδικασιών για απεργιακές κινητοποιήσεις ήδη έχει αρχίσει».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2aue96s
via IFTTT

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΡΓΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ

Μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ θα αξιοποιήσει το υπουργείο Υγείας τα 24,2 εκατομμυρίων ευρώ που του αναλογούν για το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επείγουσας Υγειονομικής Διαχείρισης για την Προσφυγική Κρίση» που χρηματοδοτείται από το Έκτακτο Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης (AMIF). Στόχος είναι η υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών μέσω τεσσάρων υποέργων, η υλοποίηση των οποίων ξεκινά από 1η Σεπτεμβρίου, με την δημιουργία 850 νέων θέσεων εργασίας 8μηνης διάρκειας.

Τα υποέργα αφορούν σε:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ahHsWt
via IFTTT

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: 11 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Την εκταμίευση κονδυλίου ύψους 11 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ικανότητας υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων στην Ελλάδα και την υποστήριξη της θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης στην Ιταλία ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλους.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο έλληνας επίτροπος, στην Ελληνική Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης χορηγούνται 7,3 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της υποδοχής, της ταυτοποίησης και για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στα νησιά του Αιγαίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2aueA0e
via IFTTT

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ

Την ανάγκη διορθώσεων στο ελληνικό πρόγραμμα τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τα όσα αποκαλύπτει η έκθεση του ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office – ΙEO) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Τα λάθη του πρώτου μνημονίου ταλανίζουν ακόμα τη χώρα. Η έκθεση που δημοσιεύθηκε εχθές, η έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δείχνει πως έγιναν πολλά λάθη κατά το πρώτο πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα. Λάθη τα οποία ακόμα εξακολουθούν να ταλανίζουν την ελληνική Οικονομία» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση που είχε στο προεδρικό μέγαρο με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ahHyNS
via IFTTT

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟ, ΕΚΑΣ ΚΑΙ ΔΝΤ

Στην αντεπίθεση πέρασε την Παρασκευή η κυβέρνηση, απορρίπτοντας εκ νέου τις κατηγορίες της ΝΔ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πάρο, επαναλαμβάνοντας πως επιχειρείται με αντισταθμιστικά μέτρα η άμβλυνση των επιπτώσεων από την κατάργηση του ΕΚΑΣ και πως για τα λάθη στο πρώτο πρόγραμμα προσαρμογής -με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ- ευθύνη έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Ποτέ δεν έχουμε, ή δεν είχαμε την λογική της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, προκειμένου να μετακινηθούμε ή να φιλοξενηθούμε» δήλωσε από τα Ιωάννινα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή τις αναληθείς, όπως τις χαρακτήρισε, συζητήσεις για την αποστολή του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2audZf6
via IFTTT

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΈΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

«Έργα υποδομής σαν τον κρατικό αερολιμένα της Πάρου, που προωθούνται σε όλη τη χώρα, δημιουργούν τον ασφαλή δρόμο για την μείωση της ανεργίας» υπογράμμισε o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας το μεσημέρι της Παρασκευής το νέο αεροδρόμιο της Πάρου.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο νέος κρατικός αερολιμένας αποτελεί έργο πνοής για το νησί, καθώς η η τουριστική περίοδος επιμηκύνεται εξαιτίας της ευκολότερης προσβασιμότητας και οι επισκέπτες του αναμένεται να αυξηθούν κατά 150.000.

