Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Οχημα επεσε πανω σε πεζους στο Μανχαταν - Υπηρξαν και πυροβολισμοι - 2 νεκροι

Πληροφορίες για πυροβολισμούς και ένα όχημα που έπεσε πάνω σε ανθρώπους στο Μανχάταν την Τρίτη ερευνά η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Ήδη ένα άτομο έχει τεθεί υπό κράτηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ακόμη όσα έχουν γίνει γνωστά για τραυματισμούς. Μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε τραυματίες και πιθανόν και νεκρούς. 

Το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στον Αυτοκινητόδρομο Γουέστ Σάιντ, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Άχμεντ Νάσερ.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο ABC ότι είδε ένα λευκό φορτηγάκι να κινείται πάνω σε έναν ποδηλατόδρομο με μεγάλη ταχύτητα και να χτυπά αρκετούς ανθρώπους. Σύμφωνα με τον ίδιο, πτώματα κείτονταν στον δρόμο. Ανέφερε ακόμη ότι άκουσε 9 ή 10 πυροβολισμούς, αλλά δεν ήταν βέβαιος από πού προήλθαν.newsbeast.gr



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zUoj92
via IFTTT

Σύσσωμη η ΝΔ και γνώριζε και αγκάλιαζε τον εκβιαστή (Photos)

Και γνώριζαν και αγκάλιαζαν τον εκβιαστή, αφού σύσσωμη η ΝΔ, συμμετείχε σε γκαλά με διοργανωτές το σύνολο των εμπλεκομένων στην υπόθεση που αποκάλυψε το Documento. Και μάλιστα την εποχή που είχε γίνει, ήδη, γνωστή στο πανελλήνιο η εμπλοκή τους στην πολύκροτη υπόθεση κυκλώματος εκβιαστών εμπορίας χρυσού.

Η τακτική της Νέας Δημοκρατίας και του Λευτέρη Αυγενάκη, δεν ξέρω τίποτα, δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα, καταρρέει μέρα με την ημέρα αφού αποκαλύπτεται ότι τόσο ο Γραμματέας όσο και άλλα στελέχη του κόμματος, γνωρίζονταν πολύ καλά με τους εμπλεκόμενους στο ΝΔ – Gate και μεταξύ τύρου και αχλαδιού τα «έλεγαν» σε κοσμικο-επιχειρηματικά event σε πριβέ κλαμπ της Αθήνας όπου και φωτογραφίζονταν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zTi7Or
via IFTTT

Θανατος ή φυλακή: Οι ηλικιωμένοι της Ιαπωνίας έχουν δυο επιλογές

Φυλακή ή θάνατος. Αυτή φαίνεται πως είναι η κατάληξη ή η επιλογή γα πολλούς Ιάπωνες ηλικιωμένους. Η φτώχεια που αυξάνεται, η αλλοτρίωση, η μοναξιά, η κοινωνική απομόνωση είναι οι λόγοι που οδηγούν τα ηλικιωμένα άτομα να επιλέξουν την παραβατικότητα ή να παραδοθούν σε έναν μοναχικό θάνατο.  
Τα βοηθητικά προγράμματα της Πρόνοιας διακόπτονται, οι κοινωνικές παροχές περικόπτονται, οικογένεια δεν υπάρχει, ούτε φίλοι, μόνο μοναξιά, ανασφάλεια και πλήξη. Οι γείτονες δεν χτυπούν την πόρτα. Κανείς δεν έρχεται. Ή θα πεθάνεις μόνος ή θα προτιμήσεις τη φυλακή, όπου θα εξασφαλίσεις φαγητό, συντροφιά και φροντίδα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hr0Y81
via IFTTT

Τζορτζ Παπαδόπουλος: Ο Έλληνας του σκανδάλου Ρωσίας - Τραμπ

O Τζορτζ Παπαδόπουλος, πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI και συνεργάζεται με τις αρχές για την έρευνα. Είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2017 και έφτασε σε συμφωνία με τις αρχές στις 5 Οκτωβρίου.
Η συμφωνία προβλέπει πως ο 30χρονος Παπαδόπουλος θα συνεργάζεται με τις αρχές και η κυβέρνηση από την πλευρά της θα ενημερώσει τον δικαστή που θα του ορίσει ποινή, λαμβάνοντας υπόψην τη συνεχή του συνεργασία και βοήθεια στην έρευνα.
Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του δικαστηρίου, προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία:
-Ο Παπαδόπουλος έδωσε κατάθεση στο FBI στις 27 Ιανουαρίου του 2017. «Την περίοδο της κατάθεσης το FBI είχε ανοιχτή έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016, όπως και για τις σχέσεις ατόμων της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση και αν υπήρχε συντονισμός κινήσεων μεταξύ των δύο πλευρών».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zTHPT8
via IFTTT

126 εκατ. απηχηση, ειχαν τα δημοσιευματα απο Ρωσικα trolls, κατα την εκλογικη περιοδο στις ΗΠΑ - Fake news και προπαγανδα στο 100%

- Συμφωνα με πληροφοριες, εταιρειες και ομαδες, που εχουν εχουν αναλαβει τα social trolls Ελληνικων κομματων, μελετουν εδω και μηνες τον τροπο δρασης των Ρωσικων trolls αναφορικα με τη διασπορα ψευδων ειδησεων και τις μεθοδους χειραγωγησης του κοινου, σε συνεργασια με εταιρειες data analyst της Ελλαδας και κυριως του εξωτερικου. 
Οταν διαβαζετε ειδησεις...σκεφτειτε ποιους εξυπηρετει το μεσον απο το οποιο τις διαβαζετε...ποια ειναι η ειδηση...ποια ειναι η "θεση" του site και ποιο το σχολιο πανω στην ειδηση.

