Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

UNFOLLOW: Ο ΟΠΑΠ, ΤΑ VIDEO LOTTERY TERMINALS ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τον Αύγουστο υπήρξαν επαφές μεταξύ εκπροσώπων του ΟΠΑΠ και του νέου προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), Ευάγγελου Καραγρηγορίου, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να ενεργοποιηθεί η συμφωνία για τη λειτουργία των Video Lottery Terminals (VLTs) – τα περίφημα «φρουτάκια».
  Τα ανοίγματα Καραγρηγορίου προς τους ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ έρχονται να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις ανθρώπων της συγκεκριμένης αγοράς που από τον Ιούνιο σημείωναν ότι η απομάκρυνση του πρώην προέδρου της ΕΕΕΠ Αντώνη Στεργιώτη επρόκειτο να «φέρει τις δυο πλευρές πιο κοντά».

Ο Αντ. Στεργιώτης ήταν ο άνθρωπος που κατάρτισε το κανονιστικό πλαίσιο των VLTs, το οποίο όμως δεν «ικανοποιούσε» τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών του ΟΠΑΠ, αφού περιόριζε τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και το χρηματικό όριο του εν λόγω τζόγου. Το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο αμφισβήτησε ο ΟΠΑΠ: αρχικά πάγωσε τη συμφωνία και στην πορεία έσυρε το ελληνικό δημόσιο στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας στο Λονδίνο αξιώνοντας αποζημίωση άνω του 1 δισ. ευρώ, με τον ισχυρισμό ότι υπέστη «ζημιά»! Mε την πρόφαση ότι η επένδυση καθίσταται πλέον ασύμφορη, οι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ άσκησαν ουσιαστικά κάθε μορφής πίεση προκειμένου να επιβάλουν τους όρους τους και να πετύχουν τον μεγάλο στόχο: να μετατρέψουν τη χώρα σε μια απέραντη «φρουτοπία» χωρίς αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bCOtRd
via IFTTT

ΣΤΗΝ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ NAMMOS ΣΤΗ ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΑΣΟΥΡΙΑ ΔΥΝΑΜΙΤΙΔΑΣ -ΜΥΜΗΜΑ ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ;

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι διάσημου επιχειρηματία στην περιοχή της Πεντέλης, ο οποίος μάλιστα είναι ένας από τα πλέον γνωστά πρόσωπα στο νησί της Μυκόνου, όντας συνιδιοκτήτης ενός γνωστού μπαρ στο νησί των Ανέμων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bCAGil
via IFTTT

ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΆΡΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ

Την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων σε σοβαρές τροχαίες συγκρούσεις ζητά με παρέμβασή του ο πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα.

Όπως τονίζει, πλάι στην κατανάλωση αλκοόλ, η χρήση συσκευών κινητής τηλεφωνίας αποτελεί το σημαντικότερο μέσο απόσπασης της προσοχής κατά την οδήγηση, προκαλώντας την απώλεια της ζωής του οδηγού ή άλλων ατόμων.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bCPgBn
via IFTTT

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε το βράδυ της Δευτέρας ο διοικητής της τροχαίας Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή της οδού Πανεπιστημίου με την Μπενάκη. Ο αξιωματικός της αστυνομίας τραυματίστηκε ελαφρά και οδηγήθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Αυτόπτης μάρτυρας εξιστορεί τα όσα έπεσαν στην αντίληψή του ανατρέποντας τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί επιθέσεως από αναρχικούς.

Σύμφωνα με κείμενο που φιλοξενείται στην γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου athens.indymedia, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού σημειώνει πως «ο διοικητής τραυματίστηκε από πολίτη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «με συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας».

Αναλυτικά, ο αυτόπτης μάρτυς γράφει:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bCAnUM
via IFTTT

ΠΡΟΣ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΔΕΥΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις 176 έδρες που ζητούσε από το κοινοβούλιο, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό πλέον το ενδεχόμενο μίας νέας εκλογικής αναμέτρησης στη χώρα.  

Εάν συμβεί αυτό, τότε θα πρόκειται για την τρίτη βουλευτική εκλογική αναμέτρηση μέσα σε ένα χρόνο. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bCP2dJ
via IFTTT

EΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ CETA & TTIP ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 06/09 ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Η νεοσύστατη «Προοδευτική συμμαχία» (Progressive Caucus) διοργανώνει την πρώτη δημόσια εκδήλωσή της με θέμα "CETA και ΤΤΙΡ: δύο όψεις του ίδιου νομίσματος" την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη στην αίθουσα Α1G2 και ώρα 18:30 – 21:00 (τοπική) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν Ευρωβουλευτές, ακαδημαϊκοί, πολιτικές προσωπικότητες και ακτιβιστές από την Ευρώπη προκειμένου να ξεκινήσει η διερεύνηση της εμπορικής συμφωνίας CETA ανάμεσα στην ΕΕ και τον Καναδά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bCB6W2
via IFTTT

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ WIND, VODAFONE ΚΑΙ FORTHNET ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Στο στόχαστρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα βρέθηκαν οι πρακτικές προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, έπειτα από πλήθος καταγγελιών πολιτών .

