Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΓΙΑ ΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Δεν συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του Τάσου Θεοφίλου σε δεύτερο βαθμό εξαιτίας ασθένειας δικαστή.

Στις 6 Απριλίου η απολογία του κατηγορούμενου, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη για αιματηρή ληστεία στην Πάρο, που είχε αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό οδηγού ταξί.

Η ποινή αφορούσε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία, ενώ το δικαστήριο είχε απαλλάξει τον Θεοφίλου από την κατηγορία συμμετοχής στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά και από την ανθρωποκτονία ως άμεσο αυτουργό.

Το στοιχείο που ενέπλεξε τον κατηγορούμενο ήταν ένα καπέλο που... παρουσιάστηκε αργότερα (όχι μετά τη ληστεία αλλά μετά τη σύλληψή του) και σύμφωνα με το κατηγορητήριο έφερε στοιχεία του DNA του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nS3eJs
via IFTTT

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΕ ΝΕΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ...ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ

Η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και ο Άδωνις Γεωργιάδης που την επισκέπτεται, είναι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ που δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να κάνει ακροδεξιό κι αντικομμουνιστικό κήρυγμα.

Αφού δεν είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί στη Βουλή για το θέμα του Μουσείου Μπελογιάννη – αν κι εκπροσωπήθηκε από τον Κώστα Τασούλα και τον Κώστα Τζαβάρα που κατηγόρησαν τον μεγάλο αγωνιστή της Αριστεράς ότι ήθελε να επιβάλει κομμουνιστική «δικτατορία» στην Ελλάδα – πέταξε τις αντικομμουνιστικές του κορώνες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nqM0jh
via IFTTT

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: “ΠΑΡΤΙ” ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Πάρτι 8 – 10 εταιρειών με τα ακίνητα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης αποκάλυψε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη. Η Εφ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι όλη η ακίνητη περιουσία του υπουργείο Εργασίας και των εποπτευόμενων οργανισμών έχει εξαιρεθεί από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nScYDp
via IFTTT

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες βουλευτές, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, προτείνουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, «προκειμένου να διερευνηθεί το ειδικό ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος για τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στο χώρο της υγείας κατά τα έτη 1997 έως και 2014» και ειδικά η σκανδαλώδης διαχείριση και λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η εκτίναξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και των υπόλοιπων λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων αλλά και η περίπτωση του ΚΕΕΛΠΟΝΟ το οποίο αποτέλεσε «πρότυπο» κακοδιαχείρισης και διαφθοράς
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nqFgC1
via IFTTT

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ, Η ΈΛΗ ΤΟΥ ΚΛΟΥ EXEI STAND UP COMEDY ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΡΑΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟ!

Από Κυριακή 2 Απριλίου και ΚΑΘΕ Κυριακή,
Stand-up comedy βραδιές με τον απίστευτο
Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο!
Μιάμιση ώρα ασταμάτητου γέλιου με έναν απ' τους top
Έλληνες stand-up κωμικούς, ο οποίος αποφεύγει ως θεματολογία 
τα χιλιοειπωμένα πολιτικά και σεξιστικά κλισέ και ασχολείται μεταξύ
άλλων με τα μικρά και ασήμαντα πράγματα της ζωής, 
που με έναν παράξενο τρόπο μας ενώνουν όλους !
http://ift.tt/2nD6172

έναρξη: 20.30 | εισιτ. θεάματος: 4e 
Επικοινωνία / Κρατήσεις: 210/80.37.773

fb.me/elitouklou #ΕλητουΚλου
Λ. Πεντέλης 110, Βριλήσσια

Επιμέλεια παραγωγής: 4P Productions 
http://ift.tt/2oiBFdr

ΠΡΕΖΑ TV


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oiGiUD
via IFTTT

ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΝΕΟΝΑΖΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ

Να μοιράζει υλικό μίσους σε μαθητές γυμνασίου και μάλιστα μέσα στη Βουλή πιάστηκε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Σαχινίδης με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο βουλευτής έγινε αντιληπτός στις 28 Μαρτίου να μοιράζει τα φυλλάδια της οργάνωσης και άλλο υλικό (μπρελόκ, στυλό κλπ) σε μαθητές από το Γυμνάσιο Αλμωπίας Πέλλας (εκλογική περιφέρεια του κ.Σαχινίδη), που είχαν επισκεφθεί το Μέγαρο της Βουλής στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που διοργανώνει η Βουλή των Ελλήνων. Το ζήτημα τέθηκε στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η οποία τον παρέπεμψε προς απολογία στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oiAIle
via IFTTT

