Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Οι εντάσεις στο Αιγαίο οδηγησαν στον...εκσυγχρονισμο των F16

Η ιστορια επαναλήφθηκε για ακομη μια φορα...ακριβως ιδια...αλλα με αλλους πρωταγωνιστες.

Αρχικα, το 2017, υπηρξαν ερωτησεις στις Βουλη...απο τον Βασιλη Λεβεντη!!!!..."για ποιο λογο η Ελλαδα καθυστερει στην αναβαθμιση των μαχητικων αεροπλανων αλλα και στην αγορα νεων πολεμικων εξοπλισμων. 
Διαβαστε τα οσα γραφαμε τον Ιανουαριο του 2017 εδω http://prezatv.blogspot.gr/2017/01/f35.html

Επειτα, ειχαμε τις συνεχεις προκλησεις (ανακοινωσεις,απειλες για θερμα επεισοδια) και παραβιασεις στο Αιγαιο απο τους Τουρκους...οι οποιες οδηγησαν στην "επιτακτικη αναγκη" αναβαθμισης των εξοπλισμων της πολεμικης αεροπορίας...και τελος...αφου συζητηθηκαν τα παντα...το ΚΥΣΕΑ και ο ιδιος ο Αλεξης Τσιπρας συμφωνισαν στον εκσυγχρονισμο των F16.

Καπως ετσι ειχε γινει επι Σημιτη και Τσοχατζοπουλου, καπως ετσι εγινε επι Κωστακη Καραμανλη του Junior,καπως ετσι εγινε επι Γιωργακη και Σαμαρα...καπως ετσι εγινε και τωρα...
Βουλευτες ή αρχηγοι κομματων...κανουν ερωτησεις στη Βουλη για την υποβαθμιση του στρατου και της πολεμικης αεροποριας κατ'εντολη των προμηθευτών...επειτα η Τουρκια στηνει εντασεις στο Αιγαιο και βγαζει ανακοινωσεις ωστε να δημιουργηθει η αισθηση πως η αναβαθμιση και η αγορα νεων πολεμικων εξοπλισμων ειναι αναγκαια...και αφου εχει καλλιεργηθει το καταλληλο κλιμα...οι  Ελληνικες κυβνερνησεις αγοραζουν ή αναβαθμιζουν τους πολεμικους τους εξοπλισμους...και ετσι όλος αυτος ο κυκλος ειναι ευχαριστημενος...με τον κοσμο να αισθανεται Εθνικη ασφαλεια #not.


Εγκρίθηκε οπως διαβαζουμε απο το ΚΥΣΕΑ ο εκσυγχρονισμος των F16 της Ελληνικης Πολεμικης Αεροποριας.
Εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και 'Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας με αντικείμενο την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού "κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών".
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HCOUvD
via IFTTT

"Α τόσο καλα!" με τον Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο στο Athens Comedy Festival!

O Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος παρουσιάζει στο Athens Comedy Festival, τη φετεινή του παράσταση με τίτλο: "Α ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ. ? ! " που αποτελεί μια καυστική, σατιρική και χιουμοριστική επιτομή της καθημερινότητας. Αρχίζει με το απλό: «τι κάνεις; - Καλά!», συνεχίζει με το «δόξα τω θεώ υπάρχουν και χειρότερα» και περνάει από το κόσκινο της κωμωδίας: το...επάγγελμα του κωμικού, του...ζητιάνου, τις στάνταρ ατάκες, τις προλήψεις, τις «σοφές» παροιμίες μας, ενώ με πολύ εύστοχο τρόπο σατιρίζει επωνύμους και celebrities και φτάνει μέχρι το σύγχρονο bulling. Πως συνδέονται όλα αυτά; Ο Κωνσταντίνος - έχει τη μυστική φόρμουλα... Ελάτε να δείτε μια παράσταση, με πολλά γέλια,  και πρόταση... Α ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ!                                                                                                                                    
opening act Σπύρος Γκιζώρης
ΣΑΒΒΑΤΟ 12  ΜΑΙΟΥ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ : 8 ευρώ προπώληση και 10 στο ταμείο. πληροφορίες και οδηγίες για φθηνότερα εισιτήρια: http://www.athenscomedyfestival.gr/Tickets
ΕΝΑΡΞΗ: 19:30 ακριβώς!
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 13, ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΩΣ (είσοδος από βουτάδων)


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HXG5Qs
via IFTTT

Κ. Σταυρινίδης: Όλοι μαζί για το διαστημικό πρόγραμμα. Έκπληξη η παραίτηση Κριμιζή, πραγματικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης

«Ο κλάδος του Διαστήματος αναπτύσσεται ραγδαία και δεν πρέπει ως χώρα να μείνουμε έξω από αυτή την τεχνολογία. Η εθνική μας στρατηγική πρέπει να έχει τη σκοπιά της ανάπτυξης και της άμυνας μέσα από συνεργασίες», τονίζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, που κυκλοφορεί αύριο, το νέο μέλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και μέχρι πρότινος επικεφαλής του Τμήματος Μηχανολογικών Κατασκευών της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), Κωνσταντίνος Σταυρινίδης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HBTGt9
via IFTTT

Η UNICEF για τη διακοπή της συνεργασίας της με την Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα - Τα στοιχεία του σκανδαλου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της UNICEF, έπειτα από διαδοχικούς ελέγχους αποκαλύφθηκαν «διοικητικές δυσλειτουργίες» και αναδείχθηκαν «μη βιώσιμες συστημικές παραλείψεις», ωστόσο, δεν διαπιστώθηκε απάτη.

