Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

I can't breathe: Ο George Floyd βρήκε φρικτό θάνατο επειδή ήταν μαύρος #JusticeForFloyd #BlackLivesMatter

Το να είναι κάποιος Αφροαμερικανός στις ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ μια εύκολη υπόθεση. Ο τρόπος με τον οποίο πέθανε ο 46χρονος George Floyd στη Μινεάπολις, με το γόνατο ενός αστυνομικού στον λαιμό του, το αποδεικνύει περίτρανα. Η αιτιολογία της Αστυνομίας; «Αντιστάθηκε στις Αρχές». Κανείς δεν πείστηκε και ο λόγος είναι προφανής, πέραν του ότι η αντίσταση κατά της αρχής δεν τιμωρείται με θάνατο. Και, κάπως έτσι, μάθαμε ότι στη χώρα, που στις τελευταίες εκλογές ψήφισε με σύνθημα το «Make America Great Again», οι άνθρωποι μπορούν να πεθαίνουν από ασφυξία, στη μέση του δρόμου, από τα ίδια τα όργανα του κράτους, εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους. 
Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας 25/5 και - ευτυχώς για τη μνήμη και την αποκατάσταση της αλήθειας - καταγράφηκε από περαστικούς, που μάταια παρακαλούσαν τον αστυνομικό να πάρει το πόδι του από τον λαιμό του Floyd. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω». Μια φράση σε επανάληψη από το θύμα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσει το «όργανο της τάξης» να τον αφήσει ελεύθερο. Πράγμα που όχι μόνο δεν συνέβη, αλλά ο αστυνομικός, σε πλήρη ηρεμία και χωρίς να διατρέχει τον οποιοδήποτε κίνδυνο όπως είναι ευδιάκριτο στο οπτικό ντοκουμέντο, απαντά ειρωνικά στον ακινητοποιημένο Floyd: «Σήκω και μπες στο αυτοκίνητο»!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3dnt7aQ
via IFTTT

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Politico: Πώς τα αμερικανικά τρολ επιτίθενται στην Ευρώπη

Ακροδεξιές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο και βοήθησαν τον Ντόναλτ Τραμπ να ανέλθει στην εξουσία, μέσω ψηφιακών συνομιλιών και κρυπτογραφημένων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, είχαν βάλει μπρος τα σχέδιά τους, προτού καν ο ίδιος περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου. Με αφορμή εκλογικές αναμετρήσεις στη Γηραιά Ήπειρο, ή ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός, ένας διαδικτυακός στρατός αμερικανικών «τρολ» επιτίθεται σε παραδοσιακά κόμματα και υποψηφίους με στόχο, όχι να επηρεάσει το ευρωπαϊκό ακροατήριο, αλλά τους ψηφοφόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2TK6fLa
via IFTTT

Το ΣΙΝΕΜΑ σε περιμένει! Απο 1η Ιουνίου! #tocinemaseperimenei


Μια νέα καμπάνια με τίτλο «ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ» συνοδεύει αυτές τις μέρες το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων (την 1η Ιουνίου), και έχει ήδη προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στην digital κοινότητα και στους κινηματογραφικούς κύκλους.
Με ιδιαίτερο χιούμορ, όπως εκείνες οι απρόσμενες σινεματικές εμπειρίες και με μπόλικη δημιουργικότητα, όλοι οι φορείς της Ελληνικής κινηματογραφίας ενωμένοι, πήραν την πρωτοβουλία να θυμίσουν στο κοινό ότι οι θερινοί κινηματογράφοι ανοίγουν και θα είναι κοντά τους με νέες και παλιότερες ταινίες, έχοντας φυσικά λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να κάνουν αυτή την εμπειρία όσο πιο ασφαλή γίνεται για όλους.


Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Ai9WR7
via IFTTT

Νέες απολύσεις εργαζομένων στη ΔΕΗ με "μπόνους" και έξτρα αποζημίωση

Πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων στη ΔΕΗ με μπόνους 20.000 ευρώ επιπλέον της αποζημίωσης γνωστοποίησε σήμερα η ΓΕΝΟΠ.
Τις βασικές αρχές του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων στη ΔΕΗ με το μπόνους των 20.000 ευρώ, πλέον αποζημίωσης γνωστοποίησε σήμερα η ΓΕΝΟΠ ύστερα από συζήτηση με την Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ που αναμένεται να συνεδριάσει στις 2 Ιουνίου. Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2X86CBj
via IFTTT

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Προχώρησε σε δεκάδες απολύσεις εργαζομένων

Την εργοδοσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη μητρική πολυεθνική «Ferrovie dello Stato Italiane» (FSI) ιδιοκτησίας του ιταλικού κράτους για τις δεκάδες απολύσεις εργαζομένων τεχνιτών με την πρόφαση της πανδημίας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2X9xMb6
via IFTTT

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Διατηρούνται οι νέες καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων που έφερε ο κοροναϊός

Φόβος αλλά και ανάγκη για επιστροφή στις καθημερινές συνήθειες  των καταναλωτών την επομένη ήμερα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού , διακατέχει τους Έλληνες αλλάζοντας τους παράλληλα τις  συνήθειες που είχαν.

Σχεδόν ο ένας στους δυο καταναλωτές σκοπεύουν να διατηρήσουν τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο την ίδια αγοραστική συμπεριφορά  που είχαν  εξαιτίας της πανδημίας ωστόσο μετά το άνοιγμα των επιχειρήσεων ο ένας στους τρεις καταναλωτές δηλώνει ότι σκοπεύει άμεσα να  επισκεφθεί άμεσα  κάποιο εστιατόριο ή ταβέρνα  ενώ το 30% θα αλλάξει συνήθειες και μάλλον δεν θα  πάει διακοπές όπως και τα προηγούμενα χρόνια.Η εικόνα αυτή για την επόμενη ημέρα της καραντίνας προκύπτει από έρευνα του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών)  την οποία πραγματοποίησε, με δείγμα 1.050 ατόμων την περίοδο τον Μάιο 2020 με θέμα τις καταναλωτικές συνήθειες των καταναλωτών λόγω της εμφάνισης του ιού CODID-19 στην Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3grz6Ob
via IFTTT

Αύριο Τρίτη 26/5/2020 η Ανάσταση για να μην χάσει η εκκλησία τα λεφτά από τους πιστούς

Μιλάμε για αστεία πράγματα! Μήπως την Τετάρτη να μαζευτούμε σε σπίτια και σε ταβέρνες και να σουβλίσουμε και να φάμε;
Τι άλλο θα κανουν για να μην χάσουν τα λεφτα απο τα παγκάρια; Μετά φταίμε εμείς που λέμε πως αυτό δεν είναι πίστη...αλλά Α.Ε...
Το παπαδαριο που αποφάσισε κάτι τέτοιο πιστεύει πως ο Ιησούς θα ήταν περήφανος γι' αυτή τη απόφαση; 
Ανάσταση τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26 Μαΐου, ημέρα της απόδοσης της εορτής του Πάσχα, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Εκκλησίες της χώρας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZDO79p
via IFTTT

Η ανεργία σαρώνει εστίαση και τουρισμό - Κάθετη μείωση της αγοραστικής δύναμης εκατονταδων χιλιάδων εργαζομενων

-Περίπου 600.000 είναι οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στον τουρισμό
-70.000 αναμένεται να απασχοληθούν εφέτος το καλοκαίρι
-320.000 (ιδίως εποχικοί) απασχολούμενοι δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις εργασίες το καλοκαίρι
-Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του συστήματος «Εργάνη» μόνο για τον Μάρτιο οι δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης καταγράφουν τη μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή -21.919 θέσεις (+6.010 θέσεις τον Μάρτιο του 2019)
-Παράγοντες του κλάδου εκτιμούν ότι το 30% των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων θα παραμείνει κλειστό 
Κωνσταντάτου Ελένη - https://www.tovima.gr/


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2LWp9dh
via IFTTT

Μαζέψτε το σκουπίδι - Προσβάλει την Ορθοδοξια: Ο Αμβρόσιος Aν μετανοήσει η κ. Κεραμέως, θα άρω τον αφορισμό

Νέα επίθεση προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εξαπολύει ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγειαλείας, Αμβρόσιος, ενώ στρέφει τα πυρά του κατά της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Με ανάρτηση στο προσωπικό ιστολόγιό του, ο Αμβρόσιος δίνει τη δική του απάντηση στον «άκυρο και ανυπόστατο αφορισμό» -όπως τον χαρακτήρισε η ΔΙΣ- του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Χαρδαλιά.Παράλληλα, εστιάζει στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατηγορώντας την για «πολεμική της διάθεση και συμπεριφορά εναντίον ημών των Ορθοδόξων Ελλήνων, εν αντιθέσει προς το ανενόχλητο τόσο των Μουσουλμάνων όσο και των Τεκτόνων».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2TAftcT
via IFTTT

Το τελος της ελεύρης τηλεόρασης ; - Πόσα θα επενδύσουν Netflix, Amazon, Disney+ σε νέο περιεχόμενο

Του Sergei Klebnikov

Τα απαγορευτικά (lockdowns) και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού έστρεψαν αρκετό κόσμο στη λύση της οικιακής ψυχαγωγίας, και ειδικά του streaming περιεχομένου, όπου γνωστοί παίκτες αλλά και νέοι προσπαθούν να ξεχωρίσουν παρέχοντας νέο περιεχόμενο.

Ακολουθούν οι κινήσεις των παικτών της streaming αγοράς προκειμένου να υπερισχύσουν των ανταγωνιστών τους, αλλά και τα ποσά που θα επενδύσουν σε νέο περιεχόμενο για το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3gfmmtP
via IFTTT

Σύμβουλος Τραμπ: Η ανεργία μπορεί να παραμείνει σε διψήφιο ποσοστό ως τον Νοέμβριο - φανταστείτε τί θα γίνει στην Ελλάδα

Του Jack Brewster

Η ανεργία στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει το 20% τον Μάιο και ενδεχομένως να παραμείνει σε διψήφιο ποσοστό έως τον Νοέμβριο, δήλωσε την Κυριακή ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κέβιν Χάσετ, σε μια ένδειξη που καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ συμβιβάζεται σιγά σιγά με το γεγονός ότι ο αντίκτυπος του κορονοϊού στην οικονομία θα μπορούσε να παρατεταμένος, μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2XqVfn0
via IFTTT

H επόμενη ημέρα μετά την πτώχευση της Hertz σε ΗΠΑ-Καναδά

Με την αίτηση της για "αναδιάρθρωση σε λειτουργία" βάσει των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ η Hertz Global Holdings ανοίγει ένα κρίσιμο κεφάλαιο στην 100ετή πορεία της.
Ως βασική αιτία για την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε ο όμιλος της Hertzγια τις δραστηριότητες σε ΗΠΑ και Καναδά αναφέρεται η πανδημία του κορονοϊού και η ολοκληρωτική καταστροφή που αυτή έφερε στα ταξίδια και τον τουρισμό με πολύ σημαντικές επιπτώσεις και στη βιομηχανία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3goeOor
via IFTTT

Το ΚΚΕ για άνοιγμα παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και δημοτικών

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες, τις διεκδικήσεις, τις πρακτικές προτάσεις, που καταθέτουν εδώ και μέρες οι φορείς των γονιών και των εκπαιδευτικών για το άνοιγμα των σχολείων.

Αν μια φορά χρειάζονταν να παρθούν μέτρα ουσιαστικά, στήριξης για τα γυμνάσια και τα λύκεια, για τους παιδικούς σταθμούς, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, σήμερα τα μέτρα αυτά πρέπει να είναι πολλαπλάσια. Η αναγκαία -απ' όλες τις απόψεις- συνέχεια της μορφωτικής διαδικασίας δεν μπορεί να αποτελεί ατομική εκτίμηση ρίσκου», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, προσθέτοντας συγκεκριμένα ότι:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yuWOaU
via IFTTT

Γεωργιάδης: Δεν χάνουν μόνοι οι εργαζόμενοι, χάνουν οι επιχειρήσεις και το κράτος

«Στην κρίση αυτή όλοι θα χάσουμε από λίγο» είπε σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGΑ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι «το μείζον που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι να χάσουμε δίκαια όλοι από λίγο και όχι κάποιοι να χάσουν και κάποιοι να κερδίσουν. Ύφεση χωρίς να χάσουμε όλοι από λίγο δεν υπάρχει.»

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στις επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους είπε: «Αυτό που συζητάμε αυτήν την περίοδο με τους ειδικούς είναι τα πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία θα πρέπει να τηρούνται σε τέτοιες περιπτώσεις» είπε. Για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «κάναμε ό,τι ήταν δυνατό να γίνει. Το κράτος έχει φθάσει στα όρια των αντοχών του. Η χώρα έχει προχωρήσει σε γιγαντιαίες μεταβιβάσεις προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους για να κρατήσουμε όρθια την οικονομία».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZAia1C
via IFTTT

Ν. Κεραμέως: Μέχρι τις 26 Ιουνίου τα μαθήματα σε δημοτικά, νηπιαγωγεία

Για «ένα ακόμα βήμα» προς την νέα κανονικότητα έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ανακοινώνοντας το άνοιγμα και των υπόλοιπων δομών της Εκπαίδευσης.

«Σχεδόν 3 μήνες τώρα εργαζόμαστε συλλογικά, Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα, για να προσαρμόσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία στα νέα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης», σημείωσε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3c2WVIo
via IFTTT

Economist: Έρχεται τσουνάμι χρεοκοπιών για επιχειρήσεις με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους

Μπορεί να πληθαίνουν τα θετικά σχόλια για τη γαλλογερμανικό πρόταση σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ωστόσο ενισχύεται ο προβληματισμός για το κατά πόσο μπορεί να είναι αρκετό αυτό το «μπαζούκα» των 500 δις ευρώ με δεδομένη τη ζημιά που έχει προκαλέσει η πανδημία ακόμα και στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Σε  σύγκριση  Βορρά- Νότου, ο Νότος φαίνεται να ανησυχεί  περισσότερο, αλλά κίνδυνος υπάρχει και για τον πλούσιο Βορρά. Σύμφωνα με τον Economist, στην Ευρώπη επίκειται κύμα πτωχεύσεων, αλλά οι επιχειρήσεις- ζόμπι, που χαρακτηρίζονται από συρρίκνωση εσόδων, μηδενικά ή αρνητικά κέρδη και μη βιώσιμο δανεισμό δεν θα είναι οι μόνες που θα επηρεαστούν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Xv8jHJ
via IFTTT

Άνοιγει τις "πύλες" της η Ισπανία στους τουρίστες μετά την πανδημία του κορωνοϊου

Η Ισπανία ενθάρρυνε σήμερα τους ξένους τουρίστες να επιστρέψουν από τον Ιούλιο καθώς χαλαρώνει ένα από τα αυστηρότερα lockdown στην Ευρώπη, με τους δρόμους να γεμίζουν σιγά-σιγά κόσμο και κάποιους μαθητές να επιστρέφουν στα σχολεία τους.

Η χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επισκεπτών παγκοσμίως έκλεισε τις πύλες της αλλά και τις παραλίες της τον Μάρτιο σε μια προσπάθεια να ανακόψει την εξάπλωση της covid-19, αλλά τα χειρότερα πέρασαν και σχεδιάζει εντός των επόμενων εβδομάδων να άρει την 14ήμερη καραντίνα που έχει επιβληθεί για όσους έρχονται από το εξωτερικό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2TDEmUV
via IFTTT

Μανώλης Κυπραίος: Δικαιώθηκε ο ρεπόρτερ που έχασε την ακοή του από κρότου-λάμψης

Στις 15 Ιουνίου 2011, κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας κατά των μέτρων λιτότητας, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος που κάλυπτε τα γεγονότα, δέχθηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ με κρότου-λάμψης και ενώ βρισκόταν μέσα σε στοά.

Ο Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του ενώ στην προσπάθειά του να διαφύγει, ξυλοκοπήθηκε αναίτια.Σήμερα, εννιά χρόνια μετά την επίθεση, ο δημοσιογράφος δικαιώθηκε επιτέλους για την αστυνομική αυθαιρεσία εναντίον του. "Καλημέρα! Με την απόφαση Α8144/15-5-2020 η δικαιοσύνη καταδίκασε τα ΜΑΤ για την επίθεση εναντίον μου στις 15/06/2011. Μια μεγάλη νίκη για τη δημοκρατία, τους πολίτες, τον (αγωνιζόμενο) Τύπο και τη δικαιοσύνη. Μείναμε όρθιοι έστω και εννιά χρόνια μετά..." έγραψε ο ίδιος χαρακτηριστικά στο Twitter. Η δικαίωσή του επισφραγίστηκε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με ταυτοποίηση των δύο δραστών και καταδίκη του ελληνικού κράτους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2M9EgjX
via IFTTT

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Στις 21 Οκτωβρίου ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Σε δύο χρόνια κι ένα μήνα από τον φρικτό θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεβρίου 2018, έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια, θα καθίσουν στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου οι έξι κατηγορούμενοι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ynsEX0
via IFTTT

Συνεργάτης ναζιστικών εκδόσεων ο διοικητής της δομής Πύργου

Αποκάλυψη, μέσω της «Εφ.Συν.» από τον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Γιώργο Καμίνη.
Σχέσεις με ναζιστικό εκδοτικό οίκο έχει ο νέος διοικητής της προσφυγικής δομής του Πύργου, ο οποίος έχει κυκλοφορήσει στις εκδόσεις αυτές πόνημα ακραίου ισλαμοφοβικού περιεχομένου. Την αποκάλυψη που εκθέτει τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη κάνει στην «Εφ.Συν.» ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιώργος Καμίνης, τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του κόμματος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ATrfbL
via IFTTT

Η απελευθέρωση των απολύσεων είναι εδώ

Mπορεί η εξαφάνιση του εντύπου Ε6 που αφορά στην καταγγελία συμβάσεων εργασίας, στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, να σημειώθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων αλλά η επανεμφάνιση του χθες με την αποκατάσταση των προβλημάτων κάθε άλλο παρά συμπτωματική είναι. Συμπίπτει με τα αιτήματα επιχειρήσεων που σπεύδουν αμέσως μετά την εξαγγελία των μέτρων να δηλώσουν απολύσεις.

Τη δυνατότητα απελευθέρωσης των απολύσεων για όσες επιχειρήσεις δεν συνεχίσουν τις αναστολές προσωπικού, επισημαίνει, και η τελευταία διευκρινιστική εγκύκλιος που υπογράφει η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Αν Στρατινάκη, υπενθυμίζοντας ότι ισχύουν οι κοινές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2XpvnrH
via IFTTT

Πώς θα εφαρμοστούν οι αναστολές συμβάσεων εργασίας έως και τον Ιούλιο

Για τον τρέχοντα μήνα αλλά και για τους δυο επόμενους θα ισχύει το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας.
Σημειώνεται πως ο τρέχον μήνας είναι ο τελευταίος μήνας κατά τον οποίο το εν λόγω μέτρο ισχύει οριζόντια για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Τον Ιούνιο θα αφορά μόνο όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές (δηλαδή βγαίνουν από το "κάδρο" οι επιχειρήσεις του ευρύτερου εμπορίου) αλλά και τις επιχειρήσεις της εστίασης (καφέ, εστιατόρια κλπ), του τουρισμού (καταλύματα, κλπ), του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/36mch9T
via IFTTT

Αυτά είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθήσουν οι Τουριστικές επιχειρήσεις

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 

Τουριστικά Καταλύματα

Προτεινόμενες ημερομηνίες για την επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων:

01.06.2020: επαναλειτουργία των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας και των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων
15.06.2020: επαναλειτουργία όλων των υπόλοιπων τουριστικών καταλυμάτων

Α. Πρωτόκολλο τουριστικών καταλυμάτων
(πλην των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων)
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/36l23GM
via IFTTT

Η διοίκηση της Vodafone σκοπεύει να χρησιμοποιεί τα προσωπικά κινητά των εργαζομένων για την καταγραφή τους

Στις 17 Ιανουαρίου η διοίκηση ενημέρωσε μέσω e-mail όλους τους συναδέλφους πως πλέον για την πρόσβαση στα κτήρια της εταιρείας θα χρειάζεται η εγκατάσταση λογισμικού της Vodafone στα προσωπικά κινητά μας. Μετά από ανακοίνωση του Σωματείου στην οποία αναδεικνύαμε τους κινδύνους της συγκεκριμένης κίνησης και στην οποία η διοίκηση δεν είχε απαντήσει ποτέ, η εταιρεία απέσυρε σιωπηλά τον αρχικό σχεδιασμό της έως τώρα.

