Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ο ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Ακρως αποκαλυπτικη ηταν η χθεσινη συνεντευξη του Λακη Λαζοπουλου στο ΟΛΑ.
Μεταξυ αλλων κατηγγειλε για ακομη μια φορα τις εταιρειες επικοινωνιας κομματων και επιχειρηματιων,οι οποιες δολοφονουν προσωπικοτητες στο διαδικτυο, πετωντας κατα παραγγελια, ακροδεξια αλλα και πασης φυσεως λασπη,ενω παραλληλα σχολιασε τις πολιτικες εξελιξεις σε ολα τα επιπεδα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2f6RYmJ
via IFTTT

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Μια ρατσιστική κατάληψη έχει στηθεί από τον Ιούλιο μέσα στον χώρο όπου πρόκειται να ανεγερθεί το τέμενος στον Βοτανικό. Τα λίγα άτομα του ακροδεξιού χώρου που έχουν καταλάβει το σημείο -από τα οποία μάλιστα κάποια κυκλοφορούν με στρατιωτικά ρούχα και στολές παραλλαγής- αποκαλούν την κατάληψή τους «Στέγη αστέγων» και διατυμπανίζουν ότι απευθύνεται μόνο σε Ελληνες.

Η κατάληψη αυτή, λοιπόν, μιμείται τις πρακτικές μίσους των συσσιτίων και των αιμοδοσιών «μόνο για Ελληνες» που υποχρεώθηκε να σταματήσει να διοργανώνει η Χρυσή Αυγή μετά την ψήφιση της σχετικής αντιρατσιστικής διάταξης στον νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Φυσικά η περιβόητη «Στέγη αστέγων Βοτανικού» ή το «hotspot για Ελληνες», όπως επίσης αποκαλούν την ίδια κατάληψη, δεν είναι κάτι άλλο από μια νέα επιχείρηση μπλοκαρίσματος της δημιουργίας του επίσημου χώρου λατρείας που θα καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων της Αττικής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2eOhWge
via IFTTT

ΆΚΑΡΠΗ Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΡ - ΣΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Άκαρπη κατέστη και η νέα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με τροποποιημένη εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν τα 4/5 - Nα μην επισπευσθεί η νομοθετική ρύθμιση για το προσωρινό καθεστώς, αλλά να συγκληθεί εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε η κυβέρνηση.

Λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας ο Νίκος Βούτσης δέχθηκε το αίτημα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού και δεν επέμεινε στο όνομα του Βασίλη Μουλόπουλου για τη θέση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ. Ως αντιπρόεδρο πρότεινε τελικώς τον Νίκο Κιάο και τον κ. Μουλόπουλο ως μέλος του ΕΣΡ.

Και αυτή η εισήγηση του προέδρου της Βουλής δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία 4/5 καθώς μόνον 16 βουλευτές ψήφισαν «ναι», δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, 6 βουλευτές δήλωσαν «παρών», δηλαδή, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ, ένας βουλευτής δήλωσε «όχι», δηλαδή ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων, και ένας βουλευτής απουσίαζε, ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2faVGdk
via IFTTT

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ-ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΆΛΛΩΝ

Αυτόνομο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπουργείο Ενέργειας καθώς και υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, συστήνονται με δύο Προεδρικά Διατάγματα, που κρίθηκαν νόμιμα από το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και «προδιαγράφουν» επικείμενο ανασχηματισμό. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, πραγματοποιείται ανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού και μετονομασία υπουργείων.
  
Με δύο Προεδρικά Διατάγματα του πρωθυπουργού, δημιουργείται υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπουργείο Ενέργειας και υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ γίνεται ανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού και μετονομασία άλλων υπουργείων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2egc6DE
via IFTTT

ΔΕΗ: Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ STATE GRID ΠΡΟΤΙΜΗΤΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ

Την ανάδειξη της κινεζικής εταιρείας State Grid International Development Ltd ως προτιμητέου στρατηγικού επενδυτή για την πώληση του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ έναντι του ποσού των 320 εκατ. ευρώ αποφάσισε σήμερα, Δευτέρα, το ΔΣ της ΔΕΗ, ενώ η οριστική απόφαση για την πώληση θα ληφθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων που έχει οριστεί για τις 24 Νοεμβρίου 2016.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ παρουσιάστηκε η έκθεση για το εύλογο του τιμήματος που εκπόνησε η διεθνής επενδυτική τράπεζα Barclays, την οποία είχε επιλέξει η ΔΕΗ κατόπιν διαγωνισμού. Σύμφωνα με την έκθεση, το τίμημα χαρακτηρίζεται δίκαιο και εύλογο, η δε διαγωνιστική διαδικασία αντικειμενική και διαφανής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fxgOOY
via IFTTT

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΜΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΝΕΚΡΟΙ

Ένα λεωφορείο κι ένα βυτιοφόρο συγκρούστηκαν και ανεφλέγησαν στη νότια Βραζιλία με αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι τουλάχιστον 10 να τραυματιστούν, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Ο Φερνάντου Σέζαρ Μπετάρου, αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διευκρίνισε ότι το δυστύχημα έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες κοντά στο Καφεζάλ ντο Σουλ, στην πολιτεία Παρανά.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό της βραζιλιάνικης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οδηγός του φορτηγού και 18 επιβάτες του λεωφορείου κάηκαν ζωντανοί.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2e5K0aT
via IFTTT

ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ Ο ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Ειδικές δυνάμεις του Ιράκ έχουν φτάσει σε ελάχιστη απόσταση (μικρότερη από 1,5 χιλιόμετρο) από τα ανατολικά περίχωρα της Μοσούλης και ετοιμάζονται να εισέλθουν στην πόλη, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Έπειτα από επιχείρηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, εκατοντάδες μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εισήλθαν στο χωριό Μπαζουάγια που βρίσκεται στα όρια της Μοσούλης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fxcG1x
via IFTTT

ΜΑΞΙΜΟΥ: ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

9 + 2 παρατηρήσεις και 7 ερωτήσεις προς τον κ. Μητσοτάκη, σχετικά με την Πρόταση Νόμου της ΝΔ για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, υποβάλλουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Η «Πρόταση Νόμου της Νέας Δημοκρατίας για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης» συνοδεύεται από διάφορες μεγαλοστομίες, ωστόσο ακόμη και μια απλή ανάγνωσή της αποκαλύπτει ότι πρόκειται για πρόταση-παρωδία, επισημαίνουν πηγές του Μαξίμου.

