Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ: ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ, ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΑ

Του Μάριου Αραβαντινού


O Eshanolla Safi, εκ των διασωθέντων του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι τον περασμένο Ιανουάριο είναι απογοητευμένος. Απογοητευμένος, τόσο από το γεγονός ότι αρχειοθετήθηκε ο φάκελος της υπόθεσης, όσο κι από την αντιμετώπιση που είχε ο ίδιος και οι υπόλοιποι αφγανοί πρόσφυγες από τον ελληνικό Τύπο και φυσικά από την Πολιτεία, η οποία έξι μήνες μετά την τραγωδία καλείται να δώσει νέα εξάμηνη αναβολή στην απόφαση για την απέλασή τους.


Ο Safi στεκόταν όρθιος μαζί με τους υπόλοιπους διασωθέντες του ναυαγίου, την ώρα της συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσαν σήμερα Πέμπτη ομάδες δικηγόρων και οργανώσεις για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, και κρατούσε ένα πανό με τις φωτογραφίες και τα ονόματα των νεκρών συγγενών τους και το μήνυμα «ζητάμε δικαιοσύνη». Μια δικαιοσύνη που κατά πως φαίνεται δεν θα αποδοθεί ποτέ, αφού ο αρμόδιος εισαγγελέας του Ναυτοδικείου έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, με το σκεπτικό ότι είναι «νομικά αβάσιμη», χωρίς όπως καταγγέλλεται να ερευνήσει την ουσία της.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1rMdWda

via IFTTT

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Την έντονη ανησυχία τους για μεγάλο πλήγμα στις ελληνικές εξαγωγές από το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εκ μέρους της ΕΕ εξέφρασε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


Η Κομισιόν, σε επίσημη απάντησή της προς τον ΠΣΕ, επιβεβαίωσε την «ετοιμότητα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να λάβει πρόσθετες σημαντικές κυρώσεις, εφ' όσον απαιτηθεί», καλώντας «τη Ρωσική Ομοσπονδία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για αποκλιμάκωση» (της κρίσης).

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1rLT9q7

via IFTTT

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΟΣ ΚΑΒΑΛΑ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η οριακή και επικίνδυνη κατάσταση λειτουργίας των δύο Νοσοκομείων σε Τρίκαλα και Καρδίτσα είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής του ΓΝ Καρδίτσας τις τελευταίες μέρες λόγω ασθένειας της μοναδικής παιδιάτρου της κλινικής.


Αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα και αποτέλεσμα της οριακής κατάστασης λειτουργίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας, γεγονός που επανειλημμένα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, αλλά και φορείς της πόλης έχουν αναδείξει ζητώντας την αντιμετώπιση των τεράστιων κενών σε ιατρικό προσωπικό, όχι μόνο παιδιάτρων αλλά και άλλων ειδικοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1rLSVPL

via IFTTT

'ΕΓΚΥΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΦΗΜΕΡΕΥΩΝ ΙΑΤΡΟΣ ΗΤΑΝ...ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ -ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Για παράβαση καθήκοντος διώκονται τρεις γυναικολόγοι των Νοσοκομείων Καστοριάς και Γρεβενών διότι έδιωξαν επίτοκο που βρισκόταν σε έναρξη τοκετού και χρειαζόταν επείγουσα ιατρική φροντίδα.


Σύμφωνα με το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που διενεργήθηκε μετά από καταγγελία που έγινε στον Συνήγορο του Πολίτη, γιατροί του Νοσοκομείου Γρεβενών αρνήθηκαν να δεχθούν από το Νοσοκομείο Καστοριάς τη γυναίκα. «Αυτό συνέβη παρ' ότι η εφημερεύουσα γυναικολόγος του νοσοκομείου Καστοριάς όπου εισήχθη αρχικά η επίτοκος έκανε έκκληση για παροχή περίθαλψης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου. Το αποτέλεσμα ήταν η ασθενής να μεταβεί αναγκαστικά στην πλησιέστερη ιδιωτική κλινική και να επωμισθεί την ψυχική ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση που αυτό συνεπάγεται» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1oQq4uE

via IFTTT

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΝ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ

Απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η ένσταση αντισυνταγματικότητας για τα άρθρα 7, 8, 35 και 36 του δασικού νομοσχεδίου, που είχαν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και στήριξαν επίσης το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ, καθώς και η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Βουλευτών.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ο εισηγητής του κόμματος Σταύρος Κοντονής, όσο και ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής, επικαλούμενοι τις παρατηρήσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, υποστήριξαν ότι παραβιάζεται σειρά συνταγματικών διατάξεων, όπως το άρθρο 24 και το άρθρο 117.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1pIvBjA

via IFTTT

EUROSTAT: "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ" ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί η Ελλάδα, σύμφωνα με νέα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat για τον μήνα Ιούνιο.


