Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Σε στάδιο εκπόνησης των σχεδίων έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα και άλλες χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου, προκειμένου να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου Μίνα Αντρέεβα.
Σύμφωνα με τη Μίνα Αντρέεβα, η εκπόνηση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το προσφυγικό στην Ελλάδα, ήταν αίτημα του Προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες στις 17 Φεβρουαρίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1oJ6wLR
via IFTTT

ΤΟ ΥΠΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ...ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

Την είσοδο σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία σε χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες απαγορεύει με απόφασή του το υπουργείο Εσωτερικών. 

Η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρει:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1KXYSYu
via IFTTT

BEAR STORY - STUTTERER :ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ 2 ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΣΚΑΡ ΓΙΑ ΤΟ 2016!





ΠΡΕΖΑ TV
29-2-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Rf6GSu
via IFTTT

ΟΜΟΦΩΝΟ “ΝΑΙ” ΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

Στην πρόταση να δεχθεί η πόλη της Δράμας τη φιλοξενία 800 προσφύγων κατέληξε, ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας που συνεδρίασε εκτάκτως, χθες το βράδυ, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αργυρή Πατακάκη και του μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου.
Ο χώρος που υποδείχθηκε για την υποδοχή των προσφύγων βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Δράμας, όπου κρίθηκε ότι υπάρχει ενδεδειγμένο σημείο για τη φιλοξενία τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Rf6EtC
via IFTTT

ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ - ΦΟΒΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ένταση επικρατεί στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, με πρόσφυγες να πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας ζητώντας να ανοίξει άμεσα το σημείο διέλευσης και τους Σκοπιανούς αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.
Νωρίτερα μεγάλη ομάδα προσφύγων -πολλοί με τα υπάρχοντά τους ανά χείρας- κατέλαβαν τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ ορισμένοι κινήθηκαν προς το μεταλλικό φράχτη πετώντας πέτρες και ζητώντας να τούς επιτρέψουν οι αρχές της γειτονικής χώρας να περάσουν τα σύνορα.
Τα πνεύματα «άναψαν» και οι αστυνομικοί της γείτονος «απάντησαν» με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, για να  απομακρύνουν τους πρόσφυγες από τον φράχτη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SccCQV
via IFTTT

ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΕΜΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΜΑΥΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί στο μεταλλείο «Μαύρες Πέτρες» στη Χαλκιδική.  Νεκρός είναι 52χρονος γομωτής πυροδότης, ο οποίος -σύμφωνα με την Ελληνικός Χρυσός- είχε 20ετή και πλέον εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο. 
Η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό. 
Το μεταλλείο λειτουργεί από τη δεκαετία του '50 και βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. από το Στρατώνι, 20 χλμ. από την Ολυμπιάδα και 35 χλμ. από τις Σκουριές. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Rf6ClH
via IFTTT

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ HOTSPOT

Οπως ανέφερε ο βουλευτής Πέλλας, μετά την ανακοίνωση του Πάνου Καμμένου για τα νέα κέντρα φιλοξενίας κοντά στην Ειδομένη, τέσσερα στο Κιλκίς και ένα στα Γιαννιτσά (στο στρατόπεδο Φιλιππάκου), υπήρξε άμεσα πολύ μεγάλη αντίδραση του Δήμου και του δημοτικού συμβουλίου.

Αιτία ήταν εν μέρει το γεγονός ότι βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και μέρος του χρησιμοποιείται για υποδομές του Δήμου, όπως το Δημοτικό Ωδείο, αλλά και υπηρεσίες της ύδρευσης κ.ά.

Συγκλήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο μάλιστα ήταν ανοιχτό στους πολίτες και σε αυτό καταγράφηκαν έντονες λεκτικές αντιδράσεις και διαξιφισμοί, από πολίτες που εξέφρασαν ξενοφοβικές, ακόμη και φασιστικές απόψεις, όπως είπε ο κ.Σηφάκης. Από την άλλη πλευρά, υπήρξαν και οι φωνές που υποστήριξαν την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και το ρεαλισμό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1SccBfW
via IFTTT

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Μπορείτε να νομίζετε το Facebook έβαλε τα νέα κουμπιά με αντιδράσεις για να σας βοηθήσει να εκφράσετε καλύτερα τα συναισθήματα σας και να πείτε στους διαδικτυακούς σας φίλους πως νιώθετε, αλλά αυτή δεν είναι εντελώς η αλήθεια.

