Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ

«Η θέση μου, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι εύκολη, διότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης είναι σε εξέλιξη και επίκειται μια ουσιαστική συνάντηση, στην οποία θα τεθεί η ατζέντα και η θεματολογία. Δεν είναι εύκολη, ιδιαίτερα και μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, που νομίζω σας έδωσε πολύ μεγάλη πληροφόρηση για το πού βρισκόμαστε και άρα δεν έχω και πάρα πολλά πράγματα να προσθέσω», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανοίγοντας την ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2m9LQiM
via IFTTT

ΘΕΡΜΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Χείρα βοηθείας προσφέρει (για μια φορά ακόμη) η διοίκηση της Εκκλησίας στη «Χρυσή Αυγή», την εγκληματική, φασιστική συμμορία. Και μάλιστα τη χείρα του αρχιεπισκόπου…
Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο που ακολουθεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανταλλάσσει χειραψία με τον αρχηγό της Χ.Α, Ν. Μιχαλολιάκο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο σπίτι της αγίας Φιλοθέης, στην Πλάκα.
Η εγκαρδιότητα αποτυπώνεται στο πρόσωπο του αρχιεπισκόπου, ενώ η σεμνή χαρά του Μιχαλολιάκου δεν κρύβεται στο επόμενο στιγμιότυπο.
Προφανώς ο φυρερίσκος της Χ.Α παρέστη στην εκδήλωση προσκεκλημένος από τους οικοδεσπότες, εν προκειμένω από την Αρχιεπισκοπή. Άρα η συνάντηση του με τον αρχιεπίσκοπο δεν ήταν τυχαία, οπότε θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι καλοί τρόποι επέβαλαν στον κ. Ιερώνυμο να τον χαιρετίσει. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και η φωτογραφική της αποτύπωση έχει έντονο συμβολισμό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2m71740
via IFTTT

«ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!»

Τέτοιες μέρες, πριν από 169 χρόνια, τέλη Φλεβάρη του 1848, κυκλοφορούσε ένα έργο εμβληματικό, ένα βιβλίο από εκείνα που «σημάδεψαν τον κόσμο»:  Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο.

    Ας έρθουμε τώρα στην Ελλάδα του 2017.  Η' καλύτερα στην Ελλάδα των Μνημονίων.


Δεν υπάρχει δήλωση, διάγγελμα, συνέντευξη «αριστερού» κυβερνητικού ή δεξιού πολιτικού παράγοντα, δεν υπάρχει δημόσια εμφάνιση εκπροσώπου του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των εργολάβων, δεν υπάρχει τηλεοπτική παράσταση ή άρθρο από κάποιο παπαγαλάκι και «δημοσιογραφικό» βαποράκι όλων των προηγούμενων αποχρώσεων, που εδώ και εφτά χρόνια να μην περιέχει όλες μαζί ή κάποια από τις λέξεις «Πατρίδα», «Έθνος», «Έλληνες», «Ελλάδα».


    Το μήνυμά τους είναι σαφές:

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mGiIMM
via IFTTT

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Καμπανάκι χτυπά η Τράπεζα της Ελλάδος για το υψηλό υπόλοιπο που συνεχίζουν να εμφανίζουν τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Κατά την παρουσίαση της Έκθεσης του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι παραμένει σημαντική πηγή κινδύνου για την ευστάθεια του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος και τροχοπέδη, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση της καταθετικής βάσης, για τη χρηματοδότηση της οικονομίας. 

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2m75TyF
via IFTTT

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΚΑΦΡΙΛΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ...
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ  ΠΟΡΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 4ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ...ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΘΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...
ΤΟΣΟ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ...
ΠΡΕΖΑ TV
28-2-2017


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mG5NdJ
via IFTTT

ΝΕΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: «ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ» ΡΟΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΨΑΧΝΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ

Σάλο προκάλεσε στην πόλη Φολόνικα της κεντρικής Ιταλίας η ρατσιστική πράξη δύο υπαλλήλων σούπερ μάρκετ σε βάρος δύο γυναικών Ρομά. 

Οι δύο υπάλληλοι έκλεισαν μέσα σε κλουβί, όπου τοποθετούνται οι κάδοι των απορριμμάτων, δύο γυναίκες Ρομά, οι οποίες λίγη ώρα νωρίτερα είχαν προσπαθήσει να βρουν φαγητό μέσα στα σκουπίδια.

Οι υπεύθυνοι της ασύλληπτης αυτής πράξης άρχισαν να τραβούν με το κινητό τους τις δυο γυναίκες που κατατρομαγμένες φώναζαν και ζητούσαν βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2l7ErRs
via IFTTT

ΗΠΑ: EΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Ο δισεκατομμυριούχος Ουίλμπουρ Ρος εξασφάλισε άνετα την έγκριση της Γερουσίας για τη θέση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, παρά τα ερωτήματα που τέθηκαν για τους δεσμούς που μπορεί να είχε στο παρελθόν με Ρώσους ολιγάρχες.

Συνολικά 72 γερουσιαστές από τους 100, ανάμεσά τους και πολλοί Δημοκρατικοί, ενέκριναν τον διορισμό του 79χρονου επιχειρηματία, ο οποίος θα κληθεί να κάνει πράξη τις προεκλογικές εξαγγελίες του Ντόναλντ Τραμπ περί τόνωσης της απασχόλησης στη βιομηχανία των ΗΠΑ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2l7pkYw
via IFTTT

ΛΕΣΒΟΣ: ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΔΥΟ ΣΚΗΝΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ HOT SPOT ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

Δυο σκηνές στον εξωτερικό χώρο του καταυλισμού της Μόριας κάηκαν το πρωί από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Οι σκηνές είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα από την Ύπατη Αρμοστεία προκειμένου να προχωρήσουν έργα στο εσωτερικό του hot spot.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2lu4y19
via IFTTT

ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΆΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Δραστικές αλλαγές στην Άμεση Δράση φέρνει η εφαρμογή Προεδρικού Διατάγματος, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης-αναδιάταξης αστυνομικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» της Τρίτης, οι βασικές αλλαγές που φέρνει η αναδιοργάνωση είναι οι εξής: Δημιουργούνται έξι νέα τμήματα αντί για ένα που υπήρχε μέχρι σήμερα. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2l7yMuR
via IFTTT

ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η καρατόμηση του Γιώργου Κασαπίδη από την ομάδα των γαλάζιων τομεαρχών μέσα στο τριήμερο της Αποκριάς αποτελούσε ένα ηχηρό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με πολλούς αποδέκτες στο εσωκομματικό πεδίο - και δεν περιοριζόταν στα παρατράγουδα που είχαν προηγηθεί με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Κοζάνης. 

Επιτελικά στελέχη της ΝΔ ερμηνεύουν την κίνηση ως επίδειξη πυγμής από την πλευρά της κομματικής ηγεσίας ενόψει και του νέου σκηνικού που μπορεί να διαμορφώσει μια συμφωνία της κυβέρνησης με ευρωπαίους εταίρους και δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. 

Η στρατηγική που έχει χαράξει η αξιωματική αντιπολίτευση και πρωτίστως το εκλογικό αίτημα που αποτελεί μόνιμη επωδό κάθε παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση από μεμονωμένες κινήσεις βουλευτών. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ltRklb
via IFTTT

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ποδαρικό με ταλαιπωρία θα κάνει ο Μάρτιος για τους πολίτες του Λεκανοπεδίου, που χρησιμοποιούν τα μέσα σταθερής τροχιάς για τις μετακινήσεις τους. 

Το σωματείο των εργαζομένων ΣΤΑΣΥ (Μετρό-Τραμ-ΗΣΑΠ) πραγματοποιεί 24ωρες απεργίες την Τετάρτη 1 και την Παρασκευή 3 Μαρτίου. 

Ο σταθμός «Περιστέρι» της γραμμής 2 του Μετρό θα είναι κλειστός και την Πέμπτη 2 Μαρτίου, καθώς εκεί πραγματοποιούνται εργασίες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2l7wI60
via IFTTT

ΤΣΑΚΝΗΣ:«ΚΑΤΑΣΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΗ ΜΕ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ»...ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

«Οφείλουμε να αποκτήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλο το υπάρχον δυναμικό και να ενισχυθούμε με εξειδικευμένο προσωπικό υψηλών απαιτήσεων. Είμαστε ένας οργανισμός 2.280 εργαζομένων, δεν είμαστε ούτε οικογενειακή επιχείρηση ούτε συνοικιακό κανάλι», λέει ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην «Εφ.Συν.» για την κρατική Ραδιοτηλεόραση.

Ταυτόχρονα δίνει αναλυτική εικόνα των όσων έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια ώστε η ΕΡΤ να ξανασταθεί στα πόδια της ύστερα από το «μαύρο» της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, αποκρούει τις κατηγορίες περί φιλοκυβερνητικού καναλιού, παραδέχεται λάθη και αδυναμίες, μιλάει για τις σχέσεις του με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού και τον ρόλο του προέδρου και δηλώνει ανοιχτός στην εποικοδομητική κριτική.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2lu4rCL
via IFTTT

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

«Είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (DNT) η οποία να μην απαιτεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», είπε ο χριστιανοδημοκράτης υφυπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF).
«Σε τελευταία ανάλυση το θέμα δεν είναι αυτή τη στιγμή το χρέος, αλλά το πως θα επιτευχθεί ανάπτυξη», πρόσθεσε ο Γερμανός πολιτικός, ο οποίος τόνισε επίσης ότι «η Γερμανία επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2l7yYtS
via IFTTT

ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΓΑΤΑΚΙΑ: ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Διαδηλώσεις σε πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ οργανώνουν αυτήν την εβδομάδα οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, εν μέρει ως απάντηση στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει κατά του Αμερικανού προέδρου μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, τον περασμένο Νοέμβριο.
 Ο Τραμπ δεν έχει προγραμματίσει να εμφανιστεί σε καμία από αυτές τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε μικρές και μεγάλες πόλεις –από ένα πάρκο στην κωμόπολη Γκραβέτ του Άρκανσο μέχρι και τη μεγάλη πλατεία έξω από το κτίριο του Καπιτωλίου της Τζόρτζια, στην Ατλάντα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ltTUHX
via IFTTT

ΤΕΙΧΟΣ ΥΨΩΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Διακόσια ενενήντα χιλιόμετρα τείχους, από τα συνολικά 511 που έχουν προγραμματισθεί, ανήγειρε η Τουρκία κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που αναδημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ντόϊτσε Βέλλε.
Το τείχος, που σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές κατασκευάσθηκε για λόγους ασφαλείας, αποτελείται από τσιμεντένια μπλοκ πάχους δυο μέτρων, είναι ύψους τριών μέτρων και στην κορυφή υπάρχουν συρματοπλέγματα με ξυράφια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2l7reIA
via IFTTT

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ

Παρά τις προσπάθειες των μελών της προσωρινής διοίκησης αλλά και του σωματείου εργαζομένων στο Γηροκομείο Αθηνών η θητεία της λήγει με απόφαση Καμίνη και μέχρι τις 26 Μαρτίου θα έχει γίνει η Γενική Συνέλευση και η εκλογή της νέας 11μελούς διοίκησης.
Tο θέμα του Γηροκομείου Αθηνών μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για το όργιο κακοδιαχείρισης της περιουσίας του και για τα χρέη που έπληξαν την ίδια τη λειτουργία του. Σε εξέλιξη είναι άλλωστε δικαστική διαμάχη μεταξύ της προσωρινής διοικούσας επιτροπής και της προηγούμενης διοίκησης με επικεφαλής τον αρχιμανδρίτη Πρ. Μπούμπα, ο οποίος διώκεται για κακουργηματικές πράξεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ltTSQl
via IFTTT

ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΡΑΧΤΗ «ΜΙΣΟΥΣ» ΚΤΙΖΕΙ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΣΕΡΒΙΑ

Η Ουγγαρία ξεκίνησε την κατασκευή ενός δεύτερου φράχτη κατά μήκος των νότιων συνόρων της με τη Σερβία, μια ενέργεια που πιθανότατα θα επιτείνει τις επικρίσεις από ορισμένους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν θεωρεί ότι η μετανάστευση είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ΕΕ. Όμως, αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες εκφράζουν δυσαρέσκεια για ορισμένες από τις πρακτικές της Βουδαπέστης. Μάλιστα σήμερα μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να συζητήσει την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ουγγαρία.

Ο Όρμπαν είναι επίσης ένας από τους ελάχιστους Ευρωπαίους ηγέτες που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σχεδιάζει να οικοδομήσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2l7sT0I
via IFTTT

ΚΑΤΑ 59 ΔΙΣ.ΔΟΛΑΡΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΙΣ ΗΔΗ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ Ο ΤΡΑΜΠ

Κατά 54 δισεκατομμύρια δολάρια ή 9% θέλει η κυβέρνηση να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες και ταυτόχρονα να μειώσει την βοήθεια σε άλλες χώρες, ανέφερε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή σε όλα τα υπουργεία, εκτός από εκείνα που σχετίζονται με την ασφάλεια, θα μειωθεί ο προϋπολογισμός ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει μια «σημαντική μείωση» στη διεθνή βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2moKnpo
via IFTTT

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΗΣ DIE WELT

Η είδηση της προφυλάκισης του Ντενίζ Γιουτζέλ είναι «πικρή και απογοητευτική», έκρινε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, προσθέτοντας πως το μέτρο αυτό είναι «δυσανάλογα σκληρό», καθώς «ο Ντενίζ Γιουτζέλ παρουσιάστηκε οικειοθελώς στη δικαιοσύνη και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση (των εισαγγελέων που προΐστανται) της έρευνας».

Αρχικά ο Γιουτζέλ, που έχει διπλή -γερμανική και τουρκική- υπηκοότητα, ετέθη υπό κράτηση τη 14η Φεβρουαρίου, αφού έκανε ρεπορτάζ για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αριστεριστές χάκερ υπέκλεψαν από τον προσωπικό λογαριασμό του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας και γαμπρού του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χθες Δευτέρα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε ο Γιουτζέλ να προφυλακιστεί ενόψει της δίκης του. Είναι ο πρώτος γερμανός δημοσιογράφος που προφυλακίζεται στο πλαίσιο των εκτεταμένων διωγμών έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mFDEn4
via IFTTT

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΠΙ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΙΑΣΚΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ

Ο διαγωνισμός-φιάσκο για την προμήθεια έξι περιπολικών σκαφών του Λιμενικού. Εκατομμύρια ευρώ κοινοτικού χρήματος έχασε η χώρα μας, τα οποία προορίζονταν για την προμήθεια έξι σκαφών του Λιμενικού Σώματος.

Η ανάθεση, έπειτα από διαγωνισμό που διενεργήθηκε επί υπουργίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αποδείχτηκε φιάσκο σε μια περίοδο που οι ανάγκες του ΛΣ είναι αυξημένες εξαιτίας των προσφυγικών ροών.

Το 2013 το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια έξι σκαφών για τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Επρόκειτο για έξι περιπολικά σκάφη θαλάσσιας επιτήρησης τύπου POB-24G, μήκους 24,76 μ. και πλάτους 6,44 μ., με δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 25 ατόμων το καθένα. Το έργο χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερης σπουδαιότητας, ενώ στην τότε ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας επικρατούσε πανηγυρικό κλίμα. Δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν ότι η προμήθεια των συγκεκριμένων σκαφών θα αναβάθμιζε σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα της ελληνικής ακτοφυλακής και θα συνέβαλε «στην επίτευξη της βέλτιστης επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων και συνολικά στη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2moJ9e4
via IFTTT

ΤΡΑΜΠ: ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΑ OSCARS ΦΤΑΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χθες ότι το χάος που επικράτησε στο τέλος της απονομής των βραβείων Όσκαρ οφειλόταν στο ότι οι αστέρες του Χόλιγουντ, πολλοί από τους οποίους του εναντιώνονται, είχαν το μυαλό τους στην πολιτική και το πώς θα εξαπέλυαν επιθέσεις στον ίδιο, αντί να ασχοληθούν με την ομαλή διεξαγωγή της τελετής.

«Ήταν τόσο επικεντρωμένοι στην πολιτική που δεν έλεγχαν πλέον τα πράγματα στο τέλος», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον ακροδεξιό ιστότοπο Breitbart News, τον οποίο διηύθυνε μέχρι πρότινος ο σύμβουλός του Στιβ Μπάνον.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mFGj0g
via IFTTT

ΓΑΛΛΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΖΑΝ-ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Έχετε κάποια προβλήματα, όπως φαίνεται, με μερικές εκατοντάδες Ρομά που έχουν στην πόλη μια παρουσία ερεθιστική και ας την πούμε μυρωδάτη», είχε πει ο Λεπέν!

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο πρώην ηγέτης της άκρας δεξιάς στη Γαλλία, καταδικάστηκε χθες από εφετείο να καταβάλει πρόστιμο 5.000 ευρώ διότι το 2013 χαρακτήρισε «ερεθιστική» και «μυρωδάτη» την παρουσία των Ρομά. Το εφετείο της Εξ-αν-Προβάνς έκρινε ξανά ένοχο τον Λεπέν για υποκίνηση μίσους και εθνοτικών διακρίσεων για τις δηλώσεις αυτές, τις οποίες είχε κάνει κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Νίκαια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2moFInt
via IFTTT

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Όλοι γνωρίζουμε τον μύθο του βασιλιά Μίδα, που ότι άγγιζε γινόταν χρυσός. Αρχικά, η δυνατότητα αυτή του έδωσε τεράστια δύναμη. Μόλις όμως συνειδητοποίησε ότι ακόμα και το φαγητό που άγγιζε γινόταν χρυσός, έσπευσε να εκλιπαρήσει τον θεό Διόνυσο που τον είχε «προικίσει» με αυτή την ικανότητα, να του την αφαιρέσει.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Ότι αγγίζει, γίνεται «χρυσός».

Με τη διαφορά ότι αντί για χρυσό έχουμε ηλεκτρονικές εγγραφές, τις οποίες αποκαλούμε «νόμισμα», «χρεόγραφο», «παράγωγο» κ.ο.κ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mFCZ5k
via IFTTT

ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ ΓΙΑ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Δέκα χαρακτηριστικές υποθέσεις που αφήνουν υπόνοιες για εμπλοκή νομικών και μη παραγόντων

Περίεργο καθαρτήριο για τους ισχυρούς της Δυτικής Ελλάδας και για τα «λευκά κολάρα» της διαπλοκής και της διαφθοράς που διώκονται κατά καιρούς με βαρύτατες κατηγορίες για την παραβατική συμπεριφορά τους φέρεται να αποτελεί τα τελευταία χρόνια το Εφετείο της Πάτρας και η περιοχή της εποπτείας του.

Αποτελεί κοινό μυστικό μεταξύ των νομικών κύκλων της Δυτικής Ελλάδας ότι εκεί θα πέσουν στα μαλακά ή δεν θα δικαστούν καθόλου ή ακόμη και θα αθωωθούν όσοι έχουν πρόσβαση στα κυκλώματα δικαστικών υπαλλήλων, δικαστών και δικηγόρων οι οποίοι μέσω γνωριμιών και περίεργων δημόσιων σχέσεων επηρεάζουν υπογείως την έκβαση σοβαρών δικαστικών υποθέσεων.

Εχει παρατηρηθεί ότι σπουδαίες επιτυχίες διαφόρων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ οι οποίες παρουσιάστηκαν δημόσια και επίπονες έρευνες μηνών έντιμων και έμπειρων δικαστών της επαρχίας όταν εισάγονται στο Εφετείο Πατρών, παρά τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία που περιέχουν, απαξιώνονται πλήρως ή μερικώς, με προκλητικά επιχειρήματα, προκαλώντας οργή, προβληματισμό και αναστάτωση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2moIut5
via IFTTT

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΑΠΟ ΤΗΝ FIFA

Με δεδομένη την –μέχρι στιγμής ανεπίσημη- πρόθεση των ΗΠΑ να διοργανώσουν το Μουντιάλ του 2026, ο πρόεδρος της UEFA και αντιπρόεδρος της FIFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε στους New York Times:

«Αν λόγω πολιτικών αποφάσεων δεν επιτρέπεται η είσοδος παικτών ή οπαδών ή δημοσιογράφων σε μια χώρα, τότε το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν μπορεί να διοργανωθεί εκεί. Πρέπει να μπορούν να βρεθούν στη γιορτή αυτή, ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους. Ας ελπίσουμε όμως ότι τα πράγματα δεν θα φτάσουν έως εκεί».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mFL1v3
via IFTTT

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ

Η σύζυγος του Νίκου Κούνδουρου, Σωτηρία, και τα παιδιά του, Σήφης και Διαλεχτή, ευχαρίστησαν θερμά για την τιμή να τελεστεί η κηδεία δημοσία δαπάνη, όπως είχε αποφασιστεί από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, αλλά θέλησαν να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα για να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο ταμείο σε δύσκολους καιρούς.

