Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ WIKIPEDIA

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε άλλη μια καταστολή της ελευθερίας του λόγου στο Ίντερνετ μπλοκάροντας το Σάββατο την πρόσβαση στην online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, ανακοίνωσε ένας οργανισμός επιτήρησης του διαδικτύου.

Το μπλοκάρισμα της Wikipedia σε όλες τις γλώσσες εντοπίσθηκε στις 8:00 π.μ., ανέφερε στον ιστότοπό του ο οργανισμός επιτήρησης του Ίντερνετ Turkey Blocks.
«Το γεγονός ότι ο ιστότοπος δεν είναι πλέον διαθέσιμος οφείλεται σε ιντερνετικά φίλτρα που χρησιμοποιούνται στην Τουρκία για να λογοκρίνεται περιεχόμενο», πρόσθεσε.
Οργανισμοί επιτήρησης του Ίντερνετ έχουν κατηγορήσει την Τουρκία ότι μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως οι Twitter και Facebook, ιδιαίτερα έπειτα από επιθέσεις μαχητών.
Η κυβέρνηση έχει στο παρελθόν αρνηθεί ότι μπλοκάρει το Ίντερνετ, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα πέφτει λόγω μεγάλης χρήσης έπειτα από μείζονα γεγονότα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2qhLLMj
via IFTTT

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Ολοκληρώθηκε χτες στη Βαλέτα της Μάλτας η άτυπη σύνοδος των υπουργών Αμυνας (ΥΠΑΜ) της ΕΕ, εστιάζοντας σε ζητήματα όπως η κατάσταση στη «νότια γειτονία» της ΕΕ, με έμφαση στη Λιβύη και τις περιπολίες ευρωενωσιακών ναυτικών δυνάμεων ενάντια στα προσφυγικά «ρεύματα» στη Μεσόγειο, η ενίσχυση των «αμυντικών δυνατοτήτων» της ΕΕ, οι αντιθέσεις γι' αυτό το θέμα με το ΝΑΤΟ, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο τα κράτη - μέλη της ΕΕ και η ΕΕ συνολικά μπορούν να συμβάλουν στην «ενίσχυση» της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ (ΚΠΑΑ), κρίσιμη συνιστώσα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ (ΚΕΠΠΑ), στην ευρύτερη προσπάθεια των ευρωενωσιακών μονοπωλίων να διατηρήσουν θέσεις τους και να τις προωθήσουν και παραπέρα - και με στρατιωτικά μέσα - στην κόντρα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Η ίδια η προεδρεύουσα της συνόδου, ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε πριν από την έναρξη των εργασιών ότι θα ελέγξουν την κατάσταση στη Λιβύη, με άξονα την εκπαίδευση της λιβυκής Ακτοφυλακής, την ενίσχυση γενικά των «ικανοτήτων» της χώρας για τον καλύτερο «έλεγχο» των μεταναστευτικών ροών, την εμπέδωση «ασφάλειας» στην ευρύτερη περιοχή ώστε να προχωρήσουν σε ασφαλές περιβάλλον οι μπίζνες του κεφαλαίου, και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, έγινε ενημέρωση στους υπουργούς Αμυνας από τον διοικητή της επιχείρησης θαλάσσιων περιπολιών της ΕΕ στην Κεντρική Μεσόγειο, στα ανοιχτά της Λιβύης, «EUNAVFOR MED», για το πώς αυτή εξελίσσεται, τα αποτελέσματά της, τα επόμενα βήματά της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2pu8aD0
via IFTTT

ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1Η ΜΑΙΟΥ

«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!». Με το σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς ετοιμάζονται να διαδηλώσουν χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι, στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνονται τη Δευτέρα 1η Μάη, σε 80 πόλεις σε όλη τη χώρα, από τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Στην Αθήνα, η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα, ενώ θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει επίσης στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2qhK4OP
via IFTTT

ΕΕ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

Οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της EE χρειάστηκαν λίγα μόλις λεπτά το Σάββατο για να συμφωνήσουν ομόφωνα στις κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσουν οι Βρυξέλλες στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. 

Η «στέρεη και δίκαιη εντολή» για τις διαπραγματεύσεις εγκρίθηκε, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά τις συζητήσεις στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των «27» για την αποχώρηση της Βρετανίας.Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είπαν ότι η έγκριση δόθηκε μέσα σε ένα λεπτό και κατόπιν οι ευρωπαίοι ηγέτες χειροκρότησαν την απόφαση.

Το σχέδιο των κατευθυντήριων γραμμών είχε παρουσιαστεί από τον Τουσκ στις 31 Μαρτίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2pKURRH
via IFTTT

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΩΝ ΜΕ ΑΠΟΠΟΜΠΗ 4.000 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Οι τουρκικές αρχές εξεδίωξαν σχεδόν 4.000 λειτουργούς από τις δημόσιες υπηρεσίες, τον στρατό και τη χωροφυλακή, σύμφωνα με έκτακτο διάταγμα που δημοσιεύει το Σάββατο η Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης, σε ένα νέο κύμα εκκαθαρίσεων που έχει σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2qrUesH
via IFTTT

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ

Ενώ λιγότεροι Έλληνες από τον μέσο όρο στην ΕΕ αντιμετωπίζουν θετικά την συμμετοχή στην ΕΕ, στις περισσότερες πολιτικές ζητούν μεγαλύτερη εμπλοκή της. 

