Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Μακρονησος: Με χρονοκαθυστερήσεις παραμένει στο έλεος των καταπατητών

Μετά την τοιχοκόλληση των εκθέσεων αυτοψίας οι ενδιαφερόμενοι σε έναν μήνα δικαιούνται να καταθέσουν ένσταση» (εφημερίδα «Η Αυγή» 27/8/2017). Με αυτήν τη φράση συνεχίζεται η χρονοκαθυστέρηση για την προστασία της Μακρονήσου ως Ιστορικού Τόπου. Από το 1989, που χαρακτηρίστηκε ιστορικός τόπος, στο 1995, που ορίστηκαν χρήσεις γης, κι από τότε στις μέρες μας όπου διαδέχονται η μία την άλλη οι αυτοψίες των αρμόδιων κρατικών οργάνων που διαπιστώνουν ένα όργιο αυθαιρεσιών και καταστροφής στον Ιστορικό Τόπο, όλες μα όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν μαζί και η σημερινή τηρούν με ευλάβεια το ...νόμο: Είναι ανεκτικές προς τους καταπατητές και διάφορους άλλους που δηλώνουν χρησικτησία στη Μακρόνησο! Το τελευταίο δημοσίευμα στην «Αυγή» έχει τίτλο «Να πάρουμε πίσω το μαρτυρικό νησί».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iGCeM9
via IFTTT

Προκαλούν πάλι οι Εσθονοί: 'Κομμουνισμός ίσον ναζισμός'

Με τη θέση πως "δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον ναζισμό, τον φασισμό και τον κομμουνισμό" ο υπουργός Δικαιοσύνης της Εσθονίας, Ούρμας Ρέινζαλου, έδωσε τη δική του απάντηση προς τον Έλληνα ομόλογό του, Σταύρο Κοντονή, με αφορμή την άρνηση της Ελλάδας να παραβρεθεί στην ημερίδα που οργανώθηκε στο Ταλίν, με αντικείμενο τα "εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων".
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xMS8HB
via IFTTT

Το Μεσολόγγι φωνάζει και καλεί σε βοήθεια

Θα σας περιγράψουμε τι μας συμβαίνει και τι κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε, ΚΑΙ ας μας πείτε τι άλλο να κάνουμε:

Εντός του 2014 κάποιοι άνθρωποι καταθέτουν μελέτες στις αρμόδιες υπηρεσίες για να πάρουν άδεια να κατασκευάσουν εντός αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητας, πλησίον Λιμνοθάλασσας-προστατευόμενου Εθνικού Πάρκου, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα.

Μέσα σε τρία χρόνια κάνουν τρεις (3) τροποποιήσεις στην αρχική τους αδειοδότηση και τελικά τον Αύγουστο του 2016 πετυχαίνουν να τροποποιήσουν την αδειοδότηση για να κάνουν εργοστάσια στο συγκεκριμένο χώρο, καίγοντας αυτή την φορά βιορευστά (τηγανέλαια) τα οποία θα τα προμηθεύονται από αλλού αφού η περιοχή μας δεν έχει τέτοια παραγωγή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vE1THd
via IFTTT

Τι αλλάζει σε εργασιακό - ασφαλιστικό

Του Στέλιου Παπαπέτρου
spapap@naftemporiki.gr
Με την έγκριση των θεσμών κατατέθηκε αργά χθες το απόγευμα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο περιέχει 118 άρθρα και σειρά ρυθμίσεων για τις εργασιακές σχέσεις, το προσωρινό ή οριστικό κλείσιμο επιχειρήσεων που παραβιάζουν συστηματικά τη νομοθεσία, τον έλεγχο της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Το σχέδιο νόμου αίρει αδικίες του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και επανατοποθετεί σε νέο θεσμικό πλαίσιο μια σειρά θεμάτων που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν την επέκταση εργατικών δικαιωμάτων, κυρίως σε γυναίκες που μετέχουν σε διαδικασίες παρένθετης μητρότητας και υιοθεσίες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2x4XZe0
via IFTTT

Μεταναστευτικό: Από τη φτώχεια στην πορνεία

Η Αλίς Γκοτρό θυμάται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την ιστορία της 16χρονης Μπλέσινγκ. Την απήγαγαν σε ένα χωριό έξω από την πόλη Μπενίν και την ανάγκασαν με τελετουργίες βουντού να υπακούσει. Τελικά την πούλησαν σε έναν Νιγηριανό στη Λιβύη ο οποίος την βίασε επανειλημμένα μέχρι που έμεινε έγκυος.
Έπειτα την πούλησε σε έναν άλλο άνδρα ο οποίος τη μετέφερε σε ένα κέντρο προσφύγων. Μια μέρα την πήγαν στην παραλία και από εκεί επιβιβάστηκε σε μια φουσκωτή βάρκα. Στη Μεσόγειο τελικά τους διέσωσε το πλοίο Aquarius της οργάνωσης SOS Mediterannee. Σ' αυτό το πλοίο εργάζεται και η Αλ. Γκοτρό ως μαία με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vIgjpa
via IFTTT

ΚΚΕ: Ανέκδοτο να καταγγέλλει ο Τσίπρας τον εργασιακό μεσαίωνα

«Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρεί και ενισχύει όλο το μνημονιακό αντεργατικό πλαίσιο, που έχει προχωρήσει στην ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κι ετοιμάζει νέα μέτρα, όπως το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί να καταγγέλλει ο πρωθυπουργός τον εργασιακό μεσαίωνα που και ο ίδιος έχει συνδιαμορφώσει» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vrcgSO
via IFTTT

Οταν ο Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ φτιανουν την αγιογραφια της καπνοβιομηχανιας καρκινου Philip Morris

 -Αφού οι συνέπειες του καπνίσματος στοιχίζουν τεράστια ποσά στο σύστημα υγείας κάθε χώρας, δεν θα ήταν πιο συμφέρον να απαγορευτεί τελείως το τσιγάρο; 
«Η Phillip Morris έκανε μια έρευνα στην Ευρώπη που έδειξε ότι αν απαγορευόταν το κάπνισμα οι άνθρωποι θα ζούσαν περισσότερο και οι χώρες δεν θα μπορούσαν να τους συντηρήσουν για τόσα χρόνια. Αυτή λοιπόν είναι η ηθική τους». -
Τζέφρι Γουάιγκαντ
Ο Αλεξης Τσιπρας στα πλαισια της καλλιεργιας θετικων ειδησεων για την οικονομια και την επιχειρηματικοτητα στην Ελλαδα, πριν την εναρξη της ΔΕΘ 2017,επισκεφθηκε χθες την Παπαστρατος, η οποια εχει αγοραστει απο την Philip Morris International.
Μαλιστα στα πλαισια της επισκεψης δεν έλειψε και η αγιογραφια της εταιρειας απο το κρατικο ΑΠΕ και απο φιλοκυβερνητικα sites και εφημεριδες.

Ποια ειναι ομως η καπνοβιομηχανια Philip Moris ;
Παμε να δουμε αναλυτικα τα οσα παραθετει ο  Τζέφρι Γουάιγκαντ σε συνεντευξη του στον δημοσιογραφο Γιαννη Παπαδοπουλο.

- Ελπιζουμε η αλληλοστηριξη κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ με την Philip Morris - Παπαστρατος...να ειναι "αγνη" και να μην υπαρχουν διαφορων ειδων δωρα...

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vIQR2H
via IFTTT

Εργατικό δυστύχημα στο Κατάκολο: Νεκρή εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Πύργου

Τραγικό θάνατο βρήκε μια εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Πύργου, η οποία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στην περιοχή Συκιά στο Κατάκολο.

Η άτυχη γυναίκα ήταν στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου και υπό αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του οχήματος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vrbQvS
via IFTTT

«Δεν υπάρχει διπλασιασμός εξετάσεων στο Λύκειο»: Πώς (δεν) «διάβασαν» το σχέδιο τα ΜΜΕ και τι διευκρινίζει το υπουργείο

Αρκετά ΜΜΕ, στη γνωστή «γραμμή» της τυφλής αντιπολιτευτικής μανίας, σχολιάζοντας το σχέδιο για την αναβάθμιση του Λυκείου, γράφουν ότι «διπλασιάζονται οι εξετάσεις», μιλάνε για «πρόσθετες εξετάσεις», σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν κλίμα εντελώς ασύμβατο με την ανάγκη γόνιμου διαλόγου για το εν λόγω σχέδιο. «Δεν χρειάζεται να περάσει κανείς στα… ΑΕΙ για να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχουν "εις διπλούν εξετάσεις", ούτε ότι "οι πανελλαδικές πολλαπλασιάζονται".
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wIqezH
via IFTTT

Κατατέθηκε στην Βουλή το ν/σ του υπουργείου Εργασίας

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, ανταποκρίνεται σε πάγια αιτήματα της κοινωνικής πλειονότητας, ενισχύει την προστασία των εργαζομένων και επεκτείνει εργασιακά δικαιώματα, ενώ στόχος είναι με την εφαρμογή του να βελτιωθεί η καθημερινότητα χιλιάδων εργαζομένων και ασφαλισμένων.

Με θετικό πρόσημο για την κοινωνία κρίνουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε σήμερα, Τρίτη, στη Βουλή και το οποίο, όπως επισημαίνουν, έχει την έγκριση των θεσμών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wn7wuK
via IFTTT

Κ. Γαβρόγλου: Το διαγώνισμα του Ιανουαρίου θα αποδραματοποιήσει τις τελικές εξετάσεις του Ιουνίου

«Δεν έχω κανέναν καημό για το αν είναι τολμηρή η μεταρρύθμιση ή όχι. Αρκεί να είναι λειτουργική!», τονίζει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο κ. Γαβρόγλου διευκρινίζει ότι δεν μίλησε ποτέ για κατάργηση των Πανελλαδικών αλλά για κατάργηση των εξετάσεων έτσι όπως αυτές έχουν καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών. «Δεν μπορεί να άλλωστε να υπάρξει εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς εξετάσεις. Με τον τρόπο όμως που έχουν εξελιχθεί οι Πανελλαδικές αποτελούν μέρος του προβλήματος», λέει ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι κάθε φουρνιά υποψηφίων κοστίζει στις οικογένειές τους 2 δισ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wHGwbU
via IFTTT

Πλασιέ των ιδιωτικών ΙΕΚ η ΝΔ: Η απάντηση Μπαξεβανάκη για τις εγγραφές στα δημόσια ΙΕΚ

«Αν οι δηλώσεις εγγραφής στα ΙΕΚ συνεχίζουν να γίνονται αργότερα μέσα στο Σεπτέμβρη και δεν συντονίζονται με αυτές των ΕΠΑΛ, όσοι δεν επιλεγούν από τα ΙΕΚ δεν θα έχουν άλλο δρόμο παρά μόνο αυτόν της ιδιωτικής λύσης για τη συνέχιση των σπουδών τους. Μήπως αυτό επιθυμεί τελικά η Νέα Δημοκρατία;»

Ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης απαντώντας σε δήλωση του Αναπληρωτή Τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ. Γιάννη Ανδριανόύ, δήλωσε :
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wns8mu
via IFTTT

Aπεργιακή κινητοποίηση στις 7 Σεπτεμβρίου στα πρακτορεία «Άργος» και «Ευρώπη»

Όπως αναφέρει η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών:

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα 29/08, η Γενική Συνέλευση στα πρακτορεία Τύπου με θέμα: «Προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων με αίτημα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας με όλα τα δικαιώματα, των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wIie1B
via IFTTT

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Δεκάξι νεκροί εργάτες μέσα σε δύο μήνες...

