Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ #close_kolastirio

-Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ,ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ, ΚΑΤΩ ΥΠΟ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ,ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΔΩ
https://twitter.com/kolastirio
https://twitter.com/KOLASTHRIOKORYD
ΠΡΕΖΑ TV
1-6-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Ussy0O
via IFTTT

TΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΩΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Απο το http://osarena.net/
Το διαδίκτυο έχει αρχίσει να αλλάζει δραστικά τον τρόπο ζωής και τις ως τώρα συνήθειές μας και αυτό θα πάρει διαστάσεις τα αμέσως επόμενα χρόνια. Το Λογισμικό και οι βάσεις δεδομένων είναι αυτά που θα καθορίσουν σημαντικά τις εξελίξεις στο μέλλον. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, είναι πως το διαδίκτυο πια έχει νοθεύσει και εξελίσσεται σύμφωνα με τα φυσικά ανθρωποπρότυπα, ηθική (sic) και κανονικότητα. Οι κυβερνήσεις και οι μεγάλες εταιρείες αλωνίζουν το web, με τις δεύτερες να το διεκδικούν θέλοντας να ορίσουν τους δικούς τους κανόνες. Όχι, το διαδίκτυο δεν είναι ελεύθερο. Υπήρξε καποτε, μα πια δεν είναι. Ουσιαστικά, κάθε μάχη για την ελευθερία του διαδικτύου έχει χαθεί και, με τα υπάρχοντα δεδομένα, το P2P είναι αυτό που θα μπορούσε να έχει πραγματική ελευθερία και δεν είναι παράξενη η μεγάλη κινητικότητα και ανάπτυξη υποδομών που υπάρχει γύρω από αυτόν τον τομέα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1RKmOLa
via IFTTT

ΜΕ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ SITES Η ΔΗΘΕΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ

«Γαλάζια τρολς», «Συγγρου-σιακοί» βουλευτές, «Κολλαγονο-πωλητές», συστημικά ΜΜΕ, κ.ά, όλοι ιδρώνουν για να πετύχει η -κατά τα άλλα αχρωμάτιστη και αυθόρμητη- συγκέντρωση στο Σύνταγμα με τον τίτλο #Παραιτηθείτε, την περίοδο μάλιστα, που τελείως «τυχαία», η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το «λιθαράκι» του για τις ανάγκες του «αγώνα» για διαφήμιση, αποφάσισε να βάλει και η ενημερωτική ιστοσελίδα Liberal, στην οποία εξέχοντα ρόλο έχει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και εμπνευστής της «Ομάδας Αλήθειας» της ΝΔ, Γιώργος Μουρούτης.

Το εν λόγω site, αφιέρωσε ολόκληρο άρθρο στην παρουσίαση της δράσης, προσδίδοντάς της, μάλιστα, «κινηματικά» (!) χαρακτηριστικά και «προμοτάροντάς» την ως αυθόρμητη διαδικτυακή κίνηση απλών πολιτών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1RKlZC6
via IFTTT

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΕΑΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΕΑΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ...ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,..ΚΑΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΗΝΙΚΑ...

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

ευχαριστουμε για την ερωτηση ;) 
https://twitter.com/prezatv/status/737368487534923776
ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/25zdDdN
via IFTTT

ΌΜΗΡΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ MEGA...ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, με αιτία το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, αποφάσισε η Ένωση Συντακτών (ΕΣΗΕΑ). Εκτός από τις σημερινές στάσεις εργασίας (από τις 7 το απόγευμα της Τρίτης έως τις 1 μετά τα μεσάνυχτα για τους τεχνικούς, και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ για τους υπόλοιπους εργαζομένους), αποφασίστηκε 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 1ης Ιουνίου έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 2 Ιουνίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1sJrhZY
via IFTTT

ΠΝΕΥΜΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ OFF SHORE…

«Πνεύμα και ηθική», που θα 'λεγε και ο αξέχαστος Βασίλης Αυλωνίτης. Τουτέστιν και «λίστα Λαγκάρντ» έχουμε, και «Panama papers» έχουμε, και τώρα και ελευθέρας ως προς την συμμετοχή βουλευτών, υπουργών και κρατικών αξιωματούχων σε «οff shore» εταιρείες, έχουμε…

Το φρόντισε – και αυτό – η «αριστερή» κυβέρνηση σε μια από τις παραγράφους των 7.500 χιλιάδων σελίδων του πολυνομοσχεδίου της. Κι από δω και πέρα είναι που ξεκινάει το νέο γαϊτανάκι της υποκρισίας.

