Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΗΠΑ: Ο Τραμπ κατηγορεί ηγετικό στέλεχος του κινήματος Black Lives Matter για «προδοσία», «στάση», «εξέγερση»

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε χθες Πέμπτη έναν από τους ηγέτες του κινήματος Black Lives Matter ότι διέπραξε «προδοσία», σε ακόμη μια ένδειξη πως ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προτιμά τη «σκληρή» γραμμή στον συνεχιζόμενο διάλογο για τον ρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα στη χώρα.

Ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, έκανε το σχόλιο αυτό μέσω Twitter αναφερόμενος σε σχόλια του Χοκ Νιούσομ, ηγετικού στελέχους της οργάνωσης Black Lives Matter («Οι ζωές των μαύρων μετράνε») κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2CJhRIF
via IFTTT

Με εξωδικαστικό συμβιβασμό έκλεισε η υπόθεση Novartis στις ΗΠΑ - Παραδέχεται το σκάνδαλο στην Ελλάδα - Τι θα πληρώσει η εταιρεία

Έκλεισε σύμφωνα με πληροφορίες με εξωδικαστικό συμβιβασμό η αντιπαράθεση της Novartis με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Το χρηματικό πρόστιμο που καταλογίστηκε στην εταιρεία Novartis είναι ύψους 112 εκατ. δολαρίων. Με την απόφαση αυτή η Novartis παραδέχεται ρητά και κατηγορηματικά ότι υπάρχει σκάνδαλο καθώς σύμφωνα με το κείμενο της Επιτροπής, η φαρμακευτική εταιρεία συμμετείχε σε προγράμματα καταχρηστικών πληρωμών ή προνομίων σε «δημόσιους και ιδιωτικούς παρόχους υγείας στη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ και την Ελλάδα σε αντάλλαγμα τη συνταγογράφηση ή τη χρήση προϊόντων Novartis ή Alcon».

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δεν έκανε αναφορά σε πολιτικά ή μη πρόσωπα που να σχετίζονται με την Ελλάδα καθώς δεν έχει καμία αρμοδιότητα για αυτά και ότι στοιχεία βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας παραδόθηκαν στις ελληνικές δικαστικές αρχές. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3i37gIx
via IFTTT

Να απαντήσουν Σαμαράς, Γεωργιάδης, Βορίδης μετά την απόφαση των ΗΠΑ πως βοήθησαν τη Novartis

Η απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου του Νιού Τζέρσι για την υπόθεση Novartis Hellas με την οποία καλείται η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία να πληρώσει 310 εκατ. δολάρια κατόπιν εξωδικαστικού συμβιβασμού για αθέμιτες πρακτικές στη χώρα μας κατά την περίοδο 2012-2015 αλλάζει τελείως την πολιτική ατζέντα.

Και αυτό παρά την αγωνιώδη προσπάθεια των καλοπληρωμένων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη Μέσων Ενημέρωσης να διαστρεβλώσουν την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου υποστηρίζοντας από το βράδυ της Πέμπτης που έγινε γνωστή ότι η υπόθεση έκλεισε χωρίς αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Ξεχνούν βέβαια ότι η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και το δικαστήριο του Νιου Τζέρσι δεν έχουν αρμοδιότητα, όπως είναι λογικό, για απόδοση ποινικών η άλλων ευθυνών σε πολίτες τρίτων χωρών.

Παρόλα αυτά οι αναφορές στη σχέση πολιτικών και κρατικών λειτουργών με τη Novartis στο πλαίσιο μάλιστα της συμφωνίας ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού αποτελούν την απόδειξη για την σκανδαλώδη περίπτωση που εξετάζεται από την ελληνική δικαιοσύνη με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BbAGnn
via IFTTT

ΕΓΓΡΑΦΟ: H Novartis εξασφάλιζε τα συμφέροντά της μέσω αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, Αξιωματούχων και Οργανισμών

Στο ενημερωτικό δελτίο του δικαστηρίου του Νιου Τζέρσι που εξετάζει την υπόθεση με αριθμό 20-538 εναντίον της Novartis Hellas, φαίνεται ότι Novartis καλείται να καταβάλει 310 εκατομμύρια δολάρια που αφορούν αθέμιτες πρακτικές της Novartis Hellas ενώ ακόμα 35 εκατομμύρια προβλέπονται ως αποζημίωση για πρακτικές της εταιρείας στη Νότια Κορέα και το Βιετναμ. 

Έχει σημασία ότι στην περιγραφή της υπόθεσης και το είδος των ευθυνών που περιγράφονται για τη Novartis Hellas υπάρχει ευθεία αναφορά σε σχέση της εταιρείας με πολιτικούς στην Ελλάδα και πρακτικές τους που ζημίωσαν το αμερικανικό δημόσιο.

Οι άνθρωποι της Novartis, συνειδητά και εσκεμμένα συνωμότησαν και συμφώνησαν μεταξύ τους να διαπράξουν αδικήματα κατά των ΗΠΑ. Ανάμεσα στα αδικήματα αυτά είναι, όπως αναφέρεται στο σημείο 4: «να παρακινήσουν τους ξένους αξιωματούχους (εννοεί τους Έλληνες αξιωματούχους) να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στην κυβέρνηση και τους Οργανισμούς και τα Όργανα και να επηρεάσουν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων των Οργανισμών και των Οργάνων προκειμένου να βοηθήσουν τη Novartis Hellas».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2VkDTrM
via IFTTT

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Τι έκανε η Κεραμέως με τα προσωπικά μας δεδομένα - O DPO, o νόμος και η "μοναξιά" της CISCO - Πώς οι τρεις εταιρείες έγιναν μία...