Συγκεκριμένα, η ΑΠΔΠΧ επέβαλε μία σειρά προστίμων και απηύθυνε συστάσεις προς - σχεδόν όλες - τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, σε μία προσπάθεια να θέσει όρια στις προωθητικές ενέργειες που πραγματοποιούν, και συγκεκριμένα τις τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιούνται με ή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση με σκοπό την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών.
Ειδικότερα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποφάσισε:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bCPSqV
via IFTTT

ΣΩΡΡΑΣ: ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

Έχουν αναρτηθεί στο internet φωτογραφίες και βίντεο από την τελετουργία του Σώρρα και των «παιδιών» του στην αρχαία Ολυμπία. Οι περισσότερες αναφορές βέβαια στο θέμα είναι ξεκαρδιστικές. Λυπάμαι, αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο αθώα όπως φαίνονται, ούτε τόσο γελοία, όπως νομίζουν οι περισσότεροι.

O τύπος στήνει μεθοδικά έναν φανατισμένο στρατό. Και μη μου πείτε ότι πρόκειται για ηλίθιους. Διότι ένας στρατός φανατισμένων ηλιθίων είναι ότι πιο επικίνδυνο θα μπορούσε να συμβεί σε τέτοιες ακραίες συνθήκες όπως είναι αυτές που διανύουμε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2c0WJP8
via IFTTT

ΕΝΦΙΑ 92.000 ΕΥΡΩ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Ποσό 92.000 ευρώ καλούνται να καταβάλουν τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας» για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ.
Όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωσή της η οργάνωση, το ποσό αυτό αντιστοιχεί «στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 300 οικογένειες με 450 παιδιά και να παρέχει εργασία σε δέκα εργαζομένους».
«Τα Παιδικά Χωριά SOS βοηθούν και υποστηρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά βρίσκονται σε ανάγκη, όμως αυτό το έργο γίνεται όλο και δυσκολότερο κάθε φορά που εφαρμόζεται μια νέα φορολογική πολιτική κατά των σωματείων στη χώρα μας», προσθέτει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2c92CGY
via IFTTT

ΚΚΕ: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

«Όλα όσα λέγονται περί πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι παραμύθια. Ξαναμοίρασμα της πίτας γίνεται και πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων έχουμε», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bCUS1G
via IFTTT

ΟΜΟΛΟΓΙΑ Π. ΨΥΧΑΡΗ: ΜΕ 'ΑΕΡΑ' ΕΔΩΣΑ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ 15 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Την αναχρηματοδότηση των θαλασσοδανείων του ΔΟΛ από τις τράπεζες χωρίς την παραμικρή διασφάλιση των ιδρυμάτων παραδέχθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού οργανισμού, Παναγιώτης Ψυχάρης, ομολογώντας ότι υπέγραψε «αέρα» 15 εκ. ευρώ. 

Ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη προέβη στην πρωτοφανή αυτή αποκάλυψη κατά τη διάρκεια ερωτήσεων που του έθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελλος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bC9cJt
via IFTTT

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ -ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ;

Το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογραφούν οι όροι της συμφωνίας μεταξύ της οικογένειας Μαρινόπουλου, της Σκλαβενίτης και των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών, οι οποίες έχουν αναλάβει και την χρηματοδότηση του νέου εγχειρήματος.
 Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247, αναμένεται ταχύτητα η υλοποίηση του σχεδίου, με ανεφοδιασμό των καταστημάτων.
Το σχέδιο σωτηρίας
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bCoCsu
via IFTTT

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ!!!

Συνεχίζουν να προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας οι δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για τα υπέρογκα δάνεια του κόμματος.

Μετά τον Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος είχε ζητήσει να διαγραφούν τα χρέη της ΝΔ, σειρά πήρε ο Νότης Μηταράκης.Σε μια προκλητική παρέμβαση του, στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ο βουλευτής της ΝΔ, θεώρησε λογικό να δίνεται και στα κόμματα, που έχουν μη εξυπηρετήσιμο χρέος, η δυνατότητα να εντάσσονται στο νόμο Κατσέλη. «Δεν γίνεται να ισχύει για τους πολίτες και όχι για τα κόμματα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bC8Anv
via IFTTT

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2016, ΣΤΟ 23,5%

Σταθερό στο 23,5% παρέμεινε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Μάιο, σε σχέση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα.

Στην Ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28», η ανεργία παρέμεινε σταθερή τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, στο 10,1% και στο 8,6% αντίστοιχα. Συνολικά, τον Ιούλιο καταγράφονται 21,063 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 16,3 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωζώνη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bCoBoy
via IFTTT

ΝΤΡΑΓΚΙ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ QE

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ύψους 80 δισ. ευρώ μηνιαίως, είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε απαντητική επιστολή του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

«Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την απόκτηση διαπραγματεύσιμων αξιών που έχει εκδώσει ή εγγυάται η Ελληνική Δημοκρατία στο πλαίσιο του προγράμματος (PSPP) δεν μπορεί να προσδιοριστεί αυτή τη στιγμή» είπε o Μ.Ντράγκι.

Ο Ντράγκι θυμίζει στη γραπτή απάντησή του ότι η ΕΚΤ έκανε στις 22 Ιουνίου και πάλι δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. 

Θυμίζει, επίσης, τη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ ότι για την αγορά των ελληνικών ομολόγων θα λάβει υπόψη την πρόοδο σχετικά με την ανάλυση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. 

Σημειώνει δε τη δήλωση του Eurogroup της 25ης Μαΐου, ότι εξετάζει την εφαρμογή σειράς μέτρων για την επαναφορά του χρέους σε καθοδική τροχιά. .  IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
31-8-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bC81ty
via IFTTT

ΣΕΟΥΛ: Ο ΚΙΜ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ

Ο υπουργός Παιδείας της Βόρειας Κορέας εκτελέστηκε, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα στον Τύπο περί ενός νέου διωγμού στην Πιονγιάνγκ.

«Ο υπουργός Παιδείας Κιμ Γιονγκ-Τζιν εκτελέστηκε» δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης, Τζονγκ Τζουν-Χέε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bC80Ww
via IFTTT

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟ CDU ΠΕΦΤΕΙ, Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Τα ποσοστά του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ υποχωρούν και περισσότεροι ψηφοφόροι στρέφονται στο ξενοφοβικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa δείχνει ότι το ποσοστό του CDU έχει μειωθεί στο 33%, είναι δηλαδή δύο μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και οκτώ μονάδες κάτω σε σύγκριση με πέρυσι. Το CDU παραμένει πρώτο σε δημοτικότητα, όμως η AfD αύξησε το ποσοστό της κατά δύο μονάδες, στο 12%.

Περίπου έναν χρόνο πριν τις επόμενες εκλογές, η δημοσκόπηση καταδεικνύει τη δυσαρέσκεια που εκφράζουν πολλοί για την καγκελάριο Μέρκελ μετά την απόφασή της, πέρυσι να υιοθετήσει πολιτική ανοιχτών θυρών για τους πρόσφυγες. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bCp2yT
via IFTTT

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΥΣΕΦ, ΕΝΟΧΗ ΤΗΝ ΕΚΡΙΝΕ Η ΓΕΡΟΥΣΙΑ

Με την απαραίτητη πλειοψηφία δύο τρίτων καταδίκασε η Γερουσία της Βραζιλίας την Ντίλαμ Ρουσέφ, καθαιρώντας την οριστικά από την προεδρία. 

Η καθαίρεση της Ρουσέφ βάζει τέλος στην 13ετή κυριαρχία του Κόμματος των Εργαζομένων.

Την διακυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος Μισέλ Τεμέρ μέχρι τις προγραμματισμένες προεδρικές εκλογές στο τέλος του 2018.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bC8tbz
via IFTTT

ΑΙΡΕΤΑΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΛΑΓΟΥ ΚΑΙ ΜΙΧΟΥ, «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού και Ν. Μίχου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με τους 197 παρόντες βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ του σχετικού αιτήματος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο βουλευτών και διαβιβάστηκε στη Βουλή αφορά κατηγορίες για συμμετοχή τους σε επεισόδια και καταλήψεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bCnlla
via IFTTT

ΜΠΑΡΑΖ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΑΕΙ

Μπαράζ παραιτήσεων των μελών των Συμβουλίων των ΑΕΙ βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς στην πλειονότητά τους οι Έλληνες επιστήμονες που ήρθαν από το εξωτερικό στη χώρα μας για να βοηθήσουν στην λειτουργία της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης δεν δέχονται την παράταση της θητείας τους από την κυβέρνηση κατά ένα χρόνο.

Με επιστολές τους παραιτήθηκαν σήμερα τα μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ πριν δυο ημέρες είχαν παραιτηθεί καταγγέλλοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα και τα μέλη του Συμβουλίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bC8jAR
via IFTTT

ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο Π.ΨΥΧΑΡΗΣ: ΤΟ MEGA ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΝΕΙΡΩΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ

«Το MEGA υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει παρά τις ονειρώξεις κάποιων» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ και μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, Παναγιώτης Ψυχάρης, διαβεβαιώνοντας ότι το κανάλι δεν κλείνει, όπως προεξοφλούν κάποιοι και θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα.

Κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά την υπόθεση της δανειοδότησης ΜΜΕ και κομμάτων, ο κ. Ψυχάρης τόνισε ότι «η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ δεν είναι Μαρινόπουλος», σημειώνοντας ότι «βρίσκεται σε μια πορεία να βολέψει τα οικονομικά της και να τακτοποιηθεί σε μια δύσκολη οικονομική συνθήκη σαν αυτή που διανύουμε». 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bCnvJp
via IFTTT

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ: ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

«Αποκατάσταση της νομιμότητας» χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη το κλείσιμο σε 90 ημέρες όσων καναλιών δεν καταφέρουν να πάρουν τηλεοπτική άδεια στον εν εξελίξει διαγωνισμό.

Διαχωρίζοντας τα ιδιωτικά κανάλια που θα σταματήσουν να λειτουργούν από την περίπτωση της ΕΡΤ, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «μαύρο» έπεσε τότε στη δημόσια τηλεόραση και ότι σήμερα οι εποχές αυτές έχουν περάσει.

«Σήμερα πρόκειται περί αποκατάστασης νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους διαφανείς» είπε η κ. Γεροβασίλη επαναλαμβάνοντας ότι η Digea έχει υποχρέωση να μην μεταφέρει το σήμα όποιου δεν έχει την άδεια, σε 90 ημέρες από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

«Οι 90 ημέρες είναι αποτυπωμένο γραπτώς και είναι γνωστό σε όλους» είτε για τους νέους καναλάρχες είτε για κάποιον που έχει ήδη τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bC7Tdy
via IFTTT

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΑΔΕΙΩΝ

Πόκερ για παίκτες με γερά πορτοφόλια σε συνθήκες Big Brother. Κάπως έτσι μοιάζει η πλειοδοτική διαδικασία για τις άδειες, η οποία είναι σε εξέλιξη και από ό,τι φαίνεται μπορεί να ολοκληρωθεί και σήμερα.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί Star, Alpha, ΑΝΤ1 και Mega -ακολουθώντας τη διαδικασία- κοινοποίησαν με θυροκόλληση στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει κατά της διαδικασίας της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες και θα εξεταστούν από το ΣτΕ στις 16 Σεπτεμβρίου.

Τα σσφαλιστικά μέτρα του Star στρέφονται κατά της συμμετοχής των εταιρειών του Ιβάν Σαββίδη και του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με την αίτηση η συμμετοχή των δύο εταιρειών παραβιάζει όρους του διαγωνισμού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bCNsMd
via IFTTT

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ... ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΜΕ 48.000 ΠΑΙΔΙΑ «ΚΟΜΜΕΝΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Οι ...πανηγυρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχετικά με την «επιτυχημένη» ολοκλήρωση της επιλογής των παιδιών που θα συμμετέχουν, δωρεάν, στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς, δεν είναι ικανοί να επισκιάσουν το γεγονός ότι χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 48.000 παιδιά «κόπηκαν» και πλέον οι οικογένειές τους αναζητούν λύση. Εκτός όμως από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, υπάρχουν και οι οικογένειες που θα κληθούν να πληρώσουν τροφεία σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς για να μπορέσουν να πάνε εκεί τα παιδιά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η κυβέρνηση για τη φετινή χρόνια με σχετικό δελτίο Τύπου, πανηγυρικού χαρακτήρα, την περασμένη Παρασκευή, έλαβαν «voucher» 84.800 παιδιά, έναντι 81.270 και 80.326 κατά τις δύο προηγούμενες σχολικές χρονιές, ενώ ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 193 εκατ. ευρώ, έναντι 176,5 και 186 για τις σχολικές περιόδους 2015 - 2016 και 2014 - 2015.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bPQGOD
via IFTTT

ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά τώρα σε αυτό που δεν είχε τολμήσει να κάνει καμία άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν: Να μετατρέψει το επίδομα ανεργίας σε επίδομα προς τις επιχειρήσεις και στην πράξη να ανοίξει το δρόμο για την κατάργησή του.
Αυτό ακριβώς ήταν το αντικείμενο της χτεσινής συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, ενώ συμμετείχαν επίσης η διοικήτρια του ΟΑΕΔ καθώς και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών.
Οπως σημείωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, «...η προσπάθειά μας είναι να επιδοτήσουμε κυρίως την απασχόληση και όχι παθητικά την ανεργία. Παρουσιάσαμε προτάσεις, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με προγράμματα, τα οποία θα επιδοτούν τη δυνατότητα ανέργων να απασχολούνται σε αυτές. Εγινε μία πλήρης εισαγωγική συζήτηση, η οποία ήταν η πρώτη και όχι η τελευταία με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πρόκειται να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bTRRK8
via IFTTT

ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ: ΟΙ ΕΚΠΤΩΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ, ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΙ

Η θέση του Υπουργείου μετά και τις σημερινές εξελίξεις στην ΕΠΟ και ως προς στις αποφάσεις που έγιναν γνωστές:

Οι έκπτωτοι συνεχίζουν να προκαλούν τη νομιμότητα και την συνταγματική τάξη. Με δολιχροδρομίες και εκ νέου παραμονίες όχι δεν μπορεί να αρθεί η απόφαση απαγόρευσης διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων αλλά επιβάλλεται η περαιτέρω χρονική επέκτασή της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bPQPBp
via IFTTT

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ

«Είναι τουλάχιστον αντιφατικό ως πολιτική αν όχι ανεξήγητη η άγνοια των αναγκών της οικονομίας όταν από την μία πλευρά το ζητούμενο είναι η δράση, οι εξαγωγές, οι επενδύσεις και γενικά κάθε επιχειρηματική κινητοποίηση και από την άλλη δυσχεραίνεται ακόμη και η διακίνηση των προϊόντων».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στα μέτρα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του υπουργείου Μεταφορών που εφαρμόζονται σε βάρος των εμπορευματικών μεταφορών.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, έτσι αντιλαμβάνεται η επιχειρηματική αγορά την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, να απαγορεύσει τη διέλευση των οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων από το παράπλευρο-παραλλαγμένο οδικό δίκτυο με ορισμένες ελάχιστες εξαιρέσεις, για τις οποίες χορηγείται άδεια, έπειτα όμως από πολύπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία, ενώ πρόσθεσε επίσης ότι έτσι βλέπει όλη η επιχειρηματική κοινότητα την απαράδεκτη επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ για τον οδηγό και 1.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη του οχήματος, που καταβάλλονται επιτόπου σε περίπτωση παράβασης με ταυτόχρονη ακινητοποίηση του οχήματος μέχρι αποδείξεως ή όχι της παράβασης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bTRG1J
via IFTTT

ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Νεαρός άντρας, που κατάγονταν από την Καρδίτσα και έμενε στη Σαλαμίνα, έπεσε από ύψος 17 μέτρων από μπαλκόνι στην Μονή Εσφιγμένου, η οποία εδώ και 4 δεκαετίες είναι υπό κατάληψη από ζηλωτές μοναχούς.

Στο υπό κατάληψη μοναστήρι έχουν απομείνει μόλις 25 άτομα, όπως αναφέρει η "νόμιμη αδελφότητα", που με επικεφαλής τον ηγούμενο Βαρθολομαίο, έχει εγκατασταθεί στις Καρυές.
Η "νέα αδελφότητα" της Μονής Εσφιγμένου εξέδωσε ανακοίνωση για τον μυστηριώδη θάνατο του 32χρονου άνδρα. Σημειώνουν ότι ο εν λόγω άνδρας, είτε κρυβόταν στο Άγιο Όρος από το 2011, είτε είχε εισέλθει παράνομα στην περιοχή. Οι συνθήκες της πτώσης του παραμένουν άγνωστες. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, εκλήθη Σέρβος γιατρός που βρισκόταν για προσκύνημα στην παρακείμενη Ιερά Μονή Χιλανδαρίου. Οι Εσφιγμενίτες δηλώνουν άγνοια σχετικά με το ποιος κάλεσε τον γιατρό αλλά και σχετικά με το πώς ο νεκρός διεκομίσθη στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία - νεκροτομή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bPMGxy
via IFTTT

ΈΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 85 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΠΛΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Ο μεσογειακός διάδρομος κατέστη φέτος πιο επικίνδυνος, γράφει η γερμανική εφημερίδα Welt η οποία επικαλείται στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ/ΙΟΜ).
Την περασμένη χρονιά δεν κατάφεραν να επιζήσουν του διάπλου της Μεσογείου συνολικά 276 πρόσφυγες. «Από τα στοιχεία μας προκύπτει ότι το 2016 τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους πρόσφυγες», είπε στη Welt ο Φρανκ Λάτσκο, επικεφαλής του κέντρου δεδομένων του ΔΟΜ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bPcZ28
via IFTTT

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ: ΟΥΔΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ

Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν διάφοροι και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής. http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
30-8-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bPMVs9
via IFTTT

GUARDIAN: Ο ΟΗΕ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΆΣΑΝΤ

Συμβόλαια δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων με επιχειρηματίες που έχουν στενή σχέση με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ έχει υπογράψει ο ΟΗΕ στο πλαίσιο των διεθνών προγραμμάτων βοήθειας. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Guardian, πρόκειται για επιχειρηματίες με εταιρείες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κυρώσεων ΗΠΑ και ΕΕ, γεγονός που δημιουργεί φόβους στους επικριτές τής Δαμασκού ότι πλέον τα προγράμματα βοήθειας εξυπηρετούν τους στόχους του το καθεστώτος. 