Στις 19 Μαΐου και τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων ακόμη δεν έχει επιστρέψει στους φυσικούς χώρους εργασίας -επισημαίνουμε πως δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη ενημέρωση για το πότε θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι, μάλλον στοχεύοντας στην διαιώνιση της τηλεργασίας- η διοίκηση απέστειλε νέα ανακοίνωση -μόνο στους συναδέλφους που ήδη εργάζονται στα κτήρια- πως είναι αναγκαία πλέον η εγκατάσταση λογισμικού στα προσωπικά κινητά μας για να έχουμε πρόσβαση στις εγκαταστάσεις. Παραθέτουμε την ανακοίνωση της εταιρείας στο τέλος του παρόντος e-mail.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZsyGkd
via IFTTT

Δουλευόμαστε κανονικά - Έκτακτο απαγορευτικό μετακίνησης στο κέντρο της Αθήνας λόγω Κορονοιού – Ποιους δρόμους αφορά, ποιοι εξαιρούνται

Προσωρινός περιορισμός κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε.

Πού θα απαγορεύονται τα ΙΧ
Σύμφωνα με την ΚΥΑ οι περιορισμοί γίνονται «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κοροναϊού COVID-19, επιβάλλεται ως μέτρο πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, ο προσωρινός περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας.Ο περιορισμός του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζεται στην Πλάκα, στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς, Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου – Μητροπόλεως και στο τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγ. Ασωμάτων. Η οδός Σταδίου παραμένει σε κυκλοφορία στο σύνολό της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2WT0SLt
via IFTTT

Εδραιώνεται η τηλεργασία υπό τον φόβο δεύτερου κύματος Κορονοιου

Η Hewlett Packard Enterprise (HPE) ανακοίνωσε ότι η λύση HPE SimpliVity 325 Gen 10 υπερσυγκλίνουσας υποδομής (HCI) με τον νέο επεξεργαστή AMD EPYC 2ης γενιάς, διπλασιάζει τα εικονικά desktops που υποστηρίζονται ανά server και παρέχει στις επιχειρήσεις ως 50% χαμηλότερο κόστος ανά απομακρυσμένο υπολογιστή. 

Επίσης, η HPE Nimble Storage dHCI, που κυκλοφόρησε πέρυσι, είναι τώρα διαθέσιμη και μέσω του HPE GreenLake, επιτρέποντας οι παραπάνω λύσεις να προσφέρονται με μοντέλο «pay as you go». 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2LQGCUt
via IFTTT

Τήνος: Καταστολή σε βάρος του λαού που αντιδρά στις «πράσινες» μπίζνες

Με απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των κατοίκων της Τήνου, που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, απάντησε χτες η κυβέρνηση.
Η αστυνομία, σε ρόλο εργολάβου και υπερασπιστή των «επενδυτών», επιτέθηκε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην περιοχή, προκειμένου να αποτρέψει τα εκσκαφικά μηχανήματα και τις μπουλντόζες στην περιοχή Πράσσα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3bT0fpD
via IFTTT

Πρωτοβουλία φορέων στη Θεσσαλονικη εναντια στην καυση RDF απο τη ΤΙΤΑΝ για να μην γινει η πολη θαλαμος αεριων

Την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στη νέα προσπάθεια αδειοδότησης καύσης RDF/SRF από τον όμιλο «ΤΙΤΑΝ», να εμποδίσουν όσους θέλουν να μετατρέψουν σε θαλάμους αερίων τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, διαδήλωσαν οι δεκάδες εκπρόσωποι των πάνω από 120 φορέων που συσπειρώνονται στην Πρωτοβουλία ενάντια στην καύση, αλλά και πολλοί απλοί πολίτες που συμμετείχαν στην ανοιχτή συνέλευση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στην Πολίχνη.Μέσα από τη μαζική συνέλευση που έγινε στο ανοιχτό θεατράκι Κρύας Βρύσης, καθόρισαν και τις πρώτες κεντρικές δράσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, ενώ προγραμματίζονται και άλλες πολύμορφες παρεμβάσεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3elJqp5
via IFTTT

Κατασκευή προβλήτας κρουαζιέρας στην Πειραϊκή απο την COSCO - Μια βιομηχανική "βόμβα" στην Αττική