Τρία νέα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες σε Μαραθώνα, Πειραιά και Χαλκιδική, ενώ ένας ακόμα εργάτης υπέκυψε στα τραύματά του από το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε την 1η Αυγούστου στη Σκάλα Λακωνίας. Ετσι, μέσα σε δύο μήνες οι νεκροί εργάτες έφτασαν τους 16, σύμφωνα με τα όσα έχει καταγράψει ο «Ριζοσπάστης», γεγονός που αναδεικνύει ξανά ότι οι χώροι δουλειάς και οι συνθήκες εργασίας, με έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την εντατικοποίηση, τη γενίκευση της «ευελιξίας» εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την υγεία, την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή των εργατών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wGmG0F
via IFTTT

Νεα "επιθεση" απελπισμενου συμβασιουχου αυτη τη φορα στον Μαραθωνα

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, συμβασιούχος που είχε προσληφθεί με Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ εισέβαλε στςις 9 σήμερα το πρωί στο γραφείο της Διεύθυνσης Προσωπικού σε έξαλλη κατάσταση, καταστρέφοντας ότι έβρισκε μπροστά του: Γραφεία, υπολογιστές, καρεκλες, βιβλιοθήκες, έγγραφα κλπ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wlVguy
via IFTTT

Κραυγη αγωνιας των Αφγανων στη Μορια για τις απελασεις

Διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη απαγόρευση μετακίνησής τους από τη Λέσβο, διαδήλωσαν στους δρόμους της Μυτιλήνης, Αφγανοί πρόσφυγες που διαμένουν σε καταυλισμούς του νησιού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wGAQ1O
via IFTTT

Τραμπ: Όλες οι επιλογές στο τραπέζι έναντι της Β. Κορέας - Στηνουν το σκηνικο για τον επομενο μεγαλο πολεμο

Όλες οι επιλογές για να δοθεί μια απάντηση στη Βόρεια Κορέα βρίσκονται στο τραπέζι, αφού η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε νωρίτερα βαλλιστικό πύραυλο που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
«Ο κόσμος έλαβε καθαρά το τελευταίο μήνυμα της Βόρειας Κορέας: το καθεστώς εκδήλωσε την περιφρόνησή του προς τους γείτονές του, προς όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών και προς το μίνιμουμ των προδιαγραφών της αποδεκτής διεθνούς συμπεριφοράς», αναφέρει ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους στη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wlt7np
via IFTTT

ΕΝΦΙΑ 95.000 ευρώ για τα Παιδικά Χωριά «SOS»

ΕΝΦΙΑ, συνολικού ύψους 95.000 ευρώ, καλούνται να πληρώσουν τα Παιδικά Χωριά «SOS» Ελλάδος, όπως προκύπτει από τα εκκαθαριστικά του φετινού φόρου ακινήτων.
Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της οργάνωσης κάνει λόγο για ένα «δυσβάσταχτο» ποσό, το οποίο ισούται με το κόστος της ετήσιας λειτουργίας ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.
Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η ίδια δεν λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wGrD9X
via IFTTT

Νικος Τόσκας: Σχέδιο εμπρηστών οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο

Βέβαιος ότι οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο είναι αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πιθανώς ορισμένοι «θέλουν να δουν ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο κ. Τόσκας ανέφερε πως «δεν μπορεί την ίδια μέρα που μαινόταν η φωτιά στον Κάλαμο να έχουμε 22 φωτιές στη Ζάκυνθο, και από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου να έχουμε 84 πυρκαγιές, και μάλιστα τις περισσότερες στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου πολλά λέγονται και πολλά παίζονται».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wG9wko
via IFTTT

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Αφησαν «γυμνή» τη δασοπυρόσβεση για να εκπληρώσουν τους όρους της συμβασης με τη «Fraport»!

Το προαναγγελθέν έγκλημα με τις τραγικές επιπτώσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα έχει ένοχο. Και δεν είναι άλλος από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που - όπως και οι προηγούμενες - με την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις, καταδικάζει εργατικές - λαϊκές οικογένειες να είναι στο έλεος των πυρκαγιών. Οπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει τις τελευταίες βδομάδες στη Ζάκυνθο.
Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει σήμερα ότι μόλις πριν από μερικούς μήνες με απόφαση της κυβέρνησης αποδυναμώθηκαν δραματικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία (ΠΥ) και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο (ΠΚ) σε Ζάκυνθο και Ελάτια προκειμένου να επανδρωθεί το ιδιωτικοποιημένο αεροδρόμιο της «Fraport» στο νησί! Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το δυναμικό να μην επαρκεί για την κατάσβεση των πυρκαγιών, με τις συνέπειες να τις παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα.
Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε, αφού η σύμβαση παραχώρησης των αεροδρομίων υποχρεώνει την κυβέρνηση να παρέχει στην ιδιωτική εταιρεία προσωπικό για τις ανάγκες της πυρασφάλειας. Ετσι, αντί να προσλάβουν προσωπικό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και της δασοπυρόσβεσης αλλά και οι ανάγκες πυρασφάλειας του αεροδρομίου, με μπαλώματα και μετακινήσεις επιχειρούν να λύσουν ζητήματα ζωτικής σημασίας που αφορούν την ασφάλεια και την προστασία του λαού.
Πιο συγκεκριμένα:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xISa2Y
via IFTTT

Browsers: Διαρροή δεδομένων σε όλες τις πλατφόρμες

Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν ατέλειες (PDF http://ift.tt/2vCkTVW ) στα συστήματα επεκτάσεων όλων των σύγχρονων προγραμμάτων περιήγησης (Browsers) που μπορούν να εκμεταλλευτούν εισβολείς για να απαριθμήσουν όλες τις εγκατεστημένες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης.

Η επίθεση επηρεάζει όλα τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης. Οι ερευνητές κατάφεραν να το επιβεβαιώσουν σε όλα τα προγράμματα περιήγησης που έχουν σαν βάση το Chromium και πιστεύουν ότι επηρεάζει και άλλα προγράμματα περιήγησης όπως το Firefox ή το Edge που χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα επεκτάσεων. Το επιπρόσθετο σύστημα για add-on του Firefox είναι επίσης ευάλωτο στην επίθεση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wZuaf6
via IFTTT

Η Ελληνικη αστυνομια συνεχιζει τις ρατσιστικες επιθεσεις σε προσφυγες και μεταναστες - Νεο περιστατικο

Το μεσημέρι της 24ης Ιουλίου, λίγες ώρες πριν από τη δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οδό Μενάνδρου, πίσω από την πλατεία Ομονοίας, ένα περιπολικό σταμάτησε μπροστά σε δύο νεαρούς πρόσφυγες από τη Γουινέα που περίμεναν στη στάση του λεωφορείου. Τέσσερις ένοπλοι μαυροντυμένοι αστυνομικοί βγήκαν από το περιπολικό κι έτρεξαν προς το μέρος τους.

Αυτά που ακολούθησαν, όπως τα περιγράφουν οι δύο πρόσφυγες στην «Εφ.Συν.», ξεσπώντας κατά τη διάρκεια της αφήγησης σε αναφιλητά, γεννούν ερωτήματα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη σχετικά με τις πρακτικές που φαίνεται ότι εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ., πρακτικές που δεν έχουν θέση σε δημοκρατικό κράτος δικαίου αλλά παραπέμπουν σε άλλες, σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας.

Στο πλευρό των δύο προσφύγων, του 19χρονου Μοχάμεντ Καμπά και του 20χρονου Σουλεϊμάν Μανέ, ιδίως του πρώτου, που ήρθε πρώτη φορά στη ζωή του αντιμέτωπος με τη βία της αστυνομίας και βρέθηκε αίφνης να κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, αυτός, ένας έφηβος προσηλωμένος στο ποδόσφαιρο και στην αθλητική ζωή, βρίσκονται όχι μόνον οι φίλοι και οι συμπατριώτες τους στο καμπ του Ελαιώνα, όπου ζουν για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, από τότε που ήρθαν στην Ελλάδα, αλλά και άνθρωποι που εργάζονται και δραστηριοποιούνται στο καμπ, που γνωρίζουν τους δύο πρόσφυγες και παρακολουθούν συγκλονισμένοι την υπόθεση.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vzLOm2
via IFTTT

Τροχαία ατυχήματα: Η διαχρονική αδιαφορία της πολιτείας

[ Μετά και το χθεσινό θανατηφόρο ατύχημα στο οποίο ένας νεαρός μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του όταν ένας άλλος νεαρός οδηγός φορτηγού έκανε προσπέραση στο αντίθετο ρεύμα επικοινώνησε με την «Εφ.Συν.» ένας ειδικός στα ζητήματα αυτά νομικός και μας έστειλε το παρακάτω άρθρο το οποίο και δημοσιεύουμε ]

Είναι γνωστό ότι η χώρα μας κατέχει το αρνητικό ρεκόρ μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα των τροχαίων ατυχημάτων. Η Ελλάδα καταλαμβάνει σταθερά τις πρώτες θέσεις ως προς τον αριθμό των νεκρών και τραυματιών από τα ατυχήματα αυτά. Οι στατιστικοί πίνακες που δημοσιεύονται κάθε χρόνο αποτελούν τους αδιάψευστους μάρτυρες αυτού του γεγονότος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wZbLz5
via IFTTT

Θάνατος εργάτη στο Κερατσίνι

Ένας 44χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του το βράδυ της Κυριακής, ενώ δούλευε στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας μέσα στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο Κερατσινίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος το πρωί της Δευτέρας, «ενημερώθηκε το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για περιστατικό θανάτου εργαζόμενου στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας εντός του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο Κερατσινίου».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vzUfO0
via IFTTT

Χρυση Αυγη: Οι φαιοί θείοι από το Σικάγο

Η αποκάλυψη των ίδιων των νεοναζί οργανωτών του μακελειού στο Σάρλοτσβιλ ότι εμπνέονται και αντιγράφουν την τακτική της Χρυσής Αυγής σχολιάστηκε από όλους, εκτός από την ίδια την ελληνική ναζιστική οργάνωση.

Τα έντυπα και η ιστοσελίδα του «Φίρερ» Μιχαλολιάκου αναφέρονται βέβαια στα γεγονότα, αλλά αποσιωπούν επιμελώς τη δράση και τις δηλώσεις του Μάθιου Χάιμπαχ, ενός από τους προβεβλημένους οργανωτές της ρατσιστικής συγκέντρωσης, ο οποίος περηφανεύεται για τη στενή του σχέση με τη Χρυσή Αυγή και επιδεικνύει τις φωτογραφίες του με τον Μιχαλολιάκο, το ζεύγος Παππά και τον ευρωβουλευτή Επιτήδειο, για να πιστοποιήσει τη στενή του σχέση με τους Ελληνες ναζί.
Ως συνεκτικός κρίκος των Αμερικανών και των Ελλήνων ναζί εμφανίζεται μια διεστραμμένη εκδοχή της Ορθοδοξίας. Μάλιστα, η σημαία της οργάνωσης του Χάιμπαχ που προβλήθηκε στο Σάρλοτσβιλ φέρει (εκτός από τις απαραίτητες νεκροκεφαλές) το σύνθημα «Ορθοδοξία ή Θάνατος» στα ελληνικά και τα ρώσικα. Η προσπάθεια προσεταιρισμού μερίδας του ρωσικού θρησκευτικού φονταμενταλισμού είναι ολοφάνερη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wZswdb
via IFTTT

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Οι απαγωγείς έστειλαν νέο sms...αλλα οι αρχες δεν τους εντοπιζουν...Δουλευομαστε

Σε μια χωρα που τα παντα παρακολουθουνται...ειναι τουλαχιστον υποπτο για τις ιδιες τις αστυνομικες αρχες...ο μη εντοπισμος των απαγωγεων...Παρα πολυ ΥΠΟΠΤΟ...

