Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ: ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ,ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ EUROGROUP ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΛΑΘΟΣ...

Ή ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ Ή ΠΑΡΤΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τροπολογία την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος - που είναι σε εξέλιξη - και θα αφορά τη συμφωνία με το Eurogroup και το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση από εδώ και πέρα.

Κριτικη άσκησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και στέλεχος της αριστερής πτέρυγας Αλέκος Καλύβης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είπε:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/18xVGAW

via IFTTT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΟΙ 50 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ!



Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί στους Έλληνες ακύρωση του μνημονίου. Οι Γερμανοί ζητούσαν παράταση του προγράμματος.

Ο Βαρουφάκης είπε: "Το πρόγραμμα αποτελείται από 2 πράγματα. Από τη δανειακή σύμβαση και από το μνημόνιο. Το μνημόνιο έχει τα μέτρα. Αυτό πρέπει να ακυρώσουμε. Εγώ λοιπόν θα τους προτείνω την παράταση ΜΟΝΟ της δανειακής σύμβασης. Και οριακά, μπορεί να περάσει..."!


Οι Γερμανοί που κατάλαβαν τη διαφορά βγήκαν αμέσως να χαρακτηρίσουν την αίτηση της Ελλάδας ως ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ.

Μπορεί η Ελλάδα να συνέχιζε να δεσμεύεται απέναντι στους δανειστές, ουσιαστικά όμως το προτεκτοράτο τους το έχαναν οι Γερμανοί.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι οι Γερμανοί έλεγαν την αλήθεια! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ Στο ΧΩΝΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ψηλαφώντας κανείς, καρέ-καρέ, την τακτική που ακολούθησαν Τσίπρας-Βαρουφάκης έναντι των εταίρων, ανακαλύπτει ανατροπές, που δεν "έπιασαν" οι τηλεοπτικοί φακοί!

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AmDgsl

via IFTTT

ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

Με αποφασιστικά βήματα αποκαθίσταται η νομιμότητα στο θέμα της κράτησης μεταναστών. Συνολικά 357 άνθρωποι θα έχουν απελευθερωθεί έως σήμερα από τις άθλιες συνθήκες των κέντρων κράτησης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε μιλώντας σε δημοσιογράφους η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AmDi3w

via IFTTT

ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 38% ΣΤΗ «NESTLE»ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Σε μειώσεις μισθών, που ξεκινούν από 10% και φτάνουν έως και 38%, προχωρά η επιχείρηση "Nestle". Οι μειώσεις άρχισαν από το εργοστάσιο παγωτού της επιχείρησης στον Ταύρο και συνεχίστηκαν στις αποθήκες της στον Ασπρόπυργο, όπου οι εργαζόμενοι εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.


Σημειώνουμε ότι η "Nestle" είναι η πρώτη εταιρεία τροφίμων παγκοσμίως, με πωλήσεις το 2013 πάνω από 75,6 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα η εταιρεία είχε καθαρά κέρδη 32,67 εκατ. ευρώ τη διετία 2011-2012. Η κερδοφορία της πάτησε πάνω στη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων. Η μείωση των μισθών είναι ένα από τα πολλά μέτρα που έχει πάρει έως τώρα η πολυεθνική, για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητά της.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AEVKZS

via IFTTT

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 475.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΥΣ

Πρόστιμα 475.000 ευρώ σε τέσσερις εταιρείες για παράνομες πράξεις ανοικτών πωλήσεων (short selling) στις μετοχές της Εθνικής, Πειραιώς και Alpha επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σημειώνεται πως στις 10 Δεκεμβρίου η Εποπτική Αρχή είχε επιβάλει πρόστιμα 90.000 ευρώ σε δύο εταιρείες για short selling στη μετοχή της Eurobank.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zpXsJS

via IFTTT

ΣΕΤΗΠ: ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ CYTA

Μειώσεις μισθών 5% σε όλους τους εργαζόμενους με ισχύ από 1/4/2015 ανακοίνωσε η εργοδοσία της Cyta, ενημερώνοντας μάλιστα τους εργαζόμενους με email. Να παρθεί αμέσως πίσω η απαίτηση της εταιρίας για οριζόντιες μειώσεις και να μη γίνει καμία απόλυση απαιτεί το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής νομού Αττικής.


Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AEVIBo

via IFTTT

Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Η TOTAL ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ

Η κυβέρνηση της Γαλλίας εκφράζει την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Λευκωσίας και της Total, η οποία θα επιτρέψει στη εταιρεία να παραμείνει στην κυπριακή ΑΟΖ και να προχωρήσει σε περαιτέρω σεισμικές έρευνες, κυρίως στο τεμάχιο 11.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AEVIBj

via IFTTT

ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ 13Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ...ΡΕ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΠΟΛΛΑ...

Η δέσμευση της κυβέρνησης για την καταβολή της 13ης σύνταξης, ως Δώρο Χριστουγέννων, θα τηρηθεί, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του το Σάββατο.


Μιλώντας στο Mega, ο κ. Στρατούλης είπε πως η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν περιλαμβάνεται στα νομοσχέδια που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός ότι έρχονται την άλλη εβδομάδα στη Βουλή, καθώς -όπως είπε- αφορά δαπάνη η οποία θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου 2015 και υπήρχαν άλλα ζητήματα που έπρεπε να προωθηθούν με προτεραιότητα, όπως τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AEVKJn

via IFTTT

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ PODEMOS-ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΑΡΑΓΕ;

To ισπανικό κόμμα Podemos δημοσίευσε στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των στελεχών του, διαβεβαιώνοντας ότι δεν χρηματοδοτείται από ξένες κυβερνήσεις, παρά το γεγονός ότι ένα εκ των ηγετικών στελεχών του έχει έσοδα τα οποία προέρχονται από χώρες της Λατινικής Αμερικής.


Το Podemos, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις στην Ισπανία παρά το γεγονός ότι ιδρύθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2014, είχε έσοδα ύψους 947.081 ευρώ το 2014, ανακοίνωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του κόμματος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AEVIkU

via IFTTT

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΠΛΑ

Το ιταλικό Λιμενικό Σώμα, τα στελέχη του οποίου είναι αντιμέτωπα με ολοένα και πιο βίαιες καταστάσεις στη Μεσόγειο, ζήτησε και πάλι να της αποδοθεί το καθεστώς της αστυνομίας, ώστε τα μέλη του να αποκτήσουν δικαίωμα να φέρουν όπλο.

Αν και υπάγονται στο Πολεμικό Ναυτικό, τα μέλη του ιταλικού Λιμενικού Σώματος, που συχνά σπεύδει να σώσει μετανάστες, ναυτικούς και αλιείς στη Μεσόγειο, δεν έχουν δικαίωμα να φέρουν όπλα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zpXrWi

via IFTTT

ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ...ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ...

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ.







Ο ΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ Γ.Γ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ...Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ....

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ...ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΤΕΝΤΑ ΠΧ...ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΙΠΟΔΟ ΚΑΜΕΡΑΣ...

ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ...Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ...

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ...

ΦΩΤΟ http://ift.tt/1dR3G02

http://ift.tt/14O0oRK


ΠΡΕΖΑ TV

28-2-2015





from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1LVM3Kx

via IFTTT

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 9 ΔΙΣ. ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΞΑΡΤΑΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΚΑΛΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

ΕΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ,ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΜΗΣΕΙ...ΚΑΘΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ,ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

Πριν καλά- καλά ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη τελική λίστα των μεταρρυθμίσεων, που θα "κλειδώσει" την τετράμηνη παράταση, άρχισαν οι εχθροπραξίες για τα πρωτογενή πλεονάσματα που πρέπει να πετύχει η Ελλάδα όχι μόνο για το 2015 αλλά και για τα επόμενα χρόνια.


