Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Επίθεση χρυσαυγιτών στη Φαβέλα: Με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα

Με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση νοσηλεύεται στο Π.Γ.Ν. Αττικόν η Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, η οποία τραυματίστηκε μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα από την επίθεση ακροδεξιών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο "Φαβέλα" στον Πειραιά.

Η Ελ. Τομπατζόγλου διακομίστηκε στο Π.Γ.Ν. Αττικόν "με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και θλαστικά ευμεγέθη τραύματα τριχωτού", σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση που δημοσιεύει το omniatv.Τα άτομα που επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στην "Φαβέλα" προέρχονταν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Η ομάδα των 10 χρυσαυγιτών εισέβαλε στο χώρο της Φαβέλας φωνάζοντας συνθήματα και κρατούσαν κράνη, στειλιάρια και πυρσούς. Αφού χτύπησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους, αποχώρησαν φωνάζοντας "Αίμα - Τιμή - ΧΑ", όπως καταγράφουν οι πρώτες μαρτυρίες. Η επίθεση έγινε στο άνοιγμα του χώρου για την εβδομαδιαία συνέλευσή του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2HKphcu
via IFTTT

Η κοινή γνώμη ζητά φως για τη Novartis

Κάθαρση ζητά για την υπόθεση Novartis η κοινή γνώμη σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco για το Έθνος.

Τα στοιχεία της έρευνας μάλιστα επιβεβαιώνουν την εικόνα που προέκυπτε από δημοσκόπηση της Rass, που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Νέα Σελίδα.

Δύο στους τρεις πολίτες θεωρούν την υπόθεση Novartis σκάνδαλο σύμφωνα με την έρευνα της Alco και μόνο δύο στους δέκα πιστεύουν ότι πρόκειται για σκευωρία, όπως υποστήριξαν οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή. Η πλειοψηφία επομένως διαφωνεί με τη γαλάζια ρητορική ή έχει πειστεί από την κυβερνητική ρητορική.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2GJCjG2
via IFTTT

"Α τόσο καλά;" η νεα stand up comedy παράσταση του Κωνσταντινου Ραβνιωτόπουλου συνεχίζεται στο Μουσικό Κουτί, στο Γκάζι

Για 3 ακόμα Τρίτες, ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος , στο Μουσικό Kουτί  με τη φετεινή, καινούργια του παράσταση " Α ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ. ; ! " Με το ξεχωριστό του του στυλ παρουσιάζει το «πόσο καλά» είμαστε, στις διακοπές, είτε στο χωριό, τε με τον/την σύντροφό μας, στη δουλειά μας, τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα από εταιρείες, μέχρι τις παροιμίες, τους θρύλους , την συμπεριφορά των γέρων, το χιπ- χοπ, τη σχέση έχει ο... Κυριάκος Μητσοτάκης με έναν καντηλανάφτη, Αλέξης Τσίπρας  με μια γοργόνα.. Σε κάθε παράσταση θα συμμετέχουν και κωμικοί της νεώτερης γενιάς, οι οποίοι και θα εναλλάσσονται. Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου θα είναι μαζί του ο Δημήτρης Χαζαρίδης, η Ελπίδα Μηναδάκη  και η Ειρήνη Ξυγκάκη
Το μουσικό κουτί της κωμωδίας ανοίγει και σας υπόσχεται μια ξεκαρδιστική έκπληξη.
Έναρξη στις 9μ.μ. διάρκεια 100 λεπτά!
ΔΕΚΕΛΕΩΝ 32 ΓΚΑΖΙ (100 μέτρα αριστερά από την έξοδο Κωνσταντινουπόλεως)
8 ευρώ με μπύρα ή κρασί και 10 με ποτό
τηλ. κρατήσεων 6980791417



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2HMLPJL
via IFTTT

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ψηφίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΘ

Ψηφίστηκε με «fast track» διαδικασίες χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η «σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΘ ΑΕ», με την οποία η κυβέρνηση ολοκληρώνει την ιδιωτικοποίηση και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, η οποία προωθείται με την πώληση του 67% των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ στην κοινοπραξία «South Europe Gateway Thessaloniki» (SEGT), των εταιρειών «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS»).
Η σύμβαση υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ, με τον εισηγητή της Γ. Πλακιωτάκη να αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υλοποιεί τη δική μας πολιτική των παραχωρήσεων», την Ενωση Κεντρώων και το Ποτάμι. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ψήφισε «παρών» θεωρώντας το τίμημα χαμηλό. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή καταψήφισε, με τον ειδικό της αγορητή Ν. Κούζηλο να ζητάει «αξιοποίηση μέσω υποπαραχωρήσεων», όπως ακριβώς ζητάνε και οι εφοπλιστές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sNQc3H
via IFTTT

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκανδαλο Novartis

Ψηφίστηκε χτες τα ξημερώματα στην Ολομέλεια της Βουλής και μετά από 21 ώρες συνεδρίασης, όπου κυριάρχησε η αντιπαράθεση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το ποιος είναι περισσότερο υπέρμαχος της «κάθαρσης», η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται με την υπόθεση «Novartis».  Η Επιτροπή θα έχει «ζωή» ενός μήνα, χωρίς να αποκλείεται και κάποια παράτασή της, και θα απαρτίζεται από 21 μέλη (10 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 5 από τη ΝΔ και από έναν τα υπόλοιπα κόμματα). Από το ΚΚΕ θα οριστεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2F2zEu0
via IFTTT

