Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Οι Βρυξέλλες ακυρώνουν τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς...Happy new fear...

Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις εκδηλώσεις για την έλευση της νέας χρονιάς, εξαιτίας μιας «τρομοκρατικής απειλής». 

Παράλληλα, ακυρώθηκε το σόου με πυροτεχνήματα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη βελγική πρωτεύουσα.

Ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ είπε ότι η απόφαση ελήφθη στη βάση πληροφοριών που ελήφθησαν.

Την Τρίτη, Βέλγοι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα που θεωρούνται ύποπτα για τον σχεδιασμό επιθέσεων την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε ύψιστο επίπεδο συναγερμού μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, καθώς πολλοί από τους δράστες της επίθεσης είχαν ως βάση το Βέλγιο.

Ο δήμαρχος της πόλης Ιβάν Μαγιέρ είπε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTBF: «Μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών αποφασίσαμε να μην πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί το βράδυ της Πέμπτης».

Οι Αρχές του Παρισιού αποφάσισαν να μειώσουν τον χρόνο ενός σόου φωτός στην Αψίδα του Θριάμβου που πρόκειται να λάβει χώρα με την αλλαγή του χρόνου, ενώ ακυρώνουν το σόου πυροτεχνημάτων που είχαν προγραμματίσει. 

Περίπου 11.000 στρατιώτες, αστυνομικοί και μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης (2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι), ενώ θα επιβληθούν περιορισμοί στην πώληση αλκοόλ. 

Η δήμαρχος της πόλης Αν Χινταλγκό είπε ότι η νέα χρονιά θα γιορταστεί σε μία ατμόσφαιρα «νηφαλιότητας και σύμπνοιας».

«Τουρίστες και κάτοικοι θα μπορούν να συναντηθούν στην πιο όμορφη λεωφόρο του κόσμου, αλλά φέτος, θα επικρατήσει η νηφαλιότητα. Δεν θα γίνει ένα μεγάλο σόου και τα πυροτεχνήματα ακυρώνονται» αναφέρει η ιστοσελίδα του Δήμου.

Στο Λονδίνο, αστυνομικοί θα πραγματοποιούν περιπολίες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Συνολικά, 3.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στην πόλη, οι περισσότεροι στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί και στην Αυστρία τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο οι Αρχές σημειώνουν ότι η Βιέννη δεν έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο είπε ότι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν εφαρμοστεί ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη είναι «πιο ενισχυμένα από ποτέ».

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας και στο Λας Βέγκας, με αξιωματούχους να καλούν τους τουρίστες να αφήνουν τις τσάντες και τα σακίδιά τους στο σπίτι τους. Περίπου 332.000 άτομα αναμένεται να παρακολουθήσουν το σόου πυροτεχνημάτων στο γεμάτο καζίνο Λας Βέγκας.in.gr


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Tqb3g2
via IFTTT

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ιεράρχες απέναντι στις ακραίες φωνές για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης «συνοδεύτηκε» από έναν πόλεμο δηλώσεων και αντιπαραθέσεων σε ΜΜΕ, αλλά και κοινωνικά δίκτυα. Δύο ιεράρχες, οι μητροπολίτες Μεσσηνίας και Σιατίστης, βρέθηκαν απέναντι στις ακραίες φωνές που ακούστηκαν ακόμα και εντός της Εκκλησίας.

Ο μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος επέκρινε τα σχόλια του Αμβρόσιου, σημειώνοντας ότι δεν συνάδουν με τον λόγο του Χριστού.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο μητροπολίτης Παύλος με άρθρο του σε ιστοσελίδα εκκλησιαστικών ειδήσεων κατέστησε σαφές πως «η κάθετη άρνηση της Εκκλησίας στην αποδοχή της ομοφυλοφιλίας δεν σημαίνει την απόρριψη, ούτε την περιφρόνηση, ούτε περισσότερο το φτύσιμο κανενός ανθρώπου».

Αλλά και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος κατά καιρούς έχει κάνει αίσθηση με τις τοποθετήσεις του επί κοινωνικών θεμάτων, δήλωσε ότι «οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή, και όχι η βία και η απόρριψη».in.gr


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PrHv0u
via IFTTT

Φημες για Φόρο υπέρ συντάξεων στις τραπεζικές συναλλαγές, το Plan B της κυβέρνησης

Εναλλακτικό σχέδιο για φόρο υπέρ συντάξεων στις τραπεζικές συναλλαγές φαίνεται να επεξεςργάζεται η κυβέρνηση, σε περίπτωση που οι δανειστές απορρίψουν την πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1%.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, η πρόταση αφορά στη φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών (ηλεκτρονικών και μη) ενδεχομένως άνω των 1.000 ευρώ με ένα τέλος της τάξης του ένα τοις χιλίοις.

Οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα διευκρινίζουν ότι ο φόρος δεν αφορά τις συναλλαγές των 50, 100 ή 200 ευρώ.