Τα πρώτα πυρά έπεσαν από το γερμανικό στρατόπεδο, όταν η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως η απόφαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου αφορά στη χαλάρωση του στόχου μόνο για το 2015 και πως για τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να επιτευχθούν οι στόχοι, οι οποίοι περιγράφονται στην απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012. Η απάντηση ήρθε με ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο υποστηρίζει ότι αυτές οι δηλώσεις δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα ούτε με το γράμμα της τελευταίας απόφασης του EUROGROUP, Eurogroup ότι επιλέχθηκε προσεκτικά η φρασεολογία για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε να σηματοδοτήσει την αναθεώρηση τους ανάλογα με τις οικονομικές εξελίξεις.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1LVM3Ko

via IFTTT

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΈΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ, μιλώντας υπό βροχή στη συγκέντρωση του κόμματός του στο Σύνταγμα. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε αναλυτικά σε 11 σημεία της «λίστας Βαρουφάκη» και πώς αυτά θα επιβαρύνουν την λαϊκή οικογένεια.


Όσοι ανταποκρίθηκαν με την φυσική τους παρουσία στο προσκλητήριο του ΚΚΕ, αλλά και όσοι είναι παρόντες «με το νου και την καρδιά τους από όλη την χώρα και από τα πέρατα της οικουμένης» ζητούν την άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους, τόνισε ο γενικός γραμματέας.



Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1LVM1SU

via IFTTT

ΥΠΟΙΚ: Ο ΟΡΟΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ EUROGROUP

«Ο όρος 'δημιουργική ασάφεια', που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση, περιγράφει πιστά το πνεύμα της απόφασης του Eurogroup» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις των Βρυξελλών.


Οπως ανακοινώθηκε, σχετικά με τα όσα λέγονται και γράφονται για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών περί «δημιουργικής ασάφειας» της απόφασης του Eurogroup και του καταλόγου μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνεται ότι:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1LVM3dy

via IFTTT

ΜΠΑΛΤΑΣ: ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα καταργηθούν οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1G2NyGa

via IFTTT

REUTERS: ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 1 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Το πρακτορείο επικαλείται πηγές από την τράπεζα για αυτή την εξέλιξη. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υποβάλει αίτημα στα τέλη του περασμένου χρόνου για να γίνει η Ελλάδα χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ώστε να γίνει δικαιούχος χρηματοδότησης, όμως η διαδικασία είχε παγώσει, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας πριν από τις εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1LVEXWr

via IFTTT

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΛΕΖΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΟΔΟΥ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΗΤΤΑΣ ΣΥΡΙΖΑ -ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-



Ακροδεξιάς έμπνευσης η κατασκευή δήλωσης που δεν έγινε ποτέ

Σήμερα το πρωί, γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, παρουσίασε σαν νέα δήλωση του Μανώλη Γλέζου, μια δήλωση που δεν έγινε ποτέ.

Συγκεκριμένα, με αφορμή μια συνέντευξη στην ιταλική Coreiere Dela Cera, που δημοσιεύτηκε το προηγούμενο σάββατο αλλά είχε δοθεί στις 13/2 Όλη η συνέντευξη εδω φέρετε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να κάνε μια δήλωση που ο ίδιος δεν έκανε ποτέ.

Από το πρωί η είδηση εμφανίζεται από ακροδεξιά εθνικιστικά site για ευνόητους λόγους.

Τέτοια δήλωση δεν έχει κάνει ο Μανώλης Γλέζος.

Ο μόνος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει κάνει παρόμοια δήλωση, είναι ο υπουργός οικονομικών στην συνέντευξη τύπου με τον υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Β.Σόιμπλε.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1E23yGp

via IFTTT

ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΓΑΛΑΤΣΙ ΚΑΙ ΆΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις που σχετίζονται άμεσα με την τρομοκρατία.

Πρόκειται για δύο άντρες που πιάστηκαν στην Αθήνα, και ειδικότερα στην περιοχή του Γαλατσίου και του Αγίου Δημητρίου.