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η ελληνική κυβέρνηση ήρθε, όπως ήταν αναμενόμενο, αντιμέτωπη με μία πρωτόγνωρη κατάσταση και επιχείρησε να βρει λύσεις οι οποίες, θεωρητικά τουλάχιστον, αφενός θα εξυπηρετούσαν το δημόσιο συμφέρον και αφετέρου θα έδιναν γρήγορη διέξοδο στα προβλήματα που δημιουργούνταν.

Με την τεχνολογία να εισβάλλει πλέον ορμητικά στη ζωή μας και μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων μας να εκτελούνται μέσω διαδικτύου, πολύ φυσιολογικά ήρθε στην επικαιρότητα και το ζήτημα της τήρησης της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, κυρίως από το ελληνικό κράτος το οποίο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Είναι μάλλον περιττή μία διεξοδική ανάλυση για τη σημασία της τήρησης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Αρκεί να αναφέρουμε τον ορισμό της "παραβίασης προσωπικών δεδομένων". Αυτός είναι ο εξής: "η παραβίαση της ασφάλειας που οδηγεί σε τυχαία ή παράνομη καταστροφή, απώλεια, μεταβολή, άνευ άδειας κοινολόγηση ή πρόσβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διαβιβάστηκαν, αποθηκεύτηκαν ή υποβλήθηκαν κατ' άλλο τρόπο σε επεξεργασία".
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2YvkhD9
via IFTTT

Δικηγόρος Μιωνή: Κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση και ήταν συνήγορος των Επστάιν - Τραμπ

Για σεξουαλική κακοποίηση είχε κατηγορηθεί ο νομικός σύμβουλος του Σάμπυ Μιωνή, Άλαν Ντέρσοβιτς, από θύμα του παιδόφιλου αυτόχειρα, Τζέφρι Επστάιν, στον οποίο παρείχε νομικές υπηρεσίες. Ο αμφιλεγόμενος νομικός -σύμφωνα και με ελληνικά δημοσιεύματα- ήταν και συνήγορος του Ντόναλντ Τραμπ για το σκάνδαλο της Ουκρανίας.

Στην παρανόμως ηχογραφημένη ιδιωτική συνομιλία των Σ. Μιωνή – Νίκου Παππά, ο ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας έκανε δύο αναφορές στον δικηγόρο, Άλαν Ντέρσοβιτς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/31i7tSm
via IFTTT

Έκοψαν και το ρεύμα στην άνεργη μητέρα που λιποθύμησε το παιδί της από την πείνα

Μεγάλο κύμα συμπαράστασης έχει εκδηλωθεί από την κοινωνία της Ρόδου και όχι μόνο, προς την οικογένεια της άνεργης ξενοδοχοϋπαλλήλου, μητέρας της εννιάχρονης που λιποθύμησε από την πείνα σε φούρνο περιμένοντας στην ουρά για λίγο ψωμί.
Σύμφωνα με το Rodosreport, η άνεργη μητέρα έχει να εργαστεί από πέρυσι τον Αύγουστο, δεν είχε να ταΐσει τα δυο παιδιά, με αποτέλεσμα να είναι εξαντλημένα από την ασιτία, ενώ σαν να μην έφθανε αυτό, η ΔΕΗ χθες τους έκοψε το ρεύμα για ανεξόφλητους λογαριασμούς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3dyGmFh
via IFTTT

ΕΔΕ για αστυνομικούς που ζητούν επίδειξη από τρανς γυναίκα και την κοροϊδεύουν

Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος αστυνομικών της ομάδας «Δράση» διατάχθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με αφορμή βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, στο οποίο φαίνονται να ζητούν από τρανς γυναίκα να τους κάνει επίδειξη και να την κοροϊδεύουν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/31g96Ql
via IFTTT

Μαρέβα Μητσοτάκη: Πουλά τις μετοχές της στην Zeus + Dione, αποχωρεί από Endeavor

Μετά την ανάμιξη του ονόματός της σε offshore υποθέσεις  και άλλες εταιρείες η Μαρέβα, όντας σύζηγος του πρωθυπουργου Κυριάκου Μητσοτάκη, προσπαθεί μάλλον να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα μάτια του κόσμου.
Η Μαρέβα Μητσοτάκη φέρεται να προχωρά στην πώληση των μετοχών που διατηρούσε στην εταιρεία Zeus + Dione και ταυτόχρονα να αποχωρεί από την αντιπροεδρία της Endeavor.

Εκτός της εταιρείας Zeus + Dione αναμένεται να βρεθεί η Μαρέβα Γκραμπόφσκι–Μητσοτάκη, σύζυγος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3i1GQHj
via IFTTT

Υποψήφιοι «δύο ταχυτήτων» για τους διορισμούς σε σχολεία

Σοβαρά αδικημένοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται οι απόφοιτοι του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Λόγω καθυστερήσεων στην αναγνώριση integrated master οι υποψήφιοι της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 του κλάδου ΠΕ 79.01 εκπαιδευτικών Μουσικής υπολείπονται 20 μορίων συγκριτικά με τους πτυχιούχους τμημάτων στους οποίους ήδη έχει χορηγηθεί ο τίτλος σπουδών 
Ζήτημα ισονομίας θέτουν οι πτυχιούχοι του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς λίγο πριν ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 1ΓΕ/2019 για τον διορισμό 5.250 εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία, αφού λόγω κωλυσιεργίας υπολείπονται σημαντικών μορίων που θα τους επέτρεπαν να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση στα σχολεία της επικράτειας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2CA0pGk
via IFTTT

Φέρνουν στη Βουλή νόμο έκτρωμα για τις συγκεντρώσεις - Απόλυτη σιωπή απο τον ΣΥΡΙΖΑ

