Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Πολυτελή τζιπ, μηχανές μεγάλου κυβισμού και ‘ιερές χορηγίες’ στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Τις καταγγελίες της συμπολίτευσης για το «πάρτι» εκατομμυρίων ευρώ που είχε στηθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του στην Εξεταστική της Βουλής, ο πρώην διευθυντής του κέντρου Θεόδωρος Παπαδημητρίου ο οποίος διώκεται από τη δικαιοσύνη για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Ο κ. Παπαδημητρίου παραδέχτηκε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε μισθώσει με leasing ένα πολυτελέστατο τζιπ Cherokee. Ερωτηθείς τι χρειαζόταν ένα τόσο ακριβό όχημα σε ένα κέντρο ελέγχου νοσημάτων ο μάρτυρας ανέφερε ότι το χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν τα τροχόσπιτα των διαφημιστικών εκστρατειών. Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι είχε μισθωθεί και μια μηχανή BMW με κινητήρα 1.200 κυβικών εκατοστών. Κληθείς να δώσει εξηγήσεις, ανέφερε ότι τη χρησιμοποιούσαν «...για την κίνηση».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2jAifvQ
via IFTTT

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

"Είμαστε δωράκι στον Ερντογάν! Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε αντιφασίστες – Μας ξυλοκόπησαν" υποστηρίζουν οι εννέα Τούρκοι

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τρία πλημμελήματα ασκήθηκε σε βάρος των 9 Τούρκων συλληφθέντων και Νέο Κόσμο και Καλλιθέα.
Οι εννέα Τούρκοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με τρομοκρατία αλλά είναι ενάντια στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν. Τόσο κατά την προσαγωγή τους ενώπιον του εισαγγελέα όσο και κατά την έξοδο τους από κτίριο, 16 αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες φωνάζαν συνθήματα, χειροκροτούσαν και τους έραιναν με λουλούδια.  Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, των τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, των τρομοκρατικών πράξεων παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ka5LPi
via IFTTT

Έρχεται το «συμπληρωματικο μνημονιο κατανοησης»

«Η επιτυχία απαιτεί την κυριότητα του προγράμματος μεταρρυθμίσεων από τις ελληνικές αρχές. Συνεπώς η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει όλα τα μέτρα που ενδέχεται να καταστούν κατάλληλα για το σκοπό αυτό καθώς οι συνθήκες αλλάζουν», αναφέρεται «προλογικά» στο συμπληρωματικό μνημόνιο (Supplemental Memorandum of Understanding) μεταξύ της κυβέρνησης και της Ευρωζώνης, που βρίσκεται σε φάση τελικής επεξεργασίας και υπογραφής από τις εμπλεκόμενες πλευρές κι ενώ με συνοπτικές διαδικασίες κλειδώνουν τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρέχουσας «αξιολόγησης» ενόψει της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ, στις 4 Δεκέμβρη.
Οι συνεννοήσεις ξεκίνησαν χτες στην Αθήνα με βασικό θέμα την Ενέργεια (βλ. σελ. 6) και συνεχίζονται σήμερα με τη συζήτηση για τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» στον κρατικό μηχανισμό, ζητήματα που θα ενταχθούν στις διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου, το οποίο παίρνει σειρά για κατάθεση στη Βουλή.
Στο «συμπληρωματικό μνημόνιο», 1 το κρατούμενο είναι η ολόπλευρη εφαρμογή της γκάμας με τα αντεργατικά μέτρα της προηγούμενης «μνημονιακής περιόδου» σε «μεσοπρόθεσμο ορίζοντα» (τουλάχιστον μέχρι το 2022), ενώ περιλαμβάνονται τόσο τα προαπαιτούμενα της τρέχουσας «αξιολόγησης», όσο και αυτά που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια, με άξονες την «αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας», τη «διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», την «ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις», καθώς και τη διαμόρφωση, όπως λένε, «σύγχρονου κράτους και δημόσιας διοίκησης». Τα πάντα υποτάσσονται στη στρατηγική για την ανάκαμψη των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων με ένα μπαράζ διαρθρωτικών παρεμβάσεων, παράλληλα βέβαια και σε συνδυασμό με την κατακρεούργηση των κονδυλίων που αφορούν στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες, τους «κόφτες» διαρκείας και τη φοροληστεία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2i2dtqA
via IFTTT

Παναγιώτης Τσαλικίδης για την δολοφονια του Κώστα Τσαλικίδη της Vodafone: «Να βρεθεί ένας δικαστής να κάνει τη δουλειά του»

«Το πιο απάνθρωπο για μας είναι αυτό το μπρος πίσω… Δώδεκα χρόνια τώρα να ελπίζεις και μετά να… ξε-ελπίζεις. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κόστος. Και τι ζητάμε; Να βρεθεί κάποια ημέρα ένας δικαστής που θα κάνει αυτό που πρέπει, τη δουλειά του δηλαδή. Να βγει και να μας πει ότι κάποιος φταίει για τον αδερφό μου και να παραδεχτούν το λάθος τους… Για να έχει νόημα».

Μας μιλάει ο Παναγιώτης Τσαλικίδης, που πριν από δώδεκα χρόνια έζησε την ανθρώπινη τραγωδία στον μέγιστο βαθμό. O άνθρωπος που είδε τον αδερφό του κρεμασμένο, πήρε ένα μαχαίρι, έκοψε το σκοινί που ήταν περασμένο γύρω από τον λαιμό του, αγκάλιασε το άψυχο σώμα και το ξάπλωσε στο κρεβάτι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2jvU4hU
via IFTTT

Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι για τα πωλητήρια στη ΔΕΗ

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για την πώληση των τεσσάρων μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και τη Φλώρινα με τα αναπάντητα ερωτήματα για το μέλλον των εργαζόμενων σ' αυτές να πυροδοτούν διαθέσεις σύγκρουσης από τη ΓΕΝΟΠ και τις τοπικές κοινωνίες. 