Μάλιστα ο ένας από τους δύο συλληφθέντες χαρακτηρίζεται ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού. newsit.gr

ΠΡΕΖΑ TV

28-2-2015





from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1C8lf8b

via IFTTT

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: «ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΗ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ»

Μια ακόμα ιστορία επιβίωσης ενός πρόσφυγα από τη Συρία που βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο πόλεμος στη Συρία μας θυμίζει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση της εποχής μας που απειλεί την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1C8lf83

via IFTTT

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΣΔΑΙ ΚΑΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ PROTON BANK

Την παραίτησή του υπέβαλλε πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν. Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση του έγινε δεκτή από το Γιάννη Μπουτάρη.


Η παραίτηση φαίνεται πως ήρθε μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της Proton Bank με την ποινική δίωξη για απιστία κατ’ εξακολούθηση με ζημία άνω των 30 χιλιάδων ευρώ σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε σε βάρος μελών της Επιτροπής Εγκρίσεων Πιστοδοτήσεων της Proton Bank, για «θαλασσοδάνεια» που αγγίζουν τα 38 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ενέκριναν και στη συνέχεια χάθηκαν και κατά δύο επιχειρηματιών, συνεταίρων και πρώην μετόχων της ΩΜΕΓΑ Bank για ηθική αυτουργία στην απιστία, καθώς η Εισαγγελία θεωρεί πως εισήλθαν στο δ.σ. της Proton Bank μετά την απορρόφηση της τράπεζάς τους από τη δεύτερη κι έπεισαν τα μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων να τους χορηγήσει τα «θαλασσοδάνεια».

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1C8lf7X

via IFTTT

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ ΠΙΣΤΟΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΦΑΣΙΣΤΑΚΟΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Από τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των μεταναστών δεν πρέπει να περάσουμε στην πλήρη κατάργηση τους, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης σχολιάζοντας το ζήτημα στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.


Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε για το ζήτημα των κέντρων κράτησης μεταναστών στην εκπομπή του ο δήμαρχος Αθηναίων Από τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των μεταναστών δεν πρέπει να περάσουμε στην πλήρη κατάργηση τους ενώ πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει φροντίδα για την ομαλή ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία μετά την απελευθέρωση τους, πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AU2aU0

via IFTTT

ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ...

Η Μιρέλα Λόπεζ, Ελληνίδα με καταγωγή από το Περού, εργαζόμενη στον Δήμο Π. Φαλήρου, μητέρα δύο παιδιών, δεν θα ξεχάσει ποτέ το δρομολόγιο του τρόλεϊ 20, Δραπετσώνα-Νέο Φάληρο, το πρωί της 7ης Φεβρουαρίου.


Ούτε τους τρεις ελεγκτές που, αφού την έβρισαν χυδαία μπροστά στην 5χρονη κόρη της -όπως υποστηρίζει- φώναξαν την αστυνομία.


Κυρίως δεν θα ξεχάσει όσα υπέφερε στο κρατητήριο του Α.Τ. Καλλίπολης του Πειραιά, όπου τη μετέφεραν δεμένη πισθάγκωνα, μολονότι είχε πατερίτσα, οδηγώντας στο Τμήμα και το παιδί της. Οπως καταγγέλλει, αφού την κακοποίησαν ψυχολογικά και σωματικά, την έσερναν στα δημόσια νοσοκομεία για ψυχιατρική γνωμάτευση, αρχικά χωρίς εισαγγελική παραγγελία όπως αποδείχτηκε. Ολα αυτά επειδή δεν είχε ανανεώσει την κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1C8lcJi

via IFTTT

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

Ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) φέρνει στο φως τον θάνατο ακόμη ενός πρόσφυγα τον τελευταίο μήνα - είχαν προηγηθεί οι αυτοκτονίες ενός Πακιστανού στην Αμυγδαλέζα και ενός μετανάστη από την Υεμένη στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AU2aDu