Ύστερα από ένα διάστημα διακοπής της επικοινωνίας ανάμεσα στην οικογένεια του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και τους απαγωγείς του, οι δράστες επανήλθαν μέσω sms στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του ομήρου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vzHSSl
via IFTTT

Συναυλίες για την Ηριάννα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δύο συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της Ηριάννας Β.Λ. διοργανώνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στην Αθήνα η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή των Σταύρου Γιαβρή, Ιάκωβου Μολυμπάκη, Κωσταντή Πιστιόλη, Bandallusia, Radio Sol και Κάτω απ' το δέντρο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xIvcsI
via IFTTT

Νομπελίστες κατά Γερμανίας: «Παραχωρήστε τις εξουσίες στις Βρυξέλλες ή φύγετε από το ευρώ»

Σε παραχώρηση της εξουσίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή αποχώρησή της από το ευρώ θεωρούν ότι πρέπει να προβεί η Γερμανία, νομπελίστες οικονομολόγοι, με αφορμή συνέδριο το οποίο έγινε στο Λίνταου.
Μόνιμη σταθερότητα στην ευρωζώνη μπορεί να επιτευχθεί μόνον εάν η Ευρώπη ξεπεράσει τις αμαρτίες του παρελθόντος και επανεφευρεθεί, δηλώνουν στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt» οι νομπελίστες οικονομολόγοι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wOBwTl
via IFTTT

Πρωτοφανές άδειασμα Τίλερσον σε Τραμπ: Ο Πρόεδρος μιλάει για τον εαυτό του

Σε ένα είδος «σχηματισμού» ενδοκυβερνητικών «νεφών» που δυνητικά μπορούν να οδηγήσουν σε «καταιγίδα» παραπέμπει το νέο κρούσμα αμφισβήτησης της στάσης του Τραμπ έναντι των τραγικών γεγονότων στο Σάρλοτσβιλ, από υψηλόβαθμα στελέχη της προεδρίας του.
Αυτή τη φορά «απασφάλισε», με διπλωματικό, πλην σαφή, όσο και πρωτοφανή τρόπο, κατά του Αμερικανού προέδρου, ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον. Σε ερώτηση αν τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος  είπε ότι για την βία «φταίνε όλες οι πλευρές» και όχι μόνο οι ρατσιστές, οι ακροδεξιοί και οι νεοναζί, έκαναν δυσκολότερη την εκπροσώπηση των αμερικανικών συμφερόντων στο εξωτερικό ο Τίλερσον απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι κανείς αμφισβητεί τις αξίες του αμερικανικού λαού ή τη δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης ή των κυβερνητικών υπηρεσιών να προωθήσουν αυτές τις αξίες και να υπερασπιστούν αυτές τις αξίες».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xIv9gw
via IFTTT

Συνεχιζονται οι διεργασιες για τη δημιουργια νεου πολιτικου φορεα στο χωρο του Κεντρου

Το Ποταμι εχει μακραν τις καλυτερες ιδεες και αποψεις για το εν λογω εγχειρημα...Το ερωτημα ειναι...κατα ποσο το πολιτικο συστημα...θα αρνηθει το κομματικο και πελατειακο κρατος και θα τολμησει να κανει το βημα στην επομενη μερα. Τωρα θα φανει ποιοι και κατα ποσο ειναι πραγματικοι μεταρρυθμιστες.

Οπως γραφει το tvxs.gr:
Οι παρασκηνιακές διεργασίες για το νέο πολιτικό φορέα στο χώρο του Κέντρου μαίνονται με αμείωτη ένταση.Οι υποψήφιοι για την ηγεσία είναι πολλοί, όμως το μεγάλο παράδοξο της διαδικασίας είναι πως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, εκτός από τη διαδικασία εκλογής, η μορφή που θα έχει ο νέος πολιτικός φορές, αν θα διαλυθούν τα κόμματα που θα τον απαρτίζουν, και η τοποθέτησή του στον πολιτικό χάρτη, με ορισμένους να κάνουν λόγο για ανάγκη δημιουργίας «Κεντροαριστερού κόμματος» και άλλους, όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Καμίνης να αποφεύγουν πεισματικά αυτόν τον όρο, προβάλλοντας το «προοδευτικό κέντρο».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xIqfjF
via IFTTT

4 Χρόνια χωρίς τον Παύλο - «Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;»

4 Χρόνια χωρίς τον Παύλο.

Το καθιερωμένο RAP MONSTERS FEST. είναι μία διοργάνωση που ξεκίνησε ο Παύλος και αποτελεί ένα από τα πολλά του όνειρα που μας άφησε παρακαταθήκη. Για τον λόγο αυτό, και προκειμένου να γίνεται με τους όρους που είχε θέσει ο ίδιος, φέτος αποφασίσαμε να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία μέσα στον χειμώνα που να αρμόζει περισσότερο στον χαρακτήρα του φεστιβάλ, να ταιριάζει περισσότερο στον Killah P.

Φέτος, θελήσαμε να οργανώσουμε μια εκδήλωση, με κεντρικό άξονα τη δικαστική μάχη κατά της Χρυσής Αυγής, μια μάχη που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015. Παράλληλα με το μουσικό της κομμάτι, θα προβληθούν με οπτικοακουστικά μέσα όσα έχουν προκύψει μέχρι σήμερα στο δικαστήριο, αλλά και στοιχεία για την συνολική δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Πέραν της σωρείας στοιχείων που έχουν εισφέρει μέχρι τώρα μάρτυρες και θύματα στο δικαστήριο για όλες τις υποθέσεις που συνδικάζονται, έρχονται σε λίγο να προστεθούν και άλλα τόσα από την διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων. Οι ίδιοι αδύναμοι να αντικρούσουν τον όγκο των στοιχείων στην αίθουσα, αλλά έχοντας και την ανάγκη να φαίνονται ενεργοί στους υποστηρικτές τους, εκφράζονται ακόμα δημόσια «εναντίον όλων» με κάθε ευκαιρία, συνεχίζουν τις οργανωμένες επιθέσεις όπως στον Ασπρόπυργο ή σε βάρος του Αλέξη Λάζαρη, ενώ προσπαθούν να συντονίζονται και με άλλους δολοφόνους νεοναζί όπως της Heather Heyer στην Αμερική του Trump με κοινές εμφανίσεις και δηλώσεις στήριξης. Ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας απαντά σθεναρά και επαγρυπνεί αλλά το μεγαλύτερο της δεν φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα από τα παραπάνω, θυμίζοντας μας κάτι από «κοινοβουλευτική συνύπαρξη». Με αυτή την εκδήλωση, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η δίκη δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wOCUWb
via IFTTT