Σημείωσε, επίσης, ότι κύρια αναπτυξιακή κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι τα έργα υποδομής για την αγροτική και μεταποιητική παραγωγή, την αλιεία και την τουριστική ανάπτυξη των νησιών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2aiOfOv
via IFTTT

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤ. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Με αφορμή την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά 42 δημοσιογράφων από τις τουρκικές αρχές και το άνευ προηγουμένου κλείσιμο πάνω από 100 ειδησεογραφικών πρακτορείων, εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, ο Στέλιος Κούλογλου καλεί με γραπτή ερώτηση την Κομισιόν να απαντήσει με ποιον τρόπο προτίθεται να αντιδράσει προκειμένου να προστατεύσει την ελευθερία της έκφρασης σε μια υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα και να σταματήσει τις τουρκικές αρχές από τη φυλάκιση δημοσιογράφων και το κλείσιμο ΜΜΕ.
  Ολόκληρη η ερώτηση:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2awm81e
via IFTTT

ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΥΧΑΡΗ - ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΥΦΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

Επ'αόριστον αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη για την υπόθεση των ανακριβών δηλώσεων "πόθεν έσχες" των ετών 2010 έως και 2014.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη με σκεπτικό τους πως δεν περιγράφεται επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από δόλο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ahLgvv
via IFTTT

ΟΙΕΛΕ: ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ!

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για το σημερινό αποπροσανατολιστικό δημοσίευμα της Καθημερινής:

Ξεσκεπάστηκαν οι «στρατευμένοι» δημοσιογράφοι! Ο συντάκτης του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Κ» κ. Απ. Λακασάς (γνωστός και από το πρόσφατο παρελθόν για τη στάση του υπέρ των εργοδοτικών συμφερόντων) επιτίθεται κατά του Υπουργού Παιδείας για τη νομοθετική ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση την οποία έχει καταθέσει στη Βουλή. Ο καλός δημοσιογράφος χρησιμοποιεί, βέβαια, αυτούσια την επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται στις ανακοινώσεις του ΣΙΕΙΕ και του κ. Φορτσάκη περί «εφόδου» στα ιδιωτικά σχολεία, περί ισοπέδωσης της ιδιωτικής εκπαίδευσης κ.λπ κ.λπ. Τόσο που αισθάνεται κανείς λύπη για τον πόνο των κακόμοιρων ιδιοκτητών που στενάζουν κάτω από την καταπίεση των εκπαιδευτικών των σχολείων τους «στην τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης»…

Όλα αυτά αναμενόμενα. Για την Καθημερινή μιλάμε άλλωστε… Αυτό που έκαναν όμως σήμερα ξεπερνά κάθε φαντασία. Όλη αυτή η επιχειρηματολογία αναπτύχθηκε με επίκληση μιας νομοθετικής διάταξης η οποία ουδέποτε κατατέθηκε στη Βουλή! Ο συντάκτης του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Κ» έχει διαβάσει άλλο άρθρο!!

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2awm4ON
via IFTTT

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ - ΣΤΕ: ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Το σύνολο των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τα κανάλια κατά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών απέρριψε η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας - Μάλιστα, το ΣτΕ έκρινε ότι υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός
Το σύνολο των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τα κανάλια κατά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών απέρριψε η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Μάλιστα, το ΣτΕ έκρινε ότι υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ahLhzz
via IFTTT

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Την ικανοποίησή του για την πορεία της ελληνικής αγοράς εργασίας εκφράζει ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας» για το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος-Μάιος 2016.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, πάνω από το 40% των εταιρειών είναι σε τροχιά προσλήψεων έως το τέλος του 2016, ενώ ποσοστό 44,4% των επιχειρήσεων σκέφτεται να δώσει αυξήσεις έως 3%, το επόμενο εξάμηνο.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν τα στοιχεία πολλών εθνικών και διεθνών οργανισμών που διαπιστώνουν μία σταδιακή, αλλά σταθερή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στη χώρα μας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2awmgO4
via IFTTT

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΤΟ 2014

Η τροπολογία με θέμα «Δαπάνες Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που προέκυψαν από τους σεισμούς στις 26-1-2014, στις 3-2-2014 και των μετασεισμών αυτών» προτείνεται από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΦρ. Θεοπεφτάτου, να προστεθεί στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού «Δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών (προσαρμογή στις οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)»
   Όπως αναφέρεται στην Αιτιολογική Έκθεση:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ahLaEv
via IFTTT

ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ: ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή την έκθεση που συνέταξε ομάδα εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα 2010-2011 τονίζουν ότι «σήμερα ελπίζουμε να αντιληφθούν γιατί η σημερινή κυβέρνηση έχει σε προτεραιότητα των αναδιάρθρωση του χρέους -που αποφασίστηκε και επίσημα στο τελευταίο Eurogroup».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2aPBYmx
via IFTTT

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Παραδέχεται το ΔΝΤ ότι απέτυχε να πιέσει για ελάφρυνση του χρέους το 2010

Αυτοκριτική για τα λάθη του ΔΝΤ στο πρώτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αλλά και αποκαλύψεις για το παρασκήνιο και τις «πιέσεις» που οδήγησαν στο πρώτο μνημόνιο και «επέβαλαν» τη συμμετοχή του Ταμείου σε αυτό περιλαμβάνει η αποκαλυπτική έκθεση του ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office – ΙEO) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που δόθηκε στη δημοσιότητα. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην αποτυχία του Ταμείου να πετύχει ελάφρυνση χρέους στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας το 2010 παρά το ότι πολλά στελέχη του θεωρούσαν το στοιχείο αυτό κρίσιμο για την επιτυχία του προγράμματος. 

«Δεν υπήρξε σοβαρή προσπάθεια να διατυπωθεί πειστική οδός για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους στην Ελλάδα, πέρα από το πρόγραμμα της επίσημης χρηματοδότησης, της δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε το Εσωτερικό Γραφείο Αξιολόγησης του ΔΝΤ.

Λαγκάρντ: Το πρόγραμμα υπονομεύτηκε

Η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση σχολιάζει η Κρ.Λαγκάρντ, χωρίς να αρνείται ότι έγιναν λάθη από το Ταμείο, ενώ παραδέχεται ότι η συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα κατά παρέκκλιση του κανονισμού του, έγινε λόγω πολιτικής αναγκαιότητας και μετά από πολιτικές παρεμβάσεις, ώστε η ευρωζώνη «να αγοράσει χρόνο» και να φτιάξει άμυνα.

Αν και παραδέχεται ότι «οι αρχικοί οικονομικοί στόχοι αποδείχθηκαν υπερβολικά φιλόδοξοι» η επικεφαλής του Ταμείου επιλέγει να ρίξει το κύριο μέρος της ευθύνης για την αποτυχία του πρώτου προγράμματος στην ίδια την Ελλάδα, καθώς, -όπως υποστηρίζει- σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι συνέβη στις άλλες μνημονιακές χώρες, «το πρόγραμμα υπονομεύτηκε από επαναλαμβανόμενες πολιτικές κρίσεις, αντιστάσεις από κατεστημένα συμφέροντα και σοβαρά προβλήματα εφαρμογής που οδήγησαν σε πολύ μεγαλύτερη του αναμενόμενου συρρίκνωση της παραγωγής». 

Κατά παρέκκλιση των κανόνων η συμμετοχή του ΔΝΤ

Η κατ' εξαίρεση χρηματοδότηση από το Ταμείο του ελληνικού Προγράμματος, παρόλο που εκτιμούσε ότι το Δημόσιο Χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο, έγινε προκειμένου να αποσοβηθεί ο υψηλός κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης, αναφέρεται στην έκθεση, στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά στις συνθήκες και τις πολιτικές αναγκαιότητες που επέβαλαν το να χρηματοδοτήσει το Ταμείο το πρόγραμμα αλλάζοντας τον ίδιο του τον κανονισμό (που προέβλεπε ότι πρέπει να εξασφαλίζεται βιωσιμότητα χρέους).