Αυτά δείχνουν τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι να χαρακτηρίζει «πολύ ενθαρρυντικό» το γεγονός ότι περισσότεροι ευρωπαίοι πολίτες βρίσκουν θετική την συμμετοχή στην ΕΕ και ότι η θετική στάση τους επέστρεψε στα προ-κρίσης επίπεδα του 2007.

Το 34% των Ελλήνων θεωρούν ότι η συμμετοχή στην ΕΕ είναι κάτι καλό, ενώ 32% κάτι κακό. Αντίστοιχα, ο μέσος όρος για την ΕΕ των 28 είναι 57% και 26%.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2pKAZ0Y
via IFTTT

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS

Με καταθέσεις μαρτύρων άρχισε επί της ουσίας η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens. 

Με την έναρξη της διαδικασίας, οι 60 και πλέον κατηγορούμενοι, διά των συνηγόρων υπεράσπισής τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για παθητική και ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σήμερα εξετάστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ την περίοδο 2004-2010, Παναγιώτης Βουρλούμης. 

Όντας πρόεδρος του ΟΤΕ, στα τέλη του 2006, ο κ. Βουρλούμης κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι πληροφορήθηκε για τις αποκαλύψεις ότι η Siemens χρημάτιζε στελέχη του ΟΤΕ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2qrOUpk
via IFTTT

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΕΝΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΪΟΥ

Οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι εντός των στόχων προκειμένου να υπάρχει κατάληξη σε συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Brexit.

«Η γενική εικόνα που επικρατεί είναι ότι βρισκόμαστε εντός πλαισίου, εντός στόχων, προκειμένου να έχουμε κατάληξη στις 22 Μαΐου», δήλωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

Όσον αφορά το αντικείμενο της συνόδου, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «σήμερα ανοίγει ένας κύκλος όχι και τόσο ευχάριστος. Το Brexit είναι ένα γεγονός δυσάρεστο που συνέβη εξαιτίας της δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ. Οι 27 εναπομείναντες πρέπει να δουλέψουμε για μια καλύτερη, πιο δημοκρατική και πιο κοινωνική Ευρώπη».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2pKWyPd
via IFTTT

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα την ημέρα της Πρωτομαγιάς, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ προγραμματίζουν στάσεις εργασίας. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα, ο Προαστιακός και τα πλοία.

Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό και το τραμ. Στάση εργασίας την Δευτέρα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί για τους εργαζόμενους στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ). 

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ, «η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργία των εργαζομένων».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2qs2j0t
via IFTTT

ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΟΡΤΑΣΕ Ο ΤΡΑΜΠ ΤΙΣ 100 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γιόρτασε την 100ή του ημέρα στην εξουσία μιλώντας ενώπιον των υποστηρικτών του στο Χάρισμπεργκ της Πενσιλβάνια, παινεύοντας την «πολύ παραγωγική» μέχρι τώρα θητεία του και διαμηνύοντας πως προετοιμάζεται για τις «μεγάλες μάχες που έρχονται».

«Οι πρώτες μου εκατό ημέρες ήταν πολύ συναρπαστικές, πολύ παραγωγικές», υποστήριξε ο Τραμπ. Τώρα «ετοιμαζόμαστε για καθεμιά από τις μεγάλες, μεγάλες μάχες που έρχονται», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ επιτέθηκε επανειλημμένα στα «ανίκανα» και «ανέντιμα» μέσα ενημέρωσης τα οποία, όπως υποστήριξε, αποσιωπούν τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2pKL7ah
via IFTTT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΝΙ: ΈΝΑ ΠΑΣΟΚ... ΤΡΑΜΠΑΛΑ!

Η Φώφη Γεννηµατά δροµολογεί τις εξελίξεις για τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα, ώστε να «διασώσει» τη Δηµοκρατική Συµπαράταξη, µέσω εκτάκτου συνεδρίου.

Η υποβόσκουσα, εδώ και πολύ καιρό, κρίση στο ΠΑΣΟΚ, και ευρύτερα στο χώρο της Κεντροαριστεράς ξέσπασε πλέον ανοιχτά µε άγνωστες προς το παρόν συνέπειες για το µέλλον του συγκεκριµένου πολιτικού χώρου. 

Η πρόεδρος του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήµατος απασφάλισε και ανέλαβε πρωτοβουλίες, µε τις οποίες απαντά στον εσωκοµµατικό πόλεµο που έχει ξεσπάσει µε αποκορύφωµα την εκρηκτική συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής το προηγούµενο Σάββατο.  
Ποιες είναι αυτές οι πρωτοβουλίες; Εκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ξήλωµα του γραµµατέα και του Πολιτικού Συµβουλίου από τις αρµοδιότητες τους, τις οποίες µεταφέρει στην Κεντρική Οργανωτικής Επιτροπή Συνεδρίου και εκλογή νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ώστε να αλλάξουν οι συσχετισµοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΔΩ 
http://ift.tt/2qrGuy8

ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2017


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2qrLYJf
via IFTTT

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ" ΣΕ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Από τις 10.30 το πρωί της Κυριακής θα συνεχιστεί ο μαραθώνιος διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, με σκοπό να κλείσουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα. 