Τους λόγους της διακοπής της συνεργασίας της με την πρώην Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα εξηγεί η UNICEF με ανακοίνωσή της καθώς έπειτα από διαδοχικούς ελέγχους αποκαλύφθηκαν «διοικητικές δυσλειτουργίες» και αναδείχθηκαν «μη βιώσιμες συστημικές παραλείψεις», ωστόσο, δεν διαπιστώθηκε απάτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Η UNICEF προέβει σε διακοπή της συμφωνίας της με την πρώην Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα, μετά από διεξαγωγή δύο διαδοχικών ελέγχων από ανεξάρτητους φορείς - ο πρώτος κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής και ο δεύτερος με αίτημα της UNICEF - οι οποίοι αποκάλυψαν διοικητικές δυσλειτουργίες και αναδείχθηκαν μη βιώσιμες συστημικές παραλείψεις. Αυτές περιλάμβαναν ανεπαρκή καταγραφή λογιστικών συναλλαγών, αμφισβητούμενες πρακτικές απασχόλησης και ελλιπή διακυβέρνηση. Ο ανεξάρτητος έλεγχος που ανέθεσε η UNICEF δεν διαπίστωσε την ύπαρξη απάτης».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2jfm1ej
via IFTTT

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Νέα πρόκληση Ερντογάν: "Οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη"

Μετά την προεκλογική ομιλία του στην πόλη της Σμύρνης, από όπου ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία, ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο εμπορικό επιμελητήριο της Σμύρνης αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης και συγκεκριμένα στην καταστροφή της Σμύρνης, κατηγορώντας τους Έλληνες ότι την έκαψαν.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά, «το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε στην κληρονομιά αυτής της ωραίας πόλης είναι από τους έλληνες στρατιώτες που έκαψαν τη Σμύρνη, την ώρα που υποχωρούσαν. Μην κοιτάζετε που έχει βγει το όνομα στους Τούρκους. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή τα έχουν κάνει αυτοί που λένε τον εαυτό τους πολιτισμένο», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Kmn4W7
via IFTTT

Σφαγή στο Μάλι: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από τζιχαντιστές

Δεκάδες άμαχοι Τουαρέγκ, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο από τζιχαντιστές στο βορειοανατολικό Μάλι, στα σύνορα με τον Νίγηρα, προκαλώντας φόβους για όξυνση των εντάσεων μεταξύ κοινοτήτων.

Οι σφαγές έλαβαν χώρα σε απομακρυσμένη περιοχή όπου τζιχαντιστές που έχουν ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) υπέστησαν πρόσφατα μεγάλες απώλειες όταν αντιμετώπισαν τη γαλλική δύναμη Μπαρχάν και τον στρατό του Μάλι, που υποστηρίζονται συχνά από δύο ένοπλες ομάδες κυρίως των Τουαρέγκ, τη Gatia και τη MSA. Οι δυνάμεις του Μάλι και της Γαλλίας έχουν εντείνει την πίεση στις τζιχαντιστικές οργανώσεις τους τελευταίους μήνες ενόψει των προεδρικών εκλογών της 29ης Ιουλίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FpSVlf
via IFTTT

Δίκτυο αντιγραφών μέσω facebook διά χειρός ΔΑΠ - All time classic καταστασεις

Λίγους μήνες μετά το κρούσμα αντιγραφής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, στο οποίο εμπλέκονταν μέλη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, αποκαλύπτεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας μια πολύ σοβαρότερη υπόθεση μαζικής αντιγραφής σε εξετάσεις προπτυχιακών μαθημάτων, που φέρεται να οργανώθηκε από μέλη που πρόσκεινται και πάλι στη ΔΑΠ.
Η καταγγελία, την οποία φέρνει στο φως η «Εφημερίδα των Συντακτών», έχει ήδη φτάσει εδώ και δύο μήνες στα χέρια του πρύτανη της πρώην ΑΣΟΕΕ, στον κοσμήτορα της σχολής, στον πρόεδρο του αρμόδιου τμήματος, ενώ κοινοποιήθηκε και στο υπουργείο Παιδείας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Knsv71
via IFTTT

Ο Μαρινακης πηρε τηλεφωνο τον Τζανακοπουλο για να τον ρωτησει ποιος τον γραφει ως ναρκεμπορο στα non paper του Μαξιμου


Μπαραζ τα συκοφαντικα και αναληθη δημοσιευματα απο τα Παραπολιτικα.

Όπως αναφερει ο κυβερνητικος εκπροσωπος Δημητρης Τζανακοπουλος στη σελιδα του στο Facebook
Πριν από λίγο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό. Ήταν ένας κύριος που μου συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης.
Με τόνο σχεδόν απειλητικό ζητούσε να μάθει το συντάκτη των ανακοινώσεων του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού. Του έκλεισα το τηλέφωνο.
Αυτή η κυβέρνηση δε συνηθίζει να συνομιλεί στο σκοτάδι. Ούτε απειλείται.
Καληνύχτα σας κύριοι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FoeVN3
via IFTTT

Τα παιχνίδια της βιομηχανίας της κατάθλιψης

Στη δεκαετία του '70, μια ενοχλητική αλήθεια για την κατάθλιψη θα γινόταν γνωστή, καθώς οι συνέπειές της για τους ανθρωπότητα θα ήταν άκρως προβληματικές. Στο παρελθόν, Αμερικανοί ψυχίατροι είχαν συντάξει ένα εγχειρίδιο που περιέγραφε λεπτομερώς όλα τα συμπτώματα διαφορετικών ψυχικών ασθενειών, ώστε να γίνονται διαγνώσεις και να αντιμετωπίζονται όπως έπρεπε, στις πολιτείες των ΗΠΑ.
Ονομαζόταν «Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο». Σε μια έκδοσή του, οι επιστήμονες που ήταν υπεύθυνοι για τη σύνταξή του θα προσέθεταν εννέα συμπτώματα που έπρεπε να εκδηλώνει ένας ασθενής ώστε να διαγνωστεί με κατάθλιψη - όπως, για παράδειγμα, μειωμένο ενδιαφέρον για ευχαρίστηση ή επίμονα κακή διάθεση. Για να έφτανε κάποιος γιατρός στο συμπέρασμα ότι ένα άτομο έπασχε από κατάθλιψη, έπρεπε ο ασθενής να εκδηλώνει τουλάχιστον πέντε από αυτά τα συμπτώματα για αρκετές εβδομάδες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2KmkzmJ
via IFTTT