Πάντως, η διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που κατά πάσα πιθανότητα, όπως εκτιμά η εφημερίδα, οι δανειστές θα δεχθούν την πρόταση για αύξηση των εισφορών σε εργοδότες και εργαζομένους κατά 0,50% για κάθε μέρος.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό «κλείνει» μετά το πρώτο ραντεβού με την τρόικα στις αρχές Ιανουαρίου και θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θεωρείται ορόσημο για να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά το Ασφαλιστικό, οι βασικότερες πτυχές των αλλαγών είναι η ενοποίηση των ταμείων κύριας ασφάλισης και ο περιορισμός των δικαιούχων του ΕΚΑΣ -παράλληλα με τον καθορισμό των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.in.gr 



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PrHuK2
via IFTTT

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΣΩΣΙΒΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ

Παρέμβαση πραγματοποίησαν αναρχικοί στο δέντρο στη πλατεια Συνταγματος, βάζοντας σωσίβια και ισοθερμικες κουβέρτες κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο , θελοντας με αυτό τον τρόπο να αναδείξουν για ακόμα μία φορά τη σοβαρότητα του προσφυγικού θεματος.

 


Πρεζα tv 


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1YGaaXs
via IFTTT

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΟΡΙΑΣ (ΛΕΣΒΟΣ)

Κατά τη χτεσινή μέρα υπήρξε απόπειρα αυτοκτονίας στο κέντρο κράτησης μόριας. Μετανάστης, αγνώστου εθνικότητας, προσπαθησε να αυτοκτονήσει φτιάχνοντας θηλιά από τα ρούχα του. σώθηκε χάρις στην παρέμβαση του κόσμου τριγύρω. καθώς η αβεβαιότητα για το τι τους επιφυλάσει το μέλλον στην ευρώπη φρουριο κσι μπροστά στα συνεχιζόμενα εμπόδια που τους βάζουν οι τοπικές και ευρωπαϊκές αρχές ολοένα και περισσότεροι-ες μετανάστες-ριες οδηγούνται σε απελπισία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ORfw7v
via IFTTT

ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ: 3695 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟ 2015

To ιδεολόγημα της ευρώπης φρούριο και των περιφράξεων, έχει στείλει στον βυθό της μεσογείου 3695 πρόσφυγες (συμπεραλαμβάνονται και οι άνθρωποι που αγνοούνται). Αυτή είναι η επίσημη καταγραφή έως τις 18 Δεκεμβρίου από το missingmigrants.iom.int. Μέσα στο 2015, 956.456 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους λόγω εμπόλεμων συνθηκών. Ειδικότερα στην ελλάδα οι αφίξεις προσφύγων, όπου η συντριπτική τους πλειοψηφία  έγιναν στα νησιά  του αιγαίου λόγω του ρατσιστικού φράχτη του Έβρου, έφτασαν τους 801,919 πρόσφυγες ενώ 706 άνθρωποι πνίγηκαν. Στην  ιταλία κατάφεραν να φτάσουν 150,317 άνθρωποι απο την βόρεια αφρική, ενω 2889 έχασαν την ζωή τους σε αυτή την προσπάθεια.  Στην μάλτα καταγράφηκαν 106 αφίξεις προσφύγων και στην  ισπανία 3845, ωστόσο 100 άνθρωποι χάθηκαν στον βυθό της μεσογείου. Οι  περισσότερες περιπτώσεις θανάτων οφείλονται στα μέτρα αναχαίτησης των ροών που εφαρμόζουν οι εγχώριοι συνοριόμπατσοι και οι ευρώμπατσοι της frontex.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OfsUGj
via IFTTT

ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Μια υπηρεσία πληροφοριών "φιλικής χώρας" προειδοποίησε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι υπάρχει πιθανότητα για επίθεση με πυροβολισμούς ή με βόμβες στην Ευρώπη πριν από την Πρωτοχρονιά, ανακοίνωσαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές της Βιέννης.

"Αναφέρθηκαν πολλά ονόματα πιθανών δραστών, τα οποία ελέγχθηκαν και η έρευνα που βασίστηκε (σε αυτούς τους ελέγχους) μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα", σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε έξι εβδομάδες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IwGLHS
via IFTTT

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ- ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 
Δεκαδες προσφυγες πολεμου κοιμουνται καθε βραδυ στη πλατεια Βικτωριας, κατω απο το ελεος του θεους, χωρις οι αρμοδιοι φορεις να εχουν φροντισει το παραμικρο για την προστασια τους (στεγη) οπως επισης και για τις βασικες τους βιολογικες αναγκες που δεν ειναι αλλες απο τροφη,τουαλετα και μπανιο.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NQJl8t
via IFTTT

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΝΕΑ, ΑΝΩΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΝΑΛΙΑ

Το «έργο» της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος επαναλήφθηκε και στην Ισπανία με τις εκλογές της 20ής Δεκέμβρη. Και πάλι με αφορμή τα εκλογικά αποτελέσματα εμφανίστηκαν βαρύγδουπα πρωτοσέλιδα στο διεθνή αστικό Τύπο και στο νεόκοπο φιλοκυβερνητικό Τύπο στη χώρα μας της «δεύτερη φορά αριστεράς», που θέλει να πείσει τους εργαζόμενους ότι «η Ευρώπη αλλάζει». Τα ίδια δηλαδή που ακούγαμε και στην περίπτωση των ...ανανεωτών Ολάντ στη Γαλλία και Ρέντσι στην Ιταλία ή πρόσφατα με την «αριστερή» στροφή στην Πορτογαλία μέσα από την ανάδειξη στην κυβέρνηση των σοσιαλδημοκρατών με τη στήριξη της «αριστεράς».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OPRmKS
via IFTTT

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ - ΣΟΚ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ


ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΣΙΒΙΑ ΟΣΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΣΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ.
http://ift.tt/1Sg7hHy;
ΠΡΕΖΑ TV
26-12-2015


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Sg7f2u
via IFTTT

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΕΙ

Οι στίχοι «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» ταιριάζουν «γάντι» στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση με τίτλο «Ρυθμίσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση, Ερευνα και άλλες διατάξεις», επιχειρώντας ταυτόχρονα να το παρουσιάσει σαν «φιλοεκπαιδευτικό». Πρόκειται για έναν ολόκληρο νόμο, που δομείται ως τροποποιήσεις στον ισχύοντα νόμο - πλαίσιο (ν. 4009/2011, που ψηφίστηκε επί υπουργίας Αν. Διαμαντοπούλου), κρατώντας ατόφια την ουσία και το πνεύμα του, δηλαδή τη στρατηγική της ενίσχυσης της διασύνδεσης πανεπιστημίων και επιχειρήσεων και της ενίσχυσης της ίδιας της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των ΑΕΙ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Sg7c70
via IFTTT

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ: ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΗΛΙΚΙΑ...
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΞΙΑ...ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...
ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΛΤΑΚΙΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και αρχηγός του ακροδεξιού-εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ, ενός κόμματος που και με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις  παρουσιάζει χαρακτηριστικά πολιτικής εξαφάνισης ξαναχτυπά. Υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες, καθώς και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων, σχεδιάζει να προωθήσει στην κυβέρνηση ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής». Επίσης, «Μέσω στρατιωτικών Λυκείων, δημιουργώντας Αεροπορικό-Ναυτικό και Στρατιωτικό Λύκειο. 
Τι επιδιώκει όμως προσωπικά ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, αλλά και συνολικά η κυβέρνηση με αυτές τις πολιτικές επιλογές;
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι παρ΄ όλο το εορταστικό κλίμα και ακριβώς επιδιώκοντας να το εκμεταλλευτεί για να αιφνιδιάσει, η κυβέρνηση προχωρά σε στρατηγικού χαρακτήρα αναδιαρθρώσεις.  
Καταρχήν, όπως έχουμε επισημάνει στην εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού αντιστοιχεί ένα νέο κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης, απαιτείται νέα συγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων που θα υπηρετήσουν τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Poxlhd
via IFTTT

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ 2016

Με τις εκκρεμότητες του επόμενου μήνα πιάνει δουλειά η Κυβέρνηση, αμέσως μετά τη μικρή εορταστική ανάπαυλα. Ύψιστης προτεραιότητας παραμένει το καυτό ζήτημα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που θα ανοίξει την πόρτα για την πρώτη αξιολόγηση, η οποία τοποθετείται χρονικά στα μέσα Φεβρουαρίου

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έρχεται στη Βουλή έως τα μέσα Ιανουαρίου για να ψηφιστεί έως το τέλος του ίδιου μήνα. Παράλληλα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στο πρόσφατο υπουργικό, πρέπει να αναμένονται σύντομα οι πρώτες δράσεις της Κυβέρνησης, κάποιες από αυτές μέσα στον πρώτο μήνα του έτους:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OlE08y
via IFTTT

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15/2/2016 ΜΕ ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Της Νένας Μαλλιάρα
malliara@kefalaio.gr
Αν για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια η λύση των πωλήσεων σε funds αποτελεί κατά κύριο λόγο το μοντέλο διαχείρισής τους λόγω της ανάγκης για εισροή νέων κεφαλαίων με τελικό προορισμό την πραγματική οικονομία, για τα "κόκκινα" στεγαστικά η λύση θα αναζητηθεί πρωτίστως μέσω της διαχείρισής τους.
Το πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαχείριση των "κόκκινων" δανείων προβλέπει παράταση δύο μηνών στην πώληση σε τρίτους των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας (όπως και των καταναλωτικών δανείων και των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις). Ωστόσο, η προθεσμία της 15ης Φεβρουαρίου, συγκεκριμένα, δεν σημαίνει ότι θα απελευθερώσει "πλημμύρα" πλειστηριασμών από τα ξένα funds που θα αποκτήσουν "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1U9G9J0
via IFTTT

ΌΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Του Σπύρου Δημητρέλη

Ζήτημα εβδομάδων αν όχι ημερών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή των αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα. Τις τελευταίες ημέρες γίνονται συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των αντικειμενικών τιμών και οι αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν σύντομα. Ο σχεδιασμός της ηγεσίας του υπουργείου προβλέπει ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα καθοριστούν οι νέες τιμές ζώνης καθώς και οι νέοι συντελεστές εμπορικότητας των ακινήτων. Με την απόφαση αυτή το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να συμμορφωθεί με τη διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας για άμεση αναπροσαρμογή των αντικειμενικών και μάλιστα αναδρομικά από την 21η Μαΐου 2015.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Ivhoq0
via IFTTT

TΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Στις διελκυστίνδες της δυνατότητας της κυβέρνησης να επιβιώσει πολιτικά αλλά και της επικείμενης διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους βρίσκεται το νέο Ασφαλιστικό και προπαντός το μέλλον των κύριων συντάξεων.  
Και αυτό γιατί στις κύριες συντάξεις έχει επικεντρωθεί πλέον η σύγκρουση κυβέρνησης–δανειστών σε σχέση με το νέο Ασφαλιστικό, καθώς  οι περικοπές 8,5% μεσοσταθμικά στις επικουρικές συντάξεις,10% στα εφάπαξ, έως 30% στα μερίσματα του Δημοσίου και 20% των δικαιούχων του ΕΚΑΣ αλλά και αύξησης 25% στα ασφάλιστρα του ΟΓΑ  έχουν "κλειδώσει", ενώ για την ώρα παραμένουν οι νέες παρακρατήσεις συν 2% στις κύριες συντάξεις και 6% για τις επικουρικές συντάξεις υπέρ της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Τα τρία σενάρια τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σχετίζονται με τη στάση που θα αποφασίσει να τηρήσει η κυβέρνηση γενικά προς τους δανειστές, αλλά και τη διέξοδο που θα συμφωνηθεί μαζί τους στη "θηλιά" του χρέους.  
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1MA9Xc5
via IFTTT

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου, με προορισμό το όνειρο της βόρειας Ευρώπης, συνεχίζονται αμείωτες, ενώ ο αριθμός όσων έχουν φτάσει στην ΕΕ φέτος έχει ήδη ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. 

Στη Λέσβο, παραμένουν χιλιάδες στο κέντρο καταγραφής στη Μόρια και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ -σχεδόν 6.000 στο μεν και πάνω παό 1.500 στον δε- ενώ οι αφίξεις συνεχίζονται στην ανατολική, τη βόρεια και ακόμη και τη νότια πλευρά του νησιού.

Το πρωί της Παρασκευής, αποβιβάστηκαν πρόσφυγες ακόμα και στη νότια πλευρά του νησιού στην είσοδο του Κόλπου της Γέρας.  

Το Σάββατο, ξεκινά η λειτουργία του μεγάλου κέντρου υποδοχής που δημιούργησε ο Ερυθρός Σταυρός στην περιοχή της Εφταλούς μεταξύ Μολύβου και Σκάλας Συκαμνιάς. 

Το Κέντρο θα μπορεί να υποδέχεται μέχρι και 3.000 άτομα ενώ έχει τη δυνατότητα προσωρινής διαμονής 2.000 ατόμων.

Παρά τις δυσκολίες, συμβολικές κινήσεις υποστήριξης και συμπαράστασης δεν έλειψαν ανήμερα των Χριστουγέννων στο νησί: Οι άνδρες των ΜΑΤ προσέφεραν κρουασάν και γλυκά στα παιδιά που βρίσκονται στο κέντρο, ενώ στην ακτή της Νεάπολης νότια της πόλης της Μυτιλήνης οι διασώστες που επιχειρούν έστησαν ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα «σύμβολα» της σύγχρονης προσφυγιάς, τα πορτοκαλί σωσίβια.ΑΠΕ


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ZsNqHq
via IFTTT

ΑΝΗΣΥΧΙΑ, ΟΡΓΗ, ΦΟΒΟ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ-ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας, την οικονομία, καθώς και την προσωπική οικονομική τους κατάσταση εκφράζουν οι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας MRB για λογαριασμό της εφημερίδας Realnews. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, τα συναισθήματα που εκφράζουν περισσότερο τους ερωτηθέντες είναι: ανησυχία, οργή, φόβος, ντροπή.

Συγκεκριμένα, τη λέξη ανησυχία επιλέγει το 42,8% των ερωτηθέντων, τη λέξη οργή το 32,4%, τη λέξη φόβο το 18,8% και τη λέξη ντροπή το 18,6%. Θετικά συναισθήματα, όπως ελπίδα, αυτοπεποίθηση, περηφάνια, σιγουριά εκφράζει περίπου το 30% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της χώρας, το 81,4% εκτιμά ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ ή αρκετά άσχημα.

Στην ερώτηση για την οικονομική κατάσταση της χώρας κατά το 2016, σχεδόν το 63% εκτιμά ότι θα είναι σημαντικά ή ελαφρά χειρότερη.

Για την προσωπική οικονομική κατάστασή τους, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 51% ότι θα είναι σημαντικά ή ελαφρά χειρότερη.

