Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΝΑΥΑΓΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ SOCAR ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΣΦΑ

Επισημοποιείται πλέον το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τη Socar για την ιδιωτικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που μιλά για ολοκλήρωση των συζητήσεων, βάζοντας τέλος σε μια διαδικασία που κράτησε περισσότερα από τριάμισι χρόνια για να καταλήξει άγονη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των υποψηφίων αγοραστών, σχετικά με απομείωση του τιμήματος, ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό, ενώ και οι εναλλακτικές προτάσεις τους ήταν ανεφάρμοστες, επισημαίνει. Οι αντιπροτάσεις της κυβέρνησης δεν έγιναν αποδεκτές, προσθέτει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2g7EHcE
via IFTTT

EDWARD SNOWDEN: TO WHISTLEBLOWING ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

«Περίμενα 40 χρόνια για κάποιον σαν εσένα.» Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που ο Daniel Ellsberg μου είπε όταν συναντηθήκαμε πέρυσι. O Dan κι εγώ νοιώσαμε μια άμεση οικειότητα, και οι δυο μας γνωρίζαμε τι σήμαινε να ρισκάρεις τόσα πολλά – και να αλλάζεις αμετάκλητα – γνωστοποιώντας κρυφές αλήθειες.

Μία από τις προκλήσεις του να είσαι πληροφοριοδότης είναι ότι ζεις με τη γνώση ότι άνθρωποι συνεχίζουν να κάθονται, ακριβώς όπως έκανες κι εσύ, στα ίδια γραφεία, στην ίδια μονάδα, σε όλη την έκταση του οργανισμού, οι οποίοι βλέπουν ό,τι είδες και συμμορφώνονται σιωπηλά, χωρίς αντίσταση ή παράπονο. Μαθαίνουν να ζουν όχι απλώς με αναλήθειες, αλλά με περιττές αναλήθειες, επικίνδυνες αναλήθειες, διαβρωτικές αναλήθειες. Πρόκειται για διπλή τραγωδία: Αυτό που ξεκινά ως μια στρατηγική επιβίωσης τελειώνει με τον συμβιβασμό του ανθρώπινου όντος που θέλησε να προστατεύσει και τη μείωση της δημοκρατίας που θα δικαιολογούσε αυτήν τη θυσία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2g7tybU
via IFTTT

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Το Κογκρέσο ψήφισε ένα νομοσχέδιο προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών ώστε να δημοσιεύουν τα αρνητικά τους σχόλια στο διαδίκτυο. Ο νόμος αναμένει επί του παρόντος μια υπογραφή του Προέδρου Ομπάμα.

Ο νέος νόμος πέρασε με ομοφωνία από τη Γερουσία τη Δευτέρα και θα καταστήσει παράνομο για τις επιχειρήσεις να περιλαμβάνουν ρήτρες «μη υποτίμησης» ή «gag» που περιορίζουν το δικαίωμα του πελάτη να μοιραστεί τυχόν αρνητικά σχόλια. Η ακρόαση σχετικά με το νομοσχέδιο υπογράμμισε τη μήνυση εναντίον του Palmer KlearGear το 2013, όπου η KlearGear απαίτησε από τον Jen Palmer να αφαιρέσει ένα αρνητικό online σχόλιο ή θα αντιμετώπιζε πρόστιμο $ 3.500 σύμφωνα με τους Όρους της εταιρείας. Ο Palmer αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο ή να σβήσει το σχόλιό του, έτσι η KlearGear έστειλε το πρόστιμο σε έναν οργανισμό συλλογών, επηρεάζοντας αρνητικά την πιστωτική του Palmer.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gloeol
via IFTTT

ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ EUROPOL ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Εμπιστευτικά έγγραφα της Europol εκτέθηκαν online όταν ένας υπάλληλος της υπηρεσίας τα πήρε μαζί του σε ένα USB που άνοιξε με τον υπολογιστή του σπιτιού του.

Η Ολλανδική Zembla αποκαλύπτει ότι η διαρροή δεν προκλήθηκε από εξωτερικές πηγές, αλλά από έναν εργαζόμενο της Europol ο οποίος παραβίασε την πολιτική της υπηρεσίας και πήρε εμπιστευτικά δεδομένα μαζί του.

Έτσι περισσότερες από 700 απόρρητες σελίδες από τους διακομιστές της Europol κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο και συμπεριλαμβάνουν εκατοντάδες ονόματα και τηλεφωνικούς αριθμούς που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές έρευνες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2g7px7u
via IFTTT

ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΓΙΑ «ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ»;

Πριν από 16 χρόνια η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στο κόσμο που νομιμοποιούσε την ευθανασία. Μόνο πέρυσι, όμως, περισσότεροι από 5.500 άνθρωποι αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους μέσω αυτής της πρακτικής.

Μπορεί ο νόμος να διευκρινίζει ότι η ευθανασία επιτρέπεται μόνο για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν «αβάστακτο πόνο» με καμία προοπτική βελτίωσης, αλλά έχει ήδη επιτραπεί ο θάνατος αρκετών ανθρώπων οι οποίοι αντιμετωπίζουν «ψυχολογικό πόνο».

Επιπλέον, τον Οκτώβριο οι υπουργοί Υγείας και Δικαιοσύνης τόνισαν ότι οι υγιείς ηλικιωμένοι που πιστεύουν ότι η ζωή τους έχει ολοκληρωθεί θα έπρεπε να έχουν την δυνατότητα να βάλουν τέλος στη ζωή τους «με έναν αξιοπρεπή τρόπο». Ετοιμάζουν, μάλιστα, και νομοσχέδιο το οποίο θα έλθει προς ψήφιση μέχρι το 2017.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2g7sHbn
via IFTTT

«ΜΥΡΙΖΕΙ» ΝΕΟ ΕΥΡΩ-ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

Με νέο βαρύ πρόστιμο απειλείται η Ελλάδα, αυτή τη φορά για τη μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων στο Θριάσιο, που κατασκευάστηκε με τις συνήθεις καθυστερήσεις, αλλά αποδείχθηκε ότι είχε στηριχτεί σε εξωπραγματικά δεδομένα και δεν μπορεί να λειτουργήσει!

Χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει τη χώρα μας για δεύτερη φορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με εισήγηση για κατ' αποκοπή «καμπάνα» που θα ξεπεράσει τα 17 εκατ. ευρώ, αλλά και τσουχτερό πρόστιμο 34.974 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης συμμόρφωσης, το οποίο μετρά από την πρώτη καταδικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί τον Ιούνιο του 2004.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2glnW0N
via IFTTT

ΔΑΣΚΑΛΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Στις 7 Δεκέμβρη εκδικάζεται στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η ένσταση της δασκάλας Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετής στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, που κατέθεσε ενάντια στην καταδικαστική απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου το 2014.

Η δασκάλα Παπαδοπούλου τιμωρήθηκε τότε (και με το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων που ίσχυε) με πρόστιμο στέρησης 6 μηνιαίων αποδοχών (7.500 ευρώ) για «ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας» και τέθηκε και σε αναδρομική αργία (στέρηση 3.700 ευρώ από τις μηνιαίες αποδοχές της).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2g7rAbx
via IFTTT

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Εγένετο λοιπόν Κώδικας Δεοντολογίας για τα Ψηφιακά Μέσα Ενημέρωσης, ένας πλήρης κώδικας δεοντολογίας για το εγχώριο Ιντερνετ.

Οχι πως θα λυθούν έτσι τα προβλήματα, αλλά καλό είναι να υπάρχει ένας ανάλογος κώδικας και ας μην τον τηρούν οι περισσότεροι.

Αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ενωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ), παρουσιάστηκε χθες στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας με την ερευνητική ομάδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας, το οποίο αποτελεί Συνέργεια Ευρωπαϊκών Δημοσίων Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Φορέων και συνεποπτεύεται από το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» (υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2glm5J4
via IFTTT

PUBLIC ISSUE | ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

Το 88% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι «τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση» ενώ το 52% στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας;» απάντησε «καμία από τις δύο» (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.-ΝΔ). «Θηριώδες» το ποσοστό απογοήτευσης από κυβέρνηση και αντιπολίτευση που φτάνει το 92% και το 84% αντίστοιχα.

Απογοήτευση για την πορεία της χώρας εκφράζεται από τους πολίτες στο Πολιτικό Βαρόμετρο που διενήργησε η Public Issue για το μήνα Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, το 88% πιστεύει ότι «τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση», ενώ το 8% θεωρεί ότι βαίνουν προς τη σωστή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2g7s01D
via IFTTT

100 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Στα συντριπτικά στοιχεία σε βάρος της Χρυσής Αυγής που έχουν μέχρι σήμερα αναδειχθεί κατά την ακροαματική διαδικασία επικεντρώθηκαν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες το απόγευμα στη γεμάτη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ η πρωτοβουλία δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος «Jailgoldendawn», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 συνεδριάσεων της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο Τ. Ζώτος, συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής για λογαριασμό των Αιγύπτιων αλιεργατών, τόνισε ότι οι επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου εντάσσονταν στο επιχειρησιακό σχέδιο της ηγεσίας της οργάνωσης και πραγματοποιούνταν με τη γνώση και την καθοδήγησή της, έχοντας ως βασικό κίνητρο τη ναζιστική της ιδεολογία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gllxTu
via IFTTT

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΙΟΥ: ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΧΙΟΥ

Η  απάνθρωπη κατάσταση με το προσφυγικό στο νησί μας  δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο. Άνθρωποι  διαβιούν(;) σε απαράδεκτες συνθήκες στην Σούδα μέσα στις λάσπες και το ψύχος,  πάνω από το κύμα και όλοι δυστυχώς  παραμένουμε θεατές. Παραμένουμε θεατές σε ένα δράμα με οικογένειες και  μωρά παιδιά να κοιμούνται στις λάσπες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2g7xb1m
via IFTTT

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ «ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ΚΑΙ «ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ»

Ολοκληρώνεται με τα δύο αυτά νομοσχέδια μια μεταρρύθμιση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στο θεσμικό πεδίο, όσον αφορά τη διευκόλυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, και, παράλληλα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια πιο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, με έμπρακτη και ουσιαστική διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2glnPSV
via IFTTT

GREENPEACE: Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΝΕΙ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ

Όπως εξηγεί η οργάνωση σε ανακοίνωσή της, «το νέο ενεργειακό ″πακέτο″ προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, αποτελεί ανέλπιστο δώρο στην βιομηχανία ορυκτών καυσίμων και απειλεί ευθέως την ανάπτυξη των ΑΠΕ και την Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, προειδοποίησε η Greenpeace. Μέσα στο πακέτο προβλέπονται καταστροφικά μέτρα που ανταμείβουν γερασμένες και ρυπογόνες μονάδες ή που στερούν από πολίτες και συνεταιριστικά σχήματα την δυνατότητα να συμμετάσχουν επί ίσοις όροις στην αγορά, συμβάλλοντας έτσι στον εκδημοκρατισμό του τομέα ενέργειας».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2g7rVel
via IFTTT

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ Ο ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν βρίσκεται εδώ και έξι μήνες στη φυλακή κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απολογήθηκε σήμερα για τα νοσήλια που φέρεται να "χάριζε" το Νοσοκομείο επί προεδρίας του σε "επώνυμους" ασθενείς.

Μετά την απολογία του ο Ανδρέας Μαρτίνης κρίθηκε και πάλι κρατούμενος ενώ ο ίδιος στην απολογία του, που διήρκεσε τρεις περίπου ώρες αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως δεν υπήρξε δωρεάν νοσηλεία στις περιπτώσεις των 51 για τις οποίες κατηγορείται, αλλά εκπτώσεις στα νοσήλεια για δαπάνες πέραν εκείνων που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2glawSc
via IFTTT

Ο ΚΡΕΤΣΟΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Απέκλεισε οποιαδήποτε πιθανότητα παροχής προσωρινών αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, επισημαίνοντας πως η αδειοδότηση των καναλιών θα προκύψει μετά το νέο διαγωνισμό από το ΕΣΡ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε προσωρινή αδειοδότηση με υπουργική απόφαση και θα αναμένει την οριστική αδειοδότηση με νέο διαγωνισμό που θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2g7otQW
via IFTTT

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5»

Την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών χρήζουν οι καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στο έργο κατασκευής νέας λιγνιτικής μονάδας, «Πτολεμαΐδα 5», στη Δυτική Μακεδονία. Στη σχετική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας στηλίτευε «νοσηρά πελατειακά φαινόμενα», ενώ οι καταγγελίες κάνουν λόγο και για εργοδοτική ασυδοσία.

Του Άγγελου Προβολισιάνου

Η σύμβαση για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ υπογράφηκε το 2013 και ο προϋπολογισμός του έργου κοστολογείται σε 1,4 δις ευρώ. Την κατασκευή ανέλαβε κοινοπραξία, με επικεφαλής την εταιρία ΤΕΡΝΑ. Η εν λόγω εταιρία εκτός από την κατασκευή εξειδικευμένων έργων, έχει αναλάβει επί της ουσίας το ρόλο της διανομής υπεργολαβιών σε λοιπές εταιρίες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2glex9h
via IFTTT

«ΚΑΙΕΙ» ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΖΗΓΡΑΣ

Τη βεβαιότητα ότι ο τελικός αποδέκτης του «μαύρου χρήματος» για τα εξοπλιστικά ήταν ο εξάδελφός του Άκης Τσοχατζόπουλος εξέφρασε για μια ακόμη φορά απολογούμενος ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Νίκος Ζήγρας.

Όσο για τη δική του εμπλοκή στην υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος κατά την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο ίδιος -άλλοτε εξ απορρήτων του πρώην υπουργού- δήλωσε «μετανιωμένος», αναφέροντας μάλιστα πως ο εξάδελφός του, πρωην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, τον «παραπλάνησε». Άλλωστε, πιστός στη γραμμή που έχει χαράξει από το 2012, λίγους μήνες μετά τη σύλληψή του, ο Ζήγρας ζήτησε και πάλι την επιείκεια της Δικαιοσύνης, καθώς είναι «ο μόνος από του 18 κατηγορούμενους που δηλώνει ένοχος και ανέλαβα την ευθύνη».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2g7mmg5
via IFTTT

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ, ΣΤΗ ΠΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ


Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gK7KCY
via IFTTT

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΙΣΧΡΟ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΤΡΟΠΟ

Ο αντιπροεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιαδης εκανε το παρακατω tweet:
Αναρωτιέμαι πώς στ'αλήθεια οι Αριστεροί μπορούν να θεωρούν Χούντα ένα στρατιωτικό καθεστώς 7 ετών, αλλά Δημοκρατία μία χώρα χωρίς Εκλογές;
Μετα απο αυτο...τα συμπερασματα δικα σας.
ΠΡΕΖΑ TV
30-11-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gK3zXL
via IFTTT

ΝΕΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Διακόπηκε σήμερα, για δεύτερη φορά, η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου με κατηγορούμενους τους Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας.

Αίτημα της αναβολής κατέθεσε, εκ μέρους της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο συνήγορος Νίκος Κωνσταντόπουλος, που παρίσταται ως πολιτική αγωγή, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρόσφατο θάνατο -στις 18 Οκτωβρίου- του πατέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ παράλληλα επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα υγείας για τη μητέρα τού Αλέξη Γρηγορόπουλου και αδυναμία να προσέλθει να καταθέσει σ' αυτή τη φάση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gK4GH5
via IFTTT

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΕ SITES

«ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»: Απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Αφοί Βλάχου». Συνεχίζουν με στάσεις εργασίας αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή και κλιμακώνουν με νέα απεργία το Σάββατο, απαιτώντας την ανάκληση απολύσεων, την κατάργηση της «ενοικίασης» εργαζομένων, τη μονιμοποίησή τους κ.ά.
«CYTA»: Σε 4ωρη στάση εργασίας (12.00 - 16.00) προχωρά σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στη «Cyta», απαιτώντας μεταξύ άλλων την ανάκληση απολύσεων, την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gUxMHO
via IFTTT

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΦΟΔΟΥ

Τον «ανθρωποκτόνο σκοπό» της «σχεδιασμένης και συντονισμένης» επίθεσης του τάγματος εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, υπογράμμισε χτες στη δίκη το μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, ηλεκτροσυγκολλητής στη Ζώνη Μιχάλης Βαξεβάνης. Ο μάρτυρας, που ήταν ανάμεσα στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που υπέστησαν δολοφονική επίθεση το Σεπτέμβρη του 2013 στο Πέραμα, τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δικαστηρίου: «Σε κλείνει μια ομάδα, τάγμα εφόδου, με διάταξη σε τόξο, δηλώνει Χρυσή Αυγή, στοχεύει το κεφάλι ξεκάθαρα (...) εγώ αν δεν είχα κάνει δεξιά να το αποφύγω θα την είχα φάει στο κεφάλι (...), φέρουν όπλα που δεν είναι συνηθισμένα, δεν είναι σκέτα ξύλα, έχουν μέταλλα, ελάσματα (...) Αν θέλει κάποιος απλώς να σε χτυπήσει, σε πλακώνει στις μπουνιές (...). Ηθελαν αίμα». Μάλιστα είπε για τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, που τον είχε στα χέρια του αιμόφυρτο μετά το χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι: «Σωριάστηκε λιπόθυμος, σαν τσουβάλι, δεν ήξερα αν ζει ή έχει πεθάνει»... Περιέγραψε, επίσης, στο δικαστήριο τα χτυπήματα που υπέστησαν κι άλλοι συνάδελφοί του που έγιναν με ρόπαλα με καρφιά «αν είχαν βρει το στόχο τους, γιατί τους σημάδευαν στο κεφάλι, θα τους είχαν σκοτώσει».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gHLfzL
via IFTTT

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΔΝΤ: «ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ» ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Δεν υπάρχουν στεγανά ούτε διαχωρισμοί. Αυτό είναι απολύτως σαφές. Δεν θα υπάρξει ούτε ρήγμα, ούτε διαχωρισμός. Δεν ξεχωρίζω το ΔΝΤ από την Ευρώπη και πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες της Γερμανίας. Το ΔΝΤ είναι πολύ σημαντικός εταίρος για την Ελλάδα και τους πιστωτές. Είναι η ασφάλεια, το ενέχυρο».
Αυτό υπογράμμισε ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Π. Μοσκοβισί, στο πλαίσιο χτεσινής συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα, ξεκαθαρίζοντας το χαρακτήρα των αντιλαϊκών παζαριών, των ενδοαστικών αντιθέσεων και των συμβιβασμών, που εμφανίζονται στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης» του μνημονίου, η απαρέγκλιτη εφαρμογή του οποίου αποτελεί όρο και προϋπόθεση για την επιστροφή του εγχώριου κεφαλαίου σε ρυθμούς «κανονικότητας».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gUuOmR
via IFTTT

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝOYN ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΩΝ «ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Η πρώτη νομοθετική παρέμβαση της νέας υπουργού Εργασίας επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται τη μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας.

Την παραπέρα ενίσχυση του «δουλεμπορικού» κυκλώματος των λεγόμενων «Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας» (ΙΓΕΕ) έρχεται να υπηρετήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή για την κατάργηση ακόμα και του ισχνού περιορισμού που ίσχυε, ο οποίος προέβλεπε ότι «η άσκηση της δραστηριότητας ΙΓΕΕ και υποκαταστήματός του δεν μπορεί να εκχωρηθεί σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο».
Στην πρώτη της νομοθετική πράξη, η νέα υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης, Εφη Αχτσιόγλου, η οποία «διαφημίστηκε» για το νεαρό της ηλικίας της, λύνει ακόμα περισσότερο τα χέρια στα δουλεμπορικά γραφεία, που εκμεταλλεύονται κατά κύριο λόγο νέους ανθρώπους, δίνοντας έτσι και μια σαφή πρόγευση για τις νέες αντεργατικές ανατροπές που προωθούν η κυβέρνηση και οι «εταίροι» στα παζάρια για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gHNyTp
via IFTTT

H ΜΕΡΚΕΛ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δημοσίευμα της γερμανικής Bild θέλει την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να διαμήνυσε σε βουλευτές του κόμματός της πως αντιτίθεται σε νέο γύρο ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία, ζητώντας τους να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τη θέση του πολιτικού της στρατοπέδου.

Αυτό σημαίνει, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ότι οι συνομιλίες έχουν ουσιαστικά λήξει. Η Bild επικαλείται ανώνυμα στελέχη που συμμετείχαν στη συνάντηση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) με την καγκελάριο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gUvCI6
via IFTTT

ΜΟΥΖΑΛΑΣ: ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Την ανησυχία του για τη στάση που εκδηλώνει μερίδα των νησιωτών απέναντι στους πρόσφυγες, εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αποδίδοντας τις αντιδράσεις αυτές στην απόκρυψη των πραγματικών δεδομένων του προβλήματος εκ μέρους τοπικών παραγόντων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, προειδοποίησε πως εάν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό, τα νησιά θα επιστρέψουν στην κατάσταση του περασμένου καλοκαιριού.

Το αποτέλεσμα είναι, όπως είπε, να οδηγείται η συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού σε αντιδράσεις που προσομοιάζουν στις λογικές της Χρυσής Αυγής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gHNymn
via IFTTT

ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

Από το Γενάρη του 2017, πανελλαδικά και σε όλους τους δήμους αρχίζει η κατάθεση των αιτήσεων για τo Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Το επίδομα θα δοθεί σε 700.000 δικαιούχους που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας
Το ανώτατο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης που παρέχει το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, αντιστοιχεί σε 200 ευρώ τον μήνα για έναν ενήλικα και σε 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
Το όριο εισοδήματος για ένταξη στο πρόγραμμα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού.  

Ένα άτομο που διαμένει μόνο του θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα αν το εισόδημά του κατά τους έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης ήταν κάτω από 1.200 ευρώ (δηλαδή 200 ευρώ ανά μήνα κατά μέσο όρο).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gUwbSD
via IFTTT

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΩΝ...ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΣΑ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Το πλαίσιο του αναγκαίου συμβιβασμού για εργασιακό, δημοσιονομικό, ενέργεια και τα άλλα εκκρεμή θέματα της δεύτερης αξιολόγησης, επικοινώνησε τις δύο προηγούμενες μέρες στην Ελληνική Κυβέρνηση , ο Γάλλος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί με στόχο να επιτευχθεί τεχνική συμφωνία σε επίπεδο στελεχών ( Stuff level Agreement ) μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.
Στις συναντήσεις που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τόνισε κυρίως την σημασία της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, μέσα στον επόμενο μήνα ώστε η Ελλάδα να έχει μια βάση για την συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.
Στις αντίστοιχες συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, ανάπτυξης κ Δημήτρη Παπαδημητρίου και την υπουργό εργασίας κ. Εφη Αχτσιόγλου, έδωσε τα περιθώρια ενός συμβιβασμού που θα μπορούσε να βρει σύμφωνους και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και το ΔΝΤ .
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gHPeMW
via IFTTT

Ο ΑΔΙΚΟ-ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ «ΛΟΞΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ»

Η επέκταση του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» απασχολεί την Κρήτη την τελευταία 25ετία.

Είναι περίπου 15 χρόνια από τότε που εκπονήθηκε ολοκληρωμένη μελέτη, βασισμένη στο master plan του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που ως βέλτιστη λύση επέλεξε τον «Λοξό Διάδρομο» σε συνέχεια του υφιστάμενου αεροδρομίου υπό βόρειο-δυτική του σημερινού γωνία προς την θάλασσα, ώστε αφ' ενός να αποφεύγεται πλέον η σημερινή ηχητική κλπ όχληση στην Αλικαρνασσό και αφετέρου να λειτουργεί καλύτερα υπό ισχυρούς πλάγιους, νότιους ή βόρειους ανέμους. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gHPvzv
via IFTTT

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η εκδίκαση είχε ξεκινήσει στις αρχές του Νοεμβρίου αλλά το δικαστήριο είχε διακόψει για τις 30 Νοεμβρίου. Η πολιτική αγωγή είχε ζητήσει νέα αναβολή της δίκης, λόγω της αδυναμίας να παραστούν κρίσιμοι μάρτυρες. Πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη από το Μεικτό Ορκωτό της 'Αμφισσας, καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και από τότε κραείται στις φυλακές Δομοκού. Ο συγκατηγορούμενος του Βασίλης Σαραλιώτης αρχικά είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, ωστόσο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.stokokkino.gr


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gwbCZh
via IFTTT

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Η ΚΟΥΒΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ COMANDANTE ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν την Πλατεία Επανάστασης στην Αβάνα της Κούβας για το ύστατο αντίο στον Φιντέλ Κάστρο, καθώς κορυφώνονται οι εκδηλώσεις απόδοσης τιμής στην προσωπικότητα που χάραξε την ιστορία του νησιού. 


Η πλατεία ήταν και ο χώρος όπου αντιπροσωπείες από το εξωτερικό απέτισαν φόρο τιμής - και το ποιοι ήταν παρόντες και ποιοι απόντες αντανακλά τα ανάμεικτα συναισθήματα που προκάλεσε ο θάνατος του Κάστρο στη διεθνή κοινότητα.Στη συγκέντρωση, η οποία άνοιξε με τον εθνικό ύμνο, οι ξένες αντιπροσωπείες διαβάσαν τα μηνύματα και τους επικηδείους τους πριν πάρει το λόγο ο Ραούλ Κάστρο, πρόεδρος της Κούβας (και αδερφός τού Φιντέλ). Εξυμνώντας τη σφραγίδα που άφησε ο Φιντέλ Κάστρο, ο Ραούλ είπε πως ήταν «αρχηγός μίας επαναστάσης που έγινε από τους ταπεινούς και για τους ταπεινούς».  

Όπως είναι αναμενόμενο, ορισμένοι από τους βασικότερους σύμμαχους της Αβάνας στη Νότια και Κεντρική Αμερική θα είναι παρόντες στην κηδεία: ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα, του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα και της Βολιβίας Έβο Μοράλες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2g54Adc
via IFTTT

O ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

«Μπορεί εμείς στην Ευρώπη να μη μπορούμε να φανταστούμε τις δυσκολίες που εσείς περάσατε, έχουμε όμως κι εμείς τους δικούς μας δυνάστες. Την απάνθρωπη λογική των νόμων της αγοράς και του νεοφιλελευθερισμού. Και δίνουμε και εμείς από τη μακρινή Ελλάδα, τον δικό μας αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια. Και σε αυτόν τον αγώνα, το παράδειγμα του Φιντέλ μας συντροφεύει και θα μας συντροφεύει πάντα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον επικήδειο στην εκδήλωση στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

«Hermanos y hermanas [Αδερφοί και αδερφές],

Γενναίε λαέ της Κούβας,

Αποχαιρετούμε σήμερα τον Κομαντάντε Φιντέλ, εδώ από την πλατεία της Επανάστασης, όπως αρμόζει σε αυτόν τον μεγάλο επαναστάτη του 20ου αιώνα. Αποχαιρετούμε ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο το κόσμο. Τους αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων. Τον δικό σας Φιντέλ, τον δικό μας Φιντέλ, τον Φιντέλ που ανήκει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τον Φιντέλ που ανήκει στην ιστορία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2giMUxP
via IFTTT

ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ HIV

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι σΣχεδόν οι μισοί φορείς του ιού HIV σε όλον τον κόσμο δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί, εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1/12) κάνει έκκληση για καλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε διαγνωστικά μέσα. «Σήμερα, το 40% των φορέων του HIV ΠΟΥ 14 εκατομμύρια άνθρωποι) δεν το γνωρίζουν», σημειώνει ο ΠΟΥ επικαλούμενος στοιχεία του 2015.

Το ποσοστό αυτό βασίζεται στον αριθμό των προσώπων που βρέθηκαν θετικά στον ιό αλλά δεν γνώριζαν ότι είχαν μολυνθεί όταν υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. Μολονότι υψηλό, το ποσοστό αυτό συνιστά βελτίωση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gFDxFj
via IFTTT

ΧΑΛΕΠΙ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ

Έως και 16.000 είναι οι εκτοπισμένοι στο Χαλέπι εξαιτίας της επιχείρησης της συριακής κυβέρνησης σε περιοχές της πόλης που ελέγχουν αντάρτες, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ. 

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια Στέφεν Ο' Μπράιεν προειδοποίησε ότι χιλιάδες ακόμα άνθρωποι αναμένεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εάν οι μάχες ενταθούν. 

Ο Ο' Μπράιεν εξέφρασε ανησυχία για το μέλλον των εκτοπισμένων. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fyULYT
via IFTTT

Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΑΝΤΗΛΑ

Ακολουθώντας τα βήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών η Βουλή της Ολλανδίας ενέκρινε την απαγόρευση των ισλαμικών ενδυμάτων που καλύπτουν το πρόσωπο, όπως τις μπούρκα και τα νικάμπ, σε ορισμένους δημόσιους χώρους.

Το νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί και από την Γερουσία, απαγορεύει στις μουσουλμάνες να φορούν μπούρκα σε χώρους όπως κυβερνητικά κτίρια, δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία και νοσοκομεία.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gFHnyi
via IFTTT

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟ 96% ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι Ρομά στην Ευρώπη, καταδεικνύει νέα έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (FRA), βασισμένη σε συνεντεύξεις Ρομά σε εννιά χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, οι οικογένειες Ρομά ζουν σε άθλιες συνθήκες, αποκλεισμένες από την κοινωνία, ενώ τα παιδιά με περιορισμένη εκπαίδευση, έχουν μηδαμινές προοπτικές για το μέλλον.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fz2kP9
via IFTTT

ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΉΘΕΛΑΝ ΑΙΜΑ, ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

«Σχεδιασμένη και συντονισμένη με ανθρωποκτόνο σκοπό» ήταν η επίθεση χρυσαυγιτών κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, το 2013, σύμφωνα με τον εργάτη στην Ζώνη, Μιχάλη Βαξεβάνη, που ξεκίνησε να καταθέτει ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας, ηλεκτροσυγκολλητής στη Ζώνη και μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, περιέγραψε στο δικαστήριο λεπτομερώς όσα έγιναν, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στον ίδιο και σε συντρόφους του που έκαναν αφισοκόλληση, τονίζοντας πως οι δράστες «ήθελαν αίμα» και πως ενεργούσαν κατ' εντολή μεγαλοεργολάβων «για να καθαρίσουν την Ζώνη από τους κομμουνιστές».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gFCQvw
via IFTTT

ΛΕΣΒΟΣ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Να κηρύξει τον δήμο Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχόπτωση, χαλαζόπτωση κλπ) τη Δευτέρα στο νησί εξουσιοδότησε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίοθ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, μετά από σχετικό αίτημα της Χριστιάνας Καλογήρου.

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στην Καλλονή, λόγω της έντονης βροχόπτωσης το βράδυ της Δευτέρας, που έπληξε ιδιαίτερα το κεντρικό, δυτικό και νότιο τμήμα του νησιού. Δεκαέξι άτομα εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένα σπίτια και οχήματα, με αποτέλεσμα να επέμβει η Πυροσβεστική. Προβλήματα από την κακοκαιρία και στο Πλωμάρι, όπου φούσκωσαν οι χείμαρροι της περιοχής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fz0a24
via IFTTT

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Σε προκλητικές δηλώσεις για την Κύπρο προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία. «Χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο» είπε.

Συγκεκριμένα είπε: «Χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί, υπάρχει και μια 'ΤΔΒΚ'. Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία, αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fz2xle
via IFTTT

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Με ευρεία διακομματική πλειοψηφία έγινε δεκτό από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων. Ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου κάλεσε μάλιστα τις πολιτικές δυνάμεις να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, καθώς το νομοθέτημα «θα συμβάλει στην προσέλκυση επενδύσεων και στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς». 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gFMCxL
via IFTTT

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΣΤΟΝ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

Οπως ανεφερε ο Δ.Τζανακοπουλος στην ενημερωση των πολιτικων συντακτων:Ο ΠΘ θα συμμετάσχει στη λαϊκή συγκέντρωση προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο και θα είναι ένας από τους λίγους ηγέτες που θα απευθύνουν επικήδειο.
-Το λες και ειρωνικο...ενας πολιτικος σαν τον Τσιπρα που εφαρμοζει πολιτικες μνημονιακης λιτοτητας ενω πλασαρονταν ως αριστερος...να απευθυνει επικηδειο σε εναν αριστερο ηγετη.-
ΠΡΕΖΑ TV
29-11-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gDK57d
via IFTTT

Ο ΦΙΝΤΕΛ, Η ΚΟΥΒΑ, Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Παρατήρηση 1η: O Κάστρο, λέει, ήταν «αμφιλεγόμενος». Πολύ λογικό να τον θεωρούν τέτοιο εκείνοι που πριν κοιμηθούν, μετά την προσευχή τους στην τρόικα, στις αγορές, στο αγγλικό δίκαιο και στα υπερταμεία, ρίχνουν κι ένα «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ».     

    Παρατήρηση 2η: Η τιμωρία για τους κλακαδόρους του «Τέλους της Ιστορίας» θα είναι πάντα η υπενθύμιση της απολογίας του Κάστρο μετά την πρώτη απόπειρα ανατροπής της χούντας του Μπατίστα. Εξι χρόνια πριν μπει θριαμβευτής στην Αβάνα, στον εισαγγελέα που ζητά την 30ετή του κάθειρξη και στους δικαστές που ζητούν την 15ετή του κάθειρξη, ο Κάστρο – αφού πρώτα τους έχει ξεφτιλίσει μέσα στο δικαστήριό τους – απαντά: «Καταδικάστε με, δεν έχει σημασία. Η ιστορία θα με δικαιώσει». Όσο για τα γιουσουφάκια του «δεν υπάρχει εναλλακτική», η δική τους τιμωρία θα είναι – όταν δεν αυτογελοιοποιούνται – να προσκυνούν και να στέκονται προσοχή στο ξόδι εκείνων που γράφουν την Ιστορία. Τέτοιος ήταν ο Κάστρο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gDOM0V
via IFTTT

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΟΓΚΟΛΙΘΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ-ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε το www.zoosos.gr το οπτικοακουστικό υλικό που ανέβασε στο προφίλ του στο facebook ένας κυνηγός - πιθανότατα από την Ελασσόνα της Λάρισας - ο οποίος φαίνεται μαζί με ακόμα δύο άνδρες («οικολόγοι» κυνηγοί αυτοαποκαλούμενοι διαχειριστές της φύσης και αυτοί) να κακοποιούν άγρια ένα αγριογούρουνο.

Στο βίντεο οι κυνηγοί κλωτσούν πολλές φορές το τραυματισμένο ετοιμοθάνατο ζώο...
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fx47o2
via IFTTT

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΑΠΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενόψει του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, απέστειλαν έπειτα από πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, εννέα ευρωβουλευτές της Συντονιστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας (Progressive Caucus) στο Ευρωκοινοβούλιο, αναφορικά με το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους καθώς και την ανάγκη άμεσης στροφής σε πολιτικές ανάπτυξης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2gDMSxp
via IFTTT

ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΟΙ ΦΤΩΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Υποταγμένος πλήρως στην κυβερνητική μνημονιακή πολιτική είναι ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων και για το 2017, που εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και το νέο έτος, ο προϋπολογισμός του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, ύψους 780 εκατομμυρίων ευρώ, προέρχεται κατά 70% από φόρους, τέλη, παράβολα, πρόστιμα, δηλαδή από τη φορολογία προς τα λαϊκά στρώματα, τη στιγμή που το κεφάλαιο δεν πληρώνει αυτά που οφείλει, με τη διοίκηση του δήμου να μη δείχνει καμία διάθεση να «κυνηγήσει» έσοδα από τις οφειλές μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα όριά του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fx4MWr
via IFTTT