via IFTTT

ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ 13ΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Διαβεβαιώσεις ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για την καταβολή της 13ης σύνταξης, ως Δώρο Χριστουγέννων θα τηρηθεί παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας στο Mega, τονίζοντας ότι η ρύθμιση είναι έτοιμη, αφορά 1.262.920 συνταξιούχους και δαπάνη ακριβώς 545 εκατ. ευρώ. Για τη συμφωνία με τους δανειστές και αν θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή, ο Δημ. Στρατούλης είπε πως δεν χρειάζεται να γίνει αυτό με βάση τη νομοθεσία, τονίζοντας ωστόσο ότιθα υπάρξει ενημέρωση της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1C8lcsM

via IFTTT

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΕΜΤΣΟΦ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ: «ΚΑΤΑΘΟΡΥΒΗΜΕΝΗ» Η ΜΕΡΚΕΛ, «ΕΙΔΕΧΘΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ» ΛΕΕΙ Ο ΟΛΑΝΤ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν να εξασφαλίσει ότι το έγκλημα θα διαλευκανθεί πλήρως.« Ο Μπόρις Νεμτσόφ ήταν ένας θαρραλέος και άοκνος υπερασπιστής της δημοκρατίας και ένας επίμονος μαχητής κατά της διαφθοράς», σύμφωνα με τον Φρ. Ολάντ


Καταθορυβημένη» από τη «δειλή δολοφονία» του Ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και κάλεσε τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν να εξασφαλίσει ότι το έγκλημα θα διαλευκανθεί πλήρως.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AU2dPM

via IFTTT

ΥΠ. ΟΙΚ.: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΣΑΦΕΙΑΣ»

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών: Ο όρος «δημιουργική ασάφεια» περιγράφει, πιστά, το πνεύμα με το οποίο το Eurogroup πέτυχε να υπερκεράσει τις πρότερες διαφορές ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία παράτασης τεσσάρων μηνών της δανειακής σύμβασης της χώρας


Η ανακοίνωση του υπ. Οικ. αναφέρει:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1C8leAR

via IFTTT

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΒΗΜΑ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Ως σημαντικό ενδιάμεσο βήμα, προκειμένου η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της χαρακτήρισε σήμερα Παρασκευή ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να εγκρίνει την τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης για την Ελλάδα και την παράταση της διαθεσιμότητας των πόρων του Ταμείου προς τη χώρα για τέσσερις μήνες.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1BHigUu

via IFTTT

ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΔΝΤ - "ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΗΤΑΝ"

Ανακρούει πρύμναν η κυβέρνηση στο θέμα της δίμηνης παράτασης για την πληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ το Μάρτιο.

Υστερα από τις αντιδράσεις στελεχών, ακόμα και της ίδιας της Κριστίν Λαγκάρντ η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου αναγγέλλει πως δεν πρόκειται να υποβληθεί καμία τέτοια αίτηση.


Ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 αφού απέκλεισε την υποβολή αιτήματος τόνισε πως «ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε μία ιδέα, δεν είναι μέσα στους σκοπούς της κυβέρνησης η κατάθεση δίμηνης παράτασης αποπληρωμής του ΔΝΤ» και πρόσθεσε ότι «θα βρεθεί τρόπος να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό».

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1BHievM

via IFTTT

«ΑΣΦΥΞΙΑ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ 103 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΥΣΗ

Τρία περιστατικά από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και σήμερα το πρωί ήταν αρκετά για να φέρουν και πάλι το Κέντρο Κράτησης Μερσινιδίου στη Χίο στα όριά του αφού μέσα σε μερικές ώρες προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες επιπλέον 100, με όριο χωρητικότητας τα 120 άτομα.


Τα συμβάντα

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1BHiefm

via IFTTT

ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ «ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ PROTON BANK

Ποινική δίωξη για απιστία κατ’ εξακολούθηση με ζημία άνω των 30 χιλιάδων ευρώ σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος μελών της Επιτροπής Εγκρίσεων Πιστοδοτήσεων της Proton Bank, για «θαλασσοδάνεια» που αγγίζουν τα 38 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ενέκριναν και στη συνέχεια χάθηκαν.