Στη λίστα των εταιρειών αυτών, οι οποίες όπως προκύπτει από την έρευνα της βρετανικής εφημερίδας, έχουν εισπράξει σημαντικά ποσά από τον ΟΗΕ περιλαμβάνονται μεταξύ πολλών άλλων η φιλανθρωπική οργάνωση που έχει ιδρύσει η σύζυγος του σύρου προέδρου Άσμα, καθώς και εταιρείες του στενού του συνεργάτη Ραμί Μακλούφ. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2c6g4vy
via IFTTT

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ, 13 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ APPLE

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις που εξασφάλιζε επί σειρά ετών η κυβέρνηση της Ιρλανδίας στην Apple δεν συμβαδίζουν με τους κανόνες της ΕΕ. Τώρα, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας καλείται να συγκεντρώσει 13 δισεκατομμύρια ευρώ φόρους αναδρομικά από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό, συν τους τόκους, μεταδίδει το Reuters. Οι κανόνες της ΕΕ απαγορεύουν την χρηματοδοτική στήριξη (κρατική ενίσχυση) επιχειρήσεων από τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ υπό διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών ελαφρύνσεων. Εξαιρέσεις υπάρχουν, μεταξύ των οποίων η κρατική ενίσχυση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Μια τέτοια αμφιλεγόμενη κρατική ενίσχυση είναι το καθεστώς φορολόγησης που απολαμβάνει η Apple στην Ιρλανδία, όπου είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης εργοδότης στη χώρα απασχολώντας 5.500 ανθρώπους. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bYdgDv
via IFTTT

DEUTSCHE WELLE: ΘΥΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Η ΑΥΤΟΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ;

Τεκμηριωμένα στοιχεία για την αδήλωτη εργασία δεν υπάρχουν, παρά μόνο εκτιμήσεις. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των προσφύγων. Ενώ οι γερμανικές αρχές καταγράφουν δέκα σχετικές παραβιάσεις το μήνα, επιστημονικές και δημοσιογραφικές έρευνες παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα. Σε μια ανάλυση των Πανεπιστημίων του Τίμπινγκεν και του Λιντς εκτιμάται ότι πιθανώς ως και το 30% του ενός εκατομμυρίου προσφύγων που έχουν έρθει στη Γερμανία τον περασμένο χρόνο εργάζονται παράνομα. Σύμφωνα πάλι με έρευνα της δημόσιας τηλεόρασης NDR που βασίζεται σε εκτιμήσεις εθελοντών και κοινωνικών λειτουργών σε προσφυγικά καταλύματα το ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 10% και 50%. Συνυπολογίζοντας όλα τα υπάρχοντα στοιχεία οι δημοσιογράφοι του NDR καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον 100.000 των νεοαφιχθέντων προσφύγων εργάζονται παράνομα. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2c6fGx1
via IFTTT

ΒΑΘΥ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟ ΑΜΑΤΡΙΤΣΕ, ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

Δεκάδες θύματα του σεισμού κηδεύτηκαν την Τρίτη στο Αματρίτσε, που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του μετά τον σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε 292 άτομα στην κεντρική Ιταλία.
Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, 38 από τα θύματα του σεισμού κηδεύτηκαν στο Αματρίτσε.

Στο Αματρίτσε και στο χωριό Ακουμολι έχασαν την ζωή τους 231 άτομα, αλλά οι υπόλοιπες οικογένειες δεν θέλησαν να γίνει η κηδεία των συγγενών τους με δημόσια δαπάνη.
Ο καθολικός επίσκοπος της περιοχής, Ντομένικο Πομπίλι, κατά την έναρξη της τελετής, θέλησε να αναγνώσει όλα τα ονόματα των θυμάτων που προκάλεσε το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bYeGgY
via IFTTT

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, ένας από τους παλαιότερους αξιωματούχους της τζιχαντιστικής οργάνωσης σκοτώθηκε στο Χαλέπι της Συρίας, ανέφερε το προπαγανδιστικό όργανο του Ισλαμικού Κράτους, το πρακτορείο Amaq, σε ανακοίνωση που διένειμε σε υποστηρικτές της οργάνωσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2c6fP3u
via IFTTT

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ

Αφιερωμένη στην... Παιδεία αποδεικνύεται η νέα κοινοβουλευτική χρονιά, καθώς η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ξεκινάει με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, στο οποίο όμως επανέρχονται για τρίτη φορά (ύστερα από δύο αποτυχημένες προηγούμενες προσπάθειες να ψηφιστούν) οι διατάξεις για την ιδιωτική εκπαίδευση, τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Εκεί τοποθετείται το ενδιαφέρον τις επόμενες δύο ημέρες, όπου όμως είναι πιθανόν να υπάρξουν και αλλαγές στο αρχικό κείμενο πριν από την ψήφισή του.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bYcm9S
via IFTTT

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ

Στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Το μεσημέρι της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην 81η ΔΕΘ, στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και το μεσημέρι της επομένης θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΔΕΘ, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2c6f3nb
via IFTTT