Θυμίζουμε ότι χθες η κηδεία του σπουδαίου δημιουργού έγινε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στο Α' Νεκροταφείο, ενώ επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνου να κατατεθούν δωρεές στην «Κιβωτό του Κόσμου» και στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2moItW3
via IFTTT

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΑΧΟΙ ΕΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

Σε επικίνδυνη φάση βρίσκονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις για την ανακατάληψη του δυτικού τμήματος της Μοσούλης και την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους, που διανύουν την ένατη ημέρα, καθώς η μάχη αναμένεται να είναι πιο δύσκολη από αυτήν για τον ανατολικό τμήμα.

Την ίδια ώρα χιλιάδες άμαχοι βρίσκονται παγιδευμένοι στην πόλη. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, 400.000 άνθρωποι αναμένεται να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες του, καθώς οι ελλείψεις σε φαγητό και νερό θα είναι μεγάλες. 

Μέχρι το Σάββατο περίπου 1.000 άμαχοι διέσχισαν την πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων, ενώ 3.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους την Κυριακή, σύμφωνα με τις ιρακινές δυνάμεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mFJV23
via IFTTT

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες του τροχαίου δυστυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ατόμων.

Το όχημα, μάρκας Porsche, στο οποίο φέρεται να επέβαινε γιος γνωστού επιχειρηματία, του ιδιοκτήτη της μεγάλης αλυσίδα πολυκαταστημάτων «Jumbo», προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σε πάρκινγκ της εθνικής οδού. Ο οδηγός είχε κατεβεί από το όχημα, στο οποίο ωστόσο, παρέμειναν η σύζυγός του και το τρίχρονο παιδί τους.

Το αυτοκίνητο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο σταματημένο όχημα, με τα δύο Ι.Χ. να τυλίγονται αμέσως στις φλόγες. Τόσο η μητέρα με το βρέφος, όσο και οι δύο επιβάτες της Porsche έχασαν ακαριαία τη ζωή τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2moKxgq
via IFTTT

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Κεντρικό θέμα για την ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις που τώρα ξεκινούν, είναι «ο προσδιορισμός του ύψους των μέτρων, θετικών και αρνητικών», επισημαίνει κυβερνητική πηγή σε επικοινωνία που είχε με το ΑΠΕ -ΜΠΕ. Πρόκειται για τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα μέτρα ελάφρυνσης που αφορούν την περίοδο μετά το 2019 και τα οποία θα ψηφιστούν ταυτόχρονα όπως έχει διαβεβαιώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Από εκεί και πέρα, στη διαπραγμάτευση προκειμένου να επιτευχθεί το staff level agreement, συναντά κανείς τα γνωστά θέματα, δηλαδή τα ενεργειακά και τα εργασιακά.

Όμως, από την κυβέρνηση δίδεται «ιδιαίτερο βάρος και στο αναπτυξιακό πακέτο, για τις θέσεις εργασίας, το οποίο δεν θα συνυπολογίζεται στα πρωτογενή πλεονάσματα», δήλωνε η ίδια πηγή στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mFVSVO
via IFTTT

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

Τις στενές σχέσεις Ευρωπαίων Επιτρόπων αλλά και μελών του ευρωκοινοβούλιου με εταιρείες και ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International TI). Σύμφωνα με τα στοιχεία, 27 πρώην Ευρωπαίοι Επίτροποι έχουν προσληφθεί από πανίσχυρα λόµπι, αλλά και εταιρείες του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού τομέα.
Η έρευνα αφορά σχεδόν στους μισούς Ευρωπαίους επιτρόπους και σχεδόν στο ένα τρίτο των μελών του ευρωκοινοβουλίου. Πολλοί εξ αυτών στο τέλος της θητείας τους καταλήγουν στα γραφεία μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών και λόμπι.  Τα λόμπι και οι εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών συζητούν με την Κομισιόν θέματα ζωτικής σημασίας για την κοινωνία, ενώ είναι αυτοί που προωθούν σημαντικά πακέτα συμφωνιών όπως οι ΤΤΙΡ, CETA και TISA από τις οποίες επωφελούνται κατά κύριο λόγο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mFPzkR
via IFTTT

ΛΕΣΒΟΣ: ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΠΛΟΙΟ-Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΤΑΙ

Η σκηνή ενός Αιγύπτιου να κρέμεται σε ύψος περίπου 10 μέτρων, από τον κάβο του δεμένου στο λιμάνι της Μυτιλήνης πλοίου «Αριάδνη», χθες Κυριακή το βράδυ, απέδειξε για ακόμα μια φορά την «πολιορκία» των πλοίων της γραμμής, από εκατοντάδες πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Λέσβο. Διαπιστώνοντας πως δεν έχουν καμία ελπίδα να περάσουν στην άλλη Ελλάδα και στη συνέχεια στην Ευρώπη, χωρίς λεφτά και ελπίδες καλύτερης ζωής, προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιβασθούν στα πλοία, πολλές φορές, όπως χθες το βράδυ στην περίπτωση του Αιγυπτίου, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2m6uCD8
via IFTTT

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

4 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΟΔΗΓΟΣ PORSCHE ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΣΤΗΝ ΠΟΡΣΕ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΕΠΕΒΑΙΝΑΝ Ο 24 ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΚΑΚΗΣ, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΩΝ JUMBO ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.
Συγκλονίζουν οι εικόνες του φοβερού τροχαίου που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο ύψος της Θήβας, όταν μαύρη Porsche μπήκε στον παράδρομο της εθνικής οδού και καρφώθηκε με σφοδρότητα σε παρκαρισμένο όχημα. Από το τροχαίο, σκοτώθηκαν επιτόπου οι επιβαίνοντες στο παρκαρισμένο όχημα, μια μητέρα 33 ετών μαζί με το τρίχρονο παιδί της, αλλά και οι δυο επιβαίνοντες στην μαύρη Porsche. Μέσα σε αυτή, ήταν ο γιος πασίγνωστου επιχειρηματία, που είχε επιστρέψει από τις ΗΠΑ, όπου σπούδαζε και πήγαινε για ολιγοήμερες διακοπές στην Αράχωβα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mv45MX
via IFTTT

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΟ ΠΟΔΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Οπως αναφερει ρεπορταζ του Β.Λαμπροπουλου στο Βημα της Κυριακης η ΕΛ.ΑΣ με πρόσφατο έγγροφό της ζητεί γενική επιφυλακή των αστυνομικών δυνάμεων στην Αθηνά για τη φρούρηση ούτε λίνο ούτε πολύ των γραφείων της Ελλήνων Συνέλευσις
Στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ που είναι εμπιστευτικό και κατεπείγον, ζητείται ετοιμότητα στο έπακρον και διαρκής επαγρύπνηση. Και αυτό προκειμένου να μην υπάρξει οποιοδήπστε πρόβλημα με τους οπαδούς του αμφιλεγόμενου σωτήρα της χοφας κ Σώρρα από τους οποίους πολλοί είναι πιστοί του Δία .
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2lG5TEA
via IFTTT

H ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ EUROGROUP ΣΤΟ ΧΩΝΙ - 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ: ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ!

Ο λαός άρχισε να καταλαβαίνει και να συνειδητοποιεί. Αφενός να καταλαβαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (κόντρα σε όλους τους εγχώριους αντιπάλους του) είναι το κόµµα που αγωνίζεται να αποκρούσει τη λιτότητα των δανειστών, αφετέρου να συνειδητοποιεί πλήρως το ρόλο της ΝΔ, που υπό τη νέα ηγεσία της έχει µετατραπεί σε κόµµα των δανειστών.

Αυτό είναι το πολιτικό συµπέρασµα που αβίαστα βγαίνει από τα ευρήµατα της νέας δηµοσκόπησης - µιντιακό ΣΟΚ, που δηµοσιεύει το Σάββατο - λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας - Το ΧΩΝΙ. 

Γιατί στη θεµελιώδη ερώτηση, που αναµφισβήτητα θα κρίνει τις εκλογές του 2019, οι πολίτες ήδη εµφανίζονται µε ξεκάθαρη θέση: «Με τον Κυριάκο στην εξουσία θα ήταν χειρότερα» λένε 6 στους 10 συµπολίτες µας και -προσέξτε- µε τη µιντιακή πλιατσικολογία να χτυπάει κόκκινο καθηµερινά! Φανταστείτε και να άκουγε την αλήθεια ο λαός…
Στη δημοσκόπηση της Bridging Europe για Το ΧΩΝΙ αποτυπώνεται η ΑΛΗΘΕΙΑ που επιμελώς το κόμμα των δανειστών και οι τηλεπροπαγανδιστές προσπαθούν να σας κρύψουν!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mnOH53
via IFTTT

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SAMSUNG

Δύο υψηλόβαθμα στελέχη του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung Group, στη Νότια Κορέα πρόσφεραν τις παραιτήσεις τους, μετά το ζήτημα που έχει προκύψει για την εμπλοκή του επιχειρηματικού ομίλου στο μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς, μεταδίδει σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, Yonhap.