Εθισμός εφήβων στο διαδίκτυο: Στην Ελλάδα δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμα το μέγεθος του προβλήματος

Ο έφηβος πρωταγωνιστής μιας ταινίας που παρακολουθήσαμε στο Φεστιβάλ Ολυμπίας, εθισμένος στο διαδίκτυο και παγιδευμένος στον εικονικό κόσμο ενός διαδραστικού παιχνιδιού, φορούσε καθετήρα καθώς δεν εγκατέλειπε το υπνοδωμάτιό του και την οθόνη του ούτε για να πάει τουαλέτα. Υπερβολικό; Όχι θα απαντήσουν οι ειδικοί που γνωρίζουν πως εθισμένα παιδιά στην εφηβική και μετεφηβική ηλικία κλείνονται ολόκληρα εικοσιτετράωρα στα δωμάτιά τους και αδιαφορούν για τον έξω κόσμο από τον οποίο ολοένα και αποσύρονται. «Πρόκειται για παιδιά που νιώθουν ότι δεν τα καταφέρνουν στην πραγματική ζωή και επιλέγουν τον εικονικό κόσμο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Fq3dS0
via IFTTT

Σχέδια για κάλπες στις 13 Οκτωβρίου 2019 μαζί με τις αυτοδιοικητικές

Συμφωνα με δημοσιευμα της σημερινης RealNewsQ
Στη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου του 2019, μαζί δηλαδή με τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, φαίνεται να προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός, κάτι που αποκάλυψε ο ίδιος κατά την εισήγηση του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ,
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαιώνουν στο Tvxs.gr τις σκέψεις για διεξαγωγή των εκλογών στην εν λόγω ημερομηνία, επισημαίνοντας παράλληλα πως η εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τη χώρα και τις προοπτικές της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Kmn6gH
via IFTTT

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Καταγγελίες για ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών γης στον Ασπρόπυργο

Επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών γης στην Γκορυτσά Ασπροπύργου έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με καταγγελία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, την περασμένη Δευτέρα «ομάδα 5 - 6 ατόμων επιτέθηκε με πέτρες στο σπίτι του Μοχάμεντ Λατίφ, ενός από τα πρώτα θύματα των επιθέσεων, παλιότερα. Φώναζαν "ακόμη εδώ είσαι;" και έβριζαν χυδαία. Αποχώρησαν μόνο όταν ήρθε στο σπίτι ο εργοδότης του, τον οποίο ειδοποίησε ο Λατίφ. Ο ίδιος τον συμβούλευσε να μη βγει έξω διότι κινδύνευε, όπως του είπε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2r3lhwl
via IFTTT

Πρόγραμμα «τακτικών αξιολογήσεων» για τη «μεταμνημονιακή» περίοδο

Η διαχείριση του ελληνικού κρατικού χρέους, σε συνδυασμό με το λεγόμενο «αναπτυξιακό σχέδιο» που παρουσιάζει η κυβέρνηση, το εποπτικό δηλαδή πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής για την «επόμενη μέρα», και βέβαια η «πορεία προόδου» της 4ης «αξιολόγησης», βρίσκονται στην επίσημη ατζέντα του Γιούρογκρουπ που συνεδριάζει σήμερα στη Σόφια της Βουλγαρίας, χωρίς ωστόσο να αναμένονται οι αποφάσεις αναφορικά με το κλείσιμο του «πακέτου». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ επανέρχονται στην Αθήνα μετά την πρώτη βδομάδα του Μάη, με επόμενο αντιλαϊκό ορόσημο τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ που θα ακολουθήσει στις 24 Μάη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Hx1i4f
via IFTTT

Σκάνδαλο Facebook: Ο CTO παραδέχεται ότι η εταιρεία δεν διάβασε τους όρους χρήσης της εφαρμογής

Το Facebook δεν διάβασε τους όρους χρήσης και παροχής υπηρεσιών της εφαρμογής, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη παράνομη διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών στη Βρετανική Cambridge Analytica, ανακοίνωσε ο CTO του Facebook, Μάικ Σρέπφερ, τη Πέμπτη.

«Έχουμε την αξίωση, οι άνθρωποι να τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις και διαθέτουμε αυτοματοποιημένο έλεγχο γι΄αυτό τη δεδομένη χρονική στιγμή - Αυτό αφορούσε τη χρονιά 2014 , ίσως και νωρίτερα» Επισήμανε ο Μάικ Σρέπφερ ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής «Δεν διαβάσαμε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις» συμπλήρωσε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2I3jn71
via IFTTT

Οι Χρυσαυγίτες ετοιμάζονται για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μυτιληνη με φασιστικες φιεστες και επεισοδια

Ραντεβού στην πλατεία Σαπφούς για τις 2 και 3 Μαΐου, διάστημα που θα βρεθεί στην Μυτιλήνη για το διήμερο αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, δίνουν οι ακροδεξιοί που πρωταγωνίστησαν στα πρόσφατα επεισόδια με τους πρόσφυγες.

Ήδη στα χέρια των αρμόδιων αρχών βρίσκονται και ηλεκτρονικά μηνύματα, μέσω των οποίων οι ακροδεξιοί μετά τις επιθέσεις στους πρόσφυγες και μετανάστες στην πλατεία Σαπφούς, ορίζουν νέο ραντεβού, για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί. «Η 1η αγωνιστική ολοκληρώθηκε χθες» αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από αυτά τα μηνύματα. «Κερδάνε οι φασίστες 1-0. Η 2η αγωνιστική έχει οριστεί για 2 Μαΐου, με προσκεκλημένο τον Αλέξη»!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FlrvwH
via IFTTT

Πώς τα κινητά τηλέφωνα θα γίνουν προέκταση του εαυτού μας τα επόμενα χρόνια

Σε ψηφιακό συνεργάτη του ανθρώπου μετατρέπεται πλέον το κινητό τηλέφωνο που με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών μαθαίνει σταδιακά το καθημερινό πρόγραμμα του κατόχου του και τις συνήθειες του με αποτέλεσμα όχι μόνον να του το υπενθυμίζει αλλά και να έχει τη δυνατότητα να του κάνει και προτάσεις.