Το νομοσχέδιο του υπουργού Προ.Πο., που πρόκειται να ψηφιστεί προτού καν συγκληθεί σε Ολομέλεια η Βουλή, «ζωντανεύει» τη δικτατορική νομοθεσία βάσει της οποίας πνίγηκε το 1973 στο αίμα η εξέγερση του Πολυτεχνείου ● Αφαίρεση κάθε σχετικής αρμοδιότητας από τους εισαγγελείς, θέσπιση επίσημου «οργανωτή» της συγκέντρωσης, που οφείλει να «συνεργάζεται άμεσα» με τον επικεφαλής αστυνομικό, αναγόρευση της απλής συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση σε ιδιώνυμο αδίκημα μεταξύ των απίστευτων διατάξεων
Το ξέρατε ότι κάθε διαδήλωση ή άλλη δημόσια συνάθροιση στo κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των περισσότερων επαρχιακών πόλεων είναι αυστηρά απαγορευμένη εδώ και περίπου μισό αιώνα, επισύροντας ποινές φυλάκισης από ένα μήνα μέχρι πέντε χρόνια για τους οργανωτές ή ομιλητές κι ένα χρόνο για τους λοιπούς συμμετέχοντες;
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Cxy5nZ
via IFTTT

Πρωτογενές έλλειμμα 4,843 δισ. ευρώ στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαίου

Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 4,843 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαίου 2020 αποτυπώνοντας τις επιπτώσεις από την κρίση του κορονοϊού και το κόστος των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Για το διάστημα αυτό ο αρχικός στόχος του προϋπολογισμού προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα 43 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε σημειωθεί πρωτογενές πλεόνασμα 916 εκατ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο πεντάμηνο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επίσης το ίδιο διάστημα παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού (γενική κυβέρνηση) ύψους 7,494 δισ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 2,512 δισ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/31gA6PW
via IFTTT

Ενεργοποιείται το πλωτό φράγμα για πρόσφυγες και μετανάστες στις ακτές της Λεσβου

Στις 6 Ιουλίου παραλαμβάνονται από το υπουργείο Αμυνας τα πρώτα 2.700 μέτρα του αμφιλεγόμενου διχτυού, τα οποία θα παραδοθούν στο Λιμενικό για να τοποθετηθούν στις ακτές της Λέσβου ● Επιφυλάξεις και φόβους εκφράζουν στελέχη του Λιμενικού για τους κινδύνους ατυχημάτων που ελλοχεύουν.
Ηταν μόλις 2 Ιουνίου όταν η Υπατη Αρμοστεία με ανακοίνωσή της καλούσε την Ελλάδα, αντί να πετάξει τους πρόσφυγες στον δρόμο, να ενεργοποιήσει ένα δίχτυ ασφαλείας και παράλληλα να δώσει ευκαιρίες ένταξης για όσους από αυτούς καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ασύλου, ξεπερνώντας τους σκοπέλους του αντιμεταναστευτικού νόμου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/31fq3KN
via IFTTT

«Πράσινο φως» στο κρατικό σχέδιο διάσωσης της Lufthansa από τον βασικό μέτοχο

Άρση του αδιεξόδου διαφαίνεται για το μέλλον της Lufthansa καθώς σήμερα ο βασικός μέτοχος της αεροπορικής εταιρείας, ο επιχειρηματίας Heinz Hermann Thiele, δήλωσε πως κάνει πίσω και θα στηρίξει τελικά το σχέδιο διάσωσης ύψους 9 δισεκ. ευρώ που κατάρτισε η γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσει «όρθια» την εταιρεία.

«Θα ψηφίσω την πρόταση», δήλωσε στη Frankfurter Allgemeine ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Thiele, ο οποίος πρόσφατα αύξησε το μερίδιό του στη Lufthansa στο 15,5%.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3exEopX
via IFTTT

Διεύρυνση κατηγορητηρίου για κακούργημα στο Μάτι ζητά ο ανακριτής

Διεύρυνση του κατηγορητηρίου για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα αναφορικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ζητεί ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Ο δικαστικός λειτουργός με βάση νεότερα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ζητεί από την Εισαγγελία να προχωρήσει στην άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το κακούργημα της έκθεσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2NvEEtG
via IFTTT

Σε καθεστώς χρεοκοπίας η Wirecard μετά το σκάνδαλο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη γερμανική εταιρεία, η οποία γίνεται η πρώτη επιχείρηση μέλος του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης που υποβάλει τέτοια αίτηση.

Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο βρέθηκε στη δίνη σκανδάλου, καθώς απέκρυψε τρύπα 2,1 δισ. στους ισολογισμούς της. 

Οι μετοχές της εταιρείας βγήκαν σήμερα από τη διαπραγμάτευση στην Φρανκφούρτη, λίγο πριν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, καθώς έχασαν περισσότερο από το 90% της αξίας τους μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την παραίτηση του CEO, Μάρκους Μπράουν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZcyO5X
via IFTTT

«Ύποπτα» διπλώματα για 150 πιλότους της Pakistan International Airlines

Τρομερές αποκαλύψεις για την επαγγελματική επάρκεια των πιλότων της Pakistan International Airlines έρχονται στο φως, μετά την προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια της συντριβής αεροσκάφους στο Καράτσι, τον περασμένο μήνα.
Ο Αμπντουλάχ Χαν, εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των 150 πιλότων και ότι η απόφαση ελήφθη μετά την έρευνα για την τραγωδία στο Καράτσι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Z6id3D
via IFTTT

Μακρύ «κατηγορώ» για τη φασιστική δράση του «Νικηφόρου» της «Κρυπτείας»

