Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΨΩΜΙΑΔΗ

Με νέα πρόταση-κόλαφο, που περιλαμβάνει επιπλέον κατηγορίες κι ένα ακόμη πρόσωπο, ο εισαγγελέας εφετών - αρμόδιος για υποθέσεις διαφθοράς, Αχιλλέας Ζήσης, ζητά από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης να παραπεμφθούν ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αντινομάρχης αδελφός του, Διονύσης, και πλέον και ο επί των ημερών τους «εκλεκτός» γενικός γραμματέας της νομαρχίας, Δημήτρης Λευκόπουλος, κατά περίπτωση, για κατάχρηση δημόσιου χρήματος, άμεση συνέργεια στα αδικήματα αυτά και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 που επισύρει ακόμη και ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως συνέβη στην περίπτωση του πρώην δημάρχου πρωτόδικα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cGVQaw
via IFTTT

ΜΠΑΡΑΖ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ

Στη Βουλή κατατίθεται, μεθαύριο, το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, όπου ενσωματώνονται παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, με γνώμονα την επίτευξη των στόχων για τα ματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα.
Η μάζα των αντιλαϊκών φόρων έχει προϋπολογιστεί με βάση την εκτίμηση για ανάκαμψη του ΑΕΠ κατά 2,7%, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Κομισιόν, ενώ πυλώνας της αντιλαϊκής πολιτικής για το επόμενο έτος είναι και η κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων.
Την ίδια ώρα, η συγκυβέρνηση «ξετυλίγει» το επόμενο διάστημα και νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία έχουν ήδη ψηφιστεί. Μεταξύ αυτών η κατάργηση της επιστροφής φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο και η απογείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ από 1/1/2017 διογκώνονται τα χαράτσια ή επιβάλλονται νέα σε σταθερή τηλεφωνία, καύσιμα κίνησης, καφέ, τσιγάρα κ.ά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dx3ivg
via IFTTT

Ο "ΤΥΧΑΙΟΣ" ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ... ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

«Οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της αλήθειας θα είναι ένα ντροπιαστικό στίγμα για την Ελληνική Δημοκρατία, σαν και τα στίγματα που βρέθηκαν στο σώμα του Marnikollaj».

Με αυτή τη φράση κλείνουν την ανακοίνωσή τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας του 29χρονου πρώην κρατούμενου Pellumb Marnikollaj που στις 3 Αυγούστου πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, στην οδό Αγίας Λαύρας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cGVMHS
via IFTTT

ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΗΔΩΝ

Την απάτη που αναπαράγουν συστηματικά η κυβέρνηση και τα εγχώρια αστικά επιτελεία περί επίτευξης «σταθερότητας και ασφάλειας» μέσα από τη συμμετοχή στις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και τη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, ήρθαν να υπογραμμίσουν εμφατικά οι επικίνδυνες και προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έθεσε θέμα για τη Συνθήκη της Λοζάνης, αλλά και η παρέμβαση του αρμόδιου επιτρόπου για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Γ. Χαν, ο οποίος εγείρει «τσαμικό ζήτημα», χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «εκκρεμή διμερή διαφορά» μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dsR959
via IFTTT

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΤΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμα μία απειλή παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επικρέμαται πάνω από την Ελλάδα και αφορά το καθεστώς (μη) προστασίας των άγριων πτηνών από τα δηλητηριασμένα δολώματα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε στην κυβέρνηση αιτιολογημένη γνώμη, δίνοντας προθεσμία δύο μηνών για να θεσπίσει γενικό σύστημα προστασίας, ενώ σε διαφορετική περίπτωση αναφέρεται ρητά πως η υπόθεση μπορεί να παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της Ε.Ε.

Αφορμή για την προειδοποίηση αποτέλεσε το περιστατικό καταστροφής ολόκληρης αποικίας του γύπα στην περιοχή του ποταμού Νέστου, το 2012.

Αντίστοιχη αιτιολογημένη γνώμη έχει αποσταλεί από τον Φεβρουάριο του 2016 και αφορά εν γένει το καθεστώς προστασίας των περιοχών του Δικτύου NATURA 2000 από την εγκατάσταση επιβαρυντικών χρήσεων (τότε είχε αναφερθεί το παράδειγμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε αντίστοιχες περιοχές του Δικτύου στην Κρήτη και στην Εύβοια). Ειδικά για το θέμα αυτό, το δίμηνο της προθεσμίας συμμόρφωσης έχει ήδη παρέλθει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cQRFwc
via IFTTT

ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ «ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ» ΣΤΗΝ DEUTSCHE BANK

Ρίγη ανησυχίας διατρέχει τόσο το Βερολίνο όσο και την Φρανκφούρτη -χρηματοπιστωτικό κέντρο της Γερμανίας και έδρα της ΕΚΤ- από το νέο ιστορικό χαμηλό για τη μετοχή της Deutsche Bank και το γενικό ξεπούλημα στο γερμανικό τραπεζικό σύστημα.