Η αλήθεια είναι πως η «ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση» του κ. Μητσοτάκη, ενώ προσπαθεί να πείσει ότι «καταργεί πλήρως το "νόμο Παππά"», στην πραγματικότητα καταργεί μόνο:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2e5NoTb
via IFTTT

#GDTRIAL - ΠΑΜΕ : «ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ Η ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ» - «ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙ, ΑΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ»

Ο Σ. Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, που εκείνο το βράδυ δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι, ξεκίνησε να καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τα γεγονότα που έγιναν λίγα μέτρα πριν από την είσοδο της Ζώνης, όταν τάγμα εφόδου περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε άγρια σε 20 μέλη του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση ενόψει του Φεστιβάλ της ΚΝΕ - Ο μάρτυρας κατέθεσε την απόλυτη πεποίθησή του πως η επίθεση που δέχθηκαν, ήταν αποτέλεσμα απόφασης της ηγεσίας των νεοναζί να ελέγξει την Ζώνη. Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά «λειτουργησαν κατ' εντολή πέντε μεγαλοεργολαβων (τους οποίος κατονόμασε) μέσα από τη Ζώνη που εδώ και χρόνια προσπαθούν να λειτουργήσουν μονοπωλιακά για να ρίξουν το κόστος εργασίας και να μην υπάρχει συνδικαλιστική δράση».

Η κατάθεση του Σ. Πουλικόγιαννη

Οι μαρτυρικές καταθέσεις ξεκίνησαν με αυτήν του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικογιάννη, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος είχε δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι από τα μέλη του Τάγματος  Εφόδου της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρειη Ειρ. Προμπονά, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης εξηγεί κατόπιν ερώτησης της προέδρου τι σημαίνει εγκληματική οργάνωση ΧΑ, γιατί την έχει ονομάσει έτσι σε μια κατάθεσή του. «Είναι ναζί και όπου ναζί ίσον εγκληματική οργάνωση. Ρατσισμός, «αίμα, τιμή, χρυσή αυγή», καθαρότητα της φυλής». Το κοινό από την πλευρά των θυμάτων άρχισε να χειροκροτεί ενώ η πλευρά της Χρυσής Αυγής άρχισε να αποδοκιμάζει με γέλια αλλά και με προσφωνήσεις «Εαμοβούλγαροι». Τη δίκη παρακολουθούν βουλευτές και στελέχη του ΚΚΕ Η υπεράσπιση διαμαρτύρήθηκε και η πρόεδρος διέκοψε για 15 λεπτά...
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fxdDXP
via IFTTT

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΘΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΠΑΡΟΖΟ ΣΤΗ GOLDMAN SACHS

Η ad hoc επιτροπή ηθικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία συνήλθε μετά το κύμα της δημόσιας κατακραυγής που προκάλεσε η πρόσληψη του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκιής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs συμπεραίνει σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ότι δεν παραβιάσθηκε ο κώδικας δεοντολογίας .
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2e5KKwu
via IFTTT

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ - ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ

Αναστέλλεται η εφαρμογή του άρθρου 2Α του νόμου 4339/2015 με τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση. Η τροπολογία θα ψηφιστεί την Πέμπτη και ορίζει ότι η αναστολή είναι έως την δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ.

Η αναστολή αφορά

-τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fxa2J8
via IFTTT

ΓΙΑ ΤΙΣ 7/11 ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ 83 ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Για τις 7 Νοεμβρίου 2016 αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη των 84 πρώην και νυν παραγόντων του ποδοσφαίρου, που κατηγορούνται για "στημένους αγώνες" από το 2008 έως το 2011.
   Η δίκη διεκόπη λόγω... αδιαχώρητου, μετά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, καθώς η αίθουσα δεν ήταν δυνατό να χωρέσει τους 84 κατηγορούμενους, τους συνηγόρους τους (εκπροσωπούνται συχνά από περισσότερους από έναν δικηγόρο) και τους 65 μάρτυρες.

   Για την υπόθεση, που επικράτησε να αποκαλείται "Koriopolis", έχουν απαγγελθεί βαριές κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση κ.α, ενώ κεντρικό ρόλος αποδίδεται στον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2e5JzgK
via IFTTT

Η ΕΣΠΗΤ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ “ΤΗΕPRESSPROJECT.GR”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), καταγγέλλει τις επί χρόνια πρακτικές της ιδιοκτήτριας εταιρίας της ιστοσελίδας «ThePressProject.gr», σχετικά με το προσωπικό που απασχολεί.  
Με βάση τις καταγγελίες των εργαζομένων, η εν λόγω ιστοσελίδα λειτουργεί τα τελευταία χρόνια και ιδίως την περίοδο 2015–2016 υπό καθεστώς συστηματικά απλήρωτης ανασφάλιστης εργασίας απασχολώντας δεκάδες εργαζόμενους. Παράλληλα, οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Εκμεταλλευόμενη το καθεστώς υψηλής ανεργίας στον κλάδο καθώς και υπονόμευσης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας «εγκλωβίζει» τους εργαζόμενους σε μία συνθήκη πλήρους απουσίας εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2efdfez
via IFTTT

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Απαισιοδοξία για το ύψος της ανάπτυξης το 2017 εκφράζει στην τριμηνιαία έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή .
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2f9TBy3
via IFTTT

ΠΑΠΠΑΣ:Η ΝΔ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απαντά στην πρόταση νόμου της ΝΔ για την αδειοδότηση των καναλιών τονίζοντας μεταξύ άλλων πως τα δάκρυα της ΝΔ για τους εργαζόμενους στα κανάλια είναι "Κροκοδείλια" ενώ την ίδια ώρα "Ειλικρινή" για τους καναλάρχες .

Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρει πως «Οι μοναδικές επί τις ουσίας διαφοροποιήσεις που φέρνει η πρόταση νόμου της ΝΔ για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, σε σχέση με τον ισχύοντα νόμο, είναι:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2efcEtb
via IFTTT

WIKILEAKS: ΝΕΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «PLAN A»

Τα Wikileaks συνεχίζουν να δίνουν στη δημοσιότητα email του επικεφαλής της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτονται οι κινήσεις από πλευράς των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2015, πριν την συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο.

Το μήνυμα εστάλη στις 8 Ιουλίου 2015 στον Ποντέστα από τον Τζέφρι Ζάιεντς, οικονομικό σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα. Αφορούσε την Ελλάδα και την προσπάθεια των ΗΠΑ να πείσουν τον Αλέξη Τσίπρα να εφαρμόσει το Plan A των μεταρρυθμίσεων.

Στο e-mail ο σύμβουλος του Ομπάμα ενημερώνει τον Ποντέστα ότι ακολούθησε τις προτάσεις του για την Ελλάδα και μίλησε με τον Φιλ Αγγελίδης, τον υποψήφιο κυβερνήτη των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια το 2006, και προσέγγισε τον Μάικλ Δουκάκις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fa0HCG
via IFTTT

ΔΙΚΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ: ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Με την εξέταση του πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ συνεχίστηκε σήμερα στις 9 το πρωί η ακροαματική διαδικασία για τη δίκη που αφορά την παράβαση καθήκοντος και άπτεται της υπόθεσης Γιακουμάκη.

Κατά την εξέταση του ως μάρτυρας ο Σέρκο Χαρουτουνιάν παρέθεσε τα γεγονότα όπως ο ίδιος τα αντιμετώπισε. Όπως είπε τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση του άτυχου φοιτητή πήγε στην Γαλακτοκομική Σχολή, μίλησε με τον διευθυντή προκειμένου να αναζητηθούν πληροφορίες σχετικά με τον άτυχο 20χρονο, ενώ την επόμενη, όπως κατέθεσε, έστειλε στη Σχολή και τον δικηγόρο της ΕΛΓΟ κ. Αθανασοπουλο. Στις 16 Φεβρουαρίου το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε διενέργεια διοικητικής εξέτασης με τα ερωτήματα αν υπήρχαν φαινόμενα ενδοσχολικής βίας, αν το γνώριζαν ο διευθυντής και οι καθηγητές και τι μέτρα πήραν. Στις 6 Μαρτίου του 15 εκδόθηκε το πόρισμα το οποίο το διοικητικό συμβούλιο προώθησε στον εισαγγελέα και στον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας, ενώ ακολούθησε η απομάκρυνση του διευθυντή της Γαλακτοκομικης Σχολής και ζητήθηκε από το συμβούλιο των καθηγητών να συνεδριάσει και να επιβληθούν κυρώσεις στους μαθητές εάν και εφόσον αποδεικνυόταν ότι υπήρχαν φαινόμενα ενδοσχολικής βίας. Ωστόσο ο κ. Χαρουτουνιάν αναφερόμενος στο πρόσωπο του πρώην διοικητή είπε ότι ήταν ένα ικανό στέλεχος, ότι ποτέ δεν υπήρχε ένδειξη στο ΔΣ του ΕΛΓΟ ότι κάτι δεν πάει καλά και στο βιβλίο συμβάντων της σχολής υπήρχαν τιμωρίες. «Θεωρώ ότι υποτίμησε την κατάσταση. Για μένα ήταν ο καλύτερος που είχαμε», είπε χαρακτηρστικά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2efdPcp
via IFTTT

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΠΠΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΕ

Στην αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου Παππά, το οποίο μετέφερε την αρμοδιότητα αδειοδότησης από το ΕΣΡ προχωρά άμεσα η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι θα περιμένει τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ για να προχωρήσει σε συνολική αλλαγή του νόμου.
 «Σήμερα φέρνουμε στη Βουλή τη διάταξη για την αναστολή του άρθρου 2Α, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή από το ΕΣΡ, που δεν υπήρχε τότε, στον Υπουργό Επικρατείας.
Θα προχωρήσουμε στη συνολική αλλαγή του νόμου 4339/15, για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μόλις δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του ΣτΕ», δήλωσε ειδικότερα στο Real FM ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Η ΝΔ όμως έχει πει ότι δε συναινεί στη συγκρότηση ΕΣΡ, εάν η κυβέρνηση δεν καταργήσει το νόμο Παππά (κάτι άλλωστε που συμπεριλαμβάνει η ίδια στη δική της νομοθετική πρόταση, την οποια παρουσιάζει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο) και άρα επιβεβαιώνεται το διαφαινόμενο ήδη αδιέξοδο στη Διάσκεψη των Προέδρων σήμερα το απόγευμα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2f9XYcH
via IFTTT

PEPSICO-ΗΒΗ: ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ

H εταιρεία PepsiCo-HBH σταματά αιφνιδιαστικά τη λειτουργία του εργοστασίου της στα Οινόφυτα επικαλούμενη αλλαγές στην εφοδιαστική αλυσίδα των αναψυκτικών της στην Ελλάδα.
Για τους 65 εργαζόμενους που απασχολούνται στο εργοστάσιο, προβλέπονται τα παρακάτω, όπως ανακοινώνει ο γενικός διευθυντής Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων της PepsiCo, κ. Christophe Guille:
"Είναι σημαντικό ότι για τους περισσότερους έχουμε εντοπίσει θέση εργασίας είτε σε συνεργαζόμενες εταιρίες είτε μέσα στην PepsiCo. Παράλληλα, προσφέρουμε σημαντική οικονομική στήριξη μέσω ενός ελκυστικού προγράμματος εθελουσίας εξόδου στους εργαζόμενους των οποίων η θέση εργασίας επηρεάζεται και αποχωρούν από την PepsiCo".
Διευκρινίζεται ότι καμία άλλη δραστηριότητα της PepsiCo στην Ελλάδα δεν επηρεάζεται από την απόφαση για κλείσιμο του εργοστασίου στα Οινόφυτα.