ΕΕ: Νέα καταδίκη της Ελλάδας για τα αστικά λύματα στο Θριάσιο Πεδίο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανακοίνωσε την επιβολή χρηματικού προστίμου στην Ελλάδα, επειδή δεν έχει ακόμη λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη επεξεργασία των αστικών λυμάτων του Θριασίου Πεδίου. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα υποχρεώνεται σε καταβολή κατ' αποκοπήν ποσού ύψους 5 εκατ. ευρώ και βαθμιαίως μειούμενης χρηματικής ποινής ύψους 3,28 εκατομμυρίων ευρώ ανά εξάμηνο καθυστερήσεως της πλήρους εφαρμογής των μέτρων που προβλέπονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sUVYRt
via IFTTT

ΣτΕ: Συνταγματικό και νόμιμο το σχέδιο ΠΔ για την επένδυση στο Ελληνικό

Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επένδυση στο Ελληνικό Αττικής, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη, στην 111 σελίδων γνωμοδότησή της (29/2018). Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω επένδυση στο Ελληνικό συνδέεται άμεσα με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Ειδικότερα, το ΣτΕ επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την «έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής» και αποφάνθηκε ότι δεν προσκρούει σε συνταγματικές και νομοθετικές διατάξεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2F1Ypq3
via IFTTT

Novartis: Πολύ πάνω από 3 δισ. η ζημιά του Δημοσίου

Μεγαλύτερη από την αρχική εκτίμηση των 3 δισ. ευρώ φαίνεται να είναι η ζημιά του Δημοσίου από την υπόθεση των πρακτικών της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, σύμφωνα με νέα δεδομένα που συλλέγουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα, που συνεχίζεται σε ότι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, φαίνεται να διαθέτει στοιχεία που οδηγούν σε αναθεώρηση προς τα πάνω της ζημιάς του Δημοσίου, η οποία όπως εκτιμάται «είναι πολλαπλάσια« από την αρχικώς εκτιμηθείσα στα περίπου τρία δισ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sLmoVz
via IFTTT

ΣτΕ: Νέα συνεδρίαση την άλλη εβδομάδα για το άσυλο ενός εκ των 8 Τούρκων στρατιωτικών

Η αίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα με την οποία ζητεί να ανασταλεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον ένα εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, συζητήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης-κεκλεισμένων των θυρών- στο Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σε σχηματισμό Ολομέλειας, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα και μάλιστα θα μεταχθεί προκειμένου να παραστεί στη διαδικασία ο ίδιος ο Τούρκος αξιωματικός.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2F00G4Y
via IFTTT

Παραίτηση του υποδιευθυντή της Unicef, κατηγορούμενου για απρεπή συμπεριφορά

Ο υποδιευθυντής της Unicef, ο Βρετανός Τζάστιν Φορσάιθ, παραιτήθηκε την Πέμπτη από τα καθήκοντά του αφού κατηγορήθηκε για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες την εποχή που εργαζόταν για τη φιλανθρωπική, μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children.

Η διευθύντρια της Unicef Χενριέτα Φορ έκανε δεκτή την παραίτηση του Φορσάιθ ο οποίος εργαζόταν τα δύο τελευταία χρόνια στο Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sRYCr8
via IFTTT

Γερμανία: Υποψία σκανδάλου με ρωσικό χρήμα και εμπλοκή πολιτικών

Πιθανό σκάνδαλο ξεπλύματος ρωσικού μαύρου χρήματος ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα ενδεχομένως εν γνώσει του υπουργού Οικονομικών της Βαυαρίας και μελλοντικού πρωθυπουργού του κρατιδίου Μάρκους Σέντερ αποκαλύπτουν με έρευνά τους η εφημερίδα Handelsblatt και η εκπομπή "Monitor" του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2EXHfd8
via IFTTT

Υποχρεωτικά τα αλκοολόμετρα σε φορτηγά και λεωφορεία σε όλη την ΕΕ

Έχω παρατηρήσει, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης μπαίνοντας σε λεωφορεία ή πούλμαν, στην πλευρά του οδηγού, στην πόρτα, να υπάρχει μια συσκευή που όταν ρώτησα τι είναι μου απάντησαν αλκοολόμετρο. Λοιπόν, αυτές οι συσκευές είναι υποχρεωτικές σε αυτές τις χώρες, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί την εγκατάσταση του συστήματος Interlock σε όλα τα καινούργια επαγγελματικά οχήματα καθώς και σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται από οδηγούς που επανειλημμένα παραβαίνουν το νόμο και οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sRfcqK
via IFTTT

Οι εκπαιδευτικοί απαντούν στον Τραμπ: Είμαστε δάσκαλοι, όχι φρουροί ασφαλείας

Αποστομωτικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ στην πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ να... οπλοφορούν προκειμένου να αντιμετωπίζουν ενδεχόμενα μακελειά στα σχολεία, όπως αυτό το λύκειο της Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα.

Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόταση του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έσπευσε να ανασκευάσει την αρχική του δήλωση, κάνοντας όμως ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Αφού απέδωσε την αναστάτωση στα "fake news" που διαδίδουν όσοι τον πολεμούν, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα όπλα θα πρέπει να τα έχουν... καλά εκπαιδευμένοι δάσκαλοι που θα είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν ανάλογα περιστατικά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2EXHgxI
via IFTTT

Νικ Νιούμαν: Τα επόμενα χρόνια θα απορούμε αν οι πληροφορίες έχουν παραχθεί από ανθρώπους

Ο Νικ Νιούμαν θα έρθει στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο Delphi Economic Forum III στο πάνελ με θέμα «Το μέλλον των ΜΜΕ» (Media's Future: Re-Invent or Fail). Απαντώντας στις ερωτήσεις του news24/7 περιγράφει τις εξελίξεις στον τομέα της δημοσιογραφίας, μιλάει για τα fake news και προβλέπει ότι το μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο.

