Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ξεπουλημα ακομη περισσοτερων μοναδων της ΔΕΗ θελουν οι δανειστες

Πριν δύο ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης βρέθηκε στις Βρυξέλλες όπου είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Μοσκοβισί, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και να αποσπάσει στήριξη στην πρόταση που έχει καταθέσει: Να αρκεστεί δηλαδή η τρόικα στην πώληση των δύο παλαιών μονάδων στο Αμύνταιο, της σύγχρονης μονάδας Μελίτη Ι στη Φλώρινα, και της άδειας για τη κατασκευή της μονάδας Μελίτη ΙΙ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fwntqV
via IFTTT

Καταδικη του νεοναζι Ηλια Κασιδιαρη για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος.
Το αδίκημα αφορά σε ομιλία του στον Ασπρόπυργο το 2015, που σύμφωνα με τον εισαγγελέα της έδρας «προέτρεψε ευθέως πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να ασκήσουν βία σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας» και η οποία στη συνέχεια ανέβηκε στο διαδίκτυο το 2015. Στην ομιλία αυτή ο Κασιδιάρης μιλά μεταξύ άλλων για «ανθρώπινα σκουπίδια» και για ανυπαρξία κράτους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fE26aR
via IFTTT

Αποζημίωση 70 εκ. από τo Δημόσιο θα ζητήσει η Fraport, σύμφωνα με το Spiegel - Καταγγελουν φθορες

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel «η Fraport θέλει να ζητήσει αποζημιώσεις ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ. Τα αεροδρόμια που ανέλαβε… βρίσκονται προφανώς σε πολύ χειρότερη κατάσταση από όσο μπορούσε κανείς να εικάσει. Στη σχετική συμφωνία παραχώρησης προβλέπεται ότι η Fraport σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να ζητήσει αποζημιώσεις.»
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xBxZHS
via IFTTT

Συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αποτρέπει τη στοχοποίηση των διεμφυλικών

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Επιφυλάξεις εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για διόρθωση φύλου στα 15 θα είναι πέρα από τη σύμφωνη γνώμη των γονέων, και η επιστημονική γνωμοδότηση από το νοσοκομείο Παίδων που θα εμπλέκεται στην όλη διαδικασία. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fF8m1T
via IFTTT

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΣΡ: Έρχεται η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Στη φάση σύνταξης της προκήρυξης του νέου διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας έχει εισέλθει το ΕΣΡ εν μέσω επαφών με το αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την προώθηση νομοτεχνικών βελτιώσεων στον λεγόμενο νόμο- Παππά. 
Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τον επικείμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, αποκάλυψε ότι η αρχή έχει εισέλθει ήδη στη διαδικασία σύνταξης της σχετικής προκήρυξης. «Συντάσσεται αυτή την περίοδο η προκήρυξη για διαγωνισμό» είπε ο κ. Μορώνης και διαβεβαίωσε ότι η ανεξάρτητη αρχή είναι σε επαφή με το υπουργείο για νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νόμο Παππά, ώστε αυτή τη φορά η προσπάθεια να ολοκληρωθεί αισίως. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xEu22A
via IFTTT

Παιδίατροι υπογράφουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ψευδείς βεβαιώσεις περί εμβολιασμού, που υπογράφουν παιδίατροι χωρίς να έχουν γίνει τα εμβόλια, πιστοποιητικά που βεβαιώνουν ψευδώς ότι το παιδί ανήκει σε ομάδα που δεν μπορεί να εμβολιασθεί, ακόμη και παραποίηση στοιχείων στο βιβλιάριο υγείας είναι μερικά από τα πιστοποιητικά που δίδονται από γιατρούς για να αποφύγουν οι γονείς να κάνουν τα εμβόλια στα παιδιά τους και ταυτόχρονα να τα εγγράψουν στο σχολείο ή τον παιδικό σταθμό. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, είναι πραγματικά αποκαλυπτικά. Το ένα πιστοποιητικό είναι από γιατρό άνευ ειδικότητας και το άλλο από παιδίατρο-ομοιοπαθητικό, ενώ υπάρχει και άλλο έγγραφο, που γονείς έδωσαν σε παιδίατρο να υπογράψει προκειμένου να συναινέσουν για τον εμβολιασμό του παιδιού τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wY9IHN
via IFTTT

Παραιτήθηκε όλο το Δ.Σ. της «Αυγής» της εφημερίδας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Απληρωτοι οι εργαζομενοι

Κυβερνηση που δεν μπορει να τακτοποιησει τα οικονομικα και τα media του ιδιου της του κομματος....ειναι ικανη για οτιδηποτε αλλο;
Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», μετά την επεισοδιακή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της παραίτησης του Νίκου Τσαγκρή, ο οποίος είχε αναλάβει το εγχείρημα ανανέωσης της εφημερίδας.