Η ανακοίνωση του Christophe Guille Guille:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2efhcQx
via IFTTT

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΓΙΟ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο νευροχειρουργός, διδάκτορας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ΓΓ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου, καταγγέλλει πως έγινε χρήση χημικών από άνδρες της ΕΛΑΣ δίπλα ακριβώς από το ογκλογικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα: "Προς κ.κ. Τόσκα, Ξανθό, Πολάκη. Ενημερώνουμε πως τα χημικά της ΕΛΑΣ που εισπνέουν αυτήν την στιγμή οι ογκολογικοί ασθενείς του "Άγιου Σάββα" δεν έχουν χημειοθεραπευτικές ιδιότητες".
Ο ίδιος τονίζει πως η ενόχληση στους ασθενείς και στους εργαζόμενους του "Άγιου Σάββα" προκλήθηκε από τα χημικά της ΕΛΑΣ ιδιαίτερα όσον αφορά τις δυτικές πτέρυγες προς την μεριά των προσφυγικών, όπου και είχαν ξεσπάσει επεισόδια από το πρωί της Δευτέρας, στο περιθώριο της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2f9Wj6M
via IFTTT

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ MARFIN ΤΟ 2010

Αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι δυο κατηγορούμενοι για την φονική επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου, τον Μάιο του 2010, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις υπάλληλοι της τράπεζας.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, το Δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την αθώωση του Θ. Σ. κατηγορούμενου για την επίθεση στη Marfin και τον Π.Α. ο οποίος κατηγορείτο για την εμπρηστική επίθεση, χωρίς θύματα, στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ».
http://ift.tt/1LUiNpP;

ΠΡΕΖΑ TV
31-10-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fnhur7
via IFTTT

ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΑΤ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ - ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΣΦΑΛΙΤΩΝ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-VIDEOS

Σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια οργανωμένης περιφρούρησης της γειτονιάς των προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας από κατοίκους και αλληλέγγυους εν όψει της δίκης της Χ. Α. που γίνεται στο Εφετείο (Δέγλερη) τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στην περιφρούρηση, προσήγαγαν σίγουρα ένα άτομο και δεν έχουμε επιβεβαιώσει για άλλα. Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στην γειτονιά και τους ακολούθησαν και φασίστες. Αυτή τη στιγμή ΜΑΤ και φασίστες έχουν οπισθοχωρήσει προσωρινά αλλά απειλούν διαρκώς με εισβολή. Χρειάζεται άμεσα ενίσχυση από κόσμο!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2f3LLb8
via IFTTT

BSA: Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΕΨΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τις τελευταιες εβδομαδες , κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και μάλιστα αφειδώς, η είδηση σχετικά με την δυνατότητα ανώνυμης καταγγελίας για παράνομο λογισμικό σε επιχειρήσεις, προς όφελος μιας εταιρείας με το όνομα BSΑ η οποία και εκπροσωπεί έναν αριθμό κραταιών και πολυεθνικών τεχνολογικών εταιρειών. Αρκετοί το δημοσίευσαν θεωρώντας το ως καλό, άλλοι και πολύ σωστά, κατέκριναν την BSA και την ρουφιανιά, άλλοι μόνο την ρουφιανιά.
Έτσι, εμείς, προσπαθούμε να δούμε ποια είναι αυτή η εταιρεία εκπρόσωπος που δρα σαν αστυνομική αρχή και τι θα μπορούσε να γίνει, αν λάβετε κάποια ειδοποίηση από αυτήν.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρόκειται για έρευνα και έτσι το συνεργατικό άρθρο είναι εκ' προοιμίου «αντιεμπορικό», δηλαδή μεγάλο. Κάτι που δεν μας απασχολεί, καθώς απευθύνεται σε ανθρώπους που σκέφτονται, αμφισβητούν, που θέλουν να δουν και μια άλλη πλευρά. Και δίνοντας συγχρόνως απάντηση και σε έναν φίλο που πρόσφατα σε ένα forum-thread αναρωτήθηκε, πρόκειται για «αντιπληροφόρηση» που στέκει απέναντι στην παραπληροφόρηση.
Σημαντικά στοιχεία προέρχονται από τον Αλέξανδρο Χαλκίδη και από τον νομικό Γ. Μηλιώνη ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα τεχνολογίας, διαδικτύου, πνευματικών δικαιωμάτων.)

Μια μικρή αναδρομή:

Είναι 2001 και η Αργεντινή μαστίζεται από τις πολιτικές και οικονομικές συνέπειες της τοπικής και παγκόσμιας εξουσιαστικής ελίτ και όπως πάντα συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις κάνουν και την εμφάνισή τους τα παρασιτικά σκουλήκια, τα οποία διαμορφώνουν και ένα ευρύτερο κλίμα πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ένα από τα «σκουλήκια» εκείνη την εποχή, ήταν και η Business Software Alliance (BSA) η οποία σε μια εκστρατεία τρόμου (στην Αργεντινή) εκτόξευε συγκαλυμμένες απειλές ότι οι άνθρωποι που διαμοιράζονταν προγράμματα / λογισμικό, θα γινόταν θύματα βίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2eLtvVe
via IFTTT

CITIZENFOUR - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΣΑΝ ΤΟ GOOGLE,ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ LINKS ΑΠΟ SITES...
ΑΛΛΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ VOICE,SMS,VIBER,FACEBOOK,WHATSAPP,SKYPE ΚΤΛ. ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ SERVERS ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ  ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ,ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ,ΣΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ OΝ LINE.

