Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΥΤΙΝ: ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΗΣ ISIS ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της  Συνόδου για το κλίμα στο Παρίσι. 

Ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα έχει λάβει περισσότερες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι το πετρέλαιο του Ισλαμικού Κράτους περνά μέσα από τουρκικό έδαφος.

Σημείωσε, επίσης ότι η απόφαση της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό «υπαγορεύτηκε από την επιθυμία να υπερασπιστεί» αυτά τα αποθέματα πετρελαίου.

Χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και σημείωσε ότι δεν ήταν αναγκαίο η Τουρκία να πλήξει το «ανυπεράσπιστο» ρωσικό Σουχόι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OApzjW
via IFTTT

ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ISIS

Συνάδελφοί των Can Dundar και Erdem Gul που εργάζονται σε μια από τις λίγες εναπομείναντες ανεξάρτητες εφημερίδες στην Τουρκία, την Cumhuriyet, μίλησαν στο ρωσικό κανάλι Russia Today για τους λόγους που οι αρχές συνέλαβε τους συνέλαβαν όταν τον περασμένο Μάιο αποκάλυψαν τις σχέσεις των τζιχαντιστών του ISIS με την Τουρκία.

Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας οι δυο δημοσιογράφοι έφεραν στο φως της δημοσιότητας βίντεο και φωτογραφίες από τα όπλα που μεταφέρονταν τότε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στην Συρία, μέσω των παντελώς αφύλακτων συνόρων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1XrKbT4
via IFTTT

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΙΑΠΩΝΑΣ «ΠΑΤΕΡΑΣ» ΤΟΥ MANGA SHIGERU MIZUKI

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Ιάπωνας καλλιτέχνης manga Shigeru Mizuki του οποίου τα έργα αντικατοπτρίζουν τον τρόμο του πολέμου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής του, πέθανε σήμερα Δευτέρα από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων. Εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα που είχε στο σπίτι του και χτύπησε το κεφάλι του. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/21oErZG
via IFTTT

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΝΗΣ

"Ακέφαλοι" μένουν ο ένας μετά τον άλλον οι κορυφαίοι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών. Μετά την καρατόμηση της Αικατερίνης Σαββαΐδου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων - κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την αναζήτηση του διαδόχου της - την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Παναγιώτης Δάνης, προκαλώντας νέους πονοκεφάλους στους επιτελείς της οδού Νίκης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1QPhNGa
via IFTTT

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΡΟΥΤΑ

Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εισαγωγές κυρίως αγροτικών προϊόντων, λαχανικών και φρούτων από την Τουρκία και μπορεί να επεκτείνει τις κυρώσεις της, αν χρειασθεί, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι, στη διάρκεια συνεδρίασης της ρωσικής κυβέρνησης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1lpK88G
via IFTTT

ΝΕΕΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΟΒΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΆΝΘΙΜΟΥ

Συνεχίζει να αντιδρά στην ψήφιση και στην εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης, μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ενώ διατυπώνει την ανησυχία του για το γεγονός ότι η Ευρώπη κινδυνεύει επειδή, όπως είπε, «το Ισλάμ κάλυψε το κενό της αθεΐας».

 «Πώς είναι δυνατόν να απαξιώσουμε την παράδοση τόσων χρόνων για το πώς γίνεται ο γάμος, η οικογένεια γιατί το θέλει ο μοντερνισμός της Ευρώπης; Ο οποίος καλλιεργήθηκε πάνω σε μια βάση αθεΐας. Το κενό της αθεΐας το κάλυψε το Ισλάμ στην Ευρώπη και αυτή τη στιγμή η Ευρώπη κινδυνεύει» είπε ο κ. Άνθιμος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Q8fv3i
via IFTTT

ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπέλφαστ, πρωτεύουσας της Βόρειας Ιρλανδίας, χαρακτήρισε το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τις αμβλώσεις στη χώρα ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόκειται για την πρώτη κομβική νομική αμφισβήτηση του νομοθετικού πλαισίου για τις αμβλώσεις στην περιοχή.

Η αγωγή για το θέμα είχε υποβληθεί από την Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Βόρεια Ιρλανδία (NIHRC), η οποία ζητεί ελευθερία στις εκτρώσεις σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή ανωμαλίας στην ανάπτυξη του εμβρύου.