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ, ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ.
ΟΙ ΤΟΣΚΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.
ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ "CAMP" ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ.
Στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα μεταφέρθηκε λίγο μέτα τις 14:00 της Πέμπτης 29χρονος πρόσφυγας από τη Συρία που επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή του αυτοπυρπολούμενος. Χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό ο άτυχος πρόσφυγας, που βρίσκεται στο νησί εδώ και μία εβδομάδα, έλουσε το κορμί του με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια με τη χρήση αναπτήρα μετατράπηκε σε φλεγόμενο σώμα. Η κατάσταση της υγείας του νεαρού πρόσφυγα συνεχίζει να παραμένει σοβαρή αφού έχει υποστεί εγκαύματα σε ποσοστό 85% σε όλο του το σώμα και κρίνεται απαραίτητη η μεταφορά του στην Αθήνα. Προς αποφυγή άλλων επεισοδίων ενισχύθηκε η αστυνομική δύναμη στο hotspot του Χαλκειούς.
ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΣΤΟ VIDEO, Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΙΝΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΦΛΕΚΤΟ ΥΓΡΟ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2no865V
via IFTTT

H ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Από το ξέσπασμα της κρίσης και την έναρξη της λιτότητας το 2010, οι άστεγοι της Αγγλίας έχουν υπερδιπλασιαστεί. Από 1.768 το 2010, έφτασαν τους 4.134 το 2016. Κι ενώ ο αριθμός των αστέγων αυξάνεται και οι υπηρεσίες υποστήριξής τους και οι ξενώνες μειώνονται, οι άνθρωποι που κοιμούνται στο δρόμο γίνονται όλο και πιο ορατοί στις πόλεις της Βρετανίας. 
Η οποία Βρετανία αντί να βρει τρόπους να φιλοξενήσει τους άστεγους, προσπαθεί να τους ποινικοποιήσει. Από τους αρχαίους νόμους για τους περιπλανώμενους πολίτες έως τους σύγχρονους νόμους για την προστασία των δημόσιων χώρων, οι κυβερνήσεις φέρνουν νόμους ή αναβιώνουν παλιούς που, όμως έχουν ως αποτέλεσμα την τιμωρία των ανθρώπων που δεν έχουν μόνιμη κατοικία. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2of7Vy7
via IFTTT

ΟΤΑΝ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΗΡΞΕ ΕΥΡΩΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕ...
Ατύχημα ήταν σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, η επίθεση στους εργαζόμενους – δούλους στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας από επιστάτες, τον Απρίλιο του 2013.

O αντιπρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχε σχολιάσει την υπόθεση σε τηλεοπτική εκπομπή υπερασπιζόμενος τους επιστάτες της Μανωλάδας, υποστηρίζοντας ότι «οι επιστάτες ήταν σε άμυνα καθώς οι μετανάστες έτρεχαν κατά πάνω τους με τα ρόπαλα».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nnvvo4
via IFTTT

ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 20 ΦΤΩΧΟΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ 2015

Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2015 ένδεκα ελληνικές περιφέρειες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Στα κράτη – μέλη της Ε.Ε., το κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2015 κυμάνθηκε από 29% σε περιφέρεια της Βουλγαρίας έως 580% στο κέντρο του Λονδίνου.

Αττική και Νότιο Αιγαίο άνω του κοινοτικού μέσου όρου

Όσον αφορά την Ελλάδα, το 2015, το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (εκπεφρασμένο σε όρους αγοραστικής δύναμης) διαμορφώθηκε στο 68% του μέσου κοινοτικού. Μόνο η Αττική (93% του κοινοτικού ΑΕΠ) και το Νότιο Αιγαίο (76%) κατέγραψαν κατά κεφαλήν ΑΕΠ άνω του 75% του κοινοτικού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nnhQO2
via IFTTT

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ «ΑΜΠΑΛΑΖ» ΣΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΑΚΕΤΟ

Καλλιέργεια του εδάφους για το σερβίρισμα της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που οι πληροφορίες που φτάνουν στον Τύπο συγκλίνουν στο ότι η διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης» βαίνει προς το τέλος της, αν και καμία πλευρά δεν τις επιβεβαιώνει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nPnRpU
via IFTTT