Στη Γ.Σ. που έγινε παρουσία του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα, παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xM0ja6
via IFTTT

Intel: Πότε έρχεται το τσιπ που μιμείται τον εγκέφαλο

Του Aaron Tilley

Η Intel ξεκινάει ένα πείραμα γύρω από τα λεγόμενα "νευρομορφικά τσιπ" (neuromorphic chips) που φιλοδοξεί να μιμηθεί τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Αυτό το νέο τσιπ, ονόματι Loihi, αποτελείται από 128 υπολογιστικούς πυρήνες. Κάθε πυρήνας έχει 1.025 τεχνητούς νευρώνες, εφοδιάζοντας έτσι το τσιπ με περισσότερους από 130.000 νευρώνες και 130 εκατ. συναπτικές συνδέσεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wYnnhQ
via IFTTT

Μεσαιωνας και βγαλε: Οι Πολωνοί εθνικιστές κερδίζουν την ΕΕ στο ίδιο της το παιχνίδι

Του Leonid Bershidsky

Οι εθνικιστές που κυβερνούν την Πολωνία αποδεικνύονται έξυπνοι παίκτες στην αντιπαράθεσή τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τους κατηγορεί ότι υπονομεύουν το κράτος δικαίου, αλλά δεν τους έχει επιβάλει ακόμη κυρώσεις. Ο Πρόεδρος Andrzej Duda μόλις παρουσίασε αυτό που αποκαλεί "συμβιβαστική πρόταση" σχετικά με μια δικαστική μεταρρύθμιση που εξαγρίωσε την ΕΕ. Είναι ο "κλάδος ελαίας" που η ΕΕ θα πρέπει να δεχτεί μόνο εάν κρυφά μετανιώσει που κατσάδιασε τις πολωνικές αρχές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2y9YncO
via IFTTT

Σε ναυάγιο οδηγείται η επιχείρηση διάσωσης της ΕΒΖ - Στον αερα οι εργαζομενοι

Της Νένας Μαλλιάρα

Ολοταχώς προς ναυάγιο οδηγείται η επιχείρηση σωτηρίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, με τον διαγωνισμό της πώλησης των δύο θυγατρικών στη Σερβία να καταλήγει άγονος εντός του επομένου 48ώρου και τις εγγυητικές που έχουν κατατεθεί να αίρονται στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, παρά τη βελτίωση του τιμήματος από τον Σέρβο επιχειρηματία Miodrag Kostic του MK Group που ήταν ο μόνος ενδιαφερόμενος για τα προς πώληση δύο εργοστάσια της ΕΒΖ, η πώληση δείχνει ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί. Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα η ΕΒΖ να οδηγηθεί σε απαξίωση και πτώχευση, αργά ή γρήγορα, φορτώνοντας στους Έλληνες φορολογούμενους τα δάνειά της, ύψους 160 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fS4k39
via IFTTT

Έρευνα σε γραφεία της UBS στη Γερμανία

Γερμανοί εισαγγελείς διεξήγαγαν έρευνες που συνδέονται με ευρύτερη έρευνα σε περίπου 2.000 πελάτες της UBS για φορολογική απάτη. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επεκτείνεται μια σειρά ερευνών ενάντια στους πελάτες της τράπεζας, η οποία ήδη κρατάει τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Οι έρευνες ξεκίνησαν την Τρίτη, ενώ ενεπλάκησαν περίπου 130 μέλη των αρχών, όπως ενημέρωσαν οι εισαγγελείς της γερμανικής πόλης Bochum.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ybp152
via IFTTT

«Τα ΜΜΕ είναι συνυπεύθυνα για την άνοδο του AfD»

Τα media ασχολούνταν κάθε τόσο με θέματα που έβαζε στην ατζέντα το AfD, χωρίς όμως να συμμετέχουν πάντα εκπρόσωποι του κόμματος: Από τις αρχές του χρόνου πραγματοποιήθηκαν μόνον στη γερμανική δημόσια τηλεόραση πάνω από 50 τηλεοπτικές συζητήσεις με αντικείμενο την προσφυγική κρίση (!)
Ερωτηθείς για το AfD και τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από τα ΜΜΕ ο καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Ερφούρτης Κάι Χάφεζ, είναι κατηγορηματικός και αρκετά καυστικός. «Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι συνυπεύθυνα για την άνοδο της Εναλλακτικής για τη Γερμανία. Σε κάθε περίπτωση».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fTwk6k
via IFTTT

Στη φυλακή άνεργος που δεν πλήρωσε διόδια στη διαδρομή Καλαμάτα - Αθήνα

Απίστευτο και όμως αληθινό: Στη φυλακή οδηγείται 47χρονος από την Καλαμάτα που δεν πλήρωσε διόδια στη διαδρομή από την πόλη του προς την Αθήνα.

Το πταισματοδικείο Καλαμάτας τον καταδίκασε σε 6 ημέρες φυλάκιση για κάθε σταθμό διοδίων που αρνήθηκε να πληρώσει, ποινή εξαγοράσιμη προς 80 ευρώ ανά περίπτωση. Όταν ο 47χρονος άνεργος δήλωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τα χρήματα, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και συνελήφθη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2y9Yh4W
via IFTTT

Λαθραία, ανομία και συμφέροντα κάτω από το ναυάγιο στον Σαρωνικού

Από το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου, άνθρωποι και κάμερες επιχειρούν να καταγράψουν τη μεγάλη οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό. Το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση για το ποιος φταίει, αλλά όχι απαραίτητα και έρευνα γι' αυτό. Στη θάλασσα όμως του Σαρωνικού δεν επιπλέει μόνο μαζούτ.

