Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ… ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ!

του Βαγγέλη Τριάντη

http://www.tribune.gr/


«Καμία αξία δεν έχει να αποκτήσεις πολλά χρήματα, εάν δεν τα χρησιμοποιείς».


Το απόφθεγμα του Αισώπου από τη Φρυγία θα μπορούσε να βρει με μία μικρή παράφραση απόλυτη ταύτιση με τα έργα και τις ημέρες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου. «Καμία αξία δεν έχει να βρεθείς με πολλά χρήματα, εάν δεν τα χρησιμοποιείς». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται λοιπόν ιδιαιτέρως γαλαντόμος με τα χρήματα του ελληνικού Δημοσίου στις δεδομένες συγκυρίες οικονομικής κρίσης. Και εξηγούμαστε:


Τα κονδύλια τα οποία διαχειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών είναι γνωστό ότι αποτελούν ένα από τα φιλέτα του Δημοσίου. Ένεκα της φύσης και του αντικειμένου του χαρτοφυλακίου, το «μπάτζετ» που καλείται ο εκάστοτε υπουργός να διαχειριστεί είναι ιδιαιτέρως αυξημένο σε σχέση με τα άλλα υπουργεία.


Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, επί ημερών Βενιζέλου, το υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται εξόχως γαλαντόμο. Την ώρα που η ελληνική οικονομία αναζητά μάταια επί 6 συνεχόμενα έτη βαλβίδα αποσυμπίεσης και η ανεργία παραπέμπει στην μεταπολεμική περίοδο, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ χορηγεί εκατομμύρια ευρώ ως συνεισφορά της Ελλάδος στις ειρηνευτικές αποστολές των Ηνωμένων Εθνών στα πέρατα της γης.


Το tribune.gr δημοσιεύει ορισμένες από τις αποφάσεις – πρόκληση του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες φέρουν την υπογραφή του κ. Βενιζέλου. Η πρώτη με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου 2013 και η οποία αφορά στη διάθεση 4.423.064 δολάρια ΗΠΑ, δηλαδή γύρω στα 3.280.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση της Ειρηνευτικής Επιχείρησης των Ηνωμένων Εθνών UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon).

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Azklym

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου