Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΕ ΔΕΚΑΕΞΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Συνεχίζει η «σύμμαχος», στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, Τουρκία τις προκλήσεις σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αμφισβητώντας και την εθνική κυριαρχία σε 16 ελληνικά νησιά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Το θέμα έθεσε ανοιχτά ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, μιλώντας στην τουρκική Βουλή για αμφισβητούμενα ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές και συγκεκριμένα για «αρχιπέλαγος τουρκικών νησιών».«Η Τουρκία συνεχίζει να απολαμβάνει την εδαφική κυριαρχία της σε μία σειρά από νησιά και νησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει από την Ελλάδα οριστικοποιηθεί», είπε, κωδικοποιώντας τις διεκδικήσεις της Αγκυρας με τον όρο «EGAYDAAK», στα νησιά Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην Ανατολική Μεσόγειο γύρω από την Κρήτη, Γαύδος, Δίας, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι, Κουφονήσι.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1EYUBKY

via IFTTT

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

«Ο υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, έκανε μια σειρά απαράδεκτων κι επικίνδυνων δηλώσεων.

Επεδίωξε να παρουσιάσει ως πανάκεια για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση την από κοινού μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου και ευρύτερα της χώρας, με τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η ζωή δείχνει πως τα ζητήματα της Ενέργειας, σε συνθήκες καπιταλισμού και όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, όχι μόνο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ευημερία, αλλά αποτελούν "μαγνήτη" συγκρούσεων κι αιματηρών αναμετρήσεων, "πηγή" διαμελισμού κρατών κι άλλων δεινών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Mu1RYJ

via IFTTT

Ο Μ. ΓΛΕΖΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ»Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ!

Εξαιρετικά αποκαλυπτική ήταν πρόσφατη ανακοίνωση της Γιούροστατ (26/2015) (εδώ το σχετικό έγγραφο http://ift.tt/1CcDHHf ) που για πρώτη φορά συγκέντρωσε και παρουσίασε το κρυφό χρέος των κρατών μελών της ΕΕ.


ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ


Πρόκειται για υποχρεώσεις που, όπως εξηγεί η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, δεν συνυπολογίζονται ακόμη στο χρέος, είναι ωστόσο πιθανό να συμβεί στο μέλλον. Περιλαμβάνουν τρεις κατηγορίες υποχρεώσεων: εγγυήσεις του δημοσίου, υποχρεώσεις που συνδέονται με συμπράξεις δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα οι οποίες δεν έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό και υποχρεώσεις επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


222% το χρέος της Γερμανίας!

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Mu1UUj

via IFTTT

ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΠΛΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Ευθεία απειλή προς την κυβέρνηση και επίδειξη πυγμής των Ευρωπαίων ήταν το σημαντικότατο προχθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς βάσει του οποίου «η Ελλάδα μπορεί να αναγκαστεί να εισάγει εναλλακτικά μέσα πληρωμών, παράλληλα με το ευρώ, για ορισμένες εσωτερικές πληρωμές αν η συμφωνία μεταρρυθμίσεις-έναντι-μετρητών με τους πιστωτές δεν εξασφαλιστεί σύντομα». Οι πληροφορίες αποδίδονται σε αξιωματούχους της ευρωζώνης.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1EYUzmn

via IFTTT

Ο Μ. ΓΛΕΖΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ»

Σε ανάρτηση στο blog της Κινησης Ενεργοί Πολίτες ο Μανώλης Γλέζος αναφέρει:


Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου είχε συλληφθεί μια ομάδα αγωνιστών και αγωνιστριών. Όλοι οι άντρες υπέγραψαν δήλωση αποκήρυξης της ιδεολογίας, εκτός από έναν, τον Πορφύρη Κονίδη,δικηγόρο και συγγραφέα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NDOD8P

via IFTTT

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Αλλαγές που ανατρέπουν άρδην το μέχρι τώρα σύστημα επιφυλάσσει το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας για το εξεταστικό του 2016, αλλάζοντας εν τέλει -όπως φαίνεται- και την αρχική φιλοσοφία των παρεμβάσεων, που θα ήταν οι λιγότερο δυνατές και προς διευκόλυνση των υποψηφίων ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εισηγήσεις, που συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη την προηγούμενη Παρασκευή και δείχνουν ότι παραμένει ακόμα ανοιχτό το ρίσκο της φιλόδοξης μετάβασης από το παλιό στο νέο σύστημα, προβλέπεται ότι:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NzvuTu

via IFTTT

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ AIRBUS A320, ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Κατάθλιψη, αυτοκτονικές τάσεις, υπερκόπωση, bullying, κάποιοι το γράφουν και μπούλινγκ (βγαίνει μάλλον από το αρχαιοελληνικό "μπου"), ομοφυλόφιλος, σχιζοφρενής, περιθωριοποίηση, διαπόμπευση, κοινωνικός αποκλεισμός, εταιρική ευθύνη.

Είδατε πόσο πλούσιο είναι το ελληνικό λεξιλόγιο και πόσο έτοιμοι είμαστε να αφομοιώσουμε και να εντάξουμε σε αυτό νέους όρους που ακούμε κατ' επανάληψη κάθε μέρα στα κανάλια ή τους διαβάζουμε στα site και της εφημερίδες της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1FdKFQd

via IFTTT

ΜΑΞΙΜΟΥ: ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟ BRUSSELS GROUP

Οι συνεδριάσεις του Brussels Group έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας, τονίζουν κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στην χθεσινοβραδινή ολοκλήρωση των συνομιλιών με τους θεσμικούς εταίρους.


Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι οι έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η κυβέρνηση, καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους.


Έδωσαν, επίσης, στους εκπροσώπους των θεσμών απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των ελληνικών προτάσεων.



Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1DlDmqH

via IFTTT

ΆΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (CRETA ECO PHOENIX).

Στις 17/3/2015 η εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης, Creta Eco Phoenix, κάλεσε στο εργοστάσιο εργαζόμενη όπου βρίσκεται εδώ και 6 μήνες σε αναρρωτική άδεια και της ανακοίνωσε την απόλυσή της.


Ο λόγος που ανακοίνωσε η εταιρεία στην εργαζόμενη είναι ότι "θα καθυστερήσει να γυρίσει στην εργασία της και η απουσία της δεν βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου". Αυτό ανακοινώθηκε στην εργαζόμενη μαζί με επιχειρήματα όπως "χάρη της έκαναν που την κράτησαν τόσο καιρό", "όταν γίνει καλά να έρθει να την εξετάσει ο δικός τους γιατρός", αλλά και ότι είναι απολύτως νόμιμο, για να δικαιολογήσει αυτή την κίνησή της η εργοδοσία.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1DlDoih

via IFTTT

«ΤΕΛΕΙΩΣΕ» ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιες ελληνικές τηλεοπτικές επιχειρήσεις να περιέλθουν στον έλεγχο ξένων μετά την είσπραξη του τέλους για την απόκτηση αδειών που θα κληθούν να πληρώσουν τα κανάλια, άφησε σήμερα Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.


Ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι ο διαγωνισμός θα είναι ανοικτός, επιτρέποντας τη συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου επενδυτή και θα γίνει με βάση τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι όχι με όρους που θα ορίσει η ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1DlDlTG

via IFTTT

«ΤΕΛΕΙΩΣΕ» ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ

ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΘΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ




«Τελειώνει» από σήμερα Τρίτη το καθεστώς της ποσόστωσης στην παραγωγή γάλακτος για τους κτηνοτρόφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πλέον, οι ευρωπαίοι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να παράγουν την ποσότητα που θέλουν χωρίς να περιορίζονται από ευρωπαϊκό πλαφόν. Το νέο καθεστώς αναμένεται να δώσει μεγάλες ευκαιρίες σε κράτη-μέλη που έχουν δυνατότητες ανάπτυξης στην κτηνοτροφία.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1DlDnLj

via IFTTT

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ

Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας μπορούν να αναβαθμιστούν σε ένα νέο επίπεδο και η Ελλάδα να καταστεί μια γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass, ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα και της συνάντησής του στις 8 Απριλίου με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.


«Μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική συνεργασία, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να εξάγει στη Ρωσική Ομοσπονδία αγροτικά προϊόντα», είπε ο κ. Τσίπρας. Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας, αλλά και στους ιστορικούς πολιτισμικούς δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1DlDlmF

via IFTTT

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ...ΚΑΙ ΚΑΛΑ...

Όσο πιο γρήγορα καταθέσει η Ελλάδα τις προτάσεις της στους θεσμούς, τόσο το ταχύτερο θα είναι δυνατό να υπάρξει κάποια συμφωνία για την εκταμίευση των δόσεων στήριξης, δήλωσαν από το Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά την κοινή συνεδρίαση του γαλλο-γερμανικού υπουργικού συμβουλίου στο Βερολίνο.


Οι δύο ηγέτες απέφυγαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, με την κ. Μέρκελ να σημειώνει λιτά πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, προσθέτοντας πως ακόμα «δεν έχουμε φτάσει στο σημείο» όπου υπάρχει κάποια συμφωνία.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1DlDmXU

via IFTTT

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ...ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ.

ΕΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνιο καταθέτει σήμερα η κυβέρνηση.


Στο στόχαστρο της εξεταστικής είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που είχε διατελέσει αντιπρόεδρος των παραπάνω κυβερνήσεων και συμμετείχε στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NDr009

via IFTTT

CNBC: ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ;

«Είναι η Ρωσία η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας για επιβίωση;», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του CNBC, στο οποίο επισημαίνεται ότι καθώς τα ελληνικά ταμειακά διαθέσιμα εξαντλούνται και οι σχέσεις με την υπόλοιπη Ευρώπη μοιάζουν όλο και περισσότερο τεταμένες, η Ρωσία αρχίζει να φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι η τελευταία ελπίδα της χώρας για οικονομική επιβίωση.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NDqZJF

via IFTTT

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΜΜΕ

Ο υπουργός Εργασίας τοποθετήθηκε θετικά απέναντι σε ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και τους ενημέρωσε για τα σχέδια νόμου που προωθούνται το επόμενο χρονικό διάστημα, τα οποία εμπεριέχουν μέτρα που συμπίπτουν με βασικές εργατικές διεκδικήσεις.

Με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης – Οπτικοακουστικών Μέσων (ΕΤΕΚΤ-ΟΤ), της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) και της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ) συναντήθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1EwAg4I

via IFTTT

REUTERS: ΠΩΣ ΕΝΑ GREXIT ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ "ΤΣΕΠΗ" ΤΗΣ ΕΚΤ

Μια ελληνική αποχώρηση από το ευρώ θα μπορούσε να εκθέσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε απώλειες δεκάδων δισ. ευρώ πίστωσης, μία τρύπα που η Γερμανία και άλλες χώρες της ευρωζώνης μπορεί να κληθούν να καλύψουν, αναφέρει σε ανάλυσή του το Reuters.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1EwAfOc

via IFTTT

ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΤΤΙΚΗ ΦΟΥΡΝΟΙ" ΚΑΙ "ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ"

7 χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που επιδιδόταν σε trafficking γυναικών, με βιτρίνα τις αλυσίδες «Αττικοί Φούρνοι» και «Χωριάτικο».

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή κυκλώματα σωματεμπορείας, που εξαρθρώθηκε το 2008, μετά την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Λευκός Άρτος», που πραγματοποίησε το τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την Ιντερπόλ. Στο παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφεται ο τρόπος λειτουργίας των στριπ σόου, της σωματεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που γινόταν από τους ιδιοκτήτες των αλυσίδων αρτοποιίας και τους συνεργάτες τους.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1C1xehH

via IFTTT

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «FORTHNET - NETMED»

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή 2 και 3 Απρίλη καλεί το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed».