Ρώσοι πράκτορες, που ήθελαν να επηρεάσουν τους Αμερικανούς πολίτες και να σπείρουν πολιτικές διχόνοιες μεταξύ τους, «φύτεψαν» περίπου 80.000 αναρτήσεις στο Facebook, τις οποίες είδαν έως 126 εκατομμύρια χρήστες (περίπου οι μισοί ψηφοφόροι στις ΗΠΑ), ενώ παράλληλα έκαναν πάνω από 131.000 «τιτιβίσματα» στο Twitter και ανάρτησαν περισσότερα από 1.100 βίντεο στο YouTube.
Αυτά τα στοιχεία, σύμφωνα με τους «New York Times», το πρακτορείο Reuters και το BBC, αποκαλύπτουν οι ίδιες οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε γραπτές εκθέσεις τους που έστειλαν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, το οποίο διερευνά τη ρωσική υπόγεια επιρροή στις αμερικανικές εκλογές του 2016, κάτι που το Κρεμλίνο συνεχίζει να αρνείται κατηγορηματικά.
Οι νέες πληροφορίες δίνουν νέα διάσταση στις καταγγελλόμενες ρωσικές προσπάθειες επέμβασης στην αμερικανική πολιτική σκηνή με «όπλο» τις ίδιες τις παντοδύναμες αμερικανικές τεχνολογικές πλατφόρμες, ιδίως το Facebook. Το μεγαλύτερο στον κόσμο αμερικανικό κοινωνικό δίκτυο δήλωσε ότι η Υπηρεσία Διαδικτυακών Ερευνών, μια σκιώδης υπηρεσία που φέρεται να συνδέεται με το Κρεμλίνο, έκανε 80.000 κατευθυνόμενες αναρτήσεις, τις οποίες είδαν περίπου 29 εκατομμύρια χρήστες μεταξύ Ιανουαρίου 2015 και Αυγούστου 2017. Στη συνέχεια, μέσω διάχυσης τους (με like, share κ.α.), τα μηνύματα αυτά έφθασαν σε 126 εκατ. χρήστες.
Το Facebook ακόμη ανέφερε ότι βρήκε και διέγραψε πάνω από 170 λογαριασμούς του Instagram, από όπου είχαν γίνει άλλες 120.000 αναρτήσεις με περιεχόμενο συνδεόμενο με τη ρωσική επιρροή. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη ότι το Facebook είχε εντοπίσει διαφημίσεις αξίας άνω των 100.000 δολαρίων, που είχαν πληρωθεί από τη ρωσική Υπηρεσία Διαδικτυακών Ερευνών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hpZ1bU
via IFTTT

Η Δικαιοσύνη σταματά και πάλι τον Τραμπ: Μπλόκο στον νόμο που δεν αφήνει να υπηρετούν οι διεμφυλικοί στον στρατό

Η αμερικανική Δικαιοσύνη απεφάνθη σήμερα κατά της εφαρμογής της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει τη στράτευση διεμφυλικών προσώπων στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ωστόσο δεν εξέδωσε απόφαση σχετικά με το αν ο στρατός θα αναλαμβάνει τις θεραπευτικές αγωγές των διεμφυλικών που υπηρετούν ήδη στις τάξεις του.
Συγκεκριμένα, η δικαστίνα Κολίν Κόλαρ-Κότελι, του δικαστηρίου της περιφέρειας της Ουάσιγκτον, διέταξε «την επιστροφή στο status quo», δηλαδή την εφαρμογή του εμβληματικού μέτρου του προκατόχου του μεγιστάνα, του Μπαράκ Ομπάμα, που είχε αποφασίσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να αρχίσουν να δέχονται στις τάξεις τους διεμφυλικούς στρατιώτες από την 1η Ιουλίου του 2017.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gPq7sp
via IFTTT

Ανθρώπινη αλυσίδα για τη δημιουργία ογκολογικής μονάδας στη Δράμα

Εκατοντάδες Δραμινοί σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, μήκους άνω του ενός χιλιομέτρου, για να μεταφέρουν ένα μήνυμα ζωής και ανάγκης προς τη διοίκηση του νοσοκομείου Δράμας, σε σχέση με τους δεκάδες συμπολίτες τους, που πάσχουν από καρκίνο και δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη.
   Κρατώντας ροζ μπαλόνια στα χέρια, πολίτες όλων των ηλικιών, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας, σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, που ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στην είσοδο του νοσοκομείου Δράμας. Μια ανθρώπινη αλυσίδα, μήκους 1.200 μέτρων περίπου, με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την ανάγκη κάλυψης των ασθενών με καρκίνο, στην οποία μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος, Χριστόδουλος Μαμσάκος, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, βουλευτές και εκπρόσωποι τοπικών Αρχών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ih1HbC
via IFTTT