«Τα επόμενα χρόνια δεν θα αναρωτιόμαστε απλώς τι είναι αληθινό, αλλά αν οι πληροφορίες έχουν παραχθεί από ανθρώπους. Μηχανές και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών θα παίξουν έναν αυξανόμενο ρόλο στη ζωή μας… Θα ανησυχούμε όλο και περισσότερο για το ποιος προγραμματίζει τους αλγορίθμους.», λέει. Μέσα σε αυτό το πνεύμα, η δημοσιογραφία οφείλει να κρατήσει τις Αρχές της «για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη σε έναν τόσο μπερδεμένο και περίπλοκο κόσμο», όπως χαρακτηριστικά καταλήγει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sPlqHF
via IFTTT

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Επιτρέπεται η απόλυση εγκύων εργαζομένων

«Επιτρέπεται η απόλυση εγκύων εργαζομένων στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων, αλλά στην περίπτωση αυτή, ο εργοδότης οφείλει να γνωστοποιήσει στην έγκυο εργαζομένη τους λόγους που δικαιολογούν την απόλυση καθώς και τα αντικειμενικά κριτήρια που καθορίστηκαν για την επιλογή των εργαζομένων που θα απολυθούν».

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαντώντας σε σχετικό προδικαστικό ερώτημα του Tribunal Superior de Justicia de Cataluña (ανώτερο δικαστήριο της Καταλονίας, Ισπανία), το οποίο ζητούσε από το ευρωδικαστήριο να ερμηνεύσει την απαγόρευση απόλυσης εγκύων εργαζομένων, που προβλέπεται στην οδηγία 92/85 για την υγεία και την ασφάλεια των εγκύων εργαζομένων, στο πλαίσιο διαδικασίας ομαδικών απολύσεων κατά την έννοια της οδηγίας 98/59 για τις ομαδικές απολύσεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2EZZwq1
via IFTTT

'Φύγετε, γιατί θα βουλιάξουμε μαζί' - Ο δραματικός διάλογος του Τούρκου και του Ιταλού πλοιάρχου

Το διάλογο μέσω ασυρμάτου μεταξύ του καπετάνιου του γεωτρύπανου SAIPEM 12000 και του καπετάνιου του τουρκικού πολεμικού πλοίου που το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου το παρεμπόδισε να πάει στο οικόπεδο 3 αποκαλύπτει το πρακτορείο Ντογάν επικαλούμενο τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Αυτές οι πηγές αναφέρουν ότι η Άγκυρα οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψει έρευνες φυσικού αερίου από τους Ε/Κ στην περιοχή. Σύμφωνα με το πρακτορείο το γεωτρύπανο μαζί με το τουρκικό πολεμικό παρολίγο να συγκρουστούν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ντογάν, ένα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία κατευθύνθηκε προς το SAIPEM12000 προκαλώντας πανικό στον καπετάνιο του ιταλικού σκάφους ο οποίος δια του ασυρμάτου απευθύνθηκε στο τουρκικό πολεμικό σκάφος λέγοντας: «Φύγετε από μπροστά μας διαφορετικά θα βουλιάξουμε μαζί».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sQPMtD
via IFTTT

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Μετα το σκανδαλο Novartis ... το #Roche_Gate , ο Δημητρης Αβραμόπουλος και τα 16 εκατ.εμβολια κατα της γρίπης που πεταχτηκαν στα σκουπίδια

16 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ... ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΙΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ
Η ελβετική Roche (η εταιρεία των tamiflu) έτριβε τα χέρια της από τις χρυσές δουλειές στην Ελλάδα.
Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ
Μια πρώτης τάξης χρυσοφόρα επιχείρηση για τις φαρμακευτικές εταιρείες απεδείχθη η γρίπη Η1Ν1 που έφθασε και στη χώρα μας το 2009 και είχε προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.Η τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε φροντίσει δεόντως με καθημερινές του έκτακτες ανακοινώσεις να υπενθυμίζει το πόσο επικίνδυνος και θανατηφόρος ήταν ο ιός της γρίπης. Η συνέχεια ήταν αναπόφευκτη. Αγοράστηκαν... τόνοι εμβολίων αλλά και αντι-ιικών φαρμάκων, τα γνωστά tamiflu και relenza, προκειμένου να σωθεί ο πληθυσμός.

Η «μπίζνα» έγινε με τα εκατομμύρια εμβόλια που είχαν αγοραστεί διά χειρός Αβραμόπουλου, τις παραγγελίες των οποίων ακύρωσε στη συνέχεια η τότε υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έπειτα από πολλές δικαστικές διαδικασίες.Ειδικότερα, ο τότε υπουργός Υγείας είχε παραγγείλει στην αρχή 8 εκατ. δόσεις με δεδομένο ότι θα καλυπτόταν ένα ποσοστό του πληθυσμού. Στη συνέχεια, όπως ο ίδιος υποστήριζε, οι νέες οδηγίες έλεγαν πως απαιτούνται διπλές δόσεις για να είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2C94a44
via IFTTT

Συναντήσεις της Novartis με το Μαξίμου επί κυβέρνησης Σαμαρά

Νέα στοιχεία από το ημερολόγιο του Κ. Φρουζή δείχνουν ότι έχουν γίνει και άλλες συναντήσεις πέραν αυτών στις οποίες αναφέρθηκαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες
"Μίλησε" το ημερολόγιο του Φρουζή. Και δείχνει άγνωστες έως τώρα συναντήσεις με στελέχη του Μαξίμου που βρίσκονταν δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τα στοιχεία αυτά, που δημοσιοποιεί σήμερα η "Αυγή", προκύπτουν από τις καρτέλες του ημερολογίου του Κωνσταντίνου Φρουζή. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, βρίσκονται στην κατοχή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, η οποία έχει συντάξει και τη δικογραφία που έχει σταλεί στη Βουλή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BGuf9G
via IFTTT

Δάνειο 55 εκατ. ευρώ θέλει ο Δήμος Αθηναίων!