Επιπλέουν οι ρύποι και τα απόβλητα από ένα παιχνίδι συμφερόντων που περιλαμβάνει από λαθρεμπορία καυσίμων έως φήμες για μεγάλο φαγοπότι με την επιχείρηση απορρύπανσης. Γιατί αν το εμπόρευμα του βυθισμένου πλοίου μαζί με το ίδιο το πλοίο δεν στοιχίζουν πάνω από 3 εκατ. ευρώ, η επιχείρηση απορρύπανσης ξεπερνά τα 50 εκατ. Δεκάδες ακόμη εκατομμύρια συνδέονται με τις ασφάλειες. Στην προσπάθειά μας να βρούμε τι συνέβη με το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» βρεθήκαμε απέναντι σε αυτά που κανένας δεν αναφέρει ότι συμβαίνουν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yarf4p
via IFTTT

Λαθρεμπόριο εν πλω και εσαεί - Τα «σλέπια» και πως λειτουργούν

Λαθραίο πετρέλαιο σε δεξαμενόπλοια, δεκάδες δεξαμενές σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, αποχρωματισμοί, κυκλώματα, απώλειες εσόδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού καυσίμου εξακολουθεί να παραμένει ανοικτή πληγή για τη χώρα, καθώς, παρά τις κατά καιρούς διάφορες εξαγγελίες, η πολιτεία δείχνει ανήμπορη στην παρούσα φάση να πατάξει τα οργανωμένα κυκλώματα.

Το λαθρεμπόριο καυσίμων είναι υπαρκτή μάστιγα εδώ και αρκετά χρόνια. Κατά καιρούς υπουργοί διάφορων κυβερνήσεων έχουν σηκώσει ως παντιέρα την πάταξή του, ειδικά στην αρχή της θητείας τους. Δημιουργούνται επιτροπές, αποφασίζεται η λήψη μέτρων, πραγματοποιούνται συναντήσεις με ανθρώπους της αγοράς και των ελεγκτικών μηχανισμών, ωστόσο στο τέλος συμβαίνει σχεδόν πάντα το εξής παράδοξο: τα κυκλώματα εξακολουθούν να υφίστανται, η απώλεια εσόδων για το κράτος παραμένει και οι επιτήδειοι θησαυρίζουν στις πλάτες του κοινωνικού συνόλου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fTKPr9
via IFTTT

Το παιχνίδι των αναβολών στο σκάνδαλο της Γαύδου

Εφτά φορές έχει αναβληθεί η δίκη για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 578.000 ευρώ από το δημοτικό ταμείο της ακριτικής Γαύδου κατά την τριετία 2008-11. 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης, στο οποίο έχει παραπεμφθεί για τρία κακουργήματα ο τότε ταμίας της Κοινότητας Γαύδου Στέφανος Μπικογιαννάκης, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη κατανόηση στο πρόσωπό του, έχει κάνει δεκτά έξι αιτήματά του για αναβολή της δίκης μέσα σε τρία χρόνια. Στο μεταξύ το ιλιγγιώδες για τα οικονομικά δεδομένα του δήμου ποσό υπεξαίρεσης ανέρχεται σήμερα –με τις προσαυξήσεις– στις 757.000 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yar8Wx
via IFTTT

Ψήφος στη ΝΔ από τον Κοτσώνη του «Noor 1»

Μια συνομιλία με αποτίμηση στα ταξίματα για τις εκλογές του 2012

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συνομιλίες που δημοσιεύει το Documento μεταξύ της βουλευτή της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών Άννας Καραμανλή και του καταδικασθέντος σε δέκα χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση του «Noor 1» –του χορηγήθηκε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης–, πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακού Αιμίλιου Κοτσώνη.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες, που έχουν προκύψει από νόμιμη καταγραφή της ΕΥΠ η οποία ερευνούσε –εν αγνοία όλων– τον κ. Κοτσώνη, έγιναν το 2012, λίγες ημέρες μετά την εκλογή της κ. Καραμανλή ως βουλευτή. Οι δύο συνομιλητές έχουν προφανώς, όπως αποδεικνύεται από τη συνομιλία, στενές κοινωνικές επαφές, γεγονός αναμενόμενο αφού η κ. Καραμανλή υπήρξε επί χρόνια αθλητικογράφος ενώ ο κ. Κοτσώνης ήταν στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μάλιστα, η συγκεκριμένη συνομιλία έγινε δύο χρόνια πριν από την εξάρθρωση της σπείρας του «Noor1», τη δράση της οποίας η κ. Καραμανλή δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί ότι γνώριζε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fTKCnR
via IFTTT