Φυσικά, το νέο χαρακτηριστικό του Facebook είναι χαριτωμένο και διασκεδαστικό, αλλά τίποτα δεν συμβαίνει χωρίς να έχει κάποιον απώτερο σκοπό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρουμε ότι όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με τον κάθε χρήστη, ώστε οποιαδήποτε ενέργεια προώθησης να γίνεται πιο στοχευμένα. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των νέων αντιδράσεων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Rf6y5s
via IFTTT

ΔΟΛ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ

Η επίθεση του χτεσινού «Βήματος» στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού εκβιασμού, ενώ το «ρεπορτάζ» που υπέγραψε ένας συντάκτης της εφημερίδας είχε όλα τα στοιχεία της κίτρινης δημοσιογραφίας.

Αν ήθελε ο εκδότης της εφημερίδας Σταύρος Ψυχάρης να αποκαλύψει το περιεχόμενο κάποιας προσωπικής του συνάντησης με τον πρωθυπουργό, την εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ακόμα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα έπρεπε να γράψει ο ίδιος το κείμενο και να μην καταφύγει σε «φωτογραφικές» περιγραφές και ευτράπελα παρασκήνια για αλεξίσφαιρες λιμουζίνες και κρυφά ασανσέρ.

Οσο για την απάντηση του «Βήματος», μετά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, ήταν κι αυτό στην ίδια γραμμή της ανοιχτής απειλής:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1QmZU0v
via IFTTT

ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΥΨΟΣ 3,7 ΔΙΣ.

Σε μπλοκάρισμα των περιουσιακών στοιχείων του Αντρέα Βγενόπουλου και των συνεργατών του προχωρά η Ελλάδα, με την απόφαση 27/2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το μπλοκάρισμα αφορά περιουσιακά στοιχεία ύψους έως 3,79 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή πρακτικά ο Βγενόπουλος δεν έχει δικαίωμα να κινήσει τραπεζικούς λογαριασμούς ή να μεταβάλει οποιοδήποτε περιουσιακό του στοιχείο, εκτός αν η περιουσία του υπερβαίνει το ποσό των 3,79 δις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1VMJ9vR
via IFTTT

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΜΜΕ

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν αύριο, Τρίτη, οι συρμοί του μετρό, του ΗΣΑΠ και του τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.

Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Εργαζομένων Κίνησης ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι η στάση εργασίας έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και αποτελεί ένδειξη διαμαρτυρίας «για τις ενέργειες της Διοίκησης που συντηρούν και επιτείνουν τη δυσλειτουργία» της Εταιρείας. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1QmZTd2
via IFTTT

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΜΜΕ

Μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις της προηγούμενης εβδομάδας για το κύκλωμα των εκβιαστών και την σύλληψη των τριών βασικών πρωταγωνιστών του, ο «μίτος της Αριάδνης» άρχισε να ξετυλίγεται οδηγώντας τις έρευνες που έχει ξεκινήσει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και σε νέο κύκλωμα, που δρούσε παράλληλα με το πρώτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το Έθνος της Κυριακής, «τρία άτομα τα οποία διατηρούν επαγγελματικές σχέσεις με μεγάλες ΔΕΚΟ έχουν ατύπως προσέλθει στην Ασφάλεια, προκειμένου να δώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες για ακόμη μία σπείρα εκβιαστών που δρούσε παράλληλα σε βάρος του Δημοσίου» επιβεβαιώνοντας την έρευνα την οποία διεξάγει, εδώ και καιρό, το αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ.

Η σύλληψη του Π.Μαυρίκου, εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» και των δυο δημοσιογράφων Π.Μουσσά και Χ. Φράγκου ήταν αυτό που οδήγησε αρκετά ακόμα θύματα εκβιασμού να καταφύγουν στις αρχές και να δηλώσουν την δική τους εμπειρία για το θέμα, αλλά και τα ονόματα εκείνων των δημοσιογράφων που σε δεν δίστασαν να απειλήσουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1VMJ6Ac
via IFTTT

ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ

Του Μάκη Συνοδινού
Σκηνές στήνονται από το πρωί στο πάρκο Τρίτση, προκειμένου να φιλοξενηθούν προσωρινά περίπου 1.000 πρόσφυγες. 
Την ευθύνη εγκατάστασης του καταυλισμού, σε έκταση 70 στρεμμάτων, έχει αναλάβει ο στρατός, σε συνεργασία με τον δήμο Ιλίου. Το προσωρινό κέντρο φιλοξενίας θα υπάρχουν τουαλέτες, μαγειρεία και και δύο τύπων σκηνές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1QmWcEc
via IFTTT

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Διευρύνεται, αντί να μειώνεται, ο χρόνος έκδοσης συντάξεων σε σημείο υποψήφιοι συνταξιούχοι να πεθαίνουν στην αναμονή για να πάρουν σύνταξη ή εφάπαξ.

Οι καθυστερήσεις στην απόδοση σύνταξης (από διαδοχική ασφάλιση) αγγίζουν ακόμα και τα τρία έτη, γεγονός που αποτελεί εφιάλτη για χιλιάδες υποψήφιους συνταξιούχους, σύμφωνα με τα Νέα.

Συνολικά σήμερα σε εκκρεμότητα βρίσκονται 330.000 αιτήσεις (3,6 δισ. ευρώ) για κύρια, επικουρική σύνταξη και εφάπαξ σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης αυξάνονται συνεχώς ενόψει της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει μειώσεις έως και 30% στις νέες συντάξεις. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OHA5Td
via IFTTT

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, νέος αρχηγός των Εργατικών, επιβεβαίωσε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα λειτουργεί ως «σύμβουλος» του κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης εξαιτίας της εμπειρίας του στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στην εφημερίδα Islington Trubune, ο Κόρμπιν ανέφερε πως ο έλληνας τέως ΥΠΟΙΚ θα συμβουλεύει «σε κάποιο βαθμό» τους Εργατικούς σε θέματα ΕΕ. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1oSmHHy
via IFTTT

ΜΕΡΚΕΛ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας για το προσφυγικό έστειλε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, καταλογίζοντας ευθύνες στην Αυστρία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ. 

«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα την Ελλάδα» τόνισε κατ' επανάληψη η Μέρκελ, αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση και τόνισε ότι δεν αποτελεί ευρωπαϊκή συμπεριφορά να κλείνει κάποιος τα σύνορά του και κάποιος άλλος να υποφέρει. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1QfCYz2
via IFTTT

ΑΥΣΤΡΙΑ: ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε βοήθεια, θα διαθέσει η Αυστρία για την περίθαλψη προσφύγων στην αποκαλούμενη Διαδρομή του Αιγαίου, μεταξύ Λιβάνου και Ελλάδας και η σχετική εισήγηση θα κατατεθεί προς έγκριση την Τρίτη, στην εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, όπως αναφέρεται σε αποψινή ανακοίνωση του αυστριακού Υπουργείου Εξωτερικών. 

Στην ανακοίνωση δεν παραλείπεται να ασκηθεί εκ νέου κριτική εναντίον της Ελλάδας, καθώς υπογραμμίζεται πως η Αυστρία τάσσεται εναντίον της πολιτικής της μετακίνησης  προσφύγων από τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, προς την Κεντρική Ευρώπη. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1oSmGmZ
via IFTTT

H ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΡΟΩΝ

Απροθυμία συζήτησης μέτρων για μείωση των προσφυγικών ροών επιρρίπτει ο αυστριακός ΥΠΕΞ στην ελληνική κυβέρνηση, ισχυριζόμενος πως η Αθήνα στις «αμέτρητες συνεδριάσεις ήθελε μόνο να συζητήσει πώς θα μεταφερθούν πρόσφυγες στην κεντρική Ευρώπη».

Ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς (Σοσιαλδημοκράτης) αναφέρει σε συνέντευξή του στην αυστριακή Oesterreich ότι η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη επί τόπου, «αλλά επίσης και πίεση για να τερματίσει αυτή την πολιτική της παραπέρα μεταφοράς».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «ντροπή» την στάση της Αυστρίας, τονίζει πως το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα δεν είναι μία σύσκεψη στη Βιέννη, αλλά η απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να επιβάλει όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο που υποδέχεται.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ThjSMQ
via IFTTT

ΣΤΑΪΝΜΑΙΕΡ: ΌΧΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΕΕ δεν μπορεί να λύνει τα προβλήματά της εις βάρος ενός κράτους-μέλους, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στα Νέα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, εκτιμώντας πως είναι αναγκαία η πρόσθετη ευρωπαϊκή βοήθεια στην Ελλάδα για την προσφυγική κρίση.

«Παράλληλα με το πακέτο το οποίο διαπραγματευόμαστε αυτή τη στιγμή με την Τουρκία θα πρέπει να συζητήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την παροχή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας και προσωπικού στην Ελλάδα» αναφέρει, επισημαίνοντας πως η χώρα μας, ως πύλη εισόδου των προσφύγων, και η Γερμανία, ως κατ' εξοχήν χώρα τελικού προορισμού τους, σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/215Q9VZ
via IFTTT

ΠΩΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ

Δύο διαφορετικές μεθοδολογίες χρησιμοποιούν τον τελευταίο καιρό επιτήδειοι για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες κατά την αγοραπωλησία οχημάτων.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στην πρώτη περίπτωση οι δράστες εμφανίζονται ως υποψήφιοι αγοραστές οχημάτων. Τότε:

*Μέσω του Διαδικτύου, αναζητούν και βρίσκουν ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης οχημάτων παντός τύπου, με σκοπό την εξαπάτηση των ιδιοκτητών τους.
*Αφού έρχονται σε επικοινωνία με τους κατόχους των οχημάτων, συμφωνούν για την αγορά και το αντίτιμο της συναλλαγής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ThjSfQ
via IFTTT

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ξεκινά από αύριο, Τρίτη, η διαδικασία επαναπροώθησης μεταναστών στην Τουρκία.

Συνολικά 308 παράτυποι μετανάστες κυρίως Μαροκινοί, Αλγερινοί και Τυνήσιοι, που κρατούνται στα κέντρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών σε Κόρινθο και Ταύρο θα μεταφερθούν με λεωφορεία στους Κήπους του Έβρου και θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πρόκειται για το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής αριθμό παράτυπων μεταναστών που επαναπροωθούνται στην Τουρκία απ΄όπου εισήλθαν στη χώρα μας, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/215Q6JS
via IFTTT

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στο Πρόγραμμα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού που υλοποιεί ο Σύλλογος Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», εντάσσονται πλέον και οι γυναίκες πρόσφυγες, δίνοντας τους έτσι πρόσβαση σε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. 

Το Πρόγραμμα, το οποίο ήδη εφαρμόζεται στις άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, υλοποιείται στο Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού, που λειτουργεί σε αυτόνομο χώρο στα Άνω Πατήσια (τηλ.: 210 2521418) στο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Συλλόγου και του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ThjQo4
via IFTTT

ΔΡΙΤΣΑΣ: ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Η ΑΦΙΞΗ 2.000 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

«Κάτι που ξέφυγε από το σχεδιασμό» αποτελεί κατά τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα η άφιξη των 2.000 προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Δευτέρας. Ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε λόγο για «κακή συνεννόηση μεταξύ εταιρίας και πρακτορείων» και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα ξανασυμβεί. Ο ίδιος «βλέπει» εξομάλυνση της κατάστασης εντός της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, τη Δευτέρα, ο Θ.Δρίτσας σημείωσε: «Η σημερινή μέρα είναι δύσκολη και για το λιμάνι του Πειραιά ιδιαίτερα, αλλά νομίζω ότι η εβδομάδα που ξεκινά θα οδηγήσει σε εξομάλυνση».
Όπως είπε, η άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά ενός πλοίου με 1.800 πρόσφυγες και μετανάστες «ήταν κάτι που ξέφυγε από τον σχεδιασμό» για ανάσχεση των ροών από τα νησιά και το απέδωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, σε «κακή συνεννόηση μεταξύ της εταιρίας και των πρακτορείων».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/215Q8Bs
via IFTTT

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή -όπως όλα δείχνουν- πρόκειται να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό. Σε κάθε περίπτωση, στόχευση όλων των πολιτικών αρχηγών είναι να πραγματοποιηθεί πριν από τη Σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας στις 7 Μαρτίου, προκειμένου η Ελλάδα να εμφανιστεί στην κρίσιμη συνεδρίαση με ενιαία και στιβαρή θέση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, που συναντήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου του Ποταμιού, συμφώνησαν ότι το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το νωρίτερο δυνατόν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ThjPR6
via IFTTT

ΑΚΟΜΗ 2.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Δεμένα στα λιμάνια της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου παραμένουν για 4η ημέρα τα καράβια που εκτελούν δρομολόγια αποκλειστικά για πρόσφυγες.