Ε, ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ...ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΥΝΟΜΟΣΙΑΣ. 
ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ...ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΑΤΗ ;)

ΚΛΙΚ ΕΔΩ (copy paste το url)
http://ift.tt/2eLngkp

O Έντουαρντ Τζόζεφ Σνόουντεν είναι Αμερικανός τεχνικός (διαχειριστής συστημάτων) που εργαζόταν, βάσει συμβολαίου, για την NSA και την CIA. Το 2013, ο Σνόουντεν διοχέτευσε στον τύπο απόρρητες πληροφορίες από την NSA σχετικά με τα πρoγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι Αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις.
Οι πληροφορίες αποκαλύπτουν τα προγράμματα παρακολούθησης που τρέχει η NSA με τη συνεργασία εταιριών τηλεπικοινωνιών και Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Στις 20 Μαΐου 2013, ο Σνόουντεν πέταξε στο Χονγκ Κονγκ αφού εγκατέλειψε την εργασία του σε μια εγκατάσταση της NSA στη Χαβάη και στις αρχές του Ιουνίου αποκάλυψε χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα της NSA στους δημοσιογράφους Γκλεν Γκρίνγουολντ, Λάουρα Πόιτρας και Ίγουεν ΜακΆσκιλ. Ο Σνόουντεν ήρθε στη δημοσιότητα μετά από τις ιστορίες που βασίζονται στο υλικό που έδωσε εμφανίστηκαν στις εφημερίδες, The Guardian και The Washington Post. Περαιτέρω αποκαλύψεις έγιναν από άλλες εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της Der Spiegel και της The New York Times.
Στις 21 Ιούνη του 2013, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποσφράγισε τις κατηγορίες εναντίον του Σνόουντεν, δύο κατηγορίες για παραβίαση του νόμου κατασκοπείας και της κλοπής κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Στις 23 Ιουνίου, πέταξε στη Μόσχα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες παρέμεινε για περισσότερο από ένα μήνα. Αργότερα εκείνο το καλοκαίρι, οι ρωσικές αρχές του χορηγούν προσωρινό πολιτικό άσυλο ενός έτους, το οποίο στη συνέχεια παρατάθηκε έως τρία χρόνια. Από το 2015, εξακολουθεί να ζει σε άγνωστη τοποθεσία στη Ρωσία, ενώ αναζητά άσυλο και αλλού.

ΠΡΕΖΑ TV
31-10-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2eLsmNl
via IFTTT

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ YAHOO ΚΑΙ WHATSAPP - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Έντονες επιπλήξεις δέχθηκαν οι εταιρείες Yahoo και Whatsapp από ομάδα επιτήρησης της ΕΕ, αρμόδιας για την προστασία δεδομένων, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για παραβίαση του ιδιωτικού απορρήτου των Ευρωπαίων πολιτών.

Ειδικότερα, με επιστολή τους στις 27 Οκτωβρίου, οι ευρωπαϊκές αρχές ζήτησαν από τη Yahoo να γνωστοποιήσει τις λεπτομέρειες για την παραβίαση δεδομένων πάνω από 500 εκατομμυρίων λογαριασμών email που έγιναν μέσα στο 2014, καθώς και να δώσει απαντήσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι παρακολουθούσε τα emails των χρηστών της, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Επιπλέον, σε ξεχωριστή επιστολή ζητείται από τη WhatsApp να προσδιορίσει ποια δεδομένα των χρηστών μοιράζεται με το Facebook, μετά τις αλλαγές στην πολιτική απορρήτου της εταιρείας που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2f3PyF7
via IFTTT

ΠΑΟΚΤΣΗΣ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΒΓΑΛΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - VIDEO


ΠΡΕΖΑ TV
31-10-2016


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2e48VeI
via IFTTT

ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΡ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ - ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 2Α ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει πρώτα να συγκροτηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, και μετά θα καταθέσει τον νέο νόμο-γέφυρα για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή. Η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για το νέο ΕΣΡ ορίστηκε για τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας.  Με τη φράση «αύριο το βράδυ, θα ξέρουμε τι θα γίνει αύριο» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε ερώτηση δημοσιογράφου τι περιμένει να γίνει στην πέμπτη Διάσκεψη των Προέδρων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση πρότεινε χτες στον Βύρωνα Πολύδωρα να αναλάβει τη θέση του ΕΣΡ. Την πρόταση απέρριψε η ΝΔ δηλώνοντας: «Το πρόσωπο του κ. Β. Πολύδωρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το ΕΣΡ». «Αυτοί κάνουν τακτικισμούς για να ρίξουν την κυβέρνηση και να ικανοποιήσουν τις μωροφιλοδοξίες τους», τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Β. Πολύδωρας, και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν είμαι φίλος του Χριστοφοράκου, γι' αυτό δεν είμαι αρεστός στον κ. Μητσοτάκη», ενώ έκανε λόγο για επηρρεασμό των δικαστών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fvEJi5
via IFTTT

ΠΑΜΕ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτήν την ώρα το ΠΑΜΕ, έξω από τον Άρειο Πάγο, με αφορμή την έναρξη των καταθέσεων στη Δίκη της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση των επιθέσεων σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβιο του 2013.  Κλειστό είναι αυτήν την ώρα το ρεύμα της καθόδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Όπως αναφέρει το 902.gr:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2e4e0Un
via IFTTT

ΜΟΥΖΑΛΑΣ: ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

110 Σύροι πρόσφυγες αναχώρησαν σήμερα για τη Φινλανδία, οικογένειες και ασυνόδευτα παιδιά και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σχολίασε στην ΕΡΤ: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι κάθε φορά που φεύγει ένα τέτοιο γκρουπ, αλλά και πάρα πολύ θυμωμένοι».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fvG7AX
via IFTTT

CETA: ΕΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΔΙΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Ευρωπαϊκή Ένωση και Καναδάς υπέγραψαν επισήμως την Κυριακή τη διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, έπειτα από εβδομάδες αβεβαιότητας που είχαν προκαλέσει οι αντιδράσεις της γαλλόφωνης Βαλονίας. 

