Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Τα ιδιωτικά τρένα της Αγγλίας πιο ακριβά και από υπερατλαντικές πτήσεις

Το ταξίδι με τρένο από το Λονδίνο στο Μάντσεστερ είναι πλέον ακριβότερο από ό,τι ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ'επιστροφής από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη.
Αυτό ανακάλυψε η δημοσιογράφος Martha Kelner, που αναγκάστηκε να πληρώσει 338 λίρες για ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Μάντσεστερ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2QlPeXM
via IFTTT

Το Facebook έδινε τα δεδομένα μας σε Netflix και Airbnb

Η εταιρεία Facebook το 2012 είχε εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών της, όπως αποκαλύπτει εσωτερική αλληλογραφία της εταιρείας.
Τα εσωτερικά emails δόθηκαν στη δημοσιότητα από το βρετανικό κοινοβούλιο. Η αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου απέκτησε τα εν λόγω emails στο πλαίσιο αγωγής που είχε καταθέσει η αμερικανική εταιρεία λογισμικού Six4Three.

Πρόκειται για μια επιλογή από emails που δείχνουν ότι το προσωπικό της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντα συμβούλου Μαρκ Ζούκερμπεργκ, συζητούσαν με ποιόν τρόπο θα πουλούσαν την πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

Επίσης, αναδεικνύουν μία σειρά αμφιλεγόμενων πρακτικών που εφάρμοζε το Facebook:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2RHDE67
via IFTTT

Αποφυλάκιση Ριχάρδου προτείνει και η εισαγγελέας, λόγω νομικής διάστασης

Τη διακοπή της προσωρινής κράτησης και των οκτώ κατηγορουμένων στην υπόθεση της φερόμενης λαθρεμπορίας χρυσού εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας, που κλήθηκε να προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει τις προσφυγές των προφυλακισθέντων.
Η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να υπέβαλε πρόταση με την οποία συμφωνεί ως προς την άρση της κράτησης των οκτώ, με την ανακρίτρια της υπόθεσης, που έχει ήδη ταχθεί υπέρ της απόλυσης των προφυλακισμένων, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2RKj1Gq
via IFTTT

Επικρατηση της εργοδοτικης ανομιας: Φυλάκιση τριών ετών με αναστολή για τον ξυλοδαρμό του διανομέα στη Θεσσαλονίκη

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή και χρηματική ικανοποίηση 1.000 ευρώ επέβαλε σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον ιδιοκτήτη πιτσαρίας που γρονθοκόπησε και τραυμάτισε σοβαρά τον Τάσο Τοπαλίδη, πρώην υπάλληλό του διανομέα, επειδή ο τελευταίος απουσίασε από την εργασία του λόγω ασθενείας και ενώ εργαζόταν στο εν λόγω κατάστημα για ενάμιση περίπου μήνα ανασφάλιστος.

Όπως είπε, οι χυδαίες ύβρεις, οι απειλές και το γεγονός ότι δούλευε για ενάμιση μήνα χωρίς ένσημα, τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί από την επιχείρηση. «Έλεγε ότι "κρεμάς το μαγαζί" και απειλούσε ότι μόλις γυρίσει από την Ελβετία θα "δεις τι θα πάθεις". Έφτασε στο σημείο να απειλεί τον 9χρονο γιο μου», κατέθεσε ο ίδιος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2QFkReh
via IFTTT

Γαλλία: Τα «Κίτρινα Γιλέκα» για 4η φορά στους δρόμους

«4η Πράξη»: Τα «Κίτρινα Γιλέκα» προχωρούν σήμερα στην 4η μεγάλη διαμαρτυρία τους απ' άκρη σ' άκρη της Γαλλίας, ζητώντας «διαρκή αλλαγή» και απολαμβάνοντας τη στήριξη του 68% των Γάλλων. Το φόβο «επεισοδίων και ταραχών» αντιτάσσει η γαλλική κυβέρνηση, με 89.000 αστυνομικούς και τεθωρακισμένα οχήματα αλλά και διαρκή προπαγάνδα για την ανάγκη απομόνωσης των «βίαιων». Σιωπή από τον Μακρόν, που αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική ως «ο πρόεδρος των πλουσίων».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Sy0Rrt
via IFTTT