Σύμφωνα με «Τα Νέα», ήδη η τοπική κοινωνία της Αρκαδίας και η ΓΕΝΟΠ προαναγγέλλουν για την επόμενη εβδομάδα συλλαλητήρια που σταδιακά θα κλιμακωθούν με καταλήψεις μονάδων και απεργίες ενώ η κυβέρνηση αναζητά «γλυκαντικά» για να μπορέσει να σερβίρει το πωλητήριο στις μονάδες της ΔΕΗ που κάποτε ήταν το ιερό δισκοπότηρο για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hZn95d
via IFTTT

Νέο «ψαλίδι» σε Δημόσιο και Ειδικά Μισθολόγια από 1/1/18

Εισοδηματικές απώλειες σημαντικού ύψους αναμένεται να υποστούν από την 1η Ιανουαρίου 2018 πάνω από 300.000 πολιτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου και τουλάχιστον άλλοι 100.000 κρατικοί λειτουργοί που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, από τα όσα διαπιστώνουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των συγκεκριμένων κατηγοριών υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου προκύπτει ότι:
«Ψαλίδι» στο Δημόσιο
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2AkxW4I
via IFTTT

Ετοίμαζαν επιθέσεις κατά του Ερντογάν οι συλληφθέντες του DHKP-C ή απλα είναι το δωρο μας στον Σουλτανο;

Σύνδεση των εννέα μελών του DHKP-C που συνελήφθησαν σήμερα, μετά από μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Αθήνα, με την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, βλέπει η Τουρκία. Στο μεταξύ, αύριο οι «εννέα» θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. 
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδοντας την είδηση της σύλληψης των μελών του  DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο) αναφέρουν, επικαλούμενα τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, πως οι συλληφθέντες σχεδίαζαν χτύπημα εναντίον του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iioWWK
via IFTTT

Εξεταστική για την Υγεία: Τι είπε ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα τηλεφωνήματα με το γραφείο Γεωργιάδη

Μετά από εισήγηση του Σπύρου Λάππα, το CD με τις συνομιλίες -μεταξύ άλλων- του Θεόδωρου Παπαδημητρίου με τον διευθυντή του γραφείου του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδης, θα σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να δοθεί ή όχι η σχετική άδεια χρήσης του από τα μέλη της Εξεταστικής.
Μετά το τελεσίγραφο της προηγούμενης εβδομάδας, ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου προσήλθε για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία όσα γνωρίζει κυρίως, για τις 23 ύποπτες προσλήψεις που έγιναν επί θητείας Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2AdPDCA
via IFTTT

Γερμανικός τύπος: Οι Έλληνες δεν νιώθουν την ανάκαμψη

Ο γερμανικός Τύπος στρέφει για άλλη μια φορά την προσοχή του στην ελληνική οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα με αφορμή την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα ώστε να προετοιμαστεί το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.
Σε ανάλυσή της με τίτλο «Οι Έλληνες δεν νιώθουν την ανάκαμψη» η Frankfurter Rundschau παρατηρεί ότι οι έλεγχοι των θεσμών για την πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων μέτρων «διεξάγονται αυτή τη φορά με διαφορετικούς οιωνούς». Το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας της Φρανκφούρτης επισημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι αναμενόταν «και αυτό ισχύει τόσο για το σύνολο της οικονομίας όσο και στο δημοσιονομικό πεδίο», σημειώνει η FR, παραπέμποντας σε πρόσφατη συνέντευξη του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η οικονομική βοήθεια που θα αντλήσει τελικά η Ελλάδα θα είναι αισθητά κάτω από το ανώτατο όριο των 86 δις ευρώ του τρίτου δανειακού προγράμματος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2AjUd2k
via IFTTT

Και φετος οι προσφυγες στη Μορια προσπαθουν να επιβιωσουν μεσα στα λασπονερα - Καμια μεριμνα απο την πολιτεια

«Νερό, πολύ νερό». Ένας πρόσφυγας ανοίγει την σκηνή του και μας δείχνει ένα γεμάτο ποτήρι νερό, το οποίο αδειάζει στο χώμα. Στη συνέχεια το ξαναγεμίζει μέσα από την σκηνή. Στα τέσσερα διαφορετικά επίπεδα του ελαιώνα που βρίσκεται έξω από τον καταυλισμό της Μόριας, Σύροι, Ιρακινοί, Αφγανοί και Αφρικανοί που ζουν σε σκηνές, ήρθαν για ακόμη μια φορά αντιμέτωποι τη Δευτέρα με μια έντονη καταιγίδα που κράτησε όλη την ημέρα.
«Έφυγα γιατί με κυνηγούσε ο στρατός». Ο Ντουλφακάρ, μαζί με τέσσερις φίλους του έχουν μόλις ανοίξει το φερμουάρ της σκηνής τους, έξω από τον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο. Η καταρρακτώδης βροχή έχει σταματήσει και όσοι βρίσκονται στο χωράφι προσπαθούν να διαπιστώσουν την κατάσταση έξω από τις βρεγμένες σκηνές τους. «Στο Ιράκ μας κυνηγούσε ο στρατός και γι αυτό φύγαμε. Θέλουμε να πάμε στη Γερμανία, δεν σκοπεύουμε να μείνουμε εδώ» εξηγεί ο Ντουλφακάρ, ενώ οι φίλοι του μας δείχνουν τα σημάδια των βασανιστηρίων στα πόδια τους. Όλοι τους έχουν φτάσει στη Λέσβο με βάρκα από την Τουρκία αλλά τα ταξίδι τους προς την Ευρώπη έχει σταματήσει εκεί.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2igDPc4
via IFTTT

Το ΙΚΕΑ απέλυσε μητέρα που μεγαλώνει μόνη της παιδί με αναπηρία

Έντονη κριτική στα ΜΜΕ και πολύ αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ιταλία, έχει προκαλέσει η είδηση πως κατάστημα της δημοφιλούς αλυσίδας ΙΚΕΑ απέλυσε διαζευγμένη μητέρα που μάλιστα μεγαλώνει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2AknaeM
via IFTTT