Την Παρασκευή, το περιφερειακό Κοινοβούλιο της γαλλόφωνης Βαλονίας έδωσε το πράσινο φως επιτρέποντας στο Βέλγιο να συναινέσει στην υπογραφή της Συνολικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας. Ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό υπέγραψε τη συμφωνία με τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, κατά τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Καναδά, στις Βρυξέλλες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2e49u8A
via IFTTT

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΙΠΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΓΑΤΕ

Αρνητικός στο ενδεχόμενο τέταρτου μνημονίου εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας παράλληλα πως το ζήτημα του χρέους αποτελεί ένα «βαρίδι στα πόδια της χώρας».

Η συμφωνία που έχουμε υπογράψει δεν προβλέπει νέο πρόγραμμα, διαβεβαίωσε ο κ. Δραγασάκης μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που μιλούν για τέταρτο και πέμπτο μνημόνιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fvFg3w
via IFTTT

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Χιλιάδες Ρουμάνοι πολίτες έλαβαν μέρος την Κυριακή σε σιωπηλή πορεία στους δρόμους του Βουκουρεστίου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής και η οποία στοίχισε την ζωή σε 64 ανθρώπους -τραγωδία που πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο πολιτικό σύστημα της χώρας, οι οποίες οδήγησαν τελικά στην παραίτηση της κυβέρνησης του Βίκτορ Πόντα.

Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι οι οποίοι κρατούσαν λουλούδια και κεριά κατέκλυσαν τους δρόμους με κατεύθυνση την περιοχή του κλαμπ Colectiv για να καταγγείλουν ότι η διαφθορά συνεχίζει να αποτελεί μάστιγα στη Ρουμανία και η χώρα δεν διαθέτει επαρκή μέσα για να αποτρέψει ή να αντιμετωπίσει την επόμενη τραγωδία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2e4bkX3
via IFTTT

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΙΧΘΥΟΠΩΛΗ

Δεκάδες χιλιάδες Μαροκινοί βγήκαν στους δρόμους του Ραμπάτ και των άλλων πόλεων της χώρας σε οργισμένες διαδηλώσεις για τον θάνατο του 30χρονου ιχθυοπώλη Μουχσίν Φικρί: Ο Φικρί είχε πέσει μέσα σε σκουπιδιάρικο προσπαθώντας να ξαναπάρει τα ψάρια που του είχε κατασχέσει η αστυνομία -αλλά βρήκε το θάνατο.

Η ατμόσφαιρα στις διαδηλώσεις, όπως και η σπίθα που πυροδότησε την οργή, θύμιζε σε πολλούς το ξέσπασμα της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης στην Τυνησία, όπου οι διαδηλώσεις είχαν ξεκινήσει μετά την αυτοπυρπόληση ενός νεαρού μανάβη.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fvICU1
via IFTTT

ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ Ο ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ CUMHURIYET

H τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Cumhuriyet, η οποία θεωρείται πως κλίνει προς την αντιπολίτευση, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ το πρωί της Δευτέρας. 

Παράλληλα, έγιναν έρευνες σε σπίτια άλλων υψηλόβαθμων στελεχών και συντακτών της εφημερίδας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η εισαγγελία αναφέρει πως η έρευνα σε βάρος της εφημερίδας άνοιξε για κατηγορίες που σχετίζονται και με «εγκλήματα εξ ονόματος» Κούρδων αυτονομιστών και για σχέσεις με το δίκτυο του Γκιουλέν. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2e4bA8u
via IFTTT

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΦΙΛΟΡΩΣΟΣ ΝΤΟΝΤΟΝ

Πρώτος αλλά λίγο χαμηλότερα από το ποσοστό για εκλογή από τον πρώτο γύρο ήρθε στις εκλογές για την προεδρία της Μολδαβίας ο Ίγκορ Ντόντον, με τη χώρα να πηγαίνει σε δεύτερο γύρο στις 13 Νοεμβρίου. Ο Ντόντον, που «κοιτάζει» προς τη Μόσχα και έχει προαναγγείλει δημοψήφισμα ώστε να ανατραπεί η συμφωνία διασύνδεσης με την ΕΕ, πήρε 48,5% στον πρώτο γύρο και θα αντιμετωπίσει την υποψήφια του φιλοευρωπαϊκού στρατοπέδου Μάια Σάντου, η οποία πήρε 38,2%.

Είναι η πρώτη φορά από το 1997 που ο αρχηγός του κράτους εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία, μετά την απόφαση που έλαβε τον Μάρτιο το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fvEOlB
via IFTTT

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Ανοίγει τη Δευτέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής η δικογραφία για την επίθεση τάγματος εφόδου σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ, τον Σεπτέμβριο του 2013, στο Πέραμα με εννέα τραυματίες.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προχωρά την τρίτη υπόθεση, η οποία, βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος, ανήκει στη δράση της «εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή», καλώντας σε κατάθεση τον πρώτο μάρτυρα, Σωτήρη Πουλικογιάννη, πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου που είχε δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι, μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fm2Yja
via IFTTT

Ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ

ΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ...ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ...ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ... ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ.

«Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει τάχιστα σε νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα καλύπτει το νομικό κενό μη αδειοδότησης και μη συγκρότησης του ΕΣΡ από τώρα μέχρι και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, και προσθέτει ότι «μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την αντιπολίτευση και η συνέχιση της άρνησης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, το μόνο που θα καταδεικνύει είναι την επιδίωξη για τη συνέχιση της ασυδοσίας».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2f4kOUb
via IFTTT

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συναντάται το μεσημέρι της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιδιώκει παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη σύγκρουση -όπως υποστηρίζει- εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2flZoWk
via IFTTT

«ΚΑΗΚΕ» Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ (;) - ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Με την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ να έχει απορριφθεί από σύσσωμη την αντιπολίτευση, κάτι που θα φανεί και στην αποψινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η κυβέρνηση προωθεί τις επόμενες πρωτοβουλίες της που είναι -κυρίως- νομοθετικής φύσης, ενώ παράλληλα καλεί τα κόμματα να προτείνουν πρόσωπα για το ΕΣΡ. Εφόσον, οι αρμοδιότητες επιστραφούν στο ΕΣΡ, η ΝΔ δεν αποκλείεται να καταθέσει πρόταση για το ΕΣΡ.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δεν έχει «ξεγράψει» την πιθανότητα συναίνεσης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Όπως δήλωσε, «το βράδυ θα ξέρουμε τι θα γίνει».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2f4lzgd
via IFTTT

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 28.000 ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΩΝ 6,5 ΡΙΧΤΕΡ

Σε διαρκές καθεστώς φόβου η κεντρική Ιταλία μετά και τη νέα σεισμική δόνηση των 6,5 βαθμών -η ισχυρότερη στη χώρα από το 1980- που έγινε αισθητή από τον βορρά έως το νότο, μέχρι και την Αυστρία. Στο Αματρίτσε, επίκεντρο του φονικού σεισμού του Αυγούστου, μόνο συντρίμμια. Ιστορικά κτίρια και εκκλησίες -ανάμεσά τους ο καθεδρικός του Αγίου Βενέδικτου του 13ου αιώνα στη Νόρτσια- δεν υπάρχουν πια. Η άσφαλτος στη Νόρτσια κόπηκε στα δύο...

Νέος σεισμός, ο ισχυρότερος εδώ και δεκαετίες, χτύπησε την Ιταλία
Ο τρόμος επανήλθε στις 7:40 (τοπική ώρα) το πρωί της Κυριακής με νέα δόνηση 6,5 βαθμών σε εστιακό βάθος μόλις δέκα χιλιομέτρων με επίκεντρο ανάμεσα σε Νόρτσια και Πρέτσι στις περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια -την ίδια ζώνη που πληγώθηκε βαθιά από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου που κόστισε 300 ζωές και τις δονήσεις της περασμένης εβδομάδας.

Η Ιταλία ευτυχώς δεν μετρά θύματα, ούτε και υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους των οποίων η τύχη αγνοείται. Περίπου 20 είναι κατά τις διαθέσιμες πληροφορίες οι τραυματίες -δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Έχουν ακολουθήσει τουλάχιστον δεκάδες μετασεισμοί, ενώ στις 13:07 (τοπική ώρα) νέος σεισμός σημειώθηκε με επίκεντρο την Περούτζα. 

Ο φόβος είναι μεγάλος, στους δεκάδες χιλιάδες αστέγους από τους σεισμούς της περασμένης εβδομάδας προστίθενται και άλλοι, και φθάνουν πλέον τις 28.000 -25.000 στο Μάρκε και 3.000 στη Νόρτσια στην περιφέρεια της Ούμπρια. Εκφράζονται δε φόβοι ότι ο αριθμός των αστέγων μπορεί να φθάσει τις 100.000, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλούνται ιταλικά μέσα.

Οι καταστροφές είναι τεράστιες σε ιστορικά κτίρια, εκκλησίες και κατοικίες. Η Νόρτσια, η οποία βρέθηκε ακριβώς πάνω στο επίκεντρο, έχει «γονατίσει». Ο δήμαρχος της Ουσίτα, όπου επίσης είναι τεράστιες οι καταστροφές, λέει «είδαμε την κόλαση».

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που σημειώνεται στην Ιταλία από το 1980 (πιο ισχυρός από τον σεισμό στην Λ'Άκουιλα το 2009). Είναι η πιο δυνατή δόνηση της σεισμικής δραστηριότητας που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου με τους 6 βαθμούς που παρέλυσαν το Αματρίτσε και το Ακομούλι. Μαζί με την Αρκουάτα ντελ Τρόντο δέχθηκαν τώρα το τελειωτικό χτύπημα.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψαν τα drone του Πυροσβεστικού Σώματος της Ιταλίας από το Αματρίτσε. Μόνο συντρίμμια έχουν μείνει πλέον στο χωριό που δέχθηκε το βαρύτερο χτύπημα την 24η Αυγούστου για να βρεθεί ξανά σήμερα στο έλεος του Εγκέλαδου.in.gr



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2f37BLe
via IFTTT

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση πλήττει την Ιταλία - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6,1 ΡΙΧΤΕΡ

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών σημειώθηκε στις 8:40 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) στην Ιταλία, σύμφωνα με το ιταλικό γεωδυναμικό ινστιτούτο. 

Ο σεισμός χτύπησε την κεντρική Ιταλία, στα 68 χλμ ανατολικά-νοτιοανατολικά της Περούτζια με εστιακό βάθος 10 χλμ. Η δόνηση έγινε αισθητή στη Ρώμη και στη Φλωρεντία.

Η νέα σεισμική δόνηση έφερε μεγάλες υλικές ζημιές στα ήδη καταπονημένα από τις προηγούμενες δονήσεις παλαιά κτήρια σε πολλά σημεία στην κεντρική Ιταλία. Σύμφωνα με την ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, πολλά κτίσματα έχουν καταρρεύσει, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Από τις πρώτες εικόνες επικρατεί κατάσταση πανικού σε όλη την περιφέρεια. Οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους. Ευτυχώς, οι καιρικές συνθήκε στην περιοχή είναι καλές. 