Την απόφαση ανέγνωσε ο δικαστής Τζάστις Μαρκ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Q8fso6
via IFTTT

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Διευκρινίσεις για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με την εφαρμογή των διατάξεων της υποπαραγράφου Ε3 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν. 4366/2015 (ΦΕΚ 94 Α') δίνει η σχετική εγκύκλιος που αναρτήθηκε στη Διαύγεια από υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 94, τεύχος Α΄/14.8.2015 ο νόμος 4336/2015 «Συνταξιοδοτικές διατάξεις – Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης».

Με την υποπαράγραφο Ε3 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ανωτέρω νόμου θεσπίζονται μεταβολές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επίσης, θεσπίζεται νέο επιπλέον ποσοστό μείωσης της σύνταξης, πέραν του υφισταμένου, στην περίπτωση λήψης μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Q8ftsi
via IFTTT

COP21: «ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ» ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

«Δεν μπορώ να διαχωρίσω τη μάχη κατά της τρομοκρατίας από τη μάχη ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ μιλώντας από μία πρωτεύουσα-φρούριο στη σκιά του εφιάλτη της 13ης Νοεμβρίου μετά το άνοιγμα της αυλαίας της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα.

«Αποφασίζεται το μέλλον του πλανήτη» διακήρυξε ο Ολάντ, με τον Μπαράκ Ομπάμα να συμπληρώνει ότι η Σύνοδος για το Κλίμα μπορεί να αποτελέσει «σημείο καμπής» στις διεθνείς προσπάθειες για τον περιορισμό της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IvcROG
via IFTTT

Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΝΩ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Παζάρι με στόχο την «εξαγορά» προς τα έξω, δισταγμοί και παλινωδίες στο εσωτερικό: Στο κρίσιμο σταυροδρόμι της προσφυγικής κρίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται ακόμη να προσπαθεί να βρει το βηματισμό της. Η συμφωνία των χαμηλών προσδοκιών έκλεισε με την Τουρκία και η πρώτη της αποτίμησή είναι τουλάχιστον χλιαρή -ενώ υπάρχει η απειλή της παγίωσης μίας «ΕΕ δύο ταχυτήτων» στο πεδίο της υποδοχής προσφύγων, με εμφανέστερο σημάδι τη μίνι Σύνοδο που είχε προηγηθεί.

Στο τραπέζι με την Άγκυρα, η ΕΕ προσέφερε τρία δισ. ευρώ, την προοπτική απελευθέρωσης βίζα και το ξαναζέσταμα στην ενταξιακή πορεία.   
Τα κίνητρα αυτά είχαν χαρακτηριστεί από νωρίς απόπειρα εξαγοράς της Τουρκίας για να αναλάβει μέτρα που θα ανακόψουν τη ροή προσφύγων προς το Αιγαίο και, στη συνέχεια, την υπόλοιπη Ευρώπη. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IvcPGs
via IFTTT

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΝΑΤΟ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

«Καμία χώρα δεν μπορεί να μας ζητήσει να απολογηθούμε» για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού διαμήνυσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου από την έδρα του ΝΑΤΟ έπειτα από συνάντηση με τον γγ της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, επιμένοντας ότι η προστασία του τουρκικού εναέριου χώρου είναι δικαίωμα και εθνικό καθήκον. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για αμυντική ενέργεια· προειδοποίησε δε από τις Βρυξέλλες ότι υπάρχει κίνδυνος ανάλογων επεισοδίων από τη στιγμή που συνεχίζουν να επιχειρούν μεμονωμένα στη Συρία ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ και η Ρωσία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IvcMKR
via IFTTT

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τα επόμενα βήματα, μετά το άκαρπο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός, με στόχο εντός του Δεκεμβρίου να ψηφιστούν το μεσοπρόθεσμο και το νέο πακέτο προαπαιτούμενων, καθώς και να εκκινήσει οι διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επιδιώκει την κατάθεση και ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου επίσης εντός του Δεκεμβρίου, εκτός και αν ο κοινωνικός διάλογος προκαλέσει την μετάθεση του νομοσχεδίου για τις αρχές του 2016.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IvcKmr
via IFTTT

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

Κλειστά θα είναι αύριο, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, περίπου 4.500 πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας, ενάντια στο μέτρο της επιβολής τέλους στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) είναι αντίθετη στο μέτρο που, όπως επισημαίνει, προκαλεί αφανισμό του κλάδου και καλεί όλους τους πράκτορες του ΟΠΑΠ να συμμετέχουν στην απεργία και στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Q8flZF
via IFTTT

ΤΑ 40 ΧΛΜ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΓΔΜ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Η ΠΓΔΜ θα επεκτείνει τον συρμάτινο φράχτη που αναγείρει στα σύνορα με την Ελλάδα, ανέφεραν στην εφημερίδα της ΠΓΔΜ Dnevnik στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές της χώρας.

Ο στρατός της ΠΓΔΜ ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου την τοποθέτηση ενός συρμάτινου φράχτη στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, με σκοπό, όπως ανέφεραν οι αρχές της χώρας, «τη δημιουργία ενός βασικού σημείου, από το οποίο θα γίνεται η διέλευση προσφύγων».

Το μήκος του φράχτη που τοποθέτησε ο στρατός της χώρας τις προηγούμενες δύο ημέρες επεκτείνεται στα περίπου τέσσερα χιλιόμετρα. Ωστόσο, όπως ανέφεραν στην εφημερίδα καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται απλώς για την πρώτη φάση της εγκατάστασης του φράχτη, καθώς τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι εργασίες για την επέκτασή του και το μήκος του θα φθάσει τα 40 χλμ, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της προσβάσιμης οριογραμμής μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Q8flsJ
via IFTTT

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΟΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρατείνεται ως την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των δόσεων φορολογίας εισοδήματος για φυσικά-νομικά πρόσωπα και της δεύτερης δόσης ΕΝΦΙΑ που λήγει σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IvcAvd
via IFTTT

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ: ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ

Ο κεντρικός πυρήνας του «Ισλαμικού Κράτους» αποτελείται, μεταξύ άλλων, από Σουνίτες αξιωματούχους του ιρακινού πρώην καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, ενώ με το πέρασμα του χρόνου οι δυνάμεις τους «εμπλουτίστηκαν» με ξένους μισθοφόρους, «διοικητές», έμπειρους επιστήμονες και τεχνικούς, ακόμη και... μάνατζερ από κάθε μεριά του πλανήτη! Οπως διαφαίνεται από τις εξελίξεις, οι τζιχαντιστές του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχαν, αρκετά πριν από την επίσημη ίδρυσή τους, προχωρήσει σε έναν κεντρικό επιχειρησιακό και οικονομικό σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός ντε φάκτο «κράτους», «ισλαμικού χαλιφάτου», έχοντας διδαχθεί από τα λάθη της «Αλ Κάιντα». Μια δυνατότητα που δε θα μπορούσαν να έχουν, αν δεν στηρίζονταν πρακτικά από τμήματα της αστικής τάξης της Συρίας και του Ιράκ, αλλά και από ιμπεριαλιστικά κέντρα και μονοπωλιακούς ομίλους. Με αυτές τις δυνατότητες οι τζιχαντιστές κατάφεραν να ελέγξουν ένα σημαντικό κομμάτι των πετρελαιοπηγών της Συρίας και του Ιράκ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Pn22pH
via IFTTT

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS

Με μύριους τρόπους δρομολογείται η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη γενίκευση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και τους επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, με αφορμή τους τζιχαντιστές, ακριβώς όπως τη μεθοδεύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προς γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων μονοπωλίων.  
Κομβικό σημείο, η ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, από το Συμβούλιο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, στις 17/11. Τότε, κατόπιν αιτήματος της Γαλλίας, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του άρθρου 42 παράγραφος 7 της Συνθήκης της ΕΕ (η Συνθήκη του Μάαστριχτ), σύμφωνα με το οποίο, εάν ένα κράτος - μέλος της ΕΕ δεχτεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη - μέλη έχουν την υποχρέωση να το βοηθήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, ενώ «θεμελιώδης» ρόλος αναγνωρίζεται και στο ΝΑΤΟ.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη το περιέγραψε αναλυτικά προχτές Τετάρτη, ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, μιλώντας στη γαλλική εθνοσυνέλευση: «Τα 27 υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ αποφάσισαν να προσφέρουν στήριξη στη Γαλλία, είτε υπό τη μορφή μιας άμεσης υποστήριξης στις επιχειρήσεις στη Συρία, είτε υπό τη μορφή μιας έμμεσης υποστήριξης στις επιχειρήσεις μας στο Λεβάντε, είτε υπό τη μορφή μιας έμμεσης υποστήριξης σε άλλα μέτωπα όπου οι γαλλικές δυνάμεις επιχειρούν». Η βοήθεια αυτή προς τη Γαλλία εκ μέρους όλων των κρατών - μελών της ΕΕ θα επιτρέψει «να υπάρξει μια ελάφρυνση των δυνάμεών μας, ένας επαναπροσανατολισμός και μία καλύτερη χρήση των δυνατοτήτων μας», πρόσθεσε.

Τα είδη «συνδρομής» και ο «σημαντικός ρόλος» της Ελλάδας
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1QOShRa
via IFTTT

ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ #3DGR

Ο προϋπολογισμός που παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα από την κυβέρνηση και οι δηλώσεις Κατρούγκαλου, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, δίνουν μια πρώτη, αλλά σαφέστατη, «ακτινογραφία» όσων σχεδιάζει η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, χωρίς βέβαια να μιλάμε εδώ για τα άλλα μέτρα φοροαφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων και αναδιανομής του πλούτου υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.
Χοντρικά, περίπου 1,8 δισ. ευρώ στο σύνολο θα χάσουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι, μόνο μέσα στο 2016, είτε με νέες αυξημένες πληρωμές εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε μέσω καθυστερήσεων και περικοπών που θα κάνει το κράτος στην απόδοση των συντάξεων, των εφάπαξ και αλλού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NXxmoY
via IFTTT

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ 14ΟΙ ΣΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΟΟΣΑ

Την... «κάρτα υγείας» και των Ελλήνων εξέδωσε ο ΟΟΣΑ, καταδεικνύοντας τους δείκτες επικινδυνότητας του «ζην» με πρώτο παράγοντα υπονόμευσης της υγείας μας (μαντέψτε): το κάπνισμα. Η διάγνωση; Πρώτοι στη συστηματική χρήση νικοτίνης και την παιδική παχυσαρκία. Τρίτοι σε θανάτους από εγκεφαλικά επεισόδια. Πέμπτοι σε θανάτους από τροχαία ατυχήματα.

Οι «υψηλές» επιδόσεις, μεταξύ των 34 χωρών-μελών του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) σε αρνητικούς δείκτες υγείας, υπονομεύουν τα χρόνια ζωής των Ελλήνων και έχουν... επιτρέψει σε άλλες χώρες να μας προσπεράσουν στην κούρσα για τη χώρα με τον μακροβιότερο πληθυσμό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1QOSdRD
via IFTTT

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΚΟΥΕΙ;

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται από σήμερα η Aστυνομία, καθώς ξεκινάει μία εβδομάδα «αυξημένης» επικινδυνότητας και στην ΕΛ.ΑΣ. παίρνουν μέτρα ασφαλείας για να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο για το προσφυγικό και στην αστυνομία εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να ξεσπάσουν επεισόδια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1QOSa8h
via IFTTT

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΚΟΥΕΙ;

Τόσα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα σε μία επιχείρηση στο χώρο του Τύπου δεν είχαν... ξανασυναντηθεί ποτέ στη σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία! Εάν κάποιος αναζητούσε τον ορισμό της διαπλοκής στη Θεσσαλονίκη, θα τον έβρισκε εύκολα ρίχνοντας μια ματιά στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας που εξέδιδε μέχρι πρόσφατα την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος».

Μετά την κατάρρευση της εφημερίδας «Μακεδονία» της Κατερίνας Βελλίδη στα μέσα της δεκαετίας του '90, ο «Πήγασος», συμφερόντων Γ. Μπόμπολα, ο μεγαλοβιομήχανος Αλέξανδρος Μπακατσέλος και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ένωσαν τις δυνάμεις τους για το... καλό της ενημέρωσης. Ένα σχήμα που έκανε τους πάντες να τρομάζουν: ο Γ. Μπόμπολας, αποκαλούμενος και «εθνικός εργολάβος», ο Αλ. Μπακατσέλος, ιδιοκτήτης της βιομηχανίας Pyramis Μεταλλουργία ΑΕ, επιστήθιος φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και εξ αγχιστείας συγγενής με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε συνεργασία με τον ΔΟΛ, που κάποτε, όπως όλοι έλεγαν στη δημοσιογραφική πιάτσα, «ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις»!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IurPo9
via IFTTT

VIBER: ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ

Μία νέα δυνατότητα προσφέρει πλέον το Viber, μέσω της έκδοσης 5.6.5 της δημοφιλούς πλατφόρμας επικοινωνίας.

