Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Με εντολη του Υπ.Πολιτισμου η αστυνομια εισεβαλε σε κινηματογραφους και προσήγαγε ανηλικους που εβλεπαν το Joker

....
Διαφορετική εκδοχή σε σχέση με την επίσημη θέση του υπουργείου Πολιτισμού υιοθέτησε στην κατάθεση που έδωσε στις Αρχές η υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού που κίνησε τη διαδικασία για τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. σε αίθουσες όπου προβαλλόταν η ταινία «Joker».
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, η υπάλληλος του υπουργείου περιέγραψε αναλυτικά τη διαδοχή των γεγονότων. Όπως είπε, όλα ξεκίνησαν όταν πολίτες κατήγγειλαν ότι ανήλικοι παρακολουθούν σε διάφορα σινεμά της Αττικής την ταινία «Joker», της οποίας η προβολή απαγορεύεται σε παιδιά.

Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε η υπάλληλος, το Τμήμα στο οποίο ανήκει ήρθε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε το «πράσινο φως» για να γίνουν έλεγχοι. Μάλιστα, όλα έγιναν σε συνεννόηση με την προϊσταμένη της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2qqsDx8
via IFTTT

Novartis: Τεκμήρια ενοχής από την Ελβετία

Το ντοκιμαντέρ των δημοσιογράφων Μαρίας Ροσέλι και Μάρκο Ταλιαμπούε για την υπόθεση Novartis, που παίχτηκε στην ελβετική τηλεόραση, παρουσιάζει με αναλυτικό τρόπο τη στρατηγική της εταιρείας με τις δωροδοκίες γιατρών, ΜΜΕ και κυβερνητικών παραγόντων, «ανακρίνει» τους προστατευόμενους από το FBI μάρτυρες, πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, και αναζητά απαντήσεις από κάθε παράγοντα που είχε εμφανή ή αφανή εμπλοκή στο σκάνδαλο. 
Τι κι αν ο τρόπος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα μεγάλα σκάνδαλα τα οποία χρεοκόπησαν τη χώρα την έχει κάνει διεθνώς ρεζίλι, τι κι αν, αντί για τη φυγάδευση στο εξωτερικό των κρίσιμων υπόπτων, τώρα έχουμε τη μόδα της σκευωρίας για όλες τις υποθέσεις που ρήμαξαν τη χώρα...
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/35T5jbS
via IFTTT

Άδωνις Γεωργιάδης: Μπορεί η Novartis να πληρώνει γιατρούς και πολιτικούς, αλλά σώζει και ζωές

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το αποκαλυπτικό ελβετικό ντοκιμαντέρ που αφορά στο σκάνδαλο της Novartis, ενώ αίσθηση προκαλούν για ακόμη μία φορά οι κυνικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, πρώην υπουργού Υγείας και νυν υπουργού Ανάπτυξης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 1.09 και μετά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2oP8Hnr
via IFTTT

«Ανθρωποι-κλειδιά οι σύμβουλοι των υπουργών στο σκάνδαλο Novartis»

Για τον κεντρικό ρόλο που έπαιξαν στην υπόθεση Novartis οι σύμβουλοι Μανιαδάκης και Μανίας αλλά και για το όνομα του Αδώνιδος Γεωργιάδη, στο οποίο αναφέρονταν συχνά οι μάρτυρες, μίλησε στην «Εφ.Συν.» η δημοσιογράφος Μαρία Ροσέλι, από τους βασικότερους συντελεστές του πολύκροτου ντοκιμαντέρ που παρουσίασε η ελβετική κρατική τηλεόραση. Η Ροσέλι αναλύει τον κεντρικό ρόλο της Ελλάδας στις δραστηριότητες της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας και την ανάγκη της Novartis να επηρεάσει με κάθε τρόπο τις αποφάσεις Ελλήνων υπουργών Υγείας και άλλων ανώτατων αξιωματούχων.
Γενεύη

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν είδα αυτούς τους τρεις ανθρώπους ήταν ότι αυτή η υπόθεση ήταν πολύ σοβαρή», εξηγεί η δημοσιογράφος Μαρία Ροσέλι. Παρά την πολυετή εμπειρία της σε μεγάλες δημοσιογραφικές έρευνες, το θέαμα τη συγκλόνισε: τρεις πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers) στέκονταν απέναντί της ντυμένοι σαν μοναχοί, φορώντας μάσκες θεάτρου στα πρόσωπά τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/32A7xuB
via IFTTT