Όπως καταγγέλλει το σωματείο, η εργοδοσία της «Forthnet» τα τελευταία χρόνια έχει τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων του ομίλου, επιδιώκοντας τη μείωση του «εργασιακού κόστους», προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική απέναντι σε άλλες εταιρείες.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1adKdY8

via IFTTT

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, στις 9 το πρωί της Τρίτης και με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη στις 3 το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθεί αντιπροσωπεία του Δήμου Κορυδαλλού με επικεφαλής το δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη.


Βασικό αίτημα του δήμου είναι να αλλάξει έγκαιρα ο χώρος διεξαγωγής της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Απριλίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και να γίνει στο Εφετείο Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NCjxOO

via IFTTT

ΣΕΡΡΕΣ: ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ Ο ΝΟΜΟΣ, ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Στο έλεος των πλημμυρών βρίσκονται οι Σέρρες, καθώς η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και οι Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή.


Τα νερά στου Στρυμόνα έχουν «πνίξει» αμέτρητες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και να έχουν μετατρέψει τον κάμπο του Αχινού, των Ιβήρων και της Μαυροθάλασσας σε απέραντη λίμνη.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1C0jq7b

via IFTTT

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ZAMAN: ΈΞΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΝΚΕΡ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΡΑΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

Δημοσίευμα με το οποίο οι Έλληνες εφοπλιστές παρουσιάζονται συνολικά ως λαθρέμποροι πετρελαίου των τζιχαντιστών στη Μεσόγειο φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα zaman στην ιστοσελίδα της, σε ανάλυση για τα λιμάνια της Τουρκίας που δένουν τα τάνκερ του παράνομου εμπορίου αργού πετρελαίου και τα δρομολόγια που ακολουθούν.

Σύμφωνα με το άρθρο, ελληνόκτητα τάνκερ φέρονται να μεταφέρουν το παράνομο πετρέλαιο του βόρειου Ιράκ από την Τουρκία στο Ισραήλ – μάλιστα ο συνολικός όγκος του παράνομου πετρελαίου που έχει μεταφερθεί από τον Μάιο του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2015, φτάνει στα 2,1 εκατομμύρια βαρέλια.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1C0jpQI

via IFTTT

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας σε όλα τα λιμάνια της χώρας προειδοποίησε τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), σε απάντησή της επί των πρόσφατων δηλώσεων του Γιάννη Δραγασάκη, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1DfpbTY

via IFTTT

ΣΥΡΙΖΑ: ΈΚΘΕΤΟΣ Ο ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Βολές κατά της ΝΔ και του πρώην πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, σύμφωνα με το οποίο το όνομα του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου βρισκόταν στη λίστα Φαλτσιάνι (ή λίστα Λαγκάρντ). Ο Αντώνης Σαμαράς είναι έκθετος και η ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πλέον μπαίνει τέλος στο καθεστώς ασυλίας.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Dfpazp

via IFTTT

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΑΛΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS

Με τον Σήφη Βαλυράκη, διατελέσαντα πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens, θα συναντηθεί την Τρίτη η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Η συνάντηση, στις 5 το απόγευμα, θα γίνει κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχε διατυπώσει ο κ. Βαλυράκης σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και την πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητεί να συνεχιστεί η διερεύνηση και η διαλεύκανση του σκανδάλου της Siemens.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1FaeGjZ

via IFTTT

Η ΕΕ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ...ΤΥΧΑΙΑ...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της ΠΓΔΜ να αποστείλει ειδικούς για να παρακολουθήσουν τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών της χώρας, σχετικά με τις αλληλοκαταγγελίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που συνταράσσει την ΠΓΔΜ.