Αντιεμβολιασμός, μια παγκόσμια επιδημία σε εξέλιξη μέσω διαδικτύου

«Το καλύτερο εμβόλιο για τον άνθρωπο είναι η αγάπη και η ειρήνη στον κόσμο! Αλλά δεν έχει εφευρεθεί και ούτε πρόκειται, γιατί απλά δεν έχει "κονόμα"». «Αν γινόταν να μαζέψω τα απίστευτα ουρλιαχτά των παιδιών την ώρα των εμβολιασμών σε ένα δοχείο και κατόπιν να τα άφηνα ελεύθερα όλα μαζί στη φύση, θα γινόταν σεισμός από την τρομερή αρνητική ενέργεια που έχουν». «Ακόμα κι αν αρρωστήσει το παιδί, δεν πρέπει να του εγχύσουμε στο κυκλοφορικό του σύστημα όλα αυτά τα επικίνδυνα τοξικά και καρκινικά κοκτέιλ που περιέχονται στα εμβόλια. Είναι ρώσικη ρουλέτα».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yaqYhT
via IFTTT

Πάρτι για λαθρέμπορους μέχρι το 2019 - Πάλι από την αρχή το σύστημα ελέγχου

Πρώτα θα βγούμε από τα μνημόνια και μετά θα χτυπηθεί το λαθρεμπόριο στα καύσιμα! Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Documento τα οποία προέρχονται από τον επιχειρησιακό προγραμματισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Σύμφωνα με αυτά και τον μέχρι τώρα σχεδιασμό προκύπτει:

* Το ηλεκτρονικό δίχτυ που υποτίθεται ότι θα πιάνει τους λαθρέμπορους και τους κερδοσκόπους θα έχει αναπτυχθεί προς το τέλος του 2018.

* Το στρατηγικό σχέδιο καταπολέμησης του λαθρεμπορίου που έχει εγκρίνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη το 2019.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fTyALc
via IFTTT

Καθηγητής Κ. Σταυρινίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Ελλάδα έχασε πολλές ευκαιρίες στο Διάστημα

Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του καθηγητή Κώστα Σταυρινίδη, νέου Εκπροσώπου της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA)

Ο καθηγητής Κώστας Σταυρινίδης, με μακρά και επιτυχή σταδιοδρομία στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και στην βιομηχανία στον τομέα της αεροναυπηγικής και του διαστήματος, είναι η επιλογή του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την θέση του τεχνικού συμβούλου της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Η επιλογή αυτή, έρχεται να καλύψει ένα κενό χρόνων σε έναν νευραλγικό τομέα για την οικονομία και την κοινωνία του μέλλοντος. Η χώρα μας έχει μέχρι σήμερα απωλέσει σημαντικές ευκαιρίες στο Διάστημα και την ανάπτυξη τεχνολογιών και εφαρμογών που θα ανατρέψουν την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών και θα δώσουν δουλειά σε Έλληνες επιστήμονες που αναγκάζονται να αναζητήσουν τις τύχες τους εκτός των συνόρων της χώρας. Αυτός ακριβώς θα είναι και ο πρωταρχικός στόχος του Κώστα Σταυρινίδη: «Ο σχεδιασμός ενός ολοκληρωμένου διαστημικού προγράμματος, ώστε η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τις τεράστιες ευκαιρίες που της δίνονται στον τομέα της Διαστημικής, με πολλαπλά άμεσα οφέλη για τον πολίτη, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, της τεχνολογικής ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της εθνικής ασφάλειας και της μείωσης της ανεργίας».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2yboGzi
via IFTTT

Λέμβος με πρόσφυγες βυθίστηκε ανοιχτά του Καστελόριζου - Νεκρό 9χρονο κορίτσι

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του Καστελόριζου, όταν λέμβος στην οποία επέβαινε άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός προσφύγων, βυθίστηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 9χρονο κορίτσι.

Από σκάφος της Frontex περισυνελέγησαν άλλοι πέντε πρόσφυγες (μεταξύ των οποίων δύο παιδιά), ενώ πριν από λίγο σκάφος του λιμενικού εντόπισε άλλα 20 άτομα σε βραχώδη ακτή του νησιού, οι οποίοι περισυνελέγησαν σώοι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fSFyzJ
via IFTTT

Ο γερμανικός Τύπος για τη μετακίνηση Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών

Τη μετακίνηση Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος. H TAZ θεωρεί καλή είδηση τη μετακίνηση Σόιμπλε στη Βουλή, ως πρόεδρος του σώματος για να συγκρατεί τους εθνολαϊκιστές. Άλλοι Γερμανοί σχολιαστές τον περιγράφουν ως τον πιο έγκυρο και έμπειρο υπουργό της Μέρκελ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2y9HNJW
via IFTTT

Άδωνις και Βορίδης «έκοψαν» τη γραμμή Μητσοτάκη για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - Ποσο φασισταρια ειναι τελικα;