    Η μεν κυβέρνηση εμφανίζεται να δηλώνει ότι η ρύθμιση αφορά «συνεργάσιμους» (χα!) φορολογικούς παραδείσους και ότι συνιστά ευθυγράμμιση με τα παγκοσμίως καπιταλιστικώς κείμενα. Αλλά γιατί πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με τα καπιταλιστικώς κείμενα; Για δυο λόγους: Πρώτον, διότι πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να κουρδίσει τα νταούλια του για να χορέψει τις αγορές…  πεντοζάλι. Δεύτερον, διότι – κατά την κυβερνητική ανακοίνωση – τούτη η ευθυγράμμιση διευκολύνει (χα! χα!) τους φορολογικούς ελέγχους!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Y1owPU
via IFTTT

ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ! ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟ!

- Ένα μωρό λίγων μηνών ανασύρεται νεκρό από τα νερά της Μεσογείου και προκαλεί συνειδήσεις

- Είναι ο νέος Αϊλάν που συγκλονίζει – Λύγισε ο διασώστης που το πήρε αγκαλιά και το κανάκευε σα να ήταν ζωντανό

- Οργισμένη ανακοίνωση για την Ευρώπη από την ανθρωπιστική οργάνωση που διένειμε την φωτογραφία  

Η φωτογραφία αυτή φαινομενικά δείχνει ένα μωρό να κοιμάται στην αγκαλιά του σωτήρα του. Όμως, δεν κοιμάται. Είναι νεκρό. Η φωτογραφία αυτή δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα από μια ανθρωπιστική οργάνωση. Τραβήχτηκε στις 27 Μαϊου και στόχος της είναι να πείσει τους Ευρωπαίους να δώσουν ασφαλές πέρασμα στους πρόσφυγες. Εκείνη την ημέρα εκατοντάδες άνθρωποι πνίγηκαν στα νερά της Μεσογείου, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Και η Ευρώπη σφυρίζει αδιάφορη, λέει μεγάλα λόγια και αφήνει τους ανθρώπους να πεθαίνουν. Αφήνει μικρά παιδιά να τα καταπίνει η θάλασσα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1sJrqfQ
via IFTTT

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΑΛΤΕΖΙΚΗΣ FRONTEX ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΑΣ-ΛΕΣΒΟΣ

Αργά χθες τη νύχτα, φουσκωτή βάρκα με 50 πρόσφυγες έφτασε συνοδευόμενη στο λιμάνι της Σκάλας Συκαμιάς. Η Μαλτέζικη Frontex συνέλαβε τη βάρκα 200 μέτρα πριν φτάσει στην ακτή και την κράτησε στα ανοιχτά έξω από το λιμάνι για σχεδόν μία ώρα. Από το μώλο της Σκάλας, ακούγαμε τις φωνές των ανθρώπων μέσα στη νύχτα να φωνάζουν βοήθεια, αγχωμένοι από την αναίτια αναμονή. Τελικά οι φροντεξάδες περίμεναν τα βανάκια του λιμενικού να έρθουν να πάρουν τους πρόσφυγες στη Μόρια και μόνο τότε τους έφεραν στην ακτή. 
Το πλήρωμα της μαλτέζικης Φρόντεξ έδειξε άθλια συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες και αλληλέγγυους. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Y1orvy
via IFTTT

ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ OFF SHORE: ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Στην αντεπίθεση περνά εκ νέου το Μαξίμου, απαντώντας στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την τροπολογία καθολικής απαγόρευσης συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες στην αλλοδαπή και προαναγγέλλοντας σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση αύριο στη Βουλή.

Η τροπολογία κατατίθεται ως ρελάνς μετά το θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από τη ρύθμιση για τις off shore, την οποία η Αυγή, η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε σήμερα off side, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δήλωναν ότι αγνοούσαν το περιεχόμενο της.
Το Μαξίμου με νέο ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη νέα διάταξη περί συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες αναφέρει:
"Διευκρινίζεται για όσους κάνουν ότι δεν κατάλαβαν:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1VtyrwR
via IFTTT

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο "ΒΑΣΙΛΙΑΣ" ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

Για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και την στάση που κρατά στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, τον ρόλο που θα ήθελε να παίξει και τα σενάρια περί ίδρυσης κόμματος με την εμπλοκή του γιου του Νικόλαου μίλησε Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "Ιστορίες".
 Ο ίδιος περιγράφει την στιγμή που τυχαία συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα, την συμβουλή που του έδωσε, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει: "Εγώ δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς Κων/νος, είμαι ο Βασιλεύς Κων/νος, τελεία και παύλα. Αυτό δεν αλλάζει με το τίποτα, είμαι ο πρώην ή τέως ή ό,τι προτιμάτε, Βασιλεύς της Ελλάδος ναι, αλλά το ότι είμαι ο Βασιλεύς Κων/νος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ".
Η συγγνώμη που δεν είπε 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1r1uov9
via IFTTT