Ταυτόχρονα με την ανάπτυξη του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things -IoT) από το κινητό τηλέφωνο γίνεται εφικτός ο έλεγχος από απόσταση δισεκατομμυρίων συσκευών κάθε μεγέθους καθώς η πραγματοποίηση εκατοντάδων εργασιών και συναλλαγών που μέχρι σήμερα απαιτούσαν φυσική παρουσία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2I3M6Zq
via IFTTT

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Δικογραφία σε βάρος 17 κατοίκων της Λέσβου για την επίθεση σε πρόσφυγες

Δικογραφία σε βάρος πέντε κατοίκων της Λέσβου για σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και κατά άλλων 12 για πλημμελήματα σχηματίσθηκε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2I3SyzK
via IFTTT

Προκαταρκτική Novartis: Ο λόγος στην Ολομέλεια της Βουλής

Ολοκληρώθηκαν με τη σημερινή 10η συνεδρίαση, οι εργασίες της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS, μετά την εντολή που είχε λάβει από την Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, από την οποία και πάλι απουσίαζαν οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έγινε ψηφοφορία και η απόφαση που στοιχειοθετεί την πρόταση για την αναρμοδιότητα της Βουλής να ασκήσει δίωξη για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, θα διαβιβαστεί, ίσως και αύριο, στον πρόεδρο της Βουλής, μαζί με όλο τον φάκελο (πρακτικά, εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα και τις πορισματικές θέσεις της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FhPVY3
via IFTTT

Αγνοούνται 50 πρόσφυγες ανατολικά των Στενών του Γιβραλτάρ

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης, σύμφωνα με Ισπανούς διασώστες που ανέφεραν ότι οι λέμβοι στις οποίες επέβαιναν μετέφεραν 107 άτομα.

Η ακτοφυλακή διέσωσε χθες βράδυ 54 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε δύο σκάφη, αλλά ανέσυραν και τέσσερα πτώματα από τη θάλασσα.

Οι τέσσερις πνίγηκαν μετά την ανατροπή μίας από τις λέμβους περίπου σαράντα χιλιόμετρα από τις μαροκινές ακτές, δήλωσε εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης, που πρόσθεσε ότι ένας πέμπτος πέθανε μετά από καρδιακή προσβολή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2I04ZfE
via IFTTT

Η απάντηση του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής @nikospappas16 στη Μ. Σπυράκη για τον ΕΛΔΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, είχε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μετά τις δηλώσεις της κ. Σπυράκη για τη διαχείριση των 40 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τον διαστημικό οργανισμό.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο ΨΗΠΤΕ επισημαίνει ότι διευκρινίστηκε πως το ποσό των 40 εκατ. ευρώ, που αναφέρει η Ν.Δ., «αφορά στα 12 εκατ. ευρώ της ετήσιας συνδρομής που καταβάλλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσίας (ESA) και στα 24 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί (από ευρωπαϊκούς πόρους) η κατασκευή μιας πλήρους συστοιχίας 11 μικροδορυφόρων».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FjpBg3
via IFTTT

Σύνοδος κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας

500 εμπειρογνώμονες και 80 υπουργοί από 72 χώρες συναντώνται στο Παρίσι. Στόχος τους η εξεύρεση τρόπων παρεμπόδισης της ροής χρημάτων προς τρομοκρατικές οργανώσεις όπως οι Αλ Κάιντα και ISIS.
«Όχι χρήματα για την τρομοκρατία» είναι ο τίτλος της διεθνούς συνάντησης που στοχεύει στο να βρεθούν οι σωστές πρακτικές για την παρεμπόδιση της ροής χρημάτων προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις Αλ-Κάιντα και ISIS.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HZAera
via IFTTT

Τα σκιώδη προφίλ του Facebook

Ενώπιoν του Κογκρέσου ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ προσπάθησε να παρουσιάσει την προσέγγιση του Facebook απέναντι στα δεδομένα των χρηστών ως ανοικτή και διάφανη. Επικεντρώθηκε στις επιλογές απορρήτου που διατίθενται στους χρήστες και την ιδιοκτησία των δεδομένων. Μετά το σκάνδαλο με την Cambidge Analytica, τα όσα είπε ο Ζάκερμπεργκ ακούστηκαν αστεία, χωρίς να είναι όλα ψέματα. 
Ως επί το πλείστον το Facebook έχει δεδομένα επειδή οι χρήστες τα μοιράζονται. Οι χρήστες ελέγχουν αυτά τα δεδομένα και μπορούν - με κάποιες εξαιρέσεις - να τα διαγράψουν όποτε θέλουν. Επιπλέον, αν κάποιος διαγράψει τον λογαριασμό του, σχεδόν όλα τα δεδομένα θα εξαφανιστούν από τους διακομιστές του facebook  εντός 90 ημερών. Όλα καλά επομένως; Όχι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Fk4SbV
via IFTTT

Δεν είναι απλά "αγανακτισμένος πολίτης" όποιος ζητά να καούν άνθρωποι ζωντανοί - ΑΛΛΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Η ακροδεξιά βία κατά προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη, ακόμη και με πιστόλια φωτοβολίδων, επιβεβαιώνει ένα επαναλαμβανόμενο και επικίνδυνο μοτίβο.

Συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις και βουλευτές που υιοθετούν την ατζέντα ακραίων με μόνη έγνοια τους την επανεκλογή τους, εκμεταλλεύονται τυχόν δυσαρέσκεια των τοπικών κοινωνιών και προσπαθούν να εμφανίσουν τη δική τους ακροδεξιά ατζέντα ως "αυθόρμητη αντίδραση της κοινωνίας". (Τα ίδια κάνουν και παρεισφρύοντας σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, για να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα.) Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2r0sr55
via IFTTT

Η Πάλμα στην ισπανική Μαγιόρκα απαγορεύει σχεδόν όλες τις ενοικιάσεις κατοικιών τύπου Airbnb

Οι αρχές στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, πρωτεύουσα των Βαλεαρίδων Νήσων, που αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στη Μεσόγειο, αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει σχεδόν όλες τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις ιδιωτικών κατοικιών, όπως αυτές μέσω της πλατφόρμας Airbnb, που σύμφωνα με τους κατοίκους έχουν οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων.
 Βάσει των νέων κανονισμών, η Πάλμα εντάσσεται στη λίστα των τουριστικών πόλεων της Ευρώπης που έχουν επιλέξει να περιορίσουν την πρακτική αυτή, στο πλαίσιο της οποίας ιδιώτες μπορούν να υπενοικιάσουν ως τουριστικό κατάλυμα τα σπίτια τους ή ακόμα και κάποια δωμάτια σε αυτά, για μικρό χρονικό διάστημα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2vY7FbB
via IFTTT

Προκήρυξη απεργιών στην Air France για τις 3, 4, 7 και 8 Μαΐου

Η διασυνδικαλιστική οργάνωση όλων των εργαζομένων της Air France κάλεσε σήμερα σε νέες 24ωρες απεργίες για τους μισθούς στις 3 και τις 4 Μαΐου και στη συνέχεια στις 7 και 8 Μαΐου, ενώ τα συνδικάτα των πιλότων είχαν κάνει χθες παρόμοια ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή ανακοινώνεται την ημέρα που η διεύθυνση της Air France ανοίγει διαβούλευση των εργαζομένων (μέχρι τις 4 Μαΐου) πάνω σ' ένα σχέδιο πολυετούς μισθολογικής συμφωνίας, το οποίο απορρίπτει η διασυνδικαλιστική οργάνωση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2r1Awa1
via IFTTT

Τουρκία: Ποινές φυλάκισης σε 14 δημοσιογράφους της Cumhuriyet για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες

Το τουρκικό δικαστήριο της Σηλυβρίας, κοντά στην Κωνσταντινούπολη επέβαλε σήμερα ποινές φυλάκισης σε 14 συνεργάτες της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, κρίνοντας τους ενόχους για κατηγορίες περί τρομοκρατίας, δήλωσε ανέφερε ένας από τους δικηγόρους τους.

Σε αυτή τη δίκη, η οποία αναδείχθηκε σε σύμβολο των επιθέσεων σε βάρος της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία, 17 συνεργάτες της Cumhuriyet, δημοσιογράφοι στην πλειονότητά τους, κατηγορούνταν ότι βοήθησαν διάφορες «τρομοκρατικές» οργανώσεις. Κυρίως ότι συνεργάστηκαν με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, κατηγορίες που διαψεύδει ο ίδιος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2vY7hd9
via IFTTT

Απόπειρα εμπρησμού του Στεκιού Μεταναστών στα Εξάρχεια

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο facebook:

Απόπειρα εμπρησμού του Στεκιού Μεταναστών: Οι φασίστες δεν μας φοβίζουν – Μας εξοργίζουν

Δύο άτομα επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στην πόρτα του Στεκιού Μεταναστών. Παρά το ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν την παραμικρή ζημιά (ο εμπρηστικός μηχανισμός ήταν υποτυπώδης), η πολιτική σημασία της επίθεσης δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ναζιστικές συμμορίες όπως η Χρυσή Αυγή και η Κρυπτεία συνεχίζουν την τρομοκρατική δράση τους, εκμεταλλευόμενες τη συνενοχή της αστυνομίας και την ανοχή της κυβέρνησης. Πριν τρεις μέρες οι φασίστες επιτέθηκαν στους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη. Η αστυνομία όχι μόνο δεν τους ενόχλησε, αλλά συνέλαβε τα θύματα της επίθεσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HRMV9R
via IFTTT

Δολοφονία αντρα αργά χθες το βράδυ στα Εξάρχεια

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνουν οι αξιωματικοί της ασφάλειας για τα κίνητρα της δολοφονίας του νεαρού άνδρα που βρέθηκε βαριά τραυματισμένος από μαχαίρι χθες το βράδυ, στην οδό Θεμιστοκλέους 76 στα Εξάρχεια.

Το θύμα είναι ηλικίας 23 ετών και ελληνικής υπηκοότητας. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2vQZs8M
via IFTTT

Ο Σίμος Κεδίκογλου πρωταγωνιστής σε προπηλακισμό δημοσιογράφου του BBC

Δημοσιογράφος του BBC επιχειρεί να προσεγγίσει τον δήμαρχο Οδησσού, Γκενάντι Τρουχάνοφ, με σκοπό να του θέσει το ερώτημα εάν χρησιμοποιεί το Λονδίνο για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Δημοσιογράφος του BBC επιχειρεί να προσεγγίσει τον δήμαρχο Οδησσού, Γκενάντι Τρουχάνοφ, με σκοπό να του θέσει το ερώτημα εάν χρησιμοποιεί το Λονδίνο για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ο δήμαρχος βρίσκεται σε εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας στην Οδησσό και -όπως αναφέρεται στους τίτλους του ρεπορτάζ- είναι πολύ πιθανό ότι, μεταξύ των παρευρισκομένων θα είναι και φίλοι του. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2r0Vaa4
via IFTTT

«Αλώβητο» από το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica φαίνεται να βγαίνει το Facebook

Ωστόσο, η τιμή της μετοχής του εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλότερο επίπεδο από τα περίπου 185 δολάρια που ήταν στα μέσα Μαρτίου, προτού γίνουν γνωστές οι αποκαλύψεις για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του προς τη βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica.