Για περισσότερη από μισή ώρα η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών απήγγελλε το κατηγορητήριο σε βάρος του Παναγιώτη Π., του 49χρονου μεταφραστή και επιστημονικού συνεργάτη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που συνελήφθη τον Ιούλιο του 2019 για αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με την εθνικιστική οργάνωση «Κρυπτεία». Η δράση της οργάνωσης τοποθετείται τη διετία 2017-2019 και περιλαμβάνει επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, εμπρησμούς, απόπειρες εμπρησμού, απειλές και εκφοβισμούς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Vi5xpj
via IFTTT

Χρυσοπληρώνει μεταχειρισμένα λεωφορεία 15 ετών ο ΟΑΣΘ

Οταν αντιλήφθηκαν στο υπουργείο Μεταφορών ότι καινούργια αστικά λεωφορεία μπορούν να έρθουν μόνο ύστερα από 2-3 χρόνια, αναζήτησαν λύση σε μεταχειρισμένα - και με την ευκαιρία δοκιμάζουν τη σταδιακή επιστροφή τους σε ιδιώτες. Μόνο που δεν υπολόγισαν σωστά ούτε τις προδιαγραφές ούτε τα οικονομικά…
Εν μέσω διαβούλευσης για τα κίνητρα της μετάβασης σε ηλεκτροκίνηση ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 26 Ιουνίου ο διεθνής διαγωνισμός για τη μίσθωση 180 έως και 450 μεταχειρισμένων πετρελαιοκίνητων αστικών λεωφορείων για τα επόμενα 3 χρόνια από τον ΟΑΣΘ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BFTLOe
via IFTTT

Τέταρτο εργατικό ατύχημα πάνω σε πλοίο μέσα στον Ιούνιο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος

Ακόμη ένα περιστατικό τραυματισμού εργαζομένου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, με θύμα, αυτή τη φορά 53χρονο εργατοτεχνίτη σε ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού.

Αυτό είναι το δεύτερο εργατικό ατύχημα στο Πέραμα και το τέταρτο συνολικά πάνω σε πλοίο για τον μήνα Ιούνιου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Z670jC
via IFTTT

Η Bayer προχωρά σε συμβιβασμό 10 δισεκ. δολαρίων για το Roundup

Η Bayer, η μεγαλύτερη εταιρεία παρασκευής ζιζανιοκτόνων, συμφώνησε να καταβάλει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συμβιβαστική επίλυση χιλιάδων αγωγών στις ΗΠΑ, που υποστηρίζουν ότι το δημοφιλές ζιζανιοκτόνο Roundup προκαλεί καρκίνο.

Ο συμβιβασμός περιλαμβάνει 1,25 δισ. δολάρια για πιθανές μελλοντικές αγωγές από ανθρώπους που χρησιμοποίησαν Roundup και ενδεχομένως εμφανίσουν λέμφωμα Hodgkin τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο συμβιβασμός αυτός «θα κλείσει περίπου το 75% των τρεχουσών 125.000 κατατεθειμένων και μη καταγγελιών».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2YvtpYg
via IFTTT

Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ: Ρατσιστική βία κατά άστεγου μετανάστη στο ΑΤ Ομόνοιας

Επίθεση δέχθηκε στην οδό Πειραιώς άστεγος μετανάστης, ο οποίος καταγγέλλει ότι μετά το περιστατικό, αστυνομικοί τον συνέλαβαν και του επιτέθηκαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, αστυνομικοί του έσκισαν τα ρούχα, ενώ, κατά την προσαγωγή του δεν τον άφησαν να φορέσει ούτε τα παπούτσια του.

Αναλυτικά η χθεσινή καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Z5yQfP
via IFTTT

Η Εκκλησία διεκδικεί έκταση του Ασκληπιείου Βούλας μετά από 100 χρόνια

Σοβαρή διαμάχη έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες ημέρες μεταξύ του Δήμου Βούλας και της Εκκλησίας της Ελλάδος με ένα μεγάλο κομμάτι της έκτασης του Ασκπληπιείου Βούλας να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κατηγορεί την Εκκλησία ότι «θυμήθηκε» την υπόθεση μετά από 100 χρόνια μετά και πως «αποκηρύσσει το φιλανθρωπικό της χαρακτήρα και σε συνδυασμό με την προσπάθεια τσιμεντοποίησης των αδόμητων χώρων πρασίνου της Βουλιαγμένης, επιδίδεται πλέον σε βιομηχανία αγοροπωλησίας ακινήτων (real estate)».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Yvnwu7
via IFTTT

Οργή στη Νέα Υόρκη: Νεκρός 29χρονος Ελληνοαμερικανός από αστυνομικούς [βίντεο]

Σάλο έχει προκαλέσει νέο βίντεο που καταγράφει αστυνομική βία κατά του 29χρονου Ελληνοαμερικανού Τζορτζ Ζαπάντη, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά τη σύλληψή του μέσα στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη.