Αυτό δήλωσε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, επισημαίνοντας πως «γενικά πάει καλά, κανένας από τους θεσμούς δεν έχει έρθει με πρόθεση να καθυστερήσει».

Οι συναντήσεις αρχίζουν με αντικείμενο τις αγορές προϊόντων, συγκεκριμένα τις συστάσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, την πώληση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) εκτός φαρμακείων, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων (μηχανικοί) κ.ά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2pKRH0n
via IFTTT

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ

TROLLS,ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ - ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ

Είναι γεγονός ότι κυβερνήσεις έχουν εκμεταλλευτεί κατά καιρούς την πλατφόρμα του, παραδέχτηκε το Facebook, σε μια έκθεση που δημοσιοποίησε πρόσφατα η ομάδα ασφαλείας της εταιρείας. Ωστόσο, δεν αποδίδει ευθύνες σε συγκεκριμένες κυβερνήσεις.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian,  ορισμένες κυβερνήσεις εκμεταλλεύτηκαν την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης επιδιώκοντας να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη σε άλλες χώρες, όπως κατά τη διάρκεια των αμερικανικών και γαλλικών προεδρικών εκλογών. Για τον λόγο αυτόν, το Facebook δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση τέτοιου είδους «επιχειρήσεων πληροφοριών». 

Στην έκθεση, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, παρουσιάζονται λεπτομερώς τεχνικές που έχουν χρησιμοποιήσει διάφορες κυβερνήσεις και οργανισμοί επιδιώκοντας να διαδώσουν παραπλανητικές πληροφορίες και ψευδολογίες  για γεωπολιτικούς σκοπούς. Αυτές οι προσπάθειες ξεπερνούν τις «ψευδείς ειδήσεις», αναφέρει στην έκθεση η εταιρεία, αφού περιλαμβάνουν τη διάδοση αναληθών πληροφοριών, τη στοχοποιημένη συλλογή δεδομένων και τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών οι οποίοι χρησιμοποιούνται ώστε να ενισχύσουν μια συγκεκριμένη άποψη, να σπείρουν τη δυσπιστία και να προκαλέσουν σύγχυση. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2qrKI8Q
via IFTTT

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «DOCUMENTA14» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ

Η documenta14 αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι μηνιαίες απολαβές της πλειονότητας των επιτηρητών της documenta 14 στην Αθήνα, που εργάζονται 30 ώρες την εβδομάδα, κυμαίνονται μεταξύ 800 και 940 ευρώ, ανάλογα και με το αν καταβάλλεται προσαύξηση λόγω Κυριακής ή βραδινής εργασίας» και προσθέτει: «Όλα τα νόμιμα επιδόματα καταβάλλονται πλήρως σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία».

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2pKCGf4
via IFTTT

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑ DRONES ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Αστυνομίας, μετά από αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου το οποίο έκανε δεκτό ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα διατεθούν, μαζί με της Πυροσβεστικής, για την επιτήρηση των δασών, καθ' όλη την αντιπυρική περίοδο, που ξεκινάει επίσημα από την 1η Μαΐου.
Το νέο «όπλο» της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, στον τομέα της έρευνας, ασφάλειας, αλλά και έγκαιρου εντοπισμού πυρκαγιών, εγκαινιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη στο Τατόι. Πρόκειται για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου drones, η παρουσίαση των οποίων θα γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τους αρχηγούς των δύο σωμάτων, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2qrUYhp
via IFTTT

DOCUMENTO: O ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ-ΥΠΕΡΔΙΚΑΣΤΗΣ KAI OI ΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΤΕ

Τη διεκδίκηση υπερεξουσιών για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που αφορούν ακόμα και σημαντικές δικαστικές αρμοδιότητες, προωθεί η Ένωση Τραπεζών σε αγαστή συνεργασία με τον επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, μέσω συγκεκριμένης νομικής ρύθμισης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

Τη διεκδίκηση υπερεξουσιών για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που αφορούν ακόμα και σημαντικές δικαστικές αρμοδιότητες, προωθεί η Ένωση Τραπεζών σε αγαστή συνεργασία με τον επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, μέσω συγκεκριμένης νομικής ρύθμισης. Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento που υπογράφει ο Κ. Βαξεβάνης, η επίμαχη ρύθμιση προβλέπει πως δεν θα μπορεί να ασκηθεί καμία ποινική δίωξη σε τραπεζικά στελέχη χωρίς τη συναίνεση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2pKS2Qy
via IFTTT

#Mayday , 131 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: ΣΙΚΑΓΟ - ΕΥΡΩΠΗ - ΑΘΗΝΑ

«Οκτώ ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνο»: πόσοι, αλήθεια, από τους εργαζόμενους του δυτικού κόσμου έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ένα 24ωρο με τον παραπάνω καταμερισμό και ταυτοχρόνως να βιοπορίζονται από την εργασία τους; Η απάντηση στο ερώτημα μας γυρίζει ευθέως πίσω, στην προ-Σικάγου εποχή, όπου, σημειωτέον, ούτε η αργία της Κυριακής αποτελούσε δεδομένο
Εν αρχή ην το Σικάγο