Η συγκεκριμένη έκδοση δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να σβήσει εκ των υστέρων τα μηνύματα που έστειλε και θέλει να τα πάρει... πίσω.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IurMsn
via IFTTT

ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ Η SINEAD O’CONNOR

Η διάσημη τραγουδίστρια που είχε περάσει πολλά προβλήματα -ψυχολογικού κυρίως χαρακτήρα- τα τελευταία χρόνια θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή της χθες βράδυ. Και είχε προειδοποείσει σχετικά μέσω Facebook.

Η τραγουδίστρια αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο όπου αναρρώνει ύστερα από απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε χθες το βράδυ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1l1GW3C
via IFTTT

ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου χθες πιστοποιήθηκαν 2462 άτομα, ενώ αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη με τα πλοία της γραμμής και έκτακτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο προς Πειραιά και Καβάλα 2409 άτομα. Σήμερα, Δευτέρα, περιμένοντας να αναχωρήσουν, βρίσκονται 1206 μετανάστες και πρόσφυγες στη Μυτιλήνη. Από το πρωί, στη βόρεια και στην ανατολική Λέσβο δεν παρατηρούνται αυξημένες ροές, παρά τον καλό καιρό που επικρατεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του νησιού και των τουρκικών ακτών (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

ΠΡΕΖΑ TV
30-11-2015


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1l1GSRm
via IFTTT

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2015

Η αντίστροφη μέτρηση προς τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει, γεγονός που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αναμένουν πώς και πώς το Δώρο Χριστουγέννων για το 2015, που αντιστοιχεί σε έναν επιπλέον μισθό.
Τα dikaiologitika.gr παρουσιάζουν αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι δικαιούνται δώρου Χριστουγέννων το 2015, πότε είναι υποχρεωτικό να καταβληθεί και πώς υπολογίζεται. Επίσης, γίνεται ειδική αναφορά στο τι ισχύει για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, όπως είναι εκείνοι που δουλεύουν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασία, αλλά και τι μπορούν να πράξουν εάν δεν καταβληθεί το δώρο στις καταληκτικές ημερομηνίες που ορίζει ο νόμος.
Πιο συγκεκριμένα: Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται Δώρα Εορτών. Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη την παραπάνω χρονική περίοδο δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το Δώρο που είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IurF07
via IFTTT

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Όσα... ήθελε φαίνεται τελικά πως πήρε η Τουρκία, με την Ευρώπη ουσιαστικά να "υποκλίνεται" στην γείτονα χώρα υπό τον τρόμο ενός ακόμη μεγαλύτερου αριθμού προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
Τα όσα συμφωνήθηκαν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής έβγαλαν την Τουρκία κερδισμένη καθώς θα λάβει 3 δισ. ευρώ,  ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων θα εγκατασταθεί από την Τουρκία απευθείας στις ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως έλαβε -όπως ανέφερε και η Καγκελάριος Μέρκελ- άνοιγμα των διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην Ε.Ε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IurBNO
via IFTTT

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΕ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η επανενεργοποίηση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας, η οικονομική βοήθεια ύψους 3 δισ. και η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας στη διαχείριση των προσφυγικών ροών καταγράφονται στην κοινή δήλωση που δημοσιεύτηκε μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφης ΕΕ-Τουρκίας.
Συγκεκριμένα, η ΕΕ δεσμεύτηκε:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IuryBu
via IFTTT

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Τα δύο μεγάλα παραδοσιακά κόμματα της Ισπανίας, οι συντηρητικοί και οι σοσιαλιστές, βρίσκονται στήθος με στήθος με το νέο φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos(Πολίτες), σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, τρεις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.
Το Λαϊκό Κόμμα (PP) του συντηρητικού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι συγκεντρώνει ποσοστό 22,7% στις προθέσεις ψήφου, οι Ciudadanos 22,6% και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) 22,5%, κάτι που σημαίνει πως κανένα από τα τρία κόμματα δεν θα διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της μεγάλης κεντρο-αριστερής εφημερίδας El Pais.
Το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos (Μπορούμε) συγκεντρώνει το 17,1% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metroscopia που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.200 εκλογέων από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IurzFM
via IFTTT

ΦΑΡΜΑΚΑ: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ

Ήδη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με επσιτολή του προς την αρμόδια επιτροπή του ΕΟΦ ζητά «στην προσεχή ανατιμολόγηση να ληφθεί υπόψη η αναγκαιότητα παράτασης διάθεσης αποθεμάτων μεταβατικής περιόδου τουλάχιστον 45 ημερών για τα φαρμακεία και τουλάχιστον 20 ημερών για  τις φαρμακαποθήκες, προκειμένου να διαθέσουν τα αποθέματά τους χωρίς να υποστούν ζημίες».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1l1GNgt
via IFTTT

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΣΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Μεταθέτουν την απεργία τους κατά μία μέρα και απεργούν στις 2 Δεκεμβρίου οι γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ  των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ συμμετέχοντας και αυτοί, στη πανελλαδική – πανεργατική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΕΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Οι γιατροί διεκδικούν:
1. Την οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει  τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών ΠΦΥ. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IjdsZ3
via IFTTT

ΤΟ "ΚΑΥΤΟ" ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μια νέα μάχη, εκείνη των... 18 ημερών καλείται να δώσει με την έλευση του Δεκεμβρίου η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο την ψήφιση και του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ και την επίσημη έναρξη της πρώτης αξιολόγησης του νέου προγράμματος.
Η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο στις 18 Δεκεμβρίου, καθώς η Αθήνα χρειάζεται τα κεφάλαια για την πληρωμή των καθιερωμένων δόσεων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Για τον μήνα Δεκέμβριο οι "οφειλές" προς την Ουάσιγκτον ανέρχονται στα 1,2 δισ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NXtzIf
via IFTTT

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ 5.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάνω από 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους εκτιμάται πως θα επιφέρει η απελευθέρωση των προσλήψεων σε δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς που παρέχουν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες των δήμων που εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη ή αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους, όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, τα ωδεία κ.ά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NXtww9
via IFTTT

ΑΥΞΗΣΕΙΣ – ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έχουν αποφασίσει ήδη ή σχεδιάζουν αρκετοί δήμοι, οι οποίοι επικαλούνται λόγους οικονομικής δυσχέρειας.
Αν και δεν επιτρέπεται να υπάρξει αύξηση των δημοτικών τελών για κάλυψη των ελλειμμάτων καθώς τα τέλη είναι ανταποδοτικά, πληρώνονται δηλαδή από τους πολίτες για την καθαριότητα, τον φωτισμό κλπ ήδη είναι πολλοί οι δήμοι που αποφάσισαν μεγάλες αυξήσεις ενώ έπονται και άλλοι.
Πρώτος δήμος που προχώρησε στην αύξηση των δημοτικών τελών κατά 50% είναι η Σαλαμίνα που έχει υπαχθεί σε καθεστώς πτώχευσης, ενώ αυξήσεις κατά 10% επέβαλε και ο δήμος Νίκαιας.
Από την πλευρά του και ο δήμος Ελληνικού -Αργυρούπολης έχει αυξήσει τα δημοτικά τέλη κατά 34% για τις κατοικίες και κατά 25% για τα καταστήματα. Επιπλέον, ο δήμος Κορυδαλλού έχει επιβάλλει αυξήσεις τα δημοτικά τέλη που φτάνουν το 9%.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NXtxA4
via IFTTT

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 30% ΣΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μειώσεις 30% στα μερίσματα δημοσίων υπαλλήλων φέρνει η περικοπή της σχετικής δαπάνης κατά 100 εκατ. ευρώ για το 2016. Μια τέτοια κίνηση θα επιφέρει απώλεια εισοδήματος για 280.000 συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, το υπουργείο έχει ήδη αποστείλει σχετική οδηγία στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, οριοθετώντας για το 2016 το πλαφόν στις δαπάνες για μέρισμα στα 366 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IjdrnU
via IFTTT

«ΚΟΒΕΙ» ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΘΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ

Αναστέλλει το Ισραήλ τις διπλωματικές επαφές με τα σώματα και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενέχονται στις προσπάθειες για λύση του Μεσανατολικού ως αντίποινα για την κοινοτική απαίτηση να φέρουν ειδική σήμανση τα προϊόντα που εξάγονται από τους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που διατελεί επίσης υπουργός Εξωτερικών, έδωσε εντολή στο υπουργείο να προχωρήσει σε «επαναξιολόγηση της εμπλοκής των σωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε οποιαδήποτε διαδικασία συνδέεται με τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IjdpfY
via IFTTT