Το Facebook, το οποίο εξακολουθεί να συγκλονίζεται από το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, καθησύχασε χθες Τετάρτη τους επενδυτές δίνοντας στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2vOqldF
via IFTTT

Cumhuriyet: Tο προπύργιο της ανεξαρτησίας του Τύπου στην Τουρκία

Η εφημερίδα Cumhuriyet, πολλοί δημοσιογράφοι της οποίας καταδικάστηκαν χθες για «τρομοκρατική δράση», είναι ένα από τα προπύργια της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία, με σκληρή γραμμή κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Cumhuriyet, που στα τουρκικά σημαίνει «Δημοκρατία», ιδρύθηκε το 1924 και διακρίθηκε για τη μαχητική στάση της και την άσκηση ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας. Περνά την χειρότερη κρίση της ιστορίας της από το 2015 με τον διωγμό των μελών της διεύθυνσής της και σειράς δημοσιογράφων της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HUtQnu
via IFTTT

Αντιδράσεις από την ελληνική επιστημονική κοινότητα από τις αιτιάσεις του Σταμάτη Κριμιζή

Έντονες αντιδράσεις, κυρίως από την ελληνική επιστημονική κοινότητα, έχει προκαλέσει το περιεχόμενο της ανοιχτής επιστολής παραίτησης του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ). Επίσης, ο αρμόδιος υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς, σε πρωινό tweet του ανέφερε ότι ο νεοσύστατος Οργανισμός είναι ακόμα στη φάση απόκτησης ΑΦΜ και δεν έχει διαχειριστεί ούτε ένα ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στο tweet του ανέφερε: «Επειδή διαβάζω διάφορα πρόθυμα πρωτοσέλιδα που αναπαράγουν άθλια υπονοούμενα. Ο νεοσύστατος ΕΛΔΟ δεν έχει διαχειριστεί ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος. Είναι στη φάση απόκτησης ΑΦΜ και συγκρότησης εσωτερικού κανονισμού. Οφείλουν όσοι σηκώνουν σκόνη να το διευκρινίσουν» υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2vUlhEK
via IFTTT

ΟΟΣΑ: Βαριά η φορολογία για οικογένειες με παιδιά

Υψηλή φορολογία στην εργασία (παρακράτηση φόρου και ασφαλιστικές εισφορές) που φτάνει το 39% για τις οικογένειες με παιδιά με έναν ή δύο εργαζόμενους στην Ελλάδα δείχνει έκθεση του ΟΟΣΑ για την φορολογική επιβάρυνση των νοικοκυριών στα κράτη μέλη τους.

Ειδικά στα νοικοκυριά με δύο παιδιά και ένα εργαζόμενο η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με συνολική φορολογία στο εισόδημα και την εργασία (ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη - εργαζόμενου) να φτάνει περίπου στα 40 ευρώ για κάθε 100 ευρώ αμοιβής.

Έτσι και το 2017 η κατάταξη της Ελλάδας βρίσκεται ψηλά για όλη την εξεταζόμενη πορεία της έκθεσης (2007 -2017) με κύρια αιτία τις πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2r0sbTF
via IFTTT

Το σχέδιο της Κομισιόν για τους εμβολιασμούς

Μέτρα υπέρ του εμβολιασμού πρότεινε η Κομισιόν, βλέποντας το κύμα των… fakenews κατά των εμβολίων να αυξάνονται. Η Επιτροπή προτείνει την ενίσχυση της συνεργασίας για την καταπολέμηση των νόσων που μπορούν να προληφθούν με τον εμβολιασμό.

Ο εμβολιασμός σώζει από 1 έως 3 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα εμβόλια θα σώσουν, κατά την επόμενη δεκαετία, άλλα 25 εκατομμύρια άτομα. Και όμως, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), σε πολλές χώρες της ΕΕ παρατηρούνται πρωτοφανείς εξάρσεις ιλαράς και επανεμφάνιση άλλων νόσων που μπορούν να προληφθούν με εμβολιασμό, λόγω ανεπαρκούς εμβολιαστικής κάλυψης, ενώ παιδιά και ενήλικες εξακολουθούν να πεθαίνουν στην ΕΕ από τις νόσους αυτές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2vNw6rT
via IFTTT

Κομισιόν: Νέοι κανόνες για διαφάνεια στις διαδικτυακές πλατφόρμες

Nέους κανόνες για τις διαδικτυακές πλατφόρμες που εξασφαλίζουν στις μικρές επιχειρήσεις ένα δίχτυ ασφαλείας στην ψηφιακή οικονομία και τη βελτίωση της λειτουργίας της ψηφιακής ενιαίας αγοράς πρότεινε η Κομισιόν. Στόχος των νέων κανόνων είναι η δημιουργία ενός δίκαιου, διαφανούς και προβλέψιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις μικρότερες επιχειρήσεις και τους εμπόρους όταν χρησιμοποιούν διαδικτυακές πλατφόρμες. Επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχεία, έμποροι που πωλούν μέσω διαδικτύου, σχεδιαστές εφαρμογών, καθώς και άλλες παρεμφερείς εταιρείες που βασίζονται στις μηχανές αναζήτησης για την προσέλκυση διαδικτυακής κίνησης στους δικτυακούς τόπους τους, συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που θα επωφεληθούν από τους νέους κανόνες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HMJIZt
via IFTTT

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατ' εντολή Μιχαλολιάκου δρούσαν τα τάγματα εφόδου