ΑΥΡΙΟ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ #Theofilou

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΕΔΩ
https://omniatv.com/

Με την απολογία του Τάσου Θεοφίλου συνεχίζεται αύριο στο Εφετείο η δίκη του κατηγορούμενου, ο οποίος πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών για ληστεία στην Πάρο που είχε αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό οδηγού ταξί (10/8/2012).
Η ποινή αφορούσε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία, ενώ το δικαστήριο είχε απαλλάξει τον Θεοφίλου από την κατηγορία συμμετοχής στην οργάνωση ΣΠΦ, αλλά και από την ανθρωποκτονία ως άμεσο αυτουργό.

Το στοιχείο που ενέπλεξε τον κατηγορούμενο ήταν ένα καπέλο που... παρουσιάστηκε αργότερα (όχι μετά τη ληστεία αλλά μετά τη σύλληψή του) και σύμφωνα με το κατηγορητήριο έφερε στοιχεία του DNA του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nnq6NW
via IFTTT

ΜΕΤΡΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, υποστηρίζουν οι μαθηματικοί, αλλά στην περίπτωση της ΣΤΑΣΥ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τα έσοδα από εισιτήρια και κάρτες που διατέθηκαν από το μετρό το 2015 εντόπισε «τρύπα» της τάξης των 1,156 εκατ. ευρώ, αλλά έκθεση από τον εσωτερικό έλεγχο που έγινε στην εταιρεία περιορίζει το έλλειμμα στα 16.189 ευρώ.

Τον αριθμητικό γρίφο θα λύσει ο εισαγγελέας Διαφθοράς στον οποίο ήδη μεταβιβάστηκε ο φάκελος με τα στοιχεία του ελέγχου των επιθεωρητών. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nnvqRi
via IFTTT

ΖΗΤΟΥΝ «ΕΥΚΟΛΙΕΣ», ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ

«Κινδυνεύουν με λουκέτο οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες» προειδοποιεί ο Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, σχολιάζοντας δημοσιογραφικές πληροφορίες για τσουχτερά πρόστιμα που ετοιμάζεται να καταλογίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της έρευνας για δημιουργία καρτέλ.

Στο στόχαστρο των ειδικών είχαν μπει 49 ελληνικές και ξένες τεχνικές εταιρείες έπειτα από καταγγελίες για στημένους διαγωνισμούς έργων κατά την περίοδο 1998-2012.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και το τελικό πόρισμα αναμένεται να εκδοθεί το φθινόπωρο. 

Δεκατρείς ελληνικές εταιρείες, οι μεγαλύτερες του κατασκευαστικού τομέα, έχουν προχωρήσει σε συμβιβασμό και έχουν αποδεχτεί ένα ύψος προστίμου, το οποίο όμως υπόκειται στην τελική κρίση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nPuFnk
via IFTTT

ΤΟ 50% ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

Το μισό παγκάρι από τα ξωκλήσια και παρεκκλήσια θα μπαίνει στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων υπέρ του εφάπαξ που παίρνουν οι κληρικοί, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε (781/2017) συνταγματική και νόμιμη  την σχετική υπουργική απόφαση, του 2009, που προβλέπει ότι το 50% των  ακαθαρίστων εσόδων σε ξωκλήσια και παρεκκλήσια  περιέρχονται στον Τομέα Πρόνοιας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος (ΤΠΟΕΚΕ) του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) απορρίπτοντας ως αβάσιμη την αίτηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων Ηλείας, Χαλκίδας και Γλυφάδας που ζητούσαν την ακύρωση της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nzqKIW
via IFTTT

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ένας σημαντικός κύκλος της συνεχιζόμενης δίκης της Χρυσής Αυγής ολοκληρώνεται σήμερα, με τον σχολιασμό των συσχετιζόμενων υποθέσεων που εξετάζονται στο πλαίσιο της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για υποθέσεις που περιλαμβάνονται στην πολυσέλιδη δικογραφία του βουλεύματος και είτε έχουν τελεσιδικήσει με αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις για τους χρυσαυγίτες δράστες (π.χ. επίθεση στην «Αντίπνοια» - μαχαίρωμα 16χρονου μαθητή Φοίβου Δεμερτζίδη) είτε εκκρεμούν αφού κινδύνευσαν να «θαφτούν» στα συρτάρια (επίθεση στο κοινωνικό χώρο Συνεργείο) είτε δεν έφτασαν καν στο ακροατήριο, όπως ο εμπρησμός τζαμιού το 2010 από τη χρυσαυγίτικη ομάδα κρούσης στον Αγ. Παντελεήμονα, όπου κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί δεκάδες μετανάστες από το Μπανγκλαντές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oePNo0
via IFTTT

ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΣΥΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Με σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα μεταφέρθηκε στο «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο 29χρονος πρόσφυγας από τη Συρία που επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή του αυτοπυρπολούμενος.
Όπως μεταδίδει το politischios.gr χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό ο άτυχος πρόσφυγας, που βρίσκεται στο νησί εδώ και μία εβδομάδα, έλουσε το κορμί του με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια με τη χρήση αναπτήρα μετατράπηκε σε φλεγόμενο σώμα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nz9VxT
via IFTTT

«ΌΧΙ» ΑΠΟ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τη διαφωνία της με την κατάργηση του χαρακτηρισμού της διαγωγής στα σχολεία εξέφρασε η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως, μετά από σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Κώστα Γαβρόγλου.
«Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί κατάργησης του χαρακτηρισμού της "διαγωγής" στα σχολεία εγείρουν σοβαρή ανησυχία για τον τρόπο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τη συμπεριφορά και την πειθαρχία στο σχολικό περιβάλλον», σχολίασε η κ. Κεραμέως.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oeQTjF
via IFTTT

H ΧΑΒΑΗ ΚΡΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ

Ο ομοσπονδιακός δικαστής στη Χαβάη που σταμάτησε το δεύτερο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ επανήλθε με νέα απόφαση: κρατά επ' αόριστον στον «πάγο» την εφαρμογή του διατάγματος με το σκεπτικό ότι βλάπτει τον τουρισμό και τη δυνατότητα προσέλκυσης αλλοδαπών φοιτητών.

Το διάταγμα θα επέβαλε απαγόρευση 90 ημερών στην είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από έξι κυρίως μουσουλμανικές χώρες (Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη) και αντίστοιχη απαγόρευση 120 ημέρων για τους πρόσφυγες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oerW7K
via IFTTT

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Όλα τα δεδομένα από το κυβερνητικό στρατόπεδο συγκλίνουν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς και στην νομοθετική ολοκλήρωση της συμφωνίας. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Βήματος, το απόγευμα της Πέμπτης ή το αργότερο την Παρασκευή θα αναζητηθεί μεταξύ κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων, η διαδικασία νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nze9pv
via IFTTT

ΣΤΟΧΟΣ ΒΑΝΔΑΛΩΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Στόχος βανδάλων έγινε στη διάρκεια της χτεσινής νύχτας το μνημείο των 1.484 καβαλιωτών Εβραίων, που βρίσκεται στο κέντρο της Καβάλας. Αγνωστος κατέστρεψαν με σφυρί την μπροστινή όψη του μνημείου, που τοποθέτησε ο Δήμος Καβάλας πριν από περίπου έναν χρόνο, τιμώντας τη μνήμη των Εβραίων της πόλης, που χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oezUhl
via IFTTT

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

«Όσα αναφέρθηκαν στην συζήτηση της 28ης Μαρτίου στη Βουλή σχετικά με τραπεζικούς λογαριασμούς της οικογένειάς μου αποτελούν ανακύκλωση των ήδη γνωστών, επί σειρά ετών, λογαριασμών στις αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές της χώρας μας αλλά και στο ελληνικό Κοινοβούλιο» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου. 

Προχθές, Τρίτη, η Βουλή ψήφισε υπέρ της συγκρότησης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προανακριτικής Εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου την περίοδο που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nz3Ilw
via IFTTT

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Την πολιτική ευθύνη για την κακοδιαχείριση που αποκαλύφθηκε επί των ημερών του στο ταμείο της «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου Θεσσαλονίκης ανέλαβε ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η δίκη για το έλλειμμα στο συγκεκριμένο ταμείο.