ΕΜΠ - National Geographic: O τάφος του Ιησού είναι αυθεντικός

Ο Τάφος του Ιησού στην Ιερουσαλήμ είναι ο αυθεντικός, εκείνος δηλαδή που έστησαν οι Ρωμαίοι στα μέσα του 4ου αιώνα! Αυτή την αποκάλυψη που προκαλεί παγκόσμιο δέος έκανε στο National Geographic η καθηγήτρια του ΕΜΠ Τόνια Μοροπούλου, προκαλώντας παγκόσμιο δέος.
Συγκεκριμένα, η επιστημονική χρονολόγηση έδειξε ότι τα πετρώματα του μνημείου χρονολογούνται στο 345 μΧ, την ώρα που γνωρίζουμε από ιστορικές πηγές ότι οι Ρωμαίοι είχαν εντοπίσει το ακριβές σημείο της ταφής του Ιησού το 326.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ilVcbr
via IFTTT

Έγγραφο του 401 Σ.Ν.Α.: «Λόγω πληρότητας 95% αδυνατούμε να δεχθούμε αστυνομικούς»

Έγγραφο, που γνωστοποιεί ότι η πληρότητα του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου αγγίζει το 95% με αποτέλεσμα πολλά τμήματα να αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσλειτουργίας λόγω ανεπάρκειας κλινών, φέρνουν στη δημοσιότητα συνδικαλιστές αστυνομικοί, ύστερα από την άρνηση νοσηλείας σε τέσσερις αστυνομικούς που τραυματίστηκαν την Τρίτη σε τροχαίο στον Ασπρόπυργο.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι «το εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό που προσέρχεται και κρίνεται ότι χρειάζεται εισαγωγή θα εξυπηρετείται. Τα υπόλοιπα περιστατικά (απόστρατοι, αστυνομικοί και λοιποί δικαιούχοι) που χρήζουν εισαγωγής θα ανακατευθύνονται προς εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iif4wi
via IFTTT

Μέχρι 21 Δεκεμβρίου το Δώρο Χριστουγέννων

Tο Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί το μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους, υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Ασφαλώς, ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.
Τα δώρα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.
Για τον υπολογισμό του ποσού των δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.
Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο από 1η Μαΐου μέχρι 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ilK2n3
via IFTTT

Σοβαρό κενό ασφαλείας στο νέο λειτουργικό σύστημα για τους υπολογιστές Mac της Apple

Η Apple έκανε γνωστό ότι εργάζεται για να διορθώσει ένα σοβαρό κενό ασφαλείας που εντοπίσθηκε στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος MacOS High Sierra για τους υπολογιστές της.
 Η «κερκόπορτα» επιτρέπει σε κάποιον χάκερ να διεισδύσει στο μηχάνημα του χρήστη χωρίς κωδικό ασφαλείας (password), καθώς επίσης να αποκτήσει τα αυξημένα δικαιώματα διαχειριστή (administrator) στον υπολογιστή.

   Το κενό, που εντοπίσθηκε από τον τούρκο προγραμματιστή Λεμί Εργκίν, σύμφωνα με το BBC, είναι περιέργως πολύ απλό. Ο Εργκίν διαπίστωσε ότι εισάγοντας ως όνομα χρήστη τη λέξη «root», αφήνοντας κενό το πεδίο του password και χτυπώντας μερικά "enter" στη σειρά, είναι δυνατό να αποκτήσει κανείς απεριόριστη πρόσβαση στον υπολογιστή-στόχο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2AkuAPj
via IFTTT

Παιδεραστία στο Χόλιγουντ: Τα παιδιά του star system και ένα ντοκιμαντέρ που θάφτηκε

Τελευταία οι γυναίκες του Χόλιγουντ μιλούν με θάρρος για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν. Δεν μιλούν όμως τα παιδιά του star system.

Της Φωτεινής Λαμπρίδη

Γιατί; Μήπως γιατί όταν μίλησαν σε ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ αυτό θάφτηκε; Όσοι είχαμε δει προ διετίας στο Φεστιβάλ  Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ "Ένα κοινό μυστικό" (An open secret) που φέρνει στο φως ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης γνωστών παιδιών του Χόλιγουντ από παραγωγούς και σκηνοθέτες, σοκαριστήκαμε και  θεωρήσαμε δεδομένο πως το φιλμ αυτό θα διαδοθεί σε χρόνο dt και θα προκαλέσει τεράστιες συζητήσεις καθώς ανοίγει το κουτί της Πανδώρας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ii8wxA
via IFTTT

Καταγγελία: Η Benetton απέλυσε οροθετικό εργαζόμενο από το κατάστημα της Ερμού

Ο Συνήγορος του Πολίτη εξέδωσε πόρισμα στο οποίο διαπιστώνει παραβίαση της νομοθεσίας κατά των διακρίσεων λόγω της οροθετικότητας του εργαζόμενου και εισηγείται την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στην εργοδότρια εταιρία, κυρώσεις οι οποίες αναμένεται σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινωθούν από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
Όπως αναφέρει το Κέντρο Ζωής, το οποίο παρέχει νομική στήριξη στον απολυθέντα, στις 30 Οκτωβρίου 2017 εκδικάσθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η υπόθεση απόλυσης του οροθετικού εργαζόμενου, λόγω του θέματος υγείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  όταν αποκαλύφθηκε το θέμα υγείας του εργαζόμενου, η εργοδοσία της Benetton στην οδό Ερμού προέβη κατ' επανάληψη σε διακριτική σε βάρος του μεταχείριση πριν, τελικά, τον απολύσει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2AiKDwP
via IFTTT

Η Μαρέβα Μητσοτάκη μοιράζει εξώδικα

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έστειλε εξώδικα στον υπουργό επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο και στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά για όσα έχουν ειπωθεί για την σχέση της με την εταιρία Endeavor και τον ρόλο του Τζον Σφακιανάκη. Επίσης, τα εξώδικα έφτασαν και σε τρεις εκδότες εφημερίδων, τον Κώστα Βαξεβάνη της εφημερίδας Documento, τον Κώστα Βουλέλη της Εφημερίδας των Συντακτών και τον εκδότη της εφημερίδα «Δημοκρατία» Γιάννη Φιλιππάκη
Εξώδικο εναντίον των υπουργών Νίκου Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλου, καθώς και των εκδοτών και δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννη Φιλιππάκη και Νικόλα Βουλέλη έστειλε η Μαρέβα Μητσοτάκη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ij5sBt
via IFTTT

Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα

 Η Βόρεια Κορέα προχώρησε χτες στη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ο οποίος μοιάζει να έχει βεληνεκές που της επιτρέπει να πλήξει οποιοδήποτε σημείο στην επικράτεια των ΗΠΑ, κατά τις εκτιμήσεις της νοτιοκορεάτικης και της αμερικανικής κυβέρνησης. - Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Βόρεια Κορέα, που απαίτησαν η Ουάσινγκτον, το Τόκιο και η Σεούλ, θα λάβει χώρα σήμερα στις 23:30 (ώρα Ελλάδας)
Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε με επιτυχία έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) νέου τύπου, τον Hwasong-15, με δραστικό βεληνεκές το οποίο επιτρέπει στην Πιονγκγιάνγκ να «πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου», μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης η κρατική της τηλεόραση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2AhywjA
via IFTTT

Εξεταστική του παραλόγου: Γιατί πλήρωνε τις δημοσκοπικές εταιρείες το ΚΕΕΛΠΝΟ;

Σε ερώτηση - «πάσα» της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, ο υπόδικος πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσίασε ως αυτονόητη τη χρηματοδότηση ερευνών για να «μετρηθούν» τα αποτελέσματα των εκστρατειών ενημέρωσης του Κέντρου και να λυθούν οι «παρεξηγήσεις»...
Έναν ευφάνταστο τρόπο να δικαιολογήσει το ζεστό χρήμα που έδινε το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσκοπικές εταιρείες βρήκε ο Θ. Παπαδημητρίου απαντώντας σε ερώτηση της κ. Χριστοφιλοπούλου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής, για «το αν υπάρχουν στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εκστρατειών κατά του καρκίνου του μαστού και άλλων εκστρατειών». 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ifjPql
via IFTTT

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Φορολογικές και ποινικές περιπέτειες για τον Φασιστα Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο

Σε φορολογικές και ποινικές περιπέτειες ενεπλάκη ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για μη απόδοση φόρου εισοδήματος και ανακριβή απόδοση φόρου προστιθέμενης αξίας συνολικού ποσού που υπερβαίνει τις 460.000 ευρώ. Η υπόθεση αφορά τη διετία 2004 – 05 και τη διαχείριση του «Ορθόδοξου Ιδρύματος Παιδείας και Πολιτισμού» της Μητρόπολης, το οποίο έχει καταργηθεί, όμως τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια της λειτουργίας του δεν απέδωσε φόρους για δραστηριότητες που σχετίζονται με ξενοδοχειακές υπηρεσίες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Παρ' ότι αρχικά ο ιεράρχης δεν απολογήθηκε επειδή θεωρήθηκε ότι ήταν «τυπική» η εμπλοκή του και η υπόθεση όδευε στο αρχείο, με παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών η δικογραφία επιστρέφει στην ανάκριση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2k5my65
via IFTTT

Φουκουσίμα: Η Ιαπωνία εξετάζει την απόρριψη ενός εκατομμυρίου τόνων ραδιενεργού νερού στον Ειρηνικό Ωκεανό

Ο καθαρισμός της Φουκουσίμα συνεχίζεται έξι χρόνια μετά την καταστροφή του 2011 και η Ιαπωνία δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί το ένα εκατομμύριο τόνους ραδιενεργού νερού που αποθηκεύεται σήμερα στον πυρηνικό σταθμό, μέσα σε 900 μεγάλες δεξαμενές. Μερικοί ειδικοί συμβουλεύουν την κυβέρνηση ότι το νερό πρέπει να απελευθερωθεί σταδιακά στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ωστόσο οι ντόπιοι αλιείς φοβούνται ότι οι καταναλωτές δεν θα αγοράσουν ψάρια που αλιεύονται στην περιοχή, αν συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ ακόμα αγωνίζονται να ανασυγκροτηθούν μετά το τσουνάμι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2Ai7YMT
via IFTTT

Φερόμενα μέλη της οργάνωσης DHKP-C οι εννέα Τούρκοι προσαχθέντες

Μέλη της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που δρα στην Τουρκία φέρονται να είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι εννέα προσαχθέντες, (οκτώ άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, για κατοχή εκρηκτικών και άλλα αδικήματα.
Αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ αναφέρουν πως η συγκεκριμένη ομάδα φέρεται να σχετίζεται με την παλαιότερη υπόθεση της μεταφοράς οπλισμού με σκάφος που είχε εντοπιστεί στη Χίο, το 2013.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zwHbuU
via IFTTT

Ο ακήρυχτος πόλεμος του Σινά

Η θηριωδία της Παρασκευής στο Σινά ήταν η χειρότερη και πιο τραγική στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου. Τζιχαντιστές επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια της προσευχής στο τέμενος αλ Ράουντα στην πόλη Μπιρ αλ Άμπεντ, πνίγοντάς το στο αίμα. Σκότωσαν τουλάχιστον 305 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά. Γιατί μια μουσουλμανική φυλή Σούφι, η οποία ελπίζει να είναι ανεξάρτητη τόσο από το Ισλαμικό Κράτος όσο και από το αιγυπτιακό κράτος στοχοποιήθηκε τόσο άγρια; Οι τζιχαντιστές του ISIS, θεωρούν τους μουσουλμάνους Σούφι αιρετικούς. 
Σύμφωνα με ανάλυση του δημοσιογράφου, ειδικού στα θέματα του Σινά, Ισμαήλ Αλεξαντράνι, στη Le Monde Diplomatique, η αντίσταση κατά της ισραηλινής κατοχής και της αιγυπτιακής καταστολής έχει μακρά ιστορία στη χερσόνησο του Σινά. Τώρα η κλιμακούμενη ισλαμιστική βία ξέσπασε με τη μανία της εκδίκησης μετά από χρόνια κακοδιοίκησης της περιοχής. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2AjzcCD
via IFTTT

Είκοσι πέντε χιλιάδες άνθρωποι στη Γαλλία αγνοούν ότι είναι οροθετικοί

Είκοσι πέντε χιλιάδες άνθρωποι στη Γαλλία αγνοούν το γεγονός ότι είναι οροθετικοί και γι' αυτό το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία που έχει στόχο τη διάγνωση της μόλυνσης από τον ιό HIV με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS την 1η Δεκεμβρίου.