Πρόκειται για τους Τσόι Γκι-σανγκ και Τσανγκ Τσουνγκ-γκι, που έχουν ηγετικές θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου, ενώ βρίσκονται στη λίστα υπόπτων για διαφθορά που έχει καταρτίσει το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Σεούλ, με συνέπεια τη σύλληψη του προέδρου του ομίλου, Τζέι Λι, την προηγούμενη εβδομάδα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2la7T4E
via IFTTT

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: «ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...»-ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΛΑΛΟΣ ΡΩΤΑΕΙ...ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ; 
ΔΙΟΤΙ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΝΔ, ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΕΣ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.
«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και δεν θα είναι περίπατος», εκτιμά ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Διαβεβαιώνει όμως ότι η συμφωνία με τους δανειστές δεν θα πλήττει τα φτωχότερα στρώματα λόγω των αντισταθμιστικών μέτρων. Για το ασφαλιστικό υποστηρίζει ότι δεν θα επηρεαστεί, αλλά εφόσον χρειαστούν παραμετρικές αλλαγές, θα γίνουν με κριτήρια κοινωνικής προστασίας.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα στη χώρα μας, αν και χαρακτηρίζει αξιόπιστο σύμμαχο τους ΑΝ.ΕΛΛ., δεν απορρίπτει τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στο μέλλον, με την προϋπόθεση να απομονωθούν τα στελέχη του εκείνα «που εξακολουθούν να αλληθωρίζουν προς τη Ν.Δ. του κυρίου Μητσοτάκη».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2lFUHHX
via IFTTT

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ... ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να κατοχυρώσει και να ενισχύσει την κερδοφορία των εφοπλιστών, κλιμακώνοντας παράλληλα την επίθεση στους ναυτεργάτες, καταγράφηκε χτες στη Βουλή, στην απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος σε Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου.
Η βουλευτής του ΚΚΕ στάθηκε στις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στα καράβια, αλλά και στο γεγονός ότι το 80% των ναυτεργατών στα ποντοπόρα πλοία είναι ανασφάλιστοι, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Το ίδιο καθεστώς απαιτούν τώρα οι εφοπλιστές να επεκταθεί στο 100% των πληρωμάτων, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2lU2x1J
via IFTTT

«ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ» - ΑΠΑΤΗ

Η συμφωνία στο Γιούρογκρουπ τη Δευτέρα ξεχωρίζει από τα γεγονότα της βδομάδας που πέρασε. Τα όσα καταλήχθηκαν και δρομολογούνται με την υπογραφή της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, σηματοδοτούν μια νέα φάση κλιμάκωσης της επίθεσης σε βάρος του λαού. 
Τα μαζικά συλλαλητήρια την επόμενη μέρα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και δεκάδες ακόμα πόλεις, με κάλεσμα του ΠΑΜΕ και αποφάσεις Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων, αλλά και οι πρωτοβουλίες που ακολούθησαν για την παραπέρα οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης, αναδεικνύονται ως το μόνο πραγματικό «αντίμετρο» στους σχεδιασμούς και την κοροϊδία που επιχειρεί η κυβέρνηση με τα λεγόμενα «αντισταθμιστικά».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mvkctn
via IFTTT

ΝΕΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ... ΕΙΧΕ «ΚΛΕΙΣΕΙ»

Η «καταρχήν συμφωνία» κυβέρνησης και κουαρτέτου στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ και η επιστροφή των «κλιμακίων» τις επόμενες μέρες σηματοδοτούν τον νέο κύκλο αντιλαϊκής επίθεσης προς όφελος του κεφαλαίου, στην πρώτη γραμμή του οποίου βρίσκεται η νέα επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Πριν ακόμα ο νόμος - λαιμητόμος τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, ο οποίος υποτίθεται ότι «έκλεινε οριστικά» το Ασφαλιστικό, αυτό «ανοίγει» ξανά. Πριν οι συνταξιούχοι νιώσουν στο πετσί τους το σύνολο των ανατροπών και των περικοπών που επιβάλλει ο νόμος αυτός - οι οποίες μαζί με την αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων και μόλις στην πρώτη τετραετία εφαρμογής του (2016 - 2019) ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ, πριν ακόμα οι νέοι συνταξιούχοι, που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 12/5/2016, «καταλάβουν» το μέγεθος των μειώσεων στις συντάξεις τους, πριν ακόμα διαφανούν στο σύνολό τους οι αρνητικές συνέπειες και για άλλες παροχές (στον κλάδο της Πρόνοιας, της αναπηρίας, στις παροχές Υγείας), η κυβέρνηση συμφώνησε να προνομοθετήσει νέα μόνιμα μέτρα σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου...
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2lTLmxa
via IFTTT

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΡΡΕΑΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

Το τελευταίο διάστημα έχουν διατυπωθεί κατηγορίες ότι τα τουρκικά προξενεία στη Γερμανία προτρέπουν δασκάλους, γονείς και μαθητές τουρκικής καταγωγής να κατασκοπεύουν «εχθρούς» του Ερντογάν.   
To μακρύ χέρι του Τούρκου Προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν φθάνει μέχρι τα γερμανικά σχολεία; Τις κατηγορίες αυτές εξετάζουν τώρα οι αρχές ασφαλείας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και μοιάζουν πραγματικά απίστευτες. Τα τουρκικά προξενεία στη Γερμανία φέρονται να έχουν διοργανώσει «ενημερωτικές εκδηλώσεις» που αφορούν δασκάλους, γονείς και παιδιά τουρκικής καταγωγής και στόχος είναι να παρακολουθούν και να καταδίδουν επικριτές του Προέδρου Ερντογάν με φωτογραφίες και βίντεο από το μάθημα. Εκτός αυτού στις «εκπαιδευτικές συναντήσεις» μοιράζεται ένα «σχέδιο διδασκαλίας» το οποίο έχει στόχο να ενισχύσει την μουσουλμανική ταυτότητα των παιδιών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2lFIvaf
via IFTTT