Οι αστυνομικοί χτύπησαν τον 29χρονο με όπλο τέιζερ κατά τη σύλληψή του, ενώ φέρεται να αγνόησαν τις εκκλήσεις του ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, κάτι που φέρνει στο νου την περίπτωση του Τζορτζ Φλόιντ, δολοφονία του οποίου πυροδότησε τις οργισμένες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3hZ8RPN
via IFTTT

Τα μυστικά κονδύλια ενώνουν Σαμαρά-Μητσοτάκη

Στην κατάθεσή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ το 1994, ο τότε γενικός διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Κων. Μητσοτάκη, Δ. Χατζηδάκης, και σημερινός βουλευτής της Ν.Δ., είχε κατονομάσει τον πρέσβη Φρ. Βέρρο ως τον άνθρωπο που διαχειρίστηκε τα μυστικά κονδύλια με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Σαμαρά ● Ο κ. Βέρρος, σήμερα, μετά την αποχώρησή του από το διπλωματικό σώμα, διορίστηκε διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γ. Κουμουτσάκου.
Με πρωταγωνιστή και μοιραίο πρόσωπο τον κ. Πέτσα ζούμε τις μέρες αυτές την κορύφωση μιας πολιτικής ιλαροτραγωδίας που έχει ξεκινήσει πριν από σχεδόν τριάντα χρόνια. Αναφέρομαι στην περιπετειώδη σχέση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της πολιτικής οικογένειας Μητσοτάκη με φόντο τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3duXKKL
via IFTTT

Νέα Δημοκρατία: Κυβέρνηση Παρακράτους

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της υποκλοπής ιδιωτικής συνομιλίας του κ. Παππά που είδε τη δημοσιότητα, και για το οποίο ο ίδιος έχει δώσει τις εξηγήσεις του, γεννιούνται μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν εν γένει τη πολιτική ζωή του τόπου αλλά και την προστασία της ίδιας της δημοκρατίας από τη δράση του αληθινού παρακράτους τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3duXRGb
via IFTTT

24ωρη απεργία: Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ λένε όχι στην είσοδο ιδιωτών στο νερό

Με 24ωρη απεργία σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών απαντούν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ κατά της εκχώρησης της διαχείρισης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας (ΕΥΣ) σε εργολάβους.
Παρά τις έντονες αντιδράσεις μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των νερών, ενός δημοσίου αγαθού, ξεκινώντας από το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνας με την προετοιμασία προκήρυξης Διεθνούς Διαγωνισμού για τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην εν λόγω ιδιωτικοποίηση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2NvFwOK
via IFTTT

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Διεθνής Αμνηστία: Ανάλυση-κόλαφος για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ

H Διεθνής Αμνηστία έχει ξεκινήσει εκστρατεία και συλλογή υπογραφών απαιτώντας μεταρρυθμίσεις για την αστυνόμευση των ΗΠΑ σε όλους τους τομείς
Ονέος διαδραστικός χάρτης της Διεθνούς Αμνηστίας καταγράφει 125 περιστατικά αστυνομικής βίας σε σαράντα πολιτείες των ΗΠΑ ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές/ριες, δημοσιογράφους και παρευρισκόμενους/ες κατά τη διάρκεια του κινήματος Black Lives Matter.

«Η ανάλυση της Διεθνούς Αμνηστίας αποκαλύπτει ένα σοκαριστικό φάσμα παραβιάσεων από τις αστυνομικές δυνάμεις σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβάνοντας το 80% των πολιτειών των ΗΠΑ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Z4zWbo
via IFTTT

Μαστίχα Χίου: Οι Τούρκοι κατοχυρώνουν όνομα για το αντίγραφό της

Το προϊόν θα ονομάζεται Cesme Damla Sakizi και φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί την ελληνική μαστίχα. Τουρκικά fake news για δήθεν εγκατάλειψη της καλλιέργειας από πολλούς Έλληνες. «Είμαστε σε συνεχή ανάπτυξη», απαντά ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου
Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης θέλουν να κατοχυρώσουν οι Τούρκοι για το αντίγραφο της ελληνικής μαστίχας που προσπαθούν να δημιουργήσουν εδώ και χρόνια στην περιοχή του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο. Θα το ονομάζουν Cesme Damla Sakizi και όχι μαστίχα, καθώς ο χρυσοφόρος καρπός της χιώτικης γης αποτελεί προστατευόμενο Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης και δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τον όρο, παρόλο που κάποιοι το έχουν επιχειρήσει. Όπως ανακοινώθηκε από τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Γεωργίας του Τσεσμέ, Ahmet Kececi, η υπηρεσία υπέβαλλε στις 15 Ιουνίου τη σχετική αίτηση στο Τουρκικό Ινστιτούτο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας. Σε συνέντευξή του σε τουρκικό ΜΜΕ, μάλιστα, ο ίδιος επικαλέστηκε fake news για δήθεν εγκατάλειψη της καλλιέργειας μαστίχας από μεγάλο μέρος των παραγωγών στα Μαστιχοχώρια της Χίου και για μείωση της παραγωγής μαστίχας στο ελληνικό νησί, προκειμένου να καλέσει τους Τούρκους παραγωγούς να επενδύσουν στην συγκεκριμένη καλλιέργεια και να καλύψουν το κενό στην παγκόσμια αγορά. «Στη Χίο οι νέοι φεύγουν από το νησί και εγκαταλείπουν τα δέντρα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3fRjiTs
via IFTTT

Αποκάλυψη της μεθόδευσης: Ο Πλεύρης γνώριζε τις «κασέτες» Μιωνή από το Μάρτιο

Μετά την πρωτοφανή ενέργεια της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, να δεχτεί τη Δευτέρα το υλικό μιας παράνομα υποκλαπείσας συνομιλίας μεταξύ Μιωνή και Παππά, το πρωί της Τρίτης, από την ανάγνωση πρακτικών του Μαρτίου, αποδείχτηκε ότι οι βουλευτές της ΝΔ γνώριζαν, όχι μόνο για την υποκλοπή και το περιεχόμενό της, αλλά και τη μεθόδευση που θα ακολουθήσει.
Σημειώνεται πως τα μέλη της προανακριτικής, όχι μόνο δεν έκριναν ως όφειλαν ως δικονομικά απαράδεκτο το υλικό υποκλοπής, αλλά ταυτόχρονα ενώ υπέχουν ρόλο ανακριτή δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν εκ των προτέρων το υλικό που θα καταθέσει ένας μάρτυρας, γεγονός που ενισχύει την κατηγορία της συμπαιγνίας για τον τρόπο πολιτικής αξιοποίησης του παράνομου υλικού. Παράλληλα ενισχύεται και η άποψη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ότι η πλειοψηφία παρουσίασε τις «κασέτες» Μιωνή στο συγκεκριμένο χρόνο για να προκαλέσει αντιπερισπασμό, μετά τις διαδοχικές αποκαλύψεις για τους Ράικου, Παπασταύρου, Σαμαρά, Μιωνή.   
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3fRjiCW
via IFTTT

Καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών στο Κολλέγιο Αθηνών

Έντονη σκιά, ρίχνουν πάνω από το Κολλέγιο Ψυχικού (μονάδα του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος - Κολλεγίου Αθηνών) οι δύο καταγγελίες που φέρνει στο φως σήμερα το tvxs.gr και αφορούν σε σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό. 
Σύμφωνα με τα λεγόμενα μαθητών και γονέων και τα δύο γεγονότα έλαβαν χώρα εντός του σχολικού πλαισίου.
Το πρώτο αφορά κορίτσι που κατήγγειλε πως κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, την απομόνωσαν τρία αγόρια του λυκείου σε ένα δωμάτιο και την παρενόχλησαν σεξουαλικά. Το δεύτερο περιστατικό αφορά την καταγγελία μαθήτριας, ότι υπέστη βιασμό στο δασάκι του σχολείου, επίσης από μαθητή και κατά τη διάρκεια που οι υπόλοιποι συμμαθητές παρακολουθούσαν το μάθημα στις αίθουσες του Κολεγίου.  Σύμφωνα με πηγές του Tvxs.gr η δεύτερη περίπτωση, αντιμετωπίζεται ως ανεξιχνίαστη, καθώς το αγόρι υποστηρίζει ότι η πράξη ήταν συναινετική. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2CCuuoZ
via IFTTT

Πότε θα αγοράζει το κράτος πρώτη κατοικία δανειοληπτών - Θα πληρωνουμε ενοικιο για να μένουμε στα ιδια μας τα σπίτια

Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων ένταξης στη ρύθμιση του δανείου τους μέσω της μεταβίβασης του ακινήτου-πρώτης κατοικίας στον δημόσιο «Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης» αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια των ευάλωτων ομάδων προσδιορίζει το άρθρο 163 των κειμένων του νέου πτωχευτικού κώδικα.
Επίσης, το άρθρο ξεκαθαρίζει ότι τη διαχείριση του Φορέα θα αναλάβει εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς και ότι ο Φορέας θα τιτλοποιεί τα μελλοντικά έσοδα από τα ενοίκια καθώς και τις απαιτήσεις από την πώληση ακινήτων, σε περίπτωση λύσης μίσθωσης επί του ακινήτου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/37RK2Rd
via IFTTT

Οι συμφωνίες Τσίπρα-Νετανιάχου και η απειλή διασυρμού της Ελλάδας

Του Άρη Χατζηστεφάνου
Ένα πέπλο σιωπής απλώνουν φιλοκυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης, ίσως στο σημαντικότερο απόσπασμα των αποκαλύψεων που φέρεται να κάνει ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Σάμπυ Μιωνή.
Στην απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του με τον Νίκο Παππά το 2016 εμφανίζεται να απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν τερματιστούν οι έλεγχοι των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων θα κινητοποιήσει υποστηρικτές στις ΗΠΑ και στο ισραηλινό λόμπι για να διασύρουν Έλληνες αξιωματούχους και δικαστικούς με την κατηγορία του αντισημιτισμού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2zXHcxx
via IFTTT

Απευθείας αναθέσεις παντός καιρού

Τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας και η καραντίνα δημιουργούν ευκαιρίες για επικερδείς επιχειρήσεις ● Παράδειγμα, το έργο σίτισης δεκάδων επαναπατρισθέντων στη Θράκη, που δόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στους ίδιους και τους ίδιους
Η πανδημία και το καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» γεννά ευκαιρίες για καλές μπίζνες. Οι απευθείας κρατικές αναθέσεις είναι η νέα κανονικότητα με τις ευλογίες της κυβέρνησης και ενίοτε της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στις 20 Μαΐου 2019 γράφαμε («Αναθέσεις όλο στους ίδιους») για τις απευθείας αναθέσεις στην εταιρεία Interweave για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της διαδικτυακής πλατφόρμας «Greece From Home». Η ίδια κατάσταση, όπως φαίνεται, συμβαίνει σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στον τουρισμό ή στην τηλεκπαίδευση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2CAnQ2n
via IFTTT

Ιδιώτες μυστικοσύμβουλοι για το προσφυγικό με τις ευλογίες της Ε.Ε.