Η ανεργία στην Ελλάδα (στοιχεία Απριλίου) βρίσκεται στο 27,3%, 2,8 μονάδες πάνω από τη δεύτερη Ισπανία (24,5%) και 11 μονάδες πάνω από την τρίτη Ουγγαρία (16,3%).

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zz8wXJ

via IFTTT

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ Ο ΆΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)





ΠΡΕΖΑ TV

31-7-2014





from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/XjGAZW

via IFTTT

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΑΦΟΥ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ, ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΕΙ

Μετά από την χθεσινή διαμαρτυρία των απλήρωτων επί 6 μήνες καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων, η ιδιωτική εταιρεία άρχισε να ενημερώνει τις 38 καθαρίστριες του Νοσοκομείου ότι τίθενται σε καθεστώς υποχρεωτικής άδειας, ενώ 4 από αυτές που ήταν να αναλάβουν την μεσημεριανή βάρδια, βρέθηκαν να αντικαθίστανται από άλλες καθαρίστριες.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zz7Z87

via IFTTT

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Παρά τις αυξημένες απώλειες στις τάξεις του ισραηλινού στρατού και τις διεθνείς πιέσεις για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός, οι Ισραηλινοί έχουν σχηματίσει κοινό μέτωπο με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, διότι δεν θέλουν έναν πόλεμο «χωρίς αποτέλεσμα».

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zz80ZM

via IFTTT

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στην Πειραιώς και τη Χαμοστέρνας πραγματοποίησε σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), αντιδρώντας στη μείωση των ποσοστών αναπηρίας και τη δραματική περικοπή επιδομάτων, συντάξεων, φαρμάκων και θεραπειών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zz7WJf

via IFTTT

ΓΑΖΑ: ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΟΥΤΖΑΓΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)





ΠΡΕΖΑ TV

31-7-2014





from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1psIMaS

via IFTTT

ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ: Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΝ «ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ» ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Με αφορμή την επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Διοικητικής ΜεταρρύθμισηςΚυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους δημάρχους να συμπράξουμ μαζί του για τον επανέλεγχο των συμβάσεων του προσωπικού των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απέστειλε επιστολή προς την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων και τους δημάρχους.



Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1xDUp0r

via IFTTT

ΟΗΕ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ

"Φτάνει πια", διακήρυξαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη, μετά τη νέα πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα όπου φιλοξενούνταν Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, θέτοντας το ερώτημα πού να πάνε οι άμαχοι όταν τους προειδοποιούν να φύγουν από τα σπίτια τους για να γλιτώσουν.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Γιαν Ελίασον τόνισε ότι δεν έχει απομείνει κανένα ασφαλές μέρος για το 1,8 εκατομμύριο κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, εν μέσω των συγκρούσεων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, από τις οποίες έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 1.200 Παλαιστίνιοι.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1xDDx9O

via IFTTT

ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΟΜΠΑΤΣΟΙ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στον δρόμο έχουν βγει μετά από πολλούς μήνες απραγίας οι δημοτικοί αστυνομικοί προκειμένου να πάρουν το βάπτισμα του πυρός στο πλευρό της ΕΛ.ΑΣ.

Έχουν χωριστεί σε ομάδες των έξι - επτά ατόμων και με τη συνοδεία ενστόλου της ΕΛ.ΑΣ από το οικείο Α.Τ. αλλά και τουλάχιστον ενός αστυνομικού της Ασφάλειας πραγματοποιούν περιπολίες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1pHQkDZ

via IFTTT

ΣΚΑΤΑ ΠΑΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Σε χαμηλότερο επίπεδο, σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα, κινήθηκαν οι πωλήσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό καταστημάτων τη δεύτερη εβδομάδα των εκπτώσεων.