Όπως ανακοίνωσε η Γενική Εισαγγελία της ΠΓΔΜ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε απαντητική επιστολή της, θεωρεί πως οι μοναδικές αρμόδιες αρχές, που μπορεί να κρίνουν την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια του έργου των εισαγγελέων, είναι οι σχετικές δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1FaeG3B

via IFTTT

Η ΕΕ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ...ΤΥΧΑΙΑ...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της ΠΓΔΜ να αποστείλει ειδικούς για να παρακολουθήσουν τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών της χώρας, σχετικά με τις αλληλοκαταγγελίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που συνταράσσει την ΠΓΔΜ.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1FaeG3q

via IFTTT

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΔΝΤ-ΘΡΙΛΕΡ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Κανονικά θα πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι πρέπει να αλλάξει, ωστόσο, δεν αποκλείουν να παραμείνει ως έχει φέτος. Σχετικά με την αύξηση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος στα 12.000 ευρώ σημειώνουν ότι θα γίνει σταδιακά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει παραδοθεί στους θεσμούς το ελάχιστο ποσό εσόδων που μπορεί να προσδοκάται είναι 3,2 δισ. ευρώ, ενώ στη καλύτερη περίπτωση μπορεί οι εισπράξεις να υπερβούν και τα 4 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1HfrIwN

via IFTTT

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΒΙΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ...

Δυο πρόσωπα-κλειδιά του “συστήματος Σημίτη”, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κι Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου κι ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αγόρασαν οικόπεδα-φιλέτα στη Σύρο στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, σε τιμές που δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1HfrGos

via IFTTT

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-

Από όποια οπτική γωνία και να δει κάποιος το φαινόμενο «αυτοκινητόδρομοι δυτικής Ελλάδος» το αποτέλεσμα είναι προφανώς το ίδιο.


Οι πολίτες πληρώνουν τσουχτερά διόδια, χωρίς ωστόσο οι δρόμοι να πληρούν τις κατάλληλες οδικές και ασφαλείς προϋποθέσεις.


Ταξιδεύοντας σε οδικούς άξονες που να για να φτάσει κανείς στο προορισμό του κάνει κυριολεκτικά τον σταυρό του, τραγελαφικό είναι το γεγονός πως είναι αναγκασμένος όχι μόνο να «καρδιοχτυπά», αλλά και να πληρώνει τους παραχωρησιούχους.



Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1HXt6Yq

via IFTTT

10ΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΈΝΑ ΧΡΟΝΟ… ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Στο «σκοτάδι», με το ηλεκτρικό ρεύμα στο μικρό φτωχικό τους σπίτι να είναι κομμένο εδώ και πάνω από ένα χρόνο, ζει η δεκαμελής οικογένεια του Λάμπρου Σούτα στη Γαστούνη.


Ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας και ο μικρός Γιαννάκης, που πριν δύο χρόνια είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και χρειάστηκε να υποβληθεί σε μια σειρά επεμβάσεων και θεραπειών.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1HXt6HJ

via IFTTT

«ΕΡΤ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 10ΕΤΙΑΣ». ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΎΝ ΕΥΘΎΝΕΣ;

Διαβάζεις το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που έχει το περιοδικό «Αντίποινα» που κυκλοφόρησε χτες μαζί με την εφημερίδα «Παρασκήνιο» το οποίο αναφέρεται στα σκάνδαλα που γινόταν στην δεκαετία του 2010 στο Ραδιομέγαρο της Αγίας παρασκευής (ΕΡΤ) και δεν ξέρεις τι να πρωτοσχολιάσεις.


Το δημοσίευμα αναφέρεται στην αναφορά- πόρισμα που βρίσκεται στην κατοχή των εισαγγελέων κατά των εγκλημάτων διαφθοράς και καταγράφει όλα τα σκάνδαλα που γινόταν στην ΕΡΤ, φυσικά με την πολιτική κάλυψη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1HXt3M2

via IFTTT

ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΚΑΙ… «ΛΕΥΚΟΣ ΑΡΤΟΣ» -ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-