Η εκστρατεία αυτή, την οποία διοργάνωσε το υπουργείο και η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας, έχει στόχο να καταστήσει ευρύτερα γνωστούς τους διάφορους τρόπους διάγνωσης που έχει στη διάθεσή του το κοινό μέσω τεσσάρων αφισών που θα έχουν τίτλο: "οι τρόποι διάγνωσης του HIV προσαρμόζονται στη ζωή σας" και σε αυτές θα αναφέρεται ο σχετικός ιστότοπος sida-info-service.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2AichYc
via IFTTT

Ο ιός HIV εξαπλώνεται με ανησυχητικά γρήγορους ρυθμούς στην Ευρώπη

Ο αριθμός των ανθρώπων που διαγνώστηκαν με τον ιό HIV στην Ευρώπη έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του το 2016 από τότε που άρχισαν να διατηρούνται αρχεία, γεγονός ότι η επιδημία στην περιοχή αυτή μεταδίδεται «με ανησυχητικούς ρυθμούς», δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του τομέα της υγείας.

Το 2016, 160.000 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό που προκαλεί AIDS στις 53 χώρες που περιλαμβάνονται στον τομέα Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επεσήμανε η υπηρεσία σε κοινή της ανακοίνωση με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών (ECDC).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zuNH5h
via IFTTT

Η Τράπεζα της Γαλλίας για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν

Το κλείσιμο σειράς τραπεζικών λογαριασμών του Εθνικού Μετώπου (FN) από τη Societe Generale δεν υπαγορεύθηκε από πολιτικά κίνητρα και κατά συνέπεια η γαλλική τράπεζα δεν παραβίασε την κείμενη νομοθεσία, αποφάνθηκε η Τράπεζα της Γαλλίας, στην οποία προσέφυγε το ακροδεξιό κόμμα και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
«Το κλείσιμο των λογαριασμών του Εθνικού Μετώπου δεν παραπέμπει σε παραβίαση των υποχρεώσεων των τραπεζών και δεν συνιστά διακριτική μεταχείριση», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας της Γαλλίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2AicfQ4
via IFTTT

7 και 8 Δεκεμβριου ο Ερντογαν στην Αθηνα ...γι'αυτο και οι σημερινες συλλήψεις Τουρκων με το προσχημα της τρομοκρατιας




from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zvdnih
via IFTTT

Νέα πυραυλική δοκιμή ετοιμάζει το καθεστώς Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι αρχές της Ιαπωνίας εντόπισαν ραδιοεπικοινωνίες που ενδέχεται να σημαίνουν ότι η Βόρεια Κορέα προετοιμάζεται για μια ακόμη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, πάντως αυτού του είδους τα σήματα δεν είναι ασυνήθιστα και οι εικόνες που καταγράφουν οι δορυφόροι δεν κατέγραψαν νέες δραστηριότητες σε πεδία δοκιμών, δήλωσε σήμερα μια πηγή προσκείμενη στην ιαπωνική κυβέρνηση.
Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευε βαλλιστικούς πυραύλους με ρυθμό δύο ή τριών τον μήνα από τον Απρίλιο, όμως οι δοκιμές διακόπηκαν τον Σεπτέμβριο, μετά την εκτόξευση ενός που πέρασε πάνω από το νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BgTmwr
via IFTTT

Ο Ερντογάν εναντίον smart phone - Τα Social Media μας αποσπούν από τη ζωή

Μπορεί το 2016 να επιστράτευσε το snapchat για να βγει ζωντανά στις ειδήσεις του CNN Turk, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το αποτυχημένο πραξικόπημα, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέτ Ταγίπ Ερντογάν διατυπώνει ενστάσεις για την φρενίτιδα των έξυπνων κινητών και την εξάρτηση των ανθρώπων από την τεχνολογία.
"Τα social media μας στερούν τις ειλικρινείς συζητήσεις. Οι άνθρωποι σπαταλούν χρόνο με τα κινητά του ακόμη και στη Μέκκα. [...] Δυστυχώς, η τεχνολογία, απαραίτητη στη διευκόλυνση της ζωής μας, μας αποσπά σταδιακά από τη ζωή" ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Εξάρτησης από την Τεχνολογία που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zzzVhG
via IFTTT

Ρατσιστική επίθεση Έλληνα γιατρού εναντίον Ιορδανού συναδέλφου του στο νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι»

'Ανευ προηγουμένου ρατσιστική επίθεση από 'Ελληνα γιατρό σε συνάδελφό του Ιορδανό, στο νοσοκομείο «'Αγιοι Ανάργυροι», καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Αττικής Πειραιά. Η Ένωση χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του γιατρού απαράδεκτη, προσβλητική και επικίνδυνη και καλεί «όλους τους συναδέλφους να τσακίσουν εν τη γενέσει τους τέτοιες συμπεριφορές. Τέτοιες συμπεριφορές να μην είναι αποδεκτές από πουθενά», τονίζει η ΕΙΝΑΠ που καλεί το υπουργείο Υγείας, την αρμόδια 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και τη διοίκηση του νοσοκομείου, να λάβουν μέτρα και να μην επιτρέψουν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2Ag6Nxd
via IFTTT

Τα τελευταία μηνύματα της 19χρονης που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ

Με μια βαλίτσα στο χέρι ήταν διαρκώς η 19χρονη Ειρήνη από τη Λέσβο που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2.6 κιλά κοκαΐνης.
"Θα πάω Αθήνα σε τέσσερις ημέρες και μετά Βραζιλία. Τουρ… Ναι, μόνη μου θα πάω στην Αθήνα. Με αεροπλάνο", έγραφε στο Facebook απευθυνόμενη σε φίλη της στη Μυτιλήνη.
Στις 13 Σεπτεμβρίου, η 19χρονη ξαναμίλησε με τη φίλη της, ευρισκόμενη στο Ντουμπάι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iYFiRg
via IFTTT