Ο ΦΙΛΗΣ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ..3 ΩΡΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ 2 ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ;


ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Vtz2yA
via IFTTT

ΙΤΑΛΙΑ: ΚΑΘΕΙΡΞΗ 16 ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ «ΚΟΣΤΑ ΚΟΝΚΟΡΝΤΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Το εφετείο της Φλωρεντίας υιοθέτησε την Τρίτη την ετυμηγορία της πρωτοβάθμιας δικαιοσύνης για καταδίκη σε κάθειρξη 16 ετών του κυβερνήτη του πλοίου «Κόστα Κονκόρντια», Φραντσέσκο Σκετίνο.
Το Κόστα Κονκόρντια ναυάγησε στις 13 Ιανουάριου 2012 έπειτα από πρόσκρουση σε ύφαλο, κοντά στο μικρό νησί Τζίλιο της κεντρικής Ιταλίας. 32 άτομα έχασαν την ζωή τους, και οι τραυματίες ξεπέρασαν τους εκατό, ενώ στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν πάνω από 4.000 άνθρωποι.
Ο γενικός εισαγγελέας Τζανκάρλο Φερρούτσι είχε ζητήσει την καταδίκη του Σκετίνο σε κάθειρξη 27 ετών, αλλά οι δικαστές αποφάσισαν να διατηρήσουν τα 16 κάθειρξης της πρώτης δίκης, μια ποινή η οποία επιβάλλεται για εγκατάλειψη πλοίου, εξ αμελείας ναυάγιο, πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, εγκατάλειψη επιβατών και εξ αμελείας πρόκληση σωματικής βλάβης. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1VtyDMM
via IFTTT

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΣΟΣ SECURITY - ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 800 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Η «Πυρσός Α.Ε.», η μεγαλύτερη επιχείρηση χρηματαποστολών στην Ελλάδα κλείνει με τους περίπου 800 εργαζομένους να μένουν χωρίς δουλειά, ενώ ήταν απλήρωτοι εδώ και μήνες.

Αν και το τέλος ήταν προδιαγεγραμμένο, καθώς η εταιρεία εδω και ενα χρόνο είχε προχωρήσει σε στάση πληρωμών απέναντι σε εργαζόμενους και πιστωτές, χαρακτηριστικό είναι ότι υπάλληλοί της έμαθαν τα άσχημα νέα την ώρα που εκτελούσαν χρηματαποστολή για λογαριασμό τράπεζας. Σημειωτέον ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων στην εταιρεία αμειβόταν με μισθό 586 ευρώ. Η Πυρσός είναι μια από τις τρεις μεγάλες εταιρείες χρηματαποστολών στην Ελλάδα μαζί με την Brinks και τη G4cash. Πληροφορίες: Έθνος, Εφημερίδα των Συντακτών  

ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1r1r6rR
via IFTTT

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΟΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΟΥΡΕΣ» ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Αύριο, Τετάρτη 1η Ιουνίου, και την Πέμπτη 2 Ιουνίου θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής οι τροπολογίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης.

Επίσης, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ότι ο αναπτυξιακός νόμος θα κατατεθεί αργά απόψε ή αύριο το πρωί και θα συζητηθεί με την κανονική διαδικασία, ενώ την Παρασκευή 3 Ιουνίου αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1r1r6Id
via IFTTT

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΜ

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε πολλούς ακτιβιστές ανήμερα της συμπλήρωσης τριών χρόνων από το ξέσπασμα των μαζικών κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν

Όπως ήδη συμβαίνει συστηματικά, οι αρχές απαγόρευσαν οποιαδήποτε συγκέντρωση στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και γύρω από αυτήν, περιοχή που αποτέλεσε την εστία της εξέγερσης στα τέλη της άνοιξης του 2013. 