«Η πολιτική ευθύνη ανήκει 100% σε μένα, διότι η κακοδιαχείριση έγινε επί των ημερών μου» παραδέχτηκε ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Είπε ακόμα ότι διακατέχεται από «αισθήματα έντονης πικρίας» και για το άλλο οικονομικό σκάνδαλο που βαραίνει τη διοίκησή του, αυτό της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oeExYQ
via IFTTT

ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ: «ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟ ΚΑΡΦΩΜΑ» Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Σε «συντροφικά καρφώματα» από το εσωτερικό του συλλόγου των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος απέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης. Μπαλαούρας τη διαρροή ότι του χορηγήθηκε το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου. 

Με δηλώσεις του στη Βουλή εξήγησε ότι όντως του καταβλήθηκε επίδομα 300 ευρώ, το οποίο, όμως, παραχώρησε αμέσως στο Απεργιακό Ταμείο και στον Σύλλογο Συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ είπε ότι πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που πήραν εσφαλμένα το επίδομα αυτό χωρίς να το αντιληφθούν, κάτι που απέδωσε στην ύπαρξη κενών στο μηχανογραφικό σύστημα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nyZ7A3
via IFTTT

«ΚΛΕΙΣΑΜΕ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ, ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Έως την Παρασκευή θα έχει κλείσει το staff level agreement, που θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σύμφωνα με πληροφορίες από τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι ενημερώθηκαν το μεσημέρι από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος δήλωσε «κλείσαμε». Το μόνο «αγκάθι» μέχρι την Παρασκευή είναι το θέμα της ΔΕΗ, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τους ΑΝΕΛ, το ζήτημα των εργασιακών εξετάζεται σε ανώτερο επίπεδο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oezMOT
via IFTTT

Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ» ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ

Στην πλήρη διασταύρωση εισοδημάτων και καταθέσεων μέσω μίας φιλόδοξης ηλεκτρονικής διαδικασίας προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με αιχμή του δόρατος την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που έχει και την ευθύνη της είσπραξης των εσόδων.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής θα παρουσιάσουν την πλήρη ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nz3tXC
via IFTTT

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ «ΔΙΑΓΩΓΗΣ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Η κυβέρνηση θα φέρει διάταξη στη Βουλή για την κατάργηση του αναχρονιστικού μέτρου του χαρακτηρισμού της «διαγωγής», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Την κατάργηση του χαρακτηρισμού της διαγωγής στα σχολεία, ως μέτρου που προσβάλλει τον πολιτισμό και τη νεολαία, έχουν ζητήσει με ερώτησή τους 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια, στο αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για την κατάργηση του μέτρου της διαγωγής, αναφέρθηκε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oexyPr
via IFTTT

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ FAKE NEWS

Παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης. Πιο συγκεκριμένα το 60% πιστεύει ότι τα παραδοσιακά μέσα διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, ενώ το ποσοστό αυτό αγγίζει το 80% όταν η κουβέντα έρχεται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.Η πλειοψηφία των Αμερικαών δεν πιστεύουν όσα τους λένε τα ΜΜΕ. Πιο συγκεκριμένα το 60% πιστεύει ότι τα παραδοσιακά μέσα διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, ενώ το ποσοστό αυτό αγγίζει το 80% όταν η κουβέντα έρχεται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oeaosH
via IFTTT

Ν. ΤΟΣΚΑΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ.

Δεν έχουμε εισηγηθεί τη μείωση των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για σοβαρές παραβάσεις, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στη Βουλή.

Όπως υπογράμμισε, έχουν αποσταλεί οι προτάσεις για το νέο ΚΟΚ στο καθ ύλην αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών και δεν περιλαμβάνεται μείωση προστίμων για παράβαση του ερυθρού σηματοδότη, υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nyNqJj
via IFTTT

ΕΥΡΩΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ» ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε σήμερα την Ελλάδα με αφορμή  τις «ματωμένες» φράουλες της Νέας Μανωλάδας.