ΟΗΕ: ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Οι εθελοντικές δεσμεύσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα για τον μετριασμό της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας έως το τέλος του αιώνα δεν επαρκούν για να επιτευχθεί ο στόχος των 2 βαθμών Κελσίου, προειδοποίησε ο γγ του ΟΗΕ ενώ η Σύνοδος για το Κλίμα ξεκινούσε την Κυριακή στο Παρίσι. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Associated Press, ο Μπαν Γκι-μουν τάχθηκε υπέρ της επανεξέτασης των στόχων ανά πενταετία. «Θα πρότεινα η πρώτη αναθεώρηση να πραγματοποιηθεί πριν από το 2020» δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IjdnVm
via IFTTT

ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Ανθρώπινη αλυσίδα δημιούργησαν εκατοντάδες ακτιβιστές στο Παρίσι στα βήματα της πορείας για το κλίμα που ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας μετά τον εφιάλτη της 13ης Νοεμβρίου, αφήνοντας επίσης εκατοντάδες παπούτσια -ανάμεσά τους και ζευγάρι που δώρισε ο Πάπας Φραγκίσκος- στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ ως συμβολικό μήνυμα για τη μεγάλη προγραμματισμένη διαδήλωση που απαγορεύτηκε.

Ωστόσο, η κεντρική πλατεία μετατράπηκε αργότερα σε πεδίο μάχης μεταξύ ομάδων διαδηλωτών, ανάμεσά τους αναρχικοί, και δυνάμεων καταστολής που έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν από την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ -η οποία έχει καταστεί κεντρικό σημείο συγκέντρωσης για τους Παριζιάνους μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις που άφησαν πίσω τους 130 νεκρούς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NXtrZl
via IFTTT

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΡΩΣΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ

Πέντε ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου που έφερε κρίση στις σχέσεις της με τη Μόσχα, η Τουρκία ανέκτησε τη σορό ενός ρώσου πιλότου από τη βόρεια Συρία και την παρέδωσε την Κυριακή σε ρώσους διπλωμάτες. 

Το φέρετρο με τη σορό του χειριστή Όλεγκ Πεσκόφ έφθασε με ασθενοφόρο στον διάδρομο του αεροδρομίου Χατάι στη νότια Τουρκία, μετέδωσε φωτογράφος του Reuters.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NXtowP
via IFTTT

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Κατά της υποψηφιότητας του Αμβούργου για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 ψήφισαν οι κάτοικοι του κρατιδίου σε ποσοστό 51,6%, σε δημοψήφισμα που διενεργήθηκε. Υπέρ της διεκδίκησης ψήφισε το 48,4%.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IjdkJ4
via IFTTT

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 17ΧΡΟΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Η ισραηλινή αστυνομία σκότωσε την Κυριακή έναν Παλαιστίνιο ηλικίας 17 ετών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Ijdm3G
via IFTTT

H ISIS ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ 3.600 ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ

Από την κήρυξη του υποτιθέμενου «χαλιφάτου» της τον περυσινό Ιούνιο, η τζιχαντιστική ISIS έχει προχωρήσει σε σχεδόν 3.600 εκτελέσεις στα εδάφη που ελέγχει, σύμφωνα με τις -κατά κανόνα αξιόπιστες- αναφορές της ομάδας Συριακό Παρατηρητήριο.

Οι μισοί εξ αυτών ήταν άμαχοι, και οι «κατηγορίες» για την οποίες βρέθηκαν ένοχοι ξεκινούν από «κατασκοπεία» και φτάνουν μέχρι... την ομοφυλοφιλία ή την μαγεία. Και η μοιχεία όπως και η «απόκλιση από τον θρησκευτικό κώδικα» μπορεί να καταλήξει σε εκτέλεση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1IjdjEU
via IFTTT

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΔΥΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥ ΣΤΗΝ «ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΓΩΓΩΝ» ΤΟ 2014

Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους Ισραηλινούς για την απαγωγή και βάρβαρη δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου Αμπού Κντέιρ το 2014 -τον οποίο είχαν κάψει ζωντανό σε «αντίποινα» για τους τρεις ισραηλινούς εφήβους που είχαν απαχθεί και δολονοφηθεί. Το δικαστήριο περιμένει την ψυχιατρική αξιολόγηση του τρίτου κατηγορούμενου.