Στη Βουλή η δικογραφία για τις ολυμπιακές μίζες

Στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση διαβιβάστηκε, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η δικογραφία που εμπλέκει τους Κώστα Σημίτη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε χρηματισμό για τo σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, γνωστό ως C4I.
Οπως είχε αποκαλύψει από τον Μάιο το Documento, οι προ δωδεκαετίας καταθέσεις του Γάλλου εμπόρου όπλων Μισέλ Ζοσεράν στις γαλλικές αρχές έβαλαν στο κάδρο της εισαγγελικής έρευνας τον πρώην πρωθυπουργό αλλά και τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο Ζοσεράν το 2004 διατελούσε χρέη προέδρου της εταιρείας Thales και κατά τα λεγόμενά του η μίζα που έλαβαν Σημίτης και Χρυσοχοΐδης στάθηκε η αιτία να χάσει η εταιρεία που εκπροσωπούσε το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gQ60dA
via IFTTT

Η «Roche» αποσύρει εκβιαστικά το αντικαρκινικό φάρμακο Cotellic από τη λίστα του ΕΟΠΥΥ - Η αντίδραση του υπ. Υγείας

«Απαράδεκτη και εκβιαστική» χαρακτηρίζει ο Ανδρέας Ξανθός την κίνηση της εταιρίας ROCHE, να αποσύρει από την θετική λίστα αποζημιούμενων φαρμάκων το COTELLIC, ένα ειδικό φάρμακο για ασθενείς με ανεγχείρητο μεταστατικό μελάνωμα που φέρουν μια συγκεκριμένη μετάλλαξη ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες για να μην επιτρέψει να υλοποιηθεί αυτός ο εκβιασμός
H ROCHE , μια Ελβετική πολυεθνική φαρμάκου με κύκλο εργασιών περίπου 200 εκ. ευρώ το χρόνο στην Ελλάδα, προχώρησε σε μια απαράδεκτη και εκβιαστική κίνηση αποσύροντας από τη θετική λίστα αποζημιούμενων φαρμάκων το COTELLIC, ένα ειδικό φάρμακο για ασθενείς με ανεγχείρητο μεταστατικό μελάνωμα που φέρουν μια συγκεκριμένη μετάλλαξη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iidshY
via IFTTT

Εθισμένοι στο τζάμπα: Μιντιάρχες αντιδρούν στη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

Οι εταιρείες «Άλτερ Έγκο», «Ελευθερία του Τύπου», «Παραπολιτικά» του Βαγγέλη Μαρινάκη, «Αττικές Εκδόσεις» του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, «Πρώτο Θέμα Εκδοτική» των Αναστασιάδη – Καραμήτσου και «Καθημερινές Εκδόσεις» του Γιάννη Αλαφούζου εξέδωσαν ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «φόρο που θα οδηγήσει σε βέβαιη απώλεια θέσεων εργασίας και ενδεχομένως κλείσιμο επιχειρήσεων»
Αντίδραση με έμμεσες απειλές για απολύσεις από μερίδα των (μεγαλο)εργοδοτών των media φέρνει η τροπολογία που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση και θα προβλέπει για τα ΜΜΕ εισφορά που θα αντιστοιχεί στο 2% των ετήσιων κερδών τους για να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gQZXFN
via IFTTT

Ποινή 19 χρόνων, χωρίς ελαφρυντικό στον Τσοχατζόπουλο

Σε ποινή κάθειρξης 19 ετών, ένα μόλις χρόνο λιγότερο από την πρωτόδικη απόφαση, και χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου πολιτικού χρήματος", "ζωντανεύοντας" το ενδεχόμενο επιστροφής τους στη φυλακή.
Όλα αναμένεται να ξεκαθαριστούν αύριο, όταν το δικαστήριο θα αποφανθεί επί των αναστολών για τους καταδικασθέντες, οι οποίοι μέχρι τότε θα κρατηθούν στο Μεταγωγών.
Μετά από μία μακρά διαδικασία που κράτησε πάνω από 14 ώρες, το δικαστήριο επέβαλε στους υπόλοιπους καταδικασθέντες τις εξής ποινές:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ifS1xO
via IFTTT

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Τσίπρας: Εκτός Μνημονίου τον Αύγουστο - Συνεχιζει να λεει παπαρες

"Το σχέδιο μας αποδίδει η χώρα θα είναι εκτός μνημονίου τον Αύγουστο του 2018", επισήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να εξέφρασε την εδραία πεποίθησή του ότι η διαπραγμάτευση για την τρίτη αξιολόγηση αυτή τη φορά θα κλείσει σύντομα και "χωρίς εκπλήξεις", όπως χαρακτηριστικά ελέχθη την ώρα που η συζήτηση έφτασε στα προαπαιτούμενα και την υλοποίησή τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iOyokl
via IFTTT

Ένοχος για ψευδείς καταθέσεις δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος ομολόγησε ότι έδωσε ψευδείς καταθέσεις σε πράκτορες του FBI, έγινε σήμερα γνωστό από τον ομοσπονδιακό ειδικό εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Ρωσία , κι έτσι είναι ο τρίτος κατά σειρά σύμβουλος του επιτελείου που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hqgoJT
via IFTTT

Αντιδρούν οι εκδοτικές επιχειρήσεις για τον νέο φόρο - Κανεις δεν γουσταρει να πληρωσει....