Πρόκειται για τα αιματηρά γεγονότα του 2013, όταν επιστάτες τοπικού «τσιφλικά» πυροβόλησαν μετανάστες από το Μπαγκλαντές που «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εργασίας τους και να ζητήσουν τα δεδουλευμένα  τους, που δεν καταβάλλονταν επί 6 μήνες. Οι εργάτες έτρεχαν πανικόβλητοι και δέχονταν τα σκάγια στις πλάτες τους και στο σώμα. Πάνω από 30 εξ αυτών είχαν οδηγηθεί σε περιφερειακά νοσοκομεία, πολλοί εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο είχαν προσφύγει 42 μετανάστες, οι οποίοι είχαν εργαστεί από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι τον Φλεβάρη του 2013 στα φραουλοχώραφα της Ηλείας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oelihQ
via IFTTT

ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, που εξασφάλιζε τις προϋποθέσεις για τη νομιμοποίηση αλλοδαπών γυναικών, προερχομένων από ανατολικές χώρες, με άδειες διαμονής και εργασίας πολιτών κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι άδειες αυτές εκδίδονταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έπειτα από δηλώσεις τέλεσης εικονικών πολιτικών γάμων ή σύναψης συμφώνου συμβίωσης με Έλληνες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nyJOqI
via IFTTT

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ICAP

Μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας Καλλιθέας Μοσχάτου, σύμφωνα με το κείμενο που ανήρτησαν σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, επιτέθηκαν, νωρίς το απόγευμα, στα γραφεία εταιρείας επιχειρηματικής ανάπτυξης, στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Καλλιθέα.
 Οι αντιεξουσιαστές έσπασαν τζαμαρίες του κτιρίου που στεγάζεται η εταιρεία, ενώ αποχωρώντας πέταξαν φέιγ βολάν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oefQM3
via IFTTT

ΔΙΚΗ ΤΗΣ SIEMENS: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΤΕ

Να δεχθεί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τις δηλώσεις παράστασης πολιτικής αγωγής του Δημοσίου και του ΟΤΕ στη δίκη για τη σύμβαση 8002 μεταξύ του Οργανισμού και της SIEMENS, ζήτησε, με πρότασή της, η εισαγγελέας έδρας. 

Σύμφωνα με τη εισαγγελική πρόταση, τόσο το Δημόσιο, όσο και ο ΟΤΕ νομιμοποιούνται να παρίστανται στη δίκη και να αξιώνουν καταβολή αποζημίωσης, καθώς υπέστησαν βλάβη από την υπογραφή της επίδικης σύμβασης. Ειδικά για το Δημόσιο, μάλιστα, η εισαγγελέας τόνισε πως η βλάβη του αφορά και το γεγονός ότι είναι μέτοχος του ΟΤΕ. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nyGsV1
via IFTTT

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», για την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται, έπειτα από την κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και την απόλυση της συναδέλφου Κατερίνας Κανάκη.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν:

Την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου.
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Κόκκινου με ευρύτατη πλειοψηφία (μία ψήφος κατά), αποφασίζει τα εξής:

-Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απόφαση για απόλυση της συναδέλφισσάς μας Κατερίνας Κανάκη, στην οποία ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει να εργάζεται στον σταθμό μετά τις 31 Μαρτίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oedAnX
via IFTTT

24.000 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟ 2016

Υποβλήθηκαν πάνω από 24.000 καταγγελίες καταναλωτών μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών της ΕΕ, το 2016 και οι περισσότερες καταγγελίες είχαν ως αντικείμενο είδη ένδυσης και υπόδησης, αεροπορικά εισιτήρια και τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας. Περισσότερο από το ένα τρίτο αφορούσαν διασυνοριακές συναλλαγές εντός της Ε.Ε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nyJHLO
via IFTTT

ΥΠΕΞ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΑ 2,5 ΕΚΑΤ. ΔΟΛ. ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ

Επεστράφη στις 24 Μαρτίου 2017, στην Τράπεζα της Ελλάδος, το ποσό των 2,5 εκατ. δολ. ΗΠΑ που είχε χορηγηθεί το 2008 –επί Υπουργίας κας Ντόρας Μπακογιάννη- από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του ΥΠΕΞ στο «Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής» (ΚΚΑΚΚ), στο όνομα της υλοποίησης προγραμμάτων.
 Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για ανάκτηση ποσών που είχαν δοθεί από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας κατά την περίοδο 2008-2009:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nmyopk
via IFTTT

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ MEGA ΣΤΑ OSCARS



ΠΡΕΖΑ TV
30-3-2017


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mS6OnL
via IFTTT

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΒΗΜΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Για την απόφαση των εργαζομένων της ΕΡΤ οι οποίοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, ώστε να μην πραγματοποιηθεί από την ΕΡΤ 2 η προγραμματισμένη προβολή της Χρυσής Αυγής, κάνει λόγο η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mS8flW
via IFTTT