Ωστόσο, με τα πλοία της γραμμής εξακολουθούν να καταφθάνουν πρόσφυγες στον Πειραιά. Το πρωί της Δευτέρας, ακόμη 2.000 άτομα προστέθηκαν σε εκείνους που φιλοξενούνται σε επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ροή προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου, παρά την επιχείρηση του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από την Παρασκευή (όταν ξεκίνησε η επιχείρηση του ΝΑΤΟ) έως το πρωί της Δευτέρας, σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και Αγαθονήσι έφθασαν 3.093 άτομα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/215Q7gY
via IFTTT

ΈΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ, ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ-ΦΟΒΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Εικόνα έντασης το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ειδομένη, όταν εκατοντάδες μετανάστες κινήθηκαν προς τον φράχτη μόλις έγινε γνωστό ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Η είσοδος στην ΠΓΔΜ επιτρέπεται μόνο σε πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία, ενώ σε πρώτη φάση θα περάσουν μόλις 50 άτομα, με τις διαδικασίες ελέγχου να είναι εξονυχιστικές και χρονοβόρες.

Τα σύνορα άνοιξαν για λίγα λεπτά, αλλά μετά έκλεισαν αμέσως λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε στον φράχτη.

Στον καταυλισμό της Ειδομένης βρίσκονται αυτή την ώρα περίπου 7.000 άτομα, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές περί τα 2.500 άτομα βρίσκονται πάνω στις γραμμές του τρένου και έχουν καταλάβει τη σιδηροδρομική διάβαση που οδηγεί στην οριογραμμή.
Από το βράδυ της Κυριακής έως τις 4 τα ξημερώματα πέρασαν μόλι 300 πρόσφυγες στην ΠΓΔΜ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1ThjNJ4
via IFTTT

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΕΙΧΕ 80% ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ο νεκρός κρατούμενος ήταν 64 ετών, η καρδιά του είχε πρόβλημα και αντιμετώπιζε και προβλήματα με το αναπνευστικό του. Το ποσοστό αναπηρίας του ήταν 80%. Το ελληνικό κράτος[συγκεκριμένα η δικαστική Αρχή του Πειραία] απέρριψε την αίτησή του για αποφυλάκιση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OG5h5x
via IFTTT

ΑΙΜΑ - ΤΙΜΗ - ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ!

Μία από τις ειδήσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος είναι βέβαια η σύλληψη του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκου, και των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Κι ενώ όλα τα μέσα ενημέρωσης δικαίως αφιερώνουν σελίδες και τηλεοπτικό χρόνο για το θέμα, η Χρυσή Αυγή μέσα από τα επίσημα έντυπα και τον ιστότοπό της δεν έχει πει λέξη. Ο λόγος είναι προφανής. Η ναζιστική οργάνωση προσπαθεί να συγκαλύψει την αμφίδρομη σχέση της με τον Π. Μαυρίκο και την εφημερίδα του. Γιατί είναι γεγονός ότι η «Ακρόπολη» έφτασε προ μηνών να λειτουργεί ως ημιεπίσημο όργανο της Χρυσής Αυγής.

Το φλερτ έγινε ιδιαίτερα ορατό ήδη από την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όταν όλες οι μεγάλες εφημερίδες κυκλοφόρησαν με πρωτοσέλιδα για τη Χρυσή Αυγή και τη φασιστική βία. Την ίδια μέρα (19.9.2013) η «Ακρόπολη» επιχειρεί να ρίξει όλη την ευθύνη για το έγκλημα στον φυσικό αυτουργό. Με λίγα λόγια, υιοθετεί ήδη από την πρώτη μέρα την υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1UsGby5
via IFTTT

ΥΠΟΔΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παραθέτουμε τέσσερα κείμενα –από της εφημερίδες Realnews, ΚΟΝΤΡΑ,  ΠΡΙΝ και Ριζοσπάστη- για την αντιμετώπιση που έχουν από την «δικαιοσύνη» και το αστικό κράτος τα υπόδικα στελέχη της Χρυσής Αυγής .

Ξεκινάμε με το άρθρο που υπογράφει η Αννα Κανδύλη στην Realnews

Περιοριστικοί όροι για τα … μάτια του κόσμου

Ο σάλος και οι αντιδράσεις που προκαλεί η αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά -ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- λόγω παρέλευσης του ανώτατου εκ του νόμου ορίου προσωρινής κράτησης επισκιάζουν την… τύχη των υπόλοιπων βουλευτών, πρώην και νυν, καθώς και στελεχών της Χρυσής Αυγής που δικάζονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Ολοι ανεξαιρέτως κυκλοφορούν πλέον… ελεύθεροι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OG3MUE
via IFTTT

ΖΙΓΚΛΕΡ – ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ – ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ»

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. κατέθεσε αίτημα διαιτησίας στις 26 Νοεμβρίου 2015 στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου, κατά τα οριζόμενα στην από 2011 Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας που αφορά τα VLTs. Οι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ αποφάσισαν να σύρουν την Ελληνική Δημοκρατία στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου (London Court of International Arbitration), επικαλούμενοι πρόβλεψη στο νόμο 4002/2011, με την οποία τους δόθηκε η άδεια για τα «φρουτάκια».