Οι ιδιοκτήτες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, μαζί με άλλους εκδότες, αντιδρούν στην τροπολογία που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση για να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ.
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στον εκδοτικό χώρο η τροπολογία που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση και θα προβλέπει για τα ΜΜΕ εισφορά που θα αντιστοιχεί στο 2% των ετήσιων κερδών τους για να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2A1Wn3G
via IFTTT

Σαρωνικός: 100 φορές πάνω η μόλυνση από το μαζούτ στις ακτές

Τα στοιχεία σοκάρουν. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι ο Σαρωνικός είναι γεμάτος μαζούτ. Η μόλυνση είναι μεγάλη από τον Πειραιά και το Φλοίσβο ως το Καβούρι.
Τα στοιχεία του ΕΛΚΕΘΕ όπως παρουσιάζονται από την εφημερίδα "Τα Νέα" δείχνουν τεράστιες συγκεντρώσεις μαζούτ στις περισσότερες περιοχές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iL0Unh
via IFTTT

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Μαθητικές κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη σε πολλές πόλεις

Στους δρόμους βγαίνουν τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη οι μαθητές σε δεκάδες πόλεις της χώρας, με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει». Οι μαθητές παλεύουν επίσης για εξασφάλιση από το υπουργείο και την κυβέρνηση της χρηματοδότησης για να λειτουργούν τα σχολεία κανονικά. Ζητούν να μην επιβαρύνονται ούτε με ένα ευρώ οι οικογένειές τους για τη μόρφωσή τους, καμία κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, να μην προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης που κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό και ανταγωνιστικό εξεταστικό κέντρο. Στην Αθήνα το ραντεβού έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι μαθητές πραγματοποίησαν αγωνιστικές παρεμβάσεις σε διάφορες πόλεις για τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους, όπως οι καταργήσεις ειδικοτήτων και οι ελλείψεις υποδομών, ενώ παράλληλα ανέπτυξαν πρωτοβουλίες συντονισμού για την οργάνωση του αγώνα και μπροστά στην πανελλαδική κινητοποίηση της Δευτέρας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zMrcbQ
via IFTTT

Συνελήφθη 29χρονος για τα πακετα βομβα σε Παπαδήμο και Σόιμπλε

Ένας 29χρονος συνελήφθη για την αποστολή των τρομοπακέτων στον Λουκά Παπαδήμο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως πρώτο αποκαλύπτει το CNN Greece ο 29χρονος συνελήφθη στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας, όπου αυτή την ώρα γίνεται έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κι έχουν βρεθεί πολλά στοιχεία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hgFwT1
via IFTTT

Καταγγελία για ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στην επιχείρηση ΝΑΥΣ

Θερμές εργασίες χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια εκτελούσε η επισκευαστική επιχείρηση ΝΑΥΣ (Μπαλκάμος), όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από πλωτό του Λιμεναρχείου στη ράδα του Πειραιά, τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη. Οι εργασίες γίνονταν στο πλοίο «Μαρία - Ολγα» της πλοιοκτήτριας εταιρείας Βαρδινογιάννη. Οι υπεύθυνοι του συνεργείου συνελήφθησαν αλλά ο εισαγγελέας υπηρεσίας έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι και έτσι γλίτωσαν το Αυτόφωρο! Τα παραπάνω αναφέρει και καταγγέλλει με έγγραφό του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zMraAK
via IFTTT

Εικονες ντροπης με προσφυγες πολεμου σε σκηνες μεσα στις λασπες, στα νησια του Αιγαιου

Σκηνές ντροπής εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες έξω από το «hot spot» της ΒΙΑΛ στο Χαλκειός της Χίου, με πρόσφυγες και μετανάστες να στήνουν αυτοσχέδιες σκηνές ακόμα και πάνω στα δέντρα για να προφυλαχθούν από τη βροχή και γενικά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Ενας αριθμός από το σύνολο των 400 ξεριζωμένων, που δεν χωρούν στο «hot spot» και μένουν προσωρινά σε χωράφια της περιοχής, αναγκάστηκαν να βρουν μόνοι τους πρόχειρες λύσεις για να αποφύγουν τα λασπόνερα και να προφυλαχθούν από τη βροχή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hhR0FV
via IFTTT

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Τσακίζουν το εισόδημά τους γαλακτοβιομήχανοι και μεγαλέμποροι

Αντιμέτωποι με την ασυδοσία γαλακτοβιομηχάνων και μεγαλεμπόρων βρίσκονται οι μικρομεσαίοι παραγωγοί γάλακτος, καθώς μετά τη μεγάλη μείωση στην τιμή των προϊόντων τους το περασμένο καλοκαίρι, τα μηνύματα που λαμβάνουν ενόψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες ότι επέρχεται και νέο «τσεκούρωμα».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hhGuyl
via IFTTT

Η «επιστροφή»... στο παρόν της βαρβαρότητας

Με το αφήγημα του «come - back», της «επιστροφής» της χώρας, πορεύεται από την περασμένη βδομάδα και την επίσκεψη στις ΗΠΑ η κυβέρνηση, σε μια προσπάθειά της να πείσει τα λαϊκά στρώματα ότι με λίγη ακόμα υπομονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, με «λίγα ακόμα», 95 για την ακρίβεια, «προαπαιτούμενα» μέτρα που σκοπεύει να περάσει στο πλαίσιο της τρίτης «αξιολόγησης», του χρόνου τέτοια εποχή θα «ανασαίνει λέφτερος» και εκτός μνημονίων. Αλλά για ποια επιστροφή μιλάνε; Και τι έχει τάχα να περιμένει ο λαός από αυτή;«Επιστροφή» στην εργασιακή ζούγκλα...
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zLv64F
via IFTTT

Νεοπασοκικό Fight Club

O ρόλος και συμμαχίες του νέου φορέα: Στροφή στις ρίζες ή επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία;

Η νέα ηγεσία της Κεντροαριστεράς, στις επόµενες εκλογές, θα κληθεί να απαντήσει σε ένα βασικό, µε ιστορικές αναφορές και συµβολισµούς, ερώτηµα: Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή µε τη ∆εξιά;