Η δημοσκόπηση καταγράφει, επιπλέον, την πρόθεση ψήφου σε εκλογές και σύμφωνα με τα αποτελέσματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν πολύ μικρή διαφορά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1QQ0rt6
via IFTTT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΝΙ:97,1% ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

 Να, ένα ευχάριστο εθνικό ΣΟΚ! Σε ύψος ΡΕΚΟΡ κλείνει η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013.
Με το 97,1% που πέτυχε η κυβέρνηση, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στο σχετικό πίνακα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταξύ των 28 χωρών - μελών.

Και αυτό φυσικά, είναι κάτι που γίνεται για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!

Αλλά και αναφορικά με τη νέα προγραμματική περίοδο (2014-2020), η Ελλάδα - σύμφωνα με τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία - έρχεται ΚΑΙ ΠΑΛΙ πρώτη σ΄όλη την Ε.Ε, με ποσοστό 4,99% όταν ο δεύτερος έχει μόλις 3,07%.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ Στο ΧΩΝΙ που κυκλοφορεί, εκτάκτως, όπως όλα τα κυριακάτικα φύλλα τα Χριστούγεννα 

+EΡΓΑΣΙΑ: Βρείτε ΔΟΥΛΕΙΑ με Το ΧΩΝΙ τα Χριστούγεννα!
Και τα Χριστούγεννα, Το ΧΩΝΙ και το ένθετο +ΕΡΓΑΣΙΑ σας παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για εργασία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης και χρηστικές πληροφορίες για την αγορά εργασίας.
ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΔΩ
http://ift.tt/1KX6Vk0

ΠΡΕΖΑ TV
25-12-2015


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1VfGY3S
via IFTTT

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

MΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΗΠΑ - ΣΥΡΙΑΣ ΜΕ "ΦΟΝΤΟ" ΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ

Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν μυστικές επικοινωνίες με μέλη της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ προκειμένου να περιοριστεί η βία στη χώρα αλλά και να διερευνήσουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ενθαρρυνθεί ένα στρατιωτικό πραξικόπημα μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, το 2011, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.
Οι αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ταυτοποίησαν αξιωματικούς των συριακών ενόπλων δυνάμεων που ανήκαν στη μειονότητα των αλαουιτών (σ.σ. από την οποία προέρχεται και ο ίδιος ο Άσαντ) και θα μπορούσαν να ηγηθούν ενός πραξικοπήματος. Ήταν όμως λιγοστά τα αδύναμα σημεία που θα ήταν δυνατό να αξιοποιηθούν, συνεχίζει η εφημερίδα που επικαλείται ως πηγές της τις συνεντεύξεις που πήρε από τουλάχιστον 24 ανθρώπους. Μεταξύ των πηγών αυτών είναι πρώην και νυν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1m7IlWY
via IFTTT

ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ: ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΣΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ECONOMIST

Ύφεση 1% και πολύ μικρό πληθωρισμό, στο 0,6%, προβλέπει ο Economist για την ελληνική οικονομία το 2016 στην ετήσια έκθεσή του "The world in numbers" και συγκεκριμένα στο κεφάλαιό του για την Ευρώπη.

Το βρετανικό περιοδικό αναφέρει πως μετά τη φρέσκια λαϊκή εντολή που παρέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας αφού συνθηκολόγησε με τους ευρωπαίους, η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση "χαμηλής ανάπτυξης και ψηλού χρέους που κανείς εντός ή εκτός Ελλάδας δεν θεωρεί βιώσιμη κατάσταση". 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1U77PhC
via IFTTT

"ΜΠΙΖΝΕΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ

Εντείνεται η συζήτηση για την έκδοση διαβατηρίων από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Στόχος της, μεταξύ άλλων, είναι η χρηματοδότηση των παράνομων δραστηριοτήτων της.
Την περασμένη Τρίτη η εφημερίδα Bild δημοσίευσε άρθρο με τίτλο "Σύροι ταξιδεύουν με διαβατήρια του Ισλαμικού Κράτους".
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1m7IjhF
via IFTTT

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ «ΚΑΜΠΑΝΕΣ» ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ «ΜΑΥΡΑ» ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ

Τέσσερις ελβετικές τράπεζες θα πληρώσουν πάνω από 163,2 εκατομμύρια ευρώ (178 εκατ. δολάρια) συνολικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών για να αποφύγουν πιθανές διώξεις διότι βοήθησαν αμερικανούς καταθέτες να φοροδιαφύγουν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει προς το παρόν συνάψει συμφωνίες με 75 ελβετικές τράπεζες που περιλήφθηκαν σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα από το 2013 το οποίο επιτρέπει σε τράπεζες της Ελβετίας να αποφύγουν πιθανές ποινικές διώξεις με το να αποκαλύψουν ενδοσυνοριακές πράξεις που βοήθησαν αμερικανούς υπηκόους να αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1m7Ij18
via IFTTT

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ-ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Στη συγκρότηση επιτροπής για τα θέματα της απελευθέρωσης των αστικών συγκοινωνιών στο πλαίσιο εφαρμογής του ευρωπαϊκού κανονισμού 1370/2007, ο οποίος προβλέπει τη διενέργεια διεθνών διαγωνισμών για την ανάληψη των υπηρεσιών δημοσίων μεταφορών για τις περιπτώσεις όπου δεν υφίσταται ήδη δημόσιος συγκοινωνιακών φορέας, προχώρησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Έργο της επιτροπής, αναφέρεται στην απόφαση του κ. Σπίρτζη, «είναι η διερεύνηση, υπό το πρίσμα των υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού 1370/2007, της δυνατότητας απελευθέρωσης των αστικών συγκοινωνιών και η εξέταση και αξιολόγηση των σχετικών προτάσεων».