Αυτό προκύπτει από έρευνα της ΕΣΕΕ σύμφωνα με την οποία το 29% των ερωτηθέντων εμπόρων θεωρεί καθόλου ικανοποιητικό το επίπεδο των πωλήσεων, ενώ η πλειονότητα (63%) των εμπόρων αναφέρει ότι οι πωλήσεις κινήθηκαν σε «όχι και τόσο ικανοποιητικά» επίπεδα. Μόνο το 8% των ερωτηθέντων εκφράζει μεγάλη ικανοποίηση από τις πωλήσεις που πραγματοποίησε την συγκεκριμένη εκπτωτική βδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1nLYiPU

via IFTTT

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ

Αρχίζει σήμερα, 31 Ιουλίου ο φορολογικός γολγοθάς εκατομμυρίων πολιτών, αφού κάθε μήνα -μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου- οι φορολογούμενοι θα καλούνται να πληρώσουν κάποια δόση: φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, φόρου πολυτελούς διαβίωσης ή τα τέλη κυκλοφορίας για το επόμενο έτος.


Συγκεκριμένα:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1s5Zjng

via IFTTT

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

Tο μεγαλύτερο σχέδιο περιβαλλοντικής αποκατάστασης της επόμενης περιόδου, συνολικού προϋπολογισμού 37.600.000 ευρώ, μπαίνει πλέον σε τροχιά, ύστερα από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης της ολοκληρωμένης διαχείρισης υδατικών συστημάτων της περιοχής του Ασωπού.


Η σύμβαση υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Νίκο Ταγαρά, τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, Αντώνη Βαρθολομαίο και τον δήμαρχο Τανάγρας Ευάγγελο Γεωργίου.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1qqKnNe

via IFTTT

ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

«Το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της τρόικας συνεχίζει την κατεδάφιση των συντάξεων», επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους, εν όψει της συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Στρατούλης, υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας και Αλ.Μητρόπουλος, υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Δημόσιας Διοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1s5ZezL

via IFTTT

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

Σκάνδαλο αποτελεί η παραμονή του Ανδρέα Γεωργίου στη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ μετά την εισαγγελική δίωξη σε βάρος του, σύμφωνα με τον βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1s5ZheZ

via IFTTT

ΤΟ ΑΧΕΠΑ «ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΥΣ»

Χωρίς αντιρετροϊκά φάρμακα για τους οροθετικούς εξωτερικούς ασθενείς του κινδυνεύει να μείνει το ΑΧΕΠΑ, καθώς έχει εξαντληθεί ο σχετικός προϋπολογισμός του νοσοκομείου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, εκτός από το ότι καλείται εδώ και πολλά χρόνια να καλύπτει τις ανάγκες των οροθετικών όλης της Β.Ελλάδας με μία Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, παρουσιάζει συνεχώς ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1qqKmcj

via IFTTT

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Ισοσκελισμένο ή πλεονασματικό προϋπολογισμό θα πρέπει να έχουν από το 2015 οι δήμοι και οι περιφέρειες, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους κοινοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει αύξηση δημοτικών τελών για το 2015 εάν υπάρξουν αστοχίες το 2014.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1s5ZdvR

via IFTTT

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Νέα διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της ισραηλινής θηριωδίας στη Γάζα πραγματοποιείται σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα.

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν αριστερές οργανώσεις και παλαιστινιακές ενώσεις.

ΠΡΕΖΑ TV

31-7-2014





from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ABM1mi

via IFTTT

ΟΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ «ΟΡΕΞΕΙΣ» ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

Εγείρονται, επομένως, εύλογα και πιεστικά ερωτήματα. Πόσα στρέμματα θεωρεί τελικά η Διοίκηση της ΑΕΚ απαραίτητα για το νέο γήπεδο; Θα ανοίξει η όρεξη της Dimand στο μέλλον και για τα υπόλοιπα στρέμματα δάσους; Μήπως τα συνθήματα στις αντισυγκεντρώσεις για να γίνει «ΟΛΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΓΗΠΕΔΟ» δεν ήταν τόσο αυθόρμητα;