Οι απαγωγές είχαν γίνει το προοίμιο της σύρραξης στη Γάζα το περυσινό καλοκαίρι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Ijdlwx
via IFTTT

ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΡΙΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Σε συμφωνία επί σχεδίου δράσης για το προσφυγικό με κεντρικούς άξονες τη διάθεση τριών δισ. ευρώ για τους Σύρους πρόσφυγες εντός Τουρκίας και επανεκκίνηση της τελματωμένης ενταξιακής διαπραγμάτευσης, σε αντάλλαγμα τουρκικής βοήθειας για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, κατέληξε η Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας την Κυριακή στις Βρυξέλλες. Ανοίγει φέτος το κεφάλαιο 17 στην ενταξιακή διαπραγμάτευση, θα επιταχυνθεί το άνοιγμα της διαδικασίας βίζας για τους Τούρκους πολίτες εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις. Το κεφάλαιο 17 των ενταξιακών διαπραγματεύσεων αφορά την οικονομική και τη νομισματική πολιτική.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NXtkgs
via IFTTT

ΈΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΣΧΕΔΟΝ 300 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ

Με «φρέσκα» ακόμη τα δακρυγόνα και τις προσαγωγές από την πορεία στο Παρίσι που αψήφησε την απαγόρευση συγκεντρώσεων, ξεκινά η Σύνοδος για το Κλίμα, η οποία φέρνει στη γαλλική πρωτεύουσα ηγέτες 150 χωρών και αντιπροσωπείες από 196 χώρες. Στην πορεία της Κυριακής έγιναν 289 προσαγωγές, ενώ η παραμονή της Συνόδου «τιμήθηκε» με συγκεντρώσεις ανά την υφήλιο.

Η Διάσκεψη θα προσελκύσει αντιπροσωπείες και αρχηγούν κρατών από 196 χώρες και φιλόδοξο στόχο έχει νέα συμφωνία για το Περιβάλλον που θα αντικαστατήσει το Κιότο (του 1997).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OzdKu6
via IFTTT

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: ΜΕΤΑΞΥ ΓΕΙΤΟΝΩΝ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ

Την ενόχληση του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου προκάλεσε το αιχμηρό σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για τους «νευρικούς πιλότους». Ο τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι η αναφορά δεν συνάδει με το κλίμα της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας, για να έρθει η ανταπάντηση από τον πρωθυπουργό: «Είμαστε στην ίδια γειτονιά, πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να φθάσουμε σε λύσεις».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας, απευθυνόμενος στον τούρκο πρωθυπουργό για το ζήτημα των προσφυγικών ροών και τις παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OzdKdI
via IFTTT

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΝΕΥΡΙΚΟΙ

«Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί, όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της ευρωτουρκικής Συνόδου.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον τούρκο πρωθυπουργό για το ζήτημα των προσφυγικών ροών και τις παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OzdIT1
via IFTTT

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

Συναίνεση των κομμάτων ώστε να περάσουν τα μέτρα ζητεί, με δήλωσή του στο Μega την Κυριακή, o διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τη χώρα.

«Με την ψήφιση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή, έχει καταγραφεί υψηλός βαθμός συναίνεσης. Αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση και η συναίνεση αυτή δεν πρέπει να διαρραγεί» σημειώνει ο κ. Στουρνάρας και προσθέτει:   
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OzdICB
via IFTTT

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ: ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και οι ευρωπαϊκές πολιτικές για τα σύνορα παραμένουν αβέβαιες, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τονίζουν ότι βασική προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η προετοιμασία καταφυγίων και στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά της κατηγοριοποίησης των προσφύγων με το βλέμμα στην Ειδομένη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NDdM7f
via IFTTT

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της την Παρασκευή η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Τα πλοία όλων των κατηγοριών ακινητοποιούνται στα λιμάνια όλης της χώρας την Πέμπτη από τις 00.01-23.59.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτεργατών, όχι μόνο δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές κατ' εντολή του τρίτου μνημονίου».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NDdKfA
via IFTTT

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται από το πρωί απλήρωτοι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές των δήμων.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OzdGdO
via IFTTT