Στην 22 σελίδων αίτηση για διαιτησία, οι ιδιώτες του ΟΠΑΠ δεν αμφισβητούν το περιεχόμενο της σύμβασης του νόμου 4002/2011, αλλά εξαπολύουν μύδρους κατά των αποφάσεων της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) για το κανονιστικό πλαίσιο της λειτουργίας των VLTs. Δηλαδή, για τους όρους και τους κανόνες που θα λειτουργούν τα «φρουτάκια».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1UsGaKB
via IFTTT

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ:ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Τα είχαμε όλα και ήρθε να συμπληρώσει την εικόνα και ο Κώστας ο Σημίτης! Εμφανίστηκε στο συνέδριο του Ποταμιού, για να δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «χρειάζεται και ένας ισχυρός πόλος». Ο Κώστας ο Σημίτης κυβέρνησε την Ελλάδα για 8 χρόνια, από το 1996 έως το 2004. 8 ολόκληρα χρόνια ήταν πρωθυπουργός ο Κώστας ο Σημίτης και μίλησε σαν «ξένος», λες και τον γνωρίσαμε χθες… 

Ποιος είναι ο Κώστας Σημίτης; Ας θυμηθούμε τον «εκσυγχρονιστή πρωθυπουργό».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1XTwicH
via IFTTT

ΟΛΠ: ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) διέθεσε από το απόγευμα του Σαββάτου και την πέτρινη αποθήκη του οργανισμού, ενώ έχει ανοίξει για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων τέσσερις επιβατικούς σταθμούς, σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των ροών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1oR2mlL
via IFTTT

O ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 'ΜΑΣΟΝΟΥΣ' ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 'ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ'

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 549/2016 απόφασή του απέρριψε την αίτηση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, που ζητούσε την διάλυση του «Τεκτονικού Ιδρύματος» και του ιδρύματος «Μέγα Αγαθοεργό Σώμα» το οποίο αποσχίσθηκε από την «Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος», όπως υποστήριζε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Saxs3f
via IFTTT

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

«Το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι απλώς ότι αντίκειται σε κάποιες διεθνείς υποχρεώσεις, το πρώτο που θα έλεγα είναι ότι δεν είναι καν ανθρώπινο. Αυτό είναι δεδομένο ότι μπορεί να οδηγήσει σε μία ανθρωπιστική κρίση. Θα έπρεπε η ανθρωπότητα να το βλέπει αυτό το πρόβλημα ως παγκόσμιο, ως πρόβλημα αλληλεγγύης και να μην έχει μία πολιτική του τύπου "ας γίνει κάτι μακριά από μένα, μακριά από την αυλή μου κι ας γίνει ό,τι να 'ναι". Πραγματικά αυτή η πολιτική είναι θλιβερή».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1RxNNge
via IFTTT

Ο OBSERVER ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΠΛ.ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

Η κρίση βαθαίνει το χάσμα στην «αποθήκη ψυχών» της Ελλάδας γράφει ο βρετανικός Observer σε ένα δημοσίευμα-καταπέλτη για τις συνθήκες διαβίωσης των εκατοντάδων μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και δη στην Αθήνα.

Στο κείμενο της Τρέισι ΜακΒέι, το οποίο συνυπογράφει η Ελένα Σμιθ, περιγράφεται με μελανά χρώματα η ζωή των ανθρώπων που έχουν κατακλύσει την πλατεία Βικτωρίας, ενώ αποκαλύπτεται και μία παράλληλη «ύποπτη νυχτερινή παραοικονομία» που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων αγοραίο έρωτα με νεαρούς μετανάστες.