Η ρελάνς Τσίπρα – Καμμένου ακύρωσε το σχέδιο Μητσοτάκη για μπλόκο στις «α λα καρτ» πλειοψηφίες, η συνοχή των κυβερνητικών εταίρων μάλλον ενισχύεται αντί να αποδυναμωθεί, και η τακτική του «δεν ψηφίζω, εάν δεν ψηφίζουν και οι ΑΝΕΛ» απειλεί να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ για την Νέα Δημοκρατία.
Η αντιστροφή των ρόλων και, κυρίως, η στρατηγική αδυναμία πίσω από τον τακτικό ανταρτοπόλεμο που επέλεξε η αντιπολίτευση, είναι ήδη εμφανείς στην συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – ενός νομοσχεδίου που, πέραν των άλλων, δοκιμάζει την πολιτική και αξιακή προσέγγιση σε ιδιαίτερα ευαίσθητα ζητήματα ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ftNQO8
via IFTTT

Νομοσχέδιο για αλλαγή φύλου: Ορίζοντας τα αυτονόητα

Τα αυτονόητα, σε ό,τι έχει να κάνει με τη ζωή και των διεμφυλικών ατόμων (τρανς), επιχειρεί να φέρει στην ελληνική πραγματικότητα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου κι αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα. Άλλωστε, είναι ηλίου φαεινότερο μέχρι σήμερα ότι τα άτομα τα οποία ανήκαν σε αυτή την κατηγορία αναγκάζονταν να βιώσουν μια αφόρητη καθημερινότητα Δεν ήταν μόνο ο ακραίος κοινωνικός αποκλεισμός που είχαν να αντιμετωπίσουν στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αλλά και οι βασανιστικές, εξευτελιστικές διαδικασίες, που έβρισκαν μπροστά τους, όταν προσπαθούσαν να αναγνωριστεί σε θεσμικό επίπεδο η διαφορετικότητά τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xz9jQ9
via IFTTT

WWF: Η Μεσόγειος εκπέμπει SOS

Συναγερμό για τα θαλάσσια ατυχήματα και τις επιπτώσεις της μη βιώσιμης ανάπτυξης σημαίνει για την Ελλάδα, με φόντο τη ρύπανση στον Σαρωνικό, έκθεση της θαλάσσιας μεσογειακής πρωτοβουλίας του WWF σε συνεργασία με τη Boston Consulting Group, για τη Μεσόγειο και τις απειλές που αντιμετωπίζει.
Η αναφορά με τίτλο «Reviving the economy of the Mediterranean Sea-Actions for a sustainable future», εστιάζει στους κομβικούς τομείς του τουρισμού και της αλιείας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fs7vOt
via IFTTT

Στο εδώλιο 18 πρώην στελέχη της Siemens για το C4I αναμεσα τους και ο Μιχαλης Χριστοφορακος

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 18 πρώην στελέχη της μητρικής και της θυγατρικής Siemens, κατηγορούμενοι για την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.
Με το υπ' αριθμόν 1732/2017 βούλευμά του το Συμβουλιο Εφετων κρίνει ότι οι κατηγορούμενοι «δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I». 
Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη για τις βαρύτατες κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xzqiSo
via IFTTT

Δεκτοί στην ΕΣΗΕΑ οι δημοσιογράφοι των ιστοσελίδων

Δεκτοί για εγγραφή στην Ένωση Συντακτών θα γίνονται πλέον οι εργαζόμενοι των ειδησεογραφικών sites.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, αποφάσισε να δεχθεί αιτήσεις υποψηφίων προς εγγραφή δημοσιογράφων στο Διαδίκτυο, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ισχύουν και για τα υπόλοιπα μέλη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xAa6jQ
via IFTTT

Aκατάλληλος για την προεδρία των ΗΠΑ ο Τραμπ για το 56% των Αμερικανών

Ακατάλληλο για το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ η πλειονότητα των Αμερικανών ψηφοφόρων, ενώ μόλις το 36% εγκρίνει τα πεπραγμένα του στον Λευκό Οίκο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, σύμφωνα με  δημοσκόπηση η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.
Όπως προκύπτει από την έρευνα του ινστιτούτου του πανεπιστημίου Quinnipiac, η οποία διεξήχθη από την 21η ως την 26η Σεπτεμβρίου κι έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±3,1%, το 56% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν κρίνουν ότι ο Τραμπ «δεν είναι κατάλληλος» για την προεδρία, ενώ το 42% έχει την αντίθετη άποψη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fsyJEC
via IFTTT

ΗΠΑ: Στελέχη των Google, Facebook και Twitter θα καταθέσουν για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές

Η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων ζήτησαν επίσημα από στελέχη των εταιρειών-κολοσσών της τεχνολογίας Google, Facebook και Twitter να καταθέσουν στο πλαίσιο των ερευνών για τη φερόμενη ρωσική προσπάθεια επηρεασμού του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2016.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xz973n
via IFTTT

Κερατσίνι: Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο α' μηχανικός του πλοίου Ice Glacier μετά από πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης

Στη σύλληψη του πλοιάρχου και του πρώτου μηχανικού του φορτηγού πλοίου «Ice Glacier», με σημαία Νήσων Μάρσαλ, προχώρησε χθες βράδυ το Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου, μετά την πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή στη θαλάσσια περιοχή του Ικονίου , στη διαδικασία εφοδιασμού με καύσιμα από δεξαμενόπλοιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ftR1Fk
via IFTTT

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη μετά τη θεομηνία της Δευτέρας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Σαμοθράκη, λόγω της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε το νησί τη νύχτα της Δευτέρας, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας, τεράστια προβλήματα προκλήθηκαν στο κέντρο υγείας του νησιού στη Χώρα. Στο σημείο βρίσκονται άνδρες του στρατού και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, ενώ σπεύδει κινητή μονάδα με ιατρικό εξοπλισμό. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2y6GL19
via IFTTT

Τράπεζες: 10.000 απολύσεις και λουκέτα σε υποκαταστήματα

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ...ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ 

- Τέλος οι παχυλές εθελούσιες από τις Τράπεζες - Χιλιάδες απολύσεις από αρχές 2018 ως το 2020 - Διπλή πίεση από Fuds και ΕΚΤ για μείωση κόστους - Μπαίνουν λουκέτα σε δεκάδες υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα
Ο ένας στους τέσσερις εργαζόμενους θα απολυθεί από τις Τράπεζες μέχρι το 2020. Αυτό είναι πλέον το σχέδιο που προβλέπει απολύσεις και λουκέτα σε υποκαταστήματα.

Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι στις τράπεζες βρίσκονται σε μια μέγκενη fuds και ΕΚΤ. Οι μεγαλομέτοχοι πιέζουν ασφυκτικά για μείωση προσωπικού και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για μείωση του λειτουργικού κόστους.

Την ίδια ώρα οι τράπεζες, καθώς η οικονομία δεν ανακάμπτει, δεν έχουν την οικονομική δυνατότηταγια παχυλές εθελούσιες εξόδους. Η μείωση προσωπικού δεν μπορεί να γίνει με προγράμματα ανάλογα του πρόσφατου παρελθόντος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ys3h0H
via IFTTT

Άνευ σημασίας οι «διαρροές» εγγράφων της ΤτΕ από τους Anonymous, σύμφωνα με τις Αρχές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις κυβερνοεπιθέσεις των Anonymous Greece στις ιστοσελίδες των πλειστηριασμών της Τράπεζας της Ελλάδος και το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι με ανάρτηση τους στο facebook, την περασμένη Κυριακή. Με νέα ανάρτησή τους, χτες το απόγευμα, οι Anonymous ανάρτησαν διάφορα έγγραφα τα οποία χαρακτήρισαν ως προϊόν υποκλοπής και «διαρροής», αλλά σύμφωνα με τις Αρχές, όπως ανέφερε η ΤτΕ, δεν έχουν καμία αξία, καθώς είναι ήδη διαθέσιμα για όλους στην ιστοσελίδα της.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xAGK2I
via IFTTT

Ο Μακης Βοριδης δεν γνωριζε τιποτε για τις υπερκοστολογησεις των αρθροσκοπησεων

Τον Δεκέμβριο του 2014 ο τότε υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, υπογράφει μαζί με τον συναρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, Λεωνίδα Γρηγοράκο, την εξομοίωση του κόστους της διαγνωστικής αρθροσκόπησης με τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια, με την εξέταση να φτάνει στο δυσθεώρητο ποσό των 1.500 ευρώ. Η υπουργική απόφαση δεν δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, ενώ δεν τηρήθηκε το γράμμα του νόμου με την συνυπογραφή λοιπών αρμοδίων υπουργών, καθώς απαιτείται συνυπογραφή των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών. Εξού και η συγκεκριμένη απόφαση ανακλήθηκε στις 31/8/2017 από το υπ. Υγείας, με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη, πρόεδρο της Επιτροπής, να ανακοινώνει αστικές αγωγές για την αποζημίωση του Δημοσίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xFeKwn
via IFTTT

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ομόφωνα αθώος ο Μάριος Ζέρβας

Ομόφωνα αθώος κηρύχθηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο Μάριος Ζέρβας.

Η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν να αθωωθεί από όλες τις κατηγορίες ο συλληφθείς το 2010 δάσκαλος κολύμβησης, κάτι που έγινε δεκτό ομόφωνα από το σώμα.

Η δίκη που ξεκίνησε χθες, Δευτέρα, αλλά αναβλήθηκε για σήμερα, έγινε σε μία γεμάτη αίθουσα από αλληλέγγυους πολίτες κάθε ηλικίας, που έσπευσαν στο κάλεσμα συμπαράστασης δίπλα στον Μάριο Ζέρβα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fPg6vk
via IFTTT

Τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών πριν τον Αύγουστο 2018

Την επίσπευση των κεφαλαιακών ελέγχων των ελληνικών τραπεζών, πριν τελειώσει το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, προανήγγειλαν με χθεσινές τους δηλώσεις τόσο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι όσο και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ. Πρόκειται για μια συμβιβαστική της ευρωπαϊκής πλευράς απέναντι στις πιέσεις του ΔNT, η οποία πλέον θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, καθώς κάθε αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα προκαλεί πιέσεις στις τιμές των μετοχών. 
Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις των δύο Ευρωπαίων κορυφαίων στελεχών, ο στόχος τους είναι οι έλεγχοι στις ελληνικές τράπεζες να ολοκληρωθούν σε ένα εύλογο διάστημα πριν από τη λήξη του προγράμματος, που είναι προγραμματισμένη για τον Αύγουστο του 2018. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xttbV9
via IFTTT

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Χρυσή Αυγή ο νεοναζι βουλευτής Νίκος Μίχος

Την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής Ευβοίας Νίκος Μίχος.
Ο βουλευτής που συμμετείχε στην επίθεση τον Ιούλιο του 2013 στον κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" της Ηλιούπολης, στρέφει τώρα τα "βέλη" του στον αρχηγό του μορφώματος, Ν. Μιχαλολιάκο. Η ανεξαρτητοποίηση του έγινε με επιστολή στην οποία καταγγέλλει τη Χ.Α. για τη "στροφή" την οποία όπως λέει, έχει πάρει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fPfHci
via IFTTT

Έκθεση Συμβουλίου της Ευρώπης: Άθλια η μεταχείριση μεταναστών στην Ελλάδα

Ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά του Αιγαίου εκφράζει το Συμβούλιο της Ευρώπης με έκθεση της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT).
Την ίδια ώρα, η Επιτροπή είναι ιδιαίτερα επικριτική για τη συνεχιζόμενη κράτηση των ασυνόδευτων παιδιών, ενώ απευθύνει συστάσεις και τις "συνθήκες κράτησης των ενήλικων μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη".
Από την πλευρά τους, τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής όσο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντούν ότι λειτουργούν με γνώμονα το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και τονίζουν ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι εναρμονισμένες με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xtt9wv
via IFTTT

Η μαύρη άνοδος της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη

Το μαύρο φάντασμα της ακροδεξιάς πλανάται πάνω από την Ευρώπη χωρίς καμιά υπερβολή. Η είσοδος των εθνικιστών στη γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή για πρώτη φορά μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, συνοδεύεται από μια γενικότερη άνοδο που πρέπει να κάνει τις ηγεσίες της ΕΕ να δουν το πρόβλημα στην πραγματική διάσταση του.
Στις γερμανικές εκλογές της Κυριακής, παρακολουθήσαμε το ξενοφοβικό AfD να εισέρχεται στη Βουλή με ποσοστό κοντά στο 13%, παρότι πολλοί προεξοφλούσαν πως οι δημοσκοπήσεις θα διαψεύδονταν. Η αντιμεταναστευτική ρητορική πάει πακέτο με τον ευρωσκεπτικισμό, και ενώ σε άλλες χώρες όπως στην Ουγγαρία, κρύβεται πίσω από αυτόν, στην περίπτωση της Γερμανίας έγινε προεκλογική σημαία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fOE6yA
via IFTTT

Γερμανία: Αποχωρεί και απ' το κόμμα η συμπρόεδρος του AfD Φράουκε Πέτρι

Εκτός κόμματος φαίνεται πως οδηγείται η Φράουκε Πέτρι, πρώην συμπρόεδρος του ακροδεξιού AfD, που στις εκλογές της Κυριακής σημείωσε ρεκόρ μπαίνοντας στη Βουλή με ποσοστό περίπου 13%.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xIs9nV
via IFTTT

Βιβλική καταστροφή στη Σαμοθράκη

Μεγάλο μέρος των υποδομών του νησιού έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, όπως το Κέντρο Υγείας, καθώς μέσα σε δύο ώρες έπεσαν 210 χιλιοστά βροχής, όσο περίπου βρέχει κατά τους χειμερινούς μήνες στη Θεσσαλονίκη. Τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ με έκτακτη ανακοίνωση ο δήμος κάλεσε τους πολιτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Σε απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων από κοίτη ποταμού προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Σαμοθράκης όπως είπε ο Πυραγός, Χαμαλίδης Αντώνης. Όπως τόνισε ο κ. Χαμαλίδης, οι άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ δεν υπάρχουν αγνοούμενοι ή εγκλωβισμένοι προς το παρόν. «Η κατάσταση είναι τραγική στο νησί. Έβρεχε από τις 7 το απόγευμα χθες, μέχρι και τις 8 το πρωί. Ήταν ακραία τα καιρικά φαινόμενα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fwL3Ye
via IFTTT

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ποιος ενίσχυσε το AfD;

Πάνω από το 10% των εκλογέων επέλεξαν το AfD. Η επιτυχία του ακροδεξιού κόμματος είναι επαίσχυντη και επικίνδυνη. Η ανάδειξη ενός κόμματος στο οποίο τον λόγο έχουν οι φασίστες και οι εθνικιστές είναι μια απειλή για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες, για όλους όσοι είναι διαφορετικοί. Για την κοινωνία των πολιτών και για όλους τους προοδευτικούς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wRZKrl
via IFTTT

Απειλές για κατάρριψη βομβαρδιστικών των ΗΠΑ από τη Β. Κορέα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας αποφάσισε να κλιμακώσει την ένταση με τις ΗΠΑ προειδοποιώντας πως η χώρα του θα μπορούσε να καταρρίψει αμερικανικά βομβαρδιστικά σε διεθνή εναέριο χώρο, προφασιζόμενος πως «οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο» εναντίον της Πιονγκιάνγκ.