Προγραμματιζόταν συγκέντρωση στο σημείο το απόγευμα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Ph11k3
via IFTTT

«ΛΕΧΡΙΤΗ» ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Ο ΤΡΑΜΠ

Ένταση επικράτησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ, όταν δημοσιογράφοι του υπέβαλαν ερωτήσεις για τις σχέσεις του με τα ΜΜΕ, ενώ ο μεγιστάνας έφθασε στο σημείο να αποκαλέσει «λεχρίτη» έναν δημοσιογράφο αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε καλέσει δημοσιογράφους στον πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη προκειμένου να τους ανακοινώσει τον κατάλογο των οργανώσεων αρωγής βετεράνων του αμερικανικού στρατού που έλαβαν δωρεές από εκείνον.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1r1qXEP
via IFTTT

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΣΟΥΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Προειδοποίηση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δε θα διστάσει να προσφύγει κατά των χωρών-μελών που αρνούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων, απέστειλε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα.

Η Αντρέεβα ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει ήδη αποστείλει προειδοποιητικές επιστολές στα κράτη-μέλη που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης και τόνισε ότι, ως θεματοφύλακας των Συνθηκών, η Επιτροπή δε θα διστάσει να ασκήσει την ισχύ της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Ph1cM0
via IFTTT

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ- ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟ BREXIT ΔΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Οι βρετανοί ψηφοφόροι έχουν αλλάξει στάση και στρέφονται υπέρ του «ναι» στο Brexit στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα από την εταιρεία δημοσκοπήσεων ICM, αιφνιδιάζοντας τους επενδυτές και οδηγώντας σε πτώση τη στερλίνα.

Τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργήθκε για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian έδειξε ότι το 45% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 42% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1r1qBxL
via IFTTT

ΗΠΑ: ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΛΟΓΩ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για πιθανές τρομοκρατικές απειλές στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι, σημειώνοντας ότι στόχοι θα μπορούσαν να είναι τουριστικοί χώροι, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και μέσα μεταφοράς.

«Προειδοποιούμε τους αμερικανούς πολίτες για τον κίνδυνο πιθανών τρομοκρατικών απειλών σε όλη την Ευρώπη, με στόχο μεγάλα γεγονότα, τουριστικά θέρετρα, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και μέσα μεταφοράς» αναφέρει η ταξιδιωτική οδηγία που λήγει την 31η Αυγούστου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Ph0L4u
via IFTTT

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η εξασφάλιση της αξιοπιστίας και της ποιότητας των αεροναυτιλιακών υπηρεσιών και πληροφοριών για όλους τους χρήστες του εναέριου χώρου αποτελεί τον στόχο της συμφωνίας ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων για Αεροναυτικές Πληροφορίες (EAD). 

Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον διευθυντή του τμήματος Διαχειριστή Δικτύου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) κ. Τζο Σουλτάνα.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1UsipkI
via IFTTT

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟ 24%

Ανατιμήσεις στα διόδια φέρνει η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ σε 24% από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016, οι οποίες κυμαίνονται από 5 έως 10 σεντς ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος. Οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις επιβάλλονται σε φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις -ως επί το πλείστον- σε πλευρικά διόδια, όπου δίκυκλα, τρίκυκλα και ελαφρά οχήματα δεν έχουν επιβάρυνση. Οι οδηγοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι οι αυξήσεις θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα Τρίτης (31η Μαΐου 2016) προς Τετάρτη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1XcVb6b
via IFTTT

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Παραγωγή Καλάσνικοφ στην Πάτρα εξήγγειλε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος θέλοντας να διαβεβαιώσει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κλείσει την κρατική αμυντική βιομηχανία. «Μόλις τελειώσει το εμπάργκο της Ρωσίας, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παραγωγή Καλάσνικοφ στην Πάτρα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, η οποία υπερψήφισε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με το οποίο κυρώνονται οι συμφωνίες συνεργασίας της Ελλάδος με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1UsiogA
via IFTTT

ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής μέσα στο επόμενο διάστημα, που θα αποφασίσει τη σύγκληση του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου, πρότεινε στην τοποθέτησή του στο συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο πρόεδρος του κόμματος και προθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως στον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι τη διεξαγωγή του συνεδρίου πρέπει να γίνει επεξεργασία ενός μακρόπνοου συλλογικού σχεδίου για το κόμμα και για τη χώρα.

Κατά τις ίδιες πηγές, βασικοί στόχοι του συνεδρίου θα είναι το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και στην εκλογική του βάση, καθώς και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές σε ορίζοντα πενταετίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1XcVrST
via IFTTT

ΠΟΙΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 1/6/2016 ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

«Μπαράζ» αυξήσεων θα επιφέρει από αύριο, Τετάρτη 1 Ιουνίου, η αύξηση του ΦΠΑ από 23% σε 24% και η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε 11 νησιά. Προβληματισμένοι είναι παράγοντες της αγοράς οι οποίοι φοβούνται την περαιτέρω συρρίκνωση της κατανάλωσης.