Μέχρι την 30ή Απριλίου 2016 η επιτροπή θα υποβάλει στον υπουργό Υποδομών σχετικό πόρισμα «προς έγκριση, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για την εφαρμογή του Κανονισμού 1370/2007».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1YAuUQk
via IFTTT

Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ! ΣΠΙΡΤΖΗΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΠΑΤΡΑΣ-ΠΥΡΓΟΥ

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων στον οδικό άξονα Πύργος-Πάτρα, αλλά και τις ενέργειες που θα γίνουν στο επόμενο χρονικό διάστημα για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου από τον Πύργο έως το Καλό Νερό παρουσίασε σε εκπροσώπους φορέων της Ηλείας και της Αχαΐας, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο. 

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στα έργα που γίνονται στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου και, όπως είπε, αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2017.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1YAuUjd
via IFTTT

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΙΣΧΥΟΥΝ, ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΕΥ.ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΒΛΑΚΑ

«Εάν η συμφωνία ήταν καλή ή όχι θα το δείξει μόνο ο χρόνος» απαντά ο Ευκ.Τσακαλώτος ερωτώμενος εάν η συμφωνία με τους δανειστές ήταν μια ήττα της αριστερής κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Mundo. Σε ότι αφορά την εναλλακτική λύση του Grexit λέει με νόημα ότι υπάρχουν ζητήματα «που δεν εξαφανίζονται εγκαταλείποντας απλώς το ευρώ». 

Ο υπουργός εξηγώντας τις συνθήκες υπεραμύνεται «της συμφωνίας που ήταν καλύτερη από εκείνη που μας πρότειναν αρχικά» και του δημοψηφίσματος που συνέβαλε σε αυτό. Τονίζει δε προς πάσα κατεύθυνση ότι για την κυβέρνηση ισχύουν απολύτως οι κόκκινες γραμμές για την προστασία των αδύναμων. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1YAuTMc
via IFTTT

ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΚΤΙΜΑ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥΣ

Έντονες αμφιβολίες στην πίστη αλλά και μία υψηλή επιθυμία της πλειονότητας των Αυστριακών να συμμετέχουν σε συζήτηση για τη θρησκεία καταγράφει δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε εν όψει των Χριστουγέννων για λογαριασμό της αυστριακής εφημερίδας Deer Standard. Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς τη θρησκεία εκτιμά ο ένας στους τρεις συμμετέχοντες στην έρευνα που δημοσιεύεται την Πέμπτη.

Σε ποσοστό 61% οι ερωτηθέντες θεωρούν πως, λόγω της αντιπαράθεσης με το ισλάμ, παρακινούνται να κάνουν περισσότερες σκέψεις για τη θρησκεία γενικά, ενώ στο ερώτημα εάν η θρησκευτικότητα κάνει τον κόσμο καλύτερο ή χειρότερο, το 33% εκτιμά ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος εάν κανένας δεν ήταν θρησκευόμενος -με την άποψη αυτή να εκπροσωπούν, σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, άνθρωποι κάτω των 50 ετών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PmqEw7
via IFTTT

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ

Λιγότερο από το ένα τρίτο των Ισπανών θα ήθελαν να προσφύγουν εκ νέου στις κάλπες μετά τις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής που κατέληξαν σε πολιτικό αδιέξοδο, με τα δύο τρίτα να τάσσονται υπέρ συμφωνίας μεταξύ κομμάτων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.

Μόλις το 7% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν διαφορετικά εάν διεξάγονταν νέες εκλογές, ενώ το 87,1% δήλωσαν πως θα ψήφιζαν το ίδιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PmqG7b
via IFTTT

WSJ: ΟΙ ΗΠΑ ΕΨΑΧΝΑΝ «ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ» ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΆΣΑΝΤ

Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν μυστική επικοινωνία με μέλη του καθεστώτος Άσαντ προκειμένου να περιοριστεί η βία στη Συρία αλλά και να διερευνήσουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ενθαρρυνθεί ένα στρατιωτικό πραξικόπημα μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, το 2011, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Οι αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ταυτοποίησαν αξιωματικούς των συριακών ενόπλων δυνάμεων που ανήκαν στη μειονότητα των αλαουιτών (σ.σ. από την οποία προέρχεται και ο ίδιος ο Άσαντ) και θα μπορούσαν να ηγηθούν ενός πραξικοπήματος.Ήταν όμως λιγοστά τα αδύναμα σημεία που θα ήταν δυνατό να αξιοποιηθούν, συνεχίζει η εφημερίδα που επικαλείται ως πηγές της τις συνεντεύξεις που πήρε από τουλάχιστον 24 ανθρώπους. Μεταξύ των πηγών αυτών είναι πρώην και νυν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PmqEfm
via IFTTT

ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΠΟΛΕΙΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ PKK

Διαστάσεις αστικού πολέμου έχουν λάβει οι συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία με τον στρατό να ισοπεδώνει κουρδικές πόλεις στις κλιμακούμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των αυτονομιστών ανταρτών του PKK. Τεράστιες οι υλικές καταστροφές στις ατομικές περιουσίες και την υποδομή των πόλεων που εγκαταλείπονται από τους κατοίκους. 