Ο Αδωνις ειναι η αποδειξη τις ακροδεξιας που ζει και βασιλευει στη ΝΔ: Ο... Ακενοτούμπο γεννήθηκε κάπου στην Αφρική

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο Blue Sky εμφανώς υποτιμητικά και ρατσιστικά για τον σημαντικό Έλληνα αθλητή, αναφέρει:
«Ο Ακενοτούμπο, που παίζει στο NBA ως Έλληνας δεν παίζει;». Στη συνέχεια, αφού με την παρέμβαση του δημοσιογράφου προφέρει σωστά το όνομα του star του NBA, προσθέτει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2QFu0DP
via IFTTT

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος της ηγεσίας και στελεχών της Folli Follie

Η δίωξη του οικονομικού εισαγγελέα στρέφεται κατά του ιδρυτή του Ομίλου Δημήτρη Κουτσολιούτσου , της συζύγου του Κατερίνας, του γιου τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, τριών μελών του ΔΣ της εταιρίας, του οικονομικού Διευθυντή της εταιρίας, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017 και του επικεφαλής του ομίλου στην Ασία.

Για τα ίδια πρόσωπα πριν λίγο καιρό εκδόθηκαν αποφάσεις του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, μετά από αίτημα του κ. Δραγάτση, για την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών τους, θυρίδων και όλων των χρηματοπιστωτικών προϊόντων που κατέχουν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Sy0UDF
via IFTTT

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου- Βασιλοπούλου, αντίγραφο του Πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014.

Τη διαβίβαση  του Πορίσματος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισε κατά την τελευταία συνεδρίασή της η Εξεταστική Επιτροπή. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2SBQOSm
via IFTTT

Με τον αντιρατσιστικό παραπέμπεται ο Χρυσαυγιτης δολοφόνος του Πετρίτ στη Κερκυρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ η εισαγγελέας της Κέρκυρας ενημέρωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής πως ο 44χρονος παραπέμπεται να δικαστεί με τις συγκεκριμένες διατάξεις, κάτι που σημαίνει ότι το έγκλημα θεωρείται ρατσιστικό,

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 44χρονου, για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες και καταγγελίες πως διατηρεί στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, αρνήθηκε πως το έγκλημα έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 44χρονος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι διαπληκτίστηκε εντόνως με τον 63χρονο εργάτη γης για προσωπικούς λόγους στον επαρχιακό-αγροτικό δρόμο Δραγωτινών-Σπαρτερών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2QFcyPB
via IFTTT

Σε σταθερές ράγες και σε νέα δεδομένα οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

Η ελληνική πλευρά δηλώνει ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψης στη Μόσχα και προχωρώντας σε απολογισμό των συνομιλιών μιλά για «αποκατάσταση των σχέσεων σε νέα δεδομένα».
Περίπου τρεις ώρες διήρκησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο. Η ελληνική πλευρά δηλώνει ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψης στη Μόσχα και προχωρώντας σε απολογισμό των συνομιλιών μιλά για «αποκατάσταση των σχέσεων σε νέα δεδομένα».
Το πλαίσιο αυτών των νέων δεδομένων, αλλά και της επίσκεψης, τέθηκε ήδη στον διάλογο που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος μπροστά στις κάμερες κατά την έναρξη της συνάντησης τους και που ανέδειξε με τις δηλώσεις του στην κοινή συνέντευξη Τύπου σημειώνοντας ότι στόχος είναι οι σχέσεις που οικοδομήθηκαν με κόπο την περίοδο 2015-16 να παραμείνουν στις σταθερές ράγες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2QIx4iy
via IFTTT