Απώλειες πάνω από 7% κατέγραψε η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας και πάνω από 6% εκείνη της δεύτερης Commerzbank, στον απόηχο της μάχης μεταξύ Ουάσινγκτον και Βερολίνου, που έχει ξεκινήσει από χθες στη Νέα Υόρκη.

Ο τίτλος της Deutsche βρίσκεται και σήμερα από το πρωί περίπου στα 10 ευρώ, επίπεδο που η τράπεζα έχει να δει από τα μέσα της δεκαετίας του '80 και είναι, σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς ιστορικό χαμηλό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dsQmRP
via IFTTT

Η ΔΑΝΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΔΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ PANAMA PAPERS

Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε πως πλήρωσε περίπου 900.000 δολάρια για να έχει πρόσβαση στα Panama Papers και εντοπίσει εκατοντάδες φερόμενες υποθέσεις φοροδιαφυγής στη χώρα.

Οι πρακτικές φοροαποφυγής που αποκαλύφθηκαν τον Απρίλιο από τη διαρροή των λεγόμενων Panama Papers με λεπτομέρειες για οικονομικές συναλλαγές υπεράκτιων εταιριών με εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες, ανάμεσα τους αρκετοί παγκόσμιοι ηγέτες, διέρρευσαν από το παναμαϊκό δικηγορικό γραφείο Mossack Fonseca από ανώνυμη πηγή. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cQSAg2
via IFTTT

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΔΑΝΕΙΩΝ

Διαγραφές ακόμη και μέρους στεγαστικών δανείων προτίθενται να κάνουν οι ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης του προβληματικού χαρτοφυλακίου τους, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Υπό αυτό το πρίσμα, τα ιδρύματα διαμορφώνουν προϊόντα σύμφωνα με τα οποία το δάνειο διαχωρίζεται σε δύο τμήματα. Για το ένα τμήμα καταβάλλεται δόση ενώ το άλλο «παγώνει» και διαγράφεται στο τέλος της περιόδου αποπληρωμής εάν ο δανειολήπτης είναι συνεπής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dsQalg
via IFTTT

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 2% ΚΑΙ 760 ΕΚΑΤ. ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 2% του ΑΕΠ -υψηλότερο απ' το στόχο του προγράμματος οικονομικής πολιτικής- αλλά και 760 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για εκατοντάδες χιλιάδες αδύναμα νοικοκυριά, θα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 που πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Επιπλέον, το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα προβλέπει ακόμη ρυθμό ανάπτυξης 2,7% το 2017.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cQRW2j
via IFTTT

ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΕ

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ εξακολουθούν να καταγράφονται στην Ελλάδα (23,4%) και την Ισπανία (19,5%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat). Η χώρα μας παρά την μικρή πτώση της ανεργίας τον Ιούνιο (23,4%) έναντι του Μαΐου, εξακολουθεί να διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (3,9%) και τη Γερμανία (4,2%).

Στην Ευρωζώνη και την «ΕΕ των 28», η ανεργία παρέμεινε σταθερή τον Aύγουστο έναντι του Ιουλίου στο 10,1% και στο 8,6% αντίστοιχα. (Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dsQ6Sy
via IFTTT

«ΜΑΥΡΟ» ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΖΗΤΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ USA TODAY

Θέση κατά του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο περιγράφει ως «επικίνδυνο δημαγωγό», πήρε η εφημερίδα USA Today, παροτρύνοντας τους αναγνώστες της να μην ψηφίσουν τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.  Από τις σελίδες της όμως οι συντάκτες ξεκαθαρίζουν πως το «όχι» στον αμερικανό μεγιστάνα δεν ισοδυναμεί με «ναι» στην Χίλαρι Κλίντον.

Όπως τονίζεται σε άρθρο τής USA Today, είναι η πρώτη φορά που η ευρείας κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα παίρνει θέση για τις προεδρικές εκλογές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cQRoJR
via IFTTT

Ο ΤΡΑΜΠ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΤΟ 1998, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ NEWSWEEK

Για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας κατηγορεί η Χίλαρι Κλίντον τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ. Η καταγγελία από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών πραγματοποιήθηκε έπειτα από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ο αμερικανός μεγιστάνας του Real Estate επένδυσε τουλάχιστον 68.000 δολάρια στην Κούβα, το 1998, και προσπάθησε να προωθήσει επιχειρηματικές δραστηριότητες παραβιάζοντας το εμπάργκο. 