Άγονος και ο δεύτερος διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ

Χωρίς κατάθεση προσφορών εξέπνευσε το απόγευμα η διορία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος του δεύτερου διαγωνισμού που προκηρύχθηκε στην αρχή του μήνα, από τον εκκαθαριστή (Ernst & Young) για την πώληση της ΕΛΒΟ, όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Θόδωρος Αλιόγκας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xITJy0
via IFTTT

Συμφωνία Γερμανίας - Αιγύπτου για την «ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών»

Η άφιξη ενός εκατομμυρίου και πλέον μεταναστών και προσφύγων μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως πολιτών της Συρίας και του Ιράκ, άνοιξε κι ανέδειξε βαθιά ρήγματα στο συντηρητικό κόμμα Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) του οποίου ηγείται η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και συνεχίζει να κυριαρχεί στην εκστρατεία ενόψει των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.

Η Μέρκελ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνήψαν μια συμφωνία για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης με την Τουρκία προκειμένου να ανασχεθεί η ροή προσφύγων και μεταναστών από τη Μέση Ανατολή κι ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, τόνισε ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο έχει στόχο να «καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση και η παράνομη εμπορία ανθρώπων».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wOxLx5
via IFTTT

Η συγκυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ στηνει το δικο της mediaκο συστημα

| Αναπαραγουμε το εν λογω αρθρο απο τα Παραπολιτικα του Μαρινακη, το ονομα του οποιου εχει εμπλακει στην υποθεση του Noor 1...οχι επειδη το υιοθετουμε...αλλα επειδη και αυτο...οπως παρομοια αρθρα της Αυγης και της Εφ.Συν. καταγραφουν το καθενα απο την πλευρα του...το πως η mediaκη διαπλοκη αλλαξε χερια στα χρονια της συγκυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ καθως επισης και τις νεες mediaκες συμμαχιες που στηνονται.

Πολύ πριν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλέξης Τσίπρας και οι περί αυτόν είχαν «σηκώσει» ψηλά (ανά χείρας) τη σηµαία της αντιδιαπλοκής. Μία από τις χαρακτηριστικότερες αποφάσεις που είχαν λάβει ήταν το «εµπάργκο» που είχε αποφασιστεί για την παρουσία στελεχών του κόµµατος στο Mega των κυρίων Βαρδή Βαρδινογιάννη, Γιώργου Μπόµπολα και Σταύρου Ψυχάρη. Επρόκειτο για συνειδητή πολιτική απόφαση, που στόχο είχε να αναδείξει την αντισυστηµική δράση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην εγχώρια διαπλοκή. Στο πλαίσιο αυτό είχαν στοχοποιηθεί και δηµοσιογράφοι, όπως ο σχολιαστής του κεντρικού δελτίου του Μεγάλου Καναλιού, Γιάννης Πρετεντέρης. Οι επιθέσεις κλιµακώθηκαν και επεκτάθηκαν και στα υπόλοιπα Μέσα Ενηµέρωσης, µε αφορµή το δηµοψήφισµα, µε τον σηµερινό αναπληρωτή υπουργό Υγείας και στενό φίλο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, να χαρακτηρίζει «βοθροκάναλα» τις επιχειρήσεις όπου εργάζονταν εκατοντάδες άνθρωποι. Σχεδόν ταυτόχρονα µε την «σκόρπια» ρητορική που ανέπτυσσαν οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πανίσχυρος τότε υπουργός Επικρατείας, κ. Νίκος Παππάς, προωθούσε µε ταχύτατους ρυθµούς τη συγκρότηση ενός νοµοσχεδίου που οδήγησε στον διαγωνισµό-φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες. Κατά τη διάρκεια της προετοιµασίας του διαγωνισµού, πέραν της αντιπαράθεσης που υπήρξε αναφορικά µε τη συνταγµατικότητα του νοµοθετήµατος, αναδείχθηκε και η πρόθεση του κυβερνώντος κόµµατος να δηµιουργήσει τη «δική» του διαπλοκή.  
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xIOf6u
via IFTTT

Έρευνα: 1 στους 10 καταναλωτές θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί πλαστικές σακούλες

Μόνο ένας στους δέκα καταναλωτές δηλώνει ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί πλαστική σακούλα μετά την επιβολή τέλους στη χρήση από 1/1/2018 ενώ 2 στους 3 καταναλωτές θεωρούν ότι πρέπει να απαγορευτεί η πλαστική σακούλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας καταναλωτών του ΙΕΛΚΑ.Υπενθυμίζεται ότι στις 10/8/2017 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 2812/10.8.2017 της με αριθμ. 180036/952/10.8.2017 κοινής απόφασης, με θέμα: «Καθορισμός μέτρων και κανόνων για τη μείωση της κατανάλωσης πλαστικών σακουλών μεταφοράς, σε συμμόρφωση με την οδηγία 2015/720/ΕΕ "για την τροποποίηση της οδηγίας 1994/62/ΕΚ με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης λεπτών πλαστικών σακουλών μεταφοράς" του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 29ης Απριλίου 2015» η οποία στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη χρήση της λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς, στην αλλαγή νοοτροπίας των καταναλωτών προς τη χρήση σακουλών μεταφοράς προϊόντων πολλαπλών χρήσεων και όχι μιας χρήσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wOtcmk
via IFTTT

H Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο εντός του εναέριου χώρου της Ιαπωνίας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα έναν βαλλιστικό πύραυλο που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία και έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό, μια ακόμη κίνηση που κλιμάκωσε την ένταση στην περιοχή.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί σήμερα το απόγευμα εκτάκτως έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε να καταγγέλλει την «άνευ προηγουμένου σοβαρή απειλή».