Την περασμένη Πέμπτη διοργανώθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου για το γήπεδο της ΑΕΚ από τον εκπρόσωπο της Ερασιτεχνικής, Αλέξη Αλεξίου, το μεγαλομέτοχο Δημήτρη Μελισσανίδη και τον εκπρόσωπο της Dimand AE, κύριο Ανδριόπουλο. Στο γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει για την τύχη των τμημάτων της Ερασιτεχνικής, η διοίκηση της ΑΕΚ επιχείρησε μία επικοινωνιακή αντεπίθεση υπέρ του «σχεδίου Μελισσανίδη» για το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1s6eV9n

via IFTTT

Η ΒΟΛΙΒΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση στη Γάζα, η Βολιβία ανακήρυξε χτες το Ισραήλ κράτος-τρομοκράτη. Επίσης, ακύρωσε τη συμφωνία εξαίρεσης βίζας που είχε συνάψει με το Ισραήλ το 1972. Πλέον οι Ισραηλινοί θα χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στη Βολιβία

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1s6ePP0

via IFTTT

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Οι οδηγίες κατάρτισης υποχρεωτικά ισοσκελισμένων ή πλεονασματικών προϋπολογισμών που έστειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας σε περιφέρειες και δήμους κρύβουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το 2015.

''Η δημοσιονομική θέση των ΟΤΑ ως φορέων Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να είναι ισοσκελισμένη ή πλεονασματική'' αναφέρεται στην απόφαση που κοινοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Μάλιστα διευκρινίζεται πως ''το σύνολο των δαπανών, μη συμπεριλαμβανομένων των χρεολυσίων, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των εσόδων αφαιρουμένων των εσόδων από δάνεια''.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1s6ePON

via IFTTT

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΟΗΕ κατά Ισραήλ: Σκοτώσατε παιδιά στον ύπνο τους

«Παιδιά σκοτώθηκαν ενώ κοιμούνταν δίπλα στους γονείς τους στο πάτωμα τάξης σε σχολείο που λειτουργεί ως καταφύγιο του ΟΗΕ. Παιδιά σκοτώθηκαν στον ύπνο τους: αυτό είναι ύβρις για όλους μας, πηγή ντροπής παγκοσμίως. Σήμερα ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με το όνειδος»... Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) Πιερ Κράχενμπουλ κατακεραυνώνει το Ισραήλ για το νέο μακελειό αμάχων σε σχολείο-καταφύγιο.



Τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν όταν χτυπήθηκε από ισραηλινές βόμβες σχολείο του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα, στη διάρκεια δεύτερης νύχτας ανηλεούς βομβαρδισμού της Λωρίδας της Γάζας από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.



Οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν ενημερωθεί 17 φορές για την ακριβή θέση του σχολείου και την παρουσία εκτοπισμένων αμάχων, και μάλιστα λίγες ώρες πριν την επίθεση, κατά δήλωση του ίδιου του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ο οποίος καταδίκασε τον «εξωφρεντικό και απαράδεκτο» βομβαρδισμό του σχολείου ζητώντας να καθοριστούν οι υπαίτιοι και να αποδοθεί Δικαιοσύνη.



«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναίσχυντο από το να επιτίθεσαι σε παιδιά που κοιμούνται» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.



«Δεν έχει απομείνει κανένα ασφαλές μέρος για τους κατοίκους της Γάζας. Πού να πάνε;» είπε από την πλευρά του ο αναπληρωτής ΓΓ του ΟΗΕ Γιαν Ελίασον. «Είναι μια στιγμή που πραγματικά λες 'φτάνει πια' και πρέπει να ψάξεις να βρεις τις σωστές λέξεις για να πείσεις αυτούς που έχουν την εξουσία να το σταματήσουν» δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους στον ΟΗΕ.



Στη σκιά της επίθεσης στο σχολείο της Τζαμπαλίγια, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) Πιερ Κράχενμπουλ καταδίκασε «με τους σκληρότερους δυνατούς όρους τη σοβαρή παραβίαση του διεθνούς Δικαίου από τις ισραηλινές δυνάμεις».



«Επισκεφθήκαμε την τοποθεσία και συγκεντρώσαμε στοιχεία. Αναλύσαμε θραύσματα, εξετάσαμε κρατήρες και άλλες καταστροφές. Η αρχική μας εκτίμηση είναι ότι ισραηλινά πυρά χτύπησαν το σχολείο μας, στο οποίο 3.300 άνθρωποι είχαν αναζητήσει καταφύγιο. Πιστεύουμε ότι υπήρξαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις» δήλωσε ο Πιερ Κράχενμπουλ.