Ο πρώτος σπόρος έπεσε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1882. Την ημέρα εκείνη οι Ιππότες της Εργασίας (Knights of Labor), το πιο σημαντικό συνδικάτο στα τέλη του 19ου αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, διοργάνωσε μια διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη Νέα Υόρκη, με βασική διεκδίκηση τη θέσπιση του οκτάωρου. Δυο χρόνια αργότερα, και σε μια ανάλογη διαδήλωση, οι «Ιππότες» εξέδωσαν ένα ψήφισμα βάσει του οποίου η διαδήλωση θα γινόταν σε ετήσια βάση. Άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες ήταν πιο κοντά στο σοσιαλιστικό και αναρχικό κίνημα, πρότειναν ως ημερομηνία της διαδήλωσης την 1η Μαΐου. Η Ιστορία, όμως, θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά εάν τις πρώτες ημέρες του Μαΐου του 1886 δεν είχαν βαφτεί στο αίμα οι εργατικές διαδηλώσεις στο Σικάγο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2piM8VC
via IFTTT

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 22 ΜΑΪΟΥ

Εφικτή χαρακτήρισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την επίτευξη συμφωνίας για τη β' αξιολόγηση έως τις 22 Μαΐου, θέτοντας ωστόσο, ως προϋπόθεση την τήρηση όλων των συμφωνηθέντων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.
«Εφόσον η ελληνική κυβέρνηση τηρεί όλα τα συμπεφωνημένα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορούσαν να κλείσουν τις την αξιολόγηση στις 22 Μαΐου και να εκταμιευτεί εγκαίρως η επόμενη δόση.

Όσο παρατείνονται (οι διαπραγματεύσεις), τόσο περισσότερο θα ανησυχούν οι αγορές και η οικονομία", τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oXAKvN
via IFTTT

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΣΤΑΣΥ: ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΩΝ

Ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων του τομέα καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ, αλλά και διευθυνόντων συμβούλων της εταιρίας (συνολικά 12 άτομα) άσκησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς μετά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μάρης Παπασπύρου. Τα αδικήματα, με τα οποία βαρύνονται είναι κακουργηματική υπεξαίρεση, ψευδής βεβαίωση (σε βαθμό κακουργήματος), υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος. 

Υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αρμόδιοι για τη διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσεις, προκαλώντας ζημία στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ άνω του ενός εκατ. ευρώ για την περίοδο 2015, ενώ δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2qjcdRT
via IFTTT

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΛΕΠΕΝ - ΜΑΚΡΟΝ

Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών συγκρούστηκαν την Πέμπτη με νεαρούς στο κέντρο του Παρισιού στο περιθώριο διαδήλωσης όπου συμμετείχαν περίπου 500 μαθητές Λυκείου εναντίον της ακροδεξιάς υποψήφιας των προεδρικών εκλογών Μαρίν Λεπέν και του κεντρώου αντιπάλου της Εμανουέλ Μακρόν.

Στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει τους νεαρούς κουκουλοφόρους που άρχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ppSC5e
via IFTTT

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΗΓΗ: ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

«Έχουμε λύσει τα ανοιχτά επτά-οκτώ μεγάλα ζητήματα και έχουν μείνει διάσπαρτα θέματα» δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ εμμένει σε πολλά θέματα που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση, αλλά δεν έχει την εντύπωση ότι το Ταμείο έχει προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με σκοπό να κωλυσιεργήσει και δεν νομίζει πως αυτά τα θέματα μπορεί να μην κλείσουν τη συμφωνία.

Κατά τη σημερινή, διάρκειας 1,5 ώρας, συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις, στα χρηματοοικονομικά και στα εργασιακά. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2qj4HXn
via IFTTT

ΕΚΤΟΣ ΦΥΛΑΚΗΣ Ο ΆΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ

Ένα βήμα πριν αποφυλακιστεί βρίσκεται πλέον ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ύστερα από τη δικαστική απόφαση να καταβληθεί η εγγύηση των 200.000 ευρώ και με άλλους τρόπους πλην των μετρητών.
Δεν αποκλείεται μάλιστα όλα να ειναι έτοιμα ακόμη και σήμερα, καθώς οι "δωρεες" φιλων σε μετρητά αλλά και με υποθήκη ακινήτου, φαίνεται πως έχουν συγκεντρωθεί. Κατά πληροφορίες, εκτός από τα μετρητά, φίλος του πρώην υπουργού φέρεται να διέθεσε ακίνητό του στην επαρχία, προκειμένου να μπει ως ασφαλεια καθώς προσημειώθηκε για το ποσό των 120.000 ευρώ. Σύμφωνα με το περιβάλλον του Άκη Τσοχατζόπουλου, αν όλα πάνε καλά απομένουν μόνο μερικές γραφειοκρατικές λεπτομέρειες για να αποφυλακιστεί.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oPgmwy
via IFTTT

ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ;

Κατηγορούμενοι για την παράνομη μεταφορά οκτώ Σύρων προσφύγων στα Ψαρά κρατούνται στο λιμεναρχείο Χίου ο 49χρονος επιχειρηματίας Γ.Π. και ο 47χρονος επαγγελματίας Γ.Σ.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, οι δύο από κοινού οργάνωσαν και εκτέλεσαν τη μεταφορά των οκτώ Σύρων στο ακριτικό νησί των Ψαρών έναντι χρηματικού ανταλλάγματος 320 ευρώ ανά άτομο, ώστε οι πρόσφυγες στη συνέχεια να διαφύγουν στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής που εκτελεί το δρομολόγιο προς και από Ψαρά, εκμεταλλευόμενοι τους ελέγχους ρουτίνας που πραγματοποιούνται εκεί από τα λιμενικά όργανα κατά την επιβίβαση.