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ MORIA ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Και ναι, η Μόρια έχει το δικό της κανάλι που εκπέμπει στο You tube μέσα από το Κέντρο Κράτησης, την καντίνα, το λεωφορείο και τα φιλόξενα καφέ της πόλης, όπου ο Μπάζελ και ο Μουράντ γυρίζουν τα βίντεο των «Τwins 4 ever».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nmyahY
via IFTTT

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ολοκλήρωσε σήμερα την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, πραγματοποιώντας συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον Αναπληρωτή Βοηθό του Προέδρου Τραμπ για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Kenneth Juster.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mS0PiV
via IFTTT

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΝΔ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ «ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗΣ»

Η ανακοίνωση του γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Προσοχή στο κενό μεταξύ εκλογών και «κοπτοραπτικής». Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό του κ. Μητσοτάκη γιατί επιβεβαιώνεται πως καταντά γραφικός, αλλά συνιστούμε ψυχραιμία.

Υ.Γ. Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της ξέχασε να ζητήσει εκλογές. Μάλλον την κάλυψε ο κ. Σημίτης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nmEV3e
via IFTTT

Π. ΠΟΛΑΚΗΣ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ

Κάνοντας απολογισμό των δύο χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στα 630 εκατομμύρια που έδωσε η κυβέρνηση στους χαμηλοσυνταξιούχους, στα σχολικά γεύματα και την ενίσχυση των ειδικών σχολείων, στην αποκατάσταση αδικιών στην ΕΡΤ, και στις ρυθμίσεις για τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες.«Η αξιολόγηση θα κλείσει - και θα κλείσει χωρίς ούτε ένα ευρώ πρόσθετη λιτότητα μετά το 2019. Δεν θα έχουμε κανένα νέο μέτρο έως το 2018, θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και θα προχωρήσει η ρύθμιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κολωνό με θέμα «Αριστερή Διακυβέρνηση - Μεταρρυθμίσεις στην Υγεία».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mScy0E
via IFTTT

ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ BREXIT Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Η βρετανική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα σχέδιά της σήμερα για τη μετατροπή των νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε εσωτερικό δίκαιο ώστε να δώσει σε "επιχειρήσεις, εργαζόμενους, και καταναλωτές τη βεβαιότητα που χρειάζονται" καθώς η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ.

Μια μόλις ημέρα μετά την εγκαινίαση από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι της επίσημης διαδικασίας αποχώρησης λέγοντας ότι δεν υπάρχει επιστροφή, η κυβέρνησή της θα εκδόσει ένα έγγραφο επίσημης πολιτικής που αφορά τον "Μεγάλο Νόμο Ανάκλησης", ή τη συλλογή νόμων που πρέπει να μετατραπούν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nmtKrj
via IFTTT

Η ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Γράφει ο Τάσος Γιαννόπουλος
 Πριν λίγες ημέρες συζητήθηκε ιδιαίτερα μία είδηση που μοιάζει να πηγαίνει κόντρα στο αφήγημα, το οποίο αναμασούν στο δημόσιο λόγο κυρίως νεοφιλελεύθεροι αναλυτές, περί ολοκληρωτικής καταστροφής της οικονομίας και πλήρους απουσίας επενδύσεων (και άρα νέων θέσεων εργασίας).

Όπως διαβάζουμε στα σχετικά δημοσιεύματα, η Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International, ανακοίνωσε την υλοποίηση επένδυσης ύψους 300 εκατομυρίων ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS, «το καινοτόμο προϊόν της μητρικής εταιρείας».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2odGtRo
via IFTTT

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΔΩΡΩΝ» ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ: ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Η ΝΔ

Διαδικαστικό και γραφειοκρατικό θέμα αποτελεί η ψήφιση της τροπολογίας για δημόσια έργα και αφορούν προβλέψεις που υπήρχαν στις συμβάσεις είπε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα ότι «η κυβέρνηση έκανε δώρα σε εργολάβους». Στους εργολάβους πληρώνουμε αυτά που συμφώνησε η ΝΔ τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, υπογραμμίζοντας ότι δεν μας καλύπτουν πολιτικά οι συμβάσεις που είχε υπογράψει και πως έβαζαν το ελληνικό Δημόσιο στον τοίχο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2odU2js
via IFTTT