«Το Μάιο του 2010, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε μια απόφαση να παράσχει κατ' εξαίρεση πρόσβαση σε χρηματοδότηση (exceptional access financing) στην Ελλάδα χωρίς να επιδιώξει μια προληπτική αναδιάρθρωση χρέους, αν και το δημόσιο χρέος της είχε κριθεί μη βιώσιμο με υψηλό βαθμό πιθανότητας», αναφέρεται και προστίθεται:

«Ο κίνδυνος μετάστασης ήταν ένας σημαντικός προβληματισμός στη λήψη της απόφασης αυτής. Υπήρξε επιφανειακή εφαρμογή της πολιτικής του ΔΝΤ στην κατ' εξαίρεση πρόσβαση στους πόρους του Ταμείου, η οποία απαιτεί την έγκαιρη συμμετοχή του Συμβουλίου».

Αφού η έκθεση σημειώνει ότι οι κρίσιμες αποφάσεις ελήφθησαν χωρίς ουσιαστική εμπλοκή του Εκτελεστικού Συμβουλίου αποφαίνεται ότι «η έγκαιρη και ενεργητική εμπλοκή του Συμβουλίου μπορεί να είχε ή να μην είχε οδηγήσει σε μια διαφορετική απόφαση, αλλά θα είχε ενισχύσει την νομιμότητα της όποιας απόφασης».

Η έκθεση δείχνει ότι το ΔΝΤ «προσαρμόστηκε» στις απαιτήσεις των ευρωπαίων που δεν ήθελαν να «αγγίξουν» το χρέος. Έτσι, «το ΔΝΤ έχασε την χαρακτηριστική του ευελιξία ως διαχειριστής κρίσεων. Κει επειδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματευόταν εκ μέρους του Eurogroup, το σχήμα της τρόικας υπέβαλε από την αρχή σε πολιτικές πιέσεις τις τεχνικές κρίσεις του προσωπικού του ΔΝΤ».

Η Έκθεση υποστηρίζει πάντως ότι η Ελλάδα ωφελήθηκε από τη σημαντική ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους το 2012 (με το γνωστό PSI), καθώς και την αναχρηματοδότηση με πολύ ευνοϊκούς όρους από τους επίσημους πιστωτές της και το ΔΝΤ. Επαναλαμβάνει δε την έκκληση του Ταμείου για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.

Επίσης, με δεδομένη την εμπειρία από τη συμμετοχή του στην τρόικα, το ΔΝΤ αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας του Ταμείου με τις περιφερειακές συμφωνίες χρηματοδότησης.

Λαγκάρντ: Μοναδική περίπτωση η Ελλάδα

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σχολιάζοντας την έρευνα, διαχωρίζει τα τρία επιτυχημένα προγράμματα (Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Κύπρου) από αυτό της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί «ειδική περίπτωση».

«Η Ελλάδα έθεσε πρόσθετες και μοναδικές προκλήσεις. Με απαράμιλλη διεθνή στήριξη, η χώρα προχώρησε σε μία αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή» υπογραμμίζει σε δήλωσή της. 

«Ωστόσο» προσθέτει «η χώρα επλήγη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι άλλες χώρες εξαιτίας των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από οργανωμένα συμφέροντα, από σοβαρά προβλήματα εφαρμογής του προγράμματος, καθώς και από τις επαναλαμβανόμενες πολιτικές κρίσεις.» 

» Τα παραπάνω οδήγησαν σε πολλαπλές κρίσεις, υπονομεύοντας έτσι την εμπιστοσύνη προς τη χώρα, αφήνοντας τον φόβο του Grexit να επικρεμάται. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η ύφεση στη χώρα να είναι πολύ βαθύτερη σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του Προγράμματος».

Η Κρ.Λαγκάρντ αναγνωρίζει ότι κανένα από αυτά τα εμπόδια που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του προγράμματος δεν είχε προβλεφθεί εκ των προτέρων, με αποτέλεσμα (και με το πλεονέκτημα της ύστερης γνώσης) οι αρχικές προβλέψεις για την ιδιοκτησία του προγράμματος και την ανάπτυξη να αποδειχθούν υπερβολικά αισιόδοξες.

«Παρά ταύτα η Ελλάδα παρέμεινε μέλος της ζώνης του ευρώ, επιτυγχάνοντας έτσι τον βασικό στόχο που είχε τεθεί εξ αρχής, τόσο από την ίδια τη χώρα όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης» τόνισε.