Σύγχυση επικράτησε αρχικώς σχετικά με το μέγεθος του σεισμού, καθώς νωρίτερα το αμερικανικό ινστιτούτο Γεωφυσικής USGS είχε ανακοινώσει πως ο σεισμός είχε μέγεθος 7,1 βαθμούς και το εστιακό βάθος του ήταν 108 χλμ. 

Αργότερα, το ιταλικό γεωδυναμικό ινστιτούτο έδωσε ένταση σεισμού 6,1 βαθμών, αλλά αργότερα κι αυτό αναθεώρησε τη μέτρηση στους 6,5 βαθμούς.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Εγκέλαδος χτύπησε και πάλι τη γειτονική χώρα με αλλεπάλληλες δονήσεις, με ισχυρότερη αυτή των 6,1 βαθμών, στο χωριό Βίσο, της περιφέρειας Μάρκε.in.gr


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2eQVz7i
via IFTTT

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΦΥΡΟΚΟΠΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

Μία μόλις ημέρα αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωνε ότι δεν είναι σκόπιμη η επανάληψη των αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι, σκληρές μάχες διεξάγονται στα βόρεια της πόλης, ενώ βόμβες πέφτουν σε όλη την πόλη, προερχόμενες κατά τα φαινόμενα τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνται στα διαφιλονικούμενα εδάφη του Βορρά. Ταυτόχρονα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει βομβαρδισμούς από αέρος ή με οβίδες στα δυτικά και νότια της πόλης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dXhZ51
via IFTTT

«ΌΧΙ» ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΥΔΩΡΑ

Το πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο θεσμός του ΕΣΡ, τονίζει η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας την πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρία του Συμβουλίου.
Πηγές από την Πειραιώς σημειώνουν ότι ο κ. Πολύδωρας, με δηλώσεις του κατά το παρελθόν, έχει στηρίξει τον νόμο Παππά και άρα δεν αποτελεί το κατάλληλο πρόσωπο γι' αυτή τη θέση.
Επίσης, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, είναι ο άνθρωπος που είχε προτείνει τη συνεργασία της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή, πράγμα αδιανόητο. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fq6pEZ
via IFTTT

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΝΕΔΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Από τα στοιχεία προκύπτει και σε αυτήν την επίθεση, ότι δεν πρόκειται για απλή ή τυχαία επίθεση, αλλά για προσχεδιασμένη, πολύ καλά οργανωμένη από τάγματα εφόδου εναντίον μελών και στελεχών του ΚΚΕ, με στόχο τη φυσική τους εξόντωση. Επιπλέον, υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία στη δικογραφία, όπου κατηγορούμενοι αναφέρουν πως τούς έλεγαν, ότι δικοί μας εφοπλιστές θα διώξουν το ΠΑΜΕ, θα μας δώσουν δουλειά υπό τον όρο να μην κάνουμε απεργίες. Τα στοιχεία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Το ίδιο και για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στις 12 Ιούνη 2012. Λίγες ώρες πριν, ο Ι. Λαγός, έλεγε ότι πλέον οι Αιγύπτιοι ψαράδες θα δίνουν από δω και πέρα λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή...

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dXiM5W
via IFTTT

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΕΣΡ

Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βύρωνα Πολύδωρα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι αυτονόητο ότι υπό το φως της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας η αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών της διεξαγωγής περνάει στο ΕΣΡ άμεσα, όπως άλλωστε προέβλεπε από την αρχή ο ν.4339/15.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fq6s3D
via IFTTT

ΗΠΑ: 136.000 ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙ Η BMW ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακαλεί 136.000 οχήματά της που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ έπειτα από ένα πρόβλημα στην αντλία καυσίμων, που θα μπορούσε να ακινητοποιήσει το όχημα, σύμφωνα με τις υποδείξεις που της έγιναν από τις αρμόδιες αρχές οδικής ασφάλειας.

Η ΒMW δήλωσε στις εποπτικές αρχές πως δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί εξαιτίας του προβλήματος αυτού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dXfFem
via IFTTT

ΔΟΛ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΨΥΧΑΡΗ

Πείσθηκαν για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ από τις διαβεβαιώσεις του Σταύρου Ψυχάρη ότι θα πληρώσει τα δεδουλευμένα τους, με την υπόσχεση ότι στο τέλος του μήνα θα πληρωθούν ένα 15νθήμερο. Οι εργαζόμενοι, από τη δική τους πλευρά, ζήτησαν έναν ακόμη μισθό στις 15 Νοεμβρίου, δηλώνοντας πως αν δεν γίνει εκταμίευσή του έως τις 9 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2eZDog4
via IFTTT

ESM ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ: ΤΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Ο γενικός γραμματέας του ESM και του EFSF (Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), Καλίν 'Ανεβ Γιάνσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «L' Agefi» δήλωσε ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να συζητηθούν στα τέλη Νοεμβρίου

από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), καθώς η άποψη είναι να ισχύσουν από την αρχή του 2017.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο ESM δεν θα συζητήσει τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους πριν από το τέλος του επόμενου έτους και ότι εργάζεται με την υπόθεση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fgMadk
via IFTTT

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ - ΓΛΥΠΤΑ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Δεν είναι μόνο ο λέοντας πάνω στο επιβλητικό βάθρο στη κορυφή της Αμφίπολης και ο περίβολος του μισού χιλιομέτρου που προκαλούσε δέος.

Τεραστίου μεγέθους με γλυπτές συνθέσεις και πλούσιο εναέτιο διάκοσμο ήταν και η εξωτερική πρόσοψη του ταφικού μνημείου όπως αποκαλύπτει στο Βήμα της Κυριακής ο αρχιτέκτονας της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά Μιχάλης Λεφαντζής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2eZD7tC
via IFTTT