Ο φόρος διαμονής σε ξενοδοχεία θα ισχύσει από 1-1-2018, ενώ το τέλος σταθερής τηλεφωνίας μετατίθεται για την 1-7-2017. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με το νομοσχέδιο από την 1η Ιουνίου:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1UsizbG
via IFTTT

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΝΩΝ - ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ανάρτησε δημοσίως στο διαδίκτυο πλήρη φωτογραφική σειρά των εσωτερικών χώρων του Τεκτονικού Μεγάρου Αθηνών που βρίσκεται στις οδούς Αχαρνών και Σουρμελή.

Στην πλήρως ανανεωμένη ιστοσελίδα της, grandlodge.gr, η Μεγάλη Στοά μας δείχνει όχι μόνο το «μυστηριώδες» κτίριο της Αχαρνών πώς είναι από μέσα αλλά και τις αίθουσες που συνεδριάζουν, «εργάζονται», οι Ελευθεροτέκτονες.

Από την ίδια ιστοσελίδα αντλούμε και τις ιστορικές πληροφορίες σχετικά με τον ελληνικό Ελευθεροτεκτονισμό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1TUikWT
via IFTTT

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ATHENS LEDRA - ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Νέο σοβαρό κρούσμα οικονομικού αδιεξόδου στον ξενοδοχειακό κλάδο της Αττικής, μετά το κλείσιμο του «Πεντελικόν», συνιστά η περίπτωση του ξενοδοχείου Athens Ledra. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους της ξενοδοχειακής μονάδας, επικράτησε το απαισιόδοξο σενάριο και όπως αναφέρουν πρόθεση της διοίκησης είναι ο πλειστηριασμός του. 

Οι εργαζόμενοι ξεκινούν από το βράδυ επίσχεση εργασίας, καθώς είναι απλήρωτοι για περισσότερους από δύο μήνες, και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί εντός του ξενοδοχείου ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση θίγει τα συμφέροντα τους. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PfO9dM
via IFTTT

ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 24% Η ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τη θλιβερή πρωτιά της ανεργίας κρατά σταθερά στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα, με το ποσοστό τον Φεβρουάριο να διαμορφώνεται στο 24,2%, έναντι 24,4% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη. Ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε στα 1,16 εκατομμύρια, με το ποσοστό ανεργίας στους νέους να ξεπερνά το 50%.

Στην Ευρωζώνη, η ανεργία τον Απρίλιο του 2016 παρέμεινε σταθερή στο 10,2% σε σχέση με τον Μάρτιο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011.

Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία διαμορφώθηκε στο 8,7% (έναντι 8,8% τον Μάρτιο), καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2009. Ένα χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2015, η ανεργία στην Ευρωζώνη ήταν 11% και στην ΕΕ 9,6%.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1UrssGF
via IFTTT

ΓΑΛΛΙΑ: ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ Η ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις στους εργαζομένους στους γαλλικούς σιδηροδρόμους περνά το συνδικάτο CGT, ενώ η μάχη για τα εργασιακά πρόκειται να επεκταθεί αργότερα και στις αστικές συγκοινωνίες και τα αεροδρόμια. Ο ίδιος ο γάλλος πρόεδρος παραμένει ανυποχώρητος, επαναλαμβάνοντας πως οι βασικές αρχές του επίμαχου νομοσχεδίου δεν θα αλλάξουν.

H απεργία που κήρυξε το συνδικάτο στους σιδηροδρόμους ξεκινά το απόγευμα της Τρίτης. Η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Αλαίν Βινταλίς, εκτιμά πως η απεργία «δεν θα έχει τόσο σοβαρό αντίκτυπο όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς». 

Η κυβέρνηση περιμένει, σύμφωνα με τον ίδιο, πως θα διασφαλιστεί η κίνηση του 60% των δρομολογίων τρένων υψηλής ταχύτητας και περίπου το μισό των υπόλοιπων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PfNN76
via IFTTT

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ...

Στους δρόμους βγήκαν οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στο Βέλγιο διαμαρτυρόμενοι για τις δημοσιονομικές περικοπές και αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση που βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με τις κινητοποιήσεις των δεσμοφυλάκων και των σιδηροδρομικών. 

Μόνο λίγα λεωφορεία, συρμοί του μετρό και τραμ κυκλοφορούσαν στις Βρυξέλλες, ενώ στις κινητοποιήσεις έδωσαν το παρών και εργαζόμενοι σε σχολεία και νοσοκομεία.

Εργαζόμενοι στην τοπική και την ομοσπονδιακή διοίκηση, την ταχυδρομική υπηρεσία, την πρώην κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και τα σχολεία πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στις Βρυξέλλες και άλλες μεγάλες βελγικές πόλεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1UrsiyR
via IFTTT

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Και νέες αφίξεις προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες.

Στη Μυτιλήνη, το τελευταίο πενθήμερο αποβιβάστηκαν από τα απέναντι τουρκικά παράλια 160 άτομα, ενώ και στη Σάμο άλλα 64.

Αλλά και τις προηγούμενες μέρες, από τις 23 έως τις 30 του μήνα, σε ελληνικά νησιά βγήκαν, σύμφωνα με το Λιμενικό, συνολικά 249 πρόσφυγες, ενώ συνελήφθησαν δύο διακινητές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PfNnxn
via IFTTT

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Έξω από το υπουργείο Μεταφορών συγκεντρώθηκαν το πρωί καθαριστές και καθαρίστριες λεωφορείων διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι παραμένουν επί πέντε μήνες απλήρωτοι.

Οι εργαζόμενοι έχουν αναλάβει τον καθαρισμό των λεωφορείων σε εργολαβική εταιρεία για λογαριασμό της ΟΣΥ (Οδικές συγκοινωνίες).

Αρχικά έγινε προσπάθεια οι 110 εργαζόμενοι να πληρώνονται από τον ΟΣΥ, ωστόσο στη συνέχεια υπήρξαν νομικά κωλύματα από τα οποία εμποδήθηκε η διαδικασία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Ursr5x
via IFTTT

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ανοδικές τάσεις στη χρήση διεγερτικών, νέων ψυχοδραστικών ουσιών, φαρμάκων χωρίς ιατρική σύσταση και κάνναβης, καταγράφει η φετινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Επίσης, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πολλά συνθετικά κανναβινοειδή είναι πολύ πιο τοξικά, και ευθύνονται για μαζικές δηλητηριάσεις και θανάτους.

Τα χάπια ecstasy ξαναγίνονται δημοφιλής ανάμεσα στους νέους, ενώ διεγερτικές ουσίες σε ενέσιμη μορφή, γίνονται μόδα στο σεξ και αυξάνουν τον κίνδυνο μολύνσεων. 

Η έκθεση που παρουσιάστηκε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, υπενθυμίζει επίσης, ότι κάποια από τα προβλήματα του παρελθόντος εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα, όπως το πρόβλημα των οπιοειδών που επιδρά στη θνησιμότητα και τη νοσηρότητα των χρηστών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PfNHMT
via IFTTT

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» ΚΑΙ «ΑΤΤΙΚΟΝ» 1Η ΚΑΙ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 8:00, το πρωί θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη 1η Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ, που, όπως υποστηρίζουν «οδηγεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην απαξίωση και τους ασθενείς στην αγκαλιά του ιδιωτικού τομέα».

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, το «Δρομοκαΐτειο», ένας από τους βασικούς πυλώνες της ψυχιατρικής φροντίδας στη χώρα, έχει λάβει «ψίχουλα από την κρατική χρηματοδότηση». 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1UrsmPh
via IFTTT

ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένας στους δέκα μαθητές Α' και Β' Γυμνασίου είναι ενεργός καπνιστής, ενώ το 30% των μαθητών αναφέρει ότι εκτίθεται στο παθητικό κάπνισμα στο σπίτι του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δράσης «Ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού, για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος», που πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τη Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. 

Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε 51.084 μαθητές της Α' και Β' τάξης του Γυμνασίου, σε 1.267 σχολεία της χώρας, από τις 15 Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου του 2016. Οι μαθητές συμπλήρωσαν ανώνυμα ένα ερωτηματολόγιο, ενώ παρακολούθησαν και οπτικοαουστικό υλικό, με στόχο την ενημέρωσή τους, για τους κινδύνους του καπνίσματος και την ανάπτυξη αντιστάσεων απέναντι στη βλαβερή αυτή συνήθεια. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PfNHfE
via IFTTT

ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΈΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Με δριμύτατη ανακοίνωση η Ένωση Εισαγγελέων καταγγέλλει απόπειρες «εκφοβισμού» και «σπίλωσης» του εισαγγελικού κλάδου, με συγκεκριμένα «υποβολιμαία άρθρα» που εξυπηρετούν «αλλότριους και ιδιοτελείς σκοπούς». Αφορμή έχουν σταθεί αλλεπάλληλα δημοσιεύματα μεμονωμένου εβδομαδιαίου εντύπου που στοχοποιούν ευθέως και ονομαστικώς εισαγγελικούς λειτουργούς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Ursb6s
via IFTTT

«ΔΑΓΚΑΝΕΣ» ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Με τους τροχούς ακινητοποιημένους με μεταλλικές «δαγκάνες» κινδυνεύουν να βρουν τα οχήματά τους όσοι σταθμεύουν σε πεζόδρομους, πλατείες και ράμπες αναπήρων στο Δήμο Αθηναίων.