Μάρτυρας των όσων διαδραματίζονται συχνά στην καρδιά της Αθήνας, είναι σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ο Αμντούλ Γουαρίς, ο οποίος με τα εφηβικά μάτια του βλέπει για μία ακόμα φορά την αγριότητα που εξακολουθεί σαν φάντασμα να τον «κυνηγά» και στην Αθήνα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Saxo3p
via IFTTT

ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΒΖ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2007-2015

Προκαταρκτική έρευνα για τα πεπραγμένα παλαιότερων διοικήσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) παρήγγειλε στην Οικονομική Αστυνομία ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης. Η εισαγγελική έρευνα προκλήθηκε από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες η υφιστάμενη διοίκηση της ΕΒΖ, η οποία στρέφεται εναντίον προηγούμενων στελεχών της επιχείρησης, καταγγέλλοντας ζημιά στην περιουσία της που υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ.

Στην παραγγελία του, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός ζητά να καταθέσουν ως ύποπτοι (ανωμοτί) για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας πρώην πρόεδροι, αντιπρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι της ΕΒΖ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1KVmNIg
via IFTTT

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ

Βολές κατά του ΔΝΤ εξαπέλυσε από το Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλο λέγοντας ότι από το Ταμείο γίνονται λάθος υπολογισμοί, ακόμη και από σοβαρούς αναλυτές, «όπως η Λαγκάρντ», όπως είπε.

Για το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα είπε ότι ήταν κατακερματισμένο, άδικο, αναποτελεσματικό και μη βιώσιμο. Η οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον ίδιο, επιδείνωσε τις αμαρτίες αυτές, πρώτον επειδή τα ελλείμματα αυξήθηκαν ακριβώς επειδή το 1/4 του πληθυσμού είναι άνεργο και το 50% των αυτοαπασχολούμενων δεν μπορεί να πληρώσει τις εισφορές του. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1QdMeUc
via IFTTT

ΣΤΑΘΑΚΗΣ: ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΕΑΝ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ώστε να μην δημιουργηθεί ένας νέος κύκλος οικονομικής αστάθειας επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Γ.Σταθάκης.

«Η πρώτη αξιολόγηση όπως έχει φανεί και στο παρελθόν εάν παραταθεί θα δημιουργήσει ένα νέο κύκλο οικονομικής αστάθειας» υπογράμμισε, μιλώντας στο Mega.

Όπως σημείωσε η διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο πρέπει να κλείσει και στα τέσσερα ανοιχτά ζητήματα, δηλαδή το φορολογικό, τα δημοσιονομικά, τα κόκκινα δάνεια και το Ταμείο Αποκρατικοποίησεων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1KVmLjC
via IFTTT

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΔΝΤ

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών της ήδη στα τέλη Μαρτίου, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, υπό τον τίτλο «Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;».

«Το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του γ΄ προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση» αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι αυτό θα μπορούσε για παράδειγμα να αφορά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1QdM92J
via IFTTT

ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ

Οι πολίτες της Ελβετίας απέρριψαν στο σημερινό δημοψήφισμα την πρόταση του Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος για αυστηροποίηση του νόμου περί απελάσεων. Στη χώρα ζουν 2.000.000 με ξένο διαβατήριο, το ¼ του συνολικού πληθυσμού. 

«Ναι στις απελάσεις αλλοδαπών εγκληματιών» αναγράφεται σε μία αφίσα. Και δίπλα στο σύνθημα ένα σκίτσο που δείχνει ένα λευκό πρόβατο να κλοτσά ένα μαύρο πρόβατο έξω από τη σημαία της Ελβετίας. Με αυτό τον τρόπο προπαγάνδισε το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP) το αίτημά του για αφαίρεση της άδειας παραμονής των ξένων που παρανομούν, αίτημα με το οποίο κατήλθε στο δημοψήφισμα της Κυριακής. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1KVmKMv
via IFTTT

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ

Στην προσφυγική κρίση, με μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας την Κυριακή στους πιστούς την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Στην προσευχή μου και στη δική σας είναι πάντα παρούσα η δραματική κατάσταση των προσφύγων, οι οποίοι προσπαθούν να απομακρυνθούν από πολέμους και άλλες απάνθρωπες καταστάσεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1QdM8vZ
via IFTTT

ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕ ΣΙΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας σε υπαίθρια αγορά στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι στην ανατολική Βαγδάτη. Οι δύο καμικάζι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες. 