Επί μήνες η αμερικανική εταιρεία συμβούλων βρισκόταν στα ελληνικά νησιά, τροφοδοτώντας τα υψηλότερα επίπεδα χάραξης της πολιτικής της Ε.Ε. με πληροφορίες για το πώς θα λειτουργήσει στην πράξη η καταστροφική για τους πρόσφυγες ευρωτουρκική συμφωνία του 2016. Η ιδιωτική εταιρεία ανέλαβε κρυφά, παρακάμπτοντας όλες τις ευρωπαϊκές διαδικασίες για τις αναθέσεις έργων, να προτείνει λύσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών στις αιτήσεις ασύλου στις υπερκορεσμένες δομές, ερήμην των προσφυγικών δικαιωμάτων
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον αμφιλεγόμενο ρόλο που διαδραμάτισε στη διαχείριση του προσφυγικού στην Ελλάδα ο αμερικανικός κολοσσός της εταιρείας συμβούλων McKinsey τη διετία 2016-2017 φέρνει στη δημοσιότητα πολυετής έρευνα των δημοσιογράφων Luděk Stavinoha και Αποστόλη Φωτιάδη στο πλαίσιο του Βαλκανικού Δικτύου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (BIRN), η οποία δημοσιεύτηκε χθες στο Spiegel και στο BalkanInsight.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Z0eiW3
via IFTTT

Φόβοι για δεύτερο κύμα κοροναϊού εντός του καλοκαιριού στην Ελλάδα - Ανησυχία για την παγκόσμια έξαρση

Ανησυχία για ένα δεύτερο κύμα κοροναϊού στη χώρα μας - ακόμη και εντός του καλοκαιριού - δημιουργεί η αύξηση των κρουσμάτων από τις αρχές Ιουνίου ενώ την ίδια στιγμή έχει σημάνει συναγερμός σε παγκόσμιο επίπεδο για την έξαρση της πανδημίας που παρατηρείται σε αρκετές χώρες.
Στην Ελλάδα μετά την αύξηση των κρουσμάτων σε Ξάνθη και Θεσπρωτία τους ειδικούς προβληματίζει και το άνοιγμα των συνόρων αφού με το πρώτο κύμα τουριστών εντοπίστηκαν 20 θετικοί στον κοροναϊό. Μάλιστα χθες, καταγράφηκαν 5 νέα εισαγόμενα κρούσματα. Το γεγονός επιπρόσθετα ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί στους ελέγχους σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν φορείς του ιού που ποτέ δεν ελέγχθηκαν. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/318QYb3
via IFTTT

Έγγραφο με κατάθεση «φωτιά» στη Βουλή: «Μίζα» στον Αντώνη Σαμαρά Σαμαρά μέσω...Παναμά;

Μια πολυδαίδαλη διαδρομή χρήματος και μερικά πολύ γνωστά πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βρίσκονται στην κατάθεση μάρτυρα - κλειδί στους οικονομικούς εισαγγελείς το 2015, που συνδέεται με το σκάνδαλο ΠΑΝΓΑΙΑ και έφτασε στη Βουλή.
To σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και κάνει λόγο για ένα τεράστιο ποσό που φέρεται να δόθηκε διαμέσου του Σταύρου Παπασταύρου στον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με διαρροές από την Επιτροπή, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, σημείωσε:
«Προτείνουμε να σταλεί επείγον  έγγραφο στην Εισαγγελία Διαφθοράς  και να ρωτηθεί:
Ποια υπόθεση ερευνά και ελέγχεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς 
Σε ποιο δικονομικό στάδιο βρίσκεται
Ποιοι είναι οι ευνοημένοι
Με λίγα λόγια : ποιοι τα πήραν»;
Πηγές της Προανακριτικής Επιτροπής σχολίασαν: «Την ώρα που ακούμε για μίζα 2,6 εκατ σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ μέσω στενού του συνεργάτη ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνη, η ΝΔ επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παράνομα κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία. Η γνησιότητα της οποίας δεν ελέγχθηκε καν από καμία δημόσια Αρχή. Όσοι αντιπερισπασμοί και αν επιχειρηθούν παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η ΝΔ : Για ποιο λόγο  αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρα σε εγγραφο της δικογραφίας».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2V8CV1m
via IFTTT

Η παραποιημένη - παράνομη μαγνητοφώνηση Μιωνή στο Νίκο Παππά του ΣΥΡΙΖΑ και η αλλαγή ατζέντας στα ΜΜΕ

Και ενω εν μεσω πανδημιας η Ελληνικης κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε σε φιλικά προσκείμενα προς αυτή ΜΜΕ, 20 εκατ. ευρω με προσχημα την ενημέρωση των πολιτών για τον Κορονοϊο - πραγμα το οποιο θα μπορούσε να επιβάλλει ΔΩΡΕΑΝ - χωρίς μάλιστα να δημοσιοποιεί την λίστα με τα ποσά που διέθεσαν σε κάθε media ξεχωριστα...εξαιτίας πιέσεων και αποκαλύψεων...η ατζέντα με εναν μαγικό τρόπο άλλαξε και πήγε στο "ποσο διεφθαρμένος ηταν ο ΣΥΡΙΖΑ....
Όλα άρχισαν με το πρωτοσέλιδο των Παραπολιτικων το Σαββατο 20/6/2020 που έκανε λόγο για Παρακράτος Καμμένου, ο οποίος τηλεφωνούσε απευθείας στις αρχες...και η συνέχεια δόθηκε απο το Πρωτο Θεμα με δημοσιοποίηση παράνομης και παραποιημένης ηχογράφισης...Και το show συνεχίζεται...