«Σήμερα ξεκινάμε εκστρατεία κατά της αντικοινωνικής στάθμευσης» δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

«Το να παρκάρει κάποιος το αυτοκίνητό του στη μέση μιας πλατείας ή σε ράμπα για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα δεν είναι ανάγκη, είναι κακή νοοτροπία». 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PfNnxx
via IFTTT

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο, Τετάρτη 1η Ιουνίου, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλομένων. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους το αντίτιμο της επίσκεψης, ή θα επισκέπτονται τις δημόσιες δομές υγείας.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνουν λόγο για «σύμβαση δουλοπαροικίας», που έχουν υπογράψει, και σημειώνουν ότι «η άδικη λεόντεια διαχρονική πολιτική της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ έχει επιφέρει την απαξίωση του ιατρικού έργου σε μία οικονομικά ζημιογόνο και άκρως ψυχοφθόρα σύμβαση».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1UrrRVs
via IFTTT

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ OFFSHORE ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και εντός ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση φέρνει τροπολογία στη Βουλή για το θέμα των offshore.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η εφημερίδα Αυγή με πρωτοσέλιδο τίτλο έβγαλε «οφσάιντ» την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί».

Είχαν προηγηθεί επικριτικές δηλώσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις τελευταίες 48 ώρες, ενώ η ΝΔ σύσσωμη υπέγραψε σχετική επερώτηση στη Βουλή. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PfMUv9
via IFTTT

ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 62% ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Εντυπωσιακά τα ευρήματα έρευνας του Δήμου Αθηναίων για τους αστέγους, στα πλαίσια του προγράμματος "Καταπολέμηση της Φτώχειας και της Κοινωνικής Περιθωριοποίησης". Σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο Δήμαρχος Αθηνών,  Γιώργος Καμίνης, 62% των ανθρώπων που αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο είναι Έλληνες, ενώ 1 στους 2 εξηγεί πως η βασική αιτία που έμειναν στο δρόμο είναι η απώλεια της εργασίας τους.
Σε άλλα στοιχεία, εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα που θέλουν το 85,4% να είναι άνδρες, με την πλειοψηφία τους να ανήκει στη δυναμική ηλικιακή ομάδα 35 με 55 ετών (57%). Τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, φαίνεται πως αποτέλεσαν τη βασική αιτία για την διόγκωση αυτού του προβλήματος, με το 71% να μένει χωρίς κατοικία την τελευταία πενταετία.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1spbeRj
via IFTTT

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Μετά την απομάκρυνση των προσφύγων από τον καταυλισμό της Ειδομένης, σιγά σιγά προχωρά και η διαδικασία αποχώρησης των ΜΚΟ, οι οποίες αρχίζουν να απομακρύνουν τις σκηνές και τους οικίσκους τους. Χιλιάδες πρόσφυγες, όμως, παραμένουν στους άτυπους καταυλισμούς που είχαν δημιουργηθεί τους προηγούμενους μήνες, σε τρία σημεία στην περιοχή του Πολυκάστρου στο Κιλκίς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1sYjxEg
via IFTTT

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Από τα Δυτικά, στα Νότια. Από το Σχιστό, στο Ελληνικό. Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει και σήμερα το οδοιπορικό του στα Κέντρα και τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες που υπάρχουν σε αυτούς τους χώρους και αναγκάζονται να ζουν ακόμα και σήμερα οι πρόσφυγες και μετανάστες, στο μεγάλο τους ταξίδι από τις χώρες τους προς την Ευρώπη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1qZnruo
via IFTTT

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ

Ερώτηση στη Βουλή για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο «φιλοξενίας» στο Κουτσόχερο, κατέθεσε το ΚΚΕ. Η Ερώτηση, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου και απευθύνεται στους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εθνικής Αμυνας, αναφέρει:   
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1sYjOHd
via IFTTT

ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Τέλη Ιουνίου θα αρχίσει η κατασκευή καινούργιων καταυλισμών με σπιτάκια αντί σκηνές, στο πρότυπο του Ελαιώνα, και οι περισσότερες δομές προσωρινής φιλοξενίας θα διαλυθούν τον Σεπτέμβριο. Ο καταμερισμός των προσφύγων θα γίνει σε όλη την Ελλάδα βάσει γεωγραφικών και πληθυσμιακών δεδομένων», επισήμανε χθες βράδυ (ΕΡΤ) ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο Γιάννης Μουζάλας αναφέρθηκε στην επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, ενώ τόνισε πως επόμενη προτεραιότητα είναι η μεταφορά των ανθρώπων από το Ελληνικό μόλις δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1qZmF0E
via IFTTT

ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΣΤΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Βαρέλι δίχως πάτο» είναι τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης για να επιτευχθεί ο στόχος της ανάκαμψης για το κεφάλαιο, καθώς μετά το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, σειρά παίρνουν τώρα τα Εργασιακά. Χτες, συνεδρίασε για δεύτερη φορά στο Αμστερνταμ η λεγόμενη «Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων» που θα εισηγηθεί τις σχετικές αλλαγές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, το συνδικαλιστικό νόμο και τις ομαδικές απολύσεις. Από τη συνεδρίαση δεν υπήρξε καμιά επίσημη ενημέρωση.
Την ίδια ώρα, νέα κομμάτια συμπληρώνουν το παζλ της πρόσφατης αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ στον κυριακάτικο Τύπο (εφημερίδα «Real News»), ανοίγει πλέον θέμα επιβολής ιδιωτικών ασφαλιστήριων συμβολαίων, ώστε το κράτος να πάψει να καταβάλλει σύνταξη αναπηρίας σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος του ασφαλισμένου ή σύνταξη θανάτου στα μέλη της οικογένειάς του!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1sYjus2
via IFTTT

DW: ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΝΙΓΜΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Θέτοντας τη ζωή τους και εκείνη των παιδιών τους σε κίνδυνο, επιβιβάζονται σε διαλυμένα πλοιάρια πρόσφυγες και μετανάστες από την Β. Αφρική προκειμένου να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου.

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει και πάλι ο αριθμός των ανθρώπων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο. Όμως τα πλοία με τα οποία ταξιδεύουν βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Για πολλούς το ταξίδι προς την Ευρώπη εξελίσσεται σε παιχνίδι ζωής και θανάτου.

Την περασμένη εβδομάδα 13.000 πρόσφυγες έφτασαν με πλοία στην Ευρώπη. 900 έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Μεταξύ ζωής και θανάτου 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1TUldbt
via IFTTT

ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αιματηρή συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, σημειώθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, ενώ, ένα ακόμη αιματηρό επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών καταγράφηκε κοντά σε ξενοδοχείο των Ευζώνων, όπου στήθηκε πρόχειρος καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών, με απολογισμό έναν τραυματία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1UqDagw
via IFTTT

Η «ΚΑΥΤΗ» ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Το βαρύ πακέτο των αλλαγών στα εργασιακά (συνδικαλιστικός νόμος, ομαδικές απολύσεις, κατώτατος μισθός κ.ά.), που θα αποτελέσει το μεγάλο αγκάθι της δεύτερης αξιολόγησης το φθινόπωρο, έρχεται στο προσκήνιο με αφορμή τη χτεσινή, τρίτη, συνεδρίαση της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η 8μελής Επιτροπή (που έχει θεσπίσει το υπ. Εργασίας σε συμφωνία με τους θεσμούς) θα υποβάλει πόρισμα για το καθεστώς που ισχύει σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο σε ό, τι αφορά τις ομαδικές απολύσεις, τη συλλογική δράση και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Το πόρισμα της Επιτροπής θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο και αυτό γιατί το νέο Εργασιακό είναι μέρος της δεύτερης αξιολόγησης η οποία πρέπει να κλείσει τον μήνα αυτόν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1TUlbjW
via IFTTT

ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΤΟ ΡΙΟ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ

H αστυνομία του Ρίο ξεκίνησε επιχείρηση με στόχο τη σύλληψη 6 εκ των υπόπτων του ομαδικού βιασμού μιας έφηβης σε φαβέλα, πράξη που κατέγραψαν σε βίντεο.

Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν τον Λούκας Περντόμο Ντουάρτε Σάντος, 20 ετών, ενός πολλά υποσχόμενου ποδοσφαιριστή με τον οποίο η κοπέλα είχε σχέση, του Ράι ντε Σούζα, που έχει αναγνωριστεί ως το πρόσωπο που μαγνητοσκόπησε τον βιασμό, όπως και του αρχηγού συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών που δραστηριοποιείται στην φαβέλα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1UqCXKo
via IFTTT