Την ευθύνη ανέλαβαν οι σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα σειρά επιθέσεων κατά σιιτών στόχων.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία υπό το φόβο περαιτέρω επιθέσεων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1KVmInX
via IFTTT

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΕ ΜΕ «ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ» ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Την αποχώρηση από το φόρουμ των Δελφών του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, καθώς και δήλωση-«απολογία» του προέδρου του φόρουμ προκάλεσε η κριτική κατά του πρωθυπουργού, με σκληρούς χαρακτηρισμούς, που άσκησε κατά την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας είναι «ο χειρότερος πρωθυπουργός από τον β' παγκόσμιο πόλεμο». «Είναι πολύ καλός δημαγωγός σαν τον Κλέωνα, μην μπερδεύεστε. Είναι μέχρι στιγμής ο χειρότερος πρωθυπουργός από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο με τεράστια διαφορά. Δεν συγκρίνεται με δεύτερο» είπε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1pioEwL
via IFTTT

ΛΑΜΙΑ: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΠΡΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Ένα εγκαταλελειμμένο από χρόνια ξενοδοχείο, με δυναμικότητα φιλοξενίας έως και 400 ανθρώπων, ανακατασκευάστηκε μέσα σε 48 ώρες στη Λαμία για να φιλοξενήσει προσωρινά πρόσφυγες. 

Πρόκειται για ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται στις Θερμοπύλες, κοντά στις ιαματικές πηγές, και το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από το 2012.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1LO2fw5
via IFTTT

ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΥΠΕΞ

Την έλλειψη αλληλεγγύης έναντι της Ελλάδας απέναντι στις γιγάντιες διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος, τη διάσκεψη της Βιέννης και τις μονομερείς ενέργειες για κλείσιμο συνόρων στηλιτεύει ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Πάολο Τζεντιλόνι προειδοποιώντας για τον κίνδυνο κατάρρευσης της ζώνης Σένγκεν.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις, και ιδίως στη σύνοδο της Βιέννης, στη στάση της Τουρκίας και στην έλλειψη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, ο Πάολο Τζεντιλόνι γράφει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1pioDsS
via IFTTT

ΈΡΕΥΝΑ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΟΠΛΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής έρευνα σε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Σούδας που μεταφέρει έξι κοντέινερ με όπλα και πυρομαχικά.

Συγκεκριμένα, το πλοίο με σημαία Τόνγκο εντοπίστηκε από στελέχη του Λιμεναρχείου Χανίων έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες για κάποια από τα κοντέινερ με τα όπλα υπήρχαν συνοδευτικά έγγραφα και για άλλα όχι. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1LO2erY
via IFTTT

ΔΡΙΤΣΑΣ: ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Αποκαλύπτοντας τμήμα από τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εφαρμόσει σε περίπτωση που δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στη διαχείριση του προσφυγικού, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας παρατήρησε ότι θα πρέπει να υπάρξει ισοκατανομή προσφύγων σε όλη της χώρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, την Κυριακή, σημείωσε ότι «ο καλύτερος τρόπος να αντεπεξέλθουμε είναι η ισοκατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα, για αυτό δεν αποκλείεται να στείλουμε πλοία και στη Θεσσαλονίκη».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1piozJF
via IFTTT

ΕΛΒΕΤΙΑ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΑΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ!

Οι πολίτες της Ελβετίας καλούνται σήμερα να ψηφίσουν σε ένα αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα σχετικά με την αμφιλεγόμενη πρόταση να απελαύνονται αλλοδαποί όταν παραβιάζουν τον νόμο, πρακτικά για οποιοδήποτε αδίκημα: από την παραβίαση του ορίου ταχύτητας (!) ως την ανθρωποκτονία.

Την πρόταση αυτή έκανε το αντιμεταναστευτικό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP), το οποίο έχει τη μεγαλύτερη ισχύ από όλα τα κόμματα στο Εθνικό Συμβούλιο (κάτω Βουλή), καθώς οι ξένοι αποτελούν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας.

Οι Βρυξέλλες και η Βέρνη κατέληξαν σε μια συμφωνία επί της αρχής για την εφαρμογή της θεμελιώδους αρχής της ελευθερίας της κίνησης των προσώπων το 1999. Με βάση αυτή τη συμφωνία, οι πολίτες της Ελβετίας και της ΕΕ έχουν δικαίωμα να κινούνται ελεύθερα από τη μια στην άλλη. Πάνω από ένα εκατομμύριο υπήκοοι κρατών μελών της ΕΕ ζουν μόνιμα σήμερα στην Ελβετία, ενώ περίπου 300.000 περνούν τα σύνορα καθημερινά για να πάνε στις δουλειές τους, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1QEHxjn
via IFTTT