Μερικές ημέρες μετά το πόρισμα του ΕΟΠΥΥ για τον σύζυγο της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ε. Ράικου (βασικότατο γρανάζι στη θεωρεία περί ''σκευωρίας'') και τις σχέσεις του με τη Novartis (το οποίο αναιρεί και το τελευταίο στοιχείο αξιοπιστίας από την κ. Ράικου) κι ενώ ακόμη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ από την κυβερνητική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», το πολιτικό κλίμα πολώνεται ακόμη περισσότερο από ένα ηχητικό απόσπασμα παλαιότερης συνομιλίας (αναρτήθηκε σήμερα σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ) του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2CzxsdL
via IFTTT

Εργα και ημέρες της Ελένης Ράικου

Ανοικτά µέτωπα έχει η τέως εισαγγελέας κατά της ∆ιαφθοράς Ελένη Ράικου, ο σύζυγος της οποίας εµφανίζεται σε πόρισµα ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ να έχει ζηµιώσει το δηµόσιο µε 1,7 εκατ. ευρώ µέσω εικονικών συνταγογραφήσεων, ενώ ελέγχεται επισήµως για νοµιµοποίηση εσόδων από εγκληµατική δραστηριότητα, απάτη και παθητική δωροδοκία. Τα έργα και τις ηµέρες της εισαγγελέα κατά την άσκηση των καθηκόντων της έχει αποκαλύψει µε ρεπορτάζ του το Documento.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τη Novartis, η Ελ. Ράικου ήλεγχε λίστα µε ονόµατα 4.200 γιατρών που συνεργάζονταν µε την «αµαρτωλή» φαρµακευτική.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3fRogzS
via IFTTT

Ποιες είναι οι σχέσεις Λαβράνου - Γρηγόρη Δημητριάδη

Ο επιχειρηματίας-μυστήριο που ο Γιώργος Τράγκας συνέδεσε με το Μαξίμου

Ενα όνομα επιχειρηματία πλανάται εδώ και αρκετό καιρό γύρω από το Μαξίμου. Σύμφωνα με τις κατά διαστήματα διαρροές, βρίσκεται αρκετά κοντά στον στενό πρωθυπουργικό κύκλο και ειδικότερα στον ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη Γρηγόρη Δημητριάδη. Αυτές ακριβώς τις σχέσεις του, όπως λεγόταν σε διάφορα πηγαδάκια, φέρεται να είχε επικαλεστεί σε επαφές που έκανε σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκοπός του ήταν, πάντα με ψιθύρους που έβρισκαν τον δρόμο τους στη δημοσιότητα, να ανοίξουν διάφορες πόρτες οι οποίες διαφορετικά θα παρέμεναν ερμητικά κλειστές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2A0PODA
via IFTTT

Πόρισμα-κόλαφος του ΕΟΠΥΥ : Ο Λάζαρος Καρνέσης, σύζυγος της Ραϊκου φαίνεται να έχει ζημιώσει το δημόσιο κατά 1,7 εκατ. ευρώ

Πολλαπλά εκτεθειμένη είναι η Ελένη Ράικου μετά το πόρισμα-κόλαφο του ΕΟΠΥΥ για τον σύζυγό της. Ο Λάζαρος Καρνέσης φαίνεται να έχει ζημιώσει το δημόσιο κατά 1,7 εκατ. ευρώ μέσω αθρόων συνταγογραφήσεων σε –ως επί το πλείστον– υπερήλικους ασφαλισμένους που δεν εξέτασε καν.

Ο ποινικός έλεγχος του γιατρού και συζύγου της Ελένης Ράικου για τρία κακουργήματα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και παθητική δωροδοκία) που αφορούν κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις χάριν συγκεκριμένων φαρμακευτικών μετά το σοκαριστικό πόρισμα του ΕΟΠΥΥ που έσκασε στα θεμέλια της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής αποδεικνύει ακόμη μία φορά τον φαύλο κύκλο της «σκευωρίας Novartis». 

Παρά τους επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, τους νομικούς ακροβατισμούς στην προανακριτική και τα βολικά αφηγήματα που πασπαλίζονται με fake news, η υπόθεση εμμένει να επιστρέφει στην αφετηρία της. Δηλαδή στο σκάνδαλο.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/37SGqOV
via IFTTT

Σκάνδαλο Novartis: Στον εισαγγελέα για κακουργήματα ο γιατρός, σύζυγος της Ελένης Ράικου

Στοιχεία - σοκ για διάπραξη κακουργημάτων σε βάρος του γιατρού, Λάζαρου Καρνέση, συζύγου της Ελένης Ράικου, αποκαλύπτονται από επίσημο πόρισμα του ΕΟΠΥΥ.

Ο σύζυγος της τέως εισαγγελέως διαφθοράς, θα ελεγχθεί ποινικά για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση με τη ζημιά σε βάρος του Δημοσίου να προσδιορίζεται στο 1,7 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν βρεθεί σε βάρος του, εξέδιδε σωρεία συνταγών για ασθενείς που δεν είχε εξετάσει ποτέ. Συγκεκριμένα σε σύνολο 1033 ασθενών για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους 5 από αυτούς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/318BpAj
via IFTTT

Noor 1: Ζήτησε μετάθεση και ο τρίτος ανακριτής για την υπόθεση του ναρκοπλοίου

Η πρώτη ανακρίτρια μετατέθηκε, η δεύτερη μετανάστευσε και πλέον, ο τρίτος ανακριτής που έχει στα χέρια του την υπόθεση ζητεί κι αυτός μετάθεση
Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Noor 1 καθώς οι ανακριτές που ανέλαβαν την υπόθεση, ο ένας μετά τον άλλο, είτε ζητούν μετάθεση, είτε μεταναστεύουν! Η αρχή έγινε με την πρώτη  ανακρίτρια που παρέλαβε τον φάκελο για το ναρκοπλοίο, Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια η ανακρίτρια Πειραιά, Καλλιόπη Μάντακα, η οποία την διαδέχθηκε, όχι μόνο παραιτήθηκε από το σώμα αλλά μετανάστευσε και στις ΗΠΑ! Κι όπως αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας (22/6) η εκπομπή «Δίκη στο OPEN», και ο τρίτος ανακριτής, που πήρε στα χέρια του την υπόθεση, Γιάννης Πετρόπουλος ζήτησε μετάθεση από την Αθήνα για τη Χαλκίδα επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2YqKPVZ
via IFTTT