Η δίωξη στρέφεται και κατά δύο επιχειρηματιών, συνεταίρων και πρώην μετόχων της ΩΜΕΓΑ Bank για ηθική αυτουργία στην απιστία, καθώς η Εισαγγελία θεωρεί πως εισήλθαν στο δ.σ. της Proton Bank μετά την απορρόφηση της τράπεζάς τους από τη δεύτερη κι έπεισαν τα μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων να τους χορηγήσει τα «θαλασσοδάνεια».

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1BHib3h

via IFTTT

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Σε απεργία πείνας έχει κατέβει εδώ και λίγες ημέρες ο κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, Θέμης Δήμου, λόγω της άρνησης του συμβουλίου των φυλακών να του επιτρέψει να παρακολουθήσει μαθήματα μέσα στη φυλακή στο ΙΕΚ που λειτουργεί για τους κρατούμενους.


Ο κρατούμενος Θέμης Δήμου στην επιστολή του αναφέρει:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AAHsK3

via IFTTT

ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΥΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ.ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ

Η απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παν. Λαφαζάνης, αποβλέπει στη διενέργεια επανελέγχου για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις - Αντίδραση των μεταλλωρύχων - «Δεν θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στις Σκουριές», απαντάει το υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AAHsJX

via IFTTT

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ- ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑΘ

Την παροχή δωρεάν νερού προς τους οικονομικά αδύναμους καταναλωτές αποφάσισε η ΕΥΑΘ, δικαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον αγώνα τόσο των εργαζομένων στην επιχείρηση όσο και του Soste το νερό, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν ασκήσει συνεχείς πιέσεις προς την διοίκηση της ΕΥΑΘ

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zlIYup

via IFTTT

SÄCHSISCHE ZEITUNG: ΟΡΓΗ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΆΣΜΟΥΣΕΝ-ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Έως τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση πως η συνάντηση του γερμανού υφυπουργού Εργασίας με τον έλληνα ΥΠΟΙΚ όντως έλαβε χώρα.


Μυστική συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Γεργκ Άσμουσεν, φέρεται να είχε στο Βερολίνο ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προκαλώντας την οργή του γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sächsische Zeitung.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1zlIYuh

via IFTTT

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Συνδέσμων (EFPIA) κ. Richard Bergström, παρουσία του Πρόεδρου του ΣΦΕΕ κ. Κ. Φρουζή και του Αντιπροέδρου κ. Π. Αποστολίδη.


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στην ανάγκη υιοθέτησης ενός συγκεκριμένου, σταθερού και αμοιβαία επωφελούς πλαισίου συνεργασίας.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AAHpxE

via IFTTT

BLOOMBERG: ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ(ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΝΕΡΩΣΕΙ ΟΜΩΣ)

Στη «στήριξη των Ελλήνων» προς τη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg σε ανταπόκριση από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα το αμερικανικό πρακτορεία αναφέρει ότι «από αυτήν θα εξαρτηθεί και η επιτυχία της συμφωνίας που επετεύχθη με τους πιστωτές της χώρας».

Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, «μολονότι οι απλοί Έλληνες πολίτες αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να υπερασπισθεί τα δίκαιά τους, έστω και χωρίς επιτυχία, η ανατροπή που σημειώθηκε με τη συμφωνία θα μπορούσε να θέσει σε δοκιμασία την ενότητα του κυβερνώντος κόμματος» και γίνεται αναφορά στην κριτική που άσκησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, για τη συμφωνία.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AAHscP

via IFTTT

ΕΧΕΙΣ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ; ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ!



«Το νομικά επιλήψιμο είναι οι παράνομες πράξεις, όχι ο ρουχισμός των ανθρώπων ή τα μέτρα προστασίας τους από τα χημικά. Ακόμη και στις διαρρήξεις δεν ποινικοποιούνται, λ.χ. τα γάντια! Ο “κουκουλονόμος”, για τους λόγους που λέτε, θα καταργηθεί». Ετσι απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου στο προεκλογικό ντιμπέιτ της «Εφ.Συν.» (16/1/2015) στην ερώτηση αν θα καταργηθεί ο κουκουλονόμος και οι «τυφλές» και αυθαίρετες συλλήψεις σε κινητοποιήσεις.