Δημοσίευμα του περιοδικού Newsweek ανέφερε ότι εταιρεία που ασχολείται με ξενοδοχεία και καζίνο και η οποία ελέγχεται από τον Τραμπ είχε μυστικές επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κούβα. Οι δραστηριότητες αυτές ήταν παράνομες, καθώς την περίοδο της προεδρίας του Φιντέλ Κάστρο ίσχυε το εμπάργκο που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dwSjSv
via IFTTT

ΣΧΕΔΟΝ 10.000 ΝΕΚΡΟΙ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΠΙΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Περισσότεροι από 9.300 άνθρωποι, εκ των οποίων 3.800 άμαχοι, σκοτώθηκαν από τις επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας στη Συρία από την έναρξη - πριν από έναν χρόνο - της επέμβασης της Μόσχας που υποστηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015, οι ρωσικές επιδρομές έχουν προκαλέσει τον θάνατο 9.364 ανθρώπων, εκ των οποίων 3.804 άμαχοι, 2.746 μέλη του Ισλαμικού Κράτους και 2.814 μέλη διαφόρων οργανώσεων ανταρτών και ισλαμιστών που πολεμούν το καθεστώς, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία και εδρεύει στη Βρετανία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cGOjbN
via IFTTT

Ο NΤΟΥΤΕΡΤΕ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ: «ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΩ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ»

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, για λάθος λόγους μία ακόμη φορά, βρίσκεται ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί την πλέον αμφιλεγόμενη εκστρατεία του κατά των ναρκωτικών, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων δεν δίστασε να εμφανιστεί σαν νέος Χίτλερ, έτοιμος να καθαρίσει τρία εκατομμύρια τοξικομανείς. 

«Ο Χίτλερ σκότωσε τρία εκατομμύρια Εβραίους… Εδώ υπάρχουν τρία εκατομμύρια τοξικομανείς. Θα ήμουν ευτυχής αν τους έσφαζα», δήλωσε ο Ντουτέρτε, προφανώς χωρίς ούτε ο ίδιος να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς ξεστόμισε. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dwTykC
via IFTTT

ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, Η ΣΥΡΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ

Σφοδρές μάχες ανάμεσα στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες μαίνονται στο Χαλέπι, όπως επιβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές δίνοντας την εικόνα μίας πόλης που αιμορραγεί. Στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης της πλήρους ανακατάληψης του Χαλεπίου, η οποία μετρά ήδη μία αιματηρή εβδομάδα με εκατοντάδες νεκρούς, οι δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ προωθούνται όλο και περισσότερο, καταλαμβάνοντας την Πέμπτη τον προσφυγικό καταυλισμό Χανταράτ, μόλις λίγα χλμ. βόρεια της πόλης. 

Μέχρι στιγμής επικρατεί σύγχυση για το πώς ακριβώς διαμορφώνεται το τοπίο των μαχών την Παρασκευή. Όπως μεταδίδει το κανάλι Αλ Μανάρ - η τηλεόραση της Χεζμπολάχ, η οποία μάχεται στο πλευρό του Άσαντ - ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοί του έχουν καταλάβει πλήρως τον καταυλισμό Χανταράτ, το παρακείμενο νοσοκομείο και συνεχίζουν να προελαύνουν στο Βόρειο Χαλέπι. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cGOy6K
via IFTTT

Ο ΡΕΝΤΣΙ ΔΕΙΧΝΕΙ... ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η DEUTSCHE BANK ΠΙΕΖΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Τη βεβαιότητά του πως η Γερμανία «ξέρει τι χρειάζεται να κάνει» στην υπόθεση της Deutsche Bank εκφράζει ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και υπογραμμίζει πως η Ρώμη στηρίζει το Βερολίνο «να πράξει τα δέοντα». 

Το ζήτημα έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στην Ιταλία, υπό το πρίσμα της πρόσφατης διένεξης με τη Γερμανία για τα προβλήματα των ιταλικών τραπεζών -και η Ρώμη παρακολουθεί από στενά τι «παράδειγμα» θα δώσει το Βερολίνο.

Μιλώντας την Παρασκευή, ο Ρέντσι υπογράμμισε ότι είναι «σίγουρος πως οι γερμανικές αρχές θα κάνουν οτιδήποτε είναι αναγκαίο για να αποφευχθεί επιδείνωση της κρίσης στην Deutsche Bank». 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dwTnpn
via IFTTT

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΔΙΚΗ ΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»

Για τις 5 Οκτωβρίου διακόπηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη για τους χειρισμούς του επί του υλικού της «λίστας Λαγκάρντ», έπειτα από αίτημα της πλευράς του κατηγορούμενου, ο οποίος εισήχθη σε νοσοκομείο με ξαφνική αδιαθεσία.