«Είναι πρόωρο να δώσουμε επιβεβαιωμένο απολογισμό θυμάτων. Όμως γνωρίζουμε ότι πέθαναν και τραυματίστηκαν πολλοί άμαχοι, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών και του φρουρού της UNRWA που επιχειρούσε να προστατεύσει την τοποθεσία. Αυτοί είναι άνθρωποι που είχαν λάβει εντολή από τον ισραηλινό στρατό να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους» ανέφερε.



Για «παγκόσμιο όνειδος» μίλησε ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος της UNRWA Κρις Γκάνες, υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ είχε ειδοποιηθεί 17 φορές ότι το σχολείο της Τζαμπαλίγια στεγάζει εκτοπισμένους λόγω της στρατιωτικής σύρραξης.



«Η τελευταία φορά ήταν λίγες ώρες πριν την επίθεση» δήλωσε ο Κρις Γκάνες και επανέλαβε πως «αρχική εκτίμηση της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες είναι ότι το σχολείο χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρομαχικά».



Ο εκπρόσωπος της UNRWA στη Γάζα Μπο Τέρνερ επισήμανε πως ουσιαστικά ο ΟΗΕ είναι «βέβαιος» πως το Ισραήλ ευθύνεται για την αιματοχυσία. Ανέφερε ότι έχουν συλλεχθεί στοιχεία που αποδεικνύουν ότι βλήματα ερρίφθησαν από ισραηλινές θέσεις στα βορειο-ανατολικά του σχολείου.



Το Ισραήλ έχει περιοριστεί να δηλώσει ότι το περιστατικό τελεί υπό διερεύνηση, ισχυριζόμενο ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία υποδεικνύουν πως οι στρατιώτες απάντησαν στην πηγή εχθρικών πυρών της Χαμάς πλησίον του σχολείου.



Είναι η έκτη φορά που σχολείο του ΟΗΕ δέχεται επίθεση. «Το προσωπικό μας, οι άνθρωποι που ηγούνται της ανθρωπιστικής αποστολής σκοτώνονται. Τα καταφύγιά μας είναι κατάμεστα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μπορεί σύντομα να περιπλανώνται στους δρόμους της Γάζας, χωρίς τροφή, νερό και καταφύγιο εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις» δηλώνει ο Πιερ Κράχενμπουλ.



«Ήμασταν τρομοκρατημένοι. Τρεις εκρήξεις συγκλόνισαν το σχολείο. Μία τάξη κατέρρευσε πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων» δήλωσε ο Άσαντ Σαμπάχ, ο οποίος κρυβόταν κάτω από θρανία μαζί με τα πέντε παιδιά του για να γλιτώσει.



Συντρίμμια και προσωπικά αντικείμενα διασκορπισμένα ανάμεσα σε λίμνες αίματος σε τάξη όπου κοιμούνταν παιδιά αντίκρισε ο ανταποκριτής Κρις Μόρις του BBC φθάνοντας στο σχολείο μετά την επίθεση.



Περισσότεροι από 200.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε σχολεία και εγκαταστάσεις του ΟΗΕ έπειτα από ισραηλινές προειδοποιήσεις να εκκενώσουν ολόκληρες γειτονιές εν όψει βομβαρδισμών. Η UNRWA δηλώνει ότι βρίσκεται στα πρόθυρα να μην μπορεί να διαχειριστεί πλέον την κατάσταση.



Την περασμένη εβδομάδα άλλο ένα σχολείο-καταφύγιο του ΟΗΕ βρέθηκε στο στόχαστρο τη στιγμή που η παιδική χαρά ήταν γεμάτη με οικογένειες που ανέμεναν την απομάκρυνσή τους εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων στην περιοχή. Το Ισραήλ αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τους θανάτους, υποστηρίζοντας πως μόνο μία οβίδα εκτοξεύτηκε κατά λάθος από τις δυνάμεις του και χτύπησε την παιδική χαρά του σχολείου που ήταν άδεια τη στιγμή εκείνη.



Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Guardian, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συγκέντρωσε το προσωπικό του ΟΗΕ το αρχικό βλήμα ακολουθήθηκε από «πολλά άλλα γύρω από το σχολείο μέσα σε λίγα λεπτά», όπως δήλωσε ο Κρις Γκάνες. Δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στην τοποθεσία λίγα λεπτά αργότερα δήλωσαν ότι καταστροφές παραπέμπουν σε επίθεση με όλμους.



Σε 23 ημέρες πολέμου περισσότεροι από 1.240 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, οι περισσότεροι άμαχοι, με τα παιδιά να πληρώνουν ξανά το τίμημα της σύγκρουσης. Βομβαρδίζονται σχολεία, παιδικές χαρές, νοσοκομειακές εγκαταστάσεις, αγορές. Η κυβέρνηση Νετανιάχου παγίως κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.
Ευαγγελία Μπίφη in.gr



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zwCWKa

via IFTTT






from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1qnDBI7

via IFTTT

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ...ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ-ΣΚΟΤΩΣΤΡΕΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΝ ΚΕΡΔΗ...ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΛΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ,ΜΠΑΡΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 2 ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΑΡΚΗ ΦΩΤΙΣΜΟ!

Ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές που θα καταγράφουν αυτούς που δεν πληρώνουν τέλη διοδίων θα τοποθετηθούν στους σταθμούς διοδίων Νεστάνης, Σπαθοβουνίου, Μάναρη και Βελιγοστής στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Azkp1b

via IFTTT

ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ KAI Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Την απόφαση να εκκενώσει την ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη πήρε η ελληνική κυβέρνηση λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη χώρα.


Το προσωπικό της πρεσβείας θα μεταφέρει η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, η οποία πλέει ήδη προς την περιοχή.


Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να φτάσει στη Λιβύη το απόγευμα της Πέμπτης.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zvX1jD

via IFTTT

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ… ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ!

του Βαγγέλη Τριάντη

http://www.tribune.gr/


«Καμία αξία δεν έχει να αποκτήσεις πολλά χρήματα, εάν δεν τα χρησιμοποιείς».


Το απόφθεγμα του Αισώπου από τη Φρυγία θα μπορούσε να βρει με μία μικρή παράφραση απόλυτη ταύτιση με τα έργα και τις ημέρες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου. «Καμία αξία δεν έχει να βρεθείς με πολλά χρήματα, εάν δεν τα χρησιμοποιείς». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται λοιπόν ιδιαιτέρως γαλαντόμος με τα χρήματα του ελληνικού Δημοσίου στις δεδομένες συγκυρίες οικονομικής κρίσης. Και εξηγούμαστε:


Τα κονδύλια τα οποία διαχειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών είναι γνωστό ότι αποτελούν ένα από τα φιλέτα του Δημοσίου. Ένεκα της φύσης και του αντικειμένου του χαρτοφυλακίου, το «μπάτζετ» που καλείται ο εκάστοτε υπουργός να διαχειριστεί είναι ιδιαιτέρως αυξημένο σε σχέση με τα άλλα υπουργεία.


Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, επί ημερών Βενιζέλου, το υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται εξόχως γαλαντόμο. Την ώρα που η ελληνική οικονομία αναζητά μάταια επί 6 συνεχόμενα έτη βαλβίδα αποσυμπίεσης και η ανεργία παραπέμπει στην μεταπολεμική περίοδο, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ χορηγεί εκατομμύρια ευρώ ως συνεισφορά της Ελλάδος στις ειρηνευτικές αποστολές των Ηνωμένων Εθνών στα πέρατα της γης.


Το tribune.gr δημοσιεύει ορισμένες από τις αποφάσεις – πρόκληση του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες φέρουν την υπογραφή του κ. Βενιζέλου. Η πρώτη με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου 2013 και η οποία αφορά στη διάθεση 4.423.064 δολάρια ΗΠΑ, δηλαδή γύρω στα 3.280.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση της Ειρηνευτικής Επιχείρησης των Ηνωμένων Εθνών UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon).

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Azklym

via IFTTT

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ: ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Την έγκριση του τελικού σχεδίου της «σύμβασης παραχώρησης» (χρήση, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση) των περιφερειακών αεροδρομίων«μετά και τις παρατηρήσεις του Ελληνικού Δημοσίου» ανακοίνωσε χτες το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ όπως αναφέρει «σύντομα θα κληθούν οι επιλεγέντες επενδυτές να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές».

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ttaOqw

via IFTTT

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Στην φυλακή θα παραμείνει ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, καθώς το Συμβούλιο Εφετών με δύο βουλεύματα αντιτίθεται στις εισαγγελικές προτάσεις που εισηγήθηκαν την έξοδό του από τη φυλακή.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ttaNmD

via IFTTT

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Το Υπουργικό Συμβούλιο, εν μέσω αντιδράσεων των κομμάτων, ενέκρινε το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, καθώς και το πλαίσιο για την αφερεγγυότητα φυσικών και νομικών προσώπων.