Σε ποια χώρα εξαρθρώνεται από την αστυνομία ένα μεγάλο εγκληματικό δίκτυο, που συστηματικά εμπορεύεται, κακοποιεί και εκμεταλλεύεται γυναίκες-θύματα τράφικινγκ, έχει στην ιδιοκτησία του μεγάλα «μαγαζιά», βλέπε στριπτιζάδικα, με ημερήσιες εισπράξεις πάνω από 20.000 ευρώ, προμηθεύει με αλλοδαπές ολόκληρη την Ελλάδα, διαθέτει offshore στην Κύπρο, ξεπλένει μαύρο χρήμα, ενώ τα μέλη του διατηρούν ταυτόχρονα δύο μεγάλες αλυσίδες φούρνων με υποκαταστήματα παντού;


Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα ο δικός της επίτροπος και τοποτηρητής της Ε.Ε., Δημήτρης Αβραμόπουλος, ακριβώς στα θέματα αυτά αγνοεί ότι η μεγαλύτερη διεθνής συμμορία τράφικινγκ με Ελληνες εγκεφάλους, που εξαρθρώθηκε με τη συνδρομή και της Eλληνικής Aστυνομίας, εξακολουθεί ανενόχλητη να έχει πλούσια επιχειρηματική δράση, πριν ακόμα δικαστεί, και ενώ το παραπεμπτικό βούλευμα περιλαμβάνει τον μισό Ποινικό Κώδικα; Η απάντηση είναι σαφής: Στην Ελλάδα! Το επιχειρηματικό… δαιμόνιο του Ελληνα έχει τελικά μεγάλη αποδοχή από τους θεσμούς του κράτους, ακόμη κι αν συνδέεται με τις πλέον άθλιες, απάνθρωπες και παράνομες δραστηριότητες.


Δικογραφίες

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1HXt3vC

via IFTTT

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Η ΘΑΜΜΕΝΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Την τραπεζική δραστηριότητα του Σταύρου Παπασταύρου στην Ελβετία παρουσιάζει σε δημοσίευμά της η ιταλική «La Stampa», στηριζόμενη στις αποκαλύψεις του HOT DOC για το σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά. Η ιταλική εφημερίδα επικαλείται έγγραφο με το οποίο αποδεικνύεται πως ο Παπασταύρου στην Ελβετία δε διέθετε μόνο το λογαριασμό που εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ και για τον οποίο έχει γράψει πολλάκις το HOT DOC αλλά κι έναν ακόμη με την επωνυμία «Stabri ltd». Επιβεβαιώνει ακόμα όλες τις αποκαλύψεις του περιοδικού σχετικά με την απόπειρα να κλείσει η υπόθεση του Παπασταύρου στο ΣΔΟΕ κατόπιν παρέμβασης.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1EVrl7G

via IFTTT

ΛΕΥΚΑΔΑ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, διεκδικώντας την άμεση επαναλειτουργία της Παθολογικής Κλινικής και την επαρκή χρηματοδότηση. Στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει σε κλείσιμο των εκδοτηρίων των εισιτηρίων και αναστολή των πληρωμών των εξωτερικών ιατρείων από την Τρίτη 31 Μάρτη έως την Παρασκευή 3 Απρίλη.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OQHO5b

via IFTTT

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ «HIGHSPEED V»

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Γιώργος Μαρίνος σχετικά με το νέο εργοδοτικό έγκλημα στο «HIGHSPEED V». Αναλυτικά το κείμενο:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OQHNOR

via IFTTT

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Με απόφασή της για πρόσληψη 140 εργαζομένων για τις ανάγκες καθαριότητας των σχολείων του δήμου στη σχολική χρονιά 2015-2016, η Δημοτική Αρχή Λάρισας (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) ανοίγει την πόρτα της ανεργίας για τους 130 εργαζόμενους που δουλεύουν ήδη στα σχολεία του δήμου τα τελευταία 10 χρόνια.