SPIEGEL: ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑ

Το περιοδικό Spiegel δημοσιεύει επίσης ένα μακροσκελές ρεπορτάζ από τη Λέσβο και τον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια και γράφει: «Πριν από ένα χρόνο δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα hotspot για τους πρόσφυγες. Σε νησιά σαν την Λέσβο, οι καταυλισμοί μοιάζουν σα φυλακές. Από τότε που πέθαναν τρεις μετανάστες τον περασμένο Ιανουάριο η ατμόσφαιρα έχει χειροτερεύσει». Στο γερμανικό περιοδικό μιλάνε πρόσφυγες και μεταφέρουν την εμπειρία τους: «Μερικοί αποκαλούν τη Μόρια καταυλισμό του τρόμου. 'Ναι αυτό ακριβώς είναι για εμάς, ένας καταυλισμός του τρόμου' λέει η Αμάνι 'είναι ένας καταυλισμός όπου χάθηκαν οι ελπίδες μας'»
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mnzUY8
via IFTTT

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ: ΤΟ GREXIT ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,5 ΤΡΙΣ. ΕΥΡΩ

Οι παραμετρικές απώλειες για το ευρωπαϊκό σύστημα από μια πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ ή αδυναμία πληρωμής των δανείων της ξεπερνούν το 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της ΕΚΤ που επικαλέστηκε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψόχας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» της ΕΡΤ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2lFCOJy
via IFTTT

ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ, «ΒΛΕΠΕΙ» ΤΟ SPIEGEL

Για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel την ίδια ώρα που η Süddeutsche Zeitung διαπιστώνει ότι οι Έλληνες έχουν κουραστεί από τις διαφωνίες της Αθήνας και των δανειστών. 

Το Spiegel αναφερόμενο στις εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί για πιθανό νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ γράφει: «Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο αντί Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Μέρκελ και Σόιμπλε δεν έχουν πλέον ψευδαισθήσεις: δεν μπορούν να ελπίζουν μελλοντικά στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εάν η Ευρωζώνη πέσει σε αναταράξεις. Σε ενδεχόμενες νέες κρίσεις οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Και αυτές οι κρίσεις θα μπορούσαν να έρθουν πολύ πιο γρήγορα από όσο πιστεύει κανείς. Στο υπουργείο Οικονομικών, οι ειδικοί του Σόιμπλε δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα καταφέρει μόνη της να δανειστεί χρήματα από τις αγορές. Η συνέπεια: ένα τέταρτο πρόγραμμα είναι πιθανό – και σε αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχει πια το ΔΝΤ».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mnyEUQ
via IFTTT

ΠΟΡΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ATTICA BANK - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ

Ενα απίστευτο πάρτι με τα λεφτά των μηχανικών αποκαλύπτει το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με τα δάνεια που έδινε η Attica Bank. Πρόκειται για χορηγήσεις που στις περισσότερες περιπτώσεις χαρακτηρίζονται «χαριστικά» και αφήνονται υπόνοιες για πολιτικές παρεμβάσεις.
Οπως αποκαλύπτει το Βήμα, που φέρνει στο φως το πόρισμα, μετά από έλεγχο που έκαναν η ΤτΕ και ο εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ προκύπτει συστηματική χορήγηση δανείων κάτω του κόστους με μηδενική ή μερική εξασφάλιση της Αττικής.
Είναι ενδεικτικό ότι μόνον η κατασκευαστική εταιρεία Τοξότης, του κ. Καλογρίτσα, πήρε 39 δάνεια από την τράπεζα Αττικής, από το 2015 και μετά, με επιτόκιο που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν και κάτω από το κόστος της τράπεζας.  
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2lFzVs0
via IFTTT

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

Το θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε λόγο για πιθανό δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσει ο τουρκικός λαός αν επιθυμεί την ανώτερη ποινή που μπορεί να επιβάλει ένα δικαστήριο για ειδεχθή εγκλήματα ή προδοσία κατά της χώρας.
Ο Ερντογάν μίλησε για τη διεξαγωγή ενός ακόμα δημοψηφίσματος, μετά της 16ης Απριλίου για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας και την έγκριση των υπερεξουσιών στο πρόσωπο του προέδρου. «Πιστεύω ότι η θανατική ποινή πρέπει να έρθει στο κοινοβούλιο. Θα το εγκρίνουμε αμέσως μόλις επικυρωθεί», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ανοικτή συγκέντρωση στη Μανίσα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο «Ανατολή».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mnzPUk
via IFTTT

ΝΕΕΣ 48ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠ

Με νέες 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από την Τρίτη 28 Φλεβάρη συνεχίζουν τον αγώνα τους οι καθαρίστριες, που εργάζονται μέσω της εργολαβικής εταιρείας «ISS» στο ΕΜΠ, όπως αποφάσισαν στην γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 24 Φλεβάρη.

Διεκδικούν να μην μειωθούν οι αποδοχές τους, την επαναφορά των τριετιών, προσλήψεις, πλήρες ωράριο και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2mnJ3Qw
via IFTTT