Αναζητώντας απάντηση στο ερώτηµα «τι είναι αυτό που θα κρίνει τη σκληρή µάχη που διεξάγεται για την ανάδειξη ηγεσίας στο νέο φορέα της λεγόµενης Κεντροαριστεράς», το συµπέρασµα είναι ένα: Ο ρόλος και οι συµµαχίες που θα επιδιώξει το νέο σχήµα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή µε τη Νέα ∆ηµοκρατία; Με την Αριστερά ή µε τη ∆εξιά; 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hi1uoN
via IFTTT

Θετικά αποτιμούν οι πολίτες το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου
Με αξιοσημείωτη ωριμότητα και ψυχραιμία – ίσως μεγαλύτερη από το πολιτικό σύστημα της χώρας - φαίνεται να αντιμετωπίζει και να αποτιμά η κοινή γνώμη τα αποτελέσματα από το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και τις συναντήσεις του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ. Αυτό αναδεικνύει η έρευνα της ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΕΘΝΟΥΣ, σχεδόν αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yU72xq
via IFTTT

Αμφισβητείται η συμφωνία κυπριακής κυβέρνησης - ΟΠΑΠ

Ενώπιον της Βουλής βρίσκεται εδώ κι ένα χρόνο νέο νομοσχέδιο, με στόχο να απεγκλωβιστεί το κράτος από τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, τόνισε σήμερα (Παρασκευή) ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χάρης Γεωργιάδης. Χθες, ο γενικός ελεγκτής παρουσίασε ενώπιον της επιτροπής ελέγχου της Βουλής, γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα σύμφωνα με την οποία το κράτος απώλεσε γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ, από λανθασμένη ερμηνεία της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και ΟΠΑΠ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yXXQKl
via IFTTT

Στην «Attica Group» της Marfin η «Hellenic Seaways» - Ολιγοπώλιο στις θαλάσσιες μεταφορές

Στην «Attica Group», θυγατρική εταιρία του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) περνά η ακτοπλοϊκή εταιρεία «Hellenic Seaways» (HSW), καθώς η πρώτη εξαγόρασε το ποσοστό (48,53%) που κατείχαν στο μετοχικό κεφάλαιο της HSW οι «Μινωικές Γραμμές» (θυγατρική εταιρεία του Ιταλικού Ομίλου Γκριμάλντι). Τον Αύγουστο του 2017 είχε αποκτήσει και το 50,3% που κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς και μικρομέτοχοι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των «Μινωικών Γραμμών» στο Χρηματιστήριο η συμφωνία-πλαίσιο περιλαμβάνει τις ακόλουθες και αλληλεξαρτώμενες (enbloc) συναλλαγές:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yU6Kqk
via IFTTT

Οι ΗΠΑ δεν θα αποδεχθούν ποτέ μια πυρηνική Βόρεια Κορέα - Ετοιμαζεται το εδαφος της επιεσης της Αμερικης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποδεχθούν ποτέ μία «πυρηνική» Βόρεια Κορέα, τόνισε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις προειδοποιώντας παράλληλα ότι το γρήγορα αναπτυσσόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιανγκ, περισσότερο υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας, παρά την ενισχύει.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ασία τις προηγούμενες ημέρες, ο Τζιμ Μάτις επεσήμανε πολλές φορές ότι η διπλωματία είναι ο δρόμος που προτιμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, από την Σεούλ προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα ότι η στρατιωτική ισχύς της δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή της συμμαχίας ΗΠΑ-Ν. Κορέας και δήλωσε ότι η διπλωματία είναι πιο αποτελεσματική «όταν υποστηρίζεται από αξιόπιστη στρατιωτική δύναμη».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yXXzXP
via IFTTT

Αύξηση 7% της παγκόσμιας μέσης τιμής πώλησης smartphones

Άνοδο της τάξης του 7% σε ετήσια βάση σημείωσε η παγκόσμια μέση τιμή πώλησης smartphones το 3ο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με έρευνα της GfK.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, η παγκόσμια αγορά smartphones διέγραψε θετική πορεία το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Οι πωλήσεις «έξυπνων» κινητών κινήθηκαν ανοδικά κατά 3%, καθώς στην παγκόσμια αγορά διατέθηκαν, συνολικά, το εξεταζόμενο διάστημα, 367 εκατομμύρια συσκευές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yUq4ns
via IFTTT

Την κατάργηση της θερινής ώρας εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αύριο, Κυριακή ξεκινάει ο χειμώνας, τα ρολόγια γυρίζουν πίσω μία ώρα. Πολλοί άνθρωποι ενοχλούνται από αυτό - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τώρα τα αιτήματα για την κατάργηση της θερινής ώρας.

Είναι ένα τελετουργικό που έρχεται από το παρελθόν: την άνοιξη, τα ρολόγια πηγαίνουν μπροστά μια ώρα, το φθινόπωρο γυρίζουν πίσω. Ωστόσο, η αλλαγή του χρόνου μπορεί να μη διατηρηθεί για πάντα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τις αιτήσεις για την κατάργηση της θερινής ώρας .
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yYPnqz
via IFTTT

Τουρκία: Ισόβεια κάθειρξη σε 25 άτομα για το πραξικόπημα

Τουρκικό δικαστήριο επέβαλε ποινές ισόβιας κάθειρξης ενάντια σε 25 άτομα, ανάμεσά τους ένας πρώην διοικητής της ακτοφυλακής, με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης κατά την διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, οι εισαγγελικές αρχές είχαν απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος 28 ατόμων σχετικά με περιστατικά που συνέβηκαν σε μια ναυτική βάση στην επαρχία Κοτζαέλι της βορειοδυτικής Τουρκίας, στις 15 Ιουλίου, την νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος. Τρεις από τους κατηγορούμενους αθωώθηκαν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yRz6RT
via IFTTT

ΗΠΑ: Πρώτες κατηγορίες για ανάμειξη Ρωσίας στις εκλογές

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσιγκτον ενέκρινε την απαγγελία των πρώτων κατηγοριών στην έρευνα για την φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. 