Το σχέδιο όμως ναυάγησε όταν οι λιμενικοί στα Ψαρά αντιλήφθηκαν την παρουσία των προσφύγων ανάμεσα στους επιβάτες και τους σταμάτησαν, οδηγώντας τους στον τοπικό λιμενικό σταθμό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2qb5Q73
via IFTTT

#GDTRIAL: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΜΙΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΤΟ '13

Eντός του Εφετείου πραγματοποιείται η 149η δικάσιμος στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης - Tην ίδια ώρα, αριστερές και αντιφασιστικές συλλογικότητες πραγματοποιούν συγκέντρωση με αφορμή τα 2 χρόνια από την έναρξη της διαδικασίας - Συγκινητική η κατάθεση της Μαρίας Τρούλου για την επίθεση των νεοναζί εναντίον αντιφασιστών στην Πάρο τον Φεβρουάριο του '13, στην οποία, όπως η ίδια καταθέτει, συμμετείχε και ο βουλευτής Μίχος
Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται έξω από το Εφετείο Αθηνών, από τον ΣΦΕΑ, φορείς καθώς και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η συγκέντρωση γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και των 50 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oMdUq5
via IFTTT

11Η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ

Οι Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν σήμερα γενική απεργία σε ένδειξη υποστήριξης προς τους 1.500 συμπατριώτες τους που είναι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές και οι οποίοι κάνουν απεργία πείνας εδώ και 11 ημέρες.

Στο κέντρο της Ραμάλας, όπου είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι δρόμοι ήταν άδειοι, τα μέσα μεταφοράς απεργούσαν, ενώ τα μαγαζιά ήταν κλειστά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2p6QTl2
via IFTTT

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗ Χ.Α. ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΖΕΡΒΑ

Την ομολογία ενοχής της Χρυσής Αυγής αποτυπώνει η ανακοίνωση της απόφασης με την οποία ο στενός συνεργάτης του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη, Χρήστος Ζέρβας, απολύθηκε από τη θέση του μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του αρχηγού του στη Βουλή.

Τις πειθαρχικές διαδικασίες της απόλυσης του Ζέρβα είχε ξεκιν ήσει o πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά την προφυλάκιση του ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη και την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα κακουργήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ληστείας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oMaDXz
via IFTTT

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΑΓΡΙΑ ΣΤΗ ΝΔ ΜΕ NON PAPER ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ

Αυτοί που λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI και την έκρηξη της εισφοροδιαφυγής.
Αυτοί που υλοποίησαν ένα από τα σφοδρότερα σοκ λιτότητας στα χρόνια της κρίσης, που μεταφράζεται σε μέτρα ύψους 25,61 δισ. ευρώ τη διετία 2012 -2014. 
Αυτοί που εκτόξευσαν την ελαστική εργασία στο 60% του συνολικού μεριδίου της απασχόλησης.
Αυτοί που έφτασαν την ανεργία των νέων στο 64%.
Αυτοί που αντάλλασαν επιστολές αβρότητας με τους Χριστοφοράκους και έπαιρναν δώρα από τη Siemens.
Αυτοί που υπέγραφαν συμβάσεις δημοσίων έργων με ρήτρες εξασφάλισης δισεκατομμυρίων για τους εργολάβους και έπειτα άφηναν τα έργα ανολοκλήρωτα.
Αυτοί που χρωστάνε εννιαψήφια νούμερα σε θαλασσοδάνεια και απαιτούσαν να τους χαριστούν, καταθέτοντας νύχτα τις σχετικές επαίσχυντες τροπολογίες στη Βουλή.
Αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε παρία, παντελώς απομονωμένη και ανήμπορη να παίξει το ρόλο που της αρμόζει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη σταθερότητα και την συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και του Νότου της Ευρώπης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2qe2CvO
via IFTTT

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - «ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ» ΜΩΡΑΛΗ ΣΕ ΛΑΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΖΗΛΟ

Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή ανέβαλε την προγραμματισμένη συγκέντρωση μίσους στον Πειραιά, κατά της μετεγκατάστασης προσφύγων στην πόλη. Όπως αναφέρουν στην επίσημη σελίδα τους οι χρυσαυγίτες, η συγκέντρωση αναβάλλεται «γιατί προηγήθηκε συνάντηση του Λαγού με τον Μώραλη», και ο δήμαρχος Πειραιά «δεσμεύτηκε γραπτώς» στους χρυσαυγίτες ότι δε θα προχωρήσει το πρόγραμμα αυτό. 

Όπως επιβεβαιώνει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, «πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Κούζηλου και Γιάννη Λαγού με τον δήμαρχο Πειραιά». Ο κ. Μώραλης ξεκαθάρισε στους δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής ότι η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο Πρόγραμμα «CITIGE: CITIzen and refuGEes» ουδεμία σχέση έχει με τη δημιουργία hotspot 6.000 ατόμων στον Πειραιά και τους παρέπεμψε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως εκ τούτου, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, «τους τόνισε ότι η σημερινή προγραμματισμένη διαμαρτυρία τους δεν είχε εξ αρχής καμία βάση και ότι όλο αυτό προκλήθηκε από ανυπόστατα και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2pzgtR5
via IFTTT

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Οι σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. είναι το αντικείμενο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Το Ευρωκοινοβούλιο συζητά την κατάσταση στην Τουρκία μετά και το δημοψήφισμα, το οποίο αυξανει δραματικά τις εξουσίες του προέδρου.