Υπέρ της κατάργησης ή της αναθεώρησης του «κουκουλονόμου» τοποθετήθηκαν όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι που ερωτήθηκαν (Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛΛ., ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ), ο καθένας με διαφορετικό σκεπτικό: Αντιδημοκρατικό νομοθέτημα, αμφίβολης συνταγματικότητας, κατάχρηση του μέτρου, αναποτελεσματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1DYClUT

via IFTTT

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ "ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ" ΜΕΤΑ ΤΟ 4ΜΗΝΟ!

ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΧΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ REAL FM ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ,ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ...ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 4ΜΗΝΟΥ.

ΟΤΑΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ...ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!

ΑΣ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ.



Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1BFlPup

via IFTTT

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ 2015:ΘΑ ΤΑΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ «ΜΕΤΑΞΑ» ΣΑΠΙΟ ΚΡΕΑΣ

Σαράντα κιλά χοιρινό κρέας ακατάλληλο για κατανάλωση, βρήκαν και κατάσχεσαν στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά, ακατάλληλο για κατανάλωση, οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1LOgi5X

via IFTTT

ΡΩΣΙΑ: ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΖΑΡΟΥΝ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΕ ΕΝΑ 'ΜΑΘΗΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ'



Φωτογραφίες μικρών κοριτσιών και αγοριών, οπλισμένων με πολεμικά όπλα για το "μάθημα πατριωτισμού" σε ένα νηπιαγωγείο της Αγίας Πετρούπολης έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω του Διαδικτύου προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες, καθώς οι οργανωτές αυτού του "εκπαιδευτικού" μαθήματος υποστηρίζουν ότι ο χειρισμός όπλων πρέπει να ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα.

Τα μικρά παιδιά, ηλικίας 5-6 χρονών, φωτογραφήθηκαν κρατώντας Καλάσνικοφ και εκτοξευτές οπλοβομβίδων. Σύμφωνα με τους οργανωτές τα όπλα αυτά ήταν απλώς αντίγραφα. Ορισμένοι από τους μαθητές φορούσαν μπερέδες και κράνη ενώ δίπλα τους στέκει ένας άνδρας με στολή του ρωσικού στρατού.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1DXzXO9

via IFTTT

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΟ BLOOMBERG: "MΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

Την εκτίμηση ότι το κόστος δανεισμού της Ελλάδας θα κατρακυλούσε στο επίπεδο των άλλων χωρών της Ευρωζώνης στην περίπτωση που η χώρα συμφωνήσει με τους πιστωτές της για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1LM0rmt

via IFTTT

ΕΛΛΑΔΑ, Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΟΠΟΥ ΨΑΛΙΔΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ όπου ο ονομαστικός ακαθάριστος ελάχιστος μισθός μειώθηκε το 2015 σε σχέση με το 2008, από 794 σε 684 ευρώ, δηλαδή κατά -14%, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AxKkXQ

via IFTTT

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.500 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 216 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ ΕΚΑΒ

Ξεπέρασαν τις 2.500 οι αιτήσεις που δέχθηκε το ΑΣΕΠ για 216 θέσεις στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και το ΕΚΑΒ.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή, στο πλαίσιο της Προκήρυξης 6Κ/2014 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 18/16-12-2014 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 30 θέσεων μονίμου προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, υποβλήθηκαν συνολικά 928 αιτήσεις.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1AxKkHA

via IFTTT

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα κατέβηκαν στους δρόμους οι φοιτητές στην Ισπανία, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο νέο νόμο της ισπανικής κυβέρνησης που προβλέπει αλλαγές στη διάρκεια φοίτησης στα πανεπιστημιακά προγράμματα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1LM0rDe

via IFTTT