Όπως μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγές ενήμερες για το ζήτημα, δεν είναι ξεκάθαρο ποιες είναι οι κατηγορίες, υπογραμμίζοντας ότι όποιοι από τους κατηγορούμενος θα συλληφθούν το συντομότερο τη Δευτέρα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yWTmUs
via IFTTT

«Βόμβα» χρέους 226 τρισ. δολ. απειλεί τον κόσμο - Τραπεζες και κυβερνησεις κατασκευαζουν κραχ...πλουτιζοντας

Κατά 84 τρισ. δολ (71,8 τρισ. ευρώ) αυξήθηκε την τελευταία 10ετία το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος του πλανήτη, με αποτέλεσμα ο κόσμος να κάθεται πλέον πάνω σε μια «βόμβα» χρέους που ανήλθε στο ιστορικό υψηλό των 226 τρισ. δολ.(193 τρισ. ευρω).

Το 2007, προτού δηλαδή η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση αρχίσει να ξεδιπλώνεται, το συνολικό παγκόσμιο χρέος, σύμφωνα με τα στοιχεία της McKinsey, ήταν 142 τρισ. δολάρια ή το 269% του ΑΕΠ, ενώ σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του IIF(Institute of International Finance), καθώς ανήλθε σε 226 τρισ. δολάρια, αντιπροσωπεύει πλέον το 324% του συνδυασμένου ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος) του πλανήτη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yVdqV5
via IFTTT

Η Twitter κόβει τις διαφημίσεις των Russia Today και Sputnik

Η εταιρεία Twitter αποφάσισε να μην καταχωρεί διαφημίσεις που προέρχονται από όλους τους λογαριασμούς του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT (Russia Today) και του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας κοινωνική δικτύωσης, αναφέρει ότι η απόφαση της «τίθεται άμεσα σε ισχύ»
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yYORZF
via IFTTT

Ερίκ Τουσέν: Οι κεντρικές τράπεζες και το τζακ ποτ του ελληνικού χρέους

Οι κεντρικές Τράπεζες παρά ο ελληνικός λαός ωφελήθηκαν από τα προγράμματα «βοήθειας», τονίζει σε άρθρο του ο Ερίκ Τουσέν, εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Κατάργηση των Αδικαιολόγητων Χρεών.

Ο ίδιος επισημαίνει επιστολή του Μάριο Ντράγκι προς τον ευρωβουλευτή Νικόλαο Χουντή, στην οποία, όπως σημειώνει, ο Ντράγκι αναγνωρίζει, ότι οι Κεντρικές Τράπεζες των χωρών μελών της Ευρωζώνης συσσώρευσαν κέρδη ύψους 7,8 δισ. ευρώ χάρη στους ελληνικούς τίτλους, τους οποίους αγόρασε η ΕΚΤ τα έτη 2010-2012 στο πλαίσιο του προγράμματος SMP (Securities Markets Programme).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yTZhrj
via IFTTT

Καμία αποταμίευση παρά την οριακή αύξηση εισοδήματος - Οι συνθηκες πεινας παραμενουν παρα τα οσα γραφονται

Μπορεί να αυξήθηκε, έστω και οριακά, το εισόδημα των νοικοκυριών το δεύτερο τρίμηνο του 2017, ενώ η αποταμίευση έχει μηδενιστεί, με τα νοικοκυριά να εμπιστεύονται περισσότερο το… στρώμα. 

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών (και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά - ΜΚΙΕΝ) αυξήθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 29,2 δισ. ευρώ σε 29,3 δισ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yXAAfw
via IFTTT

Βενεζουέλα: 470.000 πολίτες έφυγαν για την Κολομβία λόγω της κρίσης

Η Κολομβία φέρει το βάρος της πολιτικής και οικονομικής κρίσης που μαίνεται στη Βενεζουέλα, φιλοξενώντας περίπου 470.000 Βενεζουελάνους που διέσχισαν τα σύνορα των δύο χωρών, δήλωσε ο κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, κατηγορώντας την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ότι «καταστρέφει τη δημοκρατία». 

Πριν τρεις μήνες, σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών μετανάστευσης της Κολομβίας, ο αριθμός των πολιτών της Βενεζουέλας που είχαν εισέλθει στη χώρα ανερχόταν σε 340.000.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2y9FaIh
via IFTTT

Επανεμφανίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας με ηχητικό μήνυμα - Τραγικες οι αρχες με τη μη ευρεση του

Επανεμφανίστηκε με νέο ηχητικό μήνυμα ο Αρτέμης Σώρρας, αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλλευσις». 