Η επικεφαλής του Ταμείου χαρακτηρίζει πρωτοφανή την κρίση στην ευρωζώνη μιλώντας για πολύ υψηλή πιθανότητα «μετάδοσης» δεδομένης της έλλειψης «τείχους προστασίας». Γι' αυτό άλλωστε και δηλώνει ότι τα προγράμματα στα οποία συμμετείχε το ΔΝΤ πέτυχαν να «αγοράσουν χρόνο» για να χτιστούν αυτά τα τείχη και να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στις αγορές τρεις από τις τέσσερις χώρες (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος).

Η Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχεται επίσης ότι οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές υποτιμήθηκαν αρχικά (αλλά αργότερα διορθώθηκαν) και ότι η ανάκαμψη από την κρίση τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και παγκόσμιο επίπεδο ήταν πιο αδύναμες απ' όσο αναμένονταν.

Όπως υποστηρίζει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ήδη έχουν γίνει αλλαγές με βάση τα διδάγματα από το 2010-2011. Σε αυτά περιλαμβάνει τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις, τις αλλαγές στους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές και το μεγαλύτερο ρεαλισμό για το ρυθμό των δομικών μεταρρυθμίσεων.

Ακόμη, σημειώνει πως ενισχύθηκε το πλαίσιο για τις αναλύσεις βιωσιμότητας χρέους, ενώ σε ότι αφορά τη λειτουργία της «τρόικας» (ΔΝΤ, Κομισιόν, ΕΚΤ) αναφέρεται σε εργασία που είναι σε εξέλιξη ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά της.

Υπό αυτό το πρίσμα, όπως αναφέρει το Euro2day.gr, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν αποδέχεται την μια από τις πέντε συστάσεις της ανεξάρτητης επιτροπής, αυτής που ζητά «το Εκτελεστικό Συμβούλιο και τη Διοίκηση να αναπτύξει διαδικασίες για να ελαχιστοποιήσει το περιθώριο πολιτικών παρεμβάσεων στην τεχνική ανάλυση του ΔΝΤ».

Όπως δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ «στηρίζω την αρχή η τεχνική ανάλυση του ΔΝΤ να παραμείνει ανεξάρτητη. Ωστόσο δεν δέχομαι την «υπόθεση» της σύστασης την οποία το IEO απέτυχε να τεκμηριώσει στην έκθεση και γι' αυτό δεν βλέπω την ανάγκη να αναπτυχθούν νέες διαδικασίες».

Αντίθετα υιοθετεί:

• Την σύσταση να ενισχυθούν οι διαδικασίες στο Εκτελεστικό Συμβούλιο και τη Διοίκηση για να εξασφαλιστεί ότι οι συμφωνηθείσες πολιτικές ακολουθούνται και δεν αλλάζουν χωρίς προσεκτική μελέτη. Όπως δηλώνει η διαδικασία γύρω από την οποία δημιουργήθηκαν οι συστημικές εξαιρέσεις έλαβε χώρα υπό εξαιρετικές συνθήκες και δεσμεύεται να χειριστεί καλύτερα ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον αν προκύψει «έκτακτη ανάγκη» όπως αυτή του Μαίου του 2010 (οπότε η Ελλάδα εντάχθηκε στο πρόγραμμα.

• Το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει πως οι κατευθυντήριες γραμμές του σχεδιασμού του προγράμματος εφαρμόζονται σε μέλη νομισματικών ενώσεων.

• Το ΔΝΤ να καθιερώσει μια πολιτική για τη συνεργασία με περιφερειακές χρηματοδοτικές ρυθμίσεις.

• Το Εκτελεστικό Συμβούλιο και η Διοίκηση θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους για τη λογοδοσία και τη διαφάνεια και το ρόλο της ανεξάρτητης αξιολόγησης για την προώθηση της χρηστής διακυβέρνησης. in.gr



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2azH76d
via IFTTT