Η τελευταία φορά που ένας βορειοκορεάτικος πύραυλος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία ήταν το 2009, οπότε η Πιονγκγιάνγκ είχε εξηγήσει ότι επρόκειτο για εκτόξευση δορυφόρου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wekNr8
via IFTTT

Κορύφωση της mediaκης νεοδιαπλοκης από τον Σεπτέμβριο | Σαββιδης-ΣΥΡΙΖΑ VS Μαρινακης-ΝΔ

Ένα νέο μιντιακό τοπίο θα φέρει ο Σεπτέμβριος, το οποίο αναμένεται να έχει αποτυπωθεί στα βασικά του χαρακτηριστικά στο τέλος του έτους. Οι νεοφυείς μιντιακοί Όμιλοι Σαββίδη και Μαρινάκη ενισχύονται συνεχώς, οι παραδοσιακοί κρατούν σθεναρή αντίσταση, ενώ σε θεσμικό επίπεδο η προπαρασκευή για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών προχωράει.

Ο νέος χρόνος θα φέρει το νέο καθεστώς στα ΜΜΕ, καθώς αλλάζει η δομή της διαπλοκής. Εάν από τη δεκαετία του '80 ιδίως, με την είσοδο του επιχειρηματικού κεφαλαίου στον Τύπο, η διαπλοκή οριζόταν ως ένα κρατικοδίαιτο μιντιακό σύστημα με σκοπό τη νομή των δημοσίων έργων και των κρατικών προμηθειών (Μπόμπολας, Κόκκαλης, Λαμπράκης, Λιακουνάκος κ.ά.), η έναρξη και στη συνέχεια η εμβάθυνση της οικονομικής κρίσης μετατόπισε τη διαπλοκή από τα δημόσια έργα στις τράπεζες. Οι χρεωκοπημένες μιντιακές επιχειρήσεις, με απευθείας πολιτική κάλυψη, ωφελήθηκαν με επιπλέον τραπεζικό δανεισμό (ΔΟΛ, Τηλέτυπος, Πήγασος), όταν οι τράπεζες είχαν κλείσει τη στρόφιγγα των δανείων για όλες τις επιχειρήσεις. Σήμερα, όσο οι παλαιοί επιχειρηματίες φεύγουν από το προσκήνιο χρεωκοπημένοι, νέοι παίρνουν τη θέση τους με φόρα. Η νέα διαπλοκή λειτουργεί ως κλίκα ατόμων με κοινά συμφέροντα. Είναι πολύ περισσότερο επιθετική, καθώς, εκτός από την άμεση πολιτική επιρροή, επιχειρεί να ελέγξει την πολιτική εξουσία, να τη χειραγωγήσει και σε μεγάλο βαθμό να την υποκαταστήσει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xtu7G2
via IFTTT

Σε ειδικό ανακριτή Διαφθοράς η δικογραφία για υπερκοστολογήσεις στην κατασκευή σηράγγων της «Εγνατίας»

Τον δρόμο της ανάκρισης παίρνει η υπόθεση της υπερκοστολόγησης των σηράγγων της «Εγνατίας Οδού» στη Δυτική Μακεδονία, ύστερα από τις βαρύτατες διώξεις που παρήγγειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, σε βάρος πρώην διοικήσεων της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» αλλά και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας (Αττικατ).

Κλείνοντας την προκαταρκτική εξέταση που είχε παραγγείλει τον περσινό Ιούνιο από την Οικονομική Αστυνομία, ο εισαγγελέας Διαφθοράς ζήτησε να ασκηθούν ποινικές διώξεις για σωρεία κακουργηματικών πράξεων εναντίον πρώην προέδρων, αντιπροέδρων, μελών διοικήσεων, στελεχών και μηχανικών της «Εγνατίας Οδού ΑΕ», όπως επίσης εναντίον στελεχών της εταιρείας που κατασκεύασε τις υπό διερεύνηση σήραγγες, οι οποίες βρίσκονται στη γεωγραφική περιοχή των Γρεβενών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2weS7y9
via IFTTT

Ξεκιναει η εξεταστικη στην Υγεια για ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis, αρθροσκοπήσεις

Ξεκινάει και πάλι από τον Σεπτέμβριο τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία με στόχο να διαλευκάνει το σκάνδαλο διαρκείας που συντελούνταν στον χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014. Μαύρο χρήμα, υπερτιμολογήσεις, παράνομος πλουτισμός, προκλητή ζήτηση και υπερσυνταγογράφηση είναι τα συστατικά στοιχεία του ανεξέλεγκτου «πάρτι» που επέφερε βαρύ πλήγμα τόσο στη δημόσια Υγεία όσο και στα δημοσιονομικά της χώρας εν γένει.

Αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της πολιτικής ηγεσίας, το μαύρο χρήμα στην Υγεία φτάνει τα 85 δισ., δηλαδή περίπου το 25% του δημοσίου χρέους της Ελλάδας. Με ποια υπόθεση ξεκινάει η Επιτροπή και ποια σκάνδαλα διερευνώνται αμέσως μετά; Ποια είναι τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται ως εμπλεκόμενα στις υποθέσεις και ποια υπόθεση αναμένεται να είναι η πιο «καυτή»; Σε αυτά και άλλα σημαντικά ερωτήματα απαντάμε στο παρόν δισέλιδο της «Αυγής» της Κυριακής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xtNzm0
via IFTTT

Ενεργοποείται η εξειδικευμένη υπηρεσία για τη λογοκλοπή στο διαδίκτυο - Ν. Παππάς: Βάζουμε τάξη σε ένα άναρχο τοπίο

«Υποσχεθήκαμε να ρυθμίσουμε το τοπίο των ΜΜΕ. Κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται για μια Υπηρεσία που θα εξασφαλίζει στα μέλη του Μητρώου Online Media την προστασία του περιεχομένου τους, βάζοντας τάξη σε ένα εξαιρετικά άναρχο τοπίο», τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σε συνεργασία με τον τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), παραδίδει στα μέλη του Μητρώου Online Media την Υπηρεσία Καταγραφής και Εντοπισμού Περιπτώσεων Λογοκλοπής στο Διαδίκτυο.