Σύμφωνα με την εισηγήτρια της έκθεσης, Κάτι Πίρι, Ολλανδής κεντροαριστερής ευρωβουλευτού, η Τουρκία θα κλείσει την πόρτα στην ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν υιοθετήσει τις αλλαγές στο Σύνταγμα που υποστηρίχθηκαν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Η ευρωβουλευτής δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ότι εάν ο Ερντογάν προωθήσει όλες τις αλλαγές που ενισχύουν τις εξουσίες του, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναστείλει επίσημα τις βαλτωμένες εδώ και καιρό διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2p3tlNE
via IFTTT

ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Δεν πρόκειται να καταδικαστεί κανένας από όσους διώκονται για άρνηση πληρωμής στα διόδια, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ενώ σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να εγκατασταθεί κανένας πλευρικός σταθμός διοδίων στον Άγιο Στέφανο και την Βαρυμπόμπη, γιατί θα εφαρμοστεί ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων εντός του 2018».
Ο υπουργός παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα «τα διόδια στο οδικό δίκτυο», με τη συζήτηση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, να εξελίσσεται σε κλίμα έντασης καθώς οι παριστάμενες συλλογικότητες από κατοίκους του Αγ. Στεφάνου και της Βαρυμπόμπης, καθώς και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο τοποθέτησης δύο νέων σταθμών διοδίων στα σημεία αυτά. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2p3Mejx
via IFTTT

ΈΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Εντός των προσεχών εβδομάδων θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με το οποίο ρυθμίζονται θέματα πώλησης τηλεοπτικού χρόνου, σύστασης μητρώου περιφερειακού και τοπικού Τύπου, κατανομής της κρατικής διαφήμισης και ενίσχυσης ιδιωτικών επενδύσεων για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την καθιέρωση ηλεκτρονικού συστήματος αγοράς τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου με αλγόριθμο βελτιστοποίησης βάσει δημοπρασιών ανά διαφημιστικό σποτ. 

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη στόχο έχει την αύξηση των φορολογικών εσόδων από την τηλεοπτική διαφήμιση, την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος και των προβλημάτων ρευστότητας. Τη διαχείριση θα την κάνει εταιρεία που θα αναλάβει να λειτουργεί την πλατφόρμα με ρυθμιστή το ΕΣΡ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2qe9xFm
via IFTTT

ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ» ΠΕΤΑΞΑΝ ΦΕΙΓ ΒΟΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ DNA ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ

Φειγ βολάν με συνθήματα «για το ζήτημα της χρήσης του DNA σε δίκες πολιτικών κρατουμένων» πέταξαν περίπου 15 άτομα της ομάδας «Ρουβίκωνας» στην είσοδο του κτιρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα άτομα αυτά έγιναν αντιληπτά από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κτίριο και ενδεχομένως για το λόγο αυτό δεν εισήλθαν στο εσωτερικό, αλλά μετά τη ρίψη των φέιγ βολάν στο προαύλιο και την είσοδο, αποχώρησαν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2pySOA8
via IFTTT

TΡΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχει βρεθεί λύση στη χρηματοδότηση μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και το επιτελείο του Τραμπ, προκειμένου να μην μπει λουκέτο, αφήνει εκτός τη χρηματοδότηση του περίφημου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της σφράγισης της μεθορίου με το Μεξικό υπήρξε μία από τις βασικότερες προεκλογικές δεσμεύσεις του Τραμπ. Μάλιστα ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι η γειτονική χώρα θα έπρεπε να πληρώσει για αυτό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2pyVeio
via IFTTT

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΚΑΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στη Βενεζουέλα σκοπεύουν να κατέβουν και πάλι σήμερα, Τετάρτη, στους δρόμους κατά του προέδρου Μαδούρο, παρά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις προηγούμενες διαδηλώσεις και έχουν προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 30 ανθρώπων. 

Οι αντιτσαβιστές (από το όνομα του εκλιπόντα προέδρου της χώρας Ούγκο Τσάβες) καλούσαν σε νέα πορεία υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, την ώρα που την 1η Μαΐου το κίνημα αυτό θα γιορτάσει ένα μήνα διαδηλώσεων. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2qeaq0o
via IFTTT

ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ-ΜΑΜΟΥΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ

Λίγο προτού συμπληρωθούν οι 100 μέρες στο Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να ανακοινώσει βουτιά στους φόρους των επιχειρήσεων, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος θα ανακοινώσει μείωση του φόρου από 35% σε 15%. 

Μπορεί ο νέος πρόεδρος να μην δίνει σημασία -κατά τα λεγόμενά του- στις «πρώτες 100 μέρες», ωστόσο, χρειάζεται να αλλάξει την ατζέντα, καθώς για την ώρα δεν έχει δώσει και τα καλύτερα δείγματα γραφής. Το αντίθετο: η περίφημη κατάργηση του Obamacare απέτυχε, ενώ η δικαστική εξουσία μπλόκαρε τα διατάγματα για τις απαγορεύσεις εισόδου σε μετανάστες από μουσουλμανικές χώρες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2pyVmhC
via IFTTT

ΤΕΧΝΗΤΗ ΜΗΤΡΑ ΚΡΑΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΡΟΩΡΑ ΑΡΝΑΚΙΑ

Τα μωρά που γεννιούνται πολύ πρόωρα θα έχουν μεγαλύτερες επιτυχίες επιβίωσης αν φτάσει τελικά στα μαιευτήρια η νέα τεχνητή μήτρα που αναπτύχθηκε σε αμερικανικό νοσοκομείο: μια πλαστική σακούλα που γεμίζει με τεχνητό αμνιακό υγρό κράτησε ζωντανά πρόωρα αρνάκια για διάστημα μέχρι και τεσσάρων εβδομάδων.

Η πρόοδος της νεογνολογίας τις τελευταίες δεκαετίες έχει σπρώξει πολύ προς τα πίσω το όριο πέρα από το οποίο ένα πρόωρο βρέφος μπορεί να επιζήσει. Ακόμα κι έτσι, όμως, για ένα μωρό στην 23η εβδομάδα της κύησης (όταν ζυγίζει γύρω στα 600 γραμμάρια) η πιθανότητα επιβίωσης είναι μόλις 15%. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2qdS2F7
via IFTTT

ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ: 88Η Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Νέα λίστα για την ελευθερία του Τύπου δημοσίευσε η οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εξελίξεις στο πεδίο των μέσων ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 88η θέση μεταξύ 180 χωρών, ανεβαίνοντας μία θέση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο η οργάνωση τονίζει ότι η κατάσταση στο πεδίο των μέσων ενημέρωσης στη χώρα παραμένει απογοητευτική.

Η Γερμανία, που είχε υποχωρήσει κατά τέσσερις θέσεις στη λίστα εξαιτίας απειλών για τη ζωή δημοσιογράφων, διατήρησε τη 16η θέση. Ως εκ τούτου, η χώρα κατατάσσεται μαζί με χώρες όπως η Νορβηγία (1η), η Σουηδία (2η), η Φινλανδία (3η), η Αυστρία (11η) και η Εσθονία (12η) σε μια κατηγορία που περιγράφεται ως «καλή». 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2pyTtRZ
via IFTTT

ΠΡΟΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Την απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους προωθούν οι δανειστές, κατά τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μην αυξήσει τον αριθμό των Κυριακών πέραν των νομοθετημένων οκτώ, αλλά να άρει τους περιορισμούς για τις υπόλοιπες Κυριακές του έτους.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εμφανίζεται διατεθειμένο να παραχωρήσει το δικαίωμα στην τοπική αυτοδιοίκηση να αποφασίζει ανά περιοχή για τις Κυριακές που θα μένουν ανοιχτά τα καταστήματα.

Έτσι, το υπουργείο Οικονομίας αναμένεται να προτείνει την άρση των περιορισμών που ισχύουν σήμερα και με απόφαση του κατά τόπου αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη να επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων και άλλες Κυριακές του έτους πλην των οκτώ που προβλέπεται από τον νόμο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2qeaxsY
via IFTTT

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Οι δυο διασωθείσες γυναίκες νοσηλεύονται πλέον εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ καλά στην υγεία της είναι πλέον η μια από τις δυο που είναι σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και η οποία χρειάσθηκε να νοσηλευθεί και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.
 Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται από αέρος και από θαλάσσης οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της βόρειας και ανατολικής Λέσβου για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων από το προχθεσινό πολύνεκρο ναυάγιο, με θύματα 16 συνολικά πρόσφυγες. Επίσημα, από το ναυάγιο της πλαστικής βάρκας που είχε ξεκινήσει από την περιοχή του Μπεχράμ Καλέ στη Μικρασιατική Τρωάδα απέναντι από τη Λέσβο, διασώθηκαν δυο γυναίκες ναυαγοί, ενώ αγνοούνται επίσημα επτά άνθρωποι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2p3sTPz
via IFTTT

ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του προεδρικού υποψήφιου Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε σήμερα ότι έγινε στόχος τουλάχιστον πέντε επιχειρήσεων κυβερνοπειρατείας από τον Ιανουάριο, οι οποίες ωστόσο δεν κατόρθωσαν να απειλήσουν δεδομένα.
  «Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο μόνος υποψήφιος των γαλλικών προεδρικών εκλογών που έγινε στόχος», αναφέρει σε ανακοίνωση η κίνηση «Εμπρός!».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oIXo9Y
via IFTTT

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Για μύθους και ανακρίβειες που κυκλοφορούν «από στόμα σε στόμα» για την ασφάλεια των εμβολίων, κάνει λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών, (24-30 Απριλίου), καταρρίπτοντας τους σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα. Παράλληλα οι ειδικοί επαναλαμβάνουν το τρίπτυχο «προστατεύσου-εμβολιάσου-εμβολίασε το παιδί σου», τα εμβόλια σώζουν ζωές.
Αναλυτικά ο ΠΟΥ αναφέρει σχετικά τα εξής:

ΜΥΘΟΣ: Τα νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό έχουν σχεδόν εξαλειφθεί στη χώρα μας, οπότε δεν υπάρχει λόγος εμβολιασμού και επένδυσης στα εμβόλια = ΛΑΘΟΣ

ΑΛΗΘΕΙΑ: Πράγματι, τα νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό (λοιμώξεις) έχουν γίνει σπάνια σε πολλές χώρες, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν. Παρά το υψηλό ποσοστό των ατόμων (παιδιών) που εμβολιάζονται στην Ελλάδα, η εμβολιαστική κάλυψη δεν είναι ακόμη πλήρης στο 100%, οπότε υπάρχουν ακόμη αρκετά επίνοσα άτομα που κινδυνεύουν να νοσήσουν (μερικώς εμβολιασμένα ή ανεμβολίαστα), όπως συμβαίνει με την ιλαρά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2p3sM6B
via IFTTT

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ» – ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΜΙΧΟΣ ΚΑΙ ΛΑΓΟΣ

Αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου η δίκη για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη, τον Ιούλιο του 2013 από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Για την οποία κατηγορούνται εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές του κόμματος Ιωάννης Λαγός και Νίκος Μίχος.

Οι δύο κατηγορούμενοι βουλευτές, την ασυλία των οποίων έχει άρει η Βουλή προκειμένου να δικαστούν για την υπόθεση, δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2p3m5le
via IFTTT

Η ELDORADO GOLD ΜΗΝΥΕΙ 38 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ!

Μηνύσεις σε 38 κατοίκους που αντιδρούν στην εξορύξεις χρυσού έχει κάνει η Eldorado Gold, όπως καταγγέλλει το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων».

Συγκεκριμένα γράφει:

«Προχθές γράψαμε στο twitter ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εldorado Gold – Ελληνικός Χρυσός έχει κάνει μήνυση σε 5 κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονταν για το ερευνητικό γεωτρύπανο που «τρυπάει» την Τσικάρα, τον νέο (και πολύ μεγαλύτερο από τις Σκουριές) στόχο της εταιρείας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μήνυση έχει ασκηθεί από την εταιρεία και κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, πιθανόν για να δικαιολογηθεί μια σκληρότερη στάση κατά των διαδηλωτών στο μέλλον.» 
Και συνεχίζει:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oIWsT4
via IFTTT

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΕ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑΣ ΤΟΥ!

Σοκαριστικές συνομιλίες μέσω e-mail που εμφανίζουν τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη να παίρνει το 60% του μισθού σκληρά εργαζόμενης συνεργάτιδάς του γιατί «δεν του φτάνει ο μισθός των 13.000 ευρώ μηνιαίως» βρίσκονται τους τελευταίους μήνες στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για τον ευρωβουλευτή της ΝΔ και εντολή για άνοιγμα λογαριασμών.

Στη δικογραφία της εισαγγελικής έρευνας, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, περιλαμβάνονται ήδη επίσημη καταγγελία αλλά και επώνυμη μαρτυρία για την ηθικά και ποινικά σκανδαλώδη συμπεριφορά, όπως παρουσιάζεται, του Μ. Κεφαλογιάννη, οι συνέπειες της οποίας έχουν ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα.

Στη δικογραφία που έχει ανοίξει η Οικονομική Εισαγγελία περιλαμβάνονται και οι έγγραφες διαδικτυακές συνομιλίες συνεργατών του, οι οποίες εμφανίζουν τον πρώην υπουργό και επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη να «εξαπατά» τους ευρωπαϊκούς θεσμούς καθώς και άλλες αρμόδιες αρχές της χώρας μας τσεπώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του μισθού συνεργάτιδάς του, η οποία θέλοντας και μη φέρεται να του «ακουμπάει» κάθε μήνα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, 4.240 ευρώ μετρητά!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2p3Left
via IFTTT

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣ: Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Οταν το ένδοξο παρελθόν ...σκοντάφτει στο σκοτεινό μέλλον.

Μερικά χρόνια πριν, θα φάνταζε εξωπραγματικό, σε όσους τον κοίταζαν με δέος ή του αφιέρωναν «αγιογραφίες» - δημοσιεύματα, το γεγονός ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, θα αντιμετώπιζε σήμερα δύο διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σοβαρά αδικήματα.

Το ένα αφορά στις αποκαλύψεις του «Documento» για «παιχνίδι» με αγοραπωλησίες ακινήτων και αγορές μετοχών μέσω εταιρειών συμφερόντων του ιδίου και μελών της οικογένειάς του, ζημιώνοντας την Πειραιώς με εκατομμύρια ευρώ, και το δεύτερο σε έρευνες της Δικαιοσύνης για «παιχνίδι» με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία είχαν ζημία εκατομμυρίων ευρώ, αυτή τη φορά… προς όφελος της Τράπεζας Πειραιώς!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oIZsij
via IFTTT

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: 'ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΕΕ'

Η Τουρκία δεν θα περιμένει για πάντα στο κατώφλι της Ευρώπη και είναι έτοιμη να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η αυξανόμενη ισλαμοφοβία και η εχθρότητα από κάποιες χώρες μέλη συνεχιστούν, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2p3r5Gg
via IFTTT

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Α.Ε


Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 4:30
ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2017


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oIOdXa
via IFTTT

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ- ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη είχε η Φώφη Γεννηματά πριν από λίγη ώρα. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή και την ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Γεννηματά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τον σχεδιασμό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο επικράτησε ένταση στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και χθες η κ.Γεννηματά κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2oIS4Uj
via IFTTT