Υπό τις οδηγίες του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου επιβεβαιώνεται ότι δρούσαν τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τα βίντεο που βρέθηκαν στον υπολογιστή του και παρουσιάζονται στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών μέσα από τα οποία επιβεβαιώνεται ότι οι εγκληματικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου δεν είναι παρά υλοποίηση των κεντρικών εντολών του Αρχηγού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2vQZo92
via IFTTT

Έκθεση της ΕΕ καταπέλτης για την προστασία του περιβάλλοντος

Πολύ χαμηλή βαθμολογία συγκεντρώνουν 18 κράτη μέλη της ΕΕ σε έκθεση αξιολόγησης για την εφαρμογή της νομοθεσίας προστασίας της φύσης. Η έκθεση δείχνει ότι και τα 18 κράτη δεν καταφέρνουν να προστατέψουν επαρκώς τους οικολογικούς θησαυρούς της Ευρώπης.
Η αναλυτική έκθεση με τίτλο «Η κατάσταση εφαρμογής των οδηγιών για τα άγρια πτηνά και τους οικότοπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση» που δίνουν στη δημοσιότητα σήμερα οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Bird Life Europe, WWF, European Environmental Bureau (EEB) και Friends of the Earth Europe, υπογραμμίζει ότι ενώ τα περισσότερα κράτη μέλη που αξιολογήθηκαν έχουν ενσωματώσει πλήρως τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τα άγρια πτηνά και τους οικοτόπους στο εθνικό τους δίκαιο, κανένα από αυτά δεν έχει καταφέρει να τις εφαρμόσει πλήρως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα προστατευόμενα είδη και οι οικότοποι της Ευρώπης να μην απολαμβάνουν την προστασία που η νομοθεσία ορίζει και για την οποία τόσο τα κράτη μέλη όσο και η κοινωνία συνολικά έχουν δεσμευτεί.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HQOpkJ
via IFTTT

Εξεταστική: Έρχονται διώξεις από τη Δικαιοσύνη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Αντιμέτωποι με διώξεις από τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν οι εμπλεκόμενοι στο αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ βάσει του πορίσματος που απέστειλε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στην εισαγγελία Διαφθοράς.

Κλιμάκιο βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής επισκέφθηκε χθες τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας διοίκησης, η οποία απεκάλυψε ότι έχει ήδη αποστείλει στην Εισαγγελία Διαφθοράς το σχετικό πόρισμά της, ενώ αναμένεται και συμπληρωματικό πόρισμα την ερχόμενη Πέμπτη. Μάλιστα, όπως, ανέφερε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης η εκτίμηση της επιθεωρήτριας είναι ότι θα ασκηθούν διώξεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Μπαλωμενάκης ανέφερε μάλιστα ότι το σύνολο του πορίσματος της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης θα έχει φτάσει στην Εξεταστική μέχρι τις 15 Μαΐου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2vMVWwn
via IFTTT

Στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο ο Λαβρόφ

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας αναμένεται να πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα "Παιχνίδια Εξουσίας".

Η επίσκεψη Λαβρόφ -που θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο- αναμένεται να συμβάλλει στην αναβάθμιση των ελληνορωσικών σχέσεων, που σήμερα βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Και αυτό, παρότι η Αθήνα δεν συμμετείχε στις επιθετικές κινήσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας το τελευταίο διάστημα, αρνούμενη να αποσύρει τον πρεσβευτή της ή διπλωμάτες από τη Μόσχα ή να απομακρύνει ρώσους διπλωμάτες από την Αθήνα. Οι Βρυξέλλες, μάλιστα, αρχικά πίεσαν την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της αυτή, εν συνεχεία όμως οι πιέσεις ατόνισαν, καθώς η ένταση το τελευταίο διάστημα αποκλιμακώθηκε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2r3np87
via IFTTT

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

CNBC: Ελλάδα και πιστωτές ένα βήμα πιο κοντά στην τελική συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno, μιλώντας στο CNBC, κατέστησε σαφές πως αν και παραμένουν «λίγα ζητήματα», οι Ευρωπαίοι πιστωτές, το ΔΝΤ και η Αθήνα κινούνται προς επίλυσή τους.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno, μιλώντας στο CNBC, κατέστησε σαφές πως αν και παραμένουν «λίγα ζητήματα», οι Ευρωπαίοι πιστωτές, το ΔΝΤ και η Αθήνα κινούνται προς επίλυσή τους. «Είμαστε σε καλό δρόμο για την οριστικοποίηση του προγράμματος με την Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2F0BDuL
via IFTTT

Με φυλλάδια το Ισραήλ προειδοποιεί τους κατοίκους της Γάζας να μην πλησιάζουν στον μεθοριακό φράχτη

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναμένεται να συγκεντρωθούν κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Γάζας, όπως συμβαίνει κάθε Παρασκευή τον τελευταίο μήνα, πραγματοποιώντας μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες παίρνουν βίαιη τροπή. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτών οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 31 Παλαιστίνιους και τραυματίσει εκατοντάδες.

Κάθε εβδομάδα, πολίτες της Γάζας πετούν πέτρες και καίνε λάστιχα κοντά στον μεθοριακό φράκτη, όπου έχουν αναπτυχθεί σκοπευτές του ισραηλινού στρατού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HM7emG
via IFTTT

Το Facebook χρησιμοποιεί AI προς όφελος των διαφημίσεων

Σύμφωνα με ορισμένα εμπιστευτικά έγγραφα που έχει στην κατοχή του το The Intercept, το Facebook έχει τη δυνατότητα να προβλέψει τη διαδικτυακή δραστηριότητά σας.