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Νταβούτογλου κατηγορεί τον αρχηγό του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς για «προδοσία» μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα -η οποία έχει επίγνωση της ευαισθησίας της Άγκυρας για οποιαδήποτε επαφή μεταξύ της Ρωσίας και Κούρδων πολιτικών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PmqDZ4
via IFTTT

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 18 ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ -ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΠΑΙΔΙΑ- ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τουλάχιστον 18 άτομα, ανάμεσά τους έξι παιδιά, πνίγηκαν σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό το πρωί της Πέμπτης στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, σε ένα νέο ναυάγιο στο Αιγαίο. Το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν κατευθυνόταν στη Λέσβο, ωστόσο ήταν υπερφορτωμένο και ανατράπηκε λόγω κακοκαιρίας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Dogan.

To σκάφος, που είχε αποπλεύσει από την τοποθεσία Μπαντελμί της δυτικής Τουρκίας, ανατράπηκε λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή, μετέδωσε το Dogan.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PmqCUV
via IFTTT

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ομάδα με την ονομασία «Αντικρατιστές Μαχνοβίτες» ανέλαβε, με ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών, την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ στα ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. 

Η ομάδα υποστηρίζει ότι η επίθεση ήταν μία απάντηση «ενάντια στην αστυνομοκρατία και την κρατική βία της εξουσίας», διευκρινίζοντας ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση που εκδηλώθηκε δύο μέρες νωρίτερα στο ίδιο μέρος από άλλους αναρχικούς. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PmqCEk
via IFTTT

ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ, ΝΕΚΡΗ ΜΙΑ 10ΧΡΟΝΗ ΑΦΓΑΝΗ

Το θάνατο βρήκε 10χρονο κορίτσι, αφγανικής υπηκοόητας, σε τραγικό δυστύχημα στο λιμάνι της Σάμου. 

Η μικρή χτυπήθηκε από γερανοφόρο όχημα στο χερσαίο τμήμα του λιμανιού λίγο μετά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επρόκειτο για κορίτσι αφγανικής οικογένειας που περιμέναν στην ουρά για να καταγραφούν. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1PmqDrS
via IFTTT

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΣΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΞΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΙΣΟΔΟΥ ΝΟΜΙΜΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Οι όροι εξόδου από την Ελλάδα, αλλά και επιστροφής αλλοδαπών, οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα, καθορίζεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για το έτος 2016.

Η απόφαση αυτή έχει σκοπό τη διευκόλυνση των αλλοδαπών που έχουν όλες τις προϋποθέσεις νόμιμης διαμονής στη χώρα και θέλουν να επισκέπτονται τις πατρίδες τους για το χρονικό διάστημα από 1/1/2016 έως 31/12/2016.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1YAsWPQ
via IFTTT

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΟΙΜΠΛΕ Ο ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ - ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ταυτόχρονα με την προαναγγελία σύστασης πανευρωπαϊκού κινήματος με στόχο τον «εκδημοκρατισμό» της ΕΕ που κάνει μέσα από τις σελίδες του ιταλικού περιοδικού L'Espresso, ο Γιάνης Βαρουφάκης ρίχνει στην «πυρά» τους πρώην συναδέλφους του στο Eurogroup μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant. 

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη το Eurogroup είναι χώρος κατάλληλος μόνο για ψυχοπαθείς, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι εκείνος που κινεί τα νήματα και όλοι οι άλλοι δεν είναι τίποτε άλλο από μαριονέτες στα χέρια του -περιλαμβανομένου του Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον οποίο παρουσιάζει ως αναποτελεσματικό εργαλείο των Γερμανών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1YAsWiZ
via IFTTT

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: «ΌΧΙ» ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΤΗΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (ΛΙΣΤΕΣ) ΣΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι με έκπληξη πληροφορήθηκε πως  στον ψηφισθέντα την 22/12/2015 νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης συμπεριλήφθηκε διάταξη, η οποία τροποποιεί το άρθρο 177 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ΚΠΔ) και «επιτρέπει τη χρήση παρανόμως αποκτηθέντων αποδεικτικών μέσων σε υποθέσεις που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς (δηλαδή τα λεγόμενα «σκάνδαλα διαφθοράς»)».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1YAsW2t
via IFTTT

ΈΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Στο προσφυγικό επικεντρώνει το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τονίζοντας ότι και ο Χριστός ήταν πρόσφυγας.