-Τι θα γίνει με τους καρκινογόνους ρύπους και με την ασφαλεια των εργαζομενων; 
 Με τις ψήφους της περιφερειακής αρχής Πατούλη (ΝΔ), της παράταξης Σγουρού και Τζήμερου, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα έργα της ΟΛΠ ΑΕ (COSCO) στο λιμάνι του Πειραιά, που περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, και την κατασκευή προβλήτας κρουαζιέρας στην Πειραϊκή. Στη συνεδρίαση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης παρενέβησαν επίσης μετά από αίτημά τους εκπρόσωποι φορέων και σωματείων από τον Πειραιά, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στους επιχειρηματικούς αυτούς σχεδιασμούς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/36kZwMI
via IFTTT

Η ΝΔ ανοίγει την πόρτα επικίνδυνων εξελίξεων η εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Τηλεδιάσκεψη με τον Αμερικανό πρέσβη στην Τρίπολη, Ρίτσαρντ Νόρλαντ, είχε χτες ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζ. Πάιατ. Επισήμως στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν «οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη».
Θυμίζουμε, ο Νόρλαντ σε συνέντευξή του πριν λίγες μέρες κατήγγειλε την «παρουσία 2.000 μισθοφόρων από το "Wagner Group"» (ρωσικών συμφερόντων) στη Λιβύη, στο πλευρό του Χάφταρ, ως «απειλή για την κυριαρχία της χώρας και την περιφερειακή σταθερότητα». Τόνιζε επίσης ότι οι ΗΠΑ θέλουν να τερματιστεί η επίθεση των δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ στην Τρίπολη. «Ο Χάφταρ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η επιρροή και ο έλεγχός του στη Λιβύη συρρικνώνονται με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις. Θα μπορούσε να χάσει την πολιτική του νομιμοποίηση εάν δεν επέτρεπε στην περιοχή της ανατολικής Λιβύης να συμμετάσχει σε πολιτικές διαπραγματεύσεις. Οι χώρες που υποστηρίζουν τον Χάφταρ γνωρίζουν τώρα ότι οι στόχοι τους για καταπολέμηση της τρομοκρατίας υπονομεύονται από την επίθεση του Χάφταρ στην Τρίπολη», τόνισε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3eduLfd
via IFTTT

Νομοσχεδιο του Υπ. Τουρισμου: Στα νύχια των ομίλων ακόμα και ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι και θαλάσσια οικοσυστήματα

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις δραματικές επιπτώσεις σε βάρος δασών, αιγιαλών, παραλιών, βυθών, ενάλιων αρχαιολογικών θησαυρών, ευαίσθητων ενάλιων οικοσυστημάτων, έκρουσαν ξανά την Τετάρτη επιστημονικοί φορείς που συμμετείχαν στη διαδικασία της ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών φορέων, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο: «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη».
Πρόκειται για ένα ακόμα αντιδραστικό νομοσχέδιο που περνάει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, το οποίο φέρει τη σφραγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και των άλλων Ενώσεων του κεφαλαίου, που άλλωστε έδωσαν και τα εύσημά τους στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο προβάλλοντας βέβαια και άλλες αξιώσεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3cXafPO
via IFTTT

Άμεση απάντηση στα μέτρα που καταδικάζουν τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανεργία - Γενικευμένες κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα

«Αθλιότητα και κοροϊδία» για τους εργαζόμενους του κλάδου χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον Τουρισμό το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και καλεί σήμερα, Παρασκευή, σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, στις 12 το μεσημέρι.
Οπως καταγγέλλει το κλαδικό Συνδικάτο, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καταδικάζουν χιλιάδες εργαζόμενους σε μισθούς 400 - 500 ευρώ, καταργούν τις ΣΣΕ και το δικαίωμα στην επαναπρόσληψη, αφήνουν χιλιάδες ανέργους χωρίς επίδομα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Xmtg7M
via IFTTT

Αύξηση 21,7% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Απρίλιο του 2020

Τα 1.185.013 άτομα έφτασαν τον Απρίλη οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού.

Ο αριθμός των ανέργων είναι αυξημένος κατά 21,73% (+211.526 άτομα) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, αποτυπώνοντας τη μη πρόσληψη χιλιάδων εποχικών εργαζομένων που βρίσκονται σήμερα στις λίστες των ανέργων με αβέβαιο το εργασιακό τους μέλλον.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2LLJemG
via IFTTT

Πρόγραμμα ΣυνΕργασια: Πολυεργαλείο για το τσάκισμα των μισθών και το παραπέρα χτύπημα της πλήρους απασχόλησης

Το «κλειδί», για να προχωρήσει σε μαζικό τσάκισμα των μισθών των εργαζομένων και παραπέρα χτύπημα της πλήρους απασχόλησης δίνει στην εργοδοσία η κυβέρνηση με το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», που παρουσίασε προχτές, το οποίο έρχεται να «κουμπώσει» στα υπόλοιπα δήθεν «έκτακτα» αντιλαϊκά μέτρα της τελευταίας περιόδου και συνολικά σε όλο το προηγούμενο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διασφαλίσει στο κεφάλαιο όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3e9MeoU
via IFTTT

Το Bella Ciao αντι για τους υμνους του Ραμαζανιού ακούστηκε σε τζαμια στη Τουρκια - Επικη τρολλία!