Δάνειο ύψους 55 εκατ. ευρώ προτίθεται να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ο Δήμος Αθηναίων. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο δανειακό άνοιγμα που επιχειρεί η δημοτική αρχή του Γ. Καμίνη, η οποία στη διάρκεια των δύο θητειών της είχε βασικό σύνθημα το «νοικοκύρεμα στα οικονομικά».

Να σημειωθεί ότι τη σχετική εισήγηση θα κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο. Το θέμα είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δημοτική αρχή, πρόκειται για ένα χαμηλότοκο δάνειο, με σταθερό επιτόκιο 2%, 20ετούς διάρκειας, αλλά με πενταετή περίοδο χάριτος, κάτι που σημαίνει ότι η αποπληρωμή του θα ξεκινήσει μετά το 2023.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2Cb0rD1
via IFTTT

Γιατί το λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ κερδίζει πάντα;

Στις ΗΠΑ η οργή για τη σφαγή στο Λύκειο της Φλόριντα έχει ήδη αρχίζει να μοιάζει με φλόγα που τρεμοσβήνει. Το κατηγορητήριο για τους Ρώσους χάκερ και οι αντιδράσεις του Ντόναλντ Τραμπ σε αυτό καθώς και οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του δικαστή Κλάρενς Τόμας επισκιάζουν κιόλας την υπόθεση στα αμερικανικά μίντια, λες και δεν ήταν πριν λίγες ημέρες που 17 άνθρωποι έπεσαν νεκροί μέσα στο σχολείο τους από έναν 19χρονο μακελάρη, πρώην μαθητή. 
Ενώ οι μαθητές διαδηλώνουν εναντίον των όπλων πενθώντας για τους συμμαθητές τους, η Εθνική Ένωση Όπλων (NRA) και οι σύμμαχοί της διατηρούν την προσήλωση στους στόχους τους με μανιακή αφοσίωση. To Fox News, αφού πήρε συνεντεύξεις και άκουσε τις συνταρακτικές μαρτυρίες αρκετών από τους επιζώντες του σχολείου και πολέμιους του λόμπι των όπλων, έβγαλε στον αέρα τον ραδιοφωνικό παραγωγό Ρας Λίμπο, ο οποίος κατηγόρησε όσους «χτυπούν την NRA» και επέμεινε ότι η μόνη λύση για τις ένοπλες επιθέσεις στα σχολεία είναι οι μαθητές να μπορούν να φέρουν καλυμμένα όπλα. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2omNhcX
via IFTTT

Σκάνδαλο Novartis: Μεθοδεύσεις δικαστικών, σωσίβιο εμπλεκομένων

Οι πληροφορίες περί μεθοδεύσεων στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis με τη συλλογή υπογραφών δικαστικών λειτουργών, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», με πρόφαση τη σπουδαιότητα της υπόθεσης, είναι πλέον σαφές ότι κάποιοι επιμένουν να εμπλέξουν με πολιτικές σκοπιμότητες τον δικαστικό κόσμο σε κινήσεις που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο το κύρος της ∆ικαιοσύνης αλλά και την ανεξαρτησία της. Το πλέον πρωτάκουστο είναι ότι η κατάθεση του αιτήματος θα... εξαρτηθεί από τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή. Την ίδια στιγμή οι βουλευτές της Ν.∆. και του ΠΑΣΟΚ αγνοούν τον νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Με πρωτοβουλία κάποιων πρώην ή νυν δικαστικών λειτουργών ξεκίνησε συλλογή υπογραφών προκειμένου να κατατεθεί αίτημα σύγκλησης της Ολομέλειας από τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, Θ. Κανελλόπουλο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oi9BVK
via IFTTT

Παιχνίδια Φαρμάκων: 240 ευρώ στην Αγγλία, 550 ευρώ στην Ελλάδα!

H τιμολογιακή πολιτική στο φάρμακο, που ακολούθησαν πιστά οι προηγούμενες κυβερνήσεις στη χώρα μας, ήταν σε κάθε περίπτωση χωρίς θεσμικό πλαίσιο. Με αποτέλεσμα τις ασύδοτες τιμολογήσεις την προ Μνημονίων εποχή που δημιούργησαν στρεβλώσεις και τις οριζόντιες μειώσεις την περίοδο των Μνημονίων που διατήρησαν τις στρεβλώσεις.
Η έκρηξη των τιμών των φαρμάκων που σημειώθηκε πριν έρθουν τα Μνημόνια και η «αυτονόητη» κατά τους μνημονιακούς υπουργούς Υγείας της περιόδου 2008-2015 πολιτική των οριζόντιων μειώσεων που επέλεξαν δεν κατάφεραν τίποτα άλλο παρά να μετακυλήσουν το κόστος του ακριβού φαρμάκου στη χώρα μας στον ασθενή. ∆ηλαδή ένα φάρμακο που κυκλοφόρησε έναντι 135 ευρώ στη χώρα μας επί υπουργίας ∆. Αβραμόπουλου, ενώ την ίδια στιγμή η Γαλλία πήρε τιμή 60 ευρώ, έφτασε με τις οριζόντιες μειώσεις των Λοβέρδου, Σαλμά και Αδώνιδος Γεωργιάδη να κοστίζει δέκα χρόνια μετά 50 ευρώ και να είναι τέταρτο σε πωλήσεις στη χώρα μας με τζίρο περίπου 15 εκατ. ευρώ, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη προωθούνται και προτιμώνται τα πολύ φτηνότερα αντίγραφά του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BGJC20
via IFTTT