Η εξειδικευμένη αυτή Υπηρεσία, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αναπτύχθηκε για να συμβάλλει στη διαφάνεια της ενημέρωσης από τις διαδικτυακές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Στόχος της είναι να καταπολεμηθεί η ιδιοποίηση μέρους ή ακόμα και του συνόλου του έργου άλλων δημιουργών, εν προκειμένω ειδήσεων και άρθρων στο διαδίκτυο, μέσω της συνεχούς παρακολούθησης της ροής των ειδήσεων, της αναπαραγωγής των θεμάτων σε όλες τις ιστοσελίδες και της άμεσης ενημέρωσης σε οποιαδήποτε περίπτωση λογοκλοπής. Παράλληλα, η Υπηρεσία μεριμνά ώστε να αναφέρεται παντού η πηγή προέλευσης της αρχικής είδησης.

Ο εντοπισμός των περιπτώσεων λογοκλοπής πραγματοποιείται σε τρία στάδια: 1) με τη συνεχή καταγραφή της ροής ειδήσεων στο ελληνικό διαδίκτυο, 2) μέσα από τον έλεγχο και τη σύγκριση των αναρτήσεων για πιθανή λογοκλοπή και 3) με τον προσδιορισμό του πιθανού λογοκλόπου και την άμεση ειδοποίηση του χρήστη της Υπηρεσίας.  
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2weqPYN
via IFTTT

Κατατίθεται το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας για την απληρωτη εργασια

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος συναντήθηκαν χτες Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 με τους εκπροσώπους των εθνικών κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ).

Σκοπός της συνάντησης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ήταν η ενημέρωση των κοινωνικών εταίρων από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για το νομοσχέδιο που κατατίθεται αύριο στη Βουλή, και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τρεις άξονες με θετικό πρόσημο για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xtBDAH
via IFTTT

Τα βασικά σημεία της μεταρρύθμισης για το Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το ΥΠΠΕΘ, θα καταθέσει σύντομα σε διαβούλευση νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Λυκείου  με βάση την πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Βασικά σημεία αυτής της μεταρρύθμισης, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας, είναι τα εξής:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wdG0Bm
via IFTTT

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Γερμανία: Φασιστες σχεδίαζαν δολοφονίες πολιτικών για το προσφυγικό

Γερμανοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σήμερα στα σπίτια και τους χώρους εργασίας ενός αστυνομικού και ενός άλλου προσώπου που φέρονται ότι σχεδίαζαν να απαγάγουν και να σκοτώσουν αριστερούς πολιτικούς με αφορμή τις απόψεις τους για το μεταναστευτικό.
Οι ύποπτοι, οι οποίοι φοβούνταν ότι η προσφυγική πολιτική της Γερμανίας θα φτωχύνει τη χώρα, είχαν αρχίσει να συγκεντρώνουν τρόφιμα και πυρομαχικά και σχεδίαζαν επιθέσεις, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Έβλεπαν αυτή την κρίση ως μια ευκαιρία "για να αιχμαλωτίσουν πολιτικούς της αριστεράς και να τους σκοτώσουν με τα όπλα τους", συνεχίζει η ανακοίνωση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xGstAb
via IFTTT

Εργατικό δυστύχημα στις Σκουριές – Νεκρός 46χρονος εργαζόμενος της Ελληνικός Χρυσός

Ένας 46χρονος υλοτόμος έχασε τη ζωή του στις 8.00 το πρωί στις Σκουριές, στην τοποθεσία Καρατζά Λάκκος, όταν κατά την προσπάθεια υλοτόμησης ενός δέντρου, αποκολλήθηκε κλαδί από διπλανό δέντρο και τον καταπλάκωσε.

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από συναδέλφους του, στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Μαζί με τον άτυχο υλοτόμο εργάζονταν ένα ακόμη άτομο και κοντά και άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί έσπευσαν να τον βοηθήσουν, αλλά ήταν ήδη αργά.

Ο 46χρονος εργαζόταν σε εργολαβική εταιρία που εκτελούσε έργο υλοτόμησης για λογαριασμό της «Ελληνικός Χρυσός».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wMkZzl
via IFTTT

Επίθεση με μαχαίρι στον δήμαρχο Ελευσίνας απο πρωην συμβασιουχο

Θύμα επίθεσης με μαχαίρι έπεσε ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς μέσα στο δημαρχείο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, απολυμένος συμβασιούχος εισέβαλλε στο γραφείο του δημάρχου λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και τον μαχαίρωσε δυο φορές στο πόδι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wb2tPi
via IFTTT

Επιστολή Μίκη Θεοδωράκη στα Νέα: “Με τρομάζει η αντικομμουνιστική σας υστερία”

Όλη η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη:

«Με τρομάζει η αντικομμουνιστική υστερία που κατακλύζει την εφημερίδα σας. Ως νέος κομμουνιστής είχα την τιμή να παλέψω μέσα απ' τις γραμμές του ΕΑΜ για την κατάκτηση της Ελευθερίας. Αργότερα, την εποχή της Χούντας, μέσα από το Πατριωτικό Μέτωπο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

Όμως για την πάντοτε ενιαία εθνικοφροσύνη και για σας που την εκπροσωπείτε μαζί με τα υπόλοιπα ΜΜΕ δεν έχουν καμιά σημασία οι όποιες πράξεις με αριστερό πρόσημο, ακόμα και οι πιο σημαντικές, όσο και αν αυτές βοηθούν και τιμούν την πατρίδα και το λαό μας. Ακόμα και την αναγνωρισμένη από εχθρούς και φίλους, ντόπιους και ξένους προσφορά μας στην ανάδειξη του νεοελληνικού πολιτισμού, την αγνοείτε επιδεικτικά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vCjUoF
via IFTTT