«Όλος ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται ότι ήταν οι ΗΠΑ που πρώτη κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στην χώρα μας», τόνισε ο Ρι σε δημοσιογράφους στην Νέα Υόρκη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xAw3ys
via IFTTT

Μπροστά στη διάσπαση το ακροδεξιό AfD ;

Διαμάχη για την εξουσία έχει ξεσπάσει στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) μόλις λίγες ώρες μετά την είσοδο του κόμματος στη Βουλή (Bundestag) για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται χαώδης μετά την αιφνίδια ανακοίνωση της συμπροέδρου του κόμματος, Φράουκε Πέτρι, ότι δεν θα συμμετάσχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του AfD, απόφαση την οποία γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσε από κοινού με τον συμπρόεδρο του AfD Γιεργκ Μόιτεν και τους δύο κεντρικούς υποψηφίους Αλεξάντερ Γκάουλαντ και Αλίς Βαϊντέλ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wRWYSZ
via IFTTT

Λουκέτο στο εργοστάσιο παγωτού της Froneri Hellas στον Ταύρο

Την απόφαση διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου της στον Ταύρο ανακοίνωσε η Froneri Hellas, σε μια προσπάθεια ανασχεδιασμού της ζημιογόνου εταιρείας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι η Froneri Hellas είναι ζημιογόνος, η εταιρεία διακόπτει την λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της. Στην απόφαση αυτή οδηγούν επίσης, οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον. Οι αλλαγές που θα υλοποιηθούν θα επηρεάσουν 102 συναδέλφους. Η εταιρεία αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αφοσίωση των ανθρώπων της, έχει φροντίσει με απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και ευαισθησία να τους στηρίξει. Προσφέρεται σημαντική οικονομική υποστήριξη μέσω ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προγράμματος συναινετικών αποχωρήσεων. Ταυτόχρονα η εταιρεία θα παρέχει ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών. Επίσης θα προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης στην αγορά, για όσους το επιθυμούν. Επισημαίνεται ότι η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με τα προϊόντα της Froneri Hellas».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xrfypn
via IFTTT

Αλ. Τσίπρας: Η ΝΔ ομολογεί στην πρότασή της τον άρρηκτο δεσμό του αρχηγού της με τον κ. Μαρινάκη

Στην πρότασή σας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφέρετε ότι όποιος προσπαθεί να πλήξει συγκεκριμένο επιχειρηματία προσπαθεί να εξοντώσει πολιτικά τον αρχηγό σας είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη ΝΔ και: 

«Ποιος είναι ο άρρηκτος θεσμός που ενώνει έναν επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο κ. Μαρινάκης» προσέθεσε και τόνισε: 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fLAz3W
via IFTTT

Η Ευρώπη ζεί την "Χρυσή Αυγή" της επιστροφής του φασισμού - Μια ανάλυση για τις Γερμανικές εκλογές που πρέπει να διαβάσεις

Συγκεντρωμένα τα εκλογικά αποτελέσματα στην Γερμανία από το τέλος του Β' Παγκοσμίου μέχρι την σήμερα.. Χωρίζονται σε δύο περιόδους :
α) Από τις πρώτες εκλογές του 1949 στη Δυτική Γερμανία ως το 1987 (καρτέλα1) και
β) από τις εκλογές του 1990 στην ενιαία πλέον Γερμανία έως σήμερα (καρτέλα2).


Από το 1949 έως σήμερα έχουν συμψηφιστεί τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων σε μια επόμενη στήλη με κόκκινο χρώμα (από το '49 έως το 2017 δύο μόλις κόμματα εναλλάσσονται στις δύο πρώτες θέσεις, οι συντηρητικοί –προτεσταντίζοντες– Χριστιανοδημοκράτες μαζί με τους συντηρητικούς καθολικούς Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας και από την άλλη το Σοσιαλοδημοκρατικό κόμμα που όσο περνάνε τα χρόνια μετατοπίζεται στον φιλελεύθερο χώρο) .
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2xA0ULC
via IFTTT

Φωτογραφιες απο τη συναυλια για την Ηριαννα 22-9-2017 σε υψηλη αναλυψη

Πανω απο 30.000 κοσμου μαζευτηκαν στο παρκο στο Γουδι, στη συναυλια αλληλεγγυης για την Ηριαννα.
Αυτο που εγινε την Παρασκευη...ειναι αυτο το οποιο φοβουνται
Δειτε ολες τις φωτογραφιες οι οποιες ειναι ελευθερες προς χρηση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2fKFrGm
via IFTTT