Παρόλο που είναι γνωστό ότι η διαφημιστική εταιρεία του Zuckerberg – η οποία αυτοαποκαλείται εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης που δεσμεύεται να συνδέει ανθρώπους – χρησιμοποιεί τις παλιότερες και τις τρέχουσες ενέργειές σας για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους διαφημιστικούς της σκοπούς. η αποκάλυψη μπορεί να αποτελεί έκπληξη για πολλούς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2vqyAfy
via IFTTT

Το facial recognition του Facebook μπορεί να φέρει προβλήματα στην εταιρεία

Πάνω που σκεφτόμασταν ότι το Facebook είχε ήδη αρκετά προβλήματα να ασχοληθεί, μετά το πρόσφατο σκάνδαλο με τις διαρροές δεδομένων των χρηστών του, ένας ομοσπονδιακός δικαστής μας υπενθυμίζει ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ χειρότερα για την εταιρεία.

Ένας δικαστής στο Σαν Φρανσίσκο αποφάσισε τη Δευτέρα ότι οι χρήστες του Facebook που κατοικούν στο Ιλινόις μπορούν να προβούν σε αγωγές κατά της εταιρείας σχετικά με τη χρήση λογισμικού facial recognition. Οι αγωγές αυτές μπορεί να κοστίσουν στην εταιρεία δισεκατομμύρια δολάρια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HMFgHF
via IFTTT

Εταιρεία χρησιμοποιεί το Facebook για να δημιουργήσει μια τεράστια βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπου

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Terrogence, μια εταιρεία παρακολούθησης που ιδρύθηκε από πρώην αξιωματούχους των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, χρησιμοποίησε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το YouTube, για να δημιουργήσει μια τεράστια βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπου, όπως αναφέρει το Forbes.

Η βάση δεδομένων αποτελεί μέρος της υπηρεσίας αναγνώρισης προσώπου του Terrogence Face-Int. Περιέχει τα πρόσωπα χιλιάδων υπόπτων για τρομοκρατία, που συλλέχθησαν από 35.000 βίντεο και φωτογραφίες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2F0BCab
via IFTTT

Η Cambridge Analytica σχεδίαζε να ξεκινήσει το δικό της Cryptocurrency

Η εταιρεία πίσω από το σκάνδαλο της μαζικής διαρροής δεδομένων του Facebook, η Cambridge Analytica, προσπάθησε να αναπτύξει το δικό της κρυπτονόμισμα το περασμένο έτος, σύμφωνα με αναφορές των Reuters και New York Times. Σκοπός της εταιρείας ήταν να συγκεντρώσει κεφάλαια μέσω του δικού της ICO (Initial Cοin Offering), δηλαδή μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς νομισμάτων, αποβλέποντας <<στη δημιουργία ενός συστήματος το οποίο θα επέτρεπε στους ανθρώπους να αποθηκεύουν τα ηλεκτρονικά προσωπικά τους δεδομένα και να τα πωλούν σε διαφημιστές>>, αναφέρει η πρώη υπάλληλος της Cambridge Analytica, Brittany Kaiser.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2HO3gdq
via IFTTT

Το τέχνασμα του Facebook για να γλιτώσει από τις «δαγκάνες» της ΕΕ

Στη δίνη του κυκλώνα παραμένει το Facebook μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων και η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποφάσισε να βάλει σε δράση ένα τέχνασμα για να... αποφύγει την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εταιρεία μεταφέρει την ευθύνη για όλους τους εκτός ΗΠΑ, Καναδά και ΕΕ χρήστες του από τα διεθνή της γραφεία στην Ιρλανία στα κεντρικά της γραφεία στην Καλιφόρνια. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 1,5 δισ. χρήστες θα βρεθούν εκτός δικαιοδοσίας της ΕΕ, καθώς θα υπάγονται στην αμερικανική νομοθεσία που είναι πιο «χαλαρή».

Η κίνηση αυτή αναμένεται να εφαρμοστεί λίγο πριν τεθεί σε ισχύ ο νέος κανονισμός για τη γενική προστασία των δεδομένων από την ΕΕ (GDPR, General Data Protection Regulation), στις 25 Μάη. Όταν ο κανονισμός αυτός τεθεί σε ισχύ το Facebook, σε περίπτωση που παραβεί τις διατάξεις,  θα είναι αναγκασμένο να πληρώσει πρόστιμα έως και 4% του παγκόσμιο τζίρου του, περίπου 1,6 δισ. δολάρια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2K19ya5
via IFTTT

Ρότα για το Αιγαίο χαράσσουν δύο γαλλικές φρεγάτες

Την παραχώρηση από τη Γαλλία δύο φρεγατών τύπου FREM με χρονομίσθωση, οι οποίες αναμένεται να πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο, προανήγγειλε ο Φώτης Κουβέλης. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε πως σε δεύτερο χρόνο η Ελλάδα θα αποκτήσει μια ακόμα φρεγάτα τύπου FREM, καθώς και μια φρεγάτα, τύπου Βelh@rra.

«Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση, είναι έτοιμες, είναι δυνατόν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φ. Κουβέλης στον ΣΚΑΪ.
Ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι η χώρα μας δεν μπορεί να μπει στην κούρσα των εξοπλισμών, αλλά να ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη. «Η αναβάθμιση μαχητικών μας πρέπει να γίνει, αλλά αυτό δεν αποτελεί συμμετοχή στην κούρσα των εξοπλισμών» τόνισε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2J9joFK
via IFTTT

Νέος πρόεδρος της Κούβας ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ - Τελος εποχης

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της κουβανικής κυβέρνησης, ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, εξελέγη για να διαδεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο Ραούλ Κάστρο, βάζοντας τέλος σε σχεδόν έξι δεκαετίες εξουσίας των αδελφών Κάστρο στο νησί, ανακοίνωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.
Καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, ο 57χρονος Ντίαζ-Κανέλ, όπως αναμενόταν, ψηφίσθηκε από τους βουλευτές για μια ανανεώσιμη πενταετή προεδρική θητεία με 603 ψήφους από τις 604, δηλαδή με ποσοστό 99,83%, σύμφωνα με την επίσημη κουβανική ιντερνετική πύλη Cubadebate.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2K198Ax
via IFTTT