Παππάς: Ο πρόεδρος της ΝΔ να δώσει εξηγήσεις για τον μεσάζοντα Σφακιανάκη και τη διασύνδεση με τη σύζυγό του

"Για κακή τύχη του προέδρου της ΝΔ οι υπηρεσίες κινήθηκαν όπως έπρεπε. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τον κ. Σφακιανάκη, ο οποίος έχει διασύνδεση με τη σύζυγό του, την κυρία Μαρέβα".
Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς, μετά την αποκάλυψη στη Βουλή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία. "Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι οι ενστάσεις και οι πηγές του Έλληνα πρέσβη δεν βασίζονταν σε αντιρρήσεις της Σαουδαραβικής κυβέρνησης αλλά σε έναν Έλληνα μεσάζοντα ονόματι Σφακιανάκη, από την Κρήτη", σχολίασε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BllBKl
via IFTTT

Προσαγωγές Τούρκων από την Αντιτρομοκρατική στην Αθήνα

Μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως έχει χαρακτηριστεί διεθνώς η οργάνωση DHKP-C, προσήχθησαν σήμερα το πρωί σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε δύο διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα αντίστοιχα.
Από τα σημεία αυτά προσήχθησαν συνολικά 9 Τούρκοι, εκ των οποίων 8 άντρες και μία γυναίκα. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και βεβαίως ερευνώνται και τα διαμερίσματά τους για τον εντοπισμό αποδεικτικού υλικού και τυχόν οπλισμού, ενώ φαίνεται πως είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση καιρό πριν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iZNiBA
via IFTTT

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Η βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπου θα μπορούσε να είναι ανοικτή σε ιδιωτικές εταιρείες

Όταν η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα προσθέσει φωτογραφίες από την ταυτότητα και τις άδειες οδήγησης σε μια εθνική βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπου, υπήρξαν πολλές ανησυχίες από τους υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής για την ασφάλεια αυτών των δεδομένων και τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν.

Σύμφωνα με μια έκθεση του The Guardian, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διεξήγαγε συνομιλίες με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για να τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία επαλήθευσης προσώπων (FVS) έναντι αμοιβής.

Η δοκιμή θα ξεκινήσει το 2018 και θα λειτουργήσει παρόμοια με την υπηρεσία επαλήθευσης εγγράφων της κυβέρνησης (DVS), η οποία επέτρεψε στις ιδιωτικές εταιρείες να ελέγχουν τα έγγραφα ταυτότητας, όπως τα πιστοποιητικά γέννησης και τα διαβατήρια από το 2015.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hUyYtf
via IFTTT

Πώς στήθηκε η «αμαρτωλή» κλινική του 401 ΓΣΝΑ

«Ο διοικητής είναι υπεύθυνος για ό,τι πράττει και ό,τι δεν πράττει η μονάδα του».

Υποστράτηγος Παναγιώτης Κοτιλέας,

γενικός διευθυντής 401 ΓΣΝΑ

(από κομμάτι παρουσίασης ενός βίντεο του Γενικού Επιτελείου Στρατού πριν από λίγες μέρες, με αφορμή τη δωρεά εξοπλισμού 5 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο νοσοκομείο)
Την ώρα που πλειάδα μαρτύρων έχει περάσει την πόρτα του στρατιωτικού ανακριτή, ο οποίος εξετάζει τις καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν εδώ και κάποια χρόνια στη Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική του 401 ΓΣΝΑ, οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» συνεχίζονται.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2Adk5wJ
via IFTTT

Αργεί το τέλος της κυριαρχίας των μετρητών

Οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να προτιμούν τα μετρητά, αυτό δηλαδή που γνωρίζουν καλύτερα, παρά το γεγονός ότι υποστηρίζουν πως θα προτιμούσαν να πληρώνουν με κάρτες.
Τα ψηφιακά νομίσματα μπορεί να «βλέπουν» την αξία τους να εκτοξεύεται στα ύψη, όμως τελικά τον πρώτο λόγο εξακολουθούν να έχουν τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης. Τα μετρητά κάλυψαν περίπου το 79% των καθημερινών πληρωμών σε ολόκληρη την Ευρωζώνη πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Περίπου το ένα τέταρτο των καταναλωτών διατηρεί επίσης, προληπτικά, κάποια χρήματα σε μετρητά στο σπίτι του, ενώ ένα ποσοστό 20% δήλωσε ότι είχε κάποια στιγμή στην κατοχή του ένα νόμισμα υψηλής αξίας, των 200 ή των 500 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hWkBVr
via IFTTT

Καμια αύξηση κονδυλίων για αντιπλημμυρικά έργα στον προϋπολογισμό του 2018

Τα περιβόητα 250 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που είπε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ότι θα πάνε για αντιπλημμυρικά έργα, δεν υπάρχουν πουθενά στον προϋπολογισμό του 2018

Δεν έχουν στεγνώσει ακόμα η λάσπη και τα νερά, αλλά και τα δάκρυα για τους νεκρούς στις εργατογειτονιές της Δυτικής Αττικής, και η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018 είναι αποκαλυπτική για τις προτεραιότητες που βάζει η καπιταλιστική ανάπτυξη, η «δίκαιη ανάπτυξη» όπως την ονομάζει η κυβέρνηση.
Ετσι, λοιπόν, και ενώ ακόμα χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι μαζεύουν τα συντρίμμια τους από τις πλημμύρες, η κυβέρνηση φέρνει προϋπολογισμό όπου στις δημόσιες δαπάνες υπάρχουν μικροποσά ή ακόμα και μηδενικά ποσά που να αφορούν σχεδιασμό σε ζητήματα ασφάλειας του πληθυσμού και ιδιαίτερα ζητήματα αντιπλημμυρικών έργων. Αντίθετα, στον προϋπολογισμό είναι σαφής η προτεραιότητα σε υποδομές άμεσα και έμμεσα αναγκαίες για την καπιταλιστική κερδοφορία και ιδιαίτερα στην εξυπηρέτηση του στόχου για μετατροπή της χώρας σε κόμβο μεταφορών κ.λπ.
Κι όλα αυτά ουσιαστικά ξεσκεπάζουν για άλλη μια φορά την κυβερνητική κοροϊδία, αφού είναι άφαντα τα περιβόητα «πρόσθετα» κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα που έταξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πως θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2018, με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές που έγιναν στη Δυτική Αττική τις προηγούμενες μέρες!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2AbgjnB
via IFTTT