Η υπεράσπιση ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προσκομίζοντας ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα ζάλης, αστάθειας και άλλων και αναμένεται εντός της ημέρας, με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, να αποφανθούν οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cGOaW5
via IFTTT

ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Την έκπτωση της διοίκησης του Γηροκομείου αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων, εγκρίνοντας παράλληλα τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, η διοίκηση του Γηροκομείου «ελέγχεται για πολλά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ των οποίων αυτά της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βάρος του Ιδρύματος και την περιουσίας του και άλλα που, μετά από πολύχρονη έρευνα και ανάκριση, στοιχειοθέτησε η Εισαγγελία και ο Ανακριτής κατά εγκλημάτων Διαφθοράς».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dwSUmZ
via IFTTT

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ

Δυσοίωνα και απολύτως απογοητευτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία και οι προοπτικές μελέτες για την εξέλιξη του πληθυσμού της Ελλάδας. Η χώρα μας κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γηράσκοντα πληθυσμό, ενώ στην ετήσια έκθεση της οργάνωσης Help Age International για την ποιότητα της ζωής των ηλικιωμένων η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως μια από τις χειρότερες χώρες για να ζουν οι πολίτες άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται σε απόλυτους αριθμούς ετησίως συνεχώς από το 2011, οπότε και για πρώτη φορά ο αριθμός των γεννήσεων και των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα υπολείπεται του αριθμού των θανάτων και της μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cGNujl
via IFTTT

ΚΚΕ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Η πολιτική που ακολουθείται στο προσφυγικό με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και άλλων κομμάτων, έφτασε στο σημείο να εγκλωβίσει πρόσφυγες στην πατρίδα μας, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί στοιχειωδώς ακόμα, ούτε συνθήκες φιλοξενίας, ούτε η απαραίτητη χρηματοδότηση και οι απαραίτητες υποδομές που χρειάζονται, κυρίως από τις περιφέρειες και τους δήμους» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dwTpxw
via IFTTT

ΜΟΥΖΑΛΑΣ: ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Επικίνδυνη χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μια επιχείρηση βίαιης απομάκρυνσης προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ, είπε ότι «αυτή η μετακίνηση θα γίνει σιγά-σιγά και διακριτικά, με βάση τον νόμο. Δεν μπορεί να γίνει μαζικά και βίαια, διότι θα γίνουν εξεγέρσεις και μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για μαζικές ροές».

Ο κ. Μουζάλας κάλεσε τα κόμματα να πιέσουν στα ευρωπαϊκά κόμματά τους για τη διατήρηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, αντί να στηρίζουν την εύκολη λύση της μαζικής βίαιης απομάκρυνσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cGMXh7
via IFTTT

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑ 30.000 ΤΟ 2015

Μειώθηκε περαιτέρω κατά 29.365 άτομα ο πληθυσμός της χώρας το 2015 λόγω της υπογεννητικότητας και της αύξησης των θανάτων, και χωρίς το συνυπολογισμό της μετανάστευσης των Ελλήνων λόγω της κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη φυσική κίνηση πληθυσμού, πέρυσι οι γεννήσεις ανήλθαν σε 91.847 (47.294 αγόρια και 44.553 κορίτσια) και μειώθηκαν 0,3% σε σχέση με το 2014.

Σχετικά με την ιθαγένεια της μητέρας, καταγράφηκαν 79.904 γεννήσεις από Ελληνίδες (ποσοστό 87% από 86,8% το 2014) και 11.943 από αλλοδαπές (13% από 13,2% το 2014). Η μέση ηλικία της μητέρας ήταν 31,3 έτη από 31 έτη το 2014. 

Οι γεννήσεις εκτός γάμου ανήλθαν σε 7.393 (το 8% του συνόλου των γεννήσεων) έναντι 7.165 το 2014.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dwTjpD
via IFTTT

ALTER: ΣΤΙΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ

Στις 25 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του Κώστα Γιαννίκου, άλλοτε διευθύνοντος συμβούλου του τηλεοπτικού σταθμού ALTER,  καθώς και πέντε συγκατηγορούμενών του στην υπόθεση υπεξαίρεσης. 

Η δίκη εκφωνήθηκε την Παρασκευή αλλά διεκόπη λόγω κωλυμάτων των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η υπόθεση αφορά ποσά άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία την περίοδο 2001 έως και 2004 «ιδιοποιήθηκε παρανόμως» ο βασικός κατηγορούμενος με τη συνδρομή της συζύγου του και άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και δύο ισχυροί μέτοχοι τότε του καναλιού. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cGOGTF
via IFTTT

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ

Στη σύλληψη του 66χρονου εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

Είχε προηγηθεί η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε βάρος του από τις ολλανδικές Αρχές, για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση.

Ο εφοπλιστής οδηγήθηκε την Πέμπτη στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος διέταξε την κράτησή του, μέχρι να εξεταστεί από τις δικαστικές Αρχές το αίτημα για έκδοσή του στην Ολλανδία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dwTQrP
via IFTTT

ALPHA - STAR: ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΠΛΗΘΟΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες περιέχει πλήθος παραβάσεων, τις οποίες κατέγραψαν όλες οι κάμερες παρακολούθησης του κτηρίου της γγ Ενημέρωσης, δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star, Παναγιώτης Λαζαράτος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Παρασκευή.

Ο κ. Λαζαράτος είπε ότι, αφού ανέλυσε το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες, οι οποίες ήταν τοποθετημένες στο κτήριο της γενικής γραμματείας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, οφείλει να παρέμβει άμεσα και αυτεπάγγελτα η εισαγγελική αρχή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cGNGix
via IFTTT

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ «ΑΘΩΩΝΕΙ» ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΝΝΥ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δίκη στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο για τις αποτρόπαιες συνθήκες θανάτου της 4χρονης Αννυ και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο προχώρησε σε καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, τόσο του 28χρονου πατέρα της 4χρονης, Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστού ως Σάββα, και του 30χρονου φίλου του, Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι, που βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού, όσο και της μητέρας της Αννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα 25 ετών, που είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dwTgKt
via IFTTT

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΕΝΩ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΥΣΕΑ

Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης αναμένεται να συζητηθούν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο συνεδριάζει από τις 3.30 το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.   
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cGO40F
via IFTTT

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Το πόρισμα για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις από την επιτροπή των ανεξάρτητων ειδικών και τις συστάσεις, όπως συνοψίζονται από τον πρόεδρό της, καθηγητή Jan van Ours έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στο πόρισμα της επιτροπής αναφέρονται τα εξής:

Συνδικαλιστική Δράση

1. Η ισχύουσα ελληνική νομοθεσία ρυθμίζει εκτενώς τις διαδικασίες για την κήρυξη απεργίας. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν βλέπει την ανάγκη για αυστηρότερους κανόνες σχετικά με την απεργία. Εναπόκειται στον Έλληνα νομοθέτη να καθορίσει τις προϋποθέσεις της νόμιμης απεργίας σεβόμενος το συνταγματικό πλαίσιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dwS8qj
via IFTTT

ΟΙ «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ» ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣτΕ

Οι δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της υπόθεσης έβλαψαν το κλίμα και έφεραν τη ματαίωση της διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του προέδρου του ΣτΕ, λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό ότι διεκόπη η συνεδρίαση, η οποία θα αποφαινόταν επί της συνταγματικότητας του νόμου Παππά, πάνω στον οποίο στηρίχθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cGOHaj
via IFTTT

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ, ΑΝΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Να βάλει τα πράγματα στη θέση τους επιχειρεί με διευκρινιστική του δήλωση ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις αναφορές του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που άνοιξαν συζήτηση σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Στη διευκρινιστή δήλωση σχετικά με τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις Ερντογάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Από τη σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης, η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dwRSY8
via IFTTT

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Οριστικός υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ήταν ο πρώτος επιλαχών στη σειρά για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας, μετά την απόσυρση του επιχειρηματία Ιωάννη Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dqePLf
via IFTTT

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

  «Ο σκλάβος που δεν συνειδητοποιεί τη σκλαβιά του είναι απλούστατα σκλάβος. Ο σκλάβος που συνειδητοποιεί τη σκλαβιά του και αγωνίζεται ενάντια της είναι επαναστάτης. Ο σκλάβος που καμαρώνει τις ομορφιές της ζωής στη σκλαβιά είναι τσιράκι και κάθαρμα, άξιος περιφρόνησης».                                                                                                                                     Β.Ι.Λένιν

Η κυρίαρχη ιδεολογία παράγεται από την κυριαρχία στα μέσα παραγωγής. Στα 1840 στη «Γερμανική Ιδεολογία» οι Μαρξ και Ένγκελς έγραφαν : «Οι ιδέες της κυρίαρχης τάξης είναι σε κάθε εποχή οι κυρίαρχες ιδέες. Με άλλα λόγια η τάξη που είναι κυρίαρχη υλική δύναμη της κοινωνίας είναι ταυτόχρονα η κυρίαρχη πνευματική δύναμη. Η τάξη που έχει στη διάθεση της τα μέσα της υλικής παραγωγής, διαθέτει, συνακόλουθα, τα μέσα της πνευματικής παραγωγής, έτσι ώστε, σε γενικές γραμμές, οι ιδέες αυτών που στερούνται των μέσων της πνευματικής παραγωγής υποτάσσονται σε αυτά. Οι κυρίαρχες ιδέες δεν είναι τίποτα άλλο από την ιδεατή έκφραση των κυρίαρχων υλικών σχέσεων, είναι οι κυρίαρχες υλικές σχέσεις που συλλαμβάνονται ως ιδέες, άρα είναι η έκφραση των σχέσεων που κάνουν μια τάξη κυρίαρχη, επομένως οι ιδέες της κυριαρχία της. Τα άτομα που αποτελούν την κυρίαρχη τάξη … καθορίζουν ως κυρίαρχη τάξη όλη την έκταση και τα όρια μιας ιστορικής εποχής… επομένως, μεταξύ άλλων, κυριαρχούν επίσης ως στοχαστές, ως παραγωγοί ιδεών και ρυθμίζουν την παραγωγή και διανομή των ιδεών της εποχής τους ».

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2d8wchY
via IFTTT

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η διαδικασία πλειστηριασμού της πρώτης και μοναδικής κατοικίας πολύτεκνης οικογένειας από την Τράπεζα Πειραιώς, όπου μάλιστα ο πατέρας έχει διαγνωστεί με αναπηρία, μέλη της Λαϊκής Ενότητας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βρίσκονταν στην αίθουσα, φωνάζοντας συνθήματα διέκοψαν τη διαδικασία.

Αμέσως αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά στην έδρα για την αποτροπή επεισοδίων. Προς στιγμήν άνδρες των ΜΑΤ και διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια, ωστόσο, η ένταση εκτονώθηκε λίγα λεπτά αργότερα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dxfHP7
via IFTTT

ΝΙΚΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ: ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δεκέμβρης 2014.Ολόκληρη η Ελλάδα κρατά την ανάσα της. Για 30 μέρες, ένα φάντασμα πλανάται πάνω από τη χώρα. Το φάντασμα ενός νέου Δεκέμβρη της εξέγερσης. Ένας εικοσιενάχρονος φυλακισμένος δεν υποχωρεί ακόμα και όταν η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. Είχε πει, μέχρι τη νίκη ή μέχρι το θάνατο. Και ξαφνικά, η κυβέρνηση που δεν είχε υποχωρήσει σχεδόν πουθενά μέχρι τότε, αναγκάζεται να κάνει πίσω. Η αλληλεγγύη νίκησε. Πολλές οι συλλήψεις και οι τραυματισμοί ως τότε, όμως ο αγώνας δικαιώθηκε. Είναι πια οριστικό: Ο Νίκος Ρωμανός μετά από τόσα βάσανα (και βασανιστήρια) θα παίρνει άδειες. Θα σπουδάσει. Ή τουλάχιστον αυτό ξέραμε τότε.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, ο Ρωμανός δεν έχει βγει ούτε μια φορά απ' την φυλακή. Η απεργία πείνας του, επέβαλε μια νομοθετική αλλαγή στη δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά. Αλλά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το δικαίωμα παραμένει ανενεργό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2d8xdXC
via IFTTT

THE MALL ATHENS : 100.000 Τ.Μ. ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ ΨΑΧΝΟΥΝ «ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ»

Θυμάται κανείς την εποχή που το Μall στο Μαρούσι, το θηριώδες εμπορικό κέντρο της Lamda Development του ομίλου Λάτση, απασχολούσε την επικαιρότητα ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που μας κληροδότησαν οι ημέρες και τα έργα του έπους της Ολυμπιάδας της Αθήνας;

Το όχι και τόσο μακρινό 2006, όταν ιλουστρασιόν ένθετα διαφήμιζαν την «απόλυτη εμπειρία shopping all in the Mall», το περιοδικό «Γαλέρα» του Γιάννη Καλαϊτζή τολμούσε να δημοσιεύσει δημοσιογραφικές έρευνες που εξέθεταν το κουβάρι παρανομιών που τύλιγε «το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων» ή, αλλιώς, «το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης».  
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και μετά από μακρόχρονες κινητοποιήσεις και δικαστικές προσφυγές πολιτών, το Τhe Μall κρίθηκε τελεσίδικα αυθαίρετο από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την απόφαση 376/2014.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dxeozQ
via IFTTT

ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ...ΓΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΕΚΑΝΕ...ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ

Τυχόν ευθύνες του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών (2004-2007), Ευριπίδη Στυλιανίδη, σχετικά με τη χρηματοδότηση της -αμερικανικών συμφερόντων- ΜΚΟ German Marshall Fund (με το ποσό των 550.000 ευρώ), πρόκειται να ερευνήσει η Βουλή, στην οποία ήδη έχει διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία. 

Η εν λόγω χρηματοδότηση υλοποιήθηκε κατά την περίοδο 2004-2007 (κατά την οποία ο κ. Στυλιανίδης ήταν υφυπουργός Εξωτερικών) και αφορούσε τη συνεισφορά της Ελλάδας στην πρωτοβουλία «Balkan Trust of Democracy». 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2d8x46g
via IFTTT

ΤΟ INTERCEPT ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗΝ APPLE

Έγγραφα που δημοσιεύτηκαν από το Intercept αποκαλύπτουν το εύρος των πληροφοριών που μπορούν να πάρουν οι Αρχές των ΗΠΑ από την υπηρεσία μηνυμάτων iMessage της Apple (τώρα μετονομάστηκε σε Message) μέσω δικαστικών εντολών.

Επειδή όλο το περιεχόμενο της υπηρεσίας iMessage είναι κρυπτογραφημένο end-to-end, ούτε καν η ίδια η Apple δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις πραγματικές συνομιλίες. Παρ 'όλα αυτά, τα μηνύματα iMessage περιέχουν και κάποια μετα-δεδομένα που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στους διακομιστές της Apple.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dxewzn
via IFTTT

ΤΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ SKIMMERS ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ATM

Οι ειδικοί της Kaspersky Lab διερεύνησαν το πώς οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογίες ταυτοποίησης των ATM που σχεδιάζουν οι τράπεζες. Ενώ πολλοί οικονομικοί οργανισμοί θεωρούν τις λύσεις με βάση τα βιομετρικά στοιχεία ως τις πιο πολλά υποσχόμενες προσθήκες στις υπάρχουσες μεθόδους ταυτοποίησης, ή ακόμα και μία επιλογή για την αντικατάσταση των τελευταίων, οι ψηφιακοί εγκληματίες βλέπουν τη χρήση βιομετρικών στοιχείων ως μία νέα ευκαιρία για την κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών.

Τα ATM είναι εδώ και χρόνια στο στόχαστρο των απατεώνων που κυνηγούν τα δεδομένα πιστωτικών καρτών. Όλα ξεκίνησαν με τα πρωτόγονα "skimmers" – ιδιοκατασκευές που τοποθετούνταν σε ένα ATM, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να υποκλέπτουν πληροφορίες από τη μαγνητική ταινία της κάρτας, καθώς και τον αντίστοιχο κωδικό ΡΙΝ με τη βοήθεια ενός ψεύτικου πληκτρολογίου ATM ή μίας webcam.    
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2d8wLZh
via IFTTT

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ FACEBOOK ΚΑΙ WHATSAPP ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η γερμανική υπηρεσία προστασίας δεδομένων, εξέδωσε πρόσφατα εντολή προς το Facebook, ζητώντας να σταματήσει να συλλέγει πληροφορίες που αφορούν τους χρήστες του, από την εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων WhatsApp και επιπρόσθετα, να διαγράψει όσα δεδομένα έχει συλλέξει μέχρι στιγμής.

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι θα ξεκινούσε το διαμοιρασμό της τεράστιας βάσης δεδομένων των χρηστών της -τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο- ώστε το Facebook να λαμβάνει τα στοιχεία των χρηστών του WhatsApp, με σκοπό να κατανέμει καλύτερα τις διαφημίσεις. Η κίνηση αυτή παρείχε στους χρήστες την επιλογή να επιλέξουν ποια στοιχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς, ωστόσο δεν τους επέτρεπε να εξαιρεθούν από την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ Facebook και WhatsApp.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dxemrK
via IFTTT

ΤΡΑΠΑΠΠΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΤΑ ΦΙΛΗ: ΣΕ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

Σε σήριαλ με πολλά επεισόδια εξελίσσεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο και τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Μετά τις αρχικές βολές Αμβρόσιου και την απάντηση Φίλη από το Βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Μητροπολίτης συνέχισε τις επιθέσεις του και με ειρωνικό ύφος σχολίασε την ομιλία του Υπουργού Παιδείας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2d8vSzU
via IFTTT

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΜΕ ΤΗ 'ΛΩΖΑΝΗ' ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΜΕ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΣΑΛΤΟ

Τους πολιτικούς που συμβιβάστηκαν με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, με την οποία και καθορίστηκαν τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας, επικρίνει με δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσετ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως κάποιοι επιχείρησαν να παρουσιάσουν την τότε Συνθήκη ως νίκη.

"Στις 15 Ιουλίου γιορτάζουμε τη δεύτερη επέτειο Ανεξαρτησίας του τουρκικού Έθνους. Έτσι μας πληροφόρησαν. Μας απείλησαν με τη Συνθήκη των Σεβρών το 1920 και μας έπεισαν να αποδεχτούμε τη 'Λοζάνη' το 1923" σημειώνει σε συγκέντρωση με τοπικούς άρχοντες της χώρας στην Άγκυρα την Πέμπτη. "Κάποιοι προσπάθησαν να μας εξαπατήσουν παρουσιάζοντας τη Συνθήκη αυτή σαν νίκη. Στη Λωζάνη, παραχωρήσαμε τα νησιά στα οποία μπορεί κανείς να πατήσει με ένα σάλτο" προσθέτει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2du7got
via IFTTT

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ HOT SPOT ΜΟΡΙΑΣ

Παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΠΕΚ) και μέλη των ταξικών Σωματείων στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Μυτιλήνη, με αίτημα να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εκατοντάδων εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο Κέντρο Υποδοχής (Hot Spot) στη Μόρια.

Οι 270 εργαζόμενοι, διάφορων ειδικοτήτων που έχουν αναλάβει υπηρεσία από τις 19 Αυγούστου και είναι όλοι μακροχρόνια άνεργοι, συνεχίζουν να βρίσκονται στην αβεβαιότητα, αφού οι «δεσμεύσεις για κάποια πρώτη δόση» είναι για τα μέσα Οκτώβρη. Στους ήδη 2 μήνες απληρωσιάς έρχεται να προστεθεί και ένας τρίτος, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερα και πιο έντονα προβλήματα στους εργαζόμενους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cEcmbm
via IFTTT

ΤΡΕΝΟ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΑΠΟΒΑΘΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΧΟΜΠΟΚΕΝ! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ 100 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Πανικός επικρατεί στον σιδηροδρομικό σταθμό, Secaucus, στο Χόμποκεν του Νιου Τζέρσεϊ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι και να προκληθούν πολύ σοβαρές ζημιές, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Το Russia Today κάνει λόγο για 100 τραυματίες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2du5FyI
via IFTTT

ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΛΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ

Να λάβει μέτρα για την προστασία των πτηνών από παράνομες δηλητηριάσεις, καλεί την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κλιμακώνοντας τη διαδικασία επί παραβάσει που κίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί από την Ελλάδα να θεσπίσει γενικό σύστημα προστασίας για τα άγρια πτηνά, απαγορεύοντας, ιδίως, την εκ προθέσεως θανάτωσή τους μέσω δηλητηριασμένων δολωμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cEcU0R
via IFTTT

ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Μέσω υποτιθέμενων διαγωνισμών σε ιστοσελίδες οι δράστες αποσπούν με απατηλό τρόπο τους τηλεφωνικούς αριθμούς των ενδιαφερόμενων χρηστών, με αποτέλεσμα την υπέρογκη χρέωση τους σε εβδομαδιαία βάση

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές εξαπάτησης , μέσω του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει μεγάλος αριθμός καταγγελιών από πολίτες σχετικά με δραστηριότητα που εξελίσσεται στο διαδίκτυο και παρουσιάζεται ως «έρευνα αγοράς», με εμφανιζόμενη σε αυτήν το λογότυπο αλυσίδας καταστημάτων – σουπερμάρκετ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2du5x2j
via IFTTT

ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ | ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΘΕΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Αυτές τις μέρες έχει ξεσπάσει μια σκιαμαχία που έβαλε το λιθαράκι της κι αυτή, μαζί με άλλες αντίστοιχες, στο να επισκιαστεί εντελώς το νέο πολυνομοσχέδιο και να δρομολογείται ο τελικός κύκλος ιδιωτικοποιήσεων μπροστά στα μάτια όλων χωρίς να το βλέπει κανένας. Η "σύγκρουση" της κυβέρνησης με την εκκλησία είναι ένα πυροτέχνημα, μια απάτη αριστοτεχνικά στημένη για να κινητοποιήσει αντανακλαστικά ένθεν και ένθεν και να αποπροσανατολίσει. Στην πραγματικότητα το κράτος, ειδικά το ελληνικό κράτος, είναι οσμωμένο με την εκκλησιαστική ιεραρχία και ο Σύριζα σφύζει (και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς) από καθεστωτικό ρεαλισμό.

Δεν είναι μόνο το τμήμα του πλούτου και μέσων παραγωγής που αρμέγεται απο την εργασία για να μοιραστεί στο εκκλησιαστικό πεδίο. Ούτε μόνο οι βουλευτές που εκλέγει, ούτε μόνο το πόδι σε υπουργεία όπως το παιδείας ή τα νταραβέρια με το κεφάλαιο. Είναι ο ρόλος της στον κοινωνικό ιστό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cEehg7
via IFTTT

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ

Η ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία που ασκήθηκε στον πρώην υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής που δημιούργησαν με συστηματικό τρόπο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ποινική δίωξη εναντίον του Ροβέρτου Σπυρόπουλου και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από τις τράπεζες: 

Η ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία που ασκήθηκε στον πρώην υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής που δημιούργησαν με συστηματικό τρόπο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ΠΑΣΟΚ έλαβε δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Αττικής με μοναδική εγγύηση την κρατική επιχορήγηση του κόμματος, την οποία όμως είχε δώσει και σε τρεις άλλες τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2du6Cat
via IFTTT

Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ - ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η Ν.Δ

Μπορεί οι κ.κ. Μηταράκης και Αθανασίου να μην προέρχονται από το ΛΑΟΣ, όμως οι ακροδεξιές τάσεις που διακατέχουν αντιπρόεδρους και συντονιστές στην αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται πως δεν αργούν να μεταδοθούν. Έτσι, τα δύο πρωτοκλασσάτα στελέχη της ΝΔ δεν δίστασαν να χαιρετίσουν κινητοποιήσεις που είτε συμμετείχαν είτε υποκινήθηκαν από ακροδεξιά στοιχεία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2cEcurf
via IFTTT