Συναγερμό στις τουρκικές αρχές έχει σημάνει από την Πέμπτη το μεσημέρι μετά από ένα απίστευτο περιστατικό που έκανε το γύρο του κόσμου.
Από τα τζαμιά της Σμύρνης αντί να ακουστούν οι θρησκευτικοί ύμνοι της ημέρας (βρισκόμαστε άλλωστε στην περίοδο του Ραμαζανιού) οι κάτοικοι άκουσαν έκπληκτοι το εμβληματικό "Bella Ciao" που έχει πάντα ένα βαθύ επαναστατικό συμβολισμό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3cU3eiT
via IFTTT

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Ηλίας Κασιδιάρης ellhnes.net - Ο φασίστας της Χρυσής Αυγής κάνει δικό του νεοναζιστικό κόμμα

Τα φίδια ζουν και πλέον έχουν νέο φασίστα αρχηγό
-Ποίοι είναι άραγε οι χρηματοδότες που στηρίζουν το "νέο" εγχείρημα;
-Φόβοι για επαναφορά των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής...αν και η "υπόσχεση" στο video είναι πως πλεόν θα δημιουργηθεί...μια πιο κυριλέ ναζιστική οργάνωση

Δείτε το μήνυμα που απευθύνει


Και φυσικά οι θέσεις του νέου κόμματος που δεν διαφέρουν σε τίποτε απο τις θέσεις του προηγούμενου κόμματος του 
Το πολιτικό μας πρόγραμμα βασίζεται σε 10 κύρια σημεία αναφοράς
1. Επίλυση του Δημογραφικού
Ο μεγαλύτερος εθνικός κίνδυνος για το μέλλον της Πατρίδας μας θα καταπολεμηθεί με την εφαρμογή μέτρων, που σε χώρες όπως η Ουγγαρία, οδήγησαν σε άμεση αύξηση των γεννήσεων. Φοροαπαλλαγές, οικονομικές ενισχύσεις, επιδότηση της μητρότητας και προστασία της ελληνικής οικογένειας στην φυσική της μορφή (και όχι αυτή που ψήφισε ο Μητσοτάκης μαζί με τον Τσίπρα και επιτρέπει γάμους ομοφύλων ζευγαριών)

2.  Οριστική πάταξη της Λαθρομετανάστευσης
Απέλαση όλων των αλλοδαπών που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα και μετατρέπουν την χώρα μας σε ισλαμική αποικία. Οριστικό τέλος στην δωρεάν στέγαση, στην χρηματοδότηση με μετρητά, και σε όλα τα προνόμια που η κυβέρνηση της ΝΔ προσφέρει αφειδώς στους αλλοδαπούς
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3bPmjS1
via IFTTT

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Όλα τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης για το καλοκαίρι - Δεν θα υπάρχει προϋπόθεση κανενός είδους τεστ για να έρθει κάποιος στην Ελλάδα

Εδραιώνεται η εκ περιτροπής εργασία
Το κράτος θα επιδοτεί μέρος του μισθού
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι καλούνται ουσιαστικά να ζήσουν με 534 ευρώ απο τον Μάρτιο που ξεκίνησε το lockdown και οι επιπτωσεις του Κορονοίου σε οικονομία και εργασία...μέχρι και τουλάχιστον τον Αυγουστο του 2020
Έρχεται ραγδαία αύξηση της ανεργίας με μπαραζ απολύσεων, μετά τη λήξη της 45ημερης προστασίας των εργαζομένων που είχαν βγει σε αναστολή
Επιπρόσθετα αναμένεται μεγάλο κύμα ανέργων, από εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό μιας και χιλιάδες επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν ποτέ φέτος 
- Το πρόγραμμα ΣυνΕργασία βάζει ταφόπλακα στην εργασία 
- Δεν θα είναι υποχρεωτικό απο τους τουρίστες που θα έρχονται στην Ελλαδα να έχουν κάνει τεστ για Κορονοϊο
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2zf8wqB
via IFTTT

Ολόκληρο το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα μέτρα σε εργασία και Τουρισμό - Το "σχέδιο" "Συν-Εργασία" που νομιμοποιεί την εκ περιτροπής εργασία

- Συν-Εργασία το όνομα του σχεδίου της κυβέρνησης για την εργασία
- Θα επιδοτούν μέρος του μισθού, ο οποίος θα φτάνει ουσιαστικά στους εργαζόμενους πετσοκομμένος 
- Έρχεται μπαράζ απολύσεων μετά την ολοκλήρωση της 45ημερης προστασίας των εργαζομένων σε εταιρείες που είχαν βγάλει τους εργαζόμενους τους σε αναστολή 
- Σίγουρη η εκτόξευση της ανεργίας αν συνυπολογιστούν και οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό, μιας και εκατοντάδες επιχειρήσεις είτε δεν θα ανοίξουν, είτε θα ανοίξουν με μειωμένο προσωπικό
- Πάμε σε βαθιά σκληρή ύφεση και γενικευμένη φτώχεια 

Αναλυτικά το διάγγελμα Μητσοτάκη
«Συμπολίτες μου,

Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας στο τέλος του πρώτου κύκλου της αναμέτρησης με την πανδημία. Αλλά και στην αφετηρία μίας νέας περιόδου, με επίκεντρο την οικονομία και την κοινωνία.