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ

Για «παραπληροφόρηση» κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που αφορά στο συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών.
Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι εξαιτίας σφάλματος στους κυβερνητικούς χειρισμούς, εκπαιδευτικοί που παραιτήθηκαν ούτως ώστε να αποφύγουν τις μειώσεις των συντάξεων που θα έφερνε το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, κινδυνεύουν τώρα να μην πάρουν καθόλου σύνταξη, εάν δεν ανακαλέσουν έως αύριο, 31/8, την παραίτησή τους και δεν γυρίσουν πίσω στις σχολικές αίθουσες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bYcmH2
via IFTTT

ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Για «ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη» αναφορικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και επισημαίνει ότι οι εν λόγω παρεμβάσεις δεν πρόκειται, ωστόσο, να επηρεάσουν τους δικαστικούς λειτουργούς που θα επιληφθούν της υπόθεσης.

Η ΕΔΕ σημειώνει ακόμη ότι «η επίκληση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της από πολιτικούς - πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση» και παράλληλα υπογραμμίζει ότι «οι αναίτιοι και πολλαπλοί τραυματισμοί του κύρους της Δικαιοσύνης από αλλοδαπά και ημεδαπά κέντρα εξουσίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συστηματική αμφισβήτησή της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα κράτος δικαίου».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2c6fP3p
via IFTTT

ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΥΠΟΔΕΧΕΝΤΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Με συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο άγαλμα του Βενιζέλου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΓΣΕΕ, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

Την ίδια ημέρα, στις 8 το βράδυ, θα γίνουν τα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Συγκεκριμένα, προγραμματίζονται οι εξής δράσεις: 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bYdCtM
via IFTTT

ΕΝΦΙΑ 1.028.000 ΕΥΡΩ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΆΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ

Το ποσό των 1.028.000 ευρώ καλείται να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων, ένα από τα αρχαιότερα Κοινωφελή Μη Κερδοσκοπικά Σωματεία στην Ελλάδα. Το σωματείο διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών, και ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί ως φιλανθρωπική δομή που παρέχει φροντίδα σε χιλιάδες συνανθρώπων μας και όχι σαν εμπορική επιχείρηση. 

«Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο σύνολο των 887 συνολικών ακινήτων μας ο περυσινός ΕΝΦΙΑ ανερχόταν στα 908.839,73 € και ο φετινός στα 1.028.000,05 € παρά το ότι δεν έχει αυξηθεί η περιουσία μας. Από τα 887 αυτά δε ακίνητα, τα 396 παραμένουν ανοίκιαστα και δεν αποφέρουν το παραμικρό έσοδο στο Άσυλο Ανιάτων. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία μέχρι το καλοκαίρι ήταν περίπου 4.000.000 €. Εξοφλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες (με την πώληση 4 ακινήτων) όμως από χθες, με την επιβολή του νέου ΕΝΦΙΑ και την επερχόμενη φορολογία εισοδήματος ξαναβρεθήκαμε πάλι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Ασύλου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2c6fldQ
via IFTTT

ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΗ;

«Εξελίσσεται ο Τσίπρας σε Σοσιαλδημοκράτη;». Το ερώτημα αυτό έθετε ήδη πριν το καλοκαίρι το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, όταν ο έλληνας πρωθυπουργός συμμετείχε σε δυο διαδοχικές συνόδους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) ως παρατηρητής.

Η χθεσινή του παρουσία στη νέα συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών στο Παρίσι ήρθε να ενισχύσει τις εκτιμήσεις εκείνων που κάνουν λόγο για ένα στοχευμένο «φλερτ» του Αλέξη Τσίπρα με το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Για μια κοινή αντι-νεοφιλελεύθερη ευρωπαϊκή πολιτική

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bYcA0Z
via IFTTT

ΤΑ GREEK STATISTICS ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα αλλά και τα πιθανά οφέλη για τον Κώστα Καραμανλή: η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt για την υπόθεση Γεωργίου και τα Greek Statistics.

«Ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ελλάδας», είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου της Handelsblatt που αναφέρεται στην υπόθεση Γεωργίου και τις πιθανές της συνέπειες για πολιτικά πρόσωπα αλλά και την ίδια τη χώρα: 

«Έλληνες πολιτικοί αναζητούν έναν υπεύθυνο για τη μιζέρια του χρέους στη χώρα: ο πρώην επικεφαλής της κρατικής στατιστικής αρχής θα πρέπει να πάει φυλακή. Για τον πρωθυπουργό Τσίπρα η εκστρατεία αυτή μπορεί να έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2c6f0HQ
via IFTTT

ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ 700 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Περίπου 700 αστυνομικοί και 80 μηχανοκίνητα μέσα αποδεσμεύονται από τη φύλαξη επισήμων προσώπων και βγαίνουν στους δρόμους, αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Μετά από τη σχετική αναφορά που είχε κάνει ο υπουργός Νίκος Τόσκας την Κυριακή, οτ ίδιο το υπουργείο ανεφερε σε ανακοίνωσή του ότι μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεκτίμησης των αντικειμενικών αναγκών στη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για φύλαξη προσώπων και εγκαταστάσεων, θα αρχίσει άμεσα η σταδιακή υλοποίηση των σχετικών αποδεσμεύσεων. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bYcyGo
via IFTTT

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, 3.600 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνολικά, 3.601 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα από τις 15 Ιουλίου, ημέρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, έως τις 28 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Από τα στοιχεία διαπιστώνεται μείωση των αφίξεων κατά 44%, συγκρίνοντας την τρίτη με την τέταρτη εβδομάδα του Αυγούστου. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2c6fYUw
via IFTTT

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΣΕ 90 ΗΜΕΡΕΣ «ΜΑΥΡΟ» ΣΕ ΟΣΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ

Σε 90 ημέρες μετά τον διαγωνισμό, η Digea θα διακόψει το ψηφιακό σήμα των μη αδειοδοτημένων καναλιών, δήλωσε, μιλώντας στον Βήμα 99,5, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Επίθεση στη ΝΔ για τη στάση της απέναντι στη διαδικασία, κατηγορηματικά αρνητική στο ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες άδειες στο μέλλον. 

«Η Digea οφείλει να προσαρμοστεί στη νομιμότητα. Παρ' όλο που η Digea, μέσα από ένα σκανδαλώδη διαγωνισμό, είναι ο συνασπισμός των ίδιων των καναλαρχών, οι οποίοι θα κληθούν να κατεβάσουν το σήμα στους εαυτούς τους. Έτσι είναι η πραγματικότητα» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bYcAhb
via IFTTT

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΚΙΝΙ

Την αντίθεσή τους στην πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει το μπουρκίνι, και γενικότερα στην ισλαμοφοβία, εξέφρασαν την Τρίτη αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες με συγκέντρωσή τους στο κέντρο της Αθήνας.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Συντάγματος και ακολούθησε πορεία προς τη γαλλική πρεσβεία.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας, οι δρόμοι γύρω από τη γαλλική πρεσβεία παρέμεναν κλειστοί για τα οχήματα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2c6fNIR
via IFTTT

SOS ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Κι άλλες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων καταγράφηκαν στη Λέσβο, με τον αριθμό πλέον των αιτούντων άσυλο που είναι εγκλωβισμένοι στο νησί να αγγίζει πλέον τις 5.000, αριθμός που σε ποσοστό ξεπερνά το 15% των κατοίκων της πόλης της Μυτιλήνης. 

Σήμερα το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου νότια της Μυτιλήνης περισυνελέγησαν 90 πρόσφυγες. Όλη μέρα χθες στη Λέσβο έφτασαν 175 πρόσφυγες και μετανάστες και στη Λήμνο 88. Στη Σάμο οι ροές συνέχισαν να είναι μηδενικές.

Χωρίς τους σημερινούς αφιχθέντες, στη Λέσβο βρίσκονται 4.846 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 3.309 και στη Σάμο 1.002. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου παραμένουν σήμερα 9.157 πρόσφυγες και μετανάστες. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2bYcs1v
via IFTTT

ΕΚΛΕΙΣΕ Η 1 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ - ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ,ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ,ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ

Ομαλά εξελίσσεται η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη έχει ήδη κατοχυρωθεί και η διαδικασία έχει περάσει στη δεύτερη. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το τίμημα της πρώτης, καθώς είναι αδύνατη η επικοινωνία όσων βρίσκονται μέσα στη Γενική Γραμματεία με όσους παρακολουθούν απ' έξω. 

Kυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

Το κτίριο της ΓΓΕΕ παραμένει «περικυκλωμένο» από ισχυρότατες μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ και μία κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. είναι παρκαρισμένη έξω από την είσοδο του γκαράζ. Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει ή ακόμα και να παρκάρει κοντά στο κτίριο. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2c9dhBY
via IFTTT

ΕΠΙΤΑΓΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ 10.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Ως επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούν να χρησιμοποιούν το επίδομα ανεργίας όσοι το λαμβάνουν, βάσει του νέου προγράμματος του υπουργείου Εργασίας που στόχο έχει την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου στον ΣΚΑΪ, για να ενταχθεί μία επιχείρηση σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να μην έχει απολύσει εργαζομένους το προηγούμενο τρίμηνο, να μην κάνει απόλυση τους επόμενους 12 μήνες και να διατηρήσει τον εργαζόμενο καλύπτοντας όλο το κόστος του για επιπλέον τρεις μήνες.

H ίδια δήλωσε ότι πιλοτικά θα δοθεί σε 10.000 ανέργους η επιλογή είτε να παίρνουν το επίδομα ανεργίας, είτε να το χρησιμοποιήσουν σαν «επιταγή» πρόσληψης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2c6Vcom
via IFTTT