Οι αστραπιαίες εγκρίσεις των φαρμάκων της Novartis

Δύο φάρμακα της Novartis μπήκαν στην ελληνική αγορά παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και παρότι ήταν 40 φορές πιο ακριβά από τα αντίστοιχα άλλων εταιρειών. 
Για παράδειγμα το Gilenya της Novartis για τη σκλήρυνση κατά πλάκας όχι μόνο εγκρίθηκε αστραπιαία, αλλά, όπως ισχυρίζονται μάρτυρες σε καταθέσεις τους στις εισαγγελικές αρχές κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis, παρέκαμψε ακόμη και τη διαδικασία τιμολόγησης νέων φαρμάκων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2Cb0bnQ
via IFTTT

#Novartis_Gate: Πλυντήριο μίζας από τον σύμβουλο του Άδωνη δείχνει το FBI

Την ώρα που ο Αδωνης Γεωργιάδης περιφέρεται από ραδιόφωνο σε τηλεόραση υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος στην υπόθεση της Novartis, η πραγματικότητα συνωμοτεί εναντίον του. 

Ρεπορτάζ

Κώστας Βαξεβάνης

Βαγγέλης Τριάντης

Την προηγούμενη Κυριακή (11-2) το Documento αποκάλυψε πως ο πρώην υπουργός Υγείας εμφανίζεται να εναρμονίζεται με βρόμικο σχέδιο της Novartis. Το σχέδιο προέβλεπε εισαγωγή δέκα νέων φαρμάκων στην Ελλάδα και υλοποίηση με χρηματισμό του υπουργού. Είναι άγνωστο αν ισχύουν όσα καταθέτουν οι μάρτυρες περί χρηματισμού του Αδ. Γεωργιάδη, ωστόσο το σύνολο των φαρμάκων που είχε στο σχέδιο μπήκε σε κυκλοφορία από αυτόν σε δέκα μήνες. Μια άλλη σύμπτωση βαραίνει επίσης τον Αδ. Γεωργιάδη. Σύμβουλός του με εμπλοκή σε σκάνδαλο άλλης φαρμακοβιομηχανίας, σύμφωνα με το FBI, είναι αυτός που ξέπλενε χρήμα της Novartis, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιούνταν για χρηματισμό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BGN2ld
via IFTTT

#Novartis_Gate: Πάρτι με χάπια σε καιρό κρίσης

Δύο φάρμακα της Novartis μπήκαν στην ελληνική αγορά παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και παρότι ήταν 40 φορές πιο ακριβά από τα αντίστοιχα άλλων εταιρειών. 

Προωθήθηκε στη φαρμακευτική αγορά ως το πρώτο φάρμακο σε χάπι κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας. 

Το Gilenya της Novartis για τη σκλήρυνση κατά πλάκας όχι μόνο εγκρίθηκε αστραπιαία, αλλά, όπως ισχυρίζονται μάρτυρες σε καταθέσεις τους στις εισαγγελικές αρχές κατά τη διερεύνηση του Novartis-gate, παρέκαμψε ακόμη και τη διαδικασία τιμολόγησης νέων φαρμάκων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2Cb02Rk
via IFTTT

Η συζητηση στη #vouli για το σκανδαλο της Novartis



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2Fie9mo
via IFTTT

Σχεδόν 750 εκατ. συγκέντρωσε η Βενεζουέλα την πρώτη μέρα πώλησης του κρυπτονομίσματός της

Η Βενεζουέλα συγκέντρωσε 735 εκατομμύρια δολάρια κατά την πρώτη ημέρα πώλησης του νέου κρυπτονομίσματός της, του petro, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

"Λάβαμε προθέσεις αγοράς ύψους 735 εκατομμυρίων δολαρίων. Τις έχουμε ήδη στα χέρια μας, σε petros. Ξεκινάμε καλά", τόνισε ο Μαδούρο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sIGoIn
via IFTTT

Πλειστηριασμοί: Υπό αστυνομικό κλοιό τα συμβολαιογραφικά γραφεία

Πρώτη επίσημη σήμερα αποκλειστικά για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και μαζί τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα της αστυνομίας για τη διαφύλαξη της διαδικασίας και της προστασίας των συμβολαιογράφων από τυχόν επεισόδια με ισχυρή παρουσία στα γραφεία απ' όπου διεξάγονται πλειστηριασμοί.

Το σχέδιο του αρχηγείου της ΕΛΑΣ προβλέπει αστυνομικούς από την τάξη αλλά και από την ασφάλεια με πολιτικά, μόνιμη ένστολη αστυνομική παρουσία έξω απ' τα συμβολαιογραφικά γραφεία και αύξηση περιπολιών της ΔΙ.ΑΣ. στις περιοχές που εδρεύουν, με εντολή όμως για ήπια διαχείριση των συγκεντρωμένων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ET5o4y
via IFTTT

'Επίσημη πρώτη' σήμερα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

«Αυλαία» σήμερα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς , με το σύστημα να είναι «γεμάτο» από προγραμματισμένες εντολές που εκκρεμούν από το 2017!