Γιατί σήμερα θα σας παρουσιάσω το κυβερνητικό σχέδιο για τους επόμενους μήνες. Θα σας μιλήσω για το πώς θα προστατεύσουμε τον κόσμο της εργασίας. Ποιες μειώσεις φόρων θα δρομολογηθούν. Πώς θα ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά ώστε να στηριχθούν όλες οι επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες.

Και θα σας πω, ακόμη, τι θα κάνουμε για να τονώσουμε τον κλάδο του τουρισμού, που είναι τόσο ζωτικός για τον τόπο μας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZmLlFi
via IFTTT

Κυριάκος Βελόπουλος: Έχω τα πτυχία από άλλο πανεπιστήμιο - Γελαει ο κόσμος με τον Καραγκιοζη

Με ανάρτησή του στο Twitter o Κυριάκος Βελόπουλος απαντά σε όσους τον κατηγόρησαν πως δεν έχει πτυχία, αφού τα βιογραφικά του στο διαδίκτυο ανέφεραν το «Πανεπιστήμιο Κύπρου» που προφανώς απαιτεί την φυσική του παρουσία. Ο ίδιος παρουσιάζει πτυχία από το «Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου», δηλαδή σπουδές εξ αποστάσεως. 

Με ανακοίνωση-διευκρίνηση που εξέδωσε την Τρίτη 19/5 μέσω του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαψεύδει ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει υπάρξει φοιτητής του, όπως ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης ισχυρίζεται στο βιογραφικό του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2zf8BKT
via IFTTT

Καταγγελία: Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής δεν πληρώνει υπερωρίες και νυχτερινά στους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Υπερωρίες επτά ολόκληρων μηνών αλλά και νυχτερινά μεροκάματα που ανέρχονται συνολικά σε χιλιάδες ευρώ χρωστάει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε περισσότερους από 120 εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας.

Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά από την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και δακρυγόνα σε νεαρούς που είχαν μαζευτεί στην πλατεία του Αγ. Ιωάννη τόσο ο δήμος όσο και ο ίδιος ο «γαλάζιος» δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς έρχονται να απασχολήσουν αρνητικά τα φώτα της δημοσιότητας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ZpNn7J
via IFTTT

Βρετανία: Αύξηση ανεργίας κατά 69% σε έναν μήνα!

Τα μαύρα μαντάτα για τους Βρετανούς εργαζόμενους δεν έχουν τελειωμό. Τα τελευταία στοιχεία της βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας διαπιστώνουν πως η πανδημία προκάλεσε «έκρηξη» της ανεργίας, καθώς από τον Μάρτη έως τον Απρίλη ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 69%. Σε σχετική έκθεση διαπιστώνεται επίσης πως οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατομμύρια τον Απρίλη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Βεβαίως, η πανδημία επιταχύνει μια τάση που προϋπήρχε, καθώς οι ενδείξεις νέας ύφεσης ήταν εμφανείς και είχαν σχέση και με την υπόθεση του Brexit.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2TmEmbP
via IFTTT

Κυβερνητικό ρεσιτάλ «εικονικής πραγματικότητας» που καταρρέει από όσα βιώνουν υγειονομικοί και ασθενείς

Το γνωστό κάλπικο αφήγημα περί έγκαιρης και ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, σε πλήρη αντίθεση με όσα βιώνουν υγειονομικοί και ασθενείς, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, στο μήνυμά του προς τη χτεσινή Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ενισχύσαμε το ΕΣΥ με νέο προσωπικό, το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τις 4.000», την ώρα που τα κενά σε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές είναι 30.000, ενώ οι προσλήψεις που έγιναν αφορούν συμβάσεις με ημερομηνία λήξης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Tly1NV
via IFTTT

Να μην περάσει το νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο

Ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο αποτυπώνονται τα επόμενα βήματα στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι, για μια ακόμα φορά, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας.Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια έγιναν σύντομες ομιλίες από εκπροσώπους εκπαιδευτικών σωματείων, που κατήγγειλαν το νομοσχέδιο που έρχεται να εμπλουτίσει τα μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και να προωθήσει τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2TmDq77
via IFTTT

Johnson & Johnson: Σταματούν τις πωλήσεις ταλκ σε ΗΠΑ και Καναδά μετα τις μηνύσεις για προξενηση καρκίνου

Η Johnson & Johnson (J&J) ανακοίνωσε χθες ότι θα σταματήσει να πουλάει το προϊόν ταλκ Johnson's Baby Powder στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, δηλώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή εντάσσεται σε μία ευρύτερη επαναξιολόγηση της γκάμας των προϊόντων της.
Η επαναξιολόγηση αυτή προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Η Johnson & Johnson δήλωσε ότι θα σταματήσει σταδιακά τις πωλήσεις του αναφερόμενου προϊόντος, που καλύπτει ποσοστό 0,5% των πωλήσεών της προϊόντων για την υγεία των καταναλωτών στην αμερικανική αγορά, μέσα στους επόμενους μήνες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3cLROgY
via IFTTT