Αντιδρούν στο νέο Σωφρονιστικό Κώδικα οι κρατούμενοι - Επαναφερουν βασανιστηρια

Με κινητοποιήσεις σε πέντε από τα μεγαλύτερα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας απαντούν οι κρατούμενοι στο νομοσχέδιο για το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα του υπουργείου Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας πως "κόβει" τις ελευθερίες που ήδη είχαν.
Συγκεκριμένα, ήδη κρατούμενοι των γυναικείων και ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού, του Μαλανδρίνου, των Χανίων, της Πάτρας και της Λάρισας, έχουν ξεκινήσει να κρατούν ανοιχτούς τους προαύλιους χώρους τους για μεγαλύτερο χρόνο από τον επιτρεπτό ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις αναμένονται και στις φυλακές Δομοκού και Τρικάλων τις επόμενες ημέρες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zvNIWQ
via IFTTT

Ο Πούτιν ζήτησε παγκόσμιο χημικό αφοπλισμό

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απεύθυνε έκκληση σε όλες τις χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ρωσίας και να καταστρέψουν τα χημικά όπλα που διατηρούν στο οπλοστάσιο τους.
Την έκκληση του απηύθυνε μέσω χαιρετισμού που έστειλε στις αντιπροσωπείες των χωρών που συμμετέχουν στην 22η Σύνοδο της Διάσκεψης Κρατών που έχουν υπογράψει την Συνθήκη για την απαγόρευση των χημικών όπλων, οι εργασίες της οποίας άρχισαν σήμερα στην Χάγη και θα συνεχισθούν έως την 1 η Δεκεμβρίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2Brlkqb
via IFTTT

Στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες Ρουμάνοι κατά της κυβέρνησης

Δεκάδες χιλιάδες Ρουμάνοι διαδήλωσαν την Κυριακή κατά της κυβέρνησης της χώρας, την οποία πολλοί κατηγορούν ότι θέλει να αποδυναμώσει τη μάχη κατά της διαφθοράς.
Ένα πλήθος περίπου 30.000 διαδηλωτών αψήφησε το κρύο και κατέκλυσε τους δρόμους του Βουκουρεστίου, μετέδωσαν ρουμανικά ΜΜΕ. Την ίδια ώρα σε τουλάχιστον 20.000 ανήλθε ο αριθμός των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις σε 70 πόλεις της χώρας.
«Κλέφτες, κλέφτες!» φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης στη ρουμανική πρωτεύουσα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BszwiA
via IFTTT

O Πατερακης που φωτογραφιζοταν με Αδωνη εκβίαζε τον Καμμενο για προμήθειες οπλων

O Άδωνις Γεωργιάδης και η ευαισθησία του με τα οπλικά συστήματα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει να επιδείξει από την εποχή που ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ, πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο. Ανάμεσα στις εκατοντάδες ερωτήσεις που έχει καταθέσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού βίου του υπάρχουν και μερικές δεκάδες που αφορούν οπλικά συστήματα.

Προ κρίσης, αλλά και αφού η χώρα μπήκε στα μνημόνια, ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ με το πρόσχημα του εθνικού συμφέροντος, καλούσε τους εκάστοτε υπουργούς Άμυνας να απαντούν σε ζητήματα που αφορούσαν διακρατικές συμφωνίες για οπλικά συστήματα και αντισταθμιστικά ωφελήματα. Οι σχετιζόμενες με τέτοια θέματα ερωτήσεις του, είναι όπως καταγράφονται στον ιστότοπο της Βουλής πάνω από 40, αριθμός αναμφίβολα εντυπωσιακός.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zvgsPy
via IFTTT

Η ΕΕ ενέκρινε τη χρήση του καρκινογονου ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη ROUNDUP

Η ειδική επιτροπή Γεωργίας των χωρών-μελών της ΕΕ ανανέωσε σήμερα για άλλη μια πενταετία την άδεια χρήσης του αμφιλεγόμενου ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη, μια απόφαση που προκάλεσε έκπληξη, δεδομένου ότι μέχρι τώρα οι "μεγάλες" χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, εξέφραζαν τον σκεπτικισμό ή τη ρητή διαφωνία τους.
Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 18 χώρες που αντιπροσωπεύουν λίγο πάνω από το 65% του πληθυσμού της ΕΕ, ψήφισαν υπέρ της πρότασης που είχε υποβάλει η Κομισιόν. Εννέα χώρες καταψήφισαν και μία απείχε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2k2GCpH
via IFTTT

Στοπ στην πώληση πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία από την Ελλάδα ζητά η Διεθνής Αμνηστία

Όπως αναφέρει, υπάρχει ο κίνδυνος το πολεμικό υλικό «να χρησιμοποιηθεί στη σύγκρουση στην Υεμένη» και επισημαίνει ότι ένας στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχει εμπλακεί σε βίαιη σύγκρουση στην Υεμένη πραγματοποιώντας από τον Μάρτιο του 2015 πολυάριθμες επιθέσεις που παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο σε νοσοκομεία, σχολεία, αγορές και τζαμιά. Η Διεθνής Αμνηστία έχει τεκμηριώσει τουλάχιστον 35 αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού που έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 504 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 153 παιδιών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2i8qhzh
via IFTTT

Η ΕΤΕΡ για τις «φιλανθρωπίες» Μαρινάκη στη Μάνδρα

Η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ: Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Ο μεγαλομέτοχος του ραδιοσταθμού «Βήμα FM» Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε στην πολύπαθη Μάνδρα Αττικής, με του ακολούθους του, για να δει με τα ίδια του τα μάτια τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοί της ώστε να βοηθήσει στην αποκατάσταση των τρομερών καταστροφών.