Το επίμαχο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις αποτέλεσε πρόσφατα αντικείμενο συζητήσεων των κυπριακών Αρχών με τους δανειστές κατά την πέμπτη αξιολόγηση.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1uH2rJz

via IFTTT

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ -ΧΩΡΙΣ 22.500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Περί τους 22.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρέπει να προσλάβει το υπουργείο Παιδείας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για να αποφευχθούν τα κενά όταν ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ενημερώνοντας χθες την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα ως προς την πλήρωση των κενών θέσεων. Ωστόσο παράγοντες του υπουργείου Παιδείας επισήμαναν ότι αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει και θα χρειαστεί αγώνας δρόμου προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1u0doC2

via IFTTT

ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: ΝΤΡΟΠΗ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ

Δριμεία κριτική για τη δικαστική απόφαση σχετικά με την επίθεση και τον τραυματισμό περίπου 30 μεταναστών πέρυσι στη Νέα Μανωλάδα, οι οποίοι αντί να λάβουν τα δεδουλευμένα μηνών που τους χρωστούσαν εισέπραξαν σφαίρες από τους επιστάτες των φραουλοχώραφων, στα οποία εργάζονταν, εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου. Όπως επισημαίνει “η απόφαση που αθωώνει ομόφωνα τους κατηγορούμενους για εμπορία ανθρώπων στη δίκη για την υπόθεση της Μανωλάδας (και μάλιστα σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Τράφικινγκ), επιβάλλοντας ποινή μόνο για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και συνέργεια, αποτελεί ντροπή και μας εξοργίζει.”

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1u09HfJ

via IFTTT

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ “ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ”

Τις αιτήσεις επικύρωσης των συμφωνιών εξυγίανσης κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική ΑΕ».

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1u09Fo5

via IFTTT

ΜΩΡΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Το τηλεγράφημα σημείωνε μεταξύ άλλων: «Στο νοσοκομείο του προσφυγικού καταυλισμού Ντέιρ αλ Μπάλαχ οι γιατροί έφεραν στον κόσμο, με καισαρική, ένα πρόωρο βρέφος μία ώρα μετά το θάνατο της μητέρας του, η οποία καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια του σπιτιού της.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AyATGL

via IFTTT

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 11 ΝΕΚΡΟΥΣ

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εντολή να τεθεί στο αρχείο ο φάκελος της υπόθεσης του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι έδωσε ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά, σύμφωνα με ενημέρωση από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.


Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά κλείνει η δικαστική διερεύνηση των τυχόν ευθυνών ανδρών του Λιμενικού Σώματος για το τραγικό ναυάγιο, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους οκτώ παιδιά και τρεις γυναίκες από το Αφγανιστάν.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1u0094a

via IFTTT

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της Αρχής, Πέτρος Χριστόφορος.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1s2RVsB

via IFTTT

ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τετράωρης κατάπαυσης του πυρός που κήρυξε ο στρατός του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.


Η ανθρωπιστική εκεχειρία, την οποία, πάντως, απέρριψε η Χαμάς ξεκίνησε στις 15:00 και θα διαρκέσει έως τις 19:00. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό η εκεχειρία θα περιοριστεί μόνο σε ορισμένες περιοχές της Γάζας και δεν πρόκειται να επεκταθεί.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1s2RSgz

via IFTTT

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ: ΣΟΜΑΛΗ «ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΝΤΗΛΑ»

Ένοπλοι ισλαμιστές πυροβόλησαν και σκότωσαν μία μουσουλμάνα στη Σομαλία, επειδή αρνήθηκε να φορέσει νικάμπ (μαντήλα που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο), σύμφωνα με καταγγελίες των συγγενών της.


Η γυναίκα δολοφονήθηκε έξω από την καλύβα της στην πόλη Χοσινγκόου της νότιας Σομαλίας από ενόπλους που οι συγγενείς της καταγγέλλουν ότι ανήκαν στην οργάνωση αλ-Σαμπάμπ.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1s2RNti

via IFTTT

ΝΕΟ «ΨΑΛΙΔΙ» ΣΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις των αστυνομικών και των συνταξιούχων ιδρυμάτων του εμπορικού ναυτικού από την 1.1.2015, καθώς και μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα των πολιτικών υπαλλήλων, όπως και των μετοχικών ταμείων στρατού, αεροπορίας, ναυτικού, προβλέπει το νομοσχέδιο-σκούπα που κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή.