Στόχος των τραπεζών είναι να τρέξουν με γρήγορους ρυθμούς και να καλύψουν το χαμένο έδαφος από τις καθυστερήσεις (άλλες λόγω τεχνικών δυσκολιών και θεσμικών κενών και άλλες λόγω αποχής των συμβολαιογράφων) ώστε εντός του έτους, να υλοποιήσουν ένα φιλόδοξο σχέδιο που δεν υπολείπεται των 6.000 υποθέσεων για φέτος , αλλά και που δύσκολα θα υπερβεί τις 8.000.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sKdF60
via IFTTT

Το μανιφέστο του Πληροφοριοδότη Β' #Novartis

Ο «Πληροφοριοδότης Β», μία από τις τρεις ανώνυμες ελληνικές πηγές του FBI στα πλαίσια των ερευνών για τις πρακτικές της Novartis στην Ελλάδα, έστειλε μέσω του δικηγόρου του Παύλου Σαράκη στο Ραδιόφωνο 24/7 και στο News247.gr το μανιφέστο του. Οι έρευνες του FBI εστιάζουν στις παραβάσεις του Νόμου περί Διαφθοράς Εταρειών στην Αλλοδαπή (Foreign Corrupt Practices Act) καθώς η Novartis είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στην επιστολή που έστειλε ο «Β» εξηγεί γιατί έγινε πληροφοριοδότης και τι τον έκανε να συνεργαστεί με το FBI – πρόκειται για ένα μανιφέστο το οποίο μπορεί να διαβαστεί ως εξήγηση των πράξεών του, αλλά και ως έκκληση για δράση από άλλους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

Στο κείμενο που ακολουθεί περιλαμβάνονται προσωπικές απόψεις και μαρτυρίες του «Πληροφοριοδότη Β». Το γεγονός ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι ανώνυμοι πληροφοριοδότες της υπόθεσης Novartis έχουν μπει στο στόχαστρο εμπλεκομένων και μη κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μας κάνει να θεωρούμε ότι υπάρχει εύλογο δημόσιο ενδιαφέρον και συμφέρον να καταγραφεί και η δική τους πλευρά, εκτός των ανακριτικών αιθουσών και διαδικασιών.

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oh3Ibq
via IFTTT

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Ο Erdogan απαιτεί με δικαστική απόφαση την αφαίρεση γραφήματος Jo Di

 μαζί με άλλες δεκάδες δημοσιεύσεις σε Twitter, Facebook κ.α. από άλλους χρήστες που αφορούν στον ίδιο τον Erdogan και στην πολιτική του
Το ιστορικό
Σήμερα το πρωί, έλαβα ένα e-mail από το νομικό τμήμα του Twitter. Σε αυτό έχει επισυναφθεί μια απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η διαγραφή δημοσιεύσεων από διάφορους χρήστες σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα (Twitter, Facebook κ.α.) που αφορούν στην δράση του Erdogan. Το twitter αναλαμβάνει να ενημερώσει και να προτρέψει (κατά κάποιο τρόπο) τους χρήστες να διαγράψουν μόνοι τους τις δημοσιεύσεις τους, γιατί όπως αναφέρει ενδεχομένως θα κληθεί το ίδιο να λάβει δράση (να τις διαγράψει από μόνο του).



Το επίμαχο δημοσίευμα που αφορά στο Jo Di
Η αναφορά στον Erdogan, είχε γίνει με αφορμή την επίθεση στην Άγκυρα, το 2015 και ανέφερε το τι φώναζαν οι Τούρκοι, οι οποίοι είχαν κατέβει στο δρόμο. "Δολοφόνε Erdogan" φώναζαν και αυτό περιέγραψε η εικόνα με έναν αρκετά ανάγλυφο τρόπο. Έκτοτε φυσικά, ο Erdogan έχει προχωρήσει σε πολύ χειρότερες τακτικές και αυτό που επιθυμεί στην παρούσα φάση είναι να διαγραφεί κάθε ίχνος από τις διαφορετικές φωνές – όχι μόνο μέσα στην Τουρκία – αλλά και παγκόσμια μέσω του διαδικτύου.



Η συγκεκριμένη εικόνα είχε χρησιμοποιηθεί προ εξαμήνου στις διαμαρτυρίες των Κούρδων στην Πλατεία Συντάγματος.

Η δικαστική απόφαση που έστειλε το Twitter
Το έγγραφο του τουρκικού δικαστηρίου περιλαμβάνει μια σειρά από 80 δημοσιεύσεις σε Twitter, Facebook, άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά και διευθύνσεις διάφορων blogs, από τις οποίες απαιτείται η διαγραφή περίπου 80 δημοσιεύσεων (κυρίως σκίτσων και εικόνων) που αφορούν στις δράσεις του Erdogan.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ERSl39
via IFTTT

Novartis_Gate: Ο σκοτεινός ρόλος των διαφημιστικών - φάντασμα

Ενα κουβάρι εταιρειών δημόσιων σχέσεων, εκδοτικών και διαφημιστικών επιχειρήσεων, οι οποίες όμως δεν διέθεταν διαδικτυακό τόπο ούτε για τη δική τους προβολή αλλά –σε ορισμένες περιπτώσεις– ούτε καν φυσική έδρα και οι οποίες λειτουργούσαν ως «πλυντήριο» για το μαύρο χρήμα της Novartis ξετυλίγεται μέσα από τις καταθέσεις μαρτύρων και τα έγγραφα του FBI.Oπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην κατάθεση ενός εκ των μαρτύρων: «Τα χρήματα αυτά, αφού διανέμονταν στα διάφορα brands (προϊοντικά τμήματα) της εταιρείας προκειμένου να προωθηθούν εν συνεχεία στους δωροδοκούμενους κρατικούς αξιωματούχους, καταβάλλονταν ως αμοιβή σε εταιρείες διαφημιστικές, επικοινωνίας, εκδοτικές, συμβουλευτικές ένεκα παροχής υπηρεσιών, οι οποίες κατά ποσοστό περίπου 95% δεν παρέχονταν πραγματικά (εικονικότητα)».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ER2woM
via IFTTT

#Novartis_Gate: «Πλυντήριο» για μαύρο χρήμα, καθηγητές και συνέδρια

Επιστημονική διαδρομή μίζας δείχνει η δικογραφία, με ενορχηστρωτές πανεπιστημιακούς και την εταιρεία Mindwork της συζύγου Στουρνάρα.Στις πρακτικές που ακολουθούσε η Novartis περιλαμβανόταν η δημιουργία ενός πλέγματος από επιστήμονες, τους οποίους προσέγγιζε η εταιρεία ενώ συχνά δωροδοκούσε προκειμένου να τους εντάξει στο «δυναμικό» της. Οπως προκύπτει από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, αυτοί οι ευνοούμενοι από την εταιρεία πανεπιστημιακοί συμμετείχαν αντί αδράς αμοιβής σε ιατρικά συνέδρια που χρηματοδοτούσε και η Novartis. Σύμφωνα από τις καταθέσεις όμως, κάποιοι από τους γιατρούς που προσέγγιζε η Novartis συμμετείχαν και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Από τις καταθέσεις ξεχωρίζουν τα ονόματα του πρώην κοσμήτορα της Δημόσιας Σχολής Εθνικής Υγείας Γιάννη Κυριόπουλου, που φέρεται να έλαβε «δώρα» τέσσερα εκατ. ευρώ συμμετέχοντας σε ξέπλυμα χρήματος, της Μαρίας Γείτονα αναπληρώτριας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που «ήταν απολύτως εναρμονισμένη με τα συμφέροντα της Novartis».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sGcGUo
via IFTTT

#Novartis_Gate: Ομάδα δικαστών προσπαθεί να «κουκουλώσει» πραξικοπηματικά το σκάνδαλο

Απόπειρα πραξικοπηματικής καταπάτησης των νόμων μέσα από τους κόλπους της ίδιας της Δικαιοσύνης με απώτερο σκοπό το κουκούλωμα του σκανδάλου της Novartis.

Μια ομάδα δικαστών, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews πρωτοστατούν πρωτοκλασάτα μέλη του ΔΣ της ίδιας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μεθοδεύει την αφαίρεση της δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartiis από τους φυσικούς της δικαστές που είναι οι εισαγγελείς και ανακριτές κατά της διαφθοράς όπως ορίζει ο νόμος 4022/2011.

Ένας νόμος που φτιάχτηκε προκειμένου οι ειδικώς ορισμένοι για την καταπολέμηςη της διαφθοράς εισαγγελείς
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ER2vRK
via IFTTT

Πώς το FBI ξήλωσε το αμαρτωλό δίκτυο της NOVARTIS

Από το 2005 η δικαστική διαμάχη της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας με τις αμερικανικές αρχές ξεδιπλώνει βήμα βήμα το δίκτυο της Novartis που μετέτρεπε γιατρούς και φαρμακεία σε υπαλλήλους που προωθούν τα φάρμακά της.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 οι αρχές άφησαν τη Novartis να γλιτώσει με ένα παχυλό πρόστιμο και την ενυπόγραφη δέσμευση ότι θα τηρεί τους νόμους. Η φαρμακοβιομηχανία πλήρωσε 422,5 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου η υπόθεση, που ερευνήθηκε από το FBI και συμμετείχαν τέσσερις μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος (whistleblowers), με κατηγορίες για παράνομες πρακτικές μάρκετινγκ, να μη φτάσει στα δικαστήρια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sEyxvl
via IFTTT

Η Novartis και οι... «αμαρτωλές» ιστορίες των φαρμάκων

Ντεντέκτιβ, ακτιβισμό, διαπλοκή, πλαστογραφία, βεβήλωση τάφων, ζωοτομία και υπερκέρδη που ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια σε ένα μόνο χρόνο, από ένα και μόνο υπερτασικό φάρμακο και σε μία μόνο χώρα.
Σε μία συνεδρίαση, την προσεχή Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, θα γίνει η συζήτηση και ψηφοφορία επί της προτάσεως της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Κατά πλειοψηφία, η Διάσκεψη δέχθηκε την εισήγηση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, να στηθούν δέκα κάλπες, μία για κάθε εμπλεκόμενο. Στα ψηφοδέλτια, ένα για κάθε εμπλεκόμενο, ο κάθε βουλευτής θα δηλώνει «ναι», «όχι» ή «παρών» στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τα αδικήματα που αναφέρονται στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αμαρτωλές ιστορίες
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2C7wGmS
via IFTTT

O κεντρικός τραπεζίτη της Λετονίας συνελήφθη για δωροδοκία - Τελικά αφέθηκε ελεύθερος

H υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς της Λετονίας άφησε ελεύθερο τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Ίλμαρς Ρίμσεβικς, αφού τον κατηγόρησε για δωροδοκία.