Όπως επισημαίνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, «εις την εποχήν μας, θεωρουμένην ως εποχὴν προόδου, πολλὰ παιδία αναγκάζονται να καταστούν πρόσφυγες ακολουθούντα τους γονείς των δια να σώσουν την ζωήν των, την οποίαν υποβλέπουν ποικιλώνυμοι εχθροί των. Το γεγονός τούτο, αποτελεί όνειδος διά το ανθρώπινον γένος».

«Είναι αληθὲς ότι εις την μακράν ανθρωπίνην ιστορίαν οι λαοὶ επραγματοποίησαν πολλάς μετακινήσεις και εποικισμούς. Ηλπίζομεν όμως ότι, μετὰ τοὺς δύο παγκοσμίους πολέμους και τας περὶ της ειρήνης διακηρύξεις εκκλησιαστικών και πολιτικών ἡγετών και οργανισμών αι σύγχρονοι κοινωνίαι θα ηδύναντο να εξασφαλίσουν την ειρηνικὴν διαβίωσιν των ανθρώπων εις τας χώρας των. Ατυχώς, τα γεγονότα  διαψεύδουν την ελπίδα, διότι μεγάλαι μάζαι ανθρώπων την προ της απειλής της εξολοθρεύσεώς των αναγκάζονται να λάβουν την πικρὰν οδὸν της προσφυγιάς», σημειώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης και προσθέτει:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1U755kf
via IFTTT

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΈΛΛΗΝΕΣ, Ο ΠΙΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΕ

Ο πιο απογοητευμένος λαός της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν να είναι οι Έλληνες σύμφωνα με το Τακτικό Ευρωβαρόμετρο του Φθινοπώρου 2015 που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Ειδικότερα, σε ποσοστό 60% οι Έλληνες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν μη ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, σε σχέση με 19% μέσο όρο στην ΕΕ των 28.

Επίσης, το 83% των Ελλήνων δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον. Στην ΕΕ των «28» το αντίστοιχο ποσοστό είναι 32% και στην Ευρωζώνη 34%. Το 92% θεωρεί πως ήταν σε καλύτερη κατάσταση παλιότερα έναντι 55% στην ΕΕ και 57% στην Ευρωζώνη. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1J612Eq
via IFTTT

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ EFG EUROBANK - ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΟΝ ΛΑΤΣΗ! -ΟΥΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΛΛ-

Ποιοι και πώς έθαψαν το σκάνδαλο με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος πελατών της EFG και πώς ο Σπύρος Λάτσης κατάφερε να διασώσει την τράπεζά του με λεφτά του ελληνικού λαού!
Τελικά σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα, αφού το σύστημα εξουσίας συνεχίζει να ευνοεί τους ίδιους επιχειρηματίες που επί σειρά δεκαετιών έβγαλαν ένα… σκασμό λεφτά στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεων βάζουν λουκέτο λόγω οικονομικής ασφυξίας, με την πραγματική ανεργία να ξεπερνά το 30% και εκατομμύρια συνταξιούχων να κινδυνεύουν να χάσουν τις συντάξεις τους, το ελληνικό κράτος συνεχίζει να βάζει το κεφάλι του στον… ντορβά για «εκλεκτούς» επιχειρηματίες, οι οποίοι «σαρώνουν» όλες τις δουλειές, από τα πετρέλαια μέχρι το real estate.
Η κυβέρνηση των «αδιάφθορων» αριστερο-δεξιών που δήθεν ψάχνει ισοδύναμα για να μην κόψει τις κύριες συντάξεις των Ελλήνων, μπαίνει ως εγγυήτρια για να μην χρειάζεται φίλοι επιχειρηματίες (ακόμα και αν αυτοί, τύποις, έχουν αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο) να βάζουν το χέρι στην τσέπη κατά τη διάσωση των τραπεζών τους. 
«Σοσια-ληστικά» πράγματα δηλαδή!
Μόλις πριν από λίγους μήνες και ενώ η χώρα βρίσκεται στην κυριολεξία στο γκρεμό, οι «αδιάφθοροι» Τσίπρας και Καμμένος αποφάσισαν με συνοπτικές διαδικασίες να μπει το ελληνικό δημόσιο ως εγγυητής για κάλυψη ομολογιακού δανείου της Eurobank, ύψους 900 εκατ. ευρώ!
Η υπόθεση είναι βεβαίως γνωστή στην πολιτική και στη δημοσιογραφική πιάτσα. Πλην όμως κανένα ΜΜΕ δεν τόλμησε να αναδείξει έστω και το παραμικρό.
Και όλα τα παραπάνω βεβαίως λαμβάνουν χώρα επί κυβερνήσεως «πρώτης φοράς Αριστερά».
Αξίζει να σημειωθεί πως στην απόφαση ρητώς αναφέρεται ότι σε οποιαδήποτε κατάπτωση της εγγύησης, αυτή οφείλει να καταβληθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή από τους έλληνες φορολογουμένους!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Thjme2
via IFTTT