Στις διατάξεις του περιλαμβάνονται επίσης:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AyuxqZ

via IFTTT

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΟΡΙΣΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ



ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΕ ΑΞΙΏΜΑΤΑ

Ένα από τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής που πρωταγωνίστησε σε επεισόδια με άγριο ξύλο έξω από το Εφετείο Αθηνών με αστυνομικούς και φωτορεπόρτερ, ετοιμάζεται για το Ευρωκοινοβούλιο.


Ο Αλέξανδρος Λύρης, που φέρεται να είναι το «αγαπημένο παιδί» του προφυλακισμένου Βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη διορίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ως επιστημονικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Λάμπρου Φουντούλη.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1qml0fB

via IFTTT

ΣΤΑ «ΜΑΛΑΚΑ» ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Στα μαλακά ρίχνουν τα πειθαρχικά συμβούλια ακόμα και τους επίορκους γιατρούς που συλλαμβάνονται να παίρνουν φακελάκι την ίδια στιγμή που, παρά τις δεκάδες καταγγελίες για χρηματισμό γιατρών, μόνο 12 ποινικές διώξεις έχουν γίνει την τελευταία διετία για αντίστοιχες περιπτώσεις σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.


Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον άδικο χαμό του καρδιοπαθούς, ο οποίος για να εγχειριστεί «πλήρωσε» τον θεράποντα ιατρό του, το «Εθνος» αποκαλύπτει την περίπτωση χειρουργού από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι 500 ευρώ τον Μάρτιο του 2011. Ο συγκεκριμένος γιατρός καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη αλλά τελικά «αθωώθηκε» από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΚΠΣ) Ιατρών ΕΣΥ με απόφαση που ελήφθη την 1-7-2014.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1s2LnKB

via IFTTT

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Σε συμφωνία με το υπουργείο Ανάπτυξης για τη μείωση των προστίμων που τους επιβάλλονται ήρθαν οι πωλητές λαϊκών αγορών, μετά την κοινή συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών και των Ομοσπονδιών Λαϊκών Αγορών με τον αρμόδιο υφυπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο.


Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να επανέλθει προσωρινά το ύψος των προστίμων όπως είχαν διαμορφωθεί με το νόμο 4177/2013, ενώ παράλληλα το υπουργείο θα φέρει από το Σεπτέμβριο νόμο, ο οποίος θα τροποποιεί το νέο νόμο 4264/2014 για τα ζητήματα των προστίμων, σε μία πιο ορθολογική βάση.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1s2Lkyv

via IFTTT

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο, Πέμπτη, σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


Συγκεκριμένα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Κορινθία, Μεσσηνία και Λακωνία, καθώς θα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1rG0hEC

via IFTTT

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

O εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζόναθαν Τοντ, ερωτηθείς εκ νέου σήμερα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των ελληνικών Αρχών και των επικεφαλής της τρόικας.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1rG0844

via IFTTT

ΒΟΛΒΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Άμεση διακοπή της διέλευσης φορτηγών της Ελληνικός Χρυσός που περνάνε καθημερινά από τους δρόμους του δήμου Βόλβης με επικίνδυνα και τοξικά υλικά ζητούν ο Δήμος, οι κάτοικοι της περιοχής και η Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού Κόλπου, που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο Ηρώο του Σταυρού.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/XeuQbh

via IFTTT

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΓΟΥΝ ΤΗΝΝ ΑΚΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ

Έξι Φάκελοι Δεσμευτικής Προσφοράς, από ισάριθμα επιχειρηματικά σχήματα, κατατέθηκαν χθες στην Επιτροπή Διαγωνισμού της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την Εκμίσθωση της οργανωμένης Ακτής Βουλιαγμένης.


Οι φάκελοι όπως ανακοινώθηκε , υποβλήθηκαν και αποσφραγίσθηκαν σε ανοικτή συνεδρίαση ενώπιον της ΕΤΑΔ. Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1qKCLdo

via IFTTT