Ο Σώρρας που αναζητείται από τις αρχές εδώ και πολλούς μήνες, αναφέρει στο μήνυμα του ότι έχει αλλάξει στην όψη «όχι με πλαστική χειρουργική» και κάθε δεύτερη, τρίτη μέρα πηγαίνει βόλτα στο Βασιλικό Κήπο και χαιρετάει τους αστυνομικούς. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2lmAk4x
via IFTTT

Απεργία πείνας ξεκίνησαν Αφγανοί μετανάστες στη Μυτιλήνη οι οποιοι ζητουν ασυλο

Απεργία πείνας ξεκίνησε από σήμερα ομάδα Αφγανών που από το προηγούμενο Σάββατο διαμένουν στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, ζητώντας να τους δωθεί άμεσα καθεστώς ασύλου.

Σε ανοιχτή τους επιστολή σημειώνεται ότι μετά από τέσσερις μέρες και εφόσον δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους το ίδιο θα κάνουν κι άλλοι πρόσφυγες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yaNckr
via IFTTT

CNN: Πρώτες απαγγελίες κατηγοριών για ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές

Αμερικανικές υπηρεσιών πληροφοριών είχαν καταλήξει τον Ιανουάριο στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επικρατήσει έναντι της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσιγκτον ενέκρινε χθες την απαγγελία των πρώτων κατηγοριών στην έρευνα για την φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγές ενήμερες για το ζήτημα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2lmzR2h
via IFTTT

Η "διεθνής κοινότητα" δειχνει την φασιζουσα λογικη της - Αποκλείει το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Η διεθνής κοινότητα απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Καταλονίας, καταδικάζοντας ομοφώνως την κήρυξή της από το κοινοβούλιο της περιφέρειας.
Ευρωπαϊκή Ένωση 

«Για την ΕΕ τίποτα δεν αλλάζει. Η Ισπανία παραμένει ο μοναδικός μας συνομιλητής» έγραψε ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απευθύνοντας έκκληση στη Μαδρίτη να «προτάξει τη δύναμη των επιχειρημάτων παρά το επιχείρημα της ισχύος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν έχει ανάγκη από άλλες ρωγμές, άλλα ρήγματα» ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Εσθονία, που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, «στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Ισπανίας».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2y9ePu1
via IFTTT

Το ακροδεξιό AfD ζητεί «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» από δημοσιογράφους για να καλύψουν το συνέδριό του

 Tο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ζητά πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα, όπως εθνοτική προέλευση και πολιτικές απόψεις, των δημοσιογράφων που επιθυμούν να καλύψουν το εθνικό συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο.
Στο έντυπο καταχώρησης των δημοσιογράφων που καλούνταν να συμπληρώσουν για την κάλυψη του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο Ανόβερο, τους ζητείτο να συμφωνήσουν στη συλλογή, την αποθήκευση και τη χρήση προσωπικών δεδομένων που θα χορηγούσαν, όπως όνομα, ανάστημα, αριθμό δημοσιογραφικής κάρτας, καθώς και «ειδικά δεδομένα».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2lkTN5y
via IFTTT

Ο Λευτερης Αυγερακης της ΝΔ και οι φερομενες σχέσεις του με ποινικους

Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «ΝΔ - Gate με πρωταγωνιστή τον γραμματέα», κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα «Documento», με το ρεπορτάζ της να εμπλέκει τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτή του κόμματος σε συνομιλίες και ρουσφέτια σε ποινικούς κρατούμενους, με μακρύ βίο και πολιτεία.

Η εφημερίδα, επικαλείται στο ρεπορτάζ της τη δικογραφία για το κύκλωμα εκβιαστών με πρωταγωνιστές πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ, δικηγόρους, αστυνομικούς κι ελεύθερους επαγγελματίες που εξαρθρώθηκε το 2013.
Οι συνομιλίες Αυγενάκη, τα ρουσφέτια και τα δώρα

Όπως αναφέρει η «Documento», από τις νόμιμες συνακροάσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία -μέρος των οποίων και δημοσιεύει - προκύπτει ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης, που όχι μόνο είναι από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ αλλά και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε συνομιλίες με καταδικασθέντες για εκβιασμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, ο γαλάζιος βουλευτής φέρεται να να κάνει «εξυπηρετήσεις» στους προαναφερθέντες συνομιλητές του, τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του Νίκου Μανώλη, οι οποίοι στη συνέχεια «ευχαριστούν» τον βουλευτή με δώρα προς εκείνον και τη σύζυγό του. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Κώστα Βαξαβάνη, με το ίδιο κύκλωμα έχει επαφές και ο Γιάννης Σαραντόπουλος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ και επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2y9SKM6
via IFTTT

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Ο Ραχόι απάντησε με καθαίρεση Πουτζντεμόν και εκλογές μετα την ανεξαρτησια της Καταλονιας

Bαθαίνει ολοένα και περισσότερο η πολιτική κρίση στην Ισπανία μετά την επίσημη ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την τοπική Βουλή, κίνηση που προκάλεσε τη σκληρή απάντηση της Μαδρίτης.
O Μαριάνο Ραχόι μετέβη στην ισπανική Γερουσία και ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση του Άρθρου 155 του ισπανικού Συντάγματος. Αμέσως μετά ο Ισπανός πρωιθυπουργός συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και επικαλούμενος την ανάγκη για επιστροφή στην ομαλότητα και την κανονικότητα ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος τη διάλυση της Βουλής της Καταλονίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην περιφέρεια στις 21 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2lniNcF
via IFTTT

Ακομη να λυθει το προβλημα: Σαρωνικός: Στην τελική ευθεία για την ανέλκυση του 'Αγία Ζώνη ΙΙ'