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο ιστότοπος Delfi της Λετονίας εμφανίζεται ο Ρίμσεβικς να απορρίπτει τις κατηγορίες σε βάρος του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2sJr7ak
via IFTTT

Eurogroup: Δεν εγκρίθηκε η δόση - Διορία δύο εβδομάδων για πλειστηριασμούς και Ελληνικό

Δεν εκρίθηκε η εκταμίευσης της δόσης από το σημερινό Eurogroup.

Διορία δύο εβδομάδων έδωσαν στην Ελλάδα οι θεσμοί δηλαδή μέχρι το επερχόμενο Euroworking Group προκειμένου να έχουν υλοποιηθεί και τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2EO8x5L
via IFTTT

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Πρωτοφανής ακρότητα: Με απόλυση από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής απειλείται συνδικαλίστρια

Ξεπέρασε κάθε όριο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Π. Μαγαλιός, καθώς απειλεί να απολύσει εργαζόμενη, την οποία είχε στοχοποιήσει, παρ' ότι και η ίδια είναι συνδικαλίστρια
Ξεπέρασε κάθε όριο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Π. Μαγαλιός, καθώς απειλεί να απολύσει εργαζόμενη, την οποία είχε στοχοποιήσει, παρ' ότι και η ίδια είναι συνδικαλίστρια.
Αυτή τη φορά, ο Π. Μαγαλιός κατάφερε να γράψει μία κατάμαυρη σελίδα στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος: αφού εξασφάλισε την άρση της προστασίας που δικαιούνται η κ. Πατσατζή, ως πρόεδρος του Σωματείου Εμπορίου και Υπηρεσιών και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ. Κομοτηνής, απειλεί να την απολύσει από την εργασία της στο Ε.Κ. Κομοτηνής, όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες της επί 18 περίπου χρόνια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2Eycr3l
via IFTTT

Η web εκπομπή Documento του Κώστα Βαξεβάνη για το σκανδαλο Novartis





from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2CoTzxP
via IFTTT

Αποδοκίμασαν τον Κώστα Σημίτη στo Blue Star Paros

Στην Σύρο θα περάσει το τριήμερο των αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Μόνο που το ταξίδι που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης του επιφύλαξε κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που ταξίδευαν στο ίδιο πλοίο (Blue Star Paros), υπήρξαν συνεπιβάτες του πρώην πρωθυπουργού οι οποίοι του επιτέθηκαν λεκτικά, τον αποδοκίμασαν και κάποιοι τον αποκάλεσαν «προδότη».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2Ewf7OP
via IFTTT

Alpha Bank: Φυγαδεψαν αδηλωτους εργαζομενους απο την πισω πορτα οταν εσκασε ελεγχος

Φαινόμενα που δε συνάδουν με το «προφίλ» μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας καταγράφονται στην Alpha Bank, η οποία συνεχίζει να πρωταγωνιστεί, όπως και άλλες συστημικές τράπεζες, στην παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.
Είναι ένα φαινόμενο που (αναμένουμε να) καταγράφεται σε μεσαίες επιχειρήσεις, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού, όταν πρόκειται να εμφανιστεί ο επιθεωρητής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.): ο εργοδότης «φυγαδεύει« τους «μαύρους» εργαζόμενους, προκειμένου να αποφύγει το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία.

Κι όμως, αντίστοιχη εικόνα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αντικρίσει πριν κάποιο χρονικό διάστημα οι επιθεωρητές του Σ.ΕΠ.Ε. στο κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank στην Αθήνα, στην πλατεία Κοραή. Για να περιορίσει τις συνέπειες της «εφόδου», η διοίκηση της τράπεζας ανάγκασε τους εργαζόμενους να τραπούν σε φυγή από την έξοδο κινδύνου του κτιρίου!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2CpoLwX
via IFTTT

«LIDL ΕΛΛΑΣ»: Σύμβαση για πάμφθηνους εργαζόμενους - λάστιχο προωθεί η εργοδοσία

Τη νέα σύμβαση, με την οποία η εργοδοσία επιχειρεί να καταργήσει κάθε δικαίωμα, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «LIDL Ελλάς» Αττικής. Καλεί τους εργαζόμενους να πουν ηχηρό «όχι» και οργανώνει παρέμβαση αύριο Πέμπτη, στις 10 π.μ. (ξενοδοχείο «Ελευσίς»), στη συνάντηση στην οποία έχει καλέσει η εταιρεία προκειμένου να παρουσιάσει τη Σύμβαση.

Η Σύμβαση, την οποία η επιχείρηση φέρνει σε πρώτη φάση στα καταστήματα Ελευσίνας και Μεγάρων, περιλαμβάνει όρους «που επιτρέπουν στην εργοδοσία να μας αξιοποιεί όπου και όπως θέλει», καταγγέλλει το Σωματείο. Χαρακτηριστικά, προβλέπει τη δυνατότητα μετάθεσης σε οποιαδήποτε εγκατάσταση της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, σε ίδιο ή διαφορετικό αντικείμενο, μόνιμα ή προσωρινά, χωρίς αυτό να θεωρείται βλαπτική μεταβολή. Επιπλέον, το Σωματείο υπογραμμίζει ότι καλούνται «εργαζόμενοι με χρόνια προϋπηρεσία να υπογράψουν ότι προσλαμβάνονται από την αρχή, χάνοντας ό,τι δικαιώματα είχαν μέχρι σήμερα».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2EwZaYR
via IFTTT