Η απόφαση πάρθηκε, κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία το θέμα τέθηκε αιφνιδιαστικά και εκτός ημερήσιας διάταξης.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1EVreJk

via IFTTT

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Αν για τους σημερινούς συνταξιούχους και όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη οι ανατροπές είναι μια και δύο φορές επώδυνες, για τις νέες γενιές που θα συνταξιοδοτηθούν τις επόμενες δεκαετίες το αντιασφαλιστικό οικοδόμημα παίρνει τη μορφή κοινωνικού ολοκαυτώματος. Αρκεί μόνο να σταθούμε στο ζήτημα του ύψους των συντάξεων με το νέο σύστημα για τις επόμενες γενιές, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από τους νόμους 3863 και 3865 του 2010.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OQHNyj

via IFTTT

ΟΙ «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ» ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Οι ασφαλισμένοι βρίσκουν μπροστά τους και πληρώνουν όλο το αντιασφαλιστικό οικοδόμημα των προηγούμενων χρόνων και ιδιαίτερα τους νόμους 3863 και 3865 του 2010, αλλά και τον 4093 του 2012, τους οποίους βέβαια ούτε που αγγίζει η νέα συγκυβέρνηση.

Γιατί αναφερόμαστε ειδικά σε αυτούς; Γιατί με τους τρεις αυτούς νόμους και κυρίως τους δύο πρώτους, ως αποτέλεσμα του πρώτου μνημονίου, πέραν των δραματικών μειώσεων στις συντάξεις που ήδη αποδίδονταν, διαμορφώθηκε το νέο ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας σε βάθος 50ετίας, από το 2010 έως το 2060.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1OQHNhP

via IFTTT

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Να διαδηλώσουν σε δεκάδες πόλεις ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι την 1η Απρίλη, στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ. Στην Αττική, η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια μέρα, στις 10.30 π.μ., στο ΙΚΑ Αριστοτέλους.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Fa1Fag

via IFTTT

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 ως 5 έτη φέρνουν οι αλλαγές που ετοιμάζονται στο Ασφαλιστικό και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά, αρχής γενομένης από τις πρόωρες συντάξεις.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», από τις επικείμενες ρυθμίσεις δεν θα θιγούν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα εξόδου, ενώ είναι αμφίβολο αν θα διατηρηθούν όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Df0gjy

via IFTTT

ΤΟ ΡΙΦΙΦΙ ΤΗΣ ELDORADO GOLD: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΣΩ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Μια νέα έκθεση από το Κέντρο για την Έρευνα των Πολυεθνικών, τον ολλανδικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό SOMO, αποδεικνύει ότι την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολιτικές σκληρής λιτότητας που επιβλήθηκαν από την ΕΕ την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και υποστηρίχθηκαν με ζήλο από την κυβέρνηση της Ολλανδίας, η Ελληνική οικονομία πλήττεται εξαιτίας ενός σχήματος φοροαποφυγής το οποίο έχει σχεδιαστεί και εκτελεστεί από την ίδια την Ολλανδική κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Df0g36

via IFTTT

ΕΣΗΕΑ:ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ

Την προσοχή στον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τον πάσχοντα από ψυχική ασθένεια και την ίδια την ψυχική ασθένεια, εφιστά το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή ρεπορτάζ που παρουσιάστηκαν για τη συντριβή του αεροπλάνου της Germanwings.


Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η πλειοψηφία των ΜΜΕ διαπομπεύουν μαζί με τον πιλότο Λούμπιτς, που φέρεται ότι έριξε το μοιραίο αεροπλάνο που οδήγησε στο θάνατο 150 ανθρώπους, και τους εκατομμύρια ακόμη ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη.


Η κατάθλιψη είναι η ασθένεια του αιώνα μας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, και ίσως είναι το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν οι κοινωνίες της φιλελεύθερης οικονομίας με τον αχαλίνωτο ατομικισμό και την ανταγωνιστικότητά τους.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Df0g2X

via IFTTT

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 35% ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ

Ακόμη μία επιστημονική έρευνα έρχεται να καταδείξει τις συνέπειες της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων. Ερευνητές από την Ελλάδα και τη Βρετανία ανέλυσαν τα διαθέσιμα στοιχεία και επισημαίνουν ότι κατά τα «μνημονιακά» έτη 2011 - 2012, υπήρξε αύξηση 35% στις αυτοκτονίες, σε σχέση με την περίοδο έως το 2010, κυρίως λόγω της αύξησης της ανεργίας και της απόγνωσης που αυτή προκαλεί.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Df0cQV

via IFTTT

ΣΕ ΕΠΙΠΛΗΞΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ Η ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟΝ Δ. ΒΕΡΥΚΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΦΟΒΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΤΩ

Η ποινή των δύο ετών προσωρινής διαγραφής από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ μετατράπηκε, μετά από έφεση του δημοσιογράφου, σε επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.«Επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στου χώρους εργασίας». Αυτή είναι η τελική ποινή που επέβαλε η ΕΣΗΕΑ στον Δήμο Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια που είχε κάνει το Μάρτιο του 2014 κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Df0fMz

via IFTTT

«ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ» ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ «ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ» ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Στην ιδιότυπη δουλεμπορία που ανθεί στο νησί της Ρόδου αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο Κόκκινο 96,9, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας .

«Υπάρχουν γραφεία που εκμεταλλεύονται την ανεργία και τον πόνο ανθρώπων κυρίως από πρώην ανατολικές χώρες και την ανάγκη ή την επιθυμία των εργοδοτών για φθηνό εργατικό δυναμικό και λειτουργούν ως ενδιάμεσοι», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Df0cjV

via IFTTT

ΧΑΝΙΑ: ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ - ΥΠΟΨΙΕΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στα αμέτρητα ερωτήματα και στα κενά που προκύπτουν από τη δικογραφία της υπόθεσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων και καταγγέλλει προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού από τη μεριά της αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας - Συνήγορος Μακρέα: «Η αστυνομία φόβισε αυτόπτες μάρτυρες για να μην καταθέσουν» - Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 2 Απριλίου η δίκη για την επίθεση στον Δ. Μακρέα

Ολόκληρη η καταγγελία

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Fa1CLB

via IFTTT

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ TAGESSPIEGEL: ΈΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

"Η Γερμανία έχει ένα πρόβλημα: Οι άνθρωποι δεν ξεχνούν τόσο εύκολα το κακό που τους κάνεις. Βέβαια δεν το σκέφτονται όσο περνάνε καλά, αλλά σε στιγμές ανάγκης και δυσκολιών τα παλιά φαντάσματα επανεμφανίζονται.


Το περιοδικό Spiegel μοντάρισε πάνω σε μια παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία Γερμανών αξιωματικών της Βέρμαχτ, οι οποίοι στέκονται με την υπερηφάνεια του κατακτητή στην Ακρόπολη, μια ευτυχισμένη Γερμανίδα καγκελάριο που κοιτάει ψηλά. Ο τίτλος ήταν “Η γερμανική υπερδύναμη - Πως βλέπουν οι Ευρωπαίοι τους Γερμανούς”.

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Fa1CLs

via IFTTT

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ: 70-30 Η ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΗΠΑ

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΧΟΝΤΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;

ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ...ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΧΑΖΟ...

Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΠΙΡΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ...ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΚ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ...

Αυτό θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα, υποστήριε ο υπ. Εθνικής Άμυνας - Σημαντικός ο ρόλος των συχνών παρεμβάσεων Ομπάμα σε Μέρκελ


Επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Τον υπουργό συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο κ. Καμμένος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου και στην μετονομασία οδού στην Αστόρια σε οδό Αρχιεπισκόπου Ιακώβου. Παρέστη επίσης στην ετήσια Εθνική Σύνοδο της Κυπριακής Ομοσπονδίας όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1Fa1E6e

via IFTTT

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

Να μην επιτρέψει επέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών καλεί με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.


«Οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμία θέση στο Πανεπιστήμιο. Το φοιτητικό κίνημα και συνολικά η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να υπερασπιστούν το άσυλο και να κρατήσουν με τη μαζική τους παρουσία τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από αυτό» σύμφωνα με τη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Διαβάστε περισσότερα »



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1abi4B0

via IFTTT