Επιστολή προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ότι αρχίζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανέλκυση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό, έστειλε ο Όμιλος Σπανόπουλου, αναφέρει σε ανακοίνωση του την Παρασκευή το υπουργείο Ναυτιλίας.
«Ο Όμιλος Σπανόπουλου ανταποκρίνεται στις εντολές του Υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθώς και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και προχωρεί σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες, για την άμεση ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», για την απάλειψη κάθε δυσμενούς συνέπειας από την ύπαρξη του ναυαγίου και του οποιοδήποτε κινδύνου που θα μπορούσε να προσβάλει σε μεγαλύτερο βαθμό το θαλάσσιο περιβάλλον.» αναφέρεται στην επιστολή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yblyUd
via IFTTT

Τα fake news και η ακροδεξιά

Είχε διαφανεί ήδη από την εκλογή Τραμπ, το επιβεβαιώνουν πλέον και έρευνες: Πολιτικές πεποιθήσεις και ανάγνωση ψευδών ειδήσεων, aka fake news, συνδέονται άμεσα, διαπιστώνει έρευνα της γερμανικής δεξαμενής σκέψης Stiftung Neue Verantwortung, όπως διαβάζουμε στο Έθνος.
Σύμφωνα με την έρευνα οι ψηφοφόροι που στήριξαν το ακροδεξιό, ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative fuer Deutschland) στις εθνικές γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, είναι πιο επιρρεπείς στην παραπληροφόρηση. Για παράδειγμα, το 75% των ψηφοφόρων του AfD, που απάντησαν στην έρευνα (σε δείγμα συνολικά 1.000 ατόμων), θεωρούσαν αληθινή την ψεύτικη είδηση ότι πάνω από τους μισούς πρόσφυγες που έγιναν δεκτοί στη Γερμανία δεν έχουν τελειώσει το σχολείο. Και ένα στοιχείο που καθιστά επιρρεπείς τους ψηφοφόρους του AfD (και λογικά τους ψηφοφόρους αντίστοιχων λαϊκιστικών και ακροδεξιών εξαμβλωμάτων) είναι ότι δηλώνουν πως δεν εμπιστεύονται τα παραδοσιακά (ή συστημικά ΜΜΕ), αλλά ενημερώνονται για πολιτικά θέματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2lniEG9
via IFTTT

Οι ιστορικοί 'πρόγονοι' της Καταλονίας: Οι μονομερείς δηλώσεις ανεξαρτησίας στην Ευρώπη

Αρκετές ευρωπαϊκές περιοχές έχουν δηλώσει μονομερώς την ανεξαρτησία τους από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και μετά, κυρίως λόγω της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης και της Γιουγκοσλαβίας.
Καμία, ωστόσο, από αυτές δεν ανεξαρτητοποιήθηκε επισήμως εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δημιουργήθηκε το 1993, παρά το γεγονός ότι σε διάφορες χώρες υπάρχουν κινήματα που απαιτούν περισσότερη ανεξαρτησία.
Η δήλωση ανεξαρτησίας της Καταλονίας είναι η πρώτη που γίνεται σε χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2y9L2RZ
via IFTTT

Ιταλία: Πολυετής κάθειρξη σε 33χρονο που μετέδωσε εν γνώσει του σε δεκάδες γυναίκες τον ιό HIV

Ένας 33χρονος οροθετικός από την Ιταλία που κατηγορείται ότι μετέδωσε τον ιό του AIDS (τον ιό HIV) σε περίπου 30 γυναίκες, με τις οποίες είχε σεξουαλικές σχέσεις χωρίς προφύλαξη παρά το γεγονός ότι γνώριζε την κατάσταση της υγείας του, καταδικάστηκε την Παρασκευή σε κάθειρξη 24 ετών, όπως έγινε γνωστό από δικαστήριο της Ρώμης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yQyHBP
via IFTTT

Ανεξαρτησία κήρυξε η Καταλονία - Με άρση αυτονομίας απάντησε η ισπανική Γερουσία

Την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία κήρυξε το τοπικό της κοινοβούλιο, σε μία κίνηση, ωστόσο, που είναι αμφίβολο τι νομικά αποτελέσματα θα μπορούσε να παραγάγει, καθώς λίγο αργότερα η Γερουσία, άνω σώμα του ισπανικού κοινοβουλίου, ήρε την αυτονομία της περιφέρειας, καθαιρώντας την κυβέρνησή της και περνώντας τις αρμοδιότητές της στην κεντρική ισπανική κυβέρνηση.naftemporiki


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ySAqnw
via IFTTT

Σκάνδαλο δεκάδων σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο

Σάλο έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων εντός Ευρωκοινοβουλίου.
Ο Εντουάρ Μαρτάν, Γάλλος ευρωβουλευτής της Κεντροαριστεράς περιέγραψε στο euronews τον τρόπο που η βοηθός του του αποκάλυψε μία επίθεση που δέχτηκε από κάποιον συνάδελφό του Γερμανό ευρωβουλευτή.
«Επέστρεψε στο γραφείο, ήταν χλωμή και πολύ θυμωμένη. Οπότε τη ρώτησα τι συμβαίνει και μου εξήγησε ότι ένας ευρωβουλευτής την άρπαξε και την κόλλησε στον τοίχο ο οποίος της είπε ότι είναι όμορφη και ήθελε να μάθει το όνομά της, ποια είναι και να την καλέσει να βγουν για ένα ποτό. Μου αποκάλυψε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2z9TtN7
via IFTTT