Όταν προσφέρεις σε κάποιον πιο αδύναμο το πράττεις χωρίς πολλά λόγια και χωρίς να δίνεις στο θέμα, στημένη από πριν, δημοσιότητα. Η φιλανθρωπία είναι αρετή της καρδιάς και όχι διαφήμιση. Αλλιώς μπορεί και να κατηγορηθείς για εκμετάλλευση από τους δύσπιστους. Πως άλλωστε να μην υπάρχουν τέτοιοι όταν οι πράξεις σου και οι αποφάσεις σου είναι σε κάθε περίπτωση εκ διαμέτρου αντίθετες. Από τη μία αφήνεις στα σκοτάδια, το κρύο, την απαξία και την απληρωσιά εργαζόμενους ή στην καλύτερη τους επιβάλλεις αποικιακές συμβάσεις και από την άλλη σε νοιάζει το δράμα των κατοίκων μιας λαϊκής γειτονιάς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2k3TH2j
via IFTTT

Συνθήκες εργασιακής ζούγκλας καταγγέλλουν πρώην εργαζόμενοι στα Public

Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με απλήρωτες υπερωρίες και υποδηλωμένη εργασία, καταγγέλλουν πρώην εργαζόμενοι του ομίλου Multirama/Public, οι οποίοι επικοινώνησαν με το «Κόκκινο», προκειμένου να δημοσιοποιηθεί η καταδικαστική απόφαση που δικαιώνει τον αγώνα τους.
Γράφει η Άντυ Κουκλάδα στο «Κόκκινο»:

Η εταιρεία προκειμένου να αποφύγει την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού ή για να τιμωρήσει την μη επίτευξη στόχων, έκανε κανόνα την 12ωρη εργασία, με αποδοχές 8ώρου. Όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, πολλές φορές «εργαζόμασταν απροειδοποίητα 12ωρα και αυτό μπορούσε να κρατήσει από μία βδομάδα μέχρι και για πολλούς συνεχόμενους μήνες». Μια συνηθισμένη εβδομάδα για τους εργαζόμενους, σήμαινε 78 ώρες εργασίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2i8pX3x
via IFTTT

Συλλήψεις εργαζομένων της πρώην Καρυπίδης στα Γιάννενα, μετά από μηνύσεις της εργοδοσίας της Market In

 Στα δικαστήρια Ιωαννίνων οδηγήθηκαν την Δευτέρα το πρωί δύο πρώην εργαζόμενοι στα σουπερμάρκετ ΚΑΡΥΠΙΔΗ, επιχείρηση που εξαγοράστηκε από την MARKET IN, μετά από μήνυση της τελευταίας για διατάραξη εργασιακής ειρήνης και για συκοφαντική δυσφήμιση.
Συγκεκριμένα το Σάββατο το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων πραγματοποίησε κινητοποίηση έξω από το κατάστημα MARKET IN διεκδικώντας να επιστρέψουν στη δουλειά όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και άλλα σωματεία ενώ παράλληλα έγινε γλέντι αλληλεγγύης για την ενίσχυση των εργαζομένων που παραμένουν άνεργοι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2Ai2r8T
via IFTTT

#GDtrial: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του τέταρτου προστατευόμενου μάρτυρα

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού η κατάθεση και του τέταρτου προστατευόμενου μάρτυρα στην δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Ο προστατευόμενος μάρτυρας ρωτήθηκε κυρίως από την συνήγορο υπεράσπισης του πρώην βουλευτή της ΧΑ Στ. Μπούκουρα επαναλαμβάνοντας τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον Πακιστανών μεταναστών στο λιμάνι της Κορίνθου. Απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης ανέφερε πως έγινε μεσημέρι γιατί «αυτοί που ψήφιζαν τη ΧΑ το θεωρούσαν καλό. Τότε γινόταν χαμός από Πακιστανούς στην Κόρινθο» είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά την καταγγελία του περιστατικού στις αρχές, ο μάρτυρας κατέθεσε πως ομάδα ΔΙΑΣ ήταν μπροστά στο περιστατικό χωρίς να κάνει τίποτα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2jqG0Gw
via IFTTT

Οι αποκαλύψεις του πρωθυπουργού στη Βουλή: Ένας Έλληνας, ονόματι Σφακιανάκης, ήταν η «πηγή» του Έλληνα πρέσβη στο Ριάντ

Σε αποκαλύψεις-απάντηση προς τη βασική επιχειρηματολογία της ΝΔ και ΜΜΕ, όπως είπε, σχετικά με τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, γνωστοποιώντας επικοινωνίες (και με τηλεγραφήματα ειδικού χειρισμού που αποτελούσαν αλληλογραφία μεταξύ τους) του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ
Σε αποκαλύψεις-απάντηση προς τη βασική επιχειρηματολογία της ΝΔ και ΜΜΕ, όπως είπε, σχετικά με τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, γνωστοποιώντας επικοινωνίες (και με τηλεγραφήματα ειδικού χειρισμού που αποτελούσαν αλληλογραφία μεταξύ τους) του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2AgTJaW
via IFTTT

Αναρτήθηκε η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναρτήθηκε η προκήρυξη δημοπρασίας για τη χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου. Από τη στιγμή της δημοσίευσης και μετά, οι επίδοξοι καναλάρχες θα έχουν 45 ημέρες (08/01/18) για την κατάθεση των φακέλων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η διάρκεια ισχύος των αδειών θα είναι δεκαετής από την ημερομηνία της έκδοσης καθεμίας από αυτές. Το πρόγραμμα των αδειούχων παρόχων περιεχομένου θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια (high definition) για όλη τη χρονική ισχύ της άδειας και ταυτόχρονα σε τυπική ευκρίνεια (standard definition) μέχρι